FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.03.23.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Mezőkövesd-Zsóry FC (0:3)
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Mezőkövesd elleni rangadót követően az alábbi beszámolót közölte:

"Szenzációs tempóban kezdődött a meccs, az iram óriási volt, amely még engem is meglepett. Minőségben olyan első félidőt produkáltunk, amelyre eddig egyik korosztályom sem volt képes az elmúlt közel 4 évben.

Mindent egy lapra tettünk fel, nekimentünk a Mezőkövesdnek, hátha sikerül jól kijönni belőle. Működött is a dolog, hiszen Nyeső, Czili, Lukasik, Gáspár négyes jól mozgatta a támadásainkat, remekül működött a labdaszerzés, amelyből megleptük az ellenfelünket, s szebbnél szebb akciókat vezettünk. Ordító helyzeteink azonban kimaradtak, s ahogy az lenni szokott, egyet hibáztunk, abból pedig gólt kapunk. Érett a meglepetés és benne is volt a játékunkba a gól a mérkőzés ezen periódusában, azonban gyorsan letört minket a bekapott gól, amelyre ellenfelünk rendkívül nagy gólörömmel reagált, valóban jókor jött nekik a találat.

Szervezetten, jól futballoztunk, már csak egy kicsi szerencse hiányzott. A szünetre egy gólos hátránnyal vonultunk, dicsértem a srácokat, hiszen sokat tettek a pályán azért, hogy megnehezítsük annak a Mezőkövesdnek a dolgát. aki a felkerülésért futballozik, míg mi a 2. helyen követjük Őket.

A szünet után a lendületünk sajnos alábbhagyott és a védekezésünket meghúztuk a félpályánál. A Nyesőt a 30. percben sérülés miatt váltó Veszelovszkynak kellett megoldani az ék pozíciót, míg Sztancsikot Szőrös váltotta, amely cserét kicsit elkapkodtam, hiszen Márk ismét megsérült. Ennek köszönhetően már nem tudtam belenyúlni a meccsbe, csak a felállási formán tudtam változtatni.

A vendégek nyomást helyeztek ránk, de a mérkőzés még mindig nyílt volt, mindaddig, ameddig egy balszerencsés találat a kapusunkról szerencsétlenül a gólvonal mögé nem vánszorgott. Az addig kitűnően védő Petrányi Józsit sajnáltam, de ez van, ilyen pici dolgok döntenek néha.

Innentől kezdve lelkileg megtörtünk, s ellenfelünk megnyugodva futballozhatott már a mérkőzés utolsó 15 percében. Gyakorlatilag az összes cseréjük lendületet hozott, míg mi szépen lassan elfogytunk. Bár a becsületünkre legyen mondva, hogy még ki-kitámadgattunk, amellyel egyben kínáltuk is a kontrát ellenfelünknek, de már nem volt éle a játékunknak. Megtehettük volna azt is, hogy teljesen bezárunk bunkerfutballba, de ha el kell véreznünk, vérezzünk el emelt fővel. A végére még kaptunk egy szépségdíjas találatot, de ekkor már lényegében minden mindegy volt.

Rászolgált ellenfelünk a három pontra, ez nem kérdés. Mi is tudtunk ugrani egy szintet, még ha az csak a 70. percig tartott, amelyért már megérte.

Eldőlt a bajnoki cím sorsa, amelyhez gratulálunk a Mezőkövesdnek. Nincs a csoportunkban olyan csapat, aki meg tudná fogni Őket. Gratulálok a mi játékunkhoz is, férfi munka volt.

Hajrá FC Dabas!"

FC Dabas U17 - Mezőkövesd-Zsóry FC 0:3 (0:1)
Gól: -

MLSZ Jegyzőkönyv