FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.08.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Alsónémedi SE (1:1)
 

Újabb pontszerzés

A Péteri KSK elleni remek rajtot követően abszolút bizakodva várhatta kettes csapatunk az első hazai mérkőzését a 2019/2020-as szezonban.

Riesz Péter tanítványai azt az Alsónémedi SE-t látták vendégül, aki nagy meglepetésre az első fordulóban egy igen sima 5:1-es vereségbe szaladt bele Üllőn. Természetesen egy mérkőzést követően még nem lehetett messzemenő következtetéseket levonni, ráadásul sejthető volt, hogy az ASE mindent el fog követni majd Dabason, hogy kijavítsa a múlt hétvégi kisiklását.

Ahogy az várható volt, a vendégek nagy erőket mozgósítottak már a mérkőzés elejétől fogva és ami még ennél is rosszabb, ennek a 16. percben gól formájában meg is lett az eredménye (0:1). Ennek köszönhetően már az első negyed óra végétől futhattunk az eredmény után. Szerencsére Antal Dominik révén még a szünetet megelőzőleg sikerült egalizálnunk (1:1), így mindenképpen jobb szájízzel indulhattunk neki a második játékrésznek.

Riesz Péter a szünetben kettős cserét végrehajtva próbálta frissíteni csapatát, a vezető találatot azonban mégsem nem sikerült megszereznünk. A második félidőben egyik fél sem mert túl nagy kockázatot felvállani, ennek pedig az lett a hozománya, hogy több találatot már nem láthattak a mérkőzésre kilátogató szimpatizánsok.

A döntetlen ugyan nem ér sokat a mai futballban, mégis a két mérkőzésen szerzett négy pont egy egész jó kezdésnek vehető. Ráadásul veretlenségünknek köszönhetően az igen előkelő 4. helyről várhatjuk a folytatást.

A következő fordulóban egy igazi rangadó vár ránk, a szintén egy döntetlennel és egy győzelemmel kezdő, jelenleg 5. helyen álló) Taksony SE II lesz az ellenfelünk, a tét pedig egyértelműen az élmezőnyben ragadás lesz.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.08.24 (szombat, 17:00)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas II - Alsónémedi SE 1:1 (1:1)

FC Dabas II: Gogolák K (78) - Riesz D (2), Danyis A (5), Holecz D (7), Farkas K (10), Fehér Á (11), Fodor Gergely (12), Kiss D (16), Antal D (17), Horváth K (19), Fodor Gergő (22)

Csere: Isztolyka Á (1), Bukovszki M (4), Radácsi K (6), Tokics T (8), Ulicska Zs (9), Béres K (15), Kőszegi Z (20)

Gól: Antal D (46') ill. Sándor K (16')

MLSZ Adatbank