FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2019.01.21.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a hétvégi hazai rendezésű teremtornát követően az alábbi beszámolót közölte:

"Gratulálok a játékosaimnak, hiszen az U17 megnyerte a 8 csapatos, hazai rendezésű tornát, míg az U16 a szintén előkelő 3. helyen zárt.

A torna előtt mindössze 3 edzés volt a lábunkban, amely ráadásul a felkészülési időszakban pont nem a Futsalt építette, így nagy elvárást nem támasztottam a játékosok elé. Érezzék jól magukat, élvezzék a játékot, amelyet próbáltam higgadtan nézni. A végjátéknál ez segített minket előre, nem pánikoltunk, játszottunk, amennyire az erőnkből futotta.

Voltak játékosaink, akik kifejezetten idegenen mozogtak a pályán, amelyért nagy szemrehányást nem tehetünk, közel egy hónapos pihenő után, azonban futni, akarni, zakatolni itt is kell, amelyre minden játékosunknak alapesetben kötelezően kellene reagálni. Ebben volt némi hiányérzetem, ha 3 percre való erőm van, akkor addig szakadok meg a pályán. Ez sajnos nem mindenkiben tudatosult, s majdnem rá is fáztunk a könnyelműségre a csoportmeccseken.

Szerencsétlenségünkre a két csapatunk került egymással szembe a döntőbe jutásért, ahol az U17-esek bizonyultak eredményesebbnek, bar az U16 szebben futballozott. A bronz meccs a Csepel USE ellen viszonylag simára sikeredett, köszönhetően annak, hogy ellenfelünk elfáradt az utolsó meccsre.

Nem volt ennyire szerencsénk a döntőben, hiszen a Monor kifejezetten gyors futballt játszott, ahol több esetben a védekezésből indultunk ki, s abból voltunk eredményesebbek, tanulva az előző mérkőzésből, nem támadtunk ész nélkül. A szokásos tűz, harakiri, vitatott esetek sem maradtak el, ahol mi tudtunk higgadtabbak maradni, s a játékrész felénél a 3 gólos vezetésünk tudatában, csak tartottuk az eredményt, ahogy azt kell.

Tanulsága a napnak, hogy nem biztos, hogy egy heti edzésmunkával erőltetni kell ezt a játékot, mert most sem úsztuk meg sérülések nélkül a tornát, amely roppant idegesítő tud lenni, főleg úgy, hogy meghatározó játékosaink dőlhetnek ki hetekre.

Szeretnénk megköszönni a szervezőknek a rengeteg segítséget, a Klubnak a lehetőséget, és ellenfeleinknek a részvételt.

Hajrá FC Dabas SE!"

További képek