FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.09.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Kerekegyházi SE - FC Dabas U19 (2:4)
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Kerekegyháza elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"Egy nagyon kicsi pálya fogadott minket a 3. fordulóban. Prigyeni - Balog, Jurászik, Krizsán, Horváth - Fodor, Kőszegi, Mata - Mráz, Pekker, Holecz összeállításban léptünk pályára. A kispadon Zsíros, Bognár, Vörös, Farkas R, Farkas J és Lang várt bevetésre.

Rémálom szerűen indult a mérkőzés, a hazaiak végezték el a középkezdést. Az egyre hátrébb adott labdát, a jobbhátvéd pozíciójából előre vágták, ami a kis pálya következtében ziccerpassznak bizonyult (1:0). Nincs mit szépíteni rajta, bűn rosszul helyezkedtünk. Az 5-6. percre rendeztük sorainkat, a szélen Mráz Máté többször is a védelem mögé tudott kerülni, de még nem sikerült betalálnunk. A 27. percben azonban Holecz Dániel tört kapura, önzetlenül passzolt Pekkernek, aki közelről egyenlített (1:1). Itt már a mi akaratunk érvényesült. A 44. percben Fodor Geri ugratta ki Mrázt, aki okosan a kapus támaszkodó lába mellett megszerezte a vezető gólunkat (1:2). Horváth helyére Bognár állt be a védelem jobb oldalára.

A második félidő eleje is a hazaiaké volt. Történt, hogy az 50.percben 22 méterről végezhettek el szabadrúgást. Nem álltunk a labda elé és ezt ki is használták. Gyorsan elvégezve a szabadrúgást egalizáltak (2:2). Levente gólt kaptunk, azonban 1 percre rá jött a válaszunk. Egy jobb oldali támadás végén Fodor visszagurítását Kőszegi ballal, mintegy 16 méterről, senkitől sem zavartatva lőtte a kapuba. Ezzel ismét megszerezte nekünk a vezetést (2:3). Kettőt cseréltünk, Mata helyére Vörös állt be, míg Mrázt Zsíros váltotta. A gól után mindent egy lapra feltéve rohamozott a hazai gárda. Prigyeni kétszer is bravúrral hárított, valamint kétszer a kapufa mentett meg minket a góltól. A 66. percben bal oldalról Zsíros centerezett, Holecz a remekül beszálló Vörös Tomi elé tálalt, aki nem hibázott (2:4). Még nem dőlt el a meccs, nagyon kellett koncentrálni, hiszen a lelkes vendéglátóink még nem adták fel. A 87. percben Pekkert váltotta Farkas J. Több gól már nem esett, így újabb 3 ponttal gazdagodtunk.

A helyzetek alapján X-es meccs volt, de a jobb csapat győzött!  A kerekegyháziak mindent kiadtak magukból. A lefújás után - mintha egy hosszabbításos döntő után lettünk volna - majdnem az összes játékosuk elfeküdt, a mérkőzés iramát igazolandó. Magunknak tettük nehézzé ezt a meccset is, hiszen a 10. másodperces gól nagyon belelkesítette az ellenfelünket. A mi csapatunk erejét mutatja, hogy ebből is fel tudtunk állni és a magunk javára fordítottuk a találkozót!

A következő fordulóban a Gyöngyöst fogadjuk. Hajrá Dabas! "

Kerekegyházi SE - FC Dabas U19 2:4 (1:2)
Gól: Pekker L (27'), Mráz M (44'), Kőszegi Z Z (51'), Vörös T (66')

MLSZ Jegyzőkönyv