FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.10.31.
Sportszelet
FELNŐTT
A 200. bajnoki gólját szerző dabasi Farkas Krisztián: "Még mindig csak a futballpályán tudok felejteni"
 

Annak idején Petőfi Sándor írta, néhány nappal ezelőtt pedig Angalét Márk, az Aranyszarvas-Tápiószentmárton kapusa mondta magának, meg persze a kétségbeesetten hátráló védőinek, hogy "itt van az ősz, itt van újra". A tisztes őszes halánték a Dabas II. számára ajándék, merthogy a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjának 11. fordulójában az egykor az élvonalban is megforduló, többek között Kaposváron, Szolnokon és Örkényben is remek formában futballozó Farkas Krisztián (Horváth M. Attila felvételén) négyszer vette be a jobb sorsra érdemes rivális hálóját, aminek köszönhetően megszerezte kétszázadik, illetve kétszázegyedik bajnoki találatát.

A végeredmény kijózanítóbb, mint január elsején Zacher Gáborból kettőt látni: Dabas II. - Aranyszarvas-Tápiószentmárton 18-0.

- Ugye, tudja, hogy a nagypapája nagyon boldog volna?
- Igen, azt gondolom, ez tényleg így van, édesanyám és a nagyapám is büszke lenne rám - sóhajtott nagyot Farkas Krisztián, a Dabas II. 40 esztendős támadója. - Nehéz utat jártam be mostanában, sok minden történt velem és körülöttem, de még mindig csak a futballpályán tudok felejteni, kikapcsolni. Ez számomra az örök szerelem.

- Az Aranyszarvast négyszer "harapta meg" a Farkas, amely azonban nem csupán ezért nyekkent nagyot, és terült el másfél óra fárasztás után. Melyikre bólintana rá, ha versenyt hirdetnénk a legszebb találat kategóriában?
- Gyakorlatilag négy helyzetem adódott, és mindegyikből eredményes voltam, viszont csukafejessel is szereztem egy szép gólt

- Az utóbbi nem jellemző?
- Már nem, de anno nagyon sokszor bólintottam a hálóba magasabb osztályban. A jól fejelők közé tartoztam, és nem is figyeltek rám annyira a magasságom miatt. Most nekem is nagyon jól jött ki a lépés.

- A hétvégén megszerezte a kétszázadik és a kétszázegyedik bajnoki gólját is, de ha azt kérdezném, emlékszik-e az ötvenedikre vagy a századikra, mit felelne?
- Azt, hogy nem. A pályán nagyon sokszor ünnepelhettem, és persze vannak olyan találatok, amelyek megmaradnak, de ezek konkrétan nem. Hála Istennek, a rúgótechnikámnak köszönhetően elég sokat rúgtam messziről, mert minden évben szereztem néhány gólt harminc méter környékéről. Annyira nem is foglalkoztam ezzel, mert megmondom őszintén, nem vagyok olyan, aki bújja az adatlapokat, a különféle statisztikákat, de amikor láttam, hogy százkilencvenhétnél járok, az azért elgondolkodtatott. A múlt hét pénteken, október 25-én volt a keresztfiam, Máté születésnapja, neki ajánlanám a kétszázadik gólomat, érte fociztam ezen a szombaton. Tudja, nem úgy ment mostanában a csapatnak, bár tegyük hozzá, 40 évesen az embert már ki kellene szolgálni, ám ezúttal tényleg négyből négyet szereztem. Régebben másképp volt, de kopik a gyorsaság.

- Ugyanazt mondja, amit a korosztályának többsége, hogy nem a meccsekkel, sokkal inkább a regenerálódással van probléma?
- Nyilván már nem tesz annyit bele, és nem edz annyit az ember, igaz, nem is kell. Tele van a csapat fiatalokkal, és az az igazság, megérezzük, ha esetleg nem úgy játszom, mert valahol csak tőlem várják, hogy átlendítsem a társulatot az esetleges holtponton. Ez az idén ősszel nem annyira sikerült, tavasszal pedig, ugye szárnyaltam én is, ám a mostani másabb szituáció, ezért is esett nagyon jól a hétvégén szerzett négy gól.

- A 18-0-s végeredmény tipikusan olyan, amit kimondani is sok, nemhogy megrúgni. Volt már része hasonlóban?
- Igen, éltem át már ilyet tétmeccsen. Két éve rúgtunk itt a Kakucsnak és a Peregnek tíz fölött, de a tizennyolc olyan "súlyos" szám, amely ebben az osztályban sem sűrűn fordul elő.

- 7-0 volt az állás a szünetben, amivel csak arra akarok kilyukadni, hogy a második félidőt is alaposan "megnyomták".
- Hozzáteszem, a Tárnokot ugyanígy megszórhattuk volna, ha az 1-0-s vezetésünk után nem két kapufát szerzünk, valamint kétszer a kapussal szemben nem hibázunk. 3-0-nál éreztem, hogy megvan a múlt hétvégi meccs, gyorsan el is intéztük az összecsapást. Nagyképűség nélkül mondhatom, ha végig fenn maradok, szerzek vagy hét-nyolc gólt, de a szünetben lecserélt az edzőnk, Riesz Péter. Nálunk Holecz Dani elég mélyen volt, mert tizenegy találkozón nem talált a kapuba, őt a pályán hagyta, és jól is jött ki belőle, hiszen négyszer ünnepelhetett. Az első félidőben nagyon görcsös volt, mert négyszer vitte kapusra a labdát, ám mind valamennyit kihagyta. Hiába, pedagógiára is szükség van a labdarúgásban.

- Csak közben "megalakították a kötéltáncos szakkört", mert úgy tűnik, megint a bennmaradásért küzdhetnek.
- Az a négy döntetlen, ami zsinórban jött az első győzelmünk után, valamennyi agyonnyert meccs volt. Kihagytunk három 11-est, utána meg törvényszerűen következett, hogy kútba kerültünk, és jöttek a vereségek. Ki kell mondani, hogy a kiesés ellen harcolunk, legalábbis az ősszel ez minden bizonnyal így lesz. Legközelebb Peregre megyünk, és ha nyerünk, akkor eltávolodhatunk a kieső zónától. Márpedig ha így lesz, talán ki lehet tűzni merészebb célokat, de az igazság az, hogy erősítenünk kell, mert nem állítanám, hogy a kispadunk fenomenális, és sajnos azt is meg kell említenem, hogy kevés fővel edzünk.

- Ha már fentebb az "ikszeket" emlegette, alig egy hónapja, Örkényben úgy végzett döntetlenre a Dabas II., hogy a feszült hangulatú találkozó négy gólt és hét sárga lapot hozott, többek között ön is kapott egyet. Még mindig furcsa érzés visszatérni az egykori sikerek színhelyére, vagy már az ottani is csak egy meccs a sok közül?
- Nyilván az ilyesmit nem annyira egyszerű félretenni, de a pályán igen. Talán fogalmazhatok úgy, hogy Örkényben ikon voltam és vagyok, márpedig az érzelmek óhatatlanul előjönnek. Néhány idényt futballoztam ott, és mindig jól sült el a dolog, így a teljesítményem nem lehet rossz, az ember a saját megszokott mércéje alá nem akar menni. Nem tudom, miért, de valahogy mindig feszült meccset játszunk Örkényben.

- Nem csupán az őszi idényt tekintve, hanem a hétköznapokban is túl a negyedik ikszen, labdarúgóként vagy már edzőként jellemezné magát?
- Úgy adta a sors, hogy a munkahelyem és a foci mellett el kellett jönnöm a dabasi utánpótlástól, mert már "szétszakadtam" a heti négy edzés, plusz a mérkőzés miatt, mert azért nálunk, a második csapatnál is van meccs, illetve tréningek. Érzem is a súlyát, de én még inkább futballistának tartom magam. Kellenek a papírok, így az a célom, hogy a B-licencet mindenképpen megszerezzem. Tavalyelőtt hoztam egy rossz döntést, mert felvettek a képzésre, de végül nem mentem el, mivel akkor kicsit megcsömörlöttem a sérülések miatt, de már megbántam. Miután a labdarúgó-pályafutásomból túlságosan sok nincs már hátra, a jövőmre is gondolnom kell. Szeretnék jó edző lenni, és magasabb osztályban is bizonyítani!

- Melyik élvez prioritást: a fiatalokkal vagy a felnőttekkel való foglalkozás? Egyáltalán, azt már eldöntötte, hosszabb távon melyik felé mozdulna, milyen irányba lépne?
- Dabason volt szerencsém öt esztendőt eltölteni egy korosztálynál, és arra büszke vagyok, hogy a felnőtt csapat számára kineveltünk hét-nyolc játékost. Hozzáteszem, furcsa ez a fiatalság, mert elérik a 19 éves kort, aztán úgy eltűnnek, mintha sohasem fociztak volna. Közeli a példa, mert nálunk négy-öt ember vált kámforrá, holott a jobbak közé tartoztak. Ami engem illet, így nem tudnék hátat fordítani a labdarúgásnak, de ez az ő döntésük. A felnőttek világa megint más, ahányszor a kispadon ültem, elég komoly eredményeket tudtam produkálni, pedig általában úgy vettem át az aktuális csapataimat, hogy igencsak lejtmenetben voltak. A legfontosabb az - annak ellenére, hogy több emberrel együtt fociztam -, hogy meglegyen a tisztelet felém, ebből sohasem engedek. Ha a tréner irányában ez megvan, akkor bizony nagy dolgokat lehet elérni.

- Tapasztalta ennek az ellenkezőjét?
- Persze, természetesen. Nevet nem mondok, de volt már rá példa, és tanultam is belőle. Pedig nagyon fájt a szívem, de a csapat érdeke fontosabb volt, meg az, hogy ne azt lássák, bárkivel kivételezek.

- A jelen viszont a pályához köti, még stoplisban és mezben. A kétszázötvenedik bajnoki góljával kapcsolatban mikor kereshetem?
- Nagyon jólesik, hogy ennyire bízik bennem, de azt azért már érzem, amikor a labdával közlekedem, hogy míg régebben mindig távolodtam a védőktől, mostanában már mindig közelednek. Egészségfüggő, így jelen pillanatban nem gondolkodom a kétszázötvenedikben, inkább kiélvezem, hogy minél tovább a pályán lehessek.

"Duhaj Ádám teljesen rendben van"

Mindennap vele volt, figyelt, és ha kellett, vigyázott is rá. Farkas Krisztián trenírozta és az életre nevelte Duhaj Ádámot, akit 2018 januárjában tizenegyszer (!) élesztettek újra. A Teremtő alighanem szereti a futballt és az FC Dabast, mert visszaengedte az egyszerű földi halandók közé a szépreményű fiatalembert, a jövő hírnökét.
"Ádám teljesen rendben van - mondta egykori tanítványával kapcsolatban Farkas Krisztián. - Nap mint nap láttam, sőt, külön kimentem edzeni, amikor nem tudtam tréningre járni és kijött velem. Riesz Péterék a szülőkkel beszéltek, és elmondták, még nem merik berakni a felnőtt csapatba, előbb erősödjön meg az U19-hez. Ezt - még ha nehéz is, de - meg kell érteni, mert a felnőtt futball más, mint az utánpótlás, ám szerintem hamarosan a nagyok között fog majd játszani. Látszik az izomzatán, hogy jelentős erősödésen ment keresztül."

Az FC Dabas első társulata jelenleg az NB III, Közép-csoportjának megbecsült tagja. Duhaj Ádám korábbi edzője vajon a valóságtól elrugaszkodottnak véli a feltételezést, hogy két-három szezonon belül a harmadik vonalban is megállja majd a helyét?

"Ez leginkább rajta múlik, hogyan, mennyire teszi oda magát, de személy szerint el tudnám képzelni - folytatta Farkas Krisztián. - Két-három éven belül-e, azt nem tudom, de az alaptehetsége, valamint a tudása meglenne hozzá. Amiről éppen az interjúban is beszéltem, a srácok 18-19 éves koruk körül pálforduláson mennek keresztül, és nem lehet tudni, hogy mindez nála hogyan fog alakulni."

Horváth M. Attila

 
 
2019.10.30.
dvtk.hu
FELNŐTT
VIDEO ÖSSZEFOGLALÓ
 

FC Dabas - DVTK (0:3)

 
 
2019.10.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Magyar Kupa - 7. Forduló
 

2019. október 29., kedd
18:30 FC Ajka - Újpest FC 2-5

2019. október 30., szerda
12:30 FC Dabas - Diósgyőri VTK 0-3
12:30 Kazincbarcika - Budapest Honvéd 0-2 (h.u.)
12:30 Termálfürdő Tiszaújváros - MOL Fehérvár FC 0-3
12:30 Szegedi VSE - Ózdi Kohász SC 2-4
12:30 Credobus Mosonmagyaróvár - Tállya KSE 4-1
12:30 HR-RENT Kozármisleny - Kisvárda Master Good 1-2
12:30 Budaörs - ZTE FC 3-7
12:30 Tatabányai SC - DVSC 0-2
12:30 Sényő-Carnifex FC - Mezőkövesd Zsóry FC 1-2
12:30 BKV Előre - Ferencvárosi TC 1-3
12:30 Maglódi TC - Puskás Akadémia FC 0-15
12:30 Salgótarjáni BTC - Paksi FC 1-7
12:30 Debreceni EAC - MTK Budapest 0-3
12:30 Tamási 2009 FC - Monor 0-2
12:30 ASR Gázgyár - WKW ETO FC Győr 1-4
12:30 Nagybajomi AC - Dorogi FC 0-5
12:30 Berettyóújfalui SE - BFC Siófok 0-4
12:30 Szarvasi FC 1905 - Balkányi SE 2-1
12:30 Sárbogárd SE - Vác FC 1-3
12:30 Vép VSE - Szeged-Csanád Grosics 1-4
12:30 Herold Trans Ménfőcsanak - Szombathelyi Haladás 0-2
12:30 III. KER TVE - Nyíregyháza Spartacus FC 5-0
12:30 Balatoni Vasas SE - Dabas-Gyón FC 0-4
12:30 Füzesgyarmati Sport Klub - Békéscsaba 1912 Előre 0-1
12:30 PMFC - Rákosmente KSK 2-0
18:00 Duna Aszfalt TLC - Kaposvári Rákóczi FC 0-1
18:00 KTE Hufbau - Lipót Pékség SE 0-1
18:00 SC Sopron (megyei I.) - Budafoki MTE (NB II.) 1-1 (tizenegyesekkel 3-4)
18:00 Dunaújváros - FC Nagykanizsa  2-1 (h.u.)
18:00 Gyirmót FC Győr - Soroksár SC 3-0
20:00 Pápai Perutz FC - Vasas FC 3-4 (h.u.)

 
 
2019.10.30.
dvtk.hu
FELNŐTT
Ismét kapott gól nélkül jutott tovább a DVTK
 

Ismét kapott gól nélkül jutott tovább a DVTK a Magyar Kupa következő körébe. Florent Hasani második gólját lőtte a sorozatban, Dušan Brković és Szabó Bence először talált be. A találkozón debütált tétmérkőzésen a DVTK első csapatában Orosz Marcell és Szűcs Kornél.

A Magyar Kupa 7. fordulójában a DVTK 3-0-s idegenbeli győzelmet aratott az FC Dabas ellen, és továbjutott a következő körbe.

A találkozón debütált tétmérkőzésen a DVTK első csapatában a DVTK Akadémia két növendéke, Orosz Marcell és Szűcs Kornél. 

A DVTK a 8. fordulóban az MTK ellen játszik idegenben, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

 
2019.10.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Magyar Kupa mérkőzés: FC Dabas - DVTK (0:3)
 

Véget ért az út

A Balatonlelle elleni Magyar Kupa győzelmet követően egyből egy "nagyhal" akadt a horgunkra a DVTK személyében. Harmadosztályú klubként egy NB I-es csapat ellen mindig nagy élmény pályára lépni, így már a sorsolásnál tudtuk jól, hogy ez a mérkőzés nem a konkrét továbbjutásról fog szólni, hanem inkább egyafféle ajándék, egy élmény lesz minden FC Dabas játékos és szimpatizáns számára.

Noha csapatunk nem "bunkerfocira" rendezkedett be és nem is adta fel labdabirtokláson alapuló játékát, ellenfelünk nem igen engedett kibontakozni minket, így hamar a vendég csapat akarata érvényesült. A DVTK esélyeshez méltó futballt bemutatva rengeteg helyzetet dolgozott ki, melyek közül az első játékrészben kettőt, míg a második félidőben egy továbbit kihasználva végül 3:0 arányban győzedelmeskedett Dabason.

A kiesés tényétől függetlenül természetesen kesergésre nincs okunk, ez a vereség ugyanis abszolút vállalható mértékű, és mondhatnánk lényegében csak beigazolódott a papírforma. Amit viszont mindenképpen meg kell, említsünk, hogy a mérkőzés keretünkbe több, az utánpótlásban is szereplő fiatal is bekerült, akik közül Riesz Dávid ráadásul kezdőként kapott lehetőséget.

Tehát ami a Magyar Kupa idei kiírását illet, az út végére értünk, innentől vissza kell rázódnunk a NB III-as bajnoki ritmusra. Sok időnk nincs a sebek nyalogatására, hétvégén máris egy roppant fontos feladat vár ránk. Vasárnap délután ugyanis azt a Dunaharaszti MTK-t fogadjuk hazai pályán, aki az idei évben ugyan nem túl kiemelkedően teljesít, az FC Dabas ellen azonban helyezéstől függetlenül mindig felszívja magát és óriási csatát vív. Ahhoz azonban, hogy megszilárdíthassuk pozíciónkat a középmezőny élén, ahhoz bármi áron, de le kell győznünk riválisunkat.

Hajrá Dabas!

Esemény: Magyar Kupa mérkőzés
Időpont: 2019.10.30 (szerda, 12:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - DVTK 0:3 (0:2)

FC Dabas: Czuczi M (1) - Kovács Á (2), Molnár P (4), Márton D (5), Szántó G (7), Riesz D (8), Szabó B (12). Erős R (17), Fritz A (56), Eördögh L (77), Popov P (99)

Csere: Kersák R (22), Sánta A (6), Antal D (10), Crkvenjakov D (14), Takács K (15), Csepregi R (20), Kiss D (98)

Gól: - ill. Brkovic D (15'), Hasani F (34'), Sazbó B (55')

MLSZ Adatbank

 
 
2019.10.31.
Sportszelet
FELNŐTT
Gáspár Zsombor: első bajnoki, első gól"
 

Ugyan a Pest megyei II. osztály, Déli csoport 10. fordulójában lejátszott Halásztelek-Dabas II. összecsapás után vendégoldalon nem volt ok különösebb örömre - lévén a házigazda 4:2-es sikert aratott -, Gáspár Zsombornak (a képen) mégis felejthetetlen perceket hozott az idegenben megvívott bajnoki.

Az FC Dabas 16 esztendős labdarúgójának először szavazott bizalmat Riesz Péter vezetőedző, mi több, rögvest a kezdőcsapatba vezényelte a 16 esztendős ifjút, akit feldobott a lehetőség, ugyanis a 39. percben az ifjú alakította 2:2-re az eredményt.

Történt, hogy a látogató saját térfélen labdát szerezve lódult előre, majd sikeres oldalváltás után a jobbról érkező beadást passzolta Gáspár Zsombor a rutinos Gál Tamás hálójába. Érdekesség, hogy a gólszerzőnek már az első percekben nagy lehetősége akadt az ünneplésre, ám hiába lépett ki ziccerben, akkor még a kapu mellé lőtt.

Bármennyire is meglepő, de a Dabas II. fiataljai szeretnek Halásztelekre járni, hiszen a két gárda hasonló pályaválasztással lebonyolított tavaszi találkozóján, május 11-én úgy végeztek egymással a felek 1:1-re, hogy a vendégek az ugyancsak az első "nagyok" közötti bevetésére készülő, a szünetben Tóth Levente cseréjeként bevetett, nem mellékesen szintén 16 éves Talapka István szemfüles találatával bizonyultak eredményesnek.

Horváth M. Attila

 
 
2019.10.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
FC Dabas Veterán - Dini SE
6:2 (2:1)
 
2019.10.29 (kedd, 18:00)
Gól:
- Mráz J (21')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Szeibert G (27')
  Eredmények / Tabella - Krász G (38)'
    - Gáspár J (56')
    - Mráz J (64')
    - Mráz J (70')
     

 
 
2019.10.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - DVTK
 

A DVTK-t fogadjuk szerda kora délután

Joggal merülhetett fel a kérdés a Magyar Kupa sorsolását követően, öröm vagy bánat-e a DVTK elleni párharc. Egyik oldalról kesereghetnénk is joggal, miszerint igazán kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is a Magyar Kupa soron következő 7. fordulójában. Egy olyan riválist, aki ellen a következő forduló elérése sem lenne hiú ábránd. Az élet azonban így döntött, hogy a Diósgyőr vár ránk és igazából összességében inkább örülnünk kell, mivel ugyan egyértelműen nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, mégis nagy szó, hogy ismét elértük, hogy egy NB I-ben szereplő csapat léphet pályára Dabason, ráadásul tétmérkőzésen.

Ajándék lesz ez az összecsapás alighanem mindenkinek, mind a játékosok, mind a mérkőzésre kilátogató sportbarátok számára. Természetesen helyén kell kezelni az összecsapást, beszélhetünk itt arról, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet, de azért legyünk tisztába azzal is, hogy két osztály különbség igenis rengeteget számít a mai labdarúgásban. Vannak rutinos, NB I-es bajnoki mérkőzéseket, nagy csatákat megjárt játékosaink, akik számára közel sem lesz ismeretlen a szerdai hangulat, a körítés és egy ilyen Kupa ütközet. Ebből mindenképpen meríthetünk és merítenünk is kell, azonban a lényeg mégis az lenne, hogy az eredmény és a továbbjutás görcsös tétje mellett inkább nyújtson egy felszabadult élményt és szórakozást ez az összecsapás mind a játékosok, mind a mérkőzésre kilátogató nézők számára.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - DVTK

Esemény: Magyar Kupa mérkőzés
Időpont: 2019.10.30. (szerda, 12:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

MLSZ Adatbank

 
 
2019.10.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
FC Dabas Öregfiúk - Monor SE
3:2 (3:1)
 
2019.10.28. (hétfő, 19:00)
- Funk Z (17')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Danyis A (34')
  Eredmények / Tabella - Danyis A (39')
     

 
 
2019.10.28.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Gödöllői SK - FC Dabas U19 (1:4) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a Gödöllői SK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Jól tartottuk mezőnyben a labdát, de a befejezéseink életlenek voltak. Gyakorlatilag nem léptünk ki abból a zónából, ahol terhelés lett volna a mérkőzés. Érezte a csapat, hogy ma ennyi is elég a sikerhez. Azért ezt átbeszéltük a szünetben, s igyekeztünk végig a kezünkben tartani a meccset. A hazaiak a hajrában tudtak csak szépíteni, amely már 4:0-nál történt, így izgulni sokat nem kellett, de intő jel volt, hogy csipkednünk kell magunkat az utolsó 10 percre.

Gödöllőn mindig nehéz nyerni, most azonban nem éreztem azt, hogy gond lehetne. Ugyan a játékunk iramával nem voltam kiegyezve, azonban azt is mérlegelni kellett, hogy biztos vezetés tudatában ne szedjünk össze sérüléseket, felesleges lapokat, amely nehezítené a dolgunkat az utolsó fordulókra, így elfogadtam a mai napot ilyennek.

Gratulálok a győzelemhez! Hajrá FC Dabas!

Hajrá FC Dabas! "

Gödöllői SK - FC Dabas U19 1:4 (0:1)
Gól: Lukasik D P (30'), Lukasik D P (47'), Duhaj Á (59'), Pekker G L (70')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.10.28.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Gödöllői SK - FC Dabas U17 (4:1) *
 

Majzik Bertalan, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Gödöllői SK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Az első 15 percben letámadtuk a Gödöllőt, ami nem nagyon tetszett ellenfelünknek. A kapusuk ennek köszönhetően odapasszolta a csatárunknak a labdát, de ezt a helyzetet elpuskáztuk. Ezek után sorra hoztuk a rosszabbnál rosszabb döntéseket. Akaratgyengén, kislányosan futballoztunk. Mindennel foglalkoztunk, csak a játékkal nem. Ezt a hazaiak kétszer ki is használták.

Taktikát váltottunk, átálltunk 4-4-2-re, és felvállaltuk a nyílt sisakos támadójátékot. Döbbenet, hogy mekkorát fordult ezáltal a játék képe. Helyzetek, ziccerek sokaságát dolgoztuk ki, amit ki is hagytunk annak rendje és módja szerint. Majd megint ajándékoztunk két gólt a Gödöllőnek.

Sokkal több volt ebben a meccsben, de a 45 perces foci ma erre volt elegendő. Múlt héten szabadnaposak voltunk, ezt pár játékosom úgy értettem hogy kiveszi 2 hetes szabadságát az edzésekről is. Sajnos nehéz ezeket a dolgokat rendbe tenni a fejekben, de megyünk tovább és készülünk a jövő hétre.

Hajrá FC Dabas! "

Gödöllői SK - FC Dabas U17 4:1 (2:0)
Gól: Gáspár Zs (90')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.10.27.
pmfc.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Erős Károly (FC Dabas)
 

 
 
2019.10.27.
pmfc.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Vas László (PMFC)
 

 
 
2019.10.27.
pmfc.hu
FELNŐTT
PMFC: "Újabb fontos győzelem arattunk"
 

Labdarúgócsapatunk 2-0-s sikert ért el az FC Dabas gárdája ellen és ezáltal veretlenül maradtunk az élen.

Az NB III Közép-csoport 12. fordulójában az FC Dabas együttesét fogadtuk hazai pályán. A várakozásoknak megfelelően óriási harc folyt minden egyes labdáért, mígnem Hegedűs Márk harcolt ki egy szögletet, amelyet a 8. percben a hosszúnál érkező Rácz László értékesített közelről, 1-0. A vezetés megszerzését követően is némileg nyílt sisakos küzdelem zajlott a pályán, de csapatunk igyekezett ráerőltetni akaratát ellenfelére.

A dabasiak csupán fél órányi játékot követően jutottak el kapura lövésig, míg együttesünk a félidő előtt két helyzetet is kialakított. A 43. percben Futó Zsombor jobboldali bedobását Geiger Norbert belsőzte el bal alsó sarok mellett 15-ről, míg az első játékrész utolsó minutumában Bohata Ádám szöglete pattant át a hosszúra, ahol Futó Zsombor érkezett, ám középpályásunk fejese a vendégkapu mellett szállt el.

A fordulást követően Kovács Benedek őrizte meg előnyünket. A 48. percben egy balról beívelt labdát középen a szünetben csereként pályára lépő Crkvenjakov Dalibor csúsztatott meg életveszélyesen, kapusunk azonban szenzációs védéssel kitolta a gólba tartó labdát. Előnyünket azonban sikerült megduplázni, az 56. percben egy fejjel megcsúsztatott labdát Geiger Norbert kanalazott némileg estében Czuczi Márton mellett a hálóba, 2-0.

Nem sokkal ezután a vendégek közül Szabó Balázs gyűjtötte be második sárga lapján, így együttesünk emberelőnyben folytathatta az összecsapást. A hajrában Hegedűs Márk szabadrúgását tolta ki bravúrral a vendégek kapusa, végül pedig Gajág Gergő kapufáját követően a csereként beálló Máté János talált be, támadónk gólját azonban les miatt nem adtak meg. Csapatunk győzelmének köszönhetően továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot.

NB III Közép-csoport, 12. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1200 néző. Vezette: Bana Gergely.

PMFC - FC Dabas 2-0 (1-0)
Gsz.: Rácz (8.), Geiger (56.)
Piros lap: Szabó B. (59.)

PMFC: Kovács - Sági, Gajág, Rácz, Németh - Kónya (Nikic, 75.), Futó, Bohata (Tihanyi, 56.), Hegedűs - Koller (Máté, 66.), Geiger. Vezetőedző: Vas László.

FC Dabas: Czuczi - Molnár, Fritz, Szántó (Crkvenjakov, 46.), Fitos, Sánta (Takács, 57.), Szabó B., Márton, Erős, Popov (Kovács Á., 62.), Eördögh. Asszisztensedző: Fehér Ádám György.

 
2019.10.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: PMFC - FC Dabas (2:0)
 

Beigazolódott a papírforma

Vasárnap kora délután az éllovas Pécsi MFC otthonában játszotta le soron következő bajnoki mérkőzését NB III-as első csapatunk. Erős Károly legénysége nehéz feladat előtt állt, mivel mindössze 13 játékossal utazott el, ráadásul a hazaiak egy DMTK elleni 7:0 arányú idegenbeli győzelemmel hangoltak a vasárnap délutáni hazai bajnokijukra. Roppant koncentráltnak, masszívnak kellett lennünk, ha nem szerettünk volna mi is beleszaladni egy nagy gólarányú vereségbe.

Sajnos az összecsapás az egyik legrosszabb forgatókönyvvel indult, mivel a PMFC már a 8. percben megszerezte a vezetést, ez pedig nem sok jót sejtetett a hátralevő időre (1:0). Szerencsére nem estünk össze, küzdöttek a fiúk becsülettel, aminek az lett az eredménye, hogy a hazaiak nem tudták megszerezni rövid időn belül az újabb találatot, így pedig elég sokáig mérkőzésben tudtunk maradni. Ami sajnálatos, hogy játékban nem tudtuk azt nyújtani, amire képesek vagyunk, a PMFC ugyanis nem igen engedett teret a passzos, labdabirtokláson alapuló játékunknak. Egy nagy lehetőségünk azonban még így is adódott, az azonban nagy sajnálatunkra kimaradt, így továbbra is minimális hátrányból voltunk kényszerűek futballozni.

Egészen az 57. percig tarthatott pontszerzési reményünk, akkor azonban érkezett az a Geiger Norbert, aki pár évvel ezelőtt még az FC Dabas színeiben futballozott, gólja pedig lényegében három pontot ért a hazaiak számára (2:0). A bekapott gól után ráadásul Szabó Balázs megkapta második sárga lapját, aminek köszönhetően tíz főre fogyatkoztunk. Innentől pedig már egyértelműen nem a pontszerzésért kellett küzdenünk, hanem azért hogy emberhátrányban nehogy átgázoljon rajtunk a Pécs és nehogy kiütéses vereséget szenvedjünk mi is, mint az előző fordulóban a Dunaharaszti. Szerencsére a fiúk még ekkor sem adták fel, minden maradék erejüket mozgósították a tisztes helytállás érdekében. Több gól szerencsére már nem esett, így összességében mégis dicséret illeti játékosainkat azért, hogy a kiállítást követően is volt tartásuk és megpróbáltak minden elkövetni azért, hogy ne süllyedjen tovább az a bizonyos hajó.

Sűrű hét előtt állunk, a következő erőpróbára is csupán napokat kell várni. Szerdán a Magyar Kupa következő fordulójában az NB I-ben szereplő DVTK-t fogadjuk majd hazai pályán, ami amolyan "ajándék" mérkőzés lesz, remélhetőleg sok néző előtt.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.10.27 (vasárnap, 13:30)
Helyszín: Pécs, PMFC Stadion

PMFC - FC Dabas 2:0 (1:0)

FC Dabas: Czuczi M (1) - Molnár P (4), Fritz A (6), Szántó G (7), Fitos L (10), Sánta A (11), Szabó B (12), Márton D (16), Erős R (17), Popov P (18) Eördögh L (19)

Csere: Kersák R (22), Kovács Á (2), Crkvenjakov D (14), Takács K (15)

Gól: Rácz L (8'), Geiger N (57') ill. -

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2019.10.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 12. Forduló
 
Vasárnap - 2019.10.27.
Dunaharaszti MTK
-
Iváncsa KSE
1 : 1
Pécsi MFC
-
FC Dabas
2 : 0
THSE-Szabadkikötő
-
Dunaújváros PASE
3 : 4
Budapest Honvéd MFA II
-
Kelen SC
1 : 1
KTE Hufbau
-
Szentlőrinc SE
0 : 4
Monor SE
-
Szekszárdi UFC
2 : 2
Rákosmente KSK
-
Kozármisleny FC
2 : 3
Dabas-Gyón FC
-
Taksony SE
2 : 1
       

 
 
2019.10.27.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
Gödöllői SK - FC Dabas U19
1:4 (0:1)
 
Gól:
- Lukasik D P (30')
  2019.10.27 (vasárnap, 10:00) - Lukasik D P (47')
    - Duhaj Á (59')
    - Pekker G L (70')
     
U17
Gödöllői SK - FC Dabas U17
4:1 (2:0)
 
Gól:
- Gáspár Zs (90')
  2019.10.27 (vasárnap, 12:00)  
     
U15
FC Dabas U15 - Dabas-Gyón FC
2:1 (0:0)
 
Gól:
- Sepsi B (47')
  2019.10.26 (szombat, 12:00) - Gáspár T (60')
     
U14
FC Dabas U14 - Dabas-Gyón FC
4:2 (2:2)
 
Gól:
- Ladics D (6')
  2019.10.26 (szombat, 10:00) - Ladics D (29')
    - Juhász Z (67')
    - Farkas B (71')
     
U14
FC Dabas U14 II - Ócsa VSE
0:2 (0:0)
 
Gól:
-
  2019.10.26 (szombat, 10:00)  
     

 
 
2019.10.27.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Női
 
Futsal
Airnergy FC - FC Dabas U17
7:1 (2:1)
 
Gól:
- Horváth V E (10')
  2019.10.27 (vasárnap, 10:00)  
     

 
 
2019.10.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Aranyszarvas SE (18:0)
 

Történelmi győzelem

Kettes csapatunk a sereghajtó Aranyszarvas SE-t látta vendégül szombaton délután. Riesz Péter játékosai számára kiemelt jelentőséggel bírt az összecsapás, mivel az elmúlt mérkőzések közel sem úgy sikerültek, ahogy azt vártuk. Ennek tükrében nem is lehetett más opció a szombati mérkőzéssel kapcsolatban, mint a győzelem.

Játékosaink nem is tétlenkedtek sokáig, már a 3. percben megszereztük a vezetést, majd a 4. percben egy újabb találatot elérve már 2:0 volt az állás. A gépezet tehát elég hamar beindult, a szünetig aztán hétig jutottunk, majd a folytatásban még egy lapáttal rátéve már-már hihetetlen, 18:0 arányú győzelmet arattunk.

Nagy gratuláció jár tehát minden játékosunknak, aki pályára lépett az összecsapáson. A kiütéses győzelemnek és az azzal járó három pontnak természetesen örülnünk kell, de azért helyén kell kezelni ezt a mérkőzést, ilyen könnyű győzelemre ugyanis a továbbiakban már nem igen számíthatunk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.10.26 (szombat, 13:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas II - Aranyszarvas SE 18:0 (7:0)

FC Dabas II: Petrányi J (1) - Riesz D (6), Holecz D (8), Farkas K (10), Fehér Á (11), Fodor Gergely (12), Danyis A (14'), Gáspár Zs (16), Csepregi R (20), Kiss D (22), Radácsi K (23)

Csere: Prigyeni D (99), Fodor G (3), Horváth K (4), Kovalik R (5), Antal D (17), Béres K (18), Kucsván M (21)

Gól: Csepregi R (3'), Farkas K (4'), Fehér Á (18'), Farkas K (22'), Farkas K (31'), Fehér Á (36'), Farkas K (39'), Fodor G (47'), Riesz D (48'), Danyis A (54'), Riesz D (57'), Holecz D (76'), Holecz D (79'), Antal D (80'), Kucsván M (84'), Holecz D (86'), Danyis A (88'), Holecz D (90')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.10.26.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Budaörs (1:0) *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas U17-es leány csapatának vezetőedzője a Budaörs elleni Futsal bajnoki mérkőzést követően az alábbiakat nyilatkozta:

" Hazai pályán fogadtuk a Budaörs csapatát szerda este. Számítottunk rá hogy nehéz mérkőzés lesz. Itt is ott is voltak helyzetek, de mind a két oldalról kimaradtak. Benne volt a levegőben a döntetlen, vagy talán egy szerencse gól segíthette volna hozzá a három ponthoz az egyik csapatot. Mi bizonyultunk szerencsésnek ezen az estén. Mészáros Sára durrantotta a kapura a labdát, de gólunkhoz kellett az ellenfelünk feje is.

Dabas - Budaörs 1:0

Jövőhéten szintén nehéz mérkőzés vár ránk idegenben az Airenergy csapata ellen.

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U17 - Budaörs 1:0 (0:0)
Gól: Mészáros S (37')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.10.26.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Pátyi SE (20:1) *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas U17-es leány csapatának vezetőedzője a Páty elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Hazai pályán fogadtuk a Páty csapatát. Itt azért, ha a statisztikát néztük, akkor tudtuk, picit egyszerűbb mérkőzés áll előttünk. A statisztika beigazolódott, a három pontot itthon tartottuk.

Az eredmény Dabas - Páty 20:1 lett.

Nagyon örültem, mert sikerült játéklehetőséget adni azoknak a fiatalabb játékosoknak is, akik még alig-alig voltak pályán. Mindenki jól szállt be a mérkőzésbe, gratulálok hozzá.
Kedden szintén hazai pályán a Szigetszentmiklós csapatát fogadjuk.

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U17 - Pátyi SE 20:1 (15:1)

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.10.25.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2019. október 25-29.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 13:30
Pécsi MFC - FC Dabas
FC Dabas II
Szombat, 13:30
FC Dabas II - Aranyszarvas SE
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 19:00
FC Dabas Öregfiúk - Monori SE
FC Dabas Veterán
Kedd, 18:00
FC Dabas Veterán - Gamma LSE
FC Dabas U19
Vasárnap, 10:00
Gödöllői SK - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Vasárnap, 12:00
Gödöllői SK - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Szombat, 12:00
FC Dabas U15 - Dabas-Gyón FC
FC Dabas U14
Szombat, 10:00
FC Dabas U14 - Dabas-Gyón FC
FC Dabas U9
Péntek, 17:30
Bozsik Fesztivál U9 - Dabas
FC Dabas U7
Péntek, 17:30
Bozsik Fesztivál U7 - Dabas
Futsal U17 Leány
Vasárnap, 10:00
Airnergy FC - FC Dabas U17
     

 
 
2019.10.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Pécsi MFC - FC Dabas
 

Nehéz mérkőzésre számíthatunk

A THSE-Szabadkikötő elleni hazai siker nagyon kellett a Honvéd elleni idegenbeli vereséget követően, azonban még ez sem garancia rá, hogy az éllovas PMFC otthonában is pontot vagy pontokat tudunk majd szerezni. Soros ellenfelünk mondhatni brutális formát mutat eddig az ősz folyamán. A Taksony, az RKSK, a Dabas-Gyón és a DMTK is tudna mesélni a PMFC erejéről, egyikük sem úszta meg hat kapott gól alatt, sőt, volt akinek még ennél is többször kellett a kezdőkörbe fáradnia.

Nagyon zártnak, koncentráltnak kell lennünk, ha jó eredményt szeretnénk elérni vasárnap. A csapatban benne van a bravúr, de ahhoz mindenkinek a legjobbját kell majd nyújtania.

Érdekes összecsapásnak nézünk tehát elébe, ahol reméljük, mindenki megteszi a tőle telhetőt és a lefújást követően eredménytől függetlenül büszkén vonulhatunk majd le a pályáról.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Pécsi MFC - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.10.27. (vasárnap, 13:30)
Helyszín: Pécs, PMFC Stadion

MLSZ Adatbank

 
 
2019.10.24.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Esélylatolgatás. NB III Közép csoport, 2019/2020. 12. forduló
 

Ezúttal is Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2019.10.27. (vasárnap) 13:30
DUNAHARASZTI MTK - IVÁNCSA KSE
Nem találja helyét a Közép-csoportban a Haraszti. A 11 forduló alatt szerzett két pontot nem nagyon tehetik ki a dicsőség falra. Mostanra már ők a kiesés legnagyobb esélyesei. Valami nagy csodának kellene történnie, hogy elmozduljanak erről a holtpontról. Sürgősen pontgyűjtésbe kellene kezdeniük, ám mostani ellenfelük az erősnek tűnő, élmezőnyhöz tartozó iváncsai csapat aligha fogja ezt engedni. Tipp: 0-3

2019.10.27. (vasárnap) 13:30

PÉCSI MFC - FC DABAS
A bombaerős Pécsnek hazai pályán eddig nem akadt méltó vetélytársa. Most tovább roboghatnak céljaik elérése felé. Valószínűleg a középmezőnyhöz tartozó dabasiak sem fogják nagyon megnehezíteni a dolgukat. Bravúr lenne itt részükről most egy pontszerzés. Mondhatni országos egyes, csak a gólkülönbség a kérdés.Tipp: 4-0

2019.10.27. (vasárnap) 13:30

THSE-SZABADKIKÖTŐ - DUNAÚJVÁROS
Veszélyes zónában tartózkodik a csepeli csapat, pontok kellenének a felzárkózáshoz. Vajon sikerülhet-e az, ami pár hete az Iváncsa ellen? A Dunaújváros most őrzi jó formáját, ráadásul eddigi öt idegenbeli mérkőzéséből négyet megnyert. Mindenképpen győzniük kell, hogy kellő önbizalommal tudjanak pályára lépni a jövő heti Pécs elleni rangadón. Tipp: 1-3

2019.10.27. (vasárnap) 13:30

BUDAPEST HONVÉD-MFA II. - KELEN SC
A csepeli stadion két jelenlegi "lakójának" házi rangadója. A Honvédot láttam az előző héten játszani, annak ellenére hogy kikaptak, egy szimpatikus jó csapatnak tűnnek, akik ellen minden csapatnak meggyűlik a baja. A Kelen próbálja életben tartani bentmaradós álmait, de erre rá kéne pakolni még egy kicsit, mert kevés lesz. A kecskemétiek elleni pontszerzés mindenesetre reménykeltő. Tipp: 3-1

2019.10.27. (vasárnap) 13:30
KECSKEMÉTI TE HUFBAU - SZENTLŐRINC SE
Maguknak ásott egyre mélyülő gödörben vannak a kecskemétiek. Nem könnyíti meg helyzetüket, hogy mostani ellenfelük az idegenbeli mérleg alapján a bajnokság legjobbja. Azt hiszem itt már Zoran Kuntics állása a tét. Tipp: 0-2

2019.10.27. (vasárnap) 13:30

MONOR - SZEKSZÁRDI UFC
A múltkori két vereség után újra megkezdte a pontgyűjtést a monori csapat. Győzniük kell, mert nagyon tapad rájuk a két Fejér megyei csapat. A Szekszárd a jó kezdés után kezd beleszürkülni a mezőnybe. Minden lehet persze, de most azért nem ők a mérkőzés esélyesei. Tipp: 2-0

2019.10.27. (vasárnap) 13:30

RÁKOSMENTE KSK - HR-RENT KOZÁRMISLENY
A góllövőlista két éllovasának jutalomjátéka lehet ez az összecsapás. Mindkét gárda jó formát mutat, de a középmezőnyből még nem tudnak feljebb lépni. Kinézhet egy gólgazdag döntetlen? Lehet, de hazai pályán egy kicsit esélyesebbnek érzem a rákosmentieket. Tipp: 3-2

2019.10.27. (vasárnap) 13:30

DABAS-GYÓN FC - TAKSONY SE GP SOLAR
Kiesési rangadó, egyik csapat sincs éppen jó formában, különösen igaz ez a vendég taksonyiakra. A dabasiak győzelmük esetén egy kicsit elugorhatnának a veszélyes zónától, míg a vendégek ha kikapnak már nagyon nagy bajba kerülhetnek. Mintha nem érezném a taksonyi csapatban a tüzet, pedig hát még nincs minden veszve. A Dabas nem rossz kis csapat, egyszerűen csak szerencséjük nincs hisz mindig csak minimális vereséget szenvedtek.Most lehet javítani. Tipp: 3-0

 
2019.10.23.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - V. évfolyam, 2. szám

Ízelítő a tartalomból:

- Díjazások Pest megyében
- Feczesin Róbert utánpótlás büntetőrúgó-mulatság
- Szervezett szurkolótábor a Dabas-Kecskemét meccsen
- Fotók az edzésről, meccsről
- Új élőfüves pálya a Dabas-Sári Sporttelepen
- Edzői értékelések: Az NB III-as csapatunk edzője - Erős Károly
- Edzői értékelések: Az FC Dabas 2 edzője - Tóth Ferenc
- Magyar Kupa: Balatonlelle SE-FC Dabas 1:3 (0:2)
- SpinningR Évivel

 
 
2019.10.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
FC Dabas Veterán - Dini SE
1:1 (1:1)
 
2019.10.22 (kedd, 19:00)
Gól:
- Gomola I (61')
  MLSZ Jegyzőkönyv  
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2019.10.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
Hernádi SE - FC Dabas Öregfiúk
2:7 (1:5)
 
2019.10.21. (hétfő, 18:00)
- Sajó A S (1')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Gosztonyi J (28')
  Eredmények / Tabella - Sajó A S (31')
    - Danyis A (39')
    - Danyis A (40')
    - Sajó A S (56')
    - Sajó A S (75')
     

 
 
2019.10.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - THSE-Szabadkikötő (2:1) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a THSE-Szabadkikötő elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Egy igen nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Nagyon jól kezdtünk, jött is a gól, utána viszont volt egy jó húsz perces rövidzárlat következett, amikor több egyéni hibát is elkövettünk, szerencsére ezek közül csak egyért büntetett meg minket ellenfelünk.

A második félidőben már jobb szellemben játszottunk, bár akkor is volt egy komoly helyzete a Szabadkikötőnek. Játékban jó dolgokat csináltunk, egy gyönyörű gólt rúgtunk és mint az végül kiderült, győztes találatnak bizonyult. Úgy érzem azért nyertük meg ezt a mérkőzést, mert játékban többek voltunk, mint ellenfelünk. Természetesen voltak fordulópontok, amikből jobban jöttünk ki.

Összességében dicsérni kell a csapatot, mert egy igen masszív ellenfelet sikerült legyőznünk, aki ráadásul nem nagyon akart játszani, zártan védekezett és köztudottan az ilyen csapatokat nehéz feltörni. Igazából idő előtt le is zárhattuk volna a mérkőzést, azonban nem tudtunk élni azokkal a lehetőségekkel, ami a véghajrában előttünk adódtak. Szerencsére a győzelem így is összejött.

Fizikálisan rendben vagyunk, hetek óta van bennünk futball is, ennek is eredménye a mostani győzelem, illetőleg a csapategységnek, ami már hetek óta nagy erőssége az FC Dabasnak. Ezt kell tovább erősítenünk és akkor ezeket a ki-ki mérkőzéseket sikerrel tudjuk majd megvívni. Természetesen a múlt heti Honvéd meccs az hiányzik, mert az is egy hasonló összecsapás volt, azt sajnos elbuktuk, de a lényeg, hogy most sikerrel vettük az akadályt.

Nagy dicséret a csapatnak, mert voltak ennek a mérkőzésnek nehézségei, de végig tudtuk, hogy meg lehet nyerni, van esélyünk és végül sikerült is megszerezni a három pontot. Továbbra is állítom, hogy a csoport nagyon kiélezett, nagyon egyben van a mezőny, minden pontnak és győzelemnek óriási jelentősége van, így ennek is. Nagy győzelem volt, mert egy abszolút ki-ki mérkőzés volt. Győzelmünknek köszönhetően a középmezőny élére ugrottunk, úgyhogy bizakodva várhatjuk a folytatást. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk és ami a legnagyobb problémánk, hogy a létszámunk nem igen gyarapszik, kevesen vagyunk és ugye jön hamarosan a DVTK elleni Magyar Kupa összecsapás is, ami szintén nem könnyíti meg a dolgunkat.

A soron következő PMFC elleni összecsapás már egy teljesen más mérkőzés lesz, majd következik a DVTK elleni kupameccs, ami lényegében egy ajándék, de ami a legfontosabb, hogy utána jön a DMTK elleni hazai rangadó, amit mindenképpen meg kell nyernünk és akkor stabilizálni tudjuk helyünket a középmezőny elején. "

FC Dabas - THSE-Szabadkikötő 2:1 (1:1)

Gól: Popov P (4'), Popov P (67') ill. Tóth H (27')

MLSZ Adatbank

 
 
2019.10.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - THSE-Szabadkikötő (2:1)
 

Hoztuk a kötelezőt

A Budapest Honvéd elleni idegenbeli vereséget követően egy papíron könnyűnek tűnő, ám a csoport kiegyensúlyozottságát látva már igen nehéz mérkőzés elébe néztünk. A THSE-Szabadkikötő jóval az FC Dabas mögött foglalt helyet a tabellán, azonban hátránya ettől függetlenül mégsem volt olyan sok. Fontos mérkőzés előtt álltunk tehát, amin valahogyan, de be kellett gyűjtenünk a három pontot.

Jól indult az összecsapás, Popov Patrik révén ugyanis már a 4. percben előnybe kerültünk (1:0), azonban örömünk a 27. percig tarthatott, akkor ugyanis a vendégeknek sikerült kiegyenlíteniük (1:1), így a félidei szünetre 1:1 arányú döntetlennel vonulhattak a felek. A második játékrészre némiképp rendeztük a sorokat, és ennek meg is lett az eredménye. A 67. percben Popov Patrik saját maga és csapata második találatának köszönhetően ismét előnybe kerültünk (2:1). Ezt követően egy újabb találattal lényegében már idő előtt lezárhattuk volna a mérkőzést, de mivel a kínálkozó lehetőségeink egyikét sem tudtuk gólra váltani, így sajnos egészen a lefújásig maradt némi izgalom.

Több gól azonban már szerencsére nem esett, így egy nagyon fontos győzelemnek és a vele járó még fontosabb három pontnak örvendhettük. Igen nehéz összecsapások várnak ránk a közeljövőben, de a mostani diadal ismét erőt adhat a sikeres folytatáshoz.  

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.10.20 (vasárnap, 14:00)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - THSE-Szabadkikötő 2:1 (1:1)

FC Dabas: Kersák R (22) - Kovács Á (2), Molnár P (4), Márton D (5), Sánta A (6), Fitos L (10), Szabó B (12), Crkvenjakov D (14), Erős R (17), Eördögh L (77), Popov P (99)

Csere: Czuczi M (1), Szántó G (7), Takács K (15), Fritz A (56)

Gól: Popov P (4'), Popov P (67') ill. Tóth H (27')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2019.10.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 11. Forduló
 
Vasárnap - 2019.10.20.
THSE-Szabadkikötő
-
FC Dabas
2 : 1
Dunaharaszti MTK
-
Pécsi MFC
0 : 7
Kozármisleny FC
-
Dabas-Gyón FC
3 : 2
Szekszárdi UFC
-
Rákosmente KSK
1 : 3
Szentlőrinc SE
-
Monor SE
0 : 0
Kelen SC
-
KTE Hufbau
1 : 1
Iváncsa KSE
-
Taksony SE
4 : 1
Dunaújváros PASE
-
Budapest Honvéd MFA II
2 : 1
       

 
 
2019.10.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Halásztelek FC - FC Dabas II (4:2) *
 

Újabb fájó vereség

A dobogóért küzdő Halásztelek otthonába látogatott szombat délután az FC Dabas II. Riesz Péter csapata nem túl jó formában várhatta soron következő idegenbeli fellépését, de titkon bíztunk benne, hátha pontot vagy pontokat tudunk rabolni a Halásztelek FC otthonából.

Sajnosa papírforma elég hamar bebizonyosodni látszott, mivel szűk húsz perc elteltével már 2:0 arányban vezettek a hazaiak. Szerencsére nem estünk össze, tettük tovább a dolgunkat, aminek meg is lett az eredménye. Egy szerencsés öngóllal és egy Gáspár Zsombor találattal a szünet végére ki tudtunk egyenlíteni (2:2), így bizakodva várhattuk a második játékrészt.

Sajnos sok köszönet nem volt a folytatásban, a 48. percben ismét vezetéshez jutottak a hazaiak (3:2), majd a 83. percben Radácsi Kristóf öngóljával pedig lényegében le is zárult az összecsapás érdemi része (4:2).

Tovább tart tehát mélyrepülésünk, immáron négy mérkőzés óta nem sikerült pontot szereznünk. Ennek köszönhetően pedig nem meglepő, hogy a tabella (nem túl előkelő) 13. pozíciójából várhatjuk a jövő hétvégi folytatást.
A következő fordulóban a sereghajtó Aranyszarvas SE-t fogadjuk, aki ellen nem hibázhatunk, mindegy milyen játékkal, de be kell gyűjtenünk a három pontot.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.10.19 (szombat, 14:00)
Helyszín: Halásztelek, Németh Ferenc Sportcentrum

Halásztelek FC - FC Dabas II 4:2 (2:2)

FC Dabas II: Gogolák K (78) - Riesz D (2), Farkas Zs (3), Horváth K (4), Danyis A (5), Kovalik R (6), Holecz D (7), Farkas K (10), Fodor Gergely (12), Gáspár Zs (16), Radácsi K (20)

Csere: Tokics T (8), Farkas R (9), Kőszegi Z (11), Farkas Cs (15), antal D (17), Szőrös M (19), Fodor G (22)

Gól: Tamás D (10'), Viza K (19'), Tamás D (48'), Radácsi K (83' - öngól) ill. Karsay P (27' - öngól), Gáspár Zs (39')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.10.19.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Női
 
Leány
FC Dabas U17 - Pátyi SE
20:1 (15:1)
 
Gól:
- Horváth V E (9 gól)
  2019.10.19 (szombat, 10:00) - Gendur G (8 gól)
    - Fink Cs (1 gól)
    - Gogolák S (1 gól)
    - Szabó J F (1 gól)
     

 
 
2019.10.19.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U15
Gödöllői SK - FC Dabas U15
11:1 (8:0)
 
Gól:
- Gáspár T (69')
  2019.10.19 (szombat, 10:00)  
     
U14
Gödöllői SK - FC Dabas U14
14:0 (6:0)
 
Gól:
-
  2019.10.19 (szombat, 12:00)  
     
     

 
 
2019.10.18.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2019. október 19-22.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 14:00
FC Dabas - THSE-Szabadkikötő
FC Dabas II
Szombat, 14:00
Halásztelek FC - FC Dabas II
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:00
Hernádi SE - FC Dabas Öregfiúk
FC Dabas Veterán
Kedd, 19:00
FC Dabas Veterán - Dini SE
FC Dabas U15
Szombat, 10:00
Gödöllői SK - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Szombat, 12:00
Gödöllői SK - FC Dabas U14
FC Dabas U13
Hétfő, 17:00
Bozsik Alközponti Torna U13 - Dabas
FC Dabas U11
Vasárnap, 11:30
Bozsik Megyei Kiemelt U11 - Budaörs
FC Dabas U11
Hétfő, 17:00
Bozsik Alközponti Torna U11 - Dabas
FC Dabas U10
Vasárnap, 9:00
Bozsik Megyei Kiemelt U10 - Budaörs
FC Dabas U17 Leány
Szombat, 10:00
FC Dabas U17 - Pátyi SE
     

 
 
2019.10.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - THSE-Szabadkikötő *
 

Fontos mérkőzés előtt állunk

Egy vereség sosem jön jókor, így az elmúlt fordulóban megtört veretlenségi szériánknak sem örülhettünk. Nagyon foghíjas kerettel voltunk kénytelenek a Budapest Honvédhoz látogatni, ráadásul a körülmények mellett a szerencse sem a mi pártunkon állt aznap.

Most vasárnap viszont mindenképpen kedvezőbb előjelekkel vághatunk neki soron következő bajnoki mérkőzésünknek. Több játékosunk is ismét csatasorba állítható, ráadásul a hazai pálya mellett a tabellán elfoglalt helyezések alapján is csapatunk tűnhet esélyesebbnek.

A mezőny viszont annyira egyben van, hogy noha 4 helyezéssel jobbak vagyunk riválisunknál, pontban mindössze kettő az előnyünk, ami finoman fogalmazva sem nevezhető soknak vagy megnyugtatónak. Amennyiben tartani szeretnénk az 5-6. hely lehetőségét, mindenképpen győzelemmel kell abszolválnunk a vasárnap kora délutáni összecsapást.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - THSE-Szabadkikötő

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.10.20. (vasárnap, 20:00)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

MLSZ Adatbank

 
 
2019.10.18.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Esélylatolgatás. NB III Közép csoport, 2019/2020. 11. forduló
 

Ezúttal is Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2019.10.20. (vasárnap) 14:00
FC DABAS - THSE-SZABADKIKÖTŐ
Némileg fellélegezhetett a Szabadkikötő az előző fordulói győzelem után, ugyanakkor megnyugodni nem nyugodhatnak meg, hiszen igencsak benéz a kieső zóna. A hazai pályán veszélyes Dabas ellen kellene pontjaik számát gyarapítani. A Dabas kezdett belelendülni a bajnokságba, amikor is a Honvéd MFA ellen kikaptak. Ezt a botlást szeretnék most kijavítani. Tipp: 2-0

2019.10.20. (vasárnap) 14:00

DUNAHARASZTI MTK - PÉCSI MFC
A tök utolsó, mérkőzéseit sorra elvesztő hazaiak a mezőny legjobb együttesét fogadják. Másban nem reménykedhetnek, mint a minél nagyobb arányú vereség elkerülésében. Tipp: 0-6

2019.10.20. (vasárnap) 14:00

HR-RENT KOZÁRMISLENY - DABAS-GYÓN FC
Ismét Baranya felé veszi az irányt a dabasi csapat, ahol legutóbb nem jártak szerencsével. Most a hosszú idő után győzni tudó mislenyiek otthonából kellene elhozniuk a pontokat. Nehéz kiismerni ezt a két csapatot. Az újonc derekasan próbál helytállni és elérni célját a bennmaradást, a mislenyieknél pedig sok függ attól éppen milyen napot fognak ki. Tipp: 2-1

2019.10.20. (vasárnap) 14:00

SZEKSZÁRDI UFC - RÁKOSMENTE KSK
Nagyjából azonos játékerőt képviselő csapatok tolnai összecsapásán a döntetlen tűnik reálisnak. A szekszárdiak mellett a hazai pálya, míg a vendégek mellett a mezőny jelenlegi leggólerősebb játékosa szól. Tipp:1-1

2019.10.20. (vasárnap) 14:00
SZENTLŐRINC SE - MONOR
Dobogósok rangadója. A hazaiak őrzik veretlenségüket és tapadnak az éllovas Pécsre. A vendégek a közelmúltban már elvesztettek egy fontos rangadót, egy újabbal alighanem végleg elbúcsúzhatnak esetleges feljutási álmaiktól. Mindkét csapat erős védelemmel rendelkezik, elől viszont egy kicsivel jobbnak tűnik a Monor. Viszont a Szentlőrincet még nem győzte le eddig senki. Tipp: 1-0

2019.10.20. (vasárnap) 14:00

KELEN SC - KECSKEMÉTI TE HUFBAU
Alaposan beleszürkültek a mezőnybe a kecskemétiek. Az újonc kelenföldiek viszont nem találják a kivezető utat a kieső zónából. Két gödörben lévő csapat találkozóján talán a nagyobb rutin dönthet, ami jelenleg a vendégek mellett szól. Könnyű mérkőzésre persze ne számítsanak. Tipp: 0-2

2019.10.20. (vasárnap) 14:00

IVÁNCSA KSE - TAKSONY SE GP SOLAR
Kicsit visszaesett az Iváncsa a remek szezonkezdethez képest. Oda kell figyelniük mert nyakukon a megyei rivális. A Taksony szenvedései azt eredményezték, hogy immár kieső helyről figyelhetik a mezőnyt. Nagyon nagy bravúr kellene most nekik az itteni pontszerzéshez. Tipp: 3-0

2019.10.20. (vasárnap) 17:00

DUNAÚJVÁROS - BUDAPEST HONVÉD-MFA II.
Két jó formában lévő csapat rangadója. Mindkét csapat szépen megérkezett a bajnokságba, sorra nyerik találkozóikat. Ők ketten itt általában döntetlenezni szoktak. Kezd összeállni a hazaiak védelme, most viszont a második legtöbb gólt rugó csapat támadásait kell majd semlegesíteniük. Izgalmas összecsapás várható. Tipp: 1-0

 
2019.10.18.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Dunaharaszti MTK (3:0) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a DMTK elleni hétközi pótlást követően az alábbi értékelést közölte:

" Jó csapat benyomását keltette a Dunaharaszti, akik agresszívan, keményen és lendületesen futballoztak.

Az első félidőben két nagy lehetőségük volt a gólszerzésre, amelyet szerencsével megúsztunk. Mezőnyben paprikás, de jó iram folyt. Szikrázott a párharcok sokasága.

Felvettük a kesztyűt a második félidőben, ahol végre felénk billentek el a győztes párharcok, s játékban is sokat javultunk. Sikerült frissíteni a csapatunkat a cseréinkkel, ahol még jobbak lettünk, Czili Bence duplájával és Gáspár Zsombor fejesével besöpörtük a 3 pontot.

Felkapaszkodtunk a középmezőnybe, de még így is 4 pontra van a dobogó. Csipkedjük magunkat, hiszen szeretnénk az első öt csapat közé férkőzni.

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Hajrá FC Dabas! "

FC Dabas U19 - Dunaharaszti MTK 3:0 (0:0)
Gól: Czili B (60'), Czili B (68'), Gáspár Zs (75')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.10.17.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
FC Dabas U19 - Dunaharaszti MTK
3:0 (0:0)
 
Gól:
- Czili B (60')
  2019.10.17 (csütörtök, 18:00) - Czili B (68')
    - Gáspár Zs (75')
     

 
 
2019.10.17.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Női
 
Futsal
FC Dabas U17 - Budaörs
1:0 (0:0)
 
Gól:
- Mészáros S (37')
  2019.10.16 (szerda, 17:00)  
     

 
 
2019.10.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas U13
 

Ledő László, az FC Dabas U13-as csapatának edzője a szerdai FTC edzéslátogatást követően az alábbi élménybeszámolót közölte:

" A szerdai napon az FTC U12-es csapatának edzésén jártak srácaink, név szerint Bokros Bertold, Jozic Markó és Pacsirta Zétény.  

A nyár végén az FC Dabas focitáborban kerültek kiválasztásra Keller Józsefék által és kapták ezt a lehetőséget.

Büszkén mondhatjuk, hogy az edzésen a feladatokat magabiztosan végezték a fiúk és a játékban is nagyon ügyesek voltak!

Gratula fiúk! "

 
 
2019.10.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas U11
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U11-es csapatának vezetőedzője a szerdai 4 csapatos Mini Tornáról az alábbi beszámolót közölte:

"U11-es csapatunknak egy gyors Mini Tornát szerveztünk a Wellis Sportparkban.

Két vendég csapatot hívtunk meg, Újhartyán és Kakucs. Mi két részre osztottuk a dabasiakat és így jött ki a 4 csapatos mezőny. Mindenki játszott mindenkivel. Inkább a játék kedvéért szerveztük a tornát, így az eredményt nem néztük és nem volt díjazás.

A tornát lezárás nélkül mégse hagyhattuk, ezért "díjazásnak" az Anna Büfében Basa Zsuzsanna és Basa Attila jóvoltából kapott minden gyerek egy kis meleg teát, zsíros kenyeret és egy csokit.

Köszönjük a két csapatnak a részvételt!

Hajrá Dabas! "

 
 
2019.10.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
DMTK - FC Dabas Veterán
2:5 (2:3)
 
2019.10.15 (kedd, 19:30)
Gól:
- Mráz J (11')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Krász G (15')
  Eredmények / Tabella - Demeter T (22')
    - Mráz J (37')
    - Dobos J (59')
     

 
 
2019.10.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II - Tárnok KSK (1:3) *
 

Tóth Ferenc, az FC Dabas II csapatának pályaedzője a Tárnok KSK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Enyhén fogalmazva is gödörben vagyunk. Az utolsó 3 fordulóban vereséget szenvedtünk. Vízválasztónak tituláltuk a Tárnok elleni találkozót. Az elmúlt hetekhez képest bíztató volt az edzésmunka, illetve aránylag jó keretet is tudtunk összeállítani.

A mérkőzés jól indult, Farkas Krisztián révén hamar vezetést szereztünk. Az első 20 percben el is dönthettük volna a meccset, lőttünk két kapufát, valamint kihagytunk két hatalmas ziccert. Ahogy lenni szokott, ezek után talált egy gólt a Tárnok. Sajnos innen pedig egy teljesen más mérkőzés kezdődött. Átvette az irányítást az ellenfél, ami két újabb vendég gólt eredményezett. Mindent egy lapra feltéve támadtunk, átálltunk háromvédős rendszerre. Sikerült egy gólt is szereznünk, de sajnos az asszisztens szerint nem volt bent, így maradt az 1:3.

Az újabb vereség következtében a 14. helyre csúsztunk vissza. Nagyon szoros a tabella második fele, csak 4 pont a lemaradásunk a 9. helytől. Levonva a konzekvenciát, nagy változásokra van szükség, ha nem akarunk a kiesés ellen küzdeni!

Ráadásul tetézve a bajt, a következő fordulóban a jó formában lévő Halásztelekhez látogatunk.

Hajrá Dabas! "

FC Dabas II - Tárnok KSK 1:3 (1:1)
Gól: Farkas K (4') ill. Váradi G (31'), Hrabina Á (48'), Vida P (76')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.10.15.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - V. évfolyam, 1. szám

Ízelítő a tartalomból:

- Otthonunk az FC Dabas Wellis Sportpark
- Feczesin Róbert utánpótlás büntetőrúgó-mulatság
- Feczesin Robi újra a válogatottban!
- Új edzőink: bemutatkozik Icsó Attila edző (U7-9)
- Új edzőink: bemutatkozik Kucsván István edző (U15)
- Új edzőink: bemutatkozik Majzik Bertalan edző (U17)
- Új edzőink: bemutatkozik Czuczi Márton kapusedző
- Rövid értékelések: U7 - Icsó Attila
- Rövid értékelések: U9 - Palásti Enikő
- Értékelések, eredmények: U11 - Fodor Gergő
- Értékelések, eredmények: U13 - Ledő László
- Értékelések, eredmények: U14 - Pataki László
- Értékelések, eredmények: U15 - Kucsván István
- Értékelések, eredmények: U17 - Majzik Bertalan
- Értékelések, eredmények: U19 - Szőgyi Tamás
- Értékelések, eredmények: D II - Tóth Ferenc
- Értékelések: NB III - Erős Károly
- Értékelések: U17 leány - Schilingerné Budai Zsuzsanna

 
 
2019.10.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
FC Dabas Öregfiúk - Aranyszarvas SE
2:2 (0:0)
 
2019.10.14. (hétfő, 19:00)
- Danyis A (53')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Danyis A (70')
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2019.10.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Budapest Honvéd-MFA II - FC Dabas (2:0) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Budapest Honvéd-MFA II elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"Tudtuk jól, hogy az NB I-es klubok második csapatai ellen mindig nehéz, most is volt pár "visszajátszó", ráadásul egy nagyon rossz minőségű pályán játszottunk, ami nem könnyítette meg a dolgunkat.

Röviden összefoglalva. buta gólokat kaptunk, rohannunk kellett az eredmény után, nem volt szerencsénk sem.  Igazából meg voltak azok a lehetőségeink, amikkel ezt a mérkőzést még akár hozhattuk is volna, de az igazat megvallva ezen a mérkőzésen egy kicsit gyenge napot fogtunk ki. Mentünk ugyan becsülettel, abszolút partiban voltunk ellenfelünkkel,  benne volt a pontszerzés lehetősége is, de a bekapott gólok lényegében megpecsételték a sorsunkat. Fizikálisan nem volt gond, játékban is elfogadhatóan teljesítettünk, helyzeteink is adódtak, de ezeket most nem tudtuk értékesíteni, így vereség lett a vége.

Amit az RKSK, Monor, Kecskemét ellen a futball adott, hogy némi szerencsével de behúztuk mindet, azt most elvette tőlünk. A vereség ellenére úgy vélem még sincs tragédia, nézünk előre, dolgozunk tovább.

A következő mérkőzésre már bővebb kerettel tudunk majd készülni, amire szükségünk is lesz, mivel a bajnokik mellett hamarosan a DVTK elleni Magyar Kupa összecsapásra is készülnünk kell. Lesz tehát feladatunk a közeljövőben, elsőként reméljük a THSE-Szabadkikötő elleni hazai mérkőzést sikerrel tudjuk venni és akkor ismét kényelmesebb helyzetből várhatjuk a folytatást. "

Budapest Honvéd-MFA II - FC Dabas 2:0 (1:0)

Gól: Horváth R (8'), Márton D (48' - öngól) ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2019.10.13.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Monor SE (3:1) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a Monor SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Jól kezdtük az első 15 percet, azonban utána az volt, amit a Monor akart. Tompán, lélektelenül futballoztunk, s rengeteg helyet hagytunk az ellenfelünknek. Egy átlövésből megszerezték a vezetést, amely után kilátástalannak tűnt a játékunk, de a félidő előtt egy perccel végig tudtunk vinni egy támadást, ahol Pekker Laci gyönyörű góljával egyenlíteni tudtunk. Nagyon jókor jött a gól.

A szünetben nagy fejmosás volt. Az alázattal hadilábon álltunk az első félidőben, amely nagyon nem tetszett. Több játékosunk csak a mezét tolta ki a találkozóra. A kispadon ezt még csendben tűrtem a 45 perc alatt, de a második félidőre át kellett vennem az irányítást, hogy rendbe rakjam a csapatunkat mentálisan. Nem szerettem volna, de bele kellett nyúlni. Szerencsére hatással volt a játékosainkra, s teljesen pozitív irányba ment el a hozzáállásunk, ahol végre forrt a levegő körülöttünk, s agresszívan, agilisen futballoztunk. Elsőnek Czili Bence szerzett nagyon fontos gólt, majd Farkas Csaba bombázta telibe a kapu közepét, így 3:1-re elhúztunk, ahol végre játszhattuk a játékunkat. A végjáték már kivárásra ment, sikerült taktikusan lehozni a találkozót.

Gratulálok a győzelemhez! Nagyon kellett ez a siker a lelkünknek!

Hajrá FC Dabas! "

FC Dabas U19 - Monor SE 3:1 (1:1)
Gól: Lukasik D P (44'), Czili B (48'), Farkas Cs (77')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.10.13.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Monor SE (0:0) *
 

Majzik Bertalan, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Monor SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

"Az első 20 percben letámadtunk, ami nem nagyon tetszett az ellenfélnek, talán meg is tudtuk lepni őket. Majd visszaálltunk és középpályán labdaszerzésből próbáltunk támadásokat vezetni. Sajnos pontatlanok voltunk így nem sikerül helyzeteket kialakítani. Viszont a csapatvédekezésünk nagyon egyben volt, mert a Monor nem talált rajtunk fogást.

A szünetben felhívtam a figyelmet, hogy a megszerzett labdákat sokkal pontosabban kell megjátszanunk, akkor lesznek lehetőségeink gólokat szerezni. A második félidőben jól kezdtük agresszívan, agilisan az összes párharcot megnyertük. Ennek ellenére a Monornak két pontrúgásból, két 100%-os helyzete volt, amivel is lezárhatta volna a mérkőzést. Még egy lapáttal rátettek a fiúk. A mérkőzés ezen szakaszában nagyon jól játszottunk. Minden támadásunkat ziccerig tudtuk vinni, de nem sikerült feltennünk az i-re a pontot.

Azt gondolom, hogy egy értékes döntetlent szereztünk. Végig nagy akarattal, a taktikát tökéletesen betartva, nagyon jól futballoztunk. Ezzel a játékkal nagyon elégedett voltam, de így magasra tették a lécet a srácok. Ha így is tudunk játszani, akkor ezt én szeretném többször is látni.

Ma jó volt a kispadon ülni. Hajrá FC Dabas! "

FC Dabas U17 - Monor SE 0:0 (0:0)
Gól: -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.10.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Budapest Honvéd-MFA II - FC Dabas (2:0) *
 

Megtört veretlenségi sorozatunk

Szombat délután a fővárosba, azon belül Csepelre látogatott első keretünk. Vendéglátónk ezúttal az elsőosztályban szereplő Budapest Honvéd NB III-as csapata volt. Sajnos ismét elég foghíjas játékoskerettel voltunk kénytelenek elutazni, Fritz Attilára, Csepregi Richárdra, Erős Ronaldra és Sándli Márkra sem számíthatott edzői stábunk. Ilyen előzmények következtében nem is túl meglepő, hogy végül nem sikerült pontot szereznünk a rendhagyó módon szombaton megrendezésre kerülő bajnoki ütközeten.

A mérkőzés otthonául szolgáló csepeli stadion játéktere ráadásul finoman fogalmazva is hagyott némi kívánnivalót maga után, konkrétan folyamatos játékra alkalmatlan volt. Ráadásul nem is kezdődött túl kedvezően az összecsapás, mivel elég hamar, már a 8. percben hátrányba kerültünk (1:0). A bajt tetézve a fordulást követően öngólt vétettünk (2:0), így igen nehéz helyzetbe kerültünk amiből, mint végül kiderült, nem is volt kiút. Erős Károly ugyan három hadra fogható cserejátékosát pályára küldte, de a Szántó, Takács, Riesz trió sem tudott érdemben előrelépést hozni. A fővárosi alakulatnak sikerült egészen a lefújásig megtartania megszerzett előnyét, így három ponttal gazdagodhatott, ráadásul győzelmével meg is előzte a mieinket a tabellán.

Folytatás jövő vasárnap a 13. helyezett THSE-Szabadkikötő ellen, immáron hazai pályán és reméljük több sikerrel.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.10.12 (szombat, 14:30)
Helyszín: Budapest, Csepel Stadion

Budapest Honvéd-MFA II - FC Dabas 2:0 (1:0)

FC Dabas: Kersák R (22) - Kovács Á (2), Molnár P (4), Fitos L (10), Sánta A (11), Szabó B (12), Crkvenjakov D (14), Márton D (16), Popov P (17), Eördögh L (19), Földes M (20)

Csere: Czuczi M (1), Riesz D (6), Szántó G (7), Takács K (15)

Gól: Horváth R (8'), Márton D (48' - öngól) ill. -

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2019.10.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Tárnok KSK (1:3) *
 

Fájó hazai vereség

Szombaton délután a tabella utolsó előtti helyezett csapatát, a Tárnok KSK-t fogadta az FC Dabas II. Riesz Péter csapatának lendülete az utóbbi fordulókban kissé megtorpant, de ettől függetlenül mégis bizakodva várhattuk soron következő összecsapásunkat, mivel egy papíron gyengébb alakulattal mérhettük össze tudásunkat.

Jól is kezdtük az összecsapást, Farkas Krisztián 4. percben szerzett találatával ugyanis igen hamar előnybe kerültünk (1:0). Innentől viszont mintha valami megtört volna, mintha elhittük volna, hogy zsebben van a három pont. Ellenfelünk szépen lassan visszakapaszkodott a mérkőzésbe (1:1), majd a 48. percben átvette a vezetést (1:2), a 76. percben pedig egy újabb találattal lényegében le is zárta a mérkőzést (1:3).

Nagyon fájó a vereség, mivel ez egy tipikusan olyan összecsapás lett volna, ahol hazai pályán, esélyesként, egy önbizalom növelő győzelmet kellett volna aratnunk a tabellán elfoglalt helyezések alapján. Ehelyett kaptunk egy nagy pofont, ráadásul most már csupán két pont választ el minket a kieső zónában található tárnoki csapattól.

Bíznunk kell a jobb folytatásban, de dolgunk a következő fordulóban sem lesz egyszerű, mivel a 6. helyezett Halásztelek FC otthonába látogatunk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.10.12 (szombat, 15:00)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas II - Tárnok KSK 1:3 (1:1)

FC Dabas II: Gogolák K (78) - Erős R (3), Horváth K (4), Danyis A (5), Holecz D (7'), Radácsi K (8), Farkas K (10), Fehér Á (11), Fodor Gergely (12), Szőrös M (19), Kőszegi Z Z (20)

Csere: Kovács Rick (2), MAta T (6), TokicsT (9), Béres K (15), Nyerges P (16), Farkas R (17), Fodor G (22)

Gól: Farkas K (4') ill. Váradi G (31'), Hrabina Á (48'), Vida P (76')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.10.12.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
FC Dabas U19 - Monor SE
3:1 (1:1)
 
Gól:
- Lukasik D P (44')
  2019.10.12 (szombat, 10:00) - Czili B (48')
    - Farkas Cs (77')
     
U17
FC Dabas U17 - Monor SE
0:0 (0:0)
 
Gól:
-
  2019.10.12 (szombat, 12:00)  
     
U15
RKSK - FC Dabas U15
4:2 (2:1)
 
Gól:
- Gáspár T (20')
  2019.10.12 (szombat, 12:00) - Gáspár T (79')
     
U14
RKSK - FC Dabas U14
6:1 (2:0)
 
Gól:
- Ladics D (79')
  2019.10.12 (szombat, 10:00)  
     

 
 
2019.10.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 10. Forduló
 
Szombat - 2019.10.11.
Pécsi MFC
-
Iváncsa KSE
2 : 0
THSE-Szabadkikötő
-
Dunaharaszti MTK
2 : 1
Budapest Honvéd MFA II
-
FC Dabas
2 : 0
KTE Hufbau
-
Dunaújváros PASE
0 : 1
Monor SE
-
Kelen SC
1 : 0
Rákosmente KSK
-
Szentlőrinc SE
1 : 2
Dabas-Gyón FC
-
Szekszárdi UFC
1 : 1
Taksony SE
-
Kozármisleny FC
0 : 2
       

 
 
2019.10.11.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2019. október 11-15.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Szombat, 14:30
Budapest Honvéd-MFA II - FC Dabas
FC Dabas II
Szombat, 15:00
FC Dabas II - Tárnok KSK
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 19:00
FC Dabas Öregfiúk - Aranyszarvas SE
FC Dabas Veterán
Kedd, 19:30
DMTK - FC Dabas Veterán
FC Dabas U19
Szombat, 10:00
FC Dabas U19 - Monor SE
FC Dabas U17
Szombat, 12:00
FC Dabas U17 - Monor SE
FC Dabas U15
Szombat, 12:00
RKSK - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Szombat, 10:00
RKSK - FC Dabas U14
FC Dabas U9
Péntek, 17:30
Bozsik Fesztivál U9 - Dabas
FC Dabas U7
Péntek, 17:30
Bozsik Fesztivál U7 - Dabas
     

 
 
2019.10.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Budapest Honvéd-MFA II - FC Dabas *
 

Győzelmi reményekkel utazunk a fővárosba

A megszokottól eltérően nem a hét utolsó napján, hanem egy nappal korábban, szombaton délután játssza le soron következő bajnoki mérkőzését NB III-as első csapatunk. Erős Károly játékosai remek formába lendültek az utóbbi hetekben, három bajnoki és egy Magyar Kupa diadal áll mögöttük, ami a Budapest Honvéd II elleni idegenbeli mérkőzést megelőzően mindenképpen bizakodásra adhat okot.

Ami hétvégi ellenfelünket illeti, ők sem panaszkodhatnak az elmúlt pár fordulóra. Három összecsapás óta veretlenek, mérlegük két győzelem és egy döntetlen, így kijelenthető, két abszolút felfelé jövő, önbizalommal teli gárda ütközetét láthatjuk majd szombat délután.

Keretünk sajnos elég szűk, sérülések, eltiltások és más egyéb dolgok következtében is lesznek hiányzóink, de mindezt fegyelemmel, megfelelő önbizalommal és akarattal reméljük ismét ellensúlyozni tudjuk majd.

A Honvéd elleni mérkőzés végkimenetelét tovább befolyásolhatja a szokásos probléma, a "visszajátszók" száma és minősége. Nem mindegy ugyanis, hogy az NB I-es első keretből kik csatlakoznak hétvégén az NB III-as alakulatot segíteni.

Nem mi vagyunk tehát ezúttal sem a mérkőzés esélyese, azonban abszolút optimistának kell lennünk, hinni kell benne, hogy képesek vagyunk az újabb bravúrra, a Monor és a Kecskemét ellen is bebizonyítottuk már, hogy az FC Dabas bárkire, bármikor veszélyt tud jelenteni ebben a csoportban.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Budapest Honvéd-MFA II - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.10.12. (szombat, 14:30)
Helyszín: Budapest, Csepel Stadion

MLSZ Adatbank

 
 
2019.10.10.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Esélylatolgatás. NB III Közép csoport, 2019/2020. 10. forduló
 

Ezúttal is Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2019.10.12. (szombat) 14:30
PÉCSI MFC - IVÁNCSA KSE
A Közép-csoport nagy rangadója ahol két jó formában lévő csapat találkozik, bár mintha az Iváncsa egy szösszenetnyit megtorpant volna. A Pécsnek odahaza még nem akadt méltó ellenfele, minden vetélytársára alapos verést mért. Az Iváncsa viszont veretlen még idegenben, így talán a hazaiaknak most lesz a legnehezebb dolga. Hát mit mondjak a tippelés sem könnyebb. Fejér megyei lévén, kicsit hazahúz a szívem, viszont Pécsről jó sok barátom lett innen a csoportból is, egy sörözés is kinéz (.) nem tippelhetek ellenük sem. Na de viccen kívül, ha a szokásosnál kicsit nehezebben is, de behúzza ezt a mérkőzést is a Pécs. Tipp: 2-1

2019.10.12. (szombat) 14:30
THSE-SZABADKIKÖTŐ - DUNAHARASZTI MTK
Kiesési rangadó, mindkét csapatnak kellenek nagyon a pontok. A Tintahalak pécsi 4-0-ás veresége akár még jónak is mondható, nem kaptak mérhetetlenül nagy zakót..A DMTK jó ideje nem tud pontokat szerezni. Az egyik utolsó sansza lehet ez a mérkőzés, különben végleg leszakadhatnak. A hazaiak is javítani szeretnének az utóbbi hetek mérlegén. Tipp: 1-1

2019.10.12. (szombat) 14:30
BUDAPEST HONVÉD-MFA II. - FC DABAS
Úgy tűnik mindkét csapat megérkezett végre a bajnokságba. Az utóbbi hetekben jó formát mutatnak. Ennek a meccsnek viszont maximum egy győztese lehet, vagy egy sem. A döntetlen tűnik realitásnak, bár kétségtelen a hazai pálya a Honvédnak lejt. Tipp: 1-1

2019.10.12. (szombat) 14:30
KECSKEMÉTI TE HUFBAU - DUNAÚJVÁROS
Megérkezett a bajnokságba a Dunaújváros is, hetek óta veretlenek, a Monor elleni diadal önbizalmat is adhat nekik immár. A Kecskeméttől kicsit többet vártunk mi semleges szurkolók, most nem tenne jót nekik egy esetleges vereség, azzal már nagyon visszacsúsznának a középmezőnybe. A győzelem mindkét csapat számára az élbolyhoz való csatlakozást jelenthetné. Legutóbb itt a KTE nyert, most a döntetlen tűnik tán reálisnak, de most az egyszer megkockáztatom: Tipp: 1-2

2019.10.12. (szombat) 14:30
MONOR - KELEN SC
Két vereség után egy papíron könnyebb ellenféllel találkozik most a Monor. Valószínűleg nem is fognak kikapni egymás után háromszor. A Kelen nem tud kitörni egyelőre a kiesőzónából, égetően szükségük lenne pedig pontokra. Nem valószínű, hogy itt gyarapítják azokat. Tipp: 2-0

2019.10.12. (szombat) 14:30

RÁKOSMENTE KSK - SZENTLŐRINC SE
Bebetonozta magát a mezőny közepére a rákosmenti csapat, a baranyaiak viszont tapadnak a Pécsre. Talán a vendégeknek van nagyobb veszíteni valójuk éppen ezért nem is fognak veszíteni. Szépen vitézkedik a rákosmenti csapat, de az élboly csapatai egyelőre túl nagy falatnak tűnnek számukra. Tipp: 2-3

2019.10.12. (szombat) 14:30

DABAS-GYÓN FC - SZEKSZÁRDI UFC
Minimális vereséggel tértek haza a jóval esélyesebb Szentlőrinc otthonából a dabasiak, mondhatni tehát, hogy továbbra is jó formában vannak. A Szekszárd mindenhol tud veszélyes lenni, de tud botlani is. Úgy érzem két nagyjából azonos csapat találkozóján minden kisülhet, de a legvalószínűbb egy döntetlen. Tipp: 2-2

2019.10.12. (szombat) 14:30

TAKSONY SE GP SOLAR - HR-RENT KOZÁRMISLENY
Mondhatni egy országos 0-0-nak néz ki.de mégsem. Mindkét csapat elég régen ízlelte meg a győzelem ízét. Az a tény, hogy ez most egy alsóházi rangadó, egyik csapat sem emlékeztet korábbi önmagára. Kétségtelen hogy egy nagyon értékes döntetlent ért el az Iváncsa otthonában a vendégegyüttes, ezt most is megtudja ismételni. A Taksony az egyik legkevesebb gólt rúgó csapat a mezőnyben. Egy hónapja nem tudtak gólt szerezni, viszont a hazai pálya érhet egy pontot. Mégis kinézhet egy gól nélküli döntetlen? Tipp: 0-0

 
2019.10.10.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U15
Barca Academy MFCB I - FC Dabas U15
16:0 (9:0)
 
Gól:
-
  2019.10.09 (szerda, 16:00)  
     
U14
FC Dabas U14 - Monor SE
10:0 (1:0)
 
Gól:
-
  2019.10.09 (szerda, 18:00)  
     

 
 
2019.10.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
FC Dabas Veterán - Csep-Gól FC
2:3 (1:3)
 
2019.10.08 (kedd, 19:00)
Gól:
- Mráz J (22')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Demeter T (48')
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2019.10.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - KTE Hufbau (1:0) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a KTE Hufbau elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az első félidő számunkra nagyon jól sikerült. Nagyon zártan, nagyon jó ritmusban játszottunk és abból a futballunk is jó volt, ezzel pedig meg is leptük a Kecskemétet. Szerencsére hamar előnyre tudtunk szert tenni, valamint még további kínálkozó lehetőségek is adódtak, amiből még ennél is eredményesebbek tudtunk volna lenni.

A második félidőben a Kecskemét nagy erőket mozgósított a támadásokban, ennek köszönhetően néha be is szorultunk. Rengeteg ívelés érkezett a kapunk elé, illetve a rögzített helyzetekből is próbáltak veszélyeztetni, mivel magassági fölényben voltak. Gólt azonban nem tudtak elérni, néha a szerencse is velünk volt, de összességében kijelenthető, nagyon fegyelmezetten és zártan védekeztünk, így tudtuk megtartani az előnyünket.

Nagy gratuláció a csapatnak, mert ezt a győzelmet az első félidei nagyon jó játékunknak és a második félidei szervezett és zárt védekezésünknek köszönhettük. Ha a múlt héten a Monor ellen azt mondtam, bravúr, akkor ez annál több, mert ez a Kecskemét egy nagyon komoly játékerőt képviselő csapat, nagyon jó játékosokkal a keretében.

Ami további pozitívum, hogy kidolgozott helyzetet nem tudtak rajtunk kialakítani, fizikálisan bírtuk a nyomást, úgyhogy nagyon örülünk ennek a bravúros győzelemnek. Nagyon meg kell becsülnünk ezeket az eredményeket, mert papíron erősebb csapat ellen sikerült ismét nyernünk, valamint tudjuk azt is, pár héttel korábban nagyon mélyen voltunk.

Nagy gratuláció tehát a játékosaimnak, mert nagyon kevesen vagyunk jelenleg, de újfent bebizonyították, hogy bárkire, bármikor veszélyesek tudnak lenni, ha odateszik magukat. "

FC Dabas - KTE Hufbau 1:0 (1:0)

Gól: Popov P (7') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2019.10.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
Vasadi RSC - FC Dabas Öregfiúk
2:2 (2:1)
 
2019.10.07. (hétfő, 18:30)
- Bálint Z (8')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Pasztyerik F (47')
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2019.10.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - KTE Hufbau (1:0) *
 

A Kecskemét sem állhatott utunkba

A Magyar Kupa továbbjutást is beleszámolva immáron négy tétmérkőzés óta veretlen NB III-as első csapatunk, ráadásul nem csupán nem talált legyőzőre Erős Károly legénysége ezeken az összecsapásokon, de mindegyiket kivétel nélkül meg is nyerte.

Most vasárnap a középmezőnyt vezető KTE Hufbau csapata látogatott hozzánk, ahol a tét a felzárkózás lehetősége volt. Nos, csapatunk teljesítette, amit kitűzött maga elé. Ha nem is gólgazdag mérkőzésen, de a lényeg, hogy begyűjtötte mindhárom bajnoki pontot, ezzel pedig pontban be is érte a Kecskemétet, mindössze valamivel gyengébb mutatói következtében szorul csupán mögé a 7. helyre. A Dunaújváros Monor elleni vasárnap esti győzelmével ugyan beelőzte az FC Dabast és a KTE Hufbaut is, azonban egyben tett is egy jó szolgálatot, mivel így a Monor nem tudott 6-7 pontra meglépni a középmezőny üldözői elől. Ennek következtében pedig egy két további jó mérkőzés és a dobogó legalsó foka is látótávolságon belülre kerülhet. Természetesen ennyire azért nem szabad a földtől elrugaszkodnunk, hisz tudjuk jól, egy hónappal ezelőtt még a kieső zóna szele is megérintette csapaunkat.

Ami a mérkőzést illeti, Popov Patrik 7. percben szerzett találatával igen hamar megszereztük a vezetést (1:0). Innentől pedig okosan futballozva meg is tartottuk előbb a félidőig, majd a mérkőzés végét jelző hármas sípszóig. Ami további pozitívum, hogy csereként ismét több FC Dabas utánpótlás játékos is lehetőséget kapott, név szerint Kucsván Martin és Riesz Dávid.

A következő fordulóban a fővárosba látogatunk, ellenfelünk a 10. helyen álló NB I-es Budapest Honvéd NB III-as csapata lesz.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.10.06 (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - KTE Hufbau 1:0 (1:0)

FC Dabas: Kersák R (22) - Kovács Á (2), Molnár P (4), Márton D (5), Fitos L (10), Szabó B (12), Crkvenjakov D (14), Erős R (17), Földes M (73), Eördögh L (77), Popov P (99)

Csere: Czuczi M (1), Riesz D (6), Szántó G (7), Kucsván M (9), Takács K (15), Kiss D (98)

Gól: Popov P (7') ill. -

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2019.10.06.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Airnergy FC - FC Dabas U19 (4:3) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője az Airnergy FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Nehéz mit mondani a találkozóról, mert mély nyomokat hagyott Bennünk. A héten mindenki felé jótékonykodtunk. Szőrös Márk eltíltva, Kucsván Martint le kellett cserélni, mert vasárnap az NB III-ban is szóhoz juthat, Krizsán Levente a Dabas II-hez ment játszani, Lukasik Dani belázasodott délutánra, Duhaj Ádám hányás, hasmenéssel küzdött stb... A csapatunk nagy része nem velem edzett a héten, NB III, Dabas II, szóval abból főztünk, amink van.

Az első felidőben vezettünk 2:0-ra, ahol letámadtunk sikeresen, de 20 perc után a kontráink is rendben voltak, csak a további gólok hiányoztak. A hazaiak hamar kiegyenlítettek, amely benne is volt a meccsben, jól futballoztak, azonban az igazi ziccerek előttünk adódtak, Czili, Pekker majd Farkas hibázott a kapussal szemben, de végül sikerült Pekkernek betalálni, amellyel ismét vezetni tudtunk.

A második félidőben Kucsván Martin kényszerű cseréjét követően felforgattam a csapatot, hogy stabilak legyünk továbbra is. Sajnos rá két percre Mata Tomit kiállították, így kemény 20 perc várt ránk. A széleken feltörtek minket, s percekkel a lefújás előtt megfordították a meccset a hazaiak.

Frusztrál az érzés Minket, hogy mindez rendre lecsapódik rajtunk. Igazán jó csapat otthonában álltunk meglepetésre, de a végére megint elfogytunk. Sajnálom a srácokat, hiszen melóztak becsülettel. Ugyan a játékunk nem volt olyan szép, mint múlt héten, alkalmazkodtunk ellenfelünkhöz, amennyit hagyott, azonban ezzel a kerettel, amellyel ma nekivágtunk a találkozónak, kihoztuk a maximumot. Az Airenergy megérdemelten nyert.

Hajrá FC Dabas! "

Airnergy FC - FC Dabas U19 4:3 (2:3)
Gól: Kucsván M (2'), Farkas Cs (24'), Pekker G L (33')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.10.06.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Airnergy FC - FC Dabas U17 (5:2) *
 

Majzik Bertalan, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője az Airnergy FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

"A mai napon az osztály legjobb csapatával találkoztunk, aki eddig még gólt sem kapott a bajnokságban.

Az első 10 perc elég intezívre sikerült, egyből nekünk estek a hazaiak. Csapat védekezésünk szinte hibátlan volt, jól zártuk le a területeket, és a felpassz lehetőségeiket is meg tudtuk akadályozni. Egyszóval azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Viszont egy szögletnél elaludtunk, amiből gólt kaptunk. Majd egy rossz felszabadítás után újabb gólt kaptunk. 4 percre rá pedig eléggé véleményes büntetőből már 3:0 volt oda.

A félidőben megbeszéltük, hogy ilyen hibákat nem követhetünk el. Védekezésünket feljebb tolva megpróbálunk helyzeteket kialakítani. Ebben benne volt, hogy újabb gólokat kapunk, de azt gondolom, ilyen helyzetben ezt fel kell vállalni. A második félidő lüktető játékot hozott, mindkét oldalon akadtak helyzetek, amiből mi is kettőt ki tudtunk használni.

Sok pozitívumot láttam ma is. Taktikailag nagyon éretten futballoztunk, az egyéni hibákat pedig ki tudjuk javítani. A srácok nem adták fel akkor sem, amikor már a hazai csapat hárommal vezetett. Ez a jövőre nézve mindenképpen pozitív.

Hajrá FC Dabas! "

Airnergy FC - FC Dabas U17 5:2 (3:0)
Gól: Petrányi J (58'), Czili D (87')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.10.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 9. Forduló
 
Vasárnap - 2019.10.06.
FC Dabas
-
KTE Hufbau
1 : 0
Dunaharaszti MTK
-
Budapest Honvéd MFA II
1 : 3
Pécsi MFC
-
THSE-Szabadkikötő
4 : 0
Szekszárdi UFC
-
Taksony SE
0 : 0
Szentlőrinc SE
-
Dabas-Gyón FC
1 : 0
Kelen SC
-
Rákosmente KSK
1 : 4
Iváncsa KSE
-
Kozármisleny FC
2 : 2
Dunaújváros PASE
-
Monor SE
1 : 0
       

 
 
2019.10.06.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Női
 
Leány
FC Dabas U17 - UFC Gyömrő
Elhalasztva
     
Futsal
FC Dabas U17 - Skorpió SE Salgótarján
.
 
Gól:
 
  2019.10.06 (vasárnap, 17:30)  
     

 
 
2019.10.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Ráckeve VAFC - FC Dabas II (6:0) *
 

Gólgazdag mérkőzés...nagy sajnálatunkra

Szombat délután a tabella 4. helyén álló Ráckeve VAFC otthonába látogatott az FC Dabas II. Már az összecsapást megelőzőleg sejthettük, hogy nem igen számíthatunk könnyű mérkőzésre és ez sajnos a 90 perc során be is igazolódott.

A hazai csapat lényegében egy félidő alatt átgázolt rajtunk. A 23. és 26. percben szerzett találataikkal percek alatt tetemes előnyre tettek szert (2:0), majd a félidő zárásaként a 42. és 44. percben újabb két góllal járultak hozzá a 4:0 arányú első félidei eredményhez. Ekkor már sejthettük, ez nem a mi napunk, ebből nem sok jó sülhet ki.

Sajnos a második játékrészben tovább süllyedt a hajó, a hazaiak a 62. és a 77. percben újabb két találatukkal lényegében kiütéses győzelemmé alakították a mérkőzést.

Gyorsan túl kell lépnünk ezen az összecsapáson és készülni a soron következő, Tárnok KSK elleni hazai ütközetre.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.10.05 (szombat, 15:00)
Helyszín: Ráckeve, Ráckevei sportpálya

Ráckeve VAFC - FC Dabas II 6:0 (4:0)

FC Dabas II: Gogolák K (78) - Horváth K (4), Danyis A (5), Radácsi K (6), Holecz D (7'), Isztolyka Á (9), Tokics T (11), Fodor Gergely (12), Nyerges P (16), Kőszegi Z Z (20), Fodor G (22)

Csere: Riesz D (2), Farkas K (10), Krizsán L M (15), Farkas Ronald (17), Kovács Rick (19)

Gól: A M Uchenna (23'), A M Uchenna (26'), A M Uchenna (42'), Horák Gy (44'), Horák Gy (62'), D G Kenny (77') ill. -
Kiállítva: - ill. Isztolyka Á (89')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.10.05.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
Airnergy FC - FC Dabas U19
4:3 (2:3)
 
Gól:
- Kucsván M (2')
  2019.10.05 (szombat, 17:00) - Farkas Cs (24')
    - Pekker G L (33')
     
U17
Airnergy FC - FC Dabas U17
5:2 (3:0)
 
Gól:
- Petrányi J (58')
  2019.10.05 (szombat, 16:00) - Czili D (87')
     
U15
FC Dabas U15 - Monor SE
1:7 (1:2)
 
Gól:
- Gáspár T (27')
  2019.10.05 (szombat, 12:00)  
     
U14
FC Dabas U14 - Monor SE
1:5 (0:1)
 
Gól:
- Ladics D (78')
  2019.10.05 (szombat, 10:00)  
     

 
 
2019.10.04.
www.fcdabas.hu
UP
FECZESIN RÓBERT UTÁNPÓTLÁS BÜNTETŐ RÚGÓ MULATSÁG
 

Az Fc Dabas - KTE Hufbau bajnoki mérkőzés előtt 13:45-től és a mérkőzés szünetében, 15:15 labdarúgó utánpótlás játékosaink számára büntető, célbalövő mulatságot rendezünk.

Danyis Attila és Volenszki Zoltán játékosainkról elnevezett csoportokban a legjobb tizenegyes rúgókat versenyeztetjük meg. Monok Viktorról elnevezett díjat vehet át a legjobb kapus aki "kinézi" a büntetőket.

A Nyári fotó pályázatunk résztvevőit is díjazzuk, valamint a legkisebbek (U7 / U9) célba lőhetnek a félidőben.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően amikor kihívjuk UP játékosainkat, a velük érkezők , az őket kísérők amennyiben PIROS felsőben érkeznek, ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzést.

 
 
2019.10.04.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2019. október 5-9.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 14:30
FC Dabas - KTE Hufbau
FC Dabas II
Szombat, 15:00
Ráckeve VAFC - FC Dabas II
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:30
Vasadi RSC - FC Dabas Öregfiúk
FC Dabas Veterán
Kedd, 19:00
FC Dabas Veterán - Csep-Gól FC
FC Dabas U19
Szombat, 17:00
Airnergy FC - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Szombat, 16:00
Airnergy FC - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Szombat, 12:00
FC Dabas U15 - Monor SE
FC Dabas U15
Szerda, 16:00
Barca Academy - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Szombat, 10:00
FC Dabas U14 - Monor SE
FC Dabas U14
Szerda, 18:00
Barca Academy - FC Dabas U14
FC Dabas U13
Hétfő, 17:00
Bozsik Alközponti Torna U13
FC Dabas U11
Szombat, 9:00
Bozsik Megyei Kiemelt U11 - Soroksár
FC Dabas U11
Hétfő, 17:00
Bozsik Alközponti Torna U11
FC Dabas U10
Szombat, 12:00
Bozsik Megyei Kiemelt U10 - Soroksár
FC Dabas U17 Leány
Szombat, 10:00
FC Dabas U17 - UFC Gyömrő
Futsal U17 Leány
Vasárnap, 17:30
FC Dabas U17 - Skorpió SE Salgótarján
     

 
 
2019.10.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - KTE Hufbau *
 

A Kecskemétet fogadjuk vasárnap kora délután

Két győztes bajnoki (RKSK, Monor) és egy sikerrel vett Magyar Kupa mérkőzést követően önbizalommal telve várhatjuk soron következő bajnoki fellépésünket. Ellenfelünk ezúttal a tabella 5. helyén álló KTE Hufbau együttese lesz. A PMFC, Szentlőrinc, Monor, Iváncsa négyes kissé meglépett a középmezőnytől, így egyelőre reális célként az ötödik pozíció megszerzését tűzhetjük ki magunk elé. Noha négy helyezés választ el minket a Kecskeméttől, hátrányunk mindössze három pont, amit most hétvégén akár semmissé is tudunk változtatni.

Az előző szezonban a 3:1 arányú hazai vereséget követően tavasszal 1:0 arányban sikerült Kecskeméten diadalmaskodnunk, így a legutóbbi összecsapásból mi jöttünk ki győztesen, amiből lehet meríteni. Ugyanakkor természetesen van miért törlesztenünk, a tavaly őszi hazai vereség ugyanis egy Paks elleni 3:0-ás idegenbeli győzelem után következett, ami igen váratlanul és érzékenyen érintett minden FC Dabas szimpatizánst.

Nem túl bő a keretünk, de ugyanakkor egy igen jó szériát tudhatunk magunk mögött, így mindenképpen optimistán várhatjuk a vasárnap délutáni kezdő sípszót.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - KTE Hufbau

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.10.06. (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

MLSZ Adatbank

 
 
2019.10.04.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Esélylatolgatás. NB III Közép csoport, 2019/2020. 9. forduló
 

Ezúttal is Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2019.10.06. (vasárnap) 14:30
FC DABAS - KECSKEMÉTI TE HUFBAU
A dabasiak meglepő győzelmet arattak Monoron és ahogy sejtettem is, jóval több van bennük, mint amit az előző fordulóig mutattak a szezon során, ráadásul utóbbi két meccsüket már nyerték. A kecskemétieknek ott kell lenni erősen mentálisan és mindenhogy, ha ponttal akarnak hazatérni. Tipp: 1-1

2019.10.06. (vasárnap) 14:30
DUNAHARASZTI MTK - BUDAPEST HONVÉD-MFA II.
Nagyon mély a gödör amelyet a harasztiak ástak maguknak, szinte már most biztos kiesőknek tűnnek. Sürgősen pontokat kéne szerezniük, különben nagyon leszakadnak. Nem lesz könnyű a legutóbb idegenben 11 gólt szerző és a Pécs ellen is helytálló Honvéd ellen..Tipp: 0-3

2019.10.06. (vasárnap) 14:30
PÉCSI MFC - THSE-SZABADKIKÖTŐ
Úgy tűnik a Pécs is ki tud fogni egy-egy gyengébb napot, ahogy azt az előző fordulóban Csepelen tette, ettől függetlenül az olyan kiscsapatok ellen, mint a Tintahalak, simán be kell, hogy húzzanak egy újabb nagyarányú győzelmet. A Tintahalak a 0-11 után meglepően jól helyt álltak az Iváncsa ellen, de itt csoda kellene egy bravúrhoz. Tipp: 6-0

2019.10.06. (vasárnap) 14:30
SZEKSZÁRDI UFC - TAKSONY SE GP SOLAR
Szépen vitézkedik a Szekszárd az előző idényéhez képest, bebetonozták magukat a középmezőny élére. Ha ott is akarnak maradni mindenképp le kell győzniük az utóbbi hetekben nem remeklő taksonyiakat. Tipp: 2-0

2019.10.06. (vasárnap) 14:30
SZENTLŐRINC SE - DABAS-GYÓN FC
Tiszteletre méltó az újonc dabasiak szereplése, megmondom az őszintét számomra nagyon szimpatikusak. Ám most a mezőny egyik legjobbjához utaznak, itt bravúr lenne a pontszerzés. Persze mindenki kifoghat egy rossz napot. A hazaiaknak ezt illő azért megnyerni. Tipp: 2-1

2019.10.06. (vasárnap) 14:30
KELEN SC - RÁKOSMENTE KSK
Vergődik az újonc, rögös és nehéz az út a bennmaradáshoz. Talán most lehet fogást találni, az utóbbi hetekben nem túl meggyőző rákosmentiek ellen.Mindenképp pontot kell szerezniük, hogy életben tartsák bentmaradós álmaikat. Tipp: 1-1

2019.10.06. (vasárnap) 14:30
IVÁNCSA KSE - HR-RENT KOZÁRMISLENY
Számomra meglepő volt az iváncsaiak Tintahalak elleni kínlódása, az utolsó pillanatban tudtak csak pontot menteni, de meglepő a mislenyiek otthoni szenvedése is. Talán a hazaiakból sokat kivett a Fradi elleni kupameccs, ettől függetlenül úgy érzem még mindig ők vannak a jobb formában. Tipp: 3-1

2019.10.06. (vasárnap) 17:00
DUNAÚJVÁROS - MONOR
Kicsit most hazabeszélek, hiszen Újváros drukker vagyok. Reménykedem benne, hogy a dabasiak elleni zakóval egy kis hullámvölgybe került a Monor és ezt talán most ki lehet használni. Az Újváros talán kezd magára találni, igaz otthon még nem nyertek.de ez nem a képességeik miatt volt, egyszerűen elszórakozták a meccseket (.) ezen kell most változtatni és meglehet a siker. Tipp: 2-1

 
2019.10.03.
www.kecskemetite.hu
FELNŐTT
KTE: "Fontos lenne begyűjteni a három pontot Dabason"
 

A KTE HUFBAU vasárnap Dabason lép pályára az NBIII. 9 fordulójában. Mivel az előttünk álló csapatok zöme otthon játszik, fontos lenne idegenből is elhozni a pontokat, hogy tovább tudjunk tapadni a riválisokra.

A jelen állás szerint minket megelőző négyesből hárman is otthon lépnek pályára, ráadásul a PMFC és a Szentlőrinc alsóházi ellenfeleket fog fogadni, így papíron igen nagy esélyük van a három pontra, bár a Dabas-Gyón nagyon magára talált az utóbbi hetekben, így lassan akár nem is maguk mögé kell nézelődniük. A Monor a négy meccs óta veretlen Dunaújváros vendége lesz, míg az Iváncsa az utóbbi öt meccséből csak egyet elveszítő Kozármislenyt fogadja, így azért kijelenthető, hogy lehet esély meglepetésekre is. A Dunaharaszti a Honvéddal, az RKSK a Kelennel játszik alsóházi derbiket, a Szekszárd a Taksony ellen őrizné meg stabil pozícióját.

A 9. forduló programja:

Dabas - KTE HUFBAU
Dunaharaszti - Honvéd II.
PMFC - Szabadkikötő
Szekszárd - Taksony
Szentlőrinc - Dabas-Gyón
Kelen - RKSK
Iváncsa - Kozármisleny
Dunaújváros - Monor

Minden mérkőzés 14:30-kor kezdődik, Dunaújvárosban 17:00-kor hangzik elé a kezdősípszó.

 
2019.10.02.
www.kecskemetite.hu
FELNŐTT
KTE Hufbau: "Imponáló eredménysor a Dabas ellen"
 

A KTE HUFBAU vasárnap 14:30-kor Dabason lép pályára, ahol egy utóbbi két fellépésen egyaránt nyerni tudó ellenfél vár ránk. A jelen helyett most inkább a múltat vizsgáljuk, hiszen a Kecskemét - Dabas párharc viszonylag gazdag múltra tekint vissza.

A FC Dabas az 50-es évektől egészen 1989-ig a megyei és járási bajnokságokban szerepelt, akkor azonban sikerült feljutniuk a harmadik vonalba. Négy szezont töltöttek el az NBIII-ban, ebből háromszor a KTE-vel is egy csoportban szerepeltek, így hatszor is összefutottunk velük. A mérleg lila-fehér oldalra billen, hiszen ötször győztük le őket ebben az időszakban, dabasi siker csak egy alkalommal született. Négyszer egyetlen találattal voltunk jobbak (háromszor 2-1-re, egy alkalommal 1-0-ra nyertünk), egy alkalommal azonban 4-0-ra hengereltünk.

Pár évig ezt követően nem szerepelt egy osztályban a két csapat, a nagy átszervezési lázban azonban egy ligába kerültünk az 1999/2000-es idényben. Az akkori NBI/B-nek megfelelő ligában Kecskeméti FC néven szerepeltünk, hazai pályán 4-2-re nyertünk, idegenben 1-1-es döntetlen született.

Néhány esztendőnek megint el kellett telnie, míg újra össze nem találkozott a két város csapata, igaz, a KTE akkori tartalékcsapata került egy ligába a Dabassal 2008 nyarán. Az Alföld csoportban öt éven át szerepelt együtt a két klub, ekkor is a lila-fehér dominancia volt jellemző. Az első három szezonban hengereltünk (5-0, 6-2, 4-1, 3-0, 4-0), döntetlent is csak egyszer tudott kiharcolni a Dabas (0-0), persze tegyük hozzá, ebben az időszakban több NBI-es visszajátszó is erősítette az NBIII-as keretet. Az utolsó két bajnokság már ellenfelünknek sikerült jobban, két döntetlen (1-1, 2-2) mellett kétszer is nyertek (1-0, 5-3).

Az új fejezet tavaly nyáron kezdődött a csapatok közös történelmét illetően, hiszen ismét egy csoportban szerepelünk a Dabassal a harmadosztályban. Idegenben mi nyertünk 3-1-re ősszel, ám a tavaszi nyitányon 1-0-os sikerükkel elvitték a pontokat a Széktóiból.

Szerző: Nyitray András

 
2019.10.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
FC Dabas Veterán - 1908 SZAC BP.
2:2 (0:2)
 
2019.10.01 (kedd, 19:00)
Gól:
- Demeter T (49')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Mráz J (56')
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2019.10.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
FC Dabas Öregfiúk - Dabas-Gyón FC
3:1 (2:0)
 
2019.09.30. (hétfő, 19:00)
- Glonczi F (21')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Funk Z (35')
  Eredmények / Tabella - Danyis A (65')