FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.07.31.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Újpest U19 (2:5)
 

Lejátszottuk utolsó felkészülési mérkőzésünket

Szerda délután lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését NB III-as első csapatunk. A hétvégén rajtoló 2019/2020-as bajnoki szezont megelőző főpróbán ugyan vereséget szenvedtünk, ám ahogy az ilyenkor lenni szokott, a csapatok nem szeretik felfedni bajnoki taktikájukat pár nappal a rajt előtt, így csapatunk esetében is egy felforgatott kezdőcsapat kapott játéklehetőséget.

Erős Károly főképp azoknak a fiataloknak adott lehetőséget, akik ugyan már NB III-as kerettagoknak mondhatják magukat, de kiemelt szerep még nem nagyon vár majd rájuk az őszi szezonban, illetőleg a rutinosabb játékosok közül azok léptek pályára, akik az utóbbi időszakban kevesebb játéklehetőséget kaptak.

A végeredmény tehát másodlagos, a lényegi kérdések vasárnap délután 17 órától a Kelen SC ellen, hazai pályán kerülnek majd megválaszolásra. Minden kedves futball- és FC Dabas szimpatizánst szeretettel várunk az összecsapásra!

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2019.07.31. (szerda)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Újpest U19 2:5 (1:2)
Gól: Crkvenjakov D, Popov P

 
 
2019.07.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - MTK U19 (1:0)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője az MTK U19 elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az első játékrészben abszolút ráerőltettük akaratunkat az MTK-ra. Hiányérzetem mindössze annyi volt, hogy abból a négy-öt óriási lehetőségből mindössze egyet sikerült kihasználnunk. Azért erre majd a bajnokikon figyelni kell, hogy ennyi helyzetből több gólt kell berúgni. Amúgy fizikálisan már egy fokkal pörgősebbek voltak a játékosok, annak ellenére is, hogy szerdán is játszottunk. Csapatszinten ismét nagyon jól védekeztünk. Támadásban megnéztünk egy kicsit más formációt is, ami úgy vélem, nagy fegyverünk lehet majd.

Mindenki beletette a munkát a felkészülésbe, úgyhogy az már most látszik, hogy csapatszinten nagyon erősek leszünk, mellé pedig remélhetőleg párosul majd mindig az az egy-két kiemelkedő teljesítmény, amivel mérkőzéseket tudunk nyerni és akkor ismét egy meghatározó élcsapat lehetünk az NB III. Közép csoportban.

Összességében tehát jó az összkép, úgyhogy bizakodva várhatjuk a szezonrajtot, de természetesen nagyon észen kell majd lenni, mert jól tudjuk, hogy az idei NB III. Közép csoport mennyire kiegyenlített."

FC Dabas - MTK U19 1:0 (1:0)
Gól: Crkvenjakov D

 
 
2019.07.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - MTK U19 (1:0)
 

Hoztuk a kötelezőt az MTK ellen

A szombati napra az edzői stáb két részre bontotta a keretet, ami nyomán minden játékos közel hasonló terhelést kaphatott. Amíg a játékosok egyik része az FC Dabas II-ben szerepelt a Kalinkovo ellen, addig a "kezdőcsapat" az MTK U19 ellen lépett pályára.

Az MTK ellen már láthatóan frissebben mozogtak a fiúk, mint 1-2 mérkőzéssel korábban, ami abszolút érthető is, hisz a szezon közeledtével már a frissítésen van a fő hangsúly. Védekezésünk ismét nagyon stabil volt, játékban is jól teljesítettünk, bosszankodni maximum azon tudunk egy kicsit, hogy a kínálkozó lehetőségeink közül mindössze egyet sikerül gólra váltanunk.

Lassan a végéhez érkezik a felkészülési időszak, jövő hétvégén már bajnoki mérkőzés vár csapatunkra. Addig azonban szerdán még egy utolsó, amolyan főpróbának is felfogható összecsapás is be lett építve a felkészülési programba, amin az Újpest U19-vel mérkőzünk majd meg.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2019.07.27. (szombat, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - MTK U19 1:0 (1:0)
Gól: Crkvenjakov D

 
 
2019.07.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Jászberényi FC - FC Dabas (1:1) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Jászberényi FC elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Szerdán egy fizikálisan igen erős csapat ellen játszottunk. Ellenfelünk játékosai mind testfelépítésben, mind dinamikában nagyon rendben volt. Letámadást játszottak, úgyhogy némiképp megnehezítették a dolgunkat, ettől függetlenül egy jó mérkőzést játszottunk velük. Többször ki tudtunk bújni a nyomásból, amiből voltak is lehetőségeink, gólt is lőttünk, úgyhogy nem lehetek elégedetlen.

Csapat szinten ismét igen stabil volt a védekezésünk, ami helyzete volt ellenfelünknek, az is maximum egyéni hibából született. A döntetlen reális volt, bár a játékvezetés többször is a mi kárunkra tévedett les helyzetben. Mindenkit csak dicsérni tudok, mert aki pályára lépett, az a meleg ellenére ment becsülettel.

Összességében tehát kijelenthető, hasznos mérkőzésen vagyunk túl, mert legalább kiderült, egy ilyen taktika ellen is esélyesként tudunk pályára lépni. Alakulgatunk, ahogy közeledik a rajt, egyre inkább kezdünk jó teljesítményt nyújtani, egyre több foci van bennünk. Bizakodva várjuk a folytatást, a sérültjeink is lassan be tudnak ismét állni és akkor végre teljes lesz a csapatunk."

Jászberényi FC - FC Dabas 1:1 (0:1)
Gól: Popov P

 
 
2019.07.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Jászberényi FC - FC Dabas (1:1)
 

Döntetlen a Jászberény otthonában

Szerda délután újabb felkészülési mérkőzés várt NB III-as csapatunkra. Erős Károly ezúttal már egy szűkített kerettel utazott el Jászberénybe, így a játékosok zömének már nem csupán 45 perc játéklehetősége volt arra, hogy bizonyíthassa, a jövő hétvégén a kezdőcsapatban a helye.

A meleg ellenére igen jó iramú összecsapást láthattak a hétközi mérkőzésre kilátogató szimpatizánsok. Popov Patrik találatával előnybe kerültünk, amire ellenfelünk csak a második félidő legvégén, némi játékvezetői segédlettel tudott válaszolni. Ismét masszív csapat benyomását keltettük, noha feladatunk a hazai csapat agresszív, letámadó stílusa miatt közel sem volt egyszerű.

Erős Károly elmondása szerint elégedettek lehettünk a látottakkal, látványosan frissül a csapat, egyre több a dinamika a fiúkban. Szombaton újabb erőpróba vár csapatunkra az MTK U19 ellen, majd azt követően már a bajnoki hetére kanyarodunk rá.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2019.07.24. (szerda, 18:00)
Helyszín: Jászberény

Jászberényi FC - FC Dabas 1:1 (0:1)
Gól: Popov P

fotó: jaszberenyifc.hu

 
 
2019.07.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - BVSC-Zugló (3:1) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a BVSC-Zugló elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Érdekes játékrendszerben lépett pályára ellenünk a BVSC, akiről tudni kell, hogy nagyon komoly erősítéseket hajtott végre, szerintem simán NB III-as kerete van.

Abszolút elrontották a játékunkat, nem tudtunk labdát birtokolni, azonban mégis örültem a góloknak, illetőleg, hogy mégis megtaláltuk az ennek a kellemetlen játékrendszernek az ellenszerét. Fontos volt végre a győzelem is, igaz, hogy papíron alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben, de ahogy mondtam, a valóságban jóval erősebb játékerőt vonultattak fel. Csapatként nagyon jól védekeztünk, ellenfelünknek nem volt helyzete, a bekapott gól is egyéni hibából született, úgyhogy megint léptünk előre egyet. A hiányérzetem, hogy játékban nem tudtunk most dominálni, de úgy vélem, ezt a stílust és játékrendszert NB III-ban nem fogja bevállalni és egyben képviselni senki.

Összességében elmondható, szépen dolgoztak a játékosok, kezd pörgőssé válni a csapat. Ahogy már említettem, léptünk egy szintet, bízom benne, hogy most hétközben egy olyan mérkőzés lesz, ahol már játékban is rendbe leszünk.

Ami a sérülteket illeti, jó hír, hogy Eördögh Levente és Sándli Márk is hamarosan már talán be tud kapcsolódni a munkába, velük kiegészülve pedig nagyon stabil csapatunk lesz."

FC Dabas - BVSC-Zugló 3:1 (1:0)
Gól: Földes M, Riesz D, Antal D

 
 
2019.07.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - BVSC-Zugló (3:1) *
 

Megvan az első győzelmünk

Vasárnap délelőtt a BLSZ II. osztály bajnoka, a remek erőkből álló BVSC-Zugló csapata látogatott Dabasra. A szezon közeledtével játékosaink már túl vannak a csúcsterhelésen, ennek megfelelően egy fokkal már frissebben mozogtak és ez végre lőtt gólokban és győzelemben is megmutatkozott. Ellenfelünk kellemetlen játékstílusa következtében ugyan játékban nem tudtuk a szokásos dominanciát hozni, azonban masszív védekezésünknek hála így is egy nagyon stabil csapat benyomását keltettük. Végre a helyzetkihasználásunkra sem lehetett nagy panasz, amit a három szerzett találatunk maximálisan bizonyít.

Alakul tehát a csapat, a hátralevő szűk két hétben a frissítésé, finomhangolásé, a taktikai elemek begyakorlásáé lesz a főszerep.

Az előttünk álló héten két felkészülési mérkőzés is szerepel a programban, előbb szerdán a Jászberény otthonába látogatunk, majd szombaton az MTK II érkezik Dabasra.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2019.07.21. (vasárnap, 10:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - BVSC-Zugló 3:1 (1:0)
Gól: Földes M, Riesz D, Antal D

 
 
2019.07.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - BVSC-Zugló
 

A BVSC-t fogadjuk vasárnap délelőtt

A felkészülési időszak harmadik hetének zárásához érkeztünk el. Vasárnap délelőtt 11 órától a BLSZ II. osztályának idei bajnoka, a BVSC-Zugló látogat majd Dabasra.

Soros ellenfelünk nem titkolt célja az előttünk álló szezonra egy újabb bajnoki cím elérése, ami egyben már azt is jelentené, hogy szerencsés esetben egy év múlva már ők is az NB III-as bajnoki küzdelmekre készülhetnének. A nagy múlttal rendelkező fővárosi alakulat kerete már most majdhogynem harmadosztályú, így alighanem minden adott lesz számukra a BLSZ I. osztályban való sikeres szerepléshez.

Hétvági ellenfelünk már az első felkészülési mérkőzésén "villantott", ugyanis az NB II-ben szereplő Budaörs gárdáját 1:0 arányban legyőzte, ami felkészülés ide vagy oda, mindenképpen elismerésre méltó.

A BVSC keretében egyébként két név is ismerősen csenghet az FC Dabas szimpatizánsoknak. A csapatkapitány Szűcs László és a BLSZ II. osztály gólkirálya, Bozsik Viktor is klubunkat szolgálta éveken keresztül.

Érdekes összecsapásra számíthatunk tehát vasárnap délelőtt. A csúcsterhelésen csapatunk túl van, szépen lassan játékosainknak is frissülnie kell, jövő héttel rákanyarodunk a felkészülési hajrára, hogy aztán augusztus elején nekiláthassunk az őszi menetelésnek.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - BVSC-Zugló

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2019.07.21. (vasárnap, 10:00)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

 
 
2019.07.17.
pest.mlsz.hu
FELNŐTT
Augusztus 5-éig lehet nevezni a regionális futsalbajnokság(ok)ra
 

Ezúton értesítjük a sportszervezeteket, hogy 2019. augusztus 5-éig lehet nevezni az MLSZ-központ által kiírt és hét megye által szervezendő 2019/2020. évi férfi felnőtt regionális futsalbajnokság(ok)ra. A nevezéseket az MLSZ informatikai rendszerén (IFA-rendszer) keresztül kell benyújtani; a pontvadászat a futsal fülön és az MLSZ versenyei között található.

Idén újításként központilag kell nevezniük a 2019/2020. évi férfi felnőtt regionális futsalbajnokság(ok)ban indulni szándékozóknak, s a jelentkezők elsősorban területi alapon lesznek szétosztva a később kialakítandó csoportokba - lényegileg úgy, mint az NB III-as labdarúgó-bajnokság esetében.

A pontvadászatokat alapesetben hét megyei igazgatóság (a budapesti, valamint a Csongrád, a Fejér, a Győr-Moson-Sopron, a Heves, a Pest és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei) szervezi és bonyolítja majd le. A tervezett alapbeosztások szerint az egyes szervező megyei igazgatóságokhoz az alábbi székhelyű klubok tartoznának:
Budapesti és Pest Megyei Igazgatóság: budapesti és Pest megyei; Csongrád Megyei Igazgatóság: Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyei; Fejér Megyei Igazgatóság: Baranya, Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém megyei; Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság: Győr-Moson-Sopron, Komárom, Vas és Zala megyei; Heves Megyei Igazgatóság: Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyei; Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság: Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei.

Az alap-versenykiírás megtalálható az MLSZ dokumentumtárában, míg az egyes bajnokságok konkrét versenykiírásait a szervező igazgatóságok teszik majd közzé honlapjaikon.

 
2019.07.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Szolnoki MÁV FC - FC Dabas (3:1)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Szolnoki MÁV FC elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Ez a hét volt az, amikor nagyon komoly terhelést kaptak a játékosok, lényegében minden nap. Ennek köszönhetően hétvégére teljesen elfáradtunk, de tudtuk, hogy mindegy mi lesz az eredmény, ezt a mérkőzést ezért be kell áldoznunk. Az előző összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is egy kicsit többet kaptunk vissza a játékosoktól, mint amit előzetesen elvártunk. Fizikálisan kibírtuk az egy félidőt, a szünetben ismét sorcserét hajtottunk végre, így mindenki hasonló terhelést kapott.

Ami pozitívum, hogy teljesen partiban voltunk a Szolnokkal, az viszont a vereségen túl nagyon bosszant, hogy komoly egyéni hibákból, elkerülhető gólokat kaptunk. Ezeket át kell beszélnünk és javítanunk kell a héten és akkor egy harapósabb csapatunk lehet.
Úgy érzem, most megvan az az egység, ami tavasszal nem mindig volt meg, remélem ezt a mentalitást a bajnokikra is át tudjuk majd menteni. Dicséret illeti a fiúkat, mert ez a hét valóban nagyon kemény volt, ennek ellenére mindenki becsülettel megcsinálta. Van pár sérültünk és betegünk, reméljük ők lassan vissza tudnak csatlakozni és akkor úgy vélem megleszünk létszámban is.

A jövő héten már egy másfajta munkára állunk át, gyorsasági munkát fogunk végezni. Próbáljuk pörgetni a csapatot, hogy az augusztusi rajtra a lehető legjobban nézzünk majd ki. Az már most látszik, hogy a futball része az meglesz bennünk, megint azokon az apróságokon fog múlni, mit a tegnapi összecsapáson is, hogy hátul hibázunk-e, illetőleg elöl milyen százalékkal értékesítjük a helyzeteinket. "

Szolnoki MÁV FC - FC Dabas 3:1 (2:0)
Gól: Takács K

 
 
2019.07.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Szolnoki MÁV FC - FC Dabas (3:1) *
 

A Szolnoki MÁV otthonába látogattunk

Szombaton délelőtt lejátszotta második felkészülési mérkőzését az Erős Károly irányította NB III-as első keretünk. A Szolnok vendégeként léptünk pályára és 2:0-ás első félidőt követően végül 3:1 arányú vereséget szenvedtünk.

A hazaiak a 13. percben szerezték meg a vezetést, majd a 35. percben ismét be tudták venni a kapunkat, így a félidő végére kétgólos előnyre tettek szert. A 66. percben aztán Takács Kornél révén sikerült szépítenünk, azonban a 80. percben a hazaiak egy újabb találattal végérvényesen lezárták az összecsapást.

A folytatásra jövő vasárnapig kell várni, akkor a BLSZ II. osztályának bajnoka, a BVSC lesz majd az ellenfelünk, immáron hazai pályán.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2019.07.13. (szombat)
Helyszín: Szolnok

Szolnoki MÁV FC - FC Dabas 3:1 (2:0)
Gól: Takács K

 
 
2019.07.13.
szolnokimavfc.hu
FELNŐTT
Szolnoki MÁV FC: "Győzelemmel zártuk a hetet"
 

Második felkészülési mérkőzését játszotta csapatunk a héten. Ma az NB III-as, FC Dabas együttesét fogadtuk.

A 13. percben szereztük meg a vezetést, Földi Marcell szögletét az ötösről Papp Szilárd fejelte védhetetlenül a pest megyei csapat kapujába. A 35. percben ismét egy védőnk - ezúttal Szabó Richárd - volt eredményes, miután a Simon Attilával történt összjáték végén jobbal kilőtte a hosszú alsó sarkot. A szünetben ezúttal csak négy helyen változtatott a stáb, a többiek a 61. percben léptek pályára. A 66. minutumban egy kontratámadás végén szépített a Dabas, Takács Kornél a rövid felsőbe lőtte a játékszert. A 3-1-es végeredményt Laczkó Milán állította be a 80. percben, amikor is Tóth Benjámin passzából a kifutó kapus lába között az ötös sarkáról gurított a kapuba.

Csábi József: A harmadik hét végén járunk, egyre több mérkőzés van a lábunkban. Hál' Istennek ma ismét azt tudom mondani, hogy jó érzéseim vannak a találkozóval kapcsolatosan. Tetszett a csapat szellemisége, ahogyan futballozott, szinte majdnem a mérkőzés teljes egészében. Az első tíz percben, valamint a második félidőben voltak hullámvölgyek, de ezektől eltekintve azt éreztem, hogy tetszetősen is játszottunk. Még mindig a helyzetkihasználással van problémánk, ha nem is mindegyiket - mert azért olyan ritkán van - de legalább a felét be kellett volna rúgni, s akkor még szebb lett volna az eredmény is.

Szolnoki MÁV FC - FC Dabas 3-1 (2-0)

Szolnok: Molnár-Farkas (Haris, 61.) - Sitku (Csirmaz, 46.), Papp (Pataki, 61.), Szabó R., Bárdos (Kotula, 61.) - Berdó (Tóth B., 46.), Tisza (Kovács O., 46.), Földi (Kulcsár, 61.) - Annus (Horgosi, 46.), Simon (Kurdics, 61.), Rokszin (Laczkó, 61.). Vezetőedző: Csábi József.

Gólszerző: Papp (13.), Szabó R. (35.), Laczkó (80.), ill. Takács K. (66.)

 
2019.07.12.
pest.mlsz.hu
FELNŐTT
FC Dabas II - Csoportbeosztás
 

Elkészült a Pest megyei II. osztályba nevezett 32 sportszervezet csoportba sorolása:

Megye II. osztály - Déli csoport

1. Alsónémedi SE
2. Aranyszarvas SE
3. Bugyi SE
4. FC Dabas II
5. Felsőpakony KSE
6. Halásztelek FC
7. Örkény SE
8. Pereg SE
9. Péteri KSK
10. Ráckeve VAFC
11. Taksony SE II.
12. Tápiószecső FC
13. Tápiószele SE
14. Tárnok KSK
15. Újhartyán VSE
16. Üllő SE

 
2019.07.11.
pest.mlsz.hu
FELNŐTT
Kialakultak a Pest megyei férfi felnőtt bajnokságok mezőnyei és csoportjai
 

A nevezések összesítése és a hiánypótlások befogadása után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága beosztotta, hogy mely egyesületek indulhatnak a 2019/2020. évi Pest megyei férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságok egyes osztályaiban, továbbá elkészültek a csoportbeosztások is (melyeket hírünk végén ábécérendben és térképre tűzve is megtekinthet).

I. osztály
Az elmúlt szezon versenykiírása és eredményei alapján az I. osztályból feljutott az NB III-as bajnokságba a Dabas-Gyón, valamint - mivel szerencsére nem volt Pest megyei NB III-as kieső és alánevező csapat - búcsúzott a "megye-egytől" a Felsőpakony és a Tápiószecső. Helyükre felkerültek a másodosztály bajnokai, így a Törökbálinti TC és a Kisnémedi MSE - mely ismételten CSO-KI Sport néven fog majd szerepelni -, továbbá a második helyezettek közül az a Veresegyház VSK, amely osztályozón felülmúlta a Gyömrőt.
A törökbálintiakkal kapcsolatos hír, hogy mivel jelenleg csak műfüves pályával rendelkezik a klub, kérelmet nyújtottak be az MLSZ PMI Társadalmi Elnökségének, amelyben - a hatályos MLSZ Infrastruktúra szabályzat ide vonatkozó paragrafusa alapján - egy évre szóló mentességet kérnek az I. osztályra vonatkozó szabályok (élőfüves pálya megléte) betartása alól.

II. osztály
A feljutók mellett távoztak még a II. osztályból a csoportok kiesői, azaz a 15. és 16. helyezettek, így a Pécel és a Kistarcsa, valamint a Monori SE - mely idén már nem is indított felnőtt csapatot - és a Dunavarsány II. A 14. helyezettek osztályozójának vesztese, azaz a Pereg végül nem búcsúzott, mert rámosolygott a szerencse (részletek lentebb).
Az előbbiekkel ellentétben a megyei I. osztály kiesői mellett érkeztek még a II. osztályba a III. osztály első és második helyezettjei - pontosabban csak érkeztek volna. A bajnokok, az Aszód, a Mogyoród FC és a Ráckeve vállalták a magasabb osztályú szereplést, azonban a második helyezettek közül csak a Kartal, tehát a Dány és a Dömsödi SE nem.
A megüresedett két hely feltöltésére a - szabályok értelmében a - legjobb III. osztályú harmadik helyezett Pilis II. és a legjobb "megye-kettes" kieső Pereg lett felkérve. A peregiekkel ellentétben a tartalékcsapat nem vállalta az osztályváltást, így következhetett a második legjobb mutatóval rendelkező III. osztályú bronzérmes, vagyis a Tárnok BKSK, amely egyesület már vállalta a felkérést.

III. osztály
Az előbb felsorolt feljutók mellett távoztak még a III. osztályból a csoportok kiesői, azaz a 15. és 16. helyezettek, így a Vácduka, a Tápióság, a Táborfalva, a Szentmártonkáta és a Kiskunlacháza - mely nem csak, hogy visszalépett az évad közben, de idén már nem is nevezett egyik versenybe sem.
A Szob ugyan kieső helyen végzett (15. lett), azonban a monori megyei felnőtt csapat megszűnése és a - némileg váratlan - ceglédberceli IV. osztályú (alá)nevezés miatt, mint legjobb kieső, "megye hármas" maradhatott. A feltöltés másik kedvezményezettje a legjobb harmadik pozícióban végző Nyáregyháza lett, miután a fel nem jutott második helyezettek közül sem a Szigetszentmárton (már az osztályozókat megelőzően), sem az FC Sződ nem vállalta a magasabb osztályt.
A IV. osztályból feljebb léptek még természetesen a csoportok bajnokai (a Váchartyán, a Dunabogdány, a Dunaharaszti II. és a Dánszentmiklós; a Gödöllő II.-Szada ugye nem élt a lehetőséggel, sőt az évad végén meg is szűnt), valamint a második helyezettek közül az osztályozóknak köszönhetően a Mogyoród FC II., a Tápiógyörgye és a Pilisvörösvár.

IV. osztály
A már említett 'Lacháza és Gödöllő II. mellett nem nevezett a szezonra a Felsőpakony II., a Kerepesi SBE, a Mende és a Vácszentlászló. Ugyanakkor, ha új egyesületek nem is tűntek fel, új csapatok jelentkeztek az osztályba, így a Ráckeve II., a Törökbálinti TC II. és a Veresegyház KSK II. Mindezek miatt Pest megye legalsó osztályában - a legutóbbi 55-tel ellentétben ezúttal - 50 csapat van. Az öt 10-es csoport - ahogy a többi beosztás is - a csapatok egymástól való távolságának összehasonlításával, valamint a Pest megyei úthálózat és a lehető legtöbb páros csapatszámú csoport létrehozásának figyelembevételével került kialakításra. A négycsoportos (pl.: három 12-es és egy 14-es) kialakítást azért vetette el a versenybizottság, mert több csoport esetében is komoly utazási távolságok alakultak volna ki. A két sződi és a két tóalmási csapat külön csoportokba lett beosztva.

A hatályos Labdarúgás Versenyszabályzat II. fejezet, 18. § (1) bekezdés c) pontja - amely a csoportbeosztást szabályozza - szerint "a csoport (verseny) besorolás végleges, ellene jogorvoslatnak helye nincs."

 

 
2019.07.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
MLSZ: NB III - Menetrend (2019-2020)
 

Az MLSZ versenybizottsága elkészítette a 2019-2020. évi NB III. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság Közép csoport 1-30. forduló párosításait.

Ennek megfelelően az FC Dabas hazai pályán, a Kelen Sport Club ellen kezdi majd meg az NB III-as bajnoki szezont, majd azt követően a Szentlőrinc SE otthonába látogat. A további fordulók párosításait, valamint a teljes bajnoki szezon menetrendjét az alább látható táblázat / dokumentum tartalmazza:

Menetrend (1-5. forduló)

1.Forduló
2019.08.04 (vasárnap, 17:00)
FC Dabas - Kelen Sport Club

2.Forduló
2019.08.11 (vasárnap, 17:00)
Szentlőric SE - FC Dabas

3.Forduló
2019.08.18 (vasárnap, 17:00)
FC Dabas - Szekszárdi UFC

4.Forduló
2019.08.25 (vasárnap, 17:00)
Gold Sport Kozármisleny - FC Dabas

5.Forduló
2019.09.01 (vasárnap, 16:00)
FC Dabas - Taksony SE

Teljes dokumentum (PDF)

 
2019.07.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Monor SE (1:3)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Monor SE elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Túl vagyunk az első heten, még igazából nem is kellett volna mérkőzést játszanunk, azonban szűk a felkészülési idő, így mégis pályára léptünk.

A mérkőzésre térve, a Monor ellen egy picit talán többet is kaptunk vissza a játékosoktól, mint amit vártunk.

Az első félidő nagyon rendben volt, akkor ugyanis próbáltunk egy erős kezdőcsapattal kiállni és ez meg is látszódott, mert teljesen partiban voltunk a tavaly még másodosztályú Monorral. A második játékrészben már nagyon sok olyan fiatal is lehetőséget kapott, akiket próbálunk fel- és beépíteni a jövőben, de ott már látszódott, hogy némileg akadozott a gépezet, de én azt gondolom ez így első nekifutásra teljesen rendben volt.

Az első két hétben erősen terheljük stábommal a keretet, tehát itt még nem igazán érdemes formáról beszélnünk. Amit kértünk, hogy mentálisan legyenek meg a fiúk, illetőleg lehetőségeikhez mérten mozgósítsák energiáikat, azt visszakaptuk. Az első lépcsőt megtettük, a türelem természetesen megvan a játékosokkal szemben, tudjuk, hogy nekünk augusztus közepére kell formába lendülnünk és teljesítenünk.

Azt gondolom, hamarosan véglegesíteni tudjuk azt a stabil keretet, akivel neki tudunk majd vágni a 2019-2020-as bajnoki menetelésnek. Ami az átigazolásokat illeti, nagy örömünkre a hétvégén Sánta Attilával is meg tudtunk egyezni, aki a BKV Előréből érkezik és szélső támadóként lehet nagy segítségünkre.

Szombaton délelőtt 10 órától Szolnokon zárjuk majd a hetet, addig azonban még sok munka vár a fiúkra."

FC Dabas - Monor SE 1:3
Gól: Holecz D

 
 
2019.07.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Monor SE (1:3)
 

A Monor volt az első ellenfél

Az alapozás első hetét máris egyfelkészülési mérkőzéssel zárta NB III-as csapatunk. Az idei szezonban ismét a harmadosztályban szereplő Monor SE látogatott Dabasra. Az összecsapást ugyan 3:1 arányban a vendégek nyerték, de mint azt jól tudjuk, a felkészülés ezen szakaszában még nem az eredmény a legfontosabb. Az első 1-2 hét az erőgyűjtésről szól, így sziporkázó játékot még a következő mérkőzéseken sem láthatunk.

A következő erőpróba ismét szombaton vár majd NB III-as keretünkre. Akkor Erős Károly legénysége a Szolnoki MÁV ellen idegenben lép majd pályára délelőtt 10 órától.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2019.07.06. (szombat)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Monor SE 1:3
Gól: Holecz D

 
 
2019.07.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas NB III
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője az alapozás első pár napját követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"Elkezdtük a héten a munkát, a csapat magja továbbra is megmaradt és adott, bár ahogy az ilyenkor lenni szokott, minimális változások azért lesznek a játékosállományban.

Aki már biztosan távozott, az Scheilinger György, Csendes Péter Márton, Seregy Tamás, Balanescu Dániel és Molnár Sándor, valamint Szenes Bence sorsa is pár napon belül eldől.

Aki pedig már biztosan minket erősít majd, az Czuczi Márton, a Pénzügyőr kapusa, illetve Márton Dávid aki a DMTK-tól jön át hozzánk. Rajtuk kívül még három-négy játékos is velünk készül jelenleg, az ő sorsuk is pár napon belül eldőlhet.

Ami pozitívum, hogy a játékosok jó állapotban tértek vissza a rövidke nyári pihenőjükről. Az első héten az állóképességet fejlesztjük, majd a jövő héten a kemény munkáé lesz a főszerep.

Ismét nagyon kiegyenlített lett a csoport. Olyan csapatok kerültek ide, akik régi ismerősök és nagy örömünkre a közelben vannak (Kelen, Monor DMTK, Csepel, Dabas-Gyón), így nem kell olyan messzire utaznunk.

Úgy vélem, stabil csapatunk van, így mindenképpen ott szeretnénk lenni az 1-6. hely valamelyikén, nem titkolt célunk pedig ismét a dobogó elérése. A keretben benne van a jó eredmény, reméljük idén végre ki is jön majd belőlünk."

 
 
2018.07.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas (NB III) - Felkészülési mérkőzések
 

A hétfői napon nekilátott NB III-as első keretünk nyári alapozó munkájának. A 2019/2020-as bajnoki szezonra való felkészülést előreláthatólag hat edzőmérkőzés fogja elősegíteni.

Az első megmérettetésre sem kell sokat várni, már a hétvégén pályán láthatjuk alakulófélben levő első keretünket. A szombat délelőtt 10 órától megrendezésre kerülő összecsapáson egy régi ismerőst, a Monor SE-t látjuk majd vendégül. Hétvégi ellenfelünk az idei szezonban ismét a harmadosztályban szerepel, ráadásul a mi csoportunkban, így egy valóban érdekes összecsapás elébe nézünk, noha tudjuk jól, a felkészülés ezen szakaszában az eredmény még másodlagos.

Tervezett felkészülés mérkőzések listája:
2018.07.06. Szombat FC Dabas - Monor SE
2018.07.13. Szombat Szolnoki MÁV - FC Dabas
2018.07.21. Vasárnap FC Dabas - BVSC
2018.07.24. Szerda Jászberényi VSE - FC Dabas
2018.07.27. Szombat FC Dabas - MTK U19
2018.07.31. Szerda FC Dabas - UTE U19

 

 
 
2019.07.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Kezdetét vette a felkészülés *
 

Hétfő este megtartotta első összetartását NB III-as keretünk. Az első héten négy edzés (hétfő, kedd, szerda, péntek) és egy felkészülési mérkőzés (szombat) szerepel a programban. A további menetrendet is hamarosan megtekinthetik honlapunkon...

Hajrá Dabas!

 
 
2019.07.01.
www.fcdabas.hu
UP/NŐI
FC Dabas Focitábor (2019)
 

Az idei nyár sem múlhat el FC Dabas nyári FOCITÁBOR nélkül. Ezúttal a nyári szünet végén, 2019. augusztus 26-30. között kerül megrendezésre a klub szervezésében.

Jelentkezni és érdeklődni a korosztályos edzőknél, valamint Schilingerné Budai Zsuzsannánál lehet!

Várunk szeretettel az idén is!

JELENTKEZÉS

tel: +36 (20) 429-8481
e-mail: schilingerzs@gmail.com

A plakát eredeti méretben