FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.09.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Monor SE - FC Dabas (1:2)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Monor SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"Ahogy azt vártuk, egy stabil, dinamikus Monorral találkoztunk.  Nagyon sok kapu elé érkező játékosuk volt, sok labdát lőttek be veszélyesen, ezek pedig néha-néha bizony veszélyt is jelentettek, de szerencsére derekasan álltuk a sarat. Természetesen voltak lehetőségeink nekünk is, ráadásul két jogos tizenegyestől fosztott meg minket a játékvezető. Az egyik egy buktatás volt, a másik egy tiszta kéz. Szerencsére most még ezt is elbírtuk.

A csapatot dicséret illeti, mert nagyon szervezettek voltunk és nagyon jól lereagáltuk, amit a Monor akart, helyenként pedig még jól is játszottunk. A második félidőre ugyan kissé beszorultunk, de igazából az íveléseken kívül nem volt semmi komoly lehetősége a hazai csapatnak.

A Monor egy igen stabil csapat, ráadásul a három sérült játékosa is visszatért, úgyhogy nagy dicséret a srácoknak, mert ez egy hatalmas diadal volt. A győzelem pedig ismét visszaadta a hitet, és egyben bebizonyította, hogy az FC Dabas bárkit, bárhol képes megverni. Azt gondolom, hogy Monoron nem sok csapat fog győzni, elég, ha csak a Pécsre gondolok, aki sok más csapathoz hasonlóan nem tudta elhozni a három pontot innen. A siker értékét tovább növeli, hogy egy viszonylag szűkebb játékoskerettel mentünk és még így is nyerni tudtunk. Mondjuk a veszteség oldalon újabb két játékos van, aminek nagyon nem örülünk.

Nagyon jókor jött a győzelem, újfent bebizonyosodott, hogy ezt a csapatot nem szabad leírni, nem szabad bántani, mert tegnap is láthattuk, hogy a játékosok a szívüket, lelküket kitették a pályára és végre a szerencse is mellénk állt. Voltak természetesen nehéz időszakok és fordulópontok, de ezeket átvészeltük és három pont lett a jutalmunk. Amit pár hete elvett tőlünk a sors, azt az RKSK és a Monor ellen úgy érzem végre visszakaptuk. Természetesen nagyon keményen megdolgoztunk ezért a sikerért, fizikailag sokáig rendben voltunk, bár a legvégén már mindenki az akarat erejéből játszott. Kívülről is érezhető volt, hogy nem talál rajtunk fogást a Monor és nem tud komoly helyzeteket kialakítani.

Összességében tehát kijelenthető, nagyon értékes győzelmet arattunk az NB II-ből kiesett Monor ellen. Nagy fegyvertény, reméljük, ennek a pozitív hatásai sokáig el fogják tolni a csapatot. Ez egy  olyan győzelem volt, ami ismét megerősíti és visszaadhatja a játékosoknak azt a hitét, ami a vereségeknél mindig egy picit csorbul, úgyhogy nagy gratuláció mindenkinek!"

Monor SE - FC Dabas 1:2 (0:1)
Gól: Hrepka Á (68') ill. Földes M (45'), Eördögh L (64')
Kiállítás: Karacs D (92') ill. -

MLSZ Adatbank