FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2017.08.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Budapest Honvéd-MFA II (1:1)
 

Döntetlennel kezdtük meg idei szereplésünket

Első csapatunk a Budapest Honvéd MFA II-t látta vendégül vasárnap délután az NB III nyitó fordulójában. Erős Károly legénysége egy rendkívül jó iramú mérkőzésen 1:1-es döntetlenre végzett a Pisont István irányította fővárosi alakulat ellen.

Ahogy az várható volt, az NB I tavalyi bajnokának második csapata fizikálisan és taktikailag is jól fel lett készítve a nyár folyamán, rendkívül nagy sebességi fokozatban próbálták ugyanis akaratukat ránk erőltetni már a mérkőzés elejétől. A sarat azonban jól álltuk, ellenfelünk kapujára azonban sajnos nem jelentettünk túl nagy veszélyt. A vendégek az első játékrész végén majdnem vezetéshez jutottak, Scheilinger György azonban nagy bravúrt végrehajtva megmentett minket a góltól.

A félidőben Erős Károly cserére szánta el magát. A támadó szekcióban Csordás Simon helyére új szerzeményünket az egykori mórahalmi gólvágót, Crkvenjakov Dalibort állította csatasorba. A mérkőzés első találatára egészen a 84. percig kellett várni. A Honvéd szabadrúgáshoz jutott és amíg mi nem sokkal korábban egy hasonló helyről elvégzett pontrúgást nem tudtunk megfelelő módon kapura juttatni, addig ők nem követték el ezt a hibát. Hegedűs Márk jó húsz méterről kíméletlenül bevágta, amivel igen nehéz helyzetbe sodorta csapatunkat a mérkőzés hajrájára (0:1). A gólt követően Erős Károly azonnal cserére szánta el magát és Kiss Viktor helyére tavalyi gólkirályunkat, a hórihorgas Takács Kornélt küldte pályára. Játékosunk nem sokkal beállítása után máris egyenlíthetett volna, fejese azonban nem jutott a gólvonalon túlra. Csapatunk minden erejét mozgósította a hajrára, aminek végül meg is lett az eredménye. Egy jobbról bejövő labdát Makrai Lászlónak sikerült a kapuba vágnia, így sikerült visszakapaszkodnunk a mérkőzésbe (1:1). A fennmaradó percekben több találat már nem esett, így végül 1:1-es döntetlennel indítottuk a 2017/2018-as bajnoki szezont.

A következő fordulóban a Mórahalom vendégeként (hozzánk hasonlóan szintén) 1:1-es döntetlenre végző Paksi FC II otthonába látogatunk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.08.13 (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Budapest Honvéd-MFA II 1:1 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger - Komoróczi, Eördögh, Makrai, Fritz, Sárközi, Erős, Fitos, Csepregi (Sándli - 72'), Kiss V (Takács - 85'), Csordás (Dalibor - 46')

Csere: Sebestyén, Kiss D, Dalibor, Szűcs, Sándli, Zsolnai, Takács

Gól: Makrai L (89') ill. Hegedűs M (84')

MLSZ Adatbank