FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.10.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Makó FC (4:3)
 

Fontos hazai győzelem a Makó ellen

Első keretünk egyre jobb formát mutat az utóbbi időben, ennek következtében bizakodva várhattuk a Makó FC elleni hazai bajnoki mérkőzésünket. Soros ellenfelünk ugyan előttünk állt a fordulót megelőzőleg a tabellán, azonban egy esetleges dabasi győzelemmel máris fordult volna a kocka.

Remekül mentünk bele a mérkőzésben és ennek hozományaként egy fantasztikus első 30 percet produkáltunk. Földes Milán a 7. percben nyitotta gólok sorát (1:0), majd a 14. percben Csendes Péter Márton révén már 2:0 volt az eredmény a javunkra. Ezt követően a 29. percben ismét Földes Milán volt eredményes, majd két perccel később házi gólkirályunk, Crkvenjakov Dalibor is betalált, így fél óra elteltével már 4:0 arányban vezetett csapatunk. A mérkőzés azonban itt még nem ért véget, amit Gémes Bence 38. percben szerzett szépítő találata is bizonyít (4:1). A szünetig több találat azonban már nem esett, így több mint magabiztos előny birtokában fordulhattunk rá a második játékrészre.

A folytatásban magabiztosan tartottuk előnyünket, azonban az összecsapás hajrája mégis izgalmasra sikeredett. A Makó játékosok ugyanis csak nem adták fel, egy utolsó nagy rohamot indítva a 88. és 93. percben is be tudták venni Scheilinger György kapuját, így nagyon oda kellett figyelnünk, nehogy döntetlen legyen a végére. Szerencsére a Makóban több gól már nem volt, így 4:3 arányban megnyertük az összecsapást és otthon tartottuk a számunkra oly fontos három bajnoki pontot.

Győzelmünknek hála egy helyezést javítva, immáron a 11. pozícióból várhatjuk a Pécsi MFC ellen idegenbeli összecsapást. Ami viszont még fontosabb, a 4. helyezett SZEOL SC is mindössze 5 pont távolságra van tőlünk, ami egy jó szériával és egy kis szerencsével egyértelműen ledolgozható hátrány.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.10.14 (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - Makó FC 4:3 (4:1)

FC Dabas: Scheilinger Gy - Földes M, Csendes P, Eördögh L, Fritz A, Fitos L, Molnár P, Erős R, Molnár S, C Dalibor, Szenes B

Csere: Sebestyén I, Sándli M, Sárközi N, Takács K, Seregy T, Csepregi R

Gól: Földes M (7'), Csendes P M (14'), Földes M (29'), C Dalibor (31') ill. Gémes B (38'), Babolek Z (88'), Hatvani J (93')

MLSZ Adatbank

További képek