FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
2014.04.29.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
Mérkozés idopont változás!
 

A szokásos hétvégi mérkozésnapok helyett szerda délután lép pályára az FC Dabas U-15-ös és U-14-es csapata.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas U-15 Szerda, 17:00 FC Dabas U-15 - Grund 1986 FC
FC Dabas U-14 Szerda, 15:00 FC Dabas U-14 - Grund 1986 FC
 
 
2014.04.29.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Heti edzésprogram
 

Csapat: FC Dabas NBIII felnott

Idopont: 2014.ápr.28 - 2014.máj.04.

dátum
nap
program
2014.04.28.
Hétfo
Edzés: 18:00
2014.04.29.
Kedd
Edzés: 18:00
2014.04.30.
Szerda
Edzés: 18:00
2014.05.01.
Csütörtök
Pihenonap
2014.05.02.
Péntek
Edzés
2014.05.03.
Szombat
Edzés
2014.05.04.
Vasárnap
26.Forduló 17:00 (FC Dabas - Komlói Bányász SK)
 
 
2014.04.28.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Soroksár: "Egygólos hazai siker: Soroksár SC - Szekszárd 1:0"
 

A múlt heti hazai gyozelem után ismét sikerült itthon tartania a három pontot felnott csapatunknak.

A szombati, Szekszárd elleni mérkozést azonban sokkal nehezebben sikerült megnyerni, mint a Monor elleni mérkozést. A vendég csapat végig nagy energiákat mozgósítva játszott - a második játékrészben Tarczy egy vendég 11-est is kivédett - és 80 percig úgy tunt, hogy elvisz egy pontot a fovárosból. A 81.percben azonban Lisztes Krisztián megpattanó lövése utat talált a vendég kapujába, és a sárga-fekete csapat itthon tartotta a három pontot.

Ezzel sikerült megtartani a három pont elonyt a szintén diadalmaskodó Szeged elott, és két hazai gyozelemmel felvértezve utazhat el a csapat a tavasszal még 100 százalékos mérleggel rendelkezo Videoton II-höz.

Soroksár SC: Tarczy - Vass, Pandur, Farkas, Tóbiás - Lisztes, Lannert - Balogh B. (Farkas A. 87'), Nyilas, Hodgyai (Márkus 67') - Lovrencsics (Kincses 91').

Gólszerzo: Lisztes (80.')

Varga Attila vezetoedzo: Kemény, zaklatott mérkozés volt, ahol a vendégek úgy küzdöttek, mintha a bentmaradásuk lenne a tét! Ezért dicséret illeti oket, de azt a nyomást amit a második félidoben rájuk zúdîtottunk nem lehetett kibírni. Tarczy bünteto hárîtása dönto fordulat volt, ami még nagyobb erobedobásra sarkallta a csapatot. Eros csapatjátékot nyújtottunk, van egy klasszisunk Lisztes személyében és mindemellett végig hittük, hogy sikerülni fog!

 
2014.04.28.
www.vidi.hu
FELNOTT
Vidi: "Kilencbol kilenc: a szezon meccsét is megnyerte a Vidi II"
 

Baracskai Roland két szép góljával értékes gyozelmet szerzett a Vidi II, és ezzel a tabella harmadik helyére lépett fel.

Budapest Honvéd II - Videoton FC II 0-2 (0-0)

2014.04.25. BudapestBozsik Stadion

Gólszerzok: Baracskai 64, Baracskai 71

Játékvezetok: Farkas István Vígh-Tarsonyi GergoKovács Gábor

A tavasz egyik legnagyobb rangadója várt második csapatunkra a Bozsik Stadion mufüves pályáján. A harmadik helyen álló hazai csapat csupán két ponttal gyujtött eddig többet, mint mi. Azonban a találkozó igazi presztízsét az adta, hogy mindkét együttes egy NB I-es csapat tartalékcsapata. A Honvéd II-ben több rutinos NB I-es labdarúgó is pályára lépett. Ott volt többek közt a pályán King, Vernes, Daud és Vécsei is. A Honvéd II erosségét jelzi az is, hogy a néhány nappal ezelott az U19-es válogatottban mesterhármast szerzo Bobál Gergely - aki 12 góljával a legeredményesebb Honvéd-játékos az NB III-ban - csak a kispadon kapott helyet. Nálunk ezúttal csupán két visszajátszó volt az elso együttesbol, Pajovics és Papp. A mérkozést a helyszínen tekintette meg a Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway és olasz vezetoedzoje, Marco Rossi is, aki csapatunk vezetoedzojével, José Gomessel nézte közösen az összecsapást.

Az elso félidoben kiegyenlített játékot láthatott az a közel 100 nézo, aki kilátogatott a mérkozésre. A 13. percben Hudák fordult le szépen védojérol, majd a bal szélrol befelé vezette a labdát, végül 15 méterrol alig lott a rövid alsó sarok mellé. A 33. percben egy szélrol érkezo beadásra csúszott be a kapu elott Elek Bence, azonban a Honvéd II román kapusa - aki hazájában u18-as válogatott - nagyot védett. A félido utolsó percében Pajovics is bemutatott egy hatalmas bravúrt, Vernes 20 méterrol elvégzett szabadrúgását tolta ki a bal felso sarok elol.

Remekül kezdtük a második félidot, Elek Bence a 47. percben közel járt ismét a gólhoz, lövése azonban ezúttal egy védo lábáról pattant csupán centikkel a kapu fölé. Az 55. percben Kapacina 22 méterrol végzett el egy szabadrúgás, a labda a sorfalon megpattant, végül a felso lécen csattant - ezúttal nekünk volt szerencsénk. Továbbra is élvezetes, jó iramú, kiegyenlített volt a mérkozés. A 65. percben aztán nagyot hibázott a hazaiak védelme, ezt pedig Baracskai használta ki kegyetlenül (0-1). Három perccel késobb Daru fejelt alig kapu mellé egy szögletet követoen. A 70. percben természetesen érkezett a Honvéd II góleros támadója, Bobál Gergely is, és immár két csatárral rohamoztak a hazaiak. Azonban az újabb gólt ismét mi szereztük, Baracskai a 72. percben egy elé pattanó labdát óriási erovel lott kapura 23 méterrol, a játékszer pedig védhetetlenül csapódott a bal alsó sarokba (0-2). Az utolsó tíz percet nagyon megnyomta a Honvéd II, elobb Kovács közeli fejesét védte hatalmas bravúrral Pajovics, majd Daru lövését is hatástalanította kapusunk.

Csapatunk óriási lelkesedéssel futballozott, és mindenki nagyszeru teljesítménnyel járult hozzá a gyozelemhez, melynek köszönhetoen megeloztük a tabellán a Honvéd II-t és a harmadik helyrol várhatjuk a jövo heti rangadót. Jövo szombaton 17:30-kor ugyanis a listavezeto Soroksár látogat a Sóstói Stadionba.

Vítor Campelos: "Végig bíztam benne, hogy képesek leszünk megnyerni ezt a fontos mérkozést is, és ezt a meccs elott el is mondtam a játékosoknak. Örülök, hogy ok is hittek magukban. Egy rendkívül eros csapat otthonában szereztük meg a három pontot."

 
2014.04.28.
www.szufc.hu
FELNOTT
Szekszárd: "Nyert a szervezetten védekezo Komló"
 

Érdekes mérkozésen tudott nyerni a Komló Szekszárdon.

A mérkozés elején gyorsan elonyt próbált kovácsolni a Szekszárd. Már az 5. percben Rigó emelt távolról, de a labda a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Nem sokkal késobb ismét villant a hazai csapat, és egy szépen felépített akció végén próbáltak betörni, de a kapus lefülelte az átadást. Percekkel késobb Márk Krisztián tört volna be a bünteto területen belülre, de a védok szerelték, de még így is lövo helyzethez jutott a Szekszárd. Márk Attila csapott le a gazdátlanul guruló labdára, de kiszorított helyzetbol már nem talált a kapuba.

A 20. percben a Komló gyors kontrát vezetett a szekszárdi kapu felé. Márton tisztán szerelt a tizenhatos eloterében, de a játékvezeto büntetot ítélt, amit Korbuly értékesített is. 0-1 A gól után a játékvezeto Kvandukot is a lelátóra számuzte, mivel az „Erik, nem érdekel, menj már innen!” felkiáltást, oly mértékben sértonek találta önmagára nézve, hogy az azonnali szankciót kívánt. Azonban ez után sem hagyott alább a Szekszárdi fölény. Eloször Márk Attila távoli lövése ment mellé, majd Micskó távoli bombáját hárítani tudta Herbert. Ez után ismét Márk Attila próbálkozhatott volna, de az átadás hosszúra sikerült. Még a hármas sípszó elott a komlóiak is levezették második támadásukat, de Ivancsics biztos kézzel hárított. Szinte azonnal válaszolt is a lövésre a Szekszárd. Az elore húzódó Márton kokemény lövését, azonban mellé tudta öklözni Herbert.

A második játékrész hasonlóan kezdodött. A Szekszárd folyamatosan dominált, és próbálta kialakítani helyzeteit, de igazán veszélyes lövés nem volt. A Komló továbbra is a kontrákra épített, ami ki is fizetodött. Eloször az 59. percben törhettek három az egy ellen kapura, de Ivancsics nagyon higgadtan kijött, és felvette a támadó elol a labdát. Azonban a 66. percben nem sikerült ez a bravúr, a támadó elhúzta mellette a labdát, majd Berdó elé tálalt, aki négy méterrol az üres kapuba lott. 0-2 A második gól hatására teljesen szétesett a Szekszárd. Bár még mindig támadásokat vezettek, és Elbegdorj többször is próbálkozott távolról, igazán veszélyes helyzetig nem jutottak. Ellenben a Komló hatalmas lökést kapott, és folyamatosan támadták a szekszárdi kaput. A 72. percben Vágner kapott labdát középen. Távoli lövését Ivancsics nem háríthatta. 0-3 A harmadik gól után újra dominálni kezdtek a hazaiak. Elobb Elbegdorj lövése pattant ki Herbertrol, de aztán egy bravúrral javította hibáját, és a remek ütemben érkezo Márk Krisztián lábáról lopta le a labdát. Majd ugyan ezen játékosok villanása meghozta a szépíto gólt is. Márk Krisztián látta meg remekül a berobbanó Elbegdorjt, aki a kapus mellett a hálóba lott. 1-3

NBIII Közép csoport 25. forduló

TOLLE UFC Szekszárd – Komlói BSK 1-3 (1-1), Szekszárd

Játékvezeto: Kovács Gábor

Szekszárd: Ivancsics Alex – Rigó Gergo, Fejes Péter, Márton Erik, Ranga Máté – Márk Krisztián, Micskó Márk (Tóth Péter 78), Kuklis Kristóf (Elbegdorj Temuulen 54), Aréna Ármin – Deli Dániel, Márk Attila, Vezetoedzo: Kvanduk János

Komló: Herbert Roland – Dömény Gábor, Labát Dávid, Halasi Olivér, Szabó Krisztián – Korbuly Ákos, Turi Tamás (Kalmár Gergo 43), Berdó Velentin, Dudar Konrád (Földvárszki Dávid 46)– Tóth Adrián, Gelencsér Gergo (Vágner Attila 60), Vezetoedzo: Vas László

Gól: Elbegdorj Temuulen (87), illetve Korbuly Ákos (21), Berdó Valentin (66), Vágner Attila (72)

 
2014.04.28.
www.honvedfc.hu
FELNOTT
Honvéd: "Ma semmi sem sikerült"
 

NB III, Közép csoport, 25. forduló

Budapest Honvéd-MFA – Videoton II 0-2 (0-0)

Bozsik Stadion, mufüves pálya, 100 nézo

Játékvezeto: Farkas Mátyás (Vígh-Tarsonyi Gergo, Kovács Gábor)

Budapest Honvéd-MFA: Stoian Relu – George Patrick Ikenne-King, Kovács János, Bobál Dávid, Botka Endre – Csábi Mihály (Bobál Gergely, 68’), Kapacina Valér, Vécsei Bálint – Ayub Daud (Lorinczy Attila, 74’), Daru Bence, Vernes Richárd (Emmanuel Mensah, 46’)

Vezetoedzo: Simon Miklós

Videoton II: Filip Pajovic – Andrade Thiago, Tar Zsolt, Jankovics Zsolt, Barcsay Márk – Géresi Krisztián (Sejben Viktor, 76’), Papp Máté, Hudák Martin – Elek Bence (Paudits Patrik, 86’), Uros Nikolic, Baracskai Roland (Tóth Gergo, 91’)

Vezetoedzo: Vitor Campelos

Gólszerzo: Baracskai Roland (64’ és 71’)

Az NB III Közép csoportjának rangadóján a 3. és a 4. helyen álló csapat találkozott a Bozsik Stadionban. A helyezések a lefújás után is változatlanok maradtak, a két gárda azonban sajnos helyet cserélt a tabellán.

A találkozó dönto részében határozottan és jól játszottunk, azonban ezúttal egy olyan mérkozést láthattunk a néha szemerkélo esoben, amikor nekünk tényleg semmi sem sikerült. Az elso csapatban rendszeresen pályára lépok közül a három meccsre eltiltott Ikenne-King és az öt sárga lapot összegyujtött Vécsei is végigjátszotta a mai találkozót, de Daud és Vernes is kezdoként kapott lehetoséget. Ma délután azonban még a legnagyobb lehetoségeink is kimaradtak, a vendégek pedig szinte száz százalékos hatékonysággal váltották gólra a lehetoségeiket. A második félido közepén egy hatalmas védelmi hiba után Baracskai juttatta elonyhöz a Videotont, aki néhány perccel késobb egy kipattanó utáni átlövésbol  megduplázta a székesfehérváriak elonyét.

Mai vereségünkkel az 50 pontos Videoton II egyetlen ponttal megelozött bennünket a tabellán.

Jövo vasárnap 17 órától ismét hazai pályán fogunk szerepelni, ellenfelünk akkor a Bajai SE csapata lesz.

 
2014.04.28.
www.maglodtc.hu
FELNOTT
Maglód: "Emberhátrányban mentettünk pontot "
 

NB III., Közép csoport, 25. forduló:

MAGLÓDI TC - DUNAHARASZTI MTK  2 - 2 (1 - 1)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 150 nézo

jv: Bereczki M. (Horváth K., Vad A.)

gólszerzo: Csepregi T. 10p, Csepregi T. 64p ill. Kocsis F. 5p, Horváth Á. 56p

sárga lap: Szacskó L., Csepregi T., Szkunc V. ill. Horváth Á., Rétsági Á., Mészáros D.

kiállítva: Matyó M. 56p (második sárga lap), Weisz T. 89p (ütésért) ill. Wágner A. 92p (második sárga lap)

Maglódi TCSzacskó L - Bogdán Sz., Budafai G. (Lanczkor G. 66.p), Matyó M., Hollauer B. (Szoke R. 66.p), Szkunc V., Oláh M., Murinai B., Lázár B., Weisz T., Csepregi T. (Lukács B. 80.p)  edzok: Baranyai Pál és Weisz Tamás

Dunaharaszti MTK: Szappanos P. - Horváth Á. (Varga V. 62.p), Ughy M., Rétsági Á., Lázár Sz., Wágner A., Lengyel Gy., Rebecsák Sz. (Kiss G. 73.p), Gacsal N., Kocsis F., Mészáros D. vezetoedzo: Króner Péter

Kiélezett helyzetünk ismét megkívánta, hogy támadólag lépjünk fel az általunk verhetonek vélt Dunaharaszti ellen. Szerettük volna korán megszerezni a vezetést, de egy próbálkozásunk sajnos balul sült el. Hatalmas helyzetünkbol végül a vendégek szerezték az elso találatot. Lázár Benjamin lövése a kapufán csattant, de miután a mezonybe pattan vissza a játékszer a Dunaharaszti lekontrázott minket mely után Kocsis volt eredményes. Szerencsére nem estünk össze és öt percen belül egy szabadrúgás után Csepregi Tamás egalízálta az eredményt. A félido hátralévo részében is jobban domináltunk és több lehetésünk is akadt, de a vezetést megszerezni nem tudtuk.

A második félido már inkább a játékvezetorol szólt. Az 56. percben Matyó Máté az oldalvonal mellett szabálytalankodott a vendégek játékosával, amiért megkapta második sárga lapját és a kiállítás sorsára jutott. Ráadásként a beívelt szabadrúgás után Horváth mattolta fejel Szacskó és így nem csak ember, hanem gólhátrányba is kerültünk. A történtek után néhány perc kellett mire magunkhoz tértünk, de végül, csapatunk tartását bizonyítja, hogy nem adtuk fel. Egyre inkább magunkra találtunk, ami már helyzetekben is megmutatkozott. A 64. percben másoltuk az elso félidei gólunkat. Bogdán Szabolcs adott be jobbról szabadrúgást, amit végül, ha üggyel-bajjal is, de ismét Csepregi továbbított tovább a kapuba. Emberhátrányban már az egy pontra is vigyázni kellett, így mérkozés végéig már felesleges kockázatot nem vállaltunk. A végjátékot Bereczki sporttárs tette emléketessé. A 89. percben Weisz Tamás egy labdáért folytatott harc során, a játékvezeto szerint oda ütött ellenfelének, és piros lappal leküldte a pályáról, majd hogy ezt a kiállítást kompenzálja a vendégeknek is adott egy második sárgás pirosat, amit újfent egy véleményes szituáció elozött meg. Majd "beígért" hosszabítást, egy kisebb nézotéri csetepaté miatt nem engedte végig, így koronát téve a teljesítményére.

Büszkék lehetünk a srácokra, hiszen helyzetünket tekintve sem adták fel. Emberhátrányban is sikerült kiegyenlítenünk, ráadásul négy meccs óta veretlenek vagyunk, viszont ezzel az újabb egy ponttal nem tartunk sokkal elorébb. Szerencsére még van idonk a javításra.

Baranyai Pál (edzo, Maglódi TC): Az elso félidoben több lehetoségünk is volt, ahol eldönthettük volna a találkozót, de sajnos nem jártunk sikerrel. A második félido viszont már nem a játékról, hanem a bíró sporiról szólt így nem alakulhatott ki folyamatos játék és végül meg kellett elégednünk egy ponttal. Sokkal jobb találkozó lehetett volna, ha játékvezeto nem akart volna minden áron foszereplové válni.

Króner Péter (vezetoedzo, Dunaharaszti): Összességében kissé csalódott vagyok, mert úgy érzem, két pontot Maglódon hagytunk. Sajnos, csak magamat tudom ismételni hétrol hétre, de a játékvezetés most is kiritikán aluli volt, nem méltó a két csapat összecsapásához. (http://labdarugas.dmtk.hu)

 
2014.04.22.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "2:2-es döntetlen Maglódon"
 

Az NB III Közép-csoport huszonötödik fordulójában Maglódra látogatott a DMTK.

Nem sokat teketóriáztak a csapatok, rögvest egymásnak estek. Az 5. percben Lázár B. került nagy helyzetbe, azonban közeli lövése a kapufán csattant. Az ellentámadás végén Kocsis kapott nagy labdát, amivel befutott a tizenhatoson belülre és 14 méterrol a hosszú alsóba passzolt. 0-1! Nem örülhettünk sokáig, mert a 10. percben egy jobb oldali szabadrúgás után, a lecsorgó Csepregi elé került, aki közelrol a hálónkba pofozta a játékszert. 1-1! A 19. percben nagy lehetoséget szalasztottak el a hazaiak, amikor Lázár B. beadását az érkezo társ mellé fejelte a hosszú oldalon. Válaszképp Mészáros passzát követoen, Lengyel 17 méterrol lott mellé. A 28. percben Hollauer tört be a tizenhatosonkun belülre, viszont sarokra helyezett labdáját Szappanos szögletre ütötte. Nem sokkal késobb Lengyel indításával Mészáros lépett meg védoitol, betört a büntetoterületre, de közeli lövését Szacskó nagy bravúrral védte.

A 48. percben Mészárost lökték fel a tizenhatos vonalán a bal oldalon. A jogos szabadrúgást Kocsis tekerte középre, ám Szacskó hárítani tudott. Az 56. percben Mészáros lépett volna ki nagy helyzetben, amikor Matyó felrúgta ot. Ezért megkapta második sárga lapját, így tíz fore fogyatkozott a Maglód. A megítélt szabadrúgást Rebecsák tekerte be középre, az érkezo Horváth Á. pedig Szacskó felett a léc alá fejelt. 1-2! Sajnálatos, hogy az esetnél Horváth és Szacskó ütközött, ami után fiatal játékosunkat le kellett cserélni. A második gólunkat követoen, több nagy helyzetünk is adódott, hogy végképp eldöntsük a három pont sorsát. A 65. percben Lázár nagy ereju bombája szállt kevéssel a kapu fölé. Egy perc múlva Kocsis lövését ütötte ki Szacskó, a lepattanót pedig Mészáros kevéssel vágta a kapufa mellé. A 69. percben aztán jött a „feketeleves”. Ismét szabadrúgáshoz jutott a Maglód és a beívelés után ide-oda pattogó labdát végül Csepregi juttatta a gólvonal mögé. 2-2! Az újabb egalizálást követoen ismét a mieink játszottak fölényben, de igazán veszélyes akciót már sem mi, sem a hazaiak nem tudtak kialakítani, ami leginkább az indiszponáltan muködo játékvezetonek köszönheto, aki sorra állította meg az akciókat vélt vagy valós faultok miatt. A hajrában pedig végképp o lépett elo foszereplové, hiszen elobb a hazaiaktól Weiszt állította ki feleslegesen, majd a magasan szálló labdát nézo és eközben az egyik hazai labdarúgóval összeütközo Wágnernek mutatta fel második sárga lapját.

Összességében a mieink közelebb álltak a gyozelemhez, de végül meg kellett elégednünk az egy ponttal. A találkozó egyáltalán nem volt durva, nem volt benne a meccsben a hat sárga és három piros lap, ám sajnos, ahogy azt mostanában megszokhatták a nézok, ma sem a labdarúgók játszották a foszerepet...

Legközelebb jövo hét vasárnap, 17:30-kor lép majd pályára csapatunk, amikor a második helyen álló Szeged 2011 látogat Dunaharasztira.

Maglódi TC – Dunaharaszti MTK 2-2 (1-1)

Maglód, 200 nézo, vezette: Bereczki M.

Maglód: Szacskó, Bogdán, Csepregi (Lukács B. 80.p), Budafai (Lanczkor 66.p), Matyó, Hollauer (Szoke 66.p), Szkunc, Oláh, Murinai, Lázár B., Weisz

DMTK: Szappanos, Horváth Á. (Varga V. 62.p), Ughy, Rétsági, Lázár Sz., Wágner, Lengyel, Rebecsák (Kiss G. 73.p), Gacsal, Kocsis, Mészáros

Gólszerzok: Csepregi 10.p, 69.p ill. Kocsis 5.p, Horváth Á. 56.p

Sárga lapok: Szacskó 58.p, Szkunc 63.p, Csepregi 79.p ill. Mészáros 23.p, Horváth Á. 53.p, Rétsági 69.p

Kiállítva: Matyó 56.p, Weisz 89.p ill. Wágner 92.p

Króner Péter vezetoedzo: Összességében kissé csalódott vagyok, mert úgy érzem, két pontot Maglódon hagytunk. Sajnos, csak magamat tudom ismételni hétrol hétre, de a játékvezetés most is kiritikán aluli volt, nem méltó a két csapat összecsapásához

Maglódi TC - Dunaharaszti MTK 2014.04.26. 1. rész

Maglódi TC - Dunaharaszti MTK 2014.04.26. 2. rész

Maglódi TC - Dunaharaszti MTK 2014.04.26. 3. rész

Maglódi TC - Dunaharaszti MTK 2014.04.26. 4. rész

 
2014.04.28.
www.rksk.hu
FELNOTT
RKSK: "Megérdemelt hazai siker"
 

Parázs hangulatú mérkozésen a hazai csapat rászolgált a gyozelemre. Az orosházi együttes kezdettol a játék széttördelésére, idohúzásra rendezkedett be. Ez a taktika nem vállt be. A játék színvonalát sikerült lerontani, de a vereséget nem tudták elkerülni.

A mérkozést befolyásolta akét edzo közötti különbség is. Míg a vendégek trénere túlzott vehemenciájával, sportszerutlen viselkedésével ártott csapatának, addig az RKSK edzoje a játékra koncentrálva gyozelemhez sagítette játékosait.

VIDEO - A mérkozés rövid összefoglalója

 
 
2014.04.28.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Rákosmente KSK - Orosháza FC 2 - 1
 

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkozés, 24. forduló:

Rákosmente Községi SK - Orosháza FC  2 - 1 (1 -1)

Budapest, RKSK pálya, 100 nézo
2014. április 26. 17:00

Vezette: Pillók Ádám (Keszthelyi Tamás, Nagy Tímea)

Rákosmente: Komora – Dara, Boda, Márton, Müllerlei (Pölöskei 46') – Gál, Szabó P., Hamed, Ferkó – Mohácsik, Kocsis
Vezetoedzo: Halgas Tibor

Orosháza: Bordás – Szucs, Tóth I., Szabó N., Medvegy – Juhász (Márki 90'), Huszár, Füredi, Végh – Styecz, Fülöp (Csák 85')
Vezetoedzo: Kvasznovszky József

Sárga lap: Boda 85' ill. Szabó N. 44', Styecz 84', Bordás 93'

Kiállítva: Tóth I. 71'

Gólszerzo: Szabó P. 39', 93' ill, Styecz 22'

Percrol percre:

2. perc: Szabó Norbert löki fel Mohamedet, amiért bünteto jár. Szabó Péter 11-esét Bordás bravúrral védi.
16. perc: Fülöp baloldali beadását Styecz fejelte a kapu mellé.
22. perc: Egy lepattanó labdát Styecz bombáz 17 méterrol a léc alá, 0 - 1.
25. perc: Egy beadás után Mohamed lo kapura, de Bordás szögletre védi azt.
39. perc: Egy keresztlabdát követoen Szabó Péter lo a hosszú sarokba a kifutó Bordás mellett, 1 - 1.

58. perc: Fülöp gólját fújja vissza a játékvezeto les címén.
71. perc: Tóth Imre megkapja második sárga lapját, emberhátrányba kerültünk.
93. perc: Ismét a játékvezeto lett a foszereplo: Hamed beadását Szabó Péter 5 m-rol rúgta a hálóba, de az akció közben megszólalt a sípja. Senki nem értette mi miért történik, Pillók mindenesetre megadta a gólt és a meccset is lefújta, 2 - 1.

Mestermérleg:

Halgas Tibor: - Küzdelmes mérkozésen, teljesen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Kvasznovszky József: - Minosíthetetlen, egyoldalú játékvezetés áldozataivá váltunk. Felháborítónak tartom, hogy a labdarúgás harmadik vonalában ez elofordulhat.

 
2014.04.27.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U-21
FC Dabas U-21 - NKSE-Jászberény
3 : 2 (1:1)
 
2014.04.24.
Gól:
- Szabados P (2)
      - Janicsák A
     
U-17
FC Dabas U-17 - NKSE-Jászberény
6 : 3 (3:3)
 
2014.04.24.
Gól:
- Ubornyák J (2)
      - Bálint M (2)
      - Kardos S
      - Zelovics A
     
U-15
Gloriett SE - FC Dabas U-15
15 : 0 (6:0)
 
2014.04.26.
Gól:
-
     
U-15
Gloriett SE - FC Dabas U-15
2 : 1 (1:0)
 
2014.04.26.
Gól:
- Vargyas L
     
 
 
2014.04.26.
www.szeged2011.hu
FELNOTT
Szeged: "A Dabast is lebirkózta a Szeged 2011"
 

Nem ment könnyen, de végül összejött sorozatban a harmadik gyozelem is, így tovább tart a szegediek “aranyos” versenyfutása a Soroksárral.

Gyozelmi kényszerben várta az NB III Közép csoport 25. fordulóját a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A kék-feketék 54 ponttal a tabella második helyén álltak a hétvége elott az 57 pontos Soroksár SC mögött, ráadásul úgy, hogy a listavezeto két mérkozéssel nyert többet, e tekintetben is jobb tehát a mutatója. Nyilas Eleklegénysége tisztában volt vele, nincs a saját kezében a sorsa, ugyanakkor ha reménykedni akar, a bajnoki cím megszerzéséhez feltehetoen az összes hátralévo meccsét nyernie kell. Szombaton a tizenegyedik pozíciót elfoglaló Dabas látogatott Gyulára.

A mieink várták jobb passzban az összecsapást, ugyanis a székesfehérvári 1-0-s vereséget követoen igencsak összekapták magukat, 6-2-re ütötték ki a Baját, majd 2-0-ra nyerték a Várfürdo-Gyula elleni presztízsderbit. A dabasiak ezzel szemben utolsó két találkozójukon vereséget szenvedtek, a Rákosmente vendégeként 4-1-re kaptak ki, majd odahaza 3-2-re a Maglódtól. Kötelezo feladat a kék-feketéknek – mondták erre a szakértok, hozzátéve azonnal: sokszor éppen ezeknek a megoldása a legnehezebb!

Az elso félido igazolta is a labdarúgás ezen tételét vagy ha úgy tetszik, örök igazságát. Elképesztoen defenzív hadállást választott a Dabas, behúzódott saját kapuja elé, minden erejével orizte tizenhatosát, és változatos eszközökkel tördelte a játékot. Folyamatos futball nem tudott kialakulni, a Pest megyeiek taktikai faultokkal akadályozták meg a hazaiak gyors kombinációit, illetve ha úgy hozta a helyzet, nem röstelltek arra rúgni a labdát, amerre álltak. A Szeged 2011 – nem meglepo – nem találta a saját játékát, görcsösen erolködtek csupán Ács Leventéék. A szünetig néhány átlövésre futotta erejükbol, a magabiztosnak tunoScheilinger György dabasi kapus eszén azonban nem tudtak túljárni, így 0-0-lal fordultak a felek, mely állás egyértelmuen a vendégekre nézvést volt hízelgo. A mieink tudták: több, sokkal több kell a folytatásban a hon áhított sikerhez!

A szünetben Nyilas Eleknek sikerült is feltüzelnie a srácokat, akik a második félidoben már gólokat is szereztek. A 70. percben Zabari Dávid szerzett vezetést, Kovács Balázs indítása után okosan és szemfülesen lott a hálóba. 6 minutummal késobbSlobodan Markovic duplázta meg az elonyt, aki aZelenyánszki szöktetésével kilépo Ács testvéri passzát továbbította a üres kapuba. A vendégeknek pedig nem volt erre válaszuk. Idoközben a Soroksár hazai pályán Lisztes Krisztiánnak a hajrában elért találatával 1-0-ra verte a Szekszárdot, így mindkét bajnokesélyes diadalmaskodott, öt fordulóval a vége elott maradt a hárompontnyi különbség.

Ami a folytatást illeti, a Szeged 2011-Grosics Akadémia május 4-én (vasárnap) 17.30-kor a Dunaharaszti MTK vendégeként lép majd pályára.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – FC Dabas 2-0 (0-0). 

Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 200 nézo, vezette: Atyánszky László (Sebestyén László, Bornemissza Norbert).

Szeged 2011: Molnár – Kéri, Szabó Cs., Farkas, Zabari, Markovic, Máté, Ács, Bartyik (Zelenyánszki 58′), Kovács (Pászka 77′), Germán (Dombai 70′). Vezetoedzo: Nyilas Elek.

Dabas: Scheilinger – Szabó B., Danyis, Szirtesi, Buczkó (Dobray 75′), Gáspár, Gyori, Hegyes (Feczesin 75′), Bozsik, Mráz, Kovacsik (Volenszki 80′). Vezetoedzo: Honti József.

Gólszerzok: Zabari D. (70′), S. Markovic (76′)

Nyilas Elek: “Nehéz mérkozés volt, hiszen olyan ellenféllel csaptunk össze, mely az életéért küzd, meg akarja orizni NB III-as tagságát. Tudtuk, hogy zártak, masszívak lesznek a dabasiak, erre is készültünk. Látszott, az határozza meg a derbit, mikor sikerül gólt szereznünk. Az elso félidoben is megvoltak a lehetoségeink, ám akkor ezekkel még nem tudtunk élni. A játékkal azonban nem volt gond, a dinamikával, a párharcok, az egy-egy elleni küzdelmek megnyerésével, a passzokkal elégedett lehettem már akkor is. A szünetben arról beszéltem, hogy folytassuk így tovább, fárasszuk nagy lendülettel a vendégeket, és majd csak hibára kényszerítjük oket, illetve kiemeltem, a rutinosabb futballistáinktól a kulcshelyzetekben jó döntésekre van szükség. Így is történt aztán a folytatásban, és örülünk neki, hogy megszületett az újabb gyozelem.”

Cikk forrása: SZEGEDma

 
2014.04.26.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Ráckeve VAFC - FC Dabas II (2 : 1)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - II. osztályú felnott bajnokság Déli csopor - 24.Forduló

Idopont: 2014.04.26. (szombat, 16:30)
Helyszín: Ráckeve

Mérkozés: Ráckeve VAFC - FC Dabas II (2 : 1)

Gólszerzok:Kovács (40p), Erdos (48p) ill. Petrányi (52p)

FC Dabas II: Magyari - Pucsinszki, Bálint Z, Takács, Béres, Palchuber, Krigel, Ordasi G, Petrányi, Fábri, Kucsák

Csere: Kmetyó, Ignácz, Láposi, Monok, Karsza

Ráckevén vendégszerepelt Kucsák István együttese szombat délután és szenvedett 2:1-es vereséget a helyi Ráckevei VAFC-tol. A hazaiak két találatukat a 40. és 48.percben érték el, amire csak Petrányi Ádám tudott válaszolni az 52.percben, így meglepetésre a tabella alsó felében tanyázó hazai csapatnál maradt a három bajnoki pont.

Következo találkozóját jövo szombaton hazai pályán játsza a kettes csapat. Az ellenfél az élmezonyhöz tartozó Bugyi SE csapata lesz.

 
 
2014.04.26.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Szeged 2011 - FC Dabas (2 : 0)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - NBIII - 25.Forduló

Idopont: 2014.04.26. (szombat, 17:00)
Helyszín: Gyula

Mérkozés: Szeged 2011 - FC Dabas (2 : 0)

Gólszerzok:Zabari (70p), Markovic (76p) ill. -

FC Dabas: Scheilinger - Szabó, Szirtesi, Gyori, Danyis - Mráz, Hegyes (Feczesin - 75p) - Kovacsik (Volenszki - 80p), Buczkó (Dobray - 75p) , Gáspár - Bozsik

Csere: Szabó M, Dobray, Feczesin, Janicsák, Csendes, Volenszki,

A bajnoki címre joggal pályázó Szeged 2011 ellen léptek pályára az FC Dabas játékosai szombat délután. A találkozót Gyulán rendezték a Grosics Gyula Akadémia center pályáján. A komplexumról szinte csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, nemsok egyesület büszkélkedhet ilyen minoségu öltözokkel, pályákkal és környezettel ebben az osztályban, de még feljebb sem.

A hazai csapat alighanem könnyebb mérkozésre számított, bár célját végül elérte, mivel két góllal ugyan megnyerte a találkozót, ahhez azonban szinte vért kellett izzadnia. A labdabirtoklással, kombinatív-dinamikus játékukkal nem volt gond a mérkozés elején sem, azonban a jól záró, fegyelmezett dabasi védelemmel nem nagyon tudtak mit kezdeni a mérkozés túlnyomó részében. Sajnos ahogy az utóbbi idoben lenni szokott, jött a rövidzárlat, amit a szemfüles Zabari könyörtelenül ki is használt a 70.percben (1:0). Hat perccel késobb egy újabb dabasi hiba, ami nyomán egy gyors kontratámadás végén Markovic révén be is biztosították a gyozelmüket (2:0), így tovább tapadhatnak a tolük mindössze három pont távolságra lévo Soroksárra.

Jövo hétvégén alighanem idei legfontosabb mérkozését játsza Honti József csapata, Az utolsó helyezett Komlói Bányász érkezik Dabasra. A gyozelem kötelezo, máskülönben igen nehéz helyzetbe kerül a dabasi alakulat a hátralevo fordulókra.

 
 
2014.04.26.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 25.forduló - Szombati eredmények
 

Szombaton hat mérkozéssel zárul a Közép-csoport huszonötödik játéknapja.

Közép-csoport 25. forduló, szombati eredmények:

17:00 Monori SE - ESMTK 0-1 (0-0)
Gólszerzo: J. Bukovec 84. p.

17:00 Rákosmente KSK - Orosháza FC 2-1 (1-1)
Gólszerzok: Szabó P. 39. és 93. p., ill. Styecz M. 22. p.

17:00 Maglódi TC - Dunaharaszti MTK 2-2 (1-1)
Gólszerzok: Csepregi T. 10. és 64. p., ill. Kocsis F. 5., Horváth Á. 56. p.

17:00 Szeged 2011 - FC Dabas 2-0 (0-0)
Gólszerzok: Zabari D. 70., M. Slobodan 76. p.

17:00 Komlói Bányász SK - Várfürdo-Gyulai Termál FC 1-2 (1-1)
Gólszerzok: Vágner A. 11. p., ill. F. Razvan-Daniel 38., Zádori S. A. 80. p.

17:00 Bölcskei SE - Bajai LSE 1-1 (1-0)
Gólszerzok: Szili I. 11. p., ill. Szöllosi T. 57. p.

17:00 Soroksár SC - Tolle UFC Szekszárd 1-0 (0-0)
Gólszerzo: Lisztes K. 80. p.

 
2014.04.26.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 25.Forduló - Szombati mérkozések
 

A listavezeto Soroksár a Szekszárdot fogadja, míg a szorosan nyomában levo Szeged 2011-hez az FC Dabas látogat. A tabella második felében a Monor az ESMTK-t fogadja és amennyiben a hazai csapat gyoz, valamelyest fellélegezhet a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben.

Szombat - 2014.04.26.
Monor SE
-
ESMTK
0 : 1
Rákosmente KSK
-
Orosháza FC
2 : 1
Maglódi TC
-
Dunaharaszti MTK
2 : 2
Szeged 2011
-
FC Dabas
2 : 0
Komlói Bányász SK
-
V-Gyulai TFC
1 : 2
Bölcskei SE
-
Bajai LSE
1 : 1
Soroksár SC
-
Tolle UFC Szekszárd
1 : 0
 
 
2014.04.25.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 25.forduló - Pénteki eredmény
 

Pénteken egy mérkozéssel rajtolt a Közép-csoport huszonötödik játéknapja.

Közép-csoport 25. forduló, pénteki eredmény:

17:00 Budapest Honvéd-MFA - Videoton FC II 0-2
Gólszerzok: Baracskai 64.p, 71.p

 
2014.04.25.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 25.Forduló - Pénteki mérkozés
 

A megszokottól eltéroen már péntek délután elkezdodik a 25.forduló. A harmadik helyezett Budapest Honvéd MFA a tavasszal remekül szereplo negyedik pozíciót elfoglaló Videoton II-t fogadja hazai pályán.

Péntek - 2014.04.25.
Budapest Honvéd - MFA
-
Videoton FC II
0 : 2
 
 
2014.04.25.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 25.forduló - beharangozó!
 

A Közép-csoport huszonötödik fordulójában a két élmeno nyerheto meccs elott áll, hiszen a Szeged a Dabassal, míg a Soroksár a Szekszárddal találkozik. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkozéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetoedzojének tippjeivel harangozzuk be.

Budapest Honvéd-MFA - Videoton II: Úgy gondolom, hogy idén eloször megállítják a Videoton száguldó vonatát. Tippem: 2-1

Monor - ESMTK: A Monor hazai pályán esélyesebb, viszont az ESMTK jobban teljesít idegenben, mint otthon, ezért a senkinek sem jó döntetlenre van a legnagyobb sansz. Tippem: 2-2

Rákosmente - Orosháza: Az RKSK komolyabb játékerot képvisel Orosházánál és gyozni fog. Tippem: 3-1

Maglód - Dunaharaszti: A Maglód az utóbbi hetekben magára talált és nagy esélye nyílt a bennmaradás kiharcolására. Ugyanakkor mi sem feltartott kezekkel lépünk majd pályára, így a pontosztozkodásnak van realitása. Tippem: 1-1

Szeged 2011 - Dabas: Nem kérdéses, hogy melyik a jobb csapat. Egyedül a gólkülönbség az, ami elore nem tippelheto meg. Tippem: 3-1

Komló - Gyula: A Komló otthon mindenkire veszélyes és ez most is így lesz. Tippem: 1-1

Bölcske - Baja: A Bölcske már nagyon régen nyert, közel került a veszély zónához, azonban otthon mindenki ellen gyozelmi esélyekkel lép pályára. Tippem: 2-1

Soroksár - Szekszárd: A Szekszárd tavaszi formája alapján, csak a gólkülönbség kérdéses ezen a meccsen. Tippem: 3-0

 
2014.04.25.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
25.Forduló: Szeged 2011 Grosics Akadémia - FC Dabas
 

A listavezeto Szeged 2011 vendégeként szerepel az FC Dabas NBIII-as csapata szombat délután. A találkozót köztudottan Szeged helyett Gyulán rendezik, ahol a Grosics Akadémia létesült.

Az oszi mérkozésen 2:2-es döntetlen született Dabason. Jelenleg ennek az eredménynek alighanem Honti József csapata örülne jobban, bár nekik is égetoen szükségük lenne a három pontra a múlt heti Maglód elleni botlás után. A Szeged célja azonban egyértelmuen a Soroksár befogása a tabellán és a bajnoki cím megszerzése. A tavaszi szezonban lejátszott kilenc mérkozésükbol hetet megnyertek, mindössze egy Bölcske elleni döntetlen és egy Videoton II-tol elszenvedett vereség csúszott be, tehát remek formában vannak, így mindenképp bravúrnak számítana a dabasi pontszerzés.

Esemény: NBIII. Közép-csoport, 25.Forduló
Idopont: 2014.04.26. (szombat, 17:00)
Helyszín: Gyula

Mérkozés: Szeged 2011 - FC Dabas

 
 
2014.04.24.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkozések (2014.ápr.26-27.)
 

A felnott csapat Gyulára látogat szombaton, míg Kucsák Istvánék ugyanaznap Ráckevére utaznak. Az U-21 és U-17 hazai pályán elorehozott mérkozésen csütörtök délután a Jászberényt fogadja, míg az U-15 és U-14 a Gloriett SE vendégeként szerepel vasárnap délelott.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Szombat, 17:00 Szeged 2011 - FC Dabas
FC Dabas II Szombat, 16:30 Ráckeve VAFC - FC Dabas II
FC Dabas U-21 Csütörtök, 17:00 FC Dabas U-21 - NKSE Jászberény U-21
FC Dabas U-17 Csütörtök, 15:00 FC Dabas U-17 - NKSE Jászberény U-17
FC Dabas U-15 Vasárnap, 10:00 Gloriett SE - FC Dabas U-15
FC Dabas U-14 Vasárnap, 12:00 Gloriett SE - FC Dabas U-14
 
 
2014.04.22.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Nem született gól a DMTK - RKSK mérkozésen"
 

Az NB III Közép-csoport huszonnegyedik fordulójában az RKSK-t látta vendégül a DMTK.

Az elso negyedórában valamivel aktívabb volt a vendég együttes, de helyzeteket ok sem tudtak kidolgozni, egészen a 14. percig. Ekkor egy gyors jobb oldali akció végén, Gál lott a kapunk fölé. Ezt követoen a mieink vették az irányítást, ám elso lehetoségünket könnyedén hárította Komora, amikor Miholics 16 méteres próbálkozását húzta le. A 23. percben Boda távoli szabadrúgását Szappanos hárította. A 30. percben egy szemre is tetszetos támadást vezettünk, aminek végén Lengyel játszott középre, az érkezo Rebecsák kísérletét azonban Komora védte. Néhány perc múlva Mészáros tekert be jobbról, Dabasi pedig kapásból tüzelt a kapu mellé.

A második játékrész elején Szabó került helyzetbe, de 14 méterrol fölé lott. Az 53. percben egy nagy bedobás után, Gál fordult kapura, ám egy blokkoló lábról a mezonybe pattant a játékszer. A 63. percben Dabasi ívelt Rebecsákhoz, aki lekészítette a labdát Lengyelnek, az o közeli lövése viszont nem talált kaput. A 70. percben Rebecsák tálalt Dabasi elé, azonban játékosunk a kapu fölé helyezett. A 76. percben Mészáros tolta el a labdát Csiszár mellett és egy az egyben vezethette volna kapura a labdát, de a védo utolsó emberként fellökte a ziccerben kilépo játékosunkat. A játékvezeto az egyértelmu piros helyett viszont csak sárga lappal büntette a vétkes labdarúgót... A megítélt szabadrúgást, Dabasi kevéssel lotte a kapu mellé. A 89. percben ismét mi végezhettünk el szabadrúgást, ám Kiss tekerését Komora védeni tudta.

Másra már nem maradt ido, így egy jó és élvezetes mérkozésen, 0-0-s döntetlen született, ami nem számít rossz eredménynek a remek erokbol álló RKSK-val szemben. A látottak alapján azonban lehet némi hiányérzetünk, mert a nagyobb helyzetek a mieink elott adódtak, de ezen a délutánon nem tudtunk túljárni Komora eszén.

Dunaharaszti MTK – Rákosmente KSK 0-0

Dunaharaszti, 200 nézo, vezette: Kulcsár K.

DMTK: Szappanos, Horváth Á., Ughy, Rétsági, Dallos, Lázár, Mészáros (Kocsis F. 80.p), Rebecsák (Kiss G. 78.p), Dabasi (Gacsal 82.p), Miholics

RKSK: Komora, Dara, Csiszár, Márton, Müllerlei, Mohácsik, Gál, Szabó P. (Halgas 91.p), Ablonczy (Herczeg 88.p), Boda, Kocsis D.

Sárga lapok: Lázár 11.p, Dallos 31.p, Mészáros 53.p, Dabasi 57.p, Miholics 86.p ill. Ablonczy 35.p, Dara 57.p, Csiszár 76.p

Króner Péter vezetoedzo: „Küzdelmes, nagy iramú mérkozésen, összességében igazságos eredmény született, bár nagyobb helyzeteink nekünk voltak.”

Dunaharaszti MTK - Rákosmente KSK 2014.04.20. 1. rész

Dunaharaszti MTK - Rákosmente KSK 2014.04.20. 2. rész

Dunaharaszti MTK - Rákosmente KSK 2014.04.20. 3. rész

Dunaharaszti MTK - Rákosmente KSK 2014.04.20. 4. rész

 
2014.04.21.
www.magloditc.hu
FELNOTT
Maglód: "Kapaszkodunk"
 

NB III., Közép csoport, 24. forduló:

FC DABAS  - MAGLÓDI TC 2 - 3 (1 - 1)

jv: Urbán E. (Szarvas L., Fodor R.)

gólszerzo: Danyis V. 37p, Bozsik V. 74p ill. Murinai B. 13p, Bogdán Sz. 51p., Budafai G. 87p

sárga lap: Dobray Zs., Dévai Cs., Tóth M., Kovacsik T., Gáspár B. ill. Lanczkor G., Oláh M.

kiállítva: Takács K. 66p (gólhelyzetben lévo játékossal szebeni szabálytalanságért) ill. Domonyi R. 64p (második sárga lap)

FC Dabas: Szabó M. - Szabó B., Takács K., Szirtesi A., Electo W. (Bozsik V. 62p), Danyis A., Dévai Cs., Buczkó I. (Feczesin I. 72p), Dobray Zs. (Kovacsik T. 51p), Tóth M., Gáspár B. vezetoedzo: Honti József

Maglódi TC: Roma G. - Bogdán Sz., Lanczkor G. (Lukács B. 80p), Szoke R., Murinai B., Oláh M., Domonyi R., Szkunc V. (Matyó M. 89p), Weisz T., Hollauer B. (Budafai G. 70p), Csepregi T. edzok: Baranyai Pál és Weisz Tamás

Sokáig nyeretlen csapatunk immár a második gyozelmét aratta egymás után, ráadásul játékunk alapján rá is szolgáltunk a három pontra. A Dabas felívelt labdákkal, míg mi rövid passzos játékkal operáltunk, ami végül mifelénk billentette a mérleg nyelvét. A találkozó 13. percében Murinai végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, ami végül érintés nélkül vágódott a Szabó kapujába. A válasz is szabadrúgásból jött, ugyancsak jobb oldalról. Danyis a 37. percben ballal, elemi erovel rúgta el a sorfalunk mellett a labdát, amelyel szemben Roma Gábor tehetelen volt. 1-1-es félidot követoen mindössze hat perc elteltével újra nálunk volt az elony. Egy újabb szabadrúgás után ezúttal Bogdán Szabolcs volt eredményes. Sajnos ez után megfogyatkoztunk, igaz a hazaiak is. Elobb, a 64. percben Domonyi Roland kapta meg a második sárga lapját, majd a dabasi Takács mehetett zuhanyozni a 66. percben. A kiállítás talán minket zavart meg jobban, hiszen a 71. percben a csereként beállt Bozsik talált be Roma tétovaságát kihasználva. Aztán jött a slusszpoén: már-már elkönyveltük a döntetlent, amikor az ugyancsak a kispadról beszálló Budafai Gergo fejjel vette be a hazai kaput, amire már nem volt válasz és az újabb bezsebelt három ponttal reálissá vált az esélyünk a bentmaradásra.

Baranyai Pál (edzo, Maglódi TC): Megérdemelt gyozelmet arattunk. Végre a szerencse is mellénk állt, igaz sokat is tettünk érte, hogy miénk legyen a három pont.

Nem régen azt mondtad, hogy ha valamelyik csapat, akkor a Dabas mindenképpen verheto. Ezek szerint sikerült felkészülni a játékukból.

Igen. Tudtuk, hogy a védekezésre fektetik a fo hansúlyt, ami be is jött. Erre készültünk és be is igazolódott. Ha jobban odafigyelünk nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Gratulálok az egész csapatnak a gyozelemhez!

 
2014.04.21.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - Maglódi TC (2 : 3)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - NBIII - 24.Forduló

Idopont: 2014.04.20. (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - Maglódi TC (2 : 3)

Gólszerzok: Danyis (37p), Bozsik (74p)ill. Murinai (13p), Bogdán (51p), Budafai (87p)

Kiállítva: Takács (66p) ill. Domonyai (64p)

FC Dabas: Szabó M - Szabó, Szirtesi, Electo (Bozsik - 62p), Takács, Danyis - Tóth, Buczkó (Feczesin - 72p), Dévai, Dobray (Kovacsik - 51p), Gáspár

Csere: Scheilinger, Bozsik, Hegyes, Feczesin, Janicsák, Gyori, Kovacsik

Nem kezdodött túl jól hazai szempontból a mérkozés, mivel a vendégek meglepetésre már a 13.percben megszerezték a vezetést Murinai jóvoltából (0:1). A félido vége elott Danyis Attila szabadrúgásból szerzett bombagóljával azonban sikerült kiegyenlíteni (1:1), így lélektani elonnyel fordulhatott a dabasi csapat.

A második félido azonban ismét rémálomként kezdodött, mivel az 51.percben ismét egy vendég pontrúgás következett, ami szerencsétlenül megpattanva a hazai kapuban kötött ki (1:2), így az elony ismét a Maglódiaknál. A hosszú sérülés után visszatéro Bozsik Viktor góljával a 74.percben ismét sikerül kiegyenlíteni (2:2), azonban a szintén csereként beálló, egykoron dabason is megforduló Budafai Gergo 87.percben szerzett fejesgóljával mégis a vendégek örülhettek (2:3).

Gyozelmével a Maglódi TC továbbra is életben tartotta bentmaradási esélyeit, míg a dabasi csapat saját dolgát nehezítette meg a hátralevo fordulókra az elherdált három bajnoki ponttal. Jövo szombaton a tavasszal remeklo és nem mellesleg a bajnoki címre is pályázó Szeged 2011 vendégeként lép pályára az FC Dabas.

 
 
2014.04.20.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 24.Forduló - Vasárnapi mérkozések
 

A Dabas - Maglód és a DMTK - RKSK összecsapásokkal zárul a 24.forduló vasárnapi játéknapja.

Vasárnap - 2014.04.20.
FC Dabas
-
Maglódi TC
2 : 3
Dunaharaszti MTK
-
Rákosmente KSK
0 : 0
 
 
2014.04.19.
www.honvedfc.hu
FELNOTT
Tolle UFC Szekszárd - Budapest Honvéd-MFA 2-3
 

NB III, Közép csoport, 24.forduló

Tolle UFC Szekszárd - Budapest Honvéd-MFA 2-3 (0-2)

Szekszárd, Városi Sporttelep, 100 nézo

Játékvezeto: Sipos Katalin (Iványi István, Legeza László)

Tolle UFC Szekszárd: Ivancsics Alex - Pap Miklós (Királyházi Bence, 59'), Márk Attila (Pap Milán, 46'), Márk Krisztián, Deli Dániel - Ranga Máté, Micskó Márk, Elbegdorzs Temülen, Fejes Péter - Rigó Gergo, Arena Ármin (Rátkai Gábor, 37')

Vezetoedzo: Kvanduk János

Budapest Honvéd-MFA: Vereckei Dániel - Botka Endre, Ariano Navarro, Bora György, Bobál Dávid - Csábi Mihály (Kozma Richárd, 84'), Vernes Richárd, Thomas Job (Csemer Gyula, 65') - Daru Bence, Bobál Gergely (Lorinczy Attila, 46'), Emmanuel Mensah

Vezetoedzo: Simon Miklós

Gólszerzo: Ariano Navarro (4', 0-1), Daru Bence (27', 0-2), Deli Dániel (54', 11-esbol, 1-2), Márk Krisztián (58', 2-2), Vernes Richárd (82', 2-3)

1. perc: A sárga-feketében pályára lépo hazaiak kezdték a mérkozést.

4. perc: Vezetünk! Az Ivancsicsról középre kipattanó labdát Navarro öt méterrol passzolta a kapu közepébe! 0-1!

8. perc: Bora szabálytalansága ért sárga lapot.

10. perc: Egy felezovonalnál elkövetett Mensah elleni szabálytalanság után Micskó is besárgult.

17. perc: Bobál Gergely pöckölt a szekszárdi kapu bal oldalába, az asszisztens azonban lest jelzett.

20. perc: Csábi Mihályé a következo sárga lap.

22. perc: Vernes passzolta be a labdát a tizenhatoson belülre, Bobál Gergely pedig két lépés után kisodródva az oldalhálóba lott.

27. perc: Itt a második! Bobál Gergely dobta ki a labdát a jobb oldalra, Mensah egybol kapura ívelt, a középen érkezo Daru Bence pedig a gólvonalról bólintott a kapu közepébe! 0-2!

33. perc: Vernes végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos jobb oldali sarkától, a labdára Bora érkezett az ötösnél, a játékszer azonban a kapu fölött hagyta el a játékteret.

35. perc: Újabb sárga, ezúttal Botka kapta.

37. perc: Kényszeru csere a hazaiaknál: Arena Ármin helyett Rátkai Gábor folytatja.

43. perc: Az elso komolyabb hazai próbálkozás: Márk Krisztián külsovel célozta meg a kapunkat, a labda a jobb felso sarok mellett süvített el.

45.+2. perc: Véget ért az elso félido, eddig egyértelmuen a mi akaratunk érvényesül.

46. perc: Folytatódik a mérkozés. Mindkét csapat cserélt: nálunk Bobál Gergely helyett Lorinczy, a hazaiaknál Márk Attila helyett Pap Milán.

50. perc: Botka beadására Daru Bence érkezett középen, Ivancsics kapus azonban felszedte a labdát.

54. perc: Szépített a Szekszárd. Bobál Dávid találkozott Delivel a tizenhatoson belül, a játékvezeto pedig tizenegyest ítélt. A büntetot Deli Dániel a jó irányba mozduló Vereckei mellett a kapu jobb oldalába lotte. 1-2!

58. perc: Egyenlítettek a hazaiak... Márk Krisztián fordult kapura, lövése pedig Vereckeit érintve került a kapunk közepébe. 2-2!

59. perc: A harmadik hazai csere: Pap Miklós le, Királyházi Bence be.

60. perc: Deli rúgta fel Darut, ez is sárga.

65. perc: Cseréltünk: Job helyett Csemer a pályán.

69. perc: Elbegdorzs Temülen ziccerét hatalmas bravúrral védte Vereckei.

73. perc: Ezúttal Bora mentett meg bennünket, miután a gólvonalról vágta kapu fölé a labdát.

74. perc: Navarro is feliratkozott a sárga laposok közé.

75. perc: Fejes 20 méteres szabadrúgását védte Vereckei.

82. perc: Visszavettük a vezetést! Vernes tört be a tizenhatoson belülre, kapura bombázott, a labda pedig Ivancsicson felpattanva került a szekszárdi kapu jobb oldalába! 2-3!

84. perc: Utolsó cserénk mára: Csábi le, Kozma be.

87. perc: Márk Krisztián az újabb sárga lapos.

90. perc: Három perc lesz a ráadás.

91. perc: Bobál Dávid volt nagyon jókor nagyon jó helyen a kapunk eloterében.

93. perc: Véget ért a mérkozés, továbbra sem engedjük a dobogós helyünket!

 
2014.04.19.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Soroksár: "Magabiztos hazai siker: Soroksár SC - Monor 5:1"
 

Felnott csapatunk egy héttel korábbi idegenbeli veresége után ismét gyozelemnek tapsolhattak a soroksári szurkolók a Monor ellen hazai mérkozésen.

A csapat hasonlóan kezdte a mérkozést, mint két hete a Bölcske ellen. Az elso perctol világossá vált, hogy ezen a napon a hazai csapatot nem lehet majd feltartóztatni, és az elso félido folyamán szinte osztálykülönbség alakult ki a két csapat között. Számtalan támadás és helyzet adódott a vendégek kapuja elott, amibol a soroksári játékosok négy gólt értek el az elso 45 percben.

A második félidoben valamelyest kiegyenlítodött a játék, a mérkozés végén a vendég csapatnak sikerült kozmetikáznia az eredményt, de a négygólos gyozelem híven tükrözte a két csapat közötti különbséget.

Soroksár SC: Bartos - Vass, Pandur, Urbán, Tóbiás - Lisztes, Lannert - Balogh B., Nyilas, Rábold - Lovrencsics.

Gólszerzok: Nyilas, Balogh B., Lovrencsics (11-esbol), Rábold, Lisztes

 
 
2014.04.19.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza FC - ESMTK 1 - 1
 

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkozés, 24. forduló:

Orosháza FC - ESMTK  1 - 1 (0 - 1)

Orosháza, Mátrai Sándor Stadion, 200 nézo
2014. április 18. 17:00

Vezette: Brezovai Zoltán (Török Sándor, Lászlai Róbert)

Orosháza: Bordás – Szucs, Tóth I., Szabó N., Medvegy – Juhász, Huszár (Márki 82'), Fülöp, Végh (Füredi 73') – Styecz, Csák (Baranyai 52')
Vezetoedzo: Kvasznovszky József

ESMTK: Bonica – Soós, Pintér, Posta (Vágó 60'), Surányi – Bányai, Pokorádi – Zimon, Áder (Kóbor 55'), Dobesch – Fekete
Vezetoedzo: Turi Zoltán

Sárga lap: Juhász 22', Szabó N. 49' ill. Fekete 49', Pokorádi 60', Bányai 67', Vágó 69', Zimon 89'

Gólszerzo: Füredi 83' ill. Dobesch 30'

Percrol percre:

4. perc: Szöglet után egy kipattanó labdát Szucs bombáz a kapu fölé.
9. perc: Csák a jobb összeköto helyérol lo az oldalhálóba.
11. perc: Juhász 18 méteres lapos lövését fogja Bonica.
19. perc: Szabó Norbert beadása a felso lécre hullik.
22. perc: Juhász kap sárgát reklamálásért.
30. perc: Surányi bal oldali beadását Dobesch belsozi a hálóba, 0 - 1.
44. perc: Kapu elotti kavarodás után Medvegy alapvonalról visszagurított labdáját Juhász14 méterrol lövi a felso lécre. 

45. perc: Végh a kaputól 20 méterre az oldalvonal mellol végez el szabadrúgást. A középre ívelt labdájába Csák kap bele, de Bonica hatalmas bravúrral szögletre véd.
49. perc: Csapatunkból Szabó Norbert, az vendégektol Fekete kap sárgát lökdösodésért.
50. perc: Huszár rázza le a védojét. 12 méteres lövése az oldalhálót találja el.
52. perc: Baranyai érkezik Csák helyére.
55. perc: Áder helyett Kóbor folytatja a vendégeknél.
60. perc: Pokorádi vágja fel a 16-os elott Véghet, sárga lap.
60. perc: Vágó érkezik Posta helyére.
66. perc: Baranyai cselez a 16-os vonalánál, lövésre szánja el magát, ezúttal a bal kapufa menti meg az erzsébetieket a góltól.
67. perc: Bányai is sárgát kap.
69. perc: Újabb sárga lap villan, ezúttal Vágó kapja.
73. perc: Végh helyett Füredi a pályán.
80. perc: Medvegy átadását Baranyai fejeli a kapu fölé.
82. perc: Márki folytatja Huszár helyett.
83. perc: Baranyai egy csellel elfektette védojét, beadása Füredi fejét találja meg, aki 5 méterrol a kapust megelozve egyenlít ki, 1 - 1
89. perc: Zimon is besárgul.

Mestermérleg:

Kvasznovszky József: Egy félidonyi elonyt adtunk az ellenfélnek. A második játékrészt végig támadtuk, több tiszta helyzet dolgoztunk ki, de sajnos ez csak egy pontra volt elég.

Turi Zoltán: Küzdelmes mérkozés volt, rengeteg kemény párharccal tarkítva. Az elso félidoben mi, szünet a hazaiak játszottak jobban, az eredmény igazságos.

 
2014.04.19.
www.szegedma.hu
FELNOTT
Labdarúgás: a Gyula nem akarta, a Szeged-Grosics igen a gyozelmet
 

Egy gyors és egy potya góllal szerzete meg a biztos gyozelmet a Szeged-Grosics a szomszéd ellen Gyulán.

Erre szokták mondani, hogy gyenge meccs volt. Fel-feltuntek harcos mozdulatok, küzdelmek, de elég gyakran ütötte fel a fejét a totyorgás is. A Szeged mintha ma nem tudott volna gyorsító sebességbe kapcsolni, a Gyula pedig megilletodött és tanácstalan játékkal rukkolt elo. Helyzete a vendégeknek akadt több, a hazaiak egy kapufát tudnak felmutatni, egy-egy betörést, éles beívelést, de sokat nem kellett Molnárnak tornáznia. Ezek a meccsek szoktak döntetlenre végzodni, ma azonban Fortuna és Germán feje segített. Ezen a találkozón gyorsan túl kell lépni, kiszállni a 10 éves Opelbol és beülni egy kék-fekete Ford Mustangba.

Várfürdo-Gyulai Termál FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-2 (0-1)
Gyula, Gyulai Termál FC Sporttelep. Vezette: Nazsa Tamás (Tokés Róbert, Berecz Attila)

Gyula: Nagy B. – Vincze, Dragan (Kondoros 80′), Dócza, Sipos, Kukla (Kristóf 80′), Bálint, Okos, Zádori E., Zádori S., Fritea. Vezetoedzo: Popovits Pál.

Szeged-Grosics: Molnár – Kéri, Szabó Cs., Farkas M., Zabari, Markovic, Máté, Ács, Zelrnyánszki (Dombai 77′), Kovács B. (Manga 69′), Germán (Pászka 86′). Vezetoedzo: Nyilas Elek.

Gól: Germán (5′), Markovic (50′)

Sárga lap: Vincze (41′), Kukla (71′) illetve Zabari (26′), Farkas (64′).

Popovits Pál: Mindkét gólunknál két egyéni hiba döntött, fiatal játékosaimnak egy pillanatra megremegett a lábuk, nincsenek még teljesen felkészülve az ilyen rangadókra. A játékban egyenlo partnerei voltunk a Szegednek, az o kapufájuk bement, a miénk nem, jobban használták ki a helyzeteiket.

Nyilas Elek: Az talán elmondható a meccsrol, hogy nem forgott veszélyben a gyozelmünk, de ezen kívül nem sok más pozitívum. A maki nap nem láttam azt a fajta alázatot, dinamikát, felfutásokat, felvállalt egyéni akciókat, amik eddig jellemezték játékunkat. Megpróbáljuk megkeresni ennek az okait, hogy javíthassunk. A mai nap még az egyetlen lényeges dolog a 3 pont megszerzése volt ez sikerült, szokták mondani, hogy akkor jó egy csapat a gyenge játékkal is tud nyerni, de mindezt félre téve, nem ülhetünk a babérokon, ezzel a gyozelemmel azért nem lehetünk maradéktalanul elégedettek.

 
2014.04.20.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas II - Gyáli BKSE (0 : 0)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - II. osztályú felnott bajnokság Déli csopor - 23.Forduló

Idopont: 2014.04.19. (szombat, 16:30)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas II - Gyáli BKSE (0 : 0)

Gólszerzok:-

FC Dabas II: Magyari - Pucsinszki, Bálint Z, Petrányi, Béres, Volenszki, Palchuber, Krigel, Ordasi G, Fábri, Birizdó

Csere: Kmetyó, Ignácz, Bálint R, Karsza, Nagy

A tabella alsó részében tanyázó Gyáli BKSE látogatott Dabasra szombat délután. A találkozón gól nem született, így egy ponttal kellett beérnie Kucsák István csapatának. Jövo szombaton Ráckevén a helyi VAFC ellen lehet javítani.

 
 
2014.04.19.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 24. forduló, szombati eredmények - Frissítve
 

Szombaton hat mérkozéssel rajtolt a Közép-csoport huszonnegyedik játéknapja.

Közép-csoport 24. forduló, szombati eredmények:

17:00 Várfürdo-Gyulai Termál FC - Szeged 2011 0-2
Gólszerzok: Germán 4.p, Markovic 50.p 

17:00 Orosháza FC - ESMTK 1-1
Gólszerzok: Füredi 83.p ill. Dobesch 30.p 

17:00 Tolle UFC Szekszárd - Budapest Honvéd-MFA 2-3
Gólszerzok: Deli D. 56.p, Márk K. 60.p ill. Ariano 3.p, Daru 26.p, Vernes 83.p 

17:00 Bajai LSE - Komlói Bányász SK 2-0
Gólszerzok: Szabó Sz. 53.p, Pigay 67.p 

17:00 Soroksár SC - Monori SE 5-1
Gólszerzok: Nyilas 12.p, Balogh B. 17.p, Rábold 19.p, Lovrencsics 37.p, Lisztes 64.p ill. Csikós 81.p 

17:00 Videoton FC II - Bölcskei SE 5-1
Gólszerzok: Elek 16.p, 52.p, 73.p, 81.p, Gyurcsó 29.p ill. Fröhlich 36.p 

 
2014.04.19.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 24.Forduló - Szombati mérkozések
 

Hat mérkozést rendeznek szombaton a 24.fordulóban, melyek közül talán a V-Gyulai TFC - Szeged 2011 helyi rangadó emelkedik ki. Az elso helyezett Soroksár a Monort fogadja, míg a Budapest Honvéd MFA Szekszárdra látogat.

Szombat - 2014.04.19.
V-Gyulai TFC
-
Szeged 2011
0 : 2
Orosháza FC
-
ESMTK
1 : 1
Tolle UFC Szekszárd
-
Budapest Honvéd - MFA
2 : 3
Bajai LSE
-
Komlói Bányász SK
2 : 0
Soroksár SC
-
Monor SE
5 : 1
Videoton FC II
-
Bölcskei SE
5 : 1
 
 
2014.04.18.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 24. forduló - beharangozó!
 

A Közép-csoport huszonnegyedik játéknapján több alsóházi rangadóra kerül sor, a két éllovas viszont nyerheto összecsapás elott áll. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkozéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetoedzojének tippjeivel harangozzuk be.

Gyula - Szeged 2011: Nem kell a Szegednek messzire utaznia, így szinte „hazai környezetben” gyujtheti be a három pontot. Tippem: 1-3

Orosháza - ESMTK: Bármennyire szimpatikus csapat az ESMTK, az Orosháza egy kicsivel komolyabb játékerot képvisel. Tippem: 2-1

Szekszárd - Honvéd II: A papírforma mindenképp vendég sikert ígér. A Szekszárd idén még nem nyert, így a döntetlen is bravúr lenne nekik. Tippem: 2-2

Baja - Komló: A Baja egy esetleges gyozelemmel stabilizálni tudná bennmaradó pozícióját és otthon nyerni is fog a héten edzováltáson átesett Komló ellen. Tippem: 3-1

Soroksár - Monor: A két csapat között minden tekintetben nagy különbség van. Ez a pályán is érvényesülhet, még akkor is, ha a volt Soroksár játékosokat futi majd a bizonyítási vágy. Tippem: 2-0

Videoton II - Bölcske: Még nem sikerült megfejteni a Videoton tavaszi titkát, de valamiért eredményes a csapat és ismét három ponttal gazdagodik szombaton. Tippem: 3-1

Dabas - Maglód: Ez a mérkozés rengeteg kérdést vet fel. Ha a Maglód nyer, akkor „életben” maradhat, ha viszont a Dabas gyoz, akkor nagy lépést tesz a bennmaradás felé. Ezúttal viszont szerintem, az egyiküknek sem jó döntetlen születik. Tippem: 2-2

Dunaharaszti - Rákosmente: Az RKSK játékosállománya talán jobb egy picit, de mi otthon idén eredményesen szerepelünk, ezért a pontosztozkodásra van a legnagyobb esély. Tippem: 1-1

 
2014.04.18.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
24.Forduló: FC Dabas - Maglódi TC
 

A tavaszi szezon egyik legfontosabb mérkozése elott áll az FC Dabas NBIII-as felnott csapata. A jelenleg utolsó elotti helyen álló Maglódi TC érkezik Dabasra, akiknek ez a találkozó az utolsó lehetoségek egyike, ugyanis amennyiben nem tudnak nyerni, szinte el is búcsúzhatnak a jövo évi NBIII-as tagságtól. Dabasi részrol is létfontosságú lenne a gyozelem, mivel igen suru a tabella második fele, a 9.helyezett Orosháza és a 14.helyen álló ESMTK között mindössze hét pont a különbség, így minden pont megszerzése szinte aranyat ér.

A két csapat oszi találkozóján 2:2-es döntetlen született. Bár jelenleg a tabella alapján a Dabas az esélyesebb, a vendégek múlt hétvégén hazai pályán a V-Gyulai TFC legyozésével belekapaszkodtak az utolsó szalmaszálba, amit alighanem vasárnap sem akarnak elengedni, így roppant nehéz mérkozés elé néznek Honti József fiai.

Esemény: NBIII. Közép-csoport, 24.Forduló
Idopont: 2014.04.20. (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - Maglódi TC

 
2014.04.17.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkozések (2014.ápr.19-20.)
 

A felnott csapat a Maglódot fogadja, míg Kucsák Istvánék a Gyáli BKSE-t. Az U-21 és U-17 szabadnapos ezen a hétvégén, míg a kicsik, az U-15 és U-14 a felnottekhez hasonlóan a Maglódi TC-vel mérkozik hazai pályán.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Vasárnap, 17:00 FC Dabas - Maglódi TC
FC Dabas II Szombat, 16:30 FC Dabas II - Gyáli BKSE
FC Dabas U-21 szabadnap  
FC Dabas U-17 szabadnap  
FC Dabas U-15 Szombat, 10:00 FC Dabas U-15 - Maglódi TC
FC Dabas U-14 Szombat, 12:00 FC Dabas U-14 - Maglódi TC
 
 
2014.04.16.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U-17
FC Dabas U-17 - Maglódi TC U-17
6 : 3 (3:3)
 
2014.04.13.
Gól:
- Ubornyák J (4)
      - Kardos S
      - Bálint M
     
U-15
Ferihegy-Vecsés - FC Dabas U-15
6 : 2 (2:1)
 
2014.04.13.
Gól:
- László D
      - Szabó P
     
U-14
Ferihegy-Vecsés - FC Dabas U-14
2 : 2 (2:1)
 
2014.04.13.
Gól:
- Vargyas V (2)
 
 
2014.04.15.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Heti edzésprogram
 

Csapat: FC Dabas NBIII felnott

Idopont: 2014.ápr.14 - 2014.ápr.20.

dátum
nap
program
2014.04.14.
Hétfo
Edzés: 18:00
2014.04.15.
Kedd
Edzés: 18:00
2014.04.16.
Szerda
Edzés: 18:00
2014.04.17.
Csütörtök
Pihenonap
2014.04.18.
Péntek
Edzés: 18:00
2014.04.19.
Szombat
Edzés
2014.04.20.
Vasárnap
24.Forduló 17:00 (FC Dabas - Maglódi TC)
 
 
2014.04.15.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
JÁTÉKOSSORS. Csoke István: „Amíg szükség van rám játékosként, nagyon szívesen maradok Monoron”
 

em csupán a csapat, de Csoke István sem tudhat könnyu heteket maga mögött. A Monor 34 esztendos középpályása hosszú eltiltást követoen állhatott ismét a szakmai stáb rendelkezésére, a rutinos futballista pedig a Dunaharaszti elleni 2–0 alkalmával jó játékkal, no meg fontos találattal vétette észre magát.

Az évadbeli elso gólra 12 találkozót kellett várni. Jobb késon, mint soha, mondhatná erre a fedezet, aki több mint másfél évtizede a Monor egyik fontos láncszeme.

– Hány meccset hagyott ki?
Nem keveset – felelte Csoke István. – Mivel edzo is vagyok, ebbol kifolyólag történt az eset, de sokat nem szeretnék errol mondani. Megtörtént, letöltöttem, a hat hónapból lett két hónap, ennyi. Nagyon nem akarok már ezzel foglalkozni. Úgy érzem, hogy félreértés történt, ami valamilyen szinten igazolódott is.

– Akkor a két hónapos eltiltást is igazságtalannak tartja?
Valamilyen szinten igen. Amikor a szembesítés zajlott, akkor is elmondtam, nem éreztem annak, ami történt, véletlen egybeesés lehetett. Olyasmi, amire azt lehet mondani, tettlegesség történt. Annak vették, de abszolút nem ez volt. Ebbol is tanultam, ám az a baj, hogy az új szabály szerint sújtottam a csapatomat, amelyben játszom, meg ugye saját magamat. Úgy gondoltam, nem is lesz ebbol semmi, aztán kaptam az információt még az osszel, az egyik péntek este, a Bölcske elleni meccsünk elott, hogy el vagyok tiltva hat hónapra. Gondolhatja, mi játszódott le bennem... De most már nem foglalkozom vele, csakis elore nézek. 17 év alatt, amennyi idot Monoron töltöttem, jó, ha kétszer ki voltam állítva.

– Egyébként könnyen összeegyeztetheto a futball az edzosködéssel?
Nekem több életem van. Kétgyermekes családapa vagyok, mindemellett dolgozom is, ám szerencsére Monoron van a munkahelyem egy háztartási felszerelésekkel foglalkozó cégnél. Aztán ifiedzo is vagyok, és persze futballozom, úgyszólván kiegészítem az életemet a szerelmeimmel. Lányaim vannak, nagyon jó hazajönni hozzájuk és együtt lenni velük, ám a feleségem elfogadta, hogy van egy másik szerelmem, éspedig a futball. Az edzosködést próbáltam mindig a felnott csapathoz alakítani, amiben az egyesület abszolút partner, ugyanis ellentétes napokon vannak a meccsek, továbbá a felnott gárda edzése elott tartok az U21-es egyletnek tréninget. 34 éves vagyok, de még megy. Úgy vagyok vele, amíg szükség van rám játékosként, nagyon szívesen maradok Monoron, mert itt töltöttem a fél életemet, aztán ha eljön az ido, tényleg csak az edzosködés meg a családom marad.

– Amennyiben az „Öregbol”, azaz Kajli Zoltánból indulunk ki, van több mint jó tíz éve, hiszen a Monor másodedzoje 48 évesen hagyta abba a futballt NB-s szinten.
Ha a szervezetem bírja, mondhatjuk ezt, ám Kajli Zoltán igen eros ember. Ám ha észreveszem, hogy úgymond megvernek mérkozés közben vagy edzésen, én mondom azt elobb, hogy elég volt. Egyelore úgy érzem, megy a történet, de tényleg csak addig csinálom, amíg szükség van rám.

– Ameddig olyan fontos gólokat szerez, mint az elmúlt víkenden, a Dunaharaszti elleni 2–0 alkalmával, a szurkolók aligha kiabálják ki a csapatból. Nagyjából Battonyáig hallatszott a ko legördülése a monori szívekrol...
Oszintén megmondom, így történt. Egyrészt nagyon kellett ez a gyozelem ahhoz, hogy helyrerakjuk magunkat, másrészt mindenki átérezte, mi lesz akkor, ha kikapunk, és mi történik abban az esetben, ha gyozünk. Nekünk nem a kiesés ellen kellene harcolnunk, hanem valahol az 5. és a 10. hely környékén volna a helyünk. Az okokat lehetne sorolni, miért, de itt vagyunk...

– Az nem lehet, hogy nem a Monor teljesít visszafogottan, hanem a mezony ennyire kiegyensúlyozott? Hiszen csupán alig néhány pont a különbség a 7. és a 14. között.
Lehetséges, hogy így van. Ha megnézi, tavaly másodikak lettünk, sot, ha van egy kis szerencsénk, bajnokok vagyunk. Nemrégiben beszélt az edzonkkel, így nem tudok újdonsággal szolgálni: rengeteg sérültünk van, ezért a téli felkészülésünk nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, márpedig egy jó januári alapozás kitart egész évben, lehet belole erot meríteni. A szerencse nem pártol mellénk. Itt volt két hete a Bölcske elleni meccs. Négy sérültünk volt, én is belázasodtam, ráadásul tízen fejeztük be a meccset, és mégis, volt tartásunk, mivel felálltunk 0–2-rol és 2–2-re végeztünk. Van egy úgynevezett B-pályánk, ahol roppant nehéz edzeni. A mai világban mufüves pálya nélkül el sem tudná képzelni a felkészülését egy társulat, nekünk ez nincs, nem adatik meg. De most már itt a jó ido, óraátállítás volt, így felmehetünk a centerpályára. A Bölcske elott is felmentünk, és felszabadultabbak is voltunk. Közhelyek persze, de a fiatalabbak közül volt, aki eltörte a kezét, a másik a vállát, míg a harmadiknak kiugrott a kulcscsontja. Márpedig ezt bármelyik csapat nehezen viselné el.

– Volt már ennyire idegorlo szezonja?
Harcoltunk mi már a kiesés ellen, igaz, ez még akkor volt, amikor a Monor az aranykorát élte, az NB II-ben és az NB I B-ben. Mondhatjuk azt, eros csapatok szerepelnek az NB III, Közép-csoportjában, de amikor kellett volna, nem volt szerencsénk. Például ott a Gyula és a Komló elleni meccsünk, az utóbbin 1–1 után volt három ziccerünk, de nulláról is fölé tudtuk rúgni a labdát. Mindenesetre bízom a csapatban, úgy néz ki, felfelé ívelo formát mutatunk, a hétvégén nyertünk 2–0-ra, olykor tetszetos játékkal, ami önbizalmat ad a csapatnak. Éppenséggel ránk fér...

A fenti interjú ezen sorok írójától megjelent a Sportszelet 12. lapszámában. Azóta a Monor a Budapest Honvéd II.-MFA otthonában az elmúlt hét vasárnapján 3–2-es vereséget szenvedett.

 
2014.04.14.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
Az U-17-es csapatban Ubornyák József négy találatával dönto érdemeket szezett a 6:3-as Maglód ellenigyozelemben.
U-17
FC Dabas U-17 - Maglódi TC U-17
6 : 3 (3:3)
 
2014.04.13.
Gól:
- Ubornyák J (4)
      - Kardos S
      - Bálint M
     
 
 
2014.04.14.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Hernád SE - FC Dabas II E (0 : 1)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - II. osztályú felnott bajnokság Déli csopor - 22.Forduló

Idopont: 2014.04.13. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Hernád

Mérkozés: Hernád SE - FC Dabas II (0 : 1)

Gólszerzok:- ill. Mráz (59p)

FC Dabas II: Magyari - Láposi, Kucsák, Béres, Pucsinszki, Krigel, Ordasi G, Mráz, Petrányi, Fábri, Ordasi J

Csere: Bálint, Birizdó, Horváth, Palchuber, Kmetyó, Ignácz, Laczkó

Vasárnap délután Hernádon vendégszerepelt Kucsák István csapata. A találkozót Mráz István 59.percben szerzett találata döntötte el, ami egyben azt is jelentette, hogy a két csapat helyet cserélt a tabellán. Gyozelmével az FC Dabas II jelenleg a hetedik helyet foglalja el, jövo héten pedig az utolsó elotti Gyáli BKSE csapatát fogadja.

 
 
2014.04.14.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 23. forduló, vasárnapi eredmény - Frissítve
 

Vasárnap egy mérkozéssel zárult a Közép-csoport huszonharmadik játéknapja.

Közép-csoport 23. forduló, vasárnapi eredmény:

16:30 ESMTK - Dunaharaszti MTK 2-3 (0-2)
Gólszerzok: Soós I. 47., Kiss D. 57. p., ill. Lengyel Gy. 9., Ughy M. 26 p., Dabasi K. 81. p.

 
2014.04.13.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 23.Forduló - Vasárnapi mérkozés
 

Az ESMTK - Dunanaharaszti MTK mérkozéssel zárul a 23.forduló.

Vasárnap - 2014.04.06.
ESMTK
-
Dunaharaszti MTK
2 : 3
 
 
2014.04.13.
www.vidi.hu
FELNOTT
Videoton II: "Ismét nyert a Vidi II"
 

A 70. percig nem sikerült feltörni a hazaiak védelmét, utána azonban potyogtak a gólok.

Második csapatunk az utolsó helyezett Komló otthonába látogatott szombat délután. Osszel a két csapat még Felcsúton szoros mérkozést játszott egymással, a mieink Hudák góljával nyertek akkor 1-0-ra. Ráadásul a Komló két hete hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a listavezeto Soroksár ellen, míg múlt héten a Szekszárd otthonában nyertek 3-1-re. Második csapatunkból több kulcsjátékos is hiányzott. Kiprich, Ács, Barcsay, Tóth sérülés miatt nem utaztak el a mérkozésre, Géresi, Alex és Paudits pedig az U21-es csapatban léptek pályára délelott a Ferencváros otthonában. Érdekesség, hogy Géresi két góljával 2-1-re megnyerte a Fradi U21 elleni rangadót Csucsánszky Zoltán csapata. Az elso keretbol Papp, Mamadu, és Lupeta viszont ott volt a Vidi II-ben, ahogy a sérülésébol felépülo Havasi, Molnár, Leo és Thiago is Vítor Campelos rendelkezésére állt.

A mérkozés elso félidejében nem sok esemény történt. Csapatunk irányította a játékot, többet birtokoltuk a labdát, de igazán nagy gólhelyzet egyik kapu elott sem alakult ki.

A második félido elso 20 perce hasonlóan telt, majd a 70. percben a 22. születésnapját pénteken ünneplo Baracskai tekert kapu elé egy szögletet, Elek Bence pedig nagyszeruen csúsztatott hat méterrol a bal felso sarokba (0-1). Néhány perccel késobb a gólszerzo helyére beállt Molnár Tibor, aki az elmúlt hetekben bokasérüléssel bajlódott. Nem volt szüksége tíz percre, és egy szép akció végén bevette az egykori NB I-es kapus, Herbert Roland kapuját (0-2). Három perccel késobb újabb Molnár-gólt láthattunk (0-3), a végeredményt pedig Mamadu a 91. percben állította be (0-4).

Második csapatunk továbbra is remekül szerepel, hetedik tavaszi bajnokiján hetedik gyozelmét szerezte meg Vítor Campelos együttese.

Vítor Campelos: "Sokan azt hitték, könnyu és sima mérkozés vár ránk az utolsó helyezett otthonában. Azonban mi tudtuk, hogy a látszat ellenére igen komoly kihívás elott állunk, hiszen a Komló legutóbb hazai pályán 0-0-t játszott a listavezeto Soroksár ellen, múlt héten pedig Szekszárdon nyertek 3-1-re. Szerencsére a játékosok úgy léptek pályára, hogy tisztelték az ellenfelet. Voltak lehetoségeink már a 70. perc elott is, de utána sikerült magabiztossá tennünk a gyozelmünket."

 
2014.04.13.
szegedma.hu
FELNOTT
Labdarúgás: Ismét 3 pontra van a Szeged a Soroksártól
 

A Szeged-Grosics 6-2-re lépett át a Baján, és mivel a Soroksár bukott a Honvéd ellen, ismét 3 pont a különbség a két csapat közt.

Labdarúgó NB III Közép csoport 23. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Bajai LSE 6-2 (2-0)

Gyula, Grosics-akadémia. Vezeti: ifj. Szilágyi Sándor (Berecz, Attila Kövér Tamás)

Szeged-Grosics: Molnár – Kéri, Szabó, Farkas M., Zabari, Markovic, Máté, Ács, Zelenyánszki, Kovács B., Germán. Vezetoedzo: Nyilas Elek.
Vezetoedzo: Nyilas Elek.

Baja: Tóth D. – Turi, Zsók, Hajnal, Rónai, Tóth M., Szabó Sz., Csányi, Princz, Kiss, Krichner. Vezetoedzo: Zsók József.
Vezetoedzo: Zsók József.

Gól: Ács (7, 35, 79), Germán (48, 52), Farkas M. (72) illetve Szabó Sz. (56), Pigay (89).

Sárga lap:

Nyilas Elek: "Ma az történt a pályán, amit elterveztünk. Fontos volt, hogy az elejétol kezdve domináljunk és lendületes, sok mozgással hibára késztessük ellenfelünket, ez ma sikerült már a kezdetektol. Voltak üresjárataink, de ilyen arányban is megérdemelt a gyozelmünk. Az pedig hab a tortán, hogy a Soroksár kikapott, de nekünk most az a legfontosabb, hogy a jó formánkat hétrol, hétre átmentsük nem elfelejtve azt, hogy a bajnokságért játszunk."

 
2014.04.13.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Soroksár: "Vereség az idegenbeli rangadón"
 

Egygólos vereséget szenvedett felnott csapatunk az NB III Közép-csoportjának 23. fordulójában a Bozsik-stadionban a Honvéd II vendégeként.

A mérkozés elso félidejében a kispesti csapat háromgólos elonybe került. A szünet után Lisztes Krisztián szépített az eredményen, majd a második félido utolsó részében a vendég csapata nyomása Balogh Bence fejese után szorossá tette a végjátékot, azonban az egyenlítésre már nem maradt ido.

Ezzel a csapat elonye három pontra csökkent a tabellán.

Soroksár SC: Tarczy - Vég (74' Balogh B.), Pandur, Farkas, Tóbiás - Lisztes, Lannert - Kincses, Lovrencsics, Nyilas (51' Hodgyai) - Márkus (46' Rábold).

Gólszerzok: Lisztes (73'), Balogh B. (93')

 
 
2014.04.13.
www.honvedfc.hu
FELNOTT
Honvéd FC: "Legyoztük a listavezetot"
 

NB III, Közép csoport, 23. forduló

Budapest Honvéd-MFA - Soroksár SC 3-2 (3-0)

Bozsik Stadion, centerpálya, 200 nézo

Játékvezeto: Ducsai József (Berényi Ákos, Szert Balázs)

Budapest Honvéd-MFA: Stoian Relu - Botka Endre, Kovács János, Ariano Navarro, Csemer Gyula - Csábi Mihály, Kapacina Valér, Vernes Richárd (Lorinczy Attila, 59') - Emmanuel Mensah (Bora György, 77'), Daru Bence (Bobál Gergely, 68'), Prosser Dániel

Vezetoedzo: Simon Miklós

Soroksár SC: Tarczy Pál - Kincses Péter, Pandur Péter, Farkas Attila - Vég Bence (Balogh Bence, 74'), Lannert Bence, Tóbiás Zsolt - Nyilas Elek (Hodgyai László, 51'), Lisztes Krisztián - Márkus Tibor (Rábold Richárd, 46'), Lovrencsics Balázs

Vezetoedzo: Varga Attila

Gólszerzok: Prosser Dániel (31', 1-0), Ariano Navarro (35', 2-0), Daru Bence (42', 3-0), Lisztes Krisztián (73', 3-1), Balogh Bence (93', 3-2)

Az NB III Közép csoportjának 23. fordulójában igazi rangadóra került sor a Bozsik Stadionban. A ma délutánig  a tabellát hat ponttal vezeto Soroksárt fogadtuk, akiknél a kezdocsapatban több, komoly NB I-es múlttal és rutinnal rendelkezo játékos is pályára lépett.

A mérkozés elején Vernes, a túloldalon pedig Márkus elott adódott gólszerzési lehetoség, de a kapusok hatástalanítani tudták a kísérleteket. Ezután mi irányítottuk a játékot, de a vendégek kontráiban mindig ott volt a veszély, és Lisztes Krisztián pontrúgásainál sem lehettünk nyugodtak.

Az elso félóra végén Mensah érdekesen lecsúszott lövését inkább szenzációs gólpasszként értékeljük, a labda ugyanis Prosser elé került, aki balról nagyon szépen lotte ki a hosszú sarkot. 1-0!

Négy perccel késobb Vernes bal oldali szabadrúgása után Navarro emelkedett a legmagasabbra a tizenhatoson belül, és parádés mozdulattal csúsztatott a soroksári kapu bal oldalába. 2-0!

Talán már ez az eredmény is túlszárnyalta az elozetes várakozásainkat, de aztán a félido hajrájában tovább növeltük az elonyünket: Daru kapott labdát a leshatáron belül, egy csellel Tarczy kapust is megtréfálta, majd az üresen maradt kapu közepébe gurított. 3-0!

A második játékrészben is voltak ugyan veszélyes próbálkozásaink, de ekkor már inkább az eredmény megtartására törekedtünk. Ez egészen a 73. percig sikerült, ekkor azonban gyozött az évek és a rutin: el kell ismernünk, hogy egy átadást követoen Lisztes Krisztián nagyon szép egyéni megmozdulás végén pörgetett a kapunkba. 3-1!

A három perces hosszabbítás utolsó másodperceiben aztán Balogh Bence fejesgólja még közelebb hozta a vendégeket (3-2), de ezúttal még ez is belefért, mivel a középkezdés után Ducsai játékvezeto azonnal véget vetett az összecsapásnak.

Bravúros gyozelmünknek köszönhetoen továbbra is orizzük a bronzérmes pozíciónkat. Jövo szombaton a 9. helyen álló Tolle UFC Szekszárd csapatához utazunk vendégségbe.

 
2014.04.12.
www.rksk.hu
FELNOTT
RKSK - Dabas (4:1)
 

Jól játszott a hazai csapat. Végig irányította a mérkozést, csak a gyozelem mértéke volt kérdéses. A nagy gólarányú egy vitatható bírói ítélet (11-es) akadályozta meg. A csapat sok színu játékát, a játékosok jó formáját mutatja, hogy 4 játékos osztozott a 4 gólon.

RKSK - FC Dabas 2014.04.12. - Video

 
 
2014.04.12.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - ESMTK (2 : 0)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - NBIII - 23.Forduló

Idopont: 2014.04.12. (szombat, 16:30)
Helyszín: Budapest

Mérkozés: Rákosmente KSK - FC Dabas (4 : 1)

Gólszerzok: Kocsis (24p), Pölöskei (28p), Ferkó (36p), Kocsis, Mohamed (74p) ill. Dévai (70p)

FC Dabas: Scheillinger - Szabó (Mráz - 74p), Gyori, Takács, Danyis - Kovacsik (Tóth - 46p), Buczkó, Dévai, Hegyes, Dobray (Feczesin - 74p), Gáspár

Csere: Nagy, Tóth M, Bozsik, Mráz, Feczesin, Janicsák, Szirtesi

Meglepetésre Takács Kornél révén már a mérkozés legelején megszerezhette volna a vezetést a dabasi csapat, fejese azonban kicsivel ugyan, de elkerülte a kaput. A félido közepéig nem igazán tudott mit kezdeni az RKSK a stabilnak tuno, jól záró vendég csapat védelmével. Sajnos a 24. és 28.percben azonban jött két védelmi kihagyás és máris két gólos elonybe került a fovárosi csapat (2:0).

A második játékrészben tovább folytatódott a hibák sora a hazai védelemben, aminek egy újabb kapott gól lett a következménye (3:0). A 70.percben Dévait szép szólója végén buktatták a tizenhatoson belül. A megítélt büntetot a sértett értékesítette ugyan(3:1), a remény azonban gyorsan szertefoszlott, mivel a találat után pár percre ismét RKSK gólnak örülhetett a hazai publikum (4:1).

Vereségével egy pozíciót lépett vissza Honti József csapata a a tabellán, így gozerovel készülnie kell a jövo heti Maglódi TC elleni igen fontosnak ígérkezo hazai összecsapásra.

 
 
2014.04.12.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 23. forduló, szombati eredmények - Frissítve
 

Szombaton hét mérkozéssel rajtolt a Közép-csoport huszonharmadik játéknapja.

Közép-csoport 23. forduló, szombati eredmények:

16:00 Budapest Honvéd-MFA - Soroksár SC 3-2
Gólszerzok: Prosser 31.p, Ariano Navarro 35.p, Daru 42.p ill. Lisztes 73.p, Balogh B. 93.p 

16:30 Monori SE - Orosháza FC 2-2
Gólszerzok: Mészáros A. 28.p, Horváth D. 32.p ill. Fülöp 19.p, Styecz 46.p 

16:30 Rákosmente KSK - FC Dabas 4-1
Gólszerzok: Pölöskei 28.p, Ferkó 36.p, Kocsis D. 24.p, Hamed 74.p ill. Dévai 70.p 

16:30 Maglódi TC - Várfürdo-Gyulai Termál FC 2-0
Gólszerzok: Bogdán 28.p, Csepregi 65.p 

16:30 Szeged 2011 - Bajai LSE 6-2
Gólszerzok: Ács 7.p, 36.p, 79.p, Germán 49.p, 52.p, Farkas M. 72.p ill. Szabó Sz. 55.p, Pigay 89.p 

16:00 Komlói Bányász SK - Videoton FC II 0-4
Gólszerzok: Elek 70.p, Molnár T. 83.p, 86.p, Candé 91.p 

16:30 Bölcskei SE - Tolle UFC Szekszárd 1-1
Gólszerzok: Féhr 2.p ill. Márton 86.p 

 
2014.04.12.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 23.Forduló - Szombati mérkozések
 

A harmadik helyezett Budapest Honvéd II a listavezeto Soroksár SC-vel vívott csatája indítja a szombati játéknapot. A második Szeged 2011 a Baját fogadja hazai pályán, a Videoton II pedig Komlóra utazik.

Szombat - 2014.04.12.
Budapest Honvéd - MFA
-
Soroksár SC
3 : 2
Monor SE
-
Orosháza FC
2 : 2
Rákosmente KSK
-
FC Dabas
4 : 1
Maglódi TC
-
V-Gyulai TFC
2 : 0
Szeged 2011
-
Bajai LSE
6 : 2
Komlói Bányász SK
-
Videoton FC II
0 : 4
Bölcskei SE
-
Tolle UFC Szekszárd
1 : 1
 
 
2014.04.11.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 23. forduló - beharangozó!
 

A Közép-csoport huszonharmadik fordulójában több nagy rangadó is megrendezésre kerül, amelyek végeredményei fontos pozíciókról dönthetnek. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkozéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetoedzojének tippjeivel harangozzuk be.

Honvéd II - Soroksár: A Honvéd otthon jól szerepel, de a Soroksár számára is létfontosságú a pont, pontok megszerzése. Tippem: 2-2

Monor - Orosháza: Életbevágóan fontos a Monornak, hogy nyerjen, amiért mindent megtesznek majd. Tippem: 2-1

Rákosmente - Dabas: A Dabas tavasszal mindenkit meglepett az eredményességével, ezért nem esélytelenül lép pályára az RKSK otthonában sem. Tippem: 1-1

Maglód - Gyula: A nagy számok törvénye alapján nyernie kell a Maglódnak is egyszer. Ezt múlt héten már elmondtam, de most sikerülni fog a gyozelem megszerzése a Pest megyei gárdának. Tippem: 2-1

Szeged 2011 - Baja: A Szeged jobb csapat. Múlthéten botlott, ezért most korrigálnia kell azt a hibát. Tippem: 2-0

Komló - Videoton II: Talán a Dabasnál is nagyobb meglepetés a biztos kiesonek titulált Komló szereplése, mert szorgosan gyujti a pontokat tavasszal és most megállíthatja az idén még hibátlan Videotont. Tippem: 1-1

Bölcske - Szekszárd: A Bölcske otthon legyozi a tavasszal gyengélkedo Szekszárdot. Tippem: 2-1

ESMTK - Dunaharaszti: Szomszédvárak csatája. Két hasonló képességu csapat találkozója, pontosztozkodással zárulhat. Tippem: 1-1

 
2014.04.11.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
23.Forduló: Rákosmenti KSK - FC Dabas
 

A tabella élmezonyéhez tartozó, ám tavasszal kissé hullámzó teljesítményt nyújtó Rákosmenti KSK vendégeként lép pályára Honti József csapata szombat délután. Az oszi mérkozésén az RKSK 2:0-ás gyozelmet könyvelhetett el Dabason, így lenne miért törleszteni dabasi részrol, mégis elmondható, bravúrnak számítana ha pontot vagy pontokat hozna el a piros-fehér alakulat Rákoskeresztúrról.

Esemény: NBIII. Közép-csoport, 23.Forduló
Idopont: 2014.04.12. (szombat, 16:30)
Helyszín: Budapest

Mérkozés: RKSK - FC Dabas

 
 
2014.04.10.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkozések (2014.ápr.05-06.)
 

Mindkét felnott keret idegenben szerepel, az NBIII-as az RKSK, míg a kettes csapat a Hernád vendégeként lép pályára. Az U-21 és U-17 hazai pályán a Maglódot fogadja, míg az U-15 és U-14 Vecsésre utazik.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Szombat, 16:30 RKSK - FC Dabas
FC Dabas II Vasárnap, 16:00 Hernád SE - FC Dabas II
FC Dabas U-21 Vasárnap, 11:00 FC Dabas U-21 - Maglódi TC U-21
FC Dabas U-17 Vasárnap, 13:00 FC Dabas U-17 - Maglódi TC U-17
FC Dabas U-15 Vasárnap, 9:30 Ferihegy Vecsés U-15 - FC Dabas U-15
FC Dabas U-14 Vasárnap, 11:30 Ferihegy Vecsés U-14 - FC Dabas U-14
 
 
2014.04.08.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
DABAS–ESMTK 2–0. Egykori futballistája, Dobray Zsolt keserítette el a fővárosiakat
 

A szezon egyik legfontosabb bajnokijára készült vasárnap délután az NB III, Közép-csoportjának 22. fordulójában az FC Dabas és az Erzsébeti SMTK, méghozzá előbbi otthonában.

Bár a találkozó hivatalos jegyzőkönyve szerint Kovacsik Tibor szerzett vezetést a házigazdának a 23. percben, a találat valójában az ESMTK mezét három félszezonban – 2007, 2010 és 2012 őszén – is viselő 33 esztendős Dobray Zsolt nevéhez fűződött, aki nem is szerepelt sem a kezdőcsapatban, sem a kispadon. Kovacsik Tibort viszont alighanem klónozták, hiszen „papíron” belőle kettő is volt a kezdőben… (Nem cikkünk témája, de korábban többen okkal és joggal kritizálták az MLSZ adatbankos rendszerét, honlapunk viszont azon az állásponton van, mindez csupán odafigyelés kérdése a játékvezetők és a technikai vezetők részéről.)

Buczkó István révén még a szünet előtt egyről a kettőre jutott a Dabas, így a 38. percben a végeredmény is kialakult, holott információnk szerint mindkét csapatnak járt volna egy-egy tizenegyes a kilencven perc során. A mérkőzéssel kapcsolatos további érdekesség, hogy a 26 éves, dabasi Gáspár Balázs 2013 tavaszán volt az ESMTK játékosa, míg a budapestiek részéről Bányai János Róbert (25) a 2011/2012-es évadban 29 bajnokin 5-ször volt eredményes az FC Dabas színeiben.

A Honti József által trenírozott házigazda immár a 10. helyen áll, míg az ESMTK nagy gondban lehet, ha nem tanul meg rövid időn belül győzni. Ijesztő adat következik: a fővárosiak a hat tavaszi bajnokijuk közül öt (!) találkozón nemhogy nem nyertek, gólt sem rúgtak: Soroksár 0–2, Szekszárd 4–2, Videoton II. 0–2, Baja 0–1, Gyulai Termál 0–1, Dabas 0–2. És április 13-án, vasárnap 16 óra 30-kor sem vár könnyebb meccs Turi Zoltán csapatára, hiszen a feljövőben lévő, legutóbb az Orosházát Miholics Milán góljával 1–0-ra legyőző Dunaharaszti MTK látogat az Ady Endre utcába.

 
2014.04.07.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Egygólos gyozelem az Orosháza ellen"
 

Az NB III Közép-csoport huszonkettedik játéknapján az Orosházát látta vendégül a Dunaharaszti MTK.

Az elso veszélyes lehetoség elottünk adódott: a 6. percben Rebecsák passzolt Dabasihoz, akinek lövését Könyves hárította. 3 perccel késobb Miholics lépett ki védoi között, azonban 5 méteres próbálkozása mellé gurult. Válaszképp egy a hosszúra átívelt szabadrúgást követoen Csák lott a kapunk mellé.

A második félidot újra a mieink kezdték akítvabban. A 48. percben Lengyel emelt középre jobbról, ahol Dabasi érkezett és jobbal a kapu fölé bombázott. Az 53. percben Rebecsák kapott remek labdát Miholicstól, kísérletét viszont Könyves kiboxolta a bal alsó sarok elol. A 67. percben Rebecsák szögletét Ughy csúsztatta meg középen, amibe még egy védo belepiszkált, de az érkezo Miholics közvetlen közelrol a gólvonal mögé passzolt. 1-0! A hajrában mindent egy lapra téve kezdett rohamozni az Orosháza az egyenlítésért. A 83. percben egy szöglet után Szucs csavart veszélyesen kapura, ám Szappanos nagy bravúrral védeni tudott. A 90. percben Kiss tálalt Mészáros elé, aki egy csellel átverte védojét, majd 16 méterrol lott, viszont centikkel a kapu mellé helyezett. A mérkozés zárásaképp még Végh végezhetett el egy szabadrúgást 20 méterre a kapuntól, de a remekül védo Szappanos eszén o sem tudott túl járni, mert a rövid alsóba tartó kísérletét hárította kapusunk.

Összességében egy küzdelmes mérkozésen, a mieink nagyot harcolva, megérdemelten nyerték meg a találkozót és a három pontnak köszönhetoen egy helyet javítva, újra a hetedik helyen állunk a tabellán.

Dunaharaszti MTK – Orosháza FC 1-0 (0-0)

Dunaharaszti, 150 nézo, vezette: Berényi T.

DMTK: Szappanos, Horváth Á., Ughy, Rétsági, Dallos, Lázár, Lengyel, Kocsis (Gacsal 76.p), Rebecsák (Mészáros 77.p), Dabasi (Kiss G. 85.p), Miholics

Orosháza: Könyves, Szucs, Medvegy, Tóth I., Szabó N., Huszár, Füredi (Márki 83.p), Fülöp, Végh, Csák (Juhász 62.p), Styecz

Gólszerzo: Miholics 67.p

Sárga lapok: Horváth Á. 31.p, Dabasi 34.p ill. Végh 24.p, Szabó N. 35.p, Tóth I. 37.p, Csák 55.p, Füredi 71.p

Króner Péter vezetoedzo: „A helyzeteink alapján, megérdemelten nyertünk. Küzdelmes mérkozés volt, amelyen sajnos, a játékvezeto szeretett volna foszereplo lenni és a találkozó bizonyos szakaszaiban ez sikerült is neki!”

Dunaharaszti MTK - Orosháza FC 2014.04.06. 1.rész

Dunaharaszti MTK - Orosháza FC 2014.04.06. 2.rész

Dunaharaszti MTK - Orosháza FC 2014.04.06. 3.rész

Dunaharaszti MTK - Orosháza FC 2014.04.06. 4.rész

Dunaharaszti MTK - Orosháza FC 2014.04.06. 5.rész

Dunaharaszti MTK - Orosháza FC 2014.04.06. 6.rész

 
2014.04.07.
www.vidi.hu
FELNOTT
Elek Bence ollózós góljával megnyertük a Szeged elleni rangadót
 

Hatalmas küzdelemben fontos gyozelmet szerzett a Vidi II, amely továbbra is 100%-os tavasszal a bajnokságban.

A két csapat osszel egy emlékezetes mérkozésen 1-1-es döntetlent játszott egymással. Ezúttal úgy érkezett a Szeged Székesfehérvárra, hogy az egy pont nem elég nekik, hiszen a Soroksár múlt heti botlását követoen csupán 3 pontra olvadt a fovárosi együttes elonye, a második helyen lévo Szegeddel szemben, akik jövore az NB II-ben szeretnének szerepelni, ehhez azonban meg kell nyerniük a bajnokságot.

Ennek megfeleloen a Tisza-parti csapat kezdte jobban a mérkozést. A 10. percben 23 méterrol alig tekertek kapu mellé egy szabadrúgást, majd ezt követoen is a mi térfelünkön zajlott inkább a játék, azonban védelmünk nagyon masszív volt. A 38. percben egy szép támadás végén, jobbról érkezett a labda középre, a kapunak háttal álló Elek Bence pedig parádés mozdulattal ollózott védhetetlenül a bal felso sarokba 13 méterrol (1-0).

A második félido elejét nagyon megnyomta a Szeged. Az 50. percben Gábor Péter mutatott be egy földöntúli bravúrt, amikor a bal felso sarok elol piszkálta ki a labdát. A szöglet után ismét Gábor Péternek akadt védeni valója, Szabó közeli lövését védte ismét nagy bravúrral. A 60. percben egy gyors kontra végén Hudák került nagy ziccerbe, azonban lövését védte Molnár F. Tamás. Öt perccel késobb Máté távoli bombáját hatástalanította az ismét szenzációs napot kifogó Gábor Péter. A 88. percben a remekül játszó Paraiba elott adódott gólszerzési lehetoség, szép csellel becsapta a kapust is, azonban a lövés pillanatában hátulról érkezett egy védo, és végül szögletre mentett. Az utolsó percekben már nem volt újabb helyzet, maradt az 1-0.

Csapatunk óriásit küzdött, mindenki kivette részét a gyozelembol. Elek fantasztikus gólt lott, Gábor Péter ismét extázisban védte végig a mérkozést, a védelem és a középpálya is szinte hiba nélkül játszott 90 percen keresztül. Bár a mérkozést egy egyéni villanás döntötte el, a 3 pont megszerzése igazi csapatmunka volt, ezzel pedig tovább tart a Vidi II fantasztikus sorozata. Idei hatodik bajnoki mérkozésén a hatodik gyozelmét szerezte Vítor Campelos csapata, ezzel beállította a Vidi II tavalyi gyozelmi sorozatát, akkor a 2. és a 8. forduló között nyerte meg minden mérkozését második csapatunk.

Vítor Campelos: "Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával és küzdeni tudásával. A mérkozés nagy részében a Szeged uralta a játékot, de elottünk adódtak a nagyobb gólszerzési lehetoségek. Nagyszeru sorozatban vagyunk, de nem szabad hátra dolnünk, jövo héten ugyanis a szezon egyik legnehezebb mérkozése vár ránk. A mostani formánkat és foleg a mostani játékfelfogásunkat meg kell tartanunk"

 
2014.04.07.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza: "Egyetlen gól döntött a pontok sorsáról."
 

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkozés, 22. forduló:

Dunaharaszti MTK - Orosháza FC

Dunaharaszti, DMTK Sporttelep, 150 nézo
2014. április 6. 16:30

Vezette: Berényi Tamás (Horváth Zoltán, Bertalan Dávid)

Dunaharaszti:Szappanos – Lengyel, Rétsági, Ughy, Dallos – Lázár, Horváth Á., Rebecsák (Mészáros 77'), Kocsis (Gacsal 76') – Dabasi (Kiss 85'), Miholics
Vezetoedzo: Króner Péter

Orosháza: Könyves – Szucs, Tóth I., Szabó N., Medvegy – Füredi (Márki 83'), Huszár, Fülöp, Végh – Styecz, Csák (Juhász 62')
Vezetoedzo: Kvasznovszky József

Sárga lap: Horváth 31', Dabasi 34' ill. Végh 24', Szabó N. 35', Tóth I. 37', Csák 55', Füredi 71'

Gólszerzo: Miholics 67'

Percrol percre:

67. perc: Szöglet utáni kavarodást követoen Miholics két meterrol kotorja be a labdát a kapuba, 1 - 0.
87. perc: Szucs felso sarokba tartó lövését hárítja a kapus.
92. perc: Végh 18 méteres szabadrúgását Szappanos bravúrral védi.

Mestermérleg: 

Króner Péter:Küzdelmes találkozón egy góllal jobbak voltunk. Játékvezetok nélkül jobb mérkozés lett volna, nem értem, hogy miért akarnak foszereplok lenni.

Kvasznovszky József: A mai mérkozésen látottak alapján fordított eredmény is születhetett volna, de a hazaiak kapusán nem tudtunk kifogni. 

 
2014.04.07.
www.szegedma.hu
FELNOTT
Labdarúgás: nem ment a góllövés a Szeged-Grosicsnak Fehérváron
 

Videoton FC II. – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0 (1-0)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion. Vezeti: Molnár Attila (Szép II Sándor, Kulcsár Dániel).

Videoton: Gábor – Farkas V. (Silva 64), Dos Reis, Baracskai (Géresi 71), Barcsay, Papp, Rodrigues, Jankovics, Elek (Nikolics 69), Tar, Hudák.

Vezetoedzo: Vitor Fernando de Carvalho Campelos.

Szeged-Grosics: Molnár – Kéri, Szabó, Farkas M., Zabari, Markovic (Kovács 71), Máté, Ács, Zelenyánszki, Bartyik (Manga 68), Germán.

Vezetoedzo: Nyilas Elek.

Gól: Elek (38).

Sárga lap: Rodrigues (52), Gábor (88), illetve Szabó (56), Kéri (65).

Nyilas Elek: Az utóbbi hetek legjobb játékával szenvedtünk vereséget. Az elso félidoben az ellenfél egyetlen kapura lövésével gólt szerzett, mi viszont több helyzetet is elpuskáztunk. A második félidoben mindent egy lapra feltéve támadtunk ezáltal mindkét kapu elott adódtak ziccerek, ám nem tehetek szemrehányást a csapatra, mindent megtettek a gyozelemért. Nagyon sajnálom, hogy ilyen játékkal szenvedtük el a szezon elso idegenbeli vereségét.

Cikk forrása: SzegedMa

 
2014.04.07.
www.maglodtc.hu
FELNOTT
Gólzáporos hazai gyozelem: Soroksár SC - Bölcske 6:0
 

Magabiztos, gólzáporos gyozelmet aratott felnott csapatunk szombaton a Bölcske ellen.

Álomszeruen indult a mérkozés, hiszen Kincses jobb oldali beadása után Tóbiás Zsolt pontos lövésesével már a 3. percben vezetéshez jutott a hazai csapat (1-0). A jó kezdést még jobb folytatás követett. Lisztes Krisztián elobb szabadrúgásból talált be (2-0), majd egy gyors kontra végén Vég Bence lefejelt labdáját továbbította a vendégek kapujába; háromgólosra növelve az elonyt.

A második játékrész hasonló módon kezdodött, mint az elso félido. Lovrencsics csúsztatása került Márkus elé, a hazaiak csatára pedig finom mozdulattal emelt a vendég kapuba (4:0). A soroksári csapat lendülete ez után sem hagyott alább, és a 79. percben Antal Zsolt (5:0), míg a 87. percben Hodgyai László egy-egy szép átlövés góljával fölényessé tette a gyozelmet (6:0).

A hazai csapat megérdemelte az ilyen arányú diadalt is, és mivel a második helyezett Szeged vereséget szenvedett a Videoton II vendégeként, ismét 6 pontos az elony a tabellán.

Soroksár SC: Tarczy - Vég, Pandur, Farkas, Tóbiás - Lisztes ( 70' Antal), Lannert - Kincses (62' Balogh), Lovrencsics, Nyilas - Márkus (65' Hodgyai).

Gólszerzok: Lisztes (15', 32'), Tóbiás (3'), Márkus (47'), Antal (79'), Hodgyai (87')

Varga Attila vezetoedzo: A héten nagy hangsúlyt fektettünk a mentális ero fejlesztésére és a mérkozés nagyon megható visszaigazolás volt a csapat részérol! Szinte mindenben felülmúltuk ellenfelünket, szépen játszottunk, párharcokat nyertünk a pálya minden pontján ami kulcsfontosságú volt. Ez a csapat mindig a legnehezebb pillanatokban mutatta meg eddig is, hogy karakteres, igazi sportemberek alkotják! Nagy akarással és szívvel küzdöttünk, méltó választ adtunk a rosszindulatú pletykákra!

 
 
2014.04.07.
www.maglodtc.hu
FELNOTT
Maglód: "Egyre kilátástalanabb helyzetben vagyunk"
 

NB III., Közép csoport, 22. forduló:

BAJAI LSE  - MAGLÓDI TC 1 - 1 (1 - 1)
Baja

jv: Szommer A. (Varga G., Kovács L.)
gólszerzo: Szöllosi T. 52p ill. Szkunc V. 86p
sárga lap: Hajnal G., Illés D., Turcsik T., Tóth M., Zsók J. ill. Murinai B., Oláh M..

Baja: Tóth D. - Zsók J., Hajnal G., Illés D., Rónai A., Turcsik T., Szabó Sz. (Pigay B. 87p), Csányi P. (Tóth M. 64p), Princz G., Szöllosi T., Kirchner K. játékos-edzo: Zsók József

Maglódi TC: ROMA G. - Bogdán Sz., Oláh M., MATYÓ M., Murinai B. - Domonyi R. (Lanczkor G. 79p), Németh Zs. - Lázár B. (Csepregi T. 55p), Lukács Á. (Bornemissza I. 66p), Szkunc V. - Hollauer B. edzok: Baranyai Pál és Weisz Tamás

A szombati találkozóról mondhatjuk, nem veszítettünk, hanem szereztünk egy pontot, hiszen a Baja lényegesen jobban játszott és közelebb állt a gyozelemhez, mint mi, mégis sikerül a hajrában kiegyenlítenünk. Ez az egy pont viszont semmire nem elég. Hat mérkozésen annyi pontot szereztünk, amennyit egy találkozón is lehetett volna. Innentol kezdve már csak a csodában bízhatunk.

Baranyai Pál (edzo, Maglódi TC): Nagy akaratunknak köszönhetoen, rossz játékunk ellenére elhoztunk egy pontot.

 
2014.04.06.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - ESMTK (2 : 0)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - NBIII - 22.Forduló

Idopont: 2014.04.06. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - ESMTK (2 : 0)

Gólszerzok: Dobray (23p), Buczkó (38p) ill. -

FC Dabas: Scheillinger - Hegyes, Electo, Takács, Danyis - Buczkó (Ignácz - 85p) , Dévai, Mráz, Dobray (Feczesin - 66p) - Kovacsik (Tóth - 66p), Gáspár

Csere: Jovon, Tóth M, Ignácz, Kmetyó, Feczesin, Horváth

Sérülésektol és eltiltásoktól sújtva kellett pályára lépnie Honti József csapatának vasárnap délután. A találkozót mindenképpen meg kellett nyernie a hazai csapatnak, hogy kicsit fellélegezhessen a kiesés ellen folytatott harcban illetoleg saját kezében tudhassa sorsát. Szerencsére a játékosok is átérezték a találkozó fontosságát és próbáltak a mérkozés fontosságához méltóan szerepelni, Dobray Zsolt már a 23.percben megszerezte a vezetést (1:0), majd a 38.percben Buczkó István jóvoltából meg is duplázta az elonyt a dabasi csapat (2:0).

A második játékrészben ugyan mindkét csapat kihasználta mindhárom cserelehetoségét, több gól azonban már így sem született, így elmondható, nagyon fontos három bajnoki pontot szerzett a dabasi csapat a vasárnapi összecsapáson.

A játéknap gyoztese mindenképpen az FC Dabas lett, mivel gyozelmével a 13.helyrol a 10.helyre ugrott és mindössze egy pont a lemaradása a 9.helyezett Bölcskei SE-vel szemben.

 
 
2014.04.06.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 22.Forduló - Vasárnapi mérkozések
 

Vasárnapra három találkozó maradt. Az FC Dabas az ESMTK-t fogadja, a DMTK-hoz az Orosháza látogat, míg a harmadik Honvéd MFA a Monor SE-vel mérkozik.

Vasárnap - 2014.04.06.
Budapest Honvéd - MFA
-
Monor SE
3 : 2
FC Dabas
-
ESMTK
2 : 0
Dunaharaszti MTK
-
Orosháza FC
1 : 0
 
 
2014.04.05.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
Két vereség és két gyozelem a szombati FC Dabas utánpótlás mérleg. Az U-21 és az U-15 vereséget szenvedett, míg az U-17 és U-14 gyoztesen hagyhatta el a pályát.
U-21
Pásztói ULC U-21 - FC Dabas U-21
6 : 0 (1:0)
 
2014.04.05.
Gól:
-
     
U-17
Pásztói ULC U-17 - FC Dabas U-17
0 : 1 (0:1)
 
2014.04.05.
Gól:
- Babos D
     
U-15
FC Dabas U-15 - Ceglédi VSC U-15
1 : 9 (0:3)
 
2014.04.05.
Gól:
- Szabó P
     
U-14
FC Dabas U-14 - Ceglédi VSC U-14
6 : 2 (5:0)
 
2014.04.05.
Gól:
- Schön B (2)
      - Geiszlinger A (2)
      - Soóky Zs
      - Tassy V
 
 
2014.04.05.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas II- Újhartyán ISE (2 : 2)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - II. osztályú felnott bajnokság Déli csopor - 21.Forduló

Idopont: 2014.04.05. (szombat, 16:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas II - Újhartyán ISE (2 : 2)

Gólszerzok:Szabó B (33p), Bálint Z (80p) ill. Sík P (61p), Sándor K (65p)

FC Dabas II: Magyari - Pucsinszki, Janicsák, Bálint, Béres, Petrányi, Krigel, Ordasi G, Birizdó, Szabó B, Ordasi J

Csere: Fábri, Bálint, Láposi, Kucsák, Szabó M

Az NBIII-as felnott csapatból visszajátszó Szabó Bence találatával a 33.percben ugyan vezetést szerzett Kucsák István csapata, a vendégek azonban a 61. és 65.percben betalálva gyorsan megfordították az eredményt. A találkozó mégis döntetlennel ért véget, mivel a 70.percben Bálint Zoltán is gólt szerzett hazai részrol.

Jövo vasárnap lehet javítani, a Hernád SE vendégeként lép pályára Kucsák István csapata.

 
 
2014.04.05.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 22. forduló, szombati eredmények - Frissítve!
 

Közép-csoport 22. forduló, szombati eredmények:

16:30 Bajai LSE - Maglódi TC 1-1
Gólszerzok: Szöllosi 52.p ill. Szkunc 86.p 

16:30 Várfürdo-Gyulai Termál FC - Rákosmente KSK 1-1
Gólszerzok: Zádori S. 10.p ill. Hamed 88.p 

16:30 Soroksár SC - Bölcskei SE 6-0
Gólszerzok: Tóbiás 3.p, Lisztes 15.p, 32.p, Márkus 47.p, Antal 79.p, Hodgyai 87.p 

16:30 Tolle UFC Szekszárd - Komlói Bányász SK 1-3
Gólszerzok: Elbegdorzs 87.p ill. Korbuly 21.p, Berdó 66.p, Vágner 72.p 

16:30 Videoton FC II - Szeged 2011 
1-0 Gólszerzo: Elek 38.p 

 
2014.04.05.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 22.Forduló - Szombati mérkozések
 

Videoton II - Szeged 2011 rangadóra kerül sor szombaton. A tabellát vezeto Soroksár a Bölcskét fogadja szombaton, míg a harmadik Honvéd MFA a Monorral mérkozik vasárnap délután.

Szombat - 2014.04.05.
Bajai LSE
-
Maglódi TC
1 : 1
V-Gyulai TFC
-
Rákosmente KSK
1 : 1
Soroksár SC
-
Bölcskei SE
6 : 0
Tolle UFC Szekszárd
-
Komlói Bányász SK
1 : 3
Videoton FC II
-
Szeged 2011
1 : 0
 
 
2014.04.05.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
BUDAPEST HONVÉD II.-MFA–MONOR. A vendégedző és a védő hazatér
 

Vasárnap 16 órakor az NB III, Közép-csoportjának 22. fordulójában a 41 ponttal negyedik helyezett, Simon Miklós vezette Budapest Honvéd II.-MFA a 22 egységgel a tizennegyedik pozíciót elfoglaló, Vezér Ádám által trenírozott Monort fogadja.

A találkozó duplán is fontos Vezér Ádámnak, valamint a középső védő Mészáros Attilának, hiszen egyrészt a látogató számára a bennmaradás miatt létfontosságú volna a jó eredmény elérése, másrészt mind az egykori kapus, mind a hátvéd éveken keresztül volt meghatározó tagja a Budapest Honvédnak. A két sportember mindig büszkén vállalta kispesti kötődését, így aligha volna meglepő, ha a találkozóra kíváncsi hazai szurkolók szeretettel fogadnák a trénert és a játékost.

Nem a találkozóval, csupán a két klubbal kapcsolatos információ: érdekesség, hogy vasárnap nem csupán a férfiak, de a hölgyek is megmérkőznek egymással. Úgy tudjuk, a női NB II, Keleti csoportjában második helyen állomásozó, az elmúlt hétvégén a listavezető Dorogi Diófától idegenben 3–1-es vereséget szenvedő Monor az NB I alsóházi rájátszást az Újpest ellen a Bozsik-stadionban 1–0-s sikerrel nyitó Budapest Honvéd felkészülési meccsen méri össze erejét, ám a találkozó színhelye nem Kispest, hanem Monor lesz.

 
2014.04.04.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 22. forduló - beharangozó!
 

A Közép-csoport két élmenoje közül, ezúttal a Szegednek lesz nehezebb dolga, mert amíg ok Székesfehérváron lépnek pályára, addig a Sorokár a Bölcskét látja majd vendégül. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkozéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetoedzojének tippjeivel harangozzuk be.

Baja - Maglód: Jól megy a tavasszal a Bajának, de a Maglódnak muszáj lenne valakit megvernie, ha benn akar maradni. Tippem: 1-2

Gyula - Rákosmente: Két azonos képességu csapat találkozóján, a pontosztozkodásnak van a legnagyobb realitása. Tippem: 1-1

Soroksár - Bölcske: A Soroksárnak most már tényleg létkérdés a három pont megszerzése és ezt szerintem, be is gyujtik hétvégén. Tippem: 3-1

Szekszárd - Komló: A hazaiak nagyon régen nyertek utoljára, azonban most megtörik ez a sorozat. Tippem: 3-1

Videoton II - Szeged 2011: A Szegedet jobb csapatnak tartom, mint a Videoton II-t, ami a pályán is meg fog mutatkozni. Tippem: 1-2

Budapest Honvéd-MFA - Monor: A Monor az elmúlt héten több pontot gyujtött, mint az elozo négy hónapban összesen, azonban ezúttal egy erosebb együttessel találkozik. Tippem: 2-1

Dabas - ESMTK: Itt aki nyerni tud, az leszakíthatja magáról a másikat, de úgy gondolom, döntetlen lesz a párharc vége. Tippem: 1-1

Dunaharaszti - Orosháza: Égetoen nagy szükségünk van a három pontra és ezért mindent meg is tesznek majd játékosaim a gyozelem megszerzéséért. Tippem: 2-1

 
2014.04.04.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
MAGLÓD: HELYZETBEN. Feljebb lépés – de nem a tabellán
 

Valamiért nem megy: fogynak a meccsek és a különbség csak növekszik a Maglód és a vetélytársak között. Az NB III, Közép-csoportjában szereplo Pest megyei társulat 9 pontra van a biztos bennmaradást jelento 12. helyezett Erzsébeti SMTK-tól. A csapat legutóbb a Videoton II.-tol kapott ki 3–2-re a Kertész Károly Stadionban.

Érdekes hír látott napvilágot az elmúlt napokban az egyesület honlapján, a www.maglodtc.hu oldalon. Nevezetesen: „A vártnál sikertelenebb szereplés miatt, szponzori kezdeményezésre szerdán összeült egyesületünk elnöksége. Az egyeztetés után az a döntés született, hogy Gálvölgyi István a tavasz folyamán szakmai igazgatóként ténykedik tovább egyesületünknél, míg a mérkozésre való felkészítésért korábbi edzonk Baranyai Pál és a csapat játékosa, utánpótlásedzonk, Weisz Tamás felel.”

Az új szakmai igazgató a télen csatlakozott az MTC-hez. Az elso bajnokin 0–0-ra végzett a társulat hazai pályán a Bölcskével, aztán következett két 2–0-s kudarc, elobb a Budapest Honvéd II.-MFA otthonában, majd a Kertész Károly Stadionban a listavezeto Soroksártól. Szekszárdon 1–1-re végzett a Maglód, ami után Gálvölgyi István „feljebb bukott”. Reálisan nézve a két fovárosi gárda elleni vereség papírformának veheto, a Bölcske veszélyesen szeszélyes, míg a Szekszárd sokk után fogadta a Pest megyei egyletet. Négy meccs, két pont. Ez is csupán hazánkban történhet meg, hogy a – vezetoség szerint – bukott szakvezetotol nem megválnak, hanem feljebb lép. A csapatnak egyelore ez nem sikerül. Végtére is a tabella nem hazudik.

 
2014.03.30.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Budai Dávid és a Bölcske elsődleges célja a kiesés elkerülése!
 

A Közép-csoportban szereplő Bölcske jelenleg a tizedik helyen áll a tabellán. A bajnokság első harmada óta, veretlen az együttes, mert már tizenegy mérkőzése nem talált legyőzőre. Legutóbb a Budapest Honvéd fiataljaival játszottak 2-2-tes döntetlent. A találkozón duplázó Budai Dávidot kérdeztük klubjáról és jövőbeli elképzeléseiről.

Nyáron Paksról igazoltál Bölcskére. Jól érzed magad a klubnál?

Budai Dávid: Nagyon barátságos miliő fogadott Bölcskén. A nyáron jelentősen átalakuló keret egységes csapattá kovácsolódott össze, jó közösség alakult ki, ahol remek hangulat uralkodik. Összességében elmondhatom, hogy igen, jól érzem magam Bölcskén.

Tavaly többször is pályára léptél az NB II-ben. Mennyivel volt másabb ott a színvonal, mint a mostani harmadosztályban?

Budai Dávid: A játék irama nagyobb volt meg taktikailag fegyelmezettebb csapatok alkották a tavalyi NB II-es bajnokságot. Az élmezőnyhöz tartozó csapatok kiemelkedtek, a többi együttes hasonló erőt képviselt. Ez az átszervezett NB III is egy erős bajnokságnak számít, sok azonos képességű csapattal.

Túl a bajnokság két harmadán a tizedik helyen álltok. Elégedettek vagytok az eddigi teljesítményetekkel?

Budai Dávid: Reálisnak tartjuk ezt a tizedik helyet. Volt pár olyan meccsünk, miután hiányérzet maradt bennünk. Viszont az őszi bajnokság második felétől állt össze úgymond a csapat. Azóta egy 11 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatot tudhatunk a hátunk mögött, amire büszkék lehetünk. A jelenlegi helyezésünkkel elégedettek vagyunk, mert a kiesés elkerülése a cél, ugyanakkor igyekszünk minél jobb helyezéssel zárni az idényt.

Hétvégén a Budapest Honvéd fiataljaival játszottatok 2-2-tes döntetlent és mindkét gólotokat te szerezted. Leírnád néhány szóban, hogy születtek?

Budai Dávid: Az első gólom egy begyakorolt figura révén született. Egy szépen felépített támadás során érkeztem a beadásra, majd a labdát a hosszú sarokba lőttem. A második találatomat egy labdaszerzés előzte meg, ezt követően mintegy 20-25 méterről átlövésből született a gól.

Mi a Bölcske és a te saját idei célkitűzésed?

Budai Dávid: Ahogy már korábban is említettem, a bajnokság előtt az a cél lett kitűzve a vezetők részéről, hogy a 2014/2015-ös szezonra biztosítsa be NB III-as tagságát a Bölcskei SE. Az egyéni céljaimat illetően igyekszem egy jó tavaszt produkálni. Aztán pedig, hogy mit hoz a jövő majd a nyár eldönti, de természetesen szeretnék minél magasabb szinten futballozni.

 
2014.04.04.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
22.Forduló: FC Dabas - ESMTK
 

Fontos mérkozés elott áll az FC Dabas NBIII-as felnott kerete. A pontban azonos ám egy helyezéssel a tabellán elölrébb álló ESMTK csapata látogat vasárnap délután Dabasra. Kis szerencsével a találkozó gyoztese akár három helyezést is felfelé tud lépni a tabellán és így szinte saját kezében tudhatja sorsát a kiesés elkerüléséért folytatott harcban. A két csapat oszi találkozója 3:2-es idegenbeli FC Dabas gyozelemmel ért véget, így alighanem az erzsébetiek is minden erejüket mozgósítani fogják a visszavágás érdekében. A találkozó kezdési idopontja 16:30.

Esemény: NBIII. Közép-csoport, 22.Forduló
Idopont: 2014.03.29. (szombat, 16:30)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - ESMTK

 
 
2014.04.03.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkozések (2014.ápr.05-06.)
 

A felnott csapat vasárnapi ESMTK elleni összecsapásán kívül minden dabasi csapat szombaton lép pályára. Kucsák Istvánék az Újhartyánt fogadják, az U21 és U17 a Pásztói ULC vendégeként lép pályára, az U15 és U14 pedig a Ceglédi VSC korosztályos csapatait fogadja.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Vasárnap, 16:30 FC Dabas - ESMTK
FC Dabas II Szombat, 16:00 FC Dabas II - Újhartyán ISE
FC Dabas U-21 Szombat, 15:00 Pásztói ULC U-21 - FC Dabas U-21
FC Dabas U-17 Szombat, 13:00 Pásztói ULC U-17 - FC Dabas U-17
FC Dabas U-15 Szombat, 10:00 FC Dabas U-15 - Ceglédi VSC U-15
FC Dabas U-14 Szombat, 12:00 FC Dabas U-14 - Ceglédi VSC U-14