FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2016.03.31.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
3 kérdés - 3 válasz: Zsolnai Róbert *
 

Újdonsült rovatunkban a klub játékosait, edzőit szólaltatjuk meg heti rendszerességgel a csapatukat érintő aktualitásokkal kapcsolatban.

Első interjúalanyunk az NBIII-as csapat oszlopos tagja, a sérüléséből lábadozó rutinos támadónk, Zsolnai Róbert.

1. A sorozatos döntetleneket követően joggal merülhet fel a szurkolókban a kérdés, mikor láthatják újra a pályán az FC Dabas rutinos támadóját, Zsolnai Róbertet. Mint ismeretes, egy szerencsétlen sérülést szenvedtél az alapozási időszakban. Mi történt pontosan és hogy áll a rehabilitáció, mikor leszel ismét bevethető?

Sajnos január elején egy rossz mozdulatnál beszakadt a lágyékom. Az orvosok legalább három hónap kihagyást mondtak, ami most fog letelni. A nagyobb baj az, hogy a szakadás a csontról vált le és ezért lehet kicsit tovább tart a gyógyulási folyamat.nagyon várom már a visszatérést, remélem ez 1-2 heten belül sikerülni is fog.

2. Hogy érzed, fel tudta már dolgozni a csapat a Honti József kiesése okozta változásokat? Rövid időn belül előbb Kucsák István, majd Dajka László került a vezetőedzői pozícióba. Módosult valamiben a csapat taktikája, szemlélete a váltást követően?

Sajnálatos dolog, ami a Mesterrel történt mielőbbi gyógyulást szeretnek kívánni itt is a csapat nevében! A keretnek hamar fel kellett dolgoznia a történteket, hiszen sűrű volt a program. Az elmaradt szerdai forduló következtében nem maradt időnk rágódni a történteken, valamint Erős Károly (aki már a felkészülés elejétől a csapattal dolgozott) mentalitása is sokat segített!

3. A rutinos játékosok táborába tartozol, áprilisban ünnepeled a 34. születésnapodat, vannak még távolabbi terveid a magyar "profi" labdarúgásban, vagy jól érzed magad az FC Dabas kötelékében és akár szívesen maradnál a klubnál a jövőben is?

Köszönöm, nagyon jól érzem magam Dabason, igaz voltak lehetőségeim "még" felsőbb osztályban futballozni, de abszolút nem bántam meg, hogy hazatértem. Remélem hamarosan száz százalékos állapotban leszek és mielőbb a csapat rendelkezésére tudok állni. A cél pedig az, hogy minél előrébb végezzünk a bajnokság végén.

 
 
2016.03.31.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Fenomenon FC UPSE (17 : 1) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a hétvégi hazai bajnoki győzelmüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Ellenfelünk tíz emberrel állt ki. Próbáltuk a védelmüket a széleken feltörni, ami sikerült is. Sorra hagytuk ki a helyzeteket, emiatt mérges is voltam. Miután megszereztük a vezetést egyre jobban játszottunk és a szünetre 7:1-es vezetéssel mentünk.

A második félidőben ötöt cseréltem, mert másnap is meccsünk volt. Egyre jobban elfáradt ellenfelünk, így már a másik térfélen labdát szereztünk, amikből tetszés szerint szereztük góljainkat. A végeredmény 17:1 lett a javunkra.

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U17 - Fenomenon FC UPSE 17 : 1 (8 : 1)
Gól: Nagy-Jáger D (13'), Urbán J (18'), Mata P (22'), Nagy-Jáger D (27'), Nagy-Jáger D (35'), Nagy-Jáger D (39'), Nagy-Jáger D (40'), Urbán J (44'), Balog M (48'), Nagy-Jáger D (57'), Nagy-Jáger D (67'), Nagy-Jáger D (69'), Nagy-Jáger D (72'), Urbán J (78'), Balogh G (80'), Balogh G (81'), Nagy-Jáger D (84')

 
 
2016.03.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II - Dömsödi SE (4 : 1) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a Dömsöd elleni hazai bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Az elmúlt héten kicsit nyalogattuk a sebeinket az Alsónémedi SE elleni meccs után, hiszen a társaság nagyon akart győzni, de csak döntetlen lett a mérkőzés vége. Edzéseken továbbra is a védekezést, a rövid passzos játékot, amelyből indításokat kezdeményezünk gyakoroltuk.

Dömsöd csapatát veszélyes ellenfélnek véltük, ezért a mérkőzés elején a biztonságot is többször kiemeltem.  Az első harminc perc nagyon jól alakult, magabiztosan, nyugodtan és önbizalommal telve fociztunk, amely két szerzett gólt is eredményezett. Ezután kissé kiengedtek a fiúk, így az ellenfélnek két helyzete is akadt, amelyből egyet gólra is váltottak.

A szünet után gyorsan gólt szereztünk, ami megnyugtatta a csapatot és el is döntötte a mérkőzést. A negyedik gól csak a csapat számára volt fontos, hiszen szeretnénk mindig a lehető legtöbb gólt szerezni minden mérkőzésen.

A mérkőzésen szinte végig jól játszottunk, irányítottunk, magabiztosak voltunk. Egy hét múlva idegenben szeretnem, ha ugyanezt végre tudnánk hajtani "

FC Dabas II - Dömsödi SE 4 : 1 (2:1)
Gól: Varga B (9'), Danyis A (26'), Farkas K (51'), Farkas K (73')

 
 
2016.03.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U11-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Bozsik Megyei Kiemelt Tornát követően az alábbiak szerint értékelt:

" Hétvégén a kiemelt Bozsik torna első állomásán, Budaörsön vettünk részt. Nagy várakozásokkal teli, hiszen nagyon hosszú, munkával teli felkészülésünk volt és a gyerekek is várták már az első nagypályás tavaszi megmérettetésünket.

A csapatok a "szokásosak" voltak. Felhívtam a srácok figyelmét, hogy tavasszal ismét lépnünk kell egy szintet, nem elég néha-néha jól teljesíteni a Kiemelt tornán, hanem igenis próbáljuk meg uralni a mezőnyt, mert képesnek tartom rá a társaságot.

Hála istennek meghallgatták a kérésemet és labdabiztos sokpasszos játékkal fociztuk le az élcsapatokat. A játékrendszer, amit gyakorlunk edzéseken hónapok óta azt visszaadták a gyerekek. Sok labdabirtoklás és abból a széleken emberfölényes szituációk kialakítása. Most már nemcsak játékban vagyunk meg, hanem úgy láttam erőnlétben is előreléptünk. Néhány gyereknél fejben kell rendbe tenni a fociról, alázatról és a munkáról alkotott képet és akkor minden sínen lesz. Úgy érzem,hogy folyamatosan egy stabil szintet fogunk hozni innentől, mert mostanra érett össze a Csapat és értette meg mindenki, hogy mit is kérek tőlük.

Amit még kiszeretnék emelni, hogy a tornazáráskor a házigazdák (Liver FC, akiket egyébként csak mi vertünk meg 2:0-ra) elmondták, hogy mindenki sokat fejlődött, de az FC Dabas kiemelkedett ma, amit a saját bőrükön is tapasztalhattak. Nekünk ez nagyon jólesett, hiszen tudjuk, hogy nekünk ők a szint, hiszen csak elvétve verik meg őket.

Szeretnék megköszönni Erős Karcsi munkáját is, aki nagyon sokat segített nekem és a srácoknak a téli felkészülés alatt. Hétvégén kölyökliga, ott is szeretnénk maradandót alkotni.

Hajrá Dabas, Hajrá U11! "

Bozsik Megyei Kiemelt Torna (U11) - Budaörs

FC Dabas - Szigetszenmiklós (2 : 1)
FC Dabas - Cegléd (1 : 2)
FC Dabas - Liver FC (2 : 0)
FC Dabas - Budakeszi (1 : 3)
FC Dabas - Dunaharaszti (4 : 0)

 
 
2016.03.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Jászberényi FC - FC Dabas U15 (1 : 4) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U15-ös csapatának vezetőedzője a hétvégi Jászberény elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" A mérkőzést sok hibával kezdtük, így kellett bő tíz perc, mire összeálltak a tudatos labdakihozatalaink, amelyben érezhető volt ekkor is, hogy kapkodunk és nem mindig tiszta fejjel hozzuk meg a döntéseket. A széleket a szokásos módon tudtuk bontani Pekker, Duhaj, Varga és Vörös révén, amelyekből ziccerek alakultak ki előttünk, azonban ezek az ordító helyzetek ki is maradtak.

Az első félidőben szerzett három találatunkból kettő óriási potyagól volt és csak egy sikeredett akcióból, ami viszont gyönyörű támadásból született. Ha a góljainkat a kialakított ziccereinkből rúgjuk, szebbnek tűnt volna a mérkőzés állása, így viszont kicsit komikus volt a helyzet. Kis gól is gól, szokták mondani. Ennek ellenére a vezetésünk megérdemelt volt. A Jászberénynek még ajándékoztunk egy labdát a félidő derekán, ahol a belső védőnk elcselezte magát, amelynek súlyos ára lett, hiszen gólt kaptunk belőle.

Majd következett egy rémálom, amely beárnyékolta a mérkőzés további alakulását a 40.perctől. Krizsán Levente felugrott fejelni és kilökték a labda alól, ahol a földet érés pillanatában a bal alkarjára esett és kéztörést szenvedett. Sajnos az orsó és a singcsont is eltört, amelyet egyből lehetett érzékelni. A mentő megérkeztéig állt a játék, majd a Jászberényi traumatológián kötöttünk ki.

A mérkőzés második félidejét Riesz Péter kollégám meccselte végig, akinek köszönöm a tevékenységét. A hátralévő időszakban rányomta a bélyegét a játékunkra Levente elvesztése, így egy Varga találaton és egy Somogyi kiállításon kívül nem sok minden történt.

A végeredmény 4:1 a mi javunkra, azonban ettől sokkal többet vesztettünk, hiszen Krizsán Levente hiánya átrendezheti hosszú időre a csapatunk erőviszonyát a középpályán, akit nagyon nehéz lesz pótolni. Ráadásul Somogyi levente kiállítása tovább nehezíti a dolgunkat, így nagyon nehéz folytatásra számítok jövő héten a Vecsés ellen.

Mózinak jobbulást kívánunk és remélhetőleg mihamarabb visszatér közénk! A csapat egységét mutatja, hogy mindenki ott volt a kórházban a mérkőzés után mellette és közös énekkel ajánlották fel neki a győzelmet az U14-es játékosainkkal együtt, míg az altatás előtt a szülei megérkeztek.

Hajrá FC Dabas! "

Jászberényi FC - FC Dabas U15 (1 : 4) (1:4)

Gól: Krizsán L M (11'), Pekker G L (18'), Vörös T (31'), Varga K A (36')

További képek

 
 
2016.03.29.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Hernád SE - FC Dabas U16 (0 : 1)
 

Ezúttal Szőgyi Tamás irányításával játszotta le soros bajnoki mérkőzését U16-os csapatunk. A Hernád elleni összecsapást követően a szakvezető az alábbi értékelést adta:

" A Húsvét vasárnapi mérkőzésre én kísértem el a srácainkat Hernádra, ahol rangadót kellett vívnunk, hiszen a Hernád a bajnoki címre is esélyes lehet a végelszámolásnál a Pest Megye U16 II. osztály déli csoportjában.

Mivel szombaton az U17-es és az U15-ös csapatunk is pályára lépett, így matekoznunk kellett egy kicsit, hogy kikell vághatunk neki a mérkőzésnek. Itt szeretném leszögezni, hogy ebben a bajnokságban azon srácaink játszanak, akik az U15-ös és az U17-es korosztályainknál kevesebb játéklehetőséget kapnak vagy fiatalabbak egy évvel a társaiknál.

Minden hétvégi mérkőzésünk az országos II. osztályú mérkőzések mellett kerül megrendezésre. Egy biztos, hogy az FC Dabas mezében mindenkinek a maximumra kell törekednie ebben a bajnokságban is, amelyet keményen megköveteltem a mérkőzés előtt.

Sajnos ennek ellenére az első félidőt végigaludtuk és a futballra alkalmatlan pályán a szenvedés jeleit véltem felfedezni. A hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést, amely rendre előreívelt labdákat eredményezett, azonban egy veszélyes átlövésen és pár szögleten kívül más nem történt, amely említést érdemelne. Folyamatos játék szinte alig-alig tudott kialakulni, amelyhez sajnos a játékvezető tevékenysége is kellett. Rengeteg sárga lap és egy
páros kiállítás jött a semmiből.

A szünetben rendet kellett rakni a fejekben, mert nem tudtam elviselni, hogy az Ünnepen ilyen lélektelenül lépjünk a pályára. Ennek meg is lett a hatása, ugyanis a második félidőre végre pozitív előrelépést tapasztalhattunk. A játékunk feljavult annyira, hogy stabilak legyünk a kapunk előtt és esetenként produkáltunk futballhoz hasonló jeleneteket is. Talán az első olyan támadásunkból szereztünk gólt, amelyet a kapusunktól felépítve vezettünk végig, bár hozzáteszem, hogy óriási kapusbaki előzte meg a találatot, azonban ettől még a támadásunk szépnek volt mondható. Az egész mérkőzésen ennyivel érdemeltük meg jobban a győzelmet, semmi mással. Az utolsó húsz percre kilenc emberre csökkent a létszámunk, ami tovább nehezítette a sorsunkat, azonban a srácaink szerencsére átérezték a helyzetet és remekül reagáltak a változtatásokra. A Hernád emberfölénye a játékban nem mutatkozott meg, stabilan, rendezetten védekeztünk, amellyel ellenfelünk nem bírt mit kezdeni, így a hátralévő időszakot nagy küzdelemben lehoztuk kapott gól nélkül.

A második félidőben mutatott hozzáálláshoz gratulálok a csapatnak, az elsővel viszont nem tudok azonosulni. A játék minőségéről pedig kár beszélni, mert egyik részről sem láttam olyat, amely említést érdemelne, mentségére legyen mind a két csapatnak, hogy a körülmények is nagyban befolyásolták ezt. A Hernádnak sok sikert kívánok a folytatáshoz!

Hajrá Dabas! "

Hernád SE - FC Dabas U15 (0 : 1) (0:0)

Gól: Mráz M (50')

 
 
2016.03.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Dunafüred-Százhalombatta (2 : 0) *
 

Ledő László, az FC Dabas III csapatának vezetőedzője a Százhalombatta elleni hazai bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Vasárnap a Dabas III csapata bajnoki mérkőzésen Dunafüred-Százhalombatta gárdáját látta vendégül. Ellenfelünk a tavasz folyamán még veretlen volt. A mérkőzés helyszíne rendhagyó volt, mert Sáriban a centerpályán tudtunk játszani. A játékosaim fel voltak dobva a helyszín miatt.

Ezen a mérkőzésen a játékkal és egy-két játékos hozzáállásával nem voltam elégedett amellett, hogy voltak szép és jó megoldások. Mivel abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy minden mérkőzésre 18 játékost tudok nevezni, ezért mindenkitől azt kértem, hogy amíg a pályán van a maximumot hozza ki magából. Ezen a napon ezzel problémám volt. Sok volt az eladott labda és a labdanélküli mozgás is kevés volt. Úgy érzem, hogy ezzel a játékkal sebezhetők vagyunk és egy jobb napot kifogó ellenfél ellen vereség lesz a vége. Felteheti nekem a kérdést, hogy mit mondanék akkor, amikor kikapunk!

Mert igen, a mérkőzést megnyertük 2:0-ra. Lőttünk egy bombagólt Bálint Gabi révén és egy szép akció végén Ubornyák Józsi jóvoltából. Emellett szerintem volt 4-5 helyzetünk és jó labdakihozatalok, de voltak a mérkőzéseknek olyan pillanatai, amikor csak néztük, hogy ellenfelünk a mi butaságainkat próbálja kihasználni. Át kell érezni mindenkinek, aki pályára lép, hogy nem csak magával, hanem a csapatársával szúr ki, ha nem rakja oda magát száz százalékban. Pont az ilyen problémák miatt még mindig az út elején járunk, de csak rajtunk múlik, hogy mi lesz a bajnokság végén.

Ezenkívül gratulálok a csapatnak a győzelemhez és annak, hogy a csapategység egyre erősebb. A mérkőzés után a csapat elfogyasztotta a London Étterem kedvezményesen felajánlott pizzáját, amit köszönünk szépen!

Hajrá Dabas! "

FC Dabas III - Dunafüred-Százhalombatta 2 : 0 (2:0)

Gól: Bálint G (26'), Ubornyák J (37')

 
 
2016.03.29.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U14 *
 

Riesz Péter, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője az elmúlt két bajnoki mérkőzésükről az alábbi értékelést adta:

" Elkezdte U14-es csapatunk is a tavaszi szezont. Első meccsünket Salgótarján ellen játszottuk, akiket ősszel nagyon nehezen, mondhatni szerencsével sikerült legyőzni (utolsó utáni szabadrúgásból). Próbáltunk felkészülni, de sajnos rengeteg gonddal és problémával kell megküzdeni hétről hétre. Szinte szakmai felkészülésről nem beszélhetünk, mert az a létszám, ami edzéseken jelen van nem teszi lehetővé a minőségi munkát.

Ennek ellenére rendkívül jó és magabiztos játékkal sikerült nyerni 4:2-re. Az első játékrészben a szezon legjobb játékát nyújtottuk, ami eredménnyel is párosult, 3:0-ás félidőt produkáltunk. A folytatásban kényszerű csere (Lukasik Patrikot sérülés miatt cserélni kellet, pedig a mezőny legjobbja volt) miatt megbomlott a csapat és ez az ellenfélnek kedvezett, amit ki is használt. Két átlövésből szépítettek. A győzelmünk nem forgott veszélyben és egy jó színvonalú mérkőzésen magabiztos győzelmet arattunk!

FC Dabas - Salgótarjáni BTC (4 : 2)
Gól: Gáspár Zs (23'), Csáki B (27' - öngól), Gáspár Zs (33'), Kovalik N (74')

Második mérkőzésünkre baljós árnyak vetültek, mert a gondjaink tovább fokozódtak. Három kulcsemberünket kellet nélkülözni (betegség és más verseny miatt), valamint két másik húzóemberünk betegségből felépülve nulla edzéssel a lábukban tudták csak vállalni a játékot.

Borzasztó meccsen vagyunk túl. Ilyen rosszul még nem fociztunk ebben a szezonban. Ötlettelenül, lassan és körülményesen játszottunk. Csak és kizárólag a három egyéni villanásnak (Gáspár Zs., Lukasik P., Szőrös M.) köszönhetjük a három pontot. Az ellenfelünk minden dicséretet megérdemel, mert végig a játékra törekedett. Jutalmuk két gyönyörű gól, amivel végig nyílt és izgalmas volt a mérkőzés. Nehezen, de sikerült nyerni.

Jászberényi FC -FC Dabas (2 : 3)
Gól: Gáspár Zs (4'), Lukasik D (26'), Szőrös M (49')

Srácok, a neheze még hátra van, sokkal több kell minden téren, hogy kihozzátok magatokból a maximumot ami elengedhetetlen a fejlődéshez!

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.03.28.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki mérkőzés eredményeit tekinthetik meg:

U19
FC Dabas U19 - Fenomenon FC UPSE
11 : 1 (7:1)
 
Gól:
- Ubornyák J (11')
    - Ubornyák J (15')
    - Nagy J (24')
    - Nagy J (25')
    - Nagy J (28')
    - Ubornyák J (30')
    - Pokornyik S (32')
    - Kovács R (71')
    - Kovács R (86')
    - Pokornyik S (88')
    - Tokics M (90')
     
U17
FC Dabas U17 - Fenomenon FC UPSE
17 : 1 (8:1)
 
Gól:
- Nagy-Jáger D (13')
      - Urbán J (18')
      - Mata P (22')
      - Nagy-Jáger D (27')
      - Nagy-Jáger D (35')
      - Nagy-Jáger D (39')
      - Nagy-Jáger D (40')
      - Urbán J (44')
      - Balog M (48')
      - Nagy-Jáger D (57')
      - Nagy-Jáger D (67')
      - Nagy-Jáger D (69')
      - Nagy-Jáger D (72')
      - Urbán J (78')
      - Balogh G (80')
      - Balogh G (81')
      - Nagy-Jáger D (84')
       
U16
Hernád SE - FC Dabas U16
0 : 1 (0:0)
 
Gól:
- Mráz M (50')
     
U15
Jászberényi FC - FC Dabas U15
1 : 4 (1:4)
 
Gól:
- Krizsán L M (11)
      - Pekker G L (18)
      - Vörös T (31)
      - Varga K A (36)
       
U14
Jászberényi FC - FC Dabas U14
2 : 3 (0:2)
 
Gól:
- Gáspár Zs (4)
      - Lukasik D (26')
      - Szőrös M (49')
       

 
 
2016.03.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Dunafüred-Százhalombatta (2 : 0) *
 

Két gólos hazai siker a Százhalombatta ellen

Az FC Dabas III tovább folytatta remek tavaszi szereplését. Hármas csapatunk a nyolcadik helyezett Dunafüred-Százhalombattát látta vendégül vasárnap délután.

Bálint Gábor 26.percben szerzett találatával már az első fél óra végén előnyhöz jutottunk (1:0), amit Ubornyák József 37.percben góljával még a félidő vége előtt sikerült megdupláznunk (2:0), így megnyugtató, két gólos előny birtokában térhettünk pihenőre. A második játékrészben több gól már nem született, így sikerült előnyünket megtartva újabb győzelmet elkönyvelnünk.

Folytatás jövő szombaton az Újlengyel ellen. Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.27 (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Dunafüred-Százhalombatta 2 : 0 (2:0)

FC Dabas: Ledő - Bálint Z, Kveták (Szabados - 86'), Bálint G, Fehér (Fodor - 46'), Kocsó (Somogyi - 62'), Kmetyó (Gogolák - 46'), Tihany, Mráz (Farkas - 86'), Ubornyák (Rutterschmid - 71'), Kucsák (Fajt - 89')

Csere: Fodor, Farkas, Szabados, Fajt, Rutterschmid, Somogyi, Gogolák

Gól: Bálint G (26'), Ubornyák J (37') ill. -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.03.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 24.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Három összecsapás marad a hét utolsó napjára.

Vasárnap - 2016.03.27.
BMTE-Újbuda FC
-
Békéscsaba 1912 Előre FC
2 : 1
Bölcskei SE
-
Paksi FC II
1 : 1
Hódmezővásárhely FC
-
Budapest Honvéd MFA II
3 : 2
       
szabadnapos:
  FC Dabas  
 
 
2016.03.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Dömsödi SE (4 : 1) *
 

Magabiztos hazai győzelem a Dömsöd ellen

Kucsák István csapata szombat délután a hetedik helyezett Dömsödi SE-t fogadta. Varga Balázs szerencsére elég korán, már a 9.percben megszerezte a vezetést (1:0), amelyet a sérüléséből visszatérő Danyis Attila a 26.percben megduplázott, így szűk fél óra leforgása alatt megnyugtató előny birtokába kerültünk. Az első játékrész végén azonban kissé lankadt a koncentráció, így Kelemen Adrián révén szépíteni tudtak a vendégek (2:1).

A szünetben Kucsák István alighanem felrázta kissé a csapatot, mert az 51.percben Farkas Krisztián jóvoltából újabb hazai találatnak örvendhettünk (3:1). Húsz perccel később pedig szintén ő volt eredményes, így a 73.percben lényegében végleg el is dőlt az összecsapás sorsa (4:1).

Szombati győzelmével továbbra is éllovas az FC Dabas II, függetlenül üldözői (Alsónémedi, Százhalombatta) húsvét vasárnapi szereplésétől.

Jövő hétvégén idegenbe utazik csapatunk, a célállomás a középmezőnyben tanyázó Ráckevei VAFC lesz.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.26 (szombat, 15:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Dömsödi SE 4 : 1 (2:1)

FC Dabas II: Bartus - Janicsák, Cemmel, Botlik (Volenszki - 75'), Danyis (Farkas R - 68') - Gáspár, Lanckor, Zsíros (Fábri - 80'), Farkas, Feczesin (Mráz - 71') , Varga (Pék - 62')

Csere: Ledő, Dankó, Mráz, Pék, Fábri, Farkas R, Volenszki

Gól: Varga B (9'), Danyis A (26'), Farkas K (51'), Farkas K (73') ill. Kelemen A (43')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.03.26.
pest.pmlsz.hu
FN/UP/NŐI
Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás
 

Március 27-én, vasárnap hajnali kettőkor egy órával előre, háromra kell állítani az órákat, ezzel kezdetét veszi a nyári időszámítás, amely október 30-ig tart.

Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart. Ennek megfelelően minden évben más dátumra esik, de az átállítás napja mindig vasárnap. Az óraátállítás az UTC szerint hajnali 1 órakor történik, vagyis Magyarországon márciusban helyi idő szerint 2 órakor előre, októberben nyári idő szerint 3 órakor vissza kell állítani az órákat.

Teljes cikk
 
2016.03.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 24.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Öt mérkőzéssel rajtol el az NBIII.Közép csoport 24.fordulója. Ami a tabellát illeti, az éllovas Kozármisleny Gyulán vendégszerepel, a második SZEOL a Dunaharasztit fogadja, míg a harmadik Komló a szegediekhez hasonlóan szintén hazai pályán a Monort fogadja. A szabadnapos pedig ezúttal csapatunk az FC Dabas lesz.

Szombat - 2016.03.26.
Pénzügyőr SE
-
ESMTK
0 : 1
SZEOL SC
-
Dunaharaszti MTK
2 : 1
V-Gyulai TFC
-
HR-Rent Kozármisleny
1 : 4
Szentlőrinc SE
-
Szekszárdi UFC
0 : 1
Komlói Bányász SK
-
Monor SE
2 : 1
       
szabadnapos:
  FC Dabas  
 
 
2016.03.25.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.márc.26-27.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas II
Szombat, 15:00
FC Dabas II - Dömsödi SE
FC Dabas III
Vasárnap, 15:00
FC Dabas III - Dunafüred-Százhalombatta
FC Dabas U19
Szombat, 10:00
FC Dabas U19 - Fenomenon FC UPSE
FC Dabas U17
Szombat, 12:00
FC Dabas U17 - Fenomenon FC UPSE
FC Dabas U16
Vasárnap, 10:00
Hernád SE - FC Dabas U16
FC Dabas U15
Szombat, 14:00
Jászberényi FC - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Szombat, 12:00
Jászberényi FC - FC Dabas U14
 
 
2016.03.25.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport 24. forduló
 

2016.03.26. (szombat) 15:00 óra
Pénzügyőr SE - ESMTK
Mindkét csapatnak nagyon stabil a védelme, nem várható sok gól ezen az összecsapáson. Idén először játszik Pasaréti úti otthonában a Pénzügyőr, s ez feléjük billentheti a mérleg nyelvét. Tippem: 1-0

2016.03.26. (szombat) 15:00 óra
SZEOL SC - Dunaharaszti MTK
A Dabason elért értékes döntetlen után újabb rangadót játszanak a szegediek, akik a Kozármisleny után egy újabb nagy rivális a Haraszti ellen is begyűjthetik a három pontot. Tippem: 2-1

2016.03.26. (szombat) 15:00 óra
Várfürdő-Gyulai Termál FC - HR-RENT Kozármisleny
A Kozármisleny nem veszi félvállról az összecsapást, amit jól jelképez, hogy már pénteken elutaznak a háromszáz kilométerre lévő békés megyei településre. A hazaiak az előző fordulóban hosszú idő után ismét nyerni tudtak, de egyértelműen a Misleny a mérkőzés esélyese. Tippem: 1-3

2016.03.26. (szombat) 15:00 óra
Szentlőrinc SE - Szekszárdi UFC
Három idegenbeli mérkőzés után, melyből kettőt megnyert, hazai közönség előtt játszik a Szentlőrinc. A vendégek legutóbbi három mérkőzésüket elveszítették, így egyre égetőbb lenne számukra a pontszerzés, de a két csapat formája alapján a Szentlőrinc győzelmére látok nagyobb esélyt. Tippem: 2-1

2016.03.26. (szombat) 15:00 óra
Komlói Bányász - Monori SE
Sokba került a paksi tartalékok elleni múlt heti idegenbeli győzelem a Komlónak. Márkvár Patrikot, és a góllövőlistát másodmagával vezető Bata Csongort két mérkőzésre eltiltották. Ugyanígy járt Varga László másodedző is, míg Varga Balázs vezetőedző három mérkőzésen nem ülhet a kispadon. Fentiek ellenére, hazai pályán, lelkes szurkolói előtt úgy vélem, hogy tovább reménykedhetnek a feljutásban és sikerül otthon tartaniuk a három pontot. Tippem: 1-0

2016.03.27. (vasárnap) 15:00 óra
Budafoki MTE-Újbuda FC - Békéscsaba 1912 Előre II.
Válogatottunk mérkőzése miatt a hétvégén nem lesz forduló az NB1-ben, így végképp megjósolhatatlan, hogy milyen összetételben állnak ki a tartalékcsapatok. Ha nem lesz sok visszajátszó, akkor az Újbuda nyeri a mérkőzést. Tippem: 3-2

2016.03.27. (vasárnap) 16:00 óra
Bölcskei SE - Paksi FC II.
Buzás Attila a hazaiak vezetőedzője így nyilatkozott a mérkőzést megelőzően a Bölcske SE Facebook oldalán: "Egyeseknek rangadó, én ezt a mérkőzést mégsem tudom igazán komolyan venni. Azt hiszem, az ilyenfajta találkozókban alapjaiban nem találom a Fair Play-t, és számomra mellőz minden sport élményt! Nagyon sok problémával küzdünk, sok a sérült, beteg és pillanatnyilag még azt sem tudom, hogy állhat össze a kezdő csapat. Az őszi találkozó, illetve az elmúlt időszak felkészített, egy vélhetően teljesen inkorrekt mérkőzésre. Úgy gondolom, bármilyen eredményt csak hatalmas lelkesedéssel és szerencsével fogunk tudni elérni. 
Ez is a futball, bízzunk a szép jövőben!"

2016.03.27. (vasárnap) 16:00 óra
Hódmezővásárhelyi FC - Budapest Honvéd-MFA II.
Visszajátszók nélkül is a kispestiek lennének az esélyesek a bennmaradásért küzdő hazaiak ellen. Tippem: 1-2

Teljes cikk
 
2016.03.24.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet - 3.szám *
 

KEDVES DABASI LABDARÚGÓ KÖZÖSSÉG!

Régiónk legnagyobb és egyik legrégebbi múltra visszatekintő sportklubjaként egy színvonalas tájékoztató újság megjelenéséről döntött a klub elnöksége. Ezt a kezdeményezést az egyesületi sportélet minősége, az itt sportolók száma is indokolja, valamint a labdarúgást kedvelők széles közössége is igényt tart arra, hogy e rendszeres tájékoztató kiadvánnyal is kapcsolatot teremtsünk egymás között.

Az egyesületben folyó szakmai munka és a rendkívül sok esemény kellő témát ad ahhoz, hogy kéthetente tartalommal tölthessük meg ezt a lapot, amelynek első  számát most kezében tartja. Célunk, a tájékoztatáson túl, egy olyan közösség építése, amely a városi és a térségi sportélet egyik zászlóshajója lesz. Kívánom, hogy legyenek aktív részesei e közösségnek, csatlakozzanak minél többen e zászlóshajó legénységéhez, vagy szálljanak fel rá utasként.

Remélem, hogy munkánkkal, az összefogással céljaink elérését együtt fogjuk szolgálni!
Hajrá Dabas! Hajrá magyar foci! Hajrá magyar sport!

 

Kőszegi Zoltán
az FC Dabas elnöke
polgármester

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre kattintva Online formában is megtekintheti

Dabasi GÓL-helyzet - 1.évfolyam, 3.szám

 
 
2016.03.23.
www.fcdabas.hu
NŐI
Díjazás és Interjú - Palásti Enikő *
 

Márciusban lesz két éve, hogy Palásti Enikő az FC Dabas Női labdarúgó csapatának a tagja. Ez idő alatt minden bajnoki mérkőzésen részt vett és az edzés látogatottsága szinte száz százalékos.

Enikő hozzáállása példaértékű, amelyet az FC Dabas edzői stábja is elismer. Jutalma a Feczesin testvérek közreműködésével Dabasra kerülő Gyurcsó Ádám által felajánlott focicipő.

Csak így tovább Enikő! Hajrá Dabas!

Az alábbiakban pedig a Schilingerné Budai Zsuzsanna által készített Palásti Enikő Interjút tekinthetik meg:

Kedvenc focicsapatod és focistád?

Kedvenc csapatommal az egyesületünk elég szoros kapcsolatban áll, vagyis az Fc Barcelonaval. Ebből kifolyólag a kedvenc játékosom is ennek a csapatnak a színeiben játszik, aki nem más, mint Lionel Messi.  Eszméletlen tehetségesnek tartom és elég sokat tett azért, hogy elérje azt, ahol most tart, ezért egyben ő a példaképem is.

Miért kezdtél el focizni?

Focizni először hobbi szinten kezdtem el, de ez azóta már fontosabb szerepet tölt be az életemben. Minden magamtól telhetőt megteszek, amennyiben azt az időm es energiám engedi.

Mit vársz a magyaroktól az EB-n?

Mivel még nem volt szerencsém nemzetközi labdarúgó tornán látni a magyar válogatottat, ezért most nagyon jó érzés lesz ezt átélni. Bízom benne hogy, kis szerencsével és a norvégok ellen mutatott játékkal a csoportból továbbjutunk. Hajra magyarok!

 

 
 
2016.03.23.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13 *
 

Balogh Tamás, az FC Dabas U13-as korosztályának edzője a hétvégi Kiemelt Bozsik Tornát követően az alábbi beszámolót közölte:

" Hétvégén elkezdődött a kiemelt Bozsik program az U-13nak. Első állomásunk Budaörsön volt.
Öt mérkőzést játszottunk, amelyeken 2 győzelem, 2 vereség és 1 döntetlen volt a mérlegünk.

Minden összecsapáson a passzos labdakihozatalt erőltettük, párszor gólt kaptunk belőle, de igazából nem ezzel volt a probléma. Egész múlt héten az egy az egy elleni párharcokat, illetve fejeseket gyakoroltuk, sajnos hétvégén ebből nem sokat láttunk. Az öt mérkőzésen körülbelül tíz szögletet rúgott az ellenfél és mi ebből egyet tudtunk kifejelni, a többi mind az Övéké volt! Mezőnyben a párharcok 70%-át elveszítettük!

Ami pozitívum volt, hogy minden ziccerünket góllal tudtuk befejezni, ami eddig nem igazán ment. Összességében nem volt rossz a játék, amikor nálunk volt a labda vezettünk szép támadásokat, voltak jó beadásaink, viszont távolról még mindig nagyon keveset lövünk.

Dolgozunk tovább és megpróbálunk mindent kihozni a srácokból a heti négy edzésen!

Hajrá Dabas! "

 
 
2016.03.23.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U15 - Salgótarjáni BTC (9 : 0) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U15-ös csapatának vezetőedzője a hétvégi Salgótarjáni BTC elleni hazai mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Jól kezdtük a tavaszt, hiszen az ellenfelünknek esélyt sem hagytunk a kibontakozásra, ezt támasztotta alá a gyors támadójátékunk, amely sorozatban gyártotta a helyzeteket. Az más kérdés, hogy ezek értékesítésével még hadilábon állunk, de ne legyünk telhetetlenek.
A védelmünktől tudatos labdakihozatalokat kaptam vissza, amely nagy előrelépés az előző félévhez képest. Mind a két félidőben produkáltunk olyan 20 percet, ahol a játék egyértelműen úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. Azonban esetenként beleestünk abba a hibába, hogy elkényelmesedtünk és megelégedtünk az ellenfél által diktált irammal, amely nagy hiba a számunkra, ugyanis ez a komfort zónát sem érte el.

Dühös voltam ezért, még akkor is, ha ezt nagy különbségű vezetésnél engedtük meg magunknak, mert a jobb csapatok ellen, ha ez előfordul, akkor hamar eldöntheti a mérkőzés sorsát. Ezen szituációkban, főleg az utolsó 15 percben a cserék beszálltával zökkentünk ki a ritmusból, amely intő jel. Sokkal nagyobb koncentrációt követelek meg tőlük, különben nem férnek be szoros szituációknál a csapatba.

A győzelemhez gratulálok! "

FC Dabas U15 - Salgótarjáni BTC (9 : 0) (3:0)

Gól: Varga K A (15'), Krizsán L M (17'), Vörös T (25'), Varga K A (47'), Vörös T (49'), Varga K A (53'), Molnár L (56'), Pekker G L (72'), Vörös T (79')

 
 
2016.03.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT/UP
Interjú Simon Balla Istvánnal *
 

Az idei évben tovább bővült az FC Dabas edzői stábja. A munkájával a szakmájában komoly elismeréseket begyűjtő Simon Balla Istvánt sikerült az FC Dabasnak leszerződtetnie.

A több NBI-es klubcsapatnál (FTC, Kecskemét, Tatabánya, Győr, Lombard Pápa, Paks) is megforduló "Atléta Szakedző / Erőnléti edző"-vel Schilingerné Budai Zsuzanna készített egy rövid interjút a közelmultban:

Kérlek, pár szóban mutatkozz be a Kedves Olvasóknak:

Simon Balla Istvánnak hívnak, valamikor én is élsportoló voltam, a 400 méteres gátfutásnak voltam a magyar csúcstartója, ezzel 10. voltam az Európa ranglistán. Eleve az élsportból jöttem és lettem edző. Atlétikai edzőként nyertem 60 magyar Bajnokságot, illetve Vízilabda csapattal, Kosárlabda csapattal és Kézilabda csapattal is Felnőtt magyar Bajnokságot sikerült nyerni. 1994-ben kitaláltam, hogy erőnléti edző leszek, a Fradi Felnőtt csapatához kerültem és elkezdődött az erőnléti pályafutásom. Mind eközben 2000-ben edzettem a Lombard Tatabányát, ahol olyan játékosok voltak, mint Kiprich Józsi, Szalma Józsi, Vincze István, Mészöly Géza, Kozma István, Gelei Karcsi, Zsivóczki Gyula.  33 éves átlag életkor, IV. lettek a Bajnokságban, mert kaptak egy kis erőnlétet.

Hogyan jött a felkérés, hogy az FC Dabas Felnőtt és Utánpótlás játékosait segítsd a felkészülésben:

A felkérés a Kerekes Barnán keresztül jött, Ő jelezte, hogy lenne igény itt Dabason arra, hogy én ide kerüljek. Igazából a futballból kiszálltam kicsit, a Fradinál abbahagytam futballal való foglalkozást, mert a rövid távú Gyorskorcsolyázóknak vagyok most a felkészülési edzője, akik most az első VB-t nyerték meg, most 6 hónapja velük foglalkozom.

Véleményed szerint, melyek azok a területek, amelyek leginkább fejlesztésre szorulnak a mai labdarúgó játékosoknál:

Nyilván ez a terület a képességfejlesztés kategóriába tartozik, és ide tartozik a gyorsaság, a koordináció, az erőfejlesztés, a lazaság fejlesztés. Például a lazaság fejlesztés egy nagyon fontos dolog, amit sajnos elhanyagolnak a magyar futballban, egyáltalán a magyar sportban. Az állóképesség fejlesztés az már annyira speciális, hogy az átcsúszik a labdarúgó edzők feladatává.

Ezen rövid idő alatt, amióta itt vagy nálunk, hogy érzed magad, mi az, amit jónak találsz illetve mi az, amin szerinted még dolgoznunk-javítanunk kell:

Jól érezni jól érzem magam, és látom a tiszteletet itt a szemekben. Ez egy nagyon jó kérdés, az a helyzet, hogy sok mindenben kell fejlődni, nagyon nagy hiányosságok vannak, főleg az utánpótlás korú játékosoknál, de ez nem csak a Dabasra vonatkozik, ez előtt Zalaegerszegen voltam, és ott is ugyanezeket tapasztaltam, amit most itt is tapasztalok, olyan szinten képzetlenek a mozgásban a gyerekek, hogy van mit bőven fejleszteni.

További képek

 

 
 
2016.03.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Inárcs VSE (4 : 1) *
 

Ledő László, az FC Dabas III csapatának vezetőedzője az Inárcs elleni hazai győzelmet követően az alábbi értékelést adta:

" Szombat délután az FC Dabas III villanyfényes mérkőzésen az Inárcs csapatát látta vendégül bajnoki mérkőzésen. Ismét kellemes, de egyben nehéz gondom volt, mert 18 játékost nevezhettem, de a kimaradó 3-4 játékos is játszhatott volna.

A mérkőzés elején felhívtam a csapat figyelmét, hogy ne tévesszen senkit az meg, hogy az ellenfél rosszul kezdte a tavaszi szezont. Kiemeltem azt is, hogy még egyszer nem szeretném meglátni, hogy valaki tartalékol, mert tizenöt perc után bárkit lehozok, mivel voltak minőségi cseréink a padon is.

A fiúk átérezték, hogy az első perctől koncentrálni kell. A 2.percben egy szép támadás végén Kmetyó Máté megszerezte a vezetést csapatunknak. Szebben nem is kezdhettük volna a mérkőzést. A 30.percig ellenfelünknek esélyt se adtunk, azonban az első buta hibánkból büntettek. A fiúkon éreztem, hogy nincs vége, mert öt percre rá az addig is jól játszó Tihany Dani nagyszerű beadását Györgyövics Pisti a bal felső sarokba fejelte. Gyönyörű gól volt, meg kell hagyni! Végül, hogy nyugodtan mehessünk a félidőben pihenni, Dani egy kapu előtti kavarodás után kilőtte a jobb alsó sarkot, amivel a félidei állás 3:1 volt ide.

A második játékrészben a cserék jóvoltából ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Nagy küzdelem folyt a pályán, mindkét kapu előtt helyzetek sokasága alakult ki. Volenszki Gábor lehúzta a redőnyt, Tihany Dani pedig egy szép akció végén megszerezte a második gólját, így 4:1-re módosult az állás, ami a végeredmény is lett egyben.

Gratulálok a csapatnak!  Ismét léptünk előre egyet, de még mindig az út elején vagyunk. A mérkőzés után a Basa Attila által készített brassóit a csapat elfogyasztotta. Köszönjük neki!

MÁRCIUS 27-ÉN VASÁRNAP SÁRIBAN A DUNAFÜRED CSAPATÁT FOGADJUK 15 ÓRÁS KEZDÉSSEL. MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK A MÉRKŐZÉSRE!

Hajrá Dabas!

FC Dabas III - Inárcs VSE 4 : 1 (3:1)

Gól: Kmetyó (1'), Györgyövics (36'), Tihany (45'), Tihany (49')

 
 
2016.03.21.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Újpest 1885 FC - FC Dabas U19 / U17 *
 

Az FC Dabas U17 / U19 hétvégi bajnoki mérkőzéseit követően Ledő László az alábbi észrevételeit osztotta meg oldalunkkal:

" Az FC Dabas U17 / U19 pénteken az Újpest vendége volt.

Az U19-es csapatunk az előző heti jó eredmény után önbizalommal telve várhatta a mérkőzést. Az összecsapáson mindenki megtett mindent, de nem véletlenül vezeti az Újpest veretlenül a bajnokságot, így ennek is köszönhetően végül 5:0-ás vereséget szenvedtünk.

A mérkőzés elején azt kértem a srácoktól, hogy gyakoroljuk a védekezést és próbáljuk a labdakihozatalokat is megcsinálni. Jó volt látni, hogy próbáltak játszani és nem csak túlélni ezt a mérkőzést. Helyzeteink is voltak, méghozzá szép akciók végén, de ezek sajnos kimaradtak.

A mérkőzés után az ellenfél edzője is gratulált, hogy jó volt egy olyan csapat ellen játszani, aki focizni akart és próbálta a labdakihozatalokat erőltetni, illetve mikor szorult helyzetben volt, akkor sem rugdosta a labdát össze vissza, amerre áll. A mérkőzést követően megköszöntem a hozzáállását a csapatnak.

Az U17-es csapat nagyon jó pörgős mérkőzést játszott. Az előző héthez képest száz százalékban feljavultak. Próbáltak sokat labda nélkül mozogni és 2-3 érintőben játszani. 1:0 után voltak lehetőségeink, de ezeket nem sikerült értékesíteni. (Ezen még dolgozni kell majd edzésen). Ki-ki küzdelem folyt a pályán, de sajnos egy buta hiba után kettőre növelte az Újpest az előnyét. Jó volt látni, hogy nem adják fel a fiúk és hajtottak tovább, azonban ezen a napon az Újpest bizonyult jobbnak.

A végeredmény 3:0 a hazaiaknak. Mondtam a srácoknak, hogy fel a fejjel, mert ezzel az akarattal és játékkal sok csapatott meg fognak verni.

Hajrá Dabas! "

Újpest 1885 Futball Kft - FC Dabas U19 5 : 0 (3:0)
Gól: -

Újpest 1885 Futball Kft - FC Dabas U17 3 : 0 (1:0)
Gól: -

 
 
2016.03.21.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Pilisi LK (5 : 3)
 

Ledő László vezérletével 5:3-as győzelmet aratott U16-os csapatunk. A szakvezető a Pilis elleni mérkőzésről az alábbi beszámolót közölte:

" U16-os csapatunk szombaton a Pilis gárdájával játszott bajnoki mérkőzést.

Akadozott a játék, de az első negyedóra után látni lehetett, hogy ezt a mai mérkőzést meg fogjuk nyerni, csak rajtunk múlik mennyivel. A 20.percben Márton Tóni 38 -40 méterről lövésre szánta el magát és ha már rákészült, akkor a kapus hiába nyújtózkodott, már csak a hálóból tudta kivenni a labdát (1:0). A srácok átestek a holtponton, igaz sok volt a labdakezelési hiba.

A második félidőben minket segített a szél is. Azt kértem, hogy 1-2 kényszerítő után lőjük be a védelem mögé a labdát és onnan próbáljunk értékesíteni a helyzetet. Szép megoldásokat és gólokat láthattak a kilátogató szülök. Sajnos 5:1-es vezetésnél butaságok sorozatát csináltuk és ezzel ellenfelünknek két gólt is ajándékoztunk.  A végeredmény 5:3 lett az FC Dabas U16 javára

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U16 - Pilisi LK 5 : 3 (2:1)

Gól: Márton A (22'), Balog M (43'), Jurászik G (55'), Balog M (63'), Balog M (83')

 
 
2016.03.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Alsónémedi SE - FC Dabas II (1 : 1) *
 

Döntetlenre végződött a forduló rangadója

Kucsák István csapata az egyik legfőbb riválisa és egyben üldözője otthonába látogatott a hétvégén. Az Alsónémedi SE a harmadik helyen áll, ponthátránya az FC Dabas II-vel szemben mindössze egy győzelemnyi, a második Százhalombattától pedig csak gyengébb mutatóinak köszönhetően marad el, így minden kétséget kizárólag egy nagyon komoly rangadó előtt álltunk.

Szűk fél óra tapogatózást követően (éllovashoz méltóan) magunkhoz ragadtuk a vezetést. Farkas Krisztián 25.percben szerzett találatának köszönhetően egy gólos előnnyel sikerült lehoznunk az első játékrészt. A folytatásban azonban nem sikerült megtartanunk a vezetést, Lakatos Soma ugyanis a 63.percben kiegyenlítette a mérkőzés állását. A fennmaradó játékidőben helyzetek ugyan adódtak, a győztes találatot azonban egyik fél sem tudta bevinni, így a "hatpontos" rangadó végül 1:1-es döntetlennel zárul.

Az FC Dabas II továbbra is az élen, azonban a Százhalombatta győzelmével egy pontra megközelítette Kucsák Istvánékat. Jövő hétvégén újabb erőpróba...a Dömsödi SE ellen.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.20 (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Alsónémedi

Alsónémedi SE - FC Dabas II 1 : 1 (0:1)

FC Dabas II: Bartus - Dankó, Cemmel, Farkas R, Lanczkor, Gáspár, Janicsák, Fábri (Pék - 71), Farkas K, Feczesin (Mráz - 89'), Varga

Csere: Ledő, Mráz, Pék, Danyis, Gugyerás, Bálint Z, Botlik

Gól: Lakatos S (63') ill. Farkas K (25')

Sárga lap: Kurucz (22'), Balogh (44'), Liszkay (90') ill. Janicsák (55'), Cemmel (71'), Dankó (74'), Lanczkor (91')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.03.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - SZEOL SC (0 : 0)
 

Gól nélküli döntetlen a Szeged ellen

NBIII-as keretünk a tabella második helyén álló SZEOL SC-t fogadta vasárnap délután. Első csapatunk immáron Dajka László vezérletével vágott neki soros bajnoki mérkőzésének.

Jó iramú összecsapást játszottak a felek, fogást azonban egyik csapat sem talált a másikon. A gól nélküli első játékrészt követően Dajka László a támadószekció frissítése és megerősítése érdekében cserékre szánta el magát. Elsőként Bárányos Zsoltot, majd Körmöczy Szebasztián küldte a pályára, végül a 79.percben pedig új szerzeményünknek, Kállai Istvánnak is lehetőséget adott. Az "egy gólos" mérkőzésen a győztes találat azonban mindkét fél részéről elmaradt, így végül pontosztozkodással zárult az FC Dabas - SZEOL SC NBIII-as összecsapás.

A döntetlennel és a vele járó egy szerzett ponttal csupán részben lehetünk elégedettek. A veretlenségi sorozatunk ugyan tovább növekedett, azonban a hat pontos előnye megmaradt riválisunknak, így sajnos közelebb egyáltalán nem tudtunk férkőzni a hőn áhított dobogós helyezésekhez.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.20 (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - SZEOL SC 0 : 0 (0:0)

FC Dabas: Török - Dévai, Lázár, Kozma, Komoróczi, Surányi, Molnár, Domonyi (Kállai I - 79'), Takács (Bárányos - 58'), Geiger (Körmöczy - 67'), Csák

Csere: Scheilinger, Körmöczy, Kállai I, Bárányos, Zsíros, Hollauer

Gól: -

Sárga lap: Takács (25'), Komoróczi (40'), Dévai (82'), Molnár (87') ill. Végh (32'), Kormányos (88')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.03.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 23.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Hat mérkőzés marad a hét utolsó napjára. A szabadnapos ezúttal a listavezető Kozármisleny FC, így ők ezen a hétvégén nem tudják tovább gyarapítani pontjaik számát.

Vasárnap - 2016.03.20.
Békéscsaba 1912 Előre FC
-
Szentlőrinc SE
3 : 2
FC Dabas
-
SZEOL SC
0 : 0
Dunaharaszti MTK
-
Pénzügyőr SE
0 : 1
ESMTK
-
Budapest Honvéd MFA II
1 : 1
Hódmezővásárhely FC
-
Bölcskei SE
0 : 1
Paksi FC II
-
Komlói Bányász SK
2 : 3
       
szabadnapos:
  HR-Rent Kozármisleny FC  
 
 
2016.03.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Inárcs VSE (4 : 1) *
 

Újabb győzelmet aratott hármas csapatunk

Ledő László játékosai tovább folytatták remek tavaszi szereplésüket. Az FC Dabas III remek formában van, hármas csapatunk ugyanis idén még nem talált legyőzőre, három győzelme mellé mindössze egy döntetlen csúszott be, így szépen lassan elindult a felzárkózás az élbolyra.

Remekül kezdődött a műfüves pályán megrendezett késő délutáni összecsapás, ugyanis Kmetyó Máté révén már az első percben vezetéshez jutottunk (1:0). Ezt követően jó fél óra gólcsend következett, amit sajnos az inárcsiaknak sikerült megtörniük (1:1), azonban Györgyövics István góljával rövid időn belül ismét előnybe kerültünk (2:1). A félidő zárásaként Tihany Dániel is betalált (3:1), így magabiztos vezetés birtokában térhettek pihenőre játékosaink.

A mérkőzés elejéhez hasonlóan a második játékrészt is jól kezdtük. A 49.percben Tihany Dániel saját maga második, míg csapata negyedik gólját megszerezve tovább növelte előnyünket (4:1). A fennmaradó időben több találat már nem esett, így végül magabiztos hazai győzelemmel zárult az összecsapás.

Jövő hétvégén ismét hazai pályán léphet pályára hármas csapatunk, az ellenfél akkor a középmezőnyben tanyázó Dunafüred-Százhalombatta lesz.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.19 (szombat, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Inárcs VSE 4 : 1 (3:1)

FC Dabas: Volenszki G - Bálint Z (Somogyi - 68'), Laczkó, Kveták, Fajt (Fodor - 46'), Györgyövics (Gogolák - 46'), Bálint G, Ubornyák (Gugyerás - 46'), Kocsó (Pucsinszki - 46'), Kmetyó, Tihany (Pasztyerik- 82')

Csere: Ledő, Pasztyerik, Fodor, Gogolák, Somogyi, Gugyerás, Pucsinszki

Gól: Kmetyó (1'), Györgyövics (36'), Tihany (45'), Tihany (49') ill. Helik (31')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2015.03.20.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki mérkőzés eredményeit tekinthetik meg:

U19
Újpest 1885 Futball Kft - FC Dabas U19
5 : 0 (2:0)
 
Gól:
-
     
U17
Újpest 1885 Futball Kft - FC Dabas U17
3 : 0 (1:0)
 
Gól:
-
       
U16
FC Dabas U16 - Pilisi LK
5 : 3 (2:1)
 
Gól:
- Márton A V (22')
    - Balog M (43')
    - Jurászik G (55')
    - Balog M (63')
    - Balog M (83')
     
U15
FC Dabas U15 - Salgótarjáni BTC
9 : 0 (3:0)
 
Gól:
- Varga K A (15')
      - Krizsán L M (17')
      - Vörös T (25')
      - Varga K A (47')
      - Vörös T (49')
      - Varga K A (53')
      - Molnár L (56')
      - Pekker G L (72')
      - Vörös T (79')
       
U14
FC Dabas U14 - Salgótarjáni BTC
4 : 2 (3:0)
 
Gól:
- Gáspár Zs (23')
      - Csáki B (27' - öngól)
      - Gáspár Zs (33')
      - Kovalik N (74')
       

 
 
2016.03.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Hivatalos közlemény - FC Dabas *
 

Az FC Dabas vezetősége Honti József egészségügyi állapota következtében kialakult vezetőedzői helyzettel kapcsolatban az alábbi információkat teszi közzé:

" Régi-új edző az FC Dabas SE kispadján

A Klub vezetése, tekintettel arra, hogy Honti mester felépülése, és munkába állása csak egy hosszabb gyógykezelést igénylő folyamat után várható, ezért az elmúlt napokban kereste azt a szakembert, aki a tavaszi idény végéig az NBIII-as csapat szakmai munkáját irányítja.

A választás Dajka Lászlóra esett, aki már vezette az FC Dabas első gárdáját. Dajka, Gálvölgyi Istvánt váltotta a kispadon a 2006-2007-es bajnoki évad tavaszi szezonjában és a következő bajnoki idényben is ő ült a kispadon. Tehát nem ismeretlen a dabasi közeg számára, és nem ismeretlen az NBIII középcsoportja sem, hiszen legutóbb a Budafok gárdáját irányította. "

Dajka László

 
 
2016.03.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 23.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Hat mérkőzés marad a hét utolsó napjára. A szabadnapos ezúttal a listavezető Kozármisleny FC, így ők ezen a hétvégén nem tudják tovább gyarapítani pontjaik számát.

Vasárnap - 2016.03.20.
Békéscsaba 1912 Előre FC
-
Szentlőrinc SE
15:00
FC Dabas
-
SZEOL SC
15:00
Dunaharaszti MTK
-
Pénzügyőr SE
15:00
ESMTK
-
Budapest Honvéd MFA II
15:00
Hódmezővásárhely FC
-
Bölcskei SE
15:00
Paksi FC II
-
Komlói Bányász SK
15:00
       
szabadnapos:
  HR-Rent Kozármisleny FC  
 
 
2016.03.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 23.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Két mérkőzéssel rajtol el az NBIII.Közép csoport 23.fordulója

Szombat - 2016.03.19.
Szekszárdi UFC
-
V-Gyulai TFC
15:00
Monor SE
-
BMTE-Újbuda FC
15:00
       
szabadnapos:
  HR-Rent Kozármisleny FC  
 
 
2016.03.18.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport 23. forduló
 

2016.03.19. (szombat) 15:00 óra
Szekszárdi UFC - Várfürdő-Gyulai Termál FC
A Szekszárd otthon tartja a három pontot a tavasszal eddig minden mérkőzésén vereséget szenvedő Gyula ellen. Tippem: 2-1

2016.03.19. (szombat) 15:00 óra
Monori SE - Budafoki MTE-Újbuda FC
Szerdán pótolta az Újbuda a korábbról elmaradt Dabas elleni mérkőzést, s ezúttal is a hajrában kapott gólt, mellyel most vereséget szenvedett. A múlt héten győzelemmel mutatkozott be a monoriak kispadján Horváth Dávid. Úgy vélem, hogy kitart a lendület, s a hazaiak nyernek, az egyébként jobb játékosállománnyal rendelkező újbudaiak ellen. Tippem: 3-2

2016.03.20. (vasárnap) 15:00 óra
Békéscsaba 1912 Előre II. - Szentlőrinc SE
Legutóbbi három mérkőzését megnyerte a Szentlőrinc, s Békéscsabáról is elhozza a három pontot. Tippem: 0-1

2016.03.20. (vasárnap) 15:00 óra
FC Dabas - SZEOL SC  
A Kozármisleny legyőzése után egy látszólag kisebb hal, de egy ugyancsak nehéz mérkőzés vár a szegediekre. A pest megyei együttes van annyira erős, hogy minimum egy pontot otthon tartson. Tippem: 1-1

2016.03.20. (vasárnap) 15:00 óra
Dunaharaszti MTK - Pénzügyőr SE
Négy mérkőzés óta nem nyert a Dunaharaszti. Ha a Pénzügyőr ezúttal kihasználja helyzeteit, akkor meglepetést okozhat. Tippem: 0-1

2016.03.20. (vasárnap) 15:00 óra
ESMTK - Budapest Honvéd-MFA II.
A tavasszal nagyon kevés gól esik a pesterzsébetiek mérkőzésein. Úgy gondolom, hogy ezúttal is így lesz. Tippem: 1-0

2016.03.20. (vasárnap) 15:00 óra
Hódmezővásárhelyi FC - Bölcskei SE
Nehéz tippelni a Bölcske mérkőzéseire, hiszen kifejezetten rapszodikus csapat. A Kozármislenytől 9-0-ra, a Szekszárdtól 4-0-ra kapott ki, de a másik három tavaszi meccsét egyaránt 1-1-re hozta le. Úgy vélem, hogy ezúttal is döntetlent ér el az utolsó előtti helyen álló Hódmezővásárhely ellen. Tippem: 1-1

2016.03.20. (vasárnap) 15:00 óra
Paksi FC II. - Komlói Bányász
Szerdán 1-0-s vereséget szenvedett a Kozármisleny ellen a Komló, s így némileg hátrányba került a Mislenyt korábban legyőző szegediekkel szemben. Egy pontnál többet nem hoznak el az utóbbi hetekben jó formát mutató paksiak otthonából. Tippem: 1-1

Teljes cikk
 
2016.03.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - SZEOL SC *
 

Vasárnap délután a második helyezett SZEOL SC látogat Dabasra

A szerdai napon ugyan fontos rangadót nyert NBIII-as csapatunk, azonban ahhoz, hogy az élmezőnyhöz valóban fel tudjunk zárkózni, bravúrt kell végrehajtanunk és le kell győznünk vasárnap délután a Kozármisleny legfőbb üldözőjét, a SZEOL SC-t.

Reméljük első csapatunk lezárta a döntetlenek időszakát és a szerdán megkezdett győztes úton halad tovább. Kucsák István játékosai jelenleg négy pontra vannak a dobogótól és amennyiben sikerül a Szegedet is két vállra fektetniük, a különbség egy győzelemre apadhat riválisunkkal szemben.

A SZEOL SC azonban közel sem ígérkezik könnyű ellenfélnek, remek formát mutatnak, amit bizonyít, hogy a második helyről várhatják a dabasi kirándulást. Elmúlt két mérkőzésüket megnyerték a Tisza-partiak, ráadásul legutóbb épp a listavezető Kozármislenyt legyőzve gyűjtötték be újabb pontjaikat.

Mi mást kívánhatnánk, mint élvezetes mérkőzést, férfias küzdelmet és dabasi sikert.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - SZEOL SC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.20. (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2016.03.18.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNŐTT
ALSÓNÉMEDI-DABAS II. A tizenhat meccse veretlen harmadikhoz utazik az éllovas
 

A helycsere kizárható. Legalábbis a 19. fordulót követően. A Pest megyei II. osztály, Déli csoportjának vasárnapi játéknapján a 41 ponttal és a szezonban eddig 12 győzelmet számláló harmadik Alsónémedi SE a 44 egységgel első helyezett, az évadban 14 alkalommal nyerő Dabas II.-t látja vendégül.

Meglehetősen kedvező előjelekkel készül a rangadóra a házigazda. Rácz László társulata legutóbb ugyan "csak" 0-0-ra végzett Felsőpakonyban, de az ASE immár 16 bajnokit számláló veretlenségi sorozatot tudhat magáénak, hiszen Csik Tiborék legutóbb 2015. augusztus 23-án, Hernádon szenvedtek vereséget (3-0), azóta viszont 11 győzelmet arattak és 5-ször kellett megosztozniuk a pontokon az aktuális riválissal. Erre mondják, hogy nem semmi, miként az sem, hogy a listavezető is kilencmeccses jó szériában van, hiszen Kucsák István csapata legutóbb 2015. október 10-én, még a 9. forduló keretében kapott ki, igaz, akkor relatíve nagyon, hiszen a támadófutballt abszolút felvállaló, újoncként remek eredménysorral büszkélkedő Dunavarsány 6-4-es diadalt aratott.

Ami a látogató dolgát nem könnyíti meg: jelen állás szerint az NB III, Közép-csoportjában szereplő első társulat és a megyei II. osztályú "fakó" szakmai munkájáért is Kucsák István felel, márpedig előbbi szintén vasárnap 15 órakor lép pályára, éspedig a jelenlegi második SZEOL SC-t fogadja. Hogy mi lesz így és mi lehet a megoldás? Vasárnap kora estére kiderül.

A SZÁMOK TÜKRÉBEN

Az Alsónémedi SE bajnoki szereplése hazai pályán a 2015/2016-os szezonban:
9 mérkőzés, 7 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség, 32-9-es gólkülönbség, 23 pont

Az FC Dabas II. bajnoki szereplése vendégként a 2015/2016-os szezonban:
9 mérkőzés, 7 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 34-6-os gólkülönbség, 22 pont

Az Alsónémedi SE szereplése az előző öt fordulóban:
3 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség, 12-5-ös gólkülönbség, 11 pont

Az FC Dabas II. szereplése az előző öt fordulóban:
5 győzelem, 0 döntetlen, 0 vereség, 15-3-as gólkülönbség, 15 pont

MÚLTIDÉZŐ

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 4. forduló (2015. szeptember 6., vasárnap)

Dabas II - Alsónémedi 4-0 (1-0)
Dabas, Pálya utca, 120 néző. Vezette: Bódy B. /5; 4/ (Fodor Zs., Vargha T.)

FC DABAS II.: Nagy D. 6-2=4 - Dankó J. 7 (Bálint Z. 0, 74. p.), Cemmel P. 7, Botlik G. 6, Danyis A. 8 - Gáspár T. 7, Janicsák A. 6 (Láposi J. 0, 74. p.), Fodor G. 6 (Gugyerás P. 0, 71. p.), Farkas K. 7 (Kucsák I. 0, 77. p.) - Fábri Á. 7, Varga B. 6 (Volenszki G. 0, 84. p.). Játékos-edző: Kucsák István.

ALSÓNÉMEDI SE: Borsi D. 6 - Győrvári T. 6, Suhanyec D. 6, Szalai J. 5, Balogh P. 4 - Sándor Á. 5, Bereczki G. 5, Kénoszt F. 5 (Sándor B. 0, 66. p.), Lakatos S. 6 (Balogh V. 0, 81. p.), Balázs G. 6 - Liszkay G. 5 (B. Roberto 0, 68. p.). Edző: Rácz László.
GÓL: Danyis A. (2), Fábri Á., Gáspár T.
SÁRGA LAP: Cemmel P., ill. Balogh P., Bereczki G.
KIÁLLÍTVA: Nagy D. a 83. percben (a 16-oson belül buktatta ellenfelét).

A 84. percben, 4-0-s állásnál Balázs Gergely a kapu bal oldalába tartó büntetőjét Volenszki Gábor, a Dabas II. cserekapusa kivédte.

KUCSÁK ISTVÁN: - Közepes minőségű játékkal arattunk nagyon magabiztos győzelmet úgy, hogy erre szokták azt mondani, végig kontrolláltuk a mérkőzést.

RÁCZ LÁSZLÓ: - A fizikailag erősebb és agresszívabb csapat a hazai pálya minden előnyét élvezve átgázolt rajtunk az első 75 percben. Az utolsó negyedórában kihagytunk egy büntetőt és két százszázalékos helyzetet. Gratulálok az ellenfélnek!

Teljes cikk
 
2016.03.18.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.márc.19-20.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 15:00
FC Dabas - SZEOL SC
FC Dabas II
Vasárnap, 15:00
Alsónémedi SE - FC Dabas II
FC Dabas III
Szombat, 18:00
FC Dabas III - Inárcs VSE
FC Dabas Női
Vasárnap, 9:00
FC Dabas Női - Tatárszentgyörgy SE
FC Dabas U19
Péntek, 16:00
Újpest FC - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Péntek, 18:00
Újpest FC - FC Dabas U17
FC Dabas U16
Szombat, 15:00
FC Dabas U16 - Pilisi LK
FC Dabas U15
Szombat, 10:00
FC Dabas U15 -Salgótarjáni BTC U15
FC Dabas U14
Szombat, 12:00
FC Dabas U14 - Salgótarjáni BTC U14
FC Dabas U13
Szombat, 9:30
Bozsik Alközponti U13 - Dabas
FC Dabas U11
Szombat, 9:30
Bozsik Alközponti U11 - Dabas
FC Dabas U13
Vasárnap
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U13 - Budaörs
FC Dabas U11
Vasárnap
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U13 - Budaörs
FC Dabas U9
Szombat, 15:00
Kölyökliga U8/U9
 
 
2016.03.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: BMTE-Újbuda FC - FC Dabas (1 : 2) *
 

Kucsák István, az FC Dabas NBIII-as csapatának mebízott vezetőedzője a hét közepén bepótolt BMTE-Újbuda FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbiak szerint értékelt:

" A hét közepén, a szerdai napon az BMTE-Újbuda FC ellen játszottunk idegenben. Most hogy így másfél hete együtt dolgozunk a csapattal, intenzív gyakorlatokat végeztünk az edzéseken, rengeteg kis játék, passzolós játék, dinamikus láberő gyakorlatok voltak. Dinamikus támadójátékot gyakoroltunk folyamatosan, természetesen nem elfelejtve azt, hogy az a stabilitás, ami már a Pénzügyőr ellen is jellemzett minket, sőt az elmúlt 3-4 bajnokin is jellemezte a csapatot, az mindenképpen maradjon meg. Az mindenképpen örömteli, hogy nem tudtak az ellenfelek mögénk kerülni, nem tudtak minket lefocizni, nem tudtak igazából mit kezdeni a mi nagyon stabil védekezésünkkel.  

Az Újbuda ellen is így kezdtünk, és egy picit bátrabb kezdést, bátrabb foci játékot kértünk/kértem mind az első mind a második félidő elején. Ez valamelyest meg is valósult. Megszereztük a vezetés, de sajnos rá kettő percre az Újbuda ki is egyenlített, de úgy gondoltuk még a félidőben is, hogy ugyanilyen masszív, határozott, a kaputól 30-40 méterre felálló védekezésből kiindulva mérkőzést lehet nyerni.

Aztán igazából a 85. percben sikerült is Bárányos Zsolt révén egy szemfüles találattal, egy nagyon-nagyon megérdemelt győzelmet arattunk. Az elmúlt másfél - két hét Józsi nélküli munkája így mindenképpen gyümölcsöző volt, és mindenképpen azt mondom, a csapat ezt így megérdemelte.

A mérkőzés végén felhívtunk Honti Józsit telefonon, és a csapat énekelt neki egy szívhez szóló kis nótát. Nagyon jól sült el a dolog, a csapat együtt örült, én mindenképpen gratulálok az NB III-as keretnek, mert nagyon masszív keret, nagyon együtt vannak, de kellett ez a győzelem, hogy egy nagy levegővétel után tudjunk egy kicsit az első öt felé kacsingatni. "

BMTE-Újbuda FC - FC Dabas 1 : 2 (1 : 1)
Gól: Csák Z (35'), Bárányos Zs (88')

 
 
2016.03.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II - Bugyi ASE (1 : 0) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a Bugyi ASE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" A Pénzügyőr NB III mérkőzésről érkeztem ide a Dabas-Sári Sporttelepre, hiszen a két mérkőzés együtt volt, és az NB III csapatot is én vezettem, mint vezetőedző. A kezdésre értem éppen ide, a Bugyi elleni találkozóra.

Egész héten azzal voltunk elfoglalva, hogy ez a mérkőzés akárhogy is, de valahogyan biztosan meg lesz. Hát azért sokkal nehezebben sikerült megszerezni ezt a három pontot, mint ahogy gondoltuk azt az elején. Talán egy picit zavart minket, hogy a folyamatos műfüves edzések után füves pályán játszottunk, és nem úgy pattant, nem úgy gyorsult fel a labda, mint amihez hozzá voltunk szokva, és egy picit a támadó játékunk akadozott. Emellett azért hozzá tenném, hogy a csapatból senkit nem tudnék megfedni, mert mindenki tette a dolgát és jól játszottunk. 

Mindenképpen az akaratunk az elgondolásaink jók voltak, még a minőséggel sem volt probléma. Az ellenfél kapusa egy nagyon jó napot fogott ki, rengetegszer akadt el az ellenfél védőjének a lábában a labda, rengeteget blokkoltak, azt mondhatnám, hogy nagyon sokszor volt szerencséje az ellenfélnek. Ráadásul a 60. perc környékén Zsíros Ádámot egy második sárga lap után kiállították, ami azért döntően befolyásolta a mérkőzést. És hát ugye 10 emberrel kellett támadnunk azért a győzelemért, amit mi jó pár héttel ezelőtt már bekalkuláltunk, és ugye ezek a legnehezebb mérkőzések.

Abból is látszik, hogy a Dabas II kerete is nagyon masszív, nagyon erős, és nagyon sok játékosra lehet számítani, mert egész héten nagyon sok volt a sérült a beteg. Nem tudtak velünk készülni, velünk edzeni, és nem is tudtak ezért sajnos a kezdő csapatban szerepet kapni.  Egy csere okán Varga Balázs, amikor beszállt a 93. percben, egy nagyon-nagyon megérdemelt gólt rúgott, amikor is az egész csapatból óriási erővel kitört a győzelmi örömmámor.

Mindenképpen megérdemeltük, 10 emberrel főleg, végig támadtuk a mérkőzést, az ellenfél 11 emberrel sem alakított ki gólhelyzetet a kapunk előtt, úgyhogy azt gondolom, hogy ez a 3 pont ez járt nekünk, és hát ugye 3 mérkőzés után 3 győzelemmel állunk, most jön az Alsónémedi elleni rangadó, amit következő hétvégén fogunk idegenben játszani.

Mindennél fontosabb lenne győzni, és ha ez a győzelem esetlegesen megvan, akkor óriási lépést tudunk tenni a céljaink felé."

FC Dabas II - Bugyi ASE 1 : 0 (0 : 0)
Gól: Varga B (93')

 
 
2016.03.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Pénzügyőr SE - FC Dabas (0 : 0) *
 

Kucsák István, az FC Dabas NBIII-as csapatának mebízott vezetőedzője a Pénzügyőr elleni debütálását követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Honti Józsi sajnálatos esete miatt kellett beugranunk az NB III csapathoz Erős Károllyal, és hát mit is lehet ugye csinálni, próbáltuk a társaságot kicsit felrázni, kizökkenteni abból, hogy folyamatosan a Mesterre, a Józsira gondolnak.

Próbáltunk olyan edzéseket tartani, amik jókedvűek, csináltunk egy kis összetartást egyik este étkezéssel és próbáltunk a jókedvből erőt meríteni ahhoz, hogy a hétvégén győzelmet arathassunk.

Egy pici változtatást hajtottunk végre a csapat játékával kapcsolatban, egy nagyon agresszív, dinamikus letámadásra épülő játékot szerettünk volna elérni, amely a mérkőzésen alapjaiban vissza is köszönt. A Pénzügyőrt úgy gondolom ezzel valamelyest megzavartuk és a mérkőzés végén azt kellett megállapítanunk, hogy a játékunk és a játék stílusunk az rendben van, az ült, viszont sokkoló helyzetet sem mi sem pedig az ellenfél nem tudott kialakítani, éppen azért, mert mi egy nagyon erős támadó játékot szerettünk volna, de nem elfelejtve azt egy pillanatra sem, hogy végig masszívak, stabilak és nagyon magabiztosak legyünk hátul.

Így alakult ki egy teljesen igazságos döntetlen, aminek ott mérkőzés után még azt mondhattuk talán örülhetünk is az elmúlt egy hét történései alapján."

Pénzügyőr SE - FC Dabas 0 : 0 (0 : 0)
Gól: -

 
 
2016.03.17.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet - 2.szám *
 

KEDVES DABASI LABDARÚGÓ KÖZÖSSÉG!

Régiónk legnagyobb és egyik legrégebbi múltra visszatekintő sportklubjaként egy színvonalas tájékoztató újság megjelenéséről döntött a klub elnöksége. Ezt a kezdeményezést az egyesületi sportélet minősége, az itt sportolók száma is indokolja, valamint a labdarúgást kedvelők széles közössége is igényt tart arra, hogy e rendszeres tájékoztató kiadvánnyal is kapcsolatot teremtsünk egymás között.

Az egyesületben folyó szakmai munka és a rendkívül sok esemény kellő témát ad ahhoz, hogy kéthetente tartalommal tölthessük meg ezt a lapot, amelynek első  számát most kezében tartja. Célunk, a tájékoztatáson túl, egy olyan közösség építése, amely a városi és a térségi sportélet egyik zászlóshajója lesz. Kívánom, hogy legyenek aktív részesei e közösségnek, csatlakozzanak minél többen e zászlóshajó legénységéhez, vagy szálljanak fel rá utasként.

Remélem, hogy munkánkkal, az összefogással céljaink elérését együtt fogjuk szolgálni!
Hajrá Dabas! Hajrá magyar foci! Hajrá magyar sport!

 

Kőszegi Zoltán
az FC Dabas elnöke
polgármester

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre kattintva Online formában is megtekintheti

Dabasi GÓL-helyzet - 1.évfolyam, 2.szám

 
 
2016.03.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: BMTE-Újbuda FC - FC Dabas (1 : 2) *
 

A BMTE-Újbuda FC ellen megszereztük idei első bajnoki győzelmünket

NBIII-as keretünk a 18.fordulóból elhalasztott mérkőzését pótolta a szerdai nap délutánján. Ellenfelünk a Prukner László irányította BMTE-Újbuda FC volt.

Az első fél óra góltalanságát megtörve a 35.percben Csák Zoltán révén sikerült megszereznünk a vezetést (0:1). Örömünk sajnos nem tarthatott sokáig, mivel két perccel később a hazaiak talán legismertebb játékosa, Oláh Lóránt is beköszönt, így lényegében kezdődhetett minden elölről (1:1).

A döntetlenre végződő első játékrészt követően Kucsák István a győzelem elérése érdekében szépen lassan elkezdte kihasználni cserelehetőségeit. A támadó szekció megerősítése érdekében először Geiger Norbertet, majd Körmöczy Szebasztiánt, végül pedig Bárányos Zsoltot küldte pályára. A cserék ezúttal a nemrégiben kinevezett vezetőedzőnket igazolták, amikor ugyanis már úgy festett, hogy marad az egyik fél számára sem kedvező eldöntetlen eredmény, érkezett Bárányos Zsolt és a 88.percben szerzett találatával ismét előnyhöz jutottunk (1:2). A hazaiaknak szerencsére már nem maradt idejük és lehetőségük az újabb egyenlítésre, így NBIII-as keretünk ha nem is egyszerűen, de megszerezte idei első győzelmét a harmadosztályú bajnokságban.

A szerdai diadalnak köszönhetően helyezést ugyan nem léptünk előre a tabellán, azonban jelentősen felzárkóztunk a dobogós csapatok közvetlen közelébe.

Komolyabb ünneplésről azonban szó sem lehet, vasárnap délután ugyanis ismét bajnoki mérkőzés vár játékosainkra, ráadásul nem is akármilyen. Az éllovas Kozármislenyt 1:0 arányban legyőző SZEOL SC látogat Dabasra, akik ellen minden tudásunkra szükségünk lesz, ha otthon szeretnénk tartani a három bajnoki pontot.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.16 (szerda, 15:00)
Helyszín: Budapest, Budafoki MTE Sporttelep

BMTE-Újbuda FC - FC Dabas 1 : 2 (1:1)

FC Dabas: Török - Dévai, Kozma, Lázár, Komoróczi, Surányi, Molnár, Domonyi (Bárányos - 80'), Hollauer (Geiger - 46'), Takács, Csák (Körmöczy - 70')

Csere: Volenszki G, Körmöczy, Geiger, Kállai N, Bárányos, Kállai I, Gáspár

Gól: Oláh (37') ill. Csák (35'), Bárányos (88')

Sárga lap: Komoróczi (82'), Geiger (93')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.03.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 18.Forduló - Elhalasztott mérkőzések
 

A szerdai napon ismételten két mérkőzés kerül bepótolásra az NBIII.Közép csoportjában.

Szerda - 2016.03.16.
BMTE Újbuda FC
-
FC Dabas
1 : 2
Komlói Bányász SK
-
HR-Rent Kozármisleny
0 : 1
 
 
2016.03.16.
FELNŐTT
BMTE-Újbuda FC: Interjú Prukner Lászlóval
 

Az alábbi felvételen szerdai NBIII-as ellenfelünkszakvezetőjének, Prukner Lászlónak a nyilatkozatát tekinthetik meg, amely a hétvégi Budafoki MTE-Újbuda FC - Paksi FC II (2:2) mérkőzés után készült.

forrás: Szécsi József

 
 
2016.03.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: BMTE-Újbuda FC - FC Dabas
 

Szerdán pótoljuk a nyitó fordulóban elmaradt BMTE-Újbuda FC elleni mérkőzésünket

Pár nappal a Pénzügyőr elleni 2:2-es döntetlennel végződött szombati összecsapást követően újabb bajnoki mérkőzés vár Kucsák István csapatára. Mint ismeretes, a budafoki pálya talajának állapota február 13-án még nem állt készen az NBIII-as bajnoki nyitányra, így a rangadó egy későbbi időpontra lett áthelyezve.

Mindkét egyesület (nem titkolt) célja az NBII-es tagság megszerzése, azonban egyelőre egyik fél sem lehet maradéktalanul elégedett az idei szereplésével. Ahogy ellenfelünk szakvezetője, Prukner László egy interjúban említette, már csak matematikai az esély számukra, sajnos azonban ugyanez mondható el saját csapatunkról is, mivel mindössze egy pont az előnyünk riválisunkkal szemben.

A szerdai összecsapás azonban valóban kiemelt fontossággal bír, mivel a vesztes csapat szinte biztosan lemondhat a másodosztályú álmairól

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: BMTE-Újbuda FC - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.16. (szerda, 15:00)
Helyszín: Budafok

 
 
2016.03.16.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Airnergy FC U18 (2 : 2) *
 

Farkas Roland, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a hétvégi Airnergy FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Az ellenfél a tabella második helyezettje, ami kicsit afféle erőfelmérő mérkőzésnek is megfelelő volt. A felkészülés alatt játszottunk a Gödi felnőtt csapattal, ami pontosan az Újpest és ezen ellenfelünkre való felkészülést szolgálta, ugyanis a srácok nem veszik komolyan sok ellenfelüket és sajnos nagy részükből hiányzik a győzni akarás is. A mérkőzés előtt az volt a kérésem, hogy mutassák meg jobb csapat az ellenfélnél és legalább annyira vegyék komolyan, mint a Gödi mérkőzést. Tudtuk, hogy az ellenfél sok labdát rúg be a védelem mögé és kértem időben lépjünk ki a középpályán az ívelni készülő emberre. A szél miatt kértem a kapust a folyamatos tizenhatos környékén való kint létre. Próbáltunk labdakihozatalokat, de az ellenfél sok esetben fent maradt a térfelünkön.

Jól is kezdtünk, több helyzetünk volt Nagy József révén, de nem értünk el gólt, persze a futball milyen...a félidő végén kaptunk egyet. A szünetben elmondtam, hogy a csapatunk jobb, jobbak vagyunk és ne lógassuk a fejünket. Némely ember úgy ült a padon, mintha a BL döntőben maradt volna alul. A játékban nem volt nagy gond, afféle első bajnokihoz hasonlított leginkább.

Ugyan csak az első félidőben voltam a pálya mellett, de a csapat játéka meggyőző volt, sokat mentek a srácok, csak a gól hiányzott.

A második félidőben megfordítottuk az eredményt, Ledő László segédkezett a fiúknak. Az ellenfélnél kiállítások voltak, a végén Zelovics Atilla sérülés miatt hiányzott a pályáról és pechünkre gólt is kaptunk, amit egy szerencsétlen szituáció előzött meg. Nem örülök annak, hogy nyolc mezőnyjátékostól kaptuk az egyenlítő gólt, de ilyen a futball sajnos.

Ha a védelem egyszerűbben fog játszani és a buta hibákat leszűrjük a játékunkból, akkor nagy esélye lesz a csapatnak a 3.hely megszerzésére. Azonban ehhez sokat kellene dolgozni még, ami jelen korosztály esetében nem egyszerű.

Az első bajnoki előtt két játékos azért nem volt edzésen egész héten, mert a szülő rossz tanulmányi eredmény miatt nem engedte...ismétlem egyre sem. Nemhogy kettőre vagy egyre legalább. Egy játékos hosszú hétvégére ment, egy másik dolgozik, akkor jön, ha haza ér időben, kettő esti suliba jár kedden és csütörtökön, három beteg és az összlétszám 17 fő.

Örültem, hogy Tokics Máté hasznos igazolásnak tűnik, valamint Abonyi Medárd is pici hozzáállásbeli fejlődést mutat. Szokoli Ádám is dolgozott kemény másfél hetet és mégis segítette a csapatot. Jól működött a Kovács-Zelovics belső középpálya.

Ha mérkőzésre így összeállnak, és tesznek munkát a meccsbe, akkor tudnak eredményt elérni...csupán a fejlődés nehezebb.

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U19 - Airnergy FC U18 2 : 2 (0 : 1)
Gól: Nagy J, Ubornyák J

 
 
2016.03.15.
www.fcdabas.hu
KLUB
További fejlesztések várhatók *
 

Újabb beruházásoknak köszönhetően tovább fejlődhet az FC Dabas infrastruktúrája

Múlt pénteken fontos tárgyaláson vett részt az FC Dabas vezetősége. Kőszegi Zoltán polgármester (és egyben egyesületi elnök), Bennárik Ferenc és Kucsák István az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának vezetőjével, Benkő Tamással folytatott egyeztetést.

A megbeszélésen szó esett a jelenleg folyó beruházásokról (FC Dabas Utánpótlásközpont) éppúgy, mint a jövőbeli infrastrukturális lehetőségek kibővítéséről. Konkrétumokról még nem beszélhetünk, annyit azonban megemlíthetünk, hogy a fiatal, feltörekvő játékosok számára még inkább vonzó lehet majd a jövőben is az FC Dabas kötelékében pallérozódni.

Az FC Dabas Utánpótlásközpont elkészülte és használatba vétele pedig még közel sem a végállomás...Hajrá Dabas

Kőszegi Zoltán és Benkő Tamás

 
 
2016.03.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Bugyi SE II (2 : 2) *
 

Ledő László, az FC Dabas III csapatának vezetőedzője a Bugyi SE II elleni hazai mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Vasárnap délután a Bugyi II csapatát fogadtuk. Nehéz mérkőzésre számítottam, mert sok volt a hiányzónk és Szőgyi Tomi kollégám összerázta csapatát a tavaszra.
Sajnos amit a héten gyakoroltunk, nem nagyon tudtuk megvalósítani. Az első félidőben pontatlanul és szinte álló focit játszottunk, igaz egy szép labdakihozatal végén Pucsinszki Miklós fejesét bravúrral tolta a léc fölé a vendégek hálóőre. Ellenfelünk védekezésből, agresszíven letámadott minket, ami ellen nem mindig tudtuk, hogy mit is kell csinálni. Természetesen futás és akarat nélkül ez nem is megy! A Bugyi így megérdemelten szerzett vezetést, amit követően próbálkoztunk ugyan, de semmi nem sikerült. A másodig góljukban sajnos az én közreműködésem is kellett, így a félidőben 2:0-ra a Bugyi SE II vezetett.

A szünetben rendeztük sorainkat, köszönöm Balogh Gábornak, aki kívülről látta a csapatot és tanácsaival segített. A második félidőben már egy másik csapat volt a pályán. Akartak mentek, volt bennük tűz, aminek meg is lett az eredménye, Györgyövics István egy labdaszerzés után szép cselekkel indult el és nagyszerűen indította Tihany Danit, aki köszönte szépen és értékesítette a ziccert. Az utolsó tizenöt percben felbillent a pálya, szinte végig ellenfelünk kapuja előtt voltunk, igazából semmi sem sikerült. Végül a 90.perc környékén egy oldalról beívelt labdát értékesített Botlik Gábor, így 2:2 lett a végeredmény.

A mérkőzés tanulsága: ellenfeleinknek nem szabad egy félidőt adni. Ha a második félidőben tudtunk így akarni és küzdeni, akkor azt az elsőben miért nem lehetett! Gratulálok ellenfelünknek is, mert bár sokat dolgoztunk a második félidőben, mégis csak szerencsével mentettünk pontot.

Dolgozunk tovább, mert az ilyen mérkőzés add visszajelzéseket, hogy bizony még mindig csak az út elején vagyunk.

Hajrá Dabas! "

FC Dabas III - Bugyi SE II 2 : 2 (0:2)

Gól: Tihany D (53'), Botlik G (87')

 
 
2016.03.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Bugyi SE II (2 : 2)
 

Két gólos hátrányból felállva mentettünk pontokat a Bugyi SE II ellen

Hármas csapatuk a remek tavaszi rajtot (2 győzelem) követően első ízben hullajtott pontokat. Az ellenfél ezúttal az a Bugyi SE II volt, akinek kispadján az FC Dabas U15-ös csapatát is irányító Szőgyi Tamás ült.

Az összecsapás nem úgy alakult, ahogy azt a tabellán elfoglalt helyezés alapján elvárhattuk. Ellenfelünk a 23.percben Katus révén vezetéshez jutott (0:1), majd a 33.percben Szlovicsák jóvoltából meg is duplázta előnyét (0:2), így bő fél óra játékidőt követően igen nehéz helyzetbe sodródott Ledő László alakulata.

A második játékrészben szerencsére összekapták magukat a fiúk és előbb Tihany Dániel 53.percben szerzett találatának köszönhetően sikerült szépíteni (1:2), majd az összecsapás végén, a 87.percben Botlik Gábor góljával egalizálni (2:2), így ha a győzelem ezúttal el is maradt, mindenképpen dicsérendő, hogy nem adták fel a fiúk és két gólos hátrányból is felállva tovább őrzik tavaszi veretlenségüket.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.13 (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Bugyi SE II 2 : 2 (0:2)

FC Dabas: Ledő (Volenszki G - 46') - Györgyövics (Rutterschmid - 86'), Laczkó, Botlik, Szabados - Pucsinszki, Bálint G, Kocsó (Palásti - 59'), Gogolák (Ubornyák - 46')- Tihany, Bodocz (Fajt - 22')

Csere: Volenszki G, Rutterschmid, Fajt, Ubornyák, Palásti, Balogh G, Fehér

Gól: Tihany (53'), Botlik (87') ill. Katus (23'), Szlovicsák (33')

Sárga lap: Gogolák (40'), Pucsinszki (51'), Bálint G (70') ill. Pap (35'), Katus (56'), Józsa (72'), Szőgyi (80'), Molnár (88')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.03.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 22.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Három összecsapással zárul az NBIII.Közép csoportjának 22.fordulója.

Vasárnap - 2016.03.13.
Budapest Honvéd MFA II
-
Dunaharaszti MTK
1 : 0
BMTE-Újbuda FC
-
Paksi FC II
2 : 2
Monor SE
-
Békéscsaba 1912 Előre FC
1 : 0
       
szabadnapos:
  Szekszárdi UFC  
 
 
2015.03.13.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki mérkőzés eredményeit tekinthetik meg:

U19
FC Dabas U19 - Airenergy FC U18
2 : 2 (0:1)
 
Gól:
- Nagy J (50')
    - Ubornyák J (73')
     
U17
FC Dabas U17 - Airenergy FC U16
0 : 4 (0:3)
 
Gól:
-
       

 
 
2016.03.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Bugyi ASE (1 : 0) *
 

Győzelem az utolsó utáni pillanatban

Kucsák István csapata a tabella alsó harmadában szereplő Bugyi ASE-t fogadta. A papírforma sima dabasi győzelmet ígért, az összecsapás azonban jóval nehezebbre sikeredett, mint az előzetesen várható volt.

Az NBIII-as csapathoz hasonlóan, gól nélküli döntetlennel telt el az első játékrész. A folytatásban igen hamar megfogyatkoztunk. Az 57.percben ugyanis Zsíros Ádám a kiállítás sorsára jutott, így az utolsó fél órára igen nehéz helyzetbe került csapatunk. Próbálkoztunk, tettük a dolgunkat tisztességgel, de a vezetés csak nem akart összejönni. A rendes játékidő leteltét követően, mikor már szinte mindenki elkönyvelte a döntetlent, érkezett házi gólkirályunk Varga Balázs, aki az utolsó percben szerzett találatával megnyerte csapatának a mérkőzést.

A második helyezett Alsónémedi SE csak egy döntetlenre volt képes a Felsőpakony otthonában, így csapatunk előnye három pontra duzzadt legfőbb üldözőjével szemben. Jövő vasárnap pedig ez még tovább gyarapodhat, ugyanis a forduló rangadóján az ASE otthonában lépünk pályára.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.12 (szombat, 14:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Bugyi ASE 1 : 0 (0:0)

FC Dabas II: Bartus - Bálint Z (Varga - 75'), Cemmel, Zsíros, Farkas R - Lanczkor, Gáspár, Fábri, Farkas K, Hollauer (Mráz - 93'), Feczesin

Csere: Varga, Mráz, Pék, Janicsák, Fodor, Ledő

Gól: Varga (93') ill. -

Sárga lap: - ill. Marticsek (43'), Novák (44'), Pesti (66'), Molnár (79')

Piros lap: Zsíros (57') ill. -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.03.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Pénzügyőr SE - FC Dabas (0 : 0) *
 

Döntetlennel mutatkozott be Kucsák István az NBIII-as csapatunk élén

Mint ismeretes, Honti József sajnálatos kiesése következtében ideiglenesen Kucsák István lett az NBIII-as első keret szakmai irányítója. Ezzel komoly pluszfeladat hárul az immáron nem csak a kettes csapatért és az FC Dabas utánpótlásáért felelős szakemberre, azonban ismerve őt, maradéktalanul meg fogja oldani ezt a nem éppen könnyű helyzetet. Az FC Dabas ráadásul három bajnoki mérkőzést játszik rövid időintervallumon belül, így mondhatni Kucsák Istvánt egyből a mélyvízbe dobták be.

A Pénzügyőr SE elleni első összecsapásra szombaton került sor a Vasas SC Pasaréti úti Sporttelepén. Ellenfelünk egy helyezéssel és három ponttal állt előttünk a tabellán, így a cél egyértelműen a felzárkózás és egyben idei első győzelmünk megszerzése volt. A szép számú sérültlista azonban tovább nehezítette újdonsült vezetőedzőnk feladatát.

A mérkőzés mondhatni egyenlő erők küzdelméről szólt. A gól nélküli első játékrészt követően Takács Kornél és Csák Zoltán is pályára lépett a győzelem megszerzésének érdekében, gólt azonban az ő hathatós közreműködésüknek köszönhetően sem sikerült elérni. Szerencsére ellenfelünk sem tudott túljárni a sérült Scheilinger György helyén idén először kezdő Török Krisztián eszén, így végül igazságosnak mondható döntetlen született.

A pontosztozkodásnak köszönhetően egyik fél sem lehetett maradéktalanul elégedett. Legjobban talán jövő szerdai ellenfelünk, a BMTE-Újbuda jöhet ki az egészből. Prukner László csapata ugyanis amennyiben vasárnap hazai pályán legyőzi a Paksi FC II-t, máris beelőzi az FC Dabast. Reméljük nem így történik, azonban amennyiben mégis, jövő hét közepén ott a lehetőség a hatodik hely visszaszerzésére.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.12 (szombat, 12:30)
Helyszín: Budapest

Pénzügyőr SE - FC Dabas 0 : 0 (0:0)

FC Dabas: Török - Dévai, Kozma, Komoróczi, Surányi - Molnár, Domonyi (Csák - 64'), Szélpál (Takács - 82'), Körmöczy, Geiger, Lázár

Csere: Volenszki G, Csák, Takács, Kállai N, Dankó, Bozsik

Gól: -

Sárga lap: Buzás (15'), Rabatin (24'), Szabó (49') ill. Komoróczi (75')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.03.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 22.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Öt mérkőzést rendeztek a szombati játéknapon, melyek közül mindenképpen érdemes megemlítenünk az éllovas Kozármisleny szegedi vendégjátékát. A SZEOL SC a második helyen áll, azonban egy vereséggel még akár a dobogóról is lecsúszhat, így mindkét fél számára kiemelt jelentőséggel bír a forduló rangadója.

Szombat - 2016.03.12.
Pénzügyőr SE
-
FC Dabas
0 : 0
Komlói Bányász SK
-
Hódmezővásárhely FC
1 : 0
Bölcskei SE
-
ESMTK
1 : 1
SZEOL SC
-
HR-Rent Kozármisleny
1 : 0
V-Gyulai TFC
-
Szentlőrinc SE
1 : 3
       
szabadnapos:
  Szekszárdi UFC  
 
 
2016.03.11.
www.digisport.hu
FELNŐTT
DIGI Sport, Reggeli Start - Kucsák István, Kőszegi Zoltán
 

Agyvérzést kapott az NB III-as Dabas labdarúgóinak vezetőedzője a Honvéd második csapata elleni bajnoki szünetében, a két éve a kispadon dolgozó Honti Józsefet mentő szállította kórházba, felépüléséig Kucsák István irányítja a társulatot, vele jött el Kőszegi Zoltán polgármester-klubelnök a helyzetről beszélgetni.

Teljes cikk
 
2016.03.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Pénzügyőr SE - FC Dabas *
 

A Pénzügyőr elleni rangadóval folytatjuk szereplésünket az NBIII.Közép csoportjában

Honti József sajnálatos betegsége következtében Kucsák István és Erős Károly irányításával készült a héten NBIII-as keretünk.

Mozgalmas napok elé néznek játékosaink, ugyanis három bajnoki összecsapást kell lejátszaniuk bő egy héten belül. Most szombaton az egy helyezéssel előttünk álló Pénzügyőr SE otthonába látogatunk, majd szerdán pótoljuk a jelentősen megerősödött BMTE-Újbuda FC ellen elmaradt rangadót, végül jövő vasárnap a második helyezett SZEOL SC vendégszerepel Dabason.

Soros ellenfelünkkel szemben három pont és egy helyezés a hátrányunk, azonban nekünk még van egy elmaradt mérkőzésünk, így mindenképpen kijelenthető, egy kőkemény "hatpontos" rangadó elébe nézünk a szombati nap folyamán. Reméljük jól jövünk ki belőle és a döntetlenek után végre valahára megszerezzük első idei győzelmünket.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Pénzügyőr SE - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.12. (szombat, 12:30)
Helyszín: Budapest

 
 
2016.03.11.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.márc.12-13.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Szombat, 13:00
Pénzügyőr SE - FC Dabas
FC Dabas II
Szombat, 14:30
FC Dabas II - Bugyi ASE
FC Dabas III
Vasárnap, 14:30
FC Dabas III - Bugyi SE II
FC Dabas U19
Vasárnap, 12:00
FC Dabas U19 - Airnergy FC U18
FC Dabas U17
Vasárnap, 10:00
FC Dabas U17 - Airnergy FC U16
 
 
2016.03.10.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U9 *
 

Tíz csapatos tornán szerepelt U9-es csapatunk

Az U7-es teremtornát követően Mann Balázs fiataljain volt a sor, hogy felvegyék a harcot neves ellenfeleikkel szemben. Az OBO Arénában megrendezésre került U9-es megmérettetésen tíz csapat képviseltette magát.

A döntőt az U11-es korosztályhoz hasonlóan ezúttal is az UTE vívta "saját magával", így ismételten újpesti tornagyőzelemnek örvendhettek a lila-fehérek. Csapatunk sajnos sereghajtóként zárta a viadalt, azonban a téli felkészülést ez a teremtorna is remekül szolgálta.

A legjobb hazai játékosnak járó különdíjat Szabó Bence kapta.

Külön megemlítendő a DA BASS DANCE CREW tánccsoport fellépése is, akik színvonalas produkciójukkal ismételten emelték a torna fényét.

Rendező: FC Dabas Sportegyesület
Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2016.március 6. (vasárnap)
Korosztály: U9 (2009.01.01. után születettek)

Végeredmény - U9
1.
UTE III
2.
UTE I
3.
Gloriett SE
4.
Gödöllői Szent Imre Katolikus Iskola
5.
UTE II
6.
Ferencvárosi TC
7.
Testvériség SE
8.
SFC Kalinkovo
9.
Gödöllői SK
10.
FC Dabas

 

Díjazottak:
-
legjobb kapus: Kis Patrik (UTE III)
-
legjobb mezőnyjátékos: Dohány Máté (UTE III)
-
gólkirály: Mukai Yukumo (UTEIII)
-
legjobb HAZAI játékos: Szabó Bence
   

További képek

FC Dabas U9 - Edző: Mann Balázs

Da Bass Dance Crew

 
 
2016.03.10.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U7 *
 

Jó hangulatban zajlott a legkisebbek teremtornája is

Vasárnap délelőtt a legifjabb FC Dabas labdarúgó palánták is birtokba vehették egy rövidke időre a dabasi OBO Arénát és megmérkőzhettek meghívott ellenfeleikkel az FC Dabas Téli Teremtorna 2016 sorozat keretén belül.

A fiataloknak 15x20 méteres játéktér és 2x1 méteres kapu állt rendelkezésükre. A kisebb terület következtében egyszerre három pályán is zajlottak mérkőzések, így igen pörgős kis tornát láthattak a kilátogató szülők és szimpatizánsok.

A torna a játék élményéről és szeretetéről szólt, így győztest ezúttal nem hirdettek, oklevelet és aranyérmet azonban mindent résztvevő kapott.

Rendező: FC Dabas Sportegyesület
Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2016.március 6. (vasárnap)
Korosztály: U7 (2009.01.01. után születettek)

További képek

FC Dabas U7 - Edző: Körmöczy Szebasztián

 
 
2016.03.10.
www.sport-szelet.hu
FELNŐTT
Március 10-től (csütörtökönként) újra megjelenik a Sportszelet!
 

Örömünkre szolgál, hogy ma ismét megjelent az 1996-ban, éppen húsz esztendővel ezelőtt alapított Sportszelet című Pest megyei futball-lap, amely 2003 óta folyamatosan, a téli és nyári szünetek kivételével megszakítás nélkül tájékoztat a Pest megyei amatőr és utánpótlás labdarúgásban történtekről. A Sportszelet mostantól minden csütörtökön jelenik majd meg, a Pest Megyei Igazgatóság gondozásában.

Újra itt van – újra itt (is) vagyunk!

Élre kívánkozó (újság)hír: 2016-ban is megjelenik a Sportszelet.
Aggodalmaskodó telefonhívások, megannyi érdeklődés, üzenetek, szóbeszédek is jelezték felénk: lapunk életben maradásáért sokan izgultak, aggódtak, szorítottak. Nemhiába. A Sportszelet élt, él és – ha mindannyian a magunk lehetőségei, felelőssége szerint majd eleget teszünk is érte – élni is fog!

1993 novemberében Budapesti Foci néven kezdődött, 2003 tavasza óta – megszakítás nélkül – Sportszelet megnevezés alatt jelenik meg hol sűrűbb (jellemzően hetente kétszer), hol ritkább (heti egy alkalommal) ütemezésben a Pest megyei amatőr és utánpótlás labdarúgás fóruma. Csak a történeti hűség kedvéért: a jelenlegi néven a történeti első lapszám 1996. március 20-án, azaz idestova kereken húsz esztendeje látott napvilágot Kistarcsán.

Az újság jövőjének biztosítását célzó előkészületeink a múlt héten révbe értek, így kijelenthető: a Sportszelet változatlanul szolgálhatja a Pest megyei labdarúgást. A Magyar Labdarúgó Szövetség annak Pest Megyei Igazgatósága által – mint ahogy eddig, úgy ezután is – biztosítja a szükséges feltételeket ahhoz, hogy a régió utánpótlás és amatőr futballjának jól ismert, közkedvelt fóruma, a Sportszelet a jövőben is állandó, hiteles, megbízható, elfogulatlan, állandó médiafelületként álljon a megyei sportszervezetek és tagjaik, a sportszerető közvélemény, a játékvezetők, a szponzorok és a szövetség képviselőinek rendelkezésére.

Mi változott tavaly ősz vége óta a Sportszelet életében?
A legfontosabb: március elejére megszűnt a bizonytalanság, amit a hosszú távú szerződés – a kiadó és a mindenkori Pest megyei futballszervezetek (PMLSZ, MLSZ PMI) között 2006 óta élt folyamatosan a sajtómegjelenést szolgáló együttműködés – 2015. december 31-ei „kifutása” idézett elő. Eldőlt: mostantól közvetlenül az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága felel a lap kiadásáért – annak mind gazdasági, mind szakmai vonatkozásában. Az újság tehát – annak küldetése, célja értelmében – „hazatér”. Oda, ahonnan puszta létezése értelmet nyer, és akként, ahogy hatását leginkább kifejtheti: az amatőr és utánpótlás labdarúgást irányító szervezet stratégiai kommunikációs csatornájaként. A játék népszerűsítése, a játékban résztvevők „pártfogása”, az események tudósítása, a sportélmények közkinccsé tétele, a futballkultúra építése, fejlesztése és közvetítése érdekében.

Az idén tavasszal végbe menő szervezeti átalakulás személyi változásokkal is jár. A Sportszelet szakmai irányítását mostantól – egyelőre nyárig – háromtagú szerkesztőbizottság veszi át (egyéb igazgatósági feladataik mellett), köztük Adamcsek András lapalapító-társam, továbbá Lázár Lajos személyében egykori Nemzeti Sport-szerkesztő, korábbi MLSZ-elnökségi tag, ismert, rutinos sportújságíró, lapunk állandó munkatársa. A Sportszelet főszerkesztői feladatait 2007. szeptember 28-tól ellátó legrégebbi kollégánk, B. Nagy Zoltán a jövőben olvasó- és tördelőszerkesztőként változatlanul a lapkészítés felelősségteljes feladatainak garmadáját látja el.

Az előttünk álló – átmenetinek tekinthető – időszakban a Sportszelet hetente egyszer, csütörtökönként fog megjelenni, oldalain kiemelt helyet szánva a Pest megyei felnőtt és utánpótlás-bajnokságoknak, a megyei futballélet érdekességeinek, az olvasók számára leginkább érdeklődésre számot tartó egyéb tartalmaknak.
Vegyék, vigyék, terjesszék a Sportszeletet minél többet, minél többen!

Benkő Tamás
szerkesztőbizottsági tag,
az MLSZ Pest megyei igazgatója

Teljes cikk
 
2016.03.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas Téli Teremtorna - Női felnőtt *
 

A TASKE győzelmével zárult az FC Dabas női teremtornája

A női felnőtt korosztályban két csapattal indultunk a hazai rendezésű treremtornán. Schilingerné Budai Zsuzsanna lányai az ötödik és hatodik helyet szerezték meg a végelszámolásnál. A tornát a TASKE nyerte, második a Törökbálinti LASE lett, míg a dobogó legalsó fokára a Pilisi LK állhatott fel.

A különdíjak közül a legjobb kapusnak járó kitüntetést Rónyai Gabrielle vehette át, míg a legjobb hazai játékos Matolcsi Hanna lett.

Rendező: FC Dabas Sportegyesület
Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2016.február 28. (vasárnap)

Végeredmény - Női felnőtt
1.
TASKE
2.
Törökbálinti LASE
3.
Pilisi LK
4.
Isaszeg
5.
Dabas II
6.
Dabas I

 

Díjazottak:
-
legjobb kapus: Rónyai Gabrielle (FC Dabas)
-
legjobb mezőnyjátékos: Rónai Viktória (Isaszeg)
-
gólkirály: Kenderes Kinga (TASKE)
-
legjobb HAZAI játékos: Matolcsi Hanna
   

További képek

FC Dabas Női - Edző: Schilingerné Budai Zsuzsanna

 
 
2016.03.09.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U16 Lány *
 

Ötödik helyen végeztek lányaink a hazai rendezésű U16-os teremtornán

Február 28-án a hölgyek vehették birtokba a dabasi OBO Arénát. Délelőtt az U16-os lányok, majd utánuk a női felnőtt korosztály léphetett pályára .

Schilingerné Budai Zsuzsanna fiataljai (a Szigetszentmiklóst megelőzve) az ötödik helyet szerezték meg a hat csapat résztvévetével megrendezett U16 lány teremtornán. A győzelmet az FC Hatvan kaparintotta meg a Ceglédi VSE elől, a harmadik helyen pedig a Törökbálinti LASE végzett.

A legjobb hazai játékosnak Horváth Vivient választották meg.

Rendező: FC Dabas Sportegyesület
Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2016.február 28. (vasárnap)

Végeredmény - U16 Lány
1.
FC Hatvan
2.
Ceglédi VSE
3.
Törökbálinti LASE
4.
Vasas
5.
FC Dabas
6.
SZTK-Erima

 

Díjazottak:
-
legjobb kapus: Mészáros Júlia (Törökbálinti LASE)
-
legjobb mezőnyjátékos: Magyari Noémi (Ceglédi VSE
-
gólkirály: Tóth Adrienn (FC Hatvan)
-
legjobb HAZAI játékos: Horváth Vivien
   

További képek

 
 
2016.03.09.
www.magyarfutballakademia.hu
FELNŐTT
Honvéd FC: Dabasi döntetlen
 

NB III, Közép csoport, 21. forduló

FC Dabas - Budapest Honvéd-MFA   1-1 (1-1)

Dabas, Városi Sporttelep
Játékvezető: Bálint Attila (Pogonyi Ferenc, Zahorecz Roland)

FC Dabas: Scheilinger György - Dévai Csaba, Szélpál Tamás (Geiger Norbert, 68'), Kozma Dániel, Surányi Zoltán, Molnár Zoltán, Domonyi Roland, Hollauer Balázs (Bárányos Zsolt, 73'), Kállai Norbert, Bozsik Viktor, Kállai István (Farkas Krisztián, 46')

Vezetőedző: Honti József

Budapest Honvéd-MFA: Vereckei Dániel - Fehér Imre, Erdős Gábor, Szilágyi Loránd, Raul Palmes, Márton András, Göblyös Dániel, Lukács Dániel (Kamarás György, 66'), Szabados Krisztián (Bíró Ákos, 73'), Mátyás Zsolt (Kovács Dániel, 46'), Dan-Marius Constantinescu

Vezetőedző: Simon Miklós

Gólszerzők: Dan-Marius Constantinescu (15', 0-1), Domonyi Roland (35', 1-1)

A tabellán elfoglalt helyezések alapján ma délután két stabil középcsapat találkozott Dabason, miután a házigazdák a 6., akadémistáink pedig a 7. helyről várhatták a találkozót.

Jól kezdtük a mérkőzést, és a mezőnyfölényünket az első negyedóra végén gólra is tudtuk váltani. Ekkor Márton András futott el a jobb oldalon, jól adott középre, az érkező Dan-Marius Constantinescu pedig a dabasi kapu jobb oldalába belsőzött. 0-1!

A vezető gólunk után némileg érthetetlen módon megtört a lendületünk, de ahhoz, hogy az előnyünk is elfogyjon a szünetre, egy rendkívül szokatlan jelenetsorra is "szükség" volt. Tíz perccel az első félidő vége előtt egy kapu előtti kavarodás után Domonyi Roland lőtt a hálónkba, az asszisztens azonban lest jelzett. Bálint Attila ezek után természetesen kifelé ítélt szabadrúgást, a dabasi játékosok pedig kirohantak az asszisztenshez, és megpróbálták őt a saját szempontjukból jobb belátásra bírni. Rövidesen a játékvezető is csatlakozott a kupaktanácshoz, majd miután még az asszisztenssel is váltottak néhány szót, nagy meglepetésre középre mutatott... 1-1, maradjunk annyiban, hogy érdekes körülmények között egyenlített a Dabas.

A második félidőben mindent megtettünk a győztes találat megszerzéséért, a játékrész közepén Kamarás György személyében újoncot is avattunk. Hiába játszottunk jobban az ellenfelünknél, és hiába voltak meg a lehetőségeink is, sajnos a helyzetkihasználásunk ezúttal sem volt megfelelő.

Mai döntetlenünkkel a tabella 8. helyére csúsztunk vissza, úgy, hogy az előttünk és a mögöttünk lévő két-két csapat is egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Jövő vasárnap 12 órakor a bronzérmes pozícióban lévő Dunaharaszti MTK lesz az ellenfelünk a Bozsik Stadionban.

Teljes cikk
 
2016.03.09.
www.fcdabas.hu
UP
TAO program - Közlekedési eszközök *
 

Két új gépjárműhez jutott hozzá egyesületünk a TAO Program jóvoltából

Az NBIII-as felnőtt keret mellett már egy ideje az utánpótlásunk sem csak és kizárólag a dabasi fiatalokból táplálkozik. Az egyesület a környékbeli településeken élő tehetséges fiatal labdarúgókat feltérképezte és akit tudott a klubhoz csábított. A Dabason kívüli lakóhellyel rendelkező ifjú labdarúgók edzésre szállításáról is természetesen az FC Dabas gondoskodik, így az új szállítóeszközök beszerzése előbb utóbb elkerülhetetlenné vált.

A TAO Program segítségével két új Renault kisbusz került a klub szolgálatába, ami nagy segítség lesz a fiatalok napi szintű edzésre szállításának lebonyolításához. Az utánpótlás csapatok az idegenbeli mérkőzésekre általában nagy busszal utaznak, így az UP mellett az NBIII-as felnőtt keret is igénybe tudja majd venni távoli útjaira az új közlekedési eszközöket.

További képek

 
 
2016.03.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 18.Forduló - Elhalasztott mérkőzések
 

A szerdai napon két mérkőzés kerül bepótolásra az NBIII.Közép csoportjában.

Szerda - 2016.03.09.
Paksi FC II
-
ESMTK
14:30
Bölcskei SE
-
Szekszárdi UFC
14:30
 
 
2016.03.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Hivatalos közlemény - FC Dabas *
 

Az FC Dabas vezetősége Honti József vezetőedző egészségügyi állapotával kapcsolatban az alábbi információkat teszi közzé:

" NBIII-as első csapatunk vezetőedzője a Budapest Honvéd FC II elleni bajnoki mérkőzés félidejében rosszul lett, majd az öltözőben elvesztette az eszméletét. Csapatorvosunk Dr. Sásdi Endre azonnal megtette a szükséges intézkedéseket és hívta a mentőket.

Honti Józsefet a Péterfy Sándor Utcai Kórházba szállították, ahol a vizsgálatok eredményeként kiderült, hogy agyvérzése van és a bal oldala kissé bénult. Bent tartják folyamatos megfigyelésre és kezelésre, amint stabilizálódik az állapota hazamehet, azonban minden bizonnyal több hetes pihenő vár rá.

Az első keret edzéseit ideiglenesen az Erős / Kucsák edzőpáros vezényli. A mérkőzéseken pedig átmenetileg Kucsák István irányítja az NBIII-as felnőtt csapat szakmai munkáját. "

 
 
2016.03.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Dabas-Gyón FC II - FC Dabas III (0 : 3) *
 

Ledő László, az FC Dabas III csapatának vezetőedzője a Dabas-Gyón II ellen győztesen megvívott városi rangadót követően alábbi értékelést adta:

" Vasárnap délután az FC Dabas III a Dabas Gyón II csapatával játszott. A mérkőzés előtt felhívtam a srácok figyelmét az egyszerű es pontos játékra. Megemlítettem, hogy kemény és nehéz mérkőzés elé nézünk, így ne tartalékoljon senki, mert megint hét cserejátékosunk van.

Sajnos az első félidőben pontatlanul, idegeskedve játszottunk. Ezzel magunkra húztuk az ellenfelünket, igaz helyzetet nem tudtak kidolgozni. A félidő 0:0-s eredménnyel ért véget..

A szünetben rendeztük sorainkat és frissítettünk három játékos személyében. Magabiztosabb lett a játékunk, helyzeteink is akadtak de, de sajnos ezek rendre kimaradtak. A 60.percben egy oldalról elvégzett szabadrúgást követően Tihany Dani fejesével megszereztük a vezetést. A gyóni csapat megpróbált minket beszorítani, de a kontrákból újabb helyzetek alakítottunk ki. Egy szép ellentámadás folyamán Pucsinszki Miklós önzetlenül passzolt Gogolák Joci elé, aki köszönte a passzt és a hálóba továbbította a labdát (0:2). A játék kepe nem változott, nagy küzdelem folyt a pályán. A mérkőzés utolsó percében Tihany Dani megszerezte a harmadik gólunkat és ezzel 3:0-ra megnyertük a mérkőzést.

Sok munka van még hátra, de látom a srácokon, hogy akarják, hogy minél jobbak és eredményesebbek legyünk.

A keret a mérkőzés után elfogyasztotta a Rutti szülei által készített marhapörköltet. A csapat nevében köszönjük a finom ételt!

Hajrá Dabas!"

Dabas-Gyón FC II - FC Dabas III 0 : 3 (0:0)

Gól: Tihany D (63'), Gogolák J (75'), Tihany D (91')

 
 
2016.03.08.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13 *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U13-as korosztályának vezetőedzője a hétvégi felkészülési mérkőzésüket követően az alábbiak szerint értékelt:

" Szombaton Monoron jártunk edzőmeccsen. 3x30 percet játszottunk, az első harmadban 3/4 pályán, a másik két játékrészt már nagy pályán folytattuk.

Az első harmadban kicsit bealudtunk, így vezetést szerzett az ellenfél, de sikerült összekapnunk magunkat, így magabiztos győzelmet arattunk ebben a részben. (5:2)

A következő két harmadot nagy pályán játszottuk le, ez volt az első alkalom, hogy ilyen pálya méretek mellett szerepelünk. A fiúk nagyon jól megoldották és szép támadásvezetések mellett, jó játékkal tudtuk lehozni a mérkőzést. Itt 8:2-es győzelmet értünk el, de amit fontosabbnak tartok, hogy próbálták azokat a dolgokat véghezvinni, amit edzéseken kérünk tőlük (kevés érintés szám, kemény pontos passzok és a támadás befejezések pontos kivitelezése), így nagyon elégedett voltam a szombati játékunkkal.

Bízok benne, hogy kitart a lendület és hétvégén jó eredményekkel tudjuk zárni első tavaszi Kölyökligás fordulónkat!

Hajrá Dabas! "

 
 
2016.03.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Budapest Honvéd MFA II (1 : 1) *
 

Döntetlen eredménnyel zárult a Budapest Honvéd II elleni összecsapásunk

Honti József csapata elég foghíjas kerettel volt kénytelen nekivágni a vasárnap kora délután esedékes bajnoki mérkőzésnek. Több meghatározó játékos sem tudott rendelkezésre állni a Budapest Honvéd FC II ellen, így különösen nehéz mérkőzésre kellett felkészülnünk.

Az első negyed óra végén ellenfelünk vezetést szerzett (0:1), így elég hamar elkezdhettünk rohanni az eredmény után. Szerencsére még a félidő vége előtt sikerült egalizálni az eredményt. Egy kipattanó labdát Domonyi lőtt kapura, a megpattanó játékszer a kapuban landolt, azonban a játékvezető les címén nem adta meg. Végül egy rövid diskurzust követően a kezdőkörre mutatott, így mégis hivatalossá vált a dabasi egyenlítő találat (1:1).

A második játékrészben Farkas Krisztián, Geiger Norbert és Bárányos Zsolt támadó trió beállításával próbáltuk kicsikarni a győztes találatot. A hőn áhított gól azonban sem nekünk, sem ellenfelünknek nem sikerült, így végül 1:1-es pontosztozkodással zárult az NBIII-as bajnoki mérkőzés.

Újabb döntetlenjével csapatunk továbbra is a hatodik helyen áll, hátránya hét pont a dobogó legalsó fokán álló DMTK-val szemben. Jövő hétvégén a Pénzügyőr otthonába látogatunk, ahol remélhetőleg meg tudjuk szerezni első tavaszi győzelmünket.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.06 (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Budapest Honvéd MFA II 1 : 1 (1:1)

FC Dabas: Scheilinger - Dévai, Szélpál (Geiger - 68'), Kozma, Surányi, Molnár, Domonyi, Hollauer (Bárányos - 73'), Kállai N, Bozsik, Kállai I (Farkas K - 46')

Csere: Török, Farkas K, Bárányos, Geiger, Komoróczi, Lázár, Gáspár

Gól: Domonyi (35') ill. Constantinescu (15')

Sárga lap: Bozsik (28'), Molnár (30'), Kállai I (37'), Hollauer (63') ill. Szilágyi (65')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 

 
 
2016.03.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Dabas Gyón FC II - FC Dabas III (0 : 3) *
 

A helyi rivális Dabas-Gyón FC II sem tudott hármas csapatunk útjába állni

Ledő László társulata múlt hétvégén egy 5:1-es idegenbeli győzelemmel nyitotta a tavaszi szezont. Papíron második mérkőzését is idegenben játszotta hármas csapatunk, azonban mivel a városi rivális Dabas-Gyón FC II volt az ellenfél, így mégis hazai közegben léphettek pályára játékosaink.

Gól nélküli első félidei eredményt követően szépen lassan azért csak beindult a gólgyártás. Tihany Dániel a 63.percben megszerezte a vezetést (0:1), majd Gogolák József találata már a megnyugtató második volt a sorban (0:2). A kegyelemdöfést a rendes játékidő leteltét követően Tihany Dániel vitte be, akinek második találatával 3:0-ra módosult az eredmény.

Két mérkőzés, két győzelem. Remélhetőleg jövő hétvégén a Bugyi SE II ellen sem törik meg a lendület.
Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.06 (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas

Dabas Gyón FC II - FC Dabas 0 : 3 (0:0)

FC Dabas: Ledő - Györgyövics (Bálint Z - 31'), Laczkó, Kveták, Szabados (Pucsinszki - 46'), Somogyi (Balogh T - 46'), Bálint G (Rutterschmid - 81'), Kocsó (Mráz - 46'), Kmetyó (Gogolák - 63'), Tihany, Kardos

Csere: Pucsinszki, Rutterschmid, Mráz, Balogh T, Gogolák, Bálint Z, Czeróczki

Gól: - ill. Tihany D (63'), Gogolák J (75'), Tihany D (91')

Sárga lap: Ordasi (42') ill. Kveták V (85')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.03.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 21.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Hat mérkőzés került megrendezésre a vasárnapi játéknapon

Vasárnap - 2016.03.06.
Békéscsaba 1912 Előre FC
-
V-Gyulai TFC
4 : 2
FC Dabas
-
Budapest Honvéd MFA II
1 : 1
Dunaharaszti MTK
-
Bölcskei SE
1 : 1
Hódmezővásárhely FC
-
BMTE-Újbuda FC
0 : 4
Paksi FC II
-
Monor SE
5 : 2
ESMTK
-
Komlói Bányász SK
0 : 0
       
szabadnapos:
  Szentlőrinc SE  
 
 
2016.03.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Tárnok KSK - FC Dabas II (2 : 4) *
 

Magabiztos győzelem a Tárnok otthonában

Kettes csapatunk első idegenbeli mérkőzését a tizennegyedik helyen álló Tárnok KSK ellen játszotta. A papírforma sima dabasi győzelmet ígért, azonban első tavaszi mérkőzés lévén Kucsák István azért nem lehetett teljesen nyugodt a mérkőzést megelőzőleg. Játékosai azonban bizonyították, hogy nem hiába vezetik a Pest megye II.osztály déli csoportjának tabelláját.

Az első szűk fél óra gólcsendjét megtörve Farkas Krisztián előbb a 25.percben (0:1), majd a 33.percben is eredményes volt (0:2), amivel jelentős előnyhöz juttatta csapatát. A félidő hajrájába Lanczkor Gábor is feliratkozott a góllövők közé (0:3), így megnyugtató három gólos előnnyel vonulhattak pihenőre játékosaink.

A szünetet követően Csillik révén ugyan szépíteni tudott ellenfelünk (1:3), a középkezdést követően azonban Varga Balázs egy újabb dabasi találattal ismételten helyre tette a dolgokat (1:4). A 82.percben a hazaiaknak még egy szépítő találatra futotta erejükből, ez azonban mit sem változtatott már a három pont sorsán.

Győzelmével továbbra is éllovas az FC Dabas II, üldözői közül a Dunavarsány csupán egy döntetlenre volt képes a Gyömrő ellen, míg az Alsónémedi / Százhalombatta páros vasárnap lép pályára.

Jövő hétvégén hazai pályán a Bugyi SE elleni szomszédvár rangadóval folytatódik a szezon, ahol a tabellán elfoglalt helyezések alapján szintén csak és kizárólag a győzelem az elfogadható eredmény.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.05 (szombat, 14:30)
Helyszín: Tárnok

Tárnok KSK - FC Dabas 2 : 4 (0:3)

FC Dabas II: Bartus - Dankó, Cemmel, Janicsák, Farkas R (Bálint Z - 77') - Lanczkor (Zelovics - 87'), Gáspár, Fábri (Gugyerás - 78'), Farkas K (Mráz - 68') - Varga, Ubornyák (Feczesin - 17')

Csere: Bálint Z, Feczesin, Gugyerás, Ledő, Mráz, Pék, Zelovics

Gól: Csillik (53'), Kürti (82') ill. Farkas K (25'), Farkas K (33'), Lanczkor (39'), Varga (54')

Sárga lap: Nagy (24'), Fagyal (32') ill. Farkas K (33'), Farkas R (33')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.03.06.
www.honvedfc.hu
FELNŐTT
Honvéd FC: Beharangozó
 

Hétvégén az FC Dabas otthonába látogat NB III-as együttesünk. Simon Miklóssal és Raul Palmes-sel a vasárnapi összecsapásról beszélgettünk. Mind a ketten izgalmas és eredményes mérkőzésre számítanak.

A Dabas a tabellán a hatodik helyet foglalja el, mindössze kettő ponttal gyűjtöttek többet, mint mi. A dabasiak a tavaszi szezonban eggyel kevesebb mérkőzést játszott, és csak egy pontot szereztek. Simon Miklós együttese az előző három fordulóban négy ponttal lett gazdagabb.

Simon Miklós: - Múlt hétvégén a Kozármisleny ellen, az NB III-as szinthez képest nagy iramú mérkőzést játszottunk, egy kifejezetten jó csapattal. Az eredménnyel nem vagyok elégedett, hiszen meglepetést tudtunk volna, illetve kellett volna okoznunk, mert úgy éreztem a fiúkon, hogy pontot, pontokat tudunk elcsenni az ellenfelünktől. Ez a hibák és a rutintalanságunk miatt sajnos nem jött össze. De így is büszke vagyok a csapatomra, mert azt gondolom szívüket-lelküket kitették a pályán

Most hétvégén, Dabason fogunk játszani, egy jó pályán, egy nagyon jó környezetben, egy rutinos csapat ellen. Nagyon remélem, hogy azt a játékot, hozzáállást tudjuk majd most is hozni, illetve eredményesek tudunk majd lenni. Másfelől örülök, hogy újabb akadémistánk mutatkozott be a felnőtt csapatban, Lukács Dániel, Jelena Richárd után Constantinescu Dan-Marius is pályára lépett az első osztályban. Azt gondolom, ennél jobb visszajelzés nem kell, sem az akadémiának, sem pedig a második csapatnak, hogy az NBI-es csapat támaszkodhat ránk. Remélem, hogy a bajnokság végéig lesz még játékosunk, aki pályára léphet az élvonalban.

Raul Palmes: - Nehéz mérkőzést játszottunk a Kozármisleny ellen. Nyerni akartunk, azt gondolom, jól is játszottunk. Az első félidőben több helyzetet is kidolgoztunk, remekül ment a játék. Az első bekapott gól után kicsit megtörtünk, de nem adtuk fel, sikerült kiegyenlítenünk. A vendégek nagyon jól kontráztak, és újabb gólt szereztek, amivel megnyerték a meccset. Azt gondolom, hogy ha ismét úgy játszunk majd, ahogy tettük a Kozármisleny ellen akkor eredményesek tudunk lenni. Jó csapatunk van, egyeznek a céljaink, mentálisan is együtt vagyunk. Izgalmas mérkőzésre számítunk, a Dabas két ponttal vezet előttünk, akár előzhetünk is.

Teljes cikk
 
2016.03.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 21.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Két összecsapással rajtol el az NBIII.Közép csoport 21.fordulója

Szombat - 2016.03.05.
Szekszárdi UFC
-
SZEOL SC
0 : 4
HR-Rent Kozármisleny
-
Pénzügyőr SE
2 : 0
       
szabadnapos:
  Szentlőrinc SE  
 
 
2016.03.05.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U9 *
 

Rendező: FC Dabas Sportegyesület

Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2016.március 6. (vasárnap)
A torna tervezett időtartama: 11:30-17:00

Korosztály: 2007.01.01. után születettek

-
játékos létszám: 4+1 (maximum 12 fő nevezhető)
-
játékidő: 1x17perc
-
labdaméret: 4-es labda
-
pályaméret: 20x40m
-
kapuméret: 3x2m

Csoportbeosztás - U9

A
csoport:
-
Kalinkovo
-
UTE III
-
FTC
-
Gödöllő Szent Imre K.I.
-
FC Dabas
B
csoport:
-
UTE I
-
Testvériség SE
-
Gloriett 2007
-
Gödöllői SK
-
UTE II

Sorsolás és részletes menetrend (U9)

Részletes lebonyolítási rend

OBO Aréna - Dabas

FC Dabas U9 - Edző: Mann Balázs

 
 
2016.03.05.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U7 *
 

Rendező: FC Dabas Sportegyesület

Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2016.március 06. (vasárnap)
A torna tervezett időtartama: 9:00-11:30

Korosztály: 2009.01.01. után születettek

-
játékos létszám: 3-3 ellen (maximum 12 fő nevezhető)
-
játékidő: 1x10perc
-
labdaméret: 3-as labda
-
pályaméret: 15x20m
-
kapuméret: 2x1m

Csoportbeosztás - U7

A
csoport:
-
Pilis
-
Kelen
-
Kalinkovo
-
FC Dabas I
-
FC Dabas II
-
Pereg
-
Kecskemét
-
Gödöllő

Sorsolás és részletes menetrend (U7)

Részletes lebonyolítási rend

OBO Aréna - Dabas

FC Dabas U7 - Edző: Körmöczy Szebasztián

 
 
2016.03.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Budapest Honvéd MFA II *
 

A Budapest Honvéd MFA II-t fogadjuk vasárnap délután Sáriban

Honti József legénysége egy vereség és egy döntetlent követően remélhetőleg meg tudja szerezni első győzelmét a 2016-os bajnoki szezonban. Ezúttal az első osztályban szereplő Budapest Honvéd FC második csapata látogat Dabasra.

Ellenfelünk közvetlenül mögöttünk áll a tabellán (7.hely), hátránya mindössze két pont, igaz nekünk még van egy elmaradt mérkőzésünk. Az összecsapás így ismét nagy jelentőséggel bír, a győztesnek ugyanis minden esélye megvan, hogy felzárkózzon a dobogós helyekért küzdő öt csapat közvetlen közelébe, a vesztes viszont könnyen magára húzhatja a középmezőnyben elhelyezkedő üldözőket.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Budapest Honvéd MFA II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.03.06. (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas

 
 
2016.03.03.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.márc.05-06.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 14:30
FC Dabas - Budapest Honvéd MFA II
FC Dabas II
Szombat, 14:30
Tárnok KSK - FC Dabas II
FC Dabas III
Vasárnap, 14:30
Dabas-Gyón FC - FC Dabas III
FC Dabas U9
Vasárnap, 11:30
FC Dabas Téli Teremtorna 2016
FC Dabas U7
Vasárnap, 9:00
FC Dabas Téli Teremtorna 2016
 
 
2016.03.02.
www.fcdabas.hu
UP
Változás - Utánpótlás (U14-U19)
 

Később kezdik a szezont utánpótlás csapataink

Négy UP korosztályunk is az előttünk álló hétvégén kezdte volna meg szereplését a tavaszi bajnoki szezonban. A Pásztói ULC pályája azonban jelenleg még alkalmatlan a hétvégére betervezett négy utánpótlás mérkőzés (U14, U15, U17, U19) lebonyolítására. Fiataljainknak így még legalább egy hetet kell várniuk a 2016-os debütálásra.

Mint ismert, a tavaszi nyitányt már korábban áthelyezték egy május végi időpontra, most azonban a második forduló időpontja is módosult. Szőgyi Tamás és Riesz Péter csapata pedig még rosszabb helyzetben van, mivel ők a harmadik körben szabadnaposok, így fiataljaik előreláthatólag csak március 19-én léphetnek először pályára hivatalos bajnoki mérkőzésen a Salgótarjáni BTC ellen.

 
 
2016.03.01.
www.fcdabas.hu
UP
UP Központ - Gőzerővel a cél felé... *
 

Jó ütemben halad az Utánpótlásközpont építése

A tavalyi esztendőben befejeződött az I. ütem, amelynek az elszámolása is megtörtént. A II. ütem, valamint a III. ütem kivitelezése jelenleg zajlik. A kivitelező GOMÉP Kft. június 30-ra vállalta a befejezést, azonban a szerződés szerint előteljesítésre is lehetőség nyílik. Amennyiben tartani tudják a jelenlegi ütemet, abban az esetben akár már májusban birtokba vehető a létesítmény, amely elsősorban az utánpótlás-nevelést, de a felnőtt labdarúgást is szolgálja majd.

Az épület alapterülete közel ezer négyzetméter. A földszinten kap helyet a gépészeti tér, a mosoda, a szertár, a hat öltöző, a fogadótér, az orvosi szoba, valamint a kondicionáló terem és a wellness részleg is. Ezen, a szinten találhatóak a nézők számára kialakított mosdók is. Az emeleti részen egy közel négyszáz négyzetméteres előadó-, konferenciaterem, edzői öltözők, irodák, valamint egy olyan tartalék terület, ahol apartmanok készülnek egy későbbi ütemben. Az épület melegvíz-ellátását napkollektorok biztosítják, az áramellátásba napelemek segítenek be, a fűtés pedig faelgázosító kazánnal lesz biztosítva.

Az egyesület ezúton fejezi ki köszönetét azon cégeknek, akik a TAO forrásokat biztosították a beruházáshoz:

Alwema Holding Kft.

OBO Bettermann Hungary Kft.

Biancoop Zrt.

Petrányi József Fuvarozó Kft.

Construction Building Kft.

Plotter-Papír Kft.

Dafi-Szolg Bt.

Qualiroll Hungary Kft.

Darus Fuvar Kft.

Real Security Kft.

Diego Kft.

Reálszisztéma Dabasi Nyomda Zrt.

D.T.L. Kft.

Rombusz-04 Kft.

Faragó Környezetvédelmi Kft.

Száll-Ker-Plaszt Kft.

Gyöngy-Dent Kft.

Tesz-97 Kft.

Hidrofilt Kft.

Venus Trans Bt.

Jumbo Log Kft.

Vitafort Zrt.

King Stone Chemicals Kft.

V-Mobil Kft.

Lakto Kft.

Wellis Magyarország Kft.