FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.11.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - DMTK (0:1)
 

Fájó hazai vereség

NB III-as első keretünk sűrű heten van túl. Erős Károly csapata előbb a PMFC vendégeként lépett pályára múlt vasárnap, majd szerdán a DVTK-t fogadta a Magyar Kupa 7. fordulójában, most pedig a DMTK ellen zárta a hetet. Noha ellenfelünk az utolsó helyről várhatta a 13. forduló alakulását, de az Iváncsa elleni múlt heti döntetlenje már sejtette, hogy javuló tendenciát mutat a Króner-csapat.

Ahogy az várható volt, már a mérkőzés kezdetétől egymásnak esett a két ősi rivális klub, de gólokat mégse láthattak az első játékrészben a mérkőzésre kilátogató szimpatizánsok. A második félidőben aztán megtört a jég, megszületett az első találat, de nagy sajnálatunkra nem mi szereztük. Annak az Igor Nichenkonak a góljával szerezte meg a DMTK a vezetést (0:1), akinek az édesapja annak idején az FTC, a Dunaferr, a Győri ETO nagy becsben tartott játékosa volt. Természetesen csapatunk az utolsó húsz percre minden maradék erejét mozgósította az eredmény megfordítása érdekében, de sajnos minden igyekezetünk ellenére sem jött össze a gól, ennek következtében pedig könnyen kitalálható, hogy ismét pont nélkül maradtunk.

Amíg azonban a PMFC ellen idegenbeli vereség a még vállalható kategóriába tartozott, addig a mostani DMTK elleni hazai fiaskó már a nehezen megemészthetőbe tartozik. Célunk elérése érdekében az ilyen papíron "kötelező" mérkőzéseket egyszerűen nem lehet elveszíteni.
Az egy hét alatt elszenvedett két bajnoki vereségünk (PMFC, DMTK) vereségünk hatására a számunkra már elfogadható 6. helyről a 9. pozícióba estünk vissza. Mondhatnánk, sűrű a mezőny, nincs tragédia, azonban a következő fordulóban a harmadik helyezett Iváncsa KSE látogat Dabasra, ellenük pedig ennél jóval sokkal jobban és hatékonyabban kell majd teljesíteni, ha pontot vagy pontokat szeretnénk szerezni.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.11.03 (vasárnap, 13:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - DMTK 0:1 (0:0)

FC Dabas: Czuczi M (1) - Kovács Á (2), Molnár P (4), Márton D (5), Sánta A (6), Fitos L (10), Crkvenjakov D (14), Erős R (17), Fritz A (56), Eörögh L (77), Popov P (99)

Csere: Kersák R (46), Szántó G (7), Takács K (15), Csepregi R (18), Kiss D (99)

Gól: - ill. Nichenko I (69')

MLSZ Adatbank

További képek