FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.09.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Felsőpakony KSE - FC Dabas II (4:1)
 

A Felsőpakony már túl nagy falatnak bizonyult

Szombat délután elszenvedte idei első vereségét az FC Dabas II. Riesz Péter csapata ahhoz a Felsőpakony KSE-hez látogatott, aki az előző szezonban még a Megye I. osztályban szerepelt és az idei évben egyértelműen nem titkolt célja a Megye II-es bajnoki cím megszerzése.

A két csapat tehát más-más célokkal vágott neki a 2019/2020-as bajnoki szezonnak. Az FC Dabas II eddig nagyszerűen teljesített, kis szerencsével még akár dobogós csapatok ütközete is lehetett volna a szombat délutáni.

Mindemellett azért nem lehettek hiú ábrándjaink, a realitás azt diktálta, hogy a Felsőpakony egy jóval komolyabb játékerőt képviselő csapat és ezt sajnos be is bizonyosodott.

A mérkőzés elején egy kimaradt büntető már jelezte, itt bizony nehéz dolgunk lesz, ha pontot szeretnénk szerezni. A 18. és 19. percekben bekapott két találat viszont egértelműsítette, ezen a napon nem sok jóra számíthatunk. A 2:0-ás első félidőt követően Riesz Péter négyes cserét végrehajtva próbált új lendületet vinni csapatába, azonban ezen a mérkőzésen ez sem tudott célra vezetni. A hazai csapat ráadásul a 61. és 65. percben még egyszer megrázta magát, így szűk fél órával a lefújást megelőzőleg már tetemes négy gólos hátrányba kerültünk. Szerencsére nem estünk még jobban össze, sőt, Tokics Tamás 81. percben szerzett találatával legalább a szépítés összejött, így a vereség ellenére legalább ez némi apró vígaszt jelenthetett.

A mérkőzést a helyén kell kezelni, nekünk nem a bajnokesélyeseket kell legyőznünk, célunk a biztos bentmaradás és az esetleges középmezőny elérése.

A következő fordulóban máris egy olyan összecsapásra készülhetünk, ahol valós győzelmi esélyekkel léphetünk pályára. Feladatunk azonban közel sem lesz egyszerű, mivel az egyik ősi riválist, az Örkény SE-t fogadjuk hazai pályán.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.09.14 (szombat, 16:00)
Helyszín: Felsőpakony, Felsőpakonyi KSE Sporttelep

Felsőpakony KSE - FC Dabas II 4:1 (2:0)

FC Dabas II: Gogolák K (78) - Riesz D (2), Danyis A (5), Radácsi K (6), Holecz D (7'), Farkas K (10), Fodor Gergely (12), Béres K (15), Pekker G (16), Antal D (17), Fodor Gergő (22)

Csere: Isztolyka Á (1), Kőszegi Z (4), Nyerges P (8), Sándli M (9), Tokics T (11), Horváth K (19), Kucsván M (20)

Gól: Pintér A (18'), Kordé K (19'), Pintér A (61'), Pintér A (65') ill. Tokics T (80')

MLSZ Jegyzőkönyv