FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.03.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bemutatkoznak új játékosaink: SZÁNTÓ GERGŐ
 

A bajnoki rajtig hátralevő napokban NB III-as első keretünk új szerzeményeit próbáljuk meg bemutatni egy-egy rövid interjún keresztül...

Játékos neve: Szántó Gergő
Honnan érkezett:
Iváncsa KSE
Születési idő:
1995.04.07
Posztja: középpályás
   

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

A Budatétényben kezdtem el focizni. Utánpótlásban játszottam a Goldballban, a Vasas Pasarétben, illetve az FTC-ben. A Fradiból 15 évesen igazoltam ki Németországba. Két és fél évet játszottam a TSG 1899 Hoffenheimben és másfél évet a Red Bull Leipzig-ben. 19 évesen hazajöttem és az MTK U21-es csapatában játszottam egy évet, majd ismét a Ferencvárosba igazoltam, amellyel NB III-as bajnokságot nyertem. Ezután egy évet játszottam a Budaörs NB II-es csapatában, legutóbb pedig Iváncsán voltam fél évet.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

Mielőtt ide kerültem, már akkor nagyon jókat hallottam a klubról és személyesen is jártam már Dabason.

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

Tudtam, hogy nagyon jó infrastrukturális körülmények vannak és minden adott a fejlődésre.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

A csapat pozitívan fogadott engem, nagyon jó a közösség. Az edzők is sokat segítettek a beilleszkedésben és jól érzem magam itt. Nagyon jó a szakmai munka. Az edzések sokrétűek, pörgősek, jól fel vannak építve és azt is fontosnak tartom, hogy erőnléti edző is foglalkozik velünk. Szóval csak csupa jót tudok mondani az FC Dabasról. Szerintem erős a keret, a csapatot az élmezőnybe várom és a feljutás lehetősége is akár rövid távon megvalósulhat.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

Több poszton is bevethető vagyok, tudok bal és jobb szélső támadót játszani, illetve védekező középpályán is sokszor játszottam, de alapvetően támadó középpályás a posztom.

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

A legbüszkébb arra vagyok, hogy utánpótlás válogatott voltam U19-ig és négy évet Németországban fociztam.

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

Az FC Dabassal minél jobban szeretnék szerepelni a bajnokságban, amire szerintem minden lehetőség adott. A hosszabb, de nem túl hosszú távú cél az, hogy szeretnék magasabb osztályban focizni. Örülnék, ha ez a Dabassal sikerülne.