FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.03.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Örkény SE - FC Dabas II (3:1)
 

Riesz Péter, az FC Dabas II vezetőedzője az Örkény SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

"Csalódást keltő eredmény született Örkényen. A száraz tények. 3:1 nem ide. Pedig mindenki bizakodó volt, pláne a visszajátszók számát illetően (4 fő).

Jól is kezdtünk, mert irányítottuk a mérkőzést és látszott, hogy az ellenfél kivárásra játszik. Sikerült helyzeteket is kidolgozni, de vagy mi hibáztunk, vagy az ellenfél kapusa védett bravúrral. Ebben a mederben csordogált a mérkőzés mindaddig, amíg egy könyöklés után fel nem repedt Horváth Krisztián szemöldöke és ápolásra nem szorult (ezúton köszönjük az örkényi doki segítségét). Az ápolás perceiben az addig stabil védelem Krisztián hiányában hibázott és ezt ki is használta az ellenfél. Így is vonultunk pihenőre (0:1).

A második játékrészben próbáltunk változtatni a gyorsabb játék reményében. Többé kevésbé sikerült is. Helyzetekben is megmutatkozott, de ma valahogy a gólszerzés nagyon nem akart sikerülni. Vagy az ellenfél kapusa védett bravúrral, vagy a kapufa, vagy mi hagytuk ki a ziccert. És hát milyen a foci? Hát persze, hogy viszonozza a helyzetet az ellenfélnek is. Persze ők nem hagyták ki és 2:0-ra alakították a mérkőzés állását.

Mint tavasszal oly sokszor, most sem omlottunk össze és próbáltunk faragni hátrányunkból. Meg is volt rá az esély, büntető formájában, amit ismételten kihagytunk. Nem esett jól egyikünknek sem, de továbbra sem omlottunk össze. Mentünk tovább becsülettel. Sárközi Norbi szépségdíjas góljával sikerült faragni hátrányunkból és újra felcsillant a remény, hogy hátha sikerül a döntetlen megkaparintása. Csak hát volt a pályán egy nagyon rafinált ellenfél, aki mindent elkövetett, hogy otthon tartsa a három pontot. Sajnos ez végül sikerült is nekik. Még a végjátékban volt egy páros kiállítás, kakaskodás és egy öngól, ami végkép eldöntötte a három pont sorsát.

Kudarcként éltük meg a mérkőzés végeredményét, de nincs idő a sebeinket nyaldosni, mert szombaton 15:30-kor az Újhartyán csapatát fogadjuk. Ez a meccs sem lesz sétagalopp. Jó formában lévő csapattal találkozunk, plusz hiányozni fog a kiállított Horváth Krisztián. Természetesen a cél így is a győzelem, amiért mindent meg fogunk tenni."

Örkény SE - FC Dabas II 3:1 (1:0)
Gól: Tóth A (26'), Szécsi A (54'), Tokics T (90' - öngól) ill. Sárközi N (82')

MLSZ Adatbank