FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.05.31.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Rebelog FC - FC Dabas III (0:8)
 

A Rebelog FC sem állhatott utunkba

Már csupán egy összecsapásra van hármas csapatunk ahhoz, hogy elmondhassa magáról, veretlenül sikerült megszereznie a Megye III. osztályú bajnoki címet. Ledő László csapata a sereghajtó Rebelog FC otthonába látogatott. A házigazdáknak nem nagyon lehettek hiú ábrándjaik a pontszerzésről, elég ha csupán az őszi mérkőzést említjük, ahol az FC Dabas III 16:0 arányban diadalmaskodott Dabason.

Ezúttal kevésbé voltunk termékenyek, azonban az idegenben szerzett 8! találatunkra így is büszkék lehetünk. Nagy meglepetésre a hazaiak egészen a 37. percig tartani tudták magukat, onnantól azonban már nem volt visszaút. Bukovszki Balázs és Pribék Tibor találatainak köszönhetően percek alatt kétgólos előnybe kerültünk, ami a szünetig nem is változott (0:2). A folytatásban Pribék Tibor még kétszer, Riesz Dávid, Tihany Dániel, Bálint Gábor és Bálint Mihály pedig egyszer-egyszer volt eredményes, így végül a 80. percre ki is alakult a 8:0-ás végeredmény.

A szezon végéhez érünk lassan, már csak egy mérkőzés van hátra. Vasárnap 15 órától (az NB III-as mérkőzés előtt) a Vasadi RSC-t fogadjuk, ahol nem lehet más célunk, mint egy közönségszórakoztató játékkal begyűjteni a három pontot, ami egyben azt is jelentené, hogy az FC Dabas III veretlenül nyeri a 2017/2018-as Megye III. osztályú bajnoki szezont.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.05.30. (szerda, 17:30)
Helyszín: Monorierdő

Rebelog FC - FC Dabas III 0:8 (0:2)

FC Dabas III: Németh K - Bálint Z, Laczkó Z, Horváth K, Fehér A, Kmetyó M, Bálint G, Pribék T, Mráz I

Csere: Szabados K, Riesz D, Farkas G, Zelovics A, Bálint M, Rutterschmid K, Tihany D

Gól: - ill. Bukovszki B (37'), Pribék T (38'), Pribék T (46'), Riesz D (53'), Tihany D (63'), Bálint G (65'), Pribék T (70'), Bálint M (80')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2018.05.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
Csep-Gól FC - FC Dabas
1:5 (0:3)
 
2018.05.29. (kedd, 17:30)
Gól:
- Szeibert G (6')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Pesti L (17')
  Eredmények / Tabella - Dobos J (35')
    - Pesti L (41')
    - Pesti L (47')
     

 
 
2018.05.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 

Hétfő este a Kakucs KSE elleni hazai mérkőzésessel befejeződött öregfiúk csapatunk számára a 2017/2018-as bajnoki szezon. Wrábel József mesterhármasának köszönhetően végül veretlenül nyert bajnokságot az FC Dabas. Danyis Attiláék 17 győzelmük mellett mindössze egyszer végeztek döntetlenre, így nem is lehetett kérdés, ki lesz az idei szezon öregfiúk bajnokcsapata.

Gratulálunk Fiúk! Hajrá Dabas!

Öregfiúk
FC Dabas - Kakucs KSE
3:0 (2:0)
 
2018.05.28. (hétfő, 17:00)
Gól:
- Wrábel J (23')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Wrábel J (35')
  Eredmények / Tabella - Wrábel J (55')
     

 
 
2018.05.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Airnergy FC 2:0 (0:0) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Airnergy FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Újabb rangadó a második (FC Dabas) a harmadik (Airnergy FC) ellen. Volt egy kis elszámolni valónk ellenfelünkkel, ugyanis mindössze két csapat vert meg eddig minket, amióta átvettük a csapatot. Az egyik éppen az Airnergy FC volt úgy, hogy gólokkal kellett volna nyernünk.

A tét a második hely megtartása volt. A srácok jól bírták a terhet, benyomtuk ellenfelünket a kapujukhoz. Az első 20 percben rúgtunk vagy 6-7 szögletet és jó pár szabadrúgást. Ezek remekül lettek elvégezve, mégsem tudtuk megszerezni a vezetést, így félidőben 0:0 volt az állás. A szünetben annyit mondtam a srácoknak, hogy nyugalom, nagyon jól játszunk, ezt csinálják tovább és akkor hamarosan megszerezzük a vezetést. Tóth Levente és Balogh Boti révén a beadásaink életveszélyesek voltak és Horváth Krisztián két fejesgóljával meg is szereztük a számunkra nagyon fontos győzelmet!

Minden játékos profin játszott a posztján, ezt öröm volt látni és a cseréink is jól szálltak be. Köszönöm mindenki hozzáállását!

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U19 - Airnergy FC 2:0 (0:0)
Gól: Horváth K (55'), Horváth K (73')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.05.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
VÁLTOZÁS (FC Dabas III)
 

A Ledő László irányította FC Dabas III utolsó bajnoki mérkőzésén a Vasadi RSC-t fogadja. Bajnokcsapatunk a vasárnap délutánra kiírt összecsapását ezúttal azonban nem az ÉKÜ pályán játssza majd le, hanem Sáriban az FC Dabas Stadionjában 15 órás kezdéssel az NB III-as csapat SZEOL SC elleni ütközete előtt.

Mindenkit szeretettel várunk mindkét mérkőzésre!

Megye III
2018.06.03 - vasárnap 15:00
FC Dabas III - Vasadi RSC

NB III
2018.06.03 - vasárnap 17:30
FC Dabas - SZEOL SC

 
 
2018.05.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Pécsi MFC - FC Dabas (0:0)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Pécsi MFC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Elég tartalékos kerettel és nem túl jó előjelekkel voltunk kénytelenek Pécsre utazni. Voltak eltiltottjainak, sérültjeink és olyan játékosok is, akik sérülésből visszatérbe még nem a legoptimálisabb fizikai állapotba voltak. Egész héten azt kértem a fiúktól, hogy ne adjuk fel, legyen tartásunk mindvégig és próbáljuk meg megnehezíteni a listavezető dolgát. Azt kell, hogy mondjam, pozitív csalódás volt a mérkőzés, hősiesen küzdöttünk, aminek végül meg is lett az eredménye.

Az első játékrészben partiban voltunk a házigazdákkal, a másodikban azonban már kissé elkészültek erejükkel páran, így egyértelműen a Pécs akarata érvényesült. Összességében azt kell mondjam, ha Pécs nyer, azt is megérdemelte volna, de természetesen nagyon örülünk a bravúros idegenbeli pontszerzésnek. Ez a mérkőzés is remekül mutatta, hogy az FC Dabas bárki ellen képes jó eredményt elérni és mindenkinek számolnia kell velünk az idei szezonban.

A záró fordulóban a SZEOL SC-t fogadjuk Dabason, úgy évélem egy ki-ki mérkőzés lesz, ahol bárki nyerhet. Remek szezonon vagyunk túl és remélem a hétvégi mérkőzésen egy győzelemmel meg tudjuk ezt koronázni. "

Pécsi MFC - FC Dabas 0:0 (0:0)
Gól: -

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Albertirsa SE - FC Dabas III (0:6) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője az Albertirsa elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

"Szombaton Albertirsára látogattunk, ahol egy gyönyörű sportelepre érkeztünk. Ismét teljes létszámmal tudtunk kiállni erre a mérkőzésre is. Srácoktól azt kértem, hogy fegyelmezetten a saját játékunkat próbáljuk játszani és tegyük  mindezt felszabadultan.

Az első gólunkig ellenfelünk próbált nyomást gyakorolni, de ezekben a percekben Németh Krisztián bravúrjaival nem tudtak mit kezdeni. Az első gólunk egy szép akció végén született. Bálint Zoli passzát Pribék Tibor ballal a bal sarokba lőtte. Ezzel elkezdődött a Tibi Show! Egész mérkőzésen jól játszva, 4 góllal terhelte meg a hazaiak hálóját. Emellett még Tihany Dani és Bálint Zoli szerzett gólt, így végül 6:0 arányban megnyertük meg a mérkőzést.

A csapat egységét mutatja az is, hogy Zoli góljánál Pasztyerik Feri is gólt lőhetett volna, de ő önzetlenül passzolt a társának, hogy ő fejezze be az akciót. Azt el kell mondani, hogy a csapat jó teljesítménye mellett megint voltak akik kiemelkedtek. Németh Krisztián, Bálint Misi és megint hozta jó formáját Zelovics Attila is, aki ezen a napon tartotta a szülinapját, amihez a csapat nevében Boldog szülinapot kívánok!

Még két mérkőzésünk van hátra és ha minden jól alakul, akkor nagy valószínűséggel a BAJNOKI CÍMET VERETLENÜL SZEREZZÜK MEG!

GRATULÁLOK A CSAPATNAK! Hajrá Dabas! "

Albertirsa SE - FC Dabas III 0:6 (0:2)
Gól: - ill. Pribék T (14'), Pribék T (22'), Pribék T (48'), Bálint Z (63'), Tihany D (71'), Pribék T (82')

Kiállítás: Bor T (47'), ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Pécsi MFC - FC Dabas (0:0) *
 

Bravúros pontszerzés, súlyos következményekkel

Vasárnap délután a listavezető PMFC otthonába látogatott NB III-as csapatunk. Erős Károly játékosai tudták jól, hogy közel sem kirobbanó formájuk ellenére minden tudásukra szükségük lesz, ha emelt fővel (és esetleg ponttal vagy pontokkal) szeretnének távozni Pécsről.

Nos, a mérkőzés közel sem a játékról lesz emlékezetes. A gól nélkül végződő összecsapás ugyanis konkrétan botrányba fulladt. Az utolsó percben egy megkérdőjelezhető játékvezetői ítélet következtében a pécsi stadionban konkrétan elszabadult a pokol. A hazaiak gólt értek el, a játékvezető azonban nem adta meg, a PMFC ultrái pedig betörtek a pályára és alighanem számon akarták kérni a bíró sporttársakat a meg nem adott győztes találatért. Játékosaink szerencsére épségben az öltözőbe értek és rendőri kísérettel elhagyták a Stadiont és Pécs városát.

A Tiszakécske egy góllal jobbnak bizonyult a Hódmezővásárhelynél, így a PMFC a döntetlen következtében visszacsúszott a 2. helyre és minden bizonnyal le is mondhat az aranyéremről. Az összecsapásnak és a rendbontásnak minden bizonnyal súlyos következményei lesznek, ez azonban már csupán kis hányadában tartozik majd egyesületünkre.

Az utolsó fordulóban a SZEOL-t fogadjuk, célunk pedig egyértelműen a győzelem és a 6. helyezés megtartása.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.05.27 (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Pécs

Pécsi MFC - FC Dabas 0:0 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger Gy - Földes M, Makrai L, Eördögh L, Sárközi N, Kiss D, Fitos L, Szűcs L, Csepregi R, Mundi R, Szkunc V

Csere: Sebestyén I, Lázár T, Sándli M, Takács K, Laczkó M

Gól: - ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 29. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2018.05.27.
Pécsi MFC
-
FC Dabas
0 : 0
SZEOL SC
-
Mórahalom VSE
4 : 0
Budapest Honvéd II MFA
-
Makó FC
3 : 1
Vecsési FC
-
Rákosmente KSK
1 : 1
Hódmezővásárhelyi FC
-
Duna-Aszfalt TVSE
0 : 1
Szentlőrinc SE
-
Kozármisleny FC
2 : 3
Szekszárdi UFC
-
Iváncsa KSE
1 : 1
 
 
2018.05.27.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Airnergy FC (1:0) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője az Airnergy FC elleni mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Remekül kezdtük ismét a találkozót, azonban a közel tucatnyi ordító helyzeteinkből mindössze egy Szőrös Márk találattal lettünk gazdagabbak, amely ki is alakította a végeredményt. A második félidőre alábbhagyott a lendületünk, de így is végig irányítottuk a mérkőzést, őrizve az előnyünket. Hiába dolgoztunk ki helyzeteket ismét, a lelkesen védekező ellenfelünknek nem tudtuk többször bevenni a kapuját.

A győzelemhez gratulálok, megérdemelt volt. Hajrá FC Dabas!"

FC Dabas U17 - Airnergy FC 1:0 (1:0)
Gól: Szőrös M (33')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.05.26.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Női
 
Leány
Jászberényi FC - FC Dabas U16
0:5 (0:4)
 
Gól:
- Gendur G (5')
  2018.05.26 (szombat, 10:00) - Horváth V E (22')
    - Horváth V E (30')
    - Ország Zs (33')
    - Horváth V E (78')
     

 
 
2018.05.26.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
FC Dabas U19 - Airnergy FC
2:0 (0:0)
 
Gól:
- Horváth K (55')
  2018.05.26 (szombat, 12:00) - Horváth K (73')
     
U17
FC Dabas U17 - Airnergy FC
1:0 (1:0)
 
Gól:
- Szőrös M (33')
  2018.05.26 (szombat, 14:00)  
     
U15
FC Dabas U15 - Nagykáta SE
3:5 (2:2)
 
Gól:
- Veszelovszky B (21')
  2018.05.26 (szombat, 10:00) - Gáspár Zs (40')
    - Veszelovszky B (46')
     

 
 
2018.05.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Pilis LK-Legenda Sport (4:1) *
 

Bravúros győzelem az utolsó hazai mérkőzésen

A szezon vége felé csak magára talált kettes csapatunk. Kucsák István legénységének köztudottan égetően szüksége van a pontokra, ha meg szeretné hosszabbítani Megye I. osztályú tagságát a 2018/2019-es szezonra is. Úgy fest, játékosaink átérezték a helyzet súlyosságát és még időben észbe kaptak. Kettes csapatunk az elmúlt öt bajnoki mérkőzéséből négyet megnyert és mindössze a dobogós Nagykőröstől szenvedett vereséget. Kiváló hajrájának köszönhetően az FC Dabas II jó úton halad, hogy elérje célját, a bentmaradást érő pozíciót.

A múlt hétvégi 4:1-es Szentendre elleni hazai győzelmet lemásolva most szombaton is ugyanilyen arányban múltuk felül a Pilisi LK csapatát. Soros ellenfelünk azonban a Szentendrével ellentétben nem a mezőny végén foglalt helyet, hanem az előkelőnek titulálható 6. pozícióban.

Ennek tükrében igen nehéz mérkőzésre számíthattunk a hazai pálya ellenére is. Az NB III-as csapatból ezúttal Crkvenjakov Dalibor és Erős Ronald tette tiszteletét az FC Dabas II-nél. Remekül kezdtük az összecsapást, mivel már a 2. percben meg tudtuk szerezni a vezetést. Első találatunk szerzője a mostanság igen gólerős formát mutató Zsolnai Róbert volt (1:0). Sokáig tartottuk előnyünket, azonban a félidőt végül mégsem bírtuk ki bekapott gól nélkül, a vendégek talán a lehető legrosszabbkor, a 45. percben szerezték meg az egyenlítő találatot (1:1). A fordulást követően azonban érkezett Crkvenjakov Dalibor, aki a 48. é az 56. percben szerzett két találatával jelentősen hozzájárult a csapat magabiztos sikeréhez (3:1). A 88. percben, az utolsó szó jogán Gáspár Tibor is betalált, amivel végleg bebiztosítottuk győzelmünket (4:1).

Fontos pontokat szereztünk ismételten, ez nem vitás, ráadásul utolsó hazai fellépésünkön győzelemmel tudtunk búcsúzni a hazai publikumunktól, ami külön dicsérendő. Noha már csupán egy forduló van hátra, még van egy elmaradt mérkőzésünk is, így lényegében kijelenthetjük, sorsunk innentől a saját kezünkben van.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.05.26. (szombat, 17:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Pilis LK-Legenda-Sport 4:1 (1:1)

FC Dabas II: Gerstenbrein G - Gáspár T, Fehér Á, Botlik G, Danyis A, Molnár P, Fritz B, Erős R, Danyis J, Crkvenjakov D, Zsolnai R

Csere: Farkas R, Varga B, Kovács R, Isztolyka Á, Dabasi K, Kovacsik T

Gól: Zsolnai R (2'), Crkvenjakov D (48'), Crkvenjakov D (56'), Gáspár T (88') ill. Szemán L (45')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Albertirsa SE - FC Dabas III (0:6) *
 

Listavezetőhöz méltó győzelem az Albertirsa otthonában

A bajnoki cím teljesítve, így egyetlen cél maradt már csupán hátra, meg kell tartani veretlenségünket a hátralevő pár összecsapásra.

Ezúttal a negyedik helyezett Albertirsa otthonába látogattunk és bajnokhoz méltó teljesítménnyel, magabiztos 6:0-ás eredménnyel zsebeltük be újabb pontjainkat. Pribék Tibor klasszikus mesterhármasát még egy további találattal megfejelve négy gólig jutott, míg Bálint Zoltán és a csereként pályára lépő Tihany Dániel 1-1 találattal vette ki részét a szombati sikerből. A történethez még az is hozzátartozik, hogy ellenfelünk a 47. percben tíz főre fogyatkozott, azonban már addig sem volt kérdéses, hogy melyik csapathoz kerül majd a három bajnoki pont.

A jövő héten zárul a szezon, azonban még két mérkőzés is vár hármas csapatunkra. A kiírás szerint előbb szerdán a Rebelog FC ellen kellene pályára lépnünk, majd vasárnap az utolsó fordulóban, hazai pályán a Vasadi RSC ellen.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.05.26. (szombat, 17:00)
Helyszín: Albertirsa

Albertirsa SE - FC Dabas III 0:6 (0:2)

FC Dabas III: Németh K - Zelovics A, Bálint Z, Bálint G, Fehér A, Kmetyó M, Szabados K, Laczkó Z, Farkas G, Pribék T, Bálint M

Csere: Gogolák J, Ubornyák J, Györgyövics I, Czeróczki K, Pasztyerik F, Mráz I, Tihany D

Gól: - ill. Pribék T (14'), Pribék T (22'), Pribék T (48'), Bálint Z (63'), Tihany D (71'), Pribék T (82')

Kiállítás: Bor T (47'), ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 29. Forduló - Pénteki mérkőzés
 
Péntek - 2018.05.25.
Paksi FC II
-
Dunaújváros PASE
1 : 0
 
 
2018.05.25.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. május 18-22.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 17:30
Pécsi MFC - FC Dabas
FC Dabas II
Szombat, 17:00
FC Dabas II - Pilisi LK-Legenda
FC Dabas III
Szombat, 17:00
Albertirsa SE - FC Dabas III
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 17:00
FC Dabas Öregfiúk - Kakucs KSE
FC Dabas Veterán
Kedd, 17:30
Csep-Gól FC - FC Dabas Veterán
FC Dabas Leány
Szombat, 10:00
Jászberényi FC - FC Dabas U16
FC Dabas U19
Szombat, 12:00
FC Dabas U19 - Airnergy FC
FC Dabas U17
Szombat, 14:00
FC Dabas U17 - Airnergy FC
FC Dabas U15
Szombat, 10:00
FC Dabas U15 - Nagykáta SE
FC Dabas U14
Szerda, 17:00
FC Dabas U14 - Nagykáta SE
FC Dabas U13
Szombat, 14:00
Bozsik Torna U13
FC Dabas U13
Hétfő,15:30
Bozsik Alközponti Torna U13 - Dabas
FC Dabas U11
Hétfő,15:30
Bozsik Alközponti Torna U11 - Dabas
FC Dabas U9
Kedd,17:00
Bozsik Fesztivál U9
FC Dabas U7
Kedd,17:00
Bozsik Fesztivál U7
     

 
 
2018.05.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Pécsi MFC - FC Dabas *
 

A listavezető Pécsi MFC a következő ellenfelünk

Nehéz mérkőzés elé néz NB III-as csapatunk a hétvégi fordulóban. Erős Károly legénysége az éllovas PMFC otthonába látogat a hét utolsó napján. A hazaiak nem titkolt célja a bajnoki cím megszerzése, ehhez pedig inden hátralevő mérkőzésüket meg kell nyerniük, ha nem szeretnék, hogy a másik bajnokspiráns, a Duna Aszfalt-Tiszakécske beelőzze őket. Ennek megfelelően nem engedhetnek meg botlást a hétvégi FC Dabas elleni mérkőzésen sem, így már most borítékolható, hogy pokoli nehéz dolgunk lesz, ha pontot szeretnénk rabolni a PMFC otthonából.

Az FC Dabas azonban már több meglepetést és bravúros eredményt is szállított a 2017/2018-as bajnoki szezon során, így egyértelműen meg kell próbálni a lehetetlent. Erős Károly is azt említette, hogy mindent el kell követni a tisztes helytállásért és bármi is történik vasárnap, a lényeg, hogy emelt fővel tudjunk távozni a mérkőzés végeztével.

Az őszi dabasi összecsapáson 3:1-es pécsi siker született, egyetlen találatunkat akkor Fitos László szerezte. Reméljük az elmúlt mérkőzések sikertelenségét követően most újra megmutatják játékosaink, hogy nem véletlenül kellett eddig is minden csapatnak (tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül) számolnia az FC Dabassal.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Pécsi MFC - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.05.27. (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Pécs

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.24.
www.dabas.hu
KLUB
15. JUBILEUMI DABASI FUTÓNAP - MÁJUS 27 (VASÁRNAP)
 

Versenykiírás: 15. Jubileumi RotaChrom Dabasi Futónap

A Dabasi Lokálpatrióta Egyesület és magánszemélyek szervezésében 2018. május 27-én (vasárnap) kerül sor a 15. Jubileumi RotaChrom Dabasi Futónap megtartására, amely városunk egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye. A Futónapot idén is az "Inkább lódulj, mint bódulj" szlogennel drogprevenciós jelleggel szeretnénk megtartani.

A futóverseny 2,5 km-es, negyedmaratoni táv, valamint idén ismét félmaratoni táv teljesítésére nyújt lehetőséget. A jubileumi Futónap alkalmából minden távon chipes időmérést biztosítanak a szervezők (rajtszámra applikált egyszer használatos chip segítségével).

A rajt és a cél Dabasi-Diego Sportcsarnok előtti területen helyezkedik el, a 2,5 km-es távon indulók a Dabasi Motelnél elhelyezett forduló megkerülésével, a negyedmaratoni távon indulók, pedig a Sári és a Gyóni városrészben elhelyezett fordulók megkerülésével érkeznek vissza a Sportcsarnokhoz. A félmaratoni távon indulók a Vörösmarty-Vasút- Szent Isván-Bartók úton fognak többször (négyszer) végig futni. A futás útvonala rendőri felvezetéssel és rendezőkkel biztosított. A rendezvény teljes időtartamára orvosi ügyeletet biztosítunk. A rajt előtt zenés bemelegítés.

Rajt:
- félmaratoni táv - 9 óra
- 2,5 km-es táv - 9 óra 30
- negyedmaratoni táv - 10 óra

Azok számára, akik az előregisztráció lehetőségével nem tudtak élni május 27-én reggel 7:00 órától helyszíni regisztrációt biztosítunk. Az előregisztráltak is ettől az időponttól tudják átvenni a rajtszámaikat. A Futónap továbbra is minden részvevő számára ingyenes, de az egyedi Futónapi pólók korlátozott száma miatt, csak az első 1200 futó számára tudunk biztosítani pólót. A futónapi pólók kiosztása is reggel 7:00 órától történik a helyszínen a rajtszámok felmutatása alapján. Az előregisztrációval rendelkező futóknak is érdemes korán felvenni a rajtszámot, mert csak az első 1200 rajtszámot felmutató személy jut garantáltan futónapi pólóhoz.

NEVEZÉSI DÍJ: NINCS

Nemenként az első három helyezett érmet kap. A 2,5 km-en korcsoportonként is osztunk érmet. Ezt a távot jelmezben is lehet teljesíteni a legszellemesebb jelmezes futót a szervezők különdíjban részesítik.

Az iskolák közötti verseny különdíja egy-egy 70.000 Ft., 50.000 Ft. és 30.000 Ft. értékű sportszervásárlási utalvány.

A rendezvény végén a helyszínen tartózkodó résztvevők között kisorsolunk egy kerékpárt.

Információ a versennyel kapcsolatban:
Ferenczy Tamara (20-913-5691)
dr. Ács Ferenc (30-960-8507)

GYERE, FUSS VELÜNK TE IS!

 
 
2018.05.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
Aranyszarvas SE - FC Dabas
3:3 (1:3)
 
2018.05.22. (kedd, 18:00)
Gól:
- Pacsirta J (35')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Sajó A (36')
  Eredmények / Tabella - Danyis A (40')
     

 
 
2018.05.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
RTK - FC Dabas
1:0 (1:0)
 
2018.05.22. (kedd, 18:00)
Gól:
-
  MLSZ Jegyzőkönyv  
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2018.05.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Mórahalom VSE - FC Dabas (1:1)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Mórahalom elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Mint azt már korábban is említettem, az NB III nagyon kiegyenlített az idei szezonban.  A Mórahalom is annak ellenére, hogy már kiesett, egy masszív, jó csapat benyomását keltette.  Véleményem szerint 3-4 csapat is van, aki gyengébb náluk, mégis az utolsó előtti helyen szerénykednek.

Nem túl jó előjelekkel vágtunk neki az összecsapásnak, voltak sérültek, eltiltottak, így tudtuk jól, hogy könnyű mérkőzésre nem igen számíthatunk. Ez így is lett, nehéz összecsapáson vagyunk túl. Vezettünk, azonban ellenfelünk egy szép támadást követően kiegyenlített. Ezt követően mindkét csapat nyerni akart, de komoly gólszerzési lehetőségek már nem nagyon alakultak ki. Összességében értékesnek tartom az egy pontot, noha a táblázaton elfoglalt helyezéseket figyelembe véve teljesen csalódottnak kellene lennem.

Sajnos a szezon végére úgy fest kissé elfogytunk, sérülések, eltiltások is nehezítik dolgunk, kissé nyűgössé kezd válni a történet. Ettől függetlenül mindent el fogunk követni a hátralevő két mérkőzésen, hogy amit a szezon során felépítettünk és elértünk, azt lehetőleg ne romboljuk le teljesen pár mérkőzés alatt.

Nagyon nehéz összecsapás vár ránk a következő fordulóban a  PMFC otthonában. Pokoli nehéz onnan ponttal vagy pontokkal távozni, mégis megkértem a fiúkat, hogy tegyék oda magunkat, legyen tartásunk és emelt fővel távozzunk Pécsről. A záró fordulóban a Szeged ellen pedig úgy gondolom egy ki-ki meccs vár ránk, ahol ha jól teljesítünk kis szerencsével még a 6. hely is meglehet.

Az utolsó  két fordulóban már kicsit olyan szemmel is tekintek majd a csapatra és a játékosokra, hogy (a jövőt is szem előtt tartva) kik azok, akikre építhetünk a következő szezonban és kik azok, akiktől el kell majd köszönnünk. "

Mórahalom VSE - FC Dabas 1:1 (1:1)
Gól: Busa B (43') ill. Dalibor C (22')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.22.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Veresegyház VSK - FC Dabas U19 (2:7) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Veresegyház VSK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"Továbbra is a második hely a célunk! Ismét győzelmi kényszerben játszottunk, annyira szoros a tabella. Mi voltunk az esélyesek, mert mi vagyunk a jobb csapat, de ezt a pályán is bizonyani kellett. Már a 2. percben vezetést szereztünk Radácsi gyönyörű szólója után.

Jáger szólója után pedig már 2:0 volt az eredmény. Ezt követően összehoztunk egy öngólt (2:1). Sajnos magunkhoz képest bután játszottunk, de így is 3:1-es előnnyel fordultunk (Jáger Dávid rúgott hatalmas gólt 18 méterről - szabadrúgásból). A második félidőben már jobban játszottunk, amit a végeredmény is tükröz (7:2).

Hajrá Dabas! "

Veresegyház VSK - FC Dabas U19 2:7 (1:3)
Gól: Radácsi K (3'), Nagy-Jáger D (29'), Nagy-Jáger D (45'), Nagy-Jáger D (51'), Nagy-Jáger D (55'), Mata P (73'), Kőszegi Z (80')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.05.21.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Veresegyház VSK - FC Dabas U17 (2:10)
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Veresegyházi VSK elleni kiütéses sikert követően az alábbi beszámolót közölte:

" Már a 10. percben eldőlt a mérkőzés Pekker triplájával. A szünetre 7 gólos előnnyel vonultunk. A második félidőben ellenfelünk valamelyest nagyobb ellenállást tanúsított, amely két kapott gólban is megmutatkozott, azonban ez nagyban nem változtatott a játék összképén. A gólarányunk megugrott, azonban még ez a három pont sem elegendő ahhoz, hogy nagyot lépjünk a tabellán előre, csak betömörült a mezőny és felzárkóztunk.
Az utolsó két mérkőzésen dőlhet el, hogy sikerül-e az első 5 csapat közé férkőzni vagy marad a középmezőny a végelszámolásnál. Ehhez viszont mind a két meccset meg kell nyernünk.

Gratulálok a győzelemhez! Hajrá FC Dabas! "

Veresegyház VSK - FC Dabas U17 2:10 (0:7)
Gól: Pekker G L (3'), Pekker G L (8'), Lang A (12'), Pekker G L (16'), Czili B (33'), Pekker G L (35'), Pekker G L (38'), Czili B (54'), Pekker G L (71'), Mata T (82')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.05.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Szentendre VSE (4:1) *
 

Menekülés a győzelembe

Vasárnap délután a kiesés ellen folytatott harcban az egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzés várt kettes csapatunkra. Kucsák István tanítványainak minden áron be kellett gyűjteniük a három pontot a szintén a bentmaradásért küzdő Szentendrei VSE ellen. Keretünk a védelemben Eördögh Leventével, a középpályán Csepregi Richárddal valamint a támadósorban Laczkó Milánnal megerősítve indult neki az ütközetnek.

Az első negyed órát követően beindultak az események. NB III-as csapatunk egyik oszlopos tagja, Csepregi Richárd nyitotta a gólok sorát a 20. percben (1:0). Sajnos mindössze szűk tíz percig tarthatott örömünk, a vendégek ugyanis a 28. percben kiegyenlítettek (1:1). Szerencsére nem kellett sokat várni a következő dabasi találatra, négy perc elteltével rutinos nagy öregünk, Danyis Attilla tette le immáron sokadszor a névjegyét (2:1). A szünet végét jelző sípszót megelőzően az elmúlt fordulókban már ismét góljaival is kimagasló, sok nagy csatát megélt rutinos támadónk, Zsolnai Róbert is beköszönt, így már-már megnyugtató, két gólos előnnyel vonulhattunk a félidei pihenőre (3:1).

A folytatásban már "csak" az előny megtartására kellett törekedni, ezt azonban nem könnyítette meg Csepregi Richárd 59. percben történő kiállítása. Nehéz fél óra várt csapatunkra, azt mindenki sejthette. Az emberhátrány ellenére mégis egy újabb találatot sikerült szereznünk, amivel a 79. percben lényegében le is zártuk a mérkőzést és a három pont sorsát.

Utolsó gólunkat az a Zsolnai Róbert szerezte, aki immáron 10. találatát jegyezte a 2017/2018-as bajnoki szezonban. Házi gólkirály-jelöltünk egyébiránt remek formában van, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az elmúlt négy fordulóban (három mérkőzésen) 6! találatot jegyzett. Reméljük kitart gólerős formája és akkor elérhetjük legfőbb célunkat, ami a Megye I. osztályú tagság meghosszabbítása.

A következő fordulóban ismét Dabason léphetünk pályára, utolsó hazai mérkőzésünkön a tabella első felében elhelyezkedő Pilis LK-t fogadjuk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.04.20 (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Szentendrei VSE 4:1 (3:1)

FC Dabas II: Gerstenbrein G - Fritz B, Eörgögh L, Botlik G, Danyis A, Molnár P, Gáspár T, Csepregi R, Laczkó M, Varga B, Zsolnai R

Csere: Németh K, Farkas R, Danyis J, Kovács R, Huszti Á, Dabasi K

Gól: Csepregi R (20'), Danyis A (32'), Zsolnai R (45'), Zsolnai R (79') ill. Krasznai V (28')

Kiállítás: Csepregi R (59') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Nagykőrösi Kinizsi FC II - FC Dabas III (0:2)
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a Nagykőrösi Kinizsi II elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" A szombati napon a Nagykőrös II vendégei voltunk. Egy nagyszerű pályán egy egységes csapat ellen játszottunk, akik meg szerették volna őrizni a második helyüket. A mérkőzés elején egy kis ajándékkal leptük meg a hazaiak játékosedzőjét Kőműves Csabát, mert ez volt az utolsó összecsapása a pályafutása során.

A mérkőzés összképe alapján megérdemelten nyertünk, mert egységes csapat benyomását mutattuk az egész mérkőzés folyamán. Az összecsapás elején óvatosan kezdtünk, de aztán szépen lassan átvettük a játék irányítását és végül magabiztos győzelmet arattunk. Amit az öltözőben megbeszéltünk azt 99%-ban betartottuk, amihez nagyon sok jó teljesítmény párosult. Zelovics Attila, Kmetyó Máté és Szabados Krisztián játékát kiemelném!

A mérkőzésről pár szó. A félidő előtt egy szép akció végén megszereztük a vezetést. Pribék Tibi beadását Tihany Dani mellel maga elé vette és a jobb sarokba helyezte a labdát.
A második félidőben a hazai csapat jobban kinyílt és így több lehetőségünk is volt, de sajna elpuskáztuk őket. A biróspori ráadásul a 80. percben ajándék tizenegyest adott a hazai  csapatnak. Németh Krisztián higgadt volt és hárította a büntetőt, úgy hogy ki se jött róla és egyből a kontrából ziccerünk volt, ami sajna kimaradt. A következő kontránkat azonban már gólra tudtuk váltani. Bukó nagyszerű labdával ugratta ki Bálint Misit, aki higgadtan a kapus mellett a bal sarokba passzolta a labdát. Ezzel beállította 2:0-ás végeredményt!

GRATULÁLOK AZ EGÉSZ CSAPATNAK A BAJNOKI CÍMHEZ!

Hajrá Dabas! "

Nagykőrösi Kinizsi II - FC Dabas III 0:2 (0:1)
Gól: - ill. Tihany D (12'), Bálint M (88')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 28. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2018.05.20.
Rákosmente KSK
-
Paksi FC II
2 : 1
Dunaújváros PASE
-
Budapest Honvéd II MFA
1 : 1
 
 
2018.05.20.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Női
 
Leány
Monor SE - FC Dabas U16
2:3 (1:1)
 
Gól:
- Horváth V E (25')
  2018.05.19 (szombat, 15:00) - Horváth V E (67')
    - Gendur G (78')
     

 
 
2018.05.20.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
Veresegyház VSK - FC Dabas U19
2:7 (1:3)
 
Gól:
- Radácsi K (3')
  2018.05.19 (szombat, 12:00) - Nagy-Jáger D (29')
    - Nagy-Jáger D (45')
    - Nagy-Jáger D (51')
    - Nagy-Jáger D (55')
    - Mata P (73')
    - Kőszegi Z (80')
     
U17
Veresegyház VSK - FC Dabas U17
2:10 (0:7)
 
Gól:
- Pekker G L (3')
  2018.05.19 (szombat, 10:00) - Pekker G L (8')
    - Lang A (12')
    - Pekker G L (16')
    - Czili B (33')
    - Pekker G L (35')
    - Pekker G L (38')
    - Czili B (54')
    - Pekker G L (71')
    - Mata T (82')
     
U15
Gyöngyösi AK - FC Dabas U15
5:3 (2:0)
 
Gól:
- Juhász D (44')
  2018.05.20 (vasárnap, 10:00) - Veszelovszky B (64')
    - Gáspár Zs (73')
     
U14
Gyöngyösi AK - FC Dabas U14
18:0 (4:0)
 
Gól:
-
  2018.05.20 (vasárnap, 12:00)  
     

 
 
2018.05.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Nagykőrösi Kinizsi II - FC Dabas III (0:2) *
 

A Nagykőrös II legyőzésével bajnok az FC Dabas III

Az Inárcsot követően újfent rangadóra kellett ráhangolódnia hármas csapatunknak. Az összecsapás tétje a bajnoki cím idő előtti megszerzése volt. A képlet egyszerű volt, amennyiben Ledő Lászlóék két vállra tudják fektetni a második helyezett Nagykőrös II-t, az utolsó két fordulótól függetlenül már szombaton bajnoki címet ünnepelhetnek.

Minden a tervek szerint alakult, elég korán, már a 12. percben meg tudtuk szerezni a vezetést Tihany Dániel révén (0:1), így optimistán várhattuk a mérkőzés további alakulását. Egy második góllal lényegében lezárhattuk volna a mérkőzést, a győztes találat azonban nem nagyon akart összejönni. A szünetre is a minimálisan megszerzett előnyünkkel vonulhattunk, így maradt izgalom még a folytatásra is. A 80. percben a hazaiak előtt adódott egy kínálkozó lehetőség, a megítélt büntetőt azonban nem tudták értékesíteni, így megmaradt az egy gólos minimális előnyünk hajrára. A 88. percben aztán érkezett Bálint Mihály, aki góljával végleg lezárta a találgatásokat (0:2). Egy találat, ami nem csupán három pontot, de egyben bajnoki címet is ért...

Két forduló és egy elmaradt mérkőzés pótlása vár még hármas csapatunkra. Kiengedni még továbbra sem lehet, mert egyértelműen a célunk veretlenül teljesíteni a szezont. Ez azonban már csak hab a tortán, a lényeg, hogy összejött, sikerült a bajnoki cím elhódítása.

Gratulálunk FIÚK, szép munka volt! Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.05.19. (szombat, 17:00)
Helyszín: Nagykőrös

Nagykőrösi Kinizsi II - FC Dabas III 0:2 (0:1)

FC Dabas III: Németh K - Zelovics A, Bálint Z, Bálint G, Fehér A, Kmetyó M, Szabados K, Bukovszki B, Ubornyák J, Pribék T

Csere: Ledő L, Györgyövics I, Farkas G, Bálint M, Pasztyerik F, Gogolák J

Gól: - ill. Tihany D (12'), Bálint M (88')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Mórahalom VSE - FC Dabas (1:1) *
 

Egy pontot sikerült elhoznunk Mórahalomról

Szombat délután (két balul sikerült bajnoki mérkőzést követően) az utolsó előtti helyen szerénykedő Mórahallom VSE otthonába látogatott NB III-as első csapatunk. Tudtuk jól, hogy ebben a szezonban nincs könnyű mérkőzés, azonban ennek ellenére is egyértelmű esélyesként, bizakodva várhattuk a kezdő sípszót.

Jól alakult a mérkőzés, a 22. percben ugyanis Crkvenjakov Dalibor révén meg tudtuk szerezni a vezetést (0:1). Támadónk hosszú idő után volt ismét eredményes és ami a dolog érdekessége, hogy ahogy az ősszel, úgy most is sikerült bevennie előző csapatának kapuját. Örömünk azonban mégsem lehetett felhőtlen, mivel a hazaiak lélektanilag talán a legjobbkor, a félidő vége előtt kicsivel, ki tudtak egyenlíteni (1:1), így a második játékrészben lényegében kezdődhetett minden elölről.

A folytatásban Erős Károly vezetőedzőnk előbb Sándli Márkot és Csepregi Richárdot, majd házi gólkirályunkat, Takács Kornélt is csatasorba állította, azonban (mit végül kiderült) mindez kevésnek bizonyult. A hazaiak egészen a hármas sípszóig meg tudták tartani a döntetlent, így végül csupán egy szerzett ponttal indulhattunk haza.

Három mérkőzésből szerzett egy pont. kijelenthető, nehéz heteken vagyunk túl és sajnos a folytatás sem lesz sokkal egyszerűbb. A következő fordulóban ugyanis az éllovas Pécsi MFC otthonába látogatunk, ahol pokoli nehéz dolgunk lesz, ha pontokat szeretnénk rabolni.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.05.19 (szombat, 17:30)
Helyszín: Mórahalom

Mórahalom VSE - FC Dabas 1:1 (1:1)

FC Dabas: Sebestyén I - Földes M, Makrai L, Sárközi N, Kiss D, Szűcs L, Erős R, Mundi R, Laczkó M, Szkunc V, Dalibor C

Csere: Scheilinger Gy, Lázár T,Sándli M, Takács K, Csepregi R

Gól: Busa B (43') ill. Dalibor C (22')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 28. Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2018.05.19.
Makó FC
-
SZEOL SC
1 : 5
Mórahalom VSE
-
FC Dabas
1 : 1
Iváncsa KSE
-
Szentlőrinc SE
3 : 1
Kozármisleny FC
-
Hódmezővásárhelyi FC
3 : 1
Duna-Aszfalt TVSE
-
Vecsési FC
4 : 1
Szekszárdi UFC
-
Pécsi MFC
0 :1
 
 
2018.05.18.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U15
Szanda Focisuli SE - FC Dabas U15
1:5 (0:2)
 
Gól:
- Zsákai P (12')
  2018.05.18 (péntek, 17:30) - Czili D (30')
    - Talapka I (43')
    - Juhász D (61')
    - Gáspár Zs (70')
     
U14
Szanda Focisuli SE - FC Dabas U14
4:0 (3:0)
 
Gól:
-
  2018.05.18 (péntek, 15:30)  
     

 
 
2018.05.18.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. május 18-22.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Szombat, 17:30
Mórahalom VSE - FC Dabas
FC Dabas II
Vasárnap, 17:00
FC Dabas II - Szentendre VSE
FC Dabas III
Szombat, 17:00
Nagykőrösi Kinizsi FC II - FC Dabas III
FC Dabas Öregfiúk
Kedd, 18:00
Aranyszarvas SE - FC Dabas Öregfiúk
FC Dabas Veterán
Kedd, 18:00
RTK - FC Dabas Veterán
FC Dabas Leány
Szombat, 15:00
Monor SE - FC Dabas U16
FC Dabas U19
Szombat, 12:00
Veresegyház VSK - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Szombat, 10:00
Veresegyház VSK - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Péntek, 17:30
Szanda Focisuli SE - FC Dabas U15
FC Dabas U15
Vasárnap, 10:00
Gyöngyösi AK - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Péntek, 15:30
Szanda Focisuli SE - FC Dabas U14
FC Dabas U14
Vasárnap, 12:00
Gyöngyösi AK - FC Dabas U14
FC Dabas U9
Szombat, 9:00
Bozsik Fesztivál U9
FC Dabas U7
Szombat, 9:00
Bozsik Fesztivál U7
     

 
 
2018.05.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Mórahalom VSE - FC Dabas *
 

Mórahalomra látogat NB III-as csapatunk

Az elmúlt mérkőzések közel sem úgy alakultak, ahogy azt vártuk, így a hétvégi Mórahalom elleni vendégjátékunk kiemelt jelentőséggel bír. A Dunaújváros otthonában elszenvedett három gólos vereséget sem volt túl kellemes dolog megélnünk, azonban a múlt hétvégi, Makó elleni (szintén 3:0 arányú) hazai fiaskó már felveti a kérdést, mi történt csapatunkkal az elmúlt napokban, hetekben.

Erős Károly vezetőedzőnk elmondása szerint játékban mindenkivel felvesszük a versenyt, fizikálisan és mentálisan sincs probléma, azonban a helyzetek kihasználásával mégis hadilábon állunk, ami miatt egyszerűen nem úgy alakulnak az eredmények, ahogy arra számítani lehetett.

Soron következő mérkőzésünkön az utolsó előtti helyezett Mórahalom otthonába látogatunk, ahol egyszerűen nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése. Reméljük, átérzi minden játékosunk a kialakult (nem éppen kellemes) helyzetet és ennek megfelelően ellenfelünknek esélyt sem adva hozzák majd el Mórahalomról mindhárom bajnoki pontot.

A kiesés veszélye szerencsére nem fenyegeti csapatunkat, így lényegében továbbra is nyugodtan készülhetünk a szombati összecsapásra, azonban az elmúlt hetek kínos botlásai mégis jelentősen belerondítottak a remek idénybeli szereplésünkbe. Ahhoz, hogy jó szájízzel és összességében elégedetten zárhassuk az idei bajnokságot még sajnos nem állhatunk le és ha kínkeservesen is, de be kell még gyűjtenünk pár mérkőzést.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Mórahalom VSE - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.05.19. (szombat, 17:30)
Helyszín: Mórahalom

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.17.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 28. forduló
 

Ezúttal Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2018.05.19. (szombat) 17:30
Makó FC - SZEOL SC
Tovább folytatja harcát a bennmaradásért a makói alakulat. Úgy gondolom nem a szomszédvár csapata lesz az, amely útját állja. Tippem: 2-1

2018.05.19. (szombat) 17:30
Mórahalom VSE - FC Dabas
Két rossz formában lévő együttes. A harmadosztálytól búcsúzó csongrádiak és a teljesen szétesett csapat benyomását keltő dabasiak párharca mi mást is ígérhet, mint egy békés döntetlent. Tippem: 0-0

2018.05.19. (szombat) 17:30
Iváncsa KSE - Szentlőrinc SE
A mezőföldiek az előző fordulóban ott nem remekeltek ahol a legerősebbek: a gólszerzésben. a baranyaiak jó formában vannak továbbra is. Van esélyük a pontszerzésre. Tippem: 2-2

2018.05.19. (szombat) 17:30
Kozármisleny FC - Hódmezővásárhelyi FC
Óriási kiesési rangadó, amely a kiesés szempontjából akár döntő is lehet. Amelyik csapat itt győz, az kicsit fellélegezhet, amelyik veszít, annak már nagyon nehéz dolga lesz a hátralévő két fordulóban. Hazai pályán a baranyaiak talán esélyesebbek. Tippem: 1-0

2018.05.19. (szombat) 17:30
Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske - Vecsési FC
Derekasan küzd a Vecsés a kiesés ellenére is, de nyilván a bajnoki címre törő kécskeiek most nem hibázhatnak. Nem is fognak. Tippem: 4-0

2018.05.19. (szombat) 17:30
Szekszárdi UFC - Pécsi MFC
Úgy gondolom, hogy nem a szekszárdiak lesznek azok, akik megnehezítik a pécsiek harcát a feljutásért. A Pécs nem engedhet meg magának olyan bakit, mint Vecsésen, nagy árat fizethet(ne) érte. Tippem: 0-3

2018.05.20. (vasárnap) 17:30
Rákosmente KSK - Paksi FC II.
Még nincs biztonságban a rákosmenti csapat, kellenek a pontok a bennmaradáshoz. Talán ez most sikerül is a rapszodikus paksiakkal szemben. Tippem: 2-1

2018.05.20. (vasárnap) 19:00
Dunaújváros - Budapest Honvéd-MFA II.
Bár tudom, hogy a Dunaújváros mostani helyezése a realitás, mégis újvárosi szurkolóként a ragyogó őszi szezon után kicsit csalódásként élem meg a tavaszit. Némi szépségtapasz lehet a szurkolók számára az előző fordulóban győztes és némiképp már biztonságban lévő Honvéd legyőzése. Tippem: 2-0

Teljes cikk
 
2018.05.16.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U15
Ferihegy Sportakadémia - FC Dabas U15
1:2 (1:1)
 
Gól:
- Zsákai P (9')
  2018.05.15 (kedd, 16:30) - Talapka I (79')
     
U14
Ferihegy Sportakadémia - FC Dabas U14
4:0 (1:0)
 
Gól:
-
  2018.05.16 (szerda, 16:30)  
     

 
 
2018.05.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
FC Dabas - Vasadi RSC
16:2 (8:0)
 
2018.05.14. (hétfő, 18:00)
Gól:
- Wrábel J (2')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Funk Z (8')
  Eredmények / Tabella - Bálint G (14')
    - Sajó A (18')
    - Wrábel J (22')
    - Wrábel J (27')
    - Wrábel J (32')
    - Kaldenecker Tamás ( (40')
    - Funk Z (42')
    - Pasztyerik F (45')
    - Wrábel J (55')
    - Bálint G (62')
    - Wrábel J (71')
    - Pasztyerik F (75')
    - Pacsirta J (78')
    - Pasztyerik F (80')
     

 
 
2018.05.15.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - III. évfolyam, 5. szám

Ízelítő a tartalomból:

- Az U16-os magyar válogatott válogató edzőtáborában Telkiben az FC Dabas lányai
- Dabasi felnőtt csapatok - igazi kuriózum
- Erős Károlyt, az FC Dabas NB III-as csapatának vezetőedzőjét kérdeztük
- Kucsák Istvánt, az FC Dabas II csapatának vezetőedzőjét kérdeztük
- Danyis Attillát kértük, meséljen nekünk, mi újság az FC Dabas öregfiúk csapatának háza táján
- Veterán csapatunk szereplése
- FC DABAS évzáró: június 9.
- Interjú Feczesin Róberttel
- FC Barcelona focitábor Dabason - immár harmadik alkalommal

 
 
2018.05.14.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - BVSC Zugló (5:1) *
 

Tóth Ferenc, az FC Dabas U19-es csapatának edzője a BVSC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"Megszereztük 15. győzelmünket, egy jó iramú és magas színvonalú meccsen. Rendkívül érett játékkal múltuk felül ellenfelünket. Két hatalmas fejesgóllal szereztünk kétgólos előnyt, előbb Fodor Gergő, majd Kőszegi Zoltán volt eredményes. Isztolyka Ádi 2:0-nál tizenegyest hárított, ezzel szemben Mata Peti ziccerpasszát váltotta gólra, az immár második gólját jegyző Fodor Geri (3:0). A második félidőben kicsit elfáradva, átengedtük a kezdeményezést a fővárosiaknak, amit ki is használtak (3:1). Éltünk át meleg pillanatokat, de Mata Peti ismét gólpasszt adott. Jager Dávid a harmadik ajtó-ablak helyzetét már gólra váltotta (4:1). El is dőlt a találkozó. A hármas sípszó előtt egy gyönyörű rajzolt támadás végén Mata Peti is betalált (5:1).

Három mérkőzés van hátra és magabiztosan őrizzük a 2. helyet! Hajrá Dabas! "

FC Dabas U19 - BVSC Zugló 5:1 (3:0)
Gól: Fodor G (12'), Kőszegi Z (21'), Fodor G (32'), Nagy-Jáger D (83'), Mata P (85')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.05.14.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - BVSC Zugló (3:1) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a BVSC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

"Már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, ahol agilisan, nagy kedvvel futballoztunk. Pekker Laci két, tudatos labdaszerzéséből a kettő gólos előnyünk megérdemeltnek volt mondható,ahol a feltolt védekezésünknek köszönhetően, a kialakult 1-1 elleni szituaciókból rendre nyertesen jöttünk ki.

A második félidő első negyed órájában nagyobbnál nagyobb lehetőségeink voltak, de nem tudtuk gólra váltani őket, viszont amire nem számítottunk, abból pedig találatot értünk el, ami még jobban megnyugtatott minket. Sajnos a túlzott akarás megmutatkozott faultokban is, ahol az átlagtól több lapot kaptunk. Az utolsó 10 percre vált kapkodóvá ismét a játékunk, ahol ellenfelünk szépíteni tudott. A hat cserénk nehezen vette fel a ritmust ismét, ami csapkodó játékhoz vezetet, érthetetlenül. Ugyan nem veszélyeztette a végeredményt, azonban színvonalban kevés értéket képviseltünk.

Ismét fontos három pontot szereztünk, aminek következtében az utolsó 3 fordulóra közel kerülhetünk az élmezőnyhöz. Gratulálok a győzelemhez! A jövő héten még több szenet rakunk a tűzre!

Hajra FC Dabas! "

FC Dabas U17 - BVSC Zugló 3:1 (2:0)
Gól: Pekker G L (14'), Pekker G L (29'), Nyeső M (60')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.05.14.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: FC Dabas U16 - Szeged 2011 (3:2) *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas U16-os leány csapatának vezetőedzője a Szeged 2011 elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést közölte:

"A csütörtöki napon utolsó hazai mérkőzésünket játszottunk a Szeged csapata ellen. Nagyon vártuk és nagyon készültünk is erre a mérkőzésre, hiszen egyetlen egy csapattól kaptunk ki a szezonban és ez a Szeged volt, mondhatni ők a nagy riválisunk. Nagyon boldogok voltunk, hiszen most először játszhattunk a centerpályán, ami nagyon nagy szó volt a lányoknak.

Rettenetesen nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amit 3:2-re sikerült megnyernünk borzasztóan nagy küzdelemben. Elképesztően nagyot futballoztak a lányok és elképesztően nagyot küzdöttek, hiszen gyakorlatilag a Szeged az utolsó másodpercekig megállás nélkül ment előre. Le a kalappal ellenfelünk előtt is, egy pillanatig nem adták fel és folyamatosan játékban voltak. Magabiztos játékkal, de nagyon nagy harcban sikerült itthon tartanunk a három pontot. Nagyon büszke vagyok a csapatra, ez egy gyönyörű eredmény.

Szeretném megköszönni a Szülők támogatását, szurkolását, hogy minden mérkőzésen igen nagy erőt adnak Csapatunknak, illetve szeretném megköszönni Basa Zsuzsinak és Attilának a vacsorát, amivel mérkőzés után megleptek Minket!

Hajrá Dabas! Hajrá Csajok!

FC Dabas U16 - Szeged 2011 Kft. 3:2 (3:1)
Gól: Gendur G (3'), Horváth V E (10'), Gendur G (26')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.05.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas - Makó FC (Videó összefoglaló)
 

A 2018. május 13-án, vasárnap lejátszott FC Dabas - Makó FC (0:3) NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzésről készült videó összefoglaló a Makó FC jóvoltából az alábbi linken megtekinthető...

 
 
2018.05.13.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
FC Dabas U19 - BVSC Zúgló
5:1 (3:0)
 
Gól:
- Fodor G (12')
  2018.05.12 (szombat, 14:00) - Kőszegi Z (21')
    - Fodor G (32')
    - Nagy-Jáger D (83')
    - Mata P (85')
     
U17
FC Dabas U17 - BVSC Zúgló
3:1 (2:0)
 
Gól:
- Pekker G L (14')
  2018.05.12 (szombat, 12:00) - Pekker G L (29')
    - Nyeső M (60')
     

 
 
2018.05.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Makó FC (0:3)
 

Fájó hazai vereség a Makótól

Vasárnap délután ismét hazai közegben lépett pályára NB III-as első csapatunk. Erős Károly fiai a kiesés ellen küzdő, 14. helyezett Makó FC-t látták vendégül.

Egyértelmű célunk már a mérkőzés elejétől nem is lehetett más, mint a vezető találat mielőbbi megszerzése. Ahogy az azonban az elmúlt időszakban lenni szokott, ez a gól csak nem akart idő előtt összejönni, pedig ismét megvoltak a lehetőségeink. A gól nélküli első játékrészt már egy gólgazdagabb második követte, bár ebben sajnos nem lehetett sok örömünk. A 49. percben ugyanis Varga Richárd góljával megszerezte a Makó a vezetést (0:1), majd a 69. percben Molnár János megduplázta a megszerzett előnyt (0:2). Mindent egy lapra feltéve próbáltunk szépíteni, azonban a következő találat sem a mi nevünkhöz fűződött. Eördögh Levente a 84. percben a kiállítás sorsára jutott, az esetért megítélt büntetőt Tóth Imre értékesítette, ezzel pedig lényegében le is zárult az összecsapás érdemi része (0:3).

Óriási meglepetés és egyben értetlenség is, hogy a tabella alsó felében található Makó FC hazai pályán három góllal jobbnak bizonyulva elvitte tőlünk mindhárom bajnoki pontot. A vereségnek további hozománya is lett sajnos, a SZEOL és a Szentlőrinc is köszönte szépen a kínálkozó lehetőséget és győzelmükkel beelőztek minket.

Folytatás (remélhetőleg több sikerrel) jövő szombaton az utolsó előtti helyezett Mórahalom VSE otthonában.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.05.13 (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Makó FC 0:3 (0:0)

FC Dabas: Sebestyén I - Kiss D, Makrai E, Eördögh L, Fritz A, Földes M, Sárközi N, Erős R, Mundi R, Sándli M, Laczkó M

Csere: Scheilinger Gy, Szűcs L, Lázár T, Szkunc V, Takács K, Csepregi R

Gól: - ill. Varga R (49'), Molnár J (69'), Tóth I (84')

Kiállítás: Eördögh L (84') ill. -

MLSZ Adatbank

További képek

Fotó: www.makoifoci.hu

 
 
2018.05.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Nagykőrösi Kinizsi FC - FC Dabas II (5:1) *
 

A dobogós Nagykőrös ezúttal is jobbnak bizonyult

Vasárnap délután Nagykőrösre látogatott az FC Dabas II. Kucsák István játékosainak a remek formában lévő Kinizsi ellen kellett megmutatniuk, mire képesek aznap. Sajnos a mérkőzésben nem lehetett nagy örömünk. Már az 5. percben hátrányba kerültünk (1:0). A bekapott gólt követően azonban majd egy órán át egészen jól tartottuk magunkat. Sajnos az 58. percben a hazaiak meg tudták duplázni előnyüket, amivel igen nehéz helyzetbe sodortak minket az utolsó fél órára (2:0). Tíz perccel később Fritz Balázs találatával mégis sikerült szépítenünk és ekkor talán még némi remény is megcsillant, hogy hátha egy újabb góllal esetleg pontot tudunk rabolni ellenfelünk otthonából (2:1). A hazai csapat azonban az utolsó 15 percre ismét megrázta magát és a 80. perc környékén Borsi Márton duplájával ismét jelentős előnyre tett szert. A kegyelemdöfés pedig a 90. percben érkezett Pesti Imre jóvoltából (5:1).

Súlyos vereség lett a nagykőrösi vendégszereplésünk hozománya, azonban ez már a múlt, előre kell tekinteni, mert vár még fontos feladat ránk a bajnokság végéig. Legelőször jövő hétvégén, hazai pályán az egy helyezéssel előttünk álló Szentendre VSE ellen.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.04.13 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

Nagykőrösi Kinizsi FC - FC Dabas II 5:1 (1:0)

FC Dabas II: Gerstenbrein G - Kovács R, Cemmel P, Farkas R, Danyis A, Huszti Á, Gáspár T, Fehér Á, Dabasi K, Varga B, Zsolnai R

Csere: Németh K, Kovacsik T, Danyis J, Bálint Z, Fritz B, Ubornyák J

Gól: Molnár T (5'), Hazafi Á (58'), Borsi M (77'), Borsi M (80'), Pesti I (90') ill. Fritz B (68')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 27. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2018.05.13.
FC Dabas
-
Makó FC
0 : 3
SZEOL SC
-
Dunaújvárosi PASE
1 : 0
Budapest-Honvéd MFA II
-
Rákosmente KSK
1 : 0
Paksi FC II
-
Duna-Aszfalt TVSE
1 : 3
Hódmezővásárhelyi FC
-
Iváncsa KSE
0 : 0
 
 
2018.05.12.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Női
 
Leány
FC Dabas U16 - Szeged 2011 Kft.
3:2 (3:1)
 
Gól:
- Gendur G (3')
  2018.05.10 (csütörtök, 16:30) - Horváth V E (10')
    - Gendur G (26')
     

 
 
2018.05.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 27. Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2018.05.12.
Pécsi MFC
-
Mórahalom VSE
6 : 0
Szentlőrinc SE
-
Szekszárdi UFC
1 : 0
 
 
2018.05.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 27. Forduló - Pénteki mérkőzés
 
Péntek - 2018.05.11.
Vecsési FC
-
Kozármisleny FC
0 : 0
 
 
2018.05.11.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. május 11-16.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 17:00
FC Dabas - Makó FC
FC Dabas II
Vasárnap, 16:30
Nagykőrösi Kinizsi FC - FC Dabas II
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:00
FC Dabas Öregfiúk - Vasadi RSC
FC Dabas Veterán
Kedd, 19:30
Pestszentimrei SK - FC Dabas Veterán
FC Dabas U19
Szombat, 14:00
FC Dabas U19 - BVSC Zúgló
FC Dabas U17
Szombat, 12:00
FC Dabas U17 - BVSC Zúgló
FC Dabas U15
Kedd, 16:30
Ferihegy-Sportakadémia - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Szerda, 16:30
Ferihegy-Sportakadémia - FC Dabas U14
FC Dabas U13
Vasárnap, 9:00
Bozsik Alközponti Torna U13
FC Dabas U11
Szombat, 9:00
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U11 - Dabas
FC Dabas U11
Vasárnap, 9:00
Bozsik Alközponti Torna U11
FC Dabas U9
Péntek, 15:30
Bozsik Fesztivál U9
FC Dabas U7
Péntek, 15:30
Bozsik Fesztivál U7
     

 
 
2018.05.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Makó FC *
 

A Makó FC-t fogadja NB III-as csapatunk

A Dunaújváros PASE elleni múlt hétvégi idegenbeli vereséget követően most vasárnap, immáron hazai pályán lesz javítási lehetősége Erős Károly tanítványainak. A dobogós álmok ugyan végérvényesen szertefoszlottak, az 5. hely viszont teljesen reálisan tartható. Természetesen a Szentlőrinc SE-nek és a SZEOL SC-nek is ugyanez a célja, azonban jelenleg még lépéselőnybe vagyunk, sorsunk a saját kezünkben van. Ahhoz azonban, hogy előnyünket meg tudjuk tartani elengedhetetlen, hogy a hétvégén a tabella alsó felében elhelyezkedő Makó FC-t két vállra fektessük.

Az őszi mérkőzésen Fitos László duplájának és Földes Milán góljának köszönhetően magabiztos 3:0-ás győzelmet arattunk. Természetesen ezzel az eredménnyel alighanem most sem lennénk elégedetlenek. Ettől függetlenül azonban nagy hiba lenne félvállról venni az összecsapást, mivel a Makó az elmúlt 4 fordulóban két győzelmet és egy döntetlent tudott felmutatni, egyetlen vereségét pedig a listavezető PMFC-től szenvedte el.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Makó FC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.05.13. (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dabas

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.11.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 27. forduló
 

Ezúttal Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2018.05.11. (péntek) 17:00
Vecsési FC - Kozármisleny FC
Dicséretesen küzd a Vecsés, de már nem fog tudni bennmaradni a harmadosztályban, ám mindenképp szeretne felemelt fejjel távozni. Erre jó esély kínálkozik ezen a mérkőzésen, bár a baranyaiak sem érezhetik magukat biztonságban. Kettejük közül már nekik kell jobban a pont. Tippem: 1-1

2018.05.12. (szombat) 17:00
Pécsi MFC - Mórahalom VSE
A bajnoki cím legnagyobb esélyese úgy gondolom, ha fel akar jutni, akkor fel fog jutni. Aligha a harmadosztálytól búcsúzó csongrádiak lesznek azok, akik útjukat állják. Tippem: 6-0

2018.05.12. (szombat) 17:00
Szentlőrinc SE - Szekszárdi UFC
A Pécs már nagy falat volt a kiváló formában lévő szentlőrincieknek. a szekszárdiak viszont nem tűnnek túl acélosnak. Szoros meccsen nyerhet a hazai csapat. Tippem: 2-1

2018.05.13. (vasárnap) 17:00
FC Dabas - Makó FC
Élet-halál harcát vívja a Makó. Az előző fordulóban, Dunaújvárosban sima vereséget szenvedő dabasiak ellen kis szerencsével akár pontot is szerezhet. Tippem: 2-2

2018.05.13. (vasárnap) 17:00
SZEOL SC - Dunaújváros
Talán visszatalál a helyes útra a Dunaújváros, az előző fordulóban a második félidei játék már az őszi formáját idézte. Persze Szegeden senkinek sincs könnyű dolga. Abszolút háromesélyes mérkőzés. Bízom kedvenc csapatom pontszerzésében. Tippem: 1-2

2018.05.13. (vasárnap) 17:00
Budapest Honvéd-MFA II. - Rákosmente KSK
Noha kedvezőbb pozícióban van mindkét csapat, a kiesési harcban még nem érezhetik magukat biztonságban. Testvériesen megsegítve egymást megosztozhatnak majd a pontokon. Tippem: 2-2

2018.05.13. (vasárnap) 17:00
Paksi FC II. - Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske
Pakson már megizzadt a Pécs és az Iváncsa is. A Tiszakécskének sem lesz könnyű dolga. Alaposan fel kell kötni a gatyát ha győztesen akarnak hazatérni, és versenyben maradni a bajnoki címért, de meglehet a meccs. Tippem: 1-2

2018.05.13. (vasárnap) 17:00
Hódmezővásárhelyi FC - Iváncsa KSE
A szezon meglepetés csapata a kiesés ellen küzdő vásárhelyiek otthonában sem esélytelen. Bár védelmük helyenként sebezhető, Balogh vezérletével elöl  roppant veszélyesek. A csongrádiak mindent el fognak követni a pontszerzés érdekében, de szerencsére is szükségük lesz ha nem akarják vesztesen elhagyni a pályát. Tippem: 2-3

Teljes cikk
 
2018.05.10.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Nagykáta SE - FC Dabas U19 (0:4) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Nagykáta SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

"Kíváncsian vártuk Ferivel (és Riesz Petivel) a mérkőzést, mivel hosszú idő után vereséget szenvedtünk Mezőkövesden (a bajnoktól). Ellenfelünk 20 gólt rúgott az előző 3 bajnokiján. Az első 20 percben még nem igazán játszottunk jól, elrugdostuk a labdákat. Folyamatosan kiabáltam be, hogy ez nem a mi játékunk, tartsuk a labdát a földön és 1-2 érintőben játszunk. Aztán végre megnyugodtunk és elkezdtünk focizni. Kihagytunk két ziccert, aztán a mezőny legjobbja háttal a kapunak, bal lábbal bevágott egy szögletet. Gyönyörű gól volt! Az első félidőben kihagytunk még két ziccert, a pihenőre így egy gólos előnnyel mentünk.

Egyet cseréltem a szünetben, Nyerges Patrikot, aki nyerő ember lett. Két gólpasszt adott 5 perc alatt. Két elérhetetlennek tűnő labdát futott be és pontosan centerezett. Fodorunk megszerezte második gólját, majd csinált egy tizenegyest, amit Mata Peti magabiztosan értékesített. Aztán Peti megrúgta önmaga második gólját. Szépen emelte át a kint álló kapust. Rúghattunk volna még 3-4 gólt, de kihagytuk a ziccereket. Védelmünket ismét dicséret illeti és le a kalappal a csapat előtt is, hiszen ismét sokat futva, alázatosan tették a dolgukat.

A második helyen vagyunk célunk továbbra is a második hely megtartása."

Nagykáta SE - FC Dabas U19 0:4 (0:1)
Gól: Fodor G (35'), Fodor G (53'), Mata P (57'), Mata P (76')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.05.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Dunaújváros PASE - FC Dabas (3:0)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője az DPASE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" A játék minden elemében felvettük a versenyt a hazai csapattal. Az első félidőben három nagy lehetőségünk adódott, amiket ha gólra váltunk, akkor sima győzelmet arathattunk volna. A második félidőben sajnos jött egy rövidzárlat, kaptunk egy kontrából és egy pontrúgásból egy-egy gólt, amivel jelentős hátrányba kerültünk. A hazaiak innentől stabilan védekeztek, majd a végén még egy gólt szerezve eldöntötték a három pont sorsát.

Csalódottak vagyunk, mert aki jelen volt Dunaújvárosban, az láthatta, hogy ha az első játékrészben értékesítjük a helyzeteinket, akkor az FC Dabasnak lett volna 3:0 és sima győzelmet aratunk. A végeredmény tehát kissé túlzó, közel sincs ennyi a két csapat között, sőt, ahogy említettem könnyedén fordítva is kialakulhatott volna a végeredmény.

Továbbra is a legfőbb problémánk, hogy amíg nem tudjuk megfelelő számban értékesíteni kínálkozó gólszerzési lehetőségeinket, emellett a semmiből is képesek vagyunk gólt kapni, addig nem fogjuk tudni ezeket a mérkőzéseket hozni. A vereség ellenére azonban mégis bizakodásra ad okot, hogy mind fizikálisan, mind mentálisan egyben voltunk, játékban jól teljesítettünk, a fiúk tették becsülettel a dolgukat, megtettek minden tőlük telhetőt, így összességében senki nem tudok elmarasztalni.

Dolgozunk tovább és készülünk a következő feladatra."

Dunaújváros PASE - FC Dabas 3:0 (0:0)
Gól: Tóth T (48'), Tóth T (61'), Szepessy R (89') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
FC Dabas - Malév SC
3:3 (1:1)
 
2018.05.08. (kedd, 19:30)
Gól:
- Dobos J (7')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Pesti L (50')
  Eredmények / Tabella - Gáspár J (76')
     

 
 
2018.05.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 
Öregfiúk
Nagykáta SE - FC Dabas
2:8 (0:4)
 
2018.05.07. (hétfő, 18:00)
Gól:
- Bálint G (18')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Funk Z (20')
  Eredmények / Tabella - Farkas K (38')
    - Wrábel J (40')
    - Funk Z (50')
    - Gosztonyi J (61')
    - Farkas K (62')
    - Sajó A (80')
     

 
 
2018.05.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Inárcs VSE - FC Dabas III (4:5) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a hétvégi Inárcs VSE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

"Vasárnap Inárcsra látogattunk. A preztizs mellett még az volt a mérkőzés tétje, hogy ha netán nyerünk akkor 99%, hogy megnyertük a bajnokságot. A mérkőzés előtt próbáltam a srácokról a tehert levenni és azt kértem, hogy játsszuk a saját játékunkat egyszerűen, de ha lehet gyorsan.

Jól kezdtük a mérkőzést, mert a 9. percben a második lehetőségünket góllá váltottuk. Sajnos annyira ünnepeltünk, hogy ellenfelünk a középkezdésből egyenlített.  A kezdeményezést ezek után se adtuk át, ami a 20. percben ismét góllá érett. Vezetésünk után növelhettük volna az előnyünket, de sajnos tizenegyest hibáztunk. A lendületünk nem tört meg és a félidő előtt Bukó szépségdijas találattal növelte csapatunk előnyét, így a félidőre 3:1-es előnnyel tértünk.

A szünetben frissítettünk és egy kis színjáték zajlott le az öltözőnkben, ami  meg is zavarta a csapatot. Ellenfelünk könyörtelenül kihasználta a hibáinkat és 10 perc alatt egyenlített. A következő 10 perc kapkodó játékot hozott, de a srácok átvészelték a sokkot és egy szöglet végén a kifejelt labdát Mráz István könyörtelenül bevágta a kapuba. 4:3 ide. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteinket, de az utolsó passz mindig rossz volt, illetve  elkapkodtuk őket. Sajna megint hibáztunk és ezt ellenfelünk góllal büntette (4:4). A utolsó 5 percben mindkét csapat a győzelemre játszott. A lefújás előtt egy perccel Bukó megszerezte önmaga harmadik és csapatunk győztes gólját (5:4)!

A  kilátogató közönség izgalmas fordulatokban gazdag igazi rangadót láthatott. Meg kell említenem, hogy az Inárcs csapata rászolgált volna az egy pontra, mert nagyot küzdöttek és könyörtelenül kihasználták a hibáinkat, de mint szokták mondani JÓ CSAPATNAK VAN SZERENCSÉJE...

A Dabas III nevében jobbulást kívánunk az ellenfélnél megsérült játékosnak.

Hajrá Dabas!

Inárcs VSE - FC Dabas III 4:5 (1:3)
Gól: Urbán G (10'), Urbán G (48'), Tőkés N (55'), Hajdú L (85') ill. Bukovszki B (9'), Pribék T (21'), Bukovszki B (39'), Mráz I (61'), Bukovszki B (91')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2018.05.07.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: Békéscsabai LAK - FC Dabas U16 (2:6) *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas U16-os leány csapatának vezetőedzője a Békéscsaba elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést közölte:

"Megérdemelt győzelem a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia ellen... Ismételten egy nehezen értékelhető mérkőzés! 6:2-es győzelmet arattunk, a reális az minimum 30:2 lett volna. Rengeteg lövésünk ment a kapu mellé - fölé - kapufa - és bele a kapusba! A csapat mentségére váljon, hogy elképesztő melegben, délután kettőkor játszottunk, 3 órás utazás után.

Nem indultunk túl jól. Felmentünk a pályára és mindenkit kiütött a meleg, gyakorlatilag 5 perc után nem volt levegője senkinek. A mérkőzést nagyon nehéz értékelni, mivel ellenfelünk egyetlen taktikát követett. Felrúgták a labdát és majd lesz valami. Mi játszottuk a saját játékunkat,már amennyire ellenfelünk engedte.

Hajrá Dabas!"

Békéscsabai LAK - FC Dabas U16 2:6 (1:2)
Gól: Horváth V E (15'), Horváth V E (36'), Horváth V E (46'), Ország Zs (52'), Horváth V E (55'), Horváth V E (72')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.05.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Inárcs VSE - FC Dabas III (4:5) *
 

Rangadó kilenc góllal és dabasi győzelemmel

A tavasz egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzése várt kettes csapatunkra vasárnap délután Inárcson. Ledő László tanítványainak legfőbb üldözőjükkel, a második helyezett Inárcs VSE-vel kellett harcba szállniuk a három pontért. A tét nem volt kicsi, ha ugyanis győzelmet tudunk aratni idegenben, akkor lényegében már csak matematikailag lehet megfosztani csapatunkat a bajnoki címtől, ha viszont az Inárcs nyer, akkor továbbra is nyílt marad a bajnokság.

A csapatok rangadóhoz méltóan teljesítettek, nem tartott túl sokáig a puhatolózás időszaka. Szűk tíz perc után beindult a gólgyártás mindkét oldalon, aminek talán a mérkőzésre kilátogató szimpatizánsok örülhettek a legjobban, mert egy igen gólgazdag, izgalmas és egy a végletekig kiélezett igazi rangadót láthattak.

Bukovszki Balázs nyitotta a gólok sorát a 9. percben (0:1), amire a hazaiak részéről Urbán Gábor szinte azonnal válaszolt is (1:1). Pribék Tibor a 21. percben ismét vezetéshez juttatta csapatunkat (1:2), amit Bukovszki Balázs 39. percben szerzett második találata fejelt meg (1:3), így 3:1-es előny birtokában térhettünk pihenőre.

A második félidőt finoman fogalmazva sem kezdtük jól. Előbb a 48. percben kaptunk egy gólt (2:3), majd Tőkés Norbert 55. percben szerzett találatával máris döntetlen volt az állás (3:3). A inárcsi játékosok öröme azonban nem tarthatott sokáig, mivel pár perccel később a csereként pályára lépő Mráz István is eredményes volt csapatunkból (3:4). A hazaiak azonban csak nem adták fel, a 85. percben ismét egalizálni tudtak (4:4), azonban ez ismét kevés volt az üdvösséghez számukra, mivel a 91. percben érkezett a mérkőzés hőse, Bukovszki Balázs, aki saját maga harmadik és egyben csapata ötödik találatát megszerezve végleg eldöntötte a három pont sorsát (4:5).

Hihetetlen győzelmünknek köszönhetően immáron 13 pont az előnyünk az Inárcs VSE-vel szemben, azonban érkezett egy újabb kihívó a Nagykőrösi Kinizsi II személyében, aki valamennyivel kevesebb, 11 pontnyi hátrányból próbál nyomást gyakorolni ránk.

Előnyünk tehát több, mint magabiztos, így optimistán várhatjuk a hátralevő mérkőzéseinket alakulását.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.05.06. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Inárcs

Inárcs VSE - FC Dabas III 4:5 (1:3)

FC Dabas III: Isztolyka Á - Zelovics A, Bálint Z, Bálint G, Fehér A, Kemtyó M, Szabados K, Bukovszki B, Fodor G, Pribék T

Csere: Ubornyák J, Györgyövics I, Bálint M, Tihany D, Czerócki K, Mráz I, Gogolák J

Gól: Urbán G (10'), Urbán G (48'), Tőkés N (55'), Hajdú L (85') ill. Bukovszki B (9'), Pribék T (21'), Bukovszki B (39'), Mráz I (61'), Bukovszki B (91')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2018.05.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Tököl VSK (2:1) *
 

Ismét egy fontos győzelem

A bentmaradásért küzdő kettes csapatunk vasárnap délután hazai pályán a középmezőnyben található Tököl VSK-t fogadta. A végelszámolásnál minden pont fontos lehet, így kiemelt jelentőséggel bírt, hogy le tudjuk-e győzni soros ellenfelünket.

A múlt hétvégi, Sülysáp elleni győzelem remek kiindulópontot jelentett játékosaink számára, hogy igenis, tudnak gólokat lőni és győztes mérkőzéseket lehozni. Ezúttal hazai pályán kellett megmutatniuk játékosainknak, mire is képesek. Az első félidő góltalanságát követően a 69. percben nagy örömünkre megszereztük a vezetést (1:0). Az a Zsolnai Róbert juttatta előnyhöz csapatunkat, aki már negyedik gólját jegyezte két mérkőzés alatt. Feladatunk innentől már egyértelmű volt, meg kell tartani minimálisan megszerzett előnyünket. A 88. percben Fritz Balázsnak is sikerült bevennie ellenfelünk kapuját (2:0), így Krasznay Sándor 90. percben szerzett szépítő találata a vendégek részéről már valóban csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő, pontszerzésre szerencsére nem.
Ha nem is egyszerűen, de begyűjtötte a három létfontosságú pontot kettes csapatunk, amivel jelenleg a tabella 12. helyéről várhatja a hátralevő bajnoki mérkőzések alakulását. A következő fordulóban a 4. helyezett Nagykőrös otthonába látogatunk, ahol minden tudásunkra szükségünk lesz, ha pontot szeretnénk rabolni. A mostani két győzelem és a 6 szerzett találat azonban remek kiindulási alap lehet arra a mérkőzésre is.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.04.28 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Tököl VSK 2:1 (0:0)

FC Dabas II: Gerstenbrein G - Fritz B, Cemmel P, Botlik G, Danyis A, Farkas R, Gáspár T, Molnár P, Huszti Á, Varga B, Zsolnai R

Csere:Németh K, Kovacsik T, Danyis J, Kovács R, Dabasi K

Gól: Zsolnai R (69'), Fritz B (88') ill. Krasznay S (90')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 26. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2018.05.06.
Kozármisleny FC
-
Paksi FC II
1 : 1
Duna-Aszfalt TVSE
-
Budapest-Honvéd MFA II
4 : 1
 
 
2018.05.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Dunaújváros PASE - FC Dabas (3:0) *
 

Az idegenbeli bravúr ezúttal elmaradt

A szombati játéknap záró mérkőzését játszotta NB III-as első csapatunk. Erős Károly legénysége a dobogóért küzdő DPASE otthonába lépett pályára. Optimistán várhattuk a 19 órakor kezdődő villanyfényes összecsapást, azonban a végén mégis kissé csalódottan kellett távoznunk.

Pedig Dunaújvárosban nyertünk már rangadót az elmúlt években, ráadásul az őszi mérkőzésen Dabason 3:2 arányban szintén diadalmaskodtunk, így egyértelműen pontért vagy pontokért szálltunk harcba szombat késő este. Az első játékrészben még nem is volt különösebb probléma. Találatot ugyan nem tudtunk szerezni, viszont nem is kaptunk, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak szünetre a felek.

A második játékrészben azonban minden megváltozott. Hazai részről Tóth Tibor előbb a 48. percben (1:0), majd a 61. percben is eredményes tudott lenni (2:0), így szűk fél órával a lefújás előtt tetemes, két gólos hátrányba kerültünk. Erős Károly Sándli Márk félidei becserélését követően az 58. percben Takács Kornélt, majd pár perccel később Laczkó Milánt is pályára küldte, azonban a megerősödött támadó szekció ellenére sem sikerült gólt szerezve visszakapaszkodnunk a mérkőzésbe. A 89. percben pedig Szepessy Róbert találatával minden végérvényesen eldőlt (3:0), a hazaiak magabiztos győzelmet aratva tartották otthon a három bajnoki pontot.

Sajnos nem tudtunk felnőni a feladathoz, elvesztettük ezt a fontos rangadót, így a DPASE 9 pontra tudta növelni előnyét csapatunkhoz képest. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a dobogós álmaink végérvényesen szertefoszlottak, így nem maradt más cél és egyben feladat, mint a Szentlőrinc / SZEOL párossal szembeni ütközetet sikerrel venni az 5. helyért folytatott harcban.

A következő fordulóban a 14. helyezett Makó látogat majd Dabasra, ahol reméljük, ismét győzelemnek örvendhetünk majd.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.05.05 (szombat, 19:00)
Helyszín: Dunaújváros

Dunaújváros PASE - FC Dabas 3:0 (0:0)

FC Dabas: Sebestyén I - Kiss D, Makrai E, Eördögh L Földes M, Fritz A, Fitos L, Sárközi N, Erős R, Mundi R, Kiss V

Csere: Scheilinger Gy, C Dalibor, Lázár T, Laczkó M, Takács K, Sándli M, Szűcs L

Gól: Tóth T (48'), Tóth T (61'), Szepessy R (89') ill. -

MLSZ Adatbank

Fotó: dpase.hu

 
 
2018.05.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 26. Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2018.05.05.
Rákosmente KSK
-
SZEOL SC
1 : 1
Makó FC
-
Mórahalom VSE
2 : 0
Szekszárdi UFC
-
Hódmezővásárhelyi FC
2 : 0
Iváncsa KSE
-
Vecsési FC
5 : 4
Szentlőrinc SE
-
Pécsi MFC
2 : 4
Dunaújvárosi PASE
-
FC Dabas
3 : 0
 
 
2018.05.04.
www.fcdabas.hu
UP
FC DABAS FOCITÁBOR (2018)
 

Az FC Dabas Sportegyesülete az idei évben is megrendezi tradícionális nyári focitáborát, ahova idén is a 6-16 év közötti gyerekek jelentkezését várjuk (fiúk és lányok egyaránt). A foglalkozások reggel 9:00-kor kezdődnek és délután 16:00-kor fejeződnek be.

Jelentkezni és érdeklődni a korosztályos edzőknél, valamint Schilingerné Budai Zsuzsannánál lehet! 06 (20) 429-8481

Helyszín: 2371 Dabas, Pálya u.1. (FC Dabas)
Időpont: 2018. június 25-29.

Jelentkezési lap

nagyítás - a képre kattintva

 
 
2018.05.04.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. április 28-május 2.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Szombat, 19:00
Dunaújváros PASE - FC Dabas
FC Dabas II
Vasárnap, 16:30
FC Dabas II - Tököl VSK
FC Dabas III
Vasárnap, 16:30
Inárcs VSE - FC Dabas III
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:00
Nagykáta SE - FC Dabas Öregfiúk
FC Dabas Veterán
Kedd, 19:30
FC Dabas Veterán - Malév SC
FC Dabas U9
Szombat, 9:00
Bozsik Fesztivál U9
FC Dabas U7
Szombat, 9:00
Bozsik Fesztivál U7
     

 
 
2018.05.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Dunaújváros PASE - FC Dabas *
 

Villanyfényes mérkőzés vár ránk a Dunaújváros otthonában

Az előző fordulóban, ha nem is egyszerűen, de begyűjtöttük a három pontot az RKSK ellen, így önbizalommal telve készülhettek játékosaink a hétvégi DPASE elleni idegenbeli ütközetre. Soros ellenfelünk egy pozícióval megelőzve minket a 4. helyről várhatja a szombat 19 órakor kezdődő hazai bajnoki mérkőzését. A két csapat között jelenleg hat pont a különbség, így mindkét fél számára kiemelt jelentőséggel bír az összecsapás.

Az őszi összecsapáson 3:2-es győzelmet arattunk Dabason, ha pedig ehhez még azt is hozzávesszük, hogy a Dunaújváros a tavaszi szezonban még nem nyert hazai pályán, akkor hétvégi célkitűzésünk egyértelműen a győzelem kell, hogy legyen. Könnyű mérkőzésre azonban most sem számolhatunk, de ezt már alighanem megszokhattuk az idei szezonban.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Dunaújváros PASE - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.05.05. (szombat, 19:00)
Helyszín: Dunaújváros

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.04.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 26. forduló
 

Ezúttal Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2018.05.05. (szombat) 17:00
Rákosmente KSK - SZEOL SC
A középmezőnybe visszazuhant Szeged a kiesés rémétől még nem teljesen megszabadult rákosmentiek otthonába látogat, ahol aligha számíthat könnyű mérkőzésre. A hazaiaknak kell a pont, a vendégek viszont már nem tudnak maradandót alkotni ebben a szezonban. Tippem: 1-1

2018.05.05. (szombat) 17:00
Makó FC - Mórahalom VSE
A csongrádi rangadót körül öleli a kiesés szele. Bennmaradni viszont úgy tűnik már csak a hazaiaknak maradt komolyabb esélye. Ehhez viszont most feltétlenül győzni kell. A Mórahalom valószínűleg búcsúzik a harmadik vonaltól. Tippem: 2-0

2018.05.05. (szombat) 17:00
Szekszárdi UFC - Hódmezővásárhelyi FC
Egyik csapat sem kényezteti el szurkolóit az utóbbi időkben. Most sem fogja. Tippem: 1-1

2018.05.05. (szombat) 17:00
Iváncsa KSE - Vecsési FC
Derekasan küzd a Vecsés, de búcsúzni kényszerül az NB III.-tól. A tavasszal is remekül teljesítő és veretlen Iváncsának nem jelenthet problémát a győzelem megszerzése. Balogh László akár növelheti előnyét a góllövő listán. Tippem: 5-0

2018.05.05. (szombat) 17:00
Szentlőrinc SE - Pécsi MFC
Mindkét csapat remekül szerepel az utóbbi hetekben. Képesnek tartom a szentlőrincieket arra, hogy pontot vagy pontokat vegyenek el a Pécstől. Az igazi kérdés itt az, hogy baranyai csapatok lévén a hazaiak mennyire akarnak

segíteni a Pécsnek a feljutásban..? A végeredmény szinte megjósolhatatlan. Tippem: 1-2

2018.05.05. (szombat) 19:00
Dunaújváros - FC Dabas
Jól teljesít idegenben a Dunaújváros, ám hazai pályán a tavaszi szezonban még nyeretlen! Ha ehhez még hozzáveszem azt a tényt is, hogy a Dabas az újvárosi csapat mumusa, hisz rendre megveri azt, akkor azt kell, mondjam, a mérkőzés esélyese egyértelműen a Dabas. Azonban minden sorozat meg kell, hogy szakadjon egyszer. Talán most. Tippem: 2-1

2018.05.06. (vasárnap) 17:00
Kozármisleny FC - Paksi FC II.
Meglepett a mislenyiek kispesti sikere. A rapszodikus Paks legyőzésével menekülhetnek tovább a kieső zónától. Tippem: 1-0

2018.05.06. (vasárnap) 17:00
Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske - Budapest Honvéd-MFA II.
Ha versenyben akar maradni a Tiszakécske a bajnoki címért folyó harcban, akkor már nem engedhet meg magának egy botlást sem. Valószínűleg le is tudja győzni az előző fordulóban meglepő vereséget szenvedő kispestieket. Tippem: 3-0

Teljes cikk
 
2018.05.04.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Nagykáta SE - FC Dabas U17 (1:3) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Nagykáta elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Sima találkozónak indult, nehéz lett belőle. Az első félidőben tucatnyi helyzetet dolgoztunk ki, amelyből csak kettőt tudtunk értékesíteni. Ellenfelünk két nagy helyzeténél Prigyeni Dani hozta a bravúrt, többször nem forgott veszélyben az első játékrész alatt a kapunk. A játék alapján sok jel nem mutatott arra, hogy félnünk kellett volna, azonban egy szabadrúgásból szerzett gól lelkessé tette ellenfelünket, amely az után történt, hogy négyet cseréltünk. Jött is a zavar, s nagyon lassan tudtuk elkapni megint a fonalat. A kontrákból jöttek megint a lehetőségek, de az ellenfél kapusa kivédte a szemünket. Meleg pillanatokat éltünk át sajnos, a hosszabbításban dőlt el végleg a meccs, ahol ellenfelünk szöglethez jutott, ahogy nagyoknál szokot lenni, még a kapus is érkezett a beadásra, azonban pechére felszabadítottunk és Pekker az üres kapura megszerezte a harmadik  találatunkat, ezzel kialakítva a 3:1-es győzelmet.

Sajnos nem sikerült se gólarányt javítani, amelyre igen nagy lehetőségeink voltak és nem sikerült a szép játék sem, amely sok esetben akadozott. Azonban a lelkesedéssel, küzdeni-akarással rendben voltunk. Ami inkább bosszant, hogy az eddigi húzó embereink nem tudnak kiemelkedő teljesítményt nyújtani, amellyel eddig a játék fazonját, minőségét, tempóját tudtuk szabni. A mérkőzés alatt éppen ezért több esetben felállási formát kellett váltani, hogy stabilak maradjunk védekezésben.

Összességében megérdemelt a győzelmünk, még ha egy kis időre könnyelműre vettük a figurát, akkor is. A győzelemhez gratulálok! Hajra FC Dabas! "

Nagykáta SE - FC Dabas U17 1:3 (0:2)
Gól: Lukasik D P (25'), Nyeső M (38'), Pekker G L (93')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.05.04.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
Nagykáta SE - FC Dabas U19
0:4 (0:1)
 
Gól:
- Fodor G (35')
  2018.05.03 (csütörtök, 17:00) - Fodor G (53')
    - Mata P (57')
    - Mata P (76')
     
U17
Nagykáta SE - FC Dabas U17
1:3 (0:2)
 
Gól:
- Lukasik D P (25')
  2018.05.03 (csütörtök, 15:00) - Nyeső M (38')
    - Pekker G L (93')
     

 
 
2018.05.03.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
DABAS TV - LABDARÚGÁS
 

Csütörtök este 19:30-as kezdéssel a hétvégén megrendezésre került FC Dabas - Rákosmente KSK (2:1) NB III-as bajnoki mérkőzés teljes egészében megtekinthető a Dabas TV csatorna műsorán...

Dabas Televízió

 
 
2018.05.03.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. május 3.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas U19
Csütörtök, 17:00
Nagykáta SE - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Csütörtök, 15:00
Nagykáta SE - FC Dabas U17
     

 
 
2018.05.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Rákosmente KSK (2:1) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője az RKSK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Labdabirtoklásban nagyon rendben voltunk, ellenfelünk tizenhatosáig is könnyedén eljutottunk, azonban a megfelelő minőségű végjáték (immáron hetek óta) hiányzik. Megfelelő centerezésekre, jó érkezésekre lenne szükségünk ahhoz, hogy ne mindig az utolsó pillanatokra hagyjuk a döntést. Ha ezek a dolgok teljesültek volna, nagyon könnyed győzelmet arathattunk volna az életéért kűzdő RKSK felett.

Van amikor a futball nem adja az eredményt, most viszont a szerencse a mi pártunkon állt, mindemellett úgy érzem, teljesen megérdemelten tartottuk otthon a három pontot.

Az elmúlt mérkőzések nem úgy alakultak, ahogy azt vártuk, ettől függetlenül még továbbra sem mondtunk le a dobogó eléréséről. A mezőny nagyon kiegyenlített és eléggé egyben is van, bármi megtörténhet még a szezon végéig. A realitás természetesen a 4-5-6. hely valamelyikének megszerzése, ami úgy gondolom nincs veszélyben. "

FC Dabas - Rákosmente KSK 2:1 (1:1)
Gól: Makrai L (45'), Laczkó M (90') ill. Vattai B (47')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.05.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas - Hódmezővásárhelyi FC (DabasTV összefoglaló)
 

A 2018. április 18-án, szerdán lejátszott FC Dabas - Hódmezővásárhelyl FC (0:1) NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzésről készült videó összefoglaló a Dabas TV jóvoltából az alábbi linken megtekinthető...

DabasTV - Képben vagyunk!

 
 
2018.05.01.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Ledő László, az FC Dabas U11-es csapatának edzője a soroksári Megyei Kiemelt Bozsik Tornát követően az alábbi beszámolót közölte:

"Szombaton délelőtt Soroksáron vettünk részt a soron következő Kiemelt Bozsik Tornánkon. A keretben új kapust próbáltunk ki, aki a Kakucs csapatától érkezett. Csapatunk ezen a napon játékban megint felülmúlta a többi alközpont csapatait. Fegyelmezetten védekeztünk, szebbnél szebb támadásokat vezettünk, adódó helyzeteinkből pedig szép számmal értékesítettünk is.

Nagyon egységesek voltak a srácok. Az első mérkőzésen Dunaharaszti csapatát nagyszerű játékkal 3:0 arányban vertük. A második találkozón a Kelen csapatával játszottunk és egy jó pörgős mérkőzésen végül 4:2-re nyertünk. A harmadik mérkőzésen Liver csapatával játszottunk és 8:1-re nyertünk, de ezen a mérkőzésen láttam először, hogy felszabadultan fociznak a srácok. A negyedik összecsapáson ellenfelünk a Soroksár csapata volt, sajna itt azonban már lehetett látni, hogy ez már a 4. mérkőzés egymás után és egy kicsit fásultan játszottunk. Igaz itt is partiba voltunk az ellenfelünkkel, de sajna ők jobban kihasználták a helyzeteiket, így végül 3:2-es vereség lett a vége. Gratulálok Juhász-Hegyi Zalánnak, aki nagyszerűen helyt állt az első Kiemelt Bozsik tornáján.

Ritkán szoktam eredményeket írni, de most a mutatott játék mellé ezt is meg kellett tennem. Minden mérkőzésen játékban domináltunk, amihez GRATULÁLOK a srácoknak!

A torna során megint sok jó teljesítmény volt, de a mai napon Bokros Bertold kapta az oklevelet. Köszönöm Miták Józsi segítségét is ezen a tornán!

Hajrá Dabas! "

 
 
2018.05.01.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Ledő László, az FC Dabas U11-es csapatának edzője a hétvégi Alközponti Bozsik Tornát követően az alábbi értékelést adta:

"Vasárnap a harmadik Alközponti Bozsik Torna fordulót rendeztük meg Sáriban az U11-es korosztálynak.

A srácok nagyon szépen és fegyelmezetten játszottak. A mérleg négy mérkőzésből négy győzelem. A tornán nagyon sok szép akciót vezettünk, amit a gyerekek 2-3 érintővel oldották meg és próbálták beszéddel segíteni egymást. Jó úton haladunk, mert látjuk a fejlődést ennél a csapatnál is.

A tornán Dori András kapta az oklevelet, mert nagyon jó teljesítményt nyújtott. 

Hajrá Dabas! "

 
 
2018.05.01.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - III. évfolyam, 4. szám

Ízelítő a tartalomból:

- Dabas alközponti U7-U9 Bozsik-fesztivál
- Erős Károlyt, az FC Dabas NB III-as csapatának vezetőedzőjét kérdeztük
- Kucsák Istvánt, az FC Dabas II csapatának vezetőedzőjét kérdeztük
- Ledő Lászlót, az FC Dabas III csapatának vezetőedzőjét kértük, meséljen nekünk egy kicsit, mi újság a DIII házatáján, hogy állnak most a fiúk a bajnokságban, mire lehet számítani...
- Farkas Krisztiánt, az FC Dabas U19 csapatának vezetőedzőjét kértük, beszéljen nekünk a jelenlegi helyzetről az általa trenírozott csapatnál
- A FRADINÁL jártunk...
- Exerlights-képzés Dabason
- Wellis Sportpark