FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2017.03.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Dunaújváros PASE - FC Dabas (1 : 2)
 

Bravúros győzelem a DPASE otthonában

NB III-as csapatunk szombaton délután Dunaújvárosba látogatott, ahol a tabella élmezőnyéhez tartozó DPASE ellen lépett pályára. Az összecsapás 17 órától vette kezdetét, így villanyfény mellett, az impozáns dunaújvárosi stadionban szállhattunk harcba az újabb bajnoki pont(ok)ért. Noha a mérkőzés esélyesének egyértelműen a házigazda volt tekinthető, az SZTK elleni múlt hétvégi döntetlen azért némi bizakodásra adhatott okot Erős Károly legénységének is.

Remekül kezdtük az összecsapást, Csordás Simon révén ugyanis már a 17. percben sikerült megszereznünk a vezetést (0:1). A 40. percben Sárközi Norbert is betalált, így az első félidő végeztével tetemes előny birtokában vonulhattunk jól megérdemelt pihenőnkre (0:2). A mérkőzés azonban még korántsem ért véget, a két gólos előny sokszor a legveszélyesebb, így Erős Károlynak mindenképpen fel kellett hívni a figyelmet arra, hogy még minimum 45 perc hátra van. Szűk fél órán keresztül sikerült is megtartani előnyünket, a 73. percben azonban Szepessy Róbert betalált Scheilinger György kapujába, így némi izgalommal várhattuk az összecsapás utolsó 15 percét. A házigazdák ezt követően természetesen mindent megpróbáltak elkövetni az egyenlítés érdekében, védelmük eszén azonban szerencsére nem sikerült túljárni, így végül egészen a hármas sípszóig meg tudtuk tartani előnyünket.  

A kiesés elkerülése érdekében folytatott harcban óriási lépést tettünk a DPASE elleni idegenbeli győzelemmel. Reméljük ez a diadal az elkövetkező fordulókra is megfelelő önbizalmat ad majd és akkor nem lehet probléma az NB III-as tagságunk meghosszabbításával.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.03.18 (szombat, 17:00)
Helyszín: Dunaújváros

Dunaújváros PASE - FC Dabas 1 : 2 (0:2)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Eördögh, Makrai, Surányi, Sós (Nádházi - 72), Sárközi, Erős, Kiss (Ladányi - 79'), Karacs, Csordás (Takács - 87)

Csere: Török, Nádházi, Takács, Hollauer, Ladányi

Gól: Szepessy R (73') ill. Csordás S (17'), Sárközi N (40')

MLSZ Adatbank