FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
2015.01.31.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: FC Dabas II - Örkény SE
 

Eloreláthatólag szombat délelott 10:30-as kezdéssel játsza második felkészülési mérkozését az FC Dabas II-es csapata. Kucsák István együttese az NBIII-as Tököl VSK elleni 3:3-as döntetlennel kezdte a találkozók sorát múlt hétvégén.

Az ellenfél Örkény SE számára nem sikerült túl jól az oszi szezon. A Pest megye I.osztályának 14.helyén szerénykednek, két gyozelemmel, négy döntetlennel és kilenc vereséggel a hátuk mögött várják a sikeresebb tavaszi folytatást.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2015.01.31. (szombat, 10:30)
Helyszín: Dabas, mufu

Mérkozés: FC Dabas II - Örkény SE

 
 
2015.01.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzoi értékelés: U-17 Teremtorna, OBO Aréna
 

Farkas Roland, az FC Dabas U17-es ifjúsági csapatának edzoje a hétvégi saját rendezésu teremtorna után az alábbiakat nyilatkozta:

" Az FC Dabas U17-es korosztálya hétvégén kispályás tornát rendezett az OBO Arénában. A rendezvényen 7 csapat vett részt, a mi csoportunkban 4 csapat szerepelt.

Sajnos az elso meccsen egy 15.másodpercben kapott öngóllal kaptunk ki 1:0-ra. A második találkozót magabiztosan nyertünk 2:0-ra. A harmadik összecsapásunkon 1:0-ás állásnál kaptunk egy szerencsétlen gólt a félpályáról, 1:1 és ezzel a 4 szerzett ponttal, kevesebb rúgott góllal nem jutottunk be a 4 legjobb csapat közé.

Az alsóház küzdelmeiben két mérkozést játszottunk. A Vecsés csapatától 2:1-re kaptunk ki, az utolsó mérkozésen pedig 1:0 vezetésnél 20 másodperccel a vége elott egy szögletet bevédett a kapusunk, ezzel 1:1. Sajnos ennél a "védésnél" elszakadt a csuklójában a szalag és muteni kellett, így tavasszal sajnos nem számíthatok a teljesítményére.

Nem azért, mert a Mi kapusunk, de véleményem szerint O volt a torna legjobb kapusa, mert legalább 20 olyat védett 9m belülrol, ami nem a rúgón múlott. Milyen a futball? Az elso és az utolsó gólon nagyon sok múlott az eredmény tekintetében.

A tornán a 7.helyen végeztünk és ezúttal sajnos a szerencse nem állt az oldalunkon. A játékunkon látszott, hogy idegen volt a kispálya néhány játékos számára, és a fizikai terhelés is benne volt a lábakban. A jövoben dolgozunk rajta, hogy eredményesebbek legyünk.

Hajrá Dabas. "

 
 
2015.01.30.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Inter CDF SE (3:3)
 

A csütörtöki napra megérkezett a havazás a dabasi régióba is, ami feltette a kérdést, megrendezik -e az FC Dabas-Inter CDF felkészülési mérkőzést. Noha a műfüves pálya alkalmas a tél folyamán is sportesemények megrendezésére, amennyiben nincs letakarítva róla a hó, sok értelmet nem ad a sportolásnak.

A mérkőzés kezdési időpontjára a dabasi műfüvet lényegében teljesen beborította a hó, ettől függetlenül a csapatvezetők a találkozó lejátszása mellett döntöttek, így a két fél lejátszotta végül az összecsapást.

Az első félidőt a dabasi csapatnak sikerült előnnyel zárnia, Bozsik, Takács és Csák találataira mindössze kétszer sikerült válaszolnia a vendég csapatnak, így 3:2-vel fordultak a felek. A második játékrészben az Inter CDF szerzett még egy góltamire már nem sikerült válaszolnia a hazaiaknak, így végül 3:3-as döntetlennel zárult az ideálisnak semmiképp nem nevezhető talajon lejátszott felkészülési mérkőzés.

A havazás következtében a hétvégére tervezett edzőtábor is elmarad, nagy valószínűséggel egy héttel el lesz csúsztatva, így Honti Józsefnek sem kell lemondania az extra terhelésről és erőgyűjtésről, ami csapata állóképességének megszerzéséhez elengedhetetlenül szükséges.

A következő erőpróba kedden vár az FC Dabas játékosaira, amikor az első osztályban szereplő MTK Budapest U21-es csapata érkezik Dabasra. Ez lesz az ötödik felkészülési mérkőzése a Honti József csapatának.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.01.29. (csütörtök, 19:00)
Helyszín: Dabas, mufu

FC Dabas - Inter CDF SE (3 : 3)

Gól: Bozsik, Takács, Csák

 
 
2015.01.29.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: FC Dabas - Inter CDF SE
 

Csütörtök este ismét pályára lép az FC Dabas NBIII-as kerete. A BLSZ II.osztályának oszi bajnoka, az Inter CDF SE látogat Dabasra. Soros ellenfelünk imponáló mérleggel vezeti a bajnokságot, tizenöt mérkozés elteltével még pontot sem veszített, 55 lott gólja mellé mindössze tizet kapott.

Edzojük az a Dr. Agonglo Joel Geraldo, aki egykoron az ESMTK színeiben játékosként majd vezetoedzoként többször is összemérte már tudását az FC Dabassal. A fovárosi Inter CDF mellett a Dabas II-vel azonos osztályban és bajnokságban szereplo, oszi harmadik Pereg SE vezetoedzoi feladatait is o látja el. Miindkét bajnokságban érintett csapata remekül áll a tabellán, így elmondható, rendkívül sikeres oszi szezonon van túl a jogász diplomával rendelkezo szakember.

A mérkozés a megszokott szerda helyett csütörtök este kerül megrendezésre, az összecsapás színhelye pedig az FC Dabas mufüves pályája.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2015.01.24. (csütörtök, 19:00)
Helyszín: Dabas, mufu

Mérkozés: FC Dabas - Inter CDF SE

 
 
2015.01.28.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNOTT
KAPUSKÉRDÉSEK. Aki válaszol: Monok Viktor (FC Dabas)
 

A legtöbben azt mondják rájuk, flúgosak, ám szerintünk a mindenkori csapat legfontosabb tagjai a kapusok. Rendszeresen jelentkezo sorozatunkban noi- és férfivonalon is igyekszünk bemutatni, közelebb hozni oket olvasóinkhoz. Nem húzzuk az idot – elég, ha a cerberusok teszik ezt a 80. percben, együttesük vezetése esetén –, átadjuk a szót Monok Viktornak, aki a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában szereplo és a negyedik helyen telelo FC Dabas II. kapusa, az FC Dabas kapusedzoje.

 

PÁLYAÍV

Amiért kapus lettem: Igazából nem is tudom, mindig is kapus szerettem volna lenni, sosem kívánkoztam a tizenhatoson kívülre.

Aki kapusként a legnagyobb hatást gyakorolta rám: Gyermekkoromban Andrusch József, Disztl Péter, késobb pedig Peter Schmeichel.

Amiért küzdök ebben a szezonban: Szigorúan a túlélés! (mosolyog)

Amit el szeretnék érni öt éven belül: Kapusedzoként olyan szintet produkálni, mellyel az egyesületemben kiemelkedo játékosokat képezhetek.

Mezonyjátékos, aki sokszor borsot tört az orrom alá: A rengeteg név közül Fedeles Józsefet említeném Sülysápról, ugyanis nem volt olyan mérozésünk egymás ellen, hogy ne köszönt volna be legalább egyszer…

Babonám: Kapott gól után mindig meghajolok – és kidobom a labdát a kapuból. (mosolyog)

 

KEDVENC…

…idézetem: „Az élet olyan, mint egy doboz bonbon, sosem tudhatja az ember, hogy mit vesz ki belole.”

…filmem: Forrest Gump.

…zeném: Kowalsky meg a Vega.

…idotöltésem a futballon kívül: Horgászom.

…magyar csapatom: Kispest Honvéd.

…külföldi csapatom: Manchester United.

…futballistám: Eric Cantona.

 

LEG…

…nagyobb futballélményem: Gyermekkorom összes válogatott mérkozése és a kettos rangadók.

…szebb gól, amit valaha láttam: Détári lengyeleknek rúgott gólja.

…nagyobb potyagól, amit valaha kaptam: Ifiben Vácszentlászlón, félpályától kicsit messzebb… Azt hittem, elmegy…

…nagyobb siker, amit elértem a futballban: NB III-as ezüstök mellett az, hogy olyan emberekkel játszhattam együtt, akikre felnéztem.

…pozitívabb tulajdonságom a pályán: Verbális irányítás.

…negatívabb tulajdonságom a pályán: Kijövetelek…

…pozitívabb tulajdonságom a pályán kívül: Jól bírom a kispadozást. (mosolyog) A humorérzékem, talán…

…negatívabb tulajdonságom a pályán kívül: Túlságosan alkalmazkodó vagyok.

 
2015.01.28.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNOTT
KAPUSKÉRDÉSEK. Aki válaszol: Scheilinger György (FC Dabas)
 

A legtöbben azt mondják rájuk, flúgosak, ám szerintünk a mindenkori csapat legfontosabb tagjai a kapusok. Rendszeresen jelentkezo sorozatunkban noi- és férfivonalon is igyekszünk bemutatni, közelebb hozni oket olvasóinkhoz. Nem húzzuk az idot – elég, ha a cerberusok teszik ezt a 80. percben, együttesük vezetése esetén –, átadjuk a szót Scheilinger Györgynek, aki az NB III, Közép-csoportjában harmadikként telelo FC Dabas kapusa.

 

PÁLYAÍV

Amiért kapus lettem: Mindig is szerettem védeni, azonban én is csatárkent kezdtem. Az egyik edzésen megsérült a kapusunk, és én jelentkeztem, hogy szívesen beállnék védeni. Azóta nem jöttem ki.

Aki kapusként a legnagyobb hatást gyakorolta rám: Oliver Kahn, mert nagyon tetszett az a fajta elhivatott, picit orült stílus, amit o képviselt. Nem mellesleg kiváló kapus volt. Kapusedzoim közül a legtöbbet Hajdu Lajosnak és Józsa Miklósnak köszönhetek.

Amiért küzdök ebben a szezonban: Csapatommal megorizni a dobogós helyezést és minél kevesebb kapott góllal lehozni a bajnokságot.

Amit el szeretnék érni öt éven belül: Magasabb osztályban védeni.

Mezonyjátékos, aki sokszor borsot tört az orrom alá: Nem tudnék egy játékost kiemelni.

Babonám: Több is van, de ezeket babonából megtartanám magamnak. (mosolyog)

 

KEDVENC…

…idézetem: „Mindig hajnal elott a legnagyobb a sötétség.”

…filmem: Viharsziget.

…zeném: A keményebb rockon kívül minden zenét szeretek.

…idotöltésem a futballon kívül: Családdal, barátokkal lenni.

…magyar csapatom: Ferencváros.

…külföldi csapatom: Real Madrid.

…futballistám: Gera Zoltán, Volkan Demirel, Iker Casillas, Cristiano Ronaldo.

 

LEG…

…nagyobb futballélményem: A Ferencváros–Újpest mérkozések.

…szebb gól, amit valaha láttam: Gera Zoltán Liverpoolnak lott bombagólja.

…nagyobb potyagól, amit valaha kaptam: Még ifista koromban az MTK-val vidéken játszottunk, és egy pattogósan hazapasszolt labdába óriási lyukat rúgtam, ami sajnos a lábamról a kapuban kötött ki. Hát nem éreztem túl jól magam utána…

…nagyobb siker, amit elértem a futballban: Utánpótlás-bajnoki címek, az MTK-juniorral NB III-as bajnoki cím, azonban számomra mindig a legfrissebb siker a legszebb, tehát most, hogy a Dabassal oszi bronzérmet ünnepelhettünk.

…pozitívabb tulajdonságom a pályán: Irányítókészség, ziccerek hárítása.

…negatívabb tulajdonságom a pályán: Erre inkább nem hívnám fel az ellenfelek figyelmét. (mosolyog)

…pozitívabb tulajdonságom a pályán kívül: Megbízható, barátságos.

…negatívabb tulajdonságom a pályán kívül: Türelmetlen.

 
2015.01.27.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII-as heti program, edzőtáborral fűszerezve
 

Mozgalmas napok elé néznek az FC Dabas NBIII-as keretének játékosai. A hétvégi Cegléd elleni mérkőzést követően kemény felkészülési-idoszak veszi kezdetét. Az e heti-program előreláthatólag az alábbiak szerint alakul:

Hétfőn edzés szerepel a programban, kedden pihenőnap, majd szerdán ismét edzés, csütörtökön pedig felkészülési mérkőzés az Inter CDF SE-vel hazai pályán. A hétvége zárásaként pedig három napos bentlakásos edzőtábor, pénteken egy, szombaton három, vasárnap pedig két közös gyakorlással.

 
2015.01.27.
www.fcdabas.hu
UP
Edzoi értékelés: U-21 Teremtorna, OBO Aréna
 

Ledo László, az FC Dabas U21-es ifjúsági csapatának edzoje a saját rendezésu teremtorna lebonyolítása után az alábbi nyilatkozatot adta oldalunknak:

2015.január 24-én a dabasi OBO Városi Sportcsarnokban az FC Dabas az U21-es korosztálynak teremtornát rendezett. A teremtorna célja az volt, hogy verseny lehetoségeket biztosítsunk a téli felkészülési idoben és felmérjük, hogy hol is tartunk az FC Dabas csapatával a felkészülés során. Ennek megfeleloen olyan csapatok kerültek meghívásra, akik elorébb tartanak minden téren mint, mi.

A teremtornán résztvevo csapatok: Cegléd, Monor, Vecsés, Dunaharaszti, és az FC Dabas, amely két csapattal indult.

 

13:00-kor a csapatvezetokkel a helyszínen kisorsoltuk az A és B csoportot.

A-csoport
B-csoport
Dunaharaszti
Cegléd
FC Dabas „A”
FC Dabas „B”
Vecsés
Monor

 

Az „A” csoportban nagy harcfolyt a csoportmérkozéseken. Az elso összecsapáson az FC Dabas „A” csapat sajnos nem tudta bevenni a Dunaharaszti kapuját. A vége elott négy perccel egy szöglet végén, a hazai játékos lábáról a saját kapujukba pattant a labda. 
Végeredmény: FC Dabas - Dunaharaszti (0:1)

A következo mérkozést a Vecsés ellen játszottuk. A srácok felmérték, hogy több kell ezen a mérkozésen, mint amit az elozon nyújtottak. Irányítottuk a mérkozést, nagyon sok helyzetet ki is dolgoztak a fiúk, de a Vecsés kapusa nagyon jól védett, így sajnos nem tudtunk túljárni az eszén.
Végeredmény: FC Dabas - Vecsés  (0:0)

A csoport harmadik mérkozésén a fiúk azért szorítottak, hogy Dunaharaszti csapata megverje a Vecsés csapatát, akkor ugyanis az elodöntobe kerülhettek volna. Sajnos döntetlen lett a végeredmény, így a harmadik hely jött össze a csoportban.  

Külön kiemelném az „A” csapathoz mezonyjátékosként beugró Kincses Márk U17-es csapat játékosát, hogy KAPUSKÉNT nagyon sok jó védésével tartást adott csapatának.

 

FC Dabas U-21

 

FC Dabas U-21

 

A „B” csoportban is nagyon jó mérkozéseket láthattak a kilátogató nézok. Az elso találkozót a Cegléd csapatával játszotta a „B” csapatunk. A mérkozés elso fele kiegyenlített játékot hozott, azonban amíg mi kihagytuk a lehetoségeinket, addig ellenfelünk könyörtelenül kihasználta azokat.
Végeredmény: Cegléd - FC Dabas (3:0)

A következo összecsapáson sajnos megint a helyzetkihasználással volt a fo probléma. 1:0-ás monori vezetés után mindent feltettek egy lapra a srácok. Nagyon jó mérkozés alakult ki ebbol a meccsbol is, azonban míg nekünk csak kapufákig sikerült eljutnunk, ellenfelünk gólokat szerzett.
Végeredmény: Monor - FC Dabas (4:0)

A csoport harmadik mérkozésén nagy taktikai harc alakult ki a Monor és a Cegléd között. Egy nagyon szép akció után a ceglédi csapat megszerezte a csoport-elsoséget jelento gyoztes gólt.
Végeredmény Cegléd - Monor (1:0)

 

Az elodönto párosítása:

1. Dunaharaszti - Monor

2. Cegléd – Vecsés

Mind a két elodöntoben nagyon jó mérkozéseket láthattunk. Az elso összecsapáson a Monor, a másodikon a Cegléd csapata jutott a döntobe.

 

Eredmények:

1. Dunaharaszti - Monor (0:1)

2. Cegléd - Vecsés (2:0)

 

Kialakultak a helyosztó mérkozések:

5-6.helyért: FC Dabas „A” - FC Dabas „B” (1:2)

3-4.helyért: Dunaharaszti - Vecsés  (0:1)

1-2.helyért: Monor - Cegléd (0:4)

 

Végeredmény:
1.
Cegléd VSE
2.
Monor SE
3.
Vecsési FC
4.
Dunaharaszti MTK
5.
FC Dabas „B”
6.
FC Dabas „A”

 

Különdíjak:

Legjobb kapus: Póczos Viktor  (Vecsés)

Legjobb mezonyjátékos: Viniczai Viktor (Cegléd)

Gólkirály: Paput Roland (Monor)

 

Összegzés:

Egy színvonalas tornát sikerült összehozni, amely során részemre bebizonyosodott, hogy a meghívott csapatok sokkal elorébb tartanak, mint a mi csapatunk. Ez meglátszik abban is, hogy jelenleg több olyan játékosuk van, aki a felnott csapatukban készül, vagy talán játszik is rendszeresen, legyen az NBII, NBIII vagy a Megye I.osztály.

Remélem jövore is megtudjuk rendezni ezt a színvonalas tornát, még több csapat részvételével.

Sportbaráti üdvözlettel:

 
Ledo lászló
 
edzo
 
FC Dabas U-21

 

a házigazda FC Dabas U-21 "A" és "B" csapata

 

a tornagyoztes Cegléd VSE

 

a második helyezett Monor SE

 

a bronzérmes Vecsési FC

 

a legjobb mezonyjátékos: Viniczai Viktor (Cegléd)

 

a díjak átadásában Molnár Zoltán volt NBI-es játékos is segédkezett

 

Ledo László , a torna szervezoje és a dabasi csapat edzoje

 
 
2015.01.27.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Video összefoglaló: Sunshine Stars (NIG) - Inter CDF SE (HUN)
 

A nigériai első osztályban szereplő Sunshine Star FC magyarországi látogatása alkalmával az FC Dabas soros ellenfelével, az Inter CDF SE-vel is összemérte tudását. A találkozót december 22-én rendezték meg a Vasas műfüves pályáján. Az összecsapás érdekessége, hogy a tervek szerint Honti József legénysége is pályára lépett volna a nigériai csapat ellen még karácsony előtt, a találkozó azonban végül elmaradt.

Az alábbi videorészleteken a két csapat összecsapását tekinthetik meg...

Sunshine Stars (NIG) - Inter CDF SE (HUN) 2:0

1.rész

2.rész

3.rész

4.rész

5.rész

forrás: intercdf.eu

 
2015.01.27.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Egy nagy csalad afrikai csapat a magyar ligaban
 

Az alábbiakban egy rövid kis videóbejátszást tekinthetnek meg az FC Dabas NBIII-as felnőtt csapatának soron következő felkészülési ellenfélről. Kik alkotják a Budapest BLSZ II.osztály őszi bajnokcsapatát, az Inter CFD SE-t?

forrás: intercdf.eu

 
2015.01.26.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
Január 26-án kezdodik a téli átigazolási idoszak
 

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Bizottsága ezúton tájékoztatja a tisztelt Pest megyei sportszervezeteket, hogy a 2014/2015-ös bajnoki versenyszezonra szóló téli átigazolási idoszak az alábbiak szerint alakul:

Labdarúgásban:
a) szerzodés nélküli amator labdarúgók esetében:

Felnott korosztályban:
Január 26-tól február 23-án éjfélig;

U21-es korosztályban (1994. január 1. után születettek részére):
Január 26-tól február 23-án éjfélig;

b) hivatásos és sportszerzodéses labdarúgók esetén:
Január 26-tól február 23-án éjfélig;

 
 
2015.01.26.
vacfc.com
FELNOTT
Vác: "Diósdon zárult a kemény hét"
 

Javában zajlik csapatunknál a felkészülés a tavaszi idényre. A harmadik hét végén - még a diósdi mérkozés elott - Rusvay Gergely csapatkapitány beszélt az eddigi tapasztalatairól:

„Három hete megy a felkészülés, ebben a három hétben többnyire az eronlétre fektettük a nagyobb hangsúlyt. Különbözo futóprogramok vannak, amik nagyon kemények. Általában egy héten kétszer vagy háromszor, sot most ezen a héten négyszer is két edzés volt. Délelott általában technikai jellegu feladatok vannak, délután pedig eronléti, futó jellegu dolgok vannak a ligetben vagy itt a pályán. Mellette sokat játszunk, illetve labdatartás tölti ki az edzés idejét. Emellett most már beindulnak az edzomérkozések. Eddig két edzomeccsen vagyunk túl (Vác FC – Veroce SE 8-1, SZTK-Erima – Vác FC 2-2 a szerk.) de most már szerda-szombatba lesznek az edzomérkozések. Most szombaton megyünk Diósdra, utána Jászberény, majd Csákvár szerepel a programba. Eddig elég kemény az alapozás, egy két betegség, sérülés hátráltatja a munkát, de amúgy nagyjából a keret rendelkezésre áll.”

valamint a szigetszentmiklósi felkészülési mérkozésrol:

„Szerintem a szigetszentmiklósi meccs iramában jó volt, elég sok pontatlanság volt a mérkozésen, de szép gólokat rúgtunk. Az ellenfél is jó volt, gyors volt a játék, de szerintem fel tudtuk venni az iramot az NB II-es csapattal és jó meccset játszottunk.”

Közben csapatunk a hétvégén lejátszotta harmadik felkészülési mérkozését is Diósdon. A meccsen látszott, hogy a fiúk a héten rendkívül nagy terhelést kaptak, így fáradtan, tompán játszottak. Ezzel együtt egy gól gazdag mérkozésen – többek között a mérkozés napján születésnapját ünneplo Gulyás Gábor góljával -  így is sikerült egy döntetlent elérnünk.

Diósdi TC-Select – Vác FC            3-3

Mestermérleg:

Csurka Zoltán, Diósdi TC-Select: Úgy gondolom, nagyon örülnék neki, ha minden egyes felkészülésnél ilyen csapatok ellen tudnánk játszani, mert ennek volt értelme: mind terhelésben, mint minden téren. Azt hiszem egy jó meccset, kiegyensúlyozott mérkozést játszottunk a Váccal, reális a döntetlen.

Csank János: Nagyon jó mérkozés volt, mert az ellenfél nagyon motivált volt, amellett frissebb is, mint mi, hiszen nekünk ez a terhelés, ami ezen a héten volt, az elég kemény volt. Több játékosomnál lehetett érezni, hogy nem „robbannak”. Az ellenfél nagyon gyorsan védekezett és kontrára játszva felgyorsította a mi védelmünket is, hogy úgy mondjam, hiszen nagyon jó indításaik voltak. Az egész meccsen dominált az, hogy a labdavesztés után visszatámadtak, tehát gyorsan kellett gondolkodni. Ezt a részét az ellenfél nagyon jól megoldotta, voltak helyzeteik is, rúgtak két kapufát. Nekünk is volt két-három helyzetünk, amit kihagytunk, de ikszes meccs volt. Sokat fejlodött a Diósd, ahhoz képest, ahogy nyáron játszott.

Következo héten folytatódik a kemény munka, valamint az edzomérkozések sora. Eloször szerdán fél öttol Jászberényben lép pályára csapatunk, majd szombaton 14 órától a Csákvár vendégei leszünk.

Fotó: Gyetvai Andrea

 
2015.01.26.
kozarmislenyfc.hu
FELNOTT
Kozármisleny: "Pécsett gyoztük le az NB I-es PMFC-t"
 

PMFC – Kozármisleny 0-1 (0-0)

Labdarúgó felkészülési mérkozés

Pécs, 150 nézo

Vezette: ifj. Botló

PMFC: Gocze – Nagy J., Romic, Balogh, Tadejevic – Horváth A. – Szatmári, Weitzer, Márkvárt, Rácz – Makriev

2. félidoben: Ipacs – Pókos, Causic, Ojdanic, Uzoma – James – Beke, Turi, Pejakovic, Heffler – Frank

Vezetoedzo: Robert Jarni

Kozármisleny: Sólyom (Molnár P.) – Erdos (Szabó M.), Lantos, Fellai, Fenyvesi – Szabó B. (Szabó P.) – Cziráki (Schmidt), , Kovács T., Lauer (Várda), Kirchner (Nagy K.) – Tóth A. (Puskás)

Vezetoedzo: Németh Zsolt

Gólszerzo: Puskás a 86. percben.

A PMFC labdabirtoklásával és meddo mezonyfölénnyel telt az elso játékrész eleje, de a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben.

A játékrész legnagyobb helyzeténél Sólyom egy közeli fejest védett nagy bravúrral.

De meg kell említeni, hogy valamivel késobb, Weitzer szép egyéni alakítás után 22 méterrol a felso lécet találta el.

Együttesünk jól állta a sarat a 2 osztállyal magasabb ellenféllel szemben, igaz a PMFC kapujáig csak ritkán jutottunk el.

A szünetben Robert Jarni sort cserélt, de a mérkozés képe hasonló maradt.

A második játékrészben James távoli lövése kerülte el Molnár P. kapuját, de szerencsére a szünet után már kozármislenyi helyzetet is láthattunk.

A 71. percben Kovács T. került Ipacs kapussal szembe egy oldalról érkezett beadás után, de kimaradt a lehetoség.

A 86. percben Szabó Milán passzából indult meg Schmidt Zsolt a bal szélen, majd remekül centerezett középre, Puskás jól érkezett és a kapuba pörgetett. 0-1.

A 88. percben megduplázhattuk volna elonyünket, de Nagy K. passza pontatlanul érkezett középre, így Puskás elol felszabadított a védelem.

A felkészülés ezen szakaszában bármelyik mérkozés eredményébol hiba volna következtetést levonni, ugyanakkor mindenképpen biztató, hogy egy NB I-es csapat otthonában remekül helytálltunk, az már csak hab a tortán, hogy sikerült gyozelmet aratni!

Robert Jarni: Az elso félidoben nagyon jól nézett ki a csapat, szinte az összes edzésgyakorlatot viszontláttam a játékosaimtól. A végjátékban, a befejezésekben mindenképpen elore kell lépnünk. Az új igazolásokkal szintén elégedett vagyok. Természetesen vannak még olyan részletek, amin javítani kell, de ez még csak az elso felkészülési meccsünk volt. Több mint biztos vagyok benne, hogy a február végi Újpest elleni bajnoki mérkozésünkre fel tudjuk építeni a játékunkat. A fordulás után máshogy nézett ki a találkozó képe, a teljes elso csapatot lecseréltük. A második félidoben sokkal többet vártam a pályán lévo játékosoktól, de ezek a mérkozések azért vannak, hogy felmérjük, kire lehet számítani.

Németh Zsolt: Nagyon jó mérkozést játszottunk a PMFC ellen. Az elso félidoben többnyire alárendelt szerepben fociztunk, jobbára védekezésre kényszerültünk, hiszen a pécsieknél volt többet a labda. Próbáltunk kontrákra játszani, de a hazaiak rendre megállítottak minket a félpályán. A második játékrészben viszont már bátrabban futballoztunk, volt egy nagy ziccerünk is, majd pedig sikerült megszerezni a vezetést. Pozitívan értékelem a találkozót, nagyon hasznos és egyben hajtós mérkozést játszottunk. További sok sikert kívánok a PMFC-nek, szurkolok nekik, hogy tavasszal kiharcolják a bent maradást az élvonalban.

 
2015.01.26.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Döntetlen a Pilis ellen"
 

Második felkészülési meccsén, a megyei I. osztályban szereplo Pilissel találkozott a DMTK.

Az elso negyed óra végén, Kiss G. 15 méteres lövését ütötte szögletre Fuz. A sarokrúgást Dabasi tekerte középre, ahol az érkezo Nyéki kevéssel fejelt a léc fölé.

A 22. percben Méder nagy ereju próbálkozását hárította Fuz. Ezután sokáig a mezonyben gyurték egymást a csapatok, majd a 38. percben Malik lesgyanús helyzetben kapta meg a labdát, amivel belépett a büntetoterületre és a hosszú alsó sarokba helyezett. 0-1!

A 40. percben Kovacsik szögletét Nyéki csúsztatta fölé, míg egy perccel késobb Mészáros robogott el a bal oldalon és középre tekert, ahol az érkezo Kovacsik bólintott a léc alá. 1-1!

Az 50. percben a tétovázó vendég kapustól lopta el a labdát Mészáros, azonban kiszorított helyzetbol a kapufát találta telibe.

7 perccel késobb Dabasi kezdett szép szólóba, aminek végén középre játszott, de a passzról néhány centivel lemaradt a becsúszó Rebecsák.

A 61. percben Dabasi lott 25 méterrol a kapu mellé, majd újabb néhány pillanat múlva, Kovacsik tekert egy szabadrúgást kicsivel fölé.

A legvégére még két felso léc maradt: elobb Dabasi távoli szabadrúgása csattant a felson, míg a 83. percben Rebecsák szintén pontrúgásból találta el a felso kapufát.

A második játékrész alapján, mindenképp közelebb álltunk a gyozelem megszerzéséhez, ám ezúttal a kapufák nem voltak velünk.

Következo edzomérkozését szerdán, 18 órától, a Dunaharaszti mufüves pályán, az NB III Nyugati csoportjában szereplo Tököl ellen vívja majd meg elso számú felnott együttesünk.

Dunaharaszti MTK – Pilisi LK 1-1 (1-1)

Dunaharaszti, vezette: Szabó II. J.

DMTK: Gyatyel, Horváth Á. (Szalay 46.p), Lázár, Nyéki, Dabasi, Rétsági (Méder 70.p), Méder (Ablonczy 46.p), Kiss G., Rebecsák, Mészáros, Miholics (Kovacsik 23.p)

Pilis: Fuz, Popon, Kinder, Kovács G., Föcke, Csáki, Gál, Madar, Halgas, Csikós, Malik, csereként pályára lépett: Czinkos, Kerepeszki, Kovács Z., Lengyel Á., Rajz

Gólszerzok: Malik 38.p ill. Kovacsik 41.p

 
2015.01.26.
maglodtc.hu
FELNOTT
Maglód: "Öt kapott gól a fradi ifi ellen"
 

A szerdai, Tura elleni találkozónk után lejátszotta második felkészülési mérkozését is felnott csapatunk. Szombaton a Népligetben volt fellépésünk, ahol a Lipcsei Péter edzette, az NB I-es utánpótlás bajnokság hetedik helyén álló Fradi U21 vendégei voltunk és sajnos öt gólos vereséget szenvedtünk.

Felkészülési mérkozésen:

FERENCVÁROSI TC-U21 - MAGLÓDI TC 5 - 0 (1 - 0)

Népliget

Herédi Attila (vezetoedzo, Maglódi TC): - Csak azt tudom mondani, amit a Tura elleni találkozó után is. Az elso félidei játékunkkal, ahol zömében a tervezett kezdocsapatba szánt játékosok játszottak, maximálisan elégedett vagyok. A szünetben beállók viszont nem tudták hozni az elvárt teljesítményt és így több gólos vereséget szenvedtünk. Sajnos el kell ismernünk, hogy húszas kerettünkben jelenleg csak 10-11 olyan labdarúgó van, akik a céljaink eléréshez megfelelo szinten vannak.

 
2015.01.25.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: Ceglédi VSE - FC Dabas (6:2)
 

Szombat délelott Ceglédre látogatott az FC Dabas NBIII-as felnott kerete. A Ceglédi VSE mufüves pályáján rendezett találkozó volt Honti József csapatának harmadik felkészülési mérkozése. A Vasas elleni vereség után hétközben négy gólos hazai gyozelem következett az Üllo ellen.

A találkozó elso játékrésze sajnos nem a dabasi csapatról szólt, a hazaiak gyors kontráikkal szinte megsemmisítették egy félido alatt a Honti legénységet. 5:0-ás álással fordultak a felek a szünetben.

A második félido szerencsére már jobban végzodött dabasi szempontból, 2:1 arányban sikerült megnyerni ezt a negyvenöt percet. A mérkozés azonban kilencven percbol és két játékrészbol áll, így összesítésben 6:2 arányban a Ceglédi VSE hagyhatta el gyoztesen a pályát.

A következo felkészülési mérkozés jövo csütörtökön következik, a budapesti Inter CFD SE látogat Dabasra.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.01.24. (szombat, 11:00)
Helyszín: Cegléd, mufu

Ceglédi VSE - FC Dabas (6 : 2)

 
 
2015.01.25.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas II - Tököl VSK (3:3)
 

Amíg az NBIII-as keret idegenben már délelott lejátszotta hétvégi felkészülési mérkozését, a kettes csapat csak délután lépett pályára. A dabasi mufüves pálya adott otthont az FC Dabas II - Tököl VSK összecsapásnak. Kucsák Istvánék elso ellenfele az NBIII. Nyugat-csoportjából-ból érkezett, így komoly eropróba elott álltak játékosai.

A gólgazdag mérkozés végül hat gólt hozott, amin három-három góllal osztozkodtak a csapatok. Hazai részrol Feczesin István, Bukovszki Balázs és Farkas Roland volt eredményes. A két osztálynyi különbséget figyelembe véve a döntetlennel mindenképpen a hazai csapat lehetett elégedettebb.

Jövo hétvégéig edzések színesítik a programot, szombaton délelott azonban újabb megmérettetés. A Pest Megye I.osztályban szereplo Örkény SE látogat Dabasra.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.01.24. (szombat, 11:00)
Helyszín: Dabas, mufu

FC Dabas II - Tököl VSK (3 : 3)

Gól: Feczesin, Bukovszki, Farkas R

 
 
2015.01.24.
www.cegledfoci.hu
FELNOTT
Cegléd: "Jól sikerült az elso hazai felkészülési mérkozés"
 

A tavaszi felkészülés harmadik mérkozésén hazai pályán lépett pályára a Ceglédi VSE, ellenfelünk az NB III osztályú Dabas volt. Ezen a mérkozésen azok a játékosok léptek pályára – kivéve a sérülteket – akikre a tavaszi fordulók során számít a vezetoedzo és a vezetok is megegyeztek. A szerzodések aláírása még nem történt meg, de a vezetés szóban már megegyezett négy játékossal, - Balogh Marcel, Farkas Zoltán, Kovács Dániel, Pantovic Nikola – hogy tavasztól a Ceglédi VSE csapatában folytatják labdarúgó pályafutásukat.

Szokás szerint a kezdo tizenegy - amely öt gólos elonyre tett szert a szünetig – félidoben átalakult. A második játékrészben hat poszton játszott más személy. A mérkozést végig irányítva, magabiztosan nyertük 6-2-re. Góljainkat Kormos László (2), Laczkó Milán, Farkas Zoltán, Farkas István és Pantovic Nikola szerezték.

Szabó István vezetoedzo: " Komoly terhelés mellett foleg az elso félidoben ötletesen, gyorsan játszottunk. A második játékrészben a zárt védekezés ellen kevésbé tudtunk megvalósítani elképzeléseinket. A felkészülésnek ez is csak egy állomása volt. Dolgozunk tovább becsülettel, készülünk a tavaszra. "

 
2015.01.23.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: U-21 Teremtorna, OBO Aréna
 

A szombati napon két hazai rendezésut teremtorna is lebonyolításra kerül az utánpótlás korosztályban. Az OBO Arénában délelott az U17-es, délután pedig az U19-es játékosok vívnak teremtornát a meghívott egyesületek utánpótlás csapataival.

Ledo László A és B csapattal száll harcba a végso gyozelemért a hét csapatos tornán. További információkat és a pontos idobeosztást az alábbiakban tekintheti meg:

Érkezés: 13:00

Helyszíni sorsolás: 13:05-13:10

Megnyitó: 13:25

Mérkozések: 13:30-18:30

Szabályok:

- A csoportban mindenki mindenkivel játszik

- A csoportkör végén az 1. és 2.helyen végezettek játszanak a döntobe kerülésért

- A 3. és 4.helyezettek körmérközéssel döntik el a 5-6-7.hely sorsát

- A mérkozés idotartama 17perc, 3perc piheno van a mérkozések között

- Ha a helyosztókon a rendes játékidoben nincs döntés, akkor 3-3 bünteto következik

 

A tornán résztvevő csapatok:
1.
Cegléd
2.
Vecsés
3.
Dunaharaszti
4.
Monor
5.
Göd
6.
FC Dabas A
7.
FC Dabas B

 

Lebonyolítás:
A-csoport
B-csoport
1.
1.
2.
2.
3.
3.
-
4.

 

Idobesztás (mérkozések) :
csoportkör
13:30
B1-B4
13:50
A1-A3
14:10
B2-B3
14:30
A1-A2
14:50
B1-B2
15:10
B3-B4
15:30
A2-A3
15:50
B1-B3
16:10
B2-B4
felso ház
16:30
A1-B2
16:50
B1-A2
alsó ház
17:10
A3-B4
17:30
B3-A3
helyosztók
17:50
bronzmérkozés
18:10
DÖNTO

 

A csapatoknak sok szerencsét és sportszeru játékot kívánok!

 

Sportbaráti üdvözlettel:

 
Ledo lászló
 
edzo
 
FC Dabas U-21
 
 
2015.01.23.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: Ceglédi VSE - FC Dabas
 

A szerdai Üllo elleni 4:0-ás gyozelem után szombaton ismét felkészülési mérkozést vív Honti József csapata. Az ellenfél ezúttal a másodosztály tizenharmadik helyezettje a Ceglédi VSE lesz. A sárga-kékek a hét közepén szintén pályára léptek és 3:2-es vereséget szenvedtek az NBI-es Puskás Akadémia vendégeként.

A hétvégi összecsapás tervezett kezdési idopontja szombat délelott 11:00, a helyszín pedig a Ceglédi VSE mufüves pályája.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2015.01.24. (szombat, 11:00)
Helyszín: Cegléd, mufu

Mérkozés: Ceglédi VSE - FC Dabas

 
 
2015.01.23.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: FC Dabas II - Tököl VSK
 

Szombat délután a kettes csapat is megkezdi a felkészülési mérkőzéseinek sorozatát. Kucsák Istvánék első ellenfele az NBIII.Nyugati-csoport sereghajtója, a Tököl VSK lesz. A találkozót az FC Dabas műfüves pályáján játszák a felek, a tervezett kezdési időpont pedig 16:00.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2015.01.24. (szombat, 16:00)
Helyszín: Dabas, mufu

Mérkozés: FC Dabas II - Tököl VSK

 
 
2015.01.22.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Edzomeccsek: hétközi eredmények
 

Kedden játszották:

SZTK - Tatabánya 0-0

 

Szerdán játszották:

Jászberény - Heréd 7-0
Gólszerzok: Farkas 4, Szanku, Maka, Tisza

Nyíregyháza - Nyírbátor 2-0
Gólszerzok: Pekár, Kosztics

Diósd - Tápiószecso 5-1
Gólszerzok: ?

Kozármisleny - Szászvár 1-1
Gólszerzok: Nagy K. ill. ?

Dabas - Üllo 4-0
Gólszerzok: Szkunc, Bozsik, Csák 2

Dunaharaszti - Bugyi 8-0
Gólszerzok: Miholics 3, Mészáros, Eördögh, Lengyel, Ughy, öngól

Gyula - Szeged 2011 2-2
Gólszerzok: Sipos, Burai ill. Germán, Hegedus

Tura - Maglód 6-4
Gólszerzok: Less K. 4, Halmos, Tóth A. ill. Horváth M. 2, Bene 2

FTC U21 - Budaörs 2-2
Gólszerzok: ?

Ajka - Sárvár 2-2
Gólszerzok: Elek, Szabó Zs. ill. Kocsis 2

Balatonfüred - ZTE 1-1
Gólszerzok: Varga Gy. ill. Kovács Gy.

Mosonmagyaróvár - Sopron 2-5
Gólszerzok: Schmatovich, Bedo ill. Baranyai, Deme, Horváth P., Szabó L. 2, Horváth A.

 
2015.01.22.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
Január 23-án kezdodik a téli átigazolási idoszak
 

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Bizottsága ezúton tájékoztatja a tisztelt Pest megyei sportszervezeteket, hogy a 2014/2015-ös bajnoki versenyszezonra szóló téli átigazolási idoszak az alábbiak szerint alakul:

Labdarúgásban:
a) szerzodés nélküli amator labdarúgók esetében:

Felnott korosztályban:
Január 26-tól február 23-án éjfélig;

U21-es korosztályban (1994. január 1. után születettek részére):
Január 26-tól február 23-án éjfélig;

b) hivatásos és sportszerzodéses labdarúgók esetén:
Január 26-tól február 23-án éjfélig;

 
 
2015.01.22.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Üllo SE
 

Szerda este lejátszotta második felkészülési mérkozését az FC Dabas NBIII-as kerete. A másodosztályban szereplo Vasas FC után egy Megye I.osztályban szereplo együttes várt Honti József csapatára.

A találkozó fél órás csúszással vette kezdetét, ami alighanem kissé megzavarhatta a vendég csapatot, mivel az elso félido végére már két gólos hátrányba kerültek. A második játékrészben jött még két további dabasi gól, így a Honti-csapat magabiztos 4:0-ás gyozelemmel abszolválta második felkészülési mérkozését. Ami jó hír, a támadószekció jól muzsikált, Csák két, Bozsik és Szkunc egy-egy találattal járult hozzá a gyozelemhez, így végre nem a védelemnek kellett gólokat szállítania a gyozelemhez.

Szombaton délelott jön a folytatás, ismét egy kokemény eropróba vár a dabasi játékosokra. A soros ellenfél múlt szombathoz hasonlóan szintén a másodosztályból érkezik. A tizenharmadik helyen álló Cegléd VSE ugyan nem a feljutásért kuzd, mint a Vasas, sétagaloppnak azonban semmiképp sem tekintheto ez a mérkozés sem.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.01.21. (szerda, 18:00)
Helyszín: Dabas, mufu

FC Dabas - Üllo SE (4 : 0)

Gól: Szkunc, Bozsik, Csák (2)

 
 
2015.01.21.
www.fcdabas.hu
UP
Edzoi értékelés: Kispályás torna (U-17)
 

Farkas Roland, az FC Dabas U17-es csapatának vezetoedzoje a hétvégi kispályás torna után az alábbi nyilatkozatot tette:

" Szombaton délután az U-17 csapata Cegléden és Kókán is részt vett kispályás tornán. A keret megosztva utazott el a helyszínekre, 7-7 játékossal, lábukban a heti nem kevés munkával.

Cegléden egy csoportba kerültünk Kecskemét és Monor csapatával, valamint Nagykátával. Szinte mindenki 13 fovel 3 sor cserével érkezett a palánkos mérkozésekre.

Az elso meccsen a srácok lábában még volt dinamika és bírták az iramot, meglepo szép játékkal 6:6 döntetlent játszottak a Kecskemét csapatával. A Kecskemét edzoje Márton Pál a mérkozés után meglepettségérol beszélt a Dabasi fiatalokkal kapcsolatban.

A Monor ellen sajnos már kijött a fáradtság, viszont egyéni szép megoldásokkal mutatták a srácok, hogy ok is pályán vannak, 8:3 a Monornak. Bálint Mihály ennek a két csapatnak 5 gólt szerzett, persze a csapat hasznos védekezo munkája is kellett ehhez.

Nagykáta ellen Szokoli Ádám villant kétszer félpályáról ám a frissebb ellenfél végül 4:2 nyert.

Az igen eros csoportban végül egy pontot szereztünk, de nekünk ezen a tornán még inkább a fizikai fáradtság elérése volt cél, ami szerintem sikerült és a hétvégi dabasi tornán egy frissebb Dabas fog pályára lépni.

Személy szerint maximálisan meg vagyok elégedve a srácokkal, amit kértem maradéktalanul megtették, és megértették hogy mi a Bajnoki mérkozésekre készülünk.

Hajrá Dabas...."

 
 
2015.01.20.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: FC Dabas - Üllo SE
 

A hétvégi Vasas elleni összecsapás után négy nappal, szerdán ismételten pályán az FC Dabas elso csapata. Honti Józsefék a Pest megye I.osztályának 13.helyezettjét, az Üllo SE-t fogadják hazai pályán.

A találkozó tervezett kezdési idopontja 18:00, a találkozó színhelye az FC Dabas villanyvilágításos, mufüves pályája.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2015.01.21. (szerda, 18:00)
Helyszín: Dabas, mufu

Mérkozés: FC Dabas - Üllo SE

 
 
2015.01.20.
www.fcdabas.hu
UP
Edzoi értékelés: U-21 felkészülés
 

Ledo László, az FC Dabas U21-es ifjúsági csapatának edzoje a felkészülés eddigi és további várható menetrendjérol nyilatkozott oldalunknak:

" Január 13-án megkezdtük a felkészülést is a tavaszi idényre.  Heti három edzéssel indultunk neki a felkészülésnek.

Az elso két hétben az alap állóképességhez fontos futások kapnak szerepet. A felkészülés ezen fázisát a január 24-én szombaton tartandó teremtornákkal zárjuk.

Az egész napos teremtornán délelott az U-17, délután pedig az U-21 lép pályára.

Várható ellenfeleink:
- DUNAHARASZTI
- CEGLÉD
- MONOR
- GÖD
- VECSÉS
- CSEPEL
- KECSKEMÉT

Mindenkit szeretettel várunk a rendezvényre, mely Dabason az OBO Arénában kerül megrendezésre!"

 
 
2015.01.20.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozések - FC Dabas II
 

A Kucsák István edzette FC Dabas II január 14-én megkezdte felkészülését a tavaszi szezonra. Eloreláthatólag öt felkészülési mérkozést játszik a kettes csapat a február 28-án esedékes nyitó fordulóig.

Elso ellenfelük az NBIII. Nyugati csoportjának utolsó helyén szerénykedo Tököl VSK lesz. A találkozóra január 24-én, szombaton kerül sor. A további menetrendet az alábbi táblázatban tekintheti meg.

#
Dátum
Idopont
Mérkozés
1.
2015.január 24.
szombat, 14:00
FC Dabas II - Tököl VSK
2.
2015.január 31.
szombat, 10:30
FC Dabas II - Örkény SE
3.
2015.február 7.
szombat
FC Dabas II - Albertirsa SE
4.
2015.február 14.
szombat, 15:00
FC Dabas II - Inárcs VSE
5.
2015.február 21.
szombat, 14:00
FC Dabas II - Pilisi LK

 

 
 
2015.01.20.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozések - FC Dabas U-21
 

Ledo László U21-es csapatával január 13-án kezdte meg a felkészülést. A keret eloreláthatólag három nagypályás felkészülési mérkozést vív a bajnoki kezdésig.

Az elso ellenfél a Monor SE lesz, akit hazai pályán február 1-én fogadnak. A tovább mérkozéseket az alábbi lista tartalmazza:

#
Dátum
Idopont
Mérkozés
1.
2015.február 1.
vasárnap
FC Dabas U-21 - Monor
2.
2015.február 6.
péntek, 18:00
FC Dabas U-21 - Pilis
3.
2015.február 8.
vasárnap
FC Dabas U-21 - Alsónémedi

 

 
 
2015.01.19.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
DABAS: HELYZETBEN. Támadóduó a fovárosból
 

Lejátszotta idei elso elokészületi mérkozését az NB III, Közép-csoportjában harmadikként telelo FC Dabas. Honti József együttese szombat délelott az NB II éllovasával, a Vasassal találkozott a Fáy utcában.

Bár az elso félidoben „csak” 2–0 volt az állás a házigazdának, a szünet után a fiatalokkal teletuzdelt piros-kékek teljesen megérdemelt, 6–0-s gyozelmet arattak.

A meccs érdekessége az volt, hogy a Vasas technikai vezetoje ugyebár az a Keresztúri András, aki szép idoszakot töltött el edzoként a Pest megyei klubnál, míg a látogatók keretéhez tartozik Molnár Zoltán és Gáspár Balázs is, márpedig korábban mindketten futballoztak Angyalföldön.

Az FC Dabas egyébiránt január 6-án, kedden kezdte meg a felkészülést a tavaszra, és a Vasas elleni találkozó után legközelebb január 21-én, szerdán 18 órakor lép pályára, amikor a Pest megyei I. osztályú Üllot fogadják a Honti-fiúk.Úgy tudjuk, jó esély kínálkozik arra, hogy két, az osszel az NB III, Nyugati csoportjában szereplo Rákosmente-labdarúgó is dabasi színekben folytassa karrierjét. Hollauer Balázs (24 éves) és Szkunc Vjacseszláv (24) neve több helyrol is ismeros lehet, elobbi többek között a III. Kerületben, Üllon és Maglódon, míg utóbbi a Pénzügyorben és Cegléden futballozott. 2014 második felében mindkét labdarúgó 1 bajnoki gólig jutott, ám míg Hollauer 13, addig Szkunc csupán 11 alkalommal kapott bizonyítási lehetoséget Halgas Tibor edzotol.

Hollauer balázs (balra) és Szkunc Vjacseszláv (jobbra)

 
2015.01.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzoi értékelés: Futball7vége (U-21)
 

Ledo László, az FC Dabas U21-es ifjúsági csapatának edzoje az elmúlt két hét történéseirol az alábbiakat nyilatkozta oldalunknak:

"Az elmúlt két hétvégén részt vettünk az FC Dabas U-21-es csapatával a Futball7vége rendezvényén. Az elso hétvégén a csoportban a negyedikek lettünk.

A mostani alkalommal a vigaszágon harcoltunk, sajnos gólkülönbséggel csak a második helyet értük el, így számunkra befejezodött a további küzdelem ebben a téli futsal tornán.

Meg kell jegyeznem a srácok mindent megtettek a hétvégén, hogy elsoként tudjuk végezni, de sajnos ez végül nem sikerült."

 
 
2015.01.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzoi értékelés: Futball7vége (U-17)
 

Feczesin István, az FC Dabas utánpótláskorú játékosainak egyéni képzéséért felelos szakembere kísérte el a Farkas Roland irányította U17-es csapatot a hétvégi teremtornára. A megmérettetés után a következo nyilatkozatot adta:

" Szombat délután az U-17 csapatával a futball hétvége keretein belül Kókára latogattunk. Hét játékossal számoltam, de az információ nem pontos átadasa, áramlása miatt csak hat fiatallal vágtunk neki. A mérkozések 1X30 perc idotartam, futsal szabályainak keretein belül zajlottak.

Az elso mérkozésen a Dunaharaszti csapatával játszottunk. Idegesek, pontatlanok voltunk, idegen volt szamunkra a futsal labda es a szabalyok. Simán kikaptunk 6:3 aranyban.

A masodik meccsünk öt perccel a dunaharaszti mérkozésunk után kezdodött, ami elorevetitette (hogy az egy csere, amivel rendelkeztunk, valamint a torna véleményem szerint legjobb csapata a Törökbálint pihent elotte) a vereséget. Igy is tortént, sima 6:1, ami mellett az ellenfel 9, igen 9 kapufáig is eljutott.

Utolsó mérkozésünk elott pihentünk és az elotte mérkozést játszó Dunakanyar gárdájat 4:2-re, egy kuzdelmes osszecsapáson legyoztuk. Apro szépségtapasz."

 
 
2015.01.19.
vacfc.com
FELNOTT
Vác: "Hagyományorzés - Gyozelem az év elso meccsén"
 

Másfél hét - és az elso edzomérkozés - telt el azóta, hogy csapatunk megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre. A „ráhangolódás” idoszakáról, az elso benyomásokról beszélt Csank János vezetoedzo.

- Mivel nem volt hosszú a szünet, nem volt probléma a visszatéréssel, mindenki megfelelo állapotban jelent meg az elso edzésen. Az elso héten négy edzés volt. Játék, futások, mérkozés jellegu labdás gyakorlatok szerepeltek a programban, kimondott ráhangolás nem volt, ugyanis ma már a csapatok ilyen rövid ido alatt nem tudnak leépülni. Meg voltak az aerob jellegu futások (8-10 km), hiszen ezeket szezon közben ilyen mennyiségben nem futjuk, csak felidézzük. Ezek jót tesznek az izomzatnak, az ízületeknek, ilyenkor kell ezeket lerakni, nem véletlen hogy úgy hívjuk ezt az idoszakot, hogy alapozás. Az idojárás jó, a feltétel rendszer lényegesen jobb, mint az NB I idejében, hiszen a stadionban található két kis mufüves pálya nagyon sokat segít, ugyanakkor probléma, hogy a széruskerti mufüves pálya talaja komoly munkára nem alkalmas, ezért csak ritkán játszunk ott. Remélem, hogy valamikor ennek is kicserélik a „gyepszonyegét”. Tulajdonképpen a munka az folyik, nincs semmi probléma, sok edzéssel készülünk a tavaszi folytatásra.

Tehát továbbra is gozerovel készül csapatunk a tavaszi szezonra, sok-sok edzéssel és felkészülési mérkozésekkel. Ezen felkészülési mérkozések közül szerdán lejátszotta az elsot csapatunk a Veroce ellen.

- Hagyományorzo, hogy mindig az elso edzomérkozésünk a Veroce, tavaly is én kértem. Tavaly is úgy játszottunk, mint most, 8 mezonyjátékossal – nem lebecsülésként – de nekünk csak így éri meg egy megye kettes csapat ellen. Ez így ideális, legalább a csapat a védekezést és a támadást is együttesen gyakorolja, sokat kell futni, mindenki játszik mindent ebben a szituációban. – nyilatkozta a Mester a mérkozés elott. A 3x30 perces találkozón csapatunk 8:1 arányban gyozte le a Veroce SE.

1. Felkészülési mérkozés – Vác, Széruskerti mufüves pálya (3x30 perc)

Vác FC – Veroce SE (8:1)

De ezzel nincs megállás. Szombaton Szigetszentmiklósra utazunk, ahol már nehezebb feladat vár a fiúkra, hiszen az NBII-ben 10. helyen telelo SZTK-Erima vendégeként lépünk mufure.

 
2015.01.18.
vasasfc.hu
FELNOTT
Vasas: "A VasasTV videója a Vasas-Dabas (6-0) mérkozésrol"
 

A VasasTV videója a Vasas-Dabas (6-0) mérkozésrol - Nagy T., Szanyó, Vancsa.

 
2015.01.17.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: Vasas FC - FC Dabas (6:0)
 

Szombat délelott lejátszotta elso felkészülési mérkozését az FC Dabas NBIII-as felnott csapata. Honti József játékosai ugyan minden tolük telhetot megtettek, ez azonban így is kevésnek bizonyult a másodosztály éllovasával szemben. A fovárosi bajnokaspiráns 2:0-ás félido után végül 6:0 arányban gyozte le a dabasiakat.

A csapat a felkészülés elején tart, az összecsapáson a játékosok megkapták az elso komolyabb mérkozés terhelést, ami az eredménynél is fontosabb. A keret jövo héten folytatja tovább a megkezdett munkát, következo fellépése immáron hazai pályán, szerda este az Üllo ellen lesz. A találkozó tervezett kezdési idopontja 18:00.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.01.17. (szombat, 10:00)
Helyszín: Budapest, Angyalföld, Vasas műfű

Vasas FC - FC Dabas (6 : 0)

 
 
2015.01.17.
vasasfc.hu
FELNOTT
Vasas: "Videó hangulatjelentés"
 

Vasas FC - Dabas FC 6-0 - Videó hangulatjelentés gólokkal.

 
2015.01.17.
vasasfc.hu
FELNOTT
Vasas: "Magabiztos gyozelem, jó játékkal"
 

Csapatunk magabiztos gyozelmet aratott, jó játékkal az NB III Közép csoportjának 3. helyezettjével, a Dabas csapatával. Szanyó Károly, a Vasas FC vezetoedzoje két részre osztotta a csapatot. Az elso félido után teljes sort cserélt. A másodikban sok fiatallal teletuzdelt csapatunk Ádám Martin és Kovács Dávid vezérletével nagyarányúvá tette a gyozelmet.

Vasas FC - Dabas FC (NB III Közép csoport) 6-0 (2-0)

Mészöly Kálmán mufüves pálya, 10:00, 300 nézo

Vasas I. félido: 
Hermány - Görgényi, Grúz, Tamás, Hangya - Gál, Nagy T., Lázok - Vida, Ferernczi, Remili.

A II. félidei várható összeállítás:
Németh - Szabó Bence, Preklet, Pál, Madarász Á. - Kovács D., Hajdu, Takács - Polényi, Ádám, Nagy D.

Ellenfelünk az NB III Közép csoportjának 3. helyén áll. A csapat szerzodtetett játékosa 39 éves Szirtesi Attila, aki 2003 nyarától fél évig erosítette csapatunkat. Jelenleg a Maglódnál szerepel kölcsönjátékosként.A csapat tagja még Gáspár Balázs, aki korábban játszott csapatunkban, és most januárban is megfordult nálunk próbajátékon.

És még egy "veterán" játékost, Molnár Zoltánt (Monyót) is láthattunk Dabas mezben, aki korábban szintén volt játékosunk.

15. perc: 1-0 Remili 25 méterrol a jobbösszeköto helyérol lott óriási gólt.

45. perc: Nagy Tamás jobboldali beadását Lázok elorevetodve, 7 méterrol a kapu baloldalába fejelte, 2-0. A középkezdés után véget is ért a félido.

Elkezdodött a második félido. Teljes sorcsere, a korábban jelzett, Németh - Szabó Bence, Preklet, Pál, Madarász Á. - Kovács D., Hajdu, Takács - Polényi, Ádám, Nagy D. összetételu csapat a pályán.

51. perc: Ádám Martin harcolt meg egy labdáért, tisztára játszotta magát, majd jobbal a jobb alsó sarokba bombázott, 3-0.

58. perc: Ádám volt ismét eroszakos, betört a tizenhatoson belülre, három jó csel után balra elhúzta a kapus mellett a labdát, majd ballal az üres kapuba lott, 4-0.

80. perc: Ádám fejese a bal oldali kapufáról visszapattant, de az érkezo Madarász közvetlen közelrol bepaskolta a labdát a kapuba, 5-0.

83. perc: Madarász bal oldali beadását a rövid saroknál érkezo Kovács Dávid a hosszú sarokba csúsztatta, 6-0.

Játékosaink bár csak bo egy hete kezdték el a felkészülést és Szanyó Károly vezetoedzo vezetésével komoly fizikai terhelésnek vannak alávetve ez mégsem érzodött játékosaink mozgásán. Harcosan, eroszakosan, kombinatívan, ötletesen és eredményesen játszottak, ami bíztató a továbbiakra nézve.

Különösen örömteli volt a második félidei fiatalokból álló (Németh Gaca, Nagy Dani és Hajdú Norbi kivételek voltak és jelentették a rutint) csapatunk játéka. Ádám Martin nemcsak a csapatkapitányi karszalagot viselte, de valóságosan is vezére volt a csapatnak. Az 1998-as születésu, korosztályos válogatott, a Kubala Akadémia jétékosának, Kovács Dávidnak a játéka is üde színfolt volt.

Késobb egy videóhangulatjelentés is lesz a mérkozésrol, amiben néhány gól is látható majd.

 
2015.01.16.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: Vasas FC - FC Dabas
 

Szombaton délelott játsza elso felkészülési mérkozését az FC Dabas NBIII-as csapata. Honti József legénysége két heti edzéssel a háta mögött lép majd pályára a másodosztályú Vasas FC otthonában. A házigazdák NBI-es álmokat szövögetnek, így könnyunek semmiképp sem mondható találkozó vár a dabasiakra, bár a felkészülés ilyen korai idoszakában az eredmény még másodlagos.

A Vasas FC jelenleg 30 szerzett pontjával a másodosztály éllovasa. Elonye ugyan minimális az üldözoivel szemben (az ötödik Szolnok is mindössze két pontra van lemaradva ), célja azonban egyértelmuen az élvonalba való visszakerülés.

A fovárosi egyesületnél továbbra is technikai igazgatóként dolgozik az a Keresztúri András, aki Honti József elodjeként éveket töltött el az FC Dabas vezetoedzojeként.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2015.01.17. (szombat, 10:00)
Helyszín: Budapest, Fáy u.58, Vasas mufu

Mérkozés: Vasas FC - FC Dabas

 
 
2015.01.15.
www.fcdabas.hu
UP/LÁNY
Teremtorna idopontok - Utánpótllás
 

A téli felkészülés szerves részeként teremtornákon is részt vesznek utánpótlás csapataink. Az alább látható listában a hazai (OBO Aréna, Dabas) rendezésu megmérettetések tervezett idopontjai szerepelnek. A teremtornák január közepétol március elejéig kerülnek megrendezésre.

Egyes korosztályok teremtorna idopontjai megváltoztak, az alábbi táblázatban a jelenleg véglegesnek tekintheto változat látható.

Csapat
Teremtorna idopont
FC Dabas U-21
2015.január 24.
szombat
13:00-18:00
FC Dabas U-17
2015.január 24.
szombat
08:00-13:00
FC Dabas U-15
2015.február 8.
vasárnap
08:00-13:00
FC Dabas U-14
2015.február 7.
szombat
09:00-14:00
FC Dabas U-13
2015.február 14.
szombat
08:00-13:00
FC Dabas U-11
2015.február 15.
vasárnap
08:00-13:00
FC Dabas U-9
2015.február 15.
vasárnap
14:00-19:00
FC Dabas U-7
2015.február 7.
szombat
14:00-17:00
FC Dabas U-7
2015.március 7.
szombat
09:00-12:00
FC Dabas Lány
2015.január 31.
szombat
08:00-

 

 
 
2015.01.14.
kozarmislenyfc.hu
FELNOTT
Kozármisleny: "Visszatér a korábbi csapatkapitány is"
 

Kovács Tamás személyében tovább erosödik a Kozármisleny FC labdarúgócsapatának kerete!

A 24 éves futballista 100 NB II-es mérkozésen lépett pályára a Kozármisleny színeiben, de összesen 136 meccse van már a másodosztályban.

Tomi 2010 és 2014 között erosítette együttesünket, tagja volt mindkét ezüstérmes gárdánknak és a tavalyi évben az együttes csapatkapitánya is volt.

Nyáron az NB II-es Kaposvárhoz igazolt kölcsönbe, de a szerzodésében volt egy opció mely szerint télen visszakerülhet együttesünkhöz.

 
2015.01.14.
www.vasasfc.hu
FELNOTT
Vasas: "Czvitkovics Péter kedden már a Vasas csapatával edzett"
 

A tízszeres válogatott irányító középpályás, Czvitkovics Péter, a kedd reggeli edzésen Vasast mezt vett fel és részt vett a tavaszi bajnoki menetelésre készulo másodosztályú éllovas edzésén.

A több mint 300 elso osztályú bajnoki mérkozést lejátszott középpályás, 2013 nyarán igazolt Debrecenbol az újonc Puskás Akadémia csapatához. Az elso szezonban alapembernek számított, 26 bajnoki meccsen lépett pályára (24 alkalommal kezdoként), 2014 oszén azonban kevesebb lehetoséget kapott, csak három bajnoki találkozót játszott végig.

Így a rutinos, 31 éves Czvitkovics Péter, 2014 decemberében közös megegyezéssel szerzodést bontott a Puskás Akadémia csapatával, így szabadon igazolhatóvá vált.

Errol a játékos a rangado.hu-nak korábban így nyilatkozott: "Én sem éreztem annyira jól magamat ebben a félévben, és ok is látták, hogy már nem tudok olyan teljesítményt nyújtani itt, amit elvárnak tolem, illetve amit én várok magamtól. Én is, és a klubvezetok is érezték, hogy váltani kell, de mindez normális körülmények között történt."

A labdarúgó berkekben csak Cicónak nevezett játékos Székesfehérváron született, 1983. február 10-én. A Videotonban kezdett 10 évesen futballozni, majd 1998-ban innen igazolta le az MTK, melyben tíz és fél évet húzott le. Egyike volt a fovárosi kék-fehérek üstökösként az élvonalba berobbant fiatal tehetségeinek, már az 1998/99-es bajnokságban bemutatkozott az élvonalban.

Két év múlva kihagyhatatlan volt az MTK-ból - 2007-ben történt - Debrecenbe való szerzodéséig 157 NB I-es találkozón lépett pályára, s összesen 29 gólt szerzett. A 2009-2010-es szezonban kulcsembere volt a Bajnokok Ligájába jutó debreceni csapatnak, o szerezte a klub történetének elso gólját a sorozat fotábláján a Fiorentina ellen, és a szurkolók ot választották az év legjobb debreceni játékosának.

2006 és 2011 osze között 10 alkalommal ölthette magára a magyar nemzeti címeres mezt. Négyszer volt tagja az NB1-es bajnokságot nyert csapatnak, (MTK: 1999, 2003, Debrecen: 2009, 2010), és 4-szer lett Magyar Kupa gyoztes.

 
2015.01.13.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Idopont változás!
 

Az FC Dabas NBIII-as csapatának szombati Vasas FC elleni felkészülési mérkozése az elozetesen meghirdetett 11:00-ás kezdéssel ellentétben 10:00-kor kerül megrendezésre.

A találkozó helyszíne változatlan: 1139 Budapest, Fáy u. 58.

 
 
2015.01.12.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
Felkészülési idopontok
 

Az NBIII-as csapat már múlt kedden megkezdte felkészülését a soron következo tavaszi szezonra. A héten Kucsák István irányításával a kettes csapat és az utánpótlás nagy része is bekapcsolódik a munkába.

Az elso foglalkozások idopontjait az alábbi táblázatban tekintheti meg:

Csapat
Felkészülés kezdete
Edzo
FC Dabas NBIII felnott
2015.január 6
kedd
Honti József
FC Dabas II felnott
2015.január 15.
csütörtök
Kucsák István
FC Dabas U-21
2015.január 13.
kedd
Ledo László
FC Dabas U-17
2015.január 13.
kedd
Farkas Roland
FC Dabas U-15
2015.január 15.
csütörtök
Farkas Krisztián
FC Dabas U-14
2015.január 15.
csütörtök
Körmöczy Szebasztián
FC Dabas U-13
2015.január 13.
kedd
Bukovszky Balázs
FC Dabas U-11
2015.január 13.
kedd
Molnár Zoltán
FC Dabas U-9
2015.január 14.
szerda
Fodor Gergo
FC Dabas U-7
2015.január 12.
hétfo
Mann Balázs
FC Dabas U-6
2015.január 13.
kedd
Mann Balázs

 

 
 
2015.01.12.
www.nb1.hu
FELNOTT
A számítógép mindent jelzett Szanyónak a játékosairól
 

Irány az NB I!

Ez a Vasas-szurkolók jelszava és ennek a célnak a teljesítését várja el a közvélemény a sportsajtóval az élen a hatszoros bajnok és négyszeres kupagyoztestol. A dolog nem is olyan apró szépséghibája viszont az, hogy most már két és fél éve. 

Viszont annyival jobb a piros-kékek helyzete az elozo idoszakhoz képest, hogy a Jámbor-Vancsa páros visszaérkezése óta rendezettek a körülmények Angyalföldön, minden feltétel adott az elorelépéshez. A tulajdonos és az ügyvezeto egyik legjobb döntése Szanyó Károly vezetoedzové történo kinevezése volt. Szanyóval a piros-kékek már két félszezont is megnyertek (a tavaly tavaszit és az utána következo oszit), de ez még nem eredményezett feljutást. Ehhez, a harmadik periódust is sikerrel kell abszolválniuk az angyalföldieknek. A vezetoedzovel a Vasas elso edzése után beszélgettünk.

- Van-e olyan játékosod, aki túlsúllyal érkezett vissza?

- Viccesen megjegyeztem az öltözoben, hogy volt, aki kicsi plusszal érkezett, de hétfoig haladékot kapott, hogy rendezze magát. A mai edzésen már realizálódhattak a testtömegek, mert nem érzem azt, hogy csak ráhangoló tréninget tartottunk volna. Ennek is megvan az oka, mert két hete egyéni tervek alapján készülnek a játékosok. Polár órával tudtam ellenorizni folyamatosan a teljesítményüket, mert GPS-hez van kötve, a számítógépemen meg folyamatosan megjelent, hogy milyen pulzusszámmal, mennyi kalóriát égettek el a játékosaim. 

- Volt-e olyan játékos, aki valamilyen oknál fogva nem tudott edzeni, lehet-e már tudni valamit az esetleges érkezokrol, távozókról? 

- Kékesi Alexander, a fiatal belso védonk, tanulmányi okok miatt nem tudott itt lenni, remélhetoleg, a jövo héten, már be tud kapcsolódni a munkába. A játékoskeretben történo változásokról azért nem tudok még mit mondani, mert folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Bízom benne, hogy olyanokat tudunk igazolni, akik azonnal bevethetoek és tudnak segíteni a csapatnak. A távozók megnevezése az érkezok függvényében történik majd. 

- Az NB I-es és az NB II-es csapatokhoz képest nagyon sok edzomeccset játszotok. Miért?

- Úgy lett felépítve a felkészülésünk, hogy két hete már edzenek a fiúk, és azt sem ráhangolódásképpen tették. Szisztematikusan próbálunk építkezni, nagyon kellenek a mérkozések, azokon meglesznek azok az idointervallumok, amiket egyes játékosoknak játszaniuk kell. A tervek szerint, a felkészülési meccsek elso részében, félidozni fognak a futballistáim. A hétvégén BLSZ III. osztályú csapat ellen játszunk, ami jobb, mintha egymás ellen mérnénk össze a tudásunkat, mert mégis „idegen” ellenfél ellen kell bizonyítanunk. Lehet, 120 perces lesz a találkozó, két brigádot tervezünk, hatvan-hatvan percnyi játéklehetoséggel.

- Két félévben már a legjobbak voltatok, mi kell ahhoz, hogy a legfontosabb idényben is az élen végezzetek?

- Nehéz válaszolnom... Eros, kiegyensúlyozott a bajnokság, minden ellenfél ellen nehéz játszanunk. Az osz ezt bizonyította, mert minden élvonalba tartozó csapatot meg tudtunk verni, viszont kikaptunk olyan meccseken, amikrol elozetesen azt gondolta a közvélemény, hogy mindenképpen meg kell nyernünk. Ezen kellene változtatnunk. Megtartani, hogy a riválisok ellen sikeresek maradjunk, de fel kell javulnunk abban, hogy a Ceglédtol nem szabad kikapnunk, és itt nem az említett ellenfelet akarom ledegradálni, hanem arra akarok utalni, hogy a játékosaim fejében kell rendet tenni. Azt hittem, ez sikerült a Cegléd elleni meccs elott. Minden csapat védekezo játékkal készül ellenünk, nekünk ezeket a védelmeket fel kell törnünk, be kell rúgnunk a helyzeteinket.

- Az elobb utaltál a mentális dolgokra. Hogyan lehet kezelni, foleg a fiatalabb játékosokra gondolok, hogy a szurkolók már nagyon szeretnék, ha feljutna a csapat, a közvélemény és a sajtó meg elvárja ezt a Vasastól?

- A srácok vívták ki maguknak, hogy a drukkerek ennyire várják az NB I-et, de hozzáteszem, hogy mi is errol álmodunk. Azt, hogy a sajtó kiemelte a Vasast, azt gondolom, az elmúlt egy évben elért eredményeinkkel értük el. Jó úton járunk, olyan futballt próbálunk játszani, gyoztes meccseken, ami kicsit figyelemfelkelto, mert nem árulok el nagy zsákbamacskát, hogy a harmincnégy rúgott gólunk a tizenöt meccs alatt, önmagáért beszél. Ezt a támadó focit szeretnénk még tökéletesebb szintre fejleszteni. A fiataloknak is be kell érniük a tavasszal, fel kell noniük a feladathoz, meg kell ragadniuk, élniük kell azokkal a lehetoségekkel, amiket kapnak. Berecz Zsombornak, Vida Máténak, Ádám Martinnak mérkozéseket kell eldöntenie, hogy ne csak a Ferenczi-Remili párosra maradjon ez a feladat. Azt szeretném, ha csapatként funkcionálnánk tökéletesen, ami agresszív letámadásban és eredményes támadójátékban nyilvánul meg.

S. Z.

 
2015.01.11.
vacfc.com
FELNOTT
Vác: "Elkezdtük a felkészülést"
 

Ahogy a Mester az oszi értékelésében is elmondta (meghallgatható itt), a fiúkra mintegy 52-54 edzés vár, megfuszerezve –jórészt magasabb osztályú ellenfelekkel szembeni- 12-13 edzomérkozéssel, valamint ha minden jól alakul – csakúgy mint tavaly – egy hajdúszoboszlói edzotáborral.

Egyelore a keretünkben az oszi szezonhoz képest nincs változás, azonban ez nem azt jelenti, hogy nem fogunk senkit igazolni. Sot egészen biztos, hogy tavasszal új arcokkal is találkozhatunk majd a csapatban. (Kell is az erosítés, hiszen a zuhanyhíradóból tudjuk, hogy közvetlen riválisaink közül például a Kozármisleny már erosített – Lantos Levente PMFC) Jó hír, hogy hosszú sérülés után Szeleczki Alex ismét teljes értéku munkát végezve vesz részt az edzéseken. Jelenleg a Vác FC edzésein vesz részt volt játékosunk, az oszi szezont Ausztriában tölto Gulyás Máté is. A csapatunknál próbajátékon vesz részt Kószás Krisztián, a gyor-moson-sopron megyei Loland Nyúl SC játékosa is.

 
2015.01.11.
kozarmislenyfc.hu
FELNOTT
Kozármisleny: "NB I-es játékossal erosített a Kozármisleny"
 

Lantos Levente személyében egy rendkívül rutinos labdarúgóval bovült a Kozármisleny FC labdarúgócsapatának kerete.

A 34 éves játékos hosszú évekig szolgálta neveloegyesületét a PMFC-t,  ahol 107 elso osztályú mérkozésen lépett pályára és összesen 266 alkalommal szerepelt bajnoki találkozón.

Kétszeres NB II-es bajnok, korábban az együttes csapatkapitánya, nem túlzás, ha azt mondjuk hogy a PMFC ikonja, emblematikus alakja, mentalitásával, profizmusával nemcsak a pályán, de az öltözoben is erossége volt a pécsi piros-feketéknek.

Levente az utóbbi idokben már kevesebb játéklehetoséget kapott, így az oszi szezon végén fájó búcsút vett klubjától és a több játéklehetoség miatt most együttesünkhöz igazolt.

Köszöntünk Levente Kozármislenyben, sok sikert kívánunk!

 
2015.01.11.
szegedma.hu
FELNOTT
Labdarúgás: nemzetközi edzomeccsek is várnak a SZEOL-ra
 

A február 18-i dátumot leszámítva kialakult az NB III Közép csoportban szereplo SZEOL SC felkészülési mérkozéseinek programja.

A SZEOL SC felkészülési mérkozései a tavaszi bajnoki szezon elott:

Január 24. 11.00: Mórahalom – SZEOL SC
Január 31. 11.00: HFC – SZEOL SC
Február 4. 18.00: SZEOL SC – Baja
Február 7. 11.00: SZEOL SC – Békéscsaba
Február 11. 17.00: SZEOL SC – Temesvár
Február 14. 13.00: SZEOL SC – Szabadka
Február 18.: szervezés alatt
Február 21. 11.00: SZEOL SC – KTE

 
2015.01.11.
kozarmislenyfc.hu
FELNOTT
Kozármisleny: "Megkezdodött együttesünk téli felkészülése"
 

Szerda délután 15.00-kor megkezdte a tavaszi szezonra való felkészülését a Kozármisleny FC labdarúgócsapata.

A Németh Zsolt vezette szakmai stáb edzést vezényelt a labdarúgóknak, akik az utolsó tréning óta egyéni edzésterv alapján készültek.

Megjelent az edzésen elso téli igazolásunk Lantos Levente is, de rajta kívül még további erosítések várhatóak, akiknek érkezésérol amint hivatalos információval rendelkezünk beszámolunk majd.

Az együttes a következo ellenfelek ellen tervez edzomeccseket a felkészülés során:

PMFC (NB I)

Vasas (NB II)

Siófok (NB II)

Kaposvár  (NB II)

Cibalia (horvát)

PMFC (U21)

Komló (Megye I.)

Szászvár (Megye I.)

Siklós (Megye I.)

A mérkozések idopontjáról majd a honlapunkról tájékozódhatnak szurkolóink.

A kezdolapon a “Következo mérkozés:” ablakban mindig a soron következo mérkozés kerül feltüntetésre.

 
2015.01.11.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza: "Megvan Boér Gábor utódja"
 

Makra Zsolt játékos-edzoként irányítja tovább csapatunkat.

A tavaszi idény során Makra Zsolt készíti fel és vezeti a csapatot játékos-edzoként. A 32 éves élvonalbeli múlttal is rendelkezo játékos épp most végzi az MLSZ A-licences edzoi tanfolyamát.

A hírt Restály György jelentette be. Az ügyvezeto vázolta a további terveit is:

 - A védo képzett labdarúgó, jól lát a pályán, elfogadják a társak, nem mellesleg ismeri a helyi viszonyokat, ezért esett rá a választás. Bízom benne, hogy maradéktalanul el tudja látni a rá bízott feladatot.

Szeretnénk a középmezonyben végezni, és stabilan bennmaradni a harmadik vonalban, ez a cél nem irreális és a csapatunkban benne van. Rendkívül szoros a mezony, de ha az oszi idény végén, a Vác ellen mutatott arcát mutatja a gárda, akkor sikerülhet a terv.

Ehhez persze néhány poszton meg kell erosíteni a gárdát és szerkezetileg is át kell alakítani, hiszen Baranyai Béla és Lovas Tamás visszavonulásával nem maradt támadónk. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy tavasszal Medvegy Ákos és Szélpál László szolgálataira sem számíthatnak, akkor mennyiségre sem maradtunk túl sokan. 18-19 tagú keret kialakítása a cél. Egyelore csak egy jól cselezo, eroszakos szerb támadó érkezése veheto biztosra, akivel még novemberben megállapodtunk a közös folytatásról. A jövo hét második felére várunk egy nagyváradi magyar fiút, akit szombaton felkészülési meccsen játékban is tesztelni fogunk. Akadnak még kiszemeltek és dolgozunk azon, hogy valamelyik magasabb szinten szereplo klubtól kölcsönjátékosokhoz juthassunk.

 
2015.01.10.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNOTT
MAGLÓD: EDZOVÁLTÁS. Bajor Tibor távozott, korábbi válogatott hátvéd a kispadon
 

Már nem Bajor Tibor az NB III, Nyugati csoportjában szereplo, tizenhatodikként telelo Maglódi TC edzoje, mi több, információnk szerint a klubvezetés az utód személyérol is döntött.

Bár csupán öt pontot gyujtött, ugyanennyi döntetlenjének köszönhetoen a Pest megyei együttes, a nyáron átalakuló társulattól sokkal több nem volt várható. A 6., a 7., a 8., a 10. és a 12. fordulóban elért remikre akár büszkék is lehetnek a maglódiak, ugyanis a Bölcske (0–0), a Gyulai Termál (1–1), a Monor (1–1), az Orosháza (0–0) és a SZEOL (1–1) is jóval elorébb jár az MTC-nél.

Úgy tudjuk, az edzováltás nem a tréner kezdeményezésére következett be, sot, egyes hírek szerint az utód neve már a nyáron is felmerült. Az új szakvezeto nem más, mint az 56. születésnapját január 2-án, pénteken ünneplo Herédi Attila, aki az Újpesti Dózsa korábbi kiváló, 1-szeres magyar bajnok és 3-szoros kupagyoztes, nem mellékesen 5-szörös válogatott hátvédje. A szakember – akivel információnk szerint a hétvégén állapodott meg a klubvezetés – az elmúlt idoszakban dolgozott felnott- és utánpótláscsapatnál is, hiszen a Jászapáti, illetve a Vác U21-es gárdájánál tevékenykedett. Az edzováltás körülményeire és részleteire terveink szerint a közeljövoben még visszatérünk.

 
2015.01.10.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza: "Elkezdtük"
 

Csapatunk elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra, de még az edzokérdés megválaszolatlanul maradt.

A vezetoség megegyezett az önkormányzattal ezért továbbra biztosítottak lesznek az anyagi feltételek a tavaszi szezonra.

Csapatunk az ULE mufüves pályáján kezdi meg a felkészülést, amibe 6-7 tervezett edzomérkozés is szerepel.

Az eddigi egyetlen távozó Medvegy Ákos aki családi okok miatt Sopronba költözik.  
Jövo héten kapcsolódik be a munkába egy vajdasági támadó, akivel még az oszi idény végén állapodott meg a vezetoség meg a közös folytatáról, miután elnyerte a tetszésüket az itt töltött másfél hetes teszt során.

Restály György ügyvezeto igazgató nyilatkozott az edzokérdésrol: - Nem titok, hogy edzonek az oszi idény végén három mérkozésre beugró Boér Gábort marasztalnánk, akinek péntekig kell választ adnia arra, hogy tudja-e vállalni a feladatot a meglévo munkái mellett. A csütörtöki és pénteki foglalkozásokat Makra Zsolt vezeti, jövo héttol pedig reményeink szerint helyre áll a rend.

 
2015.01.10.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNOTT
EDZOSORS. Bajor Tibor, aki távozott Maglódról: „Gozmozdonnyal nem lehet a gyorsvonatot utolérni”
 

Amint arról a Foci a köbön elsoként hírt adott, Bajor Tibort Herédi Attila váltotta az NB III, Közép-csoportjában a kiesés elöl menekülo Maglódi TC kispadján. A távozó szakember honlapunknak részletesen beszélt az elmúlt félév tanulságairól.

– Aki ismeri, az pontosan tudja, hogy sajátos stílusa van, amit vagy kedvelni vagy nem kedvelni lehet, középút nincs. Mit tapasztalt, Maglódon az osszel melyik „tábor” gyarapodott?
– Ebben a félévben rengeteg kompromisszumot kötöttem – felelte Bajor Tibor, a Maglód volt edzoje. – A feltételek kényszerítettek rá erre. Ezen változtattam volna januártól, mert láttam az alagút végét. Már egy alapról indultam volna a saját keretemmel, nem egy, majd harmincfos bo kerettel, amit örököltem. Tudomásul kell venni, a környékünkön több alsóbb osztályú csapatnál jobb gazdasági feltételek vannak, mint jelenleg Maglódon. Ez nem panasz, ez tény. Itt egy baráti társaságból kellett volna eredményes csapatot csinálni. Szerintem ez nagyon ritkán jön össze, egy sikeres csapatból viszont könnyebb baráti társaságot kialakítani. Továbbra is hiszem, egy új edzonek két- vagy három átigazolási szezon kell. Ezeket lehet természetesen másképp is látni. Volt erre is példa. Menesztésem körülménye is beleillett ebbe.

– Amennyiben?
– Nem az utolsó forduló után köszönték meg, hanem a két ünnep között. Zajlott az ünnepi „háttérzene”. Nem részletezem, de aki a sorok között akar olvasni, az rálát a „családiasság” elonyeire, hátrányaira. (2013 oszén Baranyai Pál volt az edzo, a csapatkapitány Weisz Tamás. 2014 tavaszán Gálvölgyi István négy mérkozésen ült a padon, utána a Baranyai Pál, Weisz Tamás kettos irányította a csapatot. 2014 oszén, december 29-ig Bajor Tibor volt a tréner, míg 2015 tavaszán Herédi Attila munkáját Weisz Tamás segíti, a közvetlen utánpótlás pedig Baranyai Pál felügyelete alatt lesz – a szerzo.) Ennek az áldozatai voltunk Gálvölgyi Istvánnal együtt, aki 2014-ben, az év elején volt az együttes trénere. O nálam sikeresebb edzoi múlttal rendelkezik, így mindenképpen sikernek könyvelem el, hogy fél évig irányítani tudtam az együttest. Nekem jó dolognak tunt, amikor két NB I-es múlttal rendelkezo kolléga is megdicsérte a csapatom szervezettségét. Látszott, mélyrol indultunk és az irány, hogy merre haladunk. A keret azért meghatározta ennek a folyamatnak a sebességét.

– Megmentheto, benn tartható a Maglód?
– Maglódon a klubot kell megmenteni, utána mentheto a labdarúgás is. Tavaly mindenki elhagyta a süllyedo hajót. Idén nem fogják, ha felkérés érkezik, akkor benn tud maradni az egyesület, és utána már jól fog szerepelni. Szerintem tavasszal is már minimum öt-hat gyozelem várható, mert van alap, amire lehet építeni. Az eredmények alapján már reális esélye nincs a Maglódnak, viszont a Baját szerintem simán, gond nélkül meg fogja elozni. Herédi Attilának sok sikert kívánok, szerintem sikeres is lesz.

– Mindettol függetlenül gratulálok, kívülrol nézve a maximumot hozta ki a társaságból, és ha van még két-három rutinos labdarúgója, valahol a középmezonyben tanyáznának.
– Tulajdonképpen a két-három rutinos labdarúgóm megvolt, inkább a két-három igazi futballistát, az egyéniségeket hiányoltam, akik húzták volna a többit. Elorefelé bátortalanok voltunk, egy az egyben keveset vállaltunk, ezért is a vártnál kevesebb létszámfölényt tudtunk kialakítani. Aztán ahogy telt az ido, fogyott az önbizalom, kevés volt a sikerélmény. Ez foleg hazai pályán volt érezheto. Amikor öt mérkozésen négy döntetlent értünk el, iszonyatosan nagy pechszériánk volt. Ha akkor kicsit szerencsésebbek, ügyesebbek vagyunk, másképp néznénk most ki. Amennyiben meglettek volna a megfelelo húzóemberek az elore játékunkban, akkor szebb lenne a telünk.

– Azt nyilatkozta a maglodtc.hu oldalnak, hogy alkudozni kellett a heti ketto-négy edzésért. Nem gondolta egy pillanatig sem, hogy hagyja a csudába az egészet? Hiszen újonc NB III-as edzoként így még nagyobb volt a megégés esélye. Ergo hiába bizonyított Pest megyében, Pécelen vagy Hernádon, ott azért többé-kevésbé az ideális penzumot teljesítették a játékosok, pedig az nem NB-s szint volt.
– Nem jutott eszembe, most sem jut. Ez is akkor esett le, amikor megismertem az ellenfeleket. Több játékosomon éreztem, lebecsülte az osztályt, ezért kevesebbet edzett a kelleténél. Kevés futballistánk maradt tavalyról, így kompromisszumokat kellett kötni a játékosokkal. A szezon megmutatta, gozmozdonnyal nem lehet a gyorsvonatot utolérni. Nézze vissza, hány mérkozést vesztettünk el az elso és a második félido végén. Ezek fizikális és mentális, fejbeli vereségek is egyben. Egyik elvem, ha lehet, ne adjak elonyt ellenfelemnek. Az NB III-ban edzeni kell, ha nem akarsz, akkor lejjebb kell menni, de sokan elfelejtik, hogy járásban is akkora a pálya, mint az NB I-ben.

– Ettol még a megye-ketto után nyilván nem ugyanaz edzosködni az NB III-ban, ami még akkor is igaz, ha játékosként megjárta ezt az osztályt. Éreztették a kollégái bármivel és bárhogyan, hogy újonc a harmadik vonalban?
– Teljesen más. Nagyon örültem, hogy visszakerültem a labdarúgás igazi vérkeringésébe. Nem éreztem, hogy másképp kezeltek volna. Sok fiatal, tehetséges kolléga dolgozik a harmadik vonalban. Az idosebbeken sem láttam, hogy másképp kezelnék a fiatalabbakat, pedig voltam sok meccsen nézoként is. Az látszott, hogy az azonos régiókban lakó edzok szinte baráti viszonyban vannak, gondolom, a játékos múltjuk miatt is. Úgy vélem, a megyében is vannak jó edzok, nem csak feljebb.

– Volt, amit tudott hasznosítani abból, amit Pécelen vagy Hernádon átadott a labdarúgóinak?
– A labda itt is, ott is gömbölyu és a pálya mérete is hasonló. Bárhol dolgoztam, mindig próbáltam NB-s szintu edzéseket, edzésmódszereket alkalmazni. A játékosok visszajelzéseibol azt láttam, hogy vevok az elképzeléseimre. Abban hiszek, ha az edzésen begyakorlod, a meccsen is sikerülni fog. Ha hiszi, ha nem, ami furcsa volt, az a játékos kifogások, miért nem jön a játékos edzésre? Ez szerintem országos és nem megyei, illetve NB-s jelenség. Kis pénz, kis foci. Apró kifogás és nem jönnek tréningezni. Van azért az a pénz, ahol nagyobb kifogások kellenek, mi sajnos nem ebben a kategóriában voltunk. Alázat kell a focihoz a pénz mellett, csak sokan ezt teljesen másképp értelmezik, pedig ez még nem profi osztály. Mindenki csak kérni akar, háttér nélkül.

– Nagyjából erre számított a színvonallal kapcsolatban? Van olyan társulat, amelyiknek különösen tetszett a játéka a mezony tagjai közül?
– Belülrol más. Kívülrol nem tunik nagy ugrásnak, de olyan, mint amikor a fiatal játékos már felnottnek érzi magát, de nem érti még, miért nem tudja átjátszani a rutinos védot? Sokkal nagyobb az iram, a munka, mint lejjebb.
Egy megye-kettes játékos is fel tudja magát szívni egy-egy meccsre, de nem képes fél évig jól teljesíteni. Fejben, fizikálisan elfárad hosszútávon, ez különbözteti meg az NB-t a megyétol. Voltak kimondottan játszó csapatok, nekem a SZEOL játéka tetszett a legjobban, nagyon jó focit játszottak. Igaz, volt olyan futballistájuk, aki elozo évben még az NB I-ben játszott. Nagyon kiegyensúlyozott a mezony, bárki megverheti az aktuális ellenfelét, ebbol a szempontból mi sem vagyunk kivételek, sot, a Baja sem. Több a rakkolós, melósabb csapat, mint azt vártam.

– Komolyan kérdezem: ha megcsináltatja a sportorvosiját és kiváltja a játékengedélyét, nem tudott volna segíteni a Maglódnak? Mindezt csak azért vetem fel, mert anno Dabason Keresztúri András be-beszállt, és az osszel a Pest megyei I. osztályban az idoközben a napokban távozó örkényi Ozsváth Ferenc és Tápiószecson az egykori ferencvárosi kedvenc, Balogh „Torony” Gábor is megpróbálkozott ezzel.
– Ez eszembe sem jutott. Ha erre sor került volna, akkor tényleg nagy a baj. Szerintem egybol lemondtam volna, nálam az edzo ne játsszon, nem vagyok a játékos-edzoség híve. Én építeni szeretek, nem toldozni, foldozni. Ide is építeni jöttem, de ahhoz ido kellett volna és kis szerencsefaktor. A keretünk összeállításánál sok szempontot figyelembe vettünk. Ki kellett állni az U21-nek is, tehát kellettek a fiatalok nagyon, így igazolnom kellett a Baranyai Pál-Filácz Imre kettos csapatába is. Szuk harmincas keretet tettek alám, például a blasz-háromból és a megyei utolsó helyezettbol is kellett igazolni, és több játékosnak féléves kihagyása is volt. A három rutinos labdarúgómat leszámítva, nekem szinte egyedül több NB-s meccsem volt, mint az egész keretnek összesen. Akkor mindenki tudomásul vette a keret erosségét, a szezon végére várták a csodát, mert már szorosak voltak a mérkozések. Sajnos az osszel hat-hét játékos leállt, egyszeruen kiégtek a futball iránt, nem miattam, hanem az életkörülményeik, a munkalehetoségeik miatt. Nekem ebbol szinte az jött le, sokan nem tudják augusztusban, mit is fognak csinálni szeptemberben. Ebben több kulcsembernek szánt játékos is volt, így nem véletlen az elso öt forduló káosza, így fokozatosan, de késon lendültünk játékba. A védelmünket sikerült összerakni, megszervezni. A támadójátékra nem maradt ido és sajnos a játékosállomány is ezen a téren még nem volt NB III-as. Itt volt a legtöbb mérkozéshiányos és fiatal, felnott szinten rutintalan labdarúgó. Ennek ellenére mégis a legrutinosabbak hagyták ki a legnagyobb ziccereket…

 
2015.01.09.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozések - NBIII Felnott
 

2015.január 6-án kedden elkezdte téli felkészülését az FC Dabas elso csapata Eloreláthatólag kilenc felkészülési mérkozést vív Honti József legénysége a február végi rajtig. Az alább látható lista egy tervezett menetrend, a pontos kezdési idopontok, illetoleg helyszínek némely esetben még változhatnak.

A kiírás szerint az elso NBIII-as tavaszi fordulót 2015.február 28-án és március 1-én rendezik meg, azonban mint tudjuk az idojárás nagy úr, így nem veheto biztosnak ez a dátum sem.

Amennyiben minden a tervezettek szerint alakul, úgy a nyitó fordulóban Gyulára utazik az elso csapat és 12:30-as korai kezdéssel a 11.helyen telelo Várfürdo-Gyulai TFC-vel mérkozik meg.

Addig azonban még rengeteg munka, edzés és felkészülési mérkozés vár a csapatra...

#
Dátum
Idopont
Mérkozés
1.
2015.január 17.
szombat, 10:00
Vasas FC - FC Dabas
2.
2015.január 21.
szerda, 18:00
FC Dabas - Üllo SE
3.
2015.január 24.
szombat, 11:00
FC Dabas - Ceglédi VSE
4.
2015.január 29.
csütörtök, 19:00
FC Dabas - Inter CDF SE
5.
2015.február 03.
kedd, 17:30
FC Dabas - MTK Budapest FC
6.
2015.február 10.
kedd, 18:00
FC Dabas - Pilisi LK
7.
2015.február 11.
szerda
FC Dabas - Tatabánya FC
8.
2015.február 17.
kedd, 18:00
FC Dabas - Iváncsa KSE
9.
2015.február 21.
szombat, 11:00
FC Dabas - BKV Elore FC

 

 
 
2015.01.08.
www.fcdabas.hu
UP/LÁNY
Teremtorna idopontok - Utánpótllás
 

A téli felkészülés szerves részeként teremtornákon is részt vesznek utánpótlás csapataink. Az alább látható listában a hazai (OBO Aréna, Dabas) rendezésu megmérettetések tervezett idopontjai szerepelnek. A teremtornák január közepétol március elejéig kerülnek megrendezésre.

Csapat
Teremtorna idopont
FC Dabas U-21
2015.január 24.
szombat
13:00-18:00
FC Dabas U-17
2015.január 24.
szombat
08:00-13:00
FC Dabas U-15
2015.február 8.
vasárnap
08:00-13:00
FC Dabas U-14
2015.február 7.
szombat
08:00-13:00
FC Dabas U-13
2015.február 14.
szombat
08:00-13:00
FC Dabas U-11
2015.február 15.
vasárnap
08:00-13:00
FC Dabas U-9
2015.február 28.
szombat
08:00-13:00
FC Dabas U-7
2015.február 7.
szombat
13:00-16:00
FC Dabas U-7
2015.március 7.
szombat
09:00-12:00
FC Dabas Lány
2015.január 31.
szombat
08:00-

 

 
 
2015.01.07.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
Felkészülési idopontok
 

Mint az köztudott, az NBIII-as felnott keret már január 6-án (kedden) munkába lépett és elkezdte téli felkészülését a soron következo tavaszi szezonra.

Január hónapban véget ér a többi FC Dabas csapat téli pihenoje is és a felnottek mellett az utánpótlás is elkezdi az alapozást. Az alábbiakban a csapatok elso foglalkozásainak idopontjait tekinthetik meg:

Csapat
Felkészülés kezdete
Edzo
FC Dabas NBIII felnott
2015.január 6
kedd
Honti József
FC Dabas II felnott
2015.január 15.
csütörtök
Kucsák István
FC Dabas U-21
2015.január 13.
kedd
Ledo László
FC Dabas U-17
2015.január 13.
kedd
Farkas Roland
FC Dabas U-15
2015.január 15.
csütörtök
Farkas Krisztián
FC Dabas U-14
2015.január 15.
csütörtök
Körmöczy Szebasztián
FC Dabas U-13
2015.január 13.
kedd
Bukovszky Balázs
FC Dabas U-11
2015.január 13.
kedd
Molnár Zoltán
FC Dabas U-9
2015.január 14.
szerda
Fodor Gergo
FC Dabas U-7
2015.január 12.
hétfo
Mann Balázs
FC Dabas U-6
2015.január 13.
kedd
Mann Balázs

 

 
 
2015.01.06.
www.pmlsz.hu
FELNOTT
A 9.Szakmai Nappal elindult az idei futballélet Pest megyében
 

Immáron ötödik alkalommal adott otthont Gödöllo az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság hagyományos évindító rendezvényének, a Pest Megyei Szakmai Napnak. A január negyedikén, vasárnap megrendezett eseményen délelott ezúttal is az aktív játéké volt a foszerep, hiszen közel százhatvanan léptek (mu)fure a 3. Évnyitó Focitorna és a 9. Edzok Kispályás Tornája keretein belül, délután pedig Kiss Baranyi Sándor és dr. Kárpáti Róbert sportpszichiáter eloadásait hallgathatták meg az érdeklodok.

Reggel nyolc óra után néhány perccel felsorakoztak a csapatok, hogy a mérkozések elott meghallgassák Benko Tamás megyei igazgató köszöntojét, majd Szlahó Csaba, az MLSZ Pest megyei társadalmi elnöke - Vecsés polgármestere - lelkesíto megnyitóbeszédét.

Benko Tamás emlékeztette a megjelenteket, hogy 2014 kiemelten eredményes évnek bizonyult a Pest megyei futballéletben, hiszen januárban a játékvezetok hazai környezetben - Budakalászon és Szentendrén - tudtak gyozni a 9. Országos Sípmester Fesztiválon, májusban a Diósgyor - Újpest Magyar Kupa-dönto elott a Pilis és a Viadukt-Biatorbágy vívott meg egymással az 50. Amator Kupa fináléjában, decemberben pedig a Csank János irányította Pest megyei amatorválogatott országos bajnoki címe tette teljessé a "Pest megyei mesterhármast". Az igazgató hasonló sikereket kívánt mindenkinek a 2015-ös esztendore, akárcsak Szlahó Csaba, aki megemlítette, hogy a társaságiadó-támogatásnak köszönhetoen rengeteg pálya és létesítmény épült vagy újult meg Pest megyében az elmúlt évben is, így az amator futballban egyre nagyobb lehetoségek rejlenek, ez pedig elengedhetetlen a (profi) labdarúgásunk felemelkedéséhez.

A három kézilabdapálya-méretu játéktéren párhuzamosan zajló két tornán - 3. Évnyitó Focitorna 4 résztvevovel (Pest megyei Grundfocisták, Pest megyei játékvezetok, MLSZ Pest Megyei Igazgatóság, Sportszelet), valamint a 9. Edzok Kispályás Tornája 12 indulóval (a 12 alközpont csapataival) - összesen 16 csapat mintegy 160 játékosa focizott remek hangulatban, olykor szemet gyönyörködteto színvonalon.

Az Évnyitó Focitornán trónfosztás történt; hiába tett meg mindent a címvédo MLSZ Pest Megyei Igazgatóság csapata, hogy zsinórban harmadszor is elhódítsa a bajnoki trófeát, elobb a játékvezetok, majd a "grundfocisták" is vereséget mértek az együttesre, így az utolsó meccsen elért magabiztos gyozelem a Sportszelet együttese felett csupán a bronzéremhez volt elegendo. Az elso hely sorsa az utolsó mérkozésen dolt el, ahol végül a rutin és a klasszis gyozedelmeskedett az ifjú sípmesterek felett; a többek között Nyilas Eleket, Telek Andrást, Egressy Gábort vagy éppen Koszta Jánost a soraiban tudó "grundfocisták" 100 százalékos teljesítménnyel abszolválták a megmérettetést.

Az edzoknél szokás szerint igen eros mezony jött össze, a fináléba végül a Váci alközpont és az elodöntokben az edzokhöz becsatlakozó Pest megyei játékvezetok kvalifikálták magukat, a sípmestereknek azonban ezúttal is meg kellett elégedniük a második hellyel, "köszönhetoen" a váciak 2-0-s sikerének. A bronzmeccsen az addig remekül menetelo Dunaharaszti nem tudott mit kezdeni a szintén az Évnyitó Focitornáról érkezo "grundfocistákkal", így Króner Péter együttese lett a negyedik, Nyilas Elekék pedig egy tornagyozelem után a képzeletbeli dobogó legalsó fokára is felállhattak.

Különdíjasok, 3. Évnyitó Focitorna:
Gólkirály: Nyilas Elek (Pest megyei Grundfocisták) 4 góllal. Legjobb kapus: Szucs Lajos (MLSZ Pest Megyei Igazgatóság). Legjobb mezonyjátékos: Jakab Árpád (Pest megyei játékvezetok).

9. Edzok Kispályás Tornája:
Gólkirály: Csoke István (Monori alközpont), Szabó Gábor (Dunakeszi alközpont), Kurucsai Milán (Tápiószecsoi alközpont), Nagy Roland (Gödölloi alközpont), Fodor Gergo (Dabasi alközpont) 4-4 góllal. Legjobb kapus: Vasvári Zoltán (Dunaharaszti alközpont). Legjobb mezonyjátékos: Sipeki István (Váci alközpont).

Az egyszerre három pályán párhuzamosan zajló két tornát Németh Antal, az MLSZ Pest megyei szakmai igazgatójának irányításával az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság munkatársai bonyolították le - gördülékenyen.

A kimeríto focitornák után az egyetemi Alma Mater Étteremben közös ebéd következett, majd Benko Tamás megyei igazgató köszöntötte a meghívott eloadókat, dr. Kárpáti Róbert sportpszichiátert, valamint Kiss Baranyi Sándort, az MLSZ Utánpótlás-program vezetojét. A vendégek az ünnepélyes díjátadón is segédkeztek, Németh Antal szakmai igazgatóval, valamint Rózsavölgyi Sándor, az MLSZ Pest megyei társadalmi alelnökével egyetemben.

 
2015.01.05.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Kezdodik a felkészülés
 

Az FC Dabas SE NBIII-as felnott csapata már január elején, pontosabban 2015.január 6-án (kedden) elkezdi a felkészülést a tavaszi szezonra.

A csapat továbbra is Honti József irányítása alatt készül a 2015-ös megmérettetésekre. Az átigazolási idoszak fontosabb, csapatot érinto eseményeirol honlapunkon keresztül szerezhet hivatalos információkat.

 
 
2015.01.04.
www.pmlsz.hu
FELNOTT
9. Szakmai Nappal kezdi az új évet Gödöllon a Pest Megyei Igazgatóság
 

Az új esztendot is egy hagyományos rendezvénnyel indítja a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága: immáron kilencedik alkalommal kerül sor a Pest Megyei Szakmai Napra, amelynek keretében délelott két torna zajlik majd 16 csapat, körülbelül 160 fo - megyei edzok, játékvezetok, a volt válogatott labdarúgókból álló Grundfocisták és az igazgatóság együttese - részvételével egyidoben három mufüves kispályán. Délután szakmai eloadásokra kerül sor az egyetemi étteremben. A helyszín ezúttal is Gödöllo.

Ami a délelotti "bemelegítést" illeti, sorozatban másodszor szerepel mind a 12 Pest megyei alközpont edzoi csapata az Edzok Kispályás Tornáján, és már a harmadik Évnyitó Focitorna zajlik majd a trénerek vetélkedésével párhuzamosan a Táncsics Mihály úti mufüves sátor alatt. A szakemberek viadalára a Baranyi György alközpontvezeto - aki a Pest Megyei Társadalmi Elnökség döntése értelmében az igazgatóság december 19-i évzáróján "Pest megye labdarúgásáért"-kitüntetésben részesült - által irányított Monori alközpont csapata érkezik címvédoként, míg az Évnyitó Focitorna esetében ugyanezen cím tulajdonosa a házigazda MLSZ Pest Megyei Igazgatóság együttese. Az Évnyitó Focitorna mezonyét a házigazda MLSZ PMI mellett a Pest megyei Grundfocisták, a Pest megyei Játékvezeto-válogatott és a Sportszelet címu közép-magyarországi sportlap gárdája alkotja. A játékosok 7:30-tól gyülekeznek, a megjelenteket Szlahó Csaba, az MLSZ Pest megyei társadalmi elnöke (Vecsés polgármestere) és Benko Tamás Pest megyei igazgató köszönti majd.

Az alközpontvezetok számára két, a másik tornán pedig egy kézilabdapálya-méretu játéktér áll majd a játékosok rendelkezésre; ezért esik a választás már ötödik esztendeje Gödöllore, hiszen a fedett mufüves játéktér az idojárás és a szükséges számú "muhelyek" kialakítása miatt is egyaránt a legalkalmasabb helyszín. Az Évnyitó Focitornán az elso két helyezett csapat "továbbjut", és csatlakozik a másik torna elodöntos szakaszához. A döntot 12:40-kor rendezik, a részletes lebonyolítás ide kattintva tekintheto meg.

Az 5+1-es kispályás tornák után a játékosok közösen fogyaszthatják el az ebédet a Széchenyi István Egyetem Alma Mater éttermében az igazgatóság jóvoltából. Ezután az eredményhirdetés következik, ahol a két viadal helyezettjei és különdíjasai vehetik át megérdemelt díjaikat.

Délután 15 órától Kiss Baranyi Sándor, az MLSZ Utánpótlás-program vezetoje tart eloadást, amelynek címe: "A Magyar Labdarúgó Szövetség 2015/2016. évi utánpótlás koncepciójának bemutatása". Ennél a témánál valószínuleg nincs ma fontosabb és aktuálisabb a magyar futballban.

A másik eloadó dr. Kárpáti Róbert pszichiáter lesz, aki a "Gyermeklabdarúgók mentális felkészítésének alapjai" címet adta eloadásának, amely arra próbál majd meg rávilágítani, hogy a gyermeklabdarúgó még nem "kis" felnott sportoló, ezért aztán speciális kommunikációs technikákkal kell közelíteni hozzájuk. A szakember rámutat majd arra, hogy a speciális életkor speciális viselkedésformákat és prioritásokat hordoz, amelyek maximálisan befolyásolni képesek a gyerekek teljesítményét. Kárpáti Róbert kendozetlenül beszél majd az utánpótlásedzok egyik ismeros problémájáról, amikor a szülok sajnálatos módon néha bizony szerepzavarban vannak gyerekeik sportkarrierjét illetoen…

Íme a történeti huség kedvéért a 2007 óta megrendezett Pest megyei Szakmai Napok története, avagy egy csokorban az eddigi idopontok, a helyszínek és az eloadók:
2007 (Kóka): Garami József (az MTK vezetoedzoje);
2008 (Bag): Várhidi Péter (szövetségi kapitány);
2009 (Dabas): Bicskei Bertalan (az edzoképzésért felelos vezeto);
2010 (Dabas): Prukner László (az edzoképzésért felelos vezeto), Kiss Baranyi Sándor;
2011 (Gödöllo): Egervári Sándor (szövetségi kapitány);
2012 (Gödöllo): Csábi József, Pisont István (az A-válogatott edzoi);
2013 (Gödöllo): Németh Antal - moderátor, Kiss Baranyi Sándor, Varga Károly, Batári Csaba, Kiss Ferenc (kerekasztal-beszélgetés);
2014 (Gödöllo): Szalai László (az edzoképzésért felelos vezeto)

Az Edzoi Teremtornák 2007 óta íródó történetének eddigi gyoztesei:
2007 (Kóka): Monor-Cegléd körzeti edzok csapata
2008 (Bag): Vác körzeti edzok csapata
2009 (Dabas): Monor-Cegléd körzeti edzok csapata
2010 (Dabas): Vác körzeti edzok csapata
2011 (Gödöllo): Vác körzeti edzok csapata
2012 (Gödöllo): Szigetszentmiklós alközponti edzok csapata
2013 (Gödöllo): Pest megyei Grundfocisták
2014 (Gödöllo): Monor alközponti edzok csapata

A Pest megyei Évnyitó Focitornák 2013 óta íródó történetének eddigi gyoztesei:
2013 (Gödöllo): MLSZ Pest Megyei Igazgatóság
2014 (Gödöllo): MLSZ Pest Megyei Igazgatóság

 
 
2015.01.02.
www.dabas.hu
FELNOTT/UP
Labdarúgás díjazottak - Sportgála 2014
 

Az alábbiakban azon Sportgála 2014 rendezvényen készült képeket tekinthetik meg, amelyek a labdarúgás sportgához, azon belül az FC Dabas klubhoz kötodnek.

A díjakat Koszegi Zoltán polgármester, Kuli Imre képviselo és meghívott vendégként az NBI-es Videoton FC magyar válogatott játékosa, Feczesin Róbert adta át a kitüntetett sportolóknak.

Díjazottak / Az Év Sportolója labdarúgás sportágban:
  - Takács Kornél - felnőtt
  - Ubornyák József - utánpótlás
  - Szoke Marietta - noi

 

A képeket szerzoi jog védi! A képek bármilyen nyilvános felhasználása csak a Kabinetiroda engedélyével lehetséges!

 

Takács Kornél - Felnott labdarúgás

 

Ubornyák József - Utánpótlás labdarúgás

 

Szoke Marietta - Noi labdarúgás

 

Koszegi Zoltán (polgármester) és a három díjazott

forrás: www.dabas.hu

 
2015.01.02.
www.dabas.hu
FELNOTT/UP
Képgaléria - Sportgála 2014
 

December 19-én, pénteken került sor Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában, ahol idén is átadták az Év Sportolója, az Év Csapata díjakat és a Dabas Város Sportjáért kitünteto címet.

Képgaléria - Sportgála 2014

forrás: www.dabas.hu