FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.11.10.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Ceglédi VSE - FC Dabas U19 (2:1)
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a Cegléd elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

"A mérkőzésen 2×5 percet engedtünk ki, váltunk sóherré, abból két gólt kaptunk.

A hazaiak nagyobb elánnal kezdték a találkozót, ahol mi még csak pihegtünk, ebből kifolyólag hátrányba is kerültünk az első percekben. Csak mentalitás kérdése pár játékosunktól. A kapott góltól magunkhoz tértünk némi külső motiváció hatására, s kifejezetten magas iramot és színvonalat képviseltünk mezőnyben a hátralévő 35 percben az első játékrészben, de a gól váratott magára.

A második félidőben Kucsván Martint Duhaj Ádám és Nyeső Márkot Mata Tamás váltotta. Martin cseréje bele volt kalkulálva, az NB III-as meccs miatt csak 45 percet játszhatott. Nyeső Márk pedig lekéretszkedett a szünetben. Hasonló iramot tudtunk képviselni a második félidőben is, amely meghozta hamar a várva várt gólt. Sikerült egyenlíteni, amelyre rászolgáltunk, s meg volt a lehetőség a győzelemre is a 80. percig, hiszen irányítottuk a meccset. Azonban ez nem így lett, a hazaiak egy 30 méteres lövéssel ismét megszerezték a vezetést. Történt ez úgy, hogy kétszer figyelmeztettem a csapatot, hogy megint érzem a jeleit a könnyelműségnek. Megint megbüntettük magunkat. A Cegléd olyan gólörömöt mutatott be, amelyből tanulhatunk bőven. A hátralévő percekre kinyíltunk, hátha sikerül egyenlíteni, amelyben ellenfelünk is veszélyeztetett már rendesen. Sajnos maradt az egy gólos vereség. Kevés volt 75-80 perc jó futball.

Közel álltunk ahhoz, hogy a dobogóra kapaszkodjunk, azonban megint 5 pont hátrány lett belőle. A mérkőzés kezdete és vége volt mindössze a Ceglédé, amely periódusban mutatott játékával megérdemelte a győzelmet. Elfogyott a pad alattunk, ahol a Cegléd jött ki jól a meccsből a tucatnyi cseréjével.

Hogy miért csak 13-an voltunk...azon el kell gondolkodni. Meddig tűrjem azt, hogy osztálykirándulás, szalagavató, after party, táncpróba, vezetni megyek, matek, angol tanárhoz kell menni, nem engednek mert festeni kell a lakást stb...problémák miatt rengeteg pontot ajándékoztunk el. Értem én, hogy ez mind fontos, de az FC Dabas szintjén ez nem férhet bele. Amatőr futball, de mégsem. A helyi négy edzésből, aki csak kettőre ért oda, azoknak a teljesítményén el is dőlnek az utolsó percekben a dolgok, lásd Airenergy, RKSK, Cegléd!

Gratulálok Ványi Zsoltinak! Hajrá FC Dabas!"

Ceglédi VSE - FC Dabas U19 2:1 (1:0)
Gól: Pekker G L (47')

MLSZ Jegyzőkönyv