FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.09.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - SZEOL SC (1:0)
 

Beindult a gépezet

Sikeres hétvégét zárt klubunk. Mint ismeretes, az FC Dabas U17 és U19 is magabiztos teljesítménnyel gyűjtötte be a három megszerezhető pontot, emellett kettes csapatunk szombat délután megszerezte első győzelmét a 2018/2019-es bajnoki szezonban. Egy nappal később, NB III-as csapatunkon volt a sor, hogy Danyis Attiláékhoz hasonlóan megszerezzék első hazai győzelmüket. A feladat azonban nem ígérkezett könnyűnek, mivel a végső győzelemre is esélyes szegedi SZEOL SC látogatott Dabasra.

A két hetes bajnoki szünet és a Magyar Kupában való továbbjutás egyaránt jókor és jól jött, a csapat egyre inkább kezd régi fényében tündökölni, így optimistán várhattuk a vasárnap délutáni mérkőzést.

Az első találatra a 27. percig kellett várni. Nagy örömünkre ezúttal végre mi tudtuk megszerezni a vezetést. Crkvenjakov Dalibor szezonbéli második találata elhitette velünk, hogy némi szerencsével és akarattal igenis otthon tartható mindhárom bajnoki pont. Az állás a félidő végéig már nem módosult, így kedvező helyzetből várhattuk a második játékrészt.

A folytatásban Erős Károly próbálta folyamatosan frissíteni csapatát, így előbb Seregy Tamást, majd Takács Kornélt, végül pedig Csepregi Richárdot is pályára küldte. Mindenki becsülettel tette a dolgát, védelmünk végre nem hibázott, így a SZEOL lényegében nem is tudott visszakapaszkodni a mérkőzésbe. A hátralevő időben ráadásul több találat már nem is esett, így hősies küzdelemben, megtartva a 27. percben megszerzett minimális előnyünket megszereztük a győzelmet és az azzal együtt járó rendkívül fontos három bajnoki pontot.

A következő fordulóban annak a Budapest Honvéd-MFA II-nak az otthonába látogatunk, akik mindössze két ponttal szereztek többet csapatunknál, így egyértelműen egy hatpontos rangadóra kell készülnünk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.09.30 (vasárnap, 15:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Sporttelep

FC Dabas - SZEOL SC 1:0 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger Gy - Földes M, Csendes P, Eördögh L, Fritz A, Sándli M, Erős R, Sárközi N, Molnár S, C Dalibor, Szenes B

Csere: Sebestyén I, Takács K, Fitos L, Seregy T, Csepregi R

Gól: C Dalibor (27') ill. -

MLSZ Adatbank

További képek