FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2017.06.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
MLSZ Határozat
 

Az FC Dabas SE a 2017-2018. évi NB III-as versenykiírásban foglaltaknak eleget tett, így az MLSZ Versenybizottsága 2017. június 26-i ülésén elfogadta a nevezését a soron következő bajnoki szezonra.

A Határozat teljes dokumentációját az alábbi linkekre kattintva érhetik el:

MLSZ Határozat - PDF

 
 
2017.06.27.
sztkfutball.hu
FELNŐTT
NB III - Szigetszentmiklósi TK: Tulajdonosi közlemény
 

" Ezúton tájékoztatjuk szurkolóinkat, és szimpatizánsainkat, hogy az egyesület beruházásában zajló Regionális Utánpótlás Centrum építése olyan fázisba került, amikor jelentős anyagi áldozatokat kell hoznia a klubnak, hogy a kivitelezést, - amely a szigetszentmiklósi gyerekeknek, és Önöknek épül - időre megvalósíthassuk.

Ezért a felnőtt csapatot üzemeltető Kft. tulajdonosai úgy döntöttünk, hogy minden erőforrásunkat a beruházásra fordítjuk, ezért átmenetileg megszüntetjük az első csapat anyagi támogatását, és a továbbiakban amatőrként, a megyei első osztályban versenyeztetjük első csapatunkat.
Ki kell emelnünk, hogy átmeneti döntésről van szó, amit kizárólag a fontosság mentén hoztunk meg.

Döntésünket erősítette továbbá az is, hogy klubunk egyetlen - és az is műfüves borítású - pályával rendelkezik egyelőre, és amit a tavalyi évben, mint a vándor cirkuszosok voltunk kénytelenek vonulni, nem kívántuk idén is megtenni. A rosszban valami jó is legyen, ebben az osztályban tudomásunk szerint már lehet a Sport utcában mérkőzést rendezni.

Szurkolóink megértését, és türelmét kérjük, felelős döntést hoztunk Szigetszentmiklósért!

Az utánpótlás versenyeztetését az első csapattal kapcsolatos döntés nem befolyásolja, és a klub fenntartásából is jelentős anyagi támogatás mellett kivesszük a részünket. "

Becz Péter, Potoczki Tamás

 

 

Teljes cikk
 
2017.06.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
KÉPGALÉRIA: Strandlabdarúgás, bajnoki kvalifikáció
 

Az FC Dabas csapatának sajnos nem sikerült a hétvégi, siófoki kvalifikációs tornán a strandlabdarúgó bajnokságba jutást kiharcolni, azonban a selejtező mérkőzésein készült képgalériákra ettől függetlenül mindenképpen érdemes egy-két pillantást vetni...

Bonyhád BFC - FC Dabas (8:2)

FC Dabas - Eger SE (5:8)

FC Dabas - Bodon BFC (3:4)

FC Dabas - DEAC (5:4)

 
 
2017.06.25.
NSL
FELNŐTT
Strandlabdarúgás, bajnoki kvalifikáció - Siófok
 

A Dabas marad le a bajnokságról

A kvalifikációs torna második napja olyan izgalmakat hozott, amelyeket előzetesen nehezen lehetett volna elképzelni. Az az "általános" izgalomhoz tartozik, hogy vasárnap hajnalban hatalmas vihar tombolt nagy esővel - szerencsére 10 órakor el lehetett kezdeni a mérkőzéseket.

Az első mérkőzés ugyanakkor drámaira sikeredett, az első napon két-két vereséggel teljesítő Dabas és Bodon FC az életben maradásért lépett pályára. A mérkőzés ugyan nem hozott látványos focit, de hatalmas küzdelmet igen, a nagy tét pedig a hátán cipelte a feszültséget is. A Bodon FC végül megnyerte a csatát, nem érdemtelenül, mély szakadékba lökve a Dabast.

Az Eger-Bonyhád meccs tét nélkülisége némi megnyugvást hozott a napba, hogy aztán elkezdődjön a Dabas-DEAC-dráma. A Dabasnak ugyanis az egyetlen esélye az volt, hogy nyerjen a Debrecen ellen, lehetőleg minél nagyobb különbséggel. A fordulatos, feszült mérkőzésen voltak hatalmas védések, voltak fontos, góltól mentő szerelések, a Debrecenben játszó spanyol Martinez ollózós gólja egy középkezdés után a felezővonaltól pedig egészen parádés mozzanat volt. Az első nap eseményei után meglepetésnek számító dabasi győzelem pedig roppant izgalmassá tette a két hátra lévő mérkőzést is.

A második napra megtáltosodó Bodon FC a második meccsét is megnyerte vasárnap, az egész tornán kiválóan védő Ulviczki Attila vezérletével győztek az Eger ellen is, így biztosan ott lesznek a bajnokságban is.

Az utolsó mérkőzés előtt az volt a kérdés, hogy a DEAC legyőzi-e a Bonyhádot - a biztos bajnoki szerepléshez erre volt szükség. Ha pedig a Bonyhád nyer, akkor mennyivel, merthogy a nagy különbségű bonyhádi győzelem jelenthette a Dabas esélyét a bajnoki indulásra. Nos, végül egyik sem valósult meg, nyert a Bonyhád, így első helyen végzett a kvalifikációban, az FC Dabas pedig lemaradt a bajnokságról.

Bodon Péter FC-FC Dabas 4-3
BODON PÉTER FC: Ulviczki - Zsély, Vaskor (1), Csóka, Bodon. Cs.: Kelemen, Dajka, Bozsó (2), Lénárt, Tarlósi (1)
DABAS: Szűcs - Vajay, Frank, Csopaki (1), Kádár. Cs.: Ledő, Korozmán, Mányi Zs., Pap (1), Mányi D. (1)

FC Dabas-DEAC 5-4
DABAS: Szűcs - Vajay (1), Frank, Csopaki (4), Kádár. Cs.: Ledő, Pap, Korozmán, Mányi Zs., Mányi D.
DEAC: Faragó - Lippai, Ramos (1), Martinez (3), Kovács. Cs.: Vámosi, Török, Gellérfi, Vass, Posta

 
 
2017.06.24.
FCBCamp Dabas
KLUB
FCBCamp Dabas 2017 - Ötödik nap
 

Pénteken elérkezett az FCBescola Dabas focitábor utolsó napja...

FCBCamp Dabas - Ötödik nap

 

 

 

 

 

 
 
2017.06.23.
FCBCamp Dabas
KLUB
FCBCamp Dabas 2017 - Negyedik nap
 

Lassan végéhez közeledik az FCBCamp Dabas nyári focitábora. Edzésekben, színes programokban és jókedvben terrmészetesen a csütörtöki napon sem volt hiány. Az utolsó előtti nap fontosabb pillanatait ahogy eddig, úgy ezúttal is megtekinthetik az alábbi linkre kattintva:

FCBCamp Dabas - Negyedik nap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
2017.06.23.
www.fcdabas.hu
KLUB
Strandlabdarúgás *
 

A klub újonnan létesülő strandlabdarúgó csapatáról Ledő László az alábbi információkat közölte:

" Csopaki István "Zeze" és Korozmán Krisztián több éve, mint játékosok, illetve már 3 éve, mint vezetők veszik ki részüket a magyar strandlabdarúgás életéből. Felnőtt bajnokságban, mint játékosok és vezetők értek el évről évre kiemelkedő eredményeket, valamint utánpótlás szinten, mint edzők segítették a fiatalokat a bajnoki címhez.

Éveken keresztül az Aramis SE színeiben indultak, de idén kaptak az FC Dabastól egy lehetőséget, hogy a klub színeiben indulhassanak idén.

Céljaik: Felnőtt szinten először is a klubváltás miatt kvalifikációs tornán kell reszt venniük, ahol a cél természetesen az NB I es tagság megszerzése. Kvalifikáció után pedig idén is a FINAL4-ba való jutás a cél. Utánpótlás szinten, mint címvédők (több kiöregedő játékosunk is van) ezért idén az elsődleges a 8 közé jutás, majd utána a FINAL4 kiharcolása és a címvédés. "

Játékoskeret:

- Csopaki Istvan "Zeze"
- Korozmán Krisztián
- Ledő László
- Szűcs László
- Mányi Domonkos
- Mányi Zsombor
- Kádár Máté
- Vattamány Dávid
- Frank Tamás
- Vajay Imre
- Pap Zsombor
- Pál Patrik
- Makrai László
- Jenei Ottó
- Varga Ervin
- Sámson Zoltán
- Pethő Bence
- Haála Kada
- Isztolyka Ádám
- Katona Balázs
- H. Zováthi Bendegúz
- Ács Gábor

 

 
 
2017.06.22.
FCBCamp Dabas
KLUB
FCBCamp Dabas 2017 - Harmadik nap
 

Az első két naphoz hasonlóan ismét egy terjedelmes galériát tett közzé a tábor hivatalos Facebook oldala:

FCBCamp Dabas - Harmadik nap

 

 

 

 

 

 

 
 
2017.06.21.
FCBCamp Dabas
KLUB
FCBCamp Dabas 2017 - Második nap
 

Kedden folytatódott a hétfő reggel elrajtolt FCBCamp Dabas 2017 nyári utánpótlás labdarúgó tábor. Természetesen a második nap eseményeiről is szép számmal készültek felvételek, melyeket az alábbi linken keresztül tekinthetnek meg:

FCBCamp Dabas - Második nap

 

 

 

 

 

 
 
2017.06.20.
FCBCamp Dabas
KLUB
FCBCamp Dabas 2017 - Első nap
 

A hétfői napon útjára indult az FCBCamp Dabas 2017 nyári utánpótlás labdarúgó tábor. Az első nap eseményeiről az alábbi linken keresztül tekinthet meg egy terjedelmes képes beszámolót:

FCBCamp Dabas - Első nap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
2017.06.20.
www.dabas.hu
KLUB
FCB Camp Dabas 2017 - Megnyitó
 

Június 19-én kezdetét vette a második FC Barcelona Futballtábor.

A megnyitó ünnepség mellett némileg már az első napba is belepillanthatunk a Dabas Televízió jóvoltából. Emellett természetesen Kőszegi Zoltán polgármester és Paulay-Veres Tünde szervező is megszólalt az öt napig tartó táborral kapcsolatban...

 
 
2017.06.19.
m4sport.hu
KLUB
Ismét Dabason lesz az FC Barcelona egyik nyári tábora
 

A szervezők szerint a tábor elsődleges iránymutatója a Barca-érzés, amely az egyesületet és a várost is körülveszi Péntekig ismét Dabason rendezik az FC Barcelona hivatalos labdarúgó-iskolája, az FCBEscola egyik nyári táborát. Az FC Dabas utánpótlás-vezetője, Kucsák István hétfőn az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy 216 gyermek vesz részt a táborban, hozzájuk hat edző érkezett Barcelonából. Irányításukkal, illetve összesen hetven felnőtt közreműködésével a fiatalok három nagypályán napi négy edzésen vesznek részt.

"A tábor elsődleges iránymutatója a Barca-érzés, amely az egyesületet és a várost is körülveszi, ez kíséri az egész tábort" - fejtette ki Kucsák. Kőszegi Zoltán, Dabas polgármestere és a helyi klub vezetősége az elmúlt három évben több alkalommal járt a katalán városban, hogy az FC Barcelonával hosszú távú szakmai együttműködést alakítsanak ki. Több sikeres egyeztetés eredményeképpen tavaly kötöttek licencszerződést a nyári focitábor szervezésére.

"Dabassal egy kölcsönösen kedvező megállapodás jött létre" - szögezte le a katalán klub utánpótlás-koordinátora, Xavi García Uroz. Hangsúlyozta, mind a klub, mind a tábor világméretűvé nőtte ki magát. Hozzátette, nemcsak a technikai és taktikai képzésre fordítanak figyelmet, hanem olyan értékekre is, amelyeket olykor még a játéknál is fontosabbnak tartanak: alázat, erőfeszítés és csapatban gondolkodás.

Teljes cikk
 
2017.06.19.
igazgatosagok.mlsz.hu
KLUB
PMLSZ: Fontos információk (át)igazolásról, versenykiírásokról és nevezésről
 

Elkészült, s így már elérhető a 2017/2018. évi Pest megyei felnőtt férfi és fiú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok internetes nevezési dokumentációja. Mielőtt azonban rátérnénk a nevezésre, jó néhány fontos információra szeretnénk felhívni a figyelmet, melyeket az alábbiakban témakörök szerint csoportosítva adunk közre.

2017/2018-as (át)igazolási információk

A 2017/2018-as bajnoki szezon átigazolási időszakait tartalmazó tájékoztatónkat, a működési költségtérítésről szóló szabályokat, valamint az Integrált Futball Alkalmazás (IFA) játékos- és szakember-ügyintézésével kapcsolatos útmutatónkat megtalálja honlapunk letölthető dokumentumai között az „Igazolás, átigazolás, versenyengedély” fül alatt, valamint a következő linkekre kattintva:

- a 2017/2018-as bajnoki szezon átigazolási időszakai;

- a működési költségtérítésről szóló szabályok;

- az Integrált Futball Alkalmazás (IFA) játékos- és szakember-ügyintézésével kapcsolatos útmutató.

Versenykiírásokhoz, bajnokságokhoz és kupákhoz kapcsolódó információk

A 2017/2018. évi Pest megyei labdarúgó-bajnokságok jóváhagyásra váró, 99%-ig végleges versenykiírásait (a női és az öregfiú-bajnokságok, valamint a később rajtoló Regionális Futsalbajnokság kivételével, melyeket a későbbiekben teszünk majd közzé), továbbá ezen versenykiírások legfontosabb változásait és információit, valamint a Magyar és Pest Megyei Kupa leglényegesebb tudnivalóit szintén megtalálhatja honlapunk letölthető dokumentumai között , csak a „2017/2018-as MLSZ PMI-versenykiírások” fül alatt, vagy a következő hivatkozásokra kattintva:

- Pest megyei I. osztály versenykiírása;

- Pest megyei II. osztály versenykiírása;

- Pest megyei III. osztály versenykiírása;

- Pest Megyei Kupa versenykiírása;

- Pest megyei nagypályás utánpótlás-bajnokságok versenykiírása;

- Pest megyei U14-es (3 pályás) bajnokság versenykiírása;

- a 2017/2018. évi Pest megyei versenykiírások legfontosabb változásai és inf.;

- a Magyar és Pest Megyei Kupa leglényegesebb tudnivalói.

Nevezési információk

– Mindenképpen előre kívánkozik, hogy a kiírásokban és szabályzatokban foglaltakat idén – még a korábbi évekhez képest is – sokkal szigorúbban kívánja betartani a versenyiroda, ezért fokozattan kérünk mindenkit a beadandó dokumentumok maradéktalan és határidőre történő leadására.

– Mint az a nevezési lapon látható lesz majd, a felnőttcsapatok hazai mérkőzéseivel kapcsolatban lehet majd kéréséket megfogalmazni (amelyeket igyekszünk majd figyelembe is venni, de azok maradéktalan teljesítését nem tudjuk garantálni), míg az utánpótlásgárdákéval kapcsolatban nem. Mégpedig azért nem, mert a versenyiroda – az utóbbi félévekhez hasonlóan – most is a különböző korosztályok sorsolásának elkészítése után központilag fogja beosztani a mérkőzéseket, ezzel is elősegítve, hogy az ugyanazon hétvégén és településen lejátszásra kerülő derbik egymás elé-mögé kerüljenek – minderre pedig, ugye, a még mindig krónikus játékvezető-hiány miatt van szükség.

– A 2017/2018. évi Pest megyei felnőtt férfi és fiú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok nevezési dokumentációja három fő részből áll: kötelezően beadandó hivatalos dokumentumok, kötelező nyilatkozatok és nevezési lap.

– A hivatalos dokumentumok aktualizálása céljából – a korábbi évekkel ellentétben – idén minden Pest megyei bajnokságba nevező sportszervezetnek le kell adnia a klubja hivatalos papírjait. A kötelezően beadandó dokumentumok listáját, valamint a kötelező nyilatkozatokat is megtalálja honlapunk letölthető dokumentumai között, valamint az alábbi elérhetőségekre kattintva: kötelezően beadandó dokumentumok listája; kötelező nyilatkozatok.

– Az utóbbi évekhez hasonlóan a nevezési lapot ezúttal is online módon kell kitölteni, melyet IDE kattintva érhet el.

– A nevezési határidő: 2017. július 7. (péntek) 12:00.

Teljes cikk
 
2017.06.18.
pestmegyeifoci.hu
FELNŐTT
"Ki volt az év legjobb kapusa a megye egyben?" - SZAVAZÁS
 

Sokáig vezetett, végül a második helyen zárt az FC Dabas hálóőre.

Vasárnap estig lehetett leadni a voksokat a www.pestmegyeifoci.hu internetes portál által indított szavazásra. Természetesen FC Dabas hálóőre, Gerstenbrein Gábor is érdekelt volt a "megmérettetésen" és végül a 16 fős mezőnyből az igen előkelő második helyet szerezte meg. A győzelmet Kőszegi Dániel Attila, a Pilisszentiván hálóőre zsebelte be.

Gratulálunk Gábornak és természetesen köszönjük a rá leadott szavazatokat!

Teljes cikk
 
2017.06.18.
www.fcdabas.hu
KLUB
FCB Camp Dabas 2017
 

Az FC Barcelona edzői stábja már vasárnap megérkezett a helyszínre, a fiatal táborlakók azonban csak hétfő reggeltől vehetik birtokba a minden igényt kielégítő FC Dabas Utánpótlásközpontot...

FCBESCOLA SOCCER CAMP - DABAS 2017 (Hivatalos Facebook oldal)

 
 
2017.06.17.
putnokfc.hu
FELNŐTT
Teljes az NB III-as mezőny
 

Nagy arányú győzelmet aratott Balatonlellén az Iváncsa (1-5), így a visszavágó formalitásnak tűnt. A második mérkőzés szorosabb eredményt hozott, de ismét a Fejér megyeiek örülhettek, akik kettős győzelemmel kvalifikálták magukat egy osztállyal feljebb.

IVÁNCSA KSE – BALATONLELLE SE 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Balogh L. 2', 17' ill. Böjte P. 88'
FELJUTOTT: IVÁNCSA KSE 7-2-es összesítéssel

A Debreceni EAC egygólos sikerrel várhatta a visszavágót a Körmend ellen, okkal bizakodhattak tehát, hogy hazai pályán kivívhatják a feljutást. A 43 éves Kerekes Zsombor góljával megnyugtató helyzetbe is kerültek a hajdúságiak, ám a 80. percben egy öngóllal saját maguk számára tették nehézzé az utolsó tíz percet. Mivel egyik fél sem tudott már betalálni ez idő alatt, a DEAC nyerte a párharcot.

DEBRECENI EAC – KÖRMENDI FC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Kerekes Zs. 51' ill. Simonka R. (öngól) 80'
FELJUTOTT: DEBRECENI EAC 2-1-es összesítéssel

A Nagykanizsa 4-1-re kikapott a Makó vendégeként, de nagyon fogadkoztak, hogy Zalában ledolgozhatják háromgólos hátrányukat. Nos, a félidei 2-0-ás vezetés után erre minden esélyük meg is volt, mindössze egyetlen gólt kellett volna még összehozniuk, de nem sikerült, így a Makó lesz ott a harmadosztályban.

UFC NAGYKANIZSA – MAKÓ-FOCI KFT. 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Nagy G. 12', 39' ill. –
FELJUTOTT: MAKÓ-FOCI KFT. 4-3-as összesítéssel

A legnagyobb izgalmakra a Balassagyarmat-Tiszakécske visszavágón lehetett számítani, ahová a Bács-Kiskun megyei csapat 1-0-ás előnnyel utazhatott. A szurkolók és a média által is nagy figyelemmel kísért találkozót végül ismét a Tiszakécske nyerte meg, ezzel kivívták az NBIII-as szereplés lehetőségét.

BALASSAGYARMAT VSE – DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE VSE 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Székely D. 14'
FELJUTOTT: DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE VSE 2-0-ás összesítéssel

A négy osztályozót követően teljessé vált az NBIII 2017/18-as mezőnye, amely így néz ki:

NBII-ből kiesők:
HR-RENT KOZÁRMISLENY
CIGÁND SE
SZEOL SC

Az előző idényben is NBIII-as klubok:
MONORI SE
JÁSZBERÉNYI FC
MTK BUDAPEST II.
DVTK II.
PUTNOK FC
TÁLLYA KSE
RÁKOSMENTE KSK
STC SALGÓTARJÁN
ESMTK
NYÍRBÁTORI FC
BKV ELŐRE SC
TERMÁLFÜRDŐ TISZAÚJVÁROS
PMFC
SZIGETSZENTMIKLÓS
DUNAÚJVÁROS
HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC
PAKSI FC II.
SZEKSZÁRDI UFC
SZENTLŐRINC SE
PÉNZÜGYŐR SE
FC DABAS
DUNAHARASZTI MTK
FERENCVÁROSI TC II.
MÓRAHALOM VSE
ÉRDI VSE
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
FC AJKA
CSORNAI SE
PUSKÁS AKADÉMIA FC II.
BUDAPEST-HONVÉD MFA II.
III. KER. TVE
CSEPEL SC
TARR ANDRÁSHIDA SC
VLS VESZPRÉM
GYIRMÓT FC GYŐR II.
Megyei I. osztályból feljutó csapatok:
GYÖNGYÖS AK-YTONG
TISZAFÜREDI VSE
PÁPAI PERUTZ FC
FÜZESGYARMATI SK
VECSÉSI FC
THSE-SZABADKIKÖTŐ
IVÁNCSA KSE
DEBRECENI EAC
MAKÓ-FOCI KFT.
DUNA ASZFALT SE TISZAKÉCSKE VSE

Ezek a csapatok lehetnek ott az NBIII 2017/18-as idényének augusztusi rajtjánál elvileg. Gyakorlatilag még korántsem biztos, mivel egy-két csapat háza tájáról lehet hallani olyan híreket, mely szerint nem kívánnak a harmadosztály küzdelmeiben részt venni. Ilyen például a Ferencváros tartalékcsapata. Természetesen az NBIII-as licence-nek is meg kell lenni, az MLSZ által szigorúan megkövetelt szabályokról már nem is beszélve.

Az MLSZ Versenybizottsága még 2017. április 28-án megadta a Putnok FC-nek az NBIII-as licence-t, így az elvi engedélyünk megvan. A bajnokságban elért 6. hellyel pedig a gyakorlatban is jogot szereztünk a harmadosztályban való részvételre.

Hamarosan kiderül, hogy mely csapatok nyernek majd besorolást az NBIII Keleti csoportjába, ahol a másik két csoporthoz hasonlóan 16 együttes szerepelhet. Hozzánk elvileg négy csapat minimum érkezni fog, hisz a feljutó KBSC, valamint a kiesett 14-16. helyre biztosan be kell sorolni csapatokat.

Saját gondolatunk szerint az NBII-ből kiesők közül szinte biztos, hogy Keletre kerül a Cigánd, valamint a területi elvek alapján az osztályozó nélkül feljutó Gyöngyös, a Tiszafüred, valamint a sikeres osztályozót vívó Debreceni EAC. Ezek a csapatok nagyon jó eséllyel kerülhetnek a csoportunkba. Rajtuk kívül sanszos lehet például a Pest megyei Vecsési FC érkezése is, de ez esetben egy (fővárosi) csapatot máshová kell besorolni (BKV, ESMTK???). Érdekes lehet még a tartalékcsapatok kérdése, ki indít ki nem és ha igen, ki hová kerül.

Már nem kell sok idő és ezekre a kérdésekre mind választ kaphatunk!

Teljes cikk
 
2017.06.16.
www.fcdabas.hu
UP
Felkészülési mérkőzések - FC Dabas (NB III)
 

Kialakult NB III-as első keretünk nyári felkészülési programja

Noha még javában tart játékosaink nyári pihenője, az edzői stáb azonban még ebben az időszakban sem pihenhet. Az távozókról és az érkezőkről még korai beszámolnunk, az edzőmérkőzések listája azonban már lényegében kialakult és szinte véglegesnek tekinthető.

A felkészülést július 5-én, szerdán kezdi meg Erős Károly legénysége, az NB III-as bajnoki szezon pedig a tervek szerint augusztus 12-én rajtol el. A két dátum között pedig előreláthatólag nyolc edzőmérkőzés szerepel a programban, melyek közül a Pilis ellenit kivéve valamennyit hazai pályán vívjuk.

A teljes listát az alábbi táblázat tartalmazza:

2016.07.05. Szerda 17:30 Felkészülés kezdete
2016.07.08. Szombat . FC Dabas - III.ker
2016.07.15. Szombat . FC Dabas - Tiszakécske
2016.07.19. Szerda . FC Dabas - RKSK
2016.07.22. Szombat . FC Dabas - Csepel
2016.07.23. Vasárnap . Pilis - FC Dabas
2016.07.29. Szombat . FC Dabas - Jászberény
2016.07.30. Vasárnap . FC Dabas - Kalinkovo
2016.08.05. Szombat   FC Dabas - Érd
2016.08.12-13. SZ / V . 1. Bajnoki mérkőzés

 

 
 
2017.06.15.
www.fcdabas.hu
UP
Focitábor Dabas 2017 - Jelentkezési információk
 

Az FC Dabas Sportegyesület 2017-ben is megrendezi az immáron tradicionálisnak tekinthető nyári utánpótlás focitáborát...A tábor ideje alatt egykori és jelenlegi magyar válogatott játékosok, NB I-es labdarúgók és edzők, meglepetés vendégek színesítik a programot!

Jelentkezési határidő: 2017. június 20.

" A tábor Dabason, a városi sporttelepen (2371 Dabas, Pálya u.1.) 2017. július 03 - július 07. között kerül megrendezésre. A táborba 6-16 év közötti gyerekek jelentkezhetnek (fiúk és lányok egyaránt). A foglalkozások reggel 9:00-kor kezdődnek és délután 16:00-kor fejeződnek be..."

Bővebb információt az FC Dabas utánpótlás edzőinél illetőleg az alábbi elérhetőségek egyikén szerezhet:

Online: Jelentkezési lap (letöltés)

Schilingerné Budai Zsuzsanna - 0036 (20) 429 8481

Ledő László - 0036 (20) 996 6192

 
 
2017.06.12.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 2.évfolyam, 7.szám

 
 
2017.06.11.
www.fcdabas.hu
KLUB
FC Dabas Évzáró - KÉPGALÉRIA
 

A nyári szünet nyitányaként 2017. június 10-én, szombaton rendezte meg egyesületünk az immáron tradicionálisnak tekinthető nyári évzáró és díjátadó ünnepségét.

Az egész napos eseményen a sok játék és önfeledt szórakozás mellett a csapatok egyéni értékelőire is sor került, valamint a közös ebéd előtt az ünnepélyes díjátadó gálára, amin a dobogós helyezést szerzett csapataink vehették át jól megérdemelt jutalmukat.

A díjátadó végeztével pedig még egy közös csoportkép elkészítése szerepelt a programban, melyen a megjelent játékosaink és edzőink mellett természetesen Kőszegi Zoltán, az FC Dabas Sportegyesület elnöke és egyben Dabas város polgármestere is képviseltette magát...

A 2016/2017-es bajnoki évadban három csapatunk ért el dobogós helyezést:

- FC Dabas U19 - 3. hely
- FC Dabas III - 3. hely
- FC Dabas Öregfiúk - 2. hely

Az eseményről készült képeket az alábbi linkekre kattintva tekinthetik meg (A fotókért köszönet Miklovicz Istvánnak és Bennárik Ferencnek)

FC Dabas Évzáró - Díjátadó ünnepség

FC Dabas Évzáró - Csoportkép

Díjazottak: FC Dabas U19

Díjazottak: FC Dabas III

Díjazottak: FC Dabas Öregfiúk

FC Dabas Évzáró (Teljes Galéria - Mika Fotó - 254 kép)

 

 

FC Dabas U19 (3. hely)

FC Dabas III (3. hely)

FC Dabas Öregfiúk (2. hely)

 
 
2017.06.10.
igazgatosagok.mlsz.hu
FELNŐTT/UP
Pest Megyei Labdarúgó Fesztivál
 

Június 11-én, vasárnap minden igényt kielégítő helyszínen, a tavaly átadott Dabasi Utánpótlásközpontban - amely 2016 októberében az EDDA Művek által komponált Pest megyei futballinduló, a "Piros-fehér-zöld" dal sajtónyilvános bemutatójának is otthont adott - rendezi meg az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága a Pest Megyei Futballdíj-átadó Gálát, majd azt követően az 5. Pest Megyei Női és 11. Pest Megyei Kupa-döntőt.

Futballdíj-átadó Gála

A finálék előtt azonban sor kerül egy másik rendezvényre is, 13.30 órakor kezdődik a hagyományosnak tekinthető Futballdíj-átadó Gála, ahol a fénypont a Pest Megyei Amatőr Aranylabda-díjak kiosztása lesz, de emellett számos, a Pest megyei labdarúgásban aktív egyesület és személy is kitüntetésben részesül az alábbi kategóriákban:

- Jubiláló sportszervezetek köszöntése
- Bozsik-programban tevékenykedők díjazottjai
- Sportszerűségi díjak átadása
- Kiváló helytállás, (sport)emberi magatartásért elismerések
- Futsalbajnokság helyezettjeinek díjazása (2016/2017.)
- Futsal Bajnokok Tornája 3. helyezett díjazása (2016/2017.)
- Futsal éremtáblázat helyezettjeinek díjazása
- Labdarúgó éremtáblázat helyezettjeinek díjazása
- Az év Pest megyei futballkrónikása-díj odaítélése
- Az év fiatal feltörekvő futballvezetője díj odaítélése
- 40 éve a játékvezetésben jubileumi elismerés átadása
- Az év legjobb játékvezetőinek díjazása
- Szakmai díjak odaítélése
- Futballéletmű-díjak átadása
- Pest megye labdarúgásáért-kitüntetések átadása
- Pest Megyei Amatőr Aranylabda-szavazás 1-3. helyezettjének elismerése

Teljes cikk
 
2017.06.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT/UP
Statisztika - Házi gólkirályok
 

Ezúttal az FC Dabas házi gólkirályait vesszük kicsit górcső alá. Az alábbi felsorolásban a nagypályás bajnokságokban szerepelt felnőtt és utánpótlás csapataink legjobb góllövőit láthatják (elért találataikkal és helyezésükkel) egy táblázatban:

Házi gólkirályok - 2016/2017.
FC Dabas NBIII
Takács Kornél
6 gól
30. hely
 
FC Dabas II
Varga Balázs
12 gól
7. hely
 
FC Dabas III
Tihany Dániel
16 gól
6. hely
 
FC Dabas Öregfiúk
Danyis Attila
35 gól
3. hely
 
FC Dabas U19
Nagy József
24 gól
4. hely
 
FC Dabas U17
Duhaj Ádám
17 gól
16. hely
 
FC Dabas U16
Vörös Tamás
13 gól
17. hely
FC Dabas U15
Fojta Dániel
3 gól
82. hely
 
FC Dabas U14
Rutterschmid Kristóf
8 gól
38. hely
 

 

 
 
2017.06.08.
www.fcdabas.hu
FENŐTT
Statisztika - FC Dabas Felnőtt
 

A 2015/2016-os szezon végeztével felnőtt férfi és női csapataink statisztikáit is megtekinthetik egy összefoglaló táblázatban:

Alap adatok
csapat:
Dabas I
Dabas II
Dabas III
bajnokság:
MLSZ
NBIII
PMLSZ
I. osztály
PMLSZ
III. osztály
csoport:
közép
-
dél
edző:
Erős Károly
Kucsák István
Ledő László

 

Összesített mérleg
 
Dabas I
Dabas II
Dabas III
helyezés:
10. hely
6. hely
3. hely
mérkőzés:
34
30
24
győzelem:
12
12
16
döntetlen:
7
10
3
vereség:
15
8
5
lőtt gól:
31
47
69
kapott gól:
38
42
35
gólkülönbség:
-7
+5
+34
szerzett pont:
43
46
51

 

FC Dabas NBIII (10. hely)

FC Dabas II (6. hely)

FC Dabas III (3. hely)

 
 
2017.06.08.
www.fcdabas.hu
UP
Statisztika - FC Dabas Utánpótlás
 

Véget ért a 2016/2017-os bajnoki szezon. Az alábbi táblázatokban az FC Dabas U14-U19 csapatainak összesített statisztikai mutatóit tekinthetik meg.

Alap adatok
csapat:
U19
U17
U16
U15
U14
bajnokság:
MLSZ U19 II.osztály
MLSZ U17 II.osztály
MLSZ U17 II.osztály
MLSZ U15 II.osztály
MLSZ U14 II.osztály
csoport:
közép-kelet
közép-kelet
közép-ny.
közép A
közép A
edző:
Turcsik
Gergő
Tóth
Ferenc
Szőgyi
Tamás
Laczkó
János
Fodor
Gergő

 

Összesített mérleg
 
U19
U17
U16
U15
U14
helyezés:
3. hely
7. hely
13. hely
14. hely
13. hely
mérkőzés:
26
26
26
26
26
győzelem:
17
13
3
0
1
döntetlen:
3
3
2
0
3
vereség:
6
10
21
26
22
lőtt gól:
94
91
38
8
24
kapott gól:
49
44
128
184
107
gólkülönbség:
+45
+47
-90
-176
-83
szerzett pont:
54
42
11
0
6

 

FC Dabas U19 (3. hely)

FC Dabas U17 (7. hely)

FC Dabas U15 (14. hely)

FC Dabas U14 (13. hely)

 
 
2017.06.08.
www.fcdabas.hu
UP
Focitábor Dabas 2017 - Jelentkezési információk
 

Az FC Dabas Sportegyesület 2017-ben is megrendezi az immáron tradicionálisnak tekinthető nyári utánpótlás focitáborát...A tábor ideje alatt egykori és jelenlegi magyar válogatott játékosok, NB I-es labdarúgók és edzők, meglepetés vendégek színesítik a programot!

Jelentkezési határidő: 2017. június 20.

" A tábor Dabason, a városi sporttelepen (2371 Dabas, Pálya u.1.) 2017. július 03 - július 07. között kerül megrendezésre. A táborba 6-16 év közötti gyerekek jelentkezhetnek (fiúk és lányok egyaránt). A foglalkozások reggel 9:00-kor kezdődnek és délután 16:00-kor fejeződnek be..."

Bővebb információt az FC Dabas utánpótlás edzőinél illetőleg az alábbi elérhetőségek egyikén szerezhet:

Online: Jelentkezési lap (letöltés)

Schilingerné Budai Zsuzsanna - 0036 (20) 429 8481

Ledő László - 0036 (20) 996 6192

 
 
2017.06.07.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas - Nyári programok
 

Június és július hónapban, a bajnokságok, Bozsik Tornák / Fesztiválok végeztével sem áll le az élet az FC Dabas háza táján. A fiatalok számára a nyári szünet is sok-sok izgalmas programot tartogat, melyeket megpróbáljuk (véglegesnek tekinthető dátumokkal párosítva) röviden összefoglalni...

FC DABAS - NYÁRI MENETREND

- Hivatalos szezonzáró (2017. június 10.)

- Utánpótlás nyári szünet (2017. június 15. - 2017. július 15.)

- FCBescola Soccer Camp - Dabas (2017. június 19-23.)

- FC Dabas focitábor (2017. július 3-7.)

- Hivatalos szezonkezdet (2017. július 17.)

 
 
2017.06.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Dabas-Gyón FC (2:0) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Dabas-Gyón elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Presztízs mérkőzés volt a Dabas-Gyón elleni, ez nem vitás.  Ahogy arra számítottunk, ellenfelünk a kiesésétől függetlenül jelentősen felszívta magát a városi derbire, így egyáltalán nem volt egyszerű dolgunk. Az első félidőben kissé görcsösen játszottunk, azonban még így is két nagy helyzetet ki tudtunk alakítani, ezeket azonban szokásos módon ki is hagytuk. A második játékrészben már jobban és ami még fontosabb, eredményesebben futballoztunk, így véleményem szerint megérdemelten tartottuk otthon a három pontot.

A mögöttünk álló bajnoki szezonról is ejtenék pár szót. Kialakult egy alapcsapat, amiben olyan játékosok szerepelnek, akikre lehet építeni a jövőben. Természetesen ettől függetlenül erősítenünk kell a játékoskereten, ez nem vitás. 2-3 minőségi igazolást szeretnénk eszközölni, akikkel már merészebb céljaink is lehetnek. Kevesebb kieső lesz a következő szezonban, azonban a helyzet így sem lesz sokkal egyszerűbb. Csapatszinten igen erősek vagyunk, ez tény, ez azonban önmagában még kevés, kell még némi plusz. Csapatrészenként 1-1 meghatározó játékost szeretnénk a klubhoz csábítani, olyanokat, akik kiemelkedőek ezen a szinten és játékukkal mérkőzéseket is képesek eldönteni.

A felkészüléssel nem hiszem, hogy nagy problémánk lesz, így amennyiben az igazolásaink jól sikerülnek, véleményem szerint bármi összejöhet a következő szezonban. ahogy említettem, egy jó csapat alapja már megvan, a többi pedig már a jövő zenéje... "

FC Dabas - Dabas-Gyón FC 2 : 0 (0:0)
Gól: Kiss V (50'), Takács K (93') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2017.06.07.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Kialakulóban az NB3 mezőnye
 

A 2017/2018-as bajnokságban már három 16 csapatos csoportban zajlanak majd a harmadosztály küzdelmei.

Feljutott az NB2-be: ETO FC Győr, Budafoki MTE, Kazincbarcikai BSC

Az NB2-ből kiesett az NB3-ba: HR-RENT Kozármisleny, Cigánd SE, SZEOL SC

A most véget ért NB3-as bajnokságban 16 csapat esett ki: Debrecen II., REAC, Hatvan, Hajdúböszörmény, Újpest II., Békéscsaba II., Gyula, Dabas-Gyón, Méhkerék, Komló, Videoton II., Sárvár, Hévíz, Komárom, Diósd, Tatabánya, a helyükre pedig tíz együttes kerül majd, így alakul ki a 3x16-os csoport.

A megyei bajnokok közül nem vállalta az NB3-at: Szászvári SE (Baranya), Mád (Borsod), Loland Nyúl SC (Győr-Moson-Sopron), Balkányi SE (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Szekszárdi UFC II. (Tolna)

Osztályozó nélkül az NB3-ba jutott: THSE-Szabadkikötő (Budapest), Füzesgyarmat (Békés), Gyöngyös (Heves), Tiszafüred (Jász-Nagykun-Szolnok), Vecsési FC (Pest), Pápai Perutz FC (Veszprém)

Osztályozót játszik az NB3-ba jutásér:
Balatonlelle (Somogy) - Iváncsa (Fejér)
Körmend (Vas) - Debreceni EAC (Hajdú-Bihar)
Makó (Csongrád) - Nagykanizsa (Zala)
Tiszakécske (Bács-Kiskun) - Balassagyarmat (Nógrád)

Az osztályozók első mérkőzéseit június 10-én, szombaton 17 órától, míg a visszavágókat egy héttel később, június 17-én, szombaton 17 órától rendezik meg.

Teljes cikk
 
2017.06.06.
igazgatosagok.mlsz.hu
KLUB
Országos Pályaépítési Program - újabb pályázati kör indult
 

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretén belül ismét lehetőség nyílik futballpályák építésére pályázni. A programban részt vevő önkormányzatoknak és sportszervezeteknek a beruházások költségeiből 70%-ot TAO-forrásból, a maradék 30%-ot pedig önrészként kell előteremteniük.

Hatféle pályatípusra lehet pályázni (14x26 műfüves grundpálya; 22x42 műfüves kispálya; 44x64 műfüves félpálya; 72x111 műfüves nagypálya; 72x111 élőfüves nagypálya; 22x42 rekortán kispálya). A pályázati feltételek kapcsán lényeges változás a korábbiakhoz képest, hogy csak olyan önkormányzatok és sportszervezetek pályázhatnak, melyek biztosítani tudják az önrészen kívül a pályaépítéshez szükséges TAO-forrást is oly módon, hogy közvetítenek az MLSZ felé olyan céget vagy cégeket, amelyek a társasági adójukat fel tudják ajánlani a pályaépítéshez.

A pályázatok benyújtási határideje 2017. június 15.

További információk és a pályázási felület elérhető az mlsz.hu internetes oldalon.

Teljes cikk
 
2017.06.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Évértékelő: FC Dabas III *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője csapatának éves beszámolójában az alábbi gondolatait osztotta meg:

" Egy újabb szezont tudhat maga mögött a Dabas III csapata. Nyáron a dobogót tűztük ki célul, amit teljesítettünk is. Úgy gondolom a csapat rászolgált a bronzéremre, mert a srácok ebben az évben a maximumot hozták ki magukból. Voltak olyanok, akik nem vették fel a versenyt a csapaton belül, mert azt el kell mondanom, hogy az induló keretünk 27 fő volt. Az év során általában 18-20-an jártak edzésre és így mindig nehéz volt a hétvégei keretet összerakni, mert mindig többen szerettek volna játszani, mint lehetett volna.

Büszke vagyok erre a társaságra mert, tavalyi szezonhoz képest fejlődtünk minden téren. A csapategység erősebb lett, fizikálisan is rendbe voltunk, taktikai téren is fegyelmezettebbek lettünk, igaz itt még van hova fejlődni!

Nagy öröm számomra, hogy idén 35 játékos játszott nálunk. A  Dabas II-es és U19-es játékosok visszajelzése csak pozitív volt. Köszönöm nekik a segítséget, mert úgy gondolom, ők is hozzá járultak a 3. hely megszerzéséhez. Nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy voltak olyan játékosok, akik szó nélkül eltűntek. ez a kis közösség azért többet érdemelne tőlük.

De kanyarodjak vissza az én kis csapatomhoz! Számokban a csapat teljesítménye:
FC DABAS III  24 mérkőzés, 16 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség, 64 lőtt / 28 kapott gól, 51 szerzett pont, 35 sárga / 4 piros lap
.

HÁZI GÓL KIRÁLYUNK: TIHANY DANI 16 góllal, a második PRIBÉK TIBOR 11 és a harmadik FODOR GERGŐ 10 góllal. Azt azért elkel mondani, a többi góljainkon nagyon sokan osztoztak. 

Meg szeretném köszönni a három idősebb játékosomnak a sok segítséget. PASZTYERIK FERINEK, aki a higgadtságával mindig rendbe rakta a srácokat, BÁLINT GÁBORNAK, mint csapatkapitányunknak, minden mérkőzésen pozitív hozzáállásával és győzni akarásával, példát mutatott a fiataloknak és nem utolsó sorban FEHÉR ATTILÁNAK, aki 44 évesen szinte minden edzésen itt volt, példát vehetnek róla a fiatalok, természetesen ő is minden mérkőzésen a maximumot próbálta kihozni magából. Fiataljaink közül nagyon sok jó teljesítmény volt, igaz nem mindig tudták hozni folyamatosan mérkőzésről mérkőzésre.

A csapat egységekről egy pár mondat.

Kapusok: Volenszki Gabi és Gogolák Kristóf tavalyhoz képest sokat fejlődtek, de sajnos egyenletes teljesítményre még nem mindig voltak képesek. A csapat irányításában nagyot kell fejlődniük.

Védelmünk: Tavalyhoz képest magabiztosabbak és egységesebbek voltak a srácok, igaz Laczkó Zoli halványabb volt, mint ősszel, de Bálint Gabival megadták az alapot a csapatnak. 

Középpálya: Itt is előre léptünk, igaz a higgadtabb labdajáratást jobban kell erőltetni, mert vannak olyan játékosaink, akikkel ezt meglehet csinálni. Ezen felül Fodor Gergő lévén olyan játékos került a csapathoz, aki ha odafigyelne minden téren, nem csak a mi csapatunkba, de feljebb is meghatározó játékos lenne, aki el tudd dönteni egy mérkőzést.

Csatárok: Tihany Daniról már írtam, mellé érkezett Pribék Tibor télen, aki könnyen beilleszkedett és játékával néha nem is, de 11 gólja magáért beszél. Szép jövő elé nézhet ő is és nem csak nálunk, ha ő is szeretné. Dani és Tibi mellett Kmetyó Máté  játszott nagyon hasznosan, igaz, ha egy picit gyorsulna, nem lenne ellenfele ebben az osztályban.

Köszönöm mindenkinek, aki hozzá járult a 3. hely megszerzésében és remélem jövőre újra együtt nagyobb cél reményében folytatjuk.

Meg szeretném köszönni még az FC Dabas vezetőségének, hogy mindenben támogatja ezt a csapatot. Basa Attilának és Basa Zsuzsinak a segítséget, illetve Schilingerné Budai Zsuzsinak a háttérmunkát, mert ha valami bajos dolgunk volt, akkor ő mindig elintézte.

KÖSZÖNÖM SRÁCOK AZ EGÉSZ ÉVES MUNKÁT! HAJRÁ DABAS! "

 
 
2017.06.05.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Grund 1986 FC - FC Dabas U17 (1:8) *
 

Tóth Ferenc, az U17-es csapat vezetőedzője a Grund FC elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az utolsó, szezonzáró mérkőzésünkre a Grundhoz látogattunk. Bíztunk benne, hogy méltóképpen tudjuk lezárni a 2016/2017-es idényt. A heti edzésmunkán nagyon látszott, hogy az utolsó (tét nélküli) meccsre készülünk.

A Prigyeni - Kollárik, Kovalik, Riesz, Horváth - Tóth, Fodor, Kőszegi -Balog, Duhaj, Jurászik összeállításban kezdtünk. Egy kimondottan jó, élvezetes mérkőzés kezdett körvonalazódni. Mindkét csapat "játszotta" a focit, látszott a képzés iránya. A 11. percben négy passzból gólt szereztünk. Kollárik-Balog labdakihozatal, majd Jurászik adott "forintos"labdát Duhajnak, aki a kijövő kapust "megbökve"megszerezte a vezetést a Dabasnak (0:1). Egymás után dolgoztuk ki a szebbnél szebb helyzeteinket, de egészen a 32. percig nem sikerült betalálnunk. Ekkor azonban Fodor szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, Jurászikhoz passzolt, aki nem hibázott (0:2). Kétgólos vezetéssel mentünk szünetre, ahol csak dicsérni tudtuk a fiúkat. Változás nélkül folytattuk a mérkőzést.

Álomszerűen kezdtük a 2. félidőt, a 46. percben ismét Duhaj, a 48. percben pedig Balog is betalált, a tizenhatos baloldali sarkából lőtte ki a hosszút! Immár négy góllal vezettünk. Innentől egy felszabadult, örömfocit játszó Dabas volt a pályán. Mezőnyben egyenrangú ellenfél volt a Grund, azonban a Kovalik-Riesz belső védelem (U15-U16), éretten akadályozta meg a hazaiakat a gólszerzésben. A 60. percben egy jobb oldali szöglete követően, Kőszegi bólintott a kapuba (0:5). Nyolc perccel később, eltolódtunk a védelemben. Az ajtó-ablak ziccert Prigyeni még hárítani tudta, de az ismétlés már utat talált a hálónkba (1:5). A 70. percben Márton is pályára lépett. Négy perc múlva egy labdaszerzést követően, Fodor-Jurászik-Fodor-Márton összjáték után, egy végletekig kijátszott, üreskapus futsal-gólt szereztünk (1:6). Az utolsó 20 percre Jurászik váltotta Rieszt a védelem közepén, aki feljebb lépett és csatárként próbált meg érvényesülni. A 80. perc tájékán öten sem tudták feltartóztatni. A szóló végén már csak a kapussal állt szemben, de nem tudta góllal befejezni az akcióját. Három perccel később Kőszegi hozta ziccerbe és itt már nem hibázott, a kapust elfektetve szerezte meg a Dabas 7. gólját. A 84. percben alakult ki a végeredmény. Duhaj Ádám saját maga 3. ésegyben csapata 8. gólját lőve zárta le a meccset (1:8).

Egy kimondottan szervezett csapatot sikerült ilyen arányban is megérdemelten legyőznünk. Méltó és szép befejezése a szezonnak. Többen a legjobb meccsüket játszották.

Összegezve az évet. A dobogón végzett csapatok közül egyiktől sem sikerült pontot szereznünk. Érdekes módon épp a bajnok Somos ellen volt rá mind a két meccsen esélyünk. Mindkétszer csak egy góllal győztek le minket (3:2 és 2:1). Mindkét meccsen vezettünk, ősszel két góllal is. Ősszel 17 pontot, tavasszal 25 pontot szereztünk, így 42 ponttal, 91 rúgott és 44 kapott góllal, a tabella 7. helyén zártuk a 2016/2017-es szezont. A házi gólkirályunk Duhaj Ádám lett 17 góllal. Horváth Dávid (egyedüliként) az összes meccsen pályára lépett. Egy kimondott sikeres tavasz után szeretném megköszönni az egész éves munkátokat. Az egész év Riesz Péter barátom és kollégám edzéstervei alapján zajlott le. Ő adott arculatot a csapatnak.

Srácok! Jön az U19-es korszak, csatlakoztok a 99'-es születésűekhez. Ez minden második évben megtörténik. A csapat java része ezután is együtt marad. Egy kimondottan erős kerete lesz Dabasnak a 2017/2018-as szezonban!

Hajrá Dabas!"

Grund 1986 FC - FC Dabas U17 1:8 (0:2)
Gól: Duhaj Á (11'), Jurászik G (32'), Duhaj Á (46'), Balog B (48'), Kőszegi Z Z (60'), Márton A V (74'), Riesz D (83', Duhaj Á (84')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2017.06.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas II *
 

Hatodik helyen zárt az FC Dabas II

Noha már szombaton lejátszotta utolsó bajnoki mérkőzését kettes csapatunk, mégis maradt némi izgalom a hét utolsó napjára is. A számunkra egyetlen fontos kérdés csupán az volt, hogy a Taksony SE hazai pályán begyűjti-e a három pontot a dobogóról leszoruló Biatorbágy ellen vagy sem... Amennyiben ugyanis ez nem sikerül nekik, akkor az FC Dabas II megtarthatja a szombaton megszerzett 6. helyezését.

Nagy örömünkre a Viadukt-SE Biatorbágy nem vette félvállról az összecsapást, beigazolta a papírformát és esélyeshez méltóan, 4:2 arányban diadalmaskodott Taksonyban. Ennek köszönhetően Kucsák István legénysége a 6. helyen zárta a 2016/2017-es bajnoki évadot. A tabellán előttünk végzett csapatok (1. Vecsés, 2. Gödöllő, 3. Tura, 4. Biatorbágy, 5. Pilis) mindannyian több éves Megye I. osztályú rutinnal rendelkező, jóval nagyobb költségvetéssel munkálkodó egyesületek elsőszámú csapatai, szorosan mögöttük végezni pedig mindenképpen kiemelkedő dolog.

Kiváló eredmény ez, főképp annak tudatában, hogy a tavalyi évben jutott fel csapatunk a Megye I. osztályba. Erre a teljesítményre lehet építeni, reméljük a soron következő szezonban stabilizálni tudjuk helyünket a középmezőnyben és amennyiben a keretet még tovább tudjuk erősíteni, valamint sérüléshullámok sem hátráltatnak minket, akár még a dobogó legalsó fokára való felkapaszkodás sem lehet hiú ábránd.

Gratulálunk Fiúk! Hajrá Dabas!

TABELLA
#
Csapat
M
Gy
D
V
LG
KG
GK
P
1
Vecsési FC
30
21
7
2
72
22
50
70
2
Gödöllői SK
30
18
9
3
66
29
37
63
3
Tura VSK
29
17
7
5
60
29
31
58
4
Viadukt SE-Biatorbágy
30
16
5
9
59
32
27
53
5
Pilisi LK-Legenda Sport
30
16
4
10
58
41
17
52
6
FC Dabas II.
30
12
10
8
47
42
5
46
7
Taksony SE
30
13
5
12
49
41
8
44
8
Nagykáta SE
30
11
8
11
43
34
9
41
9
Tápiószecső FC
30
12
4
14
53
65
-12
40
10
Maglódi TC
30
11
6
13
35
50
-15
39
11
Kisnémedi MSE*
30
9
8
13
34
45
-11
34
12
Tököl VSK
30
7
11
12
37
48
-11
32
13
Nagykőrösi Kinizsi FC
30
8
6
16
32
56
-24
30
14
Százhalombattai LK
30
5
7
18
31
58
-27
22
15
Halásztelek FC*
29
6
6
17
28
47
-19
17
16
Pilisszentiván SE
30
4
3
23
24
89
-65
15

 

 
 
2017.06.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Dabas-Gyón FC (2:0) *
 

Jövőre is az NB III-ban

Vasárnap délután városi derbire került sor, a helyi rivális Dabas-Gyón FC-t láttuk vendégül a bajnokság 34. fordulójának zárónapján. Az már korábban eldőlt, hogy ellenfelünk már biztosan nem tudja meghosszabbítani harmadosztályú tagságát, így egy dabasi csapat már biztosan kiesett az NB III-ból. Az elmúlt hetekben csapatunkat is némileg meglegyintette a kiesés szele, azonban egy két győztes mérkőzésnek hála már jóval kedvezőbb pozícióból várhattuk az utolsó forduló végkimenetelét.

Az első félidő góltalanságát megtörve az 50. percben Kiss Viktor találatával megszereztük a vezetést (1:0). Minimális előnyünket a rendes játékidő leteltét követően, a 93. percben sikerült megdupláznunk, így végül magabiztosnak tűnő, 2:0-ás győzelemmel búcsúztattuk a 2016/2017-es bajnoki szezont. A második találatunkat az a Takács Kornél szerezte, akinek ez már a hatodik gólja volt a szezonban, ezzel pedig házi gólkirályunk is lett egyben.

Az újabb három pontnak (és a Ferencvárosi TC botlásának) köszönhetően végül a már egész elfogadható, 10. helyen zártuk a szezont.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.06.04 (vasárnap, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Dabas-Gyón FC 2 : 0 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger - Eördögh, Sárközi (Komoróczi - 74'), Makrai, Surányi, Karacs, Erős, Kiss, Dabasi, Teixeira (Huszti - 22'), Csordás (Takács - 83')

Csere: Török, Huszti, Komoróczi, Filyó, Kállai, Körmöczy, Takács, Nádházi

Gól: Kiss V (50'), Takács K (93') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2017.06.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 34. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

A záró forduló minden mérkőzése a hét utolsó napján 18 órától kerül lebonyolításra

Vasárnap - 2017.06.04.
Sport 36 Komlói Bányász
-
Szentlőrinc SE
0 : 4
Pénzügyőr SE
-
Pécsi MFC
0 : 3
Dunaharaszti MTK
-
Békéscsaba 1912 Előre FC
1 : 0
Hódmezővásárhelyi FC
-
Paksi FC II
2 : 2
Méhkeréki SE
-
Mórahalom VSE
2 : 2
Szigetszentmiklósi TK
-
Budafoki MTE
2 : 3
Dunaújváros PASE
-
Szekszárdi UFC
2 : 3
Ferencvárosi TC II
-
V-GyulaiTFC
1 : 1
FC Dabas
-
Dabas-Gyón FC
2 : 0
 
 
2017.06.03.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U19
Grund 1986 FC - FC Dabas U19
4 : 4 (1:2)
 
Gól:
- Nagy J (23')
    - Nagy J (31')
    - Nagy J (66')
    - Mészáros D (76')
     
U17
Grund 1986 FC - FC Dabas U17
1 : 8 (0:2)
 
Gól:
- Duhaj Á (11')
    - Jurászik G (32')
    - Duhaj Á (46')
    - Balog B (48')
    - Kőszegi Z Z (60')
    - Márton A V (74')
    - Riesz D (83')
    - Duhaj Á (84')
     

 
 
2017.06.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Maglódi TC (2:1) *
 

Győzelemmel zártuk első Megye I. osztályú szezonunkat

Kettes csapatunk a 34. forduló nyitó mérkőzésén, szombaton délután a Maglódi TC-t látta vendégül. A mérkőzés tétje a 6. hely esetleges megszerzése volt, melyhez mindenképpen be kellett gyűjtenünk a három pontot, majd figyelemmel kísérni, és egyben reménykedni, hogy a vasárnap megrendezésre kerülő Taksony SE - Biatorbágy összecsapáson ne szülessen hazai siker. Ebben az esetben egy helyezést javítva, a 6. pozícióban zárhatjuk első Megye I. osztályú szezonunkat.

Jól kezdtük a mérkőzést, Körmöczy Szebasztián révén ugyanis már a 10. percben magunkhoz ragadtuk a vezetést (1:0). Előnyünket a csereként beálló Mata Péter 67. percben szerzett találatának köszönhetően meg tudtuk duplázni (2:0). Ellenfelünk Vincze László révén a 71. percben ugyan szépített (2:1), erejéből azonban többre már nem futotta, így végül győzelemmel zártuk a 2016/2017-es bajnoki szezont.

A szombati játéknap végeztével a 6. helyen állunk, vasárnap estére pedig kiderül, meg tudjuk-e tartani ezt a pozíciót, vagy nyer a Taksony SE és mégis a 7. helyen zárjuk a bajnokságot.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.06.0 (szombat, 17:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Maglódi TC 2 : 1 (1:0)

FC Dabas II: Gerstenbrein - Kovacsik (Fodor - 66'), Botlik, Farkas R, Danyis, Körmöczy (Mata - 38'), Gáspár, Kovács, Bukovszki (Janicsák - 79'), Ubornyák (Pribék - 85'), Varga

Csere: Volenszki G, Mata, Janicsák, Fodor, Pribék

Gól: Körmöczy Sz (10'), Mata P (67') ill. Vincze L (71')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.06.02.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2016/2017. 34. forduló
 

Puskás Attila a www.csepelfc.hu egyik szerkesztője mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2017.06.04. (vasárnap) 18:00
Sport 36 Komlói Bányász - Szentlőrinc SE
Búcsúzóul egy pontot megszavazok a Komlónak az idényzáróra. Tippem: 1-1

2017.06.04. (vasárnap) 18:00 
Pénzügyőr SE - Pécsi MFC
A Pénzügyőr győzelemmel még lehet hetedik, egyéb tétje nem nagyon van ennek a meccsnek. Tippem: 2-2

2017.06.04. (vasárnap) 18:00 
Dunaharaszti MTK - Békéscsaba 1912 Előre II.
A Harasztinak jó a gólkülönbsége, ezért ha jól számoltam már vereséggel sem esik ki, de 1 pont azért még megnyugtató lenne. A Békéscsaba viszont csak győzelemmel maradhatna bent, és még akkor sem biztos. Tippem: 2-1

2017.06.04. (vasárnap) 18:00 
Hódmezővásárhelyi FC - Paksi FC II.
Hazai győzelmet várok, mert saját közönsége előtt motiváltabb lesz a Vásárhely. Tippem: 2-0

2017.06.04. (vasárnap) 18:00 
Méhkeréki SE - Mórahalom VSE
A már kiesett Méhkerék magával ránthatja a vendégeket. A Mórahalomnak egy pont is elég lehet, de csak győzelem esetén emelhetik megkönnyebbülten magasba a kezüket a játékosok a lefújás után. Tippem: 2-3

2017.06.04. (vasárnap) 18:00 
Szigetszentmiklós - Budafoki MTE
A bajnokság elején úgy volt, hogy a feljutásért küzd egymással ez a két csapat. Mostanra maradt a presztízs. A bajnok idegenben is esélyesebbnek tűnik. Tippem: 1-2

2017.06.04. (vasárnap) 18:00 
Dunaújváros - Szekszárdi UFC
Jó meccs lehet, felszabadultan játszhat mindkét csapat. Tippem. 2-1

2017.06.04. (vasárnap) 18:00 
Ferencvárosi TC II. - Várfürdő-Gyulai Termál FC
Még egy utolsó utáni esélye maradt a gyulaiknak. Ha nyernek a Népligetben és ha nem nyer a Békéscsaba és kikap a Mórahalom, és a Nyugati csoportban Hévízen is botlik a kis Vidi, akkor... De ez már tényleg a legutolsó esély. Tippem: 0-1

2017.06.04. (vasárnap) 18:00 
FC Dabas - Dabas-Gyón FC
A helyi rangadón nem számít, hogy ki maradt bent és ki esett ki. Tippem: 2-1

Teljes cikk
 
2017.06.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Dabas-Gyón FC *
 

A Dabas-Gyón elleni városi derbivel zárjuk a szezont

Elérkezett az NB III. Közép csoportjának záró fordulója, mely egységesen 2017. június 04-én, vasárnap 18 órás kezdéssel kerül lebonyolításra. Utolsó bajnoki mérkőzésünket hazai pályán, a helyi Dabas-Gyón FC ellen vívjuk. Ellenfelünkkel kapcsolatban már korábban kiderült, hogy kiesett a harmadosztályból, mi viszont nagy valószínűséggel a következő szezont is az NB III-ban kezdhetjük meg. Üldözőink közül a DMTK a még szintén a bentmaradásra pályázó Békéscsabát fogadja, ami mindenképpen parázs összecsapást ígér. A Mórahalomnak pedig a már szintén korábban kiesett Méhkerék otthonából kellene pontokkal távoznia, hogy esélye legyen az NB III-as tagság meghosszabbítására. Izgalom tehát még lehet számítani bőven, nekünk azonban nem másokra, csupán saját magunkra kell koncentrálnunk. Kedvező helyzetből várhatjuk a Dabas-Gyón elleni összecsapást, de ez még természetesen kevés egy helyi rangadó megnyerésére.

Az őszi mérkőzésen magabiztos játékkal, 3:0 arányban sikerült legyőznünk városi riválisunkat. Ezzel az eredménnyel alighanem most sem lennénk elégedetlenek.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Dabas-Gyón FC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.06.04. (vasárnap, 18:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2017.05.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas II - Maglódi TC *
 

A jó formában lévő Maglódi TC-t fogadjuk szombaton délután

Kucsák István csapata a záró fordulóban a 9. helyen álló Maglódi TC ellen mérkőzik hazai pályán. Soros ellenfelünk ugyan két pozícióval mögöttünk áll a tabellán, azonban nem árt megjegyezni, hogy az elmúlt öt mérkőzéséből négyet megnyert a Maglód és mindössze egy döntetlen rondította el a hibátlan mutatót.

Könnyed, szezonzáró mérkőzésre tehát nem nagyon számíthatunk, szerencsére hátrafelé már nem kell nézelődnünk, mivel a mögöttünk álló Tápiószecső lemaradása négy pont. A győzelem érdekében azonban érdemes minden maradék erőtartalékot mozgósítani, mivel az előttünk álló Taksony SE esetleges botlását kihasználva, kis szerencsével akár még a hatodik helyet is megkaparinthatjuk.

Ősszel 3:2-es vereséget szenvedtünk Maglódon, így a tabellán való még előkelőbb helyezés elérésén kívül van még egy fontos ok, amiért csak a győzelmet tűzhetjük ki célul a szombati mérkőzésre.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas II - Maglódi TC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.06.03. (szombat, 17:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2017.06.01.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2017. június 3-4.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 18:00
FC Dabas - Dabas-Gyón FC
FC Dabas II
Szombat, 17:00
FC Dabas II - Maglódi TC
FC Dabas U19
Szombat, 12:00
Grund 1986 FC - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Szombat, 10:00
Grund 1986 FC - FC Dabas U17
FC Dabas U13
Szombat, 13:00
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U13 - Soroksár
FC Dabas U11
Szombat, 9:00
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U11 - Soroksár
 
 
2017.06.01.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Mezőkövesd-Zsóry (1:4) *
 

Tóth Ferenc, az U17-es csapat vezetőedzője a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Szombaton az ezüstre pályázó Mezőkövesd gárdáját fogadtuk. A Prigyeni - Jurászik, Kovalik, Horváth, Kollárik - Riesz, Tóth, Kőszegi - Duhaj, Pokornyik, Fodor összeállításban léptünk pályára.

Hamar kiderült, hogy ellenfelünk jó erőkből áll, ők irányították a mérkőzést, túlnyomó részt náluk volt a labda. Ennek ellenére nem volt egyoldalú a találkozó. A 31. percben azonban a jobb oldalunkon a védelmünk mögé tudtak kerülni. A beadásból megszerezte a vezetést a vendégcsapat (0:1). Hét perccel később egy, a térfelünk közepéről kapura tekert labdát Prigyeni még hárítani tudott, de a kapunk előtti kavarodásban a mezőkövesdiek találták meg előbb a labdát (0:2). Buta, elkerülhető gólt kaptunk. Kétgólos hátrányban mentünk pihenőre.

A félidőben hármat is cseréltünk. Zsíros, Balog és Lukasik is a pályára lépett. Sajnos az 54. percben egy, a jobbhátvéd pozíciójában megszerzett labdát próbáltunk kihozni, de az egyik passz elcsúszott a védőnk lába alatt. Köszönték szépen (0:3). Három perccel később Jurászik lőtt kapura, a kapus előtt megpattanó labda megtréfálta a vendégek kapusát (1:3). Azonban, mielőtt visszakapaszkodtunk volna a meccsbe, egy percre rá, egy rossz helyezkedést követően, visszaállt a három gólos különbség (1:4). A hátralévő időben több találat nem esett, megérdemelten vitte el a Mezőkövesd a három pontot.

Nem játszottunk gyengén, egyszerűen ellenfelünk ennyivel jobb csapat. Egy poszton tudtuk velük felvenni a versenyt. A védekező középpályás posztján játszó Riesz Dávid iszonyúan sokat futva, párharcokat nyerve lett (véleményem szerint) a mezőny legjobbja. Az utolsó fordulóban a Grund 1986 FC-hez látogatunk. Számunkra tét nélküli a találkozó, hiszen "se le, se fel", a 7. helyen zárjuk a szezont.

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U17 - Mezőkövesd-Zsóry 1 : 4 (0:2)
Gól: Jurászik G (54')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2017.05.30.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 2.évfolyam, 5.szám