FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.11.03.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Dabas-Gyón FC (4:1)
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a Dabas-Gyón FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Ellenfelünk a múlt heti zakó után ki tudott állni rendesen, rendezték a soraikat, ugyan ehhez az is kellett, hogy sportszerűen elhalasztottuk az U17-es találkozót.

A mérkőzésen sokat birtokoltuk a labdát, ahol a védekezésre berendezkedő Gyónt a széleken tudtuk feltörni, azonban a helyzetek sokaságából csak egy Nyeső pörgetéssel tudtuk szabadrúgásból megszerezni a vezetést. A szünetre 1:0-ás előnnyel vonultunk, amely elég szerénynek bizonyult, még akkor is, ha a mérkőzés irányítása teljesen a kezünkben volt. Ettől jóval nagyobb koncentrációt igényel egy mérkőzés a helyzetek kihasználását illetően.

A második félidőre két fiatalunk lépett a pályára, Czili és Talapka, akik meg is hálálták a bizalmat, hiszen összekapták a középpályánkat, s motiváltan futballoztak. A helyzetkihasználási arányunk jobbra sikeredett, hiszen sikerült háromszor is bevenni a Gyón kapuját, azonban a lehetőségek sokaságából még ez is nagyon kevésnek mondható. Szinte nullára kidolgozott akciókat hibáztunk sok esetben, amely megbosszulta magát, mert ellenfelünk egyszer kontrázott meg minket egy rossz helyezkedés után, amelyből szépíteni tudott. Sajnálhatjuk, mert a végeredményt magunknak alakítotottuk.

A fáradt ellenfelünket a második félidőben sokkal nagyobb arányban kellett volna vernünk, hogy a gólarányunkat is javítani tudjuk, de elszórakoztuk a helyzeteinket. Nem volt kérdés, hogy mekkora különbség van a két csapat között, amellyel páran visszaéltek ma, s könnyelműre vették a figurát. A következő héten ezen változtatnunk kell, hiszen Ceglédre utazunk, ahol beárazzák egyből a hasonló hozzáállásunkat.

A győzelemhez gratulálok! Hajrá FC Dabas!"

FC Dabas U19 - Dabas-Gyón FC 4:1 (1:0)
Gól: Nyeső M (11'), Nyeső M (53'), Talapka I (55'), Kucsván M (78')

MLSZ Jegyzőkönyv