FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.10.02.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Tiszakécskei VSE - FC Dabas U19 (1:3)
 

Tóth Ferenc, az FC Dabas U19-es csapatának edzője a Tiszakécskei VSE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

"A Fodor - Jurászik, Krizsán, Horváth, Balog - Kőszegi, Mata, Tóth - Pekker, Mráz, Holecz felállásban kezdtük a mérkőzés. A padon Zsíros, Lang, Bognár, Hornyák és Farkas J. várt a bevetésre. Ellenfelünkkel azonos pontszámmal álltunk a tabellán, tehát igazi hatpontos rangadó várt ránk.

Ismét egy nagyon kicsi pályán kellett játszanunk, ami a védekező felfogású csapatot segíti. Mi nem ezek vagyunk. Kényszerűségből az a Fodor Geri állt a kapuba, aki normál esetben a középpályánk stabil tagja, bár korábban már bizonyította, hogy hálóőrként is megállja a helyét.  Jól kezdtünk, hamar átvettük a kezdeményezést. Több ígéretes támadást is vezettünk, de nem akart megszületni a vezető gólunk. A 30. percben a hazaiak végezhettek el egy szögletet. Sajnos nem mentünk az érkező támadóval, aki senkitől sem zavartatva bólintott a léc alá (1:0). Négy perccel később mi jutottunk szöglethez. Holecz beadására menetrendszerűen érkezett Kőszegi és fejjel egyenlített (1:1).

Zoli már 5 gólnál jár, ebből 4-et fejjel szerzett. A 42. percben Mráz ugratta ki Holeczet, aki a kifutó kapust átemelve szerezte meg csapatunknak a vezetést egy szépségdíjas találattal (1:2). Ennek köszönhetően egygólos előnnyel mehettünk szünetre.
A második félidő is jól indult. A tizenhatoson belül Pekkert csak szabálytalanul tudta szerelni a hazai védő, a jogosan megítélt büntetőt Holecz magabiztosan értékesítette (1:3). A 60. percben kettőt cseréltünk. Horváthot Bognár, míg Matát Lang váltotta. Mindkét fiú jól szállt be, hozzá tudtak tenni a meccshez. Nem sokkal később pedig még Zsíros Martin is pályára lépett. Jó volt látni, hogy újra élvezte a játékot, mert egy kis hullámvölgybe került az utóbbi időben.

Az eredmény már nem változott, így megérdemelten hoztuk el ismét a 3 pontot, megerősítve a 2. helyünket. Tétmérkőzésen most játszottunk a legjobban, ebben a szezonban.

A következő fordulóban a tabella utolsó helyén álló Kistarcsát fogadjuk. Ha van kötelező győzelem, akkor ez az. Bár tudjuk, hogy sokszor azok a legnehezebbek.

Hajrá Dabas! "

Tiszakécskei VSE - FC Dabas U19 1:3 (1:2)
Gól: Kőszegi Z Z (34'), Holecz D (42'), Holecz D (47')

MLSZ Jegyzőkönyv