FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2017.03.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Szigetszentmiklósi TK (1 : 1)
 

Bravúros pontszerzés az éllovastól

NB III-as csapatunk vasárnap a listavezető Szigetszentmiklósi TK-t fogadta. Erős Károly játékosai nem léphettek pályára feltartott kezekkel, mivel a kiesésért folytatott ádáz küzdelemben minden pontra égetően szükség van, így az első helyezett ellen is valamilyen módon, de pontot vagy pontokat kellett szerezni.

A mérkőzést jó felfogásban kezdte csapatunk, ellenfelünknek túl sok teret nem engedve próbáltuk az SZTK játékát semlegesíteni. Az első 20 percben nem is tudtak komoly lehetőségig eljutni a vendégek. A 22. percben ráadásul Csordás Simon révén meg tudtuk szerezni a vezetést, ami el kellett hitesse a fiúkkal, hogy itt bizony pontot lehet szerezni (1:0). Sajnos előnyünket nem sikerült a félidő végéig tartanunk, a 35. percben ugyanis Mojzer Györgynek sikerült egalizálnia az eredményt (1:1).

A második játékrészben az SZTK érezhetően meg szerette volna szerezni a győztes találatot. Szépen-lassan átvették az irányítást, két kapufáig és pár elég komoly gólszerzési lehetőséget el is jutottak, a szerencse azonban ezúttal a mi oldalunkon állt. A 84. percben Kállai Norbert a kiállítás sorsára jutott, így a ráadással együtt, igen nehéz utolsó tíz perc várt ránk. Az eredményt azért végül csak sikerült megtartanunk, így 1:1-es döntetlenre végeztünk az egyik legfőbb bajnokaspiránssal szemben.

A döntetlennel az SZTK hosszú idő után először elvesztette listavezetői pozícióját, immáron a Budafoki MTE az NB III Közép-csoport tabella aktuális éllovasa. Csapatunk ismét döntetlent ért el, amivel újfent csak egy apró pontocskát szereztünk, azonban elégedetlenek nem lehetünk, mivel mégiscsak egy bajnoki címre nagy eséllyel pályázó alakulat ellen tudtunk pontot szerezni.

Továbbra is a tabella 15. helyén állunk, azonban a mezőny hátsó fele annyira feltorlódott, hogy egy-két győzelemmel szerencsés esetben akár 3-4 helyezést is lehet felfelé lépkedni. A következő fordulóban egy újabb komoly feladat vár ránk, a dobogóról éppen lecsúszó Dunaújváros PASE otthonában kellene bravúrt elkövetve újabb pontokat szereznünk. Az SZTK elleni mérkőzés azonban bebizonyította, hogy ez a mai Dabas valóban bárki ellen valós pontszerzési reményekkel léphet pályára, ez pedig remek kiindulási alap a jövőre nézve.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.03.12 (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Szigetszentmiklósi TK 1 : 1 (1:1)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Eördögh, Makrai, Surányi, Sós (Nádházi - 58'), Kállai, Erős, Kiss (Sárközi - 70'), Zsolnai, Csordás (Takács - 85')

Csere: Török, Nádházi, Takács, Sárközi, Huszti

Gól: Csordás S (22') ill. Mojzer Gy (35')

MLSZ Adatbank

 

 

 

 

 

Fotó: sztkfutball.hu