FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.12.31.
www.fcdabas.hu
KLUB
B.Ú.É.K.
 

 
 
2019.12.30.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNŐTT
Erős Károly: "Megnyugvás nekem, hogy nem szakmai indoka van a távozásomnak"
 

Csak nézett, mint Rozi a moziban. A megköszönt munka után Erős Károly fűtetlen vetítőteremben érezhette magát, hiszen a Dermesztő hajsza címet viselő harmadosztályú akciófilm csak az FC Dabas számára ért véget happy enddel.

Ahogy az élet megy, úgy a film is forog tovább. Erős Károly már szó szerint a jövőre, az újpesti fiatalokra koncentrál, elvégre nem tehet mást, az FC Dabast pedig a továbbiakban - mint arról néhány nappal ezelőtt beszámoltunk - Szabó István irányítja.

- Győzelemmel búcsúzott? Már ha egyáltalán lejátszották azt a beharangozott edzőmeccset, elvégre néhány hete még az a hír járta, hogy december 11-én, szerdán este hatkor a fővárosban megmérkőzik egymással az FC Dabas és az Újpest II.
- Elmaradt, mert szakmailag nem láttam már értelmét, így lefújtuk, és szerintem mindenkinek jobb volt így - mondta a 48. születésnapját december 20-án ünneplő Erős Károly, az NB III, Közép-csoportjába besorolt FC Dabas az év utolsó hónapjában menesztett edzője, korábbi élvonalbeli futballista, aki az NB I-ben 402 alkalommal lépett pályára többek között a Vasas, a BVSC, az MTK és az Újpest színeiben.

- A "mindenkinek jobb volt így"-kitétel viszont aligha állja meg a helyét abból a szempontból, hogy az FC Dabasnál megköszönték a munkáját.
- 1997 óta edzősködöm, és még sehol nem fordult elő velem, hogy ilyen válás legyen. Megmondom őszintén, mellbe vágott, mert most ez nem volt benne a levegőben. Korábban, még a szezon elején megtörtént, hogy én kezdeményeztem, mondván, ha esetleg bennem látják a sikertelenség okát, akkor felállok a kispadról. Ehelyett felálltunk a padlóról együtt, a csapattal, mi több, a stábbal elkészítettük a terveket, hogy mit és hogyan akarunk, az előrelépés érdekében kit és hová kellene igazolnunk, min kéne változtatnunk. Ezekről kellett volna beszélnünk a vezetőkkel, ám megelőztek, és azt mondták, váltani szeretnének.

- Bár a kívülállók közül sokan azt gondolják, hogy Erős Károly olyan buldózer az életben, mint egykor a pályán, azaz kőfejű és kőszívű, de mivel régóta ismerjük egymást, tudom, hogy nem így van. Mindezt csak azért hozom szóba, hogy utólag visszagondolva a lelki tényezők miatt elképzelhető, jobb lett volna, ha akkor önként távozik? Elvégre összességében nagyszerű őszi szereplésen van túl a társaság, és tessék, mi lett a vége.
- Nem tudom. Ha annak idején úgy döntök, akkor meg lehet, azon bosszankodtam volna, hogy nem kellett volna otthagyni az FC Dabast. A mostani abból a szempontból volt nehéz, hogy erre most nem voltam felkészülve. Nem éreztem, hogy ez következik, meg sem fordult a fejemben, hogy ez benne lehet. Tudja, mindig azt mondom, hogy a magyar labdarúgásban nekem már nem lehet újat mutatni, hiszen már vagy harminc éve benne vagyok, és lám, mégiscsak lehet. Ez most ilyen szituáció volt, meg is viselt, mert azt gondolom, nagyon jó munkát végeztünk és üveghangon kihoztuk a maximumot a társaságból, amiért köszönet jár a csupa nagybetűs CSAPATNAK.

- Szűk kerettel, sok sérülttel, nem egy balszerencsés bajnokival, tehetséges, ám rutintalan fiatalokkal remek őszt produkáltak. Aki nem ezt látja, az vak, netán nem ismeri a mezőny tagjait.
- Az FC Dabas most azért hetedik, mert ezekből a gyerekekből kijött a maximum, amihez persze kellett, hogy kicsalogassuk belőlük. Amikor úgy hozta a sors, durván, ha pedig az kellett, akkor simogatással. Volt, hogy kiabálással, és előfordult, hogy halk szóval. Hála Istennek, kijött a teljesítmény, az pedig megnyugvás nekem, hogy nem szakmai indoka van a távozásomnak. Nem az történt, hogy 4-4-3-at akartam játszatni és eggyel több embert raktam föl, így vissza kell menni az általános iskolába, mert a számolással baj van, netán játékrendszeri ismeretekben hibáztam. Örülök, hogy szakmai részről nem voltam támadható, igaz, nem is lehettem, mert azt gondolom, az egy dolog, hogy ledokumentálok mindent papíron, de mivel polar system rendszerrel dolgoztunk, így nyoma van minden egyes edzésnek, bármikor vissza lehet nézni, az adott napon mit csináltunk és ki milyen teljesítményt tett le az asztalra. És ezzel nem lehet mit csinálni, mert száraz tények.

- Haragszik valakire?
- Dehogyis! Sőt, ezt a három és fél évet megköszönöm, mert a mai viszonyok között edzőként ennyi időt eltölteni egy helyen óriási dolog. Kaptam egy lehetőséget, ám úgy érzem, minden téren visszaadtam azt a bizalmat, amit megkaptam, ugyanakkor sosem szeretnék bezárni semmilyen kaput. Nem mondok semmi rosszat az FC Dabasra, egyrészt nem is mondhatok, másrészt az, hogy valamiért elváltunk - utólag már teljesen mindegy, mi miatt -, megtörtént, de mindig nyílik egy új kapu, viszont ezt azért sem szeretném bezárni, mert sosem lehet tudni, mit hoz az élet. Csak egy példa: Dabason Dajka Laci bá háromszor volt vezetőedző, éppen ezért én sem vetem el azt a lehetőséget, hogy trénerkedjek még itt. Ha azokat a dolgokat, amiket a mi stábunk szajkózott az előrelépés érdekében, és meg fogják húzni, még ha nem is az én égiszem alatt, de a klub szempontjából nagyon fontos lenne, hogy valóra váljanak, mert csak akkor beszélhetünk arról, hogy az FC Dabas előrelépett. Sok sikert kívánok az egyesületnek! Az élet megy tovább.

- Mindig Újpest, örök Újpest?
- Az nagyon jó dolog, hogy nem maradtam állás nélkül, mert azért van lakáshitel, meg aztán a magyar labdarúgásban sajnos nem lehetett annyi pénzt keresni, hogy húsz év profi pályafutás után most szivarozgassak és utazgassak, esetleg "csak" népszerűsítsem a futballt, hanem két állást kell vállalnom, hogy meg tudjak élni. És igen, mindig Újpest, örök Újpest, mert egyrészt sokat kaptam az egyesülettől akkor is, amikor bajban voltam, nem engedtek el. Fogták a kezem, hiszen tudták, hogy milyen ember vagyok, és azt gondolom, bizonyítottam is, hogy bármikor lehet rám számítani. Újabb feladatot kaptam azzal, hogy az U15-ös csapatot odaadták nekem. Ez a gárda nagyon nagy bajban volt és van, mert az I. osztályban számít a kiesés, pedig utánpótlásképzésről beszélünk. Az utolsó öt meccsen sikerült hét pontot összekaparni, ami nagyon jó. Minél többet szeretnék visszaadni ennek a klubnak, meg én aztán tudom, mi az, hogy Újpest. Még több feladatom lesz, de legalább nem kell majd annyit utazgatni, így még többet tudok beletenni a képzésbe. Bízom benne, ezáltal a gyerekek még jobban és többet tudnak fejlődni, hiszen a célunk közös.
Teljes cikk
 
2019.12.28.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNŐTT
Élvonal után NB III: Szabó István újra munkában
 

Jóllehet, a legtöbben Kecskeméttel azonosítják, ám legutóbb az atomvárosiaknál dolgozott Szabó István. Csakhogy az élvonalbeli társulatnál november első napjaiban megköszönték Tomiszlav Szivics munkáját, akivel együtt a másodedző is távozott.

Alig két hónappal az előző megbízatása után ismét tréningen vehet részt Szabó István. Korábban a Kecskemét utánpótlásában ugyanúgy dolgozott a tréner, ahogy az (akkor még) NB II-es Ceglédi Vasutasnál vagy éppen Tiszakécskén, márpedig Szabó Istvánnak van rutinja a fiatalokkal való foglalkozás kapcsán, mint ahogy azt is tudja, milyen pálya- és vezetőedzőként dolgozni a felnőttek mezőnyében.

Akár meglepetésnek is tekinthető az újbóli kinevezése, lévén a tavasszal az NB III, Közép-csoportjába besorolt FC Dabast irányítja, márpedig az ősszel a Pest megyei gárda finoman fogalmazva is szűkös kerettel összességében remekül szerepelt Erős Károly vezetésével. Takács Kornélék az egykor az élvonalban négyszázkét pályára lépéssel büszkélkedő trénerrel több bravúrt is elért, hiszen Monoron (1-2) és Dunaújvárosban (1-2) nem sok csapat fog három pontot szerezni a tavasszal. A 23 pont és az ezzel járó hetedik helyezés több mint üdvös, márpedig amennyiben a társulat összetételét tekintve nem lesz számottevő pozitív változás a téli átigazolási szezonban, az őszi szereplést nehéz lesz felülmúlni.

Teljes cikk
 
2019.12.27.
pest.mlsz.hu
KLUB
REGISZTRÁLJ MOST a január 4-i, gödöllői 13. Szakmai Napra!
 

Avagy FELHÍVÁS 5 régiós központ (FTC, Honvéd, Kecskemét, MTK, Vasas) alá tartozó klubok Bozsik-korosztályokban dolgozó utánpótlásedzői számára.

Kedves Utánpótlásedző!

Ezúton szeretnénk meghívni Téged a 13. alkalommal sorra kerülő hagyományos (Pest megyei) Évindító Futballszakmai Napra, melynek időpontja 2020. január 4. (szombat). A helyszín ezúttal is Gödöllő, a program a "szokásos", jól bevált: reggel 8-tól edzők kispályás tornája, utána ebéd, majd délután szakmai előadás.

Idén - rendhagyó módon - egyénileg kell jelentkezni (egy - 2 perc alatt kitölthető! - online regisztrációs űrlap kitöltésével, melynek linkje lentebb található) mind a délelőtti tornára, mind a délutáni előadásra. A jelentkezők száma sem a labdarúgótornára, sem az előadásra nincs limitálva, de a tornán - az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság csapatán kívül - játékosként maximum 150 fő vehet majd részt, akiket túljelentkezés esetén a szervezők választanak majd ki, és sorolnak elsősorban régiós elv alapján maximum 15 csapatba (a 16. induló az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság csapata lesz). Az újítás célja, hogy az érintett régiós területek minél több klubjától jöhessenek el január 4-én Gödöllőre, és vehessenek részt a mindig jó hangulatú délelőtti focin és az azt követő előadáson is.

A versenykiírás értelmében a főbb szabályok a játékjogosultságra és egyéb alapelvekre vonatkozóan:
- életkori megkötések: alapvetően 34 év felettiek játszhatnak, de csapatonként max. 3 fő 20 és 34 év közötti játékos szereplése is lehetséges (erre majd figyelnek a szervezők a focira jelentkezők elosztásánál);
- csapatok játékoslétszáma: maximum 10 fő;
- elsősorban arra törekszünk, hogy egy csapat lehetőség szerint egy RUK (azon belül pedig egy Bozsik-központ) sportszervezetei alá tartozó kluboknál dolgozó edzőkből álljon;
- a csapatvezetőket a nevezés lezárását követően fogjuk kijelölni (ők gondoskodnak majd - többek között - a csapat mezéről);
- minden pályára lépőnek törekednie kell minél több, a régióban dolgozó edzőt a tornára "szurkolóként", a délutáni szakmai előadásra hallgatóként elhozni;
- túljelentkezés esetén elsőbbséget élveznek azok az edzők, akik Pest megyei sportszervezetnél tevékenykednek és/vagy egyesületüket egyedül, kisebb számban képviselik.

További FONTOS tudnivalók:
- a szakmai nap ingyenes;
- a tornán résztvevő edzők ebédre az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság vendégei;
- a sorsolást a szervezők december 31-éig elkészítik és a Facebook-on (facebook.com/pmlsz), valamint a pest.mlsz.hu oldalon közzéteszik;
- jelentkezni december 27-éig (péntekig), IDE kattintva lehet
(A jelentkezésről a rendszer automatikus válaszüzenetet küld, amennyiben ez a levél nem érkezne meg, akkor vagy hibásan adtad meg az ímél címedet, vagy nem küldted el a jelentkezést!)

A szakmai előadás 14:30 órakor kezdődik, helyszíne a Gödöllői Egyetem területén található Alma Mater Étterem (2100 Gödöllő, Páter Károly utca 1.).
Előadó: Róth Antal szövetségi edző
Az előadás címe: Az U17-es labdarúgó-világbajnokság értékelése az utánpótlás-nevelés tükrében

Hajrá, várjuk a regisztrálásokat a kispályás edzői tornára és az azt követő szakmai előadásra!

Teljes cikk
 
2019.12.25.
pest.mlsz.hu
KLUB
Két ünnep között folytatódik a kreditpontos képzés
 

A Labdarúgó Stílusképző Akadémia soron következő licencmegújító előadására december 28-án, szombaton, Budapesten kerül sor.

A 9 órától egészen délután négyig tartó előadás helyszíne a már megszokott Kocsis Sándor Sportközpont (Budapest, X. ker., Bihari utca 23. - az egykori Törekvés-pálya) lesz. A létszám - mint mindig - ezúttal is limitált, 20 főben maximalizált. A téma: "Programozott döntés a labdarúgásban".

Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: ferenczi.attila59@gmail.com

Teljes cikk
 
2019.12.23.
www.fcdabas.hu
KLUB
KARÁCSONY
 

" Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk minden játékosunknak, stábtagunknak, technikai dolgozónknak, minden jelenlegi és jövendőbeli támogatónknak, szimpatizánsunknak, és nem utolsó sorban minden olyan embernek, aki a 2019-es évben valamilyen formában hozzá tudott járulni az FC Dabas Sportegyesület fejlődéséhez! "

 
FC DABAS
 
vezetőség

 
 
2019.12.21.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 

FUTSAL 7 VÉGE (U13)
2019.12.21. (Tápiószentmárton)

FC Dabas - Kakucs KSE (1:9)
MLSZ Jegyzőkönyv

FC Dabas - Jászberényi FC (3:5)
MLSZ Jegyzőkönyv

Kincsem Lovaspark SE I FC Dabas (4:2)
MLSZ Jegyzőkönyv

 

FUTSAL 7 VÉGE (U11)
2019.12.22. (Dunavarsány)

Aramis SE - FC Dabas (1:0)
MLSZ Jegyzőkönyv

Taksony SE I - FC Dabas (2:1)
MLSZ Jegyzőkönyv

FC Dabas - Kastélydombi SE I (2:1)
MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.12.21.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
HIVATALOS KÖZLEMÉNY
 

" Mindkét felnőtt csapatunk életében lezárult egy korszak.

Az FC Dabas NB III-as keretének szakmai munkáját ezentúl Erős Károly helyett Szabó István fogja majd irányítani. Az FC Dabas II élén szintén változást kell bejelentenünk. Riesz Péter helyett azzal az Iszák Gáborral kezdi majd meg a kettes csapat a téli felkészülési munkát, aki játékosként egykoron már a klub szolgálatában állt.

A szakmai stábokkal kapcsolatos további hivatalos információkat a klub a jövő év elején teszi majd közzé. "

 
FC DABAS
 
vezetőség

 

 
 
2019.12.20.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2019. december 21-22.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas U13
Szombat, 9:10
Futsal7Vége U13 - Tápiószentmárton
FC Dabas U11
Vasárnap, 9:40
Futsal7Vége U11 - Dunavarsány
     

 
 
2019.12.18.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 

FUTSAL 7 VÉGE (U15)
2019.12.15. (Albertirsa)

FC Dabas - Sülysápi Gyerefoci SE (1:9)
MLSZ Jegyzőkönyv

Kincsem Lovaspark SE - FC Dabas (9:0)
MLSZ Jegyzőkönyv

Jászberényi FC - FC Dabas (5:4)
MLSZ Jegyzőkönyv

 

FUTSAL 7 VÉGE (U13)
2019.12.15. (Albertirsa)

FC Dabas - Péceli SSE (6:0)
MLSZ Jegyzőkönyv

Kincsem Lovaspark SE II - FC Dabas (2:1)
MLSZ Jegyzőkönyv

 

FUTSAL 7 VÉGE (U11)
2019.12.15. (Dunavarsány)

Budaörs - FC Dabas (0:4)
MLSZ Jegyzőkönyv

FC Dabas - Bolha-FTSE Tárnok (0:6)
MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.12.17.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Női
 
Futsal
FC Dabas U17 - Skorpió SE-Salgótarján
1:1 (1:1)
 
Gól:
- Szőke R (7')
  2019.12.14 (szombat, 17:00)  
     

 
 
2019.12.17.
www.fcdabas.hu
NŐI
FC DABAS U17 LEÁNY - Az év csapata
 

Az FC Dabas Leány Utánpótlás csapata 2016-ban kezdte meg pályafutását. Az évek során kipróbálta magát félpályán, háromnegyed pályán, nagypályán, futsal valamint a strandlabdarúgás területén is.

A 4 év alatt csak a bajnokságokban 481 gólt szerzett a csapat. Számos tornagyőzelem mellett, az alábbi eredményeket zsebelték be a Hölgyek az elindult bajnokságokban:
- 2016/17 labdarúgás csoportelsők
- 2017/18 labdarúgás ezüst érem
- 2017/18 futsal ezüst érem
- 2017/18 strandlabdarúgás arany érem
- 2018/19 labdarúgás arany érem
- 2019/20 jelen szezonban párhuzamosan két bajnokságban is szerepelnek a Lányok Labdarúgás és Futsal - és büszkén mondhatjuk hogy mind a két bajnokságban őszi bajnokokként mehetnek a lányok karácsonyi pihenőre.

Óriási kitartás és győzni akarás jellemzi a csapatot, hozzáállásuk példamutató! Büszke lehet minden Szülő ahogy Mi is nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Hajrá Lányok!

Vezetőedző: Schilingerné Budai Zsuzsanna
Pályaedző: Palásti Enikő

Csapatkapitány: Gendur Gina
Kapus: Rónyai Gabriella

Játékoskeret:
Horváth Vivien
Szőke Réka
Mészáros Sára
Ország Zsófi
Gogolák Sára
Fink Csenge
Szabó Jázmin
Pásztor Sára
Laja Zsanett
Fajt Petra
Gendur Réka
Sevecsek Lili
Szekeres Gréta
Gyónfalvi Dalma
Varga Szilvia
Valaszkai Vivien

 
 
2019.12.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
EÖRDÖGH LEVENTE - Az év felnőtt sportolója labdarúgás sportágban
 

_

_

 
 
2019.12.15.
www.fcdabas.hu
UP
KOVALIK RÓBERT - Az év utánpótláskorú sportolója labdarúgás sportágban
 

Kovalik Róbert az FC Dabas U19-es csapatának a labdarúgója jelenleg a 18. életévét tölti, akinek a pályafutása Újlengyelben kezdődött, s 2015 nyarán került az Egyesületünkhöz, ahol minden korosztályunkban oszlopos tagnak számított. Robi az FC Dabas színeiben országos II. osztályban bajnoki címet ért el az U14-es korosztállyal a 2015/2016-os évadban, míg a 2018/2019-es versenyévben az U17-es korosztállyal a dobogó 2. helyén végzett.

Posztját a védelem tengelyében találtuk meg. Szorgalmának, a futball iránti tiszteletének, alázatának köszönhetően az utánpótlás bajnokság mellett mára a felnőtteknél is bizonyította, hogy lehet rá építeni a jövőt. Az a labdarúgó, aki nem kérdez vissza, hanem elvégzi a rászabott feladatot. Ennek eredménye, hogy fél éve a felnőtt NB III-as edzéseket is látogatja, s a Dabas II-es csapatának kihagyhatatlan tagjává nőtte ki magát.

A futball mellett példaértékű a tanulmányi eredménye is, hiszen évről-évre kimagasló teljesítményt nyújt ezen a területen egyaránt. Kívánunk neki az élet minden területén hasonló sikereket, és - ami több - ember leszel, fiam.

 
 
2019.12.14.
www.dabas.hu
FN/UP/NŐI
Sportgála 2019
 

A tavalyi évhez hasonlóan 2019-ben is megrendezésre került Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában, ahol idén is átadták az Év Sportolója, Év Edzője, az Év Csapata díjakat és a Dabas Város Sportjáért kitüntető címet.

A díjátadásban segédkezett Feczesin Róbert, válogatott labdarúgó és Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász.

Feczesin Róbert

Berki Krisztián

Díjazottak (FC Dabas):

- Eördögh Levente (Az év sportolója labdarúgás sportágban)
- Kovalik Róbert (Az év utánpótláskorú sportolója labdarúgás sportágban)
- FC Dabas U17 Leány (Az év csapata)

 
 
2019.12.13.
dabas.hu
FELNŐTT
SPORTGÁLA 2018
 

2019. december 13-án ismételten az OBO Aréna adott otthont az önkormányzat évzáró sportrendezvényének, a Sportgálának.

Az idei esztendőbe Az Év Sportolója, Az Év Csapata, Az Év Edzője, Dabas Város Sportjáért valamint AZ Év Közösségi Eseménye díjak kerültek átadásra.

A Sportgáláról készült képanyagok az alábbi linkeken keresztül tekinthetők meg:

- Képgaléria I.

- Képgaléria II.

Teljes cikk
 
2019.12.12.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2019. december 13-15.
 
csapat
időpont
mérkőzés
Sportgála
Péntek, 18:00
Sportgála 2019 - Dabas, OBO Aréna
FC Dabas U15
Vasárnap, 12:55
Futsal7Vége U15 - Albertirsa
FC Dabas U13
Vasárnap, 8:30
Futsal7Vége U13 - Albertirsa
FC Dabas U11
Vasárnap, 9:30
Futsal7Vége U11 - Dunavarsány
Leány U17 Futsal
Szombat, 17:00
FC Dabas U17 - Skorpió SE-Salgótarján
     

 
 
2019.12.11.
www.fcdabas.hu
KLUB
Meghívó - Sportgála (2019)
 

Szeretettel meghívok minden sportegyesületet, sportolót, sportszeretőt és érdeklődőt a Sportgálára, amelyet december 13-án (pénteken) 18.00 órától tartunk az OBO Arénában. Ezen az eseményen adjuk át az Év sportolója, az Év csapata, elismeréseket.

A díjátadásban segédkeznek Feczesin Róbert, válogatott labdarúgó és Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász.

 
Kőszegi Zoltán
 
Polgármester

Időpont: 2018. december 13. (péntek, 18:00)
Helyszín: Dabas, OBO Aréna

 
 
2019.12.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Statisztika - FC Dabas Felnőtt (NB III / D II)
 

A 2019/2020-as bajnokság őszi szezonjának végeztével felnőtt férfi csapataink statisztikai mutatóit is megtekinthetik egy összefoglaló táblázatban:

Alap adatok
csapat:
NB III
Dabas II
bajnokság:
MLSZ
NB III
PMLSZ
II. osztály
csoport:
közép
dél
edzői stáb:
Erős Károly
Kerekes Barna
Fehér Ádám
Riesz Péter

 

Összesített mérleg
 
NB III
Dabas II
helyezés:
7. hely
12. hely
mérkőzés:
17
15
győzelem:
7
2
döntetlen:
2
4
vereség:
8
9
lőtt gól:
13
37
kapott gól:
18
38
gólkülönbség:
-5
-1
szerzett pont:
23
10

 

FC Dabas NB III (7. hely)

FC Dabas II (12. hely)

 
 
2019.12.08.
www.fcdabas.hu
UP
Statisztika - FC Dabas Utánpótlás (U19 / U17)
 
Alap adatok
csapat:
FC Dabas U19
FC Dabas U17
bajnokság:
MLSZ U19
III. osztály
MLSZ U17
III. osztály
csoport:
közép-kelet
közép-kelet
edzői stáb:
Szőgyi Tamás
Majzik Bertalan

 

Összesített mérleg
 
FC Dabas U19
FC Dabas U17
helyezés:
7. hely
9. hely
mérkőzés:
12
12
győzelem:
6
5
döntetlen:
1
1
vereség:
5
6
lőtt gól:
29
25
kapott gól:
19
27
gólkülönbség:
+10
-2
szerzett pont:
19
16

 

FC Dabas U17 (9. hely) / FC Dabas U19 (7. hely)

 
 
2019.12.06.
www.fcdabas.hu
UP
Statisztika - FC Dabas Utánpótlás (U15 / U14)
 
Alap adatok
csapat:
FC Dabas U15
FC Dabas U14
bajnokság:
MLSZ U15
II. osztály
MLSZ U14
II. osztály
csoport:
közép-kelet
közép-kelet
edzői stáb:
Pataki László
Kucsván István

 

Összesített mérleg
 
FC Dabas U15
FC Dabas U14
helyezés:
12. hely
9. hely
mérkőzés:
13
13
győzelem:
2
4
döntetlen:
0
1
vereség:
11
8
lőtt gól:
12
22
kapott gól:
86
63
gólkülönbség:
-74
-41
szerzett pont:
6
13

 

FC Dabas U14 (9. hely) / FC Dabas U15 (12. hely)

 
 
2019.12.04.
www.fcdabas.hu
UP
Statisztika - FC Dabas Leány (U17 / U17 Futsal)
 
Alap adatok
csapat:
FC Dabas Leány U17
FC Dabas Leány U17 Futsal
edzői stáb:
Schilingerné
Budai Zsuzsanna
Schilingerné
Budai Zsuzsanna

 

Összesített mérleg
 
FC Dabas Leány U17
FC Dabas Leány U17 Futsal
helyezés:
1. hely
1. hely
mérkőzés:
7
9
győzelem:
6
7
döntetlen:
1
1
vereség:
0
1
lőtt gól:
71
109
kapott gól:
4
12
gólkülönbség:
+67
+97
szerzett pont:
19
22

 

FC Dabas Leány U17 (1. hely) / FC Dabas Leány U17 Futsal (1. hely)

 
 
2019.12.03.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Dabas-Gyón FC (0:1) *
 

Majzik Bertalan, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Dabas-Gyón FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

"Álmosan kezdtünk annak ellenére, hogy már a nyolcadik percben megszereztük a vezetést. Szép akciókat vezettünk, és folyamatosan őröltük fel ellenfelünket. A félidő vége felé már látszott rajtuk, hogy fizikai problémáik vannak. Hiszen két perc leforgása alatt kétszer is sikerült betalálnunk utóbbit büntetőből.

A másodikat játékrészt pedig rögtön góllal kezdtünk, ami végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát. Innentől kezdve pedig örömfocivá alakult a mérkőzés a mi szempontunkból. Mindenki a másikkal szeretett volna gólt rúgatni, ezekbe azért sok hiba csúszott. A Gyónnak már nem maradt ereje, sem hite a támadásokra. Így eléggé egyoldalúvá vált a mérkőzés hátralevő része. Tudom, hogy egy ilyen meccsen mindenki végig szeretné játszani, de így legalább mindenki kivette a részét a sikerből. Mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek, de ma magabiztos játékkal nagyon könnyedén vettük ezt az akadályt.

Hajrá FC Dabas!"

FC Dabas U17 - Dabas-Gyón FC 7:0 (3:0)
Gól: Czili D (8'), Gáspár Zs (34'), Talapka I (36'), Bujdosó D Z (46'), Veszelovszky B (59'), Gáspár Zs (79'), Gáspár Zs (87')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.12.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Szentlőrinc SE (0:1)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Szentlőrinc SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"Ezen a mérkőzésen a lehető legszűkösebb kerettel tudtunk kiállni. Azt gondolom, hogy csupán az első félidőben tudott ránk nyomást gyakorolni a Szentlőrinc. Akkor sajnos adódtak is némi nehézségeink, ráadásul egy pontrúgásból gólt is kaptunk, úgyhogy hátrányba kerülve kellett megpróbálnunk megtenni a tőlünk telhető legtöbbet.

A mérkőzésen sajnos több bírói tévedés is sújtott bennünket. Kezdődött azzal, hogy az első félidőben utolsó emberként szabálytalankodó ellenfél kapust nem állította ki a játékvezető, majd több kétes szituációban is minket sújtott a játékvezetői hármas.
A második félidőben ellenfelünk egy teljesen más arcát mutatta. Vagy elfáradtak, vagy lebecsültek kissé minket az előnyük birtokában, de mondhatni felborult a pálya, teljesen beszorítottuk őket és eljutottunk a gólig is, azonban a teljesen szabályos találatunkat nem adta meg a játékvezető. Többek szerint egyértelműen átjutott a gólvonalon a játékszer, mégis maradt a 0:1 oda.

Egy újabb vitatott és egyben szomorú esetet is meg kell jegyeznem. Elég régóta vagyok az edzői pályán, de ilyennel még nem találkoztam, hogy NB-s szinten egy ellenfél játékos ellök egy edzőt és ezért ne kapjon kiállítást. Ez nagyon lehangolóan nézett ki és egyben a magyar futballra nézve is szégyen. Hasonló szituációban a stábom egyik tagját kiállították, jegyzőkönyv készült, a másik oldalon semmi. Ez elfogadhatatlan, hogy ilyen egyoldalú játékvezetés legyen NB III-as szinten. Reméljük, a futball és az élet ezeket a dolgokat visszaadja majd a megfelelő időben és helyen.
Ezen felül a csapatomat csak dicsérni tudom, mert aki látta ezt a mérkőzést, az igazolhatja, hogy a második helyezettel teljesen partiban tudtunk lenni, és ha nincsenek ezek a kétes szituációk és téves játékvezetői ítéletek, akkor a döntetlen mindenképpen, de kis szerencsével még a győzelem is benne lehetett volna az összecsapásban.

Ez az mérkőzés is ismét azt bizonyította, hogy ilyen szűkös kerettel egyszerűen nem lehet nekimenni egy bajnokságnak és ha így fogjuk csinálni, akkor mindig borotvaélen fogunk táncolni. Megemelem minden játékosom előtt a kalapomat az egész féléves teljesítménye előtt, mert valóban nagyon kevesen voltunk és végig a maximumot nyújtották.

A megszerzett 7. hellyel ennek tükrében azt gondolom, elégedettek lehetünk és nem kell szégyenkeznünk. Mindenkire veszélyt tudtunk jelenteni, több nálunk sokkal nagyobb költségvetéssel és múlttal rendelkező egyesületet utasítottunk magunk mögé, ami igen nagy szó, azonban másik oldalról azt is meg kell említenünk, hogy bizony felszínre jöttek azok a problémák, amiket, ha rövid távon nem orvosolunk, akkor nagy bajba kerülhetünk a tavasz folyamán. Nagyon nehéz őszön vagyunk tehát túl, voltak hullámvölgyek, de a végére szerencsére csak sikerült némiképp kiegyenesednünk.

Végezetül megköszönöm az egész csapatnak, a stábomnak és minden olyan dolgozónak, aki valamilyen módon segítette az FC Dabas NB III-as csapatának a munkáját, valamint az önkormányzatnak is, aki biztosította a pénzügyi dolgokat és a működést megteremtette. Bízom benne, hogy egy kis segítséggel ez a csapat még feljebb tud majd jutni és még meghatározóbb szerepet tud betölteni ebben a gyengének egyáltalán nem nevezhető NB III-as mezőnyben.

Mindenkinek jó pihenést, jó egészséget és Boldog Új Esztendőt kívánok! "

FC Dabas - Szentlőrinc SE 0:1 (0:1)
Gól: - ill. Keresztes B (25')

MLSZ Adatbank

 
 
2019.12.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 17. Forduló
 
Vasárnap - 2019.12.01.
KTE Hufbau
-
Rákosmente KSK
1 : 1
Budapest Honvéd MFA II
-
Dabas-Gyón FC
1 : 1
THSE-Szabadkikötő
-
Taksony SE
0 : 2
Pécsi MFC
-
Kozármisleny FC
6 : 0
Dunaharaszti MTK
-
Szekszárdi UFC
0 : 0
FC Dabas
-
Szentlőrinc SE
0 : 1
Monor SE
-
Iváncsa KSE
2 : 1
Dunaújváros PASE
-
Kelen SC
2 : 1
       

 
 
2019.12.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Szentlőrinc SE (0:1) *
 

Tisztes helytállás

Vasárnap kora délután lejátszotta NB III-as első csapatunk idei utolsó tétmérkőzését. Erős Károly legénysége a tabella második helyén tanyázó Szentlőrinc SE-t fogadta.

Az első játékrész egyértelmű Szentlőrinc dominanciát hozott. A vendégek ráadásul a 25. percben meg tudták szerezni a vezetést, így igen kényelmes helyzetből várhatták a mérkőzés további részének alakulását. Természetesen nem hagytuk annyiban a kialakult helyzetet, azonban téves játékvezetői ítéletek sora akadályozta a felzárkózásunkat. A kissé paprikássá váló csata kissé túl is nőtt a játékvezetésen, ami azonban mégis a legnagyobb problémát jelentette, hogy egy szabályosnak tűnő gólunkat nem adták meg, így minden igyekezetünk ellenére pont nélkül maradunk a mérkőzés végeztével.

A vereség ellenére dicséret illeti minden pályára lépő játékosunkat, mivel a második játékrészben lényegében teljesen beszorították az éllovas PMFC legfőbb üldözőjét és lehetőségeikhez mérten mindent megtettek a siker érdekében.

A vereség ellenére meg tudtuk tartani 7. helyünket a tabellán, ami a szűkös játékoskeret, az eltiltások és sérülések tükrében abszolút elfogadhatónak és reálisnak tekinthető. Hosszú és fárasztó őszi szezonon vagyunk túl, most a pihenésé lesz a főszerep, majd január elejétől (remélhetőleg) újult erővel kezdődhet minden elölről.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.12.01 (vasárnap, 13:00)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - Szentlőrinc SE 0:1 (0:1)

FC Dabas: Kersák R (46) - Kovács Á (2), Molnár P (4), Márton D (5), Sándli M (9), Szabó B (12), Crkvenjakov D (14), Erős R (17), Csepregi R (20), Földes M (73), Eörögh L (77)

Csere: Czuczi M (1), Kucsván M (7), Riesz D (8), Takács K (15), Kiss D (98)

Gól: - ill. Keresztes B (25')

MLSZ Adatbank

 
 
2019.12.01.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U17
FC Dabas U17 - Dabas-Gyón FC
7:0 (3:0)
 
Gól:
- Czili D (8')
  2019.12.01 (vasárnap, 10:00) - Gáspár Zs (34')
    - Talapka I (36')
    - Bujdosó D Z (46')
    - Veszelovszky B (59')
    - Gáspár Zs (79')
    - Gáspár Zs (87')
     
U15
FC Dabas U15 - Testvériség SE
0:5 (0:1)
 
Gól:
-
  2019.11.30 (szombat, 12:00)  
     
U14
FC Dabas U14 - Testvériség SE
0:0 (0:0)
 
Gól:
-
  2019.11.30 (szombat, 10:00)