FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.09.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Monor SE - FC Dabas (1:2)
 

Bravúros idegenbeli győzelem

A szezon előre haladtával úgy fest, egyre jobb formába lendül NB III-as első csapatunk. Az elmúlt 2-3 hétben már nagy örömünkre végre eredményesség is párosult a pályán mutatott teljesítményhez, ami egy RKSK elleni hazai győzelemben és a Magyar Kupában való továbbjutásban mutatkozott meg. Most hétvégén pedig az éllovas PMFC egyik legfőbb üldözőjének, a tavaly még a másodosztályban szereplő Monor SE-nek az otthonába látogattunk és 1:0-ás első félidei vezetést követően végül 2:1 arányban diadalmaskodtunk.

Nagy dolog ez, a 8. fordulót írjuk és a Monor SE-nek ugyanis ez volt az első veresége. Sokan temették csapatunkat pár héttel ezelőtt, de most ismét megmutatták a fiúk, hogy továbbra is van bennük annyi, hogy bárkire, bárhol veszélyt tudjanak jelenteni.

Ami a góljainkat illeti, az elsőt Földes Milán szerezte, talán a lehető legjobbkor, az első játékrész legvégén, ami lélektanilag is fontos szerepet játszott. A második találatunk pedig Eördögh Levente nevéhez fűződött a 64. percben, amivel már jelentős előnyre tudtunk szert tenni szűk fél órával a lefújást megelőzőleg. A hazaiak természetesen nem adták fel, Hrepka Ádám révén a 68. percben ugyan sikerült szépíteniük, de több gólra már nem futotta erejükből, így végül nagy meglepetésre mindhárom bajnoki pontot el tudtuk hozni a Monor SE otthonából.

Ez az idegenbeli bravúr minden bizonnyal egy újabb óriási lökést fog adni a következő hetekre. Szükség is lesz rá, mert kemény mérkőzések várnak ránk.

A tabellán négy pozíciót javítva máris a 9. helyen állunk és ami további bizakodásra adhat okot, hogy az 5. helyezett Szekszárdi előnye mindössze két pont csapatunkkal szemben.

Bizakodva várhatjuk tehát a következő forduló alakulását, amikor immáron ismét hazai pályán a Kecskemétet fogadjuk, egyértelműen győzelmi reményekkel.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.09.29 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Monor, Balassi Bálint utcai Stadion

Monor SE - FC Dabas 1:2 (0:1)

FC Dabas: Kersák R (22) - Molnár P (4), Márton D (5), Sánta A (6), Fitos L (10), Szabó B (12), Crkvenjakov D (14), Erős R (17), Földes M (73), Eördögh L (77), Popov P (99)

Csere: Czuczi M (1), Kovács Á (2), Takács K (15), Csepregi R (20), Kiss D (98)

Gól: Hrepka Á (68') ill. Földes M (45'), Eördögh L (64')
Kiállítás: Karacs D (92') ill. -

MLSZ Adatbank

További képek