FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.09.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Monor SE - FC Dabas (1:2)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Monor SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"Ahogy azt vártuk, egy stabil, dinamikus Monorral találkoztunk.  Nagyon sok kapu elé érkező játékosuk volt, sok labdát lőttek be veszélyesen, ezek pedig néha-néha bizony veszélyt is jelentettek, de szerencsére derekasan álltuk a sarat. Természetesen voltak lehetőségeink nekünk is, ráadásul két jogos tizenegyestől fosztott meg minket a játékvezető. Az egyik egy buktatás volt, a másik egy tiszta kéz. Szerencsére most még ezt is elbírtuk.

A csapatot dicséret illeti, mert nagyon szervezettek voltunk és nagyon jól lereagáltuk, amit a Monor akart, helyenként pedig még jól is játszottunk. A második félidőre ugyan kissé beszorultunk, de igazából az íveléseken kívül nem volt semmi komoly lehetősége a hazai csapatnak.

A Monor egy igen stabil csapat, ráadásul a három sérült játékosa is visszatért, úgyhogy nagy dicséret a srácoknak, mert ez egy hatalmas diadal volt. A győzelem pedig ismét visszaadta a hitet, és egyben bebizonyította, hogy az FC Dabas bárkit, bárhol képes megverni. Azt gondolom, hogy Monoron nem sok csapat fog győzni, elég, ha csak a Pécsre gondolok, aki sok más csapathoz hasonlóan nem tudta elhozni a három pontot innen. A siker értékét tovább növeli, hogy egy viszonylag szűkebb játékoskerettel mentünk és még így is nyerni tudtunk. Mondjuk a veszteség oldalon újabb két játékos van, aminek nagyon nem örülünk.

Nagyon jókor jött a győzelem, újfent bebizonyosodott, hogy ezt a csapatot nem szabad leírni, nem szabad bántani, mert tegnap is láthattuk, hogy a játékosok a szívüket, lelküket kitették a pályára és végre a szerencse is mellénk állt. Voltak természetesen nehéz időszakok és fordulópontok, de ezeket átvészeltük és három pont lett a jutalmunk. Amit pár hete elvett tőlünk a sors, azt az RKSK és a Monor ellen úgy érzem végre visszakaptuk. Természetesen nagyon keményen megdolgoztunk ezért a sikerért, fizikailag sokáig rendben voltunk, bár a legvégén már mindenki az akarat erejéből játszott. Kívülről is érezhető volt, hogy nem talál rajtunk fogást a Monor és nem tud komoly helyzeteket kialakítani.

Összességében tehát kijelenthető, nagyon értékes győzelmet arattunk az NB II-ből kiesett Monor ellen. Nagy fegyvertény, reméljük, ennek a pozitív hatásai sokáig el fogják tolni a csapatot. Ez egy  olyan győzelem volt, ami ismét megerősíti és visszaadhatja a játékosoknak azt a hitét, ami a vereségeknél mindig egy picit csorbul, úgyhogy nagy gratuláció mindenkinek!"

Monor SE - FC Dabas 1:2 (0:1)
Gól: Hrepka Á (68') ill. Földes M (45'), Eördögh L (64')
Kiállítás: Karacs D (92') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2019.09.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II - Tápiószecső FC (0:2) *
 

Tóth Ferenc, az FC Dabas II csapatának pályaedzője a Tápiószecső FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

"Elvesztettük hazai veretlenségünket

Nagyon hiányos kerettel vártuk a 7. fordulót. Betegségek, illetve sérülések tizedelték meg a csapatunkat. Mindössze két bevethető tartalék ült a padon. Hamar kiviláglott, hogy ellenfelünk előszeretettel "üti" a széleket, kihasználva a szélsőik gyorsaságát. Az első nagy helyzet is előttük adódott, azonban Gogolák hatalmas bravúrral hárította az 5 méterről érkező fejest. Nem sokkal később kapusra léphetett ki Holecz, azonban kimaradt a lehetőség. A 16. percben eltolódott a védelmünk, amit ki is használtak a vendégek (0:1). Helyzetecskék itt is ,ott is, de az eredmény nem változott.

A félidőben egyet cseréltünk és átálltunk 4-4-2-re. A srácok mindent megtettek az egyenlítésért, de sajnos még az ellenfél kapuja előtti 2 az 1-et sem sikerült gólra váltanunk.

Nagyon rájuk mentünk, amiben benne volt az esetleges kontra veszélye is. Némi szerencsével egyet végig is vittek, ezzel megduplázták az előnyüket (0:2). Ami igaz, az igaz, mezőnyben "jobban néztek ki", mint mi, de nekünk is voltak nagy helyzeteink, csakhogy a gólokat ők szerezték és így megérdemelten vitték el a 3 pontot.

A következő fordulóban a 4. helyezett Ráckevéhez látogatunk. Nem lesz egyszerű...

Hajrá Dabas! "

FC Dabas II - Tápiószecső FC 0:2 (0:1)
Gól: - ill. Csikós J (16'), Nagy B (57')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.30.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: Amazon Foci SE - FC Dabas U17 (0:39)
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas U17-es leány csapatának vezetőedzője a hétvégi Amazon Foci SE elleni Futsal bajnoki mérkőzést követően az alábbiakat nyilatkozta:

"Vasárnap idegenbe utaztunk Törökbálintra az Amazon Foci SE csapatához első Futsal bajnoki fordulónkra.

Picit tartottunk a mérkőzéstől, hiszen a Futsal idegen terep számunkra, illetve azért a szombati mérkőzés elég sokat kivett belőlünk. Mint kiderült, ugyan ellenfelünk Futsal csapat, de egy frissen alakult társaság, ezért a rutin (még ha nem is Futsalban) mindenképpen mellettünk állt. Nagyon szépen játszottak lányaink, és tényleg minden labdát megjátszottak, gyakorlatilag alig volt egyéni akció. A végeredmény 39:0.

Gratulálok Mindenkinek! Hajrá Dabas!

Amazon Foci SE - FC Dabas U17 0:39 (0:25)
Gól: Horváth V E (16 gól), Gendur G (13 gól), Rónyai G (2 gól), Szőke R (2 gól), Mészáros S (2 gól), Szabó J F (1 gól), Pásztor S (1 gól), Ország Zs (1 gól), Barcza Zs (öngól)

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.30.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Gyöngyösi AK (2:2) *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas U17-es leány csapatának vezetőedzője a hétvégi Gyöngyösi AK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Szombat délelőtt hazai pályán játszottunk a 3/4 pályás bajnokságunkban a Gyöngyös ellen, aki talán a legerősebb csapatnak mondható a bajnokságban.

Ez volt az a mérkőzés, ahol a túlélésre játszottunk. Nagyon erős ellenfél volt, ezért mi a védekezésre álltunk be, mást nem is tehettünk. Rengeteg dolga volt ezen a mérkőzésen a kapusunknak Rónyai Gabriellának, bravúrt bravúrra halmozott, még ellenfelünk edzője is kiemelte. Nagyon nehéz mérkőzés volt. Két támadással mentünk el, mind a kettőt értékesíteni tudtuk, ezért a mérkőzés utolsó pillanatáig azt érezhettük, hogy ez az óriási küzdelem itthon tartja a 3 pontot. De tudjuk milyen ez a játék, a spori már emelte a sípot és az az utolsó labda betalált (2:2).

De nem csüggedünk, 1 pontot sikerült szereznünk, harcoltunk, jó meccs volt, és nyugodt szívvel mehettünk haza mert mindent megtettünk.

Gratulálok a csapatnak! Hajrá Dabas!

FC Dabas U17 - Gyöngyösi AK 2:2 (0:0)
Gól: Horváth V E (58'), Horváth V E (60')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - RKSK (3:3)
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a REAC SI SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

"Ismét sikerült jó produkciót bemutatni. Az első félidőben teljesen irányítottuk a mérkőzést, és a ziccereink felét most be is rúgtuk, amellyel 2:0-ás előnyhöz jutottunk. Azonban éreztem azt, hogy ez kevés lesz a második félidőre, le kellett volna zárni a meccset az első 45 percben. Jó felfogásban, agilisan futballoztunk. A múlt heti játékunkra még rá tudtunk tenni egy lapáttal, amely szemre is tetszetős labdakihozatalokat, támadásokat hozott.

A második félidőre ellenfelünk 6 főt cserélt betartva a három félidős szabályt, ugyanis minden játékosuk érdekelt a felnőtt bajnokságokban is. Ez meg is látszott a játékukon, hiszen átvették az irányítást, és kemény letámadásba kezdtek. Álltuk a sarat a 60. percig, ahol elsőnek Duhaj Ádám cseréje következett, amely be volt kalkulálva. Talán hamarosan elrugaszkodhatunk egy kicsit tovább is a terhelését illetően. Sajnos a csere nem jött jókor, Mata Tomi nem tudta felvenni a ritmust, ahol elcsúsztunk, és hibát hibára halmoztunk más poszton is. Ennek az eredménye az, hogy két perc alatt egyenlített ellenfelünk, amelyben sajnos egy buta tizenegyes is közrejátszott. Lukasik Dani kényszerű cseréje keresztbehúzta a számításunk. A védelmet akartam erősíteni, de nem ez jött ki belőle. Szerencsére ekkor még volt bennünk annyi erő, hogy felálljunk, s egy kontrát követően ismét megszereztük a vezetést Nyeső Márk révén. Végül jól sült el a csere, azonban a hibapontunkon, amelyet orvosolni szerettem volna, ismét gólt szerzett az RKSK. Ellenfelünk mindent egy lapra tett fel innentől kezdve, mi pedig kezdtünk elfogyni, ráadásul Szőrös Márkot kiállították a védelmünk közepéről, ahol végképp eljött az a pont, ahol védekezésre kellett berendezkednünk, s elfogadni a 3:3-as végeredményt.

Bánhatjuk az első félidőt, több volt benne. Viszont a játék összképe alapján igazságos a döntetlen. Az egyik bajnokesélyes csapattal szemben örüljünk az egy pontnak is. A játékunk fejlődik folyamatosan, csak rangadók várnak ránk a következő hetekben, nem könnyű nyerni, főleg úgy, hogy a csapatunk 80%-a U18-as, s ellenfeleink sok esetben tiszta korosztállyal szerepelnek, mint az Airenergy is, akihez idegenbe utazunk a jövő héten.

Gratulálok a játékhoz! Hajrá FC Dabas!

FC Dabas U19 - RKSK 3:3 (2:0)
Gól: Pekker G L (11'), Farkas Zs (19'), Nyeső M (66')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - RKSK (2:0) *
 

Majzik Bertalan, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője az RKSK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Lassan, körülményesen járattuk a labdát, így nem tudtuk feltörni az ellenfelünk védekezését. Pontatlanok voltunk főleg, a támadó zónában, sőt a megfelelő mozgások is elmaradtak. Szerencsére 10 perccel a félidő vége előtt egy jogos büntetőből meg tudtuk szerezni a vezetést. A szünetben ezekre felhívtam a figyelmet.

A második félidőben a labdajáratás és a mozgások is feljavultak. A mezőnyfölényünk meddőnek bizonyult, de legalább így az RKSK nem jelentett veszélyt a kapunkra. A 70. percben két csere (Gáspár Zsombor, Czili Dávid) után a támadó játékunk sokkal kreatívabb lett, ami helyzetekben is látszódott. Ennek ellenére a győztes találatot egy szögletből érintés nélkül sikerült a kapuba juttatnunk.

Nagyon készülünk a következő mérkőzésünkre (Airnergy Fc), akik eddig minden meccsüket megnyerték. Remélem, mindenki felépül addig, mert teljes kerettel meglepetésre is képesek lehetünk.

Hajrá FC Dabas! "

FC Dabas U17 - RKSK 2:0 (1:0)
Gól: Talapka I (35'), Talapka I (74')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Kakucs KSE - FC Dabas U14 II (3:0) *
 

Ledő László, az FC Dabas U13-as csapat edzője az FC Dabas U14 II hétvégi bajnoki mérkőzését követően az alábbi értékelést adta:

" U13-as fiataljaink második bajnoki mérkőzésüket Kakucson játszották. A srácoktól azt kértük, hogy a saját játékunkat próbálják játszani, mégpedig azt, amit gyakorlunk hétről hétre. Felhívtam a figyelmet, hogy ellenfelünknél sok az idősebb játékos, így próbájuk a labdát járatni, és abból támadásokat kialakítani.

A mérkőzést 65 percig kontroll alatt tartottuk. Védekezésünk rendben volt, szebbnél szebb kontrákat alakítottunk ki. Sajnos a végére kissé elfáradtunk, és a rutinosabb ellenfelünk bedarált minket.

Mindenképpen rászolgáltunk volna az egy pontra a mérkőzés alapján. Ettől függetlenül csak dicséret illeti a fiúkat, mert ilyen hozzáállás mellett sokat fejlődhetnek a srácok ebben az évben!

Gratulálok a mai teljesítményhez csapat szinten mindenkinek! Ellenfelünknek pedig sok sikert és gratulálok a győzelemhez!

Hajrá Dabas!"

Kakucs KSE - FC Dabas U14 II 3:0 (0:0)
Gól: -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.29.
monorlabdarugas.hu
FELNŐTT
Monor SE: "Kikaptunk a Dabastól"
 

A bajnokság 8. fordulójában a "régi ismerős" FC Dabast fogadtuk, akikkel a múltban sok emlékezetes csatát megvívtunk.

A csoportbeosztásoknak és osztálykülönbségnek köszönhetően 2016 után találkozott újra egymással a két gárda, de ennek a végeredmény ismeretében nem örülhettünk. Nem úgy indult a mérkőzés, hogy annak vereség lesz a vége, hiszen Farkas Ádám kapufája és Nagy Bendegúz ziccere azt jelezte, hogy képesek vagyunk megtalálni a rést ellenfelünk védelmén. Viszont ezután egyre többet volt a játék a hazai térfélen is és kiegyenlítettebbé vált a küzdelem. A hidegzuhany az első félidő ráadás perceiben ért minket, amikor egy védelmi kilengést kihasználva előnyhöz jutottak a dabasiak. A fordulást követően hiába kapcsoltunk nagyobb sebességi fokozatba, nem volt meg az eddigi meccseken tapasztalt átütőerő, ráadásul szórványos piros-fehér támadás egyikénél ismét kapituláltunk hátul, nehéz helyzetbe kerülve.  A gyorsan jött szépítés - Ficsor passzát váltotta gólra Hrepka Ádám - reményt adott az utolsó 20 percre. A saját kapujukhoz szorítottuk a vendégeket, beadással, távoli lövéssel és közvetlen közelről is próbálkoztunk, de nem jártunk sikerrel. Ráadásul a hosszabbításban létszámban is megfogyatkoztunk, Karacs Dánielt állította ki a játékvezető.

Dunaújvárosban lesz lehetőségünk a javításra, a vasárnap 17 órás kezdéssel megrendezésre kerülő villanyfényes bajnokin!

Monor - FC Dabas 1-2 (0-1)

Monor, Balassi Bálint utcai Sporttelep, 250 néző.

Vezette: Kovács G. P. (Kovács II G., Farkas D.)

Monor: Paulovicz - Ficsor, Barthel, Tóth F. (Szabó Zs., 56p.), Pintér - Karacs, Farkas - Tóth Á.S., Hunya, Nagy B. (Fisli, 88.p)  - Hrepka. Vezetőedző: Horváth Dávid

FC Dabas: Kersák R. - Földes M., Eördögh L., Márton D., Molnár P.  - Fitos L., Szabó B., Erős R., Sánta A. (Csepregi R., 48. p; Kovács Á., 59. p.) - Popov P., Crkvenjakov D. (Takács K., 78. p.). Edző: Erős Károly

Gól: Hrepka Á. (68.p), ill. Földes M. (45.p), Eördögh L. (64.p)

Kiállítva: Karacs D. a 92. percben (a második sárga lap után).

Horváth Dávid: " Az előző mérkőzésekhez hasonlóan ismét jól kezdtünk és az első húsz percben kétszer is nagy helyzetet dolgoztunk ki, de ezek a ziccerek kimaradtak. Talán azt hihettük, hogy így is fog folytatódni és majd csak betalálunk. Amivel nincs is gond, ami viszont baj, hogy emellé nem párosult ezután a megfelelő produkció. Visszaesett a teljesítményünk, árnyéka voltunk magunknak, felesleges faultokkal magunkra húztuk ellenfelünket, ami egy idő után görcsössé is tett, jöttek a hibák. A találkozó hajrájában benne volt a pontszerzés lehetősége,de több olyan időszaka volt a mérkőzésnek amire rosszul reagáltunk és ez megbosszulta magát. Ezeket a jövőben nem követhetjük el, mert nem elvéve a vendégcsapat érdemeit, magunkat okolhatjuk a vereségért. "

 
2019.09.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Monor SE - FC Dabas (1:2) *
 

Bravúros idegenbeli győzelem

A szezon előre haladtával úgy fest, egyre jobb formába lendül NB III-as első csapatunk. Az elmúlt 2-3 hétben már nagy örömünkre végre eredményesség is párosult a pályán mutatott teljesítményhez, ami egy RKSK elleni hazai győzelemben és a Magyar Kupában való továbbjutásban mutatkozott meg. Most hétvégén pedig az éllovas PMFC egyik legfőbb üldözőjének, a tavaly még a másodosztályban szereplő Monor SE-nek az otthonába látogattunk és 1:0-ás első félidei vezetést követően végül 2:1 arányban diadalmaskodtunk.

Nagy dolog ez, a 8. fordulót írjuk és a Monor SE-nek ugyanis ez volt az első veresége. Sokan temették csapatunkat pár héttel ezelőtt, de most ismét megmutatták a fiúk, hogy továbbra is van bennük annyi, hogy bárkire, bárhol veszélyt tudjanak jelenteni.

Ami a góljainkat illeti, az elsőt Földes Milán szerezte, talán a lehető legjobbkor, az első játékrész legvégén, ami lélektanilag is fontos szerepet játszott. A második találatunk pedig Eördögh Levente nevéhez fűződött a 64. percben, amivel már jelentős előnyre tudtunk szert tenni szűk fél órával a lefújást megelőzőleg. A hazaiak természetesen nem adták fel, Hrepka Ádám révén a 68. percben ugyan sikerült szépíteniük, de több gólra már nem futotta erejükből, így végül nagy meglepetésre mindhárom bajnoki pontot el tudtuk hozni a Monor SE otthonából.

Ez az idegenbeli bravúr minden bizonnyal egy újabb óriási lökést fog adni a következő hetekre. Szükség is lesz rá, mert kemény mérkőzések várnak ránk.

A tabellán négy pozíciót javítva máris a 9. helyen állunk és ami további bizakodásra adhat okot, hogy az 5. helyezett Szekszárdi előnye mindössze két pont csapatunkkal szemben.

Bizakodva várhatjuk tehát a következő forduló alakulását, amikor immáron ismét hazai pályán a Kecskemétet fogadjuk, egyértelműen győzelmi reményekkel.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.09.29 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Monor, Balassi Bálint utcai Stadion

Monor SE - FC Dabas 1:2 (0:1)

FC Dabas: Kersák R (22) - Molnár P (4), Márton D (5), Sánta A (6), Fitos L (10), Szabó B (12), Crkvenjakov D (14), Erős R (17), Földes M (73), Eördögh L (77), Popov P (99)

Csere: Czuczi M (1), Kovács Á (2), Takács K (15), Csepregi R (20), Kiss D (98)

Gól: Hrepka Á (68') ill. Földes M (45'), Eördögh L (64')
Kiállítás: Karacs D (92') ill. -

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2019.09.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 8. Forduló
 
Vasárnap - 2018.09.29.
THSE-Szabadkikötő
-
Iváncsa KSE
3 : 3
Budapest Honvéd MFA II
-
Pécsi MFC
1 : 1
Monor SE
-
FC Dabas
1 : 2
Rákosmente KSK
-
Dunaújváros PASE
0 : 1
Dabas-Gyón FC
-
Kelen SC
2 : 1
Taksony SE
-
Szentlőrinc SE
0 : 1
Kozármisleny FC
-
Szekszárdi UFC
1 : 2
Kecskeméti TE
-
Dunaharaszti MTK
4 : 0
       

 
 
2019.09.29.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
FC Dabas U19 - RKSK
3:3 (2:0)
 
Gól:
- Pekker G L (11')
  2019.09.28 (szombat, 10:00) - Farkas Zs (19')
    - Nyeső M (66')
     
U17
FC Dabas U17 - RKSK
2:0 (1:0)
 
Gól:
- Talapka I (35')
  2019.09.28 (szombat, 12:00) - Talapka I (74')
     
U15
Ikarus BSE - FC Dabas U15
13:0 (7:0)
 
Gól:
-
  2019.09.29 (vasárnap, 13:00)  
     
U14
Ikarus BSE - FC Dabas U14
8:0 (4:0)
 
Gól:
-
  2019.09.29 (vasárnap, 15:00)  
     
U14
Kakucs KSE - FC Dabas U14 II
3:0 (0:0)
 
Gól:
-
  2019.09.28 (szombat, 10:00)  
     

 
 
2019.09.29.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Női
 
Leány
FC Dabas U17 - Gyöngyösi AK
2:2 (0:0)
 
Gól:
- Horváth V E (58')
  2019.09.28 (szombat, 10:00) - Horváth V E (60')
     
Futsal
Amazon Foci SE - FC Dabas U17
0:39 (0:25)
 
Gól:
- Horváth V E (16 gól)
  2019.09.29 (vasárnap, 14:00) - Gendur G (13 gól)
    - Rónyai G (2 gól)
    - Szőke R (2 gól)
    - Mészáros S (2 gól)
    - Szabó J F (1 gól)
    - Pásztor S (1 gól)
    - Ország Zs (1 gól)
    - Barcza Zs (öngól)
     

 
 
2019.09.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Tápiószecső FC (0:2) *
 

A Tápiószecső ezúttal jobbnak bizonyult

Kettes csapatunk szombat délután a középmezőnyben elhelyezkedő Tápiószecső SE gárdáját fogadta. Riesz Péter csapata ezúttal sajnos pont nélkül maradt, mivel 1:0-ás első félidőt követően végül 2:0 arányú vereséget szenvedett.

A vendég csapat a 16. percben szerzett vezetést (0:1), amit a fordulást követően az 57. percben meg is tudott duplázni (0:2), így az utolsó fél órára már-már kilátástalan helyzetbe kerültünk. Sajnos az edzői stábunk helyzetét a mindössze három cserejátékosunk sem könnyítette meg, ennek köszönhetően pedig nem is nagyon tudott belenyúlni a mérkőzésbe, így végül az utóbbi időben szokásosnak mondható pontszerzés is elmaradt.

Sajnos a következő forduló sem ígérkezik túl könnyűnek, mivel az élmezőnyben található Ráckeve VAFC-vel mérkőzünk, ráadásul idegenben.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.09.28 (szombat, 16:00)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas II - Tápiószecső FC 0:2 (0:1)

FC Dabas II:Gogolák K (78) - Riesz D (2), Horváth K (4), Danyis A (5), Radácsi K (6), Holecz D (7'), Fodor Gergely (12), Béres K (15), Kovács Á Cs (16), Antal D (17)

Csere: Isztolyka Á (9), Farkas K (10), Krizsán L M (20)

Gól: - ill. Csikós J (16'), Nagy B (57')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.27.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2019. szeptember 27-október 1.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 16:00
Monor SE - FC Dabas
FC Dabas II
Szombat, 16:00
FC Dabas II - Tápiószecső FC
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 19:00
FC Dabas Öregfiúk - Dabas-Gyón FC
FC Dabas Veterán
Kedd, 19:00
FC Dabas Veterán - 1908 SZAC Bp.
FC Dabas U19
Szombat, 10:00
FC Dabas U19 - RKSK
FC Dabas U17
Szombat, 12:00
FC Dabas U17 - RKSK
FC Dabas U15
Vasárnap, 13:00
Ikarus BSE - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Vasárnap, 15:00
Ikarus BSE - FC Dabas U14
FC Dabas U14
Szombat, 10:00
Kakucs KSE - FC Dabas U14 II
FC Dabas U9
Péntek, 17:30
Bozsik Fesztivál U9 - Dabas
FC Dabas U7
Péntek, 17:30
Bozsik Fesztivál U7 - Dabas
FC Dabas U17 Leány
Szombat, 10:00
FC Dabas U17 - Gyöngyösi AK
Futsal U17 Leány
Vasárnap, 14:00
Amazon Foci SE - FC Dabas U17
     

 
 
2019.09.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Monor SE - FC Dabas *
 

Monorra látogatunk
Nagy örömünkre végre ismételt javuló tendenciát mutat NB III-as csapatunk teljesítménye. Az RKSK elleni hazai győzelmet követően a Magyar Kupában is magabiztos sikerrel léptünk tovább, így mindenképpen önbizalommal telve várhatjuk soron következő bajnoki mérkőzésünket.
Feladatunk azonban közel sem lesz egyszerű, ugyanis a második helyezett Monor SE otthonában kellene bravúrt elérve pontot vagy pontokat szereznünk. Idegenben eddig nem sok babér termett csapatunknak, de épp itt az ideje, hogy megmutassuk, rutinos, jó csapatunk van.
A Monor SE öt győzelmének és két döntetlenjének köszönhetően mindössze két pontra lemaradva szorosan követi az éllovas PMFC-t, előnyük azonban egy pont a még szintén dobogós Iváncsa KSE-vel szemben. Ennek köszönhetően ők is mindent el fognak követni, hogy a három pontot otthon tartsák.
Ennek alapján egy igen izgalmas és egyben érdekes összecsapás elébe nézünk, ahol a papírforma egyértelmű hazai sikert sejtet, csapatunk azonban már az elmúlt szezonban is többször megmutatta, képes a bravúrra és lényegében egy csapat sem mehet biztosra az FC Dabassal szemben. Amennyiben csapat szinten stabilak tudunk lenni, védekezésünk nem hibázik nagyot, emellett támadóink a Magyar Kupában látott formájukat hozzák, akkor akár még meglepetést is okozhatunk.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Monor SE - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.09.29. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Monor, Balassi Bálint utcai Stadion

MLSZ Adatbank

 
 
2019.09.27.
dvtk.eu
FELNŐTT
MK: Dabas - DVTK a 7. fordulóban
 

A Magyar Kupa 7. fordulójában a harmadosztályú Dabas otthonában lép pályára a DVTK. A forduló hivatalos játéknapja 2019. október 30., szerda; a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

2019. október 30., szerda
Dabas (NB III.) - DVTK

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény - függetlenül a csapatok osztályba sorolásától -, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el.

Az ellenfél: FC Dabas

Az FC Dabast 1950-ben alapították, a klub színe piros-fehér. Évtizedeken át csak alacsonyabb osztályokban szerepeltek, majd történetük során első alkalommal 1989-ben feljutottak a harmadik vonalba. Négy év után búcsúztak az NB III. Alföld csoporttól, így ismét a Pest megyei I. osztályban szerepeltek, egészen az ezredfordulóig. 2000-ben ismét feljutottak a harmadosztályba, sőt rögtön meg is nyerték az NB III. Duna "A" csoportot, így a következő hat évben a másodosztályban vitézkedhettek, ez volt a klub legsikeresebb időszaka. 2005-től folyamatosan az NB III.-ban játszanak.

Jelenleg a 7. forduló után 7 ponttal (2 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség) a 13. helyen állnak az NB III. Közép-csoportban.

A Magyar Kupa 6. fordulójában Balatonlellén győztek 3-1-re (félidő: 2-0), a gólokat Popov Patrik (2) és Erős Ronald szerezte.

A dabasi csapatot erősíti a diósgyőri Szabó Bence testvére, Szabó Balázs is.

A DVTK és a Dabas a 2003/2004-es bajnokságban találkozott az NB I/B-ben, az idegenbeli 0-0-t követően hazain pályán 3-1-re győzött Őze Tibor csapata.

 
2019.09.27.
mlsz.hu
FELNŐTT
Magyar Kupa 2019/2020 a legjobb 64 csapat közé jutásért
 

Elkészült a férfi Magyar Kupa 7. fordulójának sorsolása. A címvédő MOL Fehérvár NB III-as ellenfelet kapott, a két évvel ezelőtti kupagyőztes Újpest az Ajkához utazik a 64 között.

Október 30-án rendezik a 7. fordulót a Magyar Kupában. Az MLSZ székházában rendezett, pénteki sorsoláson az OTP Bank Liga csapatai voltak már csak kiemeltek, ők nem kerülhettek össze.

A párharcok továbbra is egy mérkőzésen dőlnek el. Ha a rendes játékidő végén döntetlennel állnak a csapatok, előbb kétszer 15 perc hosszabbítás, majd tizenegyesrúgások következnek.

Az alacsonyabb osztályú együttes, illetve a sorsoláson előbb húzott klub a pályaválasztó. A párharcok után már csak 32 csapat marad versenyben.

A 7. forduló párosítása:

FC Dabas (NB III)-DVTK (NB I)
HR-RENT Kozármisleny (NB III)-Kisvárda Master Good (NB I)
Budaörs (NB II)-ZTE FC (NB I)
Kazincbarcika (NB II)-Budapest Honvéd (NB I)
Tatabányai SC (megyei I.)-DVSC (NB I)
Sényő-Carnifex FC (NB III)-Mezőkövesd Zsóry FC (NB I)
BKV Előre (NB III)-Ferencvárosi TC (NB I)
FC Ajka (NB II)-Újpest FC (NB I)
Maglódi TC (megyei I.)-Puskás Akadémia FC (NB I)
Termálfürdő Tiszaújváros (NB III)-MOL Fehérvár FC (NB I)
Duna Aszfalt TLC (NB II)-Kaposvári Rákóczi FC (NB I)
SBTC KFT (megyei I.)-Paksi FC (NB I)
DEAC (NB III)-MTK Budapest (NB II)
Tamási 2009 FC (megyei I.)-Monor (NB III)
Pápai Perutz FC (NB III)-Vasas FC (NB II)
ASR Gázgyár (megyei I.)-WKW ETO FC Győr (NB II)
Nagybajomi AC (megyei I.)-Dorogi FC (NB II)
Berettyóújfalui SE (megyei I.)-BFC Siófok (NB II)
KTE Hufbau (NB III)-Lipót Pékség SE (NB III)
Szarvasi FC 1905 (megyei I.)-Balkányi SE (megyei I.)
SC Sopron (megyei I.)-Budafoki MTE (NB II)
Dunaújváros (NB III)-FC Nagykanizsa (NB III)
Credobus Mosonmagyaróvár (NB III)-Tállya KSE (NB III)
Sárbogárd SE (megyei I.)-Vác FC (NB II)
Vép VSE (megyei I.)-Szeged-Csanád Grosics (NB II)
Szegedi VSE (megyei I.)-Ózdi Kohász SC (NB III)
Gyirmót FC Győr (NB II)-Soroksár SC (NB II)
Szombathelyi Haladás (NB II)-Herold Trans Ménfőcsanak (NB III)
III. KER TVE (NB III)-Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)
Balatoni Vasas SE (megyei I.)-Dabas-Gyón FC (NB III)
Füzesgyarmati Sport Klub (NB III)-Békéscsaba 1912 Előre (NB II)
PMFC (NB III)-Rákosmente KSK (NB III)

 
2019.09.26.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Esélylatolgatás. NB III Közép csoport, 2019/2020. 8. forduló
 

Ezúttal is Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2019.09.15. (vasárnap) 16:00
FC DABAS - RÁKOSMENTE KSK
Nincs jó formában a dabasi csapat, már a városi rivális is beelőzte őket. Ezen szeretnének javítani most, ám ellenfelük az összeszokottnak és masszívnak tűnő rákosmenti csapat lesz, amely a pécsi botlást (ott meg minden csapat megszenved ugye) leszámítva jól és meggyőzően kezdte az idényt. Esélyesebbnek érzem őket. Tipp: 1-2

2019.09.15. (vasárnap) 16:00
DUNAHARASZTI MTK - MONOR
Nem ízlik a Közép csoport a Dunaharasztinak, eddig szereplésükre cseppet sem lehetnek büszkék. A bajnokságra törő Monornak ez kötelező győzelem kell, hogy legyen. Elméletileg. Tipp: 0-3

2019.09.15. (vasárnap) 16:00
PÉCSI MFC - KECSKEMÉTI TE HUFBAU
Nem jó mostanság vendégeskedni Pécsen, hat alatt nem ússza meg egy csapat sem. Azonban az eddigi legerősebb együttes érkezik most Pécsre vajon ők sem úsznak meg egy alapos verést, vagy partiban tudnak lenni a bajnokesélyes otthonában? Tipp: 3-0

2019.09.15. (vasárnap) 16:00
THSE-SZABADKIKÖTŐ - BUDAPEST HONVÉD-MFA II.
Jó kezdés után alaposan visszaestek a Tintahalak, de a Honvéd sem remekel eddig a szezonban. Erős döntetlen szaga van ennek a találkozónak, kérdés ki tudja-e használni a hazai pálya előnyét a Szabadkikötő, vagy a Honvéd tud végre valamit virítani? Tipp: 0-0

2019.09.15. (vasárnap) 16:00
SZENTLŐRINC SE - HR-RENT KOZÁRMISLENY
Az élmezőny stabil tagjának számító hazaiak fogadják az egyre jobb formába lendülő mislenyieket, akik azonban inkább odahaza veszélyesebbek. Tartom olyan jónak a hazai csapatot, hogy a vendégeknek bravúr kell itt a pontszerzéshez. Kisülhet ebből egy jó kis meccs! Tipp: 4-2

2019.09.15. (vasárnap) 16:00
KELEN SC - TAKSONY SE GP SOLAR
Nagyon kemény időszakot él a hazai csapat, amely az első fordulós pontszerzés után csak vereségeket szenvedett eddig. Ezen kellene változtatni, mert így nem fognak tudni bentmaradni. Nem tudni melyik arcát mutatja a taksonyi csapat, ők azok, akik képesek bravúrokra és ostoba botlásokra is. Kelen most vagy soha? Tipp: 2-1

2019.09.15. (vasárnap) 16:00
IVÁNCSA KSE - SZEKSZÁRDI UFC
A lélekben talán már a Fradi elleni kupameccsen járó hazaiak jó lesz ha még ide is figyuznak, erre a mérkőzésre, mert ha tudásuk javát adják akkor úgy érzem nem kérdéses a meccs végkimenetele. Kétségtelen a Szekszárd jól szerepel eddig a szezonban, de az Iváncsa kemény dió lehet számukra is. Tipp: 2-0

2019.09.15. (vasárnap) 18:00
DUNAÚJVÁROS - DABAS-GYÓN FC
Jót tett a hazaiknak a legutóbbi idegenbeli siker, talán rátalálnak végre a helyes útra. Hisz a csapatban több van mint az alsóházban szerepelni.A dabasiak magukra találtak és maguk mögött hagyták a kieső zónát. Ha meg akarnak itt ragadni ahhoz most pontot kellene szerezni.Jobb csapatnak érzem az Újvárost, amelynek ideje lesz végre hazai pályán is győzni. Tipp: 2-0

 
2019.09.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Greenplan Balatonlelle SE - FC Dabas (1:3)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Balatonlelle elleni Magyar Kupa továbbjutást követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Egy futballozni akaró csapat ellen játszottunk, ami azért megkönnyítette a dolgunkat, tehát nem egy abszolút védekezésre berendezkedett csapatról beszélhettünk. Helyenként jól játszottunk, a támadó zónában előrelépést tapasztalhattunk végre és hát ennek is köszönhető, hogy végül magabiztos győzelmet arattunk. Hiányérzetünk mindössze annyi lehet, hogy a három lőtt gól felett még volt egy ajtó-ablak ziccerünk, amit azonban nem rúgtunk be.

Ami azonban nagyon pozitív volt, hogy azt kértem, legyen egy építő jellegű mérkőzés a Monor elleni bajnoki előtt és ez így is lett. További öröm számomra, hogy a Popov Patrik sérülés után visszatérve két gólt tudott rúgni, úgyhogy úgy fest, a támadó szekciónk bővülni tud a bajnoki mérkőzésekre.

Természetesen azért a helyén kezeljük a győzelmet, de az is biztos, hogy az önbizalmunknak jót tett az RKSK mérkőzés vége és ennek az összecsapásnak a pozitív végkimenetele. Biztos vagyok benne, hogy ez meg fog minket lökni, a játékosok is többet fognak majd vállalkozni, mert mint tudjuk, ha van egy-két jó végkimenetelű mérkőzés, a játékos is jóval többet mer bevállalni. Az szintén tetszett, hogy senki nem vette félvállról, mindenki beleállt a mérkőzésbe, a védekezésünk egy-két apró hibát leszámítva nagyon stabil volt.

Összességében tehát kijelenthető, hogy ez egy abszolút építő jellegű győzelem volt, de mindemellett a realitás talaján kell maradnunk, mert tudjuk, hogy a bajnokikon ennél jóval többre lesz szükségünk. De ismét jó úton vagyunk, és ez a lényeg."

Greenplan Balatonlelle SE - FC Dabas 1:3 (0:2)
Gól: Laczkó D J (80') ill. Erős R (16'), Popov P (45'), Popov P (56')

MLSZ Adatbank

 
 
2019.09.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
Kakucs KSE - FC Dabas Öregfiúk
3:5 (2:2)
 
2019.09.23. (hétfő, 18:30)
- Sajó A (30')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Farkas R (36')
  Eredmények / Tabella - Bálint Z (53')
    - Farkas R (72')
    - Danyis A (77')
     

 
 
2019.09.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
FC Dabas Veterán - City Taxi SE
5:1 (2:0)
 
2019.09.23 (hétfő, 19:30)
Gól:
- Dabasi K (25')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Dobos J (32')
  Eredmények / Tabella - Dobos J (51')
    - Mráz J (54')
    - Krász G (59')
     

 
 
2019.09.22.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: REAC SI SE U18 - FC Dabas U19 (2:0) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a REAC SI SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Gratulálok a srácoknak a játékhoz! Kitűnően futballoztunk az egész meccs alatt, csak a gól hiányzott. Mind a két félidőben kidolgoztunk 4-4 ziccert a nulláig, de nem tudtunk egyet sem értékesíteni. Az ellenfelünk kapusa megfogott mindent, ahogy az lenni szokott, kétszer elsült a lábuk, amellyel eldöntötték a találkozót.

A mérkőzés ritmusa rendben volt, lüktetett a játék, kemény, határozott letámadások jellemezték a két csapatot a támadó harmadban. Mertünk futballozni, szép labdakihozatalokat mutattunk be, nem voltunk megijedve egy kicsit sem. Ha ez az eredmény most fordítva lenne, nem szólhatna a REAC egy szót sem. Igazságtalan a sorstól a vereség, de valamikor bűnhődnünk kell az augusztust. A vereség ellenére taktikailag is sokat léptünk előre, működött az, amit elterveztünk, csak elfelejtettünk gólt bepakolni a szertárban. Ritkán mondok ilyet, de tényleg magas színvonalú volt az osztályhoz képest a játék.

Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert az U19-es mezőny koncentrálódott minőségben, ahol sokkal több jó képességű csapat van, amely mostanra már kirajzolódott szépen. Egyetlen könnyű meccsünk nem lesz, amely jót tehet a bajnokságnak. A jövő héten az új exerlights programot próbálgatjuk és egy kapura lövésből, befejezésekből álló blokkal készülünk a szintén kimagasló RKSK ellen.

Hajrá FC Dabas! "

REAC SI SE U18 - FC Dabas U19 2:0 (0:0)
Gól: -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.22.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: REAC SI SE U16 - FC Dabas U17 (2:1) *
 

Majzik Bertalan, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a REAC SI SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

"Nehéz mérkőzésre számítottam, hiszen öt játékosom is hiányzott. Egy srác sérülten, egy pedig betegen vállalta a játékot. Ennek köszönhetően a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, amit többé-kevésbé meg is oldottunk, ráadásul még egy védekezési hibát ki is használtunk, amivel előnnyel vonultunk a szünetre.

A második félidőben egy kontratámadás révén lezárhattuk volna a mérkőzést, de ez sajnos kimaradt. Ezután teljesen beszorultunk a saját kapunk elé. Egy jól eltalált hazai lövés után megérdemelten egyenlített ki a REAC. Reménykedtem, hogy ki tudjuk húzni a hátralévő időt. Játékosaim elkészültek erejükkel és 5 perccel a vége előtt egy védelmi megingásunkat gólra váltottak a vendéglátók.

Büszke vagyok a srácokra, hiszen csúsztak másztak a pályán. Sajnálom őket, hiszen egy pontot mindenképpen megérdemeltek volna a mai teljesítményünk után. Teljes csapatunkkal ez a mérkőzés simán hozható lett volna, ezért is bosszantó hogy pont nélkül távoztunk.

Hajrá FC Dabas!"

REAC SI SE U16 - FC Dabas U17 2:1 (0:1)
Gól: Veszelovszky B (41')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Örkény SE - FC Dabas II (2:2) *
 

Újabb döntetlen

Vasárnap délután lejátszotta soron következő bajnoki mérkőzését az FC Dabas II. Riesz Péter és Tóth Ferenc csapata ezúttal a szomszédos Örkény településre látogatott és 1:1-es első félidőt követően végül 2:2-es döntetlenre végzett. Góljainkon Antal Dominik és a csereként szerepet kapó Kucsván Martin osztoztak.

A Péteri KSK elleni győzelmünk és a Felsőpakonyi KSE elleni vereségünk mellett ez már a negyedik döntetlen volt, ami tulajdonképpen jó is meg nem is. Öt ellenfelünk nem tudott minket két vállra fektetni, ami mindenképpen pozitív, mivel ilyen mutatókat csupán a dobogós hármas (Felsőpakony, Tápiószele, Ráckeve) tud csak felmutatni. Másik oldalról viszont a döntetlenekért csupán egy-egy ponttal gazdagodtunk és ennek is köszönhető, hogy a tabellán csupán a 11. helyezést foglalhatjuk el.

A folytatásban a nálunk egy ponttal többet szerző Tápiószecsőt fogadjuk majd szeptermber 28-án, szombaton 16 órától hazai pályán.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.09.22 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Örkény, Örkény SE Sporttelep

Örkény SE - FC Dabas II 2:2 (1:1)

FC Dabas II: Isztolyka Á (26) - Riesz D (2), Danyis A (5), Radácsi K (6), Holecz D (7'), Sándli M (9), Farkas K (10), Fodor Gergely (12), Béres K (15), Kovács Á Cs (16), Antal D (17)

Csere: Horváth K (4), Kőszegi Z Z (8), Tokics T (11), Cserges P (19), Kucsván M (20), Fodor Gergő (22)

Gól: Hóbor A (16'), Kovács R (72') ill. Antal D (7'), Kucsván M (58')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.21.
nb3foci.hu
FELNŐTT
Magyar Kupa 2019/2020 a legjobb 64 csapat közé jutásért
 

NB1-esek: MOL Fehérvár FC, DVTK, Paksi FC, Budapest Honvéd, Debreceni VSC, Puskás Akadémia FC, Mezőkövesd Zsóry FC, Újpest FC, Kaposvári Rákóczi FC,

NB2-esek: MTK Budapest, Budaörs, Vác FC, FC Ajka, Szeged-Csanád Grosics, BFC Siófok, Békéscsaba 1912 Előre, Dorogi FC, Gyirmót FC Győr,

NB3-asok: Füzesgyarmati SK, Pápai Perutz FC, FC Nagykanizsa, FC Dabas, Termálfürdő Tiszaújváros, Herold Trans Ménfőcsanak, Dabas-Gyón FC, Kecskeméti TE HUFBAU, Lipót Pékség, Ózdi Kohász SC, Pécsi MFC, III. KER. TVE, HR-Rent Kozármisleny, Debreceni EAC

Megye1-esek: Salgótarjáni BTC, Berettyóújfalui SE, Tamási 2009 FC, SC Sopron, Tatabányai SC, Nagybajomi AC, Balatoni Vasas, Balkányi SE, Maglódi TC, Szegedi VSE, Vép VSE

 
2019.09.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Magyar Kupa mérkőzés: Greenplan Balatonlelle SE - FC Dabas (1:3)
 

Jöhet a következő forduló

Szombaton délután megkezdte idei szereplését a Magyar Kupában az FC Dabas. NB III-as csapatunk a Balaton déli partjára látogatott, ahol a szintén harmadosztályban szereplő Balatonlelle SE-vel mérte össze tudását.

Jól kezdtük az összecsapást, Erős Ronald találatával ugyanis már a 15. percben meg tudtuk szerezni a vezetést (0:1). Az első félidő zárásaként ráadásul Popov Patrik is betalált, így megnyugtató előny birtokában vonulhattunk a pihenőre (0:2). A második játékrész is jól indult, ugyanis az 56. percben Popov Patrik újabb találatával már három gólosra duzzadt az előnyünk és lényegében a továbbjutást ezzel már biztosítottuk (0:3). Ami azonban mégis némi bosszankodásra adhatott okot, hogy nem sikerült kapott gól nélkül lehoznunk az összecsapást, a hazaiak ugyanis a 80. percben szépíteni tudtak. Szerencsére többre ennél azonban már nem futotta erejükből, így végül magabiztos idegenbeli sikerrel jutottunk tovább a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé.

Hajrá Dabas!

Esemény: Magyar Kupa mérkőzés
Időpont: 2019.09.21 (szombat, 15:00)
Helyszín: Balatonlelle, Balatonlellei Sportegyesület Sportpálya

Greenplan Balatonlelle SE - FC Dabas 1:3 (0:2)

FC Dabas: Kersák R (22) - Molnár P (4), Márton D (5), Sánta A (6), Szántó G (7), Fitos L (10), Szabó B (12). Erős R (17), Földes M (73), Eördögh L (77), Popov P (99)

Csere: Czuczi M (1), Kovács Á (2), Riesz D (8), Takács K (15), Csepregi R (20), Fritz A (56)

Gól: Laczkó D J (80') ill. Erős R (16'), Popov P (45'), Popov P (56')

MLSZ Adatbank

 
 
2019.09.21.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
REAC SI SE U18 - FC Dabas U19
2:0 (0:0)
 
Gól:
-
  2019.09.21 (szombat, 10:00)  
     
U17
REAC SI SE U16 - FC Dabas U17
2:1 (0:1)
 
Gól:
- Veszelovszky B (41')
  2019.09.21 (szombat, 10:00)  
     
U15
FC Dabas U15 - Váci VLSE
0:12 (0:8)
 
Gól:
-
  2019.09.21 (szombat, 12:00)  
     
U14
FC Dabas U14 - Váci VLSE
0:5 (0:2)
 
Gól:
-
  2019.09.21 (szombat, 10:00)  
     

 
 
2019.09.20.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2019. szeptember 21-23.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Szombat, 15:00
G. Balatonlelle SE - FC Dabas
FC Dabas II
Vasárnap, 16:00
Örkény SE - FC Dabas II
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:30
Kakucs KSE - FC Dabas Öregfiúk
FC Dabas Veterán
Hétfő, 19:30
FC Dabas Veterán - City Taxi SE
FC Dabas U19
Szombat, 10:00
REAC SI SE U18 - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Szombat, 10:00
REAC SI SE U16 - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Szombat, 12:00
FC Dabas U15 - Váci VLSE
FC Dabas U14
Szombat, 10:00
FC Dabas U14 - Váci VLSE
FC Dabas U13
Hétfő, 17:00
Bozsik Alközponti Torna U13 - Dabas
FC Dabas U11
Vasárnap, 14:00
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U11 - BVSC
FC Dabas U11
Hétfő, 17:00
Bozsik Alközponti Torna U11 - Dabas
FC Dabas U10
Vasárnap, 16:30
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U10 - BVSC
     

 
 
2019.09.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Greenplan Balatonlelle SE - FC Dabas *
 

Elkezdjük szereplésünket a Magyar Kupában

Több, szintén magasabb osztályú egyesület első csapatához hasonlóan az FC Dabas NB III-as kereténél sem a bajnokság játssza most hétvégén a főszerepet. Erős Károly játékosai ugyanis megkezdik szereplésüket a Magyar Kupa idei kiírásában. Első ellenfelünk a szintén harmadosztályban szereplő Greenplan Balatonlelle SE lesz. Az összecsapást idegenben vívjuk, szombat délután 15 órától.

Erős Károly szerint ez a mérkőzés remek erőpróba lesz, de ami még ennél is fontosabb, ezen az összecsapáson több olyan játékosnak is lehetőséget tud majd adni, akik bár a keretben vannak, eddig kevesebb játéklehetőséghez jutottak. Ennek köszönhetően a gyakran csak a kispadot koptat, valamint a sérülésből felépülő játékosaink mellett több fiatal is játéklehetőséget kaphat.

A némiképp felforgatott utazókeret azonban közel sem jelenti azt, hogy a továbbjutást nem tartanánk szem előtt, így mindenképpen a győzelem reményében utazunk el a Balatonlelle otthonába.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Greenplan Balatonlelle SE - FC Dabas

Esemény: Magyar Kupa mérkőzés
Időpont: 2019.09.21. (szombat, 15:00)
Helyszín: Balatonlelle, Balatonlellei Sportegyesület Sportpálya

MLSZ Adatbank

 
 
2019.09.19.
pest.mlsz.hu.hu
FELNŐTT
MLSZ - Magyar Kupa
 

A Magyar Labdarúgó Szövetségben kisorsolták a Magyar Kupa 6., egyben a főtábla (legjobb 128 együttes) első körének a párosításait.

Pest megyét a megyei selejtezőkből továbbjutó három megyei I. osztályú (Maglód, Pilis-Legenda Sport és Viadukt-Biatorbágy), hét NB III-as (Cegléd, Dabas, Dabas-Gyón, Dunaharaszti, Érd, Monor, Taksony) és két NB II-es (Budaörs, Vác) együttes képviseli. A Balmazújváros kizárása miatt a Tállya erőnyerőként várhatja a folytatást.

A Pest megyei érdekeltségű párosítások:
Greenplan Balatonlelle SE (NB III) - FC Dabas (NB III)
Érd (NB III) - Diósgyőr
Hódmezővásárhely (Csongrád megyei I. o.) - Budaörs (NB II)
Dunaharaszti (NB III) - Budapest Honvéd
Kelen (NB III) - Vác FC (NB II)
Pilis-Legenda Sport (Pest megyei I. o.) - Kisvárda (NB I)
Taksony SE GP Solar (NB III) - Nyíregyháza Spartacus (NB II)
Cegléd (NB III) - Pápai Perutz (NB III)
Kinizsi SK Gyenesdiás (Zala megyei I. o.) - Dabas-Gyón FC (NB III)
Monor (NB III) - Komárom (NB III)
Viadukt-Biatorbágy (Pest megyei I. o.) -Dunaújváros (NB III)
Maglód (Pest megyei I. o.) - MVSC-Miskolc (Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. o.)

Hivatalos játéknap: szeptember 21-22. (szombat-vasárnap), 15.00. (A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ha ez nem sikerül a rendes játékidőben, kétszer tizenöt perc hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek.)

 
2019.09.18.
pest.mlsz.hu.hu
FELNŐTT
I. DABASI SPORTÁGVÁLASZTÓ
 

2019. szeptember 21. (Szombat, 14:00)

Ismerd meg a városban elérhető sportágakat. Gyere és próbáld ki, hogy hozzád melyik sport passzol igazán.

Akik már biztosan bemutatkoznak:
- labdarúgás
- kézilabda
- tenisz
- karate
- küzdősportok
- FitKid
- vívás
- akrobatikus rock and roll
- amerikai foci
- triatlon
- duatlon
- hipp-hopp tánc
- ping-pong
...és még sokan mások

PROGRAMOK - SZÍNPAD

14:00-14:30 - Megnyitó; Ovisok műsora
14:30-15:00 - Bemelegítő torna Kozma Zsuzsival
15:00-15:30 - Almaevő Guinness Rekord
15:30-16:20 - Gubás Gabi koncert
16:30-17:00 - Buncsák Zoltán
17:30-18:00 - Nádas Barbara
18:00-19:45 - Csordás Tibi Fiesta
20:00-22:00 - Beatrice
22:00-00:00 - Retro disco

 
2019.09.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Rákosmente KSK (1:0)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője az RKSK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Egy igen nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de ami pozitívum, hogy sikerült megszereznünk a számunkra fontos három pontot. A siker értékét növeli, hogy ezt egy nagyon jó ellenfél ellen tettük meg.

Az akarással, a mentális résszel nagyon elégedett voltam, az utolsó pillanatig mentek a srácok. Helyenként azt mondom még nem is futballoztunk rosszul, továbbra is a helyzetkihasználással állunk hadilábon, ugyanis volt több olyan lehetőség is, amiből gólt tudtunk volna szerezni. Az mindenképpen további pozitívum, hogy végre nem kaptunk gólt, valamint az is a csapat erejét mutatja, hogy ugyan csak a végén, de mégis megszereztük azt a találatot, ami elég volt a győzelemhez. A kiállítás lényegében minket zavart meg, ott kissé kapkodóan játszottunk, ott türelmesebbnek kellett volna lennünk.

Talán ezen az összecsapáson visszakaptunk valamit abból, amit az elmúlt két mérkőzésen elvett tőlünk a sors. Akkor ugyanis legalább 1-1 pontot kellett volna szereznünk, de reméljük ez a győzelem most visszaadja a játékosoknak azt a hitét, hogy amit csinálunk az jó.

Nagyon nehéz mérkőzések elé nézünk, elég ha csak a Monorra és a Kecskemétre gondolunk, így abszolút nincs lazításra lehetőségünk. Reméljük sérültjeink (Popov, Sándli) mielőbb vissza tudnak térni és akkor a támadó szekciónkban még hatékonyabbak lehetünk.

Nagy gratuláció a csapatnak, mert ebben a helyzetben, így megoldani ezt a mérkőzést, hogy győztesen lehoztuk, minden dicséretet megérdemel."

FC Dabas - Rákosmente KSK 1:0 (0:0)
Gól: Fitos L (92') ill. -
Kiállítás: - ill. Peszmeg V (13')

MLSZ Adatbank

 
 
2019.09.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
FC Dabas - Albertirsa SE
4:4 (2:3)
 
2019.09.16. (hétfő, 19:00)
- Sajó A (10')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Újvári T (29')
  Eredmények / Tabella - Danyis A (43')
    - Danyis A (73')
     

 
 
2019.09.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
MLTC - FC Dabas
2:2 (0:0)
 
2019.09.16 (hétfő, 17:00)
Gól:
- Mráz J (50')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Dabasi K (67')
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2019.09.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Rákosmente KSK (1:0) *
 

Megtört a jég

Több hetes, viszontagságokkal teli időszakot követően vasárnap délután ismét győzelemnek örvendhetett NB III-as első csapatunk. Erős Károly legénysége, ha nem is simán, de csak megnyerte az RKSK elleni bajnoki mérkőzést.

Kiegyenlített csatát hozott az összecsapás, voltak lehetőségek mindkét oldalon, de a vezetést nem tudta egyik csapat sem megszerezni. Az első félidő gól nélkül döntetlenjét követően a 60. perctől emberelőnyben futballozhattunk, de a vezető találatot még így sem tudtuk megszerezni. A rendes játékidő leteltét követően aztán mégis megtört a jég, Fitos László találatával megszereztük a vezető és mint utólag kiderült győztes találatot. Mondhatni a legjobbkor érkezett, mert válaszra már nem maradt idő.

Győzelmünknek köszönhetően a tabellán ugyan nem léptünk előrébb, de most már csupán egy győzelem választ el minket a 6. helyen álló Szekszárdtól.

A következő forduló két hét múlva lesz esedékes a második helyezett Monor SE ellen idegenben, addig pedig még egy Balatonlelle elleni idegenbeli Magyar Kupa mérkőzés vár még a keret tagjaira.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.09.15 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - Rákosmente KSK 1:0 (0:0)

FC Dabas: Kersák R (22) - Molnár P (4), Márton D (5), Sánta A (6), Szántó G (7), Fitos L (10), Crkvenjakov D (14), Erős R (17), Fritz A (56), Földes M (73), Eördögh L (77)

Csere: Czuczi M (1), Kovács Á (2), Antal D (8), Szabó B (12), Takács K (15), Csepregi R (20)

Gól: Fitos L (92') ill. -
Kiállítás: - ill. Peszmeg V (60')

MLSZ Adatbank
További képek

 
 
2019.09.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 7. Forduló
 
Vasárnap - 2018.09.15.
FC Dabas
-
Rákosmente KSK
1 : 0
Dunaharaszti MTK
-
Monor SE
0 : 2
Pécsi MFC
-
Kecskeméti TE
3 : 0
THSE-Szabadkikötő
-
Budapest Honvéd MFA II
0 : 11
Szentlőrinc SE
-
Kozármisleny FC
1 : 1
Kelen SC
-
Taksony SE
2 : 0
Iváncsa KSE
-
Szekszárdi UFC
3 : 1
Dunaújváros PASE
-
Dabas-Gyón FC
2 : 2
       

 
 
2019.09.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Felsőpakony KSE - FC Dabas II (4:1) *
 

Tóth Ferenc, az FC Dabas II csapatának pályaedzője a Felsőpakony KSE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Elszenvedtük az idei bajnokságban az első vereségünket.

A megye I-ből kiesett hazaiak a meccs elejétől domináltak, már a 3. percben büntetőhöz jutottak. Azonban ekkor még a kapufa megmentett minket a góltól. Továbbra is ők birtokolták többet a labdát, mivel a megszokottnál hátrébb húztuk meg a védelmünk vonalát. Reméltük, hogy a saját térfelünkön kialakuló létszámfölény következtében nem lesz terük kibontakozni, de nem így történt. A 20. percben már kétgólos hátrányban voltunk. Minden téren fölénk nőttek, bár volt nekünk is gólszerzési lehetőségünk.

A 2. félidőre négyet is cseréltünk, illetve támadóbb szellemben folytattuk a mérkőzést. Kiegyenlítettebb lett a játék, de a 70.percre megduplázta előnyét a Pakony. Tokics révén még a szépítés sikerült, de ilyen arányban is megérdemelten tartotta otthon a 3 pontot a hazai csapat.

Nincs mit szépíteni, egy jobb erőkből álló, bajnokesélyes csapattal szemben maradtunk alul. Jövő héten Örkényre látogatunk, van lehetőség a javításra.

Hajrá Dabas! "

Felsőpakony KSE - FC Dabas II 4:1 (2:0)
Gól: Pintér A (18'), Kordé K (19'), Pintér A (61'), Pintér A (65') ill. Tokics T (80')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Felsőpakony KSE - FC Dabas II (4:1) *
 

A Felsőpakony már túl nagy falatnak bizonyult

Szombat délután elszenvedte idei első vereségét az FC Dabas II. Riesz Péter csapata ahhoz a Felsőpakony KSE-hez látogatott, aki az előző szezonban még a Megye I. osztályban szerepelt és az idei évben egyértelműen nem titkolt célja a Megye II-es bajnoki cím megszerzése.

A két csapat tehát más-más célokkal vágott neki a 2019/2020-as bajnoki szezonnak. Az FC Dabas II eddig nagyszerűen teljesített, kis szerencsével még akár dobogós csapatok ütközete is lehetett volna a szombat délutáni.

Mindemellett azért nem lehettek hiú ábrándjaink, a realitás azt diktálta, hogy a Felsőpakony egy jóval komolyabb játékerőt képviselő csapat és ezt sajnos be is bizonyosodott.

A mérkőzés elején egy kimaradt büntető már jelezte, itt bizony nehéz dolgunk lesz, ha pontot szeretnénk szerezni. A 18. és 19. percekben bekapott két találat viszont egértelműsítette, ezen a napon nem sok jóra számíthatunk. A 2:0-ás első félidőt követően Riesz Péter négyes cserét végrehajtva próbált új lendületet vinni csapatába, azonban ezen a mérkőzésen ez sem tudott célra vezetni. A hazai csapat ráadásul a 61. és 65. percben még egyszer megrázta magát, így szűk fél órával a lefújást megelőzőleg már tetemes négy gólos hátrányba kerültünk. Szerencsére nem estünk még jobban össze, sőt, Tokics Tamás 81. percben szerzett találatával legalább a szépítés összejött, így a vereség ellenére legalább ez némi apró vígaszt jelenthetett.

A mérkőzést a helyén kell kezelni, nekünk nem a bajnokesélyeseket kell legyőznünk, célunk a biztos bentmaradás és az esetleges középmezőny elérése.

A következő fordulóban máris egy olyan összecsapásra készülhetünk, ahol valós győzelmi esélyekkel léphetünk pályára. Feladatunk azonban közel sem lesz egyszerű, mivel az egyik ősi riválist, az Örkény SE-t fogadjuk hazai pályán.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.09.14 (szombat, 16:00)
Helyszín: Felsőpakony, Felsőpakonyi KSE Sporttelep

Felsőpakony KSE - FC Dabas II 4:1 (2:0)

FC Dabas II: Gogolák K (78) - Riesz D (2), Danyis A (5), Radácsi K (6), Holecz D (7'), Farkas K (10), Fodor Gergely (12), Béres K (15), Pekker G (16), Antal D (17), Fodor Gergő (22)

Csere: Isztolyka Á (1), Kőszegi Z (4), Nyerges P (8), Sándli M (9), Tokics T (11), Horváth K (19), Kucsván M (20)

Gól: Pintér A (18'), Kordé K (19'), Pintér A (61'), Pintér A (65') ill. Tokics T (80')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.14.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U17
FC Dabas U17 - Dunaharaszti MTK
4:0 (2:0)
 
Gól:
- Gáspár Zs (21')
  2019.09.14 (szombat, 10:00) - Czili D (24')
    - Czili D (59')
    - Petrányi J (75')
     

 
 
2019.09.13.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2019. szeptember 13-16.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 16:00
FC Dabas - RKSK
FC Dabas II
Szombat, 16:00
Felsőpakonyi KSE - FC Dabas II
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 19:00
FC Dabas Öregfiúk - Albertirsa SE
FC Dabas Veterán
Hétfő, 17:00
MLTC - FC Dabas Veterán
FC Dabas U17
Szombat, 10:00
FC Dabas U17 - DMTK
FC Dabas U15
Vasárnap, 10:00
DMTK - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Szombat, 13:00
FC Dabas U14 II - Inárcs VSE
FC Dabas U14
Vasárnap, 12:00
DMTK - FC Dabas U14
FC Dabas U13
Szombat, 13:00
FC Dabas U13 - Inárcs VSE
FC Dabas U9
Péntek, 17:30
Bozsik Fesztivál U9 - Dabas
FC Dabas U7
Péntek, 17:30
Bozsik Fesztivál U7 - Dabas
     

 
 
2019.09.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Rákosmente KSK
 

Hazai pályán javítanánk

Noha az eddigi mérkőzéseken mutatott hozzáállásra és játékra nem nagyon lehetett panasz, az eredmények mégsem úgy jöttek, ahogy azt a keret tudása, rutinja és az edzői stáb által elvégeztetett munka alapján elvárhatnánk.

Ne szépítsük, a hat mérkőzésből megszerzett négy pont egyáltalán nem tekinthető jó bajnoki rajtnak. De emellett azt is tudjuk jól, az előző szezon is nehézkesen indult, majd szépen lassan beindult a gépezet, jöttek az eredmények és végül egy fantasztikus veretlenségi menetelést produkáltunk. Ebben kell most is bízni, hogy előbb-utóbb végre a szerencse is mellénk áll, végre becsurognak azok a labdák, amikből ez eddig nem született találat.

Most vasárnap ismét hazai közegben léphetünk pályára, ami mindenképpen pozitívum. Ezúttal a tabella 8. helyén álló fővárosi RKSK gárdáját fogadjuk. Ellenfelünk két győzelme és három döntetlenje mellé mindössze egyetlen vereség társult, tehát összességében kijelenthető, egy igen masszív csapat ellen lépünk majd pályára a hét utolsó napján Sáriban.

Ami az előző szezont illeti, az őszi 0:0-ás idegenbeli mérkőzést követően tavasszal 3:2 arányú, fájó vereséget szenvedtünk hazai pályán. Van miért törleszteni tehát, nem csupán ellenfelünk miatt, hanem saját magunk miatt is.

Igen fontos mérkőzés előtt állunk tehát, mert minden bizonnyal ez az utolsó olyan összecsapás, amikor még nem a kieső zónából kezdhető meg a felzárkózás a középmezőnybe.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Rákosmente KSK

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.09.15. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

MLSZ Adatbank

 
 
2019.09.13.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Esélylatolgatás. NB III Közép csoport, 2019/2020. 6. forduló
 

Ezúttal is Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2019.09.15. (vasárnap) 16:00
FC DABAS - RÁKOSMENTE KSK
Nincs jó formában a dabasi csapat, már a városi rivális is beelőzte őket. Ezen szeretnének javítani most, ám ellenfelük az összeszokottnak és masszívnak tűnő rákosmenti csapat lesz, amely a pécsi botlást (ott meg minden csapat megszenved ugye) leszámítva jól és meggyőzően kezdte az idényt. Esélyesebbnek érzem őket. Tipp: 1-2

2019.09.15. (vasárnap) 16:00
DUNAHARASZTI MTK - MONOR
Nem ízlik a Közép csoport a Dunaharasztinak, eddig szereplésükre cseppet sem lehetnek büszkék. A bajnokságra törő Monornak ez kötelező győzelem kell, hogy legyen. Elméletileg. Tipp: 0-3

2019.09.15. (vasárnap) 16:00
PÉCSI MFC - KECSKEMÉTI TE HUFBAU
Nem jó mostanság vendégeskedni Pécsen, hat alatt nem ússza meg egy csapat sem. Azonban az eddigi legerősebb együttes érkezik most Pécsre vajon ők sem úsznak meg egy alapos verést, vagy partiban tudnak lenni a bajnokesélyes otthonában? Tipp: 3-0

2019.09.15. (vasárnap) 16:00
THSE-SZABADKIKÖTŐ - BUDAPEST HONVÉD-MFA II.
Jó kezdés után alaposan visszaestek a Tintahalak, de a Honvéd sem remekel eddig a szezonban. Erős döntetlen szaga van ennek a találkozónak, kérdés ki tudja-e használni a hazai pálya előnyét a Szabadkikötő, vagy a Honvéd tud végre valamit virítani? Tipp: 0-0

2019.09.15. (vasárnap) 16:00
SZENTLŐRINC SE - HR-RENT KOZÁRMISLENY
Az élmezőny stabil tagjának számító hazaiak fogadják az egyre jobb formába lendülő mislenyieket, akik azonban inkább odahaza veszélyesebbek. Tartom olyan jónak a hazai csapatot, hogy a vendégeknek bravúr kell itt a pontszerzéshez. Kisülhet ebből egy jó kis meccs! Tipp: 4-2

2019.09.15. (vasárnap) 16:00
KELEN SC - TAKSONY SE GP SOLAR
Nagyon kemény időszakot él a hazai csapat, amely az első fordulós pontszerzés után csak vereségeket szenvedett eddig. Ezen kellene változtatni, mert így nem fognak tudni bentmaradni. Nem tudni melyik arcát mutatja a taksonyi csapat, ők azok, akik képesek bravúrokra és ostoba botlásokra is. Kelen most vagy soha? Tipp: 2-1

2019.09.15. (vasárnap) 16:00
IVÁNCSA KSE - SZEKSZÁRDI UFC
A lélekben talán már a Fradi elleni kupameccsen járó hazaiak jó lesz ha még ide is figyuznak, erre a mérkőzésre, mert ha tudásuk javát adják akkor úgy érzem nem kérdéses a meccs végkimenetele. Kétségtelen a Szekszárd jól szerepel eddig a szezonban, de az Iváncsa kemény dió lehet számukra is. Tipp: 2-0

2019.09.15. (vasárnap) 18:00
DUNAÚJVÁROS - DABAS-GYÓN FC
Jót tett a hazaiknak a legutóbbi idegenbeli siker, talán rátalálnak végre a helyes útra. Hisz a csapatban több van mint az alsóházban szerepelni.A dabasiak magukra találtak és maguk mögött hagyták a kieső zónát. Ha meg akarnak itt ragadni ahhoz most pontot kellene szerezni.Jobb csapatnak érzem az Újvárost, amelynek ideje lesz végre hazai pályán is győzni. Tipp: 2-0

 
2019.09.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
Táborfalva KSE - FC Dabas
1:6 (0:4)
 
2019.09.12. (szerda, 17:00)
- Pasztyerik F (20')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Pasztyerik F (21')
  Eredmények / Tabella - Pasztyerik F (25')
    - Pasztyerik F (32')
    - Pasztyerik F (50')
    - Sajó A (70')
     

 
 
2019.09.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
Gamma LSE - FC Dabas
0:4 (0:2)
 
2019.09.10 (kedd, 17:30)
Gól:
- Dabasi K (12')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Szeibert G (28')
    - Demeter T (56')
    - Szeibert G (63')
     

 
 
2019.09.10.
pest.mlsz.hu.hu
FELNŐTT
MLSZ - Magyar Kupa
 

A Magyar Labdarúgó Szövetségben kisorsolták a Magyar Kupa 6., egyben a főtábla (legjobb 128 együttes) első körének a párosításait.

Pest megyét a megyei selejtezőkből továbbjutó három megyei I. osztályú (Maglód, Pilis-Legenda Sport és Viadukt-Biatorbágy), hét NB III-as (Cegléd, Dabas, Dabas-Gyón, Dunaharaszti, Érd, Monor, Taksony) és két NB II-es (Budaörs, Vác) együttes képviseli. A Balmazújváros kizárása miatt a Tállya erőnyerőként várhatja a folytatást.

A Pest megyei érdekeltségű párosítások:
Greenplan Balatonlelle SE (NB III) - FC Dabas (NB III)
Érd (NB III) - Diósgyőr
Hódmezővásárhely (Csongrád megyei I. o.) - Budaörs (NB II)
Dunaharaszti (NB III) - Budapest Honvéd
Kelen (NB III) - Vác FC (NB II)
Pilis-Legenda Sport (Pest megyei I. o.) - Kisvárda (NB I)
Taksony SE GP Solar (NB III) - Nyíregyháza Spartacus (NB II)
Cegléd (NB III) - Pápai Perutz (NB III)
Kinizsi SK Gyenesdiás (Zala megyei I. o.) - Dabas-Gyón FC (NB III)
Monor (NB III) - Komárom (NB III)
Viadukt-Biatorbágy (Pest megyei I. o.) -Dunaújváros (NB III)
Maglód (Pest megyei I. o.) - MVSC-Miskolc (Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. o.)

Hivatalos játéknap: szeptember 21-22. (szombat-vasárnap), 15.00. (A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ha ez nem sikerül a rendes játékidőben, kétszer tizenöt perc hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek.)

 
2019.09.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Dabas-Gyón FC - FC Dabas (1:0) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Dabas-Gyón FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Egy igazi városi rangadón vagyunk túl. Mindkét csapat motiváltan, harcosan játszott. Ismét adottak voltak számunkra azok a lehetőségek, amikkel meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést, a végén azonban mégis egy buta bekapott góllal vesztettünk.

Úgy vélem, a döntetlenre mindenképpen rászolgáltunk volna, de sajnos amíg elől hetek óta hadilábon állunk a góllövéssel, addig hátul viszont gólképesek vagyunk. Mégis azt mondom, bántani nem szabad senkit, kiadtak magukból mindent a játékosok, de sajnos ilyen a futball. "

Dabas-Gyón FC - FC Dabas 1:0 (0:0)
Gól: Ablonczy G (85') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2019.09.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Dabas-Gyón FC - FC Dabas (1:0) *
 

Egy gól döntött a városi rangadón

A 2016/2017-es bajnoki szezon után ismét két dabasi érdekeltségű csapat nyert besorolást az NB III Közép csoportjába. A városi derbi első felvonását most vasárnap rendezték, a házigazda pedig ezúttal az Aczél Zoltán edzette Dabas-Gyón FC volt.

Egyik dabasi csapat sem kezdte túl fényesen a szezont, amit az öt-öt mérkőzésből szerzett 4-4 pont bizonyított is. Ezen előzményeket követően érkeztünk el a most vasárnaphoz, amikor egymásnak feszült a két dabasi alakulat. A mérkőzés tétje nem volt kisebb, mint győzelem esetén kiszakadni a kieső zóna közvetlen közeléből.

Ahogy az várható volt, egyik fél sem mert túl nagy kockázatot felvállalni, ennek pedig a gól nélkül végződő első játékrész lett a hozománya. A játékunkkal ezúttal sem volt nagy probléma, helyzeteink is adódtak, lehetőségeinket azonban ezúttal sem sikerült gólra váltanunk. Ez pedig a futball törvényszerűsége alapján végül meg is bosszulta magát. A 85. percben első komoly lehetőségüket gólra váltották a hazaiak és ezzel lényegében meg is nyerték a mérkőzést (1:0).

Ismét egy igen bosszantó végeredményt kell megemésztenünk, a realitás ugyanis 2-3 gólos FC Dabas győzelem lett volna. Amíg azonban nem tudjuk kihasználni lehetőségeinket, látványos játék ide vagy oda, nem fogunk mérkőzést nyerni.

A következő fordulóban az eddig 2 győzelmet, 3 döntetlent és 1 vereséget felmutató Rákosmente KSK-t fogadjuk hazai pályán. Remélhetőleg több sikerrel.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.09.08 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas, Dabas-Gyón FC Sporttelep

Dabas-Gyón FC - FC Dabas 1:0 (0:0)

FC Dabas: Czuczi M (1) - Kovács Á (2), Molnár P (4), Márton D (5), Fitos L (10), Szabó B (12), Crkvenjakov D (14), Erős R (17), Fritz A (56), Földes M (73), Eördögh L (77)

Csere: Kersák R (42), Sánta A (6), Szántó G (7), Antal D (8), Takács K (15), Csepregi R (20)

Gól: Ablonczy G (85') ill. -

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2019.09.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 6. Forduló
 
Vasárnap - 2018.09.08.
Budapest Honvéd MFA II
-
Iváncsa KSE
0 : 1
Kecskeméti TE
-
THSE-Szabadkikötő
2 : 0
Monor SE
-
Pécsi MFC
2 : 2
Rákosmente KSK
-
Dunaharaszti MTK
4 : 0
Dabas-Gyón FC
-
FC Dabas
1 : 0
Taksony SE
-
Dunaújváros PASE
1 : 2
Kozármisleny FC
-
Kelen SC
4 : 2
Szekszárdi UFC
-
Szentlőrinc SE
0 : 1
       

 
 
2019.09.08.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Jászberényi FC - FC Dabas U17 (0:3) *
 

Majzik Bertalan, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Jászberényi FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" A múlt heti vereség után, teljesen más hadrendben és felfogásban küldtem fel a pályára csapatomat. Ez a fajta stílus távol áll tőlem, de be kellett látnom, hogy amíg mindenki nem kerül ugyanolyan edzettségi állapotba, addig célfutballt játszva próbálunk eredményesek lenni. Saját térfelünket megszállva kontrajátékra rendezkedtünk be.

70%-ban a hazai Jászberény birtokolta a labdát, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani a 90 perc során. Ezzel szemben mi négy ziccerünkből hármat értékesítettünk, így teljesen megérdemelten hoztunk el a három pontot.

A győzelem azért volt fontos, hogy a srácok higgyenek magukban, illetve egymásban, valamint abban, hogy csak csapatként lehetünk igazán sikeresek.

Hajrá FC Dabas! "

Jászberényi FC - FC Dabas U17 0:3 (0:0)
Gól: Talapka I (49'), Gáspár T (71'), Gáspár T (77')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.08.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Jászberényi FC - FC Dabas U19 (4:0) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a Jászberényi FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Gyakorlatilag elfogyott körülöttünk a levegő a mai meccsre. Amióta Dabason dolgozom, még ilyen nem fordult elő velem. Normál esetben 5 kezdő embert kellett nélkülöznöm, hiszen Mata, Kovalik, Prigyeni, Szőrös, Farkas nem állt a rendelkezésemre. A meccset viszont le kellett játszani, így 12 hadra fogható labdarúgóval utaztunk el az összecsapásra.

Az első félidőt még sikerült lehozni 0:0-ás döntetlennel a hazaiakkal szemben, azonban a második játékrészben addig tartott a meccs lélektanilag a számunkra, míg a Jászberény meg nem szerezte a vezetést. A 70. perctől megtörtünk védekezésben is. Ugyan kontrából voltak ígéretes lehetőségeink egyszer-egyszer, azonban az irányítás teljesen a hazaiak kezében volt.

Csalódott vagyok, mert szinte minden úgy jött össze, hogy abból az ellenfelünk profitáljon. A jelenlegi helyzetben nem volt kérdés, hogy melyik volt a jobb csapat. Ameddig bírtuk erővel, volt tartásunk, majd ahogy a támadóink eltűntek a mezőnyben, úgy lett egyre nagyobb a nyomás a védelmünkön is, amelyből jöttek is a hibák. Sajnos életlenek, tompák voltak a meghatározó játékosaink, amelyet már nem bírtunk el.

Remélhetőleg a jövő héten kilábalunk a mostani helyzetből.

Hajrá FC Dabas! "

Jászberényi FC - FC Dabas U19 4:0 (0:0)
Gól: -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Üllő SE (3:3) *
 

Továbbra is veretlen az FC Dabas II

Sorozatban harmadik mérkőzésén végzett döntetlenre az FC Dabas II. Kettes csapatunk ezúttal az Üllői SE ellen lépett pályára hazai környezetben, ahol végül egy gólgazdag összecsapáson 3:3-as végeredmény született. Az újabb döntetlen egyben azt is jelentette, hogy immáron négy mérkőzésesre duzzadt veretlenségi sorozatunk, amire mindenképpen büszkék lehetünk.

Az összecsapásra térve, Radácsi Kristóf jóvoltából igen hamar, már az 5. percben meg tudtuk szerezni a vezetést (1:0). Ez az előnyünk egészen a szünetig ki is tartott, így optimistán várhattuk a második játékrész alakulásást. A folytatás hasonlóan jól indult, mint a mérkőzés eleje, öt perc elteltével ugyanis újabb találatot értünk el. Antal Dominik gólja után azonban talán már egykicsit meg is nyugodtunk, hogy zsebben a mérkőzés (2:0). Sajnos ismét bizonyosodott, hogy a 2:0 az egyik legveszélyesebb eredmény. A vendégek szép lassan felzárkóztak, az 52. és 62. percben szerzett találataikkal lényegében tíz perc alatt le is nullázták az addig megszerzett előnyünket (2:2). Ennek köszönhetően szűk fél órával a vége előtt lényegében kezdődhetett minden elölről. Szerencsére nem adtuk fel, az egyenlítő találatot követően nem sokkal, a 66. percben Kőszegi Zoltán Zalán jóvoltából ismét magunkhoz tudtuk ragadni a vezetést (3:2) és innentől már csupán egy dolgunk volt, valahogy meg kell tartani a vezetést. Sokáig úgy festett, meg is lesz a második győzelmünk, azonban a mérkőzés hajrájában jött az újabb hidegzuhany. A vendégek ugyanis közel sem törtek meg a harmadik bekapott találattól, küzdöttek tovább és ennek sajnos meg is lett számukra az eredménye. A 86. percben Mezei Dávid révén újból egyenlíteni tudtak (3:3), így ismét eldöntetlenné vált a mérkőzés. A hátralevő idő szűkössége már egyik fél számára sem tette lehetővé az újabb, valószínűsíthetően már győztes találat bevitelét, így végül pontosztozkodásra került sor.

A veretlenségi sorozatunk abszolút becsülendő és óriási dolog, azonban a három döntetlen lényegében egy győzelemmel és két vereséggel egyenértékű. Ennek is köszönhető az, hogy jelenleg csupán a középmezőnyben tudunk elhelyezkedni, noha még nem szenvedtünk vereséget. Természetesen látva a tavalyi szezont, nem szabad elégedetlennek lennünk, azonban egy kicsivel több szerencsével és jobb koncentrációval akár négy ponttal többünk is lehetne. Azzal pedig csak halkan jegyezzük meg, akár már vezethetnénk is a tabellát.

A következő fordulóban egy igen komoly erőpróba vár játékosainkra, ugyanis a Felsőpakony otthonába látogatunk, ahol kiderül, egy komoly játékerőt képviselő csapat ellen milyen erőt képviselünk ebben.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.09.07 (szombat, 16:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas II - Üllő SE 3:3 (1:0)

FC Dabas II: Kersák R (26) - Riesz D (2), Kiss D (4), Danyis A (5), Radácsi K (6), Farkas K (10), Fehér Á (11), Fodor Gergely (12), Béres K (15), Kőszegi Z (20), Fodor Gergő (22)

Csere: Gogolák K (78), Farkas R (7), Tokics T (8), Ulicska Zs (9), Nyerges P (16), Antal D (17), Horváth K (19)

Gól: Radácsi K (5'), Antal D (50'), Kőszegi Z (66') ill. Sinkó B (52'), Gálvölgyi I (62'), Mezei D (86')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.07.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
Jászberényi FC - FC Dabas U19
4:0 (0:0)
 
Gól:
-
  2019.09.07 (szombat, 12:00)  
     
U17
Jászberényi FC - FC Dabas U17
0:3 (0:0)
 
Gól:
- Talapka I (49')
  2019.09.07 (szombat, 10:00) - Gáspár T (71')
    - Gáspár T (77')
     

 
 
2019.09.06.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2019. szeptember 7-12.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 16:00
Dabas-Gyón FC - FC Dabas
FC Dabas II
Szombat, 16:30
FC Dabas II - Üllő SE
FC Dabas Öregfiúk
Csütörtök, 19:00
Táborfalva KSE - FC Dabas Öregfiúk
FC Dabas Veterán
Kedd, 17:30
Gamma LSE - FC Dabas Veterán
FC Dabas U19
Szombat, 12:00
Jászberényi FC - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Szombat, 10:00
Jászberényi FC - FC Dabas U17
FC Dabas U13
Hétfő, 17:00
Bozsik Alközponti Torna U13 - Dabas
FC Dabas U11
Szombat, 10:00
Bozsik Megyei Kiemelt U11 - ESMTK
FC Dabas U11
Hétfő, 17:00
Bozsik Alközponti Torna U11 - Dabas
FC Dabas U10
Szombat, 10:00
Bozsik Megyei Kiemelt U10 - ESMTK
     

 
 
2019.09.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Dabas-Gyón FC - FC Dabas *
 

Újra NB III-as városi rangadót láthatunk

A 2019/2020-as szezonban ismét két dabasi csapatnak is szurkolhatnak a helyi szimpatizánsok az NB III-as osztályban. Az FC Dabas már időtlen idők óta tagja a harmadosztályú küzdelmeknek, a városi rivális Dabas-Gyón FC pedig a 2016/2017-es szezont követően ismét "NB"-s bajnokságban szerepelhet.

Városi riválisunk imponáló magabiztossággal, 17 pont előnnyel megelőzve a másodikként végezett Gödöllői SK-t nyerte meg a Pest megye I. osztály küzdelmeit. Az NB III azonban már egy más szint, ami 3 évvel ezelőtt is és úgy fest most is bebizonyosodni látszik. Egy győzelmüknek, egy döntetlenjüknek és három vereségüknek köszönhetően jelenleg a 14. kiesést érő helyen állnak.

Sajnos hozzá kell tennünk, mi is ugyanígy hasonlóan szerepeltünk a mögöttünk álló öt fordulóban, kedvezőbb mutatóinknak köszönhetően azonban két helyezéssel előrébb, a 12. pozícióból várhatjuk a vasárnap délutáni ütközetet.

A két csapat eddigi teljesítményét és jelenlegi helyzetét látva mindenképpen kiélezett mérkőzésre számíthatunk. Nagy tétje van az összecsapásnak, a győztes ugyanis azonnal fel tud zárkózni a középmezőny tagjaihoz, a vesztes viszont a kieső zónában ragad.

Csapatunkra térve, a játékkal, erőnléttel, hozzáállással eddig sem volt nagy probléma, most viszont reméljük végre a szerencse is mellénk áll és akkor újra győztes mérkőzésnek örvendhetünk.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Dabas-Gyón FC - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.09.08. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas, Dabas-Gyón FC Sporttelep

MLSZ Adatbank

 
 
2019.09.05.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Esélylatolgatás. NB III Közép csoport, 2019/2020. 6. forduló
 

Ezúttal is Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2019.09.08. (vasárnap) 16:00
BUDAPEST HONVÉD-MFA II. - IVÁNCSA KSE
Nincs igazán jó passzban a Honvéd MFA. Az Iváncsa pedig az utolsó utáni percben bukott el két pontot az előző heti rangadón. A hazai pályán még nyeretlen hazaiak most sem esélyesei az összecsapásnak. A vendégek összeszokottabbnak tűnnek, ráadásul idegenben még veretlenek. Minden mellettük szól. Ilyenkor szoktak meglepetések történni.most nem fog. Tipp: 1-3

2019.09.08. (vasárnap) 16:00
KECSKEMÉTI TE HUFBAU - THSE-SZABADKIKÖTŐ
Jól jött a kecskemétieknek az előző heti idegenbeli győzelem, akik nyilván az élmezőnybe vágynak. Az ehhez vezető úton sikeresen kell venni olyan akadályokat, mint a mostani. A vendégek súlyos verést kaptak az előző fordulóban a Monortól, de ebben a csoportban már láttunk olyant, hogy egy csapat egy súlyos vereség után áll talpra. Tipp: 3-0

2019.09.08. (vasárnap) 16:00
MONOR - PÉCSI MFC
Még csak a hatodik fordulónál járunk, de bátran kijelenthetjük, hogy ez az ősz rangadója. A két legjobb formában lévő csapat találkozik. Ha a Monor győz, előz, ha a Pécs, akkor megugrik riválisai elöl. Döntetlennél marad minden ugyanígy. A Monor már nyert rangadókat, ráadásul idegenben! A Pécs még nem találkozott erősnek mondható csapattal, így egy jó erőfelmérő lehet ez nekik. Megjósolhatatlan a találkozó végkimenetele. Mindkét csapat gólerős, mindkét csapatnál stabil a védelem. Reméljük azért nem egy gól nélküli összecsapást hoz az ősz mérkőzése. Tipp: 2-1

2019.09.08. (vasárnap) 16:00
RÁKOSMENTE KSK - DUNAHARASZTI MTK
A nagy pécsi pofon után hazai pályán bizonyíthat a rákosmentei csapat (ebben a bajnokságban úgy tűnik minden csapat készülhet Pécsen egy nagy pofonra.).Kérdés mennyire viselte meg ez a hazaiakat, mert elméletileg nem okozhatna gondot a tabella hátsó részén helyet foglaló harasztiak legyőzése. Tipp: 2-0

2019.09.08. (vasárnap) 16:00
DABAS-GYÓN FC - FC DABAS
A városi rangadón úgy tűnhet mintha a hazaiak lennének egy árnyalatnyit jobb formában. Céljaik eléréséhez a bennmaradáshoz hozniuk kéne ezt a nyerhetőnek tűnő összecsapást. A vendégek előszeretettel szaladgálnak bele kisebb-nagyobb pofonokba és szereplésük elmarad a várttól. Persze a találkozó teljesen háromesélyes. Tipp: 0-0

2019.09.08. (vasárnap) 16:00
TAKSONY SE GP SOLAR - DUNAÚJVÁROS
Az egyszerű újvárosi szurkoló a legutóbbi Kozármisleny elleni mérkőzés második félidejében már-már úgy érezhette, hogy végre a Dpase-t látja.Ha ezt a formát és játékot át tudná menteni az újvárosi csapat akkor joggal reménykedhetne a pontszerzésben a pécsi súlyos vereség után egyre inkább magára találó Taksonnyal szemben. Tipp: 1-1

2019.09.08. (vasárnap) 16:00
HR-RENT KOZÁRMISLENY - KELEN SC
Nagyszerű mérkőzés után értékes ponttal térhettek haza a baranyaiak Dunaújvárosból, elsősorban remek első félidei játékuknak köszönhetően. Előtte egy héttel pedig hazai pályán parádéztak a Dabas ellen. Talán elindult valami Kozármislenyben. A vendégek egyelőre nem érzik a harmadosztály ritmusát, pontszerzésük itt meglepetés lenne. Tipp: 4-0

2019.09.08. (vasárnap) 16:00
SZEKSZÁRDI UFC - SZENTLŐRINC SE
Két jó formában lévő csapat randevúja Szekszárdon. A hazaiak még veretlenek odahaza, ráadásul látványosan nyerték az utolsó hazai találkozójukat és közben idegenből is hoztak három pontot. A vendégek az utolsó utáni pillanatban mentettek pontot Iváncsán. Bár a hazaiak jó formában vannak, talán mégis könnyebb dolguk lesz most. Tipp: 2-2

 
2019.09.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
Dini SE - FC Dabas
1:1 (1:1)
 
2019.09.03 (kedd, 19:00)
Gól:
- Szabó S (34')
  MLSZ Jegyzőkönyv  
     

 
 
2019.09.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
FC Dabas - Nagykáta SE
3:0 (0:0)
 
2019.09.02. (hétfő, 19:00)
 
  MLSZ Jegyzőkönyv  
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2019.09.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Taksony SE GP Solar (0:1)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Taksony SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"Jól kezdődött számunkra a mérkőzés, a 3. percben egy szabályos gólt rúgtunk, amit azonban a játékvezető elvett les címén. Rá két percre megadott egy véleményes tizenegyest, ami tőlünk jobb csapatokat is megviselt volna.

Amúgy végig tudtunk dominálni, az akaratunkat rá tudtuk erőltetni a Taksonyra. Egy dolog hiányzott mindössze, a GÓL! A játékosok megtettek mindent, de sajnos a befejezések nem sikerültek és bármennyire is a második félidőben felborult a pálya, nem tudtunk gólt rúgni, így végül fájó vereséget szenvedtünk.

A vereség ellenére mégis azt kell mondanom, a csapatot nem szabad bántani, mentek becsülettel a játékosok, kiadtak mindent magukból, sajnos van ilyen, hogy nem sikerül semmi. Olyan problémát pedig egyáltalán nem láttunk, amiért vészharangot kellene kongatni, sem mentálisan, sem fizikálisan nem volt probléma, sőt, igazából játékban is jó dolgokat láthattunk.

Stábommal hiszünk benne, hogy ennek idővel meg kell fordulnia. Egy-két győzelemmel könnyen az élmezőny mögé lehet kerülni, ennek érdekében dolgozunk tovább és készülünk a hétvégi Dabas-Gyón elleni városi rangadóra. "

FC Dabas - Taksony SE GP Solar 0:1 (0:1)
Gól: - ill. Szilágyi M (8')
Kiállítás: - ill. Szilágyi M (84')

MLSZ Adatbank

 
 
2019.09.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Taksony SE GP Solar (0:1) *
 

A korán bekapott gól döntőnek bizonyult

A múlt hétvégi, Kozármisleny elleni idegenbeli vereségünk ellenére bizakodva várhattuk a soron következő, Taksony SE elleni hazai mérkőzésünket. Erős Károly állítása szerint a héten a védelmi hibák átbeszélésre kerültek, így mindenképpen reménykedtünk, hazai közegben a Szekszárd elleni összecsapáshoz hasonlóan ismét győzelemmel tudjuk megörvendeztetni szurkolóinkat.

Sajnos a mérkőzés nagyon rosszul indult, előbb egy szabályos gólunkat érvénytelenítette a játékvezető, majd nem sokkal később egy büntetőt ítélt meg a vendég csapat javára, ennek köszönhetően igen hamar, már a 8. percben hátrányba kerültünk (0:1) és ezt követően futhattunk az eredmény után. Játékosaink természetesen nem estek kétségbe, tették a dolgukat becsülettel, mindent megpróbáltak elkövetni az egyenlítés érdekében, a vendégek azonban magabiztosan állták a sarat.

Erős Károly idővel természetesen megpróbált reagálni a kialakult helyzetre, ennek megfelelően a második játékrészben Fitos Lászlót, majd Takács Kornélt és Fritz Attilát is pályára küldte. A frissítés azonban mégsem hozta meg a kívánt eredményt, ugyanis csak nem sikerült megszerezni az egyenlítő találatot. A Taksony SE végül egészen a hármas sípszóig meg tudta tartani a korán megszerzett előnyét, így három ponttal gazdagodhatott.

Igen fájó a vereség, aminek köszönhetően egy pozíciót visszacsúszva, a 12. helyről várhatjuk a jövő hétvégi, Dabas-Gyón FC elleni városi rangadót.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.09.01 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - Taksony SE GP Solar 0:1 (0:1)

FC Dabas: Czuczi M (1) - Kovács Á (2), Molnár P (4), Márton D (5), Sánta A (6), Szabó B (12), Crkvenjakov D (14), Erős R (17), Földes M (73), Eördögh L (77), Popov P (99)

Csere: Kersák R (26), Szántó G (7), Fitos L (10), Takács K (15), Csepregi R (20), Fritz A (56)

Gól: - ill. Szilágyi M (8')
Kiállítás: - ill. Szilágyi M (84')

MLSZ Adatbank
További képek

 
 
2019.09.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 5. Forduló
 
Vasárnap - 2018.09.01.
FC Dabas
-
Taksony SE
0 : 1
Dunaharaszti MTK
-
Dabas-Gyón FC
0 : 2
Pécsi MFC
-
Rákosmente KSK
6 : 0
THSE-Szabadkikötő
-
Monor SE
0 : 5
Budapest Honvéd MFA II
-
Kecskeméti TE
2 : 4
Kelen SC
-
Szekszárdi UFC
2 : 3
Iváncsa KSE
-
Szentlőrinc SE
1 : 1
Dunaújváros PASE
-
Kozármisleny FC
1 : 1
 
 
2019.09.01.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Taksony SE II - FC Dabas II (1:1) *
 

Tóth Ferenc, az FC Dabas II csapatának pályaedzője a Taksony SE II elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Egy győzelem és egy döntetlen után készülhettünk a Taksony II elleni összecsapásra.

Jól kezdtünk, mi irányítottuk a mérkőzést. Antal Dominik a bal oldalon megverte az emberét, aki csak a tizenhatoson belül szabálytalanul tudta megállítani. A megítélt büntetőt azonban a kapufára rúgtuk, így kimaradt a kínálkozó lehetőség. Ellenfelünket nem engedtük kibontakozni, komolyabb helyzetet nem is sikerült kialakítania.

A második félidőben is nagy erőket mozgósítottunk a gólszerzés érdekében. Farkas Krisztiánt buktatták, újabb büntető! Ez is kimaradt... Hatalmas luxus, két tizenegyest is kihagyni. A 87. percben Béres indította Antalt, aki átvétel nélkül emelt a kapuba (0:1). Szépségdíjas találat volt. Egy percre rá, hátul egy rossz döntés következtében labdát vesztettünk, amiből kiegyenlített a hazai csapat (1:1).

Ez maradt a végeredmény is, ami nagyon dühítő, hiszen a kezünkben volt a meccs. A veretlenségünket megőriztük, de ebben több volt.

Mindazonáltal dicséret illeti a csapatot, mert kiadták magukból, ami bennük volt, bizonyos posztokon kiemelkedőt nyújtva. Ma még kesereghetünk, de keddtől gőzerővel készülünk az Üllő elleni összecsapásra, levonva a mai mérkőzés tanulságait.

Hajrá Dabas! "

Taksony SE II - FC Dabas II 1:1 (0:0)
Gól: Király M (88') ill. Antal D (87')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.01.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Városgazda UE (4:0) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a Városgazda UE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Kaptunk még egy hetet ajándékba a felkészülésre, hogy a 2. fordulóra még jobban összeálljon a játékunk. Ugyan július 11-től edzésben vagyunk, heti 4-5 alkalommal készültünk, s lejátszottunk már 8 edzőmeccset, mégis van hiányérzetem bőven az augusztusi hónappal kapcsolatban, amelyet el is mondtam a játékosoknak. Aki labdarúgó akar lenni, annak úgy kell a nyári pihenőt alakítani, hogy az ne a felkészülésre és a bajnoki rajtra essen. Még Megye II-ben sem tűrik, hogy valaki hetekre, hétvégékre eltűnik. Igaz, hogy amatőr labdarúgásról beszélünk, azonban ezt a hozzáállást csírájában el kell nyomni. Ehhez a Szülőknek is partnereknek kell lenni, NB-s utánpótlás bajnokságban ez már nem működőképes. Gyorsan kirajzolódhat, hogy mire lehet számítani a játékosoknál 1-2 év múlva, ha a felnőtt szinthez érnek.

A mérkőzésről sok mondanivalóm nincsen. Végig mezőnyfölényben játszottunk, ellenfelünk kétszer került helyzet közelébe. Az volt a kérdés, hogy mikor, hogyan, hol és hányszor tudjuk feltörni a védekezését a Városgazdának. Ezt négy alkalommal sikerült és még ugyanennyire lett volna lehetőség, hogy gólt érjünk el.

Ahhoz a Jászberény FC-hez látogatunk a következő játéknapon, akik megnyerték az U19-es bajnokságot az előző szezonban és az első fordulóban is magabiztos győzelemmel kezdtek, az igen jó erőkből álló Monor ellen. Nehéz meccsnek nézünk elébe, ezért a héten ennek megfelelő hadrendet gyakorlunk majd, felkészülve mindenre.

Gratulálok a győzelemhez! Hajrá FC Dabas! "

FC Dabas U19 - Városgazda UE 4:0 (2:0)
Gól: Farkas Cs (12'), Czili B (35'), Lukasik D P (58'), Czili B (62')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2019.09.01.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Városgazda UE (1:8) *
 

Majzik Bertalan, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Városgazda UE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Sajnos beigazolódott, amire előzetesen számítottam. Néhány játékosomnak a nyaralások és egyéb dolgai sokkal fontosabbak voltak a nyár folyamán, mint az edzésre járás. Ezt az öltözőben el is mondtam, hogy ezt a sportot edzés nélkül nem lehet csinálni. Ehhez nem csak a gyerek hozzáállásán kell változtatni, hanem a szülőén is. Remélem, ezeket a dolgokat az iskola kezdetével hátra hagyjuk, és azok, akik eddig kevesebbet jártak edzésre, beállnak a sorba.

Egy jó erőkből álló csapattal találkoztunk az 1. fordulóban. Minden hibánkat kihasználták, és fizikálisan a második félidőre teljesen felőröltek bennünket. Ezért is lehetett ekkora különbség a két csapat között. Ennek ellenére rengeteg lehetőségünk volt a gólszerzésre, még tizenegyest is hibáztunk a második játékrészben.

Ha megfelelő állapotban leszünk, az ilyen meccsekből sokkal többet is ki tudunk majd hozni. Készülünk a 2. fordulóra, ahol ennél sokkal többet kell nyújtanunk.

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U17 - Városgazda UE 1:8 (0:3)
Gól: Gáspár Zs (72')

MLSZ Jegyzőkönyv