FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.03.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Dunaújváros PASE (0:1)
 

Ismét pont nélkül maradtunk

Második hazai bajnoki mérkőzésünkön is pont nélkül maradt NB III-as első keretünk. Ezúttal a csapatunkhoz hasonlóan szintén a dobogóért küzdő Dunaújváros PASE látogatott Dabasra. A magyar nemzeti labdarúgó válogatott Horvátország elleni vasárnapi összecsapása következtében a megszokottól eltérően nem a hét utolsó napján, hanem egy nappal korábban, szombaton bonyolították le az összes NB III-as mérkőzést, így az FC Dabas-Dunaújváros PASE-t is.

A két csapat között mindössze 3 bajnoki pont volt a különbség, így egy igen érdekes összecsapásnak néztünk elébe, amit joggal nevezhettünk rangadónak is.

A mérkőzés jó iramban kezdődött. Mindkét csapatnak voltak domináns időszakai, helyzetek itt is, ott is adódtak, a kínálkozó lehetőségek közül azonban nagy sajnálatunkra csak a DPASE tudott egyet kihasználni és gólra váltani. A vendég csapat Tapiska Géza révén a 17. percben meg tudta szerezni a vezetést (0:1). Természetesen ezt követően mindent megpróbáltunk elkövetni az egyenlítés és az esetleges fordítás érdekében, azonban úgy festett, minden fáradozásunk hiába volt, a DPASE védelme sajnos mindvégig állni tudta a sarat. Erős Károly a lehetőségeihez mérten cserékkel próbált frissíteni, új lendületet adni csapatának, de eredményre ez sem igazán vezetett. Nagy sajnálatunkra a vendég csapat 17. percben szerzett találata végül döntőnek bizonyult és három pontot ért a számukra.

Ennek következtében sajnos második hazai mérkőzésünkön sem sikerült kiszolgálni közönségünket és ismételten lőtt gól és pontok nélkül maradtunk.

Mondhatnánk, hogy sebaj, majd a következő fordulóban javítunk, azonban a történethez az is hozzá tartozik, hogy a 21. fordulóban a második helyezett Szeged-Grosics Akadémia otthonába látogatunk, ahol pokoli nehéz dolgunk lesz, ha pontot vagy pontokat szeretnénk rabolni. A csapat azonban az őszi szezon második felében megmutatta, hogy bárkit, bárhol le tud győzni, reméljük végre idén is elkezdődik egy, a tavalyihoz hasonló szép és sikeres menetelési időszak.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2019.03.23 (szombat, 15:00)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - Dunaújváros PASE 0:1 (0:1)

FC Dabas: Scheilinger Gy (26) - Molnár S (2), Molnár P (4), Eördögh L (77), Fritz A (56), Földes M (73), Csepregi R (20), Erős R (17), Balanescu D (12), Crkvenjakov D (14), Szenes B (8)

Csere: Sebestyén I (42), Csendes P (5), Papp Gy (7), Sándli M (9), Kiss D (98)

Gól: - ill. Tapsika G (17')

MLSZ Adatbank