FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.10.31.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Magyar kupa: FC Dabas - Duna Aszfalt TVSE (0:1) *
 

Véget ért kupaszereplésünk

A Salgótaráni BTC szeptember végi legyőzésével a Magyar Kupa 8. fordulójába jutott NB III-as első csapatunk. Következő ellenfelünknek a másodosztályban szereplő Duna Aszfalt TVSE-t kaptuk. A Tiszakécske nem ismeretlen a számunkra, a tavalyi szezonban ugyanis a csoportunkban szerepeltek. Azt már az összecsapás előtt tudtuk, hogy nem mi leszünk a mérkőzés esélyesei, emellett azt is objektíven tudomásul kellett vennünk, hogy bármennyire is nagy dolog a Magyar Kupában való sikeres szereplés, nekünk a jelenlegi helyzetünkben egyértelműen a bajnokságra kell koncentrálnunk. Ahogy Erős Károly is elmondta, természetesen szeretnének tisztességesen helyt állni, ennek megfelelően nem feltartott kezekkel lép majd pályára csapata, ettől függetlenül azonban lesznek olyan alapemberek, akiknek pihentetés céljából kevesebb játéklehetőséget kapnak majd.

A mérkőzés elején, ahogy az várható volt, a magasabb osztályban szereplő Tiszakécske vette kezébe az irányítást, mezőnyfölényét azonban nem tudta gólra váltani. A 37. percben ráadásul vendég oldalról Gréczi Gábor a második sárga lapját megkapva a kiállítás sorsára jutott, így több, mint egy félidőn keresztül emberelőnyben játszhattunk.

Optimizmusunk azonban nem tarthatott túl sokáig. Az 50. percben egy tiszakécskei beadásra a menteni próbáló Molnár Sándor lábáról a kapunkba vándorolt a labda, így az emberelőny ellenére hátrányba kerültünk (0:1). A hátralevő időben megpróbáltunk ugyan ritmust váltani és kiegyenlíteni, ez azonban nem jött össze, így végül egy szoros mérkőzésen, minimális különbségű vereséget szenvedtünk. Ez pedig egyben azt is jelentette, hogy ezzel az összecsapással le is zárult az idei Magyar Kupában való szereplésünk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Magyar Kupa
Időpont: 2018.10.31 (szerda, 12:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - Duna Aszfalt TVSE 0:1 (0:0)

FC Dabas: Sebestyén I - Molnár P, Csendes P, Eördögh L, Fritz A, Seregy T, Csepregi R, Erős R, Molnár S, Sándli M, C Dalibor

Csere: Scheilinger Gy, Molnár P, Sárközi N, Takács K, Kiss D

Gól: - ill. Molnár S (50' - öngól)
Kiállítás: - ill. Gréczi G J (37')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2018.10.31.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U15
Ceglédi VSE - FC Dabas U15
5:0 (1:0)
 
Gól:
-
  2018.10.31 (szerda, 11:00)  
     
U14
Ceglédi VSE - FC Dabas U14
9:0 (5:0)
 
Gól:
-
  2018.10.31 (szerda, 9:00)  
     

 
 
2018.10.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Futsal
 
Futsal
Dunakeszi Kinizsi FK - FC Dabas

12:5 (3:0)

 
2018.10.30. (kedd, 20:00)
Gól:
- Krizsán L M (23')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Lipták N F (26')
  Eredmények / Tabella - Ulicska Zs (27')
    - Dabasi K (27')
    - Fodor G (36')
     

 
 
2018.10.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
FC Dabas - City Taxi SE
6:1 (3:0)
 
2018.10.30 (kedd, 18:00)
Gól:
- Gomola I (2')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Gomola I (28')
  Eredmények / Tabella - Horváth F (32')
    - Horváth F (36')
    - Krász G (52')
    - Szeibert G (54')
     

 
 
2018.10.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Szekszárdi UFC (2:0) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Szekszárdi UFC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az első félidő nagyon rendben volt. Nagyon jó helyeken szereztünk labdákat, előrefelé védekezve. Rögtön az elején már két gólos előnyre tettünk szert, két szép gólt rúgtunk. Utána volt még 2-3 nagyon komoly lehetőség, azokat azonban kihagytuk, így a helyzetkihasználásunkon mindenképpen javítani kell. Ettől függetlenül az első félidőben lényegében eldöntöttük a mérkőzést.

A második félidő már dadogósabb volt. Ellenfelünknek egy komoly átlövése volt csupán, amit kapusunknak bravúrral sikerült hárítania. Tehát összességében nem forgott veszélybe a győzelmünk. Az egy picit viszont aggasztott, hogy a kontrákból nem sikerült gólt szereznünk és ugye, ha egy ilyen mérkőzést idő előtt lezársz egy harmadik góllal, akkor az utolsó húsz percben nem kell még extra energiákat mozgósítani a győzelem megtartásának érdekében.

Nagyon fontos volt számunkra a győzelem, ráadásul helyenként kimondottan jó játékkal, úgyhogy elégedettek lehettünk és úgy fest teljesen rendben vagyunk.

Szerdán kupameccs vár ránk a másodosztályban szereplő Tiszakécske ellen. Egy NB II-es csapat mindig más kategória, egy profi csapat ellen játszani mindig különleges dolog. Természetesen nem feltartott kézzel szállunk harcba, de nagyon figyelünk, mert a vasárnapi RKSK elleni mérkőzés is nagyon fontos nekünk. A lényeg, hogy legyünk rendben mentálisan, fizikálisan fogjuk bírni, de nagyon figyelni kell azt is, hogy ne menjünk bele egy ki-ki meccsbe, hanem egy zárt védekezésből próbáljunk játszani és akkor bízzunk benne, hogy az akár még eredményes is lehet."

FC Dabas - Szekszárdi UFC 2:0 (2:0)
Gól: Fitos L (12'), Szenes B (18') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2018.10.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Alsónémedi SE - FC Dabas II (1:1) *
 

Kevés hiányzott a győzelemhez

Vasárnap délután annak az Alsónémedinek az otthonába látogatott kettes csapatunk, akik hozzánk hasonlóan a tabella második felében foglalhatnak csupán helyet eddigi szereplésük tükrében. Ennek következtében bizakodva várhattuk az összecsapást, ráadásul miután Makrai László révén már a 9. percben előnybe kerültünk (0:1), még inkább erősödhetett bennünk az esetleges győzelmi remény. Megszerzett előnyünket egészen a mérkőzés végéig meg tudtuk tartani, azonban végül mégsem lehettünk maradéktalanul boldogok, mivel a hazai csapat a 90. percben kiegyenlített, így végül három pont helyett csupán egyet sikerült megszereznünk a találkozó lefújását követően.

Természetesen jelenlegi helyzetünkben már az idegenbeli pontszerzés is sikernek fogható fel, azonban valóban nagyon kevésen múlt, hogy ismét győzelmet ünnepelhessünk.

Folytatás november 4-én vasárnap, hazai pályán a 8. helyezett Halásztelek FC ellen.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.10.28 (vasárnap, 13:30)
Helyszín: Alsónémedi, Alsónémedi SE Sportpálya

Alsónémedi SE - FC Dabas II 1:1 (0:1)

FC Dabas II: Gogolák K (78), Riesz D (2), Danyis A (4), Horváth K (5), Makrai L (6), Mata P (7), Kiss D (8), Fehér A (9), Babos D (11), Fodor G (12), Tokics T (21)

Csere: Isztolyka Á (1), Gogolák J (3), Nagy J (10), Nyerges P (13), Radácsi K (14), Györgyövics I (16), Nagy L (17), Tokics M (20)

Gól: Makrai L (9') ill. Bartha K (90')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.10.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Szekszárdi UFC (2:0) *
 

Újabb fontos győzelem

Sorozatban harmadik hazai mérkőzésén sem vesztett pontot NB III-as első csapatunk. Erős Károly legénysége előbb szeptember végén a SZEOL SC-t (1:0), majd október közepén a Makó FC-t (4:3), most vasárnap pedig a Szekszárdi UFC-t is le tudta győzni hazai pályán. A remek dabasi mérleg mellé három idegenbeli döntetlen is társult, ennek köszönhetően immár 6! mérkőzés óta veretlen NB III-as első keretünk.

Ahogy mostanában már megszokhattuk, nincs könnyű bajnoki mérkőzés, a szezon eleji jelentős hullámvölgyet követően mindent el kell követnünk, hogy vissza tudjunk kapaszkodni oda, ahol ennek a keretnek kvalitása alapján lennie kellene. Ennek megfelelően kellett készülnünk az újabb "hatpontos" rangadóra a Szekszárd ellen. Soros ellenfelünk velünk azonos pontszámmal, de jobb mutatóinak köszönhetően három helyezéssel előkelőbb pozícióból várhatta a dabasi kezdő sípszót.

Remekül kezdtük a mérkőzést, Fitos László gólja révén ugyanis már a 12. percben előnybe kerültünk (1:0). Szerencsére nem ültünk rá az eredményre, mentek tovább becsülettel a fiúk és ennek a 18. percben meg is lett az eredménye. A házi góllövőlistán második helyen álló támadónk, Szenes Bence is be tudta venni ellenfelünk kapuját, így szűk húsz perc elteltével máris megnyugtató előnnyel gazdálkodhattunk (2:0). Ennek köszönhetően a folytatásban célunk nem lehetett más, mint a biztonságos védekezés megtartása mellett egy újabb találattal idő előtt eldönteni a három pont sorsát. A lehetőségek meg is voltak, azonban a helyzetkihasználás ezúttal sem volt a legjobb, így csak nem tudtuk bevinni azt a harmadik gólt.

A második játékrész már kissé döcögősebbre sikeredett, azonban a védekezés stabil volt, így a Szekszárd nem tudott egy esetleges góllal visszakapaszkodni a mérkőzésbe. Erős Károly a 60. perc környékétől cserejátékosainak is lehetőséget adott, így előbb Csepregi Richárd, majd pár perccel később Seregy Tamás, végül a 75. percben Sándli Márk is pályára léphetett. Az eredmény a hátralevő időben már nem változott, így ha nem is sziporkázó játékkal, de begyűjtöttük a számunkra oly fontos három bajnoki pontot.

Az előttünk álló hét elég sűrű lesz, ugyanis két erőpróba is vár NB III-as első keretünkre. Először szerdán a Magyar Kupában a tavalyi bajnok Duna-Aszfalt Tiszakécskei VSE-t fogadjuk, majd vasárnap az RKSK otthonába látogatunk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.10.28 (vasárnap, 13:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - Szekszárdi UFC 2:0 (2:0)

FC Dabas: Scheilinger Gy - Földes M, Csendes P, Eördögh L, Fritz A, Fitos L, Sárközi N, Erős R, Molnár S, C Dalibor, Szenes B

Csere: Sebestyén I, Molnár P, Sándli M, Takács K, Seregy T, Csepregi R

Gól: Fitos L (12'), Szenes B (18') ill. -

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2018.10.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
FC Dabas - Aranyszarvas SE
1:4 (0:1)
 
2018.10.29. (hétfő, 18:00)
Gól:
- Wrábel J (80')
  MLSZ Jegyzőkönyv  
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2018.10.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 12. Forduló
 
Vasárnap - 2018.10.28.
Szeged-Grosics Akadémia
-
Szentlőrinc SE
0 : 1
Kozármisleny FC
-
SZEOL SC
2 : 1
Hódmezővásárhelyi FC
-
Budapest Honvéd-MFA II
1 : 3
Kecskeméti TE
-
Makó FC
3 : 3
Paksi FC II
-
Pécsi MFC
0 : 0
FC Dabas
-
Szekszárdi UFC
2 : 0
Taksony SE
-
Rákosmente KSK
1 : 1
Dunaújváros PASE
-
Iváncsa KSE
1 : 1
 
 
2018.10.28.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U15
FC Dabas U15 - Tiszakécskei VSE
0:4 (0:2)
 
Gól:
-
  2018.10.28 (vasárnap, 9:30)  
     
U14
FC Dabas U14 - Tiszakécskei VSE
0:4 (0:1)
 
Gól:
-
  2018.10.28 (vasárnap, 11:30)  
     

 
 
2018.10.28.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - KISE (3:0)
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a KISE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

"Az első félidőben lerendeztük a meccset, az volt a kérdés ismét, hogy a helyzeteinket milyen arányban használjuk ki. A 3:0-ás vezetésünk a szünetig bőven hízhatott volna nagyobbra, azonban sok esetben túl tisztára akartuk játszani a labdát és a jobbnál jobb lehetőségeket túlszíneztük. Most belefért a könnyelműség, de szorosabb helyzetben okozhat és okozott is ez már kellemetlen pillanatokat.

A második félidőre ellenfelünk védekezőbb szerepre váltott, s a mi lendületünk is elfogyott. Láttam mind a két társaságon, hogy beletörődött az eredmény alakulásába, sokat birtokoltuk a labdát, de már nem voltunk élesek, éhesek a gólra. Ugyan helyzetek kialakultak mind a két kapu előtt, olykor óriási előttünk, de már nem rezdült meg többet a háló.

Annyit futballoztunk, amennyit nagyon muszáj volt, nem kellett megszakadnunk a meccsen, ami a jelenlegi helyzetünkben még el is fogadható. Remélem, hogy a Gödöllő ellen már a rendelkezésünkre áll minden játékosunk, s kiegyenesedünk lendületben a mérkőzés lefújásáig.

Gratulálok a győzelemhez! Hajrá FC Dabas!"

FC Dabas U17 - KISE 3:0 (3:0)
Gól: Farkas Cs (16'), Nyeső M (34'), Gáspár Zs (45')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.10.27.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Női
 
Leány
FC Dabas U16 - KISE
3:1 (2:0)
 
Gól:
- Horváth V E (30')
  2018.10.27 (szombat, 12:00) - Gendur G A (39')
    - Szőke R (50')
     

 
 
2018.10.27.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
FC Dabas U19 - KISE
5:1 (4:0)
 
Gól:
- Holecz D (26')
  2018.10.27 (szombat, 16:00) - Pekker G L (40')
    - Pekker G L (44')
    - Fodor G (45')
    - Pekker G L (64')
     
U17
FC Dabas U17 - KISE
3:0 (3:0)
 
Gól:
- Farkas Cs (16')
  2018.10.27 (szombat, 14:00) - Nyeső M (34')
    - Gáspár Zs (45')
     

 
 
2018.10.26.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. október 27-31.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 13:30
FC Dabas - Szekszárdi UFC
FC Dabas NB III (MNK)
Szerda, 12:30
FC Dabas - Duna Aszfalt TVSE (M.Kupa)
FC Dabas II
Vasárnap, 13:30
Alsónémedi SE - FC Dabas II
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:00
FC Dabas Öregfiúk - Aranyarvas SE
FC Dabas Veterán
Kedd, 18:00
FC Dabas Veterán - City Taxi SE
FC Dabas Futsal
Kedd, 20:00
Dunakeszi Kinizsi FK - FC Dabas Futsal
FC Dabas U19
Szombat, 16:00
FC Dabas U19 - KISE
FC Dabas U17
Szombat, 14:00
FC Dabas U17 - KISE
FC Dabas U15
Vasárnap, 9:30
FC Dabas U15 - Tiszakécskei VSE
FC Dabas U15
Szerda, 11:00
Ceglédi VSE - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Vasárnap, 11:30
FC Dabas U14 - Tiszakécskei VSE
FC Dabas U14
Szerda, 9:00
Ceglédi VSE - FC Dabas U14
FC Dabas U9
Szombat, 9:00
Bozsik Fesztivál U9 - Dabas
FC Dabas U7
Szombat, 9:00
Bozsik Fesztivál U7 - Dabas
FC Dabas U16 Leány
Szombat, 12:00
FC Dabas U16 - KISE
     

 
 
2018.10.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Szekszárdi UFC *
 

Ismét rangadó vár ránk

Immáron öt bajnoki mérkőzés óta veretlen NB III-as csapatunk, azonban sajnos azt is hozzá kell tenni, hogy ebből háromszor is döntetlenre végeztünk, így bármennyire is szép és becsülendő dolog ez a remek veretlenségi széria, pontokban és a tabellán elfoglalt helyezésekben ez még nem igazán köszön vissza. Ettől függetlenül természetesen a végelszámolásnál minden bizonnyal nagy hasznát vehetjük majd ezeknek a begyűjtött apró, de annál fontosabb pontocskáknak.

Vasárnap délután a tabella 9. helyezett csapata, a Szekszárdi UFC látogat majd Dabasra. A táblázaton elfoglalt pozíció kissé csalóka, mivel a két alakulat között három helyezés a távolság, pontok tekintetében azonban már más a helyzet. A Szekszárdi UFC és az FC Dabas is 13-13 pontot gyűjtött ezidáig, tehát csupán a valamivel gyengébb mutatóinknak köszönhetően állunk pár pozícióval hátrébb a tabellán. A mérkőzés ennek tükrében tehát mindkét fél számára kiemelt jelentőséggel bír, aki nyerni tud, az szinte biztosan a felső házban találhatja magát és ismét becsatlakozhat az élmezőnyt üldöző csapatok közé.

Ami a jelenlegi formákat illeti, csapatunk egyre jobban kezd magára találni, a Szekszárdra viszont ez közel sem mondható el. Soros ellenfelünk nem túl jó előjelekkel érkezik Dabasra, ugyanis az előző három bajnoki mérkőzését elveszítette, ráadásul most még a hazai pálya előnye sem segítheti őket. Ettől függetlenül könnyű mérkőzésre most sem számíthatunk, azonban az elmúlt hetek sikeresebb szereplése, valamint az ebből fakadó önbizalom mindenképpen bizakodásra adhat okot számunkra.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Szekszárdi UFC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.10.28. (vasárnap, 13:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

MLSZ Adatbank

 
 
2018.10.24.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U10 / U11 *
 

Ledő László, az FC Dabas U11-es csapat edzője a hétvégi U10/U11-es megyei kiemelt Bozsik tornát követően az alábbi értékelést adta:

" Szombaton az ESMTK-hoz látogattunk az U10/U11-es Kiemelt Bozsik alkalmával. Csapataink egy időben játszották a mérkőzéseket. Az U10-es csapat a műfüvön, az U11-es csapat pedig füvön játszotta a mérkőzéseit.

Mindkét csapat szoros mérkőzéseket játszott. A saját játékunkat próbáltuk játszani, ami hétről hétre egyre jobban megy. Az U11-es csapat az első mérkőzésen álmosan játszott és ezt ellenfelünk ki is használta. A szünetben átbeszéltünk mindent, így a következő mérkőzésen már fegyelmezettebb védekezéssel és jobb játékkal rukkoltunk elő. Mérkőzésről mérkőzésre javultunk és próbáltuk a játékunkat ráerőltetni az ellenfeleinkre. Ez részben sikerült is, de van még min javítanunk, de ezért dolgozunk, hogy minél jobbak legyünk hétről a hétre! Az U10-es csapat is előbbre lépett egy fokkal, szervezetebek és fegyelmezettebben játszottak.

Az U11-es csapatban sok jó teljesítmény volt, de a mai napon Juhász Tamás kapta az oklevelet. Hétről hétre látszik rajta a fejlődés. A mai délelőttön egy másik poszton próbáltam ki és ezt fegyelmezett játékkal értékelte! Gratulálunk! Az U10 csapatból szintén volt sok jó teljesítmény, de Kerekes Barna Telek Ádámnak adta az oklevelet! Gratulálunk neki is!

Meg kell azt is említeni, hogy Juhász Tamás és Telek Ádám Újlengyelből lett behívva a keretbe. Tamás a csütörtöki edzéseinken itt van itt. Reméljük sok ilyen ügy es gyerkőc csatlakozik még hozzánk. Ádámot pedig az edzőmérkőzéseken és az Alközponti Bozsik tornákon fedeztük fel.

Hajrá Dabas! "

További képek

 
 
2018.10.24.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: REAC SI SE - FC Dabas U17 (2:6) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a REAC SI SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

"Amíg nem jött gól a helyzeteinkből a múlt héten, most sikerült jó döntésekkel befejezni az akcióinkat végre. A rengeteg hiányzónkat most zökkenőmentesen pótoltuk, azonban még egyszer nem szeretném ezt átélni. Mindenkinek világosan le van fektetve a versenynaptár, kérek minden Szülőt, hogy ennek megfelelően segítse a munkám.

A mérkőzés folyamán két megingásunk volt, ahol korrigálni kellett. Sajnos ez kapott gólt is eredményezett. Most belefért, de múlt héten az egyetlen hasonló egyéni hiba két pontunkba került. Közel azonos képességű csapat volt ellenfelünk az Airnergyvel, agilis, szervezett volt, időközönként meg is lepett minket mezőnyben, de a kapunkra nem volt veszélyes, csak az általunk összehozott pontrúgásokból. A támadó szekciónk remek összhangban volt ma és szebbnél szebb támadásokat vezettünk, ahol a héten gyakorolt dolgok rendre visszatértek.

Gratulálok a győzelemhez! Most sajnálhatjuk a leginkább a múlt héten elszórt két pontot. A hátralévő három fordulóban próbáljuk tartani a 2. poziciót a tabellán, ahol a KISE, a Testvériség és a Gödöllő vár ránk.

Hajrá FC Dabas! "

REAC SI SE - FC Dabas U17 2:6 (0:2)
Gól: Czili B (3'), Gáspár Zs (35'), Gáspár Zs (47'), Gáspár Zs (68'), Czili B (87'), Lukasik D P (89)'

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.09.24.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: REAC SI SE - FC Dabas U19 (1:0) *
 

Tóth Ferenc, az FC Dabas U19-es csapatának edzője a REAC SI SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" A múlt heti fordulóhoz hasonlóan, most is egy rangadó várt ránk. A veretlen rákospalotaiakhoz látogattunk. Az e heti edzésmunka rendben volt, de nem volt meggyőző a mutatott forma. Egy kőkemény meccsen, egy egyéni hiba után bekapott góllal szenvedtünk vereséget. A jobban akaró házigazda megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Egy játékost mégis ki kell emelnem: odor Gergely nemhogy a csapat, de a mezőny legjobbja volt! Három poszton is kimagaslót nyújtott!

Amíg tavasszal ezeket a ki-ki meccseket a magunk javára tudtuk fordítani (többször a küzdeni tudás miatt), addig idén, mind a három bajnokaspiráns csapattól kikaptunk. Ez nem lehet véletlen... Ebben észre kell vennünk a mi edzői felelősségünket is Krisztiánnal.

A kis létszámú (12 csapat) mezőny miatt a 9 pontos hátrány elég soknak tűnik. Három forduló még hátra van, tehát 9 pont a tervezet.

Hajrá Dabas! "

REAC SI SE - FC Dabas U19 1:0 (1:0)
Gól: -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.10.23.
pmfc.hu
FELNŐTT
PMFC - FC Dabas (Összefoglaló)
 

Az NB III Közép-csoport 11. fordulójában a PMFC 1-1-re végzett hazai pályán az FC Dabas ellen.

Tekintse meg a mérkőzés legfontosabb jeleneteit (VIDEÓ)

 
2018.10.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Futsal
 
Futsal
FC Dabas - Vác Futsal SE

1:9 (0:6

 
2018.10.22. (hétfő, 21:15)
Gól:
- Lipták N F (35')
  MLSZ Jegyzőkönyv  
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2018.10.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Üllő SE (2:5) *
 

Beigazolódott a papírforma

Vasárnap délután az FC Dabas II hazai pályán a bajnoki címre is esélyes Üllő SE-t fogadta. Riesz Péter játékosai sajnos mindössze a 6. percig tudták tartani magukat a tabella 2. helyezett csapata ellen. A 17. percben Riesz Dávid találatával még sikerült kiegyenlítenünk, innentől azonban már csak szaladhattunk az eredmény után. Az 52. percre a vendégek már 4:1 arányban vezettek, így Makrai László 70. percben szerzett találata is már csupán az eredmény kozmetikázására volt elegendő. A 90. percben ráadásul Lantos Istvánnak is sikerült bevennie a kapunkat, így végül 5:2-es vereséget szenvedtünk a jó erőkből álló Üllő SE-től.

Folytatás szombaton a 11. helyezett Alsónémedi SE otthonában.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.10.21 (vasárnap, 14:00)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas II - Üllő SE 2:5 (1:3)

FC Dabas II: Gogolák K (78), Riesz D (2), Danyis A (4), Horváth K (5), Makrai L (6), Mata P (7), Fehér A (9), Nagy J (10), Babos D (11), Kmetyó M (19), Tokics T (21)

Csere: Nyerges P (13), Györgyövics I (16), Nagy L (17), Tokics M (20)

Gól: Riesz D (17'), Makrai L (70') ill. Falu A (6'), Simon Zs (23'), Böjti A (40'), Potemkin K (52'), Lantos I (90')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.10.22.
pmfc.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Pécsi MFC - FC Dabas (1:1)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Pécsi MFC elleni idegenbeli bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

 
2018.10.22.
pmfc.hu
FELNŐTT
A hajrában úszott el a PMFC hazai győzelme
 

Vas László vezette NB III-as labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlenre végzett az FC Dabas ellen. Az NB III Közép-csoport 11. fordulójában hazai pályán fogadta az FC Dabas gárdáját a PMFC.

A piros-feketéket már a héten kinevezett új edző, Vas László készítette fel a vasárnapi mérkőzésre, amely hazai oldalról a lehető legjobban kezdődött. A 8. percben egy közel 35-ről megítélt szabadrúgást Kálmán Szilárd tűzött kapura, Scheilinger György még bele tudott kapni, de a labda kipördült a kezéből és a gólvonalon túlra jutott, 1-0!Nem sokkal később Fujsz Richárd kapott egy remek labdát a tizenhatos előterében, amit egyből kapu felé is lőtt, ám egy dabasi kézen irányt változtatott a játékszer. Kakuk Szabolcs sípmester azonban nem látott szabálytalanságot, így mehetett tovább a játék. A 14. minutumban Varga Tamás tette vissza a labdát Fujsz Richárdnak, aki kissé balról, 17-ről a bal felső sarok irányába csavarta a játékszert, ám ez nem sokkal ugyan, de elkerülte a neki szánt helyét.A vendégek a 24. percben jutottak el először helyzetig, ekkor egy dabasi szögletet követően Szenes Bence csúsztatott kapura, Somogyi Máté azonban vetődve megfogta a hosszú alsó felé szálló labdát. Fél óra után, egészen pontosan a 32. percben járva ismét a hazaiak álltak közel a gólszerzéshez. Egy gyors labdaszerzést követően Fujsz Richárd tört kapura, akinek védői szorításában leadott lövése a bal felső sarok mellett hagyta el a játékteret.

A mecsekaljaiak tehát 1-0-s előnnyel mehettek a szünetre, a fordulást követően azonban a vizitálók előtt adódott egyenlítési lehetőség. Az 50. minutumban nagy tömörülés közepette Földes Milán fejelt kapura az ötösön belül, Somogyi Máté azonban résen volt és kiütötte a labdát. A pécsi portásnak percekkel később Crkvenjakov Dalibor elől kellett tisztáznia. A házigazdák őrizték egygólos vezetésüket, de a dabasiak is igyekeztek a pontszerzésre.A 63. percben Kálmán Szilárd végzett el szabadrúgást a dabasi tizenhatos jobb csücskétől, volt lehetőség ebben is, de végül sikerült kivédekezniük a vendégeknek az akciót. Valamivel utána Fritz Attila rúgta el a labdát a pécsi kapu előtt keresztbe. Szerencsére a hosszú oldalon nem volt érkező dabasi játékos. A találkozó végéhez közeledve némileg megváltozott a meccs képe és az egyenlítés után rohanó Erős Károly legénysége átvette az irányítást.Negyed órával az összecsapás vége előtt Erős Ronald szabadrúgását követően Sárkőzi Norbert fejelt kapura, Somogyi Máté azonban ezúttal is nagyszerűen védett. Aztán a 85. percben sikerült kiegyenlítenie az FC Dabas alakulatának. Vitatott körülmények között Takács Kornél csúsztatta meg a labdát a lesen helyezkedő Eördögh Leventének, akinek fejese nyomán a labda a felső kapufáról hullott a gólvonal mögé. A hazaiak igyekeztek megnyomni a találkozó végét, újabb gólt viszont már nem sikerült szerezniük. Emiatt továbbra is várat magára a szezon első hazai győzelme. Döntetlenjével a PMFC maradt a táblázat 14. helyén.

Ami a folytatást illeti, az NB III Közép-csoportjának 12. fordulójában a piros-feketék a Paksi FC II. vendégeként lépnek pályára. Az október 28-i mérkőzést azonban nem Pakson, hanem Szekszárdon rendezik.NB III Közép-csoport. 11. forduló

PMFC - FC Dabas 1-1 (1-0)

Pécs, PMFC Stadion, 400 néző. Vezette: Kakuk Szabolcs.
Gsz.: Kálmán (8.), ill. Takács (85.)
Sárga lap: Juhász (67.), Szellák (70.), Koller (81.), Fujsz (83.), ill. Sándli (40.), Sárközi (58.), Seregy (75.), Földes (89.)

PMFC: Somogyi - Valkovszki (Juhász, 55.), Romic, Erdős, Hanol - Kálmán, Szellák, Koller, Varga (Bischoff, 63.) - Péter (Keresztes, 91.), Fujsz. Vezetőedző: Vas László.

FC Dabas: Scheilinger - Csendes, Fritz, Földes, Szenes (Takács, 61.), Sándli (Seregy, 46.), Fitos, Sárközi (Csepregi, 80.) , Crkvenjakov, Erős, Eördögh. Edző: Erős Károly.

Teljes cikk
 
2018.10.21.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
REAC SI SE - FC Dabas U19
1:0 (1:0)
 
Gól:
-
  2018.10.21 (vasárnap, 13:00)  
     
     
U17
REAC SI SE - FC Dabas U17
2:6 (0:2)
 
Gól:
- Czili B (3')
  2018.10.21 (szombat, 15:00) - Gáspár Zs (35')
    - Gáspár Zs (47')
    - Gáspár Zs (68')
    - Czili B (87')
    - Lukasik D P (89)'
     

 
 
2018.10.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 11. Forduló
 
Vasárnap - 2018.10.21.
SZEOL SC
-
Hódmezővásárhelyi FC
1 : 0
Iváncsa KSE
-
Kozármisleny FC
1 : 3
Szeged-Grosics Akadémia
-
Dunaújváros PASE
1 : 0
Szekszárdi UFC
-
Taksony SE
0 : 2
Pécsi MFC
-
FC Dabas
1 : 1
Makó FC
-
Paksi FC II
2 : 0
Budapest Honvéd-MFA II
-
Kecskeméti TE
2 : 1
Szentlőrinc SE
-
Rákosmente KSK
3 : 0
 
 
2018.10.20.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Női
 
Leány
Hódmezővásárhely FC - FC Dabas U16
0:17 (0:8)
 
Gól:
- Horváth V E (14')
  2018.10.20 (szombat, 15:00) - Gendur G A (16')
    - Gendur G A (23')
  További képek - Gendur G A (26')
    - Ország Zs (28')
    - Horváth V E (31')
    - Mészáros S (35')
    - Horváth V E (36')
    - Gendur G A (41')
    - Gogolák S (48')
    - Gendur G A (50')
    - Horváth V E (52')
    - Horváth V E (57')
    - Horváth V E (72')
    - Horváth V E (74')
    - Gendur G A (77')
    - Szabó J F (79')
     

 
 
2018.10.20.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U15
BSE Palóc Farkasok - FC Dabas U15
5:0 (1:0)
 
Gól:
-
  2018.10.20 (szombat, 13:00)  
     
     
U14
BSE Palóc Farkasok - FC Dabas U14
7:0 (2:0)
 
Gól:
-
  2018.10.20 (szombat, 14:30)  
     

 
 
2018.10.19.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. október 20-22.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 14:00
Pécsi MFC - FC Dabas
FC Dabas II
Vasárnap, 14:00
FC Dabas II - Üllő SE
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 15:30
Dömsöd SE - FC Dabas Öregfiúk
FC Dabas Futsal
Hétfő, 21:15
FC Dabas Futsal - Vác Futsal SE
FC Dabas U19
Vasárnap, 13:00
REAC SI SE - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Vasárnap, 15:00
REAC SI SE - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Szombat, 13:00
BSE Palóc Farkasok - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Szombat, 14:30
BSE Palóc Farkasok - FC Dabas U14
FC Dabas U13
Vasárnap, 9:00
Bozsik Alközponti Torna U13 - Dabas
FC Dabas U11
Szombat, 10:00
Bozsik Megyei Kiemelt U11 - ESMTK
FC Dabas U11
Vasárnap, 9:00
Bozsik Alközponti Torna U11 - Dabas
FC Dabas U10
Szombat, 10:00
Bozsik Megyei Kiemelt U10 - ESMTK
FC Dabas U16 Leány
Szombat, 15:00
Hódmezővásárhely FC - FC Dabas U16
     

 
 
2018.10.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Pécsi MFC - FC Dabas *
 

Tovább a kijelölt úton!

Remekül szerepel NB III-as első csapatunk az utóbbi hetekben. A múlt hétvégi Makó elleni hazai sikert követően ezúttal az egykoron szebb napokat is megélt Pécsi MFC otthonába látogatunk.

Annak a PMFC-nek az otthonába, ahol tavaly botrányos körülmények között értünk el döntetlent. Ki ne emlékezne rá, hogy a bajnoki címre hajtó Pécs lényegében az FC Dabas ellen bukta el a szezont és egyben az idei NB II-es szereplését. A keret a bukást követően, ahogy az várható volt, lényegében teljesen kicserélődött, pár rutinos játékos kivételével szinte csak fiatalokból áll. A jelenlegi 14. helyezésük pedig azt bizonyítja, ez az NB III-as mezőny van annyira erős, hogy egy újjászerveződő csapatnak gyakran a bentmaradásért is kő keményen meg kell küzdenie. Ettől függetlenül könnyű mérkőzésre már csupán azért sem számíthatunk, mivel a PMFC-nek az előző fordulóban a Taksony otthonában sikerült begyűjtenie a három pontot, valamint a napokban edzőváltáson is átesett, így nagy valószínűleg a soron következő vawárnapi hazai mérkőzésükön mindent el fognak követni, hogy az első hazai győzelmüket elkönyvelve elindulhassanak felfelé a tabellán.

Ehhez azonban természetesen nekünk is lesz egy-két szavunk. Amennyiben kizárjuk a külső dolgokat és csak saját magunkra koncentrálunk, akkor jelenleg nem nagyon lehet kérdéses a mérkőzés kimenetele. Végre papíron is esélyesként léphetünk pályára idegenben, erre pedig már elég régóta nem volt példa. A keret magára talált, jönnek a gólok és az eredmények, játékosaink önbizalma egyre jobban kezd visszatérni, amivel egyenes arányban egyre jobb, egyre tetszetősebb futballt tudunk produkálni. Biztosra azonban nem mehetünk, alázattal kell tennünk a feladatunkat most vasárnap is és akkor újabb igen fontos bajnoki ponttal vagy pontokkal gazdagodhatunk.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Pécsi MFC - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.10.21. (vasárnap, 14:00)
Helyszín: Pécs, PMFC Stadion

MLSZ Adatbank

 
 
2018.10.19.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó NB III Közép csoport, 2018/2019. 11. forduló
 

Ezúttal Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2018.10.07. (vasárnap) 14:00
SZEOL SC - Hódmezővásárhelyi FC
Bár Kecskeméten botlott egyet, odahaza mindenképp esélyesebb a Szeol az ezer sebből vérző vásárhelyiekkel szemben. A vendégek az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára, de vajon tényleg azok? Tippem: 2-0

2018.10.07. (vasárnap) 14:00
Iváncsa KSE - Kozármisleny FC
Úgy tűnik mostanra érkezett meg az Iváncsa a bajnokságba, egyre jobb formát mutat, ami immár eredményességgel is párosul. A Kozármisleny viszont épp az ellenkezőjét produkálja, egy jó szezonkezdet után már öt mérkőzés óta nyeretlen. A mislenyiek utoljára szeptember 2-án tudtak győzni.most sem ők az esélyesek, ront helyzetükön a hazai Szeged elleni fiaskó. Tippem: 2-1

2018.10.07. (vasárnap) 14:00
Szeged-Grosics Akadémia - Dunaújváros
Utolsó két meccsét 8-0-ás gólkülönbséggel hozta a Szeged, ráadásul az előző fordulóban Kozármislenyen oktatott. A Dunaújváros viszont nem remekelt két hazai rangadóján, még gólt sem tudott lőni. Minden szempontból a Szeged az esélyesebb, ami a vendégek mellett szól, az az, hogy a szegediek még soha nem tudták legyőzni a Dpase-t. Nem várnak könnyű percek az Újvárosra, de újvárosi drukkerként nem tippelhetek saját csapatom ellen. Bízom a pontszerzésben. Tippem: 1-1

2018.10.07. (vasárnap) 14:00
Szekszárdi UFC - Taksony SE
Két csetlő-botló csapat találkozóján mi más is születhetne, mint döntetlen. Valahányszor, amikor e két csapat meccseire kerül sor, mindig az van, ha rájuk tippelek, tuti kikapnak, ha ellenük tuti győznek.Na ezért tippelek most döntetlent. Tippem: 2-2

2018.10.07. (vasárnap) 14:00
Pécsi MFC - FC Dabas
Azt hiszem mindenki emlékszik a tavaszi Pécs-Dabas meccsre.Remélhetőleg most békésebb lesz a hangulat. Mindkét csapat győztes fordulóból érkezik, talán a Dabas van jobb formában, de a Pécsnek odahaza is illene már nyernie. Tippem: 1-1

2018.10.07. (vasárnap) 14:00
Makó FC - Paksi FC II.
Két elkerülhető vereség után szeretne javítani a Makó a gyengélkedő paksiak ellen, akiknek most már pontot kellene szerezniük, ha nem akarnak nagyobb bajba kerülni. Nem lesz egyszerű. Tippem: 2-1

2018.10.07. (vasárnap) 14:00
Budapest Honvéd-MFA II. - Kecskeméti TE
A Honvéd is megérkezett a bajnokságba, viszont négy győzelméből hármat idegenben szerzett. A Kecskemét is győztes összecsapásból érkezik, de bravúrra lesz szükség a pontszerzéshez. Persze ha valakik, akkor ők erre képesek.Képesek? Tippem: 4-2

2018.10.07. (vasárnap) 14:00
Szentlőrinc SE - Rákosmente KSK
Óriási formában van a listavezető, láttam őket az elmúlt fordulóban, szervezett jó csapatot alkotnak. Javuló formát mutat az Rksk is, de vajon lesz-e keresni valója a nyolc meccses győzelmi szériában lévő hazaiak ellen? Tippem: 3-1

Teljes cikk
 
2018.10.18.
pmfc.hu
FELNŐTT
Vas László a PMFC új edzője
 

Az élvonalbeli tapasztalatokkal is rendelkező pécsi születésű szakember, Vas László lett a PMFC NB III-as labdarúgócsapatának új edzője. Megbízatása egyelőre az őszi bajnoki szezonból hátralévő hat mérkőzésre szól.

Vas László 1971. október 5-én született Pécsen. A 47 esztendős tréner fiatalon Pécsről a Videoton utánpótlásába került, korosztályos válogatott volt, majd tizenhét évig Ausztriában játszott, megfordult a másod- és a harmadosztályban is. Itthon pályaedzőként dolgozott az NB I-es Egernél, valamint a Diósgyőr élvonalbeli csapatánál, ahol Bódog Tamás segédedzőjeként tevékenykedett aktívan a bennmaradás eléréséért.

Vas László számára közel sem ismeretlen a Stadion utcai légkör, hiszen korábban évekig irányított több utánpótláscsapatot a PMFC-nél. Diósgyőrből idény nyáron hazatérve például az U19-es gárda élére nevezték ki, amellyel mind ez idáig eredményesen szerepel a korosztályos bajnokságban, hiszen egyszer döntetleneztek, hét ízben viszont győzelmet ünnepelhettek. Ennek hozadékaként ráadásul jelenleg a harmadik helyen állomásoznak csapatával.

A tréner továbbra is marad az U19-esek mellett, ugyanakkor az együttest működtető PSN Zrt. vezetői felkérték, hogy megbízott edzőként vegye át az NB III Közép-csoportjában szereplő PMFC labdarúgócsapatának vezetőedzői feladatát. Megbízatása egyelőre a bajnoki szezonból hátralévő hat mérkőzés végig szól. Vas László munkáját változatlanul Szabados József, Sólyom Csaba, Veréb Viktor és Végi Jenő segíti a mindennapok során.

- Nem szeretnék a múlttal foglalkozni, csak a hátralévő hat mérkőzés lebeg a szemem előtt. Megtisztelő, hogy a PMFC edzője lehetek, próbálok a felelősség alól nem kibújva egy eredményes csapatot kovácsolni. Célom emellett, hogy az eddig is megtépázott, kedvüket és hitüket vesztett pécsi futballbarátokat visszacsalogassuk a lelátóra. Ezt nyilvánvalóan kellő önbizalommal, megfelelő hozzáállással és szándékkal, így ebből fakadóan eredményesebb játékkal képesek lehetünk elérni - fogalmazott Vas László.

Teljes cikk
 
2018.10.18.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - III. évfolyam, 9. szám

Ízelítő a tartalomból:

- Javuló játék, gyűlnek a pontok
- Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője nyilatkozott
- Riesz Péter, az FC Dabas II. csapatának vezetőedzője nyilatkozott
- Ismét válogatott mérkőzés volt Dabason
- Kapusainkat kérdeztük...
- Megkaptuk az új pólókat
- Készül a csarnok
- A Fradinál jártunk U8-as csapatunkkal, egy mini tornán

 
 
2018.10.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Makó FC (4:3) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Makó FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Ha a múlt héten azt mondtam, mióta Dabason vagyok a legrosszabb első 30 perc volt, akkor most azt kell, hogy mondjam, mióta Dabason vagyok ez volt a legjobb 30 perc. Lényegében minden ült, támadásban jó helyeken szereztünk labdát, lejátszottuk a végét, megvoltak az érkezők és a mi a legfontosabb, jöttek a gólok. Nagyon nagy előnyre tettünk szert, azt gondolom teljesen megérdemelten. Értelemszerűen ez a mérkőzés azért lett ilyen szoros, ami egy picit meglepő, de ez a Makó abszolút kulturált futballt játszott és nem esett össze még 4:0 állásnál sem.

A győzelmünk a 4:3 ellenére úgy érzem teljesen megérdemelt, mert a szerzett gólokon túl még volt egy kapufánk illetőleg kétszer nagyot védett az ellenfél kapusa is. Az nagyon fontos volt, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük, lehetett volna picit könnyebb is, lehetett volna kicsit nehezebb is, de a lényeg, hogy úgy érzem visszatértünk arra az útra, amin szeretnénk lenni, úgyhogy nagy dicséret a csapatnak. Fizikálisan eddig se volt probléma, ez a mai meccsen is bebizonyosodott, emellett a mentális része is nagyon erős volt, mert amikor egy kicsit közelebb jött az ellenfél akkor sem roppantunk meg. Egy jó Makót vertünk meg, ami a sikerünk értékét még jobban növeli.

A következő fordulóban a Pécs otthonába látogatunk. Nagyon kicserélődött a pécsi keret, a pár rutinos öreg mellett sok olyan fiatal érkezett oda, akik akadémiákon nevelkedtek, így tudják a futballt, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ott még időre van szükség, hogy összeálljanak. Tudjuk, hogy Pécsett mindig nehéz nyerni, ez így lesz most is, de ha a mi csapatunk azt az arcát mutatja, amit a Dunaújváros kivételével eddig szinte minden idegenbeli mérkőzésén, akkor biztosan meg lesz az esélye annak, hogy nyerjünk. Főleg úgy, hogy azt gondolom jó úton vagyunk és egyre több futball van a csapatban."

FC Dabas - Makó FC 4:3 (4:1)
Gól: Földes M (7'), Csendes P M (14'), Földes M (29'), C Dalibor (31') ill. Gémes B (38'), Babolek Z (88'), Hatvani J (93')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.10.16.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Airnergy FC - FC Dabas U19 (3:1) *
 

Tóth Ferenc, az FC Dabas U19-es csapatának edzője az Airnergy FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

"Rossz előjelekkel készültünk a veretlen listavezető ellen. Több sérültünk és betegünk is volt, ezért nem olyan volt az edzéslátogatottságunk, mint általában. A Prigyeni - Jurászik, Fodor, Horváth, Balog - Kőszegi, Mata, Tóth - Farkas R, Pekker, Holecz kezdőcsapat lépett pályára.

Egyenlő erők csatája bontakozott ki, amikor a 20.percben egy jogos büntetőhöz jutott a hazai csapat, amit értékesített is az ellenfelünk (1:0). Két percre rá hatalmas helyzetet hagytunk ki, az ötösről nem sikerült betalálnunk. Nem sokkal később Holecz léphetett ki a kapusra a félpályáról, de a játékvezető "lökés" címszóval érvénytelenítette a találatot. Hatalmas hiba, a partjelző sem jelzett, pedig ő sokkal közelebb állt az esethez. Majd egy hazai kontra alkalmával Tóthot lökték ki a labda alól szabálytalanul, a síp azonban néma maradt. Két, mérkőzést befolyásoló hiba, 1:1 helyett 2:0.

A második félidőben Matát váltotta Bognár, Farkas Ronit pedig Isztolyka. Aki a megszokottól eltérően nem a kapuba állt, hanem (kényszerűségből) a védelembe. Nem szokatlan ez tőle, hiszen U17-ben egy szezont játszott le megbízhatóan ebben a szerepkörben. Most is megoldotta a feladatát. A második játékrész első harmadában a hazaiak akarata érvényesült, de nem tudtak újabb gólt szerezni. Még egyet cseréltünk, Horváth helyett Vörös lépett pályára.
A félidő közepén sikerült a szépítés, Kőszegi révén (2:1). Visszajöttünk a meccsbe! A 77. percben egy rossz helyezkedés és rossz kapuskimozdulás következtében újra kétgólos lett a különbség (3:1).

Ez lett a végeredmény is, elszenvedtük második vereségünket ebben a szezonban. Azonban a mezőkövesdi mérkőzéssel ellentétben, most nem érdemeltünk vereséget, bár nem játszottunk jól, de ezt a két súlyos játékvezetői hibát nem tudtuk kiegyenlíteni.

Jövő héten újabb rangadó vár ránk a REAC ellen. Nincs mese, nyerni kell. Hajrá Dabas!"

Airnergy FC - FC Dabas U19 3:1 (2:0)
Gól: Kőszegi Z Z (71')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.10.16.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Airnergy FC - FC Dabas U17 (1:1) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Airnergy FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

"Vereséggel felérő döntetlen. Hiába futballoztunk nagy mezőnyfölényben, a vezető gólunk csak a hajrára érkezett meg. 70 percig az volt a pályán, amit mi akartunk, azonban a helyzetekből most a gólok nem jöttek, hogy sima legyen a találkozó. Ellenfelünk fegyelmezetten védekezett, szinte nem volt veszélyes a kapunkra mindaddig, amíg egy szélről beívelt labdánál egymásra vártunk és a védőink közül az egyetlen játékos az ellenféltől gólt fejelt a lepattanó labdából. A semmiből lett 1:1. Mondani sem kell, hogy hirtelen a hazaiakat a gól megtanította futballozni. Tovább lökött minket a gödör felé, hogy a sérülésekből lekéredzkedő játékosok miatt elcseréltük magunkat, amellyel szétesett az alakzatunk. Gáspár Zsombor cseréje volt az egyetlen, amellyel frissíteni szerettem volna, hiba volt. Az utolsó 10 percre igazi adok kapok alakult ki, ahol meleg volt a helyzet, hiszen ellenfelünk vérszemet kapott. Bár még ekkor is ziccerben Czili Bence a kapust rúgta telibe egy kiugrást követően.

Maradt a döntetlen, amely nagyon megleckéztetett minket. Bátran kijelenthető, hogy magunknak tettük nehézzé a meccset, ahol a szorgos ellenfelünk nem volt veszélyes a kapunkra, viszont mezőnyben nagyon sokat dolgozott, hogy megállítson minket, sikerült neki.

Ezek azok a pillanatok, amelyek érthetetlen módon a semmiből teszik színessé a futballt. Nagyon fáj ez a két elherdált pont, hiszen rég lerendezhettük volna a meccset, ahol meg is volt a különbség a két csapat között a győzelemhez.

Hajrá FC Dabas!"

Airnergy FC - FC Dabas U17 1:1 (0:0)
Gól: Czili B (65')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.10.16.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Kistarcsai VSC (5:0) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Kistarcsai VSC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"Magabiztosan hoztuk az utolsó helyezett csapat ellen a kötelezőt. Többször gyakoroltuk mérkőzés előtt a szélről bepasszolt labdákat. Ezt jó volt látni a meccsen. Négy gólunkat is így szereztük (üres kapuig kijátszottuk). Végre megérkezett Fodor első gólja is! Minden cserénknek játéklehetőséget adtunk. Sajnos Holecz Dani megsérült, kórházba is került, de nagy örömünkre nincs nagy baj.

Készülünk az Air Energie elleni rangadóra! Hajrá Dabas! "

FC Dabas U19 - Kistarcsai VSC 5:0 (3:0)
Gól: Pekker G L (3'), Holecz D (10'), Holecz D (28'), Mata T (61'), Fodor G (71')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.10.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
Malév SC - FC Dabas
4:2 (1:0)
 

2018.10.15 (hétfő, 19:30)

Gól:
- Szabó J (54')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Dabasi K (62')
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2018.10.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Futsal
 
Futsal
SK Tóalmás - FC Dabas
6:5 (2:2)
 
2018.10.15. (hétfő, 20:30)
Gól:
- Rutterschmid R (17')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Rutterschmid R (19')
  Eredmények / Tabella - Ulicska Zs (32')
    - Rutterschmid R (33')
    - Dabasi K (35')
     

 
 
2018.10.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
Nagykáta SE - FC Dabas
2:3 (0:2)
 
2018.10.15. (hétfő, 18:30)
Gól:
- Pasztyerik F (31')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Farkas K (33')
  Eredmények / Tabella - Wrábel J 41')
     

 
 
2018.10.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Makó FC (4:3) *
 

Fontos hazai győzelem a Makó ellen

Első keretünk egyre jobb formát mutat az utóbbi időben, ennek következtében bizakodva várhattuk a Makó FC elleni hazai bajnoki mérkőzésünket. Soros ellenfelünk ugyan előttünk állt a fordulót megelőzőleg a tabellán, azonban egy esetleges dabasi győzelemmel máris fordult volna a kocka.

Remekül mentünk bele a mérkőzésben és ennek hozományaként egy fantasztikus első 30 percet produkáltunk. Földes Milán a 7. percben nyitotta gólok sorát (1:0), majd a 14. percben Csendes Péter Márton révén már 2:0 volt az eredmény a javunkra. Ezt követően a 29. percben ismét Földes Milán volt eredményes, majd két perccel később házi gólkirályunk, Crkvenjakov Dalibor is betalált, így fél óra elteltével már 4:0 arányban vezetett csapatunk. A mérkőzés azonban itt még nem ért véget, amit Gémes Bence 38. percben szerzett szépítő találata is bizonyít (4:1). A szünetig több találat azonban már nem esett, így több mint magabiztos előny birtokában fordulhattunk rá a második játékrészre.

A folytatásban magabiztosan tartottuk előnyünket, azonban az összecsapás hajrája mégis izgalmasra sikeredett. A Makó játékosok ugyanis csak nem adták fel, egy utolsó nagy rohamot indítva a 88. és 93. percben is be tudták venni Scheilinger György kapuját, így nagyon oda kellett figyelnünk, nehogy döntetlen legyen a végére. Szerencsére a Makóban több gól már nem volt, így 4:3 arányban megnyertük az összecsapást és otthon tartottuk a számunkra oly fontos három bajnoki pontot.

Győzelmünknek hála egy helyezést javítva, immáron a 11. pozícióból várhatjuk a Pécsi MFC ellen idegenbeli összecsapást. Ami viszont még fontosabb, a 4. helyezett SZEOL SC is mindössze 5 pont távolságra van tőlünk, ami egy jó szériával és egy kis szerencsével egyértelműen ledolgozható hátrány.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.10.14 (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - Makó FC 4:3 (4:1)

FC Dabas: Scheilinger Gy - Földes M, Csendes P, Eördögh L, Fritz A, Fitos L, Molnár P, Erős R, Molnár S, C Dalibor, Szenes B

Csere: Sebestyén I, Sándli M, Sárközi N, Takács K, Seregy T, Csepregi R

Gól: Földes M (7'), Csendes P M (14'), Földes M (29'), C Dalibor (31') ill. Gémes B (38'), Babolek Z (88'), Hatvani J (93')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2018.10.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Bugyi SE - FC Dabas II (2:1) *
 

Nem sok hiányzott a pontszerzéshez

Kettes csapatunk vasárnap délután Bugyira látogatott, ahol a Szőgyi Tamás irányította Bugyi SE csapatával mérkőzött meg. Az első fél óra góltalanságát megtörve a 31. percben Berki Ádám nagy sajnálatunkra vezetéshez juttatta a hazaiakat (1:0). Csapatunk azonban nem adta fel, aminek meg is lett az eredménye. A 60. percben rutinos nagy öregünk, Danyis Attila egalizált (1:1), így bizakodva várhattuk a találkozó utolsó 30 percét. A döntetlent azonban mégsem sikerült kihúznunk, a 89. percben az egykoron az FC Dabas mezét is viselő Kóbor Csaba ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat (2:1). A hátralevő idő rövidsége már nem tette lehetővé az újbóli egyenlítést, így végül egy igen szoros mérkőzésen, de pont nélkül maradtunk.

Folytatás jövő vasárnap, hazai pályán a 2. helyezett Üllő SE ellen.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.10.14 (szombat, 15:00)
Helyszín: Bugyi, Bugyi Sportpálya

Bugyi SE - FC Dabas II 2:1 (1:0)

FC Dabas II: Gogolák K (78), Horváth K (4), Danyis A (5), Kmetyó M (10), Mata P (11), Bálint M (12), Riesz D (19), Radácsi K (20), Makrai László (21), Nagy-Jáger D (22), Kiss D (27)

Csere: Fehér A (9), Nagy J (13), Györgyövics I (16), Nagy L (17),NYerges P (18), Tokics T (23)

Gól: Berki Á (31'), Kóbor Cs (89') ill. Danyis A (60')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.10.14.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
Airnergy FC - FC Dabas U19
3:1 (2:0)
 
Gól:
- Kőszegi Z Z (71')
  2018.10.14 (vasárnap, 10:00)  
     
U17
Airnergy FC - FC Dabas U17
1:1 (0:0)
 
Gól:
- Czili B (65')
  2018.10.14 (vasárnap, 12:00)  
     
U15
FC Dabas U15 - UTE "B"
0:4 (0:3)
 
Gól:
-
  2018.10.14 (vasárnap, 10:00)  
     
     
U14
FC Dabas U14 - UTE "B"
0:2 (0:1)
 
Gól:
-
  2018.10.14 (vasárnap, 12:00)  
     

 
 
2018.10.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 10. Forduló
 
Vasárnap - 2018.10.14.
Kozármisleny FC
-
Szeged-Grosics Akadémia
0 : 3
Hódmezővásárhelyi FC
-
Iváncsa KSE
1 : 2
Kecskeméti TE
-
SZEOL SC
2 : 0
Paksi FC II
-
Budapest Honvéd-MFA II
0 : 2
FC Dabas
-
Makó FC
4 : 3
Taksony SE
-
Pécsi MFC
0 : 1
Rákosmente KSK
-
Szekszárdi UFC
2 : 0
Dunaújváros PASE
-
Szentlőrinc SE
0 : 1
 
 
2018.10.13.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Női
 
Leány
FC Dabas U16 - Monori SE
6:3 (3:1)
 
Gól:
- Horváth V E (13')
  2018.10.13 (szombat, 17:00) - Horváth V E (16')
    - Horváth V E (30')
    - Horváth V E (45')
    - Horváth V E (48')
    - Horváth V E (72')
     

 
 
2018.10.12.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. október 13-15.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 14:30
FC Dabas - Makó FC
FC Dabas II
Vasárnap, 15:00
Bugyi SE- FC Dabas II
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:30
Nagykáta SE - FC Dabas Öregfiúk
FC Dabas Veterán
Hétfő, 19:30
Malév SC - FC Dabas Veterán
FC Dabas Futsal
Hétfő, 20:30
SK Tóalmás - FC Dabas Futsal
FC Dabas U19
Vasárnap, 10:00
Airnergy FC - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Vasárnap, 12:00
Airnergy FC - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Vasárnap, 10:00
FC Dabas U15 - UTE "B"
FC Dabas U14
Vasárnap, 12:00
FC Dabas U14 - UTE "B"
FC Dabas U9
Vasárnap, 9:00
Bozsik Fesztivál U9 - Dabas
FC Dabas U7
Vasárnap, 9:00
Bozsik Fesztivál U7 - Dabas
FC Dabas U16 Leány
Szombat, 17:00
Monor SE - FC Dabas U16
     

 
 
2018.10.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Makó FC *
 

Csak a győzelem!

Három bajnoki és egy Magyar Kupa mérkőzés óta veretlen NB III-as első keretünk. Erős Károly játékosai a SZEOL SC elleni bravúros hazai győzelmet és a Budapest Honvéd II elleni fontos idegenbeli döntetlent követően ismét Dabason lépnek pályára. Soros ellenfelünk az a Makó FC lesz, akik jelenleg valamivel kedvezőbb pozícióból (10. hely) várhatják a 10. forduló alakulását, mint a mieink (12.hely). Előnyük azonban csupán egy egység az FC Dabassal szemben, így ismét kiemelt fontossággal bír, hogy két vállra tudjuk-e fektetni majdnem közvetlen riválisunkat.

Erős Károly szavaival élve, nehéz mérkőzésnek nézünk elébe, mivel a Makó FC bárkit meg tud verni a Közép csoportban, de ugyanakkor bárkitől képes vereséget is szenvedni. Reméljük csapatunk jó felfogásban lép majd pályára vasárnap délután és akkor minden esélyünk meglesz, hogy egy újabb győzelemmel végre végérvényesen kijelenthessük, sikerült kikecmeregnünk abból a jelentős hullámvölgyből, amibe pár héttel ezelőtt belekeveredtünk.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Makó FC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.10.14. (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

MLSZ Adatbank

 
 
2018.10.11.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó NB III Közép csoport, 2018/2019. 10. forduló
 

Ezúttal Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2018.10.14. (vasárnap) 14:30
Kozármisleny FC - Szeged-Grosics Akadémia
Nagy rangadó Baranyában. A mislenyiek hősies küzdelemben hoztak el egy pontot Dunaújvárosból, viszont nagyon kifutották magukat. Ők kapták eddig a legkevesebb gólt, a szegediek viszont a legtöbbet rúgták. Nagy taktikai csatára van kilátás a háromesélyes összecsapáson, de négy mérkőzés óta nem nyertek a hazaiak. Éppen itt az ideje. Tippem: 2-1

2018.10.14. (vasárnap) 14:30
Hódmezővásárhelyi FC - Iváncsa KSE
Ha jól emlékszem az elmúlt szezonban gól nélküli döntetlent játszottak. Ezzel az eredménnyel most is kiegyeznének a hazaiak, ám nem ők a mérkőzés esélyesei. Úgy tűnik az Iváncsa magára talált, esetleges pontvesztése meglepetés lenne. Tippem: 0-3

2018.10.14. (vasárnap) 14:30
Kecskeméti TE - SZEOL SC
Gyengélkedik a Kecskemét, és ha nem figyel oda, könnyen a kieső zónában találhatja magát. Vajon képes lehet hasonló bravúrra, mint azt a másik szegedi csapat ellen is tette? A Szeolt nehéz kiismerni bármire képes. Bravúrra és nagy bakikra is. Tippem: 2-2

2018.10.14. (vasárnap) 14:30
Paksi FC II. - Budapest Honvéd-MFA II.
Ebben a szezonban egyszer láttam a paksiakat, akkor kellemes benyomást tettek rám, de hiába, mert az eredmények meg nem jönnek. A Honvéd jobb formában van, három meccs óta veretlen és most is pontot szerezhet. Tippem: 2-2

2018.10.14. (vasárnap) 14:30
FC Dabas - Makó FC
Magára talált a Dabas és megkezdte a kapaszkodást a tabellán. A Makó remek sorozat után szenvedett váratlan vereséget odahaza. Döntetlen ízű összecsapásnak ígérkezik, de persze bármi lehet. Tippem: 1-1

2018.10.14. (vasárnap) 14:30
Taksony SE - Pécsi MFC
Nem kicsik a bajok Pécsen.Az a kérdés a taksonyiak milyen napot fognak ki. Ha odafigyelnek és hozzák legjobb formájukat akár sima is lehet a meccs. Tippem: 3-0

2018.10.14. (vasárnap) 14:30
Rákosmente KSK - Szekszárdi UFC
Kicsit fellélegezhet a Rákosmente a pécsi győzelem után, de még van hova fejlödni.érdekes a helyzete, mert eddig csak idegenben tudott győzni. A Szekszárd rapszodikus, inkább odahaza sikeresebb. Ha összekapják magukat a hazaiak, meglehet az első hazai győzelmük is. Tippem: 2-1

2018.10.14. (vasárnap) 18:00
Dunaújváros - Szentlőrinc SE
"Szent" Lőrincz Emil találkozása a Szentlőrinccel, az ősz eddigi legnagyobb rangadóján. Bombaformában érkezik a Duna partjára a szentlőrinci csapat, hiszen hetes (!) győzelmi szériában vannak! Ám minden sorozat megszakad egyszer és erre a legnagyobb esély éppen Dunaújvárosban van.ám a hazaiaknak is jobb helyzetkihasználás kell, mint legutóbb. Tippem: 2-1

Teljes cikk
 
2018.10.10.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Kistarcsai VSC (10:0)
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Kistarcsai VSC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

"Hamar sikerült elkapnunk a fonalat, hiszen már a 8. percben vezetést szereztünk Czili Bence révén. Jól működött a labdaszerzésünk a pálya bizonyos területein, amelyből tudatosan építettük a játékunkat. Ennek eredménye a Nyeső Márkra kibontott terület, ahonnan 5 gólt tudtunk szerezni. Nem mindennapi teljesítmény ez a kapusunktól, aki hosszú ideje sérüléssel küszködik, így a mezőnyjátékban nyújthat kiemelkedőt. Szerencsénkre ott még hatékonyabban látja el a feladatát. A szünetre eldőlt minden, a 6:0-ás vezetés jó iramot, jó tempót hozott magával.

A második félidőre kicsit lankadt a figyelmünk, amelyet folyamatosan figyelmeztetésekkel, szóval kellett kompenzálni. Nem szürkülhetünk be a 60. perctől, ki kell hozni minden meccsből a maximumot, ha versenyben akarunk maradni a közvetlen élmezőnnyel. További 4 találatot szereztünk a felforgatott csapatunkkal is, ahol az utolsó 20 percre megint összeállt a játékunk, ahol az eddigi legnagyobb különbségű győzelmünket tudtuk aratni.

A következő ellenfelünk az Airenergy, aki hasonlóan jó erőkből áll, így nagy mérce lehet nekünk a jövőre tekintettel. Ha sikerülne idegenben is nyerni, nagy lépést tehetünk arra, hogy elszakadjunk a mezőnytől, s lépést tudjunk tartani a Mezőkövesddel.

Gratulálok a győzelemhez. Hajrá FC Dabas!"

FC Dabas U17 - Kistarcsai VSC 10:0 (6:0)
Gól: Czili B (8'), Nyeső M (33'), Nyeső M (37'), Szőrös M (39'), Nyeső M (41'), Nyeső M (45'), Czili B (60'), Veszelovszky B (78'), Veszelovszky B (83'), Czili B (90')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.10.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Budapest Honvéd MFA II - FC Dabas (1:1) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Budapest Honvéd MFA elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Bent játszhattunk a Bozsik Stadionban. Kértem a fiúktól, hogy ezt élvezzék ki, hogy egy igazán jó talajú pályán futballozhatnak. Az első játékrészben egy picit más rendszerben játszott a Honvéd, mint amit vártunk, nem nagyon tudtunk labdát szerezni és ekkor elkezdtük egymást hibáztatni.

Az első félidő első 25 perce dabasi tevékenységem legrosszabb 25 perce volt. Nagyon rossz felfogásban, nem csapatként működve nem is lehetett más, minthogy vezetést szerez a Honvéd. A szünetben rendeztük a sorokat, így a második félidőben már abszolút partiban voltunk a Honvéddal, sőt én azt gondolom meg is voltak azok a lehetőségeink, amelyekkel megnyerhettük volna a mérkőzést. Azért lett az összecsapás döntetlen, mert az első félidőt odaadtuk ellenfelünknek. Amit azonban mindig tudni kell, hogy a második csapatok nagyon erősek, most is négy játékost kaptak vissza az NB I-es csapatból.

Azt gondolom, a második félidei játékra tudunk építeni. Mind mentálisan, mind fizikálisan és helyenként játékban is nagyon rendben voltunk, sőt úgy gondolom fizikálisan a második félidőben a Honvéd fölé is nőttünk. Jött is a gól, utána pedig az ellenfél kapusa két óriási bravúrt mutatott be, de nekik is volt egy kapufa, így azt gondolom a döntetlen az reális. Amúgy a mérkőzés előtt kiegyeztem volna a döntetlennel, mert a második csapatok ellen mindig nagyon nehéz. Most is az volt, de az FC Dabas bizonyította, amit eddig is mondtam, ebbe a mezőnybe bárki ellen képes a győzelemre.

Az egy ponthoz gratulálok, meg kell becsülnünk, mert egy NB I-es egyesület második csapatának otthonából hoztuk el.

A hétvégi Makó elleni mérkőzésen egyértelműen a győzelemért szállunk harcba, azonban tudni kell, hogy nem lesz egyszerű a feladatunk, mivel a Makó elég "kétarcú" csapat, bárkit képes megverni és bárkitől képes kikapni is. Én azt gondolom, ha a mi csapatunk rendben lesz, akkor joggal bizakodhatunk a jó eredmény elérésében."

Budapest Honvéd MFA II - FC Dabas 1:1 (1:0)

Gól: Májer M (8') ill. C Dalibor (55')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.10.10.
www.mlsz.hu
FELNŐTT
MAGYAR KUPA (Kezdési időpontok)
 

Minden élvonalbeli klub érintett a Magyar Kupa 7. fordulójában, melynek összecsapásai a hónap utolsó napjaira esnek. A Merkantil Bank Ligában élen álló ZTE a Diósgyőrt fogadja, a tavalyi győztes Újpest FC Győrben lép pályára az ETO Parkban, ahol elkészül a következő kör sorsolása is. Íme az összes párosítás, időpontokkal.

Megvannak a Magyar Kupa következő mérkőzéseinek kezdési időpontjai. A legjobb 64 együttes mezőnyében is egy-egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Amennyiben a rendes játékidő végén döntetlen az állás, kétszer tizenöt perces hosszabbítás, valamint szükség esetén tizenegyespárbaj következik. Minden esetben az alacsonyabb osztálybeli csapat a pályaválasztó, ha azonos osztályúak kerültek össze a szeptemberi sorsoláson - mint például a két NB II-es csapat, a Kazincbarcika és a Vasas esetében -, akkor az előbb húzott együttes lesz a hazai csapat.

Mivel a sorsoláson az OTP Bank Ligában szereplő klubok még kiemeltek voltak, így nem kerülhettek össze. Egyébként még mind a tizenkét NB I-es csapat érintett a kupában, de az NB II-ből már vannak hiányzók: a Balmazújváros, a Dorogi FC és a Mosonmagyaróvár is kiesett a sorozatból.

Az M4 Sport két meccset közvetít élőben: a másodosztály jelenlegi listavezetője, a ZTE és a Diósgyőr összecsapását október 30-án, 20.00 órától, a tavalyi győztes Újpest FC mérkőzését az NB II középmezőnyéhez tartozó, korábbi négyszeres Magyar Kupa-győztes ETO FC Győrrel október 31-én, szintén 20.00 órától követhetik a tévében.

Az előző kiírás másik döntőse, a PAFC az NB III-as Dunaújvároshoz látogat, az OTP Bank Ligát vezető Ferencváros pedig a szintén a harmadik vonalban szereplő Sárvár vendége lesz. A  MOL Vidi FC újra szembe néz a Vác csapatával, amely az előző szezonban éppen a Vidin keresztül jutott a legjobb 16 közé.

A szokásoknak megfelelően a forduló zárómérkőzése után, élő televíziós közvetítés mellett az ETO Parkban lesz a legjobb 32 csapat mezőnyének sorsolása.

Magyar Kupa, 7. forduló, kezdési időpontok:

2018. OKTÓBER 30., KEDD
20.00: Zalaegerszeg FC (NB II)-DVTK

2018. OKTÓBER 31., SZERDA
12.00: III. kerületi TVE (NB III)-Gyirmót FC Győr (NB II) 
12.30: Szarvasi FC (Békés megye I.)-Haladás
12.30: Sárvár FC (NB III)-Ferencváros
12.30: Jászberény (NB III)-Budapest Honvéd
12.30: Gyöngyösi AK (NB III)-Kisvárda
12.30: Vác FC (NB II)-MOL Vidi FC
12.30: Vecsési FC (Pest megye I.)-MTK 
12.30: Technoroll Teskánd KSE (Zala megye I.)-DVSC
12.30: Kazincbarcika (NB II)-Vasas FC (NB II) 
12.30: Érdi VSE (NB III)-Monor (NB II)
12.30: Lipót Pékség SE (Győr-Moson-Sopron megye I.)-FC Ajka (NB III) 
12.30: Dabas (NB III)-Duna Aszfalt TVSE (NB II) 
12.30: Budaörs (NB II)-Ceglédi VSE (NB II)
12.30: Sényő (NB III)-Makó FC (NB III)
12.30: Dabas-Gyón FC (Pest megye I.)-Pénzügyőr (NB III) 
12.30: Balassagyarmati VSE (Nógrád megye I.)-Taksony SE (NB III) 
12.30: Szekszárd UFC (NB III)-Budafok (NB II) 
12.30: Iváncsa (NB III)-Pápai Perutz FC (NB III) 
12.30: Viadukt SE Biatorbágy (Pest megye I.)-Szentlőrinc SE (NB III)
12.30: Balatonlelle (Somogy megye I.)-Termálfürdő Tiszaújváros (NB III)
12.30: Füzesgyarmati SK (NB III)-THSE-Szabadkikötő (NB III)
12.30: TARR Andráshida SC (NB III)-Nyíregyháza Spartacus (NB II)
12.30: Körmendi FC (Vas megye I.)-Soroksár (NB II)
12.30: Kalocsai FC (Bács-Kiskun megye I.)-BFC Siófok (NB II)
12.30: SZEOL (NB III)-Kaposvári Rákóczi (NB II)
15.00: Oroszlányi SZE (Komárom-Esztergom megye I.)-Sajóbábony SE (NB III)
15.30: Ménfőcsanak (NB III)-Mezőkövesd
17.00: Csákvár (NB II)-Paksi FC
17.00: Dunaújváros (NB III)-Puskás Akadémia
17.00: Tatabányai SC (Komárom-Esztergom megye I.)-Békéscsaba (NB II)
20.00: ETO FC Győr (NB II)-Újpest FC

Teljes cikk
 
2018.10.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
FC Dabas - Unione-TVE
1:4 (1:1)
 

2018.10.09 (kedd, 19:00)

Gól:
- Mráz J (31')
  MLSZ Jegyzőkönyv  
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2018.10.09.
www.mlsz.hu
FELNŐTT
MAGYAR KUPA (FC Dabas - Duna Aszfalt TVSE)
 

Az élvonalbeli együttesek csak a főtábla első körében kapcsolódtak be a küzdelmekbe, ahol még 128 csapat volt versenyben. A 64 fős mezőnybe minden, az OTP Bank Ligában szereplő csapat kvalifikálta magát, a Merkantil Bank Ligából viszont már voltak hiányzók: a Balmaz Kamilla, a Dorogi FC és a Credobus-Mosonmagyaróvár búcsúzott a sorozattól.

A Magyar Kupa 7. fordulójába jutott csapatok összetétele:

NB I - 12 csapat
NB II - 17 csapat 
NB III - 23 csapat
Megyei I. osztály - 12 csapat

A sorsolásra az MLSZ székházában került sor. Az NB I-es csapatok - de már csak ők - kiemeltként nem kerülhettek össze, és mindig vendégként lépnek pályára, lévén a Magyar Kupában az alacsonyabb osztályú együttesek a pályaválasztók.

A hivatalos játéknapok október 30-31., a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a mérkőzések pontos kezdési időpontját az összesorsolt csapatok egymás között döntik el. A fordulóban a mérkőzések kezdési időpontja nem lehet később, mint 12:30. 

A 7. fordulóban a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, kétszer tizenöt perces hosszabbítás, valamint szükség esetén tizenegyespárbaj következik. Minden esetben az alacsonyabb osztálybeli csapatok a pályaválasztók, ha azonos osztálybeliek kerülnek össze, akkor az előbb kihúzott együttes.

A kupadöntő helyszíne a Groupama Aréna lesz.

Izgalmas párosításokban ezúttal sincs hiány. A címvédő Újpest FC az ETO FC Győr vendége lesz, a másik tavalyi döntős, a PFLA pedig Dunaújvárosra látogat majd. 

Az OTP Bank Liga listavezetője, a Ferencváros NB III-as ellenfelet kapott a Sárvár személyében. Érdekesség, hogy újra összecsap a MOL Vidi FC és a Vác - emlékezhetünk, hogy a tavalyi kiírásban az NB II-es Vác pályaválasztóként 3-1-re legyőzte a Vidit a Magyar Kupában, és bejutott a legjobb 16 közé.

A Merkantil Bank Liga listavezetője, a Békéscsaba a Tatabányai SC vendége lesz, a Gyirmót FC Győr a III. kerületi TVE otthonában lép pályára, és izgalmasnak ígérkezik a ZTE és a DVTK összecsapása is. 

Magyar Kupa, 7. forduló, párosítások:

Szarvasi FC (Békés megye I.)-Haladás
Sárvár FC (NB III)-Ferencváros
Jászberény (NB III)-Budapest Honvéd
Csákvár (NB II)-Paksi FC
Dunaújváros (NB III)-Puskás Akadémia
Gyöngyösi AK (NB III)-Kisvárda
ZTE (NB II)-DVTK
Vác FC (NB II)-MOL Vidi FC
Vecsési FC (Pest megye I.)-MTK 
Technoroll Teskánd KSE (Zala megye I.)-DVSC
ETO FC Győr (NB II)-Újpest FC
Ménfőcsanak (NB III)-Mezőkövesd 
Kazincbarcika (NB II)-Vasas FC (NB II) 
Érdi VSE (NB III)-Monor (NB II)
Lipót Pékség SE (Győr-Moson-Sopron megye I.)-FC Ajka (NB III) 
Tatabányai SC (Komárom-Esztergom megye I.)-Békéscsaba (NB II)
Dabas (NB III)-Duna Aszfalt TVSE (NB II) 
Budaörs (NB II)-Ceglédi VSE (NB II)
Sényő (NB III)-Makó FC (NB III)
III. kerületi TVE (NB III)-Gyirmót FC Győr (NB II) 
Dabas-Gyón FC (Pest megye I.)-Pénzügyőr (NB III) 
Balassagyarmati VSE (Nógrád megye I.)-Taksony SE (NB III) 
Szekszárd UFC (NB III)-Budafok (NB II) 
Iváncsa (NB III)-Pápai Perutz FC (NB III) 
Viadukt SE Biatorbágy (Pest megye I.)-Szentlőrinc SE (NB III)
Balatonlelle (Somogy megye I.)-Termálfürdő Tiszaújváros (NB III)
Füzesgyarmati SK (NB III)-THSE-Szabadkikötő (NB III) 
Oroszlányi SZE (Komárom-Esztergom megye I.)-Sajóbábony SE (NB III) 
TARR Andráshida SC (NB III)-Nyíregyháza Spartacus (NB II) 
Körmendi FC (Vas megye I.)-Soroksár (NB II)
Kalocsai FC (Bács-Kiskun megye I.)-BFC Siófok (NB II) 
SZEOL (NB III)-Kaposvári Rákóczi (NB II)

Teljes cikk
 
2018.10.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Futsal
 
Futsal
FC Dabas - Főnix ISE-Gödöllő
3:5 (1:4)
 
2018.10.08. (hétfő, 21:15)
Gól:
- Bálint Z (18')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Bálint Z (22')
  Eredmények / Tabella - Fodor G (29')
     

 
 
2018.10.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
FC Dabas - Táborfalva KSE
9:3 (5:0)
 
2018.10.08. (hétfő, 18:00)
Gól:
- Farkas R (12')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Wrábel J (23')
  Eredmények / Tabella - Funk Z (27')
    - Wrábel J (37')
    - Wrábel J (39')
    - Farkas K (43')
    - Farkas K (50')
    - Sajó A S (75')
    - Wrábel J (78')
     

 
 
2018.10.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Budapest Honvéd MFA II - FC Dabas (1:1) *
 

Újabb értékes döntetlen

A Magyar Kupa továbbjutás és a tabella élmezőnyéhez tartozó SZEOL SC legyőzését követően abszolút optimistán és önbizalommal telve utazhattunk a Budapest Honvéd II otthonába. Erős Károly játékosai egyre jobb formát mutatnak, így joggal bizakodhattunk az újabb sikeres szereplésben.

Az összecsapás azonban elég rosszul indult, mivel a hazaiak már igen korán, a 8. percben meg tudták szerezni a vezetést (1:0). Innentől pedig jöhetett a klasszikus recept, futás az eredmény után. Természetesen nem lehetett fejetlenül kitámadni, mivel egy újabb védelmi megingás és szinte biztosan oda a három pont lehetősége. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, gól viszont már nem született az első játékrész hátralevő idejében.

A folytatásban aztán végre megtört a jég, az 55. percben Crkvenjakov Dalibor remekül érkezett egy belőtt labdára, így lényegében igen hamar ismét nyílt lett az összecsapást (1:1). Az egyenlítést követően több ígéretes lehetőségünk is volt, azonban ezek közül egyet sem sikerült gólra váltanunk. Erős Károly cserékkel próbálta frissíteni csapatunkat, azonban a győztes találat a Sándli, Takács, Seregy triónak köszönhetően sem akart összejönni. A hajrában lényegében mindkét csapat eldönthette volna az összecsapást a maga javára, azonban egyik fél sem tudott élni lehetőségeivel, így végül 1:1-es döntetlennel zárult a vasárnap délutáni NB III-as bajnoki rangadó.

A következő fordulóban a 10. helyen álló Makó FC érkezik majd Dabasra. A két csapatot mindössze egy pont választja el egymástól a tabellán, így ismét egy igazi hatpontos mérkőzésre kell felkészülnünk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.10.07 (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Budapest, Bozsik Stadion

Budapest Honvéd MFA II - FC Dabas 1:1 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger Gy - Földes M, Csendes P, Eördögh L, Fritz A, Fitos L, Molnár P, Sárközi N, Molnár S, C Dalibor, Szenes B

Csere: Sebestyén I, Kiss D, Takács K, Seregy T

Gól: Májer M (8') ill. C Dalibor (55')

MLSZ Adatbank

További képek

Kurtiphotography

 
 
2018.10.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Taksony SE II - FC Dabas II (1:1) *
 

Újabb pontszerzés

Az FC Dabas II vasárnap délután az immáron harmadosztályban szereplő Taksony SE második csapatához látogatott. Soros ellenfelünk (sajnos hozzánk hasonlóan) nem túl jól szerepel az idei szezonban, így egy vérbeli alsó házi rangadónak nézhettünk elébe.

Jól alakult az összecsapás, mivel Mata Péter révén már az első fél óra végén meg tudtuk szerezni a vezetést (0:1). Minimális előnyünket a szünetig meg is tudtunk tartani, agy optimistán várhattuk a második játékrész alakulását. Örömünk azonban csupán a 70. percig tarthatott, akkor ugyanis érkezett a Taksony nagy öregje, a sok nagy csatát megélt, egykoron az elsőosztályban is futballozó Bábik Tibor, góljával pedig ismét nyílttá vált a mérkőzés (1:1). A hátralevő bő húsz percben azonban már egyik fél sem tudta bevinni a győztes találatot, így végül mondhatni igazságos pontosztozkodással végződött a Megye II. osztályú rangadó.

Idegenbeli döntetlenünknek köszönhetően megtartottuk minimális, egy pontos előnyünket a Taksony SE II-vel szemben. A következő fordulóban már egy komolyabb erőpróba vár ránk, újfent idegenben, a 6. helyezett Bugyi SE ellen.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.10.07 (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Taksony, Taksony SE Sporttelep

Taksony SE II - FC Dabas II 1:1 (1:0)

FC Dabas II: Gogolák K (78), Riesz D (2), Horváth K (5), Makrai L (6), Nagy-Jáger D (7), Erős R (8), Nagy J (10), Mata P (14), Kmetyó M (19), Radácsi K (20), Tokics T (21)

Csere: Isztolyka Á (1), Fehér A (9), Babos D (11), Györgyövics I (16), Nagy L (17), Nyerges P (18)

Gól: Bábik T (70') ill. Mata P (31')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.10.07.
honvedfc.hu
FELNŐTT
Honvéd MFA: "NB III-as csapatunk hazai pályán játszott döntetlent"
 

Az NB III Közép csoportjának 9. fordulójában az FC Dabas együttesét fogadta a Bozsik Stadionban a Budapest Honvéd MFA csapata.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés.

3. perc: a dabasiak már a mi térfelünkön letámadnak, de szerencsére védőink ügyesen tartják meg a labdát.

8. perc: Májer csapott le egy kipattanó labdára, és 5 méterről okosan lőtte a kapus lábai között a hálóba. (1 - 0)

13. perc: a Dabas is próbál támadni, a Honvéd védelme azonban rendre megállítja a vendégakciókat.

21. perc: Soltész lőtt 20 méterről, a labda a dabasi kapu jobb felső sarka felett suhant el.

27. perc: Soltész ívelt középre, de a labda elszállt a berobbanó támadók feje felett.

32. perc: négy a három ellen vezethettük a labdát a dabasi kapura, de nem sikerült gólra váltani a helyzetet, a vendégek védői felszabadítottak.

35. perc: veszélyes dabasi szabadrúgást mentettek védőink bedobásra.

39. perc: Májer ugratta ki középen jól Soltészt, aki kettőt tolt a labdán, és 20 méterről fél méterrel a jobb alsó sarok mellé lőtt. Remek helyzet felismerés volt, sajnos a gól elmaradt.

45. perc: A játékvezető lefújta az első félidőt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

51. perc: két szögletünk volt egymás után, a másodiknál Temesvári csúsztatott okosan, a labda nehány centivel a bal felső sarok mellett hagyta el a játékteret.

54. perc: váratlanul kiegyenlített a Dabas. Egy félmagasan belőtt labdára Dalibor érkezett és a védőinket megelőzve a kimozduló Berla mellett a hálóba fejelt. (1- 1)

58. perc: Temesvári kapott sárga lapot  buktatásért.

59. perc: három helyzetet is kidolgozott a Dabas, de Berla és a védelem megakadályozta az újabb vendéggólt.

62. perc: Dabasból Sárközi kapott sárgát.

63. perc: Holdampf ment el a szélen, középre lőtt labdájára Májer érkezett, de a felső léc kisegítette a dabasi kapust. Hatalmas ziccer volt.

64. perc: Fitos dolgoztatta meg Berlát, aki felső sarok elől mentette szögletre a szabadrúgást.

66.perc: Sárközi helyett Sándli a pályán a vendégeknél.

71. perc: Darabont kapott sárga lapot tőlünk.

76. perc: Soltész helyett Horváth Richárd állt be csapatunkba.

82. perc: Dalibor helyett Seregy a pályán a vendégeknél.

84. perc: Pisont Patrick mentett a berobbanó dabasi támadó elől egy szögletet követően.

85. perc: a dabasiak kisebb faultokkal próbálják tördelni a játékot.

88. perc: Takács a pályán Fitos helyett a vendégeknél.

89. perc: Seregy Tamás kapott sárgát, Holdampf buktatásáért.

90. perc: a játékvezető 3 percet hosszabbít. 

91. perc: Holdampf beadására Májer pontosan érkezett, de fejesét a dabasi kapus elérte vetődve. Ez is hatalmas ziccer volt.

92. perc: Kálnoki-Kis kapott sárgát.

93. perc: egy dabasi szabadrúgás után a játékvezető lefújta a mérkőzést. 

Teljes cikk
 
2018.10.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 9. Forduló
 
Vasárnap - 2018.10.07.
SZEOL SC
-
Paksi FC II
4 : 0
Iváncsa KSE
-
Kecskeméti TE
2 : 0
Szeged-Grosics Akadémia
-
Hódmezővásárhelyi FC
5 : 0
Pécsi MFC
-
Rákosmente KSK
1 : 4
Makó FC
-
Taksony SE
1 : 2
Budapest Honvéd-MFA II
-
FC Dabas
1 : 1
Szentlőrinc SE
-
Szekszárdi UFC
2 : 0
Dunaújváros PASE
-
Kozármisleny FC
0 : 0
 
 
2018.10.07.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
FC Dabas U19 - Kistarcsai VSC
5:0 (3:0)
 
Gól:
- Pekker G L (3')
  2018.10.07 (vasárnap, 12:00) - Holecz D (10')
    - Holecz D (28')
    - Mata T (61')
    - Fodor G (71')
     
U17
FC Dabas U17 - Kistarcsai VSC
10:0 (6:0)
 
Gól:
- Czili B (8')
  2018.10.07 (vasárnap, 10:00) - Nyeső M (33')
    - Nyeső M (37')
    - Szőrös M (39')
    - Nyeső M (41')
    - Nyeső M (45')
    - Czili B (60')
    - Veszelovszky B (78')
    - Veszelovszky B (83')
    - Czili B (90')
     
U15
Taksony SE - FC Dabas U15
3:3 (1:1)
 
Gól:
- Kocsir K (4')
  2018.10.07 (vasárnap, 11:00) - Kocsir K (53')
    - Kiss B (63')
     
U14
Taksony SE - FC Dabas U14
0:2 (0:1)
 
Gól:
- Laja G (40')
  2018.10.07 (vasárnap, 9:00) - Lacza G (60')
     

 
 
2018.10.05.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. október 05-09.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 14:30
Budapest Honvéd-MFA II - FC Dabas
FC Dabas II
Vasárnap, 15:00
Taksony SE II - FC Dabas II
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:00
FC Dabas Öregfiúk - Táborfalva KSE
FC Dabas Veterán
Kedd, 19:00
FC Dabas Veterán - Unione TVE
FC Dabas Futsal
Hétfő, 21:15
FC Dabas Futsal - Főnix ISE-Gödöllő
FC Dabas U19
Vasárnap, 12:00
FC Dabas U19 - Kistarcsai VSC
FC Dabas U17
Vasárnap, 14:00
FC Dabas U17 - Kistarcsai VSC
FC Dabas U15
Vasárnap, 11:00
Taksony SE - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Vasárnap, 9:00
Taksony SE - FC Dabas U14
FC Dabas U13
Hétfő, 16:00
Bozsik Alközponti Torna U13 - Dabas
FC Dabas U11
Vasárnap, 9:00
Bozsik Megyei Kiemelt U11 - Budaörs
FC Dabas U11
Hétfő, 16:00
Bozsik Alközponti Torna U11 - Dabas
FC Dabas U10
Vasárnap, 11:00
Bozsik Megyei Kiemelt U10 - Budaörs
FC Dabas U9
Szombat, 15:00
Fradi Mini Torna U9
     

 
 
2018.10.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Budapest Honvéd-MFA II - FC Dabas *
 

A Bozsik Stadionba látogat NB III-as csapatunk

Úgy fest, ismét magára talált NB III-as első keretünk. Erős Károly csapata immáron három mérkőzés óta veretlen, így joggal reménykedhetünk abban, hogy most vasárnap is pontot vagy pontokat tudunk szerezni az NB I-ben szereplő Budapest Honvéd második csapatától.

Soros ellenfelünk 10 szerzett pontjának köszönhetően jelenleg a tabella 9. helyét foglalhatja el. Csapatunk az elmúlt két mérkőzésen szerzett négy pontjával megduplázta eddigi teljesítményét, így lemaradásunk mindössze 2 egység a Budapest Honvédtól.

A statisztika tükrében tehát egy igen fontos, hatpontos rangadónak nézünk elébe. Amennyiben nyerni tudunk, végre ismét masszívan a középmezőnyben találhatjuk magunkat, ha viszont nem tudunk pontot rabolni, akkor ellenfelünk elhúz tőlünk 5 egységgel, mi pedig ismét a kieső zónában találhatjuk magunkat.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Budapest Honvéd-MFA II - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.10.07. (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Budapest, Bozsik Stadion

MLSZ Adatbank

 
 
2018.10.04.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó NB III Közép csoport, 2018/2019. 9. forduló
 

Ezúttal Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2018.10.07. (vasárnap) 14:30

SZEOL SC - Paksi FC II.
Két vereség után fogadja a Szeged a gyengélkedő Paksot és ha az élbolyban akar maradni mindenképp győznie kellene. A Paks képes apróbb bravúrokra, pl. pontszerzés az éllovasoktól, de nem tud rátérni arra az útra, amely a győzelmekhez vezetne. Tippem: 1-0

2018.10.07. (vasárnap) 14:30
Iváncsa KSE - Kecskeméti TE
Hazai pályán mindenképp esélyesebbek az iváncsaiak. A kecskemétiek már elég régóta nem ízlelték meg a győzelem ízét, ugyanakkor erőt kell, hogy adjon nekik a Szeged elleni bravúros döntetlen. Tippem: 1-1

2018.10.07. (vasárnap) 14:30
Szeged-Grosics Akadémia - Hódmezővásárhelyi FC
Mondhatni országos egyes, de ugyanezt mondtuk két fordulóval ezelőtt is a vásárhelyiek kozármislenyi fellépésekor, aztán. A Szeged felelőtlenül szórja a pontokat, ennek még súlyos ára lehet. Nem engedhet meg magának újabb bakit. Tippem: 4-1

2018.10.07. (vasárnap) 14:30
Pécsi MFC - Rákosmente KSK
Kiesési rangadó. Az egyre jobban leszakadó csapatok találkozóján kincset érhet a pontszerzés. Hazai pályán a pécsiek tűnnek esélyesebbnek. Ötös pontszerzésmentes szériában vannak a rákosmentiek, jelenleg ők produkálják a Közép csoport leggyengébb formáját. Ha most kikapnak, gyakorlatilag megágyaznak a kiesésüknek. Tippem: 1-0

2018.10.07. (vasárnap) 14:30
Makó FC - Taksony SE
Magára talált a Makó és immár három forduló óta veretlen. Kisebb blamának tűnik az eddig jól szereplő taksonyiak otthoni veresége a Honvédtól, hiszen előtte meg Szegeden győztek. Háromesélyes összecsapás, ha a Makó tudja tartani az utóbbi hetek formáját meglehet a győzelem. Tippem: 2-1

2018.10.07. (vasárnap) 14:30
Budapest Honvéd-MFA II. - FC Dabas
Javuló formát mutat mindkét csapat, az előző fordulóban egyaránt bravúros győzelmet arattak. Mondhatni erős döntetlenszaga van az összecsapásnak. Tippem: 2-2

2018.10.07. (vasárnap) 14:30
Szentlőrinc SE - Szekszárdi UFC
A forduló egyik rangadója. Bombaformában vannak a hazaiak, hat mérkőzés óta képtelenek hibázni. A Szekszárd sem szerepel rosszul, de még képes belefutni egy-egy pofonba. Ez az összecsapás meglehet még a hazaiaknak, akik ezzel a győzelemmel hangolhatnak a jövő heti ősz mérkőzésének beillő dunaújvárosi találkozóra. Tippem: 2-1

2018.10.07. (vasárnap) 18:00
Dunaújváros - Kozármisleny FC
A bajnokság másik rangadója. A mislenyiek az utolsó három találkozón mindössze két pontot szereztek és nem vár rájuk könnyű feladat a szintén bombaformában lévő listavezető otthonában sem, akiket úgy tűnik nem viselt meg az edzőváltás, sőt.! Nehéz sorozat vár a hazaiakra, rangadók sora jön, első lépésként, ha az élen akarnak maradni, le kell győzni a baranyaiakat. Tippem: 3-1

Teljes cikk
 
2018.10.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - SZEOL SC (1:0)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a SZEOL SC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Nagyon erős SZEOL SC-vel mérkőztünk, úgyhogy mondhatni, ez egy bravúr győzelem volt. Ugye a Szeged a múlt héten kiverte a kupából az NB II-es Balmazújvárost, ami mindenképpen sokatmondó.

Az első félidőben én azt gondolom, minden téren a SZEOL fölé nőttünk, volt két nagyon komoly lehetőségünk és ugye jött a gól, tehát nem panaszkodhattunk. A második játékrészben egy kicsit beszorultunk és tudat alatt is a csapat őrizte az egy gólt. Nagyon fegyelmezetten és zártan védekeztünk, igazából csak apróbb lehetőségeik voltak a SZEOL-nak, kidolgozott helyzete nem. A kontrákkal állandó veszélyt jelentettünk a kapujukra, azonban rendre rossz döntéseket hoztunk, így nem tudtuk idő előtt lezárni a meccset, azonban a csapat erejét bizonyítja, hogy az 1:0-át tudta tartani.

Nagy dicséret jár a srácoknak, mert mentálisan valami eszméletlenül együtt voltak, nem volt elveszett labda és mentek egymásért, az első félidei játékhoz pedig külön gratulálok. A mi helyzetünkben a legfontosabb a győzelem volt és én azt gondolom, hogy a csapat megmutatta ismét az erejét, hogy ebben az osztályban az FC Dabas bárkire veszélyt tud jelenteni.

Nem vagyunk sokan, ráadásul van eltiltottunk is, de úgy gondolom ettől függetlenül a hétvégi összecsapás egy ki-ki meccs lesz, partiban leszünk a Honvéddal. Bízom benne, hogy ez a mentális egység megmarad, fizikálisan jól állunk a lábunkon, helyenként már a futball is visszajött és a játékunk is már-már a régi idők Dabasát idézte. Ha ezeket megint fel tudjuk vonultatni, akkor biztosan számíthatunk a jó eredményre."

FC Dabas - SZEOL SC 1:0 (1:0)

Gól: C Dalibor (27') ill. -

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2018.10.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
Covritas Kft-Gödöllő - FC Dabas
3:2 (2:2)
 
2018.10.02. (kedd, 19:00)
Gól:
- Józsa Gy L (17')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Gáspár J (30')
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2018.10.02.
www.mlsz.hu
FELNŐTT
Szerdától az elitkörért játszik a női U19-es válogatott
 

Szerdán délután Moldovával mérkőzik meg női U19-es válogatottunk a hazai rendezésű Eb-selejtező torna első játéknapján Üllőn, majd szombaton Macedónia, jövő kedden Finnország lesz a mieink két további ellenfele. A minitornán a tavaszi elitkörbe jutás a cél.

Turtóczki Sándor csapata az őszi felkészülés során két-két mérkőzést játszott Észak-Írország és Szlovénia ellen, ezeken egy döntetlen és három vereség volt a mérlege. A szlovénok elleni szeptemberi találkozókat követően sok nyitott kérdés maradt a keret összetételét illetően, ezekre a múlt heti összetartást követően találta meg a választ a szakmai stáb. 

- Folyamatosan próbáltuk megtalálni a kezdőcsapatot, van olyan csapatrész, ami kellően erős, de sok sérülés nehezíti a dolgunkat - válaszolta az mlsz.hu kérdésére Turtóczki Sándor.

A kulcsjátékosok közül nem került be a keretbe többek között Pulins Brigitta, Tolnai Katalin, Böcskei Nikoletta és Szélpál Nóra sem, ők mindannyian súlyos sérülésből lábadoznak. Vannak szerencsére fontos visszatérőink is, Nagy Virág, Dorner Dóra és Pintye Vivien játékára már számíthat a szakmai stáb.

- A rendelkezésre álló időt jól használtuk fel. Gyakoroltuk azokat a játékelemeket, amiket majd a pályán is látni szeretnék. A támadásokat próbáltuk letisztázni, ezen a téren előre tudtunk lépni. A játékosok is megértették, mit várok tőlük. Nagy a tét, emiatt nagy lesz a nyomás is a játékosokon, de bízunk a képességeinkben. Az első két mérkőzést meg kell nyernünk, a továbbjutás a célunk - jelentette ki a szövetségi edző a Moldova és Macedónia elleni találkozóról.

Nem volt könnyű felkészülni az ellenfelekből, néhány felvételt azért sikerült szerezni a riválisok korábbi mérkőzéseiről. Turtóczki Sándor elmondta: utánpótlás szinten fél év is nagy változásokat hozhat, így inkább az ellenfelek futballkultúráját érdemes összevetni.

- Nem lenne okos dolog nekirontani az ellenfélnek. Tudatos, ésszerű és támadó futballt akarunk játszani, amiben folyamatosan mi dominálunk a pályán - tette hozzá végül a szövetségi edző.

A magyar válogatott mindhárom mérkőzést az Üllői Sporttelepen játssza le, a Moldova elleni szerdai összecsapást 15.30-tól rendezik.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok:
Terestyényi Anna (Kaposvári Rákóczi BFLA)
Egri Réka Ágnes (MTK Hungária FC)

Védők:
Győrik Alexandra (Ferencvárosi TC)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Váradi Ráhel (MTK Hungária FC)
Jánosi Ninetta Julianna (MOL Vidi FC)
Csolti Réka (MTK Hungária FC)
Nagy Virág (Ferencváros TC)
Kovács Virág (Haladás Viktória)

Középpályások:
Pintye Vivien (DLA-DEAC)
Kovács Eszter (MTK Hungária FC)
Vachter Fanni (DVTK)
Vasas Lea (MTK Hungária FC)
Erdész Fanni (ETO FC Győr)
Vári Viktória (MLE)
Pusztai Sára (Ferencvárosi TC)
Dorner Dóra Zita (MTK Hungária FC)

Csatárok:
Farkas Lily Anna (FC Kansas City)
Bódai Viktória (ETO FC Győr)
Vig Klaudia Nikolett (MTK Hungária FC)

Az Eb-selejtező minitorna programja:

Október 3., szerda:
Moldova-Magyarország, 15.30, Üllő
Finnország-Macedónia, 15.30, Dabas

Október 6., szombat:
Magyarország-Macedónia, 15.30, Üllő
Finnország-Moldova, 15.30, Dabas

Október 9., kedd:
Macedónia-Moldova, 15.30, Dabas
Magyarország-Finnorság, 15.30, Üllő

Teljes cikk
 
2018.10.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Futsal
 
Futsal
AC Villám - FC Dabas
3:7 (3:5)
 
2018.10.01. (hétfő, 20:45)
Gól:
- Lipták N (5')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Bandur Á (10')
  Eredmények / Tabella - Bandur Á (11')
    - Fodor G (18')
    - Bandur Á (20')
    - Szeibert A (24')
    - Mráz I
     

 
 
2018.10.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
Kakucs KSE - FC Dabas
1:8 (0:4)
 
2018.10.01. (hétfő, 18:30)
Gól:
- Wrábel J (2')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Bednárik G (28' - öngól)
  Eredmények / Tabella - Wrábel J (37')
    - Pataki L (43')
    - Wrábel J (47')
    - Wrábel J (65')
    - Kőszegi Z (67')
    - Wrábel J (73')
     

 
 
2018.10.02.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Tiszakécskei VSE - FC Dabas U19 (1:3) *
 

Tóth Ferenc, az FC Dabas U19-es csapatának edzője a Tiszakécskei VSE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

"A Fodor - Jurászik, Krizsán, Horváth, Balog - Kőszegi, Mata, Tóth - Pekker, Mráz, Holecz felállásban kezdtük a mérkőzés. A padon Zsíros, Lang, Bognár, Hornyák és Farkas J. várt a bevetésre. Ellenfelünkkel azonos pontszámmal álltunk a tabellán, tehát igazi hatpontos rangadó várt ránk.

Ismét egy nagyon kicsi pályán kellett játszanunk, ami a védekező felfogású csapatot segíti. Mi nem ezek vagyunk. Kényszerűségből az a Fodor Geri állt a kapuba, aki normál esetben a középpályánk stabil tagja, bár korábban már bizonyította, hogy hálóőrként is megállja a helyét.  Jól kezdtünk, hamar átvettük a kezdeményezést. Több ígéretes támadást is vezettünk, de nem akart megszületni a vezető gólunk. A 30. percben a hazaiak végezhettek el egy szögletet. Sajnos nem mentünk az érkező támadóval, aki senkitől sem zavartatva bólintott a léc alá (1:0). Négy perccel később mi jutottunk szöglethez. Holecz beadására menetrendszerűen érkezett Kőszegi és fejjel egyenlített (1:1).

Zoli már 5 gólnál jár, ebből 4-et fejjel szerzett. A 42. percben Mráz ugratta ki Holeczet, aki a kifutó kapust átemelve szerezte meg csapatunknak a vezetést egy szépségdíjas találattal (1:2). Ennek köszönhetően egygólos előnnyel mehettünk szünetre.
A második félidő is jól indult. A tizenhatoson belül Pekkert csak szabálytalanul tudta szerelni a hazai védő, a jogosan megítélt büntetőt Holecz magabiztosan értékesítette (1:3). A 60. percben kettőt cseréltünk. Horváthot Bognár, míg Matát Lang váltotta. Mindkét fiú jól szállt be, hozzá tudtak tenni a meccshez. Nem sokkal később pedig még Zsíros Martin is pályára lépett. Jó volt látni, hogy újra élvezte a játékot, mert egy kis hullámvölgybe került az utóbbi időben.

Az eredmény már nem változott, így megérdemelten hoztuk el ismét a 3 pontot, megerősítve a 2. helyünket. Tétmérkőzésen most játszottunk a legjobban, ebben a szezonban.

A következő fordulóban a tabella utolsó helyén álló Kistarcsát fogadjuk. Ha van kötelező győzelem, akkor ez az. Bár tudjuk, hogy sokszor azok a legnehezebbek.

Hajrá Dabas! "

Tiszakécskei VSE - FC Dabas U19 1:3 (1:2)
Gól: Kőszegi Z Z (34'), Holecz D (42'), Holecz D (47')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.10.01.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Tiszakécskei VSE - FC Dabas U17 (0:6) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Tiszakécskei VSE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

"Szép, kulturált létesítménybe érkeztünk, amely közel áll a profi szinthez. Azonban nem sokáig örülhettünk, ugyanis elvittek minket egy újonnan létesített pályára, amely talaja nem épp az ideális volt a számunkra. A kicsi, keskeny pályáról fáslival jött le mindenki a 90. perc után, ahol volt adok-kapok bőven.

A játékunk csak rövid időkre állt össze, de ezek az 5 percek elegendőek voltak, ahhoz, hogy ellenfelünket nyomás alá helyezzük. Ugyan Petrányi Józsi védett egy oriásit, de nagy veszélyben ezen kívül nem igazan volt a kapunk. Mezőnyben a lelkes ellenfelünk tördelte a játékunkat, aminek az lett a vége, hogy alig-alig tudtunk folyamatos játékba lendülni. A csereink jól szálltak be és a második félidő végére is odaértünk a helyzetekig, amelyeket gólra is váltottunk. Nem szép játékkal, de hasznosan futballoztunk.

Gratulálok a győzelemhez! Hajrá FC Dabas! "

Tiszakécskei VSE - FC Dabas U17 0:6 (0:3)
Gól: Gáspár Zs (12'), Kovács Á (19' - öngól), Nyeső M (40'), Szőrös M (47'), Czili B (79'), Czili B (89')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.10.01.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - III. évfolyam, 8. szám

Ízelítő a tartalomból:

- Jól szerepelnek az idősebb utánpótláscsapataink
- Erős Károly, az FC Dabas NB III-as csapatának vezetőedzője nyilatkozott
- Riesz Péter, az FC Dabas II. csapatának vezetőedzője nyilatkozott
- Farkas Krisztián, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője mesélt nekünk arról mi újság a csapat háza táján
- Tóth Ferencet, az FC Dabas U19-es csapatának másodedzőjét kértük, mondjon nekünk pár mondatot a szezonkezdésről
- Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es csapatánakvezetőedzője mondott pár mondatot a csapat indulásáról
- Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas leány U16 csapat vezetőedzője az elmúlt szezonról