FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2016.09.30.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.október 01-02.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 15:00
Szentlőrinc SE - FC Dabas
FC Dabas II
Szombat, 15:00
FC Dabas II - Nagykáta SE
FC Dabas III
Vasárnap, 15:00
Dunaharaszti MTK II - FC Dabas III
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:00
FC Dabas - Monori SE
FC Dabas U19
Szombat, 10:00
FC Dabas U19 - Dabas-Gyón FC
FC Dabas U17
Szombat, 12:00
FC Dabas U17 - Dabas-Gyón FC
FC Dabas U16
Vasárnap, 10:00
Diósd - DMTK U17 (FCD U16)
FC Dabas U15
Vasárnap, 10:00
Monori SE - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Vasárnap, 12:00
Monori SE - FC Dabas U14
FC Dabas U12
Vasárnap, 14:00
Kölyökliga U12 (III.kerület)
FC Dabas U9
Szombat, 9:30
Bozsik Fesztivál U9 (Dabas)
FC Dabas U7
Szombat, 9:30
Bozsik Fesztivál U7 (Dabas)
FC Dabas Lány U15
Vasárnap, 10:00
Lány U15 FP Alföld "B" (Jászberény)
 
 
2016.09.30.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2016/2017. 9. forduló
 

Ezen a héten Márton Gábor a PMFC vezetőedzője mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2016.10.01. (szombat) 11:00
Dabas-Gyón FC - Mórahalom VSE
A tabella alapján mondhatni két azonos képességű csapat találkozóján döntetlenre számítok. Tippem: 1-1.

2016.10.01. (szombat) 15:00
Sport 36 Komlói Bányász - Pénzügyőr SE
A papírforma alapján a Pénzügyőr csapata a találkozó esélyese, de egyszer már a Komlónak is nyernie kell. Tippem: 8-8.

2016.10.01. (szombat) 15:00
Szigetszentmiklós – Méhkeréki SE
A Méhkerék legutóbbi mérkőzését 4-0-ra nyerte meg, a listavezető SZTK pedig csak egy vereséget szenvedett eddig. Sok vesztenivalójuk nincsen, mert ha kikapnak, akkor megóvják a meccset. Ugyanakkor hazai pályán ők az esélyesek. Tippem: 2-1.

2016.10.01. (szombat) 15:00
Várfürdő-Gyulai Termál FC - Pécsi MFC
A PMFC egy szinten van a Várfürdő-Gyula alakulatával, úgyhogy szerintem győzni fog a Pécs. Tippem: 0-1.

2016.10.01. (szombat) 18:00
Dunaújváros - Hódmezővásárhelyi FC
Eléggé háromesélyes ez a mérkőzés, függetlenül attól, hogy a Dunaújváros a harmadik helyen áll. Tippem: 2-2.

2016.10.02. (vasárnap) 11:00
Ferencvárosi TC II. - Dunaharaszti MTK
Szerintem a Fradi korán reggel, hazai pályán befogja gyűjteni a három pontot. Tippem: 1-0.

2016.10.02. (vasárnap) 15:00
Szentlőrinc SE - FC Dabas
A Szentlőrinccel találkoztunk a legutóbbi fordulóban, nagyon jó csapatnak tartom őket. Kíváncsian várom, hogy megtudják-e ismételni a motivált játékukat. Mindenesetre hazai pályán szerintem megverik a Dabast. Tippem: 2-0.

2016.10.02. (vasárnap) 15:00
Budafoki MTE - Paksi FC II.
Mindig kérdés, hogy a második csapatba kiket játszatnak vissza. Amennyiben a paksiak komolyan veszik ezt a találkozót, abban az esetben lehet keresnivalójuk. Tippem: 1-1.

2016.10.02. (vasárnap) 15:00
Szekszárdi UFC - Békéscsaba 1912 Előre II.
Láttam a Szekszárdot az elmúlt fordulóban, jó csapatnak tartom őket. Szerintem megverik a békéscsabaiakat. Tippem: 1-0.

Teljes cikk
 
2016.09.29.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
U17: magabiztos győzelem az első Eb-selejtezőn
 

U17-es válogatottunk 3-0-ra legyőzte Liechtenstein korosztályos csapatát Telkiben, a hazai rendezésű Eb-selejtező minitorna első játéknapján.

A Szélesi Zoltán vezette U17-es együttes a liechtensteiniek ellen kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező minitornán, míg a csoport másik meccsén, Dabason a hollandok és a dánok mérték össze erejüket.

A magyar válogatott már az első percekben jelentős mezőnyfölénybe került, folyamatosan az ellenfél térfelén tartotta a labdát, és az első negyedórában két-három ziccert is kialakított, de a befejezéseknél hiányzott a kellő koncentráció. A 20. percben góllá érett a fölényünk, a leshatáron helyezkedő Csoboth Kevin kapott labdát Horváth Olivértől, egy csellel elhúzott védője mellett, majd éles szögből, a balösszekötő helyéről, az öt és feles vonalának közeléből a hosszú felső sarokba lőtt, a labda a bal kapufáról pattant a hálóba (1-0).

A gól után is futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket, de a ziccerig játszott akciók végén, a legkönnyebbnek látszó befejezésekbe is belehibáztunk, így nem vált hamar megnyugtatóvá az előnyünk. Bár a liechtensteiniek nagyon ritkán fordultak meg a térfelünkön, így a vezetésünket semmi sem veszélyeztette, Szélesi Zoltán láthatóan elégedetlenül nyugtázta a kispadon, hogy a legnagyobb helyzeteket is kihagyták játékosai, és a biztos előny helyett 1-0-ás vezetésünknél ért véget a játékrész.

Szünetben Szélesi Zoltán cserélt, Szerető Krisztofer állt be Horváth Olivér helyére. A második félidő első góljára bő három percet kellett várni, Szoboszlai Dominik jobb oldali beadása után Winkler András lőtt 8 méterről a hálóba (2-0). Az 53. percben Szoboszlai sérülés miatt átadta a helyét Lipóth Andrásnak, a csapatkapitányi karszalag Horváth Csanádra került. Az 58. percben Csoboth kapott labdát a 16-oson belül, majd 7 méterről a léc alá lőtt (3-0). Az utolsó húsz perc is hatalmas magyar fölényt hozott, de a helyzetkihasználási hatékonyság nem volt az igazi, a legnagyobb ziccereket is elhibáztuk. Az eredmény a lefújásig nem változott, a mieink győzelméhez nem férhetett kétség, de némi plusz odafigyeléssel jóval nagyobb különbségű lehetett volna a siker.

A csoport másik mérkőzésén a holland válogatott 2-0-ra legyőzte Dániát, a mieink pénteki ellenfelét.

- A helyzetek alapján jóval több gólt kellett volna szereznünk, sajnos a támadóink kissé könnyelműen vették a mérkőzést, és ez vezetett az ellenfél kapuja előtt elkövetett hibákhoz. A másik két riválisunk jóval erősebb lesz, ez a mérkőzés leginkább arra volt jó, hogy élesben is begyakoroljuk azokat a játékelemeket, amelyeket eddig edzéseken hajtottak végre a játékosok. A torna nehéz része most következik, a dán és a holland csapat ellen egészen más lesz a játék képe, ettől függetlenül nagyon örülök, hogy sikeresen zártuk a mérkőzést, és megszereztük a három pontot - értékelt a lefújás után Szélesi Zoltán.

Magyarország-Liechtenstein 3-0 (1-0)

Magyarország: Ásványi Balázs - Terbe Botond, Horváth Csanád, Csóka Dániel, Majnovics Martin - Szoboszlai Dominik (csk) (Lipóth András, 53.), Csonka András - Winkler András, Csoboth Kevin, Horváth Olivér (Szerető Krisztofer, 41.) - Bencze Márk (Schön Szabolcs, 69.)
Gólszerző: Csoboth 20., Winkler 43., Csoboth 58.

Teljes cikk
 
2016.09.28.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
U17: szerdától hazai Eb-selejtezőtornán a válogatott
 

U17-es válogatottunk szerdán 16.00 órától Liechtenstein ellen kezdi meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán.

A Szélesi Zoltán vezette csapat roppant nehéz csoportba került, a liechtensteini mellett a holland és dán válogatottal mérkőzik meg a következő napokban. A csoportból két csapat jut tovább a tavaszi Eb-selejtező elitkörbe. A csoportellenfelek közül a mieinknek a dánokról lehet frissebb emlékük, tavaly ősszel idegenben kétszer is legyőztük őket felkészülési mérkőzésen. A szakmai stáb azokra a játékosokra számít, akik az elmúlt egy évben alapemberei voltak a csapatnak, közülük többen már klubszinten is bizonyították, hogy megérettek a szintlépésre, és külföldi együttesekhez igazoltak.

- Egyelőre a liechtensteiniek elleni mérkőzésre fókuszálunk, mert bár a dán és a holland válogatott keményebb riválisnak tűnik, első ellenfelünket sem szabad félvállról venni - mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán szövetségi edző. - Liechtenstein felnőtt szinten is ért el jó eredményeket, utánpótlásszinten pedig még inkább kiszámíthatatlanok az erőviszonyok. Egy hosszabb edzőtábor előzte meg a sorozatot, ezen fizikailag, technikailag és taktikailag is megfelelően felkészítettük a csapatot, majd meghoztuk az összetartás legnehezebb döntését, 18 fősre szűkítettük a keretet. Fontos a győztes kezdés, egy siker ugyanis lendületet adhatna a dánok és a hollandok elleni meccsre.

- A magyar U17-es válogatott igen erős sorsolást kapott, hiszen Dánia, Hollandia és Liechtenstein legjobbjaival küzdhet meg a 2017-es kontinenstornán való részvételért. Ugyanakkor az ilyen nagy kihívással járó, éles meccsek segítik leginkább a fiatalok fejlődését, és jelenleg számukra ez a legfontosabb. Nemzetközi versenykörnyezetben mutathatják meg tudásukat, bizonyíthatják, hogy készen állnak átlépni a felnőtt foci kapuját - fogalmazott Bernd Storck a szövetség sportigazgatója.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok:
Ásványi Balázs (Puskás Akadémia)
Deczki Máté (Stoke City)

Védők:
Terbe Botond (Kecskemét)
Horváth Csanád (FC Guimares)
Opavszky Balázs (Vasas)
Csóka Dániel (ZTE)
Majnovics Martin (FC Mattersburg)
Győri Olivér (Vasas)

Középpályások:
Szoboszlai Dominik (Főnix Gold FC)
Lipóth András (Ferencváros)
Csonka András (Ferencváros)
Schön Szabolcs (Honvéd-MFA)

Támadók:
Szerető Krisztofer (Stoke City)
Csoboth Kevin (FC Benfica)
Horváth Olivér (AFC Ajax)
Winkler András (Illés Akadémia)
Bencze Márk (SBV Vitesse)
Timári Norman (Puskás Akadémia)

A torna programja:

Szeptember 28., szerda:
Magyarország-Liechtenstein, Telki, 16.00
Dánia-Hollandia, Dabas, 16.00

Szeptember 30., péntek:
Hollandia-Liechtenstein, Dabas, 16.00
Magyaroszág-Dánia, Csákvár, 16.00

Október 3., hétfő:
Liechtenstein-Dánia, Csákvár, 15.00
Hollandia-Magyarország, Dabas, 15.00

Teljes cikk
 
2016.09.28.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Kölyökliga U8 / U9 *
 

Körmöczy Szebasztián, az FC Dabas U9-es csapatának vezetőedzője a hétvégi váci Kölyökliga fordulót követően az alábbi észrevételeit osztotta meg oldalunkkal:

"Vasárnap U9-es Kölyökliga meccseken szerepeltünk melyeket, Vácon rendeztek meg.

Nagyon sok szép dolgot láthattunk a gyerekeinktől, szögletből betekert gólt, gyönyörű cseleket, nagyszerű összjátékokat, kiváló védéseket és még sorolhatnám. Azt gondolom, hogy magunkhoz képest mindenképp fejlődtünk, de egyelőre az ellenfeleink még előttünk járnak. Természetesen azon vagyunk, hogy a jövőben ez változzon. Összességében úgy gondolom, hogy az út elején járunk, de megyünk tovább és tesszük a dolgunkat.

Hajrá Dabas! "

További képek

 
 
2016.09.28.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U14 - Angyalföldi SI DSE (3 : 5) *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U14-es korosztályának vezetőedzője a Dinamo Star elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi beszámolót közölte:

" Megint egy nehéz meccs következett az eddigi veretlen Dinamo Star ellen.

Az összecsapás előtt kértem a fiúktól, hogy az elmúlt héthez hasonlóan próbáljunk kicsit visszább zárni, lezárni a területeket és abból gyors támadásokat indítani. Ez mind jól is ment, igaz az ellenfél vezetett, de gyorsan egyenlíteni tudtunk. Az első félidő végén nem koncentráltunk úgy, ahogy kellett így hét perc alatt három gólt is kaptunk. A félidőben rendeztük a sorokat és egy nagyon jó második félidőt produkáltunk, amit sikerült is 2:1 arányban megnyerni. Nagyon sok gólhelyzetünk kimaradt, igaz Balogh Józsi is hárított egy büntetőt.
Ha a meccset nem is sikerült megnyerni, de már egy félidőt igen és külön örülök, hogy annak a csapatnak rúgtunk három gólt (még úgyis hogy maradtak ki ziccerek), akik eddig négy meccs alatt csak kettőt kaptak!

Gratulálok a fiúknak, egyre jobb a teljesítmény, valamint a hozzáállás edzéseken és meccseken is, előbb-utóbb pedig jönni fog a siker!

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U14 - Angyalföldi SI DSE 3 : 5 (1:4)
Gól: Rutterschmid K (15'), Rutterschmid K (48'), Petrányi J (75')

 
 
2016.09.28.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13 (Alközponti Bozsik Torna) *
 

Kovacsik Tibor, az FC Dabas U13-as korosztályának vezetőedzője a hétfői U13-as Alközponti Bozsik Tornát követően az alábbi értékelést adta:

" U13-as csapatunk az Alközponti Bozsik Torna 2.fordulójában vett részt. A vasárnapi kiemelt torna után folytattuk jó szereplésünket, látom napról napra a fejlődést a gyerekeken. Megpróbálnak minden megbeszélt dolgot betartani. Ami nagyon fontos dolog, hogy a labdakihozatalunk, ami két hete csődöt mondott, most gyönyörű támadásokat vezettünk, kapusaim kiveszik a részüket a játékból, a mezőnyjátékosok mutatva magukat kérik a labdát és próbálnak játékot kezdeményezni.

Nagyon örülök a bíztató jeleknek és a fejlődésnek! Hajrá Dabas! "

FC Dabas - Táborfalva 1:0
Újhartyán - FC Dabas 1:2
Örkény SE - FC Dabas 2:2
Hernád SE - FC Dabas 3:6

 
 
2016.09.28.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: DMTK U17 (FC Dabas U16) - Százhalombattai VUK SE (2 : 3) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U16-os csapatának vezetőedzője a hétvégi Százhalombatta elleni bajnoki mérkőzésüket követően így értékelt:

" Továbbra is tart az ajándékozási időszak a csapatunknál, hiszen ellenfelünk úgy szerezte meg a három pontot, hogy odaajándékoztuk neki. Ellenfelünk a kevés lehetőségét jó arányban használta ki, amelyből hármat értékesített. Míg a mi oldalunkról továbbra sem megy a helyzetek kihasználása. A játékunk, labdakihozatalaink rendben voltak, s a mérkőzés nagy részében az volt a pályán, amelyet mi akartunk, csak a gólszerzést nem kalkuláltuk be, valamint azt, hogy ellenfelünk az ajándékba kapott labdákat egyből gólra váltja. Így történt meg az, hogy a 2. félidőben 10 perc alatt 3:0-s hátrányba kerültünk a figyelmetlenségeinknek köszönhetően, amelyek egyben taktikai fegyelmezetlenségek is. Talán a Százhalombattának ez a 10 perce volt a találkozón, ahol fölénk kerekedett a rendezetlenségünknek és zavarodottságunknak köszönhetően. Az utolsó 20 perc, amely eddig rendre gyengécskére sikeredett, az most olyan iramot hozott a mi részünkről, amely kellemes meglepetést okozott. Hirtelen menteni tudtuk a menthetőt és olyan sebességre kapcsoltunk, amelyet ellenfelünk nem tudott felvenni. Szinte nem lépte át a térfelét. Sikerült Czili és Krizsán révén 3:2-re módosítani az állást, ahol nagyon nagy sanszunk volt a mérkőzés megfordítására. Helyzet-helyzet hátán, 10 fölötti beadás szögletből, 3 kapufa stb. a gól azonban nem jött, pedig közel álltunk hozzá nagyon. Elgondolkodhatunk, hogy mennyit tettünk a héten azért, hogy jöjjön! Ezek szerint még többet kell!

Csalódás a számomra, hogy egy ilyen találkozót megint nem tudtunk lehozni simán. Valamiért nem állt össze még a csapatunk a sikerre, ahol a hibáinkat könyörtelenül kihasználják. Hiába játszottunk erős mezőnyfölényben, nem mentünk vele semmire. Kíváncsian várom, hogy mikor fordul ez a mi javunkra végre. Bátran kijelenthetem, hogy bár az eredmények nem ezt igazolják, de játékban mind a négy mérkőzésen többet képviseltünk ellenfelünknél. Nagy türelemre lesz szükség, hogy ezt a játékosaink is megértsék. Remélhetőleg a kudarcokból fogunk tudni építkezni és előbb utóbb jönni fog olyan 90 perc, ahol összeáll minden. A vereség ellenére a végjátékhoz gratulálok!!

Hajrá FC Dabas / DMTK! "

DMTK U17 (FC Dabas U16) - Százhalobattai VUK SE 2 : 3 (0:0)
Gól: Czili B (70'), Krizsán L M (77')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.09.27.
www.fcdabas.hu
UP
U17-es EB-selejtező - Dabas *
 

A szerdai napon kezdetét veszi az U17-es EB-selejtező. A magyar labdarúgó-válogatottnak Dániával, Lichtensteinnel és Hollandiával kell összemérnie tudását a szeptember 28. és október 3. között megrendezésre kerülő selejtezőn.

Dabas városa kiemelt helyszínként három összecsapásnak is otthont ad. A magyar nemzeti csapat ugyan csak egyszer szerepel majd az FC Dabas komplexumában, azonban minden bizonnyal a legfontosabb mérkőzésen, a záró fordulóban, a Holland nemzeti tizenegy ellen.

Az U17-es EB-selejtező tervezett programja:

2016.09.28 (szerda, 16:00)
- Magyarország - Liechtenstein (Telki)
- Dánia - Hollandia (Dabas)

2016.09.30 (péntek, 16:00)
- Magyarország - Dánia (Csákvár)
- Hollandia - Liechtenstein (Dabas)

2016.10.03 (hétfő, 15:00)
- Hollandia - Magyarország (Dabas)
- Liechtenstein - Dánia (Csákvár)

 
 
2016.09.27.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 1.évfolyam, 12.szám

 
 
2016.09.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Sport36 - Komlói Bányász SK (4 : 2) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a Komló elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Örülünk a magabiztos győzelemnek, bár el kell ismerni, hogy csak időszakonként játszottunk jól, de így is sikerült helyzeteket kialakítanunk és gólokat rúgnunk. A siker ellenére úgy gondolom, a játék minden területén van még javítani valónk. 

Hétvégén természetesen szeretnénk tovább gyarapítani pontjaink számát, azonban alaposan fel kell készülnünk, mert a Szentlőrinc hazai pályán egy igen kellemetlen ellenfél.

Ami pedig Zsolnai Robi sérülését illeti, a diagnózis ma még nem ismert, csak bízni tudunk benne, hogy sérülése nem súlyos. "

FC Dabas - Sport36 Komlói Bányász SK 4 : 1 (2:0)
Gól: Lanczkor G (16'), Surányi Z (46'), Takács K (84'), Dobó R (88') ill. Mészáros T (81')

 
 
2016.09.27.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U15 - Angyalföldi SI DSE (0 : 2) *
 

Laczkó János, az FC Dabas U15-ös korosztályának vezetőedzője az Angyalföldi SI DSE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" A csapat jó szerepléséhez a 11 játékosból legalább 6-7 főnek átlag feletti játékot kell teljesítenie egy meccsen. A srácok az edzéseken egyre jobban teljesítenek és ez előbb vagy utóbb mérkőzésen is meg fog látszódni. Egy hozzánk hasonló erőt képviselő csapattól két szerencsétlen gól kaptunk. Sajnos gólszerzési lehetőségünk nem sok volt. Jó tanulság, hogy küzdéssel, hittel, sok mindent el lehet érni.

Hajrá Dabas "

FC Dabas U15 - Angyalföldi SI DSE 0 : 2 (0:1)
Gól: -

 
 
2016.09.26.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: FC Dabas Lány U15 *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas U15-ös lány csapatának vezetőedzője a bajnokság 2.fordulóját követően az alábbi értékelést adta:

" Dabason az OBO Arénánál léptünk pályára a 2.fordulónkon, ahol a Dabas-Gyón csapata volt a házigazda. Sajnos a Jászberény csapata nem jött el, így csak két mérkőzés várt ránk.

Első meccsünket a Dabas-Gyón ellen játszottuk. Ugyanúgy, mint a múlt héten, most sem csalódtam a lányokban. Összeszedett szép játékkal, Ország Zsófia triplázásával (aki kihagyta az Iskolai kötelező osztálykirándulást, hogy tudjon jönni bajnokira, és ezért nagyon büszke volt rá az egész csapat) és Horváth Vivien duplázásával 5:0-ra nyertük a mérkőzést.

Majd jött a Cegléd elleni mérkőzés. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Néztük a lányokkal a Dabas-Gyón elleni mérkőzésüket és szépen, összeszedetten játszottak. A 3. percben Horváth Vivien góljával megszereztük a vezetést, ami sajnos nem tartott sokáig, mert ellenfelünk egy szép támadásból gólt szerzett. És itt jött a fekete leves. Összetörtünk, szétestünk, egyáltalán nem volt középpályánk. Próbáltak a lányok túlélni, de nem sikerült összekapnom őket. Tudjuk mi az, amin dolgoznunk kell a héten. Végül egy perccel a mérkőzés vége előtt Vivien ismét az ellenfél kapujába talált, így 2:1 lett ide.  Az utolsó öt másodpercet gyakorlatilag el sem hiszem. Büntetőt ítéltek öt másodperccel a mérkőzés vége előtt ellenünk egy kezezés miatt. Hogy mennyire volt ez a büntető jogos, ebbe inkább bele sem megyek. A Futball nagyon sok esetben egy igazságtalan játék. Vagy azzá teszik...hát igen. Ellenfelünk berúgta a büntetőt, 2:2 és ezzel vége is lett a mérkőzésnek.

Nem csüggedünk, hiszen továbbra is csoportelsők vagyunk, 5 győzelem, 1 döntetlen igen csak jó arány. A héten még keményebben készülünk a jövő heti fordulóra (Jászberény). Javítjuk a hibáinkat és szépen menetelünk előre!

Hajrá Dabas! "

U15 Lány Országos Bajnokság (2.forduló)

FC Dabas - Dabas-Gyón 5:0
FC Dabas - Cegléd 2:2

Gól: Horváth Vivien (4), Ország Zsófia (3)

További képek

 
 
2016.09.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Dunafüred-Százhalombatta - FC Dabas III (2 : 4) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a Százhalombatta elleni idegenbeli mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" A mérkőzésről csak annyit, azt kértem a srácoktól, hogy játszanak és élvezzék a mai napon a összecsapást. Higgadt, nyugodt játékot sok labdanélküli mozgással és mélységi beindulásokat szerettem volna látni.

Álomszerűen indult a meccs. A 8.percben már 2:0 volt ide. A 15.percig még két helyzetünk adódott, erre egy szögletből kapunk egy elkerülhető gólt. Jól játszunk, de a helyzetek, amiket kidolgozunk, sorra kimaradnak. Ellenfelünk tíz főre fogyatkozott, ráadásul a félidő vége előtt kettőre tudtuk növelni az előnyünket.

A félidőben azt kérem, hogy az első 10 percben figyeljünk oda és ha van lehetőségünk, akkor használjuk ki. Sajna megint kaptunk egy buta gólt, ráadásul előtte három száz százalékos ziccer hagytunk ki. Hála Istennek jó az (öreg) a háznál. Pasztyerik Feri beállása után nagyszerű labdát adott Tihany Daninak, aki három védőt rázott le magáról és megszerezte a csapat negyedik gólját! Az utolsó húsz percben még körülbelül további négy ziccert hagytunk ki.

Összességében magabiztos győzelmet arattunk, de a hibáinkból tanulnunk kell.

Hajrá Dabas! "

Dunafüred-Százhalombatta - FC Dabas III 2 : 4 (1:3)
Gól: Junkucz G (10'), Szűcs P (74') ill. Tihany D (4'), Bukovszki B (9'), Tihany D (43'), Tihany D (76')

 
 
2016.09.26.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13 (Megyei Kiemelt Bozsik Torna) *
 

Kovacsik Tibor, az FC Dabas U13-as korosztályának vezetőedzője a hétvégi U13-as Megyei Kiemelt Bozsik Tornát követően az alábbi értékelést adta:

" U13-as csapatunk a hazai rendezésű Megyei Kiemelt Bozsik Tornán szerepelt. A DMTK, a Cegléd, az SZTK, a Liver FC és a Budakeszi csapataival mérkőztünk meg. Megdicsérem a srácokat, a mai nap jó teljesítményt nyújtott mindenki, egytől egyig. Megpróbálták betartani az utasításokat, játékot kezdeményeztünk, fegyelmezettek voltunk és mindenki kellemesen elfáradt a nap végére. Látványosan sokat fejlődtünk a labdakihozatalban, a támadó részben bátrabbak voltunk és lendületesek, jó úton haladunk!

Hajrá Dabas! "

FC Dabas - DMTK 3:0
FC Dabas - SZTK Erima 5:0
FC Dabas - Cegléd VSE 0:1
FC Dabas - Liver FC 3:0
FC Dabas - Budakeszi 1:2

 
 
2016.09.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas U11 (Megyei Kiemelt Bozsik Torna) *
 

Ledő László, az FC Dabas U11-es csapatának vezetőedzője a hazai rendezésű Megyei Kiemelt Bozsik Tornát tornát követően az alábbi értékelést közölte:

" U11-es csapatunk vasárnap délelőtt a Kiemelt Bozsikon szerepelt hazai környezetben.

A mérkőzéseken a heti edzéseken megbeszélt és begyakorolt elemeket és játékot szerettem volna visszakapni. A srácoktól láttam szép és jó dolgokat, de sajnos nagyon buta hibákat is. Azonban azt is  el kell mondanom, hogy minden alközponti ellenfelünkkel partiba voltunk, sőt valakinél jobban is játszottak a fiúk, de sajna buta hibákat követtünk el és ez megbosszulta magát.

Sok munka van még hátra, de hétről hétre lépünk előre, hogy egyre magabiztosabban játsszuk a játékunkat. Dolgozunk Tovább!

Hajrá Dabas! "

FC Dabas - Dunaharaszti MTK 1:0
FC Dabas - SZTK 2:3
FC Dabas - Cegléd 1:0
FC Dabas - Liver FC3:1:3
FC Dabas - Budakeszi 0:3

 
 
2016.09.25.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: FC Dabas Lány U15 *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas U15-ös lány csapatának vezetőedzője a bajnokság 1.fordulóját követően az alábbi értékelést adta:

" Vasárnap hazai pályán léptünk pályára bajnokságunk 1.fordulójában. Amit tudni kell erről a bajnokságról, hogy keresztpályán 7+1-ben, Torna rendszerben játszunk. Minden fordulóban három mérkőzésünk van. A mi csoportunkban a Jászberény, a Cegléd és a Dabas-Gyón szerepel!

Ellenfeleink közül eddig még senkivel sem találkoztunk a pályán, ezáltal az erőviszonyok is ismeretlenek voltak. Mérkőzéseink sorrendben Jászberény, Dabas-Gyón, Cegléd.

Összességében a mérkőzések képei igen csak megnyugtatóak voltak számomra. Szép és összeszedett játékkal fölényes győzelmeket arattunk. Gyakorlatilag ellenfeleink alig tudtak átjönni a felezővonalon. Itt megemlíteném, hogy emberfogásos védekezést játszik csapatunk egy söprögető játékossal, aki név szerint Szőke Réka. Szeretném kiemelni a játékát, gyakorlatilag hiba nélkül, tökéletesen megoldotta a feladatát. Szintén szeretném kiemelni Horváth Vivient és Ország Zsófiát. Mindketten támadó poszton játszanak és elképesztő teljesítményt nyújtottak. Vivien is, de Zsófi még inkább, minden túlzás nélkül, gyakorlatilag fele akkora, mint ellenfeleink, de ez sem okozott számukra problémát. Viszont nem csak a kiemelt három lányt illeti a dicséret, hanem az egész csapatot, hiszen a győzelmekhez ők is kellettek. Minden játékos kétszáz százalékot nyújtott. Nagyon büszke vagyok rájuk!

Az edzéslátogatottsággal maximálisan meg vagyok elégedve, szinte minden edzésen teljes létszámmal dolgozunk és ez most vissza is köszönt a mérkőzések képében. A sok munka végre meghozta az eredményt is. Ettől persze egy pillanatra sem ülünk le, ugyanolyan keményen készülünk a következő fordulóra, ami most szombaton lesz az OBO Arénánál, ahol a házigazda a Dabas-Gyón csapata lesz!

Hajrá Dabas! "

U15 Lány Országos Bajnokság (1.forduló)

FC Dabas - Jászberény 4:0
FC Dabas - Dabas-Gyón 3:0
FC Dabas - Cegléd 3:0

Gól: Horváth Vivien (7), Ország Zsófia (2), Varga Szilvia

 
 
2016.09.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Dunafüred-Százhalombatta - FC Dabas III (2: 4) *
 

Újabb győzelmével továbbra is listavezető az FC Dabas III

Hármas csapatunk úgy fest, elkapta a fonalat. Ledő László tanítványai továbbra is remek formában vannak, amit ezúttal a Dunafüred-Százhalombatta tapasztalhatott.

Tihany Dániel révén már a 4.percben megszereztük a vezetést (0:1), majd Bukovszki Balázs találatával már szűk tíz perc elteltével kétgólos előnyre tettünk szert (0:2). A hazaiak szinte a középkezdést követően találtak egy gólt, amivel némileg visszakapaszkodtak a mérkőzésbe (1:2). Örömük és reménykedésük azonban csupán a félidő végéig tarthatott. A 43.percben ugyanis Tihany Dániel második találatával, lélektanilag talán a legjobbkor növeltük ismételten két gólosra az előnyünket (1:3). A házigazdák azonban még ekkor sem adták fel, a második játékrészben ismételten megpróbáltak felzárkózni, 74.percben szerzett góljukra azonban szinte rögvest érkezett az újabb válaszunk (2:3). Ekkor ismételten házi gólgyárosunk, Tihany Dániel volt eredményes, aki harmadik góljával végérvényesen eloszlatta a hazaiak pontszerzési reményeit (2:4).

Magabiztos idegenbeli győzelmünkkel továbbra is vezetjük a pontvadászatot, remek szereplésünknek köszönhetően pedig magabiztosan, önbizalommal telve várhatjuk a jövő hétvégi DMTK II elleni újfent idegenbeli összecsapást.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.25 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Százhalombatta

Dunafüred-Százhalombatta - FC Dabas III 2 : 4 (1:3)

FC Dabas III: Volenszki G - Fehér (Pasztyerik - 74'), Laczkó Z, Bálint G (Béres - 60'), Palásti (Czeróczki - 60'), Kmetyó (Pokornyik - 68'), Ubornyák (Farkas D - 80'), Bukovszki (Balogh T - 82'), Szabados, Fodor (Kocsó - 68')

Csere: Kocsó, Czeróczki, Farkas D, Pokornyik, Béres, Pasztyerik, Balogh T

Gól: Junkucz G (10'), Szűcs P (74') ill. Tihany D (4'), Bukovszki B (9'), Tihany D (43'), Tihany D (76')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.09.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Sport36 Komlói Bányász SK (4 : 1) *
 

Magabiztos hazai győzelem a sereghajtó ellen

NBIII-as csapatunk vasárnap délután a tabella utolsó helyén szerénykedő Sport36 Komlói Bányász SK-t fogadta. Sokszor a kötelező győzelmek megszerzése a legnehezebb, azonban most a fiúk nem sok esélyt adtak ellenfelüknek.

Lanczkor Gábor már a 16. percben megszerezte a vezetést, amivel remek alaphangulatot adott a folytatásra (1:0). Az első félidő ráadásában Surányi Zoltán is eredményes volt, így két gólos, már-már megnyugtató előnnyel vonulhattunk pihenőre (2:0). A második játékrészben a fiúk magabiztosan tartották megszerzett előnyüket egészen a mérkőzés hajrájáig. A 81.percben bekapott gól azonban mintha felpaprikázta volna őket (2:1) és még egy rövid időre megrázták magukat és két újabb találattal magabiztos győzelemmé alakították a eredményt. A komlói szépítő találatot követően nem sokkal a 84.percben előbb Takács Kornél volt eredményes (3:1), majd a 88.percben Dobó Róbert zárta le a találkozót góljával (4:1).

Győzelmünknek köszönhetően a tizenegyedik pozícióból a hetedikre sikerült előrelépni a táblázaton. Jövő hétvégén Szentlőrincre látogat NBIII-as csapatunk, ahol reményeink szerint tovább tudják gyarapítani bajnoki pontjainkat Dajka László fiai.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.25 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Sport36 Komlói Bányász SK 4 : 1 (2:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Kállai, Eördögh, Surányi - Lanczkor, Nádházi (Huller - 73', Dabasi (Dobó - 61'), Komoróczi, Sárközi - Zsolnai (Takács - 39')

Csere: Török, Takács, Dobó, Huller, Budai, Huszti, Csató

Gól: Lanczkor G (16'), Surányi Z (46'), Takács K (84'), Dobó R (88') ill. Mészáros T (81')

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2015.09.25.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U16
FC Dabas U16 (DMTK) - Sz.battai VUK
2 : 3 (0:0)
 
Gól:
- Czili B (70')
    - Krizsán L M (77')
     
U15
FC Dabas U15 - Angyalföldi SI DSE
0 : 2 (0:1)
 
Gól:
-
     
U14
FC Dabas U14 - Angyalföldi SI DSE
3 : 5 (1:4)
 
Gól:
- Rutterschmid K (15')
    - Rutterschmid K (48')
    - Petrányi J (75')
     

 
 
2016.09.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 8.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2016.09.25.
Békéscsaba 1912 előre FC II
-
V-Gyulai TFC
1 : 0
Méhkerék SE
-
Dabas-Gyón FC
4 : 0
Hódmezővsáráhelyi FC
-
Szigetszentmiklósi TK
0 : 4
Dunaharaszti MTK
-
Dunaújváros PASE
1 : 2
FC Dabas
-
Sport 36 Komlói Bányász
4 : 1
Pénzügyőr SE
-
Ferencvárosi TC II
0 : 0
Paski FC II
-
Szekszárdi UFC
1 : 1
 
 
2016.09.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Halásztelek FC - FC Dabas II (1 : 1) *
 

Tovább gyarapodtak Megye I. osztályú pontjaink

A hétvége első napján lépett pályára kettes csapatunk. Kucsák István legénysége az öt pozícióval mögötte álló, a fordulót megelőzően a tabella tizennegyedik helyét elfoglaló Halásztelek FC vendégeként játszotta le soron következő bajnoki mérkőzését.

Sajnos egy szerencsétlen öngól következtében már a 20. percben hátrányba kerültünk (1:0), amit a félidő végéig nem is sikerült kiegyenlíteni. Szerencsére a fiúk nem adták fel, aminek a 64.percben meg is lett az eredménye. Rutinos védőnk, Cemmel Péter talált ellenfelünk kapujába, amivel sikerült visszakapaszkodnunk a mérkőzésbe (1:1). A hátralevő szűk fél órában a csapatok ugyan próbálták bevinni a mindent eldöntő győztes találatot, ez azonban ezen a napon már egyik félnek sem sikerült. A mérkőzés krónikájához még hozzátartozik, hogy a 86.percben a hazaiaktól Papp Sándort kiállította a játékvezető, azonban az idő rövidsége már nem tette lehetővé számunkra, hogy emberelőnyünket gólra válthassuk, így maradt az 1:1-es eredmény és a vele járó pontosztozkodás.

Rohan az idő, jövő hétvégén már a bajnokság feléhez érkezünk. A 8. fordulóban a hozzánk hasonlóan a középmezőnyben elhelyezkedő Nagykáta SE-t látjuk vendégül.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.24 (szombat, 16:00)
Helyszín: Halásztelek

Halásztelek FC - FC Dabas II 1 : 1 (1:0)

FC Dabas II: Magyari - Láposi, Cemmel, Botlik, Laczkó - Janicsák, Gáspár, Mráz (Kucsák - 69'), Budai (Ubornyák - 61'), Danyis (Zelovics - 93'), Farkas R

Csere: Volenszki G, Zelovics, Ubornyák, Kucsák, Kovács, Obreczán

Gól: Laczkó J (20' - öngól) ill. Cemmel P (64')

Kiállítva: Papp S (86') ill. -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.09.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 8.Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2016.09.24.
Pécsi MFC
-
Szentlőrinc SE
2 :1
Mórahalom VSE
-
Budafoki MTE
3 : 3
 
 
2016.09.24.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2016/2017. 8. forduló
 

2016.09.24. (szombat) 16:00
Pécsi MFC - Szentlőrinc SE
A múlt héten győzelemmel mutatkozott be Fekete Tivadar a Szentlőrinc kispadján. Meglepetést, vendéggyőzelmet várok a Baranya megyei rangadón. Tippem: 0-1

2016.09.24. (szombat) 16:00
Mórahalom VSE - Budafoki MTE
Úgy tűnik, hogy beérett Prukner László munkája. Egy olyan csapatot sikerült összeraknia, amely legutóbbi öt mérkőzését megnyerte, és az egyik legjobb a mezőnyben. A Budafok idegenben is esélyes a győzelemre. Tippem: 1-2

2016.09.25. (vasárnap) 11:00
Békéscsaba 1912 Előre II. - Várfürdő-Gyulai Termál FC
Arra számítok, hogy az eddig nyeretlen hazaiak végre összekapják magukat és megszerzik első győzelmüket. Tippem: 1-0

2016.09.25. (vasárnap) 16:00
Méhkeréki SE - Dabas-Gyón FC
Döntetlent várok a két újonccsapat összecsapásán. Tippem: 1-1

2016.09.25. (vasárnap) 16:00 
Hódmezővásárhelyi FC - Szigetszentmiklós
Legutóbbi három tétmérkőzését megnyerte a Hódmezővásárhely. A Kisvárda elleni kupatovábbjutás mindenképpen tiszteletet parancsoló eredmény. Úgy érzem, hogy borsot törnek majd a szigetszentmiklósiak orra alá. Tippem: 1-1 

2016.09.25. (vasárnap) 16:00
Dunaharaszti MTK - Dunaújváros
Vendéggyőzelmet várok a két Duna-menti együttes mérkőzésén. Tippem: 1-2

2016.09.25. (vasárnap) 16:00
Pénzügyőr SE - Ferencvárosi TC II.
Két bajnoki vereség után a Magyar Kupában is kudarc érte a pasaréti együttest. Lényegében minden a Fradi sikere mellett szól, de azért én Pénzügyőr győzelmet várok. Tippem: 1-0

2016.09.25. (vasárnap) 16:00
FC Dabas - Sport 36 Komlói Bányász
A lényegesen erősebb játékosállománnyal rendelkező hazaiak győzelmére számítok. Tippem: 3-1

2016.09.25. (vasárnap) 16:00
Paksi FC II. - Szekszárdi UFC
Sok függ attól, hogy a hazaiaknál hány visszajátszó lesz, valamint pályára lép-e Jelena Richárd. Úgy vélem, hogy a Szekszárd hárommal növelheti pontjainak számát.  Tippem: 2-3

Teljes cikk
 
2016.09.16.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.szeptember 24-26.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 16:00
FC Dabas - Sport36 Komlói Bányász SK
FC Dabas II
Szombat, 16:00
Halásztelek FC - FC Dabas II
FC Dabas III
Vasárnap, 16:00
Dunafüred-Százhalombatta - Dabas III
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:00
Dabas-Gyón FC - FC Dabas
FC Dabas U16
Szombat, 10:00
DMTK U17 (FCD U16) - Sz.battai VUK SE
FC Dabas U15
Szombat, 10:00
FC Dabas U15 - Angyalföldi SI DSE
FC Dabas U14
Szombat, 12:00
FC Dabas U14 - Angyalföldi SI DSE
FC Dabas U13
Vasárnap, 9:30
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U13 (Dabas)
FC Dabas U11
Vasárnap, 9:30
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U11 (Dabas)
FC Dabas U13
Hétfő, 16:30
Bozsik Alközponti Torna U13 (Dabas)
FC Dabas U11
Hétfő, 16:30
Bozsik Alközponti Torna U11 (Dabas)
FC Dabas Női Felnőtt
Vasárnap, 13:00
Női Felnőtt Torna (Jászberény)
FC Dabas Lány U15
Szombat, 10:00
Lány U15 FP Alföld "B" (Dabas-Gyón)
 
 
2016.09.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Sport36 Komlói Bányász SK *
 

A sereghajtó Komló látogat Dabasra vasárnap délután

NBIII-as első csapatunk három igen nehéz mérkőzést követően végre egy papíron könnyebb ellenfél ellen kell pályára lépnie. Amíg a Szigetszentmiklós, Dunaújváros, Ferencváros trió közül mindenki a dobogós helyezések megkaparintásáért küzd, addig soros ellenfelünk, a Komlói Bányász a kiesés elkerüléséért harcol. A tavalyi év meglepetéscsapata az idei évadot enyhén szólva sem kezdte túl jól, amit bizonyít, hogy egyetlen egy szerzett ponttal az utolsó helyen szerénykedik.

Csapatunk szintén egy nehezebb időszakon van túl, a remek rajtot követően sorra jöttek a bajnokaspiránsok, akik ellen már nem volt olyan egyszerű a bajnoki pontok begyűjtése. A hét közepén ráadásul nyert helyzetből elbuktuk Magyar Kupa mérkőzésünket is, így lelkileg is össze kell kicsit kapniuk magukat a fiúknak. A múlton azonban már kár keseregni, előre kell nézni és reménykedni, hogy egy hétvégi győzelemmel ismét vissza tudunk találni a bajnokság elején elkezdett győzelmi útra. Fontos lenne mindhárom pont megszerzése, mivel akkor ismét elkezdhetünk felzárkózni a középmezőny első feléhez.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Sport36 Komlói Bányász SK

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.25. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2016.08.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Halásztelek FC - FC Dabas II *
 

Halásztelekre látogat kettes csapatunk

Kucsák István legénysége a Halásztelek FC ellen folytatja a Megye I. osztályú szereplését. Hétvégi ellenfelünk jelenleg a tabella tizennegyedik pozícióját foglalja el, amivel öt helyezéssel alattunk található a táblázaton. A hazai pálya előnye ugyan nem nekünk kedvez majd, azonban ettől függetlenül is csak a győzelem és a vele járó három létfontosságú bajnoki pont kell, hogy a szemünk előtt lebegjen a szombat délután 16 órakor kezdődő összecsapáson.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Halásztelek FC - FC Dabas II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.24. (szombat, 16:00)
Helyszín: Halásztelek

 
 
2016.09.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Móri SE - FC Dabas (3 : 2) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a Mór elleni Magyar Kupa mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Elöljáróban elmondanám, hogy nagyon sajnáljuk a Magyar Kupából való kiesést. A mérkőzésen lehetőséget adtam a fiataljainknak, hogy bizonyíthassák, bajnoki mérkőzésen is lehet rájuk esetlegesen számítani. Csalódást ugyan nem okoztak, de túlságosan hozzátenni sem tudtak, ettől függetlenül ezen a mérkőzésen inkább a rutinosnak mondható védelmünk és védekező középpályásaink hibái következtében szenvedtünk vereséget. Most is látszott, hogy állományunk, ha a minőséget nézzük, elég szűk. Ettől függetlenül előre kell néznünk és a soron következő bajnoki mérkőzésre kell koncentrálnunk. "

Móri SE - FC Dabas 3 : 2 (1:0)
Gól: Cseszneki R (45'), Joó Gergó (82'), Mayer D (88') ill. Surányi Z (49'), Takács K (71')

 
 
2016.09.23.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Kölyökliga U12 *
 

Kovacsik Tibor, az FC Dabas U13-as korosztályának vezetőedzője a hétvégi U12-es Kölyökligát követően az alábbi értékelést adta:

" Sáriban rendezték meg a Kölyökliga 2. fordulóját, ahol a Dabas és a Tolna mérkőzött meg egymással, ugyanis két csapat lemondta a szereplést!

A mérkőzés 0:7 lett sajnos ellenfelünk javára. Nehéz helyzetben vagyunk. ugyanis az U11 adta a gerincét a csapatnak, ami fizikálisan és játékban is megmutatkozott (egy év korkülönbség). Viszont ami nem menti fel a srácainkat, hogy nagyon kevés játékot kezdeményeztünk, rossz százalékban játszottuk meg a labdákat és sokszor kishitűen játszottunk! Ez egy tanuló lecke nekünk és a jövőben szeretnénk partiban lenni az ellenfelekkel és fejlődni a kombinatív játékban.

Hajrá Dabas! "

 
 
2016.09.22.
www.fcdabas.hu
KLUB
Laczkó János: UEFA A Licenc *
 

Laczkó János megszerezte az UEFA A Lincencet. Ezen végzettségével szakemberünk immáron a világ bármely pontján dolgozhat labdarúgó edzőként, azonban reméljük, még sokáig az FC Dabas kötelékében marad. U15-ös csapatunk nyáron kinevezett vezetőedzője azt azért a tudomásunkra adta, nem elégszik meg a megszerzett titulusával, továbbra is képezni szeretné magát, az újabb cél pedig nem más, mint a PRO LICENC.

A FC Dabas természetesen gratulál neki, valamint sok erőt és kitartást kíván következő célja elérése érdekében.

 
 
2016.09.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Videó összefoglaló: Móri SE - FC Dabas
 

A Móri SE és Bor Péter jóvoltából a szerdán lejátszott Magyar Kupa mérkőzésünkről egy rövid videó összefoglaló készült, melyet az alábbiakban Önök is megtekinthetnek.

Magyar Kupa 2016/17.
2016.augusztus 21 - szerda, 15:00

Móri SE - FC Dabas 3 : 2 (1:0)
Gól: Cseszneki R (45'), Joó Gergó (82'), Mayer D (88') ill. Surányi Z (49'), Takács K (71')

Forrás: Peter Bor

 
 
2016.09.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Magyar Kupa: Móri SE - FC Dabas (3 : 2) *
 

Hamar véget ért Magyar Kupa szereplésünk

NBIII-as első keretünk képviselte klubunkat a Magyar Kupa idei kiírásában. Dajka László csapata a Fejér megye I. osztályában szereplő Móri SE-t kapta első ellenfeléül. Mivel a Mór alacsonyabb osztályban szerepel, így természetesen idegenben léptünk pályára.

Dajka László több fiatalnak is bizalmat szavazott, így a bajnoki mérkőzésekhez képest kissé szokatlan összeállításban kezdtük az ütközetet. Az első negyvenöt perc góltalanságát a hazaiaknak sikerült megtörniük, ráadásul lélektanilag talán pont a legrosszabbkor, nem sokkal a lefújást megelőzőleg (1:0).

A szünetben Dabasi Károly és Karacs Roland révén kettős cserét hajtottunk végre, aminek hamar meg is lett az eredménye. A 49.percben Surányi Zoltán révén kiegyenlítettünk (1:1), majd a 71.percben Takács Kornél góljával pedig már mi álltunk továbbjutásra (1:2). Az utolsó tíz percre azonban a hazaiak ismételten felszívták magukat és előbb a 82.perben egalizáltak, majd a 88.percben a győztes gólt is megszerezték, így kurtán-furcsán ért véget az idei első és egyben utolsó Magyar Kupa mérkőzésünk.

Kesergésre túl sok idő még a kiesés ellenére sem marad, pár nap és újra bajnoki mérkőzés, ami mindenképpen nagyobb jelentőséggel bír, mint a kupában való szereplés.

Hajrá Dabas!

Esemény: Magyar Kupa
Időpont: 2016.09.21 (szerda, 15:00)
Helyszín: Mór

Móri SE - FC Dabas 3 : 2 (1:0)

FC Dabas: Török - Tóth, Komoróczi, Eördögh, Surányi - Lanczkor (Zsolnai - 61'), Sárközi, Dobó, Huszti (Dabasi - 46'), Budai (Karacs - 46') - Takács

Csere: Zsolnai, Karacs, Dabasi, Scheilinger, Nádházi, Csató

Gól: Cseszneki R (45'), Joó G (82'), Mayer D (88') ill. Surányi Z (49'), Takács K (71')

Kiállítva: - ill. Tóth M (91')

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

Fotó: Gábor Forgatós Fotós Zelovits

 
 
2016.09.21.
www.mlsz.hu
FELNŐTT
MLSZ: Szerdán 51 mérkőzést rendeznek a Magyar Kupa 6. fordulójában, amelyben a tét a legjobb 64 közé jutás.
 

Egy héttel ezelőtt rendezték a Magyar Kupa 6. fordulójának első körét, amelyben az első osztályú csapatok léptek pályára. Az élvonalbeli csapatok mindegyike továbbjutott a következő fordulóba, egyedül a Loki kapott ki az NB III-as ETO FC Győrtől.

A szeptember 21-i, NB II-es, NB III-as és megyei osztályú csapatokkal rendezett fordulóban több meglepetés is akadt. Kiesett harmadosztályú ellenfelével szemben a Kisvárda, szűken nyert alacsonyabb osztályú ellenfelével szemben a Mosonmagyaróvár, a Dunaharaszti vagy a Csákvár. A Balassagyarmat meglepte az NB III-as Hajdúböszörményt, a REAC a Siófokot, de bravúrt mutatott be a Bácsalmás, a Makó, a Tura, a Marcali vagy a Diósd is. Eközben kiütéssel nyert a ZTE, a Puskás Akadémia és a Békéscsaba is.

Eredmények:

Balassagyarmat (megyei I)-Hajdúböszörmény (NB III) 2-1
43. sz. Építők (BLSZ I)-Békéscsaba (NB II) 0-6
Nagykáta (megyei I)-SZTK-Erima (NB III) 1-2
Berkenye (megyei I)-Jászberény (NB III) 2-3
Kondoros (megyei I)-Kaposvár (NB III) 0-4
Körmend (megyei I)-Szajol (megyei I) 3-2
Sárrétudvari (megyei I)-Dunaújváros (NB III) 0-2
Monor (NB III)-Szolnok (NB II) 1-7
Balatonlelle (megyei I)-Budaörs (NB II) 0-2
Tevel (megyei I)-ZTE (NB II) 0-9
Várpalota (megyei I)-Bicske (megyei I) 1-6
Balatonfüred (megyei I)-Tiszakécske (megyei I) 0-3
Balkány (megyei I)-Budafoki MTE (megyei I) 1-2
Makó (megyei I)-Sárvár (NB III) 2-2, 11-esekkel 4-2
Törökszentmiklós (megyei I)-FC Hatvan (NB III) 0-1
Kazincbarcika (NB III)-Sopron (NB II) 1-2
Siklós (megyei I)-SZEOL (NB II) 2-3
Baktalórántháza (megyei I)-Cigánd (NB II) 4-4, 11-esekkel 5-4
Csepel (NB III)-Cegléd (NB II) 0-1
Hódmezővásárhely (NB III)-Kisvárda (NB II) 2-0
Kecskemét (megyei I)-Babócsa (megyei I) 7-0
Veszprém (NB III)-Kozármisleny (NB II) 0-3
Komló (NB III)-Csákvár (NB II) 1-2
Pétervására (megyei I)-Soroksár (NB II) 1-6
Inter CDF (BLSZ I)-Mosonmagyaróvár (NB II) 1-2
ESMTK (NB III)-Vác (NB II) 1-3
Vértessomlói KSK-Tata (megyei I)-Puskás Akadémia (NB II) 0-5
Hévíz (NB III)-Szeged 2011 (NB II) 0-1
Andráshida (NB III)-Balmazújváros (NB II) 0-3
Iváncsa (megyei I)-Nyíregyháza (NB II) 0-3
Nagykanizsa (megyei I)-Celldömölk (megyei I) 1-1, 11-esekkel 3-4
Sellye (megyei I)-Szentlőrinc (NB III) 2-5
Nyúl (megyei I)-RKSK (NB III) 2-4
Tállya (NB III)-III. kerületi TVE (NB III) 4-0
Mád (megyei I)-Edelény (megyei I) 5-0
Marcali (megyei I)-Pénzügyőr (NB III) 3-3, 11-esekkel 4-3
Cered (megyei I)-Csorna (NB III) 2-5
Berettyóújfalu (megyei I)-STC Salgótarján (NB III) 0-4
Szentantalfa (megyei II)-Király SZE (megyei I) 1-1
Olajmunkás SE (megyei I)-Dunaharaszti (NB III) 0-1
Taksony (megyei I)-Érd (NB III) 0-6
Bácsalmás (megyei I)-Diósd (NB III) 3-1
Mór (megyei I)-FC Dabas (NB III) 3-2
Dabas-Gyón (NB III)-Komárom (NB III) 0-3
Várfürdő Gyula Termál Fc (NB III)-Tiszaújváros (NB III) 1-1, 11-esekkel 6-5
Tiszasziget SE (megyei I)-Pécsi EAC (megyei I) 4-1
Méhkerék (NB III)-Putnok (NB III) 0-2
Koroncó (megyei II)-Bonyhád (megyei I) 3-0
REAC (NB III)-Siófok (NB II) 2-0
Tura (megyei I)-Nyírbátor (NB III) 2-1

A továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el, a győztes csapatok a legjobb 64 között folytatják.

Teljes cikk
 
2016.09.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Ferencvárosi TC II - FC Dabas (1 : 0) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője az FTC II elleni idegenbeli bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Szervezetten és fegyelmezetten próbáltunk futballozni. Noha a Fradi többet birtokolta a labdát, komoly gólhelyzete mégsem volt az első félidőben. Nekünk ellenben egy kontrából óriási lehetőségünk adódott, de ahogy a második játékrészben, úgy ekkor is rossz döntést hoztunk a végjátékban, így kimaradt a kínálkozó lehetőség. Ezt követően a szerencsétlenül bekapott öngól pedig kissé meg is törte a lelkünket. A második játékrészben a kiállításig mi futballoztunk jobban, azonban ez mégis kevésnek bizonyult a végelszámolásnál. Összességében elmondható, a halovány játékvezetés mellett lejátszott összecsapáson megérdemeltünk volna legalább egy pontot. "

Ferencvárosi TC II - FC Dabas 1 : 0 (1:0)
Gól: Kállai N (39' - öngól) ill. -

 
 
2016.09.20.
www.fcdabas.hu
UP
U17 EB selejtező - Dabas *
 

Ismételten nagy megtiszteltetésben részesülhet az FC Dabas egyesülete és nem mellékesen Dabas városa, ugyanis U17-es EB selejtező mérkőzéseket rendezhetünk a klub főhadiszállásán. A Magyarországon lebonyolításra kerülő utánpótlás EB selejtező hat mérkőzéséből hármat Dabas városa rendezhet, ami mindenképpen nagy büszkeséggel tölthet el mindannyiunkat.

Ezúttal a Magyar válogatott is tiszteletét teszi majd Dabason, ráadásul a csoport alighanem legnagyobb esélyese, a Holland nemzeti tizenegy ellen láthatjuk az U17-es nemzeti ifjakat.

Az U17-es EB selejtező tervezett programja:

2016.09.28 (szerda, 16:00)
- Magyarország - Liechtenstein (Telki)
- Dánia - Hollandia (Dabas)

2016.09.30 (péntek, 16:00)
- Magyarország - Dánia (Csákvár)
- Hollandia - Liechtenstein (Dabas)

2016.10.03 (hétfő, 15:00)
- Hollandia - Magyarország (Dabas)
- Liechtenstein - Dánia (Csákvár)

 
 
2016.09.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - 1908 SZAC Bp U16 (1 : 2)
 

Riesz Péter, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a SZAC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi gondolatait osztotta meg oldalunkkal:

" SZAC csapata látogatott el hozzánk a soron következő bajnoki fordulóban. Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam, mert az ellenfél csapatát ex-honvédos gyerekek alkották, akik bizony fel vannak vértezve tudással, csibészséggel, rutinnal és néhol ha a helyzet úgy hozza, akkor alattomossággal. Pontosan ezen készségek miatt nőttek fölénk.

Jó meccs volt! Még ha vereséget is szenvedtünk (1:2 SZAC csapatának). Minden szépségét, igazságtalanságát megmutatta a foci. Jó iramú, magas színvonalú, izgalmas meccset játszottunk.

Okosan, taktikusan fociztunk, ami helyzetekig vezetett, sőt a vezetést is sikerült megszerezni egy szöglet utáni fejessel Kőszeg Zoltán révén (a jegyzőkönyvben tévesen Isztolyka Ádám szerepel). Próbáltuk uralni a középpályát, ami hol sikerült, hol nem. Sajnos ennek köszönhetően parádés támadás végén egy szépségdíjas fejessel egyenlített Stoika, a gólkirály. Majd eljött az a bizonyos alattomosság, amikor is Stoika páros lábbal szándékosan letalpalta Pokornyik Ádámot, akit sérülés miatt cserélnem kellet, pedig addig kiválóan semlegesítette az ellenfél csatárát. Sajnos játékvezető társunk csak egy sárgalappal figyelmeztette piros lap helyett a vétkes játékost. Ez a tévedés döntően befolyásolta a meccs végeredményét, hisz Stoika szerezte a győztes gólt a 85.percben.

Csapatunk minden dicséretet megérdemel, mert olykor szépen és taktikusan focizott. Sikerült helyzeteket kidolgozni, de a nagyobbnál nagyobb ziccereket is sikerült kihagyni. Az ellenfelünk az utolsó öt percben felülmúlt minket és így övék lett a három bajnoki pont.

Sokszor írtam, hogy igazságtalan játék a foci, mert most is rászolgáltunk minimum a döntetlenre, de ez van, dolgozunk tovább és akkor a szerencse faktor nekünk fog kedvezni.

Büszke vagyok a srácokra csak így tovább! Hajrá Dabas! "

FC Dabas U17 - 1908 SZAC Bp U16 1 : 2 (1:1)
Gól: Kőszegi Z Z (13')

 
 
2016.09.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Budai FC Tabán Spartacus - FC Dabas U14 (4 : 0) *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U14-es korosztályának vezetőedzője az Budai Tabán elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi beszámolót közölte:

" Ismét egy jó csapattal találkoztunk, akik jelenleg vezetik is a tabellát. Ennek ellenére egy nagyon jó meccset tudtunk játszani ellenfelünk ellen, sőt ha egy kicsit pontosabbak vagyunk a támadások befejezésénél, akár még egy döntetlent is elcsíphettünk volna.

Idei legjobb meccsünket sikerült lehozni, sajnos itt is becsúszott két hiba, amikből az első félidőben két gólt kaptunk is, nekünk is adódtak lehetőségek, helyzetek, de nem tudtuk gólra váltani őket, így 0:2-vel mentünk be a félidőre.

A szünetben kértem, hogy kicsit jöjjünk feljebb a védekezésből és próbáljunk több helyzetet kialakítani. Ezt a fiúk nagyon jól meg is csinálták, akár még az egyenlítés is összejöhetett volna, ha pontosabbak vagyunk a kapu előtt vagy jobban figyelünk az utolsó passzoknál. Az utolsó 10 percben már mindent egy lapra tettünk fel a gólszerzés érdekében, így három védőre váltottunk, lehetőségek ezután is adódtak, de nálunk nem jött a gól. Az utolsó 5 percben két kontratámadásból kaptunk még két további gólt, így alakult ki a 4:0-ás végeredmény.

Ha ilyen hozzáállással tudunk játszani az egyik legjobb csapat ellen, akkor nem kell sokat várnunk az első győzelmünkre. Már az edzésmunka is sokkal jobb, mint a nyár elején és végre már majdnem mindenki részt vesz az edzéseken, aminek nagyon örülök.

A vereség ellenére gratulálok a fiúknak! Hajrá Dabas! "

Budai FC-Tabáni Sp. - FC Dabas U14 4 : 0 (2:0)
Gól: -

 
 
2016.09.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - 1908 SZAC Bp. U18 (6 : 2) *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a SZAC elleni bajnoki győzelmüket követően az alábbi értékelést adta:

" Hétvégén a Pisont István által trenírozott listavezető látogatott hozzánk. Egész héten csak jókat hallottam erről a csapatról. Próbáltam a héten keményebb, pörgősebb edzést csinálni, ami kedden és pénteken sikerült csak, a többi edzés létszámhiány következtében „használhatatlan” volt. Ebben sokat kell fejlődnünk, hiszen van egy közös célunk.

A mérkőzésről napokig tudnék beszélni, a fiúk betartották, amit kértem, hátrányból újra megfordítottuk a meccset és 5:2-nél sem engedtünk ki. Eddig elment négy forduló és egyszer sem tudtunk ugyanúgy kiállni, de mindig visszakapom, amit kérek, ezért vagyunk egy jó Csapat. A SZAC-nak talán volt egy jó húsz perce, akkor is a mi hibáinkból éltek meg. Esélyt sem adva tartottuk itthon a három pontot, szépségdíjas találatokkal. Az egész csapat "levizsgázott", nagyon nagy fegyvertény, meggyőző különbséggel, erre biztos mindenki fölkapja a fejét. Ez a célunk! Elindultunk egy jó úton, remélem nem törik meg a lendületünk.

Hétvégén úgy néz ki nincs fordulónk, mert a Vecsés visszalépett, de készulunk heti 4-5 edzéssel és hibákat javítunk, aztán következik a Dabas-Gyón elleni rangadó. Ami persze csak nevében lehet az, hazai pályán játszunk, esélyük nem lehet, ezt Én garantálom.

Még egyszer GRATULÁLOK A CSAPATOMNAK, büszke vagyok rátok. Köszönjük Kovács Rickinek a megszervezett házibulit, az ott történtekről nem nyilatkozhatok.

Hajrá Dabas, Hajrá U19! "

FC Dabas U19 - 1908 SZAC Bp. U18 6 : 2 (3:2)
Gól: Lipták N (3'), Urbán J (37'), Nagy J (44'), Nagy J (49'), Zelovics A (82'), Nagy J (84)

 
 
2016.09.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Gárdony-Agárdi Gy. - DMTK U17 (FC Dabas U16) (4 : 4) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U16-os csapatának vezetőedzője a hétvégi Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő elleni bajnoki mérkőzésüket követően így értékelt:

" Remekül kezdtük a mérkőzést, ahol taktikailag, valamint a labdakihozatalok, támadás építések tekintetében óriási fölényben játszottunk bő 30 percig, ahol sikerült is a vezetést megszereznünk varga Kristóf révén, akit Czili Bence indított remek ütemben. A lendületünk azonban egy védelmi megingást követően megtört, ahol a semmiből egyenlített szinte az ellenfelünk, aki láthatóan a kontrákra és a védekezésre rendezkedett be.

A második félidőben Török Gergely 20 méterről hatalmas gólt rúgott, amellyel ismét vezettünk, amely jót tett a lelkünknek. A vezetésünk tudatában végre megint a saját ritmusunkban futballoztunk, ahol jöttek is a helyzetek, sajnos gól nélkül. A szokásos figyelmetlenség ezúttal sem maradt el, amelyből könnyelműen adományoztunk ismét gólt az ellenfelünknek, amely találattal visszajöttek a mérkőzésbe. Ettől a góltól kezdve nyílttá vált a játék és ellenfelünk is elkezdte rohamozni a kapunkat, feladva ezzel a masszív védekezését. Pár meleg pillanatból jól jöttünk ki, amikből kihasználtuk az ellenfelünk rendezetlen védelme mögötti területeket. Czili Bence remek passzát követően, Varga Kristóf ismét a kapussal állhatott szembe, ahol nem hibázott. 3:2 megint a mi javunkra az eredmény, amelyet két nagyon nagy ziccer követett Krizsán Levente és Varga Kristóf révén, sajnos értékesíteni nem sikerült, de Czili Bence átlövése végre utat talált a hosszúba, így két gólos előnnyel vághattunk neki az utolsó 10 percnek. Somogyi Levente sérülés miatt kényszerű cserét kért a belső védő pozícióból, amely végzetesnek volt mondható a védelmünkben, hiszen nem tudtuk betölteni az Ő hiányát. Tógyer Balázs hiányában szükségmegoldást kellett választanunk, amellyel Krizsán Levente lett megbízva. Lassan csordogált a meccs, amikor a 89. percben egy beívelt labdából ellenfelünk gólt szerzett, amellyel 4:3-ra zárkóztak fel. Ismét nehézzé tettük magunk számára a végjátékot, ahol a három cserénk most nem igazán tehetett minderről. Sajnos bekövetkezett az, ami az eddigi mérkőzéseinken mindig tapasztalható volt, hogy fejben már nem koncentráltunk eléggé a mérkőzés végén és könnyelművé vállunk. Ennek ára volt, ugyanis a harmadik góljukat lemásolták a gárdonyi labdarúgók és kiegyenlítették a mérkőzést.

Olyan három pontot dobtunk el ma két perc alatt, amelyért a rossz minőségű pályán kő keményen megdolgoztunk. Hiába uraltuk több periódusában tudatosan a mérkőzést, fejben megint elfáradtunk és bedaráltak minket. Az összes kapott gól vesztes párharcból született, ahol fizikálisan alulmaradtunk, legyen az fej vagy testi kontaktus. Valamint mind a három mérkőzésünkön a 80. perctől kezdve jöttek a gondok, amely intő jel a számunkra!

Urak ez már nem U15, ahol 80 perc után lefújják a mérkőzést! A mutatott játékhoz gratulálok! Három nyerhető meccsen vagyunk túl, amely a zsebünkben lehetett volna, de így meg kell elégednünk a megszerzett 4 pontunkkal. Az utolsó pillanatokból pedig napról-napra erősödünk és tanulunk belőle!

Hajrá FC Dabas / DMTK! "

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő - DMTK U17 (FC Dabas U16) 4 : 4 (1:1)
Gól: Volentér Á (35'), Török G (52'), Krizsán L M (47'), Varga K A (80') ill. Orbán M (37'), Orbán M (65'), Fekete B (89'), Fekete B (90')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.09.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Budai FC Tabán Spartacus - FC Dabas U15 (3 : 0) *
 

Laczkó János, az FC Dabas U15-ös korosztályának vezetőedzője a Budai Tabán elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" Csapatként egyet léptünk előre az agresszivitásban, mentalitásban és ezt a játékosok saját bőrükön is érzékelhették, mert a bajnokság egyik legjobb csapata ellen 0:0-ás félidőt produkáltak. A gyors, vizes talaj ellenére is kértem a játékosokat a labdakihozatal végrehajtására és a fejlődést is mutatja, egyre bátrabban merik megcsinálni. Amennyiben a technikai szint egy-két játékosomnál optimális, akkor akár gólt is szerezhettünk volna.

A második félidő elején a dekoncentráltság miatt két gólt kaptunk, ami viszont a csapat javára írható, folyamatosan igyekeztünk nyomás alá helyezni az ellenfelet. Ez miatt a meccs végére a csapat kifogyott az erőből és az utolsó percekben egy szerencsés góllal újabb gólt szereztek.

Csapatomnak a hozzáálláshoz gratuláltam, de játékban is akkor fogjuk felülmúlni az ellenfeleket, ha a játékosaim között lévő technikai, taktikai, fizikai különbségeket a korosztálynak megfelelő optimális szintre hozzuk RENGETEG edzéssel.

Sajnos van, aki a kora miatt nagy változáson nem tud átesni, de kozmetikázni mindenben lehet!

Hajrá Dabas! "

Budai FC-Tabáni Spartacus - FC Dabas U15 3 : 0 (0:0)
Gól: -

 
 
2016.09.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Ferencvárosi TC II - FC Dabas (1 : 0) *
 

Ezúttal elmaradt a bravúr

NBIII-as csapatunknak a múlt hétvégéhez hasonlóan ismételten komoly játékerőt képviselő ellenféllel kellett szembenéznie. Az eddigi fordulókban remekül szereplő, Lipcsei Péter irányította FTC II volt a soros ellenfelünk. A Népligetben lezajlott mérkőzés esélyese egyértelműen a zöld-fehér gárda volt, de a múlt hétvégi Dunaújváros elleni három gólos siker révén természetesen mi sem feltartott kezekkel indultunk neki az összecsapásnak.

Az első találatra egészen a 39.percig kellett várni. Sajnálatunkra Kállai Norbert öngólt vétett, így az FTC II szerezte meg a vezetést (1:0). A 64.percben a félidőben csereként beszálló Karacs Roland a kiállítás sorsára jutott, így igen nehéz, már-már kilátástalan helyzetbe kerültünk a hátralevő szűk fél órára. Csapatunk ugyan mindent megpróbált elkövetni az egyenlítés érdekében, ez azonban végül mégsem sikerült.

Vereségünk következtében két helyet rontva a tizenegyedik pozícióból várhatjuk a jövő hétvégi Komló elleni mérkőzést.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.18 (vasárnap, 11:00)
Helyszín: Budapest, Népliget

Ferencvárosi TC II - FC Dabas 1 : 0 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Kállai, Eördögh, Dabasi (Budai - 75') - Huller (Karacs - 46'), Nádházi, Surányi, Komoróczi (Takács - 62'), Sárközi - Zsolnai

Csere: Török, Takács, Lanczkor, Budai, Karacs, Dobó, Csató

Gól: Kállai N (39' - öngól) ill. -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.09.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Tápiószecső FC (2 : 1) *
 

Hátrányból fordítva szereztük meg újabb Megye I. osztályú győzelmünket

A mérkőzés előtt az eddigiekhez képest egy némileg szokatlan dologgal kellett megbarátkoznia kettes csapatunk tagjainak. Végre nem egy a tabella élmezőnyéhez tartozó csapattal kellett szembenéznünk, hanem egy mögöttünk állóval. Noha papíron mi számítottunk az összecsapás esélyesének, mégis ellenfelünk szerezte meg a mérkőzés első találatát. A 38.percben Horváth Martin góljával meglepetésre a Tápiószecső szerezte meg a vezetést (0:1).

A fordulást követően Varga Balázs révén még időben sikerült kiegyenlítenünk (1:1), így bőven maradt idő az esetleges győztes találat kicsikarására is. A 70.percben meg is érkezett a várva-várta gól, újfent Varga Balázs volt eredményes, így ha nehezen is, de végre a sorsunk a mi kezünkben került (2:1). A hátralevő bő húsz percben sikerült megtartani az előnyt, így hatodik mérkőzésünkön megszereztük második győzelmünket.

Jövő hétvégén Halásztelekre látogat kettes csapatunk, ahol a szintén alsóházban szerénykedő HFC ellen újfent esélyeshez méltóan léphetünk pályára az újabb győzelem reményében.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.18 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Tápiószecső FC 2 : 1 (0:1)

FC Dabas II: Ledő - Láposi, Cemmel, Botlik, Danyis, Janicsák (Kucsák - 94'), Gáspár (Mráz - 82'), Huszti (Ubornyák - 86'), Bukovszki, Farkas R (Laczkó - 89'), Varga ( Obreczán - 91')

Csere: Volenszki G, Laczkó, Ubornyák, Mráz, Obreczán, Kucsák

Gól: Varga B (54'), Varga B (70') ill. Horváth M (38')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2015.09.18.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U19
FC Dabas U19 - 1908 SZAC Bp. U18
6 : 2 (3:2)
 
Gól:
- Lipták N (3')
    - Urbán J (37')
    - Nagy J (44')
    - Nagy J (49')
    - Zelovics A (82')
    - Nagy J (84)
     
U17
FC Dabas U17 - 1908 SZAC Bp. U16
1 : 2 (1:1)
 
Gól:
- Kőszegi Z Z (13')
     
U15
Budai FC-Tabáni Sp. - FC Dabas U15
3 : 0 (0:0)
 
Gól:
-
     
U14
Budai FC-Tabáni Sp. - FC Dabas U14
4 : 0 (2:0)
 
Gól:
-
     

 
 
2016.09.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 7.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2016.09.18.
Ferencvárosi TC II SE
-
FC Dabas
1 : 0
Szentlőrinc SE
-
Békéscsaba 1912 Előre FC II
3 : 2
Méhkerék SE
-
Hódmezővásárhelyi FC
1 : 4
V-Gyulai TFC
-
Paksi FC II
1 : 1
 
 
2016.09.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Sóskút SKE (4 : 2) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a Sóskút elleni hazai győzelmüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Szombaton Sóskút csapatát fogadta az FC Dabas III. Ellenfelünk tavaly még a megye II. osztályban szerepelt, de részemre sötét ló volt. A mérkőzés előtti taktikai megbeszélésen hangsúlyoztam, hogy higgadtan és nyugodtan próbáljunk meg játszani. A mélységi beindulásokat próbáljuk erőltetni.

Kicsit átvariáltam a kezdőcsapatot. Kezdőként kaptak olyan játékosok szerepet, akik az utóbbi időben kevesebb játéklehetőséget kaptak. Nem csalódtam bennük, amit kértem azt megvalósították. A csapat is betartotta amit kértem, igaz a végére kiengedtünk és adtunk az ellenfélnek két gólt. 2:0-ás félidő után 4:2-re nyertünk, amihez gratulálok a csapatnak.

Folytatás jövő hétvégén Százhalombattán, vasárnap 16 órás kezdéssel."

FC Dabas III - Sóskút SKE 4 : 2 (1:0)
Gól: Fodor G (27'), Fodor G (45'), Tihany D (48'), Bálint G (62') ill. Csóli M (67'), Hegyi B (83')

 
 
2016.09.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Sóskút SKE (4 : 2) *
 

Győzelmének köszönhetően a tabella első helyére ugrott az FC Dabas III

Ledő László csapata tovább remekel. Hármas csapatunk ezúttal hazai pályán a Sóskút SKE-t fogadta a szombati nap délutánján. Játékosaink ellenfelüknek esélyt sem adva szállították az újabb bajnoki pontokat. A mérkőzés végeredménye 4:2 lett, azonban meg kell jegyeznünk, hogy bő egy óra elteltével már négy góllal vezettünk és a vendégeknek csak ezt követően sikerült két találattal kicsit szépíteniük az eredményen. Góljainkon Fodor Gergő (2), Tihany Dániel és Bálint Gábor osztoztak.

Mivel az eddigi éllovas Diósdi TC ebben a fordulóban szabadnapját töltötte, így már a szombati játéknap végeztével bizonyossá vált, hogy a vasárnapi eredmények alakulásától függetlenül is biztosan az élen marad hármas csapatunk.

Jövő vasárnap a tízedik hely környékén tanyázó Százhalombatta otthonába látogatunk, ahonnan a papírformát számításul véve ismét illene pontokkal hazatérnünk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.17 (szombat, 16:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Sóskút SKE 4 : 2 (1:0)

FC Dabas III: Volenszki G - Czeróczki (Palásti - 59'), Bálint G, Laczkó, Fehér (Györgyövics - 68'), Kardos (Pokornyik - 80'), Fodor (Balogh - 85'), Farkas G (Béres - 59'), Kveták, Rutterschmid (Szabados - 46'), Kocsó (Tihany - 46')

Csere: Béres, Györgyövics, Pokornyik, Palásti, Tihany, Szabados, Balogh

Gól: Fodor G (27'), Fodor G (45'), Tihany D (48'), Bálint G (62') ill. Csóli (67'), Hegyi (83')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.09.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 7.Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2016.09.17.
Sport 36 Komlói Bányász
-
Pécsi MFC
1 : 3
Szigetszentmiklósi TK
-
Dunaharaszti MTK
4 : 1
Szekszárdi UFC
-
Mórahalom VSE
1 : 1
Dunaújváros PASE
-
Pénzügyőr SE
2 : 1
 
 
2016.09.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 7.Forduló - Pénteki mérkőzés
 
Péntek - 2016.09.16.
Dabas-Gyón FC
-
Budafoki MTE
0 : 2
 
 
2016.09.16.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.szeptember 17-18.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 11:00
Ferencvárosi TC II - FC Dabas
FC Dabas II
Vasárnap, 16:00
FC Dabas II - Tápiószecső FC
FC Dabas III
Szombat, 16:00
Dabas III - Sóskút SKE
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:00
FC Dabas - Aranyszarvas SE
FC Dabas U19
Szombat, 10:00
FC Dabas U19 - 1908 SZAC Bp. U18
FC Dabas U17
Szombat, 12:00
FC Dabas U17 - 1908 SZAC Bp. U16
FC Dabas U15
Szombat, 9:00
Budai FC-Tabáni Sp. - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Szombat, 11:00
Budai FC-Tabáni Sp. - FC Dabas U14
FC Dabas U12
Szombat, 15:00
Kölyökliga U12 (Dabas)
FC Dabas U9
Szombat, 9:30
Bozsik Fesztivál U9 - Dabas
FC Dabas U7
Szombat, 9:30
Bozsik Fesztivál U7 - Dabas
FC Dabas Lány U15
Vasárnap, 10:00
Lány Torna U15 (Dabas)
 
 
2016.09.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Ferencvárosi TC II - FC Dabas *
 

Vasárnap délelőtt az FTC II otthonába látogat NBIII-as csapatunk

A Dunaújváros PASE elleni mérkőzést követően újabb komoly erőpróba vár NBIII-as első keretünkre. Az eddig remekül szereplő Ferencvárosi TC II lesz a hétvégi ellenfelünk, az összecsapást pedig vasárnap egy kissé szokatlan időpontban, délelőtt 11 órakor játsszák a felek.

A Lipcsei Péter irányításával készülő zöld-fehérek remek rajtot vettek, négy győzelmük mellé mindössze két döntetlen párosul, amivel természetesen dobogósok. Az FC Dabas SZTK ellen veresége következtében már csak az FTC II az egyetlen veretlen csapat az NB III Közép-csoportban, tehát mindenképpen elmondható, nem lehet olyan könnyen két vállra fektetni őket. Az elmúlt hétvégén Pécsett vendégszerepeltek, ahol ismételten megjelentek a Fradi szurkolói csoportok is. A remek hangulatban, sok néző előtt lejátszott összecsapáson végül 0:0-ás végeredmény született, ami a PMFC ellen idegenben mindenképpen jó eredménynek tekinthető, de egyben az első hely elvesztését is jelentette.

Csapatunk az SZTK elleni idegenbeli pofont követően a Dunaújváros PASE ellen kellett, hogy kikecmeregjen a gödörből. Nehéz feladat volt, de sikerrel jártak Dajka László tanítványai és nagy meglepetésre 3:0 arányban felülmúlták Dobos Barna együttesét.

Az előjelek tükrében tehát kijelenthető, mindkét csapat jó formában, önbizalommal telve léphet pályára a hét utolsó napjának nyitómérkőzésén. A Népligetben megrendezésre kerülő összecsapás kezdési időpontja délelőtt 11:00.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Ferencvárosi TC II - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.18. (vasárnap, 11:00)
Helyszín: Budapest, Népliget

 
 
2016.08.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas II - Tápiószecső FC *
 

A Tápiószecsőt fogadja kettes csapatunk

Vasárnap délután az FC Dabas II ismét hazai közegben lép pályára. Kucsák Istvánék azzal a Tápiószecső FC-vel találkoznak, akik jelenleg csupán a tabella tizenharmadik helyét foglalhatják el, így az idei szezonban először (papíron) az FC Dabas II számít a mérkőzés esélyesének. Ettől függetlenül könnyű összecsapásra még így sem számíthatunk, azonban ha nem szeretnénk jelentősen leszakadni az él- és középmezőnytől is, akkor győztesen kell megvívnunk az előttünk álló bajnoki mérkőzést.

Amíg a Tápiószecső egy Maglód ellen 2:1-es idegenbeli, majd egy jóval fájóbb Taksony elleni 4:1-es hazai vereséggel hangolt a dabasi túrára, addig nekünk az elmúlt két mérkőzésből legalább egy pontot sikerült szereznünk, ráadásul az éllovas a Vecséssel szemben.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas II - Tápiószecső FC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.18. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2016.09.16.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2016/2017. 7. forduló
 

Ezen a héten Bíró Róbert a Méhkeréki SE vezetőedzője mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban

2016.09.16. (péntek) 16:00
Dabas-Gyón FC - Budafoki MTE
A vendégcsapat az esélyesebb, és ha nehezen is, de be fogja gyűjteni a 3 pontot. Tippem: 1-2

2016.09.17. (szombat) 16:00
Sport 36 Komlói Bányász - Pécsi MFC
Igaz, hogy a Komló megszerezte az első pontját az előző fordulóban, de a Pécs simán nyerni fog. Tippem: 0-3

2016.09.17. (szombat) 16:00
Szigetszentmiklós - Dunaharaszti MTK
Az osztály egyik legjobb csapata magabiztosan fog győzni. Tippem: 3-0

2016.09.17. (szombat) 16:00
Szekszárdi UFC - Mórahalom VSE
A vendégek a gyors csatáraik révén idegenben is igen veszélyes csapat és minimum egy pontot szerezni is fognak. Tippem: 1-1

2016.09.17. (szombat) 18:00
Dunaújváros - Pénzügyőr SE
A hazaiak a múlt heti botlást biztos feledtetni próbálják. Itt várom a forduló meglepetését. Tippem: 1-2

2016.09.18. (vasárnap) 11:00
Ferencvárosi TC II. - FC Dabas
A Dabas inkább hazai pályán gyűjti a pontjait, ezért ferencvárosi győzelmet várok. Tippem: 3-1

2016.09.18. (vasárnap) 16:00
Szentlőrinc SE - Békéscsaba 1912 Előre II.
Egy csapatnál az edzőváltás nem mindig jól sül el, ennek ellenére győzni fog a hazai együttes. Tippem: 3-0

2016.09.18. (vasárnap) 16:00
Méhkeréki SE - Hódmezővásárhelyi FC
Mi sem parádézunk hazai pályán, pedig a közönségünk ennél sokkal többet érdemel. Most megpróbálunk javítani egy nagyon jó ellenféllel szemben. Tippem: 1-0

2016.09.18. (vasárnap) 16:00
Várfürdő-Gyulai Termál FC - Paksi FC II.
A szülővárosom csapata eddig még pontot sem szerzett otthon, épp itt az ideje. Tippem: 2-1

Teljes cikk
 
2016.09.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Gödöllői SK - FC Dabas II (2 : 1) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a Gödöllő elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" A legrosszabb első félidőnket produkáltuk a feljutás óta, ez 2:0-ás eredmény ért a félidőben. Lassan, körülményesen, erőtlenül, ólomlábakon mozogtunk. Nem nagyon értem, hiszen a héten folyamatosan az egyérintős játékot és a gyors, dinamikus mozgást erőltettük. Lehet, hogy a gödöllőieket edzettem, hiszen ők mozogtak így.

Félidőben az önérzetre és a sportolói vénára hatottam és sikerült is végig támadnunk a második játékrészt. Sajnos ez csak egy büntetőből elért gólt eredményezett, mely után még két veszélyes fejessel jelentkeztünk, de nem sikerült az egyenlítés.

Igazság szerint nem érdemeltünk pontot, gyengén és érdekes módon kissé hit nélkül játszottunk, ez mindenképp az én felelősségem is. Az is az igazsághoz tartozik, hogy hiányzások, sérülések, forma hanyatlás miatt az Ubornyák-Cemmel-Danyis támadósor semmiképp sem tervezett , felépített támadójátékot feltételez, márpedig mi a meccs végén így próbálkoztunk , amelyben volt is gólhelyzet de ez hosszú távon nem eredményezhet jót.

Egy hét múlva hazai pályán mindenképp győznünk kell, amennyiben ez nem sikerül nagyon lemaradunk még a középmezőnytől is. "

Gödöllői SK - FC Dabas 2 : 1 (2:0)
Gól: Kaiser (5'), Pap (21') ill. Danyis (89')

 
 
2016.09.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
MLSZ Határozat: FC Dabas - Méhkerék SE *
 

Immáron hivatalos, elvesztettük a Méhkerék ellen megszerzett pontunkat.

Az MLSZ Versenybizottsága a 2016. augusztus 28-án, vasárnap lejátszott FC Dabas - Méhkerék NBIII-as bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban meghozta határozatát.

Sajnos, amint az várható volt, a Versenybizottság az ellenfelünk által benyújtott óvást elfogadta, így a pályán elért eredményt (1:1) törölve, végül 3:0-ás végeredményt állapított meg a Méhkerék javára, valamint a győzelemért járó három bajnoki pont is ellenfelünket illeti.

Indoklás: Az említett mérkőzésen új szerzeményünk, Huller Ádám még nem volt hivatalosan a klub játékosa, ezáltal nem rendelkezhetett érvényes játékengedéllyel sem, mégis pályára lépett.

MLSZ Határozat - PDF

 
 
2016.09.13.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 1.évfolyam, 11.szám

 
 
2016.09.13.
www.fcdabas.hu
KLUB
GYÁSZ: ELHUNYT SIMON BALLA ISTVÁN
 

Mély megrendüléssel fogadtuk a tragikus hírt, miszerint a tegnapi nap folyamán váratlanul elhunyt (a nemrégiben még az FC Dabas Sportegyesületnél tevékenykedő) Simon Balla István.

Nyugodjék békében! (FC Dabas)

 
 
2016.09.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Videó összefoglaló: FC Dabas II - Vecsés FC
 

A Dabas Televíziónak köszönhetően az NBIII-as első csapat mellett az FC Dabas II hazai mérkőzéseiről is rövid videó összefoglalót tudunk közzétenni.

A Vecsés FC elleni mérkőzést követően Dabasi Károly, Danyis Attila és Kucsák István is nyilatkozott a Dabas Televízió stábjának, amit az alábbi összeállításban szintén megtekinthetnek.

Pest megye I. osztály, 4. forduló
2016.augusztus 04 - vasárnap, 16:30

FC Dabas II - Vecsés FC (2 : 2)
Gól: Danyis A (21'), Bukovszki B (42') ill. Kollár D (6'), Novák A (56')

Forrás: 2370DabasTV csatornája

 
 
2016.09.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Dunaújváros-PASE (3 : 0) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a Dunaújváros ellen győztesen megvívott bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az utóbbi két hét gyengébb teljesítményét követően nagyon örülünk a hazai győzelemnek és főleg a második félidőben mutatott stabil játékunknak. Szervezettek voltunk és fegyelmezetten próbáltuk végrehajtani a megbeszélteket, ami úgy érzem sikerült is.

Nagyon jó csapatot vertünk meg, azonban azt is hozzá kell tennem, ez a mérkőzés sokkal szorosabb volt, mint ahogy azt a végeredmény mutatja.

Készülünk tovább, mivel szeretnénk minél jobb eredményt elérni az eddig remekül szereplő Ferencvárosi TC II elleni vasárnap délelőtti idegenbeli mérkőzésen. "

FC Dabas - Dunaújváros-PASE 3 : 0 (1:0)
Gól: Zsolnai R (17'), Zsolnai R (56'), Takács K (92') ill. -

 
 
2016.09.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Délegyháza KSE - FC Dabas III (2 : 4) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a Délegyháza elleni bravúros idegenbeli győzelmüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az FC Dabas III csapata vasárnap a Délegyháza vendége volt a soron következő bajnoki mérkőzésen. Ellenfelünk rutinos, de összességében véve idősebb játékosokból állt. A taktikai megbeszélésen elmondtam, hogy ez a mérkőzés 90 perc alatt lehet megnyerni, mert olyan játékosok vannak a hazaiaknál, akik nem nagyon szeretnek veszteni és nem fogják könnyen adni a bőrüket.

A mérkőzést jól kezdtük. Fodor Gergő 20 méterről egy szép lövéssel megszerezte a vezetést. Ami ezután történt az érthetetlen volt a számomra. Mi kezdtünk el kapkodni és nagyon pontatlanul játszani, aminek az lett az eredménye, hogy ellenfelünknek helyzetei adódtak, illetve megköszönhetjük nekik, hogy nem vették át a vezetést, mert kihagyták a kihagyhatatlan helyzetet is, vagy Volenszki Gábor bravúrral védett.

A félidőben frissítettünk. Felhívtam a figyelmet, hogy a széleken meg tudjuk verni őket. Egyszerű a feladat, egy kényszerítő után mélységből beinduló játékosunk elé rakjuk a labdát és ő egy pontos beadással ziccerbe hozza a társait. A héten az edzéseinken pont erre fektettük a hangsúlyt. Megfogadták a fiúk a tanácsomat, egy szép akció végén 2:0-ra módosítottuk az eredményt.

Egy figyelmetlenség után szépített az hazai csapat, de a mai napon éreztem, hogy miénk lesz a három pont. Györgyövics István pályára küldése után egy hatalmas szólót követően Ubinak passzolt, ő köszönte szépen és a hálóba passzolta a labdát (3:1) A 3. gólunk után Pokornyik Sándor szólózott a jobbszélen és pontos passzát Tihany Dani értékesítette (4:1). Sajnos Kmetyó Máté megkapta a második sárgáját és így a kiállítás sorsára jutott. Húsz perc volt még hátra. Ellenfelünk szépített de, a játékvezető két szabályos gólunkat nem adta meg, így maradt végül a 4:2 vége.

Hajrá Dabas! "

Délegyháza KSE - FC Dabas III 2 : 4 (0:1)
Gól: Csemer E (52'), Lakatos T (82') ill. Fodor G (11'), Tihany D (48'), Tihany D (54'), Ubornyák J (64')

További képek

 
 
2016.09.12.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: BVSC-Zúgló - FC Dabas U19 (1 : 3) *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a BVSC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" Vasárnap a nagy múltú BVSC otthonába látogattunk. Kifogástalan pálya, gyönyörű idő és a srácok is rendben voltak. Múlt héthez képest hosszabb, pörgősebb bemelegítést csináltam és emelkedett pulzusszámal mentünk bele a meccsbe, ami meg is látszódott, hiszen nagyon jól kezdtünk. Helyzeteket dolgoztunk ki, végre megnyertük a párharcokat is. Aztán milyen a futball? A 25.percben egyszer eljönnek, egy óriási védelmi hiba és a semmiből 1:0 oda. A gyerekek nem estek össze és innen tudtam, hogy jönni fog az egyenlítés, majd a győzelem is! Földön játszottunk, nem ívelgettük el a labdákat, kezdett ahhoz hasonlítani, amit szeretnénk majd játszani. A félidő 1:0 oda!

Az öltözőben megbeszélük, hogy lehozok egy védőt es bejön egy támadó középpályás és átállunk három védős rendszerre és még jobban föltolva a védekezésünket beszorítjuk őket. Aztán az 55.percben egy átlövésből megjött a várva-várt szépítés Horváth Krissz jóvoltából (ki is javította a hibáját) és végre először megérezték a gyerekek a "vérszagot" és szétszedték az ellenfelet! Fölszedtük a kirúgásaikat és a félpályán sem jöttek át. Aztán egy sokpasszos játék belül, kiütöttük a szélére, Zelovics Attila centerezett, bent kavarodás, majd Nagy Józsi bekotorta, amivel már 2:1ide. Aztán Mata Peti percei következtek...előbb adott egy ziccerpasszt, amit kihagytunk, majd egyedül tört be a tizenhatos területére, megverte ellenfelét, hátulról buktatták, amiből következett a piros lap, majd a büntető. A labda mögé Lipták állt, aki magabiztosan értékesített. Hozzáteszem egész meccsen jól játszott, 3:1 ide. Már a  77.percben jártunk, a megnyugtató előnynek köszönhetőn a csapatom szó szerint leállt. Nulla futás, tingli-tangli, alibi passzok. Ezt nem tudom elfogadni. Ha egy csapatot ki lehet "végezni"...tegyük meg!

Ettől függetlenül GRATULÁLOK CSAPATOM ELSŐ GYŐZELMÉHEZ, ÉS JÓ JÁTÉKÁHOZ! Meg kell említenem Kovács Ricsi átlag feletti játékát. Hétvégén erőfelmérő! Érkezik a listavezető, akit szeretettel várunk. A héten kijavítjuk a hibákat és piszok nehéz dolguk lesz, ezt garantáljuk! A mérkőzésünket megtekintette a Kislányom is, győzelem, határozott, jó játék...Nekem dupla öröm. Lehet hogy megtaláltuk a kabalánkat?!?!

Hajrá Dabas, Hajrá U19! "

BVSC-Zúgló - FC Dabas U19 1 : 3 (1:0)
Gól: Horváth K (54'), Nagy J (64'), Lipták N (73')

Osztályzatok (T.G.): Gogolák (0) - Horváth (7), Kovács (8), Szokoli (7), Nyerges (7) - Lipták (8), Kovács R (7), Zelovics (6), Mata (8), Tokics (7), Nagy J (6) . Jáger (6), Kincses (0), Szondi (0)

 
 
2016.09.12.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: BVSC Zúgló - FC Dabas U17 (0 : 3) *
 

Riesz Péter, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a BVSC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi gondolatait osztotta meg oldalunkkal:

" Végre sikerült! Magabiztos jó játékkal sikerült megszereznünk első győzelmünket a bajnokságban BVSC csapata ellen.

A heti felkészülésünk nem sikerült túl jól, mert az iskola megfogta csapatunkat (fáradtság, tompaság). Mindentől függetlenül motiváltan, élesen vágtunk bele a mérkőzésbe. Az első félidőben szépen és okosan fociztunk, ami a helyzetek sokasságában mutatkozott meg. Sajnos ezeket a helyzeteket rendre ki is hagytuk, ezen feltétlenül dolgozni kell, mert nem mindig lesz meccsenként 8 helyzetünk.
Az első félidőt 1:0 arányban sikerült megnyerni Kőszegi Zoltán szépségdíjas fejesgóljával.

A második félidőben a sok csere megtörte a csapat lendületét, de így is sikerült két gólt szerezni Mráz Máté és Szabó Patrik jóvoltából. BVSC csapata nem adta fel, sikerült két kapufáig eljutni, ami figyelmeztető jel a jövőre nézve. Senki sem dőlhet hátra, mert nem adják ajándékba a pontokat, mindenért kőkeményen meg kell dolgoznunk.

A végeredmény BVSC - DABAS 0:3.

Jó úton járunk, amiről nem szabad letérni. Következik SZAC, talán a mezőny legjobb csapata. Az biztos, hogy mindent beleadunk és lesz, ami lesz alapon győzni szeretnénk!

Hajrá Dabas! "

BVSC Zúgló - FC Dabas U17 0 : 3 (0:1)
Gól: Kőszegi Z Z (29'), Mráz M (50'), Szabó P (71')

 
 
2016.09.12.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: DMTK U17 (FC Dabas U16) - Ikarus-Maroshegy (6 : 4) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U16-os csapatának vezetőedzője a hétvégi Ikarus-Maroshegy elleni bajnoki mérkőzésüket követően így értékelt:

" Az első percekben szépen lüktetett a játék, hiszen mind a két csapat neki esett a másiknak, amelyből előbb mi jöttünk ki egy ziccerrel, amelyet nem tudtunk értékesíteni, s a kipattanóból egyből jött a kontra, amelyet Nyeső fogott bravúrral. Rá két percre ellenfelünk egy átlövésből megszerezte a vezetést, amely észhez térített minket. Kulturáltan, taktikailag kiemelkedő teljesítménnyel folytattuk hátrányból a mérkőzést. A labdakihozatalaink végre összeálltak és a bontások a támadó zónában sikerültek, amelynek könnyed és élvezhető játék lett a vége, az amúgy egységes csapatnak látszó ellenfelünkkel szemben.

A szünetre 4:1-es előnnyel érkeztünk, ahol két poszton változtattam a frissítés szemszögéből. A cserék ültek és nem is nagyon volt gond, hiszen Vörös találatával már 5:1-re módosult az eredmény. Túl hamar hittük el, hogy megvan ez a mérkőzés, ezért az összes cserejátékosunknak játéklehetőséget akartam biztosítani, amely majdnem vereséghez vezetett. Szerencsénkre a legszorosabb pillanatban találtunk egy potyagólt, amellyel 6:3 lett az eredmény, de ellenfelünk ennek ellenére sem adta fel és vérszemet kapott a gyengélkedő teljesítményünket látván. Igaz 6:4-es állásnál büntetőt hibáztunk, azonban ellenfelünk is két szabadrúgásból a felsőlécet találta el, amely akár befele is pattanhatott volna, de szerencsére nem.

Az izgalmas végjátékot magunknak köszönhetjük, hiszen teljesen elhittük a nagy előnyünk miatt, hogy a meccset behúztuk és a cseréink is nagyon rossz felfogásban léptek pályára, amely elegendő volt ahhoz, hogy taktikailag az elképzeléseink, amelyek jól működtek, szétessenek az utolsó 15 percre. Bő 70 percnyi játékra büszkék lehetünk, hiszen taktikailag a héten gyakorolt elemeket véghez tudtuk vinni, amely nagy előrelépés a számunkra. A két belső védőnk egy-egy megingást félretéve kiemelkedőt nyújtott.

Gratulálok a győzelemhez! Hajrá FC Dabas / DMTK! "

DMTK U17 (FC Dabas U16) - Ikarus Maroshegy 6 : 4 (4:1)
Gól: Varga K A (17'), Czili B (21'), Vörös T (37'), Vörös T (45'), Vörös T (49'), Vörös T (77')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.09.12.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U15 - ESMTK CSHC '94 SE (1 : 3) *
 

Laczkó János, az FC Dabas U15-ös korosztályának vezetőedzője az ESMTK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" Fizikailag erősebb, mozgékonyabb csapattal találkoztunk a hétvégén. Srácoktól mindig azt kérem bármilyen is az ellenfél, törekedjenek játszani a tanultakat (földön játék, sok mozgás, kemény játék...stb.) és nem az eredményen van a hangsúly.

Az első félidőben pici taktikai, helyezkedési hibákból (pl. 2 belsővédő nem jól adta át a csatárt, védők az ellenfél bedobásnál nem időben álltak oda a játékoshoz, kommunikációs hiányosságokból) szereztek gyorsan vezetést. Ekkor volt egy kis törés a csapatnál és kaptunk még két gólt. Abban kell fejlődni, hogy, ha hiba is van, törekedni kell minél hamarabb azt kijavítani.

A második játékrészben két kapufa, egy száz százalékos ziccer kimaradásával akár ki is egyenlíthettünk volna. Tetszett a második félidő, mégpedig azért, mert láttam a gyerekekben annak a mentalításnak csíráját, amit megkíván a FUTBALL.

Biztos vagyok benne, akik részt vettek a hétvégén és folyamatosan törekszenek minden edzésre jönni, azoknak a fejlődése ugrásszerű lesz, viszont a többiek lemaradnak és előbb utóbb kikopnak. "A fizika házit is mindig meg kell csináljam, hogy 5-ös dolgozatot írjak!

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U15 - ESMTK CSHC '94 SE 1 : 3 (0:3)
Gól: Nagy M (80')

 
 
2016.09.12.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U14 - ESMTK CSHC '94 SE (1 : 2) *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U14-es korosztályának vezetőedzője az ESMTK elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi beszámolót közölte:

" Lejátszottuk harmadik mérkőzésünket is a bajnokságban. Sajnos még mindig nem jött össze a pontszerzés, de most már nagyon közel álltunk hozzá!

A szokotthoz képest jól kezdtünk, nekünk adódtak helyzetek, lehetőségek, sőt ziccerünk is volt, de nem tudtunk megszerezni a vezetést. Az ellenfél felívelt labdákkal próbálkozott, amivel nem tudott komoly gólszerzési lehetőséget kialakítani, mégis sikerült vezetést szerezniük egy rosszul elvégzett kirúgás után. Hiába próbálta a védelem javítani a hibát, csak tizenegyesre tudtak menteni amit belőttek. Az első félidőben még mindig hiányolom az akaratot és a győzni akarást, amin a második félidőben rendszeresen sikerül javítani.

A második félidőben is továbbra nálunk volt a labda, több helyzetet is kialakítottunk, amit vagy kihagytunk, vagy a kapus védett és megint sikerült egy védelmi hiba után gólt kapnunk, valamint Petrányi Józsi egy tizenegyest is megfogott. Az utolsó 15-20 percben átálltunk három védőre és próbáltunk gólokat szerezni, de csak a szépítés jött össze.

Az eddigi meccsek után azt látom, hogy ha az első félidőkben is tudnánk hozni a második félidei játékunkat, sokkal jobb eredményeket érnénk el, ebben kell javulnunk a jövőben. Megyünk tovább és próbáljuk minél hamarabb megszerezni első pontjainkat!

Hajrá Dabas!

FC Dabas U14 - ESMTK CSHC '94 SE 1 : 2 (0:1)
Gól: Talapka I (69')

 
 
2016.09.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Ledő László, az FC Dabas U11-es csapatának vezetőedzője a Halásztelken megrendezésre került megyei kiemelt Bozsik tornát követően az alábbi értékelést közölte:

" Halásztelken szerepelt az U11 csapatunk a hétvégén kiemelt alközponti Bozsikon. Sajnos a húsz játékosból mindössze nyolcan tudtak megjelenni. Ettől függetlenül nagyon fiatal és összeszokatlan kis csapatom remekül helyt állt a vasárnapi mérkőzéseken. Mind a nyolc játékos a maximumot hozta ki magából. Amit kértem tőlük, azt nagyjából meg is tudták valósítani.

A csapatból Sziráki Kadosa és Szabó Bence emelkedett ki. Folytatjuk tovább a következő megmérettetésen.

Hajrá Dabas! "

Eredményeink:
FC DABAS - CEGLÉD 0:3
FC DABAS - LIVER SE 0:2
FC DABAS - BUDAKESZI 0:0
FC DABAS - SZTK 2:1
FC DABAS - DUNAHARASZTI 0:3

További képek

 
 
2016.09.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Dunaújváros PASE (3 : 0) *
 

Bravúros hazai győzelem a D-PASE felett

NBIII-as első keretünk a Szigetszentmiklósi TK elleni múlt pénteki idegenbeli fiaskót követően egy újabb komoly erőpróba előtt állt. Dajka László csapata a tavaly még másodosztályban szereplő és a fordulót megelőzően még a második pozíciót elfoglaló Dunaújváros PASE-t fogadta hazai pályán. Noha a mérkőzés esélyesei a hazai pálya ellenére sem mi voltunk, végül mégis sikerült itthon tartanunk a három bajnoki pontot.

Jól kezdtük az összecsapást. A 17.percben Zsolnai Róbert megszerezte csapatunk számára a vezetést (1:0), amit a félidő végéig meg is tudtunk tartani. A második játékrész 10.percében ismét rutinos támadónk volt eredményes (2:0), így szűk egy óra elteltével már jelentős, két gólos előnyre tettünk szert. Dajka László a 66.perctől előbb Komoróczit, majd Lanczkort, végül pedig a rendes játékidő utolsó percében Takácsot is pályára küldte. Hórihorgas játékosunk pedig nem sokáig tétlenkedett, két perccel a becserélését követően góllal hálálta meg a kapott játéklehetőséget (3:0).

A vége tehát három gólos FC Dabas győzelem, ami remélhetőleg erőt és önbizalmat ad a fiúknak a jövő hétvégi Ferencváros II elleni idegenbeli összecsapáshoz.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.11 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Dunaújváros PASE 3 : 0 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Kállai, Eördögh, Dabasi - Huller (Komoróczi - 66'), Nádházi, Karacs (Takács - 90'), Hollauer (Lanczkor - 88'), Sárközi - Zsolnai

Csere: Török, Takács, Lanczkor, Komoróczi, Dobó, Huszti, Zsíros

Gól: Zsolnai R (17'), Zsolnai R (56'), Takács K (92') ill. -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.09.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Délegyháza KSE - FC Dabas III (2 : 4) *
 

Idegenbeli győzelmével már második az FC Dabas III

Ledő László csapata tovább folytatta idei jó szereplését. Hármas csapatunk ezúttal ahhoz a Délegyházához látogatott, aki a fordulót megelőzően két győzelmének és 9:1-es gólkülönbségének hála az élről várhatta harmadik forduló rajtját.

Rangadóhoz méltóan álltak hozzá játékosaink a mérkőzéshez és ennek meg is lett az eredménye. Sok esélyt nem adtunk a hazaiaknak, Fodor Gergő 11.percben szerzett találatával már a összecsapás első periódusában magunkhoz ragadtuk a vezetést (0:1). Előnyünk egészen a szünetig kitartott, sőt a fordulást követően Tihany Dániel révén a 48.percben már két gólos előny birtokába kerültünk(0:2). Ellenfelünk erejéből egy szépítő találatra ugyan még futotta (1:2), azonban játékosaink gyorsan észbe kapva, egy újabb Tihany Dániel találattal újra beállították a két gólos különbséget (1:3). A 64.percben Ubornyák József is feliratkozott a góllövői névsorra, találatával pedig már nem igen volt ellenfelünk számára visszaút (1:4). A Délegyháza a 82.percben ugyan még egyszer be tudta venni Volenszki Gábor kapuját, ez azonban már csak szépségtapaszra volt elegendő (2:4).

Bravúrosnak mondható idegenbeli győzelmünknek hála felkapaszkodtunk a dobogóra és a második helyről várhatjuk a jövő hétvégi folytatást.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.11 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Délegyháza

Délegyháza KSE - FC Dabas III 2 : 4 (0:1)

FC Dabas III: Volenszki G - Palásti (Kmetyó - 46'), Bálint, Laczkó Z, Fehér (Pokornyik - 46'), Kardos (Béres - 63'), Fodor (Farkas D - 77'), Somogyi (Szabados - 39'), Kveták, Tihany (Györgyövics - 63'), Ubornyák (Strupka - 87')

Csere: Farkas D, Györgyövics, Kmetyó, Strupka, Béres, Pokornyik, Szabados

Gól: Csemer E (52'), Lakatos T (82') ill. Fodor G (11'), Tihany D (48'), Tihany D (54'), Ubornyák J (64')

Kiállítás: - ill. Kmetyó M (77')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2015.09.11.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U19
BVSC Zúgló - FC Dabas U19
1 : 3 (1:0)
 
Gól:
- Horváth K (54')
    - Nagy J (64')
    - Lipták N (73')
     
U17
BVSC Zúgló - FC Dabas U17
0 : 3 (0:1)
 
Gól:
- Kőszegi Z Z (29')
    - Mráz M (50')
    - Szabó P (71')
     
U15
FC Dabas U15 - ESMTK CSHC '94 SE
1 : 3 (0:3)
 
Gól:
- Nagy M (80')
     
U14
FC Dabas U14 - ESMTK CSHC '94 SE
1 : 2 (0:1)
 
Gól:
- Talapka I (69')
     

 
 
2016.09.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 6.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2016.09.11.
Békéscsaba 1912 Előre FC II
-
Sport 36 Komlói Bányász
3 : 3
Hódmezővásárhelyi FC
-
Dabas-Gyón FC
6 : 1
Dunaharaszti MTK
-
Méhkerék SE
0 : 1
FC Dabas
-
Dunaújváros PASE
3 : 0
Paksi FC II
-
Szentlőrinc SE
4 : 0
Pécsi MFC
-
Ferencvárosi TC II
0 : 0
 
 
2016.09.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Gödöllői SK - FC Dabas II (2 : 1) *
 

Ezúttal nem sikerült a pontszerzés

A Pest megye I. osztályban szereplő második csapatunk a negyedik helyezett Gödöllői SK otthonába látogatott. A szombat délután lejátszott mérkőzésen sajnos nem sikerült újabb pontot illetőleg pontokat szereznünk, így ellenfelünk öt egységgel meglépett tőlünk és ideiglenesen a harmadik helyet foglalhatja el a tabellán, míg mi a tízedik helyről várhatjuk a vasárnapi mérkőzések alakulását.

Az összecsapás sajnos nem kezdődött túl kedvezően a számunkra. A fiúk mintha az öltözőben maradtak volna, amit bizonyít, hogy már az 5.percben hátrányba kerültünk (1:0). Negyed órával később jött a következő kapott gól, így bő húsz perc elteltével rendkívül nehéz helyzetbe kerültünk (2:0). A félidő végéig több találat már nem esett, így két gólos hátrányban vonulhattunk a szünetre.

A második játékrészben Kucsák István a támadójáték frissítése és megerősítése érdekében kettős cserét végrehajtva pályára küldte Mráz Istvánt és Ubornyák Józsefet, gólt azonban még az ő segítségükkel sem tudtunk elérni. A 89.percben aztán megtört a jég, rutinos hátvédünk, Danyis Attila szépíteni tudott (2:1), így felcsillant a remény az esetleges egyenlítésre. A hátralevő idő rövidsége azonban már nem tette lehetővé az újabb dabasi gól elérését, így végül 2:1-es vereséget szenvedtünk a Gödöllői SK otthonában.

Jövő hétvégén a 6. fordulóban végre egy papíron könnyebb ellenféllel kell összemérnünk tudásunkat. A Tápiószecső FC lesz a következő ellenfelünk, aki ellen hazai közegben remélhetőleg be tudjuk majd gyűjteni újabb pontjainkat.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.10 (szombat, 16:00)
Helyszín: Gödöllő

Gödöllői SK - FC Dabas 2 : 1 (2:0)

FC Dabas II: Török - Laczkó, Cemmel, Botlik, Danyis, Gáspár, Janicsák (Mráz - 63'), Farkas R, Bukovszki (Ubornyák 63'), Obreczán (Benedek - 82'), Surányi

Csere: Volenszki G, Benedek, Ubornyák, Mráz, Janicsák, Kardos, Zelovics

Gól: Kaiser (5'), Pap (21') ill. Danyis (89')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.09.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 6.Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2016.09.10.
Pénzügyőr SE
-
Szigetszentmiklósi TK
0 : 3
BMTE-Újbuda FC
-
Szekszárdi UFC
2 : 0
Mórahalom VSE
-
V-Gyulai TFC
3 : 1
 
 
2016.09.09.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.szeptember 10-11.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 16:30
FC Dabas - Dunaújváros PASE
FC Dabas II
Szombat, 16:00
Gödöllői SK - FC Dabas II
FC Dabas III
Vasárnap, 16:00
Délegyháza KSE - Dabas III
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:00
FC Dabas - Integrál MK Felsőpakony
FC Dabas U19
Vasárnap, 12:00
BVSC Zúgló - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Vasárnap, 10:00
BVSC Zúgló - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Vasárnap, 10:00
FC Dabas U15 - ESMTK CSHC '94 SE
FC Dabas U14
Vasárnap, 12:00
FC Dabas U14 - ESMTK CSHC '94 SE
FC Dabas U13
Vasárnap, 9:30
Bozsik Alközponti Torna - Dabas
FC Dabas U11
Vasárnap, 9:30
Bozsik Alközponti Torna - Dabas
FC Dabas U13
Vasárnap
Bozsik Megyei Kiemelt Torna - Halásztelek
FC Dabas U11
Vasárnap
Bozsik Megyei Kiemelt Torna - Halásztelek
 
 
2016.09.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Dunaújváros PASE *
 

Vasárnap hazai pályán a Dunaújvárost fogadjuk

Az elmúlt fordulóhoz hasonlóan ismét egy bajnoki esélyessel találkozik NBIII-as első keretünk. Dajka László tanítványai azzal a Dunaújváros PASE-val mérkőznek, akik az SZTK-hoz hasonlóan tavaly még a másodosztály tagjai voltak.

Soros ellenfelünk a Ferencvárostól minimálisan lemaradva a tabella második pozícióját foglalja el. Az előző játéknapon a csoport egyik nagy esélyesét, a Pécsi MFC-t sikerült 3:1 arányban két vállra fektetniük, így mindenképpen önbizalommal telve érkeznek a dabasi kiruccanásra.

Csapatunk ellenben közel sem a legjobb formában és lelkiállapotban várja a vasárnapi mérkőzést. Noha nem kezdtük rosszul a szezont, az előző fordulóban a Szigetszentmiklós elvette veretlenségünket, valamint az azt megelőző Méhkerék elleni döntetlen is (óvás következtében) még kérdéses. Keseregni azonban nem szabad, mindent el kell követni a tisztes helytállásért. Az összecsapás esélyesei papíron most sem mi vagyunk, azonban a hazai pálya előnyét reméljük, ki tudjuk használni. A pontszerzés mindenképpen fontos lenne, mivel következő mérkőzésünket az éllovas Ferencvárosi TC II-vel játsszuk idegenben, ahol szintén nem mi leszünk az esélyesek.

A hazai összecsapást a szokásoknak megfelelően vasárnap délután rendezik, a kezdési időpont 16:30.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Dunaújváros PASE

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.11. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

 
 
2016.08.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Gödöllői SK - FC Dabas II *
 

Gödöllőre látogat kettes csapatunk

Kucsák István legénysége a Vecsés ellen hazai döntetlent követően ismét idegenben lép pályára. Soros ellenfelünk a tabella negyedik pozícióját elfoglaló Gödöllői SK lesz. A két csapat között jelenleg mindössze két pont a differencia, így minden követ meg kell mozgatnunk azért, hogy pontot, vagy pontokat tudjunk rabolni riválisunk otthonából, ellenkező esetben elkezdünk szépen-lassan leszakadni az élmezőnytől.

A Gödöllői SK-ról azt is meg kell említenünk, hogy játékosai remek formában vannak és minden bizonnyal duzzadó önbizalommal várják a hétvégi FC Dabas II elleni összecsapást. Az előző fordulóban már-már megsemmisítő, 5:0-ás győzelmet arattak a Taksony SE felett, ráadásul idegenben. Az pedig szinte biztos, hogy egy ilyen bravúros eredményt követően a hazai mérkőzést is meg szeretnék nyerni.

Ehhez azonban minden bizonnyal Danyis Attiláéknak is lesz egy-két szavuk. Könnyen ugyanis mi sem adjuk a bőrünket és ahogy az már az első fordulókban kiderült, az FC Dabas II ellen biztosra senki sem mehet, még emberelőnyben sem.

Mérkőzés: FC Dabas II - Vecsési FC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.10. (szombat, 16:00)
Helyszín: Gödöllő

 
 
2016.09.09.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2016/2017. 6. forduló
 

Ezen a héten Vatai Attila a Pénzügyőr SE vezetőedzője mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban

2016.09.10. (szombat) 16:30
Pénzügyőr SE - Szigetszentmiklós
Remek csapat az SZTK, méltán küzdenek a bajnoki cím megszerzéséért, ehhez sok sikert kívánunk nekik a jövő héttől de most még szeretnénk ha borulna a papírforma. Tippem: 2-1   

2016.09.10. (szombat) 16:30
Mórahalom VSE - Várfürdő-Gyulai Termál FC
Hazai vezetés után a második félidőben a gyulaiak gyors csatárai végre kihasználják helyzeteiket Tippem: 2-2

2016.09.10. (szombat) 16:30
Budafoki MTE - Szekszárdi UFC
Varga Balázs  extra a fiatal edzők palettáján de a Prukner legénységgel fejlődésben lévő csapata egyelőre még nem bír el. Tippem: 4-2

2016.09.11. (vasárnap) 11:00
Békéscsaba 1912 Előre II. - Sport 36 Komlói Bányász
Egészen kreatív ötlet kedves békéscsabai sportbarátaimtól, hogy délelőtt 11:00 órára teszik a kezdési időpontot, hogy ehhez miért adja áldását az MLSZ, arról fogalmam sincs. Ha a komlóiak hajnal 3 óra tájban elindulnak, talán oda is érnek kezdésre. Tippem: 3-0  

2016.09.11. (vasárnap) 16:30
Hódmezővásárhelyi FC - Dabas-Gyón FC
Több van a hazai csapatban mint amit eddig mutatott,  a Dabas-Gyón teljesítménye azonban igazán elismerésre méltó újoncként.  Lannert Bence miatt a szimpátiám a vendégeké de ez most kevés lesz, a hazaiak győzelembe menekülnek. Tippem: 2-0

2016.09.11. (vasárnap) 16:30  
Dunaharaszti MTK - Méhkeréki SE
Ravasz, rutinos rókák gyülekezete várja Dunaharasztiban a jól rajtoló vendégeket, akik őszinte nyílt futballal és sok szimpatikus szurkolóval érkeznek, de a komoly harmadosztályú tapasztalat a hazaiakat repíti tovább. Tippem: 2-1

2016.09.11. (vasárnap) 16:30
FC Dabas - Dunaújváros
A múlt hét péntekig a Dabas veretlen volt és egy masszív csapat benyomását keltette, azóta azonban kikaptak az SZTK-tól és a Méhkerék elleni meccs sorsa is kérdéses egy óvás kapcsán.  A Dunaújváros eddig nagyon tudatos futballal jelentkezett, kérdés mit kezdenek Takács és Zsolnai fejjátékával mert Páles Tomi egyedül kevés lesz a semlegesítésre.  Változatos mérkőzésre, izgalmas végjátékra, döntetlen körüli eredményre számítok.  Tippem: 2-2

2016.09.11. (vasárnap) 16:30
Paksi FC II. - Szentlőrinc SE
A paksi fiatalok hazai pályán képesek lehetnek a győzelemre az előző héten sikeres Szentlőrinc ellen. Tippem: 3-2

2016.09.11. (vasárnap) 17:30
Pécsi MFC - Ferencvárosi TC II. 
Az első osztályban sem hangozna rosszul ez a párosítás, ráadásul a hírek szerint több ezer fanatikus FTC szurkoló érkezik Pécsre, azaz kiváló hangulat és jó mérkőzés várható.  A pécsiek mindent megtesznek majd, de a jól kontrázó vendégek sikerét várom. Tippem: 1-3  

Teljes cikk
 
2016.09.08.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 1.évfolyam, 10.szám

 
 
2016.09.07.
www.fcdabas.hu
UP
Utánpótlás válogató (U12) - Monor *
 

Laczkó János, vezérletével jelentek meg fiataljaink az U12-es monori válogatón. Szakemberünk a kiválasztóval kapcsolatban az alábbi információkat közölte:

" A dabasi alközpontból 8 játékos szerepelt a monori kiválasztón, ahol közel 60 gyerek vett részt. 5-10-20-30méteren tesztelték a gyorsaságukat, emellett passz gyakorlatok voltak, agilitás (mozgékonysági) tesz volt labdával és nélküle, kapusoknak külön edzés és játék szerepelt a programban.

A srácok ügyesek voltak, reméljük meghívást kapnak a következő eseményre, ahol már az étkezésüket is ellenőrzik. "

További képek

 
 
2016.09.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II - Vecsési FC (2 : 2) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a Vecsés elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" A bajnokság egyik esélyese látogatott hozzánk, nehéz összecsapásra számítottunk. Természetesen minden meccsen a pontszerzés a Dabas II. részéről "élet-halál" kérdése, hiszen ismeretlen a mezőny és többnyire papíron erősebb csapatok ellen játszunk hétről hétre.

Vecsés csapata több éve szeretne visszakapaszkodni az NB-s osztályokba, nagyjából az NB III-as csapatunk költségvetéséből gazdálkodnak.
A mérkőzésen jobbára ellenfelünknél volt a labda, de bátran mondhatjuk, hogy helyt álltunk. Egy két buta megmozdulásunk után szabadrúgásból szerzett vezetést Vecsés csapata a 4.percben, sikerült viszont fordítanunk egy teljesen jogos büntetőből, valamint egy szöglet utáni lepattanóból.

A félidőben egyértelmű rohamokra számíthattunk az ellenféltől, amely természetesen jött is, csupán annyi volt a probléma, hogy újra játékvezetői segédlettel történt mindez (immár a harmadik mérkőzésünkön). Egy kiállítás, valamint egy büntető nehezítette az életünket, amely után kapust is be kellett vetnünk, hiszen hálóőrünket állították ki. 2:2 után mindkét oldalon voltak lehetőségek, mi próbáltunk 10 emberrel kontrázni, míg ellenfelünk érdekes módon ívelésekre hagyatkozott, ami nem túl tervszerű,de mindenképp veszélyes.

Azt gondolom, hogy a mérkőzés képe alapján a döntetlen igazságos, egy erős csapat ellen szereztünk pontot.

Egy hét múlva Gödöllőre látogatunk kapusunk (kiállítás) és centerünk (személyes okok miatt) nélkül, egy dinamikus, gyors , iskolázott focit játszó csapathoz. "

FC Dabas II - Vecsési FC 2 : 2 (2:1)
Gól: Danyis A (21'), Bukovszki B (42') ill. Kollár D (6'), Novák A (56')

További képek (Forrás: Vecsési FC - Facebook)

 
 
2016.09.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Bugyi SE II (2 : 0) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a Bugyi SE II elleni hétvégi győzelmüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az FC Dabas III szombaton délután Bugyi II csapatát látta vendégül. Szép idő, jó pálya és egy harcos ellenfél várt ránk.

Csapatom a mérkőzés során magabiztosan játszott és a megbeszélteket majdnem megvalósította. Az összecsapás elején megszereztük a vezetést Kmetyó Máté révén egy szép akció után (1:0). A mérkőzésen a mi kezdeményeztünk és próbáltunk játszani, de néha nagyon pontatlanul és kapkodva. Ellenfelünk zártan védekezett és abból próbált kontrázni.

A félidőben azt kértem a srácoktól, hogy többet mozogjanak labda nélkül és ha nálunk van a játékszer, azt becsüljük meg. Ubornyák Joci beállításával mozgékonyabbak lettünk a támadásokban, ami aztán meg is hozta az eredményét, mert egy ismételt labdaszerzés után Ubi egyedül vezette a kapusra a labdát és ha lehetősége volt akkor ki is használta (2:0).
Az utolsó 25 percben frissítettünk, de ellenfelünk így sem tudott a mai napon mit kezdeni a csapatommal, így győzelemmel zárhattunk az első hazai mérkőzésünket.

A mérkőzés után a csapat megünnepelte Pasztyerik Feri 39. szülinapját és elfogyasztottuk a Feri által felajánlott és Basa Ati által megfőzött rizses húst. A csapat köszöni Basa Zsuzsinak is a segítséget, nagyon finom volt a torta, amit ajánlott és intézett.

Hajrá Dabas!"

FC Dabas III - Bugyi SE II 2 : 0 (1:0)
Gól: Kmetyó M (5'), Ubornyák J (84') ill. -

További képek

 

 
 
2016.09.06.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Pestszentimrei SK (0 : 2) *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Pestszentimrei SK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U19 - Pestszentimrei SK 0 : 2 (0:1)
Gól: -

 
 
2016.09.06.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Pestszentimrei SK (1 : 1)
 

Riesz Péter, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a Pestszentimrei SK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi gondolatait osztotta meg oldalunkkal:

" Izgalmas, nagyiramú, de színvonalát tekintve gyenge mérkőzésen, bosszantó pontszerzés Pestimre csapata ellen.

A múltkori meccsről azt írtam, hogy súlyos egyéni hibák miatt vesztettünk, hát most azt kell írjam, súlyos egyéni hibák miatt hagytuk ki a kihagyhatatlan helyzeteket és ez megbosszulta magát, mert egy győztes meccset sikerült döntetlenre hozni.

Minden jól sikerült, mert már a heti edzéseken is majdnem teljes létszámmal dolgozhattunk és jól sikerültek az edzések is. Meccs előtt látszott a fiúk arcán az elszántság a bizonyítási vágy, hogy majd most végre sikerül győzni.

Az első félidőben próbáltuk a labdát birtokolni, sajnos kevés sikerrel, mert a passzok erőssége kb. az U7-nek felelt meg, emiatt lassan és kiszámíthatóan fociztunk. Ellenfelünk a hosszú indításokban látta az eredményességet. A 20. perctől sikerült beszorítani őket és helyzetek sokasságát kialakítani, de ezeket nem tudtuk gólra váltani. Játékvezető sporttársunk egy teljesen jogos tizenegyestől (szándékos kezezés) fosztott meg minket (nem csak én láttam így). Így a félidő 0:0.

A második játékrészre mindkét csapat úgy jött ki, hogy meg akarja nyerni a meccset! Az ellenfél három csatárt is feltolt, de a taktika maradt labdaszerzés után egyből ívelés. Mi továbbra is próbáltunk focizni, aminek meg lett az eredménye, mert egy labdakihozatal és széljáték után Zsíros Martin megszerezte a vezetést. Vártuk a folytatást, de csak nem sikerült növelni előnyünket, sőt... Egy csúnya labdavesztés után az ellenfelünknek sikerült az ívelés előre, amit mi csak szabálytalanul tudtunk megállítani. A szabadrúgást pedig szépen betekerték a kapunkba. Bosszantó hiba után kaptunk gólt. Nem zuhantunk össze, mert tudtuk fokozni a nyomást. Ismét sikerült helyzeteket kidolgozni, amit sikeresen kihagytunk. Sajnos meg kell elégednünk a pontosztozkodással még, ha győztes meccset buktunk el. Igazságtalan játék a foci!

Nincs gond, fejünket felemelve tovább edzünk, hogy az ilyen meccseket sikerrel tudjuk megvívni.

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U17 - Pestszentimrei SK 1 : 1 (0:0)
Gól: Zsíros M (50')

 
 
2016.09.05.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Taksony SE U17 - DMTK U17 (FC Dabas U16) (1 : 0) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U16-os csapatának vezetőedzője a hétvégi Taksony elleni mérkőzésüket követően így értékelt:

" Amennyire összeálltunk a múlt hétre, olyannyira váltunk zavarodottá az iskola kezdés miatt. A folyamatos játékunk akadozott, amely pár játékosunk dekoncentráltságának köszönhető, amelyet nem könnyű feldolgozni a helyzetünkben, hiszen egy-egy embert kihevert eddig a csapatunk, de 3-4-et nem bír el.

Ennek ellenére adódott bőven lehetőségünk az ellenfelünk kapuja előtt, ahol érthetetlen megoldásokat hoztunk sorozatban. Hozzáteszem, hogy a műfű minőségéhez nem tudtunk alkalmazkodni, amely rengeteg pontatlanságot eredményezett mind a passzok, mind pedig a technikai megoldások alatt. Az utolsó pillanatban tudtuk meg, hogy ezen körülmények között fogunk futballozni, ami mellbe vágott minket, hiszen szerencsénkre Dabason csak ritka esetben kellett idáig műfüvön edzeni, amelyre sajnos nem készültünk tudatosan.

A második félidőre ki-ki meccs alakult ki, ahol az igazán nagy lehetőségeink nekünk voltak, de átkozottul nem akart jönni a gól. Ellenfelünk gyorsan játszotta át a középpályánkat és nagy iramot diktált a támadó zónában, azonban nagy helyzetig nem jutott, csak pontrúgásokig, ahol egy szöglet utáni fejes figyelmeztetett, hogy baj lehet. Tovább tartott az ügyetlenkedésünk a kapu előtt és továbbra sem jött a gól. Majd bekövetkezett a hideg zuhany, ahol ellenfelünk egy buta fegyelmezetlenség miatt büntetőhöz jutott. Nyeső jó irányba mozdult, azonban csak az oldalhálóba tudta ütni a labdát, amellyel ellenfelünk megszerezte a vezetést. Innentől kezdve futottunk az eredmény után, ahol Vörös, Mata, Krizsán és Varga lehetőségei sem eredményeztek gólt, amelyekből idáig játszi könnyedséggel értünk el találatokat, abból most semmi nem jött össze.

A paprikás hangulatú végjáték kínos véget ért a számunkra. Nyerhető meccset adtunk ki a kezünkből, amelyért ellenfelünk keményen dolgozott, amihez gratulálunk. Az első mérkőzésen máris tanulságok tömegével találkoztunk, amelyet a következő héten rendbe kell rakni, így újratervezés indul.

Ki kell jelentenünk, hogy ettől csak nehezebb meccsekre számíthatunk, ahol remélhetőleg a mai peches szériánk nem folytatódik tovább.

Hajrá FC Dabas / DMTK ! "

Taksony SE U17 - DMTK U17 (FC Dabas U16) 1 : 0 (0:0)
Gól: -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.09.05.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: TASK Tatabánya - FC Dabas U15 (3 : 1) *
 

Laczkó János, az FC Dabas U15-ös korosztályának vezetőedzője a Tatabánya elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" Az első félidő gyenge hozzáállása és a nem megfelelő mennyiségű, minőségű (visszatámadás, visszafutás, helyezkedés) futás eredményezte azt, hogy az ellenfél három gólt tudott szerezni az első játékrészben.

Az FC Dabas játékosainál jobban nem harcolhat, többet nem futhat senki. Ez a mentalitás kevés játékosomban van meg és idő kell, mire megszokják, MEGTANULJÁK ezt a stílust. Nem elég "kicsiben" jól passzolni vagy cselezni, utána tovább kell mozogni. Pozitív dolog, hogy a labdajáratás a kapussal kezd fejlődni, labdabirtoklás is pozitív irányt mutat, csak amikor nincs nálunk a labda, az FELADAT.

A második félidőért viszont gratuláltam a srácoknak, mert mind küzdésben, futásban, labdabirtoklásban (60:40) felülmúltuk az ellenfelet. Erre a játékrészre lehet alapozni, mert fejlődni csak az fog, aki ezt az utat követi! "

TASK Tatabánya - FC Dabas U15 3 : 1 (3:1)
Gól: Fojta D (11')

 
 
2016.09.05.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas U16 - Hivatalos információ
 

A 2015-2016-os szezonban az országos II. osztályban 2. helyezést elérő U15-ös csapatunk a nyáron minimális változás mellett együtt tudott maradni, ahol a keretünkből Duhaj Ádámot Riesz Péter kollégám kérésére az U17-es kerethez soroltuk be és Gősi Frigyes Örkénybe igazolt.

A keretnél 16 fő maradt, akikhez a Budapest Honvédtól igazoltuk Nyeső Márk kapusunkat és Czili Bence középpályásunkat. Visszatért Gula Szabolcs Hernádról és Tusák martin Újlengyelben, akikkel a keretünk 20 főre duzzadt.

Mivel az U16-os korosztálynak nincs országos bajnokság, csak megyei, amelyet szerettünk volna elkerülni, és az U17-es korosztályunk is közel 18 fővel, külön kerettel készülhet, ezért kerestük a legmagasabb színvonalú bajnokságot, ahol az U16-os korosztályunkat versenyeztetni tudjuk. Az utolsó pillanatba jött a lehetőség, hogy a Dunaharaszti MTK U17-es korosztályát kisegíthetnénk a 2016-2017-es évadban, mert minőségi és létszámhiányos gondokkal küszködtek. Természetesen ott segít a jó ismerőseinek az ember, ahol tud, hiszen mi is kerülhetünk hasonló helyzetbe, sőt volt is hasonló helyzetre példa a Budapest Honvéddal közös együttműködés során évekkel ezelőtt, ahol Ők segítették a klubunkat.

Így történt meg először az FC Dabas történelmében, hogy két csapata versenyezhet az országos U17-es bajnokságba. Míg az U17-es korosztályunk a közép-keleti csoportba kapott besorolást, az U16-os csapatunk DMTK néven a közép-nyugati csoporthoz fog tartozni. Bár egy évvel fiatalabbak leszünk a mezőnytől, de a fejlődés szempontjából fel fogunk nőni a feladathoz és próbálunk egységes csapat benyomását nyújtani, még ha ez sikerekben nem fog mindig megmutatkozni, akkor is tudatosan kezeljük ezt a dolgot.

Szőgyi Tamás

 
 
2015.09.04.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U19
FC Dabas U19 - Pestszentimrei SK
0 : 2 (0:1)
 
Gól:
-
     
U17
FC Dabas U17 - Pestszentimrei SK
1 : 1 (0:0)
 
Gól:
- Zsíros M (50')
     
U15
TASK Tatabánya - FC Dabas U15
3 : 1 (3:1)
 
Gól:
- Fojta D (11')
     
U14
TASK Tatabánya - FC Dabas U14
4 : 0 (3:0)
 
Gól:
-
     

 
 
2016.09.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Vecsés FC (2 : 2) *
 

Nem bírt egymással a Vecsés és az FC Dabas II

Kucsák István csapatára vasárnap délután újabb rangadó várt. Ezúttal a Vincze Gábor edzette Vecsés FC látogatott Dabasra. A vendégek keretéből Molnár Zoltán, Czimmermann Patrik és Piros Gábor is egykoron az FC Dabasban szerepelt, így számukra nem volt ismeretlen a dabasi közeg.

Enyhén szólva sem kezdődött jól az összecsapás számunkra, mivel Kollár Dániel már igen korán, a 6.percben vezetéshez juttatta a vendégeket (0:1). Szerencsére a válaszra sem kellett sokat várni, a 21.percben Danyis Attila jóvoltából máris semmissé vált a hátrányunk (1:1). Az első játékrész hajrájában Bukovszki Balázs góljával pedig sikerült megfordítani az eredményt (2:1), így előnnyel vonulhattunk a félidei pihenőre.

A folytatásban sajnos mindössze tíz percig tudtuk megtartani előnyünket, Novák Alexisz 56.percben szerzett találatával ismét döntetlenre módosította ellenfelünk az állást (2:2). Ezt követően újabb fordulat következett be, a 65.percben a játékvezető kiállította kapusunkat, Magyari Sándort, így az emberhátrány mellett rendkívül nehéz helyzetbe is sodródtunk. A fennmaradó időben több gól már nem született, így végül sikerült legalább a döntetlent megtartanunk az emberelőnyben játszó riválisunk ellen.
Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.04 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Vecsés FC 2 : 2 (2:1)

FC Dabas II: Magyari - Láposi, Cemmel, Botlik, Danyis - Gáspár, Lanczkor (Janicsák - 77'), Budai (Ubornyák - 59'), Bukovszki (Obreczán - 85'), Varga (Volenszki G - 69'), Dabasi (Mráz - 53')

Csere: Volenszki G, Ubornyák, Mráz, Janicsák, Obreczán, Benedek, Laczkó

Gól: Danyis A (21'), Bukovszki B (42') ill. Kollár D (6'), Novák A (56')

Piros lap: Magyari S (65') ill. -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.09.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 5.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Az összecsapások túlnyomó része a hét utolsó napjára maradt.

Vasárnap - 2016.09.04.
Ferencvárosi TC II
-
Békéscsaba 1912 Előre FC II
2 : 1
Szentlőrinc SE
-
Mórahalom VSE
3 : 1
Sport 36 Komlói Bányász
-
Paksi FC II
0 : 2
Méhkerék SE
-
Pénzügyőr SE
2 : 3
Hódmezővásárhelyi FC
-
Dunaharaszti MTK
0 : 2
Dabas-Gyón FC
-
Szekszárdi UFC
3 : 2
 
 
2016.09.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Bugyi SE II (2 : 0) *
 

Magabiztos győzelem a Bugyi SE II ellen

A második fordulóban lejátszotta első hazai mérkőzését az FC Dabas III. Ledő László csapata a Szőgyi Tamás fémjelezte Bugyi SE II-t fogadta szombat délután.

Dabasi szempontból remekül kezdődött az összecsapás, ugyanis Kmetyó Máté már az ötödik percben vezetéshez juttatta csapatunkat (1:0). Ezt követően egy hosszú igen hosszú góltalansági időszak következett, majd öt perccel a mérkőzés vége előtt a csereként beálló Ubornyák József találatával végleg eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét (2:0).
Győzelmünknek hála tapadunk az élmezőnye, remek pozícióból és egyben szinte minimális hátrányból várhatjuk a következő fordulót. Jövő hétvégén a Délegyháza otthonába látogatunk, ami a tabellán elfoglalt helyezéseket látva mindenképpen rangadónak tekinthető.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.03 (szombat, 16:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Bugyi SE II 2 : 0 (1:0)

FC Dabas III: Volenszki G - Szabdos (Györgyövics - 86'), Bálint G, Laczkó Z, Fehér, Kardos (Czerócki - 77'), Janicsák ( Farkas D - 61'), Pokornyik (Strupka - 68'), Kucsák (Ubornyák - 46'), Tihany (Rutterschmid - 82'), Kmetyó ( Farkas G - 53')

Csere: Farkas D, Györgyövics, Czerócki, Strupka, Rutterschmid, Ubornyák, Farkas G

Gól: Kmetyó M (5'), Ubornyák J (84') ill. -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.09.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 5.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Két mérkőzés kerül elbonyolításra a szombati játéknapon.

Szombat - 2016.09.03.
V-Gyulai TFC
-
Budafoki MTE
0 : 1
Dunaújvárosi PASE
-
Pécsi MFC
3 : 1
 
 
2016.09.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Szigetszentmiklósi TK - FC Dabas (3 : 0) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője az SZTK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" El kell ismernünk így utólag, jobb csapat ellen játszottunk. Csak a küzdeni tudásunk dicsérhető és nem mellékesen Surányi kiállítása az első félidőben nekünk már túl soknak bizonyult ezen a napon.

Egyelőre küzdünk becsülettel, de közel sem a legjobb formában játszanak játékosaim és egy ilyen jó csapat ellen ez felszínre is került. Újfent ismételni kell magamat, ugyanis azokat, akiket kinéztünk nem tudtuk megszerezni, mert a mi lehetőségeink anyagilag korlátozottak. Ettől függetlenül tesszük tovább becsülettel a dolgunkat és készülünk a Dunaújváros elleni mérkőzésre. "

Szigetszentmiklósi TK - FC Dabas 3 : 0 (1:0)
Gól: Switzer N (35'), Földes M (48'), Mojzer Gy (55') ill. -

 
 
2016.09.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Szigetszentmiklósi TK - FC Dabas (3 : 0) *
 

Az első félidei kiállítás döntőnek bizonyult

NBIII-as első keretünk péntek délután Diósdra látogatott, ahol a bajnoki mezőny egyik élcsapatával, a tavaly még másodosztályban szereplő Szigetszentmiklósi TK-val mérte össze tudását.

Amíg csapatunk egy Méhkerék elleni hazai döntetlennel hangolt az összecsapásra, addig vendéglátóink bravúrosnak mondható győzelmet arattak a csoport másik riválisával, a Pécsi MFC-vel szemben, ráadásul idegenben.

Az mérkőzés, ahogy az sejthető volt, hazai mezőnyfölényt hozott. Az első fél órát sikerült átvészelnünk, azonban a 35.percben már gólra érett az SZTK fölénye. Switzer Nabil volt eredményes, így egy gólos hátrányba kerültünk már a félidő második felére (1:0). Tovább nehezítette dolgunkat, hogy Surányi Zoltán a félidő hajrájában megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba is kerültünk a szünetre.

Dajka László a félidőben ugyan megpróbálta feltüzelni játékosait, azonban a házigazdák is érezték, hogy ilyen előny birtokában nem hibázhatnak és egy esetleges újabb találattal idő előtt el tudják dönteni az összecsapás végkimenetelét. Sajnos így is lett, Földes Milán révén már a 48.perben betaláltak, amivel szinte reménytelen helyzetbe sodorták csapatunkat (2:0). Az SZTK azonban még itt sem vett vissza a tempóból, aminek az 55.percben egy újabb találat lett az eredménye. A harmadik hazai gól egy tizenhatoson belüli szabálytalanság nyomán megítélt büntetőből esett, Mojzer volt eredményes (3:0). A hátralevő időben több találat már nem esett, így sajnos ki kell jelentenünk, az SZTK magabiztosan és megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot.
Kemény hetek várnak játékosainkra és sajnos az SZTK elleni ütközet csupán a kezdet volt. Jövő vasárnap ugyanis újabb nagyágyúval találkozunk, a bajnoki címre az SZTK és PMFC mellett szintúgy pályázó Dunaújváros PASE látogat Dabasra.
Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.02 (péntek, 16:30)
Helyszín: Diósd

Szigetszentmiklósi TK - FC Dabas 3 : 0 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Kállai, Eördögh, Surányi - Takács, Nádházi (Lanczkor - 64'), Karacs (Dobó - 68'), Hollauer, Sárközi - Zsolnai (Zsíros - 46')

Csere: Török, Dobó, Zsíros, Lanczkor, Budai, Huszti, Csató

Gól: Switzer N (35'), Földes M (48'), Mojzer Gy (55') ill. -

Kiállítva: - ill. Surányi (42')

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

kép: sztkfutball.hu

 
 
2016.09.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 5.Forduló - Pénteki mérkőzés
 

A forduló nyitó mérkőzésén az SZTK fogadja NBIII-as első csapatunkat.

Péntek - 2016.09.02.
Szigetszentmiklósi TK
-
FC Dabas
3 : 0
 
 
2016.09.02.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.szeptember 02-05.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Péntek, 16:30
Szigetszentmiklósi TK - FC Dabas
FC Dabas II
Vasárnap, 16:30
FC Dabas II - Vecsési FC
FC Dabas III
Szombat, 16:30
Dabas III - Bugyi SE II
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 17:00
Nagykáta SE - FC Dabas
FC Dabas U19
Szombat, 10:00
FC Dabas U19 - Pestszentimrei SK
FC Dabas U17
Szombat, 12:00
FC Dabas U17 - Pestszentimrei SK
FC Dabas U15
Vasárnap, 10:00
TASK Tatabánya - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Vasárnap, 12:00
TASK Tatabánya - FC Dabas U14
FC Dabas U12
Vasárnap
Kölyökliga
 
 
2016.08.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas II - Vecsési FC *
 

Az éllovas Vecsési FC-t látja vendégül kettes csapatunk

Kucsák István legénysége a Taksony - Biatorbágy - Pilis hármast követően ismét egy rutinos, igen komoly játékerőt képviselő csapat ellen kell tudásáról tanúbizonyságot adnia. Soros ellenfelünk a második helyen zárta az elmúlt szezont, idén pedig hibátlan mérleggel vezeti a Megye I. osztály pontvadászatát.

Az FC Dabas II az első fordulóban elszenvedett minimális vereséget követően egy győzelmet és egy döntetlent tudott felmutatni, amivel jelenleg a nyolcadik pozíciót fogalja el a tabellán. Egy kis szerencsével még több pontunk is lehetne, azonban az eddigi ellenfeleinket ismerve, így is elégedetlenek lehetünk az eddigi Megye I. osztályú szerepléssel.

Célunk nem lehet más, mint a hazai pálya előnyét kihasználva egy közönségszórakoztató mérkőzésen pontot vagy pontokat rabolni a bajnokság egyik legfőbb esélyesétől.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas II - Vecsési FC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.04. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

 
 
2016.09.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Szigetszentmiklósi TK - FC Dabas *
 

A forduló nyitó mérkőzésén az SZTK ellen lépünk pályára

A megszokottól eltérően nem a hétvége valamelyik napján, hanem már pénteken délután letudjuk soros bajnoki mérkőzésünket. E heti ellenfelünk a tavaly még a másodosztályban szereplő Szigetszentmiklósi TK lesz, akiknek nem titkolt céljuk az NBII-be való azonnali visszakerülés. Természetesen ehhez a Pécs - Dunaújváros - Budafok triónak is lesz néhány szava, azonban az elvitathatatlan, hogy ebben az osztályban igen komoly játékerőt képvisel Csurka Zoltán együttese. Rodenbücher István, Pölöskei Péter, Fritz Attila vagy Barna Zsolt neve sokaknak ismerősen csenghet és akkor még csak az egykoron az NBI-ben megforduló játékosok egy részét soroltuk fel.

Noha csupán a negyedik helyről várhatja ellenfelünk a péntek délutáni összecsapást, az elmúlt hétvégi 2:1-es pécsi győzelmük minden bizonnyal elég nagy lökést adott nekik önbizalom terén.

Dabasi oldalról mindenképp kiemelhetjük, hogy az éllovas FTC II mellett mi vagyunk az egyetlen veretlen csapat. Ugyan csupán a kilencedik helyen állunk, hátrányunk mindössze három pontnyi a második helyezett Dunaújvárossal szemben.
A játék ugyan döcögött a múlt vasárnapi Méhkerék elleni hazai mérkőzésen, azonban Dajka László szavaival élve remélhetőleg összekapják magukat a fiúk és odateszik magukat az SZTK elleni rangadóra és akkor akár bármi megtörténhet.

Azt még érdemes megemlítenünk, hogy a péntek délutáni mérkőzést az SZTK Stadionjának építési munkálatai következtében nem Szigetszentmiklóson, hanem Diósdon rendezik. A kezdési időpont 16:30.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Szigetszentmiklósi TK - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.09.02. (péntek, 16:30)
Helyszín: Diósd

 
 
2016.09.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Pilisi LK-Legenda Sport - FC Dabas II (3 : 3) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a Pilis elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Az első idegenbeli meccsünkön, Biatorbágyon megszereztük az első győzelmünket, amely után újra utaztunk.

Pilis csapata több éve megye 1-es kiemelkedő csapat, nehéz mérkőzés várt ránk, persze ez nem újdonság, hiszen újonc csapatként minden meccs "bajnoki döntővel " ér fel számunkra. Az elmúlt hetekben a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, három belső középpályás helyezkedik el a négy védő előtt. A védekező játékból szeretnénk gyors ellencsapásokkal gólt elérni, valamint hétről hétre szeretnénk egyre többet birtokolni a labdát és a ránk megye II. osztályban jellemző agresszív támadójátékban fejlődni. Emellett a pontrúgások kivédekezése és az azokból történő gólszerzés nagyon fontos számunkra, ezekből több gólt is sikerült már szereznünk. Szöglet variációink nagyon jól működnek egyelőre, sokat gyakoroljuk őket.

A mérkőzés maga nagyon érdekesen alakult. 0-2 re vezettünk, egy kontrából Dabasi Károly, büntetőből pedig Danyis Attila talált be. Sejtettük, hogy a 2.félidő nagyon nehéz lesz, de azt nem tudhattuk, hogy ennyire: 8 sárga lap, 1 piros és 2 kapott tizenegyes ellenünk. Így az elért döntetlen jónak mondható, bár elvettek tőlünk 2 pontot, úgy, hogy nem sok esélyünk volt ezt megakadályozni. 10 emberrel szereztünk gólt Varga Balázs révén, ami egyelőre jól mutatja a Dabas II mentális erejét.

Meg kell tanulnunk az ilyen jellegű nyomást elviselni amellett, hogy a csapat kiemelkedően végezte a feladatát és újra három gól rúgott idegenben. Mindenképp megemlíteném az egész keret kiváló hozzáállását, a masszív védekezést, a jó focira való törekvést. Ehhez 3-4-5 kiemelkedő teljesítményre van szükség minden meccsen, ami egyelőre Magyari Sándor, Cemmel Péter, Varga Balázs, Danyis Attila vezetésével össze is jön.

A következő hazai meccsünk a bajnokesélyes Vecsés csapata ellen lesz, hasonló receptet kell követnünk , hogy pontokat szerezzünk. "

Pilisi LK-Legenda Sport - FC Dabas II 3 : 3 (0:2)
Gól: Tímár G (73'), Molnár I (75'), Tóth A (82') ill. Dabasi K (33'), Danyis A (45'), Varga B (74')

 
 
2016.09.01.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13
 

Kovacsik Tibor, az FC Dabas U13-as korosztályának vezetőedzője a hétvégi pilisi tornát követően az alábbi értékelést adta:

" Pilisen vettünk részt egy 9 csapatos tornán, ahol az "A" csoportba kerülve (PILIS, MONOR, TAKSONY, FRADI) csapataival kerültünk össze. 15 fővel vágtunk neki a tornának, mindenkinek lehetőséget adva szerettem volna egy képet kapni, hogy a csapatom merre tart és visszalátni az edzéseken tanultakat, ami helyenként meg is történt.

A csoportmeccseket jól kezdve a Taksony csapatát 4:0 arányban múltuk felül. A következő ellenfelünk a Monor volt. Itt két védelmi hiba következtében 2:0-ás vereséget szenvedtünk (sajnos a helyzeteinket nem sikerült értékesíteni). Ezt követően a Pilis csapata következett, ahol ismét egy gólzáporos meccsen 4:1-re sikerült diadalmaskodnunk, amihez már jó játék is párosult, így vágtunk neki az utolsó csoport meccsünknek, ahol a Fradival találkoztunk. Sajnos nem tudtuk velük felvenni a versenyt játékban és fizikálisan is felőröltek bennünket, így az eredmény 6:0 lett.

Selejtező ágon jutottunk tovább, ahol már éreztem, hogy csapatom teljesen ki volt az erejével és egy meghatározó játékosom sérülése is hátráltatott minket, így az Albertirsa elleni 3:0-ás vereség után az 5-6. helyért játszottunk a Tiszakécske csapatával. Sajnos nem sikerült megújulnunk, összekapni magunkat, így a 2:0-ás vereség a Tiszakécskétől a 6. helyre lett elég!

Összességében a torna jól indult, amíg tudtunk koncentrálni és a meleg nem vitte el a fejeket. Jól játszottunk, azonban a torna végére teljesen elkészültünk erőnkkel. Nem mondom, hogy nincs hiányérzetem, de a hibáinkból tanulva készülünk a következő megmérettetésünkre! "