FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.04.08.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Fürge Nyuszi-Kerekegyháza (3:1)
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Kerekegyháza elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Dicséret illeti a vendégeket, hiszen alaposan rendet raktak az U17-es korosztályuknál. Szervezett, kulturált futballt mutatott be ellenfelünk, akik sok esetben nehezítették meg a dolgunkat. Sokáig kerestük a rést a védelmükben, ahol remekül zártak. A kisjátékot nem tudtuk erőltetni a középpályán, mert a zárt védekezésből futballozó ellenfelünk ott lihegett végig a nyakunkba. A megoldást az elmozgások jelentették a széleken, amelyek meg is hozták az áttörést az első félidőben, hiszen Czili Bence robogott el a jobb szélen, aki remekül centerezett Lukasik Dani elé, ahol megszereztük a vezetést. Innentől kezdve letisztult a játékunk, s bátrabb futballt képviseltünk.

A második félidőt remek tempóban kezdtük, ahol teljesen más ritmusban kezdtünk el futballozni. Szinte egyből megszereztük a második gólunkat egy átlövést követően, amelyet Lukasik visszagurított labdájából Czili Bence lőtt kapura. Ezt az állapotot végig tartani tudtuk, végre megérkeztünk a meccsbe, ahol már nem volt kérdés, hogy ki gyűjti be a három pontot. A bal oldalon Farkas Zsolt a védelemből fellépve megszerezte a harmadik találatunkat is, amelyet már a meccs előtt megjósoltunk neki, remekül élt az előtte adódó lehetőséggel. Jól szállt be a meccsbe Sepsi Gábor, aki kellő agresszivitással stabilizálta a védekezésünket, azonban egy pici baki becsúszott az utolsó 5 percben, ahol tizenegyeshez jutott a Kerekegyháza egy szerencsétlen mozdulat után, amellyel szépítettek az eredményen, s beállították a 3:1-es végeredményt.

Azt kell mondani, hogy a vendégek a mérkőzésen a játék minőségében többet tudtak képviselni a múlt heti Kecskeméthez képest, így komoly erőt vonultathatnak fel Ők is a jövőben. Remélhetőleg a közvetlen közelünkben lévő csapatoknak is megnehezítik a dolgát. A mi játékunkról pedig annyit, hogy az első játékrészben nem tiszteltük kellően az ellenfelünket, s úgy éreztem, hogy csak a mezt toltuk ki a pályára a bemelegítés után, amelyből gyorsan tanulnunk kell, mert ezen a szinten ilyen nem fordulhat elő többet. A játékrész második felében már a helyére billent minden.

Az FC Dabas vezetőségének köszönjük a héten kapott új sportfelszereléseket és eszközöket, igyekszünk meghálálni ezt!

Gratulálok a győzelemhez! Hajrá FC Dabas! "

FC Dabas U17 - Fürge Nyuszi-Kerekegyháza 3:1 (1:0)
Gól: Lukasik D P (35'), Czili B (46'), Farkas Zs (63')

MLSZ Jegyzőkönyv