FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.08.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Paksi FC II - FC Dabas (0:3)
 

Egy jó rajt sosem rossz

Vasárnap délután a Paksi FC II ellen indította NB III-as első csapatunk az idei bajnoki szezont. Erős Károly tanítványai tavaly mindkétszer vereséget szenvedtek a Pakstól, így a jó bajnoki rajt mellett a visszavágásért is küzdöttek játékosaink.

Az első húsz perc góltalanságát követően aztán megszületett az első találatunk a 2018/2019-es szezonban. Új szerzeményünk, Szenes Bence vette be a paksi kaput (0:1), aminek köszönhetően már egy fokkal kellemesebb helyzetből várhattuk a mérkőzés további alakulását. A szünetig több találat már nem született, így minimális előnnyel fordulhattunk.
Ezt követően a második játékrész nagy kérdése az volt, hogy vissza tud-e kapaszkodni a hazai csapat a mérkőzésbe, vagy esetleg még tovább tudjuk növelni előnyünket. A válasz elég hamar megszületett, előbb Szenes Bence az 52. percben (0:2), majd a szünetben csereként beálló Crkvenjakov Dalibor a 60. percben is betalált (0:3), így fél órával a lefújást megelőzően már magabiztos, három gólos előny birtokába kerültünk. Azt ugyan még ekkor sem jelenthettük ki, hogy vége a mérkőzésnek, azonban innentől fogva mindenki számára egyértelművé vált, hogy innen már nem nagyon van visszaút a Paksi FC II számára. A mérkőzést végül kapott gól nélkül sikerült lehoznunk, így összességében kijelenthető, parádés rajtot vett csapatunk a Paks idegenbeli legyőzésével.
Egyedüli csapatként sikerült idegenbeli győzelemmel indítani a szezont. Remek gólkülönbségünknek hála (3:0) a hat győzelmet aratott csapat közül csupán a Szeged- Grosics Akadémia büszkélkedhet némileg jobb mutatókkal (4:1), így az első forduló zárultával az FC Dabas a tabella igen előkelő 2. helyét foglalhatja el.

Folytatás jövő vasárnap, immáron hazai pályán a Kecskeméti TE ellen.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.06.05 (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Paks

Paksi FC II - FC Dabas 0:3 (0:1)

FC Dabas: Scheilinger Gy - Molnár S, Makrai L, Eördögh L, Fritz A, Fitos L, Erős R, Csepregi R, Molnár P, Tárkányi G, Szenes B

Csere: Sebestyén I, Kiss D, C Dalibor, Sándli M, Takács K, Földes M

Gól: - ill. Szenes B (21)', Szenes B (52'), C Dalibor (60')

MLSZ Adatbank

További képek