FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.11.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Iváncsa KSE (1:0)
 

Bravúros hazai győzelem

A Szabadkikötő Szentlőrinc elleni 3:1 arányú győzelme mellett a forduló másik nagy meglepetését egyértelműen az FC Dabas szállította. A vasárnap délután megrendezésre került 14. fordulóban a harmadik helyezett Iváncsa KSE-t láttuk vendégül és arattunk felette 1:0 arányú győzelmet.

Nem várhattuk kitörő lelkesedéssel soron következő bajnoki mérkőzésünket, ugyanis az előző két hét igen sokat kivett csapatunkból. Három mérkőzést játszottunk 7 nap leforgása alatt a közelmúltban, abból kétszer igen komoly játékerőt képviselő csapat ellen kellett bizonyítanunk, ráadásul a játékoskeret is igen szűkös az utóbbi hetekben, ami nem könnyíti meg játékosaink regenerálódását. Sajnálatos módon mindhárom összecsapásunkat elveszítettük, melyek közül mindenképpen a múlt vasárnapi DMTK elleni hazai ütközet volt a legfájóbb. Az éllovas PMFC-től és az NB I-ben szereplő DVTK-tól ki lehet kapni, de a sereghajtó Dunaharasztitól nem várt vereséget szenvedtünk. Ilyen előjeleket követően kellett készülnünk a dobogós Iváncsa KSE elleni hazai bajnoki mérkőzésre.

Játékosaink azonban átérezték a helyzet komolyságát és megfelelő hozzáállással, alázattal és taktikai fegyelemmel álltak neki a találkozónak. Ennek meg is lett az eredménye, az Iváncsa ugyanis nem igen talált fogást rajtunk, nem tudott vezetést szerezni. Az első félidő góltalansága lényegében a második játékrészre is rányomta a bélyegét. Ahogy telt az idő, egyre inkább körvonalazódott, hogy vagy nem fog egyáltalán gól születni, vagy pedig, ha mégis, az az egyetlen találat nagy valószínűséggel mindent el is dönt majd. Nos, a 84. percben meg is született a várva-várt találat. Nagy örömünkre csapatunk szerezte. A csereként pályára lépő Takács Kornél talált be a vendégek kapujába (1:0), amivel nagy meglepetésre mi szereztük meg a vezetést. A gól talán a legjobbkor érkezett, mivel az Iváncsa számára csupán percek maradtak az egyenlítés kiharcolására. Csapatunk azonban állta a sarat és egészen a hármas sípszóig meg tudta tartani a megszerzett előnyt.

Nagyon kellett már egy újabb bravúr, egy kiemelkedő eredmény. Győzelmünknek hála egy helyet felkapaszkodva a 8. pozícióból várhatjuk a jövő hétvégi Dunaújváros elleni villanyfényes összecsapást.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.11.10 (vasárnap, 13:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - Iváncsa KSE 1:0 (0:0)

FC Dabas: Kersák R (46) - Kovács Á (2), Molnár P (4), Márton D (5), Sánta A (6),Szabó B (12), Erős R (17), Csepregi R (20), Fritz A (56), Eörögh L (77), Popov P (99)

Csere: Czuczi M (1), Kucsván M (7), Riesz D (8), Sándli M (9), Takács K (15), Földes M (73), Kiss D (99)

Gól: Takács K (84') ill. -

MLSZ Adatbank

További képek