FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.03.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Hódmezővásárhelyi FC (0:2)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a hétvégi HFC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Egy igen kellemetlen stílusú ellenféllel találkoztunk vasárnap délután. A HFC jelentősen visszazárt, így egyszerűen nem volt hely a futballra. Természetesen hiányérzetünk van, mert az adódó 2-3 lehetőségünk közül nem tudtunk egyet sem értékesíteni. A csapatra összességében nem lehet haragudni, mert mentek becsülettel a fiúk és tették a dolgukat. Egy 30 méterről elvégzett szabadrúgás okozta végül a vesztünket, ami megakadt, így ezzel nem nagyon tudunk mit kezdeni. A 93. percben pedig jött egy kontrából a második találatuk, de akkor már az egyenlítés érdekében kitámadtunk, így akkor már szinte minden mindegy volt, hogy 1:0 vagy 2:0 a vereségünk mértéke.

Igazából egy döntetlen-szagú mérkőzés volt, ahol sajnos volt egy tizenegyes, amit nem kaptunk meg, ha pedig így nézzük akkor ez a nüansz most nem felénk billent.

A csapatot, ahogy már említettem nem lehet bántani, mert fizikálisan mozgósították minden energiájukat, tették a dolgukat becsülettel, de ezen a napon ez most erre volt elegendő. Természetesen játékban még mindig lehetne előre lépni, ezt nem tagadom, de ez a jelenlegi NB III. Közép-csoport ez egy iszonyatosan kiegyenlített társaság, ahol minden pontért vért kell izzadni, és lényegében mindegy, hogy ki az ellenfél, a HFC vagy a Szentlőrinc.

A csapat ettől a vereségtől függetlenül is bizonyította, hogy nem véletlenül van ott az élbolyban, ez pedig nagyon nagy dolog. A múlt hétvégi mérkőzés is döntetlen-szagú volt, akkor a mérleg nyelve felénk billent, most a HFC felé.

Nincs okunk kesergésre, 12 mérkőzést követően szakadt meg a veretlenségi sorozatunk, amire nagyon büszkék lehetünk. Ez egy ilyen mérkőzés volt, menni kell tovább és tenni a dolgunkat.

Ami mellett viszont nem nagyon tudok elmenni, hogy a mérkőzés végén a lelátóról ismét "megszólaltak" az elégedetlenkedő emberek, ez pedig nem segítette elő azt, hogy esetlegesen a nézők bíztatásának köszönhetően ki tudjunk egyenlíteni. Szerintem ez a csapat nem ezt érdemli, de sajnos tudjuk azt is, hogy ez a magyar közeg, ahol ha nem megfelelő az eredmény, akkor könnyel elfelejtik az elmúlt időszak remek szereplését is. "

FC Dabas - Hódmezővásárhelyi FC 0:2 (0:0)
Gól: - ill. Bódai D A (72'), Pováázsai Zs (95')

MLSZ Adatbank