FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2017.05.31.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 2.évfolyam, 6.szám

 
 
2017.05.30.
www.fcdabas.hu
KLUB
14. DABASI FUTÓNAP - KÉPGALÉRIA
 

2017. május 28-án, vasárnap megrendezésre került a 14. DABASI FUTÓNAP. A rendezvényről készült hivatalos és FC Dabas érdekeltségű képeit az alábbi linkekre kattintva tekinthetik meg...

14. DABASI FUTÓNAP - Hivatalos képgaléria I.

14. DABASI FUTÓNAP - Hivatalos képgaléria II.

14. DABASI FUTÓNAP - FC DABAS

 

 

 

 
 
2017.05.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a bajnoki szezon végeztével az alábbi beszámolót közölte:

" Sajnos az utolsó fordulóban csak szurkolhattunk ellenfelünknek, hogy ne sikerüljön nyernie. A Kiskunlacháza veresége esetén ugyanis a második helyen végezhettünk volna. Nem sikerült, de boldogak vagyunk, hogy a 3. helyen végeztünk ebben a szezonban.

Amit az év elején elterveztünk, azt meg tudtuk valósítani. Egységesebbek lettünk és úgy érzem, hogy az elvégzett éves munkát követően teljesen megérdemelten léphettünk fel a dobogóra.

Köszönöm mindazoknak, akik hozzájárultak ennek a sikernek az eléréséhez! Úgy érzem, ha én maradok a srácokkal, akkor jövőre még merészebb célt is kitűzhetünk magunk elé.

Hajrá Dabas!"

 
 
2017.05.30.
www.fcdabas.hu
UP
Évértékelő: FC Dabas U16
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U16-os korosztályának vezetőedzője az alábbiak szerint értékelte csapata éves teljesítményét:

" Az FC Dabas U16-os csapatának a sorsa 2016 nyarán kérdéses volt, hiszen az U15-ből kiöregedett, a saját korosztályukban ezüstérmet szerző játékosoknak nem volt megfelelő versenyeztetési lehetőség az U16-os korosztályban kiemelt szinten. A Pest Megyei bajnokság színvonalát ismerve, kerestük a lehetőségeket, ugyanis az U17-es korosztályunkat, ha nem indítjuk Őket sehol, közel 35 fő alkotta volna. Ekkora mennyiségű játékosnak megfelelő versenyeztetési lehetőséget és mérkőzésterhelést nem lehet adni, így arra a döntésre jutottunk, hogy a korosztályunkat a Dunaharaszti színeiben fogjuk indítani az U17-es közép-nyugati csoportban, akiknek elkelt a segítség, hiszen ez a korosztály hiányos volt a számukra. Nekünk a versenyeztetés szempontjából pedig megoldódott a problémánk. Ugyan ez a döntés nem mindenkinek nyerte el a tetszését, azonban a gyerekeket előtérbe helyezve, sokat nyertünk belőle. 1-2 évvel fiatalabb létünkre zökkenőmentesen hoztuk le az egész évet, amelyhez gratulálok a csapatunknak. Eredményekben ugyan ez nem látszott meg, azonban játékban mindenféleképpen előrelépés volt érzékelhető. Mondhatjuk azt is, hogy egy év ráhangolódás volt ez az U17-es bajnokságra. Tisztességgel, becsülettel edzett a kemény magunk, akik kitartottak egymás mellett a legrosszabb pillanatokban is, amely a mentális felkészülésünk erejét is mutathatja. Tisztában voltunk vele, hogy esetenként nagy vereségekbe fogunk beleszaladni, amelyet sikerült helyén kezelni. Minden korosztályommal úgy szeretek elindulni egy évadnak biztonságosan, hogy legalább 20 fő toporog a kereten belül, mert tapasztalatból mondhatom, hogy a természetes lemorzsolódás, szelektáció mindig megritkítja a futballcsapatokat, amely nálunk is jelen van, mint mindenhol máshol. A gyenge képességű, kitartás nélküli, motiválatlan labdarúgókra nincs szükség ezen a szinten, mert becsapjuk csak egymást, amely nem jó példa a céljaink eléréséhez. Veszítettünk el labdarúgókat az előbb említett okoknál fogva, sőt a nem megfelelő hozzáállás miatt küldtem is el játékosokat, amely szükséges volt ahhoz, hogy rend legyen az öltözőben. Néha ez a minőség rovására ment, ugyanakkor, ha hagyom, több kárt okozom, mint hasznot.

A csapatunk házi gólkirálya Vörös Tamás lett 13 találattal, amely szép teljesítmény. A keretünk létszáma 16 főre csökkent a szezon végére, ahol  Varga Kristófnak, Juhász Szabolcsnak, Tusák Martinnak meg lett köszönve a játéka, Volentér Ádám pedig befejezte a futballt. És akkor nézzük eredményekben is az elmúlt egy évad történéseit, ahol az oda-visszavágó mérkőzésekből a legjobb eredményeket szedtem ki, amely megközelítőleg irányvonalat mutathat, hogy hol tartunk.

FC Dabas U-16 (DMTK)
Dunaújváros
8:0
Budai Tabán
4:2
Főnix Gold
7:1
Csepel
2:0
Szigetszentmiklós
3:2
Diósd
6:0
Érd
5:0
Zeusport Holler UFC.
2:2
Százhalombatta
3:2
Martonvásár
3:5
Agárd-Gárdony
0:6
Taksony
3:2
Ikarus Maroshegy
4:6
   

Ezúton szeretném megköszönni mind a két klubnak a DMTK-nak és az FC Dabasnak a  támogatást és a feltételek biztosítását, a lehetőséget a játékra. Köszönettel tartozom a kedves Kollégáim és az FC Dabas alkalmazásában álló munkatársaink által elvégzett munkáért, amellyel hozzájárultak a mindennapos fejlődésünk zavartalan működéséhez. Köszönöm a játékosaink egész éves hozzáállását, aki kitartott a végsőkig, arra számítunk a jövőben is. A szokatlan és egy kicsit mostoha helyzet még jobban összekovácsolt minket, így nagy reményekkel várjuk a 2017-2018-as szezont, amennyiben az FC Dabas vezetősége ebben a formátumban szeretné továbbra is a jövőt építeni.

 
 
2017.05.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Pécsi MFC - FC Dabas (4:0) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a PMFC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Több kulcsjátékosom is sérüléssel bajlódik, így igen szűk kerettel tudtunk leutazni Pécsre. A mérkőzés előtt azt kértem a fiúktól, hogy ne nullázzuk le magunkat az utolsó forduló előtt, ha vereséget is szenvednénk, tegyük azt emelt fővel.

Fizikálisan abszolút fel tudtuk venni a versenyt a hazaiakkal, gyorsaságban azonban már jelentős különbség volt tapasztalható a két csapat között. A 4:0-ás vereségünket kissé túlzónak tartom, ennyi azért nem volt a két csapat között. Kissé dühös vagyok, mert ismét voltak helyzeteink, büntetőt hibáztunk, tehát volt lehetőségünk a gólszerzésre és akkor máris máshogy nézett volna ki a végeredmény. Amit lehetett, kihoztuk a mérkőzésből, volt tartásunk, ami továbbra is bíztató a záró fordulóra nézve.

Hétvégén a Dabas-Gyón elleni helyi rangadóval zárjuk a bajnokságot, ahol csak a győzelem lehet elfogadható eredmény számunkra. Városi riválisunk már kiesett, a mi sorsunk azonban a saját kezünkben van, ez pedig mindenképpen pozitív dolog. A DMTK, Mórahalom, Békéscsaba II üldözői trió továbbra is tapad ránk, mi azonban lépéselőnyben vagyunk, így csak és kizárólag magunkkal és a Gyón elleni összecsapással kell foglalkoznunk. "

Pécsi MFC - FC Dabas 4 : 0 (1:0)
Gól: Koller K (32'), Károly B (56'), Koller K (68'), Károly B (79') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.29.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Mezőkövesd-Zsóry (3:1) *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Szombaton igazi presztízscsata volt várható. A Mezőkövesd-Zsóry csapata látogatott Dabasra. A tét a dobogó volt számunkra. Kezdeném azzal hogy a Fair-play-t nem ismerik. Mezőkövesden is és itt is eljátszottak, hogy visszahozták a magasabb osztályból a játékosaikat. (A szabály (sajnos) nem tiltja, de egész héten úgy "sakkoztak", hogy valamelyik csapatuk ne szombaton játsszon. Mi nem mentünk bele, de a másik ellenfelük a Jászberény igen, így azt elrakták vasárnapra és szombaton elhoztak 5 játékost a kiemeltből. Megcsodálhatták a gyönyörű edzőkomplexumunkat is, holott ők NB I-es csapat lévén beraktak minket egy kis "sufniba". De hát ugye..."Szeresd felebarátodat".mi szerettük. Tíz perccel később kezdődött a mérkőzés, mert elkéstek. Ennyit elöljáróban.

A heti munkánkkal nagyon megvoltam elégedve, pörgős, nagyon húzós, feszített tempójú edzések, 100% figyelem és nagyon sok beszélgetés. Vallom azt, hogy 14 nappal a bajnokság vége előtt egy rangadón sok mindent nem tudsz tanítani már, a fejekben kell rendet rakni. Sikerült. Elértük azt Dabason, hogy az U19-es csapatnál a héten átlagban 17(!)-en látogatták az edzéseimet. Szó szerint élmény volt velük dolgozni a héten. Az egyik játékosom azt mondta a héten, hogy eljött az a pillanat amikor jobban akarják ezt a dobogót és a velejáró győzelmet, mint Én. Jólesett hallani.

Elkezdődött a meccsünk. Nagyon jó fejekkel mentünk bele, nem volt elveszett labda, a párharcokat megnyertük és egy gyönyörű támadás végén Mata Peti már a 3. percben vezetést szerzett nekünk. Szélen egy mögé kerüléssel megvertük őket, (megjegyzem a héten erre fektettük a hangsúlyt) centerezés és gól (1:0). Nyomtunk tovább, sok elmozgással, passzokkal kombináltunk és a Mezőkövesd nem tudott mit kezdeni velünk. Kapufát rúgtunk a 15. percben, majd a 18. percben a gólvonalról szabadított föl egy vendég játékos. Aztán érkezett a 24. perc és Bálint Misit kiugratta a csapatkapitány Zelovics Attila, Misi pedig higgadtan alányesett a labdának és már is 2:0 ide. Óriásit játszottak a srácok. Éretten futballoztak, megvolt a labdakihozatal, széleken tönkre vertük őket és pszichésen is győztünk az első 30 percben. A 34. percben a semmiből jött a szépítés (2:1). Mutatja csapatom erejét, hogy 6 percre rá Mata Peti megint villant, egy gyönyörű, higgadt megoldás és 5 méterről megbökte az ellenfél kapusát. Parádés foci. Nagyon büszke voltam. Ennyire egybe még nem láttam a társaságot. A félidő 3:1 ide.

Öltözőben átbeszéltük, hogy van még 45 perc és vezetünk, innen nem mehetnek el ponttal. A második félidő sajnos már nem azt a játékot hozta, amit vártam. Őszinte leszek, elfáradtunk, de még így is négyszer egyedül vezettük az ellenfél kapusára a labdát, de maradt a 3:1.

Itthon tartottuk a három pontot és ezzel megvan a dobogó. Egy NB I-es csapatot oda-vissza megvertük két nagyon jó meccsen. Nagyon megérdemli ez a társaság az érmet. Nem tudok és nem is akarok elmenni szó nélkül Radácsi Kristóf teljesítménye mellett. Hetek óta csúcsot teljesít, a meccsen nem volt elveszített párharca és szerény megközelítésem szerint olyan 8-10 km között futott a mérkőzésen. Gratulálok kicsi!

Szeretném megköszönni a csapatomnak ezt a felejthetetlen napot! Belekezdünk az utolsó hetünkbe. Inkább bele sem kezdek...KÖSZÖNÖM!

Hajrá Dabas, Hajrá U19! "

FC Dabas U19 - Mezőkövesd-Zsóry 3 : 1 (3:1)
Gól: Mata P (3'), Bálint M (24'), Mata P (40')

MLSZ Jegyzőkönyv

Osztályzatok (T.G.): Isztolyka Ádi (10), Kovács Rick (10), Horváth Krisztián (10), Kovács Richard (10), Nyerges Patrik (10),  Urbán Jonatán (10) - Bálint Mihály (10), Zelovics Attila (10), Radácsi Kristóf (10), Nagy Józsi (10), Mata Peti (10) Csere: Babos Dani (10), Tokics Máté (10), Mészáros Dávid (10)

 
 
2017.05.29.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Csepel FC - FC Dabas U16 (DMTK U17) (8:0) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U16-os korosztályának vezetőedzője a Csepel FC elleni bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban az alábbi beszámolót közölte:

" A hazai csapat megadta a módját az utolsó hazai bajnoki mérkőzés szervezését illetően. A stadionban játszhattunk, ahol a kihangosítástól a játékosok bemutatásáig minden szerepelt a terítéken. Egy kis profizmus érződött, amelyből példát vehetnénk mi is. Nem a kettes pálya, nem a műfű 30 fokban.

Az első félidő viszonylag jó játékot hozott a részünkről, ahol ellenfelünk 2:0-s előnnyel vonulhatott a szünetre. Egy akció gól és egy fejes öngól alakította így az eredményt. A Csepel egyébként a tavaszi szezont a csütörtöki Tabán elleni 3:2-es vereséget megelőzően veretlenül hozta le, amellyel az utolsó pillanatokig versenyben maradhatott a dobogóért. Ennek megfelelően nekik ki volt élezve a mérkőzés, amelynek a ritmusa egy ilyen közegben érthető. Mezőnyben próbáltunk szépen futballozni, amely helyenként sikerült is, ezzel elégedett lehetek az első játékrészt figyelembe véve.

A második félidőt egyből egy kezezés miatt megítélt büntetővel kezdtük, amely elindította a lavinát, hiszen 15 perc alatt 4 gólt kaptunk. Hiába játszottunk földön viszonylag szépen, nem voltunk a csatalovakhoz méltó ellenfél. Ezen a szinten minden hibánkat kihasználják, amelyhez felelősségben fel kell nőnünk.

A következő évadban már meg kell jelennie az eredmény-centrikus felfogásnak is, hiszen a felnőtt futballhoz közelítünk, ahol ilyen gyermeteg hibák már nem férnek bele és azonnal besorolják a játékosokat arra a szintre, amelyen képesek futballozni. A végeredmény reális volt a második  játékrész alapján. Gratulálunk a Csepelnek!

Hajrá FC Dabas! "

Csepel FC - DMTK (FC Dabas U16) 8 : 0 (2:0)
Gól: -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2017.05.29.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U19
FC Dabas U19 - Mezőkövesd-Zsóry
3 : 1 (3:1)
 
Gól:
- Mata P (3')
    - Bálint M (24')
    - Mata P (40')
     
U17
FC Dabas U17 - Mezőkövesd-Zsóry
1 : 4 (0:2)
 
Gól:
- Jurászik G (54')
     
U16
Csepel FC - FC Dabas U16 (DMTK U17)
8 : 0 (2:0)
 
Gól:
-
     

 
 
2017.05.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas III *
 

Harmadik helyen végzett az FC Dabas III

Mint ismeretes, Ledő László csapata szabadnapos volt az utolsó fordulóban, így maximum annyit tehetett, hogy szurkolt és reménykedett a Kiskunlacháza botlásában. Második helyről várhattuk a záró fordulót, azonban legfőbb riválisunk amennyiben begyűjti a három pontot, egy helyezést hátrébb csúszva a harmadik pozícióban zárjuk a szezont.

Sajnos a Dunavarsány végül nem tudta legyőzni a Kiskunlacházát, így beigazolódott félelmünk és riválisunk az utolsó fordulóban csapatunkat beelőzve kaparintotta meg a második helyezést.  Ettől függetlenül éremmel zárjuk a szezont, így kesergésre nem lehet okunk.

Hajrá Dabas!

 
 
2017.05.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Nagykőrösi Kinizsi FC - FC Dabas II (0:0) *
 

Gól nélküli döntetlen a Nagykőrös ellen

Kucsák István legénysége két győzelmet követően a 13. helyezett Nagykőrös otthonába látogatott. Utolsó idegenbeli fellépésünknek túl nagy tétje nem volt, üldözőink ugyanis nem érhettek utol minket, így maximum a Taksony botlásában reménykedve egy helyezést tudtunk volna javítani egy esetleges győzelemmel.

Sosem egyszerűek azonban azok a mérkőzések, amikor valaki egyértelmű esélyesnek van kikiáltva. Az sajnos most is bebizonyosodott, hogy a papírforma és a táblázaton elfoglalt helyezés koránt sem minden. A mérkőzés nemhogy gólparádét nem hozott, de még egy, győztesnek tekinthető találat sem született.

A döntetlen önmagában természetesen nem tragikus eredmény, azonban ha azt is figyelembe vesszük, hogy a Taksony SE 2:1 arányban vereséget szenvedett Maglódon, akkor már fájó a két elhullajtott pont. Csapatunk így továbbra is a 7. helyen áll, egy pont lemaradással a Taksony SE mögött.

A záró fordulóban hazai pályán épp a Taksonyt legyőző Maglódot fogadjuk, míg legfőbb riválisunk szintén hazai pályán a Biatorbággyal mérkőzik.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.28 (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Nagykőrös

Nagykőrösi Kinizsi FC - FC Dabas II 0 : 0 (0:0)

FC Dabas II: Gerstenbrein - Benedek, Botlik, Farkas R, Danyis, Kovacsik (Ubornyák - 61'), Gáspár (Zelovics - 91'), Kállai, Filyó (Körmöczy - 76'), Bukovszki (Farkas K - 73'), Varga

Csere: Volenszki G, Körmöczy, Farkas K, Volenszki Z, Zelovics, Ubornyák

Gól: -

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 33. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Három mérkőzést rendeznek a vasárnapi játéknapon

Vasárnap - 2017.05.28.
Békéscsaba 1912 Előre FC II
-
Pénzügyőr SE
3 : 1
Szentlőrinc SE
-
Ferencvárosi TC II
1 : 0
Paksi FC II
-
Dunaharaszti MTK
1 : 2
 
 
2017.05.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Pécsi MFC - FC Dabas (4:0) *
 

A bravúr ezúttal elmaradt

Két győztes mérkőzést követően némileg bizakodva várhattuk pécsi vendégszereplésünket. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a feladat, a PMFC ugyanis rendkívül jó formában van az utóbbi időben, a Dabas-Gyónt 9:0 arányban múlta felül az előző fordulóban, így egyértelműen már a pontszerzés is óriási bravúr lett volna. A Pécs ráadásul az igen előkelő második helyről várhatta utolsó hazai mérkőzését és végül sajnos be is igazolódott a papírforma és vendéglátónk simának mondható győzelmet aratott első csapatunk felett.

Bő fél óráig tudtuk tartani magunkat, ezt követően azonban érkezett Koller Krisztián, és máris 1:0 volt az állás a hazaiak javára (1:0). Második góljuk az 56. percben született és nagy sajnálatunkra itt még korántsem ért véget a történet. A 79. percig még két újabb találatot jegyezve végül több, mint magabiztos PMFC sikerrel zárult az összecsapás.

Az utolsó fordulóban hazai pályán, a városi rivális Dabas-Gyón FC ellen zárjuk a szezont.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.27 (szombat, 18:00)
Helyszín: Pécs

Pécsi MFC - FC Dabas 4 : 0 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Eördögh, Makrai, Huszti (Dabasi - 79'), Komoróczi, Erős, Karacs, Kiss (Kállai - 78'), Teixeira (Filyó - 63'), Csordás

Csere: Török, Filyó, Dabasi, Kállai

Gól: Koller K (32'), Károly B (56'), Koller K (68'), Károly B (79') ill. -

MLSZ Adatbank

További képek

 

 
 
2017.05.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 33. Forduló - Szombati mérkőzések
 

Hat összecsapással indul útjára az utolsó előtti forduló

Szombat - 2017.05.27.
Dabas-Gyón FC
-
Sport 36 Komlói Bányász
2 : 0
V-Gyulai TFC
-
Dunaújváros PASE
1 : 3
Szekszárdi UFC
-
Szigetszentmiklósi TK
3 : 1
Budafoki MTE
-
Méhkeréki SE
3 : 2
Mórahalom VSE
-
Hódmezővásárhelyi FC
0 : 1
Pécsi MFC
-
FC Dabas
4 : 0
 
 
2017.05.26.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2016/2017. 33. forduló
 

Puskás Attila a www.csepelfc.hu egyik szerkesztője mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2017.05.27. (szombat) 18:00
Dabas-Gyón FC - Sport 36 Komlói Bányász
Két, már kiesett csapat mérkőzésén a labdarúgás szeretete lehet motiváló tényező. Tippem: 2-1

2017.05.27. (szombat) 18:00
Várfürdő-Gyulai Termál FC - Dunaújváros
A legrosszabbkor találkozik a Gyula az újvárosiakkal. Egy hazai vereség akár már most az NB III-as tagságba kerülhet. Ilyenkor kell minden vitézség. Tippem: 1-0

2017.05.27. (szombat) 18:00
Szekszárdi UFC - Szigetszentmiklós
A Szekszárd otthon bárkire veszélyes, a miklósiak pedig kerültek már bajba idegenben. Tippem: 2-1

2017.05.27. (szombat) 18:00
Budafoki MTE - Méhkeréki SE
A bajnok búcsúzik a közönségétől a már kiesett vendég ellen. Tippem: 5-0

2017.05.27. (szombat) 18:00
Mórahalom VSE - Hódmezővásárhelyi FC
A hazai csapat egy bravúros győzelemmel nagyon valószínű, hogy bent maradna. Tippem: 1-1

2017.05.27. (szombat) 18:00
Pécsi MFC - FC Dabas
A Dabas viszonylag nyugodtan utazhat Pécsre, mert vereség esetén is saját kezében marad a sorsa, sőt, szerencsés esetben a mögötte lévők elintézik a biztos bennmaradását. Tippem: 3-1

2017.05.28. (vasárnap) 11:00
Békéscsaba 1912 Előre II. - Pénzügyőr SE
Győzelemmel életben maradna a csabai tartalékok bentmaradási esélye. Tippem: 1-2 

2017.05.28. (vasárnap) 18:00
Szentlőrinc SE - Ferencvárosi TC II.
Egy "szalonremi" nagyon kényelmes lenne. Na, pont ezért lesz inkább ez nagy csata. Tippem: 2-1

2017.05.28. (vasárnap) 18:00 
Paksi FC II. - Dunaharaszti MTK
A "kis" Paks nem szereti a kiesőjelölteket. Kényelmes helyzetben nehéz is felpörögni egy élet-halál küzdelmet vívó csapat ellen. A Dabas után ez lehet a Haraszti esélye is. Tippem: 1-1

Teljes cikk
 
2017.05.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Pécsi MFC - FC Dabas *
 

A második helyezett PMFC otthonába látogatunk

A Paks II és Békéscsaba II elleni győzelmünknek köszönhetően valamelyest kedvezőbb helyzetben utazhatunk Pécsre. Természetesen jó lenne ott is bravúrt elérve pontot vagy pontokat rabolni a második helyen álló PMFC gárdájától, de jelenleg ennek kevés a realitása. Ettől függetlenül sorsunk a saját kezünkben van, ha jól alakulnak a dolgok, az utolsó fordulóra már nem kell eredménykényszerben pályára lépnünk a városi rivális Dabas-Gyón FC ellen.

Az őszi mérkőzés egyébiránt egy gólos PMFC sikerrel zárult. A dabasi összecsapáson egészen a 82. percig tartottuk magunkat, azonban végül nem sikerült a pontszerzés. A hosszú utazás mellett sajnos az sem könnyíti meg a dolgunkat, hogy soros ellenfelünk kiváló formában van. A PMFC az előző fordulóban épp Dabason járt és 9:0 arányban hagyta helyben a Dabas-Gyón gárdáját. Ettől függetlenül az előző két fordulóban már némileg a tavasz elején látott Dabast láthattuk, mentálisan és fizikailag nem lehet probléma, így az esélytelenek nyugalmával, de mégis bizakodva várhatjuk pécsi vendégjátékunkat.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Pécsi MFC - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.27. (szombat, 18:00)
Helyszín: Pécs

 
 
2017.05.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Nagykőrösi Kinizsi - FC Dabas II *
 

Utolsó idegenbeli fellépésére készül az FC Dabas II

Kettes csapatunk két győztes mérkőzéssel a háta mögött (Pilisszentiván, Kisnémedi) bizakodva várhatja szezonbeli utolsó idegenbeli összecsapását. Annak a Nagykőrösi Kinizsinek az otthonába látogatunk, aki jelenleg a tabella alsó felében, a 13. pozícióban áll 26 szerzett pontjával. Csapatunk a 7. helyről, 42 ponttal várhatja a 29. forduló rajtját, tehát előnyünk egészen pontosan hat helyezés és 16 pont soros ellenfelünkkel szemben. Ez pedig már igen jelentős differencia, így még idegenben is egyértelműen mi számítunk a mérkőzés esélyesének. A győzelem azonban eddig sem jött magától, sokat kell tenni érte, így még véletlenül sem vehetjük fél vállról az összecsapást. Annak tükrében még inkább igaz ez az állítás, hogy az idei évben már sajnos nem egy alkalommal fordult elő, hogy nálunk alacsonyabban rangsorolt ellenféllel szemben maradtunk alul.

Továbbra is nagy harcban állunk a Taksonnyal a 6. helyért, hátrányunk mindössze két pont, így egyértelműen szükségünk van az újabb győzelemre és a vele járó három bajnoki pontra.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Nagykőrösi Kinizsi FC - FC Dabas II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.28. (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Nagykőrös

 
 
2017.05.26.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2017. május 27-29.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Szombat, 18:00
Pécsi MFC - FC Dabas
FC Dabas II
Vasárnap, 17:00
Nagykőrösi Kinizsi FC - FC Dabas II
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:00
Albertirsa SE - FC Dabas
FC Dabas U19
Szombat, 10:00
FC Dabas U19 - Mezőkövesd-Zsóry
FC Dabas U17
Szombat, 12:00
FC Dabas U17 - Mezőkövesd-Zsóry
FC Dabas U13
Vasárnap, 9:00
Bozsik Alközponti Torna U13 - Dabas
FC Dabas U11
Vasárnap, 9:00
Bozsik Alközponti Torna U11 - Dabas
 
 
2017.05.25.
www.fcdabas.hu
KLUB
UEFA B Diploma - Schilingerné Budai Zsuzsanna
 

Tovább bővült az FC Dabas edzői stábjának azon fele, akik immáron igen magas edzői minősítéssel végezhetik napi feladataikat csapatainknál.

Schilingerné Budai Zsuzsanna 2016. április 11-én kezdte meg az edzői tanfolyamot, majd november 6-án sikeres vizsgát tett (délelőtt írásbeli a TF-en, majd délután gyakorlati Dabason) és ennek hozományaként több, mint egy évvel a kezdést követően, 2017. május 24-én Telkiben átvehette UEFA B edzői diplomáját.

Tegyük hozzá, közel sem lehetett egyszerű dolog ezt végigcsinálni, mert mint tudjuk, Zsuzsi az FC Dabas női részlege mellett, az U7-es korosztályt is gardírozza és mindemellett a klub körül még rengeteg adminisztrációs és szervező feladatot is ellát egy személyben.

Emellett azonban a legfontosabb, hogy egyre inkább bővül az a kör az edzői stábunkban, akik megszerzett magas képesítésükkel, még az eddigieknél is komolyabb szakmai hátteret tudnak nyújtani utánpótlásunknak és ebből elsősorban a játékosok, de hosszútávon a klub is komolyan profitálhat.

Gratulálunk Zsuzsi!

További képek

A magyar női labdarúgás fejlesztési programja - és, természetesen maguk a résztvevők - sikere, hogy a múlt héten, "csapatnyi" edzőnő vehette át B-licences diplomáját.

Monika Staab, az UEFA német instruktora is roppant elégedett volt a lányainkkal - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint "saját készítésű" emlék-klipje:

Videoklip (UEFA B női tanfolyam)

 
 
2017.05.25.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U15
IFC Dabas U15 - Gloriett SE
1 : 5 (0:4)
 
Gól:
- Farkas Cs (49')
     
U14
IFC Dabas U14 - Gloriett SE
1 : 6 (0:3)
 
Gól:
- Petrányi J (74')
     

 
 
2017.05.24.
www.fcdabas.hu
NŐI
Női U19 EB-selejtező Dabason *
 

Ismét neves eseménysorozatnak szolgál otthonául az FC Dabas pazar Sportkomplexuma.

A 2017. május 26-31. között Magyarországon megrendezésre kerülő U19-es női Eb-selejtező (ELIT körének) egyik házigazdája Dabas városa. A másik helyszín az MTK otthona, a megújult Hidegkúti Nándor Stadion lesz. A magyar válogatott sajnos mindhárom összecsapását a fővárosban játssza, de így sem szomorkodhatunk, mivel Dabason is olyan nagy múlttal rendelkező nemzeti válogatottak női csapatai lépnek majd pályára, mint Oroszország, Belgium és Spanyolország.

A mérkőzések pénteken, vasárnap és jövő szerdán 16 órás kezdéssel kerülnek lebonyolításra Budapesten és Dabason. A teljes menetrendet az alábbiakban táblázatba foglalva is megtekinthetik...

Hivatalos honlap (UEFA)

 

MENETREND - EB Elit-kör (2017.05.26-31.)

Dátum Mérkőző csapatok Kezdés Helyszín
2017.05.26
péntek
Spanyolország - Oroszország
16:00
Dabas Sporttelep
Magyarország - Belgium
16:00
MTK Stadion
2017.05.28
vasárnap
Spanyolország - Magyarország
16:00
MTK Stadion
Belgium - Oroszország
16:00
Dabas Sporttelep
2017.05.31
szerda
Belgium - Spanyolország
16:00
Dabas Sporttelep
Oroszország - Magyarország
16:00
MTK Stadion

 

 
 
2017.05.24.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas SE: Hétközi mérkőzések (2017. május 25.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétközi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas U15
Csütörtök, 16:00
FC Dabas U15 - Gloriett SE
FC Dabas U14
Csütörtök, 18:00
FC Dabas U14 - Gloriett SE
 
 
2017.05.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre FC II (1:0) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Békéscsaba II elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Nem volt egyszerű dolgunk, a Békéscsaba II ugyanis elég erős kerettel érkezett Dabasra. Ettől függetlenül az első félidőben jól nézett ki a csapat, domináltunk, sőt, voltak komoly helyzeteink is, azonban ezek rendre kimaradtak, így gól nélkül ért véget az első játékrész. A második félidőben sikerült gólt szereznünk, amit hősies védekezéssel meg tudtunk tartani, így végül, ha nem is egyszerűen, de megnyertük a mérkőzést.

Gratuláltam a csapatomnak az elmúlt két mérkőzésen tanúsított hozzáálláshoz és a begyűjtött hat ponthoz, amivel óriási lépést tettünk a harmadosztályú tagság meghosszabbítása érdekében.

Hétvégén a második helyezett Pécs otthonába látogatunk, ahol a pontszerzés is óriási bravúrnak számítana, de természetesen mindent megpróbálunk elkövetni a tisztességes helytállás érdekében. "

FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre FC II 1 : 0 (0:0)

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Érdi VSE II *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője az Érdi VSE II elleni bajnoki mérkőzésükkel kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot adta:

" Szombaton az utolsó bajnoki mérkőzésünkre készültünk. Sajnos az Érd II csapata nem tudott kiállni és így játék nélkül megkaptuk a 3 pontot. Az utolsó fordulóban szabadnaposak vagyunk, így csak a reménykedés marad nekünk, hogy szépen zárjuk a szezont. Szombaton Tárnok csapata botlott és így a 3. hely már biztosan megvan. Reméljük, hogy Kiskunlaczháza is megbotlik és akkor egy még szebb helyezéssel zárhatjuk ezt a szezont.

Hajrá Dabas! "

FC Dabas III - Érdi VSE II

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.23.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Salgótarjáni BTC - FC Dabas U19 (1 : 6) *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Salgótarjáni BTC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Szombaton Salgótarjánba utaztunk bajnoki mérkőzésre. Mindenféleképpen ki szerettük volna javítani a múltheti kisiklásunkat! Az idő extra volt, 30fok és sajnos a műfüvön kellett játszani a srácoknak. Mindig ezek a legnehezebb meccsek, hiszen nekik már tét nélküli, mi viszont a dobogóért harcolunk és szeretnénk megvalósítani az álmunkat.

A srácok nagyon rendben voltak, a bemelegítés is más volt, mint a múltheti. Az első félidőben nagyon szép focit játszottunk. Zelovics Attila játékának nagyon örültem, két szemet gyönyörködtető gólt rúgott, az elsőt kapásból 13 méterről a hosszúba, a második gólja pedig még szebb volt, labdakihozatal után elkezdett a szélén befelé cselezni és 25 méterről bal lábbal kirúgta a hosszú vinklit. Nagyon megérdemelte már! Aztán jött a másik, amit egész héten gyakoroltunk. Szögletvariáció...és elsőre "megette" a Salgótarján. Szóval mondhatni minden összejött.

Szünetben átbeszéltünk mindent, kértem, hogy próbáljanak minél több gólt rúgni. Mata Péter ezt be is tartotta, bedobásunk után egy rövid hazafejelés, amit lefülelt és három méteren belül átemelte(!) a hazaiak kapusát, mindezt a 46. percben. Az 57. percben Radácsi Kristóf is betalált, a 85. percben pedig Bálint Misi is (nagyon hiányoztak eddig az ő góljaik)! A vége 6:1 ide!

A hétvégén jön a forduló rangadója, ami nem másért megy, mint a dobogóért, aki nyer minimum bronzérmes! Jön az a Mezőkövesd, aki minősíthetetlen módon viselkedett a játékosaimmal, Velem és az U17-es csapatta is. Nem felejtettünk!

Srácok, egy meccs a "VILÁG"! 30. hete dolgozunk azért, amit hétvégén megcsinálhatunk! Meg fogjuk csinálni! Nincs más út! MENEKÜLÉS A GYŐZELEMBE! Remélem minél többen kilátogatnak a mérkőzésre!

Hajrá Dabas, Hajrá U19! "

Salgótarjáni BTC - FC Dabas U19 1 : 6 (0:3)
Gól: Zelovics A (15'), Zelovics A (24'), Horváth K (27'), Mata P (46'), Radácsi K (57'), Bálint M (85')

MLSZ Jegyzőkönyv

Osztályzatok (T.G.): Isztolyka (6) - Nyerges (6), Kovács (7), Horváth (8), Urbán (7) - Bálint (7) - Zelovics (9), Mészáros (6), Radácsi (7) - Tokics (6), Mata (8) Csere: Nagy (6)

 
 
2017.05.23.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Főnix-Gold FC - FC Dabas U16 (DMTK U17) (7:1) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U16-os korosztályának vezetőedzője a Főnix-Gold FC elleni bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban az alábbi beszámolót közölte:

" Szervezetten, jól védekeztünk az elmozgó rendszerben futballozó Főnix ellen Székesfehérváron. A zárt védekezésből sikerült egy gyönyörű kontragólt szereznünk, amellyel szépíteni tudtunk a szünet előtt, így 3:1-es hátránnyal vonulhattunk az öltözőbe.

Szerettük volna a második félidőben is játszani azt a játékot, amelyet az első játékrészben, azonban ez már a 65. perctől nem sikerült. Erőben elfogytunk, amely természetes a mi helyzetünkben egy Főnix szintű csapat ellen. A végeredmény 7:1 lett, amely a tavaszi eredményhez és a mutatott játékhoz képest előrelépést mutatott. A nagy különbségű eredmény ellenére a látottakkal elégedett vagyok.

Hajrá FC Dabas! "

Főnix-Gold FC - DMTK (FC Dabas U16) 7 : 1 (3:1)
Gól: Vörös T (31')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2017.05.23.
www.fcdabas.hu
UP
DANONE FOCIKUPA A GYERMEKEKÉRT
 

A Ferencváros csapata nyerte a Danone focikupa Dabasi elődöntőjét. A Fradi utánpótlás játékosai akár a torna nemzetközi döntőjében is képviselhetik Magyarországot

A Ferencváros U12-es csapata nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért torna elődöntőjét a dabasi régióban. A 9. kerületi fiatalok a fináléban a Soroksár SC csapatát győzték le 2:0-ra, így ők vehetnek részt a kupa június 10-i, budapesti országos döntőjében. A tornán bevezetett fair play díjat a Budaörs alközpont csapata érdemelte ki. A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán április és május folyamán összesen 96 csapat és több mint 1.000 gyermek labdarúgó versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, New Jersey-ben.

- Gólöröm, egészséges életmód és kiegyensúlyozott táplálkozás
A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 15 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája, amelyen eddig mintegy 2,5 millió gyerek vett részt világszerte.

A Danone és a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Programja által közösen megrendezett U12-es torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyermekeket, ebben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a torna szakmai partnere segíti a kezdeményezést.

A kupát az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja, fővédnöke pedig Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Hevesi Tamás énekes és futballedző.

"A Danone Focikupa a Gyermekekért célja, hogy népszerűsítse a sportolást és az egészséges táplálkozást a gyerekek körében" - mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. - "Vállalatunk a 19 éve tartó Tegyünk Együtt a Gyermekekért társadalmi programjában idén is különös figyelmet fordít az egészségi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt hátrányt szenvedő gyerekekre is. Az idei Danone Focikupában egy valós nemzetközi megmérettetés lehetőségét nyújtjuk a résztvevőknek, miközben a sportszergyűjtéssel az állami gondozásban élő gyermekek sportolási körülményeit igyekszünk javítani" - tette hozzá.

- Minden eddiginél több résztvevő
A Danone Focikupa a Gyermekekért torna idén jelentős mértékben kibővült. Míg tavaly mindössze 240 gyermek vett részt a programban, addig az idén 12 régióban, régiónként 8, összesen tehát 96 csapat képviseletében 1.152 gyermek vesz részt a tornában. A dél-budapesti regionális elődöntőn az FTC, a Soroksár SC alközpont, a Kelen SC, a Budaörs alközpont, az FC Dabas, a Dunaharaszti MTK, Kelen alközpont, Dabas alközpont csapatai versenyeztek egymással az elsőségért.

- Sportszergyűjtéssel segítik a hátrányos helyzetű gyerek focistákat
Az idei torna különleges eleme az volt, hogy az abban résztvevő csapatok sportszer- és sportfelszerelés gyűjtéssel segítették a torna tavalyi résztvevőit, az állami gondoskodásban és nevelőszülőknél élő gyerek labdarúgókat. Az összegyűjtött adományokat a budapesti döntőn az Egészséges Életmódért Hit és Sportalapítvány képviselői veszik majd át.

- Irány Amerika
A Danone Focikupa a Gyermekekért torna további regionális elődöntőit május 27-én Békéscsabán, Pécsett és Szombathelyen tartják. Az országos döntő június 10-én, Budapesten lesz.

A döntő tétje nem más, mint az, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot Amerikában, New Jersey-ben, ahol 32 ország U12-es csapata vesz részt a nemzetközi döntőben.

- Fair Play
érdekesség, hogy az MLSZ Grassroots Programja az U12-es a korosztályban a Danone Focikupa a Gyermekekért tornán vezetett be és használta először a Fair Play kártyát.

A fiatal játékosokat a játékvezetőtől szabálytalanság esetén eddig sárga és piros lapokat kaphattak, a mostani tornán azonban már zöld kártyával díjazták őket, ha etikusan játszanak és sportszerűen viselkednek játékostársaikkal, ellenfeleikkel.

Kövessen minket Facebookon! www.facebook.com/tegyunkegyuttagyermekekert

További képek

 

 

 
 
2017.05.22.
www.fcdabas.hu
UP
KÉPGALÉRIA: Bozsik Fesztivál U7 / U9
 

A hét utolsó napján ismét a legifjabb futballista palántáink vehették birtokba az FC Dabas Sportkomplexumát Sáriban.

Vasárnap délelőtt 9 órától került megrendezésre az U7 / U9-es korosztály soron következő Bozsik Fesztiválja, Miklovicz (Mika) István jóvoltából pedig temérdek, szebbnél-szebb képet is megtekinthetnek, már amennyiben az alább látható linkre kattintanak...

További képek

 

 

 
 
2017.05.22.
www.fcdabas.hu
UP
Diákolimpia - Strandlabdarúgás *
 

Az FC Dabas nemrégiben létesült strandlabdarúgó pályája is otthonául szolgált az MLSZ által szervezett III. STRANDLABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA versenysorozatnak.

Az elmúlt héten, a keddi napon 8 csapat részvétel a IV. korcsoportban (2002-2003) zajlottak a küzdelmek, míg csütörtökön 10 iskola mérkőzött meg az V-VI. korcsoportban (1997-2001) a továbbjutásért.

További képek

 

A verseny célja

- A strandlabdarúgó sportág népszerűsítése a diákok körében.
- Az iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, a fiatalok közötti sportbarátságok kialakítása, elmélyítése.
- A sportági képzés során az együttműködés, a fair play szellemiségének elmélyítése
- A legjobbak számára országos versenyen való részvétel biztosítása, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat diákversenyen.

A versenysorozat rendezője

A Magyar Diáksport Szövetséggel kötött védjegyhasználat alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében kerül megrendezésre.

A versenyek résztvevői, helyszínei és időpontjai

- IV. korcsoport 2017 május 15. és 16. (2002-2003-ban született tanulók)
- V-VI. korcsoport 2017.május 17. és 18. (1997-2001-ben született tanulók)

 
 
2017.05.21.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U19
Salgótarjáni BTC - FC Dabas U19
1 : 6 (0:3)
 
Gól:
- Zelovics A (15')
    - Zelovics A (24')
    - Horváth K (27')
    - Mata P (46')
    - Radácsi K (57')
    - Bálint M (85')
     
U17
Salgótarjáni BTC - FC Dabas U17
1 : 4 (0:0)
 
Gól:
- Kőszegi Z Z (51')
    - Riesz D (56')
    - Márton A V (67')
    - Tóth L (80')
     
U16
Főnix-Gold FC - DMTK (FC Dabas U16)
7 : 1 (3:1)
 
Gól:
- Vörös T (31')
     

 
 
2017.04.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre FC II (1:0) *
 

Újabb fontos lépés a bentmaradás felé

Kiemelt jelentőséggel bíró mérkőzés előtt állt NB III-as első csapatunk. Erős Károlyék sajnos még mindig érdekeltek a kiesés elkerüléséért vívott csatározásban és mivel jövő hétvégén a második helyezett Pécsi MFC otthonába látogatunk, így most vagy soha alapon le kellett győznünk a tabellán pár helyezéssel alattunk elhelyezkedő Békéscsabai Előre FC második csapatát.

Ellenfelünk nem feltartott kezekkel érkezett, amit bizonyít, hogy az NB II-es első csapatból több visszajátszó is csatlakozott Boér Gábor keretéhez. A mérkőzés nem hozott gólparádét, mindkét fél próbált kivárni, felesleges kockázatot senki nem vállalt fel. Az 50. percben aztán megtört a jég, megszereztük a hőn áhított vezetést (1:0). A hátralevő időben ugyan már nem sikerült tovább növelni a megszerzett előnyünket, azonban ami talán ennél is sokkal fontosabb, a Békéscsaba sem tudta bevenni Scheilinger György kapuját, így ha nem is sziporkázó játékkal, de hoztuk a kötelezőt és így megnyugtató helyzetből várhatjuk az utolsó két forduló alakulását.

A Paksi FC II és a Békéscsaba Előre FC II elleni győzelmünknek köszönhetően a 11. helyen állunk a tabellán, hátrányunk pedig csupán 1 pont a 9. pozíciót elfoglaló Szentlőrinccel szemben, így némi szerencsével és 1-2 bravúrral még akár a jelenleginél kedvezőbb pozíció megkaparintására is esélyünk nyílhat.  

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.21 (vasárnap, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre FC II 1 : 0 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Eördögh, Makrai, Dabasi (Kállai - 74'), Karacs, Erős, Sárközi, Surányi, Kiss (Huszti - 82'), Csordás (Zsolnai - 60')

Csere: Török, Huszti, Komoróczi, Kállai, Körmöczy, Zsolnai, Takács

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2017.05.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 32. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Hat mérkőzést rendeznek a vasárnapi játéknapon

Vasárnap - 2017.05.21.
Ferencvárosi TC II
-
Sport 36 Komlói Bányász
3 : 2
Pénzügyőr SE
-
Paksi FC II
1 : 1
FC Dabas
-
Békéscsaba 1912 Előre FC II
1 : 0
Dunaharaszti MTK
-
Mórahalom VSE
1 : 1
Hódmezővásárhelyi FC
-
Budafoki MTE
0 : 2
Méhkeréki SE
-
Szekszárdi UFC
2 : 2
 
 
2017.05.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Kisnémedi MSE (2:0) *
 

Magabiztos győzelem a jó nevekből álló Kisnémedi ellen

A múlt heti idegenbeli győzelmét követően ismét begyűjtötte a három pontot kettes csapatunk, aminek köszönhetően az igen előkelő hatodik helyről várhatja a vasárnapi játéknap alakulását. Egyedüliként a Taksony SE jelenthet számunkra valós veszélyt, lemaradásuk csupán egy pont és ráadásul az alsó régióban található Nagykőrös ellen mérkőznek, ráadásul hazai közegben. Csapatunknak nagyon kellett a mostani győzelem, mivel a Tápiószecső / Nagykáta páros sem hibázott, így két fordulóval a vége előtt négy pont maradt az előnyünk velük szemben.

A mérkőzésre rátérve... noha ellenfelünk csupán a tízedik helyezést foglalta el a tabellán, olyan rutinos, korábban NB I-et és NB II-őt is megjárt játékosokat alkották a játékoskeretüket, mint Faragó István, Farkas Balázs, Kovács Béla, Török Sándor, Máj Zoltán, Hungler Gábor (ők ketten egykoron az FC Dabast is erősítették). Igaz már egyikőjük sem tartozik a fiatalok közé, ettől függetlenül még mindig jó helyen van náluk a labda és rutinjukkal, technikai képzettségükkel még mindig kompenzálni tudják a korukat és a némileg megkopott gyorsaságukat.

Ettől függetlenül nekünk csak saját magunkra kellett koncentrálnunk, a hazai pálya előnye, a tabellán elfoglalt helyezés, az elmúlt heti győzelem mind-mind egy újabb sikeres mérkőzést kellett, hogy prognosztizáljon. Nem is kellett csalódniuk a mérkőzésre kilátogató dabasi szimpatizánsoknak. Nádházi Ákos góljával már a 22. perctől előnyben futballozhattunk (1:0), amit házi gólkirályunk a 76. percben meg is duplázott (2:0), így végül magabiztos, két gólos győzelemmel abszolváltuk soros bajnoki mérkőzésünket.

Az utolsó előtti fordulóban a 13. helyezett Nagykőrös otthonába látogatunk, ha pedig ott is be tudjuk zsebelni a három pontot, már legrosszabb esetben is a hetedik helyen zárjuk első Megye I. osztályú szezonunkat.  

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.20 (szombat, 17:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Kisnémedi MSE 2 : 0 (1:0)

FC Dabas II: Gerstenbrein - Benedek, Botlik, Farkas R, Danyis, Nádházi (Farkas K - 80'), Filyó (Körmöczy - 60'), Gáspár, Bukovszki, Ubornyák (Volenszki Z - 71'), Varga (Kucsák - 86')

Csere: Volenszki G, Kovacsik, Körmöczy, Farkas K, Volenszki Z, Kucsák

Gól: Nádházi Á (22'), Varga B (76') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Érdi VSE II *
 

Nem jött el az Érd, így mérkőzés nélküli győzelemmel zártuk a szezont

Hármas csapatunk az FC Dabas II - Kisnémedi MSE bajnoki összecsapás előtt, 15 órától lépett volna pályára a dabasi Stadionban, azonban mivel az Érdi VSE II nem jelent meg, így az összecsapás elmaradt. A 3:0-ás győzelem és a három bajnoki pont így természetesen Ledő Lászlóékat illeti, azonban a szövetség ezt csak némi csúszással fogja jóváírni.

Mivel a jövő hétvégi, utolsó fordulóban szabadnapos lesz az FC Dabas III, így ezzel be is fejeztük idei szereplésünket. Jelenleg a második helyezést birtokoljuk, azonban ahhoz, hogy azt meg is tudjuk tartani még némi szerencse is kell. A 3. helyezett Tárnok vereséget szenvedett, így ha megkapjuk a három pontot ők már nem tudnak megelőzni minket akkor sem, ha győzelemmel abszolválják utolsó mérkőzésüket. Az egyetlen veszélyt a múlt heti legyőzőnk, a Kiskunlacháza jelentheti, akik amennyiben mindkét mérkőzésüket megnyerik, biztosan megelőznek minket. Nincs más hátra tehát, reménykednünk kell a Lacháza botlásában és akkor a második helyen zárjuk a szezont.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.20 (szombat, 15:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Érdi VSE II

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 32. Forduló - Szombati mérkőzések
 

Három összecsapással indul útjára a 32. forduló

Szombat - 2017.05.20.
Dunaújváros PASE
-
Szentlőrinc SE
7 : 0
Szigetszentmiklósi TK
-
V-Gyulai TFC
4 : 1
Pécsi MFC
-
Dabas-Gyón FC
9 : 0
 
 
2017.05.19.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2016/2017. 32. forduló
 

Puskás Attila a www.csepelfc.hu egyik szerkesztője mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2017.05.20. (szombat) 18:00
Dunaújváros - Szentlőrinc SE
Jó mérkőzésnek ígérkezik. Sok gólt várok. Tippem: 3-1

2017.05.20. (szombat) 18:00
Szigetszentmiklós - Várfürdő-Gyulai Termál FC
Az ezüstérem talán még motiválja a hazaiakat, habár, ki tudja? A vendégeknek viszont nincs más választásuk, meg kell próbálniuk bravúrgyőzelmet aratni idegenben. Tippem: 2-1

2017.05.20. (szombat) 18:00
Pécsi MFC - Dabas-Gyón FC
Megpecsételődni látszik a vendégek sorsa. Tippem: 3-0

2017.05.21. (vasárnap) 11:00
Ferencvárosi TC II. - Sport 36 Komlói Bányász
A Fradi fiataljainak ezt be kellene húzniuk. Tippem: 2-1

2017.05.21. (vasárnap) 17:30
Pénzügyőr SE - Paksi FC II.
Közelebb lopódzhatnak a pasarétiek a Pakshoz. Tippem: 2-1

2017.05.21. (vasárnap) 18:00
FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre II.
A múlt heti bravúros paksi győzelmet most lehet még értékesebbé tenni Dabason. A csabai tartaléknak ez a forduló lehet a legutolsó esélye a kiesés ellen vívott harcban. Tippem: 2-1

2017.05.21. (vasárnap) 18:00  
Dunaharaszti MTK - Mórahalom VSE
Vérbeli kiesési rangadó. Ezzel mindent elmondtam. Tippem: 3-2

2017.05.21. (vasárnap) 18:00  
Hódmezővásárhelyi FC - Budafoki MTE
A futball ünnepe, a bajnok gálameccsre utazik. Ja, nem! Ez kőkemény meccs lesz. Tippem: 3-3

2017.05.21. (vasárnap) 18:00  
Méhkeréki SE - Szekszárdi UFC
A hazai csapat szinte biztosan búcsúzni fog az NB 3-tól, de nem mindegy, hogy hogyan. Tippem: 2-1

Teljes cikk
 
2017.05.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre FC II *
 

A Békéscsabát fogadjuk vasárnap délután

Rendkívüli jelentőséggel bíró összecsapás ellőtt áll NB III-as első keretünk. Erős Károly legénysége a bentmaradás kiharcolásáért vívott csatározásban talán a legfontosabb ütközetére készül. Ellenfelünk a Békéscsaba Előre FC második csapata lesz. A Paks elleni bravúros győzelmet követően lényegében ezzel a találkozóval biztosíthatjuk be jövő évi harmadosztályú tagságunkat.

Három mérkőzésünk van még hátra, amin pontokat gyűjthetünk. Ezek közül az utolsó kettő végkimenetele eléggé kérdéses. Először Pécsre látogatunk jövő hétvégén, ami, mint tudjuk pokoli feladat lesz, míg az utolsó fordulóban a helyi rivális Dabas-Gyónnal csapunk össze, ami szintén háromesélyes, a tabellán elfoglalt helyezésektől függetlenül.

Térjünk viszont rá a Békéscsaba II elleni összecsapásra. Soros ellenfelünk a 15. helyről várhatja dabasi vendégjátékát. Ami a legutóbbi három mérkőzésüket illeti, előbb egy 2:0-ás paksi vereséget könyveltek el, majd hazai pályán 7:1 arányban lényegében lenullázták a Dabas-Gyón csapatát, végül Pécsre látogattak, ahol sima, 3:0-ás vereséget szenvedtek. Teljesítményük tehát elég hektikus, nem tudhatjuk milyen napot fognak ki vasárnap.

Az ősszel az esőzések miatt elhalasztott mérkőzés, újrajátszásán 4:0 arányban a Békéscsaba nyert, most viszont ilyen eredményre még gondolni sem szabad, ez egy teljesen más mérkőzés lesz, abban biztosak lehetünk.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre FC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.21. (vasárnap, 18:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2017.05.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas II - Kisnémedi MSE *
 

Szombaton kettős rangadó Dabas-Sáriban

A szombati napon két felnőtt bajnoki mérkőzést is megtekinthetnek a Sáriba kilátogató FC Dabas szimpatizánsok. A Dabas II 17 órától a Kisnémedi MSE-t fogadja, azonban a megszokottól eltérően hármas csapatunk is az FC Dabas Stadionjában játssza le ezúttal soros bajnoki mérkőzését.

Noha a Megye III. osztályban még csak az utolsó előtti fordulót bonyolítják a hétvégén, Ledő Lászlóék mégis szezonbeli utolsó mérkőzésükre készülnek. Az ok roppant egyszerű, az FC Dabas III szabadnapos lesz a záró fordulóban. Hármas csapatunk az ÉKÜ pályán játszotta eddig a hazai bajnoki mérkőzéseit, azonban most a hagyományokkal szakítva az Dabas II előtt, 15 órától az FC Dabas Stadionjában lép majd pályára. Aki tehát szereti a dabasi labdarúgást, érdemes kilátogatni már két órával a kettes csapatunk Kisnémedi elleni mérkőzése előtt. Ledő Lászlóék továbbra is harcban állnak a dobogóért, így mindenképpen elkél a bíztatás az 5. helyezett Érdi VSE II elleni összecsapáson.

Mérkőzés: FC Dabas III - Érdi VSE II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.20. (szombat, 15:00)
Helyszín: Dabas

Kucsák István csapatára rátérve, az FC Dabas II a Kisnémedi MSE gárdáját fogadja. Soros ellenfelünk hozzánk hasonlóan a középmezőnyben helyezkedik el, hátrányuk viszont három helyezés és négy pont kettes csapatunkkal szemben.

A mérkőzést mindenképpen komolyan kell vennünk, győzelmünk esetén ugyanis a Kisnémedi már biztosan nem tud beérni minket, bármi is történik az utolsó két fordulóban. Hátrafelé amúgy sem nagyon kell tekintgetnünk, mivel a Tápiószecső-Nagykáta-Kisnémedi trió négy pont hátrányból várhatja a 28. forduló rajtját, így 7. helyezésünk nem forog veszélyben. Előre viszont igenis nézelődhetünk, a Taksony SE ugyanis karnyújtásnyira (2 pontra) található, esetleges botlásuk esetében még akár egy pozíciót feljebb is léphetünk. Természetesen ehhez be kell gyűjtenünk a három bajnoki pontot.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas II - Kisnémedi MSE

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.20. (szombat, 17:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2017.05.19.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2017. május 20-22.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 18:00
FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre FC II
FC Dabas II
Szombat, 17:00
FC Dabas II - Kisnémedi MSE
FC Dabas III
Szombat, 15:00
FC Dabas III - Érdi VSE II
FC Dabas U19
Szombat, 12:00
Salgótarjáni BTC - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Szombat, 10:00
Salgótarjáni BTC - FC Dabas U17
FC Dabas U16
Szombat, 11:00
Főnix Gold FC - DMTK (FC Dabas U16)
FC Dabas U9
Vasárnap, 9:00
Bozsik Fesztivál U9 - Dabas
FC Dabas U7
Vasárnap, 9:00
Bozsik Fesztivál U7 - Dabas
 
 
2017.05.18.
www.fcdabas.hu
UP
DANONE FOCIKUPA A GYERMEKEKÉRT
 

Az MLSZ 2017-ben, 12 régióban 8 csapattal regionális selejtező tornákat rendez, amelyek idén az égisze alatt kerülnek megrendezésre.

A tornán részt vesz klubunk U12-es csapata is. A selejtező tornák győztesei az országos döntőn mérkőznek meg egymással Budapesten, 2017. június 10-én. A Danone Focikupa a Gyermekekért magyarországi győztese az Egyesült Államokbeli New Jersey-ben megrendezésre kerülő nemzetközi döntőn képviselheti hazánkat.

Látogass ki te is családoddal a Danone Focikupa a Gyermekekért dabasi fordulójára, nézd meg a meccseket!

Időpont: 2017. május 20. szombat, 10.00; Helyszín: FC Dabas sportpálya

Van kinőtt sportruházatod, esetleg feleslegessé vált sportszered? Hozd el, van, akinek szüksége lehet rá!

Magyarországon mintegy 22.000 gyermek él állami gondozásban. Ezeknek a gyerekeknek biztos családi háttér nélkül nagyon nehéz rendezett életvitelt kiépíteniük, ezért nagy arányban hagynak fel korán sportolói ambícióikkal.

Segíts Te is, hogy ők is higgyenek az álmaikban! A sportruházatot, sportszereket a Danone Focikupa a Gyermekekért dabasi fordulójának időpontjáig, 2017. május 20-áig várjuk az Akadémián kihelyezett gyűjtőponton.

A Danone Magyarország Kft., az MLSZ szakmai támogatásával megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért döntőjén fogja átadni az összegyűlt adományokat a Dabas környéki állami gondozott gyerekek számára az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány közreműködésével.

 
 
2017.05.17.
www.fcdabas.hu
UP
14. DABASI FUTÓNAP - JÖVŐ VASÁRNAP
 

A 2017-es esztendő sem múlhat el a tradicionális DABASI FUTÓNAP nélkül.

Az FC Dabas Sportegyesülete a tavalyi évben is szép számmal képviseltette magát a rendezvényen, ez alól az idei év sem lesz kivétel. Ezúttal is három távon (2,5km - 10,5km - 21,4km) tehetik majd próbára magukat a versenyre jelentkező profik és lelkes amatőrök...

Hajrá Dabas!

 
 
2017.05.17.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U16 (DMTK U17) - Martonvásár Mustang (5:3) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U16-os korosztályának vezetőedzője a Martonvásár elleni bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban az alábbi beszámolót közölte:

" Borzasztóan kezdtük a találkozót, ahol a szokásos hiányzóink ismét megvoltak, amely felülírja rendre az előre eltervezett dolgokat. a hiányzásokkal többet nem foglalkozom, majd az idő megoldja ezeket a jelenségeket. Hosszú távon csak a becsületnek, szorgalomnak van ára.

Ellenfelünk agilisan kezdte a mérkőzést, amelyhez párosult a mi gyatra hozzáállásunk. 3:0-s hátrányból kezdtünk éledezni, amelyből még a szünet előtt szépíteni tudtunk, így visszajöttünk a meccsbe. Támadóbb felfogásba rendeztük a csapatunk felállását, amely meghozta az eredményt, bár ehhez az is kellett, hogy az ellenfelünk a cserék következtében zuhanórepülésbe kezdett. Egy biztos, hogy 3:0-ás hátrányból megnyerni 5:3-ra egy találkozót, az nem kis teljesítmény, amelyhez gratulálok.

Viszont az elgondolkodtató, hogy az edző ameddig csendben ül 45 percet a kispadon, csapnivaló a játék, abban a pillanatban, ahogy irányítani kezdem a társaságot erélyesebben, mindenki vigyázban áll és fegyelmezetten végzi a dolgát. Miért nem lehet ezt magunktól, noszogatás nélkül kedves labdarúgóink? Szép futballt mutattunk be a második félidőben, amely jelzi azt, hogy van bennünk fantázia, csak tenni kell a sikerért.

Gratulálok a győzelemhez! Hajrá FC Dabas! "

DMTK (FC Dabas U16) - Martonvásár Mustang 5 : 3 (1:3)
Gólok: Pekker G L (33'), Vörös T (54'), Pekker G L (58'), Vörös T (68'), Vörös T (83')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2017.05.16.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Nagykáta SE (1:2) *
 

Tóth Ferenc, az U17-es csapat vezetőedzője a Nagykáta elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Egy igazi "hatpontos" meccsre készültünk, amikor hazai pályán a Nagykátát fogadtuk. A Garajszki - Horváth, Riesz, Jurászik, Kollárik - Duhaj, Tóth, Fodor - Lukasik, Balog, Márton összeállításban kezdtünk.

Sajnos láthatóan nem voltunk "élesek", a párharcokból rendre a vendégek jöttek ki jobban. A 11. percben egy jobb oldali szöglet úgy jött a rövidre, hogy a lábak között utat talált a kapuba. (0:1). Buta, elkerülhető gólt kaptunk. A Nagykáta bátran, felszabadultan focizott, míg mi továbbra sem éreztük a meccs ritmusát és középpályán nagyon határozatlanok voltunk. Az első félidőben csak két átlövéssel veszélyeztettünk, gólt azonban nem sikerült szereznünk.

A szünetben kihasználtuk a két cserelehetőségünket a háromból. Kollárik Tibi helyett Pokornyik Ádám, Balog Boti helyett pedig a héten betegeskedő Kőszegi Zoli állt be. Mindkét fiú remekül szállt be, olyannyira, hogy Kőszegi az 51.percben (egy jobb oldalról beívelt szabadrúgást követően) ki is egyenlített. Az egyenlítés mintha minket zavart volna meg, vagy a vendégek tudtak ritmust váltani, de ismét átvették a játék irányítását. A középpályán továbbra sem tudtunk szűrni, a védőink (Jura vezérletével) azonban állták a sarat. A 60. percben kihasználtuk a harmadik cserénket is, Tóth Leventét Szabó Patrik váltotta. Egy jobb oldalról elvégzett szögletet Fodor Geri gyönyörű mozdulattal bólintott kapura, a vendég hálóőr azonban hatalmas bravúrral hárítani tudott. A 70. perc tájékától ellenfelünk nagy nyomást helyezett ránk, ami a 83.percben góllá érett. Az utolsó percekben mindent elkövettünk az egyenlítés érdekében, de nem sikerült betalálnunk.

Elszenvedtük a tavaszi 3. vereségünket. Összességében a Nagykáta megérdemelten vitte el a három pontot, azon a napon jobbak voltak nálunk. Három meccs még hátra van a szezonból, egyik párharc sem lesz egyszerű. Jövő héten Salgótarjánba utazunk a 3 pontért. El is hozzuk, nincs apelláta!

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U17 - Nagykáta SE 1 : 2 (0:1)
Gól: Kőszegi Z (51')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2017.05.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Paksi FC II - FC Dabas (0:1) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Paksi FC II elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Nagyon jó szellemben játszottuk le a mérkőzést, aki pályára lépett, az mindent megtett a győzelem érdekében. Jó teljesítményt nyújtottunk, fizikailag és mentálisan is jó állapotban voltunk, lényegében nem volt gyenge pontja a csapatnak. A mérkőzés egyes szakaszaiban még domináltunk is, ami a jó erőkből álló Paks II ellen nagy szó.  Lényegében komoly helyzete nem volt a hazaiaknak, ellenben mi ismét kihagytuk a szokásos 1-2 komolyabb lehetőségünket. Ekkor kissé megijedtem, hogy rossz vége lesz, azonban érkezett egy szép szabadrúgásgól, amivel megszereztük a vezetést. Előnyünk megtartása érdekében mindenki a tőle megtehető maximumot nyújtotta, aminek köszönhetően meg is nyertük a mérkőzést.

Nagyon értékes győzelmet arattunk, külön öröm, hogy akik beálltak a sorba, azok mindent megtettek a csapat sikeréért. Bízom benne, hogy meglök minket a hátralevő fordulókra ez a siker és akkor egész egyszerűen nem lehet kérdéses a bentmaradásunk. Ahogy már említettem, ez a keret jóval többre hivatott, mint amit a tabellán elfoglalt helyezés mutat, azonban ez a szezon így alakult, ezen már kár keseregni. Most a legfontosabb célunk, hogy a Békéscsaba ellen hazai pályán is begyűjtsük a számunkra létfontosságú három bajnoki pontot. "

Paksi FC II - FC Dabas 0 : 1 (0:0)
Gól: - ill. Erős R (69')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.15.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Nagykáta SE (1:5) *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Nagykáta elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Szombaton a Nagykáta látogatott hozzánk. Szó szerint villámlátogatást tett. Olyan ötöst rúgtak nekünk, ha nem az FC Dabas U19-es csapatának lennék az edzője, még én is tapsoltam volna.  Egyszerűen még most is értetlenül állok ez előtt. A heti munkánk csúcs volt, minden összejött, több száz gól edzésen(!), harmadik ember megjátszása, széljátékok erőltetése, egyéni képzés, 16 játékos az edzéseimen (érettségi hete alatt). Annyira biztos voltam a csapatomban, mint még soha. Hidegzuhany, azt hittem, hogy csak álmodok! Ki lehet kapni, de nem így! Aki ismer, tudja a mentalitásomat is. ilyen akaratgyenge, "FELADOM" játékkal nem lehet! Legalábbis ezt itt nálam, Dabason, amikor a dobogóért harcolsz, NEM LEHET! Ezt egyszer és mindenkorra fogjátok föl fiúk!

Tényleg nem értem, hogy mi történt, de amit láttam. Nem tudjuk még mindig a leváltásokat, futás nélkül pedig ez a sport nem megy. Húzóembereknek van olyan, hogy nem megy a játék, de lélektelenül soha! Aki csalja a futballt, az nálam nem fog játszani, alibire nem vagyok kíváncsi. Ez a Nagykáta pedig megélt a hibáinkból. 35 méternél megállt a tudomány. Nagyon fájó ez a vereség nekem, remélem nektek is. Gyakoroltuk a héten a labdakihozatalt, jól ment, hétvégén a legnagyobb problémánk ezzel volt. Ezek számomra mind megválaszolatlan kérdések, hogy miért?!!? Lehet, azért nem veszek észre, vagy azért nem tudom rá a válaszokat, mert fiatal edző vagyok még, pedig nagyon érdekelne. Ami biztos, hogy az én hibám volt, hogy 95-ös pulzussal mentek bele a játékosaim a meccsbe, nulla bemelegítés volt! Erre legközelebb odafigyelek.

Most ismét lépéselőnyben a Somos csapata a 2. helyért vívott küzdelemben, de még van három forduló, látjátok, bármi előfordulhat. Én a héten ismét "leadom" a leckét. Remélem hétvégén kijön a lépés és három ponttal gazdagodunk Salgótarjánban.

Srácok, már csak 3 hét van... együtt. Ezt ne felejtsétek. Van egy célunk! Akarjátok! A Nagykátának gratulálok az okos játékához és a szebbnél szebb góljaihoz! Már majdnem én is tapsoltam... aztán mégsem.

Hajrá Dabas, Hajrá U19! "

FC Dabas U19 - Nagykáta SE 1 : 5 (1:2)
Gól: Urbán J (40')

MLSZ Jegyzőkönyv

Osztályzatok (T.G.): Garajszki (3) - Kovács Rick (3), Horváth (4), Kovács (3), Urbán (4) - Radácsi (0), Babos (3-2=1), Bálint (3), Zelovics (3), Mata (3), Nagy (2) Csere: Tokics (3), Mészáros (0), Nyerges (0)

 
 
2017.05.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Kiskunlacháza SE - FC Dabas III (1:0) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a Kiskunlacháza elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Vasárnap Kiskunlacházára látogattunk. Ki-ki meccset játszottunk.  Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Az első 20 percben nem engedtünk, hogy a hazaiak kibontakozzanak, a helyzeteink is megvoltak, de azok rendre kimaradtak. Az első félidő második felében elkezdtünk kapkodni. Pontatlan átadások és szabályosan átrúgtuk  a középpályánkat. Ellenfelünk egy-két kontrából veszélyeztetett, de álltuk a sarat. 

Félidőben azt kértem a srácoktól, hogy nyugodtabban passzoljanak és járassák a labdát, mert meg lesznek a lehetőségek. Sajnos a helyzeteink megvoltak, de ellenfelünk kapusa bravúrt bravúrra halmozott, vagy mindig akadt egy-két blokk, amiben elakadt a labda. A 60. perctől kezdve a bíró spóri is elvesztette a fonalat. két tizenegyest nem adott meg és sorra ellenünk fújt. Úgy érzem, hogy egy ilyen ragadóra nem kettő, hanem három játékvezetőt kellene küldeni, köszönjük a szövetségnek.

Visszatérve a mérkőzéshez, mi nyomtunk, ellenfelünk pedig kontránkból próbálkozott. Sajnos ismételten elkezdtünk kapkodni, kétszer Volenszki Gabi nagy bravúrral mentet. Egy az egyben vezették rá a labdát, valamint Gogolák Józsi hibája után is bravúrral védett, de a kipattanót berúgták (1:0). Volt még 17 perc, de sajnos a mai napon nem sikerült pontot menteni.

Jövő héten lejátsszuk az utolsó mérkőzésünket az Érd II ellen, 15 órától a Sári pályán és ha nyerünk, akkor abban reménykedünk, hogy ellenfeleink botlanak és akkor a dobogón tudunk végezni a szezon végeztével.  

Hajrá Dabas! "

Kiskunlacháza SE - FC Dabas III 1 : 0 (0:0)
Gól:-

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.14.
www.fcdabas.hu
UP
DANONE FOCIKUPA A GYERMEKEKÉRT
 

Az MLSZ 2017-ben, 12 régióban 8 csapattal regionális selejtező tornákat rendez, amelyek idén a égisze alatt kerülnek megrendezésre.

A tornán részt vesz klubunk U12-es csapata is. A selejtező tornák győztesei az országos döntőn mérkőznek meg egymással Budapesten, 2017. június 10-én. A Danone Focikupa a Gyermekekért magyarországi győztese az Egyesült Államokbeli New Jersey-ben megrendezésre kerülő nemzetközi döntőn képviselheti hazánkat.

Látogass ki te is családoddal a Danone Focikupa a Gyermekekért dabasi fordulójára, nézd meg a meccseket!

Időpont: 2017. május 20. szombat, 10.00; Helyszín: FC Dabas sportpálya

Van kinőtt sportruházatod, esetleg feleslegessé vált sportszered? Hozd el, van, akinek szüksége lehet rá!

Magyarországon mintegy 22.000 gyermek él állami gondozásban. Ezeknek a gyerekeknek biztos családi háttér nélkül nagyon nehéz rendezett életvitelt kiépíteniük, ezért nagy arányban hagynak fel korán sportolói ambícióikkal.

Segíts Te is, hogy ők is higgyenek az álmaikban! A sportruházatot, sportszereket a Danone Focikupa a Gyermekekért dabasi fordulójának időpontjáig, 2017. május 20-áig várjuk az Akadémián kihelyezett gyűjtőponton.

A Danone Magyarország Kft., az MLSZ szakmai támogatásával megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért döntőjén fogja átadni az összegyűlt adományokat a Dabas környéki állami gondozott gyerekek számára az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány közreműködésével.

 
 
2017.04.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Paksi FC II - FC Dabas (0:1) *
 

Bravúros idegenbeli győzelem

A hatodik helyezett Paks otthonába látogatott NB III-as első keretünk. Nem várhattuk túl jó előjelekkel az összecsapást, ennek ellenére mindent el kellett követnünk, hogy pontot vagy pontokat raboljunk a Pakstól.

Az első, és mint utólag kiderült egyetlen találatra egészen a 69. percig kellett várni. Erős Ronald volt eredményes és mivel a hátralevő játékidőben meg is tudtuk tartani a megszerzett előnyünket, három pontot ért vezetőedzőnk, Erős Károly fiának találata.

Igen nagy szükség volt erre a bravúros eredményre, aminek köszönhetően egy fokkal kedvezőbb helyzetből várhatjuk az utolsó három mérkőzésünk végkimenetelét. A következő fordulóban annak a Békéscsabának a második csapatát fogadjuk hazai pályán, aki három helyezéssel és négy ponttal áll mögöttünk a tabellán.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.14 (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Paks

Paksi FC II - FC Dabas 0 : 1 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Eördögh, Makrai, Surányi, Sárközi, Erős, Karacs, Kiss (Teixeira - 76'), Dabasi (Huszti - 70'), Csordás (Takács - 79')

Csere: Török, Huszti, Kállai, Nádházi, Takács, Filyó, Teixeira

Gól: - ill. Erős R (69')

MLSZ Adatbank

További képek

 

 
 
2017.05.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Pilisszentiván SE - FC Dabas II (1:3) *
 

Magabiztosan hoztuk a kötelezőt

Az utolsó helyezett Pilisszentiván otthonába látogatott kettes csapatunk, ahol csak a győzelem lehetett elfogadható eredmény.

Esélyeshez méltóan kezdtük az összecsapást. Varga Balázs 4. percben szerzett találatával máris kezünkbe vettük az irányítást (0:1). A gólgyártás azonban meglepetésre itt be is fejeződött és csupán egy minimális előnnyel vonulhattunk a félidei pihenőre.

A szünetben alighanem Kucsák István is játékosai tudtára adta, hogy nem érdemes játsszani a tűzzel, mert megéget. Újabb találatra van szükség, mégpedig mielőbb, ha nem szeretnénk kínos helyzetbe kerülni. Csapatunk átérezte a helyzetet és az 53. percben Varga Balázs jóvoltából már két gólos, már-már megnyugtató előnybe kerültünk (0:2). Hét perccel később Farkas Roland is betalált, amivel lényegében a bajnoki pontok sorsa el is dőlt (0:3). Ellenfelünket azonban dícsérendő, hogy nehéz helyzetük ellenére sem adták fel és ennek a 81. percben egy gól lett a jutalma. Több alálat már nem esett, így két vesztes mérkőzést követően ismét győzelmet ünnepelhettünk.

A következő fordulóban már jóval komolyabb erőpróba vár ránk. Haza pályán azt a Kisnmedit fogadjuk, aki ugyan mögöttünk áll a tabellán, de majdhogynem közvetlen riválisunknak számít hetek óta.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.14 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Pilisszentiván

Pilisszentiván SE - FC Dabas II 1 : 3 (0:1)

FC Dabas II: Gerstenbrein - Benedek, Botlik, Farkas R (Horváth - 88'), Danyis (Volenszki Z - 67'), Sós, Gáspár, Komoróczi, Körmöczy (Kovacsik - 63'), Ubornyák, Varga (Bálint - 81')

Csere: Gogolák K, Kovacsik, Volenszki Z, Bálint, Horváth

Gól: Czidó M (81') ill. Varga B (4'), Varga B (53'), Farkas R (60')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Kiskunlacháza SE - FC Dabas III (1:0) *
 

Riválisunk ezúttal jobbnak bizonyult

Rangadóra készült hármas csapatunk. Annak a Kiskunlacházának az otthonába látogatott Ledő László társulata, akik velünk egyetemben szintén a dobogóért küzdenek. A gól nélküli első játékrészt követően végül mégis láthattak találatot a mérkőzésre kilátogató szimpatizánsok, nagy sajnálatunkra azonban nem dabasit. A 73. percben Tóth József szerezett vezetést a hazaiaknak, amire a hátralevő időben már nem tudtunk válaszolni, így sajnos pont nélkül maradtunk.

Noha az igen előkelő második pozícióból várhatjuk az utolsó összecsapásunkat, mégsem teljesen biztos, hogy dobogósok lehetünk a végelszámolásnál. Az utolsó fordulóban ugyanis szabdadnaposok leszünk, így közvetlen riválisainknak lesz még egy mérkőzésük, így a jövő heti esetleges győzelmünk esetén még némi szerencsére is szükségünk lesz, ha a legjobb három között szeretnénk zárni.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.14 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Kiskunlacháza

Kiskunlacháza SE - FC Dabas III 1 : 0 (0:0)

FC Dabas III: Volenszki G - Bálint, Szabados (Kmetyó - 51'), Jurácsik, Fehér, Laczkó Z, Pribék, Fodor (Gogolák - 73'), Bukovszki, Márton (Pokornyik - 61'), Tihany (Györgyövics - 80')

Csere: Ledő, Gogolák, Györgyövics, Kmetyó, Palásti, Pokornyik, Czeróczki

Gól: Tóth J (73') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.14.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U19
FC Dabas U19 - Nagykáta SE
1 : 5 (1:2)
 
Gól:
- Urbán J (40')
     
U17
FC Dabas U17 - Nagykáta SE
1 : 2 (0:1)
 
Gól:
- Kőszegi Z (51')
     
U16
MTK (FC Dabas U16) - Martonvásár
5 : 3 (1:3)
 
Gól:
- Pekker G L (33')
    - Vörös T (54')
    - Pekker G L (58')
    - Vörös T (68')
    - Vörös T (83')
     
U15
III. ker TVE - FC Dabas U15
6 : 0 (4:0)
 
Gól:
-
     
U14
III. ker TVE - FC Dabas U14
3 : 1 (1:0)
 
Gól:
- Rutterschmid K (67')
     

 
 
2017.05.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 31. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Három mérkőzést rendeznek a vasárnapi játéknapon

Vasárnap - 2017.05.14.
Dabas-Gyón FC
-
Ferencvárosi TC II
17:30
Szentlőrinc SE
-
Szigetszentmiklósi TK
17:30
Paksi FC II
-
FC Dabas
17:30
 
 
2017.05.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 31. Forduló - Szombati mérkőzések
 

Hat összecsapással indul útjára a 31. forduló

Szombat - 2017.05.13.
Békéscsaba 1912 Előre FC II
-
Pécsi MFC
0 : 3
Sport 36 Komlói Bányász
-
Dunaújváros PASE
1 : 4
V-Gyulai TFC
-
Méhkeréki SE
1 : 0
Szekszárdi UFC
-
Hódmezővásárhelyi FC
0 : 0
Budafoki MTE
-
Dunaharaszti MTK
4 : 0
Mórahalom VSE
-
Pénzügyőr SE
3 : 2
 
 
2017.05.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Paksi FC II - FC Dabas *
 

Paksra látogat NB III-as csapatunk

Elérkezett a bajnokság hajrája. Négy mérkőzése van még NB III-as első csapatunknak és mivel még mindig nincs megnyugtató távolságban a kiesési zónától, így kemény hetek, szikrázó ütközetek várnak Erős Károly legénységére a hátralevő fordulókban.

Hétvégi ellenfelünk a hatodik helyen álló Paksi FC II lesz. Vendéglátóink az előző fordulóban ugyan 3:1 arányban vereséget szenvedtek Pécsett, előtte viszont mindhárom mérkőzésüket megnyerték, így kijelenthetjük, jó formában vannak. Az őszi szezon során ráadásul 1:0-ás vereséget szenvedtünk tőlük hazai pályán, így sajnos az előjelek nem a mi győzelmünket sejtetik.

Ettől függetlenül csapatunk már bizonyította, ha fizikailag és mentálisan fel van készülve és amennyiben jó felfogásban odateszi magát minden játékos, akkor a felsőház csapatai ellen is meg tudja állni a helyét, elég, ha csak a DPASE elleni idegenbeli sikert említjük. Ezekből kell meríteni és akkor összejöhet a bravúr és ponttal vagy pontokkal távozhatunk vasárnap délután Paksról.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Paksi FC II - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.14. (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Paks

 
 
2017.05.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Pilisszentiván SE - FC Dabas II *
 

A sereghajtó Pilisszentiván a következő ellenfelünk

Kettes csapatunkra két elveszített bajnoki mérkőzést követően egy papíron kötelező győzelem vár. Kucsák István legénysége az utolsó helyen szerénykedő Pilisszentiván SE csapatához látogat.

Vendéglátónk az elmúlt négy mérkőzésén pont nélkül maradt, így kijelenthetjük, jelentős mélyrepülésben van és úgy fest lényegében feladták a Megye I. osztályban való küzdelmet.

Noha a Tura elleni vendégjátékunk és a hazai Tököl elleni bajnoki mérkőzésünk sem sikeredett túl fényesre, még mindig a számunkra előkelő, 7. helyről várhatjuk a 27. forduló rajtját. A mezőny viszont elég szoros, a Nagykáta és a Kisnémedi továbbra is a nyomunkban, egy újabb hibával már nagy valószínűséggel lejjebb csúszunk a tabellán.

A hétvégi feladat tehát adott, nincs mese, mindenképpen be kell gyűjteni a három bajnoki pontot.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Pilisszentiván SE - FC Dabas II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.14. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Pilisszentiván

 
 
2017.05.11.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2017. május 13 - 15.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 17:30
Paksi FC II - FC Dabas
FC Dabas II
Vasárnap, 16:30
Pilisszentiván SE - FC Dabas II
FC Dabas III
Vasárnap, 16:30
Kiskunlacháza SE - FC Dabas III
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:00
Üllő SE - FC Dabas Öregfiúk
FC Dabas U19
Szombat, 10:00
FC Dabas U19 - Nagykáta SE
FC Dabas U17
Szombat, 12:00
FC Dabas U17 - Nagykáta SE
FC Dabas U16
Vasárnap, 10:00
DMTK (FC Dabas U16) - Martonvásár M.
FC Dabas U15
Szombat, 12:00
III. ker TVE - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Szombat, 10:00
III. ker TVE - FC Dabas U14
FC Dabas U13
Szombat, 9:00
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U13 - Kelen
FC Dabas U11
Szombat, 9:00
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U11 - Kelen
FC Dabas U13
Vasárnap, 9:00
Bozsik Alközponti Torna U13 - Dabas
FC Dabas U11
Vasárnap, 9:00
Bozsik Alközponti Torna U11 - Dabas
 
 
2017.05.11.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Érdi VSE - FC Dabas U16 (DMTK U17) 5:0 *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U16-os korosztályának vezetőedzője az Érd elleni bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban az alábbi beszámolót közölte:

" Egy percig sem volt kérdés, hogy mi lesz a végkimenetele az Érd elleni találkozónak. Rengeteg sérültünk, hiányzónk nehezítette a körülményeket, ahol tisztes helytállásért utaztunk, amelyet maradéktalanul végre is hajtottunk. Nem kishitűség ez a részünkről, hanem realitás.

Természetesen, amennyire engedett az ellenfelünk, próbáltunk futballozni, amely több esetben a labdatartás szemszögéből nézve a dolgokat, eredményes volt. Viszont abban a pillanatban, amikor versenyt kellett futni, már kidomborodott az Érd főlénye. Nem keseredtünk el, hiszen amiket kitűztünk magunk elé célul, azokat a szituációkat maradéktalanul megoldottuk a mi szintünknek megfelelően. Kecskeméti Adrián és Tógyer Balázs kiemelkedőt nyújtott a találkozón, ahol volt ellenállás bőven.

Három mérkőzésünk van hátra ebből a nagy megmérettetésből, amellyel keményen megbirkóztunk idáig, remélhetőleg kamatoztatni tudjuk mindezt jövőre a saját korosztályunkban.

Hajrá FC Dabas! "

Érdi VSE - DMTK (FC Dabas U16) 5 : 0 (3:0)
Gólok: -

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.10.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Pásztói ULC - FC Dabas U19 (0 : 6) *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Pásztó elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Hétvégén Pásztóra látogattunk, ahol elég sok csapat megszenvedett már. Fölhívtam a srácok figyelmét, hogy biztos nem vár ránk könnyű mérkőzés. Az utolsó 5 forduló van már, minden pont, rúgott gól számítHAT! Mérkőzés előtt minden instrukcióval elláttam a fiúkat és ezeket be is tartották. Kértem, hogy az első 15 percben rúgjunk gólt és akkor nem lehet probléma.

Ez is meg is jött, így már a 10. percben nálunk volt a vezetés. Talán meg merem kockáztatni, most játszottunk a legszebben. A csapatból mindenki odatette magát, átérezte a meccs fontosságát és 6 rúgott gólig meg sem álltak a fiúk.
Hétvégén jön a Nagykáta, nem lehet másban gondolkodni, csak a győzelemben. Nagyon szoros a mezőny és van egy célunk...

KÖSZÖNÖM EZT A SZÜLETÉSNAPI AJÁNDÉKOT! Hajrá Dabas, Hajrá U19! "

Pásztói ULC - FC Dabas U19 0 : 6 (0:3)
Gól: Nagy J (10'), Bálint M (24'), Nagy J (34'), Radácsi K (57'), Nagy J (67'), Bálint M (72')

MLSZ Jegyzőkönyv

Osztályzatok (T.G.): Isztolyka (0) - Kovács (7), Horváth (7), Kovács (7), Urbán (7) - Zelovics (8), Bálint (8), Radácsi (8), Mészáros (0) - Nagy (9), Mata (6) Csere: Babos (7), Nyerges (7)

 

 
 
2017.05.10.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Pásztói ULC - FC Dabas U17 (2:5) *
 

Tóth Ferenc, az U17-es csapat vezetőedzője a Pásztó elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az előző fordulóban elszenvedett nagyarányú vereség után utaztunk Mátraszőlősre, ahol a tabella utolsó helyezettje várt ránk. A pásztóiak 9:40 körül kezdtek szállingózni a 10:00-kor kezdődő meccsre. A Garajszki - Kollárik, Pokornyik, Horváth, Balog - Tóth, Riesz, Kőszegi - Zsíros, Fodor, Jurászik összeállításban mentünk bele a párharcba. Fejben nehéz komolyan venni egy ilyen ellenfelet, sajnos ez meg is látszott a kezdésnél.

Bár a 19. és a 21. percben két gólt is tudtunk szerezni (Fodor Geri és Zsíros Martin révén), enyhén szólva is döcögött a "játékunk". Sajnos a 22. percben cserélnünk kellett. Pokornyik Ádám térde nem bírta tovább a terhelést, így Márton Anti váltotta Őt a pályán. Toni a 28. percben be is köszönt, 3:0-ra módosítva a mérkőzés állását, ami a játékrész végéig nem is változott.

A félidőben újabb cserékre kényszerültünk, szintén sérülések miatt kellett változtatnunk. Fodor Gergelyt Lukasik Dani, Jurászik Gergőt pedig Prigyeni Dani váltotta. Kapusunkat tehát jobb szélsőként voltunk kénytelenek szerepeltetni. Az 53. percben Garajszki Peti próbálta a mezőnybe továbbítani a hazaadott labdát, de nagyon pechesen Horváth Dávid hátát találta el, akiről a hálónkba pattant a labda. "WATTS"-ba illő jelenet volt (1:3). Egy percre rá Balog Botond növelte az előnyünket (1:4). Egy szörnyű, színvonaltalan mérkőzés zajlott a pályán. Időközben a hazaiaktól (egyből pirossal) kiállítottak egy játékost. Sportszerűtlenül, sípszó után, utána rúgott Márton Antinak. A 74. percben egy borzalmas helyezkedés után, képesek voltunk még egy gólt kapni attól a csapattól, aki az eddig lezajlott fordulókban összesen 8(!)  gólt rúgott. A 86. percben még Riesz Dávid is betalált, de (jellemzően) már nem tudott örülni. A többiekkel együtt Ő is érezte, hogy ez nagyon harmatos teljesítmény volt a csapattól.

5:2-re győztünk, a 3 pont megvan, de több pozitívumot nem tudok mondani. Jövő héten a Nagykátát fogadjuk, akik kettővel mögöttünk állnak a tabellán, tehát a 8. helyet foglalják el. Ősszel 2:0-ra nyerni tudtunk idegenben. Nem lesz egyszerű, de bízom benne, hogy a srácok feledtetik velünk ezt a rossz meccset!

Hajrá DABAS! "

Pásztói ULC - FC Dabas U17 2 : 5 (0:3)
Gól: Fodor G (19'), Zsíros M (21'), Márton A V (28'), Balog B (54'), Riesz D (86')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.05.09.
www.fcdabas.hu
KLUB
TEMETÉS: SZLAMA LÁSZLÓ
 

2017. május 9-én (kedden) Dabason helyezik végső nyugalomra Szlama Lászlót, az FC Dabas egykori játékosát és gyúróját. A temetési szertartás 15 órától veszi kezdetét.

Nyugodj békében LACI!

 
 
2017.05.09.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 2.évfolyam, 5.szám

 

 
 
2017.05.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Mórahalom VSE (1:1)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Mórahalom elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az első félidő hellyel-közzel rendben volt. Vezetést szereztünk, volt még 1-2 veszélyes lehetőségünk, amiből azonban nem sikerült még nagyobb előnyre szert tennünk.

Szünetben átbeszéltük, mire kell odafigyelni, mit kellene játszani, hogy otthon tarthassuk a három pontot. Ehhez képest számomra felfoghatatlan, ami a második félidőben történt. Átadtuk a kezdeményezést ellenfelünknek, tálcán kínáltuk fel a lehetőségeket, egyszerűen nem értem, hogy zuhanhattunk így szét, ráadásul egy gólos előny birtokában. A második játékrészt látva örülhetünk, hogy döntetlenre végződött a mérkőzés és így továbbra is saját kezünkben tudhatjuk a sorsunkat.

Nehéz hetek várnak ránk, azonban azt most kijelenthetem, hogy súlyos következményei lesznek a hétvégén mutatott játéknak. Elfogadhatatlan, ami történt. A hátralevő fordulókban csak azok a játékosok lesznek a keretben, akik mindent megtesznek a csapatért és a klubért. Páran ugyanis közel sem érzik át a súlyát a jelenlegi helyzetnek, olyan emberekre pedig nincs szükségünk, akiket nem érdekli, hogy az FC Dabas melyik osztályban kezdheti meg a jövő évi bajnoki szezont. "

FC Dabas - Mórahalom VSE 1 : 1 (1:0)
Gól: Szűcs S (24' - öngól) ill. Busa B (68')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Dabason edzőtáborozott a Magyar parlamenti válogatott *
 

A magyar országgyűlési képviselőkből összeállított nemzeti csapat a múlt héten Dabason készült fel a héten sorra kerülő Török parlamenti válogatott elleni találkozóra.

Szerdán és csütörtökön egy-egy edzés, valamint egy edzőmérkőzés (a dabasi öregfiúk ellen) szerepelt a programjukban. 

Az összetartásról, konkrétabban az FC Dabas Öregfiúk elleni mérkőzésről készült képeket az alábbiakban Önök is megtekinthetik...

További képek

 
 
2017.05.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Szigetbecse SE (7:0) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a Szigetbecse elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Szombaton Szigetbecse csapatát láttuk vendégül. Sajnos ellenfelünk 10 fővel tudott eljönni erre a mérkőzésre, igaz mi is a megszokottnál kevesebben voltunk.
Arra kéretem a srácokat, hogy játszanak ugyanúgy, mintha teljes kerettel lenne az ellenfelünk.

Jól kezdtük a mérkőzést, negyedóra után 2:0, Pribék Tibi góljainak köszönhetően. Mezőnyben jól játszottunk, azonban sürgettük a gyors befejezéseket, ami nem igazán sikerült sajna. A 33. percben 35 méterről kaptunk egy szabadrúgást. Fehér Attila állt a labda mögé... és bombagólt lőtt a hosszú felső sarokba (3:0).

A második félidőben még négy gólt szereztünk, így nagyon sima győzelemmel készülődhetünk a jövő heti laczházi derbire. A góljainkat a második félidőben Pribék, Tihany Dani kétszer és a végén Jurácsik Gergő szerezték.

Köszönöm srácok Gratula !!!!

A FC Dabas III csapata ezzel a győzelemmel tisztelget Szlama László előtt, aki hosszan tartó betegség után eltávozott közölünk!

Hajrá Dabas! "

FC Dabas III - Szigetbecse SE 7 : 0 (3:0)
Gól: Pribék T (7'), Pribék T (14'), Fehér A (29'), Pribék T (52'), Tihany D (64'), Tihany D (77'), Jurácsik G (88')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.04.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Mórahalom VSE (1:1) *
 

Döntetlen a Mórahalom ellen

A három vesztes mérkőzés okozta rossz széria ugyan megszakadt, de mégsem lehettünk maradéktalanul elégedettek, mivel nem sikerült mindhárom pontot otthon tartanunk. Mint ismeretes, a Mórahalom VSE szinte teljesen hasonló mutatókkal rendelkezett a mérkőzést megelőzőleg, ők is hozzánk hasonlóan menekülnek a kiesés elől, így igazi rangadónak néztünk elébe.

Az első félidő fele az ismerkedés jegyében zajlott, majd a 24. percben egy számunkra szerencsés öngóllal megszereztük a vezetést (1:0). A félidőt le is hoztuk a minimálisan megszerzett előnyünkkel, így közvetlen riválisunkhoz képest jóval optimistábban várhattuk a második játékrész rajtját.

A folytatásban azonban a Mórahalom is átérezte a rangadó súlyát és a 68. percben Busa Bence révén sikerült kiegyenlítenie (1:1). A hátralevő bő húsz percben azonban már egyik fél sem tudott újabb találatot bevinni, így végül pontosztozkodásra került sor.

A megszerzett egy pont nem sokat ér, azonban a végelszámolásnál még ennek is óriási jelentősége lehet. A következő fordulóban az NB I-ben szereplő Paks otthonába látogatunk, ahol a 6. helyen álló Paksi FC II ellen próbálunk meg helytállni és újabb pontokat szerezni.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.07 (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Mórahalom VSE 1 : 1 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Eördögh, Makrai, Surányi, Sós (Takács - 61'), Komoróczi (Kiss - 73'), Karacs, Zsolnai (Sárközi - 46'), Dabasi, Csordás

Csere: Török, Huszti, Sárközi, Kiss, Takács, Kállai, Nádházi

Gól: Szűcs S (24' - öngól) ill. - Busa B (68')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.07.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U19
Pásztói ULC - FC Dabas U19
0 : 6 (0:3)
 
Gól:
- Nagy J (10')
    - Bálint M (24')
    - Nagy J (34')
    - Radácsi K (57')
    - Nagy J (67')
    - Bálint M (72')
     
U17
Pásztói ULC - FC Dabas U17
2 : 5 (0:3)
 
Gól:
- Fodor G (19')
    - Zsíros M (21')
    - Márton A V (28')
    - Balog B (54')
    - Riesz D (86')
     
U16
Érdi VSE - DMTK (FC Dabas U16)
5 : 0 (3:0)
 
Gól:
-
     
U15
FC Dabas U15 - Vác VLSE
0 : 13 (0:9)
 
Gól:
-
     
U14
FC Dabas U14 - Vác VLSE
1 : 4 (1:3)
 
Gól:
- Talapka I (31')
     

 
 
2017.05.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 30. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Hét mérkőzést rendeznek a vasárnapi játéknapon

Vasárnap - 2017.05.07.
Békéscsaba 1912 Előre FC II
-
Dabas-Gyón FC
7 : 1
Méhkeréki SE
-
Szentlőrinc SE
1 : 4
Pécsi MFC
-
Paksi FC II
3 : 1
FC Dabas
-
Mórahalom VSE
1 : 1
Dunaharaszti MTK
-
Szekszárdi UFC
0 : 1
Hódmezővásárhelyi FC
-
V-Gyulai TFC
1 : 0
Dunaújváros PASE
-
Ferencvárosi TC II
2 : 2
 
 
2017.05.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Szigetbecse SE (7:0) *
 

Magabiztos győzelem a Szigetbecse ellen

Soros ellenfelünk enyhén szólva is szűk kerettel érkezett Dabasra (11fő), aminek meg is lett az eredménye. Három gólos félidei előnyünkre még egy lapáttal rátéve 7:0-ás, mondhatni, már-már megsemmisítő csapást mértünk a tabella utolsó előtti helyén szerénykedő Szigetbecsére.

Pribék Tibor 3, Tihany Dániel 2, míg Fehér Attila és Jurácsik Gergő 1-1 találatig jutott a gólzáporos mérkőzésen. Papírforma győzelmünknek köszönhetően továbbra is magabiztosan a dobogón állunk, így optimistán várhatjuk a bajnoki hajrát..

A múlt hétvégi Diósd elleni mérkőzést követően ismét rangadó vár ránk. A következő összecsapásunkat ugyanis a szintén az élmezőnyben elhelyezkedő (4. hely) Kiskunlacháza ellen vívjuk idegenben.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.06 (szombat, 16:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Szigetbecse SE 7 : 0 (3:0)

FC Dabas III: Volenszki G - Szabados (Pasztyerik - 70'), Jurácsik, Györgyövics, Fehér (Pajor - 82'), Kmetyó, Palásti, Czeróczki (Pokornyik - 58'), Laczkó Z, Pribék, Tihany

Csere: Ledő, Pajor, Pokornyik, Fodor, Rutterschmid, Pasztyerik

Gól: Pribék T (7'), Pribék T (14'), Fehér A (29'), Pribék T (52'), Tihany D (64'), Tihany D (77'), Jurácsik G (88')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Tököl VSK (1:2) *
 

Borult a papírforma, pont nélkül maradt kettes csapatunk

A 13. helyezett Tököl VSK látogatott Dabasra a szombati nap folyamán. Az összecsapás a tabellán elfoglalt pozíciók alapján egyértelmű dabasi győzelmet sejtetett, azonban végül mégsem sikerült otthon tartanunk a három bajnoki pontot.

Pedig a mérkőzés a tervezettek szerint alakult. Szűk fél óra elteltével vezetéshez jutottunk, gólunkat az NBIII-as csapat egyik alapembere, Erős Ronald szerezte (1:0). A Tököl azonban sajnos nem adta fel, nem nyugodott bele a vereség gondolatába. Előbb Riedl József révén a 66. percben kiegyenlített (1:1), majd Haciglu Sinan góljával a 86. percben át is vette a vezetést (1:2). A hátralevő idő rövidsége már nem tette lehetővé az egyenlítést, így az elmúlt hétvégéhez hasonlóan most is alulmaradtunk soros ellenfelünkkel szemben.

Folytatás jövő vasárnap a sereghajtó Pilisszentiván otthonában.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.06 (szombat, 16:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Tököl VSK 1 : 2 (1:0)

FC Dabas II: Gerstenbrein - Benedek, Erős, Gáspár, Danyis, Körmöczy, Teixeira (Kovács - 51'), Domonyi (Zelovics - 87'), Kiss (Kovacsik - 60'), Ubornyák, Bukovszki (Volenszki Z - 72')

Csere: Gogolák K, Kovacsik, Volenszki Z, Zelovics, Kovács

Gól: Erős R (27') ill. Riedl J (66'), H. Sinan (87')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 30. Forduló - Szombati mérkőzések
 

Két összecsapással indul útjára a 30. forduló

Szombat - 2017.05.06.
Pénzügyőr SE
-
Budafoki MTE
0 : 2
Szigetszentmiklósi TK
-
Sport 36 Komlói Bányász
7 : 0
 
 
2017.05.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Mórahalom VSE *
 

A Mórahalom ellen javíthatunk

Erős Károly csapata a remek tavaszi szezonkezdetet követően az elmúlt hetekben némileg megtorpant. Sajnos az elmúlt három bajnoki mérkőzésen nem sikerült pontot szereznünk, így ismét meglegyintett minket a kiesés szele. A sorsunk azonban még mindig teljes mértékben a mi kezünkben van, így aggodalomra lényegében semmi ok.

Amíg az előző fordulóban a listavezető ellen kellett bizonyítanunk, addig most vasárnap egy papíron jóval könnyebb ellenfél vár ránk. Soros ellenfelünk, az a Mórahalom VSE lesz, aki szintén elbukta az előző három mérkőzését, és aki hozzánk hasonlóan szintén 33 pontot gyűjtött, azonban minimálisan jobb mutatójának köszönhetően egy helyezéssel előttünk áll a tabellán. Minden bizonnyal rangadóra számíthatunk, mindkét fél számára talán sorsdöntő lehet ez a mérkőzés. A győztes némileg lépéselőnybe kerülhet és egy fokkal nyugodtabban készülhet a bajnokságból hátralevő fordulókra.

Az őszi összecsapáson egyébiránt 2:0-ás vereséget szenvedtünk, így mindenképpen van miért törlesztenünk.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Mórahalom VSE

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.07. (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Dabas

 
 
2017.05.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas II - Tököl VSK *
 

A Tököl VSK-t fogadja kettes csapatunk

Három győzelmet követően az elmúlt fordulóban a Tura megállította Kucsák István legénységét. Ettől függetlenül továbbra is (számunkra mindenképpen) kiváló pozícióból várhatjuk a 26. forduló rajtját. Az élmezőny öt csapata (Vecsés, Gödöllő, Tura, Pilis, Biatorbágy) némileg ugyan ellépett tőlünk, azonban a hatodik pozíciónkra így is büszkék lehetünk. Ami az üldözőket illeti, a Taksony, Nagykáta, Kisnémedi trió előtt állunk némileg, azonban mindannyian jelentősen tapadnak, így ha tartani szeretnénk az előkelő helyezésünket, le kell győznünk az alsóházban veszteglő Tököl VSK csapatát.

Az őszi mérkőzésen vereséget szenvedtünk, pedig Varga Balázs góljával már az első tizenöt perc elteltével előnybe kerültünk, ám végül mégis 3:1-es Tököl sikerrel zárult az összecsapás. Reméljük, most fordul a kocka és mi jövünk ki jobban a párharcból.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas II - Tököl VSK

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.06. (szombat, 16:30)
Helyszín: Dabas

 
 
2017.05.05.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2016/2017. 30. forduló
 

Ezúttal Szécsi József  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2017.05.06. (szombat) 17:00
Pénzügyőr SE - Budafoki MTE
A Pénzügyőr a tavaszi szezon folyamán már legyőzte a Szigetszentmiklóst és a Dunaújvárost is, így nem tartanám akkora meglepetésnek, ha pontot szerezne a már bajnoknak tekinthető Budafok ellen. Tippem: 0-0 

2017.05.06. (szombat) 17:30
Szigetszentmiklós - Sport 36 Komlói Bányász
A 25. forduló után 23 vereség mellett mindössze 2 döntetlent tudott felmutatni a Komló. Az ezt követő 4 meccsén a bányászcsapat összesen 7 pontot szerzett, annak ellenére, hogy már biztosan búcsúzik a harmadosztálytól. Néhány fordulóval ezelőtt még magabiztos hazai sikert jósoltam volna, de azért most is arra számítok, hogy a Szigetszentmiklós, ha nem is nagy különbséggel, de megnyeri az összecsapást. Tippem: 2-1

2017.05.07. (vasárnap) 11:00
Békéscsaba 1912 Előre II. Dabas-Gyón FC
Mindkét együttesnek kulcsfontosságú lenne a három pont megszerzése. Úgy érzem, hogy ez a hazaiaknak sikerül majd. Tippem: 1-0

2017.05.07. (vasárnap) 17:30
Méhkeréki SE - Szentlőrinc SE
A Komló elleni múlt heti kudarc után, a Méhkerék számára lassan az utolsó szalmaszál következik. Úgy vélem, hogy döntetlen születik ezen a meccsen. Tippem: 1-1

2017.05.07. (vasárnap) 17:30 
Pécsi MFC - Paksi FC II.
A bajnoki cím idén ugyan szinte biztos, hogy elúszott, de az ezüstérem még összejöhet a pécsieknek. Hazai sikerre számítok. Tippem: 2-1

2017.05.07. (vasárnap) 17:30 
FC Dabas - Mórahalom VSE
Mindkét csapat elveszítette a legutóbbi három meccsét, s így a veszélyzónába került. Nagy csatára és izgalmas meccsre van kilátás. A vendégeket egy Daliborral jobbnak érzem. Tippem: 2-3

2017.05.07. (vasárnap) 17:30 
Dunaharaszti MTK - Szekszárdi UFC
Pontosztozkodásra számítok ezen a találkozón. Tippem: 1-1

2017.05.07. (vasárnap) 17:30 
Hódmezővásárhelyi FC - Várfürdő-Gyulai Termál FC
Négy döntetlen után, úgy vélem, hogy a Hódmezővásárhely nyeri majd a meccset. Tippem: 1-0 

2017.05.07. (vasárnap) 18:30
Dunaújváros - Ferencvárosi TC II.
Fradisták ezrei kelnek vasárnap majd útra, így sok év után újra zsúfoltak lesznek a dunaújvárosi stadion széksorai. Egy hajtós, jó meccsen döntetlenközeli eredményre van kilátás. Tippem: 2-2 

Teljes cikk
 
2017.05.04.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2017. május 6 - május 10.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 17:30
FC Dabas - Mórahalom VSE
FC Dabas II
Szombat, 16:30
FC Dabas II - Tököl VSK
FC Dabas III
Szombat, 16:30
FC Dabas III - Szigetbecse SE
FC Dabas Öregfiúk
Szerda, 18:00
FC Dabas Öregfiúk - Kakucs KSE
FC Dabas U19
Vasárnap, 12:00
Pásztói ULC - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Vasárnap, 10:00
Pásztói ULC - FC Dabas U17
FC Dabas U16
Szombat, 10:00
Érdi VSE - DMTK (FC Dabas U16)
FC Dabas U15
Szombat, 10:00
FC Dabas U15 - Vác VLSE
FC Dabas U14
Szombat, 12:00
FC Dabas U14 - Vác VLSE
FC Dabas U9
Vasárnap, 9:00
Bozsik Fesztivál U9 - Dabas
FC Dabas U7
Vasárnap, 9:00
Bozsik Fesztivál U7 - Dabas
 
 
2017.05.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
MLSZ Határozat *
 

Az MLSZ Versenybizottságának 2017. április 28-i döntése alapján az FC Dabas Sportegyesülete a 2017/2018-as bajnoki szezonra mind az NB III, mind a Megye I. osztály feltételeit teljesítette, így első és második csapatunk jövőre is (már amennyiben a tabellán elfoglalt helyezése azt lehetővé teszi) az NB III-ban illetőleg a Megye I. osztályban szerepelhet.

A Határozatok teljes dokumentációját az alábbi linkekre kattintva érhetik el:

MLSZ Határozat (NB III) - PDF

MLSZ Határozat (Megye I) - PDF

 
 
2017.05.02.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U16 (DMTK U17)
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U16-os korosztályának vezetőedzője csapata elmúlt két bajnoki mérkőzésével kapcsolatban az alábbi beszámolót közölte:

" A hét közepén Szigetszentmiklósra látogattunk, ahol 20 percig kemény fejtörést okoztunk ellenfelünknek, hiszen agresszívan, keményen letámadtuk Őket. Sajnos ez túlzó vehemenciába is torkollott, amelynek következménye a rengeteg sárga lapos figyelmeztetés. Körülbelül eddig tartott a pompázatos játékunk, ellenfelünk hadrendet váltott, amelyhez nem tudtunk alkalmazkodni. Két beívelést követően lefejeltek minket és gólokat kaptunk. Összeestünk megint, ahol ellenfelünk képes volt a semmiből szépségdíjas találatokat szerezni. Tapsot érdemeltek a találatok. A lendületünk hirtelen megtört, és az önbizalommal teli játékunk megint sebzett vadra jellemző kínlódásba esett át.

A második félidőre ellenfelünk is visszavett kényszerből a tempóból, hiszen tartaniuk kellett a 3. félidős szabályt, amely cserékhez vezetett. Megszórtak minket bő 20 perc alatt az első játékrészben, ami után már nem volt sietős a dolguk. Talán mi is belenyugodtunk a méretes zakóba, amely hatására a mérkőzés színvonala visszaesett. Ugyan szépíteni tudtunk, de további két kontrából ismét gólokat kaptunk, amellyel 8:1-es vereséget szenvedtünk.

Sajnos a hétköznapi mérkőzések nem kedveznek nekünk, hiszen ellenfeleink fentről, lentről kapják a segítséget az U-19 és az U-15-ös társulatoktól, míg nekünk nem tud segíteni senki a visszajátszásoknál. De nem kesergünk, hiszen tudtuk, hogy mit vállaltunk. Az első 25 perchez gratulálok, az tényleg színvonalas tempó volt!

Hajrá FC Dabas! "

Szigetszentmiklósi TK - DMTK (FC Dabas U16) 8 : 1 (6:0)
Gólok: Krizsán L M (68')

MLSZ Adatbank

" Nagy meglepetést okoztunk a vasárnap délelőtti hazai mérkőzésünkön, ahol az előző fordulóban a székesfehérvári Főnixet 3:2-re verő Zeusport Holler UFC látogatott hozzánk. Próbáltunk hadrendet váltani, ahol az első perctől kezdve megtámadtuk ellenfelünket a térfelén egy viszonylag új felállási formában.

Működött és kimondottan jól futballoztunk, ahol Pekker László révén egy szép bal oldali támadás után megszereztük a vezetést. Ellenfelünk a szünetre vonulás előtt váratlanul kiegyenlített egy védekezési hibánk után. Rosszul jött a gól, hiszen 1:0-s vezetésnél jöttek a helyzeteink sorra, de nem tudtunk élni vele, ellenfelünk pedig erre az első adandó alkalmat kihasználta.

A második félidőben egy szöglet utáni fejesből hátrányba kerültünk, amely elkerülhető lett volna egy kis csibészség árán, sajnos a magasságbeli különbséget nem tudtuk kompenzálni ezzel. Nem estünk kétségbe, hiszen rendre hátrányból futballozunk, amelynek meg is lett az eredménye, mert 5 perccel a vége előtt kiegyenlítettük Czili Bence révén a találkozót. Nagyot küzdöttünk, ahol talán többet is érdemelhettünk volna a döntetlennél. Végre stabil volt a védelmünk, amely annak is köszönhető, hogy távolabb tartottuk ellenfelünket a kapunktól.

Ennek a döntetlennek azonban ára van, hiszen Török Gergely és Bognár Sándor is komolyabb sérülést szenvedett, amely nem egy-két napos pihenéssel fog végződni. Jobbulást és gyors felépülést kívánok nekik. Gratulálok az eredményhez!

Hajrá FC Dabas! "

DMTK (FC Dabas U16) - Zeusport Holler UFC 2 : 2 (1:1)
Gólok: Pekker G L (18'), Czili B (86')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Budafoki MTE - FC Dabas (2:0) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a BMTE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Lényegében szinte végig partiban voltunk a listavezetővel, ami mindenképpen pozitívum. Az első félidőben csupán egyszer sikerült mögénk kerülniük és azt egyből góllal büntették. Ez is azt bizonyítja, hogy egyértelműen kiemelkednek ebből az osztályból. Tele voltak magas emberekkel, a pontrúgásaik így nagy veszélyt jelentettek. Volt egy véleményes les-gólunk, de a játékvezetők sajnos nem a mi oldalunkra tették le voksukat. A második félidőben már látszódott, hogy pár nappal korábban komoly kupamérkőzést játszottak és némileg elfáradtak. Be is szorítottuk őket, így teljes mértékben a kontratámadásokra rendezkedtek be. Végig ott voltunk a kapujuk előtt, de mégsem jött össze a gól.  Ha lehet ilyet mondani, a szimpatikus vesztes szerepét játszottuk el ezen a mérkőzésen.

A három vereség ellenére is úgy vélem, jó úton járunk, a csapat mentálisan és fizikálisan is jó állapotban van. Tisztában voltunk vele, hogy ennek a párharcnak nem mi vagyunk az esélyesei. Keményen dolgozunk tovább, a héten nagy hangsúlyt fektetünk a helyzetkihasználások gyakorlásának. Hazai pályán fogadjuk a velünk szinte teljesen hasonló mutatókkal rendelkező Méhkerék csapatát. Támadó szellemben fogunk pályára lépni, hiszen nem lehet más célunk, mint a három pont begyűjtése. Jobb csapat vagyunk és ezt remélhetőleg be is fogjuk bizonyítani a vasárnapi mérkőzésen. "

Budafoki MTE - FC Dabas 2 : 0 (1:0)
Gól: Kovács D (17'), Csizmadia Cs (91') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2017.05.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Diósdi TC - FC Dabas III (5:2) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a Diósd elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Vasárnap igazi rangadóra került sor, mert Diósdra látogattunk. Szép idő és műfüves pálya várt minket. Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést, pontatlanok és körülményesek voltunk. Ellenfelünk az első tizenöt percben nagy nyomást helyezett ránk, amit sajnos nem tudtunk átvészelni kapott gól nélkül. A 30. perc környékén érkeztünk meg a mérkőzésbe, az akarat meg volt, de sajnos labda nélküli mozgás ellenben kevés. A 35. percben Kmetyó Máté fejesből egyenlített. Az utána való 10 percben nekünk adódtak lehetőségek, de kihagytuk őket.

A félidőben megbeszéltük, hogy gyorsabb és pontosabb játékot kell játszanunk ahhoz, hogy innét pontot vigyünk haza. Sajnos megint egy elkerülhető gólt kaptunk (2:1). Szabadrúgásból növelték az előnyüket a házigazdák (3:1). A következő 15 percben lényegében beszorítottuk őket, ennek meg is lett az eredménye, mert egy szöglet után kipattanó labdát Pribék Tibi egyből a kapuba továbbította (3:2). Átálltunk három védőre és ezzel a középpályán nagyobb nyomást helyezve az ellenfelünkre. A mai napon azonban kevés volt az akarat és sajnos megint gólt kaptunk, kontrából...megjegyzem 3 méteres lesről indult ellenfelünk. A fiatal partjelző spóri nem volt a helyzet magaslatán az egész mérkőzés során (4:2).

Mindent megpróbáltunk az utolsó percekben, de sajnos a mai napon ennyire tellett. Sajnos a vége előtt ellenfelünk megszerezte az 5. gólját is, így 5:2 lett a vége.

A mai mérkőzésen arra büszke lehettem, hogy csapatom mindent megpróbált, hogy felnőjön a rangadóhoz, igaz úgy gondolom, hogy nem mindenki úgy készült, ahogy erre a meccsre kellet volna...sajnos!

Folytatás szombaton otthon Szigetbecse ellen.

Hajrá Dabas! "

Diósdi TC II - FC Dabas III 5 : 2 (1:1)
Gól: Kádár J (23'), Sárkány Gy (46'), Tari A (53'), Sárkány Gy (77'), Szigeti D (90') ill. Kmetyó M (33'), Pribék T (70')

MLSZ Adatbank

 
 
2016.05.01.
www.fcdabas.hu
KLUB
GYÁSZ: ELHUNYT SZLAMA LÁSZLÓ
 

Mély megrendüléssel fogadtuk a tragikus hírt, miszerint a szombati nap folyamán, hosszan tartó súlyos betegségét követően elhunyt Szlama László.

Egy kivételes sportember távozott az FC Dabas "családjából", aki ahogy anno a futballpályán, úgy most a betegsége alatt is nagyot harcolt és egészen a végsőkig küzdött. Szlama László több évtizedig szolgálta klubunkat, előbb játékosként, majd később a csapat gyúrójaként tevékenykedve.

Nyugodj békében LACI!