FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.11.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Iváncsa KSE (1:0)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője az Iváncsa KSE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Egy nagyon mély talajú pályán egy igen lüktető, jó iramú mérkőzést játszottunk. Mind a két csapat a támadó futballt helyezte előtérbe, így ennek következtében egy igen élvezhető összecsapást láthattunk. Az utóbbi hetek talán legjobb játékát nyújtottuk még úgy is, hogy sajnos ismét nagyon szűk volt a keretünk. A védekezésünk most abszolút rendben volt, az Iváncsának lényegében helyzete sem volt, nekünk ellenben volt 3-4 "ajtó-ablak" lehetőségünk, amit be kellett volna rúgni. Sajnos azonban ezt nem tettük meg, így egészen a lefújásig maradt némi izgalom.

Ami eddig, hiányzott, a szélsőjáték, az most összejött. Rengeteg beadásunk volt és amikor Takács Kornél fent van a pályán, akkor borítékolható, hogy 3-4 ilyen lehetőség közül valamelyik csak megtalálja őt. Szerencsére ez most is így történt. Egy szélről beadott labdát váltott gólra, amivel meg is tudtuk nyerni a mérkőzést.

Külön öröm, hogy a gólpasszt adó Sándli Márk hosszú sérülést követően már ismét bevethető volt, reméljük a hátralevő fordulókban is tudjuk majd őt használni.

Alapvetően a győzelem a legfontosabb, de most ehhez még az is társult, hogy egy nagyon egységes csapat benyomását keltettük és emellett a foci része is nagyon rendben volt. Ezzel a játékkal, ezen a napon, ebben az osztályban bárkit megvertünk volna. A srácok a múlt heti három mérkőzést követően ismét azon a fordulatszámon tudtak pörögni, ahogy az illene és ahogy azt tudják. A nehéz talajú pálya ellenére fizikálisan is rendben voltunk, úgyhogy összességében igen elégedett lehettem a látottakkal.

Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy ez az Iváncsa inkább az érem felé hajt, mintsem a középmezőny felé és ezt a csapatot sikerült hazai pályán legyőznünk. Ezen a napon úgy vélem nem volt kérdés, ki a jobb csapat, úgyhogy egy nagyon nagy győzelem volt.

Bízom benne, hogy a héten a játékoskeretünk is tovább tud bővülni. Földes Milán és Crkvenjakov Dalibor ismét bevethető lesz, valamint Sándli Márk is a hétvégi 20 percnél már akár több lehetőséget is kaphat. Ennek köszönhetően valamivel több lesz a variálási lehetőségünk. Egyedül Fitos László az, aki az őszi szezon hátralevő részében már nem tud játszani.

Három igen kiélezett és mondhatni "élet-halál" mérkőzésünk van még hátra. Ha ezt az arcunkat mutatjuk, akkor a telelés a 6-8. hely környékén lehet, ami jelenleg teljesen reális ebben az igen szoros mezőnyben. "

FC Dabas - Iváncsa KSE 1:0 (0:0)

Gól: Takács K (84') ill. -

MLSZ Adatbank