FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
2015.09.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Hernád SE - FC Dabas II (0 : 6) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a hétvégi Hernád SE elleni idegenbeli győzelmet követően az alábbi értékelést adta:

" Az elmúlt héten egy könnyűnek ígérkező (már ha van ilyen a labdarúgásban) mérkőzés várt ránk. Hernád csapata nem mutatott acélos eredményeket az elmúlt héten, talán az Alsónémedi legyőzése 3:0-ra volt furcsa valamelyest, de azt a mérkőzést láttam és játékban semmiképp nem volt meggyőző a hernádi focicsapat.

Voltak kisebb problémáink, amelyeken hamar túl kell lendülni és igazából Hernádon is voltak gondok az elmúlt héten (edzőváltás esetleges mérkőzés lemondás) tehát érdekes mérkőzés várt ránk.

Egészen az első percig volt érdekes, ekkor ugyanis gólt szereztünk, majd még egyet pár percen belül. Gyakoroltunk a héten kis-játékokat és abból oldal-fordításokat, de egy nagyon rossz minőségű pályán sajnos ez nehezen működött. Próbáltuk 1-2 érintőből feljátszani a labdát a támadó sorba és ott kialakítani helyzeteket. Ez döntő többségében sikerült is és sok helyzetet kidolgozva sima mérkőzést játszottunk.

Ellenfelünk fejben, testben, lélekben hamar szétcsúszott, sportszerűtlenek voltak, kiállítás, kedvetlen játék stb.

Kis hiányérzet lehet esetleg, hogy nem tudtunk több gólt rúgni, de idegenben, bajnoki mérkőzésen 6:0-ra nyerni azért így is értékelendő teljesítmény.

Bálint Gagarin Zoltán kiemelhető hozzáállása és két gólja miatt, Varga Balázs játéka és szintén két gólja miatt, védőinket nem tették igazán próbára, így kapusunkat sem természetesen. Az egész csapat példásan kezelte ezt a mérkőzést, csak így tovább!!!

Következő mérkőzésünk az első igazi erőpróba a Felsőpakony csapata ellen, azonban hazai pályán ellenünk sok jóra ne számítsanak! "

 
 
2015.09.29.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Somos SE (7 : 1) *
 

Farkas Roland, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a hétvégi bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Az FC Dabas U19 korosztálya a hétvégén a Somos csapatát fogadta. Kicsit jobb előjelek voltak a mérkőzés előtt, többen voltunk edzésen és nagyobb koncentrációval is végezték a gyakorlatok nagy többségét.

Kedden nagyobb terhelést kaptak a srácok labdával, szerdán játékos technikai gyakorlatok voltak, csütörtök játék különböző létszámokkal, pénteken pedig 3x7 különböző gyorsító futások az edzés közepén, majd több passzos gyakorlatok végén kapura lövés, szögletek egyszerű befejezése védők nélkül, valamint védőknek támadók nélküli kifejelés, kapus nélküli kis futásból befejezés. Az edzés végén felálltunk labda nélkül, lesétáltuk a tolódásokat, beszéltünk letámadásról és visszatámadásról.

Mérkőzésen sokkal elszántabbak és egységesebbek voltak, nem sok elívelés történt, ügyesen meglepően jó passzos játékot tudtunk mutatni helyenként, amik végén veszélyesek voltunk, gólokat szereztünk 3-4-5 passzos támadások végén, szélén és középen egyaránt. A végeredmény 7:1.
Kapus poszton talán 1-2 védésre volt szükség, de akkor jól reagáltunk. Az egyetlen gól is öngól volt, így a hét lőtt gól ellenére, a védekezést tudnám kiemelni, hiszen sok gólt kaptunk eddig. Még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a védekezésre a továbbiakban.

Gratulálok a fiúknak és köszönöm a hozzáállásukat.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.29.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Ferihegy-Vecsés - FC Dabas U15 (0 : 5) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U15-ös csapatának vezetőedzője a hétvégi Vecsés elleni idegenbeli győzelmet követően az alábbiak szerint értékelt:

" Jól kezdtük a találkozót, hiszen rögtön az első támadásunkból ziccert alakítottunk ki, amelyet sajnos Varga Kristóf mellé gurított. Ellenfelünk a védekezését kitolta a mi térfelünkre az első perctől kezdve, így a gyors játékosainkat ismerve, hatalmas területek nyíltak előttünk. Erre a középpályásaink hamar reagáltak, így Mata és Vörös rendre tudott területbe indítani a támadóink felé, akik előtt óriási lehetőségek nyíltak. Varga Kristóf egy ilyen mélységi indítást követően megszerezte a vezetést a csapatunk számára a 6.percben, ahonnan érzékelhető volt, hogy az ellenfelünk védelme nagyon sebezhető.

Az első félidőben sorra vezettük a szebbnél szebb támadásokat, ahol Mata Tomi gólja említést érdemel, hiszen gyönyörű labdakihozatal után szerzett gólt. A félidő vége előtt még Vörös Tamásnak is sikerült fejelni egy találatot, így 3:0-ra növelte az előnyünket. A szélről érkező beadások remekül jöttek folyamatosan, ahol a második hullámból történő átlövésekből még nagyobb arányra tehettünk volna szert, azonban a lövéseink nem találtak utat a hálóba.

A második félidőre ellenfelünk visszaállt a saját térfelére, ahol a labdaszerzéseink jól működtek, olyannyira, hogy Vörös Tamás és Krizsán Levente találataival az 50.percben végérvényesen eldöntöttük a találkozót. A hátralévő harminc percben a négy cserejátékosunk is pályára lépet, hiszen Somogyi Levente, Pekker László, Vörös Tamás és Molnár László is betegen és sérülten vállalták a találkozót, így a cseréjük indokolt volt. Innentől kezdve kiegyenlítődött a játék és Lőre Konor kapufája jelezte azt, hogy van még erőnk, azonban több találatot már nem sikerült szereznünk.
Gratulálok a győzelemhez!

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.29.
www.fcdabas.hu
UP
Pillanatképek - FC Dabas U19 *
 

Keddi képcsomagunkban a Farkas Roland irányította FC Dabas U19-es fiataljainak hétvégi bajnoki mérkőzéséről tekinthetnek meg pár képkockát. Mint ismeretes, a csapat hazai pályán 7:1 arányban múlta felül a Somos SE-t.

További képek

 

 
 
2015.09.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Szigetcsép SE - FC Dabas III (1 : 3) *
 

Ledő László, az FC Dabas III-as csapatának vezetőedzője a hétvégi Szigetcsép SE elleni idegenbeli mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" A Dabas III csapata ezúttal Szigetcsépre látogatott. Amit hallottam az ellenfelünkről, kemény és harcos mérkőzésre számítottam. A keret ismételten 18 főből állt. A hétvégi U19-es összecsapáson játszó csapatból elhívtam két-három srácot, hogy játszanak és tapasztalatot szerezzenek a felnőttek között is.

Megérkezésünkkor egy nem igazán jó pálya fogadott minket, de a mérkőzés alapján megmutatták a srácok, hogy nem a pálya minőségétől tudnak jól játszani és küzdeni.
Úgy éreztem a csapathirdetéskor, hogy Nagy Dominiknak kell bizonyítási lehetőséget adnom. Megérzésem jó döntőnek bizonyult, mert Dominik nagyszerűen védett és bravúrok sorozatát bemutatva nagyban hozzájárult a csapat győzelméhez.

Emellett meg kell említenem mind a 17 játékost, mert nagyon fegyelmezetten és koncentráltan játszottak. Sok munka van még, de egyre jobban összecsiszolódik a társaság.

A mérkőzésről is mondanék pár mondatot. Az alaphangot a 9.percben Danyis Attila nyitotta meg. Bálint Gabi beadását fejelte a kapuba. Ezután nagy harcfolyt a pályán. mindkét kapu előtt voltak helyzetek. A félidő 0:1 ide.

A szünetben megint a megszokott módon frissítettem. Jöttek a fiatalok, akiktől azt kértem, hogy az egyszerű megoldásokat válasszák. Nagyon tetszett, hogy csapatként funkcionáltunk a második játékrészben. Ellenfelünk kapott egy tizenegyest, amit értékesített is, így 1:1 volt az állás az 56.perc környékén. Sajnos a következő 5-10 percben egy holtpont jött el nálunk, de ezt a csapat átvészelte és harcosságával felvette a kesztyűt az ellenféllel, akik néha alattomosan és sportszerűtlenül játszottak.

A mérkőzés forduló pontját Nagy Dominik bravúrja szolgáltatta. A 83.percben Danyis Attila 17 méterről a megítélt szabadrúgást a jobb alsó sarokba vágta, így 2:1-re módosult az eredmény. Végül Tihany Dani a 87.percben egy bomba góllal bebiztosította a győzelmet.

Ellenfelünk nehezen viselte, hogy ezen a napon a jobbik csapat nyert.

Én megköszönöm minden játékosomnak, hogy ezen a mérkőzésen megmutatták, hogy tudnak jól és fegyelmezetten játszani. Gratulálok a csapatnak, mert ezen a napon CSAPAT nyert!!

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.28.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U16 *
 

Ledő László, az FC Dabas utánpótlás szakembere segédkezett U16-os csapatunk hétvégi bajnoki mérkőzésén. A kiütéses dabasi győzelemmel végződő összecsapás végeztével az alábbiak szerint értékelt:

" Vasárnap az FC Dabas U16-os csapata Dánszentmiklóssal játszott bajnoki mérkőzést. Erre a mérkőzésre a keret nagy részét az U17 adta. Az összecsapáson segítségemre volt Farkas Krisztián is, mint az U17 edzője.

A srácok magabiztos játékkal 12:2 arányban nyertek. Ellenfelünk góljai szépek voltak és sajnos teljesen megérdemeltek. Hozzá kell tennem, hogy a mi hibáinkból rúgták, ezeket azonban edzésen ki tudjuk majd javítani. A mérkőzésen voltak szép megoldások, támadások és gólok is, de volt azért sok hiba is.

Összességében tetszett, hogy a két csapatból összerakott keret tudott egymásért is játszani.

Gratula a fiúknak! Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Szentlőrinc SE (1:1) *
 

Az elmúlt hétvégéhez hasonlóan most is 1:1-es döntetlennel ért véget NBIII-as első keretünk mérkőzése.

Honti József csapata immáron a harmadik forduló óta veretlen, ami önmagában szép teljesítménynek tekinthető, azonban két győzelme mellé négy döntetlen párosult, ami viszont túlságosan is sok. Két eldöntetlen állásért járó egy-egy bajnoki pont ugyanis kevesebbet ér, mint egy győzelem és egy vereség, így gyűjtött pontok tekintetében sajnos nem kiemelkedő ez a hetek óta tartó veretlenségi széria.

A Szentlőrinc SE elleni találkozó azonban sokáig jól alakult, mivel a 22.percben Zsolnai Róbert révén sikerült megszerezni a vezetést (1:0). A előny egészen a félidő végéig ki is tartott, így nyugodtan, elsődleges céljukat elérve térhettek rövid pihenőjükre játékosaink.

A folytatásban egy újabb találattal könnyen le is zárhatta volna a mérkőzést csapatunk, azonban a szépen kialakított lehetőségek egyikét sem sikerült gólra váltani. Az örök érvényű igazság, miszerint a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat sajnos most is bebizonyosodott, mivel Harsányi révén a 71.percben kiegyenlített ellenfelünk (1:1). A bekapott pofont követően ugyan mindent megpróbáltak elkövetni játékosaink az előny ismételt kiharcolása érdekében, a fennmaradó bő húsz perc azonban ezúttal kevésnek bizonyult a győztes találat bevitelére, így végül 1:1-es döntetlennel ért véget az összecsapás, ráadásul a 89.percben Tóth Márton a kiállítás sorsára jutott, így Honti József rá biztosan nem számíthat a következő fordulóban.

A folytatásban az eddig szerzett pont nélkül utolsó helyen álló Szekszárd otthonába látogat NBIII-as első keretünk, ahol csak és kizárólag a győzelem számíthat elfogadható eredménynek.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.27 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Szentlőrinc SE 1 : 1 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Lázár, Takács, Lanczkor, Hollauer, Zsolnai, Dencz (Körmöczy - 71p), Surányi, Csák (Domonyi - 71p), Komoróczi

Csere: Bartus, Domonyi, Körmöczy, Sorecz, Bozsik, Bárányos, Gáspár

Gól: Zsolnai (22p) ill. Harsányi (71p)

Sárga lap: Zsolnai (81p), Domonyi (92p) ill. Mezei (24p), Füredi (65p), Lóth (79p)
Piros lap: Tóth (89p)

További képek

 
 
2015.09.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Hernád SE - FC Dabas II (0:6) *
 

Ezúttal a Hernád SE esett áldozatául kettes csapatunk remekbeszabott menetelésének.

Kucsák István játékosai továbbra is bomba formában teljesítenek, most vasárnap Hernádra látogattak, ahol a tabella utolsó harmadában található helyi csapat felett arattak 6:0-ás győzelmet.

Varga Balázs már a 2.percben beköszönt, így a hazaiak nem sokáig kergethettek hiú ábrándokat a mérkőzéssel kapcsolatban. Az első játékrész még további két dabasi találatot tartogatott. Előbb a 9.percben Fábri Ádám, majd a 31.percben Bálint Zoltán volt eredményes, így bő óra elteltével Kucsák István immáron hátradőlve nézhette a mérkőzés hátralevő játékperceinek leteltét.

Szerencsére a második játékrészben sem engedtek ki és álltak le a fiúk, Bukovszki Balázs, Varga Balázs és Bálint Zoltán révén újabb három gólt sikerült összehozni, így újabb magabiztos győzelemmel sikerült abszolválni a soros bajnoki mérkőzést.

A szintén dobogós Százhalombatta mérkőzése ugyan elmaradt, azonban a hét forduló alatt összegyűjtott hét pont előny több, mint imponáló. Reméljük még sokáig kitart a lendület és akkor szép évet zárhat Kucsák István legénysége.

Jövő vasárnap már egy komolyabb erőpróba vár az FC Dabas II játékosaira, ugyanis a dobogó közelében tanyázó Felsőpakony SE látogat Dabasra, fedélzetén a góllövőlista éllovasával, az egykoron az FC Dabast is erősítő 12 gólos Wrábel Józseffel.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.27 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Hernád

Hernád SE - FC Dabas II 0 : 6 (0:3)

FC Dabas: Magyari - Dankó (Feczesin - 68p), Cemmel, Botlik, Farkas R (Gugyerás - 68p), Bálint, Janicsák (Láposi - 57p), Bukovszki, Fodor, Fábri (Ubornyák - 57p), Varga (Pucsinszki - 81p)

Csere: Feczesin, Láposi, Pucsinszki, Gugyerás, Volenszki, Ubornyák

Gól: - ill. Varga (2p), Fábri (9p), Bálint (31p), Bukovszki (47p), Varga (57p), Bálint (78p)

Sárga lap: Molnár (61p), Lipták (70p) ill. Feczesin (70p)
Kiállítás: Mönich (27p) ill. -

 
 
2015.09.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Szigetcsép SE - FC Dabas III (1:3) *
 

A Szigetcsép SE sem tudott az FC Dabas III útjába állni.

Ledő László csapata újabb győzelmet aratva immáron a tabella legalsó fokáról várhatja a következő forduló jövő hétvégi rajtját.

Az előnyt elég hamar, már a 9.percben sikerült megszerezni a házi gólkirály Danyis Attila révén (0:1). Ezután mindkét fél részéről egy elég hosszú, majd egy félidőnyi gólcsend következett, amit a hazaiak az 56.percben törtek meg Hertelendy Roland találatával (1:1). A bekapott gól szerencsére nem törte meg csapatunkat és a 75.percben egy újabb Danyis Attila góllal ismételten sikerült vezetéshez jutni (1:2), amit Tihany Dániel 87.percben bevitt találata még inkább megerősített (1:3).

Jövő hétvégén a negyedik helyezett Ócsa ellen igazi rangadó vár hármas csapatunkra. Amennyiben Ledő László játékosai hozzák hazai mérkőzésüket, jelentősen stabilizálni tudják érmes pozíciójukat.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.27 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Szigetcsép

Szigetcsép SE - FC Dabas III 1 : 3 (1:1)

FC Dabas: Nagy - Laczkó (Farkas - 76p), Kveták, Danyis, Gogolák (Czeróczki - 60p), Bálint G, Kmetyó (Pokornyik - 46p), Rizmayer (Ujvári - 46p), Fehér, Tihany, Strupka (Zelovics - 46p (Rutterschmid - 86p))

Csere: Rutterschmid, Zelovics, Pokornyik, Ujvári, Farkas A, Czeróczki, Ledő

Gól: Hertelendy (56p) ill. Danyis (9p), Danyis (75p), Tihany (87p)

Sárga lap: Bruszt (16p), Hertelendy H (83p) ill. Kmetyó (27p), Zelovics (55p), Kveták (56p), Danyis (88p)
Kiállítás: Hertelendy R (83p), Bál (88p) ill. -

 
 
2014.09.27.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények *
 

Egy korosztály kivételével remek hétvégét zártak utánpótlás csapataink.

U19
FC Dabas U19 - Somos SE
7 : 1 (3:0)
 
2015.09.26.
Gól:
- Nagy J (19p)
    - Ubornyák J (22)
    - Kmetyó L (33p)
    - Nagy J (60p)
    - Ujvári D (71p)
    - Abonyi M (73p)
    - Nagy J (79p)
     
U17
FC Dabas U17 - Somos SE
0 : 5 (0:4)
 
2015.09.26.
Gól:
-
       
U16
FC Dabas U16 - Dánszentmiklósi KSK
12 : 2 (5:1)
 
2015.09.27.
Gól:
- Mráz M (10p)
    - Zsíros M (12p)
    - Kollárik T (15p)
    - Fodor G (25p)
    - Duhaj Á (27p)
    - Duhaj Á (55p)
    - Zsíros M (59p)
    - Fodor G (66p)
    - Tóth L (67p)
    - Gősi F (71p)
    - Balog B (76p)
    - Duhaj Á (81p)
     
U15
Ferihegy-Vecsés - FC Dabas U15
0 : 5 (0:3)
 
2015.09.27.
Gól:
- Varga K. A (6p)
    - Mata T (17p)
    - Vörös T (29p)
    - Vörös T (44p)
    - Krizsán L M (49p)
     
U14
Ferihegy-Vecsés - FC Dabas U14
0 : 5 (0:2)
 
2015.09.27.
Gól:
- Gáspár Zs (16p)
    - Tóth Á (38p)
    - Szőrös M (54p)
    - Farkas Cs (61p)
    - Farkas Cs (72p)
 
 
2015.09.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 9.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Öt mérkőzés kerül megrendezésre a hétvége utolsó játéknapján.

Vasárnap - 2015.09.27.
Dunaharaszti MTK
-
V-Gyulai TFC
1 : 1
FC Dabas
-
Szentlőrinc SE
1 : 1
Monor SE
-
Budapest Honvéd MFA II
2 : 2
Paksi FC II
-
Pénzügyőr SE
0 : 0
Békéscsaba 1912 Előre FC II
-
Komlói Bányász SK
1 : 2
     
szabadnapos:
  ESMTK  
 
 
2015.09.26.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Újabb időpontváltozás!
 

Sajnos az időjárás a szombati napon sem javult, a pályák továbbra is víz alatt állnak, így természetesen a vasárnap délelőttre tervezett dabasi Kölyökliga U8/U9 rendezvény sem kerül lebonyolításra, hanem egy későbbi időpontban lesz megrendezve.

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas U9 elhalasztva Kölyökliga U8 / U9 (Dabas)
 
 
2015.09.26.
szentlorincsefoci.hu
FELNŐTT
Szentlőrinc: "Veszélyes ellenfélnek tűnnek a dabasiak"
 

Hetek óta jól teljesít a Dabas együttese a labdarúgó NB III Közép csoportjában. Ez a drukkereiknek nyilván jó hír, számunkra azonban talán kevésbé lelkesítő tény. Ám nem ez a lényeg, hanem az, hogy a hét utolsó napján ott vendégeskedünk. Ha már arra járunk, akkor természetesen pontért, pontokért megyünk oda.

- Megnézve a korábbi összeállításaikat, láthatjuk, hogy egykori rutinos játékosok is akadnak a dabasiak között - számolt be soros ellenfelünkről Papp Zoltán vezetőedző. - Szóval tapasztalatlannak semmiképpen sem lehet őket nevezni. Ennek ellenére igyekszünk majd megtalálni a gyenge pontjaikat. Amiket kihasználva pontokhoz juthatunk. Még annak ellenére is, ha tudjuk, otthon elég jól veszik az akadályokat.

- Mindenkire számíthatunk a csapat összeállításánál, vagy akadnak sérültek?
- Sajnos ketten nem állhatnak rendelkezésre. Ez már megszokott dolog, Berkics György térde még mindig nem gyógyult fel teljesen. A vállműtéte után Tóth Ákos idén már nem lesz bevethető, ezt szinte bizonyosan kijelenthetem. Eltiltott futballistánk ellenben nincsen, ami legalább kedvező számunkra. Ezek szerint nem vagyunk sem durvák, sem fegyelmezetlenek, amit mindenképpen erényként kell elkönyvelnünk. Ez azért szakmailag nem kedvezőtlen, hiszen néha akár a játékvezető is "belenyúlhat" egy-egy gárda összetételébe. Méghozzá nem is a tárgy héten, hanem korábban, amikor kiosztja a színes lapokat. Az ilyen momentumoknak is lehet jelentősége.

- Lehetnek változások az összeállításunkban?
- Léteznek ilyen tervek, bár nagy kavarodásra senki se számítson! A részletekbe most nem szeretnék belemenni. Természetesen a kezdés pillanatában majd az összes titok kiderül. Addig mindenkit arra kérek, hogy legyen türelemmel egy kicsit. Remélhetőleg szolgálhatunk némi meglepetéssel a hazaiaknak az előttünk álló 90 perc során.

- Mennyit számít, hogy viszonylag távoli helyszínen lesz az összecsapás?
- Ez már semmilyen gondot nem jelenthet, hiszen autópályán közelítjük meg a fővároshoz közeli kisvárost. Tehát semmi későbbi mentegetőzés alapja nem lehet a kilométeróra állása.

 
 
2015.09.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 9.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Három mérkőzéssel veszi kezdetét az NBIII. Közép csoportjának 9.fordulója. A jelenlegi dobogósok közül az éllovas Kozármisleny az eddig még pont nélkül álló és egyben sereghajtó Szekszárdot fogadja, Dajka László harmadik helyezett Újbudája pedig az utolsó előtti Bölcskét, így papíron mindkét gárda könnyen megoldható feladat előtt áll.

Szombat - 2015.09.26.
Budafok MTE - Újbuda FC
-
Bölcskei SE
6 : 2
HR-Rent Kozármisleny FC
-
Szekszárdi UFC
7 : 0
SZEOL SC
-
Hódmezővásárhely FC
2 : 1
     
szabadnapos:
  ESMTK  
 
 
2015.09.25.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Időpontváltozás!
 

Szombat délelőtt mindkét utánpótlás csapatunk fél órával később kezdi meg bajnoki mérkőzését a Somos SE-vel szemben. Farkas Roland (U19) fiataljai 10:30-as, míg Farkas Krisztián (U17) játékosai 12:30-as kezdéssel lépnek pályára.

Az előbbiekben említett utánpótlás korosztályok mellett Női felnőtt csapatunk mérkőzése is időpontváltozáson megy keresztül. A Halásztelek elleni idegenbeli bajnokit ugyanis nem játszák le a felek most hétvégén, hanem egy későbbi időpontra helyezik át.

A pénteki nap jelentős esőzései következtében játékra alkalmatlanná vált a dabasi pályák nagy része, így a szombat délelőttre tervezett Bozsik Megyei Kiemelt Torna elmarad és egy később megállapított időpontban kerül pótlásra.

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas U19 Szombat, 10:30 FC Dabas U19 - Somos SE
FC Dabas U17 Szombat, 12:30 FC Dabas U17 - Somos SE
FC Dabas U13 elhalasztva Bozsik Megyei Kiemelt Torna U13 (Dabas)
FC Dabas U11 elhalasztva Bozsik Megyei Kiemelt Torna U11 (Dabas)
FC Dabas Női elhalasztva Halásztelek FC - FC Dabas Női
 
 
2015.09.25.
www.dabas.hu
FELNŐTT
Meghívó - Ünnepélyes focipálya átadó
 

Tisztelettel meghívjuk az 1.sz. Óvoda Ovi-Foci Pályájának ünnepélyes átadására, amely a helyi önkormányzat, a támogatást felajánló vállalkozás, valamint az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány összefogásából, a társasági adótörvény által lehetővé tett sporttámogatásoknak köszönhetően jött létre.

A rendezvény időpontja: 2015. szeptember 26., szombat, 14.30 óra

A rendezvény helyszíne: 2371 Dabas, Mánteleki utca 6. (Megközelíthető: 5-ös főút, Dabas-Sári letérő)

Az ünnepségen beszédet mond: Kőszegi Zoltán polgármester és Tóth Tímea válogatott kézilabdázó, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány képviseletében

További program: Vándormaci-vetélkedő, a város óvodásainak focimérkőzése

A "Meghívó" hivatalos plakátjának megtekintése

 
 
2015.09.25.
szentlorincsefoci.hu
FELNŐTT
Szentlőrinc: "Harmadszor a Dabas ellen, másodszor idegenben"
 

Elvileg – ha a táblázatnak hinni lehet – egy kiegyenlített harc várhat a Szentlőrinc együttesére, a labdarúgó NB III Közép csoportjában. Ugyanis az ellenfél az a Dabas lesz, amelyik pont a mieink előtt áll a kilencedik játéknap előtt. Egy vendégsiker után a felek helyet is cserélhetnek a versenyfutásban.

Sokáig nem történt olyan esemény, amit a krónikások feljegyezhettek volna a Dabas, kontra Szentlőrinc párharc kapcsán, a labdarúgás világában. Így volt ez egészen a 2014-2015-ös évadig. Akkor ugyanis bizonyos átszervezések következtében, meg azért, mert a Lőrinc megyei bajnokként egy másik csoportba, a Középbe jutott, mégis létrejöhetett az első két csata.

Amiknek a végkimenetele felemásra sikerült. Hiszen mindkét klub idegenben jelesedett inkább. Baranyában 0-2, míg a főváros határában 2-3 került a jegyzőkönyvekbe, miután a játékvezetők lefújták az adott meccseket. Azaz, a döntetlent eddig a mérkőző felek elkerülték, bár sok lehetőségük nem is akadt a pontosztozkodásra. A gólkülönbség a nem túl bonyolult összegzés alapján 3-4, tehát a mostani ellenlábas egy találattal volt jobb 180 perc leforgása alatt. A szerzett pontok kategóriában viszont 3-3-ra állnak az egyesületek. Mindez azonban természetesen hamarosan változni fog, méghozzá a hét utolsó napján, amikor útjára indul ismét a labda.

A pályaválasztók eddig, a 8 megrendezett forduló során 7 esetben léptek a gyepre, vagyis a szabadnapjukat már letudták. Legutóbb viszont Gyulán vendégeskedtek, ahonnan nem kellett üres kézzel távozniuk, hiszen a kilencven perc után 1-1 volt az eredmény. Ami a játék szabályai alapján 1 pontot ért számukra. 
A dabasiak a tabella 13. helyét foglalják el a 17-es mezőnyben. A mérlegük szerint 2 győzelem, 3 döntetlen, no meg 2 vereség jutott nekik a 2015-2016-os szezonban, eddig. Szereztek 14 gólt, kaptak viszont 9-et, a pontjaik száma pedig 9. Kettővel több, mint amennyit nekünk sikerült eddig összeszednünk.

Az FC Dabas – Szentlőrinc SE bajnoki találkozót 2015. szeptember 27-én, vasárnap, 16 órai kezdettel rendezik meg, a Pest megyei település pályáján.

 
 
2015.09.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Szentlőrinc SE *
 

Vasárnap délután a Szentlőrinc SE-t fogadja NBIII-as első csapatunk Sáriban.

Honti József játékosai a tizenharmadik helyről várhatják soron következő bajnoki mérkőzésüket. Az ellenfél ezúttal az FC Dabast a tabellán szorosan követő Szentlőrinc SE lesz. A két csapat között mindössze egy helyezés és két pont a differencia, így jelentős téttel bír az összecsapás, mivel a győztes minden bizonnyal ismét felkúszhat a középmezőnybe, a vesztes viszont könnyen a tabella alsó harmadában ragadhat.

A Szentlőrinc SE egy 5:0-ás idegenbeli Szekszárd elleni győzelem, illetőleg egy Kozármislenytől elszenvedett 3:0-ás hazai vereség után érkezik Dabasra, így szinte megjósolhatatlan épp milyen formát mutat majd ellenfelünk a vasárnapi mérkőzésen.

Honti József tanítványainak azonban legfőképp önmagukra kell koncentrálniuk, amennyiben fizikailag és mentálisan megfelelő állapotban lesznek, hazai közegben nem lehet kérdéses, hogy otthon tudja-e tartani az FC Dabas a három bajnoki pontot.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.27. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas - Szentlőrinc SE

 
 
2015.09.25.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.szept.26-27.)
 

Mindhárom felnőtt csapatunk vasárnap lép pályára. Amíg NBIII-as keret hazai pályán a Szentlőrincet fogadja, addig az FC Dabas II és III idegenben a Hernád és Szigetcsép vendégszeretetét élvezheti.

Női felnőtt csapatunk ismét idegenben bizonyíthat. Schilingerné Budai Zsuzsanna tanítványai ezúttal Halásztelekre utaznak.

Utánpótlás fronton az FC Dabas U19 és U17 szombat délelőtt hazai közegben a Somos SE-vel mérkőzik, az U15 és U14 vasárnap Vecsésre látogat, míg az U16 szintén a hét utolsó napján a Dánszentmiklóst fogadja Dabason.

Ami pedig a kisebb korosztályokat illeti, szombat délelőtt Bozsik Megyei Kiemelt Torna U11/U13, délután pedig Bozsik Alközponti Torna U11/U13 kerül megrendezésre Dabason. Vasárnapra is marad utánpótlás érdekeltségünk, az U8/U9-es korosztály a Kölyökliga rendezvénysorozat következő állomásán vesz részt, ami szintén Dabason kerül majd lebonyolításra.

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas Vasárnap, 16:00 FC Dabas - Szentlőrinc SE
FC Dabas II Vasárnap, 16:00 Hernád SE - FC Dabas II
FC Dabas III Vasárnap, 16:00 Szigetcsép SE - FC Dabas III
FC Dabas Női Szombat, 10:00 Halásztelek FC - FC Dabas Női
FC Dabas U19 Szombat, 10:30 FC Dabas U19 - Somos SE
FC Dabas U17 Szombat, 12:30 FC Dabas U17 - Somos SE
FC Dabas U16 Vasárnap, 10:00 FC Dabas U16 - Dánszentmiklósi KSK
FC Dabas U15 Vasárnap, 10:00 Ferihegy-Vecsés - FC Dabas U15
FC Dabas U14 Vasárnap, 12:00 Ferihegy-Vecsés - FC Dabas U14
FC Dabas U13 Szombat, 9:30 Bozsik Megyei Kiemelt Torna U13 (Dabas)
FC Dabas U11 Szombat, 9:30 Bozsik Megyei Kiemelt Torna U11 (Dabas)
FC Dabas U13 Szombat, 14:00 Bozsik Alközponti Torna U13 (Dabas)
FC Dabas U11 Szombat, 14:00 Bozsik Alközponti Torna U11 (Dabas)
FC Dabas U9 Vasárnap, 9:30 Kölyökliga U8 / U9 (Dabas)
 
 
2015.09.24.
www.fcdabas.hu
NŐI
Pillanatképek - FC Dabas Női *
 

Ezúttal a Schilingerné Budai Zsuzsanna által trenírozott női csapatok hétközi felkészülésébe nyerhetünk némi betekintést. A képek tanúsága szerint az edzések remek hangulatban telnek, néha egy kis fodrászkodás, pózolás is belefér, sőt...olykor az edző cipője is a magasban köt ki...

A lányok klubon belüli mindennapjai ezentúl a www.fcdabas.hu honlap mellett "FC Dabas Női Focicsapat" néven a Facebook-on is nyomon követhetők, ahol friss információk, beszámolók, képek és videók színesítik majd a repertoárt.

További képek

 

 

 
 
2015.09.24.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U7 *
 

Körmöczy Szebasztián, az FC Dabas U7-es csapatának vezetőedzője a hétvégi utánpótlás tornát követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Hétvégén igazi futball idő szépítette U7-eseink megmérettetését. Részt vettünk az idei első hazai rendezésű Bozsik fesztiválunkon.

Néhány gyerkőcünk először vett részt ilyen rendezvényen, a kezdeti megilletődöttség mellett nagyon élvezték a játékot. Ebben a korban az a célunk, hogy megszerettessük a focit és a sportághoz való kötődést megerősítsük.

Tesszük tovább a dolgunkat és várjuk a következő fesztivált.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.24.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: FC Dabas Női - Szigetszentmiklósi TK (0:1) *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas női felnőtt csapatának vezetőedzője a hétvégén lejátszott első hazai bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Második bajnoki mérkőzésünkön (2015. szeptember 19.) hazai pályán fogadtuk a Szigetszentmiklós csapatát! Ugyanazzal a problémával álltunk szembe ezen a mérkőzésen is, mint ahogy az első bajnokinkon, a hiányzóink ugyanúgy megmaradtak.

Mivel meghatározó játékosok hiányoztak a csapatból, ezért úgy döntöttem egy picit felborítom a megszokott felállást és a biztos védelmet beáldozva támadó játékba kezdtünk. Azt mondhatom nagyon sok helyzetünk volt, de sajnos nem sikerült gólra váltani.

Az 51. percben ellenfelünknek sikerült megszerezni a vezetést. Feljebb toltuk a védekezést, sajnos a középső védőinknek nem sikerült visszaérni és egy jól indított lövés betalált! Itt sem adtuk fel, talán az első félidőhöz képest még erősebb támadó játékba kezdtünk, de nem sikerült a mérkőzést megfordítanunk.

Azt gondolom így sem mondhatjuk az eredményről hogy elkeserítő a rutinos Szigetszentmiklós csapata ellen.

FC Dabas - Szigetszentmiklós (0:1)

Hajrá Dabas!!! "

 
 
2015.09.23.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U9 *
 

Mann Balázs, az FC Dabas U9-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Bozsik Grassroots tornát követően az alábbiak szerint értékelt:

" A hétvégi Bozsik tornán betegségek és családi elfoglaltságok miatt több, mint a csapat fele hiányzott. A megjelent csapatokkal jó mérkőzéseket játszottunk, sok győzelem mellett egy vereség is becsúszott, egy sokkal erősebb ellenfél ellen.

A hétvégén itthon fogadjuk Kölyökliga tornán a Kaposvár, a Gyöngyös és az Ikarus csapatait. "

 
 
2015.09.23.
www.fcdabas.hu
UP
A hónap utánpótlás játékosa - Augusztus
 

Augusztus hónapban az FC Dabas Sportegyesület "A hónap utánpótláskorú játékosa" díjazottja Ország Zsófia lett. Jutalma ezért egy saját névvel és számmal ellátott mez, melyet az egyesülettől kapott ajándékba.

Díjazott: Ország Zsófia
Korosztálya: U11
Edzője: Turcsik Gergő

" Nem volt nehéz döntenem, hiszen Zsófi edzésmunkája kiemelkedő,és a futball iránti alázata példaértékű! Nem utolsó sorban az U11-es csapat vezéregyénisége, passzjátéka és a pályán való gondolkodása egyedülálló!

Ha ezt az elszántságot és edzésen való szorgalmas munkát folytatja tovább, szép jövő előtt áll!.

Gratulálok Zsófikám, csak így tovább! "

 
 
2015.09.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Pillanatképek - FC Dabas III *
 

Az alábbi összeállításunkban a 2015.szeptember 19-én szombaton megrendezésre került FC Dabas III - Újlengyel DSE II bajnoki mérkőzésről tekinthetnek meg pár fontosabb momentumot.

Mint ismeretes, Ledő László Pest megye III.osztályban szereplő csapata 9:2 arányban diadalmaskodott hazai pályán az Újlengyel II felett, így a mérkőzés végeztével egy jó hangulatban elfogyasztott (Basa Attila által elkészített) vacsora is belefért még a fiúknak.

További képek

 

 

 
 
2015.09.22.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Fenomenon FC - FC Dabas U19 (1 : 9) *
 

Farkas Roland, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a hétvégi bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" A hétvégén a Fenomen FC vendégei voltunk az U19-es korosztállyal. A csapat a hétről hétre gyakorolt 4-2-3-1 szerkezetben lépett pályára. Különböző okok miatt még egyszer sem játszottunk két azonos felállásban, ami a személyeket illeti, így volt ez most is. Ráadásul az ellenfél komolytalan volt, 8+1 személy lépett pályára.

Az elejétől kezdve felborult, amit megbeszéltünk az öltözőben. Három védőre álltunk át, Szokoli Ádám feljebb lépett a két szélétől kértem, hogy maradjanak a vonal mellett. Sok helyzetet kidolgoztak a srácok, sajnos kevés gólt szereztünk belőlük. Pontatlanok voltak, kapkodtak és úgy tűnt, minket zavart meg a létszámelőny.

Szünetben nyugtatni próbáltam őket, passz és elmozgás, széljáték és centerezés voltak kéréseimben. Sokat nem volt alkalmam a második félidőből látni, a 9:1 es győzelem számomra kevésnek tűnik.
Mindaddig, míg az edzéslátogatottság gyenge, addig a csapat játéka is gyenge lesz sajnos. Említendő, hogy erősödtünk egy Kmetyó Lászlóval, aki képes lesz a nyáron eligazoló Bálint Mihály góljait pótolni.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II - Ráckeve VAFC (3 : 0) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a hétvégi Ráckeve VAFC elleni három gólos hazai győzelmet követően az alábbi értékelést adta:

" Hazai mérkőzés következett, ami azt jelenti, hogy szinte semmilyen indok nem szólhat pontvesztés mellett.  Az elmúlt hetek pozitívan hatottak a csapat játékára és önbizalmára, csupán arra kellett figyelni, hogy ez ne forduljon át elbizakodottságba.

Apró változtatásokat hajtottam végre a kezdő csapatban, szerettem volna több embernek váratlan helyzetet és új elemeket a játékába csempészni, szintén a sikeréhség fenntartása volt a célom ezzel.

Játékunk masszív védekezésre épül és a sok gyors, erős, dinamikus emberünk gólveszélyességét kihasználva próbálunk többféleképpen gólhelyzetbe kerülni. Veszélyesek tudunk lenni egyéni játékból, pontrúgásokból, szél-játékból, hosszú indításokból és kis passzos játékból egyaránt. Ezeket mind-mind erőltetjük is.

Egy szép kényszerítő utáni egyéni betörés után tizenegyeshez jutottunk, amit Farkas Krisztián értékesített is. A középpályán játszó Gáspár Tibor két góljával sokat segített a csapatnak, de a középpályás játékunk nem tetszett igazán. A védők kicsit pontatlanul, sokszor rossz megoldást választva elívelték a labdát, míg a támadósorban úgy éreztem nem voltunk elég "éhesek" a gólra.

Természetesen egy újabb bajnoki mérkőzést 3:0-ra megnyerni nagyon pozitív dolog és mindenképp ez a fontos jelenleg. Magabiztosak voltunk, sima győzelem született, az ellenfél talán nem is volt veszélyes a kapunkra.

Jók: Farkas Krisztián, Gáspár Tibor, Janicsák András

A következő mérkőzésünk a mérsékelten szereplő Hernád csapata ellen lesz, erőteljes játékkal úgy vélem nem okozhat gondot a legyőzésük. "

 
 
2015.09.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Úljengyel II (9 : 2) *
 

Ledő László, az FC Dabas III-as csapatának vezetőedzője a hétvégi Úllengyel II elleni hazai mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Dabas III csapata szombaton az Újlengyel II-t fogadta. Újra hazai környezetben játszhattunk. Megint nehéz, de kellemes gondokkal küzdhettem, mert húszan voltunk, két ember így ismét kimaradt a keretből.

A csapat kihirdetése után azt kértem a srácoktól, hogy stabil védekezésből induljunk ki és abból sok passzal építkezzünk. Az elmúlt héthez képest sokkal fegyelmezettebben játszottunk. Tanulva az elöző hét hibámból, kicsit átszervezve raktam fel a kezdőt.

Ellenfelünk korán megfogyatkozott és mi ezen előny birtokában sorra dolgoztuk ki a helyzeteinket, Fehér Attila révén pedig megszereztük a vezetést. Lehetett látni, hogy a srácok élvezik a mai napon a játékot, szép megoldások születtek, sok helyzetet dolgoztunk ki. Az első félidőben a védekezésünk is rendben volt. A középpályán már megszűrtük az ellenfelünk próbálkozásait, igaz néha így is kapkodtunk és sietettük a támadásokat, ami sok pontatlan passzal párosult.

A félidőben 7:0 arányban vezetünk. Jöttek a frissítések és a játék ugyanott folytatódott, ahol abbahagytuk. Sajnos kicsit átestünk a ló túloldalára, mert mindenki gólt szeretett volna rúgni. Ezzel nincs is baj, azonban fegyelmezetlenségek és rossz döntések sorozatát vonta maga után az effajta góléhség. Ellenfelünk kapott egy ajándék tizenegyest, amivel szépített és szerzett egy kontrából még egy további gólt.

A mérkőzés összessége alapján megérdemelten nyertünk még így is, de jobban oda kell figyelni a hibáinkra, mert ebből a következő mérkőzéseken bajaink lesznek.

A mérkőzés után a csapat megérdemelten fogyasztotta el a vacsorát, ami székelykáposzta volt.

A csapat köszöni Bennárik Ferencnek a felajánlást és Basa Attilának hogy megfőzte nekünk ezt a finom vacsorát.

Dolgozunk tovább, mert úgy látom, hogy egy nagyon jó közösség alakul ki, mind a visszajátszok, mind az ifisták segítségével.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.22.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Fenomenon FC - FC Dabas U17 (1 : 7) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Fenomenon FC idegenbeli bajnoki mérkőzés után a következő nyilatkozatot adta:

" Négy meghatározó játékosom nélkül is magabiztos győzelmet arattunk. Sok párharcot nyertünk a pálya közepén, ez pedig meghatározta a mérkőzés menetét. Rögzített helyzetekből is veszélyesek voltunk a kapura, szinte minden beadásunk jó volt, bár illett volna pontosabban befejezni ezeket.

A félidőben 4-0-ra vezettünk és végig kontrolláltuk a mérkőzést. Az ellenfél gólját is mi szereztük öngól formájában. Akár nagyobb arányban is győzhettünk volna, a kapu előtt máskor jobban kell koncentrálnunk.
Horváth Krisztiánt megkell említenem, a mezőny legjobbja volt a gólerős Mata Péterrel együtt.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.21.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U16 *
 

Ledő László, az FC Dabas utánpótlás szakembere kísérte el U16-os csapatunkat a Gyálon megrendezésre került bajnoki mérkőzésére. Az összecsapáson látottakat az alábbiak szerint értékelte:

" Az U16-os csapatunk a szombati napon Gyálra látogatott bajnoki mérkőzésre. A keret 15 főből állt volna, de egy fiatal nem jött, egy beteg lett és egy kerékpártúrán volt az osztályával.

A mérkőzés előtti megbeszélésen a kezdőknek elmondtam, hogy mire törekedjünk és mit játszunk. A srácokon lehetett látni, hogy tudják fejben, hogy mit is kell tenni (pl.: a labdakihozatalnál)

Sajnos az ellenfelünk egységes és nagyon fegyelmezett focit játszott. Így is az első helyzet előttünk adódott, de sajnos kihagytuk. Nálunk látszott, hogy nincsenek összeszokva a két csapat játékosai és a fiatalabbak pedig még nem veszik fel a verseny a nagyobbakkal. Ellenfelünk így szépen lassan felőrölt minket.

Egy pozitívumot láttam az egész mérkőzésen. A csapat próbálta játszani azokat az elemeket, amit edzésen gyakorolnak és sulykolnak beléjük az edzőik. Ennek a végeredménye a szépítő gólunk is, amit egy labdaszerzésből indítottunk el.

Be kellett látnom, hogy ez az U16-os bajnokság nem is lesz olyan egyszerű, mert most is egy nagyon jól felkészített csapat ellen játszottunk. Menni kell tovább és dolgozni kell, mert a srácok csüggedtek, de az utolsó percig próbáltak becsülettel játszani és nem feladni. Ezen a napon sajnos ennyire tellett. "

 
 
2015.09.21.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U15 *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U15-ös csapatának vezetőedzője heti beszámolójában az alábbi észrevételeit osztotta meg oldalunkkal:

" Nem kezdődött jól a szombat reggelünk, hiszen a pénteki kerethirdetésen az U15-ös és az U16-os (Pest Megyei II. osztályú) csapatunk játékosainak egyértelműen el lett mondva, hogy kinek hol kell játszania. A betegeink és Varga Bence eltiltása miatt 15 fő állt a rendelkezésemre az U15-ös bajnokira a Jászberény ellen és 8 fő utazhatott a több játéklehetőség érdekében az U16-os csapatunkkal Gyálra. Azonban ez nem így történt, hiszen 3 játékosunk az U16-os buszindulásnál nem jelent meg, így elég szűkösen indult a reggel, amelynek sajnos Ledő Laci kollégám itta meg a levét Gyálon.

Ezen labdarúgók helyett kérek elnézést tőle és a játékosaitól, hiszen kellemetlen helyzetbe sodorták őket a felelőtlen labdarúgóink a távolmaradásukat követően.
Visszatérve a kezdeti nehézségek után a bajnoki mérkőzésünkre, a szokásos menetrendben zajlott a kezdő sípszóig a készülődésünk. Minden a helyén volt, talán egy kicsit idegesebben kezdtük a találkozót, mint Salgótarjánban, azonban ellenfelünk se jött ki belőle jól, hiszen mind a két csapat rengeteg pontatlan passzal kezdte az első tíz percet. Az első hibátlan labda-kihozatalunkból sikerült Varga Kristóf révén befejeznünk a támadást góllal, amellyel megszereztük a vezetést. Végre elkaptuk a fonalat és helyenként jól futballoztunk, azonban a szokásos hibánkat megint elkövettük a tizenhatoson belül, amelyért büntető járt. Mihály Lajos ezen a találkozón is hárítani tudta a büntetőt, azonban a kipattanóra az ellenfelünk érkezett hamarabb, így kiegyenlítette a 18.percben a mérkőzést.  A kapott gól után megint jött a pánik, ahol a védelemből nem tudtuk lapos passzokkal eljuttatni a labdát a középpályásainkig, így ellenfelünk lendületes támadója, Kónya Viktor kétszer a labdaszerzés után megfutott minket, azonban a kapunkat nem tudta veszélyeztetni csak egy a kapu előtt elsuhanó lövéssel. Átvészelve ezt az időszakot a 38.percben ismét lekopíroztuk az első gólunkat és Varga révén ismét megszereztük a vezetést egy szép akció után.

A szünet után a Jászberény támadó szellemben lépett fel, amely kedvezett a kontratámadásainknak, amelyből Vörös Tamás és Varga Kristóf el tudta dönteni a mérkőzés sorsát. A védelmünk végre összeállt a második félidőre, amelyre nagyon nagy szükségünk volt, így ellenfelünk bár mezőnyben agilisabb lett, azonban helyzetekig nem tudott eljutni. A végére a két csapat szétszakadt, amely nekünk kedvezett, hiszen több helye volt a középpályásainknak a játék szervezésére.
Gratulálok a csapatunknak a győzelemhez! Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.21.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Kölyökliga U12 *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U13-as csapatának vezetőedzője a hétvégi U12-es Kölyökligát követően az alábbiak szerint értékelt:

" Szombat délután részt vettünk második Kölyökligás fordulónkon is, ahol 4 pontot sikerült szereznünk. Sajnos betegségek és sérülések miatt nem volt teljes a keret, de ennek ellenére is szépen szerepelt a csapat.

Próbáltunk kis passzos játékkal a széleken helyzeteket kialakítani és ezeket végre ki is használni! A múlt heti Bozsikhoz képest nagy előrelépést tettünk a góllövés terén, hiszen most sikerült gólokat szereznünk.

Külön köszönet Incze Naominak, hogy eljött segíteni a fiúknak és egyedüli lányként vett részt a mérkőzéseken!

Jövő héten szombaton ismét itthon játszhatunk a Bozsik Program keretein belül, ahol remélem a javuló tendenciánk megmarad.

FC Dabas - Soroksár (4:0): jó játék, akár több is lehetett volna

FC Dabas - Ikarusz (1:2): jó játék itt is megvolt, de megint sok volt a kimaradt helyzet, egy kicsit több koncentrációval ezt a meccset is le kellett volna győzelem hozni.

FC Dabas - Vasas Kubala Akadémia (0:0): egy lényegesen jobb csapat ellen álltunk helyt, masszív védekezésből próbáltunk kontrákból meglógni, ami párszor sikerült is, amikből nem sikerült gólt elérnünk

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.21.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U11-es csapatának vezetőedzője a hétvégi kecskeméti Kölyökligarendezvényről hazatérve az alábbi észrevételeit osztotta meg oldalunkkal:

" A szombati napon Kecskeméten jártunk a gyerekekkel a kölyökligán! Két korcsoporttal indultunk (2005-U11, 2006-U10). Négy csapat vett részt a tornán (Kecskemét, Vác, Fradi, Dabas).

Mindkét Csapatom a Ferencvárossal kezdett! Érdekes volt azt látni, hogy ugyanazt a játékot kérte az edzőjük a fradista gyerekektől is, amit mi gyakorlunk hétről-hétre! Az 2005-ös Fradi sokkal előrébb jár mint mi játékban, gondolkodásban és nem utolsó sorban azzal, hogy három és fél éve egy edzővel dolgoznak a gyerekek, és ez eredményben is megmutatkozott sajnos.

Aztán következett a 2006-os korosztályom. Volt egy megérzésem meccs előtt és majdnem be is jött....de sajnos csak majdnem. 23percig(!) vezettünk a Fradi ellen, nagyon szép játékot játszottunk, sok passz és kényszerítő. Volt hátra 5-6 perc, érett a meglepetés, ami a játékot nézve nem is lett volna meglepetés. Majd a nagy nyomás hatására egy rossz labdaérintésből sajnos öngólt rúgtunk! Ez megtörte a gyerekeket (pedig az iksz is bravúros eredmény lett volna) és sajnos a vége 3:1 oda. Ez nagyon fájt nekem, mert miénk volt a meccs egy olyan csapat ellen, akik évek óta együtt fociznak, egy iskolába járnak és heti ötöt edzenek, szóval "éjjel-nappal" együtt vannak es tudják a másik gondolatát is. Visszaigazolás nekünk, hogy a Fradi-szülők vastapssal ismerték el a Csapatomat! Ezúton köszönjük nekik!

Következett a Vác csapata, 2005-ös csapatom itt szépen helyt állt, sőt játékban pariban voltunk, de a gólokat az ellenfél rúgta. Ezeket a szituációkat edzésen átvesszük és javítjuk a hibákat.

2006-os csapatom kikapott 1:0-ra egy ikszes meccsen.

Jött az utolsó mérkőzés. Kecskemét-Vác. 2005-ös korcsoport játszott először, mieink már elfáradtak fejben, testben és nem akart eléggé pár játékos, amit Én nem tudok elfogadni! Én csak olyan játékost akarok a pályán látni, aki megszakad a sikerért!

És következett a nap "parázs meccse"..2006 Kecskemét-Dabas! Játékban, gondolkodásban, erőnlétben, csapatban is előrébb járunk. Kihagytunk két ziccert, rúgtunk egy 20 méteres kapufát (ez megbosszulta magát) és két játékvezetői hiba után kaptunk két gólt (mind a kettő találatot szabálytalanság előzte meg). Ilyen a futball. A játékosaim sírva jöttek le a pályáról, mert tombolt bennük a győzni akarás. Ez az, ami kell a futballhoz! Ez már kezd hasonlítani ahhoz, amit kérek.

Játékban megvagyunk, erőnlétben még nem. Dolgozunk tovább és következő célunk, tornagyőzelem a kiemelt Bozsikon! Akár már szombaton Dabason!

Szeretnénk köszönetet mondani Máté Márk nagypapájának, aki a kölyökliga után megvendégelte az egész Csapatot!

Hajrá Dabas, Hajrá U11! "

 
 
2015.09.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Ráckeve VAFC (3:0) *
 

Továbbra is hibátlanul teljesít második csapatunk, ezúttal a Ráckeve VAFC volt az áldozat.

Kucsák István játékosai múlt héten a Dömsöd elleni idegenbeli győzelmet követően (és nem mellékesen a Százhalombatta botlásának köszönhetően) először vehették át a vezetést a bajnokságban. A kettes csapat így első célját máris elérte, mivel az ő nevével kezdődhet a tabella. Amennyiben humorosak szeretnénk lenni, már csak annyi dolguk van, hogy ezt a hátralevő 24 fordulóban megtartsák.

A lényeg viszont az, hogy ismételten győzni tudott az FC Dabas II, immáron hatodik alkalommal egyhuzamban, huszonnyolc szerzett gólja mellé mindössze hármat kapott, így imponáló gólkülönbséggel (+25) és immáron öt pont előnnyel vezeti a Pest megye II.osztályú bajnokság déli csoportját.

Az Alsónémedi és a Dömsöd kiütése után alighanem ettől a találkozótól is többen gólparádét vártak, azonban ezúttal "csak" háromig jutottak a fiúk. Farkas Krisztián nyitotta a sort a 15.percben, majd jó negyed órával később az NBIII-as csapatból érkező Gáspár Tibor tette le névjegyét, így az első félidő 2:0-ás hazai előnnyel ért véget.

A folytatásban az előny kényelmes megőrzése volt az elsődleges feladat, de természetesen Kucsák István sem bánta volna, ha még pár alkalommal további találat(ok)nak örülhetne játékosaival. A gólgyártás ezúttal elmaradt, a 86.percben azért mégis tovább sikerült növelni az előnyt. Gáspár Tibor megszerezte saját második, míg csapata harmadik találatát, ezzel beállítva a 3:0-ás végeredményt.

Jövő vasárnap idegenbe utazik a csapat és a tabella második felében található Hernád SE ellen folytathatja remekbeszabott menetelését.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.20 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Ráckeve VAFC 3 : 0 (2:0)

FC Dabas: Magyari - Dankó, Cemmel, Botlik, Farkas R (Pucsinszki - 88p), Gáspár (Bálint - 88p), Janicsák (Láposi - 84p), Bukovszki (Gugyerás - 80p), Farkas K, Fábri, Varga (Fodor - 84p)

Csere: Bálint, Láposi, Pucsinszki, Gugyerás, Volenszki, Fodor

Gól: Farkas K (15p), Gáspár (32p), Gáspár (86p) ill. -

Sárga lap: Varga (53p) ill. Márkus (23p), Cserna 27p)
Kiállítás: -

 
 
2014.09.20.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények *
 

Remek hétvégét zárt utánpótlás korosztályaink nagy része.

Farkas Roland U19-es csapata az Újpest elleni vereséget követően ismét győzelmet ünnepelhetett. Az ellenfél Fenomenon FC kerete elég foghíjas volt, két játékossal kevesebben tudtak csak kiállni a mérkőzésre. Az előzmények tükrében, ahogy az várható volt, hozta is a kötelezőt csapatunk. Négy gólos első félidei előnyét további öt találattal tudta növelni a folytatásban, így magabiztos 9:1-es eredménnyel végződött a vasárnapi összecsapás. Ubornyák József ismét remek napot kifogva négy! találattal segítette csapatát a nagy gólarányú győzelemhez.
Végeredmény: Fenomenon FC UPSE - FC Dabas U19 (1:9)

Farkas Krisztián csapata szintén a Fenomenon FC-vel mérkőzött és aratott 7:1-es győzelmet. Az U19-es mérkőzéstől eltérően itt már az ellenfél teljes létszámban szerepelt, azonban így sem volt nagy erőkifejtésre kényszerítve csapatunk. Mata Péter végül négy találatig jutott, rajta kívül a Jurászik, Mráz, Duhaj trió volt eredményes.
Végeredmény: Fenomenon FC UPSE - FC Dabas U17 (1:7)

Ezúttal Ledő László kíséretével indult útnak a Pest megye II.osztály déli csoportjában szereplő U16-os csapatunk. A házigazda Gyáli Lurkó SE azonban sajnos sanszot sem adott fiataljainknak. Hat gólos félidei előnyére még további tíz találatot tett rá ellenfelünk a második játékrészben, így sajnos igen súlyos dabasi vereség lett a történet vége. Egyedüli pozitívumként talán Kőszegi Zoltán Zalán szépítő találata említhető meg,amivel némiképp sikerült kozmetikázni a a nem túl kellemes végeredményt.
Végeredmény: Gyáli Lurkó - FC Dabas U16 (16:1)

Szőgyi Tamás csapata második akadályát is sikerrel vette, miután 4:1 arányban diadalmaskodott a Jászberényi FC felett. Félidőben ugyan még csak egy gól volt a hazaiak előnye, a mérkőzés végére ez azonban már háromra duzzadt. Varga Kristóf Adrián három találata jelentősen hozzájárult a magabiztos győzelemhez, de Vörös Tamást is meg kell említenünk, aki gólja szintén fontos láncszem volt a három bajnoki pont megszerzéséhez.
Végeredmény: FC Dabas U15 - Jászberényi FC (4:1)

U14-es csapatunk szintén a Jászberényi FC-t fogadta hazai pályán. Riesz Péter tanítványainak ezúttal nagyon kijött a lépés, kereken tíz gólt lőve szó szerint lenullázták ellenfelüket. Farkas Zsolt három, Farkas Csaba, Lukasik Dániel és Gáspár Zsombor kettő-kettő, míg Szőrös Márk egy góllal hálálta meg edzője bizalmát.
Végeredmény: FC Dabas U14 - Jászberényi FC (10:0)

U19
Fenomenon FC UPSE - FC Dabas U19
1 : 9 (0:4)
 
2015.09.20.
Gól:
- Ubornyák J (12p)
    - Abonyi M (15p)
    - Zelovics A (25p)
    - Ubornyák J (28p)
    - Ubornyák J (72p)
    - Zelovics A (78p)
    - Kovács R (82)
    - Ubornyák J (84p)
    - Nagy J (90p)
     
U17
Fenomenon FC UPSE - FC Dabas U17
1 : 7 (0:4)
 
2015.09.20.
Gól:
- Jurászik G (13p)
      - Mata P (32p)
      - Duhaj Á (36p)
      - Mata P (39p)
      - Mata P (54p)
      - Mráz M (72p)
      - Mata P (89p)
       
U16
Gyáli Lurkó - FC Dabas U16
16 : 1 (6:0)
 
2015.09.19.
Gól:
- Kőszegi Z. Z (64p)
     
U15
FC Dabas U15 - Jászberényi FC
4 : 1 (2:1)
 
2015.09.19.
Gól:
- Varga K. A (8p)
    - Varga K. A (39p)
    - Vörös T (55p)
    - Varga K. A (76p)
     
U14
FC Dabas U14 - Jászberényi FC
10 : 0 (5:0)
 
2015.09.19.
Gól:
- Lukasik D. P (7p)
    - Gáspár Zs (11p)
    - Gáspár Zs (18p)
    - Szőrös M (29p)
    - Farkas Zs (38p)
    - Lukasik D. P (43p)
    - Farkas Zs (49p)
    - Farkas Cs (52p)
    - Farkas Cs (62p)
    - Farkas Zs (77p)
 
 
2015.09.20.
www.beol.hu
FELNŐTT
BEOL: "Egy pontot itthon tartott a Gyula"
 

A vendégek kezdeti lendülete hamar alább hagyott. A félidő utolsó harmadában is a házigazdák voltak aktívabbak, de újabb gólt nem sikerült szerezniük.

Várfürdő-Gyulai Termál FC-Dabas 1-1 (1-0)
NB III-as mérkőzés. Gyula, 150 néző. V.: Farkas M. Gyula: Harman - Kovács T., Szabó Cs. (Nagy G.), Ferenczi, Pilán R. (Turcsek) - Gadó, Bálint - Okos, Sipos (Hegedűs E.), Burai - Styecz. Edző: Szekeres Lajos.

A vendégek kezdeti lendülete hamar alább hagyott. Az első 10 perc után fokozatosan vette át a játék irányítását a Gyula. A 27. perc meghozta a hazai vezető gólt. Kovács Tamás lőtt be egy labdát élesen a kapu elé, ami szűken, de kipattant a kapusról, Styecz csapott le a játékszerre és közelről a hálóba kotorta, 1-0. A félidő utolsó harmadában is a házigazdák voltak aktívabbak, de újabb gólt nem sikerült szerezniük.

Szünet után kontrajátékra állt át a Termál FC Okos gyorsasága alapozva sikerült helyzeteket is teremteni, de Styecz és Hegedűs is kihagyta a maga lehetőségét. Nem is maradt el a büntetés. Az addig kevés veszélyt jelentő látogatók a 74. percben a tizenhatoson belül Takácsot keresték egy felíveléssel, a gyulai védelem nem tudott felszabadítani, a labda Surányihoz került, aki 9 méterről, balról kilőtte a hosszú sarkot, 1-1.

Az utolsó negyedórát megnyomták a dabasiak. Kapu elé ívelt labdáik sok veszélyt hordoztak, mert a hórihorgas Takács semlegesítését nem tudták megoldani a gyulaiak, de végül megúszták.

Kiállítva: Dévai (második sárga lap) a 93. percben. G.: Styecz a 27., ill. Surányi a 74. percben.

Jók: Harman, Hegedűs, Kovács T., ill. Takács, Zsolnai, Surányi.

Szekeres Lajos: - Küzdelmes mérkőzést vívtunk a dabasi csapattal. Ha az előnyünket a második félidő elején kialakított helyzetekből tovább növeljük, akkor miénk a három pont, mindent egybevetve azonban igazságos eredmény született.

Teljes cikk
 
2015.09.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 8.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Két mérkőzéssel zárulnak az NBIII.Közép csoport 8.fordulójának küzdelmei.

Vasárnap - 2015.09.20.
Szekszárdi UFC
-
Békéscsaba 1912 Előre FC II
0 : 1
Budapest Honvéd MFA II
-
Paksi FC II
1 : 2
     
szabadnapos:
  Dunaharaszti MTK  
 
 
2015.09.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Várfürdő Gyulai TFC - FC Dabas (1:1) *
 

Döntetlennel zárult szombat délután NBIII-as első csapatunk gyulai fellépése.

Honti József fiai egy gólos hátrányból felállva végül 1:1-es döntetlent értek el a Várfürdő Gyulai TFC vendégeként, így ha közelebb nem is sikerült kerülni a házigazdákhoz a tabellán, nem duzzadt hat pontra a két csapat közötti különbség.

Az első játékrész 23.percében a hazai csapat Styecz Milán révén magához ragadta a vezetést (1:0), amit elég sokáig birtokolni is tudott. A második félidő 75.percében aztán végre sikerül az egyenlítés, a nyár egyik új szerzeménye, Surányi Zoltán volt eredményes dabasi részről, így nagy nehezen ugyan, de sikerült visszakapaszkodni a mérkőzésbe. Az utolsó negyed óra gólok terén nem hozott semmi érdemlegeset, a mérkőzés 93.perce azonban mégis tartogatott egy (dabasi szempontból) nem túl örömteli dolgot. Csapatunk egyik rutinos játékosa, Dévai Csaba a kiállítás sorsára jutott, így Honti József vele biztosan nem számolhat a következő bajnoki mérkőzésen.

Folytatás jövő vasárnap, három hét után ismételten hazai pályán. Az ellenfél a két pont távolságra lévő Szentlőrinc SE lesz.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.19 (szombat, 16:00)
Helyszín: Gyula

V-Gyulai TFC - FC Dabas 1 : 1 (1:0)

FC Dabas: Bartus - Dévai, Lanczkor, Lázár, Takács, Hollauer (Bárányos - 86p), Zsolnai, Dencz (Bozsik - 61p), Surányi, Csák (Tóth - 77p), Komoróczi

Csere: Tóth, Bozsik, Bárányos, Volenszki G, Gáspár, Bárányo

Gól: Styecz (23p) ill. Surányi (74p)

Sárga lap: Hegedűs (59p) ill. Hollauer (24p), Bozsik (76p)
Piros lap: - ill. Dévai (93p)

 
 
2015.09.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Újlengyel DSE II (9:2) *
 

Ledő László csapata kiütéses győzelmet aratott hazai pályán az Újlengyel ellen.

Az FC Dabas III két idegenbeli bajnoki fellépést követően ismét hazai pályán játszhatott bajnoki mérkőzést. Ledő László csapata az Újlengyel DSE II-vel mérkőzött meg szombat délután az ÉKÜ pályán.

Igen erős összetételű csapat léphetett pályára hazai részről, ami meg is látszódott már az első félidei eredményen. A dabasi gólgyártás megkezdése előtt érdemes megemlítenünk, hogy lényegében az egész mérkőzést emberelőnyben játszotta le csapatunk, mivel az egykoron az FC Dabas NBIII-as első csapatában is szereplő Simon Zsolt már a 3.percben a kiállítás sorsára jutott.

A hazaiak köszönték szép és éltek is az előttük kínálkozó remek lehetőséggel. Fehér Attila 8.percben nyitotta a gólok sorát, akit Ubornyák József szűk 25 perc alatt elért "klasszikus" mesterhármasa követett, majd Bálint Zoltán után a két nagy "öreg", Kucsák István és Danyis Attila is beköszönt. A hét gólos félidei előny birtokában a szünetben alighanem Ledő László játékosedzőnek sem lehettek különösebb kivetnivalói játékosai teljesítményével.

A folytatásban csapatunk szépen lassan kihasználta cserelehetőségeit és kiélvezhette a győztes mérkőzés hátralevő perceit. Bálint Gábor és Danyis Attila még szerzett egy-egy gólt, így végül kilenc találatig jutott a csapat a hármas sípszóig elérkeztéig.

A mérkőzés tehát remekül végződött, bár kapott gól nélkül végül nem sikerült lehozni az összecsapást, Ledő László azonban alighanem megbékélne ezzel is, amennyiben minden találkozón ilyen gólgazdag támadójátékkal tudnának előrukkolni játékosai.

Jövő hétvégén a 7.fordulóban ismét idegenbe utazik a csapat, az ellenfél a középmezőnyben található Szigetcsép SE lesz.

Szép volt fiúk! Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.19 (szombat, 16:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Újlengyel DSE II 9 : 2 (7:0)

FC Dabas: Ledő - Danyis, Kveták, Czeróczki, Bálint Z, Fehér, Bálint G, Strupka, Ubornyák, Kucsák, Gugyerás

Csere: Kocsó, Rizmajer, Tihany, Balogh G,Laczkó, Gogolák J, Gogolák K

Gól: Fehér (8p), Ubornyák (11p), Ubornyák (34p), Bálint Z (36p), Kucsák (41p), Danyis (44p), Bálint G (65p), Danyis (90p) ill. Molnár (56p), Somogyi (59p)

Sárga lap: Strupka (13p), Bálint Z (44p), Danyis (60p), Tihany (85p) ill Kohan (39p), Molnár (45p)
Kiállítás: - ill. Simon (3p)

 
 
2015.09.19.
www.fcdabas.hu
NŐI
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas Női - Szigetszentmiklósi TK (0:1) *
 

Első hazai fellépésén egy gólos vereséget szenvedett női felnőtt csapatunk.

Schilingerné Budai Zsuzsanna lányai a törökbálinti szezonkezdet után a második fordulóban az SZTK női csapat fogadták szombat délelőtt Dabason.

Az első félidő gól nélkül döntetlennel végződött, azonban a tipikusan egy gólos mérkőzésből végül nem mi jöttünk ki kedvezően. Staskó Barbara az 51.percben ugyanis megszerezte az SZTK-nak a vezetést, amire már nem sikerült válaszolni, így ha csak minimálisan is, de vereséggel zárta női csapatunk a összecsapást.

Az első győzelem tehát még várat magára. Reméljük jövő hétvégén a Halásztelek otthonában sikerül megszerezni az első bajnoki pontokat, ami már önmagában nagy fegyvertény lenne a jó erőkből álló éllovas ellen.

Hajrá Lányok! Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.19 (szombat, 10:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas Női - Szigetszentmiklósi TK 0 : 1 (0:0)

FC Dabas: Tóth - Nagy, Zammat, Gáspár, Rizmajerné, Incze, Podoba, Fajt, Balog D

Csere: Palásti, Naszvadi, Kapcsos, Kalmár, Kiss, Schilingerné

Gól: - ill. Staskó (51p)

 
 
2015.09.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 8.Forduló - Szombati mérkőzések
 

A csapatok túlnyomó része a szombati játéknapon lép pályára, így az FC Dabas mellett a második helyezett Monor SE és a még szintén előkelő negyedik pozíciót elfoglaló újpnc Komlói Bányász is.

Szombat - 2015.09.19.
V-Gyulai TFC
-
FC Dabas
1 : 1
SZEOL SC
-
ESMTK
0 : 1
Pénzügyőr SE
-
Hódmezővásárhelyi FC
1 : 0
Bölcskei SE
-
Monor SE
0 : 2
Komlói Bányász SK
-
Budafok MTE - Újbuda FC
0 : 2
     
szabadnapos:
  Dunaharaszti MTK  
 
 
2015.09.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 8.Forduló - Pénteki mérkőzés
 

A megszokottól eltérően már a pénteki napon kezdetét veszi a 8.forduló. A tabella éllovasa, a Kozármisleny FC a Szentlőrinc otthonában lép pályára 16 órától.

Péntek - 2015.09.18.
Szentlőrinc SE
-
HR-Rent Kozármisleny FC
0 : 3
     
szabadnapos:
  Dunaharaszti MTK  
 
 
2015.09.18.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Újpest FC (0 : 5) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Újpest FC elleni hazai bajnoki mérkőzés után a következő nyilatkozatot adta:

" Az első félidőben még jól tartottuk magunkat, hősiesen védekeztünk. Nagyon jó erőkből állt ellenfelünk. Hozzánk képest gyorsan passzoltak és gyorsabban gondolkoztak. Látszott mit akarnak, játszani.

Egy gólos hátrányban fordultunk, de már nagyon kifutottuk magunkat. Próbáltam pár cserével frissíteni és pár játékosomnak játéklehetőséget adni. Látszott ellenfelünk már jó ideje együtt dolgozik és más minőséget képvisel. Az utolsó percekben kaptunk gyorsan két gólt, így alakult ki a 0:5-ös végeredmény.

Játékosaink előtt le a kalappal, mindent kiadtak magukból és próbáltak focizni, de reális eredmény született.

Sok munka vár még ránk, tavaszra próbáljuk csökkenteni a két csapat között a meglévő különbséget. Ennek ellenére egy szavam nem lehet, egy percig sem adtuk fel és ez is pozitívum.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Várfürdő-Gyulai TFC - FC Dabas *
 

Szombat délután Gyulán vendégszerepel NBIII-as első csapatunk.

Honti József játékosai a múlt hétvégi "szabadnap" után ismét idegenben kénytelenek pályára lépni. A Szeged elleni döntetlent követően minden bizonnyal sokakban maradt némi hiányérzet, mivel győztes állásból vesztett pontokat az FC Dabas. A javítási (és egyben újabb pontszerzési) lehetőségre két hosszú hetet kellett várni, reméljük ez az idő elég volt a hibák átbeszélésére és a Gyula elleni mérkőzésre való felkészülésre.

Csapatunk három helyet visszacsúszva, a tizenkettedik helyről várhatja a 8.forduló rajtját. Soros ellenfelünk tizenegy szerzett pontjával a kilencedik pozíciót foglalja el a tabellán, így ismét egy fontos és már-már sorsdöntő mérkőzés elébe néz NBIII-as első keretünk. Győzelem esetén felzárkózhatunk és pontban utol is érhetjük vendéglátóinkat, vereség esetén viszont hat pontra duzzad a különbség és ismét a tabella hátsó felének nem éppen kellemes állomáshelyével kell ideiglenesen megismerkednünk. Erre azonban gondolni sem szabad, a Honvéd és a Szeged elleni idegenbeli rangadókon mindannyiszor sikerült előnybe kerülni, ami mindenképpen bíztató, és amire abszolút lehet alapozni. Az utolsó percekben bekapott gólokat és az azok következtében bekövetkezett pontvesztéseket azonban mindenképpen ki kell küszöbölni.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.19. (szombat, 16:00)
Helyszín: Gyula

Mérkőzés: Várfürdő Gyulai TFC - FC Dabas

 
 
2015.09.18.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.szept.19-20.)
 

Az NBIII-as első keret szombat délután Gyulán vendégszerepel, Kucsák István kettes csapata vasárnap a Ráckevét fogadja, míg az FC Dabas III az Újlengyellel szintén hazai közegben mérkőzik a szombati játéknapon.

Női felnőtt csapatunk első hazai mérkőzésére készül. Schilingerné Budai Zsuzsanna tanítványai a Szigetszentmiklósi TK-fogadják szombat délelőtt Dabason.

Utánpótlás fronton amíg az FC Dabas U19 és U17 idegenben, a Fenomenon UPSE vendégeként lép pályára vasárnap délelőtt, addig az U15-ös és U14-es fiataljaink egy nappal korábban a Jászberényi FC korosztályos csapatai ellen bizonyíthatják felkészültségüket a Dabason megrendezésre kerülő utánpótlás összecsapásokon.

A megyei bajnokságban induló U16-os keret a hölgyekhez hasonlóan szintén első hazai mérkőzésére készül a Gyáli Lurkó ellen.

Az elmúlt hétvégéhez hasonlóan a kicsiknél sem lesz üresjárat, szombaton délelőtt Dabason Grassroots Fesztivál kerül megrendezésre az U7-es és U9-es korosztályok számára, majd délután ugyanitt az U12-es Kölyökliga zajlik. Hogy az U10-es és U11-es korosztály se unatkozzon, ők is Kölyökligára hivatalosak, azonban Dabas helyett Kecskeméten.

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas Szombat, 16:00 V-Gyulai TFC - FC Dabas
FC Dabas II Vasárnap, 16:00 FC Dabas II - Ráckeve VAFC
FC Dabas III Szombat, 16:00 FC Dabas III - Újlengyel DSE II
FC Dabas Női Szombat, 10:00 FC Dabas Női - Szigetszentmiklósi TK
FC Dabas U19 Vasárnap, 12:00 Fenomenon FC UPSE - FC Dabas U19
FC Dabas U17 Vasárnap, 10:00 Fenomenon FC UPSE - FC Dabas U17
FC Dabas U16 Szombat, 10:00 FC Dabas U16 - Gyáli Lurkó
FC Dabas U15 Vasárnap, 10:00 FC Dabas U15 - Jászberényi FC
FC Dabas U14 Vasárnap, 12:00 FC Dabas U14 - Jászberényi FC
FC Dabas U13 Szombat, 14:00 Kölyökliga U12 (Dabas)
FC Dabas U11 Szombat, 10:00 Kölyökliga U10/ U11 (Kecskemét)
FC Dabas U9 Szombat, 9:30 Grassroots Fesztivál U9
FC Dabas U7 Szombat, 9:30 Grassroots Fesztivál U7
 
 
2015.09.17.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U8/U9 *
 

Mann Balázs, az FC Dabas U9-es csapatának vezetőedzője a hétvégi kecskeméti Kölyöktornát követően az alábbiak szerint értékelte a látottakat:

" Mindkét csapatunk nagyon szép időben és környezetben kezdte meg szereplését a kölyökligában.

Soros két ellenfelünk a Kecskemét és a Jászberény csapatai voltak. Nagyon hasznos erőfelmérő volt ez a gyerekeknek. Összességében mindkét korosztályban, mindkét ellenfél előrébb jár nálunk, elsősorban meccsrutinban.

Négy meccsből, sajnos nem sikerült egyetlen pontot sem szereznünk, viszont a rúgott gólok nagyon boldoggá tették a gyerekeket.

Folytatás szombaton a Bozsik Grassroots fesztiválon "

További képek

 
 
2015.09.16.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 *
 

Farkas Roland, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője az elmúlt két bajnoki fordulóban lejátszott mérkőzéseikről az alábbi értékelést adta:

" Az FC Dabas U19-es csapata kettő hete az Air Energie csapatánál lépett pályára, a hétvégén pedig a 29 gólt szerző egyet sem kapó Újpest csapatát láttuk vendégül.

Az értékelés és a két mérkőzés közötti összevetés teljesen életszerű és nagyon jól mutatja egyes / jelen esetben a Dabas U19 / mérkőzésekhez való hozzáállást, készülést. Kettő hete úgy vert meg minket egy csapat, hogy félidőnként 10-12 labdát rúgtak be a védelem mögé, hol középre, hol a széle felé. A hét szerzett gólukból emlékezetem szerint öt biztosan az ilyen akcióik végén született. Persze kértem a pálya széléről, hogy a két belső védő tagozódjon, segítse ki egymást, a széle befelé zárjon, de voltak gondok sajnos. Nem bújuk be az ember bizonyos magyarázatok mögé, de sajnos hiányzik az alapképzés sok játékosnál. Ezt tudjuk finomítani, alakítani kicsit, de ha még fejben sincsenek rendben, pl. nem alvás, nem készülés a mérkőzésre, a bulikba már bele sem megyek, akkor lesznek is ilyen meccsek, mikor hiányérzetem van. 

Kaptunk egy kis szöglet variációból gólt, kiürítették a rövidet és oda rúgták vissza a labdát, a csatár levette befordult és köszönte a helyet. Ezt átbeszéltük a héten, mint tanulságot, és ilyen gólt nem is kaptunk az Újpesttől. Sikerült egy pontrúgásból egyenlíteni gyorsan, a hosszú oldalon Pokornyik Sándor fejelt szép gólt. Majd Volenszki Úr rossz pillanatai következtek, nem érezte a kijöveteleket és ezt büntette az ellenfél. Rossz labdalevételt füleltek le, köszönték 4:1, majd egy újabb beívelés, bepassz, a hosszú oldalon egy méterről passzoltak üres kapuba. Teljesen szétesett a csapat.

A szünetben cseréltem a kapus poszton, Gogolák doktor nagyon jól védett, magabiztos volt, Szokoli Ádámot muszáj voltam cserélni, de még kb.hatot kellett volna. Jobb második félidőt játszottunk, két gólt kaptunk, volt egy kettős kiállítás és tömegverekedés, ahol egy-egy embert állított ki a spori. Sajnos a hazai csapatból egy kiállítás még jogos lett volna.ezt nem részletezném, nincs értelme.

Az Újpest ellen teljesen más volt a csapat, teljesen új 14 játékos volt a kezemben. Lehet, hogy hangoztatták, hogy 15-öt kapnak, de ez nem látszott a pályán. Harcoltak, futottak, akartak játszani és lőttek két gól, kaptunk nyolcat. Szépségtapasz, hogy kevés csapat fogja tíz gól alatt megúszni az Újpesti elleni meccsét. Alapvetően persze, hogy az ellenfél irányított, de jól tolódtunk, amihez kellett a futás és akarat. 

A HA kezdetű mondatoknak nincsen értelme, de..... ha az Air Energie ellen is így akar csak a csapat és nem a tudással van a bajom, akkor azt a meccset mi nyerjük.

Air Energie - FC Dabas 7:1
FC Dabas - Újpest FC 2:8

Az utóbbi után gratuláltam a csapatnak, és kértem mindenkit, hogy szintén a két meccset nézze és tegye mérlegbe a két meccsen nyújtott teljesítményét!

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.16.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U16 *
 

Körmöczy Szebasztián, az FC Dabas utánpótlás szakembere kísérte el U16-os csapatunkat első bajnoki mérkőzésére. Az összecsapáson látottakat az alábbiak szerint értékelte:

" U16-os csapatunkat azért indítottuk el ebben a bajnokságban, mert játéklehetőséget szeretnénk biztosítani azoknak a gyerekeknek, akik az U15-ös és az U17-es csapatban kevesebb játéklehetőséghez jutnának.

Azt gondolom erről a meccsről, hogy ezerből egy ilyen van, és nagyon nehéz elhinnem, ami történt, de a saját szememmel láttam és sajnálatos módon megtörtént. Megtörtént az, hogy félidőben 4:1-re vezettünk és a végén kikaptunk 5:4-re.

Az első játékrészben a mi akaratunk érvényesült, a csapat azt csinálta, amit kértem, gyors, kispasszos játékokból hoztuk ki a labdát és építettünk támadásokat, helyenként látványos, szép megoldásokkal. Mindenki tudta a dolgát, a játék képe alapján semmi jel nem utalt arra, hogy esetleg kikaphatunk, de félidőben felhívtam a csapat figyelmét arra, hogy ne engedjenek ki, mert ha az ellenfél talál egy gólt, akkor belelkesedhetnek és a sima meccsből bármi lehet. Emellett azt is kértem, hogy amit eddig csináltunk azt folytassuk tovább és nyerjük meg a mérkőzést. Nem találtak, hanem ajándékoztunk nekik rögtön két gólt is, innentől kezdve elindultunk a lejtőn lefelé, mintha minden összeesküdött volna ellenünk, a ziccereink kimaradtak, sorra rossz döntéseket hoztunk, a megoldásaink a legrosszabbak voltak, teljesen összeomlottunk, ráadásul több játékosom is megsérült a meccs folyamán. A cseréim nem tudtak hozzátenni a csapat teljesítményéhez...nem magyarázkodni szeretnék...de ezek a tények.

Természetesen vállalom a felelősséget, 4:1-ről nem lenne szabad kikapni, elképesztően bosszant és fáj ez a vereség. Le kell vonni a következtetést és tanulni szeretnék belőle, hogy a jövőben ilyen ne forduljon elő. Ellenfelünknek gratulálok.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.16.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U11-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Bozsik Megyei Kiemelt Tornáról hazatérve az alábbi észrevételeit osztotta meg oldalunkkal:

" Vasárnap a Telkiben megrendezett kiemelt megyei Bozsikon vettünk részt. Én személy szerint már nagyon vártam ezt a tornát, hiszen ez egy nagyon jó erőfelmérő volt számomra, hogy valójában hol is tart a Csapatom?!?!

Ahogy megérkeztünk, három perc "bemelegítés" után már kezdenünk is kellett. Ez meg is látszott a Gyerekeken....Cegléd-Dabas 1:1....Ha normálisan rátudunk készülni, ezt a Csapatot is megverjük játékban (is)!

Következő mérkőzés is a miénk volt az évek óta toronymagas favorittal a Liver Fc-vel szemben. Az első 6-7 perc az övék volt, aztán elkaptuk a ritmust és onnantól megváltozott a meccs képe. Sokpasszos játékunknak köszönhetően egy szép támadás végén Sziráki Kadosa egy okos gólt rúgott! 2:1oda! Egy perc volt hátra, mi támadtunk, Laja Gabi betört a büntetőterületre, kapus elkaszálta, büntető, amit azonban a kapufára rúgott, így maradt a 2:1 oda, ami egy nagyon jó eredmény ellenük! (a többi csapatnak 5 gól alatt nem rúgtak).

Következő meccsünket a hazai csapat ellen játszottuk. Behúztuk 2:1-re! Végre megvan az első győzelem, szép játékkal, viszont láttam, hogy erőnlétben már vannak gondjaink.

Következett az a Szigetszentmiklós, akik heti 4-5 edzéssel készülnek, játékban őket is megvertük. Az utolsó percben sajnos ziccert hibázunk, fejben, testben elfáradtunk, így SZTK-Dabas 0:0!

Az utolsó meccsünkön a Dunaharaszti csapatától kikaptunk 1:0-ra....jogosan, mert teljesen elfogytunk a végére! Játékban megvagyunk, az elkövetkezendő időszakban erőnlét megszerzésére helyezzük a hangsúlyt!

Összességében elégedett vagyok, mert amit gyakorlunk hetek óta, visszaláttam és a kiemelt Bozsikon is helytállunk...sőt! A csapat legjobbja Sziráki Kadosa lett! Gratulálok neki!

Hajrá Dabas, Hajrá U11! "

 
 
2015.09.16.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U6/U7 *
 

Körmöczy Szebasztián, az FC Dabas U6/U7-es csapatának vezetőedzője heti beszámolójában az alábbi dolgokról tett említést:

" Három hete kezdtük el a foglalkozásokat, heti két foglalkozás van az 5-6 éveseknek. Egyre nagyobb létszámmal vannak jelen a gyerekek. Ha elérjük a húsz feletti gyerekszámot, akkor mindenképp két csoportra szeretném majd osztani őket. 

Nagyon várjuk az első Bozsik tornát. Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.15.
www.fcdabas.hu
UP
Pillanatképek - Bozsik Alközponti Torna *
 

Szombat délelőtt ismét Bozsik Alközponti Torna került megrendezésre Dabason. Az FC Dabas U11-es és U13-as korosztályai a Bozsik Megyei Kiemelt Tornán és a Kölyökliga rendezvénysorozaton szerepelnek, így a klub csak rendezőként és egyben lebonyolítóként vett részt az eseményen.

Az alább látható képsorozat az ünnepélyes megnyitón készült, ahol épp a torna felelőse, az FC Dabas utánpótlás szakosztályának vezetője, Kucsák István közli a torna lebonyolításának rendjét a fiatalokkal és felkészítőikkel.

További képek

 
 
2015.09.15.
www.fcdabas.hu
UP
MLSZ Grassroots "C" Licenc *
 

A közelmúltban az FC Dabas két utánpótlásban is tevékenykedő szakembere MLSZ Grassroots "C" labdarúgóedzői minősítést szerzett. Farkas Krisztián (U17) és Fodor Gergő (U13) a közelmúltban át is vehette "C" Licences edzői minősítését.

Gratulálunk!

A Magyar Labdarúgó Szövetség Felnőttképzési Intézete - a 2013. évi LXXVII. törvény hatálya alá nem tartozó iskolarendszeren kívül szervezett - MLSZ Grassroots "C" labdarúgó edzőképző tanfolyamjának célkitűzése:

" Naprakész ismeretanyaghoz juttassa a gyermekekkel foglalkozó és a tömegsport területén tevékenykedő edzőket. A tanfolyam során a hallgatók az életkori sajátosságokra épülő sportági ismeretek mellett elsajátítják a gyermekek sportolásával összefüggő szervezési, egészség biztosítási, módszertani és tehetséggondozási alapismereteket, elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt az érintett korosztályok játékosai között. Jártasságot szereznek a gyermekek sportolásával, labdarúgó foglalkozások tervezésével kapcsolatos dokumentációk elkészítésében. "

 
 
2015.09.15.
www.fcdabas.hu
UP
Pillanatképek - UP edzések *
 

Folytatódik "Pillanatképek" sorozatunk, melyben az érdeklődők az FC Dabas utánpótlásának dolgos hétköznapjaiba nyerhetnek (ismételten) egy kis betekintést pár fotón keresztül.

Mostani képcsomagunkban ismét az ÉKÜ pályán tartandó délutáni utánpótlás foglalkozások kerülnek terítékre. Fodor Gergő U13-as és Turcsik Gergő U11-es csapatának gyakorlásain kívül a legkisebbek is bekerültek a válogatásba. Körmöczy Szabasztián nemrég vette át Tóth Attilától az U6/U7-es korosztályok felkészítését, így kézenfekvő volt az ő keretüket is bemutatni pár képkocka erejéig.

További képek

 
 
2015.09.14.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Salgótarjáni BTC - FC Dabas U14 (2 : 3) *
 

Riesz Péter, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Salgótarjáni BTC ellen idegenben megvívott győztes összecsapást követően az alábbi értékelést adta:

"Fontos győzelemmel kezdtük a szezont! Azt nem mondom, hogy jól is fociztunk, de mindent megtettünk a győzelemért, ami egy utolsó másodpercben rúgott szabadrúgásból sikerült is!

Jól indult a mérkőzés, mert már az elején próbáltuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést, ami csak mezőnyfölényben mutatkozott meg. Szerettük volna az edzésen gyakorolt széljátékot alkalmazni, ami hellyel-közel sikerült is és ennek köszönhetően a 24.percben egy szép jobboldali széljáték után Lukasik D. beadását Szőrös M. váltotta góllá. Sajnos szinte a középkezdésből egyenlíteni tudott az ellenfél! Egy szélről beadott labdát nem tudtunk levédekezni és egy csúsztatás után egyenlített az ellenfél. Innentől kezdve a párharcok időszaka következett, ami nem nagyon ízlett nekünk. Az ellenfél játékosai rendkívül keményen, de nem alattomosan játszottak. Minden egyes négyzetcentiméterért meg kellet küzdenünk! Nagyon kis területen kellett játszania mindkét csapatnak, ami a játéknak nem kedvezett. Próbáltuk ekkor is a gyakorolt széljátékot alkalmazni, ami ismét sikerült, mert egy labdaszerzés után Szőrös M. ugratta ki Lukasik Dánielt aki a védőjét levakarta magáról (próbálta a védő lerántani, buktatni de nem sikerült neki) majd értékesítette a ziccerét! Ezzel a góllal vonultunk szünetre.

Szünet után sajnos nem tudtunk kellőképpen figyelni és egy védelmi hibánkat az ellenfél kihasználta és egyenlítettek. A mérkőzésnek ebben a periódusában az ellenfél átvette a mérkőzés irányítását! Látszottak a fáradtság jelei, sok egyéni hiba csúszott a játékunkba. Kovalik helyett Farkas Istvánt küldtem be, akinek sikerült stabilizálnia a védelmünket kőkemény játékával. Az ellenfél játékosai is kezdtek fáradni, ami a végjátékra nézve nekünk kedvezett. Két újabb csere után Tóth, Dombai le helyükre Jankulár, Molnár állt be. A két Farkas fiút felküldtem csatárnak és onnantól kezdve beszorítottuk az ellenfelünket. Sikerült helyzeteket kialakítani, amiket nem rúgtunk be.

Majd eljött az a bizonyos 80.perc. Szabálytalanság után kb. 25méterről Szőrös Márk készülődött elvégezni a szabadrúgást. Koncentrál, nekifut, rüszttel eltalálja a labdát.és ami ez után jön azt lehetetlen leírni! Talán egy szóval lehet érzékeltetni: KATARZIS! Mindenki a másik nyakában egymás hegyén-hátán. Fantasztikus érzés volt, amit soha nem fogok elfelejteni.

Köszönöm Srácok! "

 
 
2015.09.14.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Salgótarjáni BTC - FC Dabas U15 (2 : 4) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U15-ös csapatának vezetőedzője a hétvégi szezonkezdet után az alábbiak szerint értékelt:

" Végre sikerült megvívnunk a 4. fordulóban az első bajnoki mérkőzésünket. Sokat készültünk a héten a salgótarjáni mérkőzésre, hogy minden poszton helyére kerüljenek a feladatok. A vasárnapi játéknapra két edzőmérkőzéssel és három edzéssel hangolódtunk, így hétfőtől péntekig volt időnk felkészülni a találkozóra. A Dunaharaszti ellen hétfőn, az Újlengyel ellen pedig szerdán játszottunk egy felkészülési találkozót, ahol a Salgótarjánba utazó kezdő csapatunk csak a 2. félidőben kapott szerepet mind a két mérkőzésen. Mivel 26 fős a keretünk, ezért az első félidőben azok a játékosok szerepelhettek, akik az U-16-os csapatunkhoz csatlakoztak a hétvégén, hogy mindenki megfelelő játéklehetőséget kapjon.

A forgatókönyv hasonlóan alakult hétfőn és szerdán is, hiszen 1:1-es szünet után kétszámjegyű eredmény született a mi a javunkra, amelyre nagy jelentőséget nem fordítottunk, mert tisztában voltunk vele, hogy a bajnoki mérkőzéseinken jóval nagyobb ellenállással fogunk találkozni, azonban az önbizalmunknak jót tett. A hosszú út után Salgótarjánba érkezve 3 óránk volt a mérkőzés kezdetéig, így a felkészülésünk a találkozó előtt is sikeresnek volt mondható.

A találkozón az első percektől fogva támadó felfogásban futballoztunk, aminek a következménye egy gyors tizenegyes volt, amelyet Varga Kristóf harcolt ki és Vörös Tamás értékesített. A gól után nagy mezőnyfölénybe kerültünk és számtalan lehetőségünk volt az ellenfél kapuja előtt, azonban a ziccereinket mind kihagytuk. Ellenfelünk egyszer lépte át a térfelet egy előre ívelt labdával, ahol a kapusunk hibájának köszönhetően kiegyenlítették a találkozót. A folytatásban a 37. percig kellett várnunk a következő találatunkig, ahol végre Vörös Tamás fejezte be góllal a sokadik támadásunkat. Ahelyett, hogy hátradőltünk volna, egy 2:1-es vezetés tudatában tudtunk csak a szünetre vonulni, ahol volt hiányérzetem bőven, hiszen sokkal többet is ki lehetet volna hozni az első 40 percből.

A második félidőben alábbhagyott a lendületünk és főleg a széleken produkáltunk gyengébb játékot, azonban a betömörülő ellenfelünk tengelyét Mata Tamás és Vörös Tamás sok esetben fel tudta törni, ahol az utolsó pillanatokban mentett mindig az ellenfelünk, amelynek a következménye a rengeteg szöglet és pontrúgás volt. Gólig csak az 51. percben sikerült eljutnunk, ahol Vörös Tamás egy egyéni szóló után hatalmas gólt rúgott, amellyel 3:1-re alakította a mi javunkra a találkozót. Sokáig nem örülhettünk, ugyanis az 54. percben ismét egy védelem mögé ívelt labdából átemelték a kapusunk fölött a játékszert, amellyel ismét felzárkózott ellenfelünk a nyakunkra. Érezhetően idegesek lettünk a találat után és kapkodni kezdtünk, de a kapunk nem forgott veszélyben. A hátralévő időszakban folytatódott az eddigi forgatókönyv, ahol megint nem jött a várva várt gól! Addig szórakoztunk, ameddig a semmiből egy szélről beívelt labdát Varga Bence a 16-osunkon belül kézzel elütött és 11-est kaptunk belőle, ezen felül pedig a 2. sárga lap után emberhátrányba kerültünk. Szerencsénkre Mihály Lajos jó felé vetődött és a gyenge rúgás a kezébe landolt. A végére 10 emberrel is sikerült gólt rúgnunk Mata Tamás révén, amellyel beállítottuk a 4:2-es győzelmet. A hiányosságaink jól látszódtak a találkozón, amelyre a következő heti edzéseket építjük, remélhetőleg sikerrel!

A mérkőzés után a hangulat felejthetetlen volt, hiszen nagyon sokan ki voltak éhezve a sikerre! Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, nagyon sokat dolgoztunk érte! Bízom benne, hogy a folytatásban az FC Dabashoz méltó csapatot sikerül építenünk, amellyel sikerül feledtetnünk a múltat. "

 
 
2015.09.14.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13 *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U13-as csapatának vezetőedzője a hétvégi U13-as Bozsik Tornát követően az alábbiak szerint értékelt:

" Hétvégén volt az első Bozsik Tornánk. A megmérettetés előtt bizakodva vártam, hogy szép játékkal jó eredményeket fogunk elérni. Az első fele teljesült is, több szépen kidolgozott támadásunk is volt, amiknél csak egy valami hiányzott, a pontos befejezés!

Ha már nekünk nem ment a góllövés, akkor mi segítettünk az ellenfélnek ebben, hatalmas egyéni hibákat vétettünk a kapunk előtt, így elkerülhetetlen volt kapott gól nélkül lehozni a mérkőzéseket!

Két hét múlva Dabason lesz a következő tornánk és reméljük "felborul" a pálya és az ellenfél kapuja előtt sikerül gólokat elérnünk!

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Dömsödi SE - FC Dabas II (0 : 7) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a hétvégi Dömsödi SE elleni 7:0-ás idegenbeli diadalt követően az alábbi értékelést adta:

" Mindenképp nehéz mérkőzésre számítottam, Dömsödön mindig nehéz volt játszani, bár legutóbbi "fellépésünk" is simára sikeredett. Rengeteg problémánk volt a héten, sérülés, betegség, munkahelyi elfoglaltságok és mindezek ellenére tudtunk nagyarányú győzelmet aratni. Én ebből inkább azt a következtetést vonom le, hogy még jobban oda kell figyelni akkor, amikor úgy tűnik, hogy minden rendben van (mint pl. jelenleg) hiszen sok probléma ellenére ilyen játékot nyújtani, több mint kellemes érzés.

Csapatunk nagyon stabil, határozott, kemény, magabiztos volt és természetesen a 3.percben szerzett gól mindenképp megalapozta a mérkőzés hangulatát. Több játékosunk is kimagasló teljesítményt nyújtott, ami gólokkal és gólpasszokkal kiegészülve kiemelkedő mérkőzést eredményezett. Kapura az ellenfél szinte semmi veszélyt nem jelentett, a védelmünkön egyszerűen nem tudtak átjutni, emellett több gólt is szereztek, középpályásaink védekezésben-támadásban és gólszerzésben is jeleskedtek, míg támadóink nagy mezőnymunkával és gólokkal jelezték, hogy ők is egyre jobb formában vannak, valamint a becserélt játékosok is hozzátettek a mérkőzés kedvező alakulásához.

Legalább 6-8 játékost ki kellene emelni, a GÓLSZERZŐK mellett Botlik, Lanczkor, Dankó nyújtott bőven átlag feletti játékot.

Nehéz lenne kiemelni részleteket a meccsből hiszen, egy az egyben tízből kilenc párharcot megnyertünk, szögleteink góllal végződtek vagy gólhelyzetek lettek, ha passzal hoztuk "be" , összjátékra és hosszú labdákra egyaránt törekedtünk, tehát amit eddig gyakoroltunk , erőltettünk az most jól működött.

Éppen ezért kell most még "egy lapáttal rátenni", hogy ez így is maradjon és komolyabb edzésmunkával alátámasztani ezt a teljesítményt.

Vasárnap a csapat nagy része (12-15 fő) szurkolókkal, barátokkal kiegészülve kb.30 fővel megtekintette a Bugyi-Százhalombatta mérkőzést, amely számunkra kedvezően alakult, így ott is jól éreztük magunkat!

Egy hét múlva Ráckeve csapata látogat hozzánk, hazai pályán hasonló erényeket felvonultatva KELL tovább haladnunk. "

 
 
2015.09.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: D-Százhalombatta - FC Dabas III (2 : 2) *
 

Ledő László, az FC Dabas III-as csapatának vezetőedzője a hétvégi Százhalombatta elleni idegenbeli mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" A mai bajnoki mérkőzésünket a Dunafüred-Százhalombatta csapata ellen játszottuk. Szép környezet, jó pálya minden adott volt a bajnoki meccsre.

A keretünk a mai napon is maximális volt, igaz megjegyzem két játékost még ki is kellett hagynom, mert többen voltunk. Mivel nem ismertem az ellenfelünket, azt kértem a fiúktól, hogy az első tizenöt percben a biztonság legyen fontos és abból épitkezzünk.

Az első negyedórában meg is oldottuk és a vezetést is megszereztük egy szép akció végén. Kucsák István önzetlenül passzolt Pasztyerik Ferihez, ő köszönte szépen és megszerezte a vezetést (1:0). A gól minket zavart meg jobban, mert elkezdtünk kapkodva és pontatlanul focizni. Meg is lett az eredménye, mert egy szöglet után röviden szabadítottunk fel és ellenfelünk egyenlíteni tudott (1:1).

A félidőben frissítettünk, jöttek a fiatalok. Akiktől azt kértem, hogy sok futás és mozgással játszanak. Egy szép jobboldali akció végén Kucsák Pisti félfordulatból hatalmas gólt akasztott a jobb felső sarokba, ezzel ismét vezettünk (2:1). Sajnos egy figyelmetlenség miatt ellenfelünk tíz perccel a vezetésünk után újra egyenlíteni tudott (2:2). A mérkőzés utolsó tizenöt percében sok helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos ezeket nem tudtuk gólra váltani, így maradt a 2:2-es döntetlen.

Véleményem szerint otthagytunk két pontot, de ebből a mérkőzésből is tanulnunk kell és dolgozni tovább, mert még csak az út elején járunk.

Hajrá Dabas "

 
 
2015.09.14.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: Törökbálinti LASE - FC Dabas Női (3:0) *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas női felnőtt csapatának vezetőedzője a vasárnap lejátszott első bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Első bajnokinkra a Törökbálint csapatához látogattunk el! Sajnos elég hiányosan sikerült kiállnunk, a kezdő csapatomból rögtön öt ember hiányzott! A fiatalabb korosztályból fellépő új játékosokkal indultunk neki a csatának!

Az első 35 percig azt mondhatom tökéletesen kivédekeztük a mérkőzést, nem is volt más a cél, a lányok azt csinálták, amit kértem. Voltak szép helyzeteink, voltak gyönyörű indítások, de sajnos a csatárunknak, Tóth Bettinának egyedül esélye sem volt befejezni. Amint kapu közelbe került azonnal rázártak az ellenfél védősorából hárman és mivel a megszokott társak hiányoztak a pályáról, így a labda elveszett. Sajnos a 35. percben egy pillanatra lankadt a figyelmünk, átjutottak a védelmünkön és megkaptuk az első gólt! Ez a találat valahogy annyira megzavarta a lányokat, amit a szemfüles Törökbálint nagyon jól észre is vett és kihasználva a helyzetet azonnal rúgtak még kettőt. Így pontosan 5 perc zavarodottság elég volt arra, hogy eldőljön a mérkőzés!

Félidőben átbeszéltük a lányokkal a három kapott gólt, hol volt a hiba, visszamentek és ugyanúgy, mint az első 35 percben tökéletesen levédekezték. Sajnos ebben a meccsben most ennyi volt...mégis, annak ellenére, hogy kikaptunk, azt mondom, nagyon büszke vagyok a Csapatra, mindenki a maximumot kihozta magából és a három gól után is visszaálltak ugyanazzal a lelkesedéssel és törekedtek arra, hogy megfordítsák a mérkőzés kimenetelét!

Továbbra is megyünk előre! Hajrá Dabas"

 
 
2014.09.13.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények *
 

Felemás hétvégét zártak utánpótlás csapataink.

Farkas Roland U19-es csapata az Újpest FC-t fogadta hazai pályán. A nagy múlttal rendelkező fővárosi lila-fehér egyesület sajnos igazolta hírnevét és 3:1-es első félidőt követően végül 8:2 arányban diadalmaskodott U19-es csapatunk felett. A hazaiak góljait Nagy József és Ubornyák József szerezték.

Végeredmény: FC Dabas U19 - Újpest FC (2:8)

Farkas Krisztián fiataljai szintén az Újpest FC-vel mérkőztek. U17-es játékosaink ugyan kevesseb gólt kaptak ellenfelüktől, azonban nekik nem sikerült bevenni ellenfelük kapuját egyetlen alkalommal sem. Félidőben mindössze egy góllal vezetett az Újpest, a folytatást azonban már nem bírták fizikailag fiataljaink és ennek öt gólos vereseég lett az eredménye.
Végeredmény: FC Dabas U17 - Újpest FC (0:5)

Hosszú várakozást követően végre Szőgyi Tamás csapata is elkezdhette bajnoki szereplését. Az FC Dabas U15 Salgótarjánban diadalmaskodott 4:2 arányban. Vörös Tamás nagy napja volt ez, a fiatal játékos ugyanis három góllal járult hozzá a magabiztos győzelemhez.
Végeredmény: Salgótarjáni BTC - FC Dabas U15 (2:4)

FC Dabas U15

Riesz Tamás U14-es csapata is elkezdte a 2015/2016-os szezont, méghozzá egy 3:2-es idegenbeli győzelemmel, amihez csak gratulálni tudunk. A dabasi gólokat Szőrös Márk (2) és Lukasik Dániel (1) szerezték. Csak így tovább fiúk!
Végeredmény: Salgótarjáni BTC - FC Dabas U14 (2:3)

FC Dabas U14

U19
FC Dabas U19 - Újpest FC
2 : 8 (1:3)
 
2015.09.12.
Gól:
- Nagy J (44p)
    - Ubornyák J (53p)
     
U17
FC Dabas U17 - Újpest FC
0 : 5 (0:1)
 
2015.09.12.
Gól:
-
       
U15
Salgótarjáni BTC - FC Dabas U15
2 : 4 (1:2)
 
2015.09.13.
Gól:
- Vörös T (11p)
    - Vörös T (37p)
    - Vörös T (51p)
    - Mata T (79p)
     
U14
Salgótarjáni BTC - FC Dabas U14
2 : 3 (1:3)
 
2015.09.13.
Gól:
- Szőrös M (24p)
    - Lukasik D (40p)
    - Szőrös M (80p)
 
 
2015.09.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: D-Százhalombatta - FC Dabas III (2:2) *
 

Döntetlennel zárta soros bajnoki mérkőzését az FC Dabas III.

Ledő László csapata a múlt hétvégéhez hasonlóan most vasárnap is idegenben volt kénytelen pályára lépni. Az ellenfél a tabella hátsó felében található Dunafüred-Százhalombatta volt.

Jól kezdődött a mérkőzés, Pasztyerik Ferenc révén ugyanis már a 11.percben magához ragadta csapatunk a vezetést. Sajnos a vezetést mindössze a 27.percig sikerült megtartani, a hazaiak ugyanis Török Dániel révén egalizáltak.

A második játékrész forgatókönyve hasonlóan alakult, mint az elsőben. A 62.percben Kucsák István szépségdíjas találatának hála ismét az FC Dabasnál volt az előny, azonban sajnos ezt sem sikerült sokáig megtartani. A 70.percben Túri Imre gólja egyben a mérkőzés záró találatának is minősült, így 1:1-es döntetlennel végződött a mérkőzés.

Jövő hétvégén végre ismét hazai közegben léphet pályára csapatunk, az ellenfél a jelenleg tízedik pozíciót elfoglaló Újlengyel DSE II lesz.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.13 (vasárnap, 14:00)
Helyszín: Százhalombatta

D-Százhalombatta - FC Dabas III 2 : 2 (1:1)

FC Dabas: Ledő (Volenszki - 46p)- Laczkó (Györgyövics - 56p), Bálint G, Bálint Z, Pucsinszki (Tihany - 46p), Kocsó (Zelovics - 46p), Fehér, Balogh G (Balogh T - 46p), Kucsák (Rutterschmmid - 65p), Pasztyerik (Ubornyák - 46p), Danyis

Csere: Ubornyák, Györgyövics, Rutterschmid, Tihany, Balogh T, Volenszki, Zelovics

Gól: Török (27p), Túri (70p) ill. Pasztyerik (11p), Kucsák (62p)

 
 
2015.09.13.
www.fcdabas.hu
NŐI
Bajnoki mérkőzés: Törökbálinti LASE - FC Dabas Női (3:0) *
 

Vereséggel kezdte bajnoki szereplését női felnőtt csapatunk.

Schilingerné Budai Zsuzsanna lányai Törökbálinton kezdték a szezont. Több hiányzó következtében nem a legerősebb kezdőcsapatával tudott kiállni női csapatunk, ami úgy fest döntőnek bizonyult.

A lányok mindent megtettek a pontszerzés érdekében, a mérkőzés túlnyomó részében remekül megoldották a rájuk bízott feladatokat, azonban egy öt perces rövidzárlat megpecsételte a sorsukat. A Törökbálint a 35. és 40.perc között három gólt is szerzett, amiből már sajnos nem volt visszaút. Ettől függetlenül kijár a tisztelet a lányoknak, hogy végig kűzdötték, harcolták az összecsapást, nem adták fel még három gólos hátrányban sem. Erre a mentalitásra lehet majd építeni a jövőben is, így elkeseredésre semmi ok.

Jövő hétvégén a Szigetszentmiklós látogat Dabasra, így hazai közegben is bemutatkozhat slsőszámú női csapatunk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.13 (vasárnap, 10:00)
Helyszín: Törökbálint

Törökbálinti LASE - FC Dabas III 3 : 0 (3:0)

FC Dabas: Tóth - Palásti, Podoba, Naszvadi, Incze, Gáspár, Rizmajerné, Zammat, Nagy

Csere: Balogh P, Gattyán, Balog D, Kapcsos, Kiss

Gól: Sitku (35p), Sitku (36p), Sitku (40p) ill. -

További képek

 
 
2015.09.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 7.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Öt mérkőzéssel zárulnak a hetedik forduló küzdelmei.

Vasárnap - 2015.09.13.
ESMTK
-
Pénzügyőr SE
0 : 3
Dunaharaszti MTK
-
SZEOL SC
0 : 3
Paksi FC II
-
Bölcskei SE
3 : 0
Békéscsaba 1912 Előre FC II
-
BMTE-Újbuda FC
0 : 1
Budapest Honvéd-MFA II
-
Hódmezővásárhely FC
3 : 0
     
szabadnapos:
  FC Dabas  
 
 
2015.09.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Dömsödi SE - FC Dabas II (0:7) *
 

Kiütéses győzelemmel térhetett haza kettes csapatunk a dömsödi rangadóról.

Egy évvel ezelőtt a Dömsödi SE egészen a tízedik fordulóig a későbbi bajnok Halásztelek FC első számú üldözőjének számított. Végül ugyan kicsit visszacsúszva a hatodik helyen zárta a szezont, azonban ezen előzmények tudatában könnyű mérkőzésre senki sem számíthatott.

Kucsák István fiai azonban tovább folytatták remek formájukat és a múlt heti Alsónémedi SE elleni mérkőzéshez hasonlóan itt is csak nevében volt rangadó a két csapat vasárnapi összecsapása.

Farkas Roland 3.percben szerzett vezető találatával már a mérkőzés elején tudatta csapatunk ellenfelével, hogy itt nem kérdés, kihez kerül majd a három bajnoki pont. Az első fél óra végéig Cemmel Péter, Farkas Krisztián és Varga Balázs révén további három találatot sikerült bevinni, így 4:0-ás előny dabasi előny birtokában vonulhattak pihenőre a játékosok.

A második játékrészben sem állt le Kucsák István legénysége, ismét Farkas Roland gólja nyitotta a félidőt, majd ahogy az első játékrészben, Cemmel Péter találata követte őt. A 87.percben Janicsák András is feliratkozott a góllövők listájára és egyben beállította a már-már kiütésesnek is tekinthető 7:0-ás végeredményt.

Hét gólos győzelmével nagy lépést tett az FC Dabas II a tabella első helyének megszerzése érdekében. Amennyiben a nagy rivális Százhalombattai LK nem tudja vasárnap idegenben két vállra fektetni a Bugyi SE-t, első ízben várhatja a következő fordulót a tabella éléről az FC Dabas kettes csapata.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.12 (szombat, 16:00)
Helyszín: Dömsöd

Dömsödi SE - FC Dabas II 0 : 7 (0:4)

FC Dabas: Magyari - Dankó, Cemmel, Botlik, Farkas R (Gugyerás - 77p), Lanczkor, Janicsák, Bukovszki, Farkas K (Fodor G - 55p), Fábri (Bálint - 77p), Varga (Pucsinszki - 79p)

Csere: Bálint, Láposi, Pucsinszki, Kucsák, Gugyerás, Volenszki, Fodor

Gól: - ill. Farkas R (3p), Cemmel (18p), Farkas K (26p), Varga (31p), Farkas R (70p), Cemmel (85p), Janicsák (87p)

Sárga lap: Palotai (48p), Balázs (87p) ill. -
Kiállítás: Beszedics (65p) ill. -

 
 
2015.09.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 7.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Három mérkőzést rendeznek az NBIII.Közép csoport 7.fordulójának szombati nyitó napján.

Szombat - 2015.09.12.
HR-Rent Kozármisleny FC
-
V-Gyulai TFC
5 : 1
Szekszárdi UFC
-
Szentlőrinc SE
0 : 5
Monori SE
-
Komlói Bányász SK
1 : 0
     
szabadnapos:
  FC Dabas  
 
 
2015.09.11.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.szept.12-13.)
 

Beindul a nagyüzem az FC Dabas felnőtt és utánpótlás csapatainak háza táján. Három férfi felnőtt csapatunk mellett végre a hölgyek is megkezdik szereplésüket a 2015/16-os bajnoki szezonban.

NBIII-as csapatunk ezúttal szabadnapos lesz, a Dabas II Dömsödön, míg a Dabas III Százhalombattán vendégszerepel.

Az FC Dabas U19 és U17 hazai pályán az Újpest FC-t fogadja, míg hosszú várakozást követően az U15-ös és U14-es csapat is végre debütálhat a Salgótarjáni BTC otthonában.

Az U11-es és U13-as korosztályban szombaton Dabason Alközponti, míg vasárnap Telkiben Megyei Kiemelt Torna kerül lebonyolításra. A Kölyökliga rendezvénysorozat ezúttal az U8-as és U9-es korosztályainkat érinti, Mann Balázsék ezúttal a kecskemétii mini tornán szerepelnek majd.

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas szabadnap -
FC Dabas II Szombat, 16:00 Dömsöd SE - FC Dabas II
FC Dabas III Vasárnap, 14:00 D-Százhalombatta - FC Dabas III
FC Dabas Női Vasárnap, 10:00 Töörökbálinti LASE - FC Dabas Női
FC Dabas U19 Szombat, 10:00 FC Dabas U19 - Újpest FC
FC Dabas U17 Szombat, 12:00 FC Dabas U17 - Újpest FC
FC Dabas U16 Vasárnap, 10:00 Újlengyel DSE - FC Dabas U16
FC Dabas U15 Vasárnap, 12:00 Salgótarjáni BTC - FC Dabas U15
FC Dabas U14 Vasárnap, 10:00 Salgótarjáni BTC - FC Dabas U14
FC Dabas U13 Szombat, 9:30 Alközponti Torna U13 (Dabas)
FC Dabas U11 Szombat, 9:30 Alközponti Torna U11 (Dabas)
FC Dabas U13 Vasárnap, 9:30 Megyei Kiemelt Torna U13 (Telki)
FC Dabas U11 Vasárnap, 9:30 Megyei Kiemelt Torna U11 (Telki)
FC Dabas U9 Vasárnap, 10:00 Kölyökliga U9 (Kecskemét)
FC Dabas U8 Vasárnap, 10:00 Kölyökliga U8 (Kecskemét)
 
 
2015.09.11.
www.fcdabas.hu
NŐI
Beharangozó: Törökbálinti LASE - FC Dabas Női *
 

Hétvégén kezdetét veszi a Pest megyei Női labdarúgó bajnokság. Az FC Dabas női felnőtt csapata a "nyugati" csoportba kapott besorolást. Schilingerné Budai Zsuzsanna lányainak a 10 csapatos bajnokságban kell majd bizonyítaniuk rátermettségüket.

A nyitó fordulóban a Törökbálinti LASE fogadja majd lányainkat. Mi mást kívánhatnánk, mint minél jobb szereplés és Hajrá Lányok!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.13. (szombat, 10:00)
Helyszín: Törökbálint

Mérkőzés: Törökbálinti LASE - FC Dabas

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas felnőtt női csapatának vezetőedzője a felnőtt csapat játékoskeretének átalakulásáról és a bajnoki szezonkezdetről a közelmúltban az alábbiakat nyilatkozta:

" Felnőtt korosztályunk is négy fővel gyarapodott a nyári időszak folyamán. Átigazolt hozzánk az Ócsa csapatából Nagy Zsuzsanna illetve Gáspár Brigitta, valamint két új játékos csatlakozott hozzánk, Bezjian Zsanett és Babos Boglárka.

Csapatkapitányunk Szőke Marietta egy rövid időre megvált csapatunktól és a Csapatkapitányi Karszalagot Tóth Bettinának adta át, a kapuban pedig a helyét Nagy Zsuzsanna veszi át a jövőre nézve.

Teljes erőbedobással folyik a munka és készülünk a következő szezonra. A csoportbeosztások már kialakultak, és várjuk a sorsolást. A Női felnőtt korosztálynál a bajnokság szeptember 12-én veszi kezdetét.

Hajrá Dabas! "

FC Dabas Női Felnőtt

 
 
2015.09.10.
www.fcdabas.hu
UP
Pillanatképek - UP *
 

Folytatódik "Pillanatképek" sorozatunk, melyben az érdeklődők az FC Dabas utánpótlásának dolgos hétköznapjaiba nyerhetnek (ismételten) egy kis betekintést pár fotón keresztül.

A mostani pillanatkép-válogatásunk alapját a Fodor Gergő és Balogh Tamás irányításával készülő FC Dabas U13-as korosztálya adja. A múlt heti Pilis elleni idegenbeli felkészülési mérkőzésről, valamint az ÉKÜ pályán tartotta hétközi foglalkozásról készült képgalérát az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg.

További képek

FC Dabas U13

 
 
2015.09.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II - Alsónémedi SE (4 : 0) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a hétvégi Alsónémedi SE elleni 4:0-ás hazai győzelmet követően az alábbi értékelést adta:

" Minden forduló egyre erősebb ellenfelet sodor elénk, most az előző bajnokság egyik dobogósa volt az ellenfelünk.

Ahogyan telnek a hetek, úgy áll egyre jobban össze a csapat. Védekezésben szinte kiválót nyújtottunk, addig legalábbis mindenképpen, amíg nem dőlt el a mérkőzés. !:0 után volt az ellenfélnek két komolyabb lehetősége és egy büntető rúgási lehetősége. A büntető előtt egy buta hibát követtünk el, de kihagyta az ellenfél a nagy lehetőséget, jobban mondva ifjú (18 éves) kapusunk, Volenszki Gábor védett.

Az edzés munkánk egyelőre még elmarad az általam elvárttól, de bízom abban, hogy ha a betegek és a sérültek rendbe jönnek, akkor megfelelő létszámban megfelelő edzésmunkát tudunk végezni. Egyelőre (sajnos) 8-10 fővel tréningezünk, rendszeresen kapusok nélkül. Támadójátékunk nem volt gördülékeny, de mindenképp erőteljesnek mondanám, hiszen 4 rúgott gól mellett legalább 3 száz százalékos gólhelyzetünk volt.

Kiemelném Danyis Attila játékát és góljait, de mint már említettem a csapat védőmunkája kiváló és a gólhelyzeteink is megvoltak, tehát lépegetünk előre.

Ezen a héten Dömsödre utazunk, több sérült és beteg játékos visszatérése, formája aggasztó. Riválisunk otthon kemény ellenfélnek ígérkezik, próbálunk a héten párharcokat gyakorolni valamint a gyors, dinamikus támadójátékot erőltetni. "

 
 
2015.09.09.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Airnergy FC U16 - FC Dabas U17 (2 : 3) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Airnergy FC elleni 3:2-es győzelemmel végződő bajnoki mérkőzés után a következő nyilatkozatot adta:

" Csodálatos győzelmet arattunk. Egy elég rossz műfűvön kellet játszanunk, ráadásul hetven percet melegítettünk, mert később kezdődőtt a mérkőzés (nem volt internet kapcsolat, nevetséges).

Ezúttal Kala János kezdett a kapuban, aki meghálálta a bizalmat. Ellefelünk egy jól passzoló csapat volt, ezért negyven méterre leszűkítettük a területet és gyors egy-két érintős passzokkal próbáltuk kihozni a labdát. Kala János kétszer is bravúrral védett, viszont mi is egyre jobban játszottunk és egy jó letámadás végén megszereztük a vezetést Mata Péter révén. A félidő utolsó percében egy szép kontratámadás végén Balog Gergely a kapufát találta el.

A második félidőben ellenfelünk nagy nyomást gyakorolt ránk és tizenegyeshez jutott, amit azonban szerencsére kihagyott. Pár percre kiesett középhátvédünk (vérzett az orra) Horváth Krisztián, amit meg is éreztünk, kaptunk két gyors gólt (1:2). Nagy nyomás alá kerültünk, amit azonban sikerrel átvészeltünk. Bíztam a pontrúgásainkban, nem véletlenül a csereként beállt Szabó Patrik fejelt vissza egy szögletet ismét Mata Peti érkezett (2:2). Nagy lökést adott ez a csapatnak, átestünk a holtponton és játszottuk a megszokott gyors rövid passzos játékunkat. Megcseréltem a két szélsőmet, szerencsére bejött a húzásom. Ahogy a múlt héten is egy szép labdakihozatalból (3-4 passz) helyzetbe hoztuk Mráz Mátét, aki eldöntötte a meccset a 86.percben.

Ismét bizonyították a fiúk, ha normálisan edzenek és odafigyelnek az edzéseken egy erős csapat ellen is tudnak fordítani még idegenben is. Nem marad más nekik mint, hogy ismét gratuláljak!

Hajrá Dabas!"

 
 
2015.09.09.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U15 *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U15-ös csapatának vezetőedzője heti beszámolójában az alábbi észrevételeit osztotta meg oldalunkkal:

" Csütörtökön edzőmeccset játszottunk az U-16-os csapatunkkal, ahová a keretünkből 8 játékos csatlakozott, amely remélhetőleg a bajnokság folyamán is hasonlóan fog működni annak érdekében, hogy mindenki megfelelő játéklehetőséget kapjon.

Hétfőn Dunaharasztiba látogattunk, ahol 2x40 percet játszottunk a házigazdákkal. Az első félidőben 1:1 volt az állás, ahol a hazaiak letámadtak minket a saját térfelünkön és ennek köszönhetően mindösszesen 2 kontra támadást tudtunk felépíteni, amelyből egy gólt szereztünk. Sikerült végre nyomás alatt is kipróbálni a labdakihozatalainkat, amely nem túl fényesre sikeredett az első játékrészben, de voltak bíztató jelek. Amásodik félidőben a komplett kezdő csapatunk állt fel, akik nagy valószínűséggel a Salgótarján ellen is ebben a felállásban fognak kezdeni. Magabiztos játékkal 11:1-re gyűrték le az ellenfelet. Itt a Dunaharaszti már nem jött át a térfélen, amelynek köszönhetően rengeteg lehetőségünk nyílt a pontrúgásaink, szögletvariációink gyakorlására. "

 

 
 
2015.09.09.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Kölyökliga U12 *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U13-ös csapatának vezetőedzője a hétvégi U12-es Kölyökliga megmérettetést követően az alábbi érékelést adta:

" Hétévégén első Kölyök Ligás meccseinket játszottuk Dabason az U12-es korosztállyal! Négy csapat szerepelt ezen a mini tornán: Szolnok, Mészöly focisuli, Szigethalom és Dabas. A tornán mindenki játszott mindenkivel.

A három mérkőzésen két döntetlen és egy vereséget értünk el így 2 pontot viszünk magunkkal a következő fordulóba. Észrevételeink a három mérkőzés során legfőképpen az volt, hogy sokkal gyorsabb játékra van szükségünk és még több labda nélküli mozgásra ahhoz hogy meccseket tudjunk nyerni. Védekezésünk jól működött de sokkal gyorsabb labdakihozatalokra (passzokkal) lesz szükségünk ahhoz hogy gólokat tudjunk rúgni.

Sajnos korábban nem volt lehetőségünk együtt játszatni a gyerekeket, de az utolsó meccsen már voltak szép kidolgozott helyzeteink, sőt ziccereink is amiből sajnos csak egy gólt tudtunk lőni. Reméljük a következő fordulóba sikeresebbek leszünk.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.08.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U11-es csapatának vezetőedzője a hétvégi utánpótlás tornát követően az alábbiak nyilatkozatot adta:

" Vasárnap Lajosmizsén a Mizse-Csibe elnevezésű tornán vettünk részt a 2006/2007-es születésű játékosaimmal! Öt csapat vett részt a tornán, A házigazda Lajosmizse, Bugac, Jakabszállás, Ladánybene és mi Dabas.

Második.helyen végeztünk a gyerekekkel,de elsősorban itt most nem az eredmény volt a fontos számomra, hanem azt kértem a Csapatomtól, hogy próbálják visszaadni azt, amit edzésen gyakoroltunk!

Már a második tornánk, ahol sikerül "eladnunk" a szabadrúgás és a szögletvariációnkat és ezeket mind góllal fejeztük be! Nagyon jó érzés volt látni azt, hogy meccseken kijön az, amit hét közben gyakorlunk, a labdatartás, a sokpasszos és gólra törő játékunk!

Laja Gabi és társai a tornán szebbnél-szebb Gólokat rúgtak! Magasra tették a mércét a Gyerekek! Gratulálok a Csapatomnak! Hétfőn már a hétvégi Telkiben rendezett Bozsik tornára készülünk!

Hajrá Dabas! Hajrá U11! "

FC Dabas U11

 
 
2015.09.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Inárcs VSE - FC Dabas III (3 : 1) *
 

Ledő László, az FC Dabas III-as csapatának vezetőedzője a hétvégi Inárcs VSE elleni idegenbeli mérkőzésüket követően az alábbiak szerint értékelt:

" A mai napon Inárcs vendégei voltunk. Sok néző és remek hangulat várt minket. Sajnos egy szimpatikus és összerakott ellenféllel találkoztunk, aki az első félidőben szinte minden hibánkat kihasználta és eldöntötte a mérkőzést. A félidő előtt szépítettünk, de a mai mérkőzésben ennyi volt.

A második játékrészben küzdöttünk, de sajnos az összecsapás állásán nem tudtunk már változtatni. Riesz Péter csapata így megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Megjegyzem ebből a mérkőzésből tanulnunk kell! SAJNOS FUTÁS NÉLKÜL EBBEN AZ OSZTÁLYBAN SEM LEHET MÉRKŐZÉST JÁTSZANI ÉS NYERNI!!!

Külön kiemelném a játékvezetőket és az inárcsi közönséget is. A sporik szinte hibátlanul vezették a mérkőzést. A nézőket azért dicsérném, mert mikor vége volt az összecsapásnak nemcsak a hazai csapatot tapsolták meg, hanem minket, vendégeket is. Szép gesztus volt részükről!

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Alsónémedi SE (4:0) *
 

Négy gólos győzelemmel küldte haza kettes csapatunk a nagy rivális Alsónémedi SE-t!

A nagy rangadó végül csak nevében volt háromesélyes viadal, kettes csapatunk ugyanis magabiztosan, ellenfelének esélyt sem adva gyűjtötte be az erkölcsi sikert és nem mellékesen a roppant fontos három bajnoki pontot.

Danyis Attila 25.percben szerzett találata már az első félidő közepén megadta az alaphangot, majd a második játékrészben végképp beindult a dabasi henger. Fábri Ádám 51. és Gáspár Tibor 57.percben szerzett góljai már megnyugtató előnyt jelentettek, a találkozó mégis Danyis Attiláról szólt, aki a második félidő 66.percében is betalált, amivel keretbe foglalta az összecsapást. A találkozó zárásaként lehetőséget kaptt Volenszki Gábor is, Nagy Dominik ugyanis a 83.percben a kiállítás sorsára jutott, Kucsák István pedig Varga Balázst áldozta be, hogy kapust hozhasson be. A mérkőzés végkimenetelét azonban már ez sem tudta befolyásolni, így magabiztos 4:0-ás hazai győzelemmel végződött a 4.forduló rangadója.

Az ASEelleni győzelmével tovább menetel második csapatunk és szorosan tapad a szintén hibátlan mutatókkal rendelkező Százhalombattai LK-ra.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.06 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Alsónémedi SE 4 : 0 (1:0)

FC Dabas: Nagy - Dankó (Bálint - 74p), Cemmel, Botlik, Danyis, Gáspár, Janicsák (Láposi - 74p), Fodor (Gugyerás - 71p) , Farkas K (Kucsák - 77p), Fábri, Varga (Volenszki - 84p)

Csere: Bálint, Láposi, Pucsinszki, Kucsák, Gugyerás, Volenszki

Gól: Danyis (25p), Fábri (51p), Gáspár (57p), Danyis (66p)

Sárga lap: Cemmel (47p) ill. Balogh (54p), Berecki (60p)
Kiállítás: Nagy (83p) ill. -

 
 
2015.09.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Inárcs VSE - FC Dabas III (3:1) *
 

Két győzelmet követően elszenvedte első vereségét a Ledő László által irányított FC Dabas III.

Harmadik csapatunk a múlt hétvégi Bugyi SE II elleni összecsapást követően ismét idegenben volt kénytelen pályára lépni. Soros ellenfelünk vezetőedzője Riesz Péter volt, aki az Inárcs VSE felnőtt csapata mellett az FC Dabas U14-es korosztályának felkészítését is irányítja, így Ledő Lászlónak a múlt hétvégi Szőgyi Tamás (Bugyi SE II) elleni ütközetet követően ismét egy kollégával kellett megmérkőznie.

Csapatunk alighanem az öltözőben maradt, mivel a hazaiak már a 4.percben megszerezték a vezetést Mihály Zsolt révén. A 22.percben újabb inárcsi gólt láthattak a mérkőzésre kilátogató nézők, ezúttal a nemrég még az FC Dabas kötelékében álló Pribék Tibor volt eredményes, majd a kezdés után nem sokkal Kaldenecker Gábor (aki szintén az FC Dabas igazolt játékosa volt egykor) is beköszönt Ledő László kapujába, így szűk fél óra alatt el is dőlt a három bajnoki pont sorsa. Kmetyó Máté a 38.percben ugyan szépíteni tudott, ez azonban ezen a napon kevésnek bizonyult még a pontszerzéshez is.

Ledő László a második játékrészben próbálta ugyan cserékkel frissíteni csapatát, további gólt vagy gólokat azonban már nem sikerült sem dabasi, sem inárcsi részről szerezni, így a félidei eredmény tulajdonképpen a végeredmény is egyben.

Jövő vasárnap lehet javítani, azonban ismét idegenbe utazik a csapat. Az ellenfél a tabella második felében található Dunafüred-Százhalombatta lesz.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.06 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Inárcs

Inárcs VSE - FC Dabas III 3 : 1 (3:1)

FC Dabas: Ledő - Laczkó (Strupka - 46p), Gogolák J (Györgyövics - 59p), Bálint, Kmetyó, Rizmajer (Tihany - 24p), Kmetyó (Rutterschmid - 78p), Fehér, Balogh G (Kocsó - 46p), Pasztyerik (Balogh F - 46p), Balogh T, Kveták

Csere: Tihany, Györgyövics, Rutterschmid, Strupka, Kocsó, Balogh F, Gogolák K

Gól: Mihály (4p), Pribék (22p), Kaldenecker (23p) ill. Kmetyó (38p)

Sárga lap:Dankos (72p) ill. Kmetyó (69p)
Kiállítás: -

 
 
2014.09.06.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények *
 

Egy győzelem és egy vereség a vasárnapi FC Dabas utánpótlás mérleg.

Farkas Roland U19-es társulata a remek szezonkezdet után sajnos nagy pofonba szaladt bele az Airnergy FC otthonában. A dabasi fiatalok egy gólos hátrányukat Pokornyik Sándor révén még semmissé tudták tenni a 12.percben, azonban innentől kezdve valami megszakadt. Az első játékrész végéig bekapott további négy gól megpecsételte csapatunk sorsát. A fordulást követően további két gólt kapva és (az egyetlen dabasi találatot jegyző) Pokornyik Sándor kiállításával végképp lenullázódott az FC Dabas U19. Gyorsan el kell felejteni ezt a mérkőzést és a múlt heti 5:1-es hazai győzelemből kell tovább építkezni...
Végeredmény: Airnergy FC U18 - FC Dabas U19 (7:1)

FC Dabas U19

Látva a nagyok mérkőzésének a végkimenetelét, nem volt egyszerű dolga Farkas Krisztián U17-es csapatának sem, akik 11 órától léptek pályára az Airnergy FC U16-os fiataljai ellen. Itt már jobban alakultak a dolgok, Mata Péter góljának köszönhetően csapatunk magához ragadta a vezetést, ami egészen az 54.percig győzelmet is ért. Ekkor azonban egy pár perces rövidzárlat következett dabasi részről, aminek folyománya két bekapott gól volt. Farkas Krisztián tanítványai azonban nem adták fel, először Mata Péter egyenlítő, majd Mráz Máté győztes góljának ünnepelhettek a dabasi szimpatizánsok. Nagy csatában sikerült megfordítani az eredményt, így U17-es csapatunk három ponttal távozhatott az Airnergy FC otthonából.
Végeredmény: Airnergy FC U16 - FC Dabas U17 (2:3)

FC Dabas U17

U19
Airnergy FC U18 - FC Dabas U19
7 : 1 (5:1)
 
2015.09.06.
Gól:
- Pokornyik S (12p)
     
U17
Airnergy FC U16 - FC Dabas U17
2 : 3 (0:1)
 
2015.09.06.
Gól:
- Mata P (24p)
    - Mata P (77p)
    - Mráz M (82p)
 
 
2015.08.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: SZEOL SC - FC Dabas (2:2) *
 

Két gólos előnye is kevésnek bizonyult a győzelemhez első csapatunk szegedi mérkőzésén.

Papíron ugyan az FC Dabas volt a szombati mérkőzés esélyese, a SZEOL SC fiataljai azonban rendre megizzasztják a Szegedre látogató csapatokat és ez alól csapatunk sem volt kivátel.

A hőn áhított előnyt elég későn, csak az első félidő hajrájában, azonban lélektanilag talán a legjobb időpontban sikerült megszerezni. Csák Zoltán egy jogos büntetőt értékesítve szerzett vezetést csapatunknak (0:1).

A folytatásban a hazaiak léptek fel kezdeményezőbben, azonban egy kontratámadás végén Takács Kornélnak egy kipattanó labdát bekotorva sikerült betalálnia, így a 66.percben úgy tűnt, a mérkőzés el is dőlt csapatunk javára (0:2). A szegediek azonban nem adták fel és a középkezdést követően büntetőhöz jutottak, amit csapatkapitányuk értékesített, így ellenfelünk ismét visszakapaszkodott a mérkőzésbe (1:2). A 74.percben jött a következő hidegzuhany dabasi részről, kapusunk Scheilinger György ugyanis a kiállítás sorsára jutott, Honti József pedig a gólszerző Csák Zoltánt volt kénytelen beáldozni Bartus Balázs beállítása érdekében. A mérkőzés harmadik büntetője azonban szerencsére kimaradt, így az előny továbbra is az FC Dabasnál. Az emberhátrány azonban döntőnek bizonyult, a hátralevő bő negyed órát végül nem sikerült kapott gól nélkül átvészelni. A 86.percben Puskás Csaba jó harminc méterről lövésre szánta el magát, a játékszer pedig a Bartus Balázs kapujában kötött ki (2:2), így végül egy fájó döntetlennel kellett beérnie csapatunknak a fordulatokkal és indulatokkal teli szegedi összecsapás végeztével.

Jövő hétvégén szabadnapos lesz az FC Dabas NBIII-as első csapata, így mindenképpen fájó a Honvéd MFA és SZEOL SC ellen az utolsó percekben elhullajtott négy pont. Folytatás szeptember 19-én szombaton a Várfürdő-Gyulai TFC otthonában.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.05 (szombat, 16:30)
Helyszín: Szeged

SZEOL SC - FC Dabas 2 : 2 (0:1)

FC Dabas: Scheillinger - Dévai, Sorecz, Lázár, Takács, Hollauer, Zsolnai, Kozma, Surányi, Csák, Komoróczi

Csere: Lanczkor, Bozsik, Bárányos, Bartus, Gáspár, Bárányo, Dencz

Gól: Puskás (67p), Puskás (86p) ill. Csák (38p), Takács (66p)

Sárga lap: Kéri (46p), Puskás (52p), Forró (83p) ill. Csák (45p), Takács (73p)
Piros lap: - ill. Scheilinger (74p)

További képek

 
 
2015.09.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 6.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Öt mérkőzés marad a hét utolsó napjára. Az éllovas Kozármisleny ezúttal szabadnapos, így ideiglenesen a Monor vagy a DMTK átveheti a vezetést.

Vasárnap - 2015.09.06.
Budapest Honvéd-MFA II
-
ESMTK
2 : 1
Szentlőrinc SE
-
Békéscsaba 1912 Előre FC II
2 : 1
V-Gyulai TFC
-
Szekszárdi UFC
2 : 0
Komlói Bányász SK
-
Paksi FC II
2 : 0
BMTE-Újbuda FC
-
Monori SE
2 : 0
     
szabadnapos:
  HR-Rent Kozármisleny FC  
 
 
2015.09.05.
szegedma.hu
FELNŐTT
DABAS II.-ALSÓNÉMEDI. Előző évadbeli dobogósok vasárnapi rangadója
 

Szeptember 6-án, vasárnap 16.30-kor a Pest megyei II. osztály, Déli csoport 4. fordulójában kerül sor a pontvadászat egyik leginkább várt összecsapására, amikor az előző évad harmadik helyezettje, a Kucsák István edzette FC Dabas II. fogadja a bajnokság 2014/2015-ös kiírásának ezüstérmesét, az Alsónémedit.

Legutóbb hasonló pályaválasztással fordulóra, és szinte napra pontosan egy esztendeje, 2014. szeptember 7-én találkoztak a felek, akkor 2-1-es félidőt követően 3-1-es hazai siker született, míg a 2015. március 22-én lejátszott "visszavágón" valóban revánsot vett az ASE, hiszen 1-1-es félidő után 3-1-re nyert.

MESÉL A (KÖZEL)MÚLT
Az alábbiakban felidézzük a két csapat előző évadban vívott bajnoki mérkőzéseit. A tudósítások megjelentek a Sportszelet 2014/43-as, illetve 2015/8-as lapszámában.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 4. forduló
Dabas II.-Alsónémedi 3-1 (2-1)
Dabas, 50 néző. Vezette: Kovács E. B. /3; 5/ (Kovács I Gergő, Tüttő P.)
FC DABAS II.: Magyari S. 5 - Láposi J. 6, Cemmel P. 7, Botlik G. 6, Béres K. 6 (Farkas R. 6, 56. p.) - Janicsák A. 5, Kmetyó M. 4 (Márton Zs. 5, 56. p.), Bukovszki B. 4 (Gugyerás P. 0, 83. p.), Farkas K. 6 (Ordasi J. 0, 71. p.) - Ordasi G. 5 (Bálint Z. 0, 69. p.), Fábri Á. 6. Játékos-edző: Kucsák István.
ALSÓNÉMEDI SE: Csik T. 3 - Suhanyec D. 6-2=4, Szalai J. 6, Balogh P. 5, Bereczki G. 6 - Antalics Á. 5, Budai L. 4 (Liszkay G. 0, 72. p.), Kénoszt F. 5 (Magyar R. 5, 52. p.), Balázs G. 5 - Lakatos S. 5, Kurucz T. 5. Edző: Rácz László.
GÓL: Béres K., Farkas K., Ordasi J., ill. Antalics Á.
SÁRGA LAP: Láposi J., Farkas K., Ordasi G., Ordasi J., ill. Balogh P., Szalai J., Suhanyec D.
KIÁLLÍTVA: Suhanyec D. a 85. percben (a második sárga lap után).
KUCSÁK ISTVÁN: - Mindkét csapatnak gratulálok, nagyon sokat dolgoztak a játékosok. Mivel 3-1-re megnyertük a mérkőzést, tökéletesen elégedett vagyok.
RÁCZ LÁSZLÓ: - Ez az a mérkőzés volt, amely után nem tehetek szemrehányást a játékosoknak. A helyzetek és a játék képe alapján minimum döntetlent érdemeltünk, de sajnos ezen a napon a futball az igazságtalan arcát mutatta nekünk.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 19. forduló
Alsónémedi-Dabas II. 3-1 (1-1)
Alsónémedi, 70 néző. Vezette: Kamal N. /6; 4/ (Krausz G., Szendrei M.)
ALSÓNÉMEDI SE: Csik T. 8 - Szalai J. 8, Suhanyec D. 8, Kurucz T. 8, Balogh P. 8 - Kénoszt F. 8, Kovács B. 7 (Sándor Á. 8, 60. p.), Lakatos S. 9, Budai L. 8 - Antalics Á. 6 (Mészáros R. 0, 65. p.), Balogh V. 6. Edző: Rácz László.
FC DABAS II.: Magyari S. 0 - Janicsák A. 5, Cemmel P. 6-2=4, Botlik G. 5, Dankó J. 6 - Bálint Z. 6, Farkas R. 5 (Farkas K. 0, 73. p.), Feczesin I. 5, Bukovszki B. 5 (Farkas G. 0, 81. p.) - Varga B. 5, Fábri Á. 5. Játékos-edző: Kucsák István.
GÓL: Balogh P., Budai L. (11-esből), Balogh V., ill. Bálint Z.
SÁRGA LAP: Balogh V., Lakatos S., ill. Botlik G., Janicsák A.
KIÁLLÍTVA: Cemmel P. 80. percben (a második sárga lap után).
RÁCZ LÁSZLÓ: - Egy kicsit tartalékosan álltunk ki, öt kezdőjátékosunk hiányzott, de a helyükön futballozók bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, így újabb rangadót nyertünk meg. Gratulálok minden játékosnak!
- Mivel múlták felül a Dabas II.-t?
- Azt hiszem, hogy a küzdeni tudásunkkal, az akaratunkkal. Jó mérkőzést játszottunk ugyanúgy, mint két hete a Pereg ellen. Ha így folytatjuk, nagyon szép tavaszunk lesz!
KUCSÁK ISTVÁN: - Teljesen tehetetlenek vagyunk a játékvezetők meccset eldöntő hibáival szemben. Akárcsak az előző héten az Alsónémedi Taksonyban, most mi is úgy szenvedtünk vereséget, hogy hozzá sem tudtunk szagolni a meccshez.
- Miért mondja ezt?
- Volt szerencsém látni az előző hétvégi Taksony II.-Alsónémedi bajnokit, és a kétségkívül jó Taksony II. két bírói hibának köszönhetően az első félórában megnyerte a mérkőzést. Biztos lesz, amikor a játékvezetők nekünk hoznak pontokat, de ettől függetlenül idegesítő a dolog.
- Csak ezen múlott?
- Minden szempontból jobbak voltunk a 'Némedinél, nem támadtak, volt négy százszázalékos helyzetünk. Az Alsónémedinek gratulálok, mindent megtett a győzelemért, ám mindemellett a mérkőzésről sokat elmond az is, hogy a kapusomnak meccs közben nem kellett közbeavatkoznia, mert nem jött lövés, nem volt helyzet. Élmény úgy hazamenni, hogy jól játszottál, gólt rúgtál, nyerhettél volna - csak éppen az ellenfél győzött 3-1-re.

Teljes cikk
 
2015.09.05.
szegedma.hu
FELNŐTT
Labdarúgás: drámai fordulatok után döntetlenre végzett a SZEOL a Dabassal
 

Kétgólos hátrányból felállva, egy kihagyott büntetővel is döntetlent játszott a SZEOL a vendég Dabassal az NB III Közép csoport 6. körében.

Balszerencsésen indult az összecsapás a szegediek számára, pontosabban még el sem kezdődött, amikor Makra Zsolt sérültet jelentett, így a szakmai vezetésnek máris változtatást kellett eszközölnie az eredetileg leadott kezdőben.

A kezdősípszó után aztán nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a vendégek. Csák Zoltán már a második percben ráijesztett Leindler Domonkosra, aki csak a kapufa segítségével tudta hárítani a támadó szöglet utáni közeli fejesét. Az első negyed óra végére fokozatosan kezdtek ébredezni Tóth Ákos tanítványai, és átvenni a játék irányítását. Ennek ellenére ismét a Pest megyeiek szereztek kis híján vezetést: Takács Kornél hétméteres fejesét Leindler óriási vetődéssel tudta csak kitolni a kapufa mellől. A 36. percben Nikola Maksimovic került a védelem mögé, lapos centerezéséről pedig a támadást kísérő Gajág Gergő alig-alig maradt csak le az ötösnél. Az ellentámadást követő sarokrúgásnál aztán megtörtént a baj: középen Zsolnai Róbert és Takács is elhasalt az őrzőjével való viaskodás közben, amire Berger József habozás nélkül a mészpontra mutatott. Bár Leindler érezte az irányt, már csak beleérni tudott Csák pipába tartó tizenegyesébe. (0-1) Nem sokkal később a túloldalon is büntető következhetett volna, de a játékvezető ezúttal nem fújt a sípjába, amiért Takács a tizenhatoson belül rálépett az őt a labdáért folytatott küzdelemben megelőző Maksimovic sarkára.

Fordulás után Leindler borzolta a kedélyeket, miután egy hosszú felívelést rossz helyre fejelt el Sorecz Szabolcs elől, szerencséjére azonban Csák 35-ről nem talált kaput kapásból. Mindemellett mezőnyben a SZEOL dominált, Honti József legénysége főként kontrákra rendezkedett be. Ugyanakkor így is összejött nekik a második találat: a 66. minutumban Dévai Csaba ment végig a jobb oldalon, Csák elé passzolt a tizenhatos előterébe, és bár Leindler a támadó lapos lövését még ki tudta tolni, Takács közvetlen közelről már a hálóba pofozta a kipattanót. (0-2) Nem kellett sokat várni a válaszra, hiszen a 68. percben Puskás Csaba harcolt ki büntetőt, amit ő maga értékesített is. (1-2) Sőt, a cséká újabb pár perc elteltével ismét lekészíthette a labdát a tizenegyespontra, miután Kéri Tamás lábát elhúzta a büntetőterületen belül Scheilinger György. A dabasiak hálóőre egyből pirosat kapott, a helyére beálló Bartus Balázs viszont kivédte Puskás félmagas, balra tartó büntetőjét. Emberelőnyben, de gólhátrányban kezdett tehát a hajrába a szegedi együttes. Beretkáék nagy energiákat mozgósítottak az egyenlítésért, beszorították ellenfelüket, az erőfeszítéseiknek pedig a 86. percben született meg az eredménye. Puskás vállalt el egy átlövést 30 méterről, végül pattogós kísérlete a jobb alsó sarokban kötött ki a kissé későn vetődő Bartus mellett. (2-2) Ezt követően sem álltak le a vendéglátók, de újabb gólt már nem tudtak elérni, így a Dabas egy ponttal távozott a Felső Tisza parti stadionból.

A SZEOL jövő vasárnap a Dunaharaszti MTK vendége lesz.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 6. forduló:

SZEOL SC - FC Dabas 2-2 (0-1)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző. Vezette: Berger József (Szvetnyik Bence, Sebestyén László).

SZEOL: Leindler - Ondrejó, Gajág, Rácz (Kormányos - a szünetben), Grünvald, Forró, Fülöp (Végh 69), Puskás, Kéri (Huszárik 78), Maksimovic, Beretka. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Dabas: Scheilinger - Dévai (Lanczkor 69), Lázár, Kozma, Komoróczi, Hollauer, Surányi, Sorecz (Bozsik 64), Csák (Bartus 76), Zsolnai, Takács. Vezetőedző: Honti József.

Gólszerzők: Puskás (68' - tizenegyesből, 86), ill. Csák (37' - tizenegyesből), Takács (66).

Sárga lap: Kéri (47), Puskás (52), Forró (82), ill. Csák (45+1), Takács (73).

Kiállítás: Scheilinger (74).

Tóth Ákos: "Úgy gondolom, a közönség biztosan jól szórakozott, én viszont megint nem lettem fiatalabb ezen a mérkőzésen. Megjártuk a poklot és a mennyet is. Ha azt vesszük, hogy a 66. percben kétgólos hátrányban álltunk, előtte pedig egy félidő alatt különböző okok miatt elvesztettük két belső védőnket is, és innen sikerült az egyenlítés, akkor mindenképpen dicséret illeti a csapatot. Másfelől viszont voltak olyan helyzeteink, amik alapján azt kell mondanom, meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Kicsit talán megint később hajráztunk a kelleténél, hiszen látható volt, hogy az utolsó negyed órában az ellenfél teljesen elkészült az erejével."

Teljes cikk
 
2015.09.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 6.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Három mérkőzéssel veszi kezdetét a hatodik forduló.

Szombat - 2015.09.05.
SZEOL SC
-
FC Dabas
2 : 2
Pénzügyőr SE
-
Dunaharaszti MTK
3 : 0
Bölcskei SE
-
Hódmezővásárhelyi FC
0 : 1
     
szabadnapos:
  HR-Rent Kozármisleny FC  
 
 
2015.09.05.
szegedma.hu
FELNŐTT
Labdarúgás: SZEOL - Dabas 16.30-tól - ÉLŐ!
 

Szegedma: "Hazai pályán folytatja bajnoki menetelését a SZEOL SC - Tóth Ákos tanítványai az idegenben még nyeretlen Dabas ellen tartanák otthon a három pontot."

VÉGE

90+5'Vége! Egy rendkívül fordulatos, változatos meccsen egy pontot tudott itthon tartani a szegedi együttes a Dabas ellen. A nagy küzdelem után jogosan zúg a taps a hazai játékosoknak a lelátóról.
90+4'Végh beadásába belefújt Berger bíró, kifelé szabadrúgás az ítélet.
90+4'Az utolsó lehetőség? A tizenhatos sarkától 6-7 méterre vágta fel Zsolnai Kormányost, jár a szabadrúgás a SZEOL-nak!
89'Óriási nyomás alatt a dabasi kapu, az imént Végh szöglete centikkel suhant el csupán a berobbanó Grünvald homloka előtt.
86'GÓÓÓL!!! Mekkora gól?! Puskás bő 30-ról lőtte ki a jobb alsót egy pattogós lökettel! 2-2!
85'Nagy elánnal küzd az egyenlítésért a SZEOL, ez azonban egyelőre nem hoz helyzeteket.
82'Forró a nadrágjánál fogva rántotta le a róla leforduló Zsolnait a félpályán, ez így sárga.
79'Honti József, vendégek trénere nehezen viseli a viszontagságokat: az imént vörös fejjel ordított el magától egy őt nyugtatni igyekvő rendezőt.
78'Kéri talán kicsit bele is sérült a Scheilingerrel való ütközésbe, mindenesetre Huszárik állt be helyette a hajrára.
77'Ezért most nagyon kár! Puskás félmagas, balra tartó kísérletét Bartus a kapu fölé tenyerelte.
76'Bartus Balázs áll a gólvonalra, Csák a csere áldozata.
74'Scheilinger György idő előtt mehet zuhanyozni, Berger sporttárs egyből kiállította!
74'Tizenegyes ez is! Beretka passzolt a védelem mögé, Kéri befutotta, majd átpörgette a labdát Scheilinger felett, aki más megoldás híján buktatta a szélsőt.
73'Takács elrúgta sípszó után a labdát, sárgát kapott érte
69'Mindkét mester cserére szánta el magát: Fülöp helyett Végh, Dévai helyett Lanczkor a pályán.
68'GÓÓÓL!!! A csapatkapitány magabiztosan gurított a bal alsóba, 1-2!
68'Tizenegyes! Puskás átvette a tizenhatoson belül Kéri beadását, de lőni nem tudott. Helyette cselezett, majd felbukott az egyik dabasi belépőjében.
66'Gól. Egy gyors kontra most betalált: Dévai robogott a jobb szélen, bepasszolt Csák elé a tizenhatos előterébe, és bár Leindler az első lövést még védte, Takács a kipattanót közelről a hálóba pofozta. 0-2.
64'Beállt Bozsik Viktor a fehér mezesekhez, Soreczet váltotta.
62'Hihetetlen! Egy jobbról érkező labdát Beretka nem tudott átvenni a tizenhatoson belül, Gajág közeli bombája azonnal blokkba fulladt, Fülöp pedig luftot rúgott az ismétlésnél a tizenhatos vonalán.
62'Grünvald balos beívelése megpattant Komoróczi lábán, de nem tudta meglepni a vendégek hálóőrét.
60'Beretka is tüzelt, ő 25-ről középről. Ez már egy fokkal jobb kísérlet volt, de pont oda repült, ahol Scheilinger állt.
59'Balról érkezett Maksimovic beadása, Kéri pedig tisztán a hosszún. A szélső éles szögből érkező, félfordulatos kapáslövése magasan a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
58'Ondrejó megnézett magának egy távoli átlövést, miután volt előtte kellő terület. Sajnos nem találta el jól a labdát, így az laposan gurult el a kapu mellett három méterrel.
55'Támadólag, kezdeményezően lép fel a SZEOL, miközben a szűk előnyt maguknak tudó dabasiak főként gyors ellentámadásokra bazíroznak.
51'Puskás rúgott oda Komoróczinak, ez is lap.
50'Ez nem sokon múlt! Sorecz ugrott volna ki középen, de a szemből érkező Leindler hamarabb elérte a labdát - a tizenhatoson kívül. A kapus a lelassuló játékszert nem tudta kellő erővel megfejelni, szerencséjére Csák kapáslövése 35-ról nem találta el az üres ketrecet.
46'Ráczot Kormányos váltotta a folytatásra.
46'Folytatódik az összecsapás, egyet cseréltek a vendéglátók a szünetben.

SZÜNET

45+1'Vége is az első félidőnek, amely során a vendégek egy véleményes büntetővel jutottak előnyhöz. A játék képe alapján azonban bizakodva várhatja a folytatást Tóth Ákos legénysége, hiszen Beretkáék játékában is ott lappang a gól.
45+1'Csák csúnyán odataposott Rácznak, villant az első sárga a meccsen.
44'Megint Maksimovic! A szakállas csatár közeli lövése veszelyesen suhant el keresztbe.
43'Most viszont túl csendes az a síp! Kacskán találta el a labdát egy dabasi bekk, a pörgős labdáért folyó helyezkedési csatát Maksimovicm megnyerte a visszalépő Takáccsal szemben a büntetőterületen belül, mire a hórihorgas játékos a szegedi sarkára taposott. Berger József ezt most nem fújta be, pedig.
37'Gól. Leindler érezte az irányt, de Csák tökéletesen helyezett lövését csak a kapufa belső felére tudta segíteni, onnan pedig a hálóba pattant a labda. 0-1. Ez volt a Pest megyeiek támadójának hetedik gólja a bajnokságban.
37'Tizenegyes! Egy szögletnél Takács és Zsolnai is elesett középen őrzőjével ölelkezve, Berger sporttárs pedig a mészpontra mutatott.
36'Maksimovic bejutott a dabasi védelem mögé, az alapvonalról laposan centerezett, a támadást kísérő Gajág viszont lemaradt az átadásról középen. Ondrejó ismételte a beadást jobbról, Grünvald fejelhetett szabadon, de erőtlen kísérletét Scheilinger könnyedén fogta.
35'Puskás csapatkapitányként több nyugalmat kér a társaktól a passzjátékban.
34'Kiváló felpasszt kapott Beretka, a tizenhatoson belül már csak Lázár állt vele szemben, de aztán a hazai szélső túl sokáig várt egy érdemi megoldással, így oda lett a lehetőség.
30'Nagyot üvöltve terült el Rácz a félpályán - egyből a tarkójához nyúlt, talán kapott egy könyököst. A játékvezető mindenesetre nem látott okot a játékmegszakításra.
29'Kéri bombája veszélyesen zúgott el a dabasi kapu mellett. Egy bizonyos szögből már-már gólnak tűnt a löket, legalább is a lelátóról érkező reakciók alapján erre lehet következtetni.
28'Egy balszerencsés ütközés után Dévai szorult ápolásra, a jobb térdét fájlalta. Mostanra újra játékra jelentkezik.
25'Most a Dabas nyom: ismét egy bal oldali beívelés okozott veszélyt, de Zsolnai hosszúról érkező kapáslövését Gajág testtel blokkolta. A vendégek a biztonság kedvéért kezezést reklamáltak, de szó sem lehetett ilyesmiről.
22'Mekkorát védett Leindler Domonkos?! Te jó ég! Takács használta ki magasságbeli fölényét egy balról érkező beadásnál, de 6-7 méterről érkező fejesét a szegedi kapus valami elképesztően nagy vetődéssel kitolta a jobb kapufa mellől.
21'Csák szökött meg a leshatárról, így Rácznak nagy versenyt kellett futnia, hogy az alapvonalnál szögletre tudjon menteni a csatár elől. A sarokrúgás már kevesebb veszélyt hordozott magában.
17'"Na, végre!" - előzte meg a publikum részéről egy szóbeli dicséret a tapsot. Maksimovic lódult meg agilisan a balon, középre húzott, de indítani nem tudott. Ezért végül két tolás után 25-ről tüzelt. Kaput nem talált, de a szándék valóban a helyén volt.

15'Puskás - éles szeméről tanúbizonyságot téve - löbbölt a tizenhatoson belülre, Maksimovic már a cselt is megcsinálta védőjével szemben, de a játékvezető lesállás miatt megállította. Maradjunk annyiban, véleményes helyzet volt.
13'Az utóbbi percekben kezdi átvenni az irányítást Tóth Ákos alakulata, a labda folyamatosan ott pattog a vendégek tizenhatos előterében, de legalább azon a térfélen.
10'.Puskás balosa elakadt az ötfős sorfalban.
9'Ondrejót felvágták jobbösszekötőben, 22 méterről jár szabadrúgás a SZEOL javára.
8'Kéri kért bocsánatot a társaktól egy kissé felelőtlenül eladott labda után. Baj nem lett belőle végül, de a dabasiak most is megmutatták, milyen gyorsan tudnak ritmust váltani és támadásba lendülni.
5'"Ha pattan, az enyém!" - kiáltotta Leindler védőjének egy felívelésnél. Takács végül kifejelte a labdát a kapus kezéből, de hiába zördült a háló, a játékvezető kifelé fújt szabadot - jogosan.
2'"Uh!" - hallik a lelátóról. Az első szöglet Csák Zoltánt találta meg teljesen tisztán a hosszún, de a támadó közeli fejesét Leindler és a kapufa közösen hárították.
1'A vendégek kezdték a találkozót, akik fehér mezükhöz piros nadrágot és piros sportszárat választottak. A szegedi szokásos, kék-fekete csíkos szerelésükben pompáznak.

16.25: Tóth Ákos nem taktikázhat hosszú kispaddal, hiszen Szabó Gergő kapus mellett mindössze hárman várnak bevetésre, név szerint Huszárik Zsolt, Végh Ariel és Kormányos Kolos. Persze, úgyis csak hármat lehet cserélni - mondhatnánk némi puritán logikával. Természetesen a labdarúgás ennél egy fokkal bonyolultabb sport.

16.20: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a bemelegítés utolsó mozdulatait végzik. A futball szempontjából igen előnyös időjárás fogadja a mai meccset, hiszen az elmúlt hetek-hónapok nyári kánikuláját felváltotta egy borongós, enyhén szeles, helyenként esővel tarkított változat.

A mérkőzés Berger József sípjelére 16.30-kor kezdődik!

Teljes cikk
 
2015.09.04.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.szept.04-05.)
 

Amíg NBIII-as első keretünk Szegedre utazik szombaton, addig kettes és hármas csapatunk csak vasárnap lép pályára. Az FC Dabas II az ősz egyik legnagyobb rangadóját vívja hazai pályán a tavalyi ezüstérmes Alsónémedi SE-vel, Ledő László fifi pedig idegenben az Inárcs VSE ellen mérkőznek.

Farkas Roland (U19) és Farkas Krisztián (U17) utánpótlás csapatai ezúttal az Airnergy FC otthonába látogatnak vasárnap délelőtt, az U15 és U14 pedig ezen a hétvégén szabadnapos lesz, így Szőgyi Tamás és Riesz Péter debütálására még továbbra is várnunk kell.

A Kölyökliga elnevezésű rendezvény viszont a szombati nappal útjára indul, így a tizenhárom év alatti ifjú labdarúgók őszi versenyeztetése is kezdetét veszi szépen-lassan.

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas Szombat, 16:30 SZEOL SC - FC Dabas
FC Dabas II Vasárnap, 16:30 FC Dabas II - Alsónémedi SE
FC Dabas III Vasárnap, 16:30 Inárcs VSE - FC Dabas III
FC Dabas U19 Vasárnap, 9:00 Airnergy U18 - FC Dabas U19
FC Dabas U17 Vasárnap, 11:00 Airnergy U16 - FC DabasU17
 
 
2015.09.04.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.szept.04-05.)
 

Amíg NBIII-as első keretünk Szegedre utazik szombaton, addig kettes és hármas csapatunk csak vasárnap lép pályára. Az FC Dabas II az ősz egyik legnagyobb rangadóját vívja hazai pályán a tavalyi ezüstérmes Alsónémedi SE-vel, Ledő László fifi pedig idegenben az Inárcs VSE ellen mérkőznek.

Farkas Roland (U19) és Farkas Krisztián (U17) utánpótlás csapatai ezúttal az Airnergy FC otthonába látogatnak vasárnap délelőtt, az U15 és U14 pedig ezen a hétvégén szabadnapos lesz, így Szőgyi Tamás és Riesz Péter debütálására még továbbra is várnunk kell.

A Kölyökliga elnevezésű rendezvény viszont a szombati nappal útjára indul, így a tizenhárom év alatti ifjú labdarúgók őszi versenyeztetése is kezdetét veszi szépen-lassan.

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas Szombat, 16:30 SZEOL SC - FC Dabas
FC Dabas II Vasárnap, 16:30 FC Dabas II - Alsónémedi SE
FC Dabas III Vasárnap, 16:30 Inárcs VSE - FC Dabas III
FC Dabas U19 Vasárnap, 9:00 Airnergy U18 - FC Dabas U19
FC Dabas U17 Vasárnap, 11:00 Airnergy U16 - FC DabasU17
 
 
2015.09.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: SZEOL SC - FC Dabas *
 

Három veretlenül megvívott mérkőzés után a kilencedik helyezett SZEOL SC otthonába látogat NBIII-as első csapatunk.

Honti József játékosai egészséges önbizalommal telve utazhatnak Szegedre, ahonnan remélhetőleg újabb bajnoki pontokkal térnek majd haza. Az utolsó három mérkőzésén nem talált legyőzőre a dabasi csapat, két győzelme mellé mindössze egy döntetlen párosult.

Ellenfelünk ugyan csupán a kilencedik pozíciót foglalja el a tabellán, könnyű mérkőzésre semmiképp nem számíthatunk. Szegedi szempontból az elmúlt két forduló hozománya egy 1:0-ás hazai győzelem a Szekszárd ellen és egy 2:1-es idegenbeli Kozármisleny elleni vereség volt, amivel az előkelő negyedik helyről máris a középmezőnybe találhatta magát ellenlábasunk.

Nehéz mérkőzés előtt állunk tehát, azonban bízzunk csapatunkban, az elmúlt hetek javuló játéka és teljesítménye reméljük a Szeged ellen is elégségesnek bizonyul majd.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.09.05. (szombat, 16:30)
Helyszín: Szeged

Mérkőzés: SZEOL SC - FC Dabas

 
 
2015.09.04.
szegedma.hu
FELNŐTT
Labdarúgás: törlesztene a Dabassal szemben a SZEOL
 

Ismét egy olyan ellenfelet fogad a Felső Tisza-parti stadionban a SZEOL SC, amellyel szemben nincsenek pozitív élményei az elmúlt szezonból: a Dabas ellen javítanának szombaton délután Puskás Csabáék.

Bár az előző szezon végén előkelőbb helyen végzett szombati ellenfelénél a SZEOL SC, azonban a Dabas az első hazai ellenfélhez, a Gyulához hasonlóan az a csapat, amellyel szemben tavaly mindkét mérkőzést elvesztették a szegediek. A tavaly kilencedik helyen végzett dabasiak kerete a nyáron jelentősen átalakult: nyolcan is elhagyták a csapatot, többek között az a Geiger Norbert is, aki a Szeged 2011-hez tért vissza a nyáron, és a tavaszi dabasi, 2-1-s hazai sikerrel zárult mérkőzésen be is találta a szegediek kapujába. A nyolc távozó mellett hét érkező volt a Dabasnál, többek között két jelentős élvonalbeli tapasztalatokkal is rendelkező labdarúgó csatlakozott Honti József tanítványaihoz: Bárányos Zsolt a negyedik ikszhez közeledve is sokat segíthet a csapatnál, míg Szolnokról a támadó Zsolnai Róbert is a dabasiakat erősíti. A SZEOL szombati ellenfele nem kezdte jól a bajnokságot, az Újbudától odahaza, majd a Komlótól idegenben kapott ki, a következő három bajnokiján azonban veretlen maradt, miután 5-0-ra verte a Bölcskét, majd a Honvéd II. elleni 3-3-s idegenbeli döntetlent követően az elmúlt fordulóban 2-0-ra verte a Pénzügyőr együttesét. A góljaik több, mint felét Csák Zoltán szerezte: a Csongrád megyéből származó labdarúgó a dabasiak 11 góljából hatot szerzett. A SZEOL SC az elmúlt fordulóban, peches körülmények között szenvedte el idei első vereségét Kozármislenyben, így mindenképpen javítana szombaton a szegedi gárda.

"Nem rossz játékkal, de kicsit szerencsétlenül kikaptunk Kozármislenyben. A Dabas nekünk a mumus kettő, hiszen a csoportban ők a másik együttes, akiktől mindkétszer kikaptunk. A Gyulának részben sikerült visszavágni, hiszen döntetlent játszottunk egy nyerhető mérkőzésen, most azért már a Dabasnak szeretnénk mindenképpen visszavágni és három pontot szerezni, ez nem kérdés. Ugyanolyan kiegyenlített erőviszonyok várhatóak, mint amik eddig voltak, attól függetlenül, hogy a Dabas jó pár rutinos, volt NB I-es játékosaival kicsit más stílusú csapat, mint a többi, erre fel fogunk készülni" - mondta el portálunknak Tóth Ákos, a SZEOL SC vezetőedzője.

A kék-feketék trénere továbbra sem számíthat Domonkos Csabára és Varga Richárdra, akik sérüléssel bajlódnak, eltiltás ugyanakkor nem kell senkit sem nélkülöznie Tóth Ákosnak. A SZEOL mestere hozzátette, az elmúlt fordulóhoz képest várhatóan egy kicsivel támadóbb felfogású csapatot küld majd pályára szombaton, de alapvető dolgokban nem tervez cserét a csapatban, 1-2 poszton változhat a kezdő tizenegy a múlt meccshez képest.

A SZEOL SC várható kerete:

Leindler, Szabó (kapusok), Buzási, Kormányos, Gajág, Makra, Rácz, Grünvald, Forró, Fülöp, Huszárik, Ondrejó, Puskás, Beretka, Kéri, Végh, Maksimovic.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi mérkőzésén: (2015. április 5.)
FC Dabas - SZEOL SC 2 - 1 (2-0)
Dabas, 200 néző. Vezette: Gaál Gyöngyi (Szarvas László, Zorinácz Ádám)
Dabas: Scheilinger - Dévai, Tóth, Lázár, Zsíros, Molnár, Wilson, Takács (Bozsik, 70), Gáspár, Hollauer, Geiger. Vezetőedző: Honti József.
SZEOL: Leindler - Forró (Végh, a szünetben), Kormányos (Ngalle, a szünetben), Puskás, Dlusztus, Grünvald, Beretka, Bjedov, Faragó, Bata, Ondrejó. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gól: Dévai (31- büntetőből), Geiger (33) ill. Bjedov (88)
Sárga lap: Takács (34), Molnár (87) ill. Dlusztus (30), Kormányos (43), Grünvald (78), Leindler (89)

Így játszottak a csapatok az ötödik fordulóban
HR-Rent Kozármisleny - SZEOL SC 2-1 (1-0)
Kozármisleny, 250 néző. Vezette: Farkas Mátyás (Reinicz Gábor, Kovács László).
Kozármisleny: Helesfay - Kocsis, Fellai, Lantos, Kiss, Kovács, Nagy E., Gránicz (Tóth D. 84), Nagy K., Wittrédi, Lauer (Beke - a szünetben). Vezetőedző: Németh Zsolt.
SZEOL: Leindler - Kéri, Gajág, Makra, Rácz, Grünvald, Forró (Buzási - a szünetben), Puskás, Ondrejó, Beretka (Végh - a szünetben), Maksimovic. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gólszerzők: Kocsis (33), Beke (64), ill. Rácz (71).
Sárga lap: Helesfay (22), ill. Makra (65), Ondrejó (73), Kéri (75).

FC Dabas - Pénzügyőr SE 2 - 0 (2-0)
Dabas: Scheillinger - Dévai, Sorecz (Zsolnai, 55), Lázár, Takács, Hollauer (Bárányos, 86), Bozsik (Lanczkor, 75), Kozma, Surányi, Csák, Komoróczi. Vezetőedző: Honti József.
Gól: Csák (12', 24).

Teljes cikk
 
2015.09.04.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Pásztó SK U17 (5 : 1) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Pásztó elleni 5:1-es győzelemmel végződő bajnoki mérkőzés után a következő nyilatkozatot adta:

" Végre elkezdődött a szezon. A felkészülésünk jól sikerült. Bizakodva vártuk az első meccset. A sokpasszos játékot erőltettük a felkészülésünk alatt is.

Jól kezdtük a meccset 10 perc alatt három ziccert alakítottunk ki, de sajnos ezek kimaradtak. Aztán Horváth Krisztián révén egy szabadrúgásból megszereztük a vezetést. Pár perc múlva pedig egy szép támadást fejezett be góllal Balogh Gergely (fejjel volt eredményes). Játékban domináltunk és a próbáltunk háromszögeket kialakítani a pálya minden területén. Egy ilyen labdakihozatalból szereztük harmadik gólunkat Mráz Máté volt eredményes.

A második félidőben benyomtuk ellenfelünket mégis kaptunk egy buta gólt (3:1). Majd azonnal növeltük előnyünket. Mata Péter szögletből volt eredményes (4:1). Hatalmas mezőnyfölényben játszottunk, sorban alakítottuk ki a helyzeteket, amiket el is puskáztunk. A végén Mata Peti harcolt ki egy tizenegyest, amit Babos Dani magabiztosan értékesített.

Összességében egy kellemes ellenféllel szemben, tudatos gólokat szerezve magabiztos győzelmet arattunk. Szakmailag szép dolgokat láttam. Sok passz, szép labdakihozatalok, csapatjáték és sokat futó játékosok.

Megemlíteném még a Dabas színekbe a Honvédtól visszatérő 15 éves Duhaj Ádámot. Védelmünk stabil volt, középpályán és elől kreatívak voltunk.

Szép volt fiúk, így tovább! Hajrá Dabas! "

 
 
2015.09.03.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: FC Dabas Női Felnőtt *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas felnőtt női csapatának vezetőedzője a játékoskeret átalakulásáról és a bajnoki szezonkezdetről az alábbiakat nyilatkozta:

"Felnőtt korosztályunk is négy fővel gyarapodott a nyári időszak folyamán. Átigazolt hozzánk az Ócsa csapatából Nagy Zsuzsanna illetve Gáspár Brigitta, valamint két új játékos csatlakozott hozzánk, Bezjian Zsanett és Babos Boglárka.

Csapatkapitányunk Szőke Marietta egy rövid időre megvált csapatunktól és a Csapatkapitányi Karszalagot Tóth Bettinának adta át, a kapuban pedig a helyét Nagy Zsuzsanna veszi át a jövőre nézve.

Teljes erőbedobással folyik a munka és készülünk a következő szezonra. A csoportbeosztások már kialakultak, és várjuk a sorsolást. A Női felnőtt korosztálynál a bajnokság szeptember 12-én veszi kezdetét.

Hajrá Dabas! "


EDZÉSINFORMÁCIÓK

Edzésnapok (2015.09.07-től): Hétfő, Szerda, Csütörtök
Időpont: 18:30-20:00
Helyszín: Dabas, ÉKÜ pálya

További képek

a csapatkapitányi karszalag ünnepélyes átadása

 
 
2015.09.03.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: FC Dabas Női U12-U16 *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas középső (U12-U16) női korosztályának vezetőedzője a nyári felkészülésről és az előttük álló kihívásokról az alábbi információkat közölte:

" Jelenleg a két nagyobb korosztályunk a nyári szünetre való tekintettel közösen edzett.

Szeptember hónaptól visszaállunk a rendes kerékvágásba, és az edzéseket külön tartjuk. Sajnos a középső korosztályból elég sokan abbahagyták a focit a tanulás, illetve iskola-váltás miatt, de szerencsére új játékosok is érkeztek.

A fiatalabb korosztályunk 4 új fővel gyarapodott a nyári időszakban, Szőke Réka, Incze Naomi, Horváth Vivien, Simári Erika. 

A középső korosztályban lévő lányok versenyeztetése szintén Bozsik tornák keretein belül zajlik majd, illetve a 14. életévét betöltött játékosok pedig a Felnőtt Női korosztályba játszanak fel.

Hajrá Dabas! "


EDZÉSINFORMÁCIÓK

Edzésnapok (2015.09.07-től): Hétfő, Szerda, Csütörtök
Időpont: 17:00-18:30
Helyszín: Dabas, ÉKÜ pálya

 
 
2015.09.03.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: FC Dabas Női U6-U11 *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas legkisebb (U6-U11) női korosztályának vezetőedzője a felkészülésről és az előttük álló őszi feladatokról az alábbi nyilatkozatot adta:

" Augusztus 01-én 7 fővel vettem át a kislányok edzését. Azóta 4 új lányka csatlakozott hozzánk, és jelenleg 11 fővel edzünk. Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az edzésen, és játékosan tanuljunk. Sok új kislány van, ezért ismételten mindent az alapoktól kezdtünk.

Augusztus hónapban játékosan kezdtük a szezont és a lányokkal kimentünk a Gyóni strandra. Pici edzés a homokban és kis játék a medencében!

A lányokkal a nyári szünetben heti 3 alkalommal edzettünk, iskola időszakban pedig visszaállunk a heti 2 edzésre. Kemény munka folyik, készülünk a hamarosan induló Bozsik tornákra, ahol a Lányok a Dabasi fiúkkal közösen fognak szerepelni, de azért a nagy munka közepette is fordítunk időt egy kis kikapcsolódásra is.

Hajrá Dabas! "


EDZÉSINFORMÁCIÓK

Edzésnapok (2015.09.07-től): Hétfő, Csütörtök
Időpont: 17:00-18:00
Helyszín: Dabas, ÉKÜ pálya

További képek

FC Dabas Női U6-U11

Edzés közben

Fagyizás és séta a városban

Strandolás

 
 
2015.09.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Bugyi SE II - FC Dabas III (0 : 1) *
 

Ledő László, az FC Dabas III-as csapatának vezetőedzője a hétvégi Bugyi II elleni 1:0-ás győzelemmel megvívott bajnoki ütközetet követően az alábbiak szerint értékelt:

" Az FC Dabas III csapata vasárnap Bugyin játszotta a második bajnoki mérkőzését.

Alakulófélben lévő keretünk nagyott küzdve 1:0-ra nyert egy harcos csapat ellen. Sajnos nem játszottunk jól, de kűzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a srácok.

Röviden a mérkőzésről. A találkozó elején vezetést szereztünk egy szép akció végén Pasztyerik Feri révén. Utána kapkodová vált a játékunk, nagyon sok pontatlan átadással tarkítva. Az első félidő vége előtt Danyis Attila a kiállítás sorsára jutott, mert utolsó emberként szabálytalankodott.

A második félidőre azt kértem a srácoktól, hogy becsüljékmeg a megszerzett labdákat és próbáljunk zártan védekezni. Nagyot kűzdöttünk a második játékrészben és ha egy-két szituációban higadtabbak lettünk volna,még akár növelhettük is volna az előnyünket.
Gratulálok a fiúknak, folytatás vasárnap Inárcson 16:30-kor.

Hajrá DABAS!!! "

 
 
2015.09.02.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U11-es csapatának vezetőedzője heti beszámolójában az alábbi dolgokat osztottam meg fiataljai felkészítéséről:

" Múlt héten hétfőn az elmúlt tornagyőzelmet elemeztük ki a gyerekekkel! Szerettem volna rávilagitani nekik, hogy bár megnyerték a tornát, mégis nagyon sok hibát követtek el a játékban! Ezek átbeszélése után kint gyakorlatban is átvettük ezeket a szituációkat!

A szerdai edzésen a passzjátékokra helyeztem a hangsúlyt! Ezt a rendszer kezdtem el a gyerekekkel és ezen az ösvényen is fogunk tovább haladni! Fő a labdabiztosság!

A penteki gyakorlás alkalmával két részre osztottam a csapatot, mert a 2006-os születésűekkel vasárnap Lajosmizsén veszünk részt egy tornán és ők már múlt hét óta csapatban dolgoznak! Pénteken szintúgy passzgyakorlat volt egy kis labdatartással kiegészítve, majd ezek után védekezés, támadásvezetést gyakoroltunk a gyerekekkel! A végen játék és egy kis futás! "

FC Dabas U11

 
2015.09.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Bugyi ASE - FC Dabas II (0 : 4) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a hétvégi Bugyi elleni 4:0-ás idegenbeli győzelmet követően az alábbi értékelést adta:

" Mint minden környékbeli település ellen, Bugyi csapata ellen is felfokozott hangulat és kemény meccs várt ránk. Ez mindig igaz az első két gólig, aztán lassan az ellenfél megadja magát.

Így is történt, bár az első találatig nagyon keményen izzadtunk, mert szűken védekezett az ellenfél és a középső védő posztján a volt NB I-es játékos Szamosi Tamás jól összefogta a védelmet valamint indításaival zavart okozott a mi kapunk előtt. Edzőként bosszús voltam, mert a mérkőzés előtt erre felhívtam a figyelmet. Mindezek ellenére a félidőre két gólos előnyt szereztünk, mert a mi volt NB I-es játékosunk Farkas Krisztián még az ellenfél játékos-edzőjénél is jobban teljesített ezen a napon.  Szép gólt rúgott egy egyéni megoldás után, valamint Szamosi Tamást kiállították a 2.félidő elején ( teszem hozzá, hogy jogtalanul.).

Alapvetően a csapat kezdi felvenni a bajnoki ritmust, egyre zártabban védekezünk és egyre türelmesebben és erőteljesebben (a két tulajdonság érdekes módon egyáltalán nem zárja ki egymást) támadunk, amelyekhez szinte minden csapatrészben akad kiemelkedő játékos.

Ezen a héten kapusunk Magyari Sándor magabiztos volt és megfelelő pillanatokban jól reagált, Cemmel Péter határozott védőjáték mellett két gólt szerzett, míg elöl Farkas Krisztián és Bukovszki Balázs jó játék mellett, fontos pillanatokban fontos gólokat szereztek. A csapat többi játékosa is átlag felett teljesített, ezáltal nyertünk 4:0-ra.

Az ellenfelünk nehezen tűrte a fölényünket és agresszivitással, műbalhékkal, pályára történő berohanásokkal a kispadról próbálták menteni a menthetőt, bár inkább maguknak ártattak. Dabas II csapata higgadtan és okosan játszva hozta le az utolsó harminc percet, talán azt bánhatjuk , hogy nem sikerült még gólokat szereznünk.

A játékvezető teljesen érthetetlen döntésekkel, lapokkal borzolta a kedélyeket valamint az ellenfél is próbált nyomást helyezni ránk éppen ezért dicséretes, hogy veszteség (kapott gól és kiállítás) nélkül hoztuk le a mérkőzést.

Következő hétvégén Alsónémedivel vívunk nagy rangadót, az előző bajnokság második helyezettjével. "

 
 
2015.09.01.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Pásztó SK U19 (5 : 1) *
 

Farkas Roland, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Pásztó elleni 5:1-es hazai győzelmet követően az alábbi észrevételeit osztotta meg oldalunkkal:

" Az FC Dabas U19 hétvégén a Pásztó csapatát fogadta az első bajnoki mérkőzésen. A rendelkezésre álló létszám nem volt bizalomgerjesztő, két mezőnyjátékos cserével ültünk a padon, egy sérültünk volt, egy játékosnak nem érkezett meg a németországi játékengedély, valamint egy játékosnak családi gondjai akadtak.

A felkészülés során tisztában voltunk vele hogy nem leszünk sokan, ezért sok embernek az egész bajnokságban kilencven perces játékokra kell készülnie. A különböző nyaralások, sérülések és betegségek miatt több embernek erőnléti hiányosságai voltak, ami a mérkőzés második félidejében jelentkezett is sajnos. A Pásztó szerencsére kellemes ellenfél volt, akik a nagy melegben szintén elfáradtak és a második félidőben nem tudtak megújulni.

Alap felállásunk a 4-2-3-1 volt, kértem a stabil védekezést, a pontrúgások jó kivitelezését és lehetőség szerint a sokpasszos játékot. Az első félidőben jól játszottunk kisebb hibákkal, de 3:1-el fordultunk, a második játékrészben több lehetőségünk is volt, több hibával, de a félidő végén szereztünk két újabb találatot. Sajnos látszott még a stabilitás hiánya, de törekszünk a javulásra.

A végeredmény 5:1 lett. Gólszerzők: Nagy József (2), Kardos Sándor (1), Zelovics Atilla (1), Ubornyák József (1).  A mérkőzés tapasztalatai alapján a héten támadás vezetések és labdatartások gyakorlását tervezem különböző létszámokkal.

Gratulálok a csapatnak és az U17 győzelméhez is természetesen.

Hajrá Dabas!"

 
 
2015.09.01.
bugyifoci.gportal.hu
FELNŐTT
Bugyi: "Bugyi SE II - FC Dabas III "
 

Hazai környezetben az 1.mérkőzésünket játszottuk a tartalék csapatunkkal, ahol a vereség ellenére elégedettek lehetünk a mutatott játékunkkal.

Ellenfelünk rögtön a mérkőzés elején vezetést szerzett egy szöglet utáni kapásgóllal, amelyre mi nem tudtunk válaszolni, pedig a lehetőségeink megvoltak akár a győzelemre is. Mezőnyben próbáltunk labdát tartani, de a sok eladott passzal a középpályán az ellenfelünknek gyártottuk a lehetőségeket, szerencsére Ők sem tudtak hatékonyan élni vele a támadó zónában. Ellenfelünk egy Tokics Tamás kiugrást követően emberhátrányba került a szbálytalanság után, azonban az érte járó szabadrúgásból nem értünk el eredményt. Több ígéretes támadást vezettünk az 1. félidő végéig, azonban csak pontatlan beadásokig jutottunk és egy ziccerig, ahol  Pap Gyula kapufája járt a legközelebb a gólszerzéshez.

A 2. félidőt is jól kezdtük, sokat birtokoltuk a labdát, de a játékunkban nem volt annyi erő, hogy ellenfelünket nyomás alá tudjuk helyezni. Bár Tóth Daninak, Pap Gyulának és Tokics Máténak is megvoltak a lehetőségek a gólszerzésre, azonban ezeket a lehetőségeket is túlizgultuk és nem sikerült belőle gólt szerezni. A 60. perctől elkezdtünk cserélni folyamatosan, hogy mind a 7 játékosunk megkapja a játéklehetőséget, amelyet kezdetektől fogva elterveztünk. A lendületünk kezdett alábbhagyni és szépen lassan a játék ritmusából is kiestünk, amely a mi állapotunkban természetesnek mondható és egyben elfogadható. A mérkőzés utolsó 10 perce lecsordogált a maga saját medrében, ahol igazán futballt már egyik csapattól sem láthattunk. Az osztálynak megfelelő hangulat uralkodott végig a pályán és ügyeltünk nagyon arra, hogy a sportszerűség határain belül maradjon a mérkőzés. Nem szeretnénk, ha bárki is összetévesztene minket az ellenfeleinknél!

Gratulálok a csapatnak, hiszen ez a 90 perc még ha eredményben nem is, de csapatként győzelemmel ért fel. A mai meccsen a szerencsésebb FC. Dabas III. csapata nyert, amelyhez gratulálunk és Ledő lászló kollégámnak további sok sikert kívánunk!

Teljes cikk