FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
2014.07.31.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - Diósdi TC
 

Szerda este lejátszotta ötödik felkészülési mérkozését az FC Dabas NBIII-as felnott kerete. Honti József csapata 0:0-ás félidei eredményt követoen négy gólos vereséget szenvedett a szintén NBIII-as, bár Nyugati csoportban szereplo Diósdi TC-vel szemben.

Szombaton ismét mérkozés, a nagy múlttal rendelkezo, jelenleg NBII-ben szereplo Vasas SC lesz a soron következo ellenfél. A találkozó helyszíne Budapest, Fáy utca, a mérkozés kezdési idopontja pedig eloreláthatólag 20:00.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.07.30. (szerda, 18:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - Diósdi TC (0:4)

 
 
2014.07.31.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas II - Tököl VSK
 

Az NBIII-as keret mellett Kucsák István kettes csapata is pályára lépett szerda este. Az FC Dabas II a Tököl VSK-t fogadta felkészülési mérkozésen. A találkozó hét gólt és vendég gyozelmet hozott. A 4:3-as végeredmény tükrében nincs okuk szégyenkezni a hazai játékosoknak, mivel ellenfelük két osztállyal feljebb kezdi meg szereplését pár hét múlva.

Szombaton folytatódik a felkészülési mérkozések sorozata, Pilisre látogat a kettes csapat és 17 órás kezdéssel a helyi Pilisi LK ellen mérkozik.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.07.30. (szerda, 18:30)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas II - Tököl VSK (3:4)

 
 
2014.07.31.
www.honvedfc.hu
FELNOTT
Honvéd U-21: "Döntetlen Monoron"
 

U21-es csapatunk július közepén új edzovel, Mundi Viktorral kezdte el a felkészülést a III. Honvéd-Merkantil Bank Kupára és a 2014/15-ös bajnokságra. Ennek egyik állomása volt a keddi, monori elokészületi mérkozés, az NBIII Közép csoportjában szereplo Monor SE gárdájával. Három új arcot is felfedeztünk a fiúk között, közülük kettot (Kovács Dániel és Lukács Dániel) már leigazoltunk, míg Székely Dávid próbajátékon van.

A nagy felhoszakadás ellenére, kifogástalan talajú pálya fogadta a mérkozo csapatokat. Mundi Viktor, mindkét félidoben más-más összetételu együttest szerepeltetett a hétvégi nemzetközi torna fopróbájának szánt összecsapáson. A hazai együttest az a Tóth Mihály irányította, akit tisztelet és szeretet övezett játékosként Kispesten. A mérkozést megtekintette Hemingway úr, klubunk tulajdonosa is.

Nem jól indult a mérkozés, az elso 10 perc egyértelmuen a hazaiaké volt. Két nagy helyzettel és a 9. percben - egy egyéni hibát követoen - lott góllal nyitottak. Szerencsére serkentoleg hatott ez a gól a mieinkre, mert az elso percek kapkodó és pontatlan játékát követoen kiegyenlítetté vált a meccs, sot a mérkozés középso szakaszában némi mezonyfölényt is sikerült kialakítani. Ennek következményeként, lottünk egy gólt, amit a játékvezeto érvénytelenített. Feketics Norbi pedig egy szép jobboldali támadást követoen, a felso lécet találta el. A félido hajrája ismét a monoriaké volt, de több gól már nem esett.

A második játékrészben sorcserét követoen az elején ismét "bealudtunk", aminek az lett az eredménye, hogy alig telt el negyedóra és már kétgólos volt a házigazdák elonye. Megpróbáltuk még hatékonyabbá, gyorsabbá tenni a középpályás játékunkat és ekkor már igazi érzelem is volt a játékunkban, na és gólok. A mérkozés utolsó negyedórájában vezetett két szép támadásunkat többek között, Lukács Dániel remek megmozdulásainak köszönhetoen, pazar gólokkal fejeztük be, így végül döntetlenre hoztuk a találkozót, a végig sportszeru mérkozésen.

Hétvégén jöhet a III. Honvéd-Merkantil Kupa a Bozsik Stadionban!

Felkészülési mérkozés

Monor SE (felnott, NB III) - Bp. Honvéd-MFA (U21)  2-2  (1-0)

Monor, 50 nézo, Vezette: Tóth Szabolcs

Gól: Háda, Horváth D., illetve Lukács (2).

BHFC:

1. félido: Gazsi Tamás - Bíró Tamás,  Gulyás Gergo, Nagy Máté, Szandai Dominik - Göblyös Dániel, Márton András - Kovács Dániel, Mátyás Zsolt, Feketics Norbert - Székely Dávid.

2. félido: Irmai Krisztián - Raul Palmes, Ignáth Antal, Gulyás Gergo, Harnos Zoltán - Göblyös Dániel (Kovács Dávid 64'), Márton András (Nagy Máté 60') - Marius Constantinescu, Kapacina Kevin, Lukács Dániel - Petho Levente.

Edzo: Mundi Viktor

GÓLOK

9'   Márton Andris vesztett labdát 17 méterre a kapunktól, mely Háda Zoltán elé került, a hazaiak csatára nem sokat teketóriázott, óriási erovel bombázott a bal felso sarokba. Gazsi Tominak esélye sem volt, hogy hárítsa a lövést, 1-0.

62'  Farkas Barnabás a baloldalon, az alapvonal közelébol visszagurította a labdát, a monoriak       csatára, Horváth Dávid lefordult a védojérol és könnyedén gurított a kapu közepébe, 2-0.

77'  Raul indult be a jobboldalon, az alapvonal közelébol félmagasan remekül lotte középre a megkapott labdát és a berobbanó Lukács Dániel, 5 méterrol estében, kapásból a léc alá bombázott. Remek támadás, gyönyöru gól! 2-1.

88'  Gyors kontra végén Lukács Dániel a baloldalon befelé cselezett, faképnél hagyta védojét, majd 16 méterrol, erovel visszalotte a jobb alsó sarokba a labdát, a kapus csak beleérni tudott, de hárítani már nem. Szép egyéni teljesítmény volt. 2-2.

Mundi Viktor: - Elkezdtünk egy munkát, ami az elozo szombati Csepel elleni mérkozéshez képest, ma sokkal, de sokkal jobban nézett ki. Sajnos mindkét félido elején bealudtunk, például olyan pozícióban vesztettünk labdát - az elso gólnál öt a három elleni labdakihozatalnál -, ami után átlottek minket illetve a második félidoben is az elején kaptunk gólt. Viszont ami a két játékrész elejét leszámítva történt, az nagyon tetszett. Be tudtunk menni az ellenfél mögé, véleményem szerint szabályos gólt szereztünk illetve többször meg tudtuk oket bontani, nagyon szép támadásokat vezettünk. Természetesen a védekezésünkben is volt azért hiba, tehát az ellenfél is szerezhetett volna gólt, de ettol függetlenül az elso félidovel, az elso 15 percet leszámítva teljesen elégedett voltam.

- Aztán jött a második 45 perc, sorcserével.

- A második félidoben sajnos - legalább 25 percig tartott - szerkezetileg jelentosen megbomlott a csapat. Nagyon nagy kontrasztot láttam az elso és második félidoben játszott csapat között. Jó lenne, ha ez többet nem fordulna elo. Viszont végig mentek a srácok, hittek abban, hogy szépíteni tudnak, esetleg döntetlenre is tudjuk hozni a mérkozést. A szépítést egy gyönyöru szárnytámadás után szereztük, az egyenlíto gól pedig azt gondolom, hogy egy sikeres taktikai húzás eredménye. Két belso ékkel támadtunk és egy lecsorgó labdát követoen kontrából sikerült egyenlíteni. Az eredménnyel természetesen elégedett vagyok, sot a kétheti edzések után azt gondolom, sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, mint szombaton.

- Három új fiút is láttunk ma, kettot leigazoltunk már, egy pedig próbajátékon szerepelt. Hogy vagy velük megelégedve?

- Két fiúval, a Kovács Danival és a Lukács Danival biztos vagyok benne, hogy erosödött a keret. Mindketten lendületesek, jó játékosok, Lukács két gólt is szerzett, elégedett vagyok velük. Van edzés kihagyásuk, de szép lassan jönnek fel és komoly értékei lehetnek a csapatnak. Az elol játszó Székely Dávid gólkirály volt Karcagon a felnott bajnokságban. O még nincs leigazolva.

- Meg volt a fopróba, jön a hétvégi Honvéd-Merkantil Bank Kupa. Milyen reményekkel várod a tornát?

- Eros csapatok vesznek részt a tornán, a Partizán Belgrád például nagyon jó játékerot képvisel. A csapat az elmúlt évben megnyerte a tornát, most is meg szeretnénk nyerni. Egy két poszt kivételével azt gondolom megtaláltam azokat a játékosokat, akikkel jól tudunk szerepelni ezen a kupán.

 
2014.07.31.
www.vidi.hu
FELNOTT
Videoton: "Második csapatunk ezúttal a Somogy megyei bajnokságban szereplo Balatoni-Vasast fogadta a Sóstói Stadionban."
 

Szerdán este 18:30-kor kezdodött a Vidi II negyedik nyári felkészülési mérkozése. Mivel a felkészülés közepénél járunk, és a játékosok az utóbbi hetekben igen komoly terhelést kaptak, ezért a szakmai stáb úgy döntött, ezúttal egy alacsonyabb osztályú csapat ellen lép pályára együttesünk.

Fölényben, ugyanakkor elég sok hibával, és olykor tompán játszottunk, vagyis bejött, amire Bíró Imre vezetoedzo számított a kezdés elott, hogy játékosaink a felkészülés jelenlegi szakaszánál el vannak fáradva, ami azt bizonyítja, jól végzik a srácok a munkájukat. Az elso gólra a 26. percig kellett várni, ekkor Ács szélrol elvégzett szabadrúgására érkezett a hosszún jó ütemben Havasi, és nagy gólt fejelt (1-0). Tíz perccel késobb védelmünk bizonytalanságát Késmárki használta ki (1-1). Percekkel a félido vége elott a próbajátékon lévo Szabó elé került a labda, aki 14 méterrol higgadtan lott a kapuba (2-1).

Szünetben több helyen is változtatott Bíró Imre a csapaton, és a friss emberek beállásával új lendületet kapott csapatunk. Az 50. percben a csereként pályára lépo Baksa adott remekül kapu elé, és a hosszún érkezo Kókány szép gólt fejelt (3-1). Hat perccel késobb Ács szögletét követoen Dobsa bólintott a Balatoni-Vasas kapujába (4-1), majd újabb négy perc elteltével Cseszneki 17 méterrol lott óriási gólt a jobb felsobe (5-1). A 71. percben láthattuk a meccs talán legszebb találatát, Szelei Donát 25 méterrol, védhetetlenül lott a jobb felso sarokba (6-1). A végeredményt a 83. percben Vincze Viktor állította be (7-1).

Foleg a második félidoben játszott a Vidi II jól, igaz, azt mindenképp figyelembe kell venni, hogy ellenfelünk egy osztállyal lejjebb, a megye I-ben játszik, és a második játékrészben már eronlétileg sem bírták a lépést tartani velünk. Szombaton este már komolyabb feladat vár a "kis Vidire", ekkor ugyanis az NB II-es Siófok otthonában játszanak felkészülési meccset Kiprich Dávidék.

Bíró Imre (vezetoedzo): "A felkészülés mostani szakaszában kapta a legnagyobb terhelést a csapat, ezért is játszottunk most egy nálunk gyengébb együttes ellen. Az elso félidoben tompán futballoztunk sok hibával, a második játékrészben, amikor a megye I-es ellenfelünk már elfáradt, gólokra tudtuk váltani fölényünket."

 

 
2014.07.30.
www.honvedfc.hu
FELNOTT
Honvéd MFA: "Gyozelem Fehérváron"
 

Felkészülési mérkozés

Videoton FC U-21 - Budapest Honvéd-MFA 1-2 (0-1)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, edzopálya

Videoton FC U-21: Spandler - Radács, Kecskeméti, Kónya, Szots, Schiller, Babolek, Magda, Valkovszki, Véninger, Szabó B.

Cserejátékosok: Holka, Baráth G., Cseri

Vezetoedzo: Csucsánszky Zoltán

Budapest Honvéd-MFA: Relu - Ionescu (Halmaghe, 46'), Dékány, Bobál D., Erdos, Vadócz (Gazdag, 46'), Kapacina (Szabados, 62'), Czár (Tóth B., 46'), Koszta (Karacs, 46'), Bobál G. (Kozma, 62'), Prosser (Miskei, 62')

Vezetoedzo: Simon Miklós

Szerdán délután Székesfehérvárra látogattunk, ahol a volt válogatott játékos, Csucsánszky Zoltán által irányított Videoton U21-es csapatával játszottunk egy jó iramú és hasznos edzomeccset.

Hamar megszereztük a vezetést, miután a 9. percben Kapacina szöglete után Vadócz fejesénél még nagyot mentett az egyik hazai védo, de a kipattanót Prosser egybol kapura bombázta, és 14 méteres lövése után a labda a lécrol vágódott a fehérvári kapuba. Hatalmas gól volt, 0-1!

Néhány perccel késobb Prosser akár duplázhatott is volna. Vadócz nagyon szépen emelte be a labdát a védok mögé a tizenhatoson belülre, Prosser pedig kicsit kisodródva, balról lott, Spandler bravúrral mentett szögletre.

Az elso félidoben jelentos mezonyfölényben játszottunk, a hazaiak tulajdonképpen csak kétszer jutottak el a kapunk elé, igaz, mindkét támadás komoly veszélyt hordozott magában. A játékrész utolsó másodperceiben Kapacina lott 22 méterrol, szabadrúgásból egy hatalmas kapufát.

A második negyvenöt perc elején ezúttal Halmaghe lotte szét a felso lécet, majd Marius elott hamarosan újabb gólszerzési lehetoség adódott, de Prosser szép beadása után néhány centivel eltévesztette a bal alsót.

A 66. percben Szabados beadása után Gazdag elé került a kipattanó, Dani betört a tizenhatoson belülre, kicselezett két védot, majd lott, a labda szokás szerint a felso lécrol került a hazaiak kapujába. 0-2!

Három perccel a lefújás elott Valkovszki szépített, aki 16 méterrol szépen csavart a vetodo Relu keze és a bal oldali kapufa között a hálóba. 1-2!

A találkozó egyértelmuen jól szolgálta a felkészülést. A felmerült hibák kijavítására maradt még két hetünk, a harmadosztályú bajnokság augusztus 16-án kezdodik. Fiataljaink nagyobb részével azonban már az elottünk álló hétvégén találkozhatunk a Honvéd-Merkantil Bank Kupa keretein belül.

 
2014.07.30.
szegedma.hu
FELNOTT
Szeged: "Labdarúgás: egy félido alatt elintézte a SZEOL a Baját"
 

Az elso 45 perc során négyszer mattolta a Baját a vendég SZEOL, majd a lefújásig már nem változott az eredmény, Tóth Ákos legénysége így összességében magabiztos sikert aratott leendo bajnoki riválisa otthonában.

A szegedi együttes Hacker Bence, Grünvald Attila, Beretka Dániel és a nyáron igazolt Bata Csongor góljaival jelentos elonyre tett szert a szünetig. Fordulás után számos cserét hajtott végre a SZEOL, eredményes azonban már nem tudott lenni, akárcsak a hazai környezetben szereplo Baja. A vendégeknél a második felvonásban pályára lépett egy új fiatal játékos, a vajdasági származású Paska Balázs, akire a szezon során minden bizonnyal az U21-es keretben számít majd a szakmai vezetés.

Felkészülési mérkozésen:

Bajai LSE – SZEOL SC 0-4 (0-4)

SZEOL: Leindler – Kormányos, Bjedov, Hacker, Grünvald, Puskás, Ngalle, Ondrejó, Bata, Beretka, Faragó Be. Csere: Garamvölgyi (kapus), Mucsi, Mihálffy, Forró, Busa, Paska. Vezetoedzo: Tóth Ákos.

Gólszerzok: Hacker, Grünvald, Beretka, Bata.

Tóth Ákos: „Az elso félidoben kifejezetten tetszetos játékot nyújtottunk, láthatóan élvezték a srácok a mérkozést. Szép gólokat szereztünk, nem is nagyon tudok kifogásolnivalót találni a teljesítményünkben. A második játékrészben talán kicsit már könnyedebben vettük a mérkozést, így nem tudtunk újabb találatokat elérni, de nem vagyok telhetetlen. Nem tudom, hogy a bajnokságban mire lesz képes ez a Baja, de a mai produkciónkkal elégedett vagyok.”

 
2014.07.30.
maglodtc.hu
FELNOTT
Maglód: "Maglód TC - III.kerület TVE 1:2"
 

Bajor Tibor: "Szoros mérkozéseket játszunk, ami jó. A végeredmény, ami nem. Sok az új játékos, sot nekem még a régiek is „újjak” , tehát nem az eredmény számít elsosorban. Minden mérkozésben voltak jó dolgok, de nem vagyunk még készek. Hiszem, hogy tétmérkozéseken már más lesz, és hamar megelozzük a katicát..."

Eloször játszottunk ebben a felkészülési idoszakban NB III-as csapat ellen teljes mérkozést (a Tatabánya ellen csak 2x30 percet meccseltünk). Az inkább mezonyjátékot hozó elso játékrészben a Kerület egy kapufáig, míg mi a Lukács testvérek összjátékából egy gólig jutottunk, amivel vezettünk is a szünetben. Fordulás után részünkrol zömében a fiatalok léptek pályára, akik ellen a vendégek hamar átvették az irányítást, amelyet gólokkal is megspékeltek, így megfordították a találkozó állását és nyertek 2-1-re.

Felkészülési mérkozéseken:

MAGLÓDI TC - III. KERÜLETI TVE 1 - 2 (1 - 0)
Maglód, Kertész Károly Stadion

jv: Fenyvesi Sz.

gól: Lukács Á.

1.félido: Roma - Bogdán, Bátori, Matyó, Klujber - Budafai - Gecse, Lukács Á., Vincze - Lukács B., Földi

2.félido: Dezso -  Bornemissza, Németh, Matyó, Klujber - Lanczkor - Sebok, Greskó, Pokorádi, Krekács - Bartha

Bajor Tibor (vezetoedzo, Maglódi TC): Ellenfelünk egy bajnokságot nyert csapat volt, ami azt jelenti, hogy összeszokottságban, és a sok megnyert mérkozés miatt önbizalomban is elottünk jár. Most is két fél csapatunk játszott, nem a kezdo és a csere sor, hanem az elsoben a rutinosabbakat próbáltam, a másodikban a fiatalabbakat teszteltük. Az elso egy órában a mi akaratunk érvényesült, bár inkább mezonyjáték folyt. Az elso húsz percben a védo zóna elott több labdát vesztettünk el, ebbol volt ellenfelünknek helyzete. A rutinosabb játékosaink meg-meg villantak és eredményezte a gólunkat is. A mérkozés hiánya meglátszik a csapatunkon, ez is közre játszik abban, hogy még nem hiszünk magunkban. Az utolsó félórában szinte az U21-es csapat volt fenn a pályán. Védo zónában több párharcot elvesztettek, messzirol fogtak embert, így ellenfelünk fordítani tudott. Ezen a mérkozésen látszott igazán, hogy két héttel a mezony után vagyunk a felkészülésben, jelenleg nincs 90 perces játékos a csapatban.

Egytol-egyig szoros mérkozéseket játszottunk, de nyerni még nem sikerült. A tétmeccsre tartogatjuk a gyozelmeket?
Szoros mérkozéseket játszunk, ami jó. A végeredmény, ami nem jó. Sok az új játékos, sot nekem még a régiek is „újjak” , tehát nem az eredmény számít elsosorban. Minden mérkozésben voltak jó dolgok, de nem vagyunk még készek. Hiszem, hogy tétmérkozéseken már más lesz, hamar megelozzük a katicát.

Megfelelonek érzi a rutinos-fiatal arányt, azért kérdezem, mert sok a fiatal a csapatban. Sok játékos van, akitol elköszönt, mert úgy gondolta nem lehet hasznunkra? Kialakul a héten a keret?
Sok a fiatal, szinte túl sok. A fiatal kérdése sem egyszeru, nálunk a 20 éves az fiatal, van olyan ország, ahol már kész játékos. Nem a kor, hanem a hozzáállás számít, fiataloké a jövo, de túl türelmetlenek. Nem tettek még le semmit az asztalra, de már követelnek, keveset teljesítve. Rutinosabb játékosaim még fáradtabban mozognak, így a fiataloknak lenne esélyük, de mint ez a mérkozés is bebizonyította, többen nem érettek meg erre a szintre.
Nagyon sok labdarúgó járt erre, mindig van, akitol elköszönünk, vannak, akik maguktól mennek el és vannak, akik jönnek. Alig maradt itt játékos, tehát el nem küldtem senkit, csak az újjak közül. Néhány fiatalnak fogom azt mondani, inkább maradjanak még az U21-ben, mert a felnott szintet, ezt az Nb3-at nem érik el. Szerdán aláírtunk tizenkét átigazolási lapot, a szezon majd eldönti ki volt a nyero igazolás. Tapasztalataim szerint a tizenkét új szerzeménybol általában 4-6 játékos számítása jön be, remélem, itt változik az arány és egy jó közösséget alkotva tudunk egy irányba haladni. A legnagyobb név, hogy eláruljak egy titkot, a Siófok felnott csapatában is pályára lépo Klujber Péter. O ráadásul az egyik hiány posztunkra érkezik. Hétvégére teljesen kialakul a keret. Legnagyobb erosítésünk még: a Lukács testvérek nem igazolnak el, hanem vállalnak még egy évet.

 
2014.07.30.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Négygólos vereség a ZTE-tol"
 

Utolsó elotti felkészülési meccsén az NB II-es Zalaegerszeggel csapott össze a Dunaharaszti.

Az elso húsz perc kiegyenlített játéka után, a 21. percben Szollosi 25 méteres szabadrúgás góljával szerzett vezetést a ZTE. 0-1!

Nem sokkal késobb a Babati ellen elkövetett szabálytalanság miatt jutottak büntetohöz a vendégek, amit Délczeg magabiztosan értékesített. 0-2!

A 43. percben Szollosi cselezgetett a térfelünkön, majd jó 23-24 méterrol, a hosszú alsóba lott. 0-3!

A második félido elején Károly cselezte be magát a büntetoterületre és a jobb sarokba gurított. 0-4!

A 70. percben Mészáros került lövohelyzetbe, ám a jobb alsóba tartó kísérletet, egykori kapusunk, Szappanos nagy bravúrral szögletre ütötte. A megítélt sarokrúgás után Aranyos fejelte középre a labdát, Mészáros ollózása azonban elkerülte a kaput.

A legvégén még tovább növelhette volna elonyét a ZTE, ám egy jobb oldali lecsúszott beadás a felso lécrol a mezonybe pattant.

Összességében megérdemelten nyert a vendég együttes, ám mezonyben egyenrangú partnerei voltunk magasabb osztályú ellenfelünknek.

A jövoheti Magyar Kupa elotti utolsó felkészülési meccsünket szombaton, 10 órától, az NB II-ben szereplo Szigetszentmiklós ellen játsszuk majd hazai pályán.

Dunaharaszti MTK – Zalaegerszegi TE 0-4 (0-3)

Dunaharaszti, vezette: Jakab Á.

DMTK: Gyatyel, Nyéki, Rétsági, Márton, Lázár (Lengyel 46.p), Gacsal, Latyák (Ablonczy 46.p), Jakab (Varga V. 46.p), Dabasi (Aranyos 46.p), Kiss G. (Mészáros 46.p), Miholics (Kovacsik 62.p)

ZTE: Czirjék, Króner, Kovács, Fodor, Farkas, Bailo, Horváth, Szollosi, Simonfalvi, Babati, Délczeg Csereként pályára lépett: Szappanos, Károly, Vittman, Szegleti, Forgács, Melczer, Kocsis

Gólszerzok: Szollosi 2, Délczeg, Károly

 
2014.07.30.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza: "Nagyarányú gyozelem az egykori rivális ellen."
 

Felkészülési labdarúgó-mérkozés:

Orosháza FC - Makói FC  9 - 1 (4 - 1)

Orosháza, Mátrai Sándor Stadion, 50 nézo
2014. július 30. 17:30
Vezette: Szatmári, Brusznyiczki

Orosháza: Könyves – Szucs, Huszár, Makra, Szabó N. – Styecz, Medvegy, Fülöp, Végh, Füredi – Lovas T.
Játszott még: Bordás, Miklós M., Bozsóki, Juhász, Szélpál, Ferenczi
Vezetoedzo: Kvasznovszky József

Makó: Czirbus – Kalász, Sarnyai, Varga Cs., Graur – Mátó, Kovács, Bakos T., Tóth T. – Bány, Tóth A.
Játszott még: Varga V., Horváth, Czebe, Palotás, Köteles

Vezetoedzo: Frank Csaba

Gólszerzo: Styecz 10', 27', 78', 88',  Füredi 39', Lovas 40', 49', Medvegy 47', Szélpál 75' ill. Bány 43'

 
2014.07.30.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Felkészülési eredmények: hétközi mérkozések - Frissítve
 

Kedden játszották:

Vác - MTK U21 1-1
Gólszerzok: Gulyás G. ill. Hujber

Hatvan - Szigetszentmiklós 2-1
Gólszerzok: Mundi, Simon M. ill. Fekete Á.

Kazincbarcika - Mád 6-0
Gólszerzok: Lipusz 3, Dávid Z., Kovács Sz., Bene

 

A szerdai musor:

17:00 Ibrány - Hajdúböszörmény 1-0
Gólszerzo: ? 

17:00 Várda - Tiszalök 6-0
Gólszerzok: Kardos 2, Hegedus 2, Nagy R., Vlad 

17:00 Orosháza - Makó 9-1
Gólszerzok: 

17:00 Szigetszentmiklós - Budaörs

17:00 Békéscsaba - DVSC-DEAC

17:00 Cigánd - DVSC-DEAC 1-2
Gólszerzok: Tempfli ill. Juhász, Jakab 

17:00 Dunaharaszti MTK - Zalaegerszegi TE 0-4
Gólszerzok: Szöllosi 2, Délczeg, Károly 

17:30 Biatorbágy - Rákosmente KSK

18:00 Maglód - III. Kerület 1-2
Gólszerzok: ? 

18:00 Cibalia (horvát) - Kozármisleny

18:00 Dabas - Diósd

18:00 BKV Elore - ESMTK 2-0
Gólszerzok: Dobó, Marczinka 

18:00 Vecsés - REAC 3-0
Gólszerzok: ? 

18:00 Baja - SZEOL SC 0-4
Gólszerzok: Hacker, Grünvald, Beretka, Bata 

18:00 Csepel - Szigetszentmiklós

18:00 Mosonmagyaróvár - Lipót 1-0
Gólszerzo: Bedo P. 

18:00 Újpest II - Tatabánya 0-5
Gólszerzok: Márkus, Tóth Z., Wágner, Folmer 2 

18:00 Monor - Budapest Honvéd U21

18:00 Tiszaújváros - Bogács 5-2
Gólszerzok: Olasz J. 3, Kerekes, Tóth T. ill. Szeberin 2 

18:30 Videoton II - Balatoni Vasas

19:00 Celldömölk - Sárvár

Újpest FC - Salgótarján 1-1
Gólszerzok: Koszovics ill. Lenkó 

 

A csütörtöki musor:

18:00 Hatvan - Tápiószecso

 
2014.07.30.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza: "Jó mérkozésen szoros végeredmény született."
 

Felkészülési labdarúgó-mérkozés:

Orosháza FC - Rákóczi Vasas SE  3 - 4 (1 - 2)

Orosháza, ULE Sportközpont, mufu, 50 nézo
2014. július 28. 18:30
Vezette: Szatmáti - Brusznyiczki

Orosháza: Bordás - Szucs, Ferenczi, Szabó N., Medvegy - Huszár, Bozsóki, Styecz, Libor - Lovas, Juhász
Játszott még: Könyves, Miklós M., Gulyás, Füredi, Fülöp, Végh, Baranyai
Vezetoedzo: Kvasznovszky József

Rákóczi: 1.félido: Lévai - Egry, Dávid, Ludányi, Sajti - Szabó Á., Buza, Nyéki - Mazán, Tasi, Kánya
2.félido: Lévai - Anda, Németh, Ludányi, Berta - Szabó Á., (Vili), Buza, Nyéki (Gyarmati) - Mazán (Greman), Tasi, Kánya (Simon R.)
Vezetoedzo: Polyák László

Gólszerzo: Medvegy 38', 47', Lovas 83' ill. Tasi 27', 41', 54', Gyarmati 89'

Percrol percre:

27. perc: Tasi 22 méteres lövése a felsobe vágódik, 0 - 1.
38. perc: Medvegy az ötös sarkából gurít a hosszú sarokba, 1 - 1.
41. perc: Tasi elozi meg a kapuból kifutó Könyvest, majd a kapuba passzol, 1 - 2.
47. perc: Medvegy 28 méterrol bombáz a bal felso sarokba, 2 - 2.
54. perc: Tasi emel a kapus felett a hálóba, 2 - 3.
83. perc: Baranyai lapos beadását Lovas belsozi a kapuba, 3 - 3.
89. perc: Jobb oldali beadás találta meg Gyarmatit, aki ezután kilövi a jobb alsót, 3 - 4.

Mestermérleg: 
Kvasznovszky József: - Egy Tasival jobb volt a Rákóczi.

Polyák László: - Végig fegyelmezetten játszott a csapat és külön öröm, hogy erosebb ellenféllel szemben is ilyen eredményesek tudtunk lenni. Voltak kiemelkedo teljesítmények minden csapatrészben. Remélem a bajnokságban is ilyen hozzáállással fogunk játszani.

 
2014.07.29.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozés: FC Dabas - Diósdi TC
 

Szerda este hat órás kezdéssel ismét felkészülési mérkozést vív az FC Dabas NBIII-as felnott kerete. A soros ellenfél ezúttal a szintén NBIII-as, de Nyugati csoportban szereplo Diósdi TC lesz. A vendégek tavaly a 14.helyen végeztek a bajnokságban, megelozve a Tököl VSK, Körmendi FC párost.

A mérkozéssel szinte egy idoben a kettes csapat is pályára lép, Kucsák Istvánék ellenfele a végül továbbra is NBIII-ban szereplo Toköl VSK lesz. A találkozó tervezett kezdési idopontja 18:30.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.07.26. (szerda, 18:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - Diósdi TC

 
 
2014.07.29.
diosditc.hu
FELNOTT
Diósd: Csurka Zoltán: „Nagyon fogékony a társaság a munkára”
 

Gozerovel zajlik csapatunk felkészülése, együttesünk jelenlegi állapotáról Csurka Zoltán beszélt nekünk.

„Nem vagyunk könnyu helyzetben, hiszen új csapatot kell építenünk, teljesen más szemléletet követve. A személyekben is történtek változások, illetve az edzések gyakoriságában, lesz olyan nap, amikor két tréning is szerepel a programban. Úgy gondolom, hogy szükség is van erre a félprofi gyakorlatra, a leszukített NB III mezonyében csak így lehet helytállni. Az elmúlt 3-4 hétben kerestük a megfelelo játékosokat, akik alkalmasak a terveink megvalósítására. Jelenleg 80%-os a keretünk, sok fiatallal tudtunk erosíteni. Azt gondolom, hogy jó arányban rendelkezünk rutinos és fiatal labdarúgókkal, megfelelo egyensúlyt találtunk a tapasztalat és a fiatalság között. Mindenképpen egy dinamikus, motivált, sokat futó csapattal akarunk nekivágni a következo szezonnak, mert csak így érhetünk el sikereket. Két konkrét szerkezetet gyakorolunk a játékosokkal, amiken persze még van mit csiszolni, de jó úton haladunk. A felkészülés utolsó harmadába érkeztünk, két hét múlva már kupameccs vár ránk a Kozármisleny ellen. Még három felkészülési találkozó szerepel a programunkban, úgy állítottuk össze ezt az idoszakot, hogy megfelelo erosségu csapatokkal mérhessük össze tudásunkat a felkészülésnek ebben a szakaszában. Játszunk majd a Dabas, a Tatabánya és a Videoton II csapatával és ha hozzáveszem a Kozármisleny elleni meccset is, akkor tökéletes fopróbáról beszélhetünk a bajnokság elott. A héten már a frissítés is helyet kapott, odafigyelünk a játékosok terhelésére. Van még mit csiszolni a játékunkon, de nagyon fogékony a társaság a szakmai stáb kéréseire, szépen elvégzi mindenki az eloírt munkát.” – fogalmazott Csurka Zoltán.

 
2014.07.29.
diosditc.hu
FELNOTT
Diósd: Csurka Zoltán: „Próbajátékosok tesztelése volt a meccs célja”
 

Csapatunk lejátszotta elso felkészülési mérkozését a Vác vendégeként, 7-0-s vereséget szenvedtünk.

Szombat délelott együttesünk Vácra látogatott, hogy lejátssza elso edzomeccsét a nyári felkészülési idoszakban. Formálódó csapatunk a feljutásra is esélyes váciakkal szemben 7-0-s vereséget szenvedett, a találkozóról Csurka Zoltánt kérdeztük:

„A mérkozés tökéletesen megfelelt arra a célra, hogy a próbajátékosokat még jobban feltérképezzük. Az edzések után megtudtam nézni, hogy meccsszituációkat hogyan kezelnek. Az eredmény és a mutatott játék alapján már a szombati napon elköszöntünk azoktól a labdarúgóktól, akik nem ütik meg azt a szintet, amit elvárunk. Messzemeno következtetéseket nem vonnék le ebbol az eredménybol, hiszen teljesen felforgatott csapat játszott részünkrol, rengeteg próbajátékos és U21-es labdarúgó kapott ma lehetoséget. Ez a meccs arra volt jó, hogy leszukítsük a keretet és még inkább meggyozodjünk arról, hogy kik azok, akikkel folytatni kívánjuk a közös munkát.” – értékelte Csurka Zoltán az összecsapást.

 
2014.07.28.
diosditc.hu
FELNOTT
Diósd: Csurka Zoltán: „Nagyon örülök a felkérésnek”
 

Klubunk szakmai stábjában folytatja tovább a munkát korábbi játékosunk, Csurka Zoltán. A fiatal szakembert az új szerepkörrol kérdeztük.

- Elköszöntél játékosként a diósdi öltözotol, de vissza is térsz azonnal…
- Nagyon örültem a lehetoségnek. Nem új számomra ez a feladat, mert már az elmúlt félévben is segítettem a csapat szakmai felkészítésében. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az SzTK-Erima mellett a Diósd is a szívem csücske, ezért mindent meg fogok tenni azért, hogy eredményesen zárjuk a szezont.

- Hogyan fogadtad, hogy továbbra is számítanak rád Diósdon?
- Nagyon jólesett a felkérés, mondhatom azt, hogy azonnal rábólintottam erre az ajánlatra. A diósdi csapatnál szép éveket töltöttem el játékosként, most igyekszem a pálya mellol tovább támogatni az egyesületet. Mindent megteszünk azért a felkészülés során, hogy az NB III-as bajnokság és a Magyar Kupa kezdetére hajtós, karakteres csapat álljon össze.

 
2014.07.28.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Heti edzésprogram
 

Csapat: FC Dabas NBIII felnott

Idopont: 2014.júl.28 - 2014.aug.03.

dátum
nap
program
2014.07.28.
Hétfo
Edzés: 18:00
2014.07.29.
Kedd
Edzés: 18:00
2014.07.30.
Szerda
5.Felkészülési mérkozés 18:00 (FC Dabas - Diósdi TC)
2014.07.31.
Csütörtök
Edzés: 18:00
2014.08.01.
Péntek
Pihenonap
2014.08.02.
Szombat
6.Felkészülési mérkozés 20:00 (Vasas SC - FC Dabas)
2014.08.03.
Vasárnap
Pihenonap
 
 
2014.07.28.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Deli Attila - Sümegi József Emléktorna
 

A két napos torna szombati játéknapján az Örkény SE volt Kucsák Istvánék ellenfele. Az összecsapást 4:2 arányban az FC Dabas II nyerte, így a másnapi fináléba jutott, ahol a Dabas-Gyón FC volt az ellenfél, akik a Bugyi SE-t legyozve jutottak szintén a döntobe.

A vasárnapi mérkozésen a csapatoknak a rendes játékidoben nem sikerült eldönteniük, kié legyen a kupagyozelem, mivel 1:1-es állásnál jött a játékvezeto hármas sípszója. A büntetorúgásoknál a szerencse azonban ezen a napon a Dabas-Gyón FC mellett állt, így ok nyerték az Emléktornát. Kucsák István csapata így sem szégyenkezhet a négy csapatos tornán elért második helyezésével.

Mérkozés eredmények:

2014.07.26 - Szombat
Örkény SE - FC Dabas II (2 : 4)

2014.07.27 - Vasárnap
Dönto, 18:00
FC Dabas II - Dabas-Gyón FC (1 : 1)
Tizenegyesekkel a Dabas-Gyón FC nyert.

 
 
2014.07.27.
fociakobon.hu
FELNOTT
NB III: SORSOLÁS. Vácott kezd a Dunaharaszti, a Rákosmente vendége lesz a Tatabánya
 

A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették az NB III három csoportjának sorsolását. Az alábbiakban honlapunk az 1. forduló mérkozéseit teszi közzé. A találkozókra augusztus 16-án és 17-én kerül sor.

NB III, Keleti-csoport, 1. forduló: Cigánd–Kazincbarcika, Putnok–Hajdúböszörmény, Tiszaújváros–Nyírbátor, Kisvárda–Debreceni VSC-DEAC, Salgótarjáni BTC–Budapest Honvéd-MFA II., Felsotárkány–Létavértes, Gyöngyösi AK–Hatvan, Veresegyház–Jászberény

NB III, Közép-csoport, 1. forduló: Szekszárd–Videoton II., Bajai LSE–Bölcske, REAC–Monor, Kozármisleny–Maglód, Vác–Dunaharaszti MTK, ESMTK–Szeol SC-Szeged, Szentlorinc–Orosháza, Dabas–Gyulai Termál

NB III, Nyugati-csoport, 1. forduló: Balatonfüred–Mosonmagyaróvár, Veszprém–Csepel, Nagyatád–Dorog, Rákosmente–Tatabánya, Újbuda–III. Kerületi TVE, BKV Elore–Tököl, Gyori ETO II.–Sárvár, Diósd–Budaörs

A dolttel szedett bajnokikra vasárnap kerül sor.

 
2014.07.27.
www.vidi.hu
FELNOTT
Videoton: "Szoros meccset játszott a Vidi II az FC Ajka otthonában"
 

Kiegyenlített, jó iramú meccsen, a 85. percben szerezte meg a gyoztes gólt a Vidi II NB II-es ellenfele.

Harmadik nyári felkészülési mérkozését az NB II-es FC Ajka ellen játszotta második csapatunk idegenben. Remek idoben, jól elokészített pályán rendezték meg szombat délelott az edzomeccset.

Akár csak legutóbb a Csákvár ellen, ezúttal is mi kezdtük jobban a találkozót. A 6. percben egy szép összjáték végén Vallejos Dominique lott kapura 22 méterrol, a labda alig kerülte el a hazai kaput. Egy perccel késobb ismét Vallejos volt a foszereplo, a hazai 16-os eloterében szerzett labdát, majd 10 méterrol higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett (0-1). A 10. percben Sejben is betalált az FC Ajka kapujába, azonban a partjelzo lest jelzett, így a spori nem adta meg a gólt. Ezt követoen fokozatosan átvette a hazai csapat az irányítást, és a 18. percben Mihalecz Péter fejelt hat méterrol a kapunkba egy szélrol érkezo beadást követoen (1-1). Öt perccel késobb Sejben passzolt Vallejosnak, aki 22 méterrol megcélozta a bal alsó sarkot, Tulipán azonban hatalmas bravúrral védeni tudott.  A 30. percben Sejben cselezett a bal szélrol befelé, majd 25 méterrol megeresztett egy életeros lövést, a labda csupán centikkel ment mellé.

A második félidot is nagyszeruen kezdtük, a szünetben csereként pályára lépo Havasi csípett el egy rövid ajkai hazaadást, és higgadtan lott 8 méterrol a kapuba (1-2). A folytatásban is mi játszottunk veszélyesebben, azonban az újabb gólt egy gyors kontra végén a hazaiak lotték, Major Norbert 16 méterrol kilotte a bal felsot (2-2). Az utolsó tíz percben a hazaiak rákapcsoltak, és több helyzetet is kialakítottak, sot a 85. percben Horváth Valentin 25 méterrol nagyon nagy gólt lott (3-2).

Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, jó iramú, változatos mérkozésen sikerült szoros eredményt elérnie második csapatunknak az NB II-es FC Ajka otthonában, akikkel ebben a szezonban a Vidi elso csapata is megmérkozik, ugyanis a Ligakupában azonos csoportba kerültünk Sowunmiékkal.

Edzoi értékelés:

Bíró Imre - "A legutóbbi, Csákvár elleni meccshez képest, több dologban is sikerült elorébb lépnünk. Sok olyan szituációt láttam vissza, amiket edzéseken szoktunk gyakorolni. Az alapveto dolgokkal - mint például a hozzáállás - elégedett vagyok. Meccsrol meccsre haladunk elore."

 
2014.07.27.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "3-0-ra nyert a Tatabánya a DMTK ellen"
 

Soron következo edzomérkozésén a Tatabányával mérte össze erejét NB III-as felnott csapatunk. 

A szintén harmadosztályú ellenfelünk kezdett aktívabban. A 10. percben Móri távoli lövése szállt fölé.

A 12. percben Márkus sarkalta vissza a labdát az érkezo Tóth elé, aki 17 méterrol bombázott mellé.

Válaszképp, a 13. percben Ablonczy szögletére Lázár érkezett és kevéssel fejelt fölé.

A 35. percben egy labdavesztés után, gyors kontrát vezetett a Tatabánya, aminek végén Márkus lott a kapunkba. 1-0!

Két perccel késobb, hasonló volt a forgatókönyv, csak ezúttal Árvai volt eredményes. 2-0!

A 45. percben egy ide-oda pattogó labdát, Gacsal 17 méterrol vágott fölé.

Fordulást követoen már csak a legritkább esetekben kellett a kapusoknak játékba avatkoznia.

A 49. percben Móri lövését védte Kalmár, majd néhány perc múlva Tóth ziccerét hatástalanította a DMTK próbajátékon résztvevo hálóore.

A lefújás elott kevéssel Polyák indította meg Balázsovicsot, aki belépett a tizenhatoson belülre és a gólvonal mögé passzolt. 3-0!

Összességében megérdemelten nyert ezen a napon a Tatabánya, de a mieink az eredmény ellenére sem játszottak alárendelt szerepet.

Jövohéten finisébe ér a nyári felkészülés, hiszen már csak két hét van hátra a Magyar Kupa 1. fordulójáig. Legközelebb szerdán, 17 órától, a Zalaegerszeggel találkozik a Dunaharaszti, Dunavarsányban.

FC Tatabánya – Dunaharaszti MTK 3-0 (2-0)

Tatabánya, vezette: Kiss L.

Tatabánya: Dombai, Lajer, Csonka, Máj, Sebok, Kovács, Tóth, Farkas, Móri, Árvai, Márkus

Csereként pályára lépett: Frank, Boros, Kiprich, Simkó, Polyák, Balázsovics, Folmer, Szepesi, Wágner, Klausz, Krupánszky

DMTK: Gyatyel (Kalmár 46.p), Lázár (Eördögh 46.p), Rétsági, Márton, Varga V. (Molnár G. 46.p), Gacsal (Lázár 87.p), Lengyel (Horváth Á. 60.p), Mészáros (Kovacsik 46.p), Ablonczy (Kiss G. 46.p), Dabasi (Komróczki 46.p), Miholics (Novák 55.p)

Gólszerzok: Márkus 35.p, Árvai 37.p, Balázsovics 89.p

 
2014.07.27.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza: "Styecz Milán vezérletével múltuk felül a jól játszó Kondorost."
 

Felkészülési labdarúgó-mérkozés:

Orosháza FC - Kondorosi TE  4 - 1 (2 - 1)
Orosh áza, Mátrai Sándor Stadion, 50 nézo
Vezette: Szatmári - Brusznyiczki

Orosháza: Könyves (Bordás 46') - Szucs, Makra (Bozsóki 46'), Szabó N., Medvegy - Huszár (Lovas 46'), Füredi (Fülöp 79'), Ferenczi (Gulyás 68'), Végh (Libor 68') - Juhász (Baranyai 46'), Styecz
Vezetoedzo: Kvasznovszky József

Kondoros: Kajári (Nagy R.) - Benczúr, Valentényi, Süli (Rafaj), Kasik – Kajtár, Klimaj, Bíró (Pintér), Miklya – Harangozó, Szabó T. (Filyó)
Vezetoedzo: Fodor Sándor

Gólszerzo: Styecz 16', 77', 87', Végh 45' ill. Szabó T. 3'

Percrol percre:

3. perc: Harangozó indult meg a jobb szélen, a védok nem tudják megállítani, középre tett labdájába Szabó Tamás ér bele, így az a kapuba gurul, 0 - 1.
16. perc: Styeczet ugratják ki bal összekötoben, lefutja védojét majd elsore még a kapusba lövi a labdát az ismétlést már sikerül belonie, 1 - 1.
33. perc: Bíró szöglete után Valentényi bólint a kapufára.
45. perc: Styecz ellen szabálytalankodnak a 16-oson belül. A megitélt büntetot Végh lövi a jobb felso sarokba, 2 - 1.
48. perc: Szöglet után Harangozó lövését, majd Szabó Tamás ismétlését is védi Bordás.
53. perc: Baranyai 17 méteres szabadrúgását tolja szögletre Nagy.
54. perc: Végh szöglete után Szabó Norbert 5 méterrol fejeli a labdát a felso lécre.
59. perc: Végh 20 méteres bombáját tolja szögletre a kapus.
77. perc: Bedobás után Styecz Milán elé kerül a labda, aki 23 méterrol hatalmas gólt ragaszt a vendégek hálójába, 3 - 1.
87. perc: Gyors kontra végén Lovas teszi középre a labdát az egyedül érkezo Styecz elé, aki 11 méterrol lo a kapuba, 4 - 1.

Mestermérleg:

Kvasznovszky József: -  Fáradtan, dekoncentráltan kezdtük a mérkozést, szerencsére idoben tudtunk ritmust váltani és ezzel el is dolt a mérkozés

Fodor Sándor: - Két egyéni hiba miatt szenvedtünk súlyos vereséget. Sok sikert kívánok az Orosházának a bajnoksághoz.

 
2014.07.26.
kozarmislenyfc.hu
FELNOTT
Kozármisleny: "Egyenrangú ellenfelei voltunk az NB II-es Kaposvárnak"
 

Kozármisleny – Kaposvár 0-3 (0-2)

Labdarúgó felkészülési mérkozés

Kozármisleny, 100 nézo

Vezette: Bánfai

Kozármisleny: Molnár P. – Domonkos (Erdos), Fellai, Petrók (Tar), Szabó M. – Fenyvesi, Nagy E. (Szabó P.) – Cziráki (Nagy K.), Lauer, Várda (Valkovics) – Tóth A. (Imro)

Vezetoedzo: Németh Zsolt

A felkészülés 4. hetében 5. edzomeccsét játszotta csapatunk. A kemény edzések és meccsterhelések következtében nem nagyon volt friss a csapat (ennek nem is most van az ideje), ráadásul 2 nap telt csak el az elozo felkészülési meccs óta.

Ellenfelünk ezúttal az NB II-es Kaposvár volt, melynek kezdocsapatában kapott helyet többi korábbi msilenyi labdarúgó is: Kiss Márton, Zsdrál Miroszláv és Karacs Roland, illetve a néhány hete még nálunk edzo próbajátékos Lakatos Gergo.

A találkozó elso félideje kiegyenlített játékot hozott, hol az egyik, hol a másik csapat volt kezdeményezobb, az ellenfél kapuja elé a Kozármisleny jutott el többször. Talán ezért is érkezett váratlanul a Kaposvár vezeto gólja, hiszen minden elozmény nélkül és helyzet nélkül szereztek gólt a találkozó 32. percében, Hadaró bal oldali beadása a középen menteni igyekvo védoink egyikérol került a hálóba.

A 42. percben már egy kidolgozott akcióból is betalált a vendég gárda amikor Kiss Márton húzta meg a jobb szélen, majd beadása után Dominic volt eredményes. 0-2.

Az elso félidoben ha igazi gólhelyzetig nem is jutottunk, de lehetoségeink adódtak. A gólszerzéshez talán Lauer állt legközelebb, aki szabadrúgásból alig lott kapu mellé.

A szünetben a Kaposvár szinte teljes mezonysort cserélt (pályára lépett Kovács Tamás is) és a frissebb játékosoknak köszönhetoen a 2. játékrész eleje az övüké volt, igazi Molnár kapusnak nem akadt védeni valója.

A félido 20. percétol viszont már ismét a Kozármisleny dominált, sot sorra alakította ki helyzeteit.

A 68. percben egy remek kozármislenyi akció végén a jobb oldalról jött befele a labda, a csereként beállt Imro Rusák kapussal állt szembe, de a hálóorbe lotte a ziccert, a kipattanót pedig Nagy Erik a felso lécre, ahonnét a gólvonal elé pattant a labda. Mondhatni, hogy egy akcióból 2 gólt is szerezhettünk volna.

A 73. percben Nagy Krisztián némiképp váratlanul a 16-os sarkáról vállalkozott lövésre, a felso sarokba tartó labdát Rusák bravúrral tornázta szögletre.

A 76. percben újabb kozármislenyi helyzetet láthattunk egy beadás utáni lecsorgó labdát Lauer nagy erovel az oldalhálóba lotte.

Sajnos a találkozó vége hazai szempontból kedvezotlenül zárult, hiszen a 86. percben egy buta szabálytalanság után 11-es kapott a Kaposvár, melyet Házi magabiztosan értékesített és így kialakult a 3-0-ás vendég gyozelem.

A felkészülés során az eredmény másodlagos, foképp azért mert csapatunk teljesen egyenrangú ellenfele volt az egy osztállyal feljebb szereplo Márton Gábor edzette alakulatnak.

A mislenyi gárda meccsrol meccsre fejlodik, egyre inkább kezd összeállni a csapat és a komoly edzésterhelés ellenére is becsülettel teszik a játékosok a dolgukat.

A csapat legközelebb a horvát Cibalia otthonában lép pályára jövo héten szerdán.

 
2014.07.26.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Felkészülési eredmények: hétvégi mérkozések -Frissítve
 

Pénteken játszották:

Kozármisleny - Kaposvár 0-3
Gólszerzok: öngól, Dominic, Házi

 

A szombati musor:

9:30 Veszprém - Peremarton 8-1
Gólszerzok: ? 

10:00 BKV Elore - Szigetszentmiklós 0-3
Gólszerzok: Hevesi-Tóth 3

10:00 Balmazújváros - Várda 2-1
Gólszerzok: Angyal, Belényesi ill. Eros

10:00 III. Kerület - Ikarus 2-2
Gólszerzok: ? 

10:00 DVSC U21 - Hajdúböszörmény 1-4
Gólszerzok: ? ill. Iván, Nagy T., Murák 2 

10:00 Vecsés - Dabas 1-0
Gólszerzo: ? 

10:00 Tiszaújváros - DVTK U21 0-0

10:00 Orosháza - Kondoros 4-1
Gólszerzok: Styecz 3, Végh ill. Szabó T. 

10:00 DVSC-DEAC - Nyírbátor

10:00 Érd - ESMTK 5-4
Gólszerzok: Gyurácz 2, Obot Dennis 2, Kovács B. ill. Szabó G. 2, Fekete, Bányai 

10:00 Monor - Üllo 0-0

11:00 Dorog - Mezokövesd 2-3
Gólszerzok: ? 

11:00 Vác - Cegléd 2-1
Gólszerzok: Gulyás, Fábri ill. Koós 

11:00 Hatvan - MTK U21 0-7
Gólszerzok: Sági 2, Csicsek, Schrammel, Hujber, Istenes, Purzsa 

11:00 Tatabánya - Dunaharaszti 3-0 Gólszerzok: Márkus, Árvai, Balázsovics 

11:00 Ajka - Videoton II 3-2
Gólszerzok: Mihalecz, Major, Horváth ill. Vallejos, Havasi 

11:00 Baja - Majos

17:00 Gyirmót - Mosonmagyaróvár 6-1
Gólszerzok: ? 

18:00 REAC - Budaörs 1-1
Gólszerzok: Kovalenko ill. Laczkovich 

18:00 Maglód - Nagykorös

Sárvár - Andráshida 4-0
Gólszerzok: ? 

Jászberény - Salgótarján

Albertirsa - Veresegyház 1-8
Gólszerzok: ? 

Szekszárd - Bölcske 5-0
Gólszerzok: ? 

Cigánd - Putnok 1-3
Gólszerzok: ? 

Csetény - Balatonfüred 0-3
Gólszerzok: ? 

 
2014.07.26.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Vecsés FC - FC Dabas
 

Negyedik felkészülési mérkozésén 1:0-ás vereséget szenvedett az FC Dabas NBIII-as felnott kerete. Urbán Flórián csapata már a mérkozés elején vezetéshez jutott, amit egészen a mérkozés végéig meg tudott tartani, így végül mindössze egy góllal ugyan, de jobbnak bizonyult a Vecsés FC Honti József csapatánál.

Szerdán este újabb eropróba, a Diósdi TC érkezik Dabasra, majd szombaton este idegenben a Vasas SC ellen mérkoznek Honti József fiai.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.07.26. (szombat, 10:00)
Helyszín: Vecsés

Mérkozés: Vecsés FC - FC Dabas (1:0)

 
 
2014.07.25.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozés: Vecsés FC - Dabas FC
 

Szombaton délelott az Urbán Flórián vezérletével készülo Vecsés FC lesz az FC Dabas NBIII-as csapatának következo felkészülési ellenfele. A találkozót Vecsésen rendezik, a kezdési idopont eloreláthatólag 10:00.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.07.26. (szombat, 10:00)
Helyszín: Vecsés

Mérkozés: Vecsés FC - FC Dabas

 
 
2014.07.25.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Deli Attila - Sümegi József Emléktorna
 

A Kucsák István irányítása alatt készülo FC Dabas II hétvégén négy csapatos tornán vesz részt. A Deli Attila - Sümegi József emléktornán az FC Dabas II mellett a Bugyi SE, az Örkény SE és a Dabas Gyón FC vesz részt.

A tervezett programot az alábbiakban tekinthetik meg:

2014.07.26 - Szombat

Örkény SE - FC Dabas II, 16:00

Dabas Gyón FC - Bugyi SE, 18:00

2014.07.27 - Vasárnap

3-4.hely, 16:00
Dönto, 18:00

 
 
2014.07.24.
szegedma.hu
FELNOTT
Labdarúgás: ötöt lott a SZEOL a kecskeméti U21-nek
 

Harmadik felkészülési mérkozésén is veretlen maradt a SZEOL SC, Tóth Ákos legénysége ezúttal a Kecskemét U21-es együttesét verte idegenben.

Az elso félidoben alaposan meglepte a szegedieket a lila-fehér együttes, két hazai találatra csak Joseph Martial Ngalle tudott válaszolni büntetobol. Fordulás után ugyanakkor kijött a két gárda közötti különbség, és a nagyobb fokozatba kapcsoló Kulacsikék végül magabiztos gyozelmet arattak.

Felkészülési mérkozésen:

Mercedes-Kecskeméti LA U21 – SZEOL SC Szeged 2-5 (2-1)

SZEOL: Garamvölgyi – Buzási, Bjedov, Hacker, Grünvald, Puskás, Ngalle, Beretka, Kulacsik, Bata, Faragó Be. Csere: Leindler (kapus), Tóth A., Kormányos, Puhalák, Mucsi, Forró, Mihálffy, Busa, Ondrejó, Faragó Bé. Vezetoedzo: Tóth Ákos.

Szegedi gól: Ngalle (2 – az elsot tizenegyesbol), Kulacsik, Mucsi, Ondrejó.

Tóth Ákos: „Egy U21-es csapat ellen játszottunk, amit ügyes és gyors játékosok alkotnak, de nem volt számunkra komoly erofelméro ez a meccs. Természetesen, hasznosabb volt, mint egy edzés, de sok hibával futballoztunk.”

 
2014.07.24.
www.honvedfc.hu
FELNOTT
Honvéd: "Gyozelem a BKV ellen"
 

Felkészülési mérkozés

Budapest Honvéd-MFA - BKV Elore 2-1 (1-0)

Bozsik Stadion, füves edzopálya

Budapest Honvéd MFA: Szemerédi (Gazsi, 58') - Erdos (Tóth J., 58'), Ionescu (Márton, 58'), Bora (Dékány, 46'), Halmaghe (Sándor N., 58') - Gazdag, Miskei (Molnár G., 75') - Prosser (Czár, 75'), Koszta (Mátyás Zs., 58') - Karacs (Mensah, 58'), Tóth B. (Szabados, 46')

Vezetoedzo: Simon MIklós

BKV Elore: Bozsó (Kara, 58') - Csikortás (Mayer, 58'), Major, Kálmán (Nyárásdi, 58'), Végh - Papp, Csikós, Mohácsi (Boda, 46'), Polareczki (Tárkányi, 58') - Babos, Brnovic (Juhász, 46')

Vezetoedzo: Soós Imre

NB I-es csapatunk felkészülési mérkozése után az NB III-asok is edzomeccset játszottak a Bozsik Stadionban. Ellenfelünk a harmadosztály Nyugati csoportjában szereplo BKV Elore csapata volt.

Az elso tíz perc egyértelmuen a miénk volt: eloször Gazdag beadása után Karacs lott alig mellé, majd néhány perccel késobb szintén o veszélyeztetett, ezúttal fejjel, a labda a felso lécrol vágódott a gólvonal elé. Nem sokkal késobb Miskei távoli lövését védte Bozsó.

Ezután egy ideig a vendégek birtokolták többet a labdát, komoly helyzetet azonban egészen a 23. percig nem tudtak kialakítani. Ekkor Szemerédi védése után Polareczki ívelt fejese szállt a kapunk fölé. Tíz perccel késobb Mohácsi 20 méteres bombáját piszkálta Szemerédi a bal alsó saroknál szögletre. Két perc múlva ismét Szemi pillanatai következtek: elobb egy öngóltól mentette meg a csapatot, majd a vendégek ismétlésébe is sikerült valahogy belekapnia.

A 39. percben Tóth Benjámin elé került a labda, a kispadon ülok lövésre biztatták, Benji pedig szót fogadott és elegánsan lotte a labdát vissza a rövidre! 1-0!

A félido utolsó másodperceiben Koszta megduplázhatta volna az elonyünket, de ígéretes helyzetben célt tévesztett.

A szünetben Simon Miklós többek között megfontoltabb, kevésbé rohanós játékot és sokkal több kapura lövést kért.

Az 54. percben Miskei emelte be középre a labdát, amit Kara éppen Karacs elé ütött, aki 8 méterrol belsozött a hálóba! 2-0!

Ezután Mensah két lehetosége következett, majd a 72. percben Boda hozta kihagyhatatlan helyzetbe Juhászt, aki néhány lépésrol a kapu jobb oldalába passzolt. 2-1!

Néhány perccel késobb Tóth Jeremy próbálkozott távolról, majd Czár lövését védte Kara. A 85. percben Mensah már a kapus mellett is elhúzta a labdát, végül azonban erotlenül lott a kapu mellé. Nem sokkal a vége elott Tárkányi beadása után Juhász lábában volt az egyenlítés, szerencsénkre ott is maradt.

Fiataljaink következo edzomérkozésére szombatig kell várni, akkor 10 órakor az NB II-be frissen feljutott Soroksár otthonában lépünk pályára.

 
2014.07.24.
szegedma.hu
FELNOTT
Labdarúgás: kiütötték az Orosházát a Szeged-Grosics fiataljai
 

Felkészülési meccsen sima gyozelmet aratott az elso félidoben foként a fiatal játékosokra építo Szeged 2011-Grosics Akadémia Gyulán a vendég Orosháza FC ellen.

A szegedi együttes Manga Zsolt találatával jutott vezetéshez, amit aztán a szünetig Slobodan Markovic büntetobol duplázott meg. Félidoben Nyilas Elek vezetoedzo csereként bevetette rutinosabb labdarúgóit, a folytatás azonban nem róluk szólt elsosorban, hanem a rendkívül produktívan játszó Kovács Balázsról. A 20 éves támadó három góllal terhelte meg a Békés megyei rivális hálóját, végleg eldöntve ezzel a találkozó kimenetelét.

A hazaiaknál lehetoséget kapott két próbajátékon lévo romániai magyar játékos, Zaharia Csaba és Borlean Remus is, míg kisebb sérülés miatt ezúttal sem nevezte a szakmai vezetés a tavalyi gólkirály Germán Tamást, illetve az újonnan igazolt Oláh Lórántot és Tímár Krisztiánt.

Felkészülési mérkozésen:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Orosháza FC 5-0 (2-0)

Szeged: Zaharia – Szabó P., Szabó Cs., Markovic, Fodor Á., Zelenyánszki, Hegedus E., Kovács B., Hegedus M., Borlean, Manga. Csere: Kéri, Mészáros, Máté, Pozsár, Fitos, Pászka. Vezetoedzo: Nyilas Elek.

Gólszerzok: Kovács B. (3), Manga, Markovic (tizenegyesbol).

Nyilas Elek: „Az elso félidoben a tehetséges akadémisták kaptak szerepet, akik ismételten bebizonyították, hogyha folytatják azt a munkát, amit elkezdtek, komoly játékerot képviselhetnek. A második játékrészben a kezdohöz közelebb álló kerettagok léptek pályára, habár akadtak hiányzóink. Összességében ez a mai meccs a felkészülésünk aktuális állásához képest egészen jól alakult. Szépen, látványosan és pontosan, továbbá nagy akarattal és alázattal futballoztunk. A mutatott produkció némi elégedettséggel töltött el, ettol függetlenül voltak hibáink, amiket igyekszünk kijavítani. De azt mondom, hogyha ez a fajta dinamika és dominancia jellemez majd minket a bajnokság során is, akkor lehetnek szép reményeink.”

 
2014.07.24.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - Veresegyház VSK
 

A felkészülési program részeként szerda este ismét pályára lépett az FC Dabas NBIII-as felnott kerete. Az ellenfél ezúttal a Veresegyház VSK csapata volt. A mérkozést 2:1 arányban a hazai csapat nyerte, így a múlt hétvége után ismét gyozelemmel hagyhatták el a pályát Honti József fiai.

Szombaton délelott jön a következo felkészülési mérkozés, ezúttal idegenben mérkozik a csapat. Az Urbán Flórián által irányított Vecsés FC lesz a soros ellenfél.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.07.23. (szerda, 18:30)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - Veresegyház VSK (2 : 1)

 
 
2014.07.23.
www.szolnokimavfc.hu
FELNOTT
Szolnok: "Újabb gyozelem"
 

Tegnap lejátszottuk ötödik felkészülési mérkozésünket. Ezúttal a Vác NB III-as együttesét fogadtuk a Tiszaligeti Stadionban. Kis Károly vezetoedzo lehetoséget adott valamennyi, a csapattal együtt készülo labdarúgónak a tegnapi mérkozésen. Az elso félidoben a próbajátékon lévo Nacsa Péter védett, akinek akadt is dolga, ugyanis több alkalommal is veszélyeztették kapunkat a vendégek. Gólt azonban nekünk sikerült szereznünk Nagy Richard révén. Miután a térfélcserét követoen kétszer is (elobb Tóth Bence, majd Mundi Roland) eredményesek tudtunk lenni, így a jó iramú mérkozésen megérdemelten szereztük meg a gyozelmet.

Sérülés miatt hiányzott a találkozóról Hamar Ádám, így vele már négy fore növekedett a maródiak létszáma. B.Tóth, Nagy István és Zsolnai még hetekig nem végezhet teljes értéku edzésmunkát, azonban az edzotáborban bokasérülést szenvedo Hamar várhatóan már a héten pályára léphet.

A következo felkészülési mérkozésünket holnap a Véso úti Sporttelepen jászuk, 18 órai kezdéssel a Kazincbarcika csapata ellen.

Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC – Vác FC 3-0 (1-0)

Szolnok, 1. félido: Nacsa – Tisza, Antal, Pintér, Nagy D. (Nádházi) – Tóth P., Mile – Kállai, Nagy R., Zvara – Katona. 2. félido: Pokorni – Vári, Racskó, Papucsek, Fritz – Kenderes, Mundi – Magos, Tóth B., Lengyel – Bohner.

Vezetoedzo: Kis Károly.

Gólszerzo: Nagy R., Tóth B., Mundi

 
 
2014.07.23.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Gólzáporos meccsen nyertünk az MTK U21 ellen"
 

Kedden délután az MTK U21-es csapatával mérte össze erejét NB III-as felnott csapatunk, a Dunaharaszti mufüves pályán.

Az elso lehetoség elottünk adódott: a 16. percben Rétsági indította meg Miholicsot, aki a tizenhatoson belülre lépve, egybol lott, de kísérlete elkerülte a kaput.

Két perccel késobb Lázár bombázott mellé. A 28. percben Rebecsák passzolt Ablonczy-hoz, ám az o 23 méteres próbálkozása nem talált kaput.

A 31. percben egy szemre is tetszetos akció végén Miholics gurított mellé.

A 42. percben, a kaputól 20 méterre jutottunk szabadrúgáshoz, amit Rebecsák mesterien tekert a felso léc alá. 1-0!

Néhány pillanattal késobb jött a vendég válasz, amikor egy gyors kontra végén, egyenlített az MTK. 1-1!

A félido zárásaképp Lengyel indította meg Rebecsákot, aki mellel maga elé tette a labdát, majd nagy erovel lott a jobb alsó sarokba. 2-1!

Az 54. percben Ablonczy 24 méterrol tekert mellé. Újabb két perc elteltével, szélrol csavart középre egy szabadrúgást Ablonczy, amire Lázár érkezett és a léc alá fejelt. 3-1!

A 60. percben büntetohöz jutott a vendég együttes és ezt magabiztosan értékesítette a támadó. 3-2!

7 perc múlva egy hosszú indítást futott be az egyik MTK játékos, majd a kifutó Kreisz felett a léc alá emelt. 3-3!

A 68. percben újra a vendégek örülhettek: egy gyors ellentámadás végén voltak eredményesek. 3-4!

A 70. percben Lengyel játszott Mészáros elé, o pedig egy átvételt követoen a léc alá tüzelt. 4-4!

A 77. percben Kiss középre ívelésére Márton érkezett, azonban fejese fölé szállt. A 84. perc hozta meg a találkozó mindent eldönto találatát: Kordé gurított Mészároshoz, aki 14 méterrol, higgadtan passzolt a kapu jobb oldalába. 5-4!

A következo napok edzései után, edzomeccset legközelebb szombaton 11 órától játszik majd a csapat Tatabányán, ahol a helyi NB III-as együttessel csap össze a Dunaharaszti.

Dunaharaszti MTK – MTK U21 5-4 (2-1)

Dunaharaszti, vezette: Rózsavölgyi D.

DMTK: Gyatyel (Kreisz 46.p), Lázár Sz., Rétsági (Endrefalvi 55.p), Márton D., Varga V. (Nyéki 46.p), Mészáros (Jakab 10.p, Kovacsik 46.p), Lengyel, Ablonczy (Dankó J. 67.p), Dabasi (Mészáros 60.p), Rebecsák (Kiss G. 46.p), Miholics (Kordé 70.)

DMTK gólszerzok: Rebecsák 2, Mészáros 2, Lázár Sz.

 
2014.07.23.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozések: hétközi eredmények - Frissítve
 

Kedden játszották:

Dunaharaszti - MTK U21 5-4
Gólszerzok: Rebecsák 2, Mészáros 2, Lázár ill. ?

Szolnok - Vác 3-0
Gólszerzok: Nagy R., Tóth B., Mundi

DVTK U21 - Kazincbarcika 1-1
Gólszerzok: Icsó ill. Kovács Sz.

Ajka - Balatonfüred 1-0
Gólszerzo: Weitner

 

A szerdai musor:

15:30 Felsotárkány - Cegléd 0-2
Gólszerzok: 

16:30 Budapest Honvéd - Csepel 2-0
Gólszerzok: Hidi, Ihrig-Farkas 

17:00 Balatonlelle - Budaörs

17:00 Várda - DVSC-DEAC 4-1
Gólszerzok: Eros G. 3 ill. Kardos N. 

17:00 Tiszaújváros - Hajdúböszörmény 5-2 Gólszerzok: Kovács P. 2, Kovács B., Lippai, Molnár L. ill. Nagy T. 2 

17:30 Nyírbátor - Nyírgyulaj

17:30 SBTC - Fülek (szlovák) 1-1
Gólszerzok: ?

18:00 Budafok - Dorog

18:00 Baja - Híd SC 2-4
Gólszerzok: ?
18:00 Mosonmagyaróvár - FC Raca (szlovák) 1-2
Gólszerzok: Bedo ill. ? 

18:00 Devecser - Veszprém

18:00 III. Kerület - Rákosmente KSK 1-2
Gólszerzok: ?

18:00 Körmend - Sárvár 2-1
Gólszerzok: ? 

18:00 Vecsés - Diósd 2-1
Gólszerzok: ? 

18:00 Tatabánya - Nagymegyer (szlovák) 0-2
Gólszerzok: Mészáros, Bognár

18:00 Bölcske - Iváncsa 1-1
Gólszerzok: Szili I. ill. ? 

18:00 REAC - Pénzügyor 1-1 
Gólszerzok: Csete ill. Abonwarda

18:00 Törökbálint - ESMTK 1-1
Gólszerzok: ?

18:00 Békéscsaba - Gyula

18:00 Szeged 2011 - Orosháza 5-0 Gólszerzok: Kovács B. 3, Manga, Markovic 

18:00 Kozármisleny - Szentlorinc 4-1
Gólszerzok: Tóth A. 2, Fellai, Lauer ill. Tóth M. 

18:00 Kecskemét U21 - SZEOL SC 2-5
Gólszerzok: ? ill. Ngalle 2, Kulacsik, Mucsi, Ondrejó 

18:00 Hatvan - Gyöngyös 5-3
Gólszerzok: ? 

18:30 Dabas - Veresegyház

18:45 Ikarus - Maglód

 

A csütörtöki musor:

16:00 DVTK U21 - Cigánd

18:00 Cigánd - Hajdúszoboszló

18:00 Szolnok - Kazincbarcika

 
2014.07.23.
fociakobon.hu
FELNOTT
MAGLÓD: FELKÉSZÜLÉS. Olimpia után Kertész Károly Stadion
 

Nincs irigylésre méltó helyzetben Bajor Tibor, aki két osztályt lépett elore, hiszen a Maglód új edzoje a 2013/2014-es évad elso felében a megyei II. osztály, Déli csoportjában szereplo Hernádot irányította, míg a 2014/2015-ös szezonban az NB III, Közép-csoportjában trenírozhatja a Maglódot. Az erovel aligha lesz gondja a gárdának.

Illúziók nélkül: nem kérdés, a társaság célja kizárólag a bennmaradás kivívása lehet – igaz, tulajdonképpen a majdani aranyérmes sem esik ki, sot –, hiszen az elozo évadban papíron kieso Maglód kerete bár nem a legrosszabb volt, de a télen igazoltak közül a kapus Roma Gáboron és Bogdán Szabolcson kívül gyakorlatilag mindenki távozott. Kérdéses, hogy az újak, illetve próbajátékosok mit tudnak hozzátenni, esetleg elore tudják-e mozdítani a szekeret, hiszen Bátori Bence és Horváth Martin a Pest megyei I. osztályú Tápiószecsorol, Kecskemétrol Sztehlik Gábor, Diósdról Molnár Péter bizonyíthatja tudását MTC-mezben, mi több, még a Budapest-bajnokság harmadosztályából (!) is van jelentkezo.

Információnk szerint hétfon is jöttek új fiúk, aztán hogy beválnak-e vagy csak átutazóban lévo szerencselovagok, az még a közeljövo zenéje. Úgy tudjuk, például Szoke Róbert végül nem a RAFC-hoz, hanem Kistarcsára igazol, Domonyi Roland Dabason futballozhat az osszel, míg Murinai Barnabás és Lázár Benjámin az ESMTK labdarúgója lett. Régi-új fiú Maglódon az egyébként helyi lakos Bencsik Roland, aki Üllorol térhet vissza, miután a több Pest megyei mérkozésen is megforduló Bajor Tibor felfedezte. Úgy értesültünk, hogy Bán Zsolt és Hunya Krisztián is a kiszemeltek között volt, de csak Bencsik lesz (ismét) a kék-sárgák játékosa. Az erovel nem lesz gond, hiszen a noi birkózó válogatott szövetségi kapitánya, a moszkvai és pekingi olimpiát is megjáró Vatai László tartja az eronléti tréningeket a társulat tagjainak, akikre nem lehet panasz, hiszen a fiúk dolgoznak becsülettel, mi több, az elozo víkenden sem muzsikált rosszul a riválisaihoz képest minimum kéthetes késésben lévo Maglód. Hármas minitornára került sor szombaton a Kertész Károly Stadionban, amelyen a házigazda mellett a Pest megyei II. osztályú Pereg és az NB II-bol kizuhanó Tatabánya volt a Bajor-gárda riválisa. A Pereggel ugyan 2–2-re végzett a kétszer harminc perc alatt a Maglód, ám a Tatabánya ellen az elso játékrészben meglepoen jól tartotta magát az MTC, több lehetoség adódott a Pest megyeiek elott, míg a második félidoben éppen a fordítottja történt. A Tatabánya 2–1-re nyert, ami a realitásnak megfelel, mi több, a Komárom-Esztergom megyeiek lettek a legjobbak, miután a Pereget 7–0-ra verte Miskei Attila legénysége.

Bajor Tibor személyében olyan edzo került Maglódra, aki nem hozott magával hét-nyolc embert, hanem a helybéli fiatalokból és néhány rutinosabb játékosból szeretne szeretheto, eredményes csapatot összerakni még akkor is, ha ennek következtében esetleg néhányan le is becsülik a Maglódot. Ahogy mondani szokás, az ido választ ad mindenre.

MECCSDÖMPING. Szerda este az Ikarus BSE-vel vív felkészülési mérkozést a Maglód a fovárosban – ahol minden bizonnyal pályára lép a Pest megyeiek színeiben a legutóbb az ESMTK-ban futballozó Pokorádi Dániel és Dombai Dávid (Soroksár), valamint két, MTK- és Vasas-utánpótlásból próbálkozó fiatal, Gecse Milán és Földi Dániel –, míg szombat este 18 órakor a Nagykorösi Kinizsi látogat a Kertész Károly Stadionba. Utóbbi találkozó érdekességét az adja, hogy a látogató trénere az a Vízteleki János, aki évekkel ezelott irányította a Maglódot.

 
2014.07.23.
fociakobon.hu
FELNOTT
DABAS: HELYZETBEN. A második csapat után a Veresegyház következik
 

Az elmúlt hétvégén a Pest megyei II. osztályban szereplo Dabas II.-vel mérte össze erejét a Honti József irányította elso csapat, amely 3–0-s sikert aratott. Szerda este rágósabb falat következik, hiszen az ugyancsak NB III-as Veresegyházzal csaphatnak össze Takács Kornélék.

A találkozóra 18 óra 30-kor kerül sor. Úgy tudjuk, bár több próbajátékos is megfordult Dabason az elmúlt napokban, információnk szerint egyelore csupán a középpályás Domonyi Roland tekintheto a klub labdarúgójának, aki Maglódról érkezett.

 
2014.07.23.
www.nb3.hu
FELNOTT
A Csákvár legyozte a Vidi II-t
 

Igazi presztízsmérkozést játszott a Videoton második csapata szerdán délelott a Sóstói Stadionban, hiszen egy másik megyei gárda, a Csákvár ellen léptek pályára a fiatalok. Az NB II újoncánál több egykori Vidi-játékos is szóhoz jutott, elég ha csak Sötét Dávid, Köntös Dániel, Gajdos Zsolt vagy éppen Károly Bálint nevét említjük, de rajtuk kívül szintén Csákváron folytatja pályafutását Barcsay Márk és Molnár Tibor is, akik tavasszal még a Vidi II játékosai voltak. Jankovics Zsolt – aki ugyancsak alapembere volt az elozo szezonban második együttesünknek – a héten próbajátékon szerepel Csákváron, sorsáról késobb dönt Bognár György vezetoedzo.

A hazaiaknál négy játékos sem léphetett pályára sérülés miatt (Cseszneki, Ács, Büki, Bognár), ellenben két próbajátékost is megnézhetett a Bíró Imre – Dvéri Zsolt edzopáros. Kalmár Bence legutóbb Pápán futballozott az ifiben, míg a székesfehérvári Joó Gergo Siófokon játszott az elmúlt szezonban. Sorsukról napokon belül döntést hoz a szakmai stáb.

A meccset a Vidi kezdte jobban, az ötödik percben Vallejos Dominique 23 méterrol lott kapura, és Geleinek bizony nagy bravúrt kellett bemutatnia. A 15. percben egy csákvári szögletet követoen Sötét hat méterrol fejelt a kapuba (0-1). A 22. percben egy labdavesztés után jól ugratták ki Molnárt, aki egyedül vezethette a játékszert Gábor Péter kapusra, és a tavasszal még a Vidi II-ben futballozó “Ticsó” nem hibázott (0-2). A 33. percben Gábor Péter mutatott be egy nagy bravúrt, a 40. minutumban azonban ismét mattolta a hazai hálóort Molnár Tibor, ezúttal egy szélrol érkezo beadást lott közelrol a kapuba (0-3).

A második félidoben három alkalommal is a kapufa mentette meg a fehérváriakat az újabb góltól, de gól már nem született, az NB II újonca nyerte a szerdai felkészülési mérkozést.

Szombaton délelott 11-kor játssza következo edzomeccsét a Vidi II, méghozzá ahhoz az FC Ajkához látogatnak Paudits Patrikék, akik a Ligakupában a Vidivel kerültek azonos csoportba.

Videoton FC II – Aqvital FC Csákvár 0-3 (0-3)

Videoton FC II: Gábor – Baksa (Szelei 46), Kiprich, Dobsa, Kókány – Kalmár, Király (46.) – Paudits, Vallejos, Sejben – Havasi ( 46.)
Aqvital FC Csákvár: Gelei – Ambrus, Hajdu, Sötét, Jankovics, Köntös (Dulló 11.), Bakos, Imrik, Károly, Gajdos, Molnár
Gólok: Sötét (15.), Molnár (22.), Molnár (40.)

Bíró Imre, a Vidi II vezetoedzoje: “Részben kaptam csak azt a csapattól, amit vártam. A megbeszéltek ellenére ugyanis elkövettünk olyan hibákat, amelyek megpecsételték a sorsunkat. Azonban elindultunk egy olyan úton, amelynek a végállomása néhány játékosnak az NB I, illetve a felnott csapat lehet. Ennek az útnak az elején járunk, úgy gondolom, nekünk minden meccs BL-dönto, legyen szó edzomeccsrol vagy bajnokiról, hiszen minden meccsen tudjuk bizonyítani, hogy mennyit fejlodtünk és tudunk ezekbol a mérkozésekbol tanulni.”

Forrás és fotó: vidi.hu

 
2014.07.23.
fociakobon.hu
FELNOTT
JÁTÉKOSSORS. A játékos-edzo Zsók József távozott Bajáról
 

Az elmúlt hétvége óta megváltozott Zsók József élete. Párjával, Tímeával hivatalosan is összekötötték az életüket, amihez ezúton is szívbol gratulálunk. A korábbi élvonalbeli futballista pályafutásában is történt változás a nyáron.

A Gyori ETO és a Kaposvár egykori labdarúgója az elmúlt szezonban az NB III, Közép-csoportjában igen nehéz körülmények között is bennmaradó, 33 ponttal kilencedikként záró Bajai LSE játékos-edzoje volt. Az új évadban már a legutóbb 32 egységgel tizenegyedik helyen végzo Szekszárd színeiben láthatják a szurkolók. Amint az várható volt, mindkét együttes az NB III, Közép-csoportjában áll rajthoz a 2014/2015-ös évadban.

 
2014.07.22.
fociakobon.hu
FELNOTT
JÁTÉKOSSORS. Kocsis Dávid a Rákosmente után ismét az NB II-ben futballozhat
 

29 bajnokin 21 találatig jutott, így különösebb oka nem lehet a panaszra Kocsis Dávidnak. Az NB III, Közép-csoportjában 55 ponttal az 5. helyen záró Rákosmente KSK támadója ugyan (társ)gólkirály lett, mégis, a lelke mélyén úgy volt vele, hogy a dobogón végezhet az együttessel.

Nos, ettol távol került a gárda, és aligha valószínu, hogy a következo évadban érmet akasztanak a kiváló felépítésu, jól fejelo csatár nyakába, tudniillik úgyszólván csoporton belül váltott alakulatot, miután a bajnok, így az NB II-ben induló Soroksárhoz szerzodött. Kocsis számára aligha lesz ismeretlen a második vonal légköre, ugyanis a csatár megfordult anno Békéscsabán, Orosházán, Vácon, Tatabányán és Szolnokon is. Nem túlzás, sokat nyer(he)t vele a Haraszti úti legénység, ugyanis Lovrencsics Balázzsal remek párost alkothat Varga Attila csapatában

 
2014.07.22.
www.nb3.hu
FELNOTT
Dabason készül a válogatott támadó
 

Jelenleg csapatot keres magának az olasz klubja csodje miatt egyelore klub nélkül készülo Feczesin Róbert, bár még egyelore a szerzodése érvényben van.

A magyar válogatott támadó a magyar sportnapilap érdeklodésére elmondta, jelenleg az NB III-ban szereplo Dabasnál készül az elotte álló feladatokra, azonban kontraktusa által szigorúan egyénileg.

 
2014.07.21.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Heti edzésprogram
 

Csapat: FC Dabas NBIII felnott

Idopont: 2014.júl.21 - 2014.júl.27.

dátum
nap
program
2014.07.21.
Hétfo
Edzés: 18:00
2014.07.22.
Kedd
Edzés: 18:00
2014.07.23.
Szerda
3.Felkészülési mérkozés 18:30 (FC Dabas - Veresegyház)
2014.07.24.
Csütörtök
Edzés: 18:00
2014.07.25.
Péntek
Pihenonap
2014.07.26.
Szombat
4.Felkészülési mérkozés 10:00 (Vecsés - FC Dabas)
2014.07.27.
Vasárnap
Pihenonap
 
 
2014.07.21.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
Ünnepélyes keretek közt adták át a sportruházatot
 

2014. 07. 17-én az egyesület vezetése nevében Koszegi Zoltán polgármester, az FC Dabas SE elnöke, valamint Kucsák István az utánpótlásért felelos szakmai vezetoje ünnepélyes keretek közt átadták a TAO pályázat keretén belül beszerzett sportruházatot. Koszegi Zoltán rövid beszédében arra hívta fel a fiatal labdarúgók figyelmét, hogy büszkék legyenek arra, hogy   egy olyan patinás klubhoz tartozhatnak, amelyik ebben az évben ünnepli  fennállásának 65. évfordulóját. s ez a klub a város legrégebbi civil szervezete.

Kucsák István kapcsolódva az elnök mondanivalójához arról beszélt, hogy a most átadott felszerelésen kívül az évforduló alkalmával szeptember 27-én lesz lerakva a szintén TAO-s forrás igénybevételével épülo utánpótlás centrum alapköve, amely mintegy háromszázmilliós beruházással valósul meg. Zárásként a két sportvezeto a nyárra jó pihenést, tartalmas kikapcsolódást, a most induló felkészüléshez eredményes munkát kívánt a jelenlévoknek

 

Az ünnepélyes átadóról készült képeket az alábbi linkre kattintva tekintheti meg

Sportruházat átadó - képek

 
 
2014.07.20.
www.nb3.hu
FELNOTT
Minitornát nyert Maglódon a Tatabánya
 

Egy NB III-on belüli edzomérkozésre számított az FC Tatabánya csapata amikor Maglódra látogatott, végül egy minitorna kerekedett ki belole, hiszen megmérkoztek a Pest megyei I. osztályban szereplo Pereg ellen is.

A 2×30 perces mérkozéseken a bányászok a negyedik vonalbeli alakulatot 7-0-ra gyozték le, majd a hazaiak ellen felforgatott csapattal 2-1-re nyertek.

A bányászok legközelebb hétfon lépnek pályára a szlovák harmadik vonalban szereplo Nagymegyer ellen.

 
2014.07.20.
oroshaza.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza: "Góleros támadó érkezett"
 

Szélpál Tamás Monorról csapatunkhoz igazolt. A korábbi NB I-es labdarúgó a váltás okairól beszélt. Két ok miatt tértem vissza Békés megyébe. Egyrészt a barátnom, Soós Nikolett miatt, aki szerzodést hosszabbított a magyar bajnok békéscsabai röplabdacsapattal, amelynek kapitánya is, másrészt pedig osszel államvizsgázom majd a jogi karon, ami öt államvizsgát és rengeteg tanulást jelent majd. Ezért úgy döntöttem, hogy ebben a szezonban csak futballozni szeretnék az iskola mellett, lehetoleg minél magasabb osztályban. Több lehetoségem is volt, de az Orosháza volt a legszimpatikusabb számomra, nem titkoltan azért is, mert így újra együtt játszhatok több korábbi szegedi és csabai csapattársammal is. Békéscsabán élek majd, onnan ingázom az edzésekre. Remélem, hogy a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is meghatározó csapata lesz az Orosháza FC a ligának - fogalmazott Szélpál Tamás.

A jó felépítésu támadó az elozo szezonban 4 gólt szerzett.

Elozo klubjai: Tisza Volán, Makói FC, Diósgyori VTK, Debreceni VSC, Nyíregyháza FC, Szolnoki MÁV, Békéscsabai Elore 1912 SE, Monori SE

 
2014.07.20.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Kikaptunk a Vecséstol"
 

A harmadik nyári felkészülési meccsén Vecsésre látogatott a DMTK.

Jól kezdtek a mieink, hiszen az elso húsz percben több gólt is szerezhettünk volna. A 10. percben Mészáros lépett be a tizenhatoson belülre, de a kifutó kapus tisztázni tudott elole. Három perccel késobb Kovacsik lövését blokkolta az egyik védo, a lecsorgót pedig Miholics a kapu mellé helyezte.

A 25. percben aztán némileg váratlanul vezetést szereztek a hazaiak: egy jobb oldali beadás perdült fel az egyik védonk lábán, onnan pedig a hálóba pattant a labda. 1-0!

Két perccel késobb Dabasi beívelését Miholics fejelte le Lázárnak, akinek közeli bombája csak centikkel kerülte el a kaput.

A 31. percben egy bal oldali szögletet követoen újra a hazaiak voltak eredményesek. 2-0!

Válaszképp Lengyel beadását Márton lotte kapura, a hálóor viszont a helyén volt.

A félido zárásaképp egy gyors kontrát vezettünk, aminek végén Mészáros passzolt Kovacsikhoz, az o 15 méteres kísérlete azonban a kapufán csattant.

Az 54. percben egy jobb oldalról érkezo labdát futott be a hazai balszélso és a kifutó Almási mellett a gólvonal mögé helyezett. 3-0!

A 60. percben ismét a vecsésiek kerültek helyzetbe és a csatár ezúttal sem hibázott. 4-0!

Egy perccel késobb Ablonczy távoli lövése a felso léc alá vágódott. 4-1!

A 65. percben Dabasi tekert középre egy szabadrúgást, az érkezo Lázár Sz. pedig a hálóba bólintott. 4-2!

Mikor már-már kezdhettük volna elhinni, hogy felzárkózhatunk, akkor egy védelmi megingást kihasználva, végképp eldöntötték a hazaiak a mérkozést. 5-2!

Az utolsó negyedórában a mieink voltak aktívabbak, de gólt ezen a délelottön már nem tudtunk szerezni, így 5-2-tes vereséget szenvedtünk.

Véget ért tehát NB III-as csapatunk számára a felkészülés második hete, ám a következo napokban sem sokat pihen az együttes, mert az edzések mellett, kedden 18 órától az MTK U21-gyel hazai pályán, míg szombaton 11 órától a Tatabányával idegenben csap össze a keret.

Vecsési FC – Dunaharaszti MTK 5-2 (2-0)

Vecsés, vezette: Kovács I.

DMTK: Almási, Lázár Sz., Lázár T., Márton D., Dabasi, Kiss G. (Rebecsák 55.p), Ablonczy (Kiss G. 62.p), Kovacsik (Rétsági 55.p), Lengyel, Mészáros (Varga V. 47.p), Miholics

DMTK gólszerzok: Ablonczy 61.p, Lázár Sz. 65.p

 
2014.07.19.
oroshaza.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza: "Felkészülési mérkozés: Orosháza FC - Tótkomlósi TC 8 - 0"
 

Orosháza FC - Tótkomlósi TC  8 - 0 (2 - 0)

Orosháza, Mátrai Sándor Stadion, 100 nézo
2014. július 19. 10:00

Orosháza: Könyves – Szucs, Makra, Szabó N., Medvegy - Styecz, Huszár, Bozsóki, Libor - Lovas, István L.
2. félido: Bordás - Szucs, Gulyás, Ferenczi, Medvegy - Styecz, Juhász, Huszár (Bozsóki 67'), Libor - Baranyai, Lovas
Vezetoedzo: Kvasznovszky József

Tótkomlós: Braun – Moszheim, Balogh, Ibrányi, Nagy R. - László, Bakó, Bálint D., Kormányos K. - Kanabé, Péli
Játszott még: Asztalos, Kovács I., Barát, Povázsai
Játékos-edzo: Horváth Henrik

Gólszerzo: Styecz 17', 66', 79', Libor 25', 53', Juhász 59', Huszár 65', Bozsóki 70'

Percrol percre:

17. perc: Styecz kap labdát Lovastól, majd közelrol meglövi csapatunk elso gólját, 1 - 0.
25. perc: Libor kap pontos labdát, majd 12 méterrol emel a kapus felett a hálóba, 2 - 0.
32. perc: István alapvonalról visszatett labdáját Libor bombázza kapura, Braun véd.
53. perc: Libor 22 méteres lövése védhetetlenül tekeredik a bal sarokba, 3 - 0.
56. perc: Libor beadását kiüti a kapus, a labda Lovas elé pattan akinek lövését Braun védi.
59. perc: Juhász 20 méteres lapos szabadrúgása a hosszúba gurul, 4 - 0.
65. perc: Lovas lövése még kijön a kapusról, de a kipattanót Huszár már belövi, 5 - 0.
66. perc: Baranyai mesteri beadását Styecz bólintja a rövidbe, 6 - 0.
70. perc: Bozsóki 10 méterrol lo a rövidbe, 7 - 0.
79. perc: Lovas labdáját Styecz váltja gólra, 8 - 0.

 
2014.07.19.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - FC Dabas II
 

Második felkészülési mérkozését is szombat délelott játszotta Honti József csapata. Az ellenfél ezúttal házon belülrol érkezett. A Kucsák István által irányított FC Dabas II-vel mérkozött és aratott három gólos gyozelmet az NBIII-as keret.

Jövo szerdán a Veresegyház VSK látogat Dabasra. A találkozó tervezett kezdési idopontja 18:30.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.07.19. (szombat, 10:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - FC Dabas II (3 : 0)

 
 
2014.07.19.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Felkészülési meccsek: szombati eredmények -Frissítve
 

Íme a szombati program:

9:00 MTK II - Csepel 5-2 Gólszerzok: ? 
9:30 Dabas - Dabas II 3-0 Gólszerzok: ? 
10:00 Vác FC - BKV Elore 1-1 Gólszerzok: Greff ill. Tárkányi 
10:00 Vecsés - Dunaharaszti 5-2 Gólszerzok: ? ill. Ablonczy, Lázár Sz. 
10:00 Kisvárda - Nyírbátor 6-1 Gólszerzok: Hegedüs 2, Milovac 2, Eros, Nagy R. ill. ? 
10:00 Hatvan - Gyöngyöstarján 5-0 Gólszerzok: ? 
10:00 Felsotárkány - Putnok 4-1 Gólszerzok: Montvai, Barzsó, Dobos, Fügedi ill. ? 
10:00 Orosháza - Tótkomlós 8-0 Gólszerzok: Styecz 3, Libor 2, Juhász, Huszár, Bozsóki 
10:00 Monor - Tura 2-3 Gólszerzok: ? 
10:00 Baja - Bácsalmás 2-4 Gólszerzok: ? 
10:00 Kalocsa - Szekszárd 1-5 Gólszerzok: ? ill. ? 
10:30 Kazincbarcika - Rákosmente KSK 3-0 Gólszerzok: Bene, Lipusz, Dávid
10:30 Mosonmagyaróvár - Dunaluzsna 1-0 Gólszerzo: Régely
11:00 Csepel - Testvériség
11:00 Ajka - Veszprém
11:00 Dorog - ESMTK 4-0 Gólszerzok: ? 
11:00 Salgótarján - Rimaszombat 2-1 Gólszerzok: Lenkó Cs., Nagy K. ill. ? 
11:00 Békéscsaba - SZEOL SC 0-3 Gólszerzok: Bata, Faragó, Beretka 
11:00 FC Baia Mare (román) - Cigánd
17:00 Szatmár UNIO - Cigánd
17:00 Pilisszentiván - Budaörs 1-11 Gólszerzok: ? ill. Tüske 2, Sajbán Miklós 4, Sajbán Máté, Laczkovich, Hegedüs, Hajós, Ferkó 
18:00 Siófok - Kozármisleny
18:00 Maglód - Tatabánya 1-2 Gólszerzok: ? 
Parndorf - Sárvár

 
2014.07.18.
fociakobon.hu
FELNOTT
JÁTÉKOSSORS. Czipper Zsolt továbbra is Pest megyében marad és az NB III-ban futballozhat
 

Azt is írhatnánk, hogy feljebb léphet – és nincs is ebben semmi túlzás. Czipper Zsoltról, a Vecsés immár csak korábbi, örökifjú, 39 éves támadójáról éppen a minap ejtettünk szót. Meglehet, a „Czipi” becenévre hallgató csatár nem is marad sokáig csapat nélkül.

Minden hájjal megkent, rutinos róka, aki a hátvédek rémálma. Tudásához sohasem férhetett kétség, no és ami ugyancsak fontos szempont, a gólerosségére sem lehet különösebben panasz, hiszen a Pest megyei I. osztályban 22 bajnokin 8 találatot szerzett, ami egy 19 évesnek is dicséretére válna. Csakhogy Czipper Zsolt már közelebb van a negyvenhez, mint a harminckilenchez – az pedig nem a tapasztalt támadó szégyene, hogy még mindig NB-s szinten futballozhat. Márpedig jelen állás szerint nagyon is elképzelheto, hogy az osszel a papíron ugyan kieso, mégis az NB III-ban maradó, ismét a Keleti-csoportban helyet kapó Veresegyház VSK színeiben futballozik tovább. Úgy tudjuk, szerdán pályára is lépett a VVSK-ban a Monor elleni felkészülési találkozón, és nem is mozgott rosszul. Ne lepodjenek meg mindezen, elvégre egy esztendeje még NB III-as gólkirályi címet ünnepelhetett.

 
2014.07.19.
www.beol.hu
FELNOTT
Az NB III-as szegediek megérdemelten gyoztek
 

A szombat délelotti találkozón a lila-fehéreknél zömmel ifjúsági korú és próbajátékon lévo labdarúgók léptek pályára.

Békéscsaba 1912 Elore vegyes—SZEOL SC Szeged 0—3 (0—2)

Felkészülési labdarúgó-mérkozés, Békéscsaba, Kórház utca, 100 nézo. V.: Lovas. Békéscsaba: Szólik (Sándor) — Vozár, Nagy O., Pataki (Szántó), Király (Zámbori) — Füzy (Solymosi), Klimaj, Soós, Hursán (Lakatos) — Birtalan (Takács), Szilágyi P. (Krajcs). Vezetoedzo: Zoran Szpisljak.

 A csabaiakhoz visszatért Kaposvárról két tehetséges fiatal, Szántó Mihály és Zámbori Dániel, akik korábban a Békéscsabai UFC-bol kerültek a Rákóczihoz.   

Az elso félido elején kiegyenlített játék folyt, majd a 15. percben Bata Csongor a baloldalról mintegy 20 méterrol a rövid sarokba lotte a labdát. Három perccel késobb nagy kavarodás után Szilágyi P. a felso lécre lott.

A 33. percben Faragó Bence jól vette át Kulacsik labdáját, és a hosszú sarokba helyezett. Az újonc NB III-as szegedi együttes — amelyben több újonnal igazolt labdarúgó is pályára lépett — tetszetosen játszott, a hazaiak sokat hibáztak, és lassan adogattak. 

Szünet után is a vendégek akarata érvényesült, akik a 66. percben Beretka góljával növelték az elonyt. A látottak alapján a szegediek sikere teljesen megérdemelt. G.: Bata a 15., Faragó B. a 33., Beretka a 66. percben.

A lila-fehérek felnott csapata szombaton 19 órakor az NB I-es Kecskeméti TE otthonában lép pályára.  

Zoran Szpisljak: " Nem vagyok elégedett a mutatott játékkal. Komoly elbeszélgetésre lesz szükség azokkal a labdarúgókkal, akik most pályára léptek és az NB II-es keret tagjai. "

Forrás: beol.hu

 
2014.07.18.
maglodtc.hu
FELNOTT
Maglód: "Mini Torna "
 

A felkészülési idoszak elso megmérettetése következik szombaton. A Kertész Károly Stadionban 16:30-tól három csapat részvételével egy mini tornára kerül sor.

A tornán rajtunk kívül az elozo szezonban az NB II-tol búcsúzó, nagy múltú Tatabánya FC és a Pest megyei II. osztály, déli csoportjában bronzérmes Pereg SE Kiskunlacháza csapatai fognak pályára lépni. Utóbbi egylet legyozése kötelezonek tunik, míg a Bányászé bravúrszámba menne. A mérkozések 2 x 30 percesek.

2014.07.19. szombat 16:30, Mini torna:

résztvevo csapatok:

- Maglódi TC

- Tatabánya FC (NBIII)

- Pereg SE (Megyei II. o)

 
2014.07.18.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Döntetlennel kezdtük a felkészülést"
 

Elso nyári edzomérkozésén a Csepel otthonában lépett pályára a DMTK.

Csapatunkban több próbajátékos is lehetoséget kapott, így a megszokottól eltéro összeállításban kezdtük meg a találkozót.

Az elso lehetoség a Csepel elott adódott, de Szemán 20 méteres szabadrúgása elkerülte a kaput.

A 19. percben Gacsal játszott Kovacsik elé, akinek 23 méteres lövése a felsolécen csattant.

Nem sokkal késobb Gyatyel kétszer is bravúrral hárított, a 38. percben viszont a DMTK szerzett vezetést. Ekkor Lengyel adott középre jobbról, az érkezo Kovacsik pedig a hosszú sarokba helyezett. 0-1

A 48. percben egy szép támadás végén egyenlíthetett volna a Csepel, ám az utolsó passz elott lesen állt a hazai csatár.

Négy perccel késobb Rebecsák lott a kapu mellé, válaszképp pedig Kreisznek kellett egy próbálkozást hatástalanítania.

A 62. percben Juhász kapott labdát a tizenhatosunkon belül és egy cselt követoen a jobb alsó sarokba gurított. 1-1

Tíz perccel késobb büntetohöz jutott a Csepel, amit Kemény magabiztosan értékesített. 2-1

A 75. percben Juhász szabadrúgása a felso lécet találta el. A 78. percben Ablonczy tekert fölé szintén szabadrúgásból.

A 81. percben Ablonczy közeli lövését még hárította Nagy Z., ám az utolsó percben már o is tehetetlennek bizonyult, amikor Pokorádi szöktette Geigert, aki egy szép cselt követoen a hálóba tüzelt. 2-2

A következo napokban suru lesz a csapat programja, mert pénteken 18 órától hazai pályán a Bugyival, míg szombaton 10 órától idegenben a Vecséssel méri össze erejét az együttes.

Csepel FC – Dunaharaszti MTK 2-2 (0-1)

Csepel, 100 nézo

DMTK: Gyatyel (Kreisz 46.p), Lázár Sz., Rétsági, Lázár T. (Dankó J. 65.p), Dabasi (Varga V.), Lengyel (Kiss G. 46.p), Gacsal (Ablonczy 46.p), Haciglu (Pokorádi 46.p), Nagy N. (Rebecsák 46.p), Kovacsik (Geiger 46.p), Miholics (Mészáros 46.p)

Gólszerzok: Juhász L. 62.p, Kemény 72.p ill. Kovacsik 38.p, Geiger 90.p

 
2014.07.17.
szegedma.hu
FELNOTT
Szeged: "Labdarúgás: ceglédi döntetlent hozott a SZEOL elso meccse"
 

Lejátszotta elso edzomérkozését az NB III küzdelmeire készülo SZEOL SC Szeged, Tóth Ákos tanítványai a másodosztályú Cegléd otthonában döntetlenre végeztek.

Az elso felvonás hazai fölényt hozott, ráadásul a Pest megyei alakulat egy szegedi védelmi zavart kihasználva a vezetést is megszerezte. Fordulás után Beretka Péter meglepte a vendéglátók kapusát egy 23-24 méteres lövéssel, de a Cegléd egy szöglet utáni fejessel ismét elonyt harcolt ki magának. Végül a kameruni légiós, Joseph Martial Ngalle talált be egy végig kijátszott akció után, kialakítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

A SZEOL-ban a frissen igazolt Faragó Béni és Forró Attila mellett több próbajátékos, így Busa Bence, egy szerb játékos, Bjedov, illetve a Tisza Volánt 2007-ben elhagyó, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei másodosztály elmúlt szezonjában 28 fellépésén 52 gólig jutó Bata Csongor is pályára lépett.

Felkészülési mérkozésen:

Ceglédi VSE – SZEOL SC Szeged 2-2 (1-0)

SZEOL: Garamvölgyi – Buzási, Bjedov, Grünvald, Faragó Bé., Puskás, Ngalle, Kulacsik, Bata, Beretka, Faragó Be. Csere: Kormányos, Mucsi, Busa, Forró. Vezetoedzo: Tóth Ákos.

Szegedi gól: Beretka, Ngalle.

Tóth Ákos: „Az elso felkészülési mérkozésünk teljes mértékig pozitív érzéseket vált ki belolem. Bár az elso félidoben érzodött még némi megilletodöttség a csapaton, hiszen egy hónappal ezelott még két osztálynyi különbség volt a két fél között. A második játékrészben azonban belejöttünk a ritmusba, a játék bizonyos elemeiben még talán többet is mutattunk, mint a Cegléd. Jók a benyomásaim a látottak alapján, de nem szabad elfelejteni, hogy ez még csak egy edzomérkozés volt. Mindemellett ilyen találkozókra van szükségünk ahhoz, hogy az NB III rajtjáig felvegyük azt a tempót, ami oda kell.”

A SZEOL SC további mérkozései a felkészülési idoszakban:

Július 19., szombat 11.00: Békéscsaba Elore FC – SZEOL SC
Július 23., szerda 18.00: Kecskeméti TE U21 – SZEOL SC
Július 30., szerda 18.00: Baja – SZEOL SC
Augusztus 2., szombat 11.00: Orosháza – SZEOL SC
Augusztus 6., szerda 18.00: SZEOL SC – Hódmezovásárhely FC
Augusztus 9., szombat 17.00: Semjénháza – SZEOL SC MK mérkozés

 
2014.07.17.
fociakobon.hu
FELNOTT
JÁTÉKOSSORS. Szappanos Péter Dunaharaszti után NB II-es csapatnál bizonyíthatja tudását
 

Próbajátékon vesz részt. Ez a hivatalos megfogalmazás Szappanos Péterrel kapcsolatban. Az NB III, Közép-csoportjának élmezonyében végzo Dunaharaszti MTK 23 éves kapusa a napokban az NB II-es ZTE együttesével gyakorol.

Abból a 44 pontból néhányat neki köszönhet a DMTK. Nem véletlenül, ugyanis Króner Péter, a hatodik helyen végzo Pest megyei gárda szakvezetoje 29 bajnokin számított a kapus szolgálataira, s csak az utolsó, Soroksár elleni, 4–2-re elveszített hazai találkozót hagyta ki, miután a tréner lehetoséget kívánt adni a szintén jó képességu és felépítésu Gyatyel Norbertnek is. Jelzésértéku, hogy Szappanos Péter lett csapata legjobbja, legalábbis a számok ezt bizonyítják. A Sportszelet címu lap 31. számában megjelent játékosrangsorból ugyanis az derül ki, hogy az edzoje által adott érdemjegyek alapján összetettben 6.13-as átlaggal a 48. helyen zárt a labdarúgó. (Csupán érdekességként jegyezzük meg, hogy az élen Lisztes Krisztián, az aranyérmes Soroksár kituno, egykori válogatott középpályása végzett 6.85-tel.) A kapusrangsorban elért negyedik pozíció pedig önmagáért beszél, jelzi a benne rejlo potenciált.

No de térjünk vissza a ZTE-hez, hiszen az immár Lorincz Emil korábbi pécsi (másod)edzo által irányított társulat július 13-án, vasárnap utazott Murauba, és az edzotábor megkezdése a hétfo délelotti tréning után este gyakorlómeccsel folytatódott. A zalaiak az osztrák harmadosztályú Kapfenberg II.-vel játszottak, a ZTE összeállítása az NB II légkörébe Tatabányán már beleszagoló Szappanos Péter nevével kezdodött. A magyar alakulat péntek délután tér haza, de hogy nincs megállás, azt jelzi, hogy szombat délelott már a szintén NB II-es Szolnoki MÁV-ot látja vendégül. Ha a sors is úgy akarja, Szappanos Péterrel a kapujában.

 
2014.07.17.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Soroksár: "Egy gyozelem és egy vereség a szerdai mérleg"
 

Soroksár SC - REAC 2-3

Soroksár SC: Kurucz (Rácz) - Vass, Balasko, Gyurácz, Sillye - Erdei (Kincses), Tóbiás - Ferkó, Hodgyai, Szabó - Kocsis D.

Gól: Kocsis D. (2)

ESMTK - Soroksár SC 0-1

Soroksár SC: Miski - Simíta, Pandur, Urbán, Pintér - Lisztes, Lannert - Kovács, Nyilas, Péter A. - Lovrencsics.

Gól: Lovrencsics

Varga Attila vezetoedzo: " Sok az új játékos a keretben és kevés idot töltöttünk még együtt, ez foleg az elso mérkozésen ütközött vissza! Sokat kell még dolgoznunk és lépésrol lépésre javulni fogunk! "

 
 
2014.07.17.
www.blse.hu
FELNOTT
Baja: "Ha egy irányba evezünk, hajónk biztosan célba ér!"
 

Mialatt Brazíliában a világ legjobb futballistái jobbnál jobb mérkozésekkel örvendeztették meg a focibarátokat, klubszinten, a háttérben már javában zajlott-zajlik a felkészülés a következo bajnoki idényre. Európa nagy egyesületei óriási pénzekért vásárolnak játékosokat, itthon hamarosan megnyitja kapuit a Ferencváros új stadionja, Baján pedig megkezdte felkészülését fiatal csapatunk az NB III. Közép-csoport küzdelmeire. Errol is beszélgettünk Búcsú Lajos elnökkel.

- Elnök úr, kinek szurkolt a VB-n?

- Nem titkolom, hogy kedvenc játékosomat Lionel Messinek hívják, így magától értetodoen az argentin csapatért szorítottam. Sajnálom, hogy nem ok nyertek, de elismerem, az egész tornán a legérettebb csapatjátékot bemutató Németország megérdemelten jutott fel a futballvilág csúcsára.

- Térjünk vissza határainkon belülre! Nem kapott nagy sajtónyilvánosságot az a megállapodás, amelyet néhány hónapja az ország legnépszerubb klubjával, a Ferencvárossal kötöttek. Megosztana néhány részletet ezzel kapcsolatban az olvasókkal?

- Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy létrejött ez a szerzodés, amelynek köszönhetoen a Regionális Torna júniusi bajai záró rendezvényén már két ferencvárosi utánpótlás csapatot is köreinkben üdvözölhettünk. A lényeg: együttmuködés a szakmai munkában, az utánpótlás korosztályokban, tapasztalatcsere a szakemberek között, oda-vissza mérkozések szervezése. A Ferencváros vezetoi tanácsaikkal, javaslataikkal segítséget nyújtanak nekünk a BLSE napi muködésében is. Természetesen az együttmuködési megállapodás még sok pontot tartalmaz, egy biztos: a bajai labdarúgás csak profitál belole.

- Ugorjunk kicsit vissza az idoben! Hogyan értékeli az elmúlt bajnoki szezont?

- Kezdjük talán egy mindennél „beszédesebb” számadattal: a felnott csapattal együtt 227 labdarúgó versenyzett a 2013-14-es szezonban a BLSE korosztályos csapataiban. Azt hiszem, ez már önmagában is óriási siker! Edzoink kiváló munkájának köszönhetoen ünnepelhettünk bronzérmes – U15 – és bajnokcsapatot is – U17 – az MLSZ által szervezett NB II-es területi utánpótlás bajnokságban. Szépen szerepeltek kispályás csapataink is a BLSE Regionális Tornáján, U10-es csapatunk például elso helyen végzett. A „BLSE-piramis” csúcsán lévo felnott csapatunk 9. helyen zárt az NB III. Közép-csoportjában. Vannak tehát szép eredményeink, ezekre mindannyian büszkék lehetünk, hiszen van mire építkeznünk.

- Magától értetodik a következo kérdés: hogyan tovább?

- Felnott csapatunk megszerezte az NB III-ban való induláshoz szükséges MLSZ-licencet, így hosszú tárgyalásokat követoen az elnökség, a bajai labdarúgásban szerepet vállaló szakemberek, és a városi sporttanácsnok közösen határozott úgy, hogy a városnak szüksége van NB III-as focira! Osztottunk, szoroztunk, egyeztettünk, és végül úgy döntöttünk, hogy a tavalyi csapatra támaszkodva, bajai fiatalokat beépítve nekivágunk újra az NB III-nak. Nevezésünket elfogadta az MLSZ, így aztán július 14-én meg is kezdodhetett a felkészülés.

- Megtudhatunk részleteket a csapat összetételérol, az edzo személyérol, a létesítményekrol?

- Kezdjük a végén. Létesítményeinket 2014. július elsejétol Baja Város Önkormányzata muködteti tovább. Bérleti szerzodésünk lejárt, az elnökség úgy határozott, hogy nem újítja meg. Az átadás – átvétel rendben megtörtént. A város részérol a Kommunális és Szolgáltató Kft. végzi a konkrét feladatokat. Kapcsolatunk korrekt, bírjuk azt az ígéretet, hogy egyesületünk életében megmarad a folytonosság, vagyis lesznek pályáink, a megszokott módon továbbra is dolgozhatunk a Vasváriban, illetve a Petofi-szigeten. Mint említettem, a felnottek már el is kezdték a munkát, és napokon belül utánpótlás együtteseink is megkezdhetik a felkészülést. Edzo. A BLSE szakmai igazgatója vette át a felnott csapat irányítását. Evanics Zoltánról van szó. Azt hiszem, az o személye mindannyiunk számára megnyugtató megoldás ezen a poszton. Biztosan távozott a keretbol: Zsók József, Turcsik Tamás, Illés Dániel, Tóth Dániel, Csányi Péter, Kirchner Krisztián, Mucsi Zsolt, Kiss Benedek, Faller András és Kiss Attila. Tárgyalunk még Hajnal Gáborral, Princz Gilberttel, Pigay Bencével, Orsós Csabával, Hangya Lászlóval és Szöllosi Tamással. Marad a BLSE-ben: Kámán Zoltán, Rónai Antal, Sibinger Dávid, Túri István, Tóth Milán, Szabó Szilárd, Pintér Roland. Csatlakozott a felnott kerethez az U21es csapatból: Fehérvári Patrik, Martalics Bence és Nkubitó Dávid. Valószínuleg nálunk játszik Gombás László és Knap Tamás.

- Mi az elvárás a csapattal szemben?

- Erre a kérdésre a rövid válasz: a bennmaradás. Vannak tehetséges fiataljaink, íme a lehetoség: kipróbálhatják magukat NB III-ban. Optimista vagyok, szerintem megállják a helyüket!

- Mikor kezdenek az utánpótlás csapatok?

- Ezekben a napokban dol el, hogy milyen struktúrában folytatjuk az utánpótlás nevelést. Azt gondolom, a tényleges munkát augusztus 4-én, hétfon kezdhetik majd meg a csapatok.

- Elnök úr többször említette az elnökséget. Kikbol áll jelenleg ez a testület?

- Elnökségünket a júniusi tisztújítás óta a következo hét fo alkotja: Csontos Attila, Zomborcsevics Mátyás, Evanics Zoltán, Nagy Elod, Urlauber Ferenc, Kovács István és jómagam.

- Végül – de nem utolsó sorban – egy megkerülhetetlen kérdés: milyen állapotban van a BLSE költségvetése?

- Nem titkolom, hogy vannak nehézségeink, de – mint már említettem – optimista ember vagyok. A TAO-s és a városi pályázatunkat is rendben benyújtottuk. Bízunk mindketto pozitív elbírálásában! Akinek manapság van némi rálátása egy sportegyesület életére, tudja, nem könnyu megteremteni a biztonságos muködés anyagi feltételeit. Vannak támogatóink, nekik ezúton is köszönöm a segítséget! Ahogyan a beszélgetés elején is említettem, közel 230 focistáért vállalunk felelosséget, ami gyönyöru feladat és óriási kihívás!

- Lehet már tudni valamit a sorsolásról?

- Az MLSZ még nem készített sorsolást, de amint elkészül, természetesen azonnal szurkolóink rendelkezésére bocsátjuk. Reményeink szerint hazai pályán kezdünk, talán augusztus 16-án. Elotte, augusztus 9-én kupamérkozésre utazunk Jászfényszarura. Utaltam már rá, nagyon fiatal, de zömében bajaiak alkotta, és kelloen lelkes gárdával vágunk neki a 2014-15-ös pontvadászatnak. Arra kérem szurkolóinkat, és mindenkit, aki valamennyire is szívén viseli a bajai labdarúgás sorsát, hogy jöjjön ki a mérkozéseinkre, és türelemmel biztassa játékosainkat! Nem vagyunk könnyu helyzetben, de ha egy irányba evezünk, hajónk biztosan célba ér!

 
2014.07.16.
szegedma.hu
FELNOTT
Szeged: "Labdarúgás: gozerovel készülnek a SZEOL SC NB III-as riválisai"
 

Július 8-án ismerté vált az NB III-as labdarúgó bajnokság 2014/2015-ös idényének csoportbeosztása. A SZEOL SC Szeged csapata a közép csoportba nyert besorolást ahol ellenfelei is gozerovel készülnek a bajnoki rajtra.

Nincs igazán oka a panaszra a SZEOL SC vezetoinek, hiszen az NB III csoportbeosztásai után kiderült, hogy talán a közép csoport tunik a három közül a “legkellemesebb” küzdotérnek. Az NB III mindhárom csoportjába került egy-egy NB II-bol kiesett csapat. A közép csoportba besorolt Kozármisleny FC – foleg a korábbi pécsi kistestvér szerep megszunésével – közel sem tunik erosebbnek, mint a keletre besorolt Kisvárda, vagy a nyugatra került Tatabánya. A közép csoport elmúlt idényének két eros gárdája is elkerült innen, hiszen a harmadik helyen végzett Honvéd-MFA keletre, míg az ötödik helyen záró Rákosmenti KSK nyugatra nyert besorolást. Az elozoek miatt az a furcsa helyzet állt elo, hogy a közép csoportban a legerosebb gárda a negyedik helyen végzett Videoton II. lett. Most az elmúlt évi erosségi sorrend elso öt gárdájáról igyekeztünk minél több információt összegyujteni.

 

Kozármisleny FC (NB II-bol kiesett)

Az NB II-tol búcsúra kényszerült baranyai csapatnál a portugál Eduardo Almeida helyét segítoje, Németh Zsolt vette át a vezetoedzoi poszton. A klub tulajdonosa, a közelmúltban a PMSC ügyvezetojeként is dolgozó Feleki Attila és az új vezetoedzo is azt vallja, hogy a játékoskeret kialakításánál elsosorban a helyi kötodésu labdarúgókra kívánnak építeni és velük megvalósítani egy tisztes helytállást a harmadik vonalban.

A Kozármisleny NB II-es csapatának keretébol nyolc játékost (Sólyom Csaba, Molnár Péter, Fenyvesi Olivér, Cziráki Attila, Szabó Balázs, Nagy Erik, Nagy Krisztián és Fellai József) sikerült megtartania a klub vezetésének, így jelentos erofeszítéseket kellett tenniük a keret feltöltése érdekében. Az már biztos, hogy a kölcsönben szerepelt játékosok közül Schmidt Zsolt (BKV Elore) és Tóth Adrián (Komló) visszatér a klubhoz. Szintén visszatér a csapathoz a mislenyiek legendája, Lauer Norbert is, aki pályafutása alatt 334 alkalommal öltötte fel a mislenyiek mezét és ezalatt 170 gólt szerzett. A játékos a legutóbbi bajnokságban a megyei bajnokságot nyero és ezzel szintén az NB III közép csoportjában induló Szentlorinci SE csapatát erosítette, ahol mind a 30 bajnokin pályára lépett és 22-szer volt eredményes. A keret további feltöltésénél már elsosorban a fiatalokra számítanak a mislenyi vezetok. A klub II. osztályú bajnokságot nyert U-21-es csapatából Valkovics Dávid (1996), Reitz Barnabás (1995), Czifra Viktor (1994) és Tar András (1994) került a felnott keretbe, míg az új igazolások közül négy fiatal – Erdos Sándor (1993), Domonkos Csaba (1993), Szabó Péter (1994) és Szívós Alexander (1994) – kerül a PMFC csapatától Kozármislenybe. Németh Zsolt tervei szerint még 2-3 igazolást terveznek, elsosorban középso védot és befejezo csatárt keresnek a próbajátékosok között.

A Kozármislenyiek június 30-án kezdték a felkészülést és július 9-én már le is játszották elso felkészülési találkozójukat amelyen a Molnár – Domonkos, Fellai, Tar (Cziffra), Valkovics (Szabó P.), Nagy E., Fenyvesi, Lauer (Reitz), Nagy K., Cziráki (Várda), Tóth A. (Imro) összeállítású együttes igen figyelemre méltó, 1-1-es döntetlent ért el az NB I-es PMFC ellen. A hírek szerint a vendég pécsiek ugyan többet támadtak és jónéhány helyzetet kihagytak, így a hazaiak Nagy Erik 18 méteres lövésével vezetést szereztek. Szünet után a PMFC Mohl Dávid büntetobol lott góljával egyenlített, de a szervezetten, masszívan és jól játszó kozármislenyiek ellen a gyoztes telálatot már nem sikerült megszerezniük. A napi két edzéssel készülo mislenyiek legközelebb július 12-én Nagyatádon lép pályára a gárda.

 

Videoton FC II. (közép csoport 4. helyezett)

Az NB I-es együttes tartalék csapatáról alig-alig szivárog ki információ. Az NB III-as versenykiírás szerint: “Az NB I-es sportszervezetek tartalékcsapataiban 1993. január 1 után született játékosok szerepelhetnek. Az 1993. január 1 elott született labdarúgók közül az adott fordulóban maximum 4 játékost lehet nevezni az NB III-as bajnoki mérkozésre, amelybol egy csak kapus poszton szerepelhet.” A fentiek miatt biztosra veheto, hogy a fehérváriak tartalék gárdája rendkívül fiatal összetételu lesz, amelyhez kiváló alapot biztosíthat a 2013/2014-es bajnoki évben az I. osztályú U-21-es küzdelemben bajnoki címet nyero együttes.

 

Dunaharaszti MTK (közép csoport 6. helyezett)

A harasztiak is megkezdték a felkészülést, amelyben hét felkészülési találkozó szerepel. A DMTK legeloször július 16-án 18 órakor a nyugati csoportban szereplo Csepel FC otthonában lép pályára, majd július 18-án 18 órakor a Bugyi együttesét fogadja. Egy nap múlva, délelott 10 órakor már Vecsésen lesz fellépése a harasztiaknak, majd július 22-én 18 órakor az MTK U-21-es korosztálya látogat Dunaharasztiba.

 

Várfürdo-Gyulai Termál FC (közép csoport 7. helyezett)

A Romániába visszatéro Popovics Pál helyett az eddig a gyulai utánpótlásban dolgozó Szekeres Lajos kezébe került a karmesteri pálca a fürdovárosban. A csapattól távozott a két román légiós, Dragan Claudiu és Razvan Fritea, máshol folytatják játékos pályafutásukat a Zádori testvérek, valamint Repisky Dániel is.

Visszatér a csapathoz Tótkomlósról Bagyinszki Attila és Gyulára igazol Méhkerékrol Ruzsa László. Az új vezetoedzo a klub utánpótlásából 4-5 fiatalra már a felnott keretben számol és további 4-5 új igazolást tervez. A csapat elso felkészülési mérkozésére július 12-én 10 órakor kerül sor, amikor a megye reprezentatív csapata, az NB I-es álmokat dédelgeto Békéscsabai Elore 1912 SE látogat Gyulára.

 

Orosháza FC (közép csoport 8. helyezett)

A hét elején heti öt edzéssel megkezdte a felkészülést az orosházi együttes is, amelynél az egyelore távol levo Kvasznovszky József helyett Makra Zsolt vezényli az edzéseket. A keret nagy része együtt maradt, amelyet mindenképpen elorelépésnek tartanak az OFC vezetoi az elmúlt évekhez képest. A hírek szerint távozik Orosházáról két megyénkbol származó labdarúgó, Csák Zoltán és Márki Kornél és alacsonyabb osztályban folytatja a játékot a csapat egyik gólvágójának számított Baranyai Béla is. A távozókat a legutóbb a Monori SE csapatában játszott ex-szegedi Szélpál László és az Orosházi Rákóczi Vasas csapatától érkezo Bozsóki Dániel pótolhatja, de az orosháziak is terveznek további erosítéseket, a próbajátékosokat a felkészülési mérkozések során tesztelik majd. Az OFC eloször július 19-én 10 órakor a Tótkomlósi TC-t fogadja, majd július 23-án 18 órakor Gyulán, a Szeged 2011 GA ellen lép pályára, július 26-án délelott pedig a Kondorosi TE látogat Orosházára.

 
2014.07.16.
www.honvedfc.hu
FELNOTT
Honvéd: "NBIII: Felkészülési meccs"
 

Felkészülési mérkozés

Bozsik Stadion

Bp. Honvéd/MFA – Diósdi TC 4-1 (1-1)

Gól: Prosser (2), Mensah, Karacs.

1. félido: Relu – Sundas, Dékány, Molnár, Tóth J. – Job, Sándor, Kapacina - Miskei, Traore, Mensah.

2. félido: Szemerédi – Erdos, Ionescu, Bora, Halmaghe – Gazdag, Koszta, Kapacina (Tóth B.) - Karacs, Prosser, Szabados.

Simon Miklós edzette NB III-as csapat tegnap lejátszotta elso felkészülési mérkozését. A mieink ellenfele az NB III Nyugati csoportjában szereplo Diósdi TC volt. A vendégek már az 5. percben megszerezték a vezetést. Sokat nem kellett várni a válaszra, mert Mensah a 12. percben kiegyenlített. A gyors gólváltást követoen a szünetig több gól már nem esett. A 2. félidoben Simon Miklós sort cserélt, csak Kapacina Valér maradt a pályán. A 49. percben Karacs talált a hálóba, majd a hajrában Prosser duplázott, így a Honvéd/MFA magabiztos gyozelmet aratott.

 
2014.07.16.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozések: szerdai eredmények - Frissítve!
 

A harmadikvonal.hu megpróbál minél több felkészülési mérkozés eredményérol tájékoztatást adni Olvasóinak. Természetesen biztosan akad olyan találkozó, amelyrol mi sem tudunk, ezért, ha Önöknek van friss eredményük és gólszerzojük saját csapatuk meccsérol, akkor megkérjük küldjék el nekünk azt, a harmadikvonal@gmail.com email címre vagy írják meg hozzászólásként. A segítségüket elore is köszönjük. Lentebb olvashatóak a hétközi eredmények!

Kedden játszották:

Balmazújváros - Cigánd 4-2
Gólszerzok: Müller, Batizi-Pócsi, Kónya, Belényesi ill. Roszel, Csík

Szerdán játszották:

Jászberény - Hatvan 4-3
Gólszerzok: ? ill. Surányi, Czibolya, Ficsor

Tiszaújváros - Mád 1-1
Gólszerzok: Reinaldo ill. Kónya

Kisvárda - Hajdúböszörmény 3-0
Gólszerzok: Hegedus, Brankovics, Módis

Budapest Honvéd-MFA - Diósd 4-1
Gólszerzok: Prosser 2, Mensah, Karacs ill. ?

Kazincbarcika - Tállya 2-1
Gólszerzok: Krajnc, Németh B. (öngól) ill. Orosz

Csepel - Dunaharaszti 2-2
Gólszerzok: Juhász L., Kemény ill. Kovacsik, Geiger

ESMTK - Soroksár 0-1
Gólszerzo: Lovrencsics

Kozármisleny - PMFC U21 2-2
Gólszerzok: Puskás, Fenyvesi ill. ?

Cegléd - Szeol SC 2-2
Gólszerzok: Markó, Szabó M. ill. Beretka, Ngalle

Vác - Pénzügyor 5-0
Gólszerzok: Pölöskei 2, Gulyás, Rusvay, Nagy

Dorog - Szigetszentmiklós 1-1
Gólszerzok: Skita ill. ?

Öttevény - Mosonmagyaróvár 0-0

Soroksár - REAC 2-3
Gólszerzok: Kocsis D. 2 ill. ?

 

 
2014.07.15.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülés mérkozések - FC Dabas NBIII Felnott
 

A Honti József irányította FC Dabas NBIII-as felnott csapatának tervezett felkészülési mérkozéseinek listáját az alábbi táblázatban tekinthetik meg.

dátum
Idopont
program
2014.07.12.
Szombat, 10:00
FC Dabas - Soroksár SC
2014.07.19.
Szombat, 9:30
FC Dabas - FC Dabas II
2014.07.23.
Szerda, 18:30
FC Dabas - Veresegyház VSK
2014.07.26.
Szombat, 18:00
Vecsés FC - FC Dabas
2014.07.30.
Szerda, 18:00
FC Dabas - Diósdi TC
2014.08.02.
Szombat, 20:00
Vasas SC - FC Dabas
2014.08.05.
Kedd, 17:30
MTK Budapest - FC Dabas
2014.08.06.
Szerda, 18:00
Pilis LK - FC Dabas
2014.08.09. Szombat FC Dabas - ESMTK
(Magyar Kupa 1.forduló)
 
 
2014.07.15.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülés mérkozések - FC Dabas II
 

Kucsák István csapata is elkezdte a felkészülést a soron következo bajnoki szezonra. Az alábbi listán az o felkészülési menetrendjüket tekinthetik meg.

dátum
Idopont
program
2014.07.19.
Szombat, 9:30
FC Dabas - FC Dabas II
2014.07.26.
Szombat
Deli Attila Emléktora - Gyón
2014.07.27.
Vasárnap
Deli Attila Emléktora - Gyón
2014.07.30.
Szerda, 18:30
FC Dabas II - Tököl VSK
2014.08.02.
Szombat, 17:00
Pilis LK - FC Dabas II
2014.08.06.
Szerda, 18:00
FC Dabas II - Inárcs
 
 
2014.07.15.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Megvannak a Magyar Kupa 1. fordulójának párosításai
 

Kedden kora délután kisorsolta a Magyar Labdarúgó Szövetség a Magyar Kupa 1. fordulójának párosításait. 

A Magyar Kupa lebonyolítása változott az elozo években megszokotthoz képest, ezúttal már az 1. körben bekapcsolódnak a sorozatba az NB II-es és NB I-es csapatok. Az augusztus elso hetében rendezendo elso fordulóban a felsoházban szereplo 128 együttes 64 párt alkot, a párharcok egy mérkozésen dolnek el (döntetlen esetén 2x15 perc hosszabbítás következik, majd tizenegyesekkel dol el a továbbjutás). Az elso két fordulóban élvonalbeli csapatok nem játszhatnak egymás ellen, minden esetben az alacsonyabb osztályú együttesek lesznek a pályaválasztók.

Az egy mérkozésen eldolo összecsapásokat augusztus 9-én vagy 10-én játsszák majd le a csapatok.

Íme az NB III-as csapatokat érinto párosítások:

Dorogi FC - Szombathelyi Haladás (NB I)

Tolle UFC Szekszárd - DVSC-TEVA (NB I) 

BSC 1924 - Újpest FC (NB I)

Orosháza FC - Dunaújváros (NB I) 

Felsotárkány SC - Paksi SC (NB I)

Szentlorinci SE - MTK (NB I)

Tarjándorog (megyei I.) - Veszprém FC

Jászfényszaru (megyei I.) - Bajai LSE

Csepel SC - Létavértes SC'97 

Kótaj (megyei I.) - REAC

Babócsa (megyei I.) - Kazincbarcika 

Semjénháza (megyei I.) - SZEOL SC

Voyage SC (megyei I.) - Gyulai Termál FC 

Pétervására SE (megyei ?) - BKV Elore

FC Dabas - ESMTK 

Celldömölki VSE (megyei I.) - Sárvár FC

Sárosd (megyei I.) - Futura Mosonmagyaróvár

Veresegyházi VSK - Bölcskei SE

Tököl VSK (megyei I.) - Kisvárda 

Gyöngyösi AK (megyei I.) - Putnok FC 

FC Hatvan - Csákvár (NB II) 

Mórahalom VSE (megyei I.) - Maglódi TC

Dunaharaszti MTK - Békéscsabai Elore (NB II) 

Cigánd SE - SZTK-Erima (NB II)

Kunszállás (megyei I.) - Rákosmente KSK

Iváncsa (megyei I.) - Hajdúböszörmény

Nagykáta (megyei I.) - Balatonfüred 

Kisújszállás (megyei I.) - FC Tiszaújváros 

Tatabánya FC - Szeged 2011 (NB II)

Kozármisleny - Diósdi TC

Nagyatádi FC - Répcelaki SE (megyei I.) 

Nyírbátor FC - Vác FC 

Újbuda FC - ZTE (NB II)

Tata (megyei I.) - Salgótarjáni BTC

Monori SE - Balmazújváros (NB II) 

Forrás és fotó: mlsz.hu

 
2014.07.15.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
MONOR: HELYZETBEN. Hét edzomeccs a Balmazújváros elleni Magyar Kupa-találkozóig
 

Már javában edz az NB III, Közép-csoportjában 29 ponttal a 13. helyen végzo, az új évadban ugyancsak az NB III, Közép-csoportjába besorolt, nem mellékesen a nyáron edzováltáson átesett Monor, amely szerdán este fél héttol lejátssza elso felkészülési találkozóját is.

Kispesti kötodésu szakember váltott kispesti kötodésu szakembert. Ahogy arra fentebb már utaltunk, az eddigi (játékos-)edzo, Vezér Ádám helyét az új évadban Tóth Mihály veszi át. A korábbi kiváló kapust váltó egykori remek támadó legutóbb Jászapátin dolgozott, míg korábban Nagykorösön tevékenykedett (játékos-)edzoként. Tóth Mihály szerdán már be is mutatkozhat a helyi publikumnak, hiszen a Monor a szintén harmadosztályú Veresegyház VSK ellen játssza le elso nyári felkészülési mérkozését. A 18 óra 30-kor kezdodo összecsapás után legközelebb ugyancsak hazai pályán, szombaton 10 órakor a Pest megyei I. osztályú Tura VSK lesz az ellenfél. Nemes vetélytársakban nem lesz hiány – az elkövetkezo hetekben a Ceglédi Vasutassal, az Üllovel a Budapest Honvéd és az MTK U21-es egyletével, valamint a Biatorbággyal is meccselnek Csoke Istvánék –, ami egyáltalán nem baj, hiszen az MSE-t a Magyar Kupa 1. fordulójában az NB II-es Balmazújvárossal hozta össze a sors(olás). Márpedig egy jó eredménnyel – értsd: továbbjutás – Monoron is felhívná magára a figyelmet Tóth Mihály. Elvégre sikerekben annak idején Nagykorösön sem volt hiány.

 
2014.07.15.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
Megvannak a Magyar Kupa 1. fordulójának párosításai
 

A Magyar Labdarúgó Szövetségben hétfo délután elkészítették a Magyar Kupa 1. fordulójának sorsolását. Az élvonalbeli együttesek közül talán a Diósgyor járt a legrosszabbul, hiszen a DVTK a Vasas vendégeként lép pályára augusztus közepén.

Megannyi csemegét tartogat az elso kör, ha végigböngésszük a sorsolást. A Dabas–ESMTK vagy a Gyöngyös–Putnok csata különösen pikáns lehet, hiszen egykori vagy jelenlegi bajnoki riválisok csapnak össze egymással. A találkozók többségére az augusztus 9-10.-i hétvégén kerül sor, ám az NB I-es csapatok mérkozéseit várhatóan augusztus 13-án, szerdán rendezik.

A Magyar Kupa 1. fordulójának sorsolása:

Dorog–Haladás, Szekszárd–Debreceni VSC, Nyíradony–Kecskeméti TE, Budaörs–Újpest, Hévíz–Ferencváros, Szászvár–Pécsi MFC, Orosháza–Dunaújváros-Pálhalma, Vasas–Diósgyori VTK, Sopron–Gyori ETO, Soroksár–Lombard Pápa, Csorna–Budapest Honvéd, Felsotárkány–MVM Paks, Testvériség–Videoton, Szentlorinc–MTK, Andráshida–Puskás Akadémia, Kalocsa–Nyíregyháza Spartacus, Majos–Ceglédi Vasutas, Ónod–Siófok, Mezokovácsháza–Mezokövesd, Gyorszemere–Kaposvár, Taksony–Szolnoki MÁV, Körmend–Gyirmót, Hatvan–Csákvár, Gyulaháza–Ajka, Dunaharaszti MTK–Békéscsabai Elore, Cigánd–Szigetszentmiklós, Tatabánya–Szeged 2011 Grosics Akadémia, Újbuda–Zalaegerszegi TE, Monor–Balmazújváros, Sárisáp–Jászapáti, Taliándörögd–Veszprém, Jászfényszaru–Bajai LSE, Csepel–Létavértes, Kótaj–REAC, Püspökladány–Gyorsövényház, Babócsa–Kazincbarcika, Semjénháza–SZEOL SC-Szeged, Tevel–Csetény, Voyage SE–Gyulai Termál, Pétervására–BKV Elore, Balatoni Vasas–Fertoszentmiklós, Dabas–ESMTK, Celldömölk–Sárvár, Soltvadkert–Ebes, Sárosd–Mosonmagyaróvár, Veresegyház–Bölcske, Alsózsolca–Velence, Sajóbábony–Nagybajom, Tököl–Kisvárda, Gyöngyös–Putnok, Notincs–Szakoly, Mórahalom–Maglód, Kunszállás–Rákosmente KSK, Iváncsa–Hajdúböszörmény, Nagykáta–Balatonfüred, Ikarus–Kondoros, Kisújszállás–Tiszaújváros, Fuzfo–Vecsés, Kozármisleny–Diósd, Répcelak–Nagyatád, Nyírbátor–Vác, Tata–Salgótarjáni BTC, Himesháza–Csács, Szerencs–Komló.

 
2014.07.15.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Döntetlent játszott második edzomeccsén a Kozármisleny
 

A meccsen a hazai csapat szerzett vezetést, de Németh Zsolt gárdája jóval aktívabb volt, s végül ki tudott egyenlíteni.

A találkozón nem a legerosebb összeállításában játszó kozármislenyiek legközelebb szerdán lépnek pályára, ellenfelük a Pécs U21-es együttese lesz.

 
2014.07.14.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Idopont változás
 

A szerda estére tervezett Veresegyház elleni felkészülési mérkozést egy héttel késobb július 23-án játszák le a felek, így legközelebb szombat délelott lép pályára az FC Dabas NBIII-as kerete. Az ellenfél eloreláthatólag a Kucsák István irányította kettes csapat lesz. A találkozó kezdési idopontja 9:30.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.07.19. (szombat, 9:30)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - FC Dabas II

 
 
2014.07.14.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Heti edzésprogram
 

Csapat: FC Dabas NBIII felnott

Idopont: 2014.júl.14 - 2014.júl.20.

dátum
nap
program
2014.07.14.
Hétfo
Edzés: 18:00
2014.07.15.
Kedd
Edzés: 18:00
2014.07.16.
Szerda
Edzés: 18:00
2014.07.17.
Csütörtök
Edzés: 18:00
2014.07.18.
Péntek
Pihenonap
2014.07.19.
Szombat
2.Felkészülési mérkozés 9:30 (FC Dabas - FC Dabas II)
2014.07.20.
Vasárnap
Pihenonap
 
 
2014.07.13.
www.nemzetisport.hu
FELNOTT
NB II, felkészülés: a Csaba hármat, a Sori négyet vágott
 

A labdarúgó NB II csapatai is játsszák idény elotti felkészülési mérkozéseiket: a szombati programban a Békéscsaba 3–1-re, az újonc Soroksár 4–1-re gyozött.

NB II-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKOZÉSEI

Várfürdo-Gyulai Termál FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELORE 1–3 (1–1)
Gyula, 200 nézo. Vezette: Csonka

Békéscsaba, I. félido: Póser – Bényei, Kószó, Balog Zs., Juhász – Bagi, Hursány (Reznek) – Prasler, Kertész, Balázs – Szilágyi P. II. félido: Balogh T. – Vozár, Privigyei, Nagy, Jankovics – Pataki, Waritz (Füzy) – Antal, Király, Birtalan – Vólent.

Vezetoedzo: Zoran Szpisljak

Gólszerzo: Vincze (44.), ill. Szilágyi P. (25.), Birtalan (68.), Vólent (74. – 11-esbol)

Forrás: bmsextra.hu

Dabas–SOROKSÁR SC 1–4 (0–2)
Dabas

Soroksár SC: Nacsa – Simita (Kincses), Pandur (Vass), Urbán (Gyurácz), Pintér (Sillye) – Erdei, Lannert (Hodgyai) – Szabó (Kocsis), Nyilas, Kovács (Tóbiás) – Lovrencsics B.

Vezetoedzo: Varga Attila

A Soroks ár gólszerzoi: Szabó (23.), Lovrencsics B. (31.), Nyilas (65.), Kocsis (72.)

Forrás: soroksarsc.hu

 
 
2014.07.13.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Soroksár: Gyozelem az elso felkészülési mérkozésen
 

Dabas - Soroksár SC 1-4 (0-2)

Varga Attila vezetoedzo: Ahhoz képest, hogy a mérkozésterhelésen volt a hangsúly formás támadásokat vezettünk és szép gólokat rúgtunk. Fáradtan mozogtunk, de ez ilyenkor természetesen örömhír a stábnak!

Soroksár SC: Nacsa - Simita (Kincses), Pandur (Vass), Urbán (Gyurácz), Pintér (Sillye) – Erdei, Lannert (Hodgyai) - Szabó (Kocsis), Nyilas, Kovács (Tóbiás) - Lovrencsics.

Gólszerzok: 23' Szabó, 31' Lovrencsics, 65' Nyilas, 72' Kocsis

 
 
2014.07.12.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - Soroksár SC
 

Szombaton délelott lejátszotta elso felkészülési mérkozését az FC Dabas NBIII-as felnott csapata. A soron következo 2014/2015-ös szezonra készülo Honti csapat a tavalyi NBIII-as bajnok Soroksár SC-t fogadta hazai pályán. A vendégek a másodosztályra készülnek, így edzettségi állapotban, játékoskeretet/próbajátékosok számát tekintve is elölrébb járnak a dabasi csapatnál. Ez meg is látszódott a végeredményen. A mérkozést 4:1 arányban a Soroksár nyerte.

Hétfon tovább folytatódik a felkészülés dabasi részrol, szerdán pedig eloreláthatólag a Veresegyház ellen lépnek pályára Honti József fiai.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.07.12. (szombat, 10:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - Soroksár SC (1 : 4)

 
 
2014.07.12.
www.bmsextra.hu
FELNOTT
Egyelore „zsibvásárhoz” hasonlít a Termál FC öltözoje
 

Szerdán délután megtartotta elso edzését Szekeres Lajos, a Várfürdo-Gyulai Termál FC nemrégiben kinevezett szakvezetoje. A foglalkozáson 18 régi, új, illetve régi-új labdarúgó végezte az átmozgató gyakorlásokat, amit egymás közti játék zárt.

Még mielott kifutott volna a társaság a zöld gyepre, Gajda Róbert alpolgármester részérol rövid tájékoztató hangzott el a bajnokságot illeto tervekrol. Az elképzelések szerint, az új bajnokságban eros középcsapat kialakítása a terv, hasonlóan az elozo évhez. A folytatásban a klub utánpótlás vonalából elolépo vezetoedzo, Szekeres Lajos vázolta fel szakmai elképzeléseit és a felkészülés menetét. Ebbol kiderült, hogy a vasárnapok kivételével minden nap edzés, vagy tesztmeccs szerepel a programban. Kivételt képez ez alól a jövo hét, amikor napi két eronléti foglalkozás keretében gyujtik az erot a gyulai labdarúgók.

Az öltözoi padsorok arról árulkodtak, hogy a keretben jelentos vérátömlesztés lesz a rövid holtidoben. Tucatnál is több játékos hiányzott átmenetileg, vagy végleg, és több új, illetve korábban már a csapatnál megforduló labdarúgó tunt fel. Kezdjük a távol lévokkel, és a távozókkal, mivel egyelore ez a lista lényegesen hosszabb. Nyaralás miatt csak pénteken csatlakozik a keretben Bálint Balázs, Kovács Tibor, valamint a Tótkomlósról visszatéro Bagyinszki Attila. A román Fritea és Dragan mellett eligazolnak a Zádori testvérek, miként távozik a kapus, Marton Zoltán, a külföldön munkát vállaló Kondoros Dániel, a féléves külföldi iskolai gyakorlatra utazó Kristóf Gergo, az tanulmányait Szegeden folytató Sós Máté és a Méhkerékre szerzodo Repsiky Dániel, Vígh Norbert duó. Nem tisztázott még Dócza Gábor sorsa, aki az Elorével kezdte meg a felkészülést, de ott igen komoly konkurenciaharc folyik, ezért nagyon oda kell tennie magát, hogy megvethesse a lábát.

Az érkezési oldalon egyelore lényegesen rövidebb a lista. A már említett Bagyinszki mellett szintén visszatér a klubhoz Csabacsudrol a kapus, Harman József Ákos, Kondorosról a góleros középpályás, Nagy Gergely, Felsotárkányból pedig a támadó Laurinyecz Ákos. A szomszédos Méhkerékrol érkezett a megye I. osztály góllövolistájának második helyezettje, Bondár Attila, valamint próbajátékon lévo klubtársa, Ruzsa László. Rajtuk kívül az elso foglalkozáson ott volt még két nagyszalontai akadémista, a helyi Libertybol, de az egyikük kimerültségre hivatkozva már haza is tért. Az átigazolások tekintetében jócskán akad függoben lévo ügy. Ilyen például a külföldi munkavállalásból hazatéro Wéber Lászlóé, aki Gyulán vagy Kondoroson köthet ki, és kérdéses a Monorról érkezo Szélpál László további sorsa is. A keret néhány elorés kölcsönjátékossal válhat teljessé, amint a lila-fehéreknél véglegesítik az oszi csapataikat.

Bakulya Mihály

 
2014.07.12.
www.nb3.hu
FELNOTT
Az elátkozott NB III
 

Azért csodálatos ez a mennyei magyar harmadosztály. De tényleg. Az ember csak kapkodja a fejét és próbálja nyomon követni a történéseket. A bajnokság közben nyilván elsosorban azt, hogy ki akar feljutni és ki küzd a kiesés ellen. Ez persze a dolgok normális része, ezt teszik a szurkolók más osztályokban, de még más országokban is. Az is hagyján, hogy néhány csapat a bajnokság közben bedobja a törölközot (Eger), néhány másik pedig megváltásként várja a bajnokság végét – Komló, Ebes, Jászapáti, és valószínuleg a Veresegyház-FTC II duó. Amikor vége a bajnokságnak – pontosabban pár fordulóval elotte – kiderül, hogy a bajnok (Keleten a Létavértes) hiába lesz bajnok, mert “elfelejtett” nevezni. Sot, nem hogy NB II-es nem lesz, hanem még NB III-as sem. Mindegy, van helyette más, nosza NB II-t Szegednek! Utána már csak azon kell izgulni, hogy fel lehet-e tölteni a 48 csapatos mezonyt. Azt a mezonyt, amit tavaly feleztek meg. A pocsékul teljesíto Pest megye kap még egy lehetoséget, néhány sikertelenül osztályozó csapatot mégis felkérnek az NB III-as szereplésre. Mi pedig vakarjuk a fejünket. Menjünk idorendi sorrendben és kapcsolódjunk be a bajnokság lezárása után, amikor már lezajlottak az osztályozók! Az akkor sem egyszeru kép azóta tovább bonyolódott és mindezt tetézték egy egészen parádés csoportbeosztással.

Ahogy kezdodött… amikor megrajzoltuk a Válogatott Blogon az ország futballtérképét – illetve annak történelmi elozményeit – akkor megállapíthattuk, hogy Pest megye egyértelmuen vezeto szerepet tölt be a magyarországi profi labdarúgás alsó két osztályában. Azóta nagyot fordult a világ, pedig alig van fél éve, hogy az a bejegyzés megjelent. A megye bo egy év alatt elveszített 13 NB III-as csapatából kilencet. Sot, ha hozzávesszük a feljutó, majd azonnal kieso Veresegyházat, akkor 14-bol 10-et.  Ez persze a megyei bajnokság elso osztályát is alaposan átrajzolta. Írtunk róla, hogy 2013 nyarán a megyei bajnokságból tíz csapat tunt el, idén pedig újabb hét (!!!) kieso lesz, mivel a négy versenykiírás miatt kieso mellett három további csapatot is kiszorítottak az NB III-ból kihullók. Már a négy kiesot is sokallom, de a hét tényleg túlzás. A megyei elso osztály azért távolról sem haverok-ismerosök hétvégi játszadozása, hanem az amator futball krémje. Márpedig így elore tervezni gyakorlatilag lehetetlen.

Ez több, mint ahányan BAZ, Szabolcs és Hajdú-Bihar megyei pontvadászataiból (tehát a három megyébol ) összesen távozni kénytelenek. Igaz, a tekintélyes méretu észak-keleti régió NB III-as alakulataiból mindössze a szerencsétlen sorsú Ebes pottyant ki. További érdekesség, hogy a három megyének egyik bajnoka sem tervez jövore az NB III-ban szerepelni.

Na mármost pár nap alatt minden visszaállt az eredeti állapotba. Visszalépett két, a bennmaradást kiharcoló csapat. A feljutást elbénázó, a DVSC által is elhagyott Létavértes végül maradt, de az Andráshida, a Jászapáti távozott.

Továbbá bátran mondhatjuk, hogy remekül sikerült az MLSZ megyei bajnok-keresoje és az osztályozók elkészítése.

A párharcokat gyoztesen megvívó Bátaszék és Kiskunfélegyháza gondolt egyet, és mégis a megyei pontvadászatot választotta a kiharcolt és tálcán nyújtott NBIII helyett. A Fradi II is ellenállt mindenféle felkérésnek és gyakorlatilag feloszlott.

Nagy duzzogva visszatért a kiesett Diósd, Veresegyház, Maglód és Bölcske és örömmel vállalta az indulást a Gyöngyös, aki megnyerte a Heves megyei bajnokságot, de elbukott az osztályozón a Bátaszék ellen. Ezt egyébként elore lebeszélhették volna.

Országjárás

Felmerül a kérdés, hogy a közép-magyarországi megye ínséges két szezonja alatt vajon melyik régiók ideje jött el. Talán magára talál az alig pár csapattal rendelkezo Nógrád/Heves/Jász-Nagykun-Szolnok/Dél-Alföld tengely? Éled Komárom-Esztergom és a Dél-Dunántúl? Távolról sem – bár Csongrádban talán mozgolódik valami.

A másod- és harmadosztályú pontvadászatok befejeztével érdemes másodszorra is mérleget vonni az átszervezett bajnokságokról. Elöljáróban annyit elárulhatunk, hogy a regionális különbségek tovább erosödnek, továbbá a szakadék óriásira nott a már elvileg professzionális NBIII és a papíron teljesen amator megyei elso osztály között. Ha a laikusoknak ez nem tunt volna föl, akkor a júniusi feljutási mizéria minden kétséget eloszlatott.

Az NB III keleti csoportjának záró fordulója után azon töprengtünk, hogy tovább kellene-e szukíteni a harmadosztályt. A megyei bajnokok feljutási szándékait elnézve pedig akár az az igény is jogos lehet, hogy közelebb hozzák a megyei bajnokságokat az NB III-hoz. Akár létszámbovüléssel, akár egy „átmeneti” bajnoksággal – akár egy hat/négy csoportos NB IV-gyel. Ha hozzátesszük, hogy az írásban külön megemlített Jászapáti úgy sem vállalja, az NB III-at, hogy alapvetoen kiharcolta a bennmaradást, az illetékesek még inkább vakarhatják a fejüket.

Ötletelni persze lehet, de tökéletes megoldás pont a regionális különbségek miatt nem lesz. A futballtérkép fehér foltjain a megyei csapatok jó része jól elvan házon belül, legfeljebb egy-egy tervez osztályváltást. Már ha egyáltalán…

Pár másik megyét pedig szétfeszítenek a magasabb osztályba vágyók, akik a megye II-be szorítják ki földijeiket. Ugyanis pár megyei bajnokságból hiába jutnának vissza többen is, csakis egyikük léphet felfelé osztályt. Lefelé viszont akár többen is. A kereslet és a kínálat éppen ezért csak extrém esetben fog találkozni egymással.

Híd, vagy szakadék?

Amikor elindítottuk az NB III-as sorozatunkat jó másfél éve, akkor  úgy jellemeztük az akkor még (papíron) 96 csapatos bajnokságokat, mint az „elfelejtett” osztályt. Pedig értelemszeruen akkortájt sokkal könnyebb volt csatlakozni a csaknem száz csapathoz, ahol lényegesen kisebb különbségek voltak, mint manapság – többnyire. Mitol lehet egy ennyi csapatot foglalkoztató osztály elfelejtett?

Például attól, hogy országosan senki sem követi nyomon. Az NB I-ben történtekrol a magyarországi sportkedvelok úgy-ahogy képben vannak. Az NB II-vel pedig az a pár százezer ember, aki az elso osztályt napi-heti szinten nyomonköveti – legalábbis azt tudják, hogy kik alkotják a mezonyt és nagyjából kik esélyesek a feljutásra. Ez a két csoportos NB II-nél nem feltétlenül volt így, de az összevont másodosztály már nyugatról és keletrol is áttekintheto és követheto.

A megyei bajnokságokról pedig a megyei és regionális lapok adnak hírt a hét minden napján. Sot, ezekrol a  bajnokságokról már számtalan internetes portál is tudósít. A megyei pontvadászatok népszerusége jóval nagyobb a harmadosztály vetélkedésénél, hiszen valamennyi csapat és település ismert, ezen a szinten jó eséllyel van egy ismeros, barát, rokon a helyi csapat játékosai között – akár az ifiben, akár a támogatói körben. A megyei rangadók lényegesen több nézot vonzanak, mint egy megyén túli kisváros/nagyközség vizitálása. Az NB II-ben azért a Vasas, Dunaújváros, Nyíregyháza, Tatabánya, Zalaegerszeg, Sopron, Békéscsaba, vagy akár még a Siófok is inkább nézocsalogató, vagy magasabb presztízzsel bíró mérkozés.

Még a régi, 6 csoportos NB III sem volt igazán lokális, az átszervezett bajnokság pedig még annyira sem az. De még mindig nem annyira eros és ismert, hogy megérje beadni a jelentkezést a megyei bajnokság gyoztesének.

Ezt a megállapítást nyilván sokan vitatják, hiszen a megfelezett bajnokságnak tényleg erosebb lett a mezonye és két csoportban is egészen az utolsó fordulóig nyitott volt a kiesés elkerüléséért vívott harc. A feljutásért meglepoen kevesen szálltak ringbe, ami ugyancsak elgondolkoztató.  Valahogy úgy tunik, hogy a jelenlegi mezony kimondottan otthonosan érzi magát ebben a harmadik vonalban. Foggal-körömmel küzdenek a kiesés ellen, és csekély kivételtol eltekintve félszívvel a feljutásért.

Az a pár kivétel pedig magasabb babérokra tör – mint például a Szeged, Kazincbarcika, Budaörs, vagy feltehetoleg jövore a Tatabánya és a Kisvárda. Egyszóval azok a csapatok, akik az átszervezés miatt kihullottak az NB II-bol.

Gyakorlatilag ugyanez a helyzet a megyei bajnokokkal is, hiszen az  NB III-ba nevezo/osztályozót sikerrel megvívó csapatok közül a Nagybajom, Sárvár, Szentlorinc, III. Ker TVE, SZEOL (Tisza Volán) csupán egy szezont töltött távol az NB III-tól, a Bátaszék kettot. A Vác helyzete ugye speciális (itt is írtunk Pest megyérol), Salgótarján pedig egy egész megyét képvisel.

A Jászberény és a Kiskunfélegyháza a két kakukktojás abban a tekintetben, hogy mind a két városnak van NB III-as múltja, de gyakorlatilag a semmibol kellett új csapatot felépíteni. Ez a Jászságban a Nagyiván átköltöztetésével két év alatt sikerült. A két város méretét és regionális szerepét tekintve feltehetoleg senki sem kérdojelezi meg részvételük jogosságát.

A feljutást nem vállalók közül (Tállya, az Iváncsa, a Gyorszemere, a Hajdúsámson, a Nagykálló, az Úrkút és – a listavezeto Kecskédet sújtó 16 pontos levonás miatt – a Bányász SE Sárisáp) egyedül utóbbinak volt NB III-as múltja a közelmúltból.

Besegít az MLSZ

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a megyeiek vonakodásához maga a Labdarúgó Szövetség is nagymértékben hozzájárult. Egyrészt agyrém az NB III-as és az amator-liszensz. Az NB III-ra már áprilisig be kellett nyújtani a liszensz-kérelmeket, ami ugyancsak nem segítette elo a tömeges jelentkezést – hogy, hogy nem még júniusban is lehetett pótjelentkezni.

Továbbá az sem mindegy, hogy az adott sportszervezetnek egészen pontosan hány korosztályos csapatot kell indítania. Jelenleg így áll a helyzet:

NB III: U-21, U-19, U-17,U-15, U-13, U-11, U-9 és U-7 (bár U-19 helyett sokszor U-18-as, vagy U-14-es bajnokságokat is találtam, tehát ez számunkra kissé zavaros).

Megyei I. osztály: U21; U15; U13; U11; U9; U7.

Megyei II. osztály: U21; U15 vagy U14 3/4 pálya; U11; U9; U7.
A megyei III. osztályban valamennyi korosztály csak ajánlott.

Bár elso pillantásra az a plusz két csapat vígan bele kéne férjen az osztályváltásba, de azért gondoljunk bele, hogy a 48 NB III-as alakulat között azért már nem feltétlenül csak megyeszékhelyek és több tízezres regionális központok vannak.

A Labdarúgó Szövetség elkészítette a jövo évi csoportbeosztásokat is. Senki sem érti, milyen logikával. A Budapesti Honvéd II Keletre került. A Gyula Középre. A fehérvári Videoton II Középre. A Nyugat meg tele van fovárosi csapatokkal, de Középre inkább Orosházát tették be, hogy Keletre mehessen a Veresegyház. Okos, nagyon okos…

Összeszokott társaság

Hiába örvendeztünk hát a létszám megfelezése miatt, a legfontosabb célt csak félig sikerült elérni. A cél ugyebár az, hogy minden osztályból minél többen akarjanak magasabb osztályba lépni, illetve ott a kiesést elkerülni. Az NB III lehetett volna egy híd a teljesen amator és a teljesen profi osztályok között. Ehelyett sokak szemében maga lett a szakadék. A megyébol nézve túl sok a követelmény és csekély a nyereség. Az NB II-bol nézve pedig sok a kiscsapat és az együttes eltunik a süllyesztoben a nyilvánosság elol. Így nincs nézo, nincs támogató.

Középen (NB III-ban) pedig azok maradtak, akik egyszeruen nem akarnak sem lentebb, sem fentebb szerepelni. Az elmúlt 3-4 szezonban olyannyira stabilizálódott az NB III mezonye, hogy a pl. a Keleti-csoportból a Létavértes, Felsotárkány, Cigánd, Nyírbátor, Tiszaújváros, Hatvan, Hajdúböszörmény hetes már a negyedik-ötödik közös szezonra készül. Ez egész jó arány (a mezony fele), mivel a mezony másik felét az NB II-bol kiebrudalt csapatok és a két NB I-es fiókcsapat alkotta. Illetve a megszunt Eger, továbbá a két frissen felkerült, de az NB III-ban gyökeret verni nem tudó megyei bajnok (Veresegyház, Ebes).

Ha már középen maradók. A Közép-csoport idei mezonyébol ugyanez igaz az RKSK, Dunaharaszti, Gyula, Szekszárd, Dabas, Monor, Maglód, ESMTK, Bölcske, Soroksár, Komló vonulatra. Mindegyik csapat évek óta az NB III-ban gyujti a potokat. Csupán néhány NB II-bol kieso és két NB I-es fiók volt tagja a mezonynek a fentieken kívül – jövore a feljutások és kiesések miatt ez némileg módosulni fog.

Nem fogják elhinni, de a Nyugati-csoport zöme is hasonlóképpen épül fel – a Dorog, Nagyatád, Csepel, Balatonfüred, Újbuda FC, Tököl, Körmend, Mosonmagyaróvár nyolcas szintén évek óta NB III-as, de Andráshida is a harmadik szezonjának vág neki.

Már csak a csapatok nagy száma és a megyei bajnokok feljutási hajlandósága miatt sem valószínu, hogy ez az összeszokott baráti társaság túlzottan felhígulna – lásd fentebb a feljutók taglalását. Jövore is meglepetés lenne, ha pl. Budapestrol és Pest megyébol nem NB III-at megjárt gárda harcolná ki a feljutást.

Kobe vésett térkép

Ugyancsak fentebb már boncolgattuk, hogy vajon melyik régiók jártak jól a Pest megyeiek gyengélkedésével. Még mindig rossz híreim vannak azoknak, akik a területi egyenlotlenségek eltunésében, vagy legalábbis mérséklodésében reménykedtek. Lássuk a 2013/2014-es, illetve a mostani táblázatot – utóbbi még nem végleges, mert az NBIII-as mezonyön még mindig töprengenek.

Olyan rettenetesen nagy átrendezodésrol nem beszélhetünk, bár az elso két osztályban tovább nott Budapest fölénye és felzárkózott a fováros mögé Fejér megye. Most már csak ebben a két megyében van egynél több NB I-es alakulat.

Összességében Pest megye veszítette a legtöbb csapatot a profiligákból. Ennek ellenére még mindig nem állnak rosszul az összesítésben. Idén Szabolcsnak és Borsodnak ugyanannyi elso osztályú csapata van, miután elobbibol feljutott a Nyíregyháza, utóbbiból kiesett a Mezokövesd. Baranyát valamelyest megmentette, hogy megyei bajnoka vállalta az indulást az NBIII-ban. Pedig kutya rossz évük volt, hiszen az NBII-bol a Kozármisleny, az NB III-ból a Komló esett ki tükörsimán. Hevesben tovább fogynak a csapatok, Komárom-Esztergom pedig csatlakozott a megyék azon szuk köréhez, ahol az NB III jelenti a top-futballt. Nógrádban ennek nagyon örülnek, ott ugyanis tavaly ez még a megyei elso osztály volt.

Somogyban pedig lehet megyei rangadót rendezni az NB II-ben. Már csak ezért is szurkolunk annak, hogy a Balatonfüred is felkerüljön valahogy és akkor nem csak a nyári hónapokban forrósodhatna fel a Balaton vize.

Mi legyen?

Ugye fentebb utaltunk már rá, hogy ebben az NB III-as elmélkedésünkben írtunk jó néhány külföldi példát. De mi a helyzet a honi példákkal? A korábbi magyar bajnoki rendszerekben vagy aránytalanul elnagyolták a harmadosztályú csapatok számát, vagy épp ellenkezoleg: volt, amikor a megye volt a harmadosztály, és volt három húsz csapatos NB II (1981-ig). Tehát összesen 60 másodosztályú csapat, 1-1 feljutóval és három NB I-bol kiesovel. Ezt én nem javasolnám, mert ha az NB III és a megye között most ekkora a különbség, akkor mi lenne, ha még nagyobbat kéne ugrani?

Azonban volt egy érdekes idoszak, amit talán érdemes lenne megfontolni. Talán.

1967 és 1974 között így nézett ki a bajnoki rendszer: 16 csapatos NB I, 18 csapatos NB I/B, 3 16 csapatos NB II, és kilenc csoportos (!!!), egyenként 16 csapatos NB III, majd a megyei bajnokságok. Persze nem feltétlenül kell 18 csapatos NB I/B, ahogy kilenc csoportos  NB III sem, de talán érdemesebb lenne ebbe az irányba elindulni. A piramis szélesítésével pedig csökkenteni a piramis tetején lévo bajnokságokban szereplo csapatok számát.

Amúgy egy pillantást megér az 1974-es reform is: 1974-tol 1977-ig a felsobb osztályok nem változtak, ám az immáron harmadik vonalat jelento NB III négycsoportos volt, az NB II pedig egy. Tehát mindössze annyiban különbözik a mostani állapotoktól, hogy három helyett négy csoport van – bár akkortájt húsz együttes játszott egy ilyen csoportban.

Most úgy tunik, hogy alapvetoen jó az irány. Ettol még lehet elmélkedni a további finomhangoláson, avagy kivételesen kipróbálhatunk hosszabb idore egy rendszert. Véleményem szerint nem igazságos, hogy egy megyébol csak egy csapat juthat fel. Foleg akkor nem, ha több más megyei bajnokságból senki sem vállalja az osztályváltást.A megyénként egy indulási jog annak visszautasítása esetén miért ne vándorolhatna át olyanokhoz, akik nagyon is szívesen vállalnák a harmadosztályt? – pl. Érd, Pénzügyor. Gyor-Moson-Sopron megyében pedig több, mint frusztráló lehet az a tény, hogy a Gyorszemere boven NB III-ra is érett csapatával egyfajta gátat képez a harmadik vonal és a megye között. Vannak olyan erosek, hogy simán nyerjék a bajnokságot, de feljutni immáron zsinórban elért hatodik bajnoki címük ellenére sem akarnak. Ha már úgyis lasszóval kell fogni az NB III-at vállalókat, akkor legalább ne toljunk ki azokkal, akik belevágnának a kalandba.

Forrás: www.oldalvonalsportmagazin.hu

 
2014.07.12.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
JÁTÉKOSSORS. Lauer Norbert: bajnokcsapattól a kiesohöz
 

A 15. helyen zárt, így búcsúzott a 2013/2014-es szezon végén az NB II-tol a Kozármisleny. Az új évadban az NB III, Közép-csoportjában induló társulathoz ellenben visszatért az egyik korábbi futballistája, ugyanis információnk szerint a csatár Lauer Norbert Szentlorinc után ismét ’Mislenyben játszik.

A 35. életévében járó támadó négy esztendo után tér vissza, hiszen 2011 tavaszán a Pogányi SE színeiben futballozott fél évet, majd Szentlorincre igazolt. A rutinos támadóval aranyérmet szerzett a Baranya megyei I. osztályban a Szentlorinci SE, mi több, Lauer majdnem gólkirályként zárt, ám 22 találata kevés volt a címhez, ugyanis két góllal megelozte a korábbi csapattárs, Laki Zoltán.

 
2014.07.11.
www.nb3.hu
FELNOTT
Alakul a Vidi II kerete az új szezonra
 

Elkezdte a felkészülést a Vidi II az új idényre, nyitásként a játékosok orvosi felméréseken vettek részt. Hétfotol a kerettel készül Bognár Bence, Büki Baltazár, Cseszneki Richárd, Gyánó József, Szelei Donát és Vallejos Dominique is, akikkel munkaszerzodést kötött a Videoton FC.

A tavalyi szezonban a második csapatot erosíto Hudák Martin, Papp Máté és Tar Zsolt egy évre kölcsönben a Puskás Akadémiához igazoltak.

Forrás és fotó: vidi.hu

 
2014.07.10.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
ESMTK: VÁLTOZÁSOK. Szabó Gábor visszatért, Lázár Benjámin és Murinai Barnabás is a fedélzeten
 

Mint arról a napokban beszámoltunk, Zimon Gábor ugyan Törökbálintra igazolt, négy labdarúgóval már megegyezett az NB III, Közép-csoportjában 10. helyen záró Erzsébeti SMTK vezetosége. A „Liza” szurkolói régi-új kedvencet is köszönthetnek a csatár Szabó Gábor személyében, de jól járt a klub Lázár Benjámin, Murinai Barnabás és Mile Dániel átigazolásával is.

A fentieket elsoként az Esmtk szurkolóinak és szimpatizánsainak baráti köre címet viselo Facebook-oldal adta közre, ám nézzük, mit érdemes tudni az érkezokrol. Szabó Gábort nem kell bemutatni az Ady Endre utcában, hiszen a 30 esztendos támadó egy év után tért vissza Pesterzsébetre. Legutóbb az NB III, Nyugati csoportjában kilencedikként végzo Újbuda labdarúgója volt, ám mindössze egy találkozón jutott szóhoz. A rutinos csatárról azonban nem árt tudni, hogy a 2010/2011-es évadban 29 bajnokin 12 gólig jutott, míg a 2011/2012-es szezonban ennél is jobb produkciót nyújtott, hiszen a 24/15-ös meccs/gól-mutató aligha szorul magyarázatra. Nem túlzás, az NB II-t és Ausztriát is megjárt, remek felépítésu, jó értelembe véve agresszív, eroszakos támadó, Szabó Gábor hazatért, hiszen minden Pesterzsébethez és az ESMTK-hoz köti. Ha koncentráltan futballozik, és újra felépíti magát, a következo az o szezonja lehet.

Murinai Barnabás szintén megjárta az NB II-t, rutinja és higgadtsága, ha aranyat nem is, de rendkívül sokat érhet a pesterzsébetiek baloldalán. A Vasasban nevelkedo, 27 éves labdarúgó védoként és középpályásként is bevetheto, a magunk mögött hagyott szezonban a csoportbeli rivális Maglód labdarúgója volt, 28 bajnokin 1 gólt szerzett. Képességei alapján nem a magyar harmadosztályban lenne a helye: maradjunk annyiban, nem egy nála gyengébb képzettségu futballistát látunk az NB I-ben játszani.

Lázár Benjámin szintén Maglódról érkezett az Ady Endre utcába, a 21 esztendos, tehetséges középpályás a tavasszal 12 bajnokin kapott játéklehetoséget a Pest megyeiektol, és bár egyszer sem volt eredményes, nem rajta múlott, hogy – papíron – kiesett az MTC a harmadik vonalból. Az Újpesten nevelkedo fedezet 2013 oszén még az FC Hatvan színeiben szerepelt, tizenháromszor lépett pályára az NB III, Keleti csoportjában, gólt nem szerzett.

És végül, de nem utolsósorban essék szó Mile Dánielrol is. A három nap múlva, július 12-én a 21. születésnapját ünneplo tehetséges labdarúgó az NB III, Közép-csoportjában bajnoki címet szerzo Soroksár keretének tagja volt, ám mindössze kétszer jutott szóhoz, csereként. A fovárosiak U21-es alakulatában ellenben 19-szer kapott lehetoséget és hatszor volt eredményes.

 
2014.07.10.
www.nb3.hu
FELNOTT
Anyagi gondok miatt kiszállt a Nyugati csoport egyik élcsapata
 

A zalai csapat a legutóbbi szezonban versenyben volt a dobogóért, végül az ötödik helyen végzett a Nyugati csoportban, ám vezetosége úgy döntött, hogy a klub utánpótlása érdekében nem áldozzák minden eroforrásukat az elso csapatra, amelyet ezért inkább csak a megyei bajnokságba neveztek be.

A versenybizottság az Andráshida kizárásával egy idoben a tavasszal a Középcsoportban kieso helyen végzo Maglód nevezését elfogadta az NB III következo szezonjára.

Forrás: zaol.hu

 
2014.07.09.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Elkészültek a csoportbeosztások
 

A Magyar Labdarúgó Szövetség keddi határozatában közzétette az NB III 2014–2015-ös idényének csoportbeosztásait.

A 2014–15-ös szezon csoportjai: 

Keleti csoport:

Cigánd
SEDVSC-DEAC
FC Hatvan
FC Tiszaújváros
Felsotárkány SC
Gyöngyösi AK (újonc)
Hajdúböszörményi TE
Honvéd MFA
Kazincbarcikai SC
Létavértes SC '97
NKSE-Jászberény FC (újonc)
Nyírbátor FC
Putnok FC
Salgótarjáni BTC (újonc)
Várda SE Kisvárda (NB II-es kieso)
Veresegyház VSK

 

Közép-csoport:

Bajai Labdarúgó SE
Bölcskei SE
Dunaharaszti MTK
ESMTK
Dabas SE
Gyulai Termál FC
Kozármisleny FC (NB II-es kieso)
Maglódi TC
Monori SE
Orosháza FC FK
REAC
Szekszárdi UFC,
Szentlorinci SE (újonc)
SZEOL SC (Tisza Volán, újonc)
Vác FC (újonc)
Videoton II

Nyugati csoport:

III. Kerületi TVE (újonc)
Balatonfüredi FC
BKV Elore
Budaörsi SC
Csepel FC
Diósdi TC
Dorogi FC
Gyori ETO II
Mosonmagyaróvári TE 1904
Nagyatádi FC
Rákosmenti KSK
Sárvár FC (újonc)
Szombathelyi Haladás II
Tatabánya FC (NB II-es kieso)
Újbuda
Veszprémi FC

Forrás: mlsz.hu

 
2014.07.09.
www.nb3.hu
FELNOTT
NB III: CSOPORTBEOSZTÁS. Fovárosi csapatcserebere
 

A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészült az NB III-as bajnokságok csoportbeosztása. Eldolt, hogy a 2014/2015-ös évadban továbbra is a harmadosztályban versenyezhet az elozo évad végén papíron kieso Bölcske, Diósd, Maglód, Veresegyház négyes.

Érdekesség, hogy a fovárosi csapatok közül a Közép-csoportban ketten maradtak hírmondónak, a legutóbb Keleten versenyzo REAC és az ESMTK, míg a Rákosmente Nyugatra, a Budapest Honvéd II.-MFA Keletre került. Az újonc III. Kerületi TVE a Nyugati csoportba nyert besorolást.

NB III, CSOPORTBEOSZTÁS (2014/2015)

Keleti csoport: Budapest Honvéd II.-MFA, Cigánd, Debreceni VSC-DEAC, Felsotárkány, Gyöngyösi AK, Hajdúböszörmény, Hatvan, Jászberény, Kazincbarcika, Kisvárda, Létavértes, Nyírbátor, Putnok, Salgótarjáni BTC, Tiszaújváros, Veresegyház VSK
Közép-csoport: Bajai LSE, Bölcske, Dabas, Dunaharaszti MTK, ESMTK, Gyulai Termál, Kozármisleny, Maglód, Monor, Orosháza, REAC, Szekszárd, Szentlorinc, SZEOL SC-Szeged, Vác, Videoton II.
Nyugati csoport: III. Kerület, Balatonfüred, BKV Elore, Budaörs, Csepel, Diósd, Dorog, Gyori ETO II, Haladás II., Mosonmagyaróvári TE, Nagyatád, Rákosmenti KSK, Sárvár, Tatabánya, Újbuda, Veszprém

 
2014.07.08.
www.nb3.hu
FELNOTT
REAC: HELYZETBEN. Dzurják Józseffel vágtak neki a munkának a rákospalotaiak
 

Július 7-én, hétfon megkezdte a felkészülést a 2014/2015-ös szezonra a REAC együttese, méghozzá Dzurják József irányításával. Mint arról néhány hete beszámoltunk, az NB III, Keleti csoportjában a tizenkettedik helyen végzo XV. kerületi gárda kispadjáról felállt Mátyus János és Pápára szerzodött.

És a zenekar játszik tovább.
Meglehet, kevesen tudják, de a REAC új trénere, a Gödöllon született Dzurják „Csöpi” nem az MTK-ban, a Volánban vagy a Honvédban, hanem Ikladon kezdte pályafutását. A helyi Vasasban rúgta a bort, és akkor még nem is sejtette, micsoda kacskaringós betuket ír le vele kapcsolatban a sors keze. Az immár 52 esztendos férfit imádták Cipruson, de legfoképpen Diósgyorben és a Ferencvárosnál. Kétszer az NB II-ben, míg egyszer az élvonalban is gólkirályi címet szerzett, ám az elmúlt években többen szorítottak neki, mint a pályafutása során összesen.

Közel három és fél éve írtunk róla. Pokolba kívánt, mégis megindító napok és hónapok jöttek, hiszen gyakorlatilag egy ország állt mögötte, ám akaraterejével, bámulatos hitével, no meg persze eros szervezetével legyozte a halálos kórt. Dzurják József szerencsére azóta nemhogy sokkal jobban van, de jó ideje gyakorlatokat tervez és edzést vezényel. Július hetedikétol Rákospalotán dolgozik, és cseppet sem irigyeljük. Elvégre az egykori kiváló csatár azt tapasztalhatta ezen a forró hétfo délután, hogy a „régiek” közül alig fél tucatnyian figyelték a szavait és mozdulatait, ugyanis voltaképpen új csapatot kell építenie a nyáron. Már a hét elso napján is megannyi próbajátékos öltött szerelést, hogy meggyozze a trénert, érdemes az átigazolásra. Miután „Csöpi” dolgozott a Ferencváros utánpótlásában is, nem volna meglepetés, ha a 2014/2015-ös évadban második számú csapatot nem indító Fradiból jó néhány szépreményu ifjú áttenné székhelyét a Széchenyi térre. Mindez azonban még a jövo zenéje – a karmesteri pálca pedig az örökifjú Dzurják József kezében. Ahogy annak idején a labda, úgy ez sincs nála rossz helyen.

 
2014.07.08.
www.nb3.hu
FELNOTT
Elkészítették az NB III következo idényének csoportbeosztásait
 

Az MLSZ a mai napon határozatban közzétette az NB III 2014-2015-ös bajnoki szezonjának csoportbeosztásait.

Keleti-csoport: Cigánd SE, DVSC-DEAC, FC Hatvan, FC Tiszaújváros, Felsotárkány SC, Gyöngyösi AK (újonc), Hajdúböszörményi TE, Honvéd-MFA, Kazincbarcikai SC, Létavértes SC ’97, NKSE-Jászberény FC (újonc), Nyírbátor FC, Putnok FC, Salgótarjáni BTC (újonc), Várda SE Kisvárda, Veresegyház VSK

Közép-csoport: Bajai Labdarúgó SE, Bölcskei SE, Dunaharaszti MTK, ESMTK, Dabas SE, Gyulai Termál FC, Kozármisleny FC, Maglódi TC, Monori SE, Orosháza FC FK, REAC, Szekszárdi UFC, Szentlorinci SE (újonc), SZEOL SC (Szeged, újonc), Vác FC (újonc), Videoton II

Nyugati-csoport: III. ker. TVE (újonc), Balatonfüredi FC, BKV Elore, Budaörsi SC, Csepel FC, Diósdi TC, Dorogi FC, Gyori ETO II, Mosonmagyaróvári TE 1904, Nagyatádi FC, Rákosmenti KSK, Sárvár FC (újonc), Szombathelyi Haladás II, Tatabánya FC, Újbuda, Veszprémi FC

Forrás: www.oldalvonalsportmagazin.hu

 
2014.07.08.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Nem indul az NB III-ban az Andráshida
 

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) keddi tájékoztatójából kiderült, hogy az elozo idényben a Nyugati csoport élmezonyéhez tartozó Andráshida, a 2014-15-ös szezonban még sem indul az NB III-ban. 

A zalai csapat a legutóbbi szezonban versenyben volt a dobogóért, végül az ötödik helyen végzett a Nyugati csoportban, ám vezetosége úgy döntött, hogy a klub utánpótlása érdekében nem áldozzák minden eroforrásukat az elso csapatra, amelyet ezért inkább csak a megyei bajnokságba neveztek be.

A versenybizottság az Andráshida visszalépésével egy idoben a tavasszal a Közép-csoportban kieso helyen végzo Maglód nevezését elfogadta az NB III következo szezonjára.

Forrás: mlsz.hu/nso.hu

 
2014.07.08.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozés: FC Dabas - Soroksár SC
 

Az alapozás elso teljes hetének zárásaként máris pályára lépnek Honti József játékosai. Az ellenfél a tavalyi NBIII-as bajnok Soroksár SC lesz, akik immáron a másodosztályra készülve mérkoznek a dabasi csapattal. Amennyiben nem eszközölnek változást a felek, a találkozót szombaton délelott 10 órás kezdéssel rendezik az FC Dabas Stadion center pályáján.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.07.12. (szombat, 10:00)
Helyszín: Dabas Stadion

Mérkozés: FC Dabas - Soroksár SC

 
 
2014.07.07.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Heti edzésprogram
 

Csapat: FC Dabas NBIII felnott

Idopont: 2014.júl.07 - 2014.júl.13.

dátum
nap
program
2014.07.06.
Hétfo
Pihenonap
2014.07.07.
Kedd
Edzés: 18:00
2014.07.08.
Szerda
Edzés: 18:00
2014.07.09.
Csütörtök
Edzés: 18:00
2014.07.10.
Péntek
Pihenonap
2014.07.11.
Szombat
1.Felkészülési mérkozés 17:00 (FC Dabas - Soroksár SC)
2014.07.12.
Vasárnap
Pihenonap
 
 
2014.07.07.
www.nb3.hu
FELNOTT
Három új és egy visszatéro játékos az ESMTK-nál
 

Még el sem kezdodött a felkészülés a 2014/2015-ös bajnokságra, máris biztossá vált, hogy az ESMTK keretében változások lesznek. Több távozó játékos mellett érkezok is szép számmal akadnak majd, mondta el a csapat honlapjának Harót János elnök úr. “Mindenképpen azt szeretnénk, ha egy bovebb kerettel tudnánk nekivágni a következo bajnokságnak, hogy ne járjunk úgy, ahogy az elozoben, hogy néha bizony rövid volt a kispad. Neveket még nem szeretnék mondani, majd ha már ott lesznek az aláírások a szerzodéseken, akkor térjünk vissza rá.”

Azóta eltelt 2 hét és a jövo héten megkezdodik a felkészülés Turi Zoltán csapatánál.

Természetesen, mint minden szezonkezdéskor, most is nagy a játékos mozgolódás. Az erzsébeti zuhanyhíradóban hallani találgatásokat a távozókról és lehetséges érkezokrol, de ezek mindaddig nem publikusak, amíg a hivatalos pecséteket el nem helyezik a papírosokon. Nos, a tinták megszáradtak, immáron hivatalossá vált, hogy 3 új és egy régi-új játékos érkezik az Ady Endre utcába.

Visszatéroként üdvözölhetik a szimpatizánsok a sok erzsébeti sikerben részes, 30 esztendos Szabó Gábort, aki sokak nagy kedvence. Némi ausztriai majd újbudai kitéro után tér vissza a csapathoz a közönség kedvenc csatár.

Érkezett még a szomszéd rivális Soroksár csapatától a napok múlva 21 esztendos Mile Dániel, továbbá a Maglód együttesébol két játékos, egyikük a rutinos 27 éves védojátékos, Murinai Barnabás, a másik a 21 esztendos Lázár Benjamin.

 
2014.07.06.
www.nb3.hu
FELNOTT
Megkezdte a felkészülést a Dorog is
 

Pénteken megtartotta elso edzését a Dorog trénereként Németh Szabolcs és segítoje, Simon Imre.

A klub tájékoztatása szerint a tavalyi csapat nagy része együtt maradt, ugyanis 24 játékos jelent meg a szezont megkezdo alapozó edzésen.

Eddig két játékos távozott a korábban az élvonalban is megforduló alakulattól, Ambrus Tamás és Fluxa Dávid máshol képzeli el a jövojét, elobbi Ausztriában folytatja pályafutását.

A bányászok jövo szombaton játsszák le elso felkészülési mérkozésüket a REAC ellen.

 
2014.07.05.
www.nb3.hu
FELNOTT
Kialakult a következo szezon NB III-as mezonye
 

Néhány nappal ezelott hozta nyilvánosságra a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy mely csapatok NB III-as nevezését fogadta el. Ekkor 44 együttest tudtunk biztosan harmadosztályúnak tekinteni, azonban mára a fennmaradó 4 hely is elkelt. 

A 44 biztos NB III-as résztvevo:

1. III. Kerületi TVE
2. Andráshida LSC
3. Aspire Group and Associates Kft. (Vác FC)
4. Bajai Labdarúgó SE
5. Balatonfüredi FC
6. BKV 2013 Futball Kft.
7. BSC 1924 Futball Kft.
8. Cigándi SE
9. Csepel FC Kft.
10. Dunaharaszti MTK
11. Dorogi FC
12. DVSC FSZ Zrt.
13. Elso Mosonmagyaróvári TE
14. ESMTK LE Kft.
15. FC Dabas SE
16. FC Hatvan
17. FC Tiszaújváros
18. Fehérvár FC Kft.
19. Felsotárkány SC SE
20. Gold-Sport Szolgáltató Kft. (Kozármisleny)
21. Gyori ETO FC Kft.
22. Gyulai Termál FC
23. Hajdúböszörményi TE
24. Honvéd FC Kft.
25. Kazincbarcikai SC FC Kft.
26. Létavértes SC ’97
27. Monori SE
28. Nagyatádi FC
29. NKSE-Jászberény FC
30. Nyírbátor FC
31. Az Orosháza FC FK Kft.
32. A Putnok FC Kft.
33. Rákosmenti KSK
34. REAC Sport Kft.
35. Salgótarjáni BT.
36. Sárvár FC
37. Szekszárdi UFC
38. Szentlorinci SE
39. SZEOL SC Kft. (korábban Tisza Volán SC)
40. Szombathelyi Haladás Kft.
41. Tatabánya FC Kft.
42. Újbuda Labdarúgó Kft.
43. Várda Labdarúgó Kft.
44. Veszprémi FC P2 Sport Kft.

A fennmaradó négy helyre az osztályozón vesztes megyei I. osztályú csapatok mellett, a három csoport kiesett együttesei nyújthattak be szándéknyilatkozatot. 

Ezek után, a hatályos feltöltési szabályzatok szerint járt el az MLSZ, így mára kialakult a teljes mezony, hiszen az eddigi gárdákhoz csatlakozott a Nyugat legjobb kiesoje a DIÓSD, a Közép legjobb kiesoje a BÖLCSKE, a Keleti csoport tizennegyedik helyén záró VERESEGYHÁZ, valamint az osztályozón elbukó GYÖNGYÖS.

Ezzel eldolt, hogy mely 48 együttes alkotja majd a 2014-15-ös szezonban az NB III mezonyét. 

A csoportok várható összetételére július közepéig kell várnunk. 

Forrás: mlsz.hu/nso.hu

 
2014.07.04.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Kezdodik az alapozás
 

Csütörtök délután kezdetét veszi a felkészülési idoszak az elso csapat számára a soron következo 2013/14-es NBIII-as bajnoki szezonra. A keret tagjai az elso héten két ráhangoló jellegu edzésen vesznek részt, majd hétfotol beindul a tényleges alapozási idoszak.

A legfontosabb kérdés, miszerint ismét NBIII-ban indulhat a csapat már hetekkel ezelott eldolt, mint ahogy az is, hogy továbbra is Honti József irányítása alatt készülhet a csapat. A vezetoség célja a játékoskeret további megerosítése, így több tehetséges fiatal illetoleg rutinos idosebb játékossal is tárgyalások folynak. Az aktuális átigazolási hírekrol honlaponkon keresztül értesülhetnek.

 
 
2014.07.03.
www.fcdabas.hu
UP
Focitábor 2014 - képek
 

2014.június 16-20. között ismételten megrendezésre került a már-már hagyományosnak mondható FC Dabas Focitábor. A gyerekek a változatos edzések és programok mellett egykori és jelenlegi NBI-es és válogatott labdarúgókkal is találkozhattak. A teljesség igénye nélkül: Keresztúri András, Zsolnai Róbert, Telek András, Feczesin Róbert...

 

A táborról készült képeket az alább látható linkekre kattintva tekinthetik meg.

Focitábor 2014 / Galéria I. - képek

Focitábor 2014 / Galéria II. - képek

Focitábor 2014 / Galéria III. - képek

Focitábor 2014 / Galéria IV. - képek

Focitábor 2014 / Galéria V. - képek

 

További képgaléria:

Facebook.com/fcdabas

 
 
2014.07.03.
www.fcdabas.hu
UP/LÁNY
UP Évzáró - képek
 

A 2014.június 18-án megrendezett Utánpótlás (lány és fiú) évzáróról készült képeket a alábbi linkekre kattintva tekinthetik meg.

UP Évzáró 2014 / Galéria I. - képek

UP Évzáró 2014 / Galéria II. - képek

UP Évzáró 2014 / Galéria III. - képek

 

További képgaléria:

Facebook.com/fcdabas

 
 
2014.07.03.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
Focifesztivál 2014 - képek
 

Új kezdeményezésként 2014.június 14-én szombaton Focifesztivál 2014 címmel rendhagyó rendezvényt bonyolítottak le az FC Dabas Stadionban. A Dabason játszó labdarúgók egy délután erejéig összegyultek és noha különbözo csapatok színeiben, más-más erosségu bajnokságokban szerepelnek, ezen a napon barátságos mérkozések keretein belül mégis kicsit összemérhették eroiket. Öt csapatból álló mini tornát játszottak a csapatok egymással körmérkozéses rendszerben, majd a mérkozések befejeztével, a közös fényképezkedés után a klubhelységben egy jóízu vacsorát fogyszthattak el élo zenei aláfestés kíséretében.

Résztvevo csapatok:
1. FC Dabas Ifi
2. FC Dabas NBIII felnott
3. FC Dabas II felnott
4. Öregfiúk
5. Dabas-Gyón

 

A rendezvényrol készült képeket az alább látható linkekre kattintva tekinthetik meg.

Focifesztivál 2014 / Galéria I. - képek

Focifesztivál 2014 / Galéria II. - képek

Focifesztivál 2014 / Galéria III. - képek

Focifesztivál 2014 / Galéria IV. - képek

 

További képgaléria:

Facebook.com/fcdabas

 
 
2014.07.02.
www.nb3.hu
FELNOTT
Új edzo a Monor élén
 

A korábban a Honvédban, a Ferencvárosban, Sopronban és Norvégiában is futballozó egykori gólkirály Jászapátiból érkezik a Pest megyeiekhez.

A 39 éves szakember az elozo bajnokságban a nehéz helyzetben lévo, végig anyagi gondokkal küszködo Jászapátit bent tartotta a harmadosztályban. A 2003–2004-es NB I-es bajnokság gólkirálya Vezér Ádámot váltja a monori kispadon. Tóth Mihály korábban már dolgozott Pest megyében, a Nagykorösi Kinizsinél játékos-edzo volt.

Forrás: sport-szelet.hu, Fotó: korosfoci.hu

 
2014.07.01.
www.nb3.hu
FELNOTT
44 csapat helye már biztos az NB III-ban, Jászapáti csak a megye I-ben indul!
 

44 csapat nevezését fogadta el az MLSZ Versenybizottsága a 2014/15. évi NB III. osztályú bajnokságra, Jászapáti csak a megyei I. osztályban indul!

A 44 csapat:

- III. ker. TVE
- Kozármisleny
- Andráshida LSC - Létavértes SC ’97
- Bajai Labdarúgó SE - Monori SE
- Balatonfüredi FC - Mosonmagyaróvári TE 1904
- BKV 2013 - Nagyatádi FC
- BSC 1924 - NKSE-Jászberény FC
- Cigánd SE - Nyírbátor FC
- Csepel FC - Orosháza FC FK
- Dunaharaszti MTK - Putnok FC
- Dorogi FC - Rákosmenti KSK
- DVSC-DEAC - REAC
- ESMTK LE - Salgótarjáni BTC
- Dabas SE - Sárvár FC
- FC Hatvan - Szekszárdi UFC
- FC Tiszaújváros - Szentlorinci SE
- Fehérvár FC - SZEOL SC
- Felsotárkány SC - Szombathelyi Haladás
- Gyori ETO FC - Tatabánya FC
- Gyulai Termál FC - Újbuda Labdarúgó
- Hajdúböszörményi TE - Vác FC
- Honvéd FC - Várda SE
- Kazincbarcikai SC - Veszprémi FC