FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.09.08.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Mezőkövesd-Zsóry FC - FC Dabas U17 (2:1)
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

"Az első 10 percben nehezen vettük fel a hazai csapat ritmusát. A tengelyben létszámfölényt alakítottak ki rendre, amelyből gólt is szereztek. Változtattunk a felállási formánkon és zártabb védekezésre rendezkedtünk be, ahol a kezdetben fellépő hibákat orvosolni tudtuk. Olyannyira stabilak lettünk, hogy szépen lassan visszajöttünk a meccsbe, s végre labdabirtoklásban is felnőttünk a feladathoz a tavalyi bajnok otthonában. Egy kontrát követően ki is egyenlítettük a találkozót, amely után a vártnál több lehetőségünk is adódott az ellenfelünk kapuja előtt, legyen az pontrúgás, szöglet vagy kontra.

A Mezőkövesd lendülete alábbhagyott, jól zártunk védekezésben, nem tudtak minket feltörni a második félidőben sem. Mezőnyben ugyan a második félidőben sokkal többet birtokolta a labdát a hazai csapat, de csak szélességi játékig jutott, nem találta a réseket a védelmünkön mélységben. Sok erőt kivett belőlünk a védekezés, amelyből a 70. perc környékén ismét kontrát tudtunk végigvinni, ahol Czili Bence a kapussal szemben, bal lábbal fölé durrantotta a ziccert. Talán a legnagyobb helyzet volt a meccsen, igen nagy meglepetés lett volna, ha 1:2-vel várjuk az utolsó 20 percet, de a futballban nincsen ha.! Az összes cserénk beszállt a frissítés érdekében, ahol a húzó embereinket váltották. Sajnos a várt lendület nem érkezett a cseréktől, s egy szögletet követően a 83. percben lefejeltek minket, amellyel eldőlt a találkozó.

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy pontot szerezzünk még akkor is, ha a második félidőben a Mezőkövesd uralta a meccset, mert védekezésre rendezkedtünk be, azonban szinte nagyobb helyzet nélkül is megnyerték a találkozót. A kapott gól után már nem volt bennünk annyi erő, hogy feltoljuk a védekezésünket, s egyenlíteni tudjunk. Elfáradtunk teljesen, azonban így is tisztességgel hoztuk le a mérkőzést!

Gratulálunk a Mezőkövesdnek a győzelemhez! Hajrá FC Dabas!"

Mezőkövesd-Zsóry FC - FC Dabas U17 2:1 (1:1)
Gól: Gáspár Zs (15')

MLSZ Jegyzőkönyv