FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.09.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Magyar Kupa: FC Dabas - Salgótarjáni BTC (1:0)
 

Győzelemmel kezdtük a Magyar Kupát

Vasárnap délután megszerezte első hazai győzelemét NB III-as első csapatunk a 2018/2019-es évadban. A dolog szépséghibája csupán annyi, hogy az első diadal nem a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában jött össze. Természetesen így is le a kalappal a fiúk előtt, mert a rendkívül néhéz heteket követően remélhetőleg ismét magukra találtak és a Magyar Kupában való továbblépés reméljük megfelelő önbizalmat fog adni a jövő hétvégi Szeged elleni mérkőzésre.

Erős Károly betartotta ígéretét és több olyan játékosának is lehetőséget adott, akik az elmúlt időszakban kevesebb szerepet kaptak. A kezdőcsapatban (az Iváncsa elleni összecsapáshoz hasonlóan) ismét helyet kapó Sándli Márk nem is tétlenkedett sokáig, a bajnokság után a kupában is betalált (1:0). Fiatal támadónk 17. percben szerzett találatával jelezte vezetőedzőjének, hogy érdemes neki a jövőben is bizalmat szavazni.

Előnyünket egészen a szünetig sikerült megtartanunk, így ellenfelünknél jóval kellemesebb helyzetből várhattuk a második félidei folytatást. A szünetben Fitos László és Szenes Bence is pályára lépett, amivel egyértelműen jeleztük, hogy nem akarunk az eredményre ráülni. A második, mindent eldöntő találatot ugyan nem sikerült megszereznünk, azonban a megszerzett előnyt így is sikerült magabiztosan tartanunk, ráadásul a 77. perctől kettős emberelőnybe kerültünk. A játékvezető Czuto Vito Nicot és Híves Balázst is idő előtt az öltözőbe küldte, így a kettős kiállítás és vezetésünk tükrében az utolsó 15 perc már csak formalitásnak tűnt. A hajrában már nem követtünk el komoly hibát, így végül maradt az 1:0-ás eredmény, amivel a Magyar Kupa 7. fordulójába léptünk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Magyar Kupa mérkőzés
Időpont: 2018.09.23 (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Salgótarjáni BTC 1:0 (1:0)

FC Dabas: Sebestyén I - Földes M, Molnár P, Eördögh L, Fritz A, Sándli M, Erős R, Csepregi R, Molnár S, Seregy T, C Dalibor

Csere: Scheilinger Gy, Szenes B, Fitos L, Takács K, Sárközi N

Gól: Sándli M (27') ill. -

Kiállítás: - ill. Czutor Vito Nico (76'), Híves B (77')

MLSZ Adatbank