FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.12.31.
www.fcdabas.hu
KLUB
B.U.É.K.
 

Sportsikerekben gazdag, boldog, békés új esztendőt kíván
az FC Dabas Sportegyesülete minden kedves szimpatizánsának!

 
 
2018.12.30.
dabas.hu
FELNŐTT
SPORTGÁLA 2018
 

Dabas Város Sportjáért kitüntetés: King Stone Chemicals Kft.
A King Stone Chemicals Kft. több, mint 40 éves múlttal rendelkező családi vállalkozásból fejlődött ki, amelynek gyökerei Ciprushoz kötődnek. 2006-ban építették fel korszerű magyarországi gyárunkat városunkban a dabasi ipari parkban. A cég széleskörű és folyamatosan bővülő termékpalettával rendelkezik, a város egyik legnagyobb foglalkoztató cége, amely jelentős szerepet vállal a dabasi közösség és sportélet támogatásában. Számos sportlétesítmény megvalósításában, megépítésében jelentős támogatást nyújtott a cég az elmúlt években a társasági adótörvény nyújtotta TAO támogatás révén, és alapanyag támogatásokkal. Közreműködött az FC Dabas Sporttelepének fejlesztésében, a sportesemények megszervezésének, megvalósításának támogatásában. Az idei évben a cég felvállalta az X_Trial extrém motorsport világbajnokság névadó szponzori felkérését. Ez az esemény is túlmutat a városunk határain, és jól jellemzi az összefogás erejét, amely a szervezők és a névadó szponzor között kialakult.

ÉV CSAPATA A 2018. ÉVBEN A TOP FITNESS SE FÖLDRENGÉS KISCSAPATA - RADNAI ZSÓFIA, SALGA LÉNA, GECSER ENIKŐ DÓRA
A Top Fitness SE versenyzői évek óta szép sikereket érnek el mind az országos, mind a nemzetközi versenyeken. 2018-ban a legkiemelkedőbb eredményt a Földrengés csapat érte el: Radnai Zsófia, Salga Léna és Gecser Enikő Dóra.
Ezzel a gyakorlattal a trió az idén amelyik Fit Kid, vagy showtánc versenyen elindult, azt meg is nyerte. A Magyar Fitness Szövetség versenyein a csapat országos bajnoki címet és Grand Prix összetett győzelmet is szerzett 2018-ban.
A legnagyobb sikert a lányok a XVI. Fit Kid Európa-bajnokságon, Olaszországban aratták. A 10 ország részvételével zajló versenyen, egy nagyon erős mezőnyben, egy technikailag és művészileg is pontos, kiváló gyakorlattal a Földrengés trió 1. helyezést ért el, így felállhatott a dobogó legfelső fokára.
A lányok alázatos edzésmunkájának eredménye ez az Európa-bajnoki cím. Zsófi, Léna és Enikő az egyesület büszkeségei, magatartásuk és szorgalmuk példa versenyzőtársaik számára is.

Földrengés csapat 2018. évi eredményei:
Április 21. Dabas, Országos Fit Kid verseny Grand Prix forduló    1. helyezés
Április 14. Bp., Ritmuscsapatok Országos Táncversenye, Open kategória    1. helyezés
Május 10. Zágráb, Ritmuscsapatok Európa-bajnokság, Open kategória    1. helyezés
Május 26. Mór, Országos Fit Kid verseny Grand Prix forduló és összetett    1.helyezés
November 17. Bp., MTMSZ Őszi Kupa, Fitness Dance kategória        1. helyezés
November 11. Bibione, Fit Kid Európa-bajnokság                1. helyezés

ÉV Közösségi ESEMÉNYE a 15. Dabasi Futónap
A Futónap szervezői: Dr Ács Ferenc, Ferenczy Tamara főszervezők, Surman István, Varga Gabriella, Lengyel Gergely, Lukács Miklós szervezők.
A Dabasi Lokálpatrióta Egyesület és magánszemélyek szervezésében 2018. május 27-én (vasárnap) kerül sor a 15. Jubileumi RotaChrom Dabasi Futónap megtartására, amely városunk egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye. A Futónapot idén is az "Inkább lódulj, mint bódulj" szlogennel drogprevenciós jelleggel szervezték meg a szervezők. A futóverseny 2,5 km-es, negyedmaratoni táv, valamint idén ismét félmaratoni táv teljesítésére is lehetőséget nyújtott. A jubileumi Futónap alkalmából minden távon chipes időmérést biztosítottak a szervezők. A rajt és a cél helyszíne minden évben a város sportéletének szimbóluma az OBO Aréna Sportcsarnok, a negyedmaratoni távon indulók, pedig a Sári és a Gyóni városrészben elhelyezett fordulók megkerülésével érkeznek vissza a Sportcsarnokhoz. A Futónap a város és a térség legnagyobb szabadtéri tömegsport eseménye, amely széles társadalmi rétegeket mozgat meg korosztályoktól függetlenül. A szervezők sokéves önzetlen, gondoskodó áldozathozatalát ismerte el a képviselő-testület az év közösségi eseménye díj átadásával.

Teljes cikk
 
2018.12.28.
dabas.hu
FELNŐTT
SPORTGÁLA 2018 - LABDARÚGÁS
 

ÉV UTÁNPÓTLÁS SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN LABDARÚGÁS SPORTÁGBAN: KŐSZEGI ZOLTÁN ZALÁN
Zoltán már kisgyermek korában megfertőződött a labdarúgás szeretetével annak ellenére, hogy a teniszben jó eredményekre számíthatott, nála a sportágválasztásnál nem volt kétség, hogy labdarúgó lesz. Az FC Dabas korosztályos csapataiban nevelkedett, fokozatosan fejlődött. Jelenleg az U19-es csapat meghatározó játékosa. Védekező középpályás létére az idei bajnokságban 8 gólnál tart, amellyel a clubban a második, az NBIII-as bajnokságban pedig az előkelő ötödik helyen áll a góllövő listán, csapata a .. helyen zárta az őszi szezont. Az idei esztendőben még 18. életéve előtt bemutatkozott a felnőttek mezőnyében az FC Dabas második csapatában, ahol szintén helyt állt. Edzője szerint példamutató az, ahogy Zoltán, az akaratának, szorgalmának, kitartásának na meg nem utolsó sorban a befektetett rengeteg munkának köszönhetően mekkorát fejlődött eddigi pályafutása során. Farkas Krisztián szerint az osztály egyik legjobb játékosa, fejjátéka pedig országos szinten is a "zseniális" kategóriába tartozik. Például a Kecskemét kiváló csapata ellen hazai góljával szerzett vezetést a Dabas. Miután kiegyenlített az ellenfél Zoltán utolsó perces bomba fejesével nyert csapatunk.

Kőszegi Zoltán Zalán

ÉV NŐI SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN LABDARÚGÁS SPORTÁGBAN: GENDUR GINA
Az FC Dabas történetében először fordul elő, hogy ugyanaz a játékos egymás után következő két évben megkapja ezen megtisztelő kitüntetést. Az év Labdarúgója......Eltelt egy év és ismét az Ő nevét mondhatjuk! Gendur Gina! Hogy mi változott az egy év alatt? Gina lett az FC Dabas Leány U16 csapatának csapatkapitánya. Vezetésével 1 év alatt három bajnokságon egy arany és két ezüstéremmel gazdagodott a csapat. Maximalizmusa kihat mindenkire, a végtelenségig hajtja a lányokat....semmi más nem elfogadható csak a Győzelem. Alázatossága mind a sportág, a csapattársai és edzői felé is példaértékű. Játékintelligenciája kiemelkedő. Az egyetlen játékos aki bármilyen poszton hiba nélkül bevethető.

Gendur Gina

ÉV FELNŐTT SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN LABDARÚGÁS SPORTÁGBAN: FRITZ ATTILA
16 évesen a Csepel FC labdarúgója lett, ahol egészen 2005-ig játszott. Innen egy rövid kitérő után 2006-ban a nagy múltú Budapest Honvédhoz igazolt, ahol négy évet töltött. Ezután az NBII-ben játszott a Vecsés és a Szolnok gárdáiban. Dabasra a Szigetszentmiklósról igazolt 2017-ben. Attila az azóta eltelt időszakban teljesítményének, akaraterejének, küzdeni tudásának, játék-intelligenciájának köszönhetően kivívta mind a szakma, mind a játékostársak és nem utolsó sorban a szurkolók elismerését. Az idei esztendőben ő lett az NBIII-as gárda csapatkapitánya.

Fritz Attila

A 2018. ÉV EDZŐJE: SZŐGYI TAMÁS
Tamás 2015-ben Kucsák István felkérésére vállalt szerepet az FC Dabas utánpótlásában. Az azóta eltelt időszakban irányította az U15-ös, U16-os csapatok munkáját, jelenleg pedig az U17-es gárdát vezeti. Jelenlegi csapatával az őszi idény végén az előkelő második helyen állnak. Egy jó tavaszi szerepléssel, még a bajnoki címre is esélyesek. Szőgyi Tamás kezei alól több olyan játékos is kikerült, akik magasabb osztályban játszó utánpótláscsapatokhoz kerültek. Személyiségének, szakmai tudásának, pedagógiai érzékének köszönhetően edzőkollégái, tanítványai tisztelik, és szeretik. A gyerekek szeretetét a család összetartó erejét, legyen az az FC Dabas, vagy a saját családja, otthonról hozta, hiszen három gyermek boldog édesapja.

Szőgyi Tamás

Teljes cikk
 
2018.12.26.
dabas.hu
FELNŐTT
SPORTGÁLA 2018 - DÍJAZOTTAK
 

Angyali Gondoskodás Díj 2018: Dr. Zebegnyei Károly, Csurhan István, Német Attila
Három kiváló egészségügyi szakembernek, akik áldozatos munkájukkal elismerésre méltó módon hozzájárultak egy fiatal sportoló életének megmentéséhez. Duhaj Ádám, Ádi egy fociedzés közben lett rosszul a kakucsi sportpályán, egy korábban nem ismert érrendszeri fejlődési rendellenesség miatt. A helyszínen lévő szabadnapos mentős és a helyszínre érkező, majd a mentőautóban is fáradságot nem ismerve dolgozó mentősök óriási teljesítménnyel több mint tizennégyszer élesztették őt újra, megmentették az életét. Ezt követően egy különleges internetkapcsolattal folytatott szakértői beavatkozással zajló műtét segítségével megmentették az életét, és a gyógyulás után újra a pályára léphetett idén.

Önkormányzat külön elismerése: Lórántfy László
Lorántfy László lakóhelyén és környékén évek során egyre gyarapodó futó közösséget szervez, tevékenységével a csapatnak újabb lendület adva önzetlen lelkesedésével. Hozzá fordulhatnak kezdők és haladók tanácsért, edzéstervért, baráti lelkesítésért. Közösségépítő szerepének köszönhetően egyre többen csatlakoznak olyanok is az általa szervezett csoporthoz, akik unják a magányos futásokat, akik keresik a hozzájuk hasonló érdeklődésűek társaságát.
A Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium fizika-informatika szakos tanára, aki 14 éves kora óta versenyszerűen sportol. Az úszás, a búvárúszás, majd a triatlon után a futás következett. Futónagykövetként a következő mottót fogalmazta magáról: "Nem szégyen a futás, de hasznos! Ha orvos lennék sok testi és lelki problémára receptre írnám fel a futást. Nem vagyok orvos, így csak ajánlani tudom barátaimnak és ismerőseimnek, hogy fussanak, mozogjanak. Büszke vagyok rá, hogy sok ismerősömmel, tanítványommal sikerült már megszerettetnem a futást és a sportos életmódot!" Közösségformáló tevékenységét önkormányzatunk elismerő oklevéllel köszöni meg.

ÉV NŐI SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN TRIATLON ÉS DUATLON SPORTÁGBAN: FABÓK VIVIEN
Vivien 2013 óta igazolt versenyzője a Dabasi Szabadidő Sportegyesületnek. Kitűnő fizikai képességekkel és élettani adottságokkal rendelkezik, edzéseken mutatott szorgalma példamutató. A 2018-as versenyévadban nagyon sokat fejlődött, melyet szorgalmának és kimagasló küzdeni tudásának köszönhet. A futóteljesítménye kiváló, elképesztő hajrára képes. Vivien a korosztályos duatlon ranglistán az 5., triatlonban pedig a 12. helyen végzett. Mindkét sportágban utánpótlás aranyjelvényes versenyző. A Diákolimpia Országos Döntőjében atlétika sportágban is indult, mezei futásban korcsoportjában 24. helyezést ért el. Edzői Várdai Zoltán és Lórántfyné Horváth Ildikó.

ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN TRIATLON ÉS DUATLON SPORTÁGBAN: KANYIK ANDRÁS
Kanyik Andrást nem kell Önöknek bemutatnunk, hiszen évek óta sportágának kiemelkedő, minden évben díjazott versenyzője. Andrást 2018-ban a Magyar Triatlon Szövetség duatlonban a junior korosztályban az "Év sportolójának" választotta.
Sportszerűsége, kimagasló szorgalma példaértékű. Idén érettségizett, majd szeptembertől a Neumann János Egyetem hallgatója lett, gépészmérnök szakirányon nappali tagozaton. Andrásnak így sikerült összeegyeztetnie a tanulást és a sportot, ami ebben a sportágban nagyon nagy megterhelést jelent, hisz napi két edzés szükséges az élvonalban maradásához. András duatlon és triatlon sportágban is junior I. osztályú versenyző. Edzői Lórántfyné Horváth Ildikó és Várdai Zoltán.

ÉV SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN ÖKÖLVÍVÁS SPORTÁGBAN: SZEGFI ZSANETT
Zsanett kisiskolás kora óta sportol. 8 évig triatlonozott, tavaly év végén kezdett ismerkedni az ökölvívással Csepelen. 6 hónapi felkészülés után edzője nevezte az Országos Bajnokságra, amit a Halassy Olivér Sportközpontban az Ökölvívó Akadémia rendezésében tartottak meg. Zsanett a selejtezőn túljutva (pontozásos győzelemmel), végül a korcsoport győztesétől (aki az ifjúsági EB-én 2. helyezett volt idén) kapott ki pontozással, így a dobogó 3. fokára állhatott. A dabasi Táncsics Mihály Gimnázium diákja, testnevelő tanára Lórántfyné Horváth Ildikó, edzője Énekes Róbert.

ÉV SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN SHINKYOKUSHIN KARATE SPORTÁGBAN: IFJ. HORVÁTH TAMÁS
ifj. Horváth Tamás már hat éve, óvodás kora óta karatézik a Táncsics Mihály Gimnáziumban működő dojóban. Az itt töltött évek alatt remek karatékává és igazi példaképpé nőtte ki magát mind a gyerekek és mind a felnőttek körében. Mindig tisztelettudó, csendes és szerény. Edzéseken nem elégszik meg a 100%-al mindig rá tesz egy lapáttal. Eredményei magukért beszélnek! 10 éves, mégis hazai és nemzetközi versenyeken is megállta a helyét és öregbítette Dabas város hírnevét. Idei eredményei: egy harmadik, egy második és három első helyezése. Idei sportteljesítménye megkoronázásaként súlycsoportjában megnyerte a Magyar Bajnokságot! Tudja, mit akar és el is éri céljait, edzője Peszeki Attila is nagyon büszke rá.

ÉV SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN KYOKUSHIN KARATE SPORTÁGBAN: VÁRADI ATTILA
Váradi Attila 1997-ben 4 évesen kezdett el édesapja hatására karatézni Shihan Bábel Csabánál a KyoDabas Se csapatában. Attilát három fiú testvére is elkísérte később az edzésekre, majd végül édesanyjuk is csatlakozott hozzájuk. A versenyzésbe 2006-ban kezdett, a fekete övét pedig 2017 nyarán szerezte meg. Attila példamutatásával, segítőkészségével és szorgalmával a közösség oszlopos tagja, akire bármikor lehet számítani, éppen e tulajdonságai miatt nagy népszerűségnek örvend az edzőtársak körében. Első saját Dojo-ját (karatés csapatát) Nyáregyházán indította el idén novemberben, hogy a versenyzés mellett, mint edző is helytálljon. Bevallása szerint a karate az élete részévé vált. Idei legjobb eredménye a Szegeden megrendezésre kerülő országos bajnokságon a VIII. Tadashii kupán felnőtt kategóriában elért 1. helyezése.

ÉV SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN KYONEWAZA FÖLDHARC SPORTÁGBAN: KLEMENCZ DÁNIEL
Klemencz Dániel viszonylag későn, már felnőtt fejjel, 18 éves korában kezdett el a földharccal foglalkozni Senpai Kovács Dánielnél, majd pedig Shihan Bábel Csabánál, mert önvédelmet szeretett volna tanulni. A versenyzést 2016-ban kezdte el. Az idők folyamán annyira megszerette ezt a harcművészeti ágat, hogy egyre nagyobb kihívásokat állított maga elé. A mai napig folyamatosan dolgozik saját maga fejlesztésén, szorgalma példa értékű. Dániel kitűnően bánik a kisebbekkel, mindig sarkallja őket a többre. Nyitott, kezdeményező személyiség, aki alig várja, hogy elindíthassa az első önálló Dojo-ját. Az idei legjobb eredménye a Százhalombattán megrendezésre kerülő 16. Kempo Világkupán-69 kg-ban elért I. helyezése.

ÉV SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN SPORTLÖVÉSZET SPOTÁGBAN: SAFRANYIK ZSOLT
Safranyik Zsolt, immáron több mint két évtizede a Marok Sportfegyver Egyesület aktív sportolója. A fegyverekhez fűződő szeretete vezette őt a céllövészetben elért sikereihez. A sportlövészetben nagyfokú önfegyelemre, pontosságra, gyors döntésképességre van szükség ahhoz, hogy akár puskával, pisztollyal, vagy sörétes fegyverrel a lőlapok 10-es körét, illetve a kirepülő korongot eltalálja. Zsolt, ezekről a képességeiről számtalan lövészversenyen tett bizonyságot és ért el kimagasló eredményeket, amellyel öregbítette klubja hírnevét.  Néhány éve az egyesület által megszervezett, a Magyar Sportlövők Szövetsége által meghirdetett versenyek lövészetét vezeti, irányítja a lőtérszabályzatnak megfelelően. Kiemelt feladatának tekinti tudásának átadását a fiataloknak, az utánpótlás nevelését, hiszen ez a sportág azon ritka sportágak egyike, amely kortalan. A jövő évet tekintve a dinamikus lövészet elsajátítása a célja, és ezt munkájával népszerűsíteni a szabadidős lövészetet kedvelők körében.

ÉV SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN VÍVÁS SPORTÁGBAN: SZABADOS GÁBOR
Az elmúlt közel két évtized meghatározó alakja tőrvívás sportágban. Számtalan utánpótlás országos bajnoki cím mellett Európa bajnoki döntős, többszörös világkupa döntős. 2015-ös visszavonulása óta 2016-ban még egyéni országos bajnoki címet szerzet, szám szerint HATODIK aranyérmét nyerte felnőtt országos bajnokságon az egyéni versenyszámban. Az elmúlt két évben csapatban is bajnok lett. A tavalyi évben ráadásul sporttörténelmet írt a Ferencváros csapatával hiszen a klub első bajnoki aranyát nyerték meg felnőtt országos bajnokságon. Több,mint két évtizedes karrierje alatt 5 klub színeiben is bajnok volt. A civil életben sikeres sportvezető, ráadásul szeretett városában testvérével, Kristóffal együtt építik a vidéki vívás jövőbeni egy új dabasi fellegvárát a Top Fitness Se vívószakosztályában.

ÉV SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN TENISZ SPORTÁGBAN: KISS ZOLTÁN
Kiss Zoltán a dabasi teniszélet legmeghatározóbb játékosa, aki sorra nyeri a helyi teniszversenyeket, illetve bajnokságokat. A Dabasi Teniszcsapat első számú játékosaként oroszlánrésze volt a dabasi sikerben, a Pest megyei csapatbajnokságban elért második helyezésben. Kiváló versenyzői kvalitása, a meccseken tanúsított rendkívüli túlélési ösztöne, magas szintű játékintelligenciája és nem utolsó sorban a pályán tanúsított higgadt, példaértékű viselkedése emelik ki Kiss Zoltánt a sportágában. Kiss Zoltán 30 éves korában ismerkedett meg a tenisszel, és az elmúlt több, mint egy évtized leforgása alatt, körülbelül fél millió teniszlabda megütése után vált sportága legjobbjává Dabason. Miután az elmúlt időszak összes teniszversenyét megnyerte a Top Fitness teniszsátra alatt, a dabasi teniszközösség elnevezte őt a sátor urának.
Kiss Zoltán eddigi eredményei 2010-től:
Gordiusz Kupa: háromszoros ezüstérmes, kétszeres bronzérmes
Top Fitness Kupa: négyszeres bajnok, egyszer döntős
Dabasi Teniszbajnokság: 2018-as bajnok

ÉV FELNŐTT SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN AMERIKAI FUTBALL SPORTÁGBAN: STRUPKA ANDRÁS
Andris az idei szezonban élete eddigi legjobb formájában játszott, amit nagyon sok statisztikai mutató is bizonyít. A bajnokságban szereplő összes irányító közül magasan ő adta a legtöbb Touchdownt érő átadást, ami meccsenként több mint 2-es átlagot jelent. Egyéni-, csapat- és ligarekordot jelentő 108 pontot szerzett, ami mindössze egy ponttal kevesebb, mint a csapat összes pontjainak a fele. A pályán nyújtott teljesítményének köszönhetően jelölték az év támadójátékosa címre, ahol második helyezést ért el. Viszont, ami a számoknál is fontosabb, hogy az első meccstől az utolsóig csapata támadóegységének igazi vezére volt. Döntő pillanatokban hozta ki magából a legtöbbet és legjobbat, amivel nagyban hozzájárult csapatunk idei sikereihez. Győzni akarása és maximalizmusa saját magával szemben emelte erre a szintre. Játékával, higgadtságával és a sporthoz való hozzáállásával, igazi példakép lehet minden fiatal sportoló számára. Őt ismerve, a következő szezonban ismét szintet akar majd lépni és a Divizió I.-ben is meg akarja majd mutatni kiváló tudását. Erre minden esélye meg lesz, hiszen a mai napig is edzésről edzésre fejlődik. Segédedzőként is ténykedik, hiszen ő a speciális egység koordinátora. Ez plusz munkát, terhet és felelősséget vesz a vállára, de ezzel is sikeresen megbirkózik. Neki köszönhetően Special Team-ük soha nem látott fejlődésen ment keresztül a 2018-as szezon során.

ÉV UTÁNPÓTLÁS SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN AMERIKAI FUTBALL SPORTÁGBAN: KATONA ZSOMBOR
Zsombi egy igazi ifjú titán. Még csak most töltötte be 18. életévét, de már oszlopos tagja a felnőtt csapatnak. Szinte az egész bajnokság során kezdő játékosként szerepelt és kiváló teljesítménnyel vette ki részét csapata bajnoki meneteléséből. Társai állítják, rá szó szerint igaz az a mondás, hogy "kicsi a bors, de erős"! Méretbeli hiányosságait hihetetlen elszántságával és gyorsaságával kompenzálja, ami nagyon kellemetlen védővé teszi őt. Rendkívül ügyes, szorgalmas, így nagyon szép jövő áll előtte. Az idei felnőtt bajnokság mellett az őszi U17-es és U19-es bajnokságban is kiemelkedően szerepelt és csapata egyik legjobbja volt. A 2020-ban Magyarországon megrendezésre kerülő Egyetemi Világbajnokságon is van esélye részt venni, hiszen a Magyar Egyetemi Válogatott bő keretéhez tartozik.

ELISMERŐ OKLEVÉL GECSER MÁTÉNAK
Máté fiatal kora ellenére, már nagyon sokat letett az asztalra ebben a sportágban. Rengeteget tett a sportág magyarországi népszerűsítéséért, illetve fejlődéséért. Elég csak felsorolni, hogy mi mindenben vett és vesz részt a mai napig is. Eredményeinek és munkásságának köszönhetően a dabasi amerikai football nagykövete. Hosszú évek óta öregbíti városunk jó hírnevét, illetve segíti a helyi egyesület és játékosok fejlődését. Alapító tagja és évekig játékosa volt a Dabas Sparks Amerika Football Clubnak. Tehetsége utat tört magának és a magyar rekordbajnok Budapest Wolves együtteséhez került. A Farkasok színeiben immáron kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát és az ott mutatott kiváló teljesítményének köszönhetően, a magyar nemzeti válogatottba is meghívták. Részt vett a Magyar Amerikai Football válogatott első hivatalos nemzetközi mérkőzésén és az azt követő összes találkozón, egészen az idei év őszéig, amikor is sajnálatos sérülése miatt kihagyni kényszerült a nemzeti együttes legutóbbi két találkozóját. Budapestre kerülése után sem felejtette el, hogy honnan indult és immáron négy éve segíti a csapatot, mint segédedző. Az első két évben posztedzőként tevékenykedett, majd feljebb került a ranglétrán és az elmúlt két szezonban már a támadóegység koordinátoraként végez nagyon hasznos munkát. Mindezek mellett még a dabasi egyesület marketing részlegét is vezeti.

ÉV FELNŐTT SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN KÉZILABDA SPORTÁGBAN: HOLLÓ BALÁZS
Holló Balázs 2017 nyarán csatlakozott az NBI/B-t megnyert csapathoz. Nagy munkabírású, profi gondolkodású, igazi csapatember aki soha nem adja fel. Egyenletes kimagasló teljesítményével nagyban hozzásegítette a csapatot, hogy legmagasabb osztályban maradáshoz, illetve, hogy a 8. helyet kiharcolja. A közösség egyik alappillére, az idei szezontól már a csapatkapitányi karszalagot is Ő viseli. Jelenleg egy sérülés hátráltatja a játékban, de nap mint nap mindent megtesz, hogy újra a klub szolgálatába állhasson, ez is mutatja milyen komoly sportember Balázs. A tavaszi szezonban biztosan jelentős teljesítménnyel fog visszatérni és segíteni, hogy a csapat ismét jó eredménnyel zárja a bajnokságot.

ÉV UTÁNPÓTLÁS SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN KÉZLABDA SPORTÁGBAN: GARAJSZKI GÁBOR
Az ifjúsági csapat oszlopos tagja évek óta, akinek mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken mutatott mentalitása példaértékű. Több fronton is helytáll, fiatal kora ellenére az első osztályú felnőtt csapatban is egyre több szerepet kap, illetve másodosztályú csapatában is meghatározó játékos. Csapattársaival jó a kapcsolata, a pályán sportszerű, határozott, hallgatnak rá a társai. Védekezésben keménységével és agresszivitásával vezére az együttesnek. A Klub utánpótlás-képzésének egyik nagy értéke, aki ugyanezen szorgalommal még sok örömet okozhat Dabas város sportszerető közönségének.

ÉV SPORTOLÓJA FELNŐTT NŐI KÉZILABDA SPORTÁGBAN: BALÁZS ADRIENN
2015 óta a Dabasi Női Kézilabda meghatározó alakja. Kitartásával és szorgalmával példamutató személyiség. Edzéseken és a mérkőzéseken nyújtott kiegyensúlyozott teljesítménye, követendő a fiatal generáció számára is. Nyitott az új dolgokra és mindig arra törekszik, hogy bővítse a tudását. A csapattársaival jó a kapcsolata és mindig megtalálja a közös hangot. Pozitív hozzáállásával és akaraterejével a csapat motorjának számít.

ÉV NŐI UTÁNPÓTLÁS SPORTOLÓJA A 2018. ÉVBEN KÉZILABDA SPORTÁGBAN: VIG LAURA
Laura a Táncsics Mihály Gimnázium tanulója. Ebben az évben három korosztály bajnokságában edződik. 15 éves kora ellenére a felnőtt csapat alapemberévé vált. Jelenleg ő a serdülő és ifjúsági csapat kapitánya. 2017/18-as szezonban serdülő korosztályban 16 mérkőzésen 94 góljának is köszönhetően bajnoki címet ünnepelhetett csapattársaival. Ugyanebben a szezonban 19 ifjúsági mérkőzésen szerzett 102 gólja is kellett ahhoz, hogy júniusban bronzéremmel gazdagodjon. Személyisége és képességei alapján a későbbiekben stabilan szerepelhet a felnőtt csapatban. Kizárólag rajta múlik, milyen pályát fut be.

Önkormányzat külön elismerése: Tchoukball csapat dabasi tagjai: Antal Gergő, Kovács Angéla, Szabó Sára, Kerekes Csongor, Volentér József, Herczku Balázs, Sófalvi András
Idén júliusban Olaszország adott otthont az Ifjúsági Tchoukball Európa Bajnokságnak. 8 nemzet indult 3 korosztályban. Magyarország először vett Európa bajnokságon - 3 csapatot indított, 2 korosztályban.
Az M12-es korosztály és az M15-ös korosztály - lányok is Ezüst érmet szereztek, az M 15- ös korosztály - fiúk: 5. helyezést ért el.

Önkormányzat külön elismerése: A 2018. évi nyári Barcelona Escola Futballtábor önkénteseinek
Az önkénteseknek, akik a 2018. évben a nyári Barcelona Escola Futballtáborban önzetlenül hozzájárultak munkájukkal a tábor sikeres lebonyolításához. A táborban idén is 230 gyermek vett részt, hogy a világ egyik leghíresebb futballegyesületének edzőitől tanuljon focizni. A tábort június 18-22-között tartották meg az FC Dabas Sporttelepén. A jövő évi táborra a napokban nyílik meg az internetes jelentkezési felület, a jövő évi tábort már FC Barcelona Academy néven kerül megrendezésre.

 
2018.12.24.
dabas.hu
FELNŐTT
SPORTGÁLA 2018
 

2018. december 14-én az OBO Aréna adott otthont az önkormányzat évzáró sportrendezvényének, a Sportgálának.

Az idei esztendőbe Az Év Sportolója, Az Év Csapata, Az Év Edzője, Dabas Város Sportjáért valamint AZ Év Közösségi Eseménye díjak kerültek átadásra.

A Sportgáláról készült képanyagok megtekinthetőek a képgalériánkban ide kattintva:

Teljes cikk
 
2018.12.22.
www.fcdabas.hu
KLUB
Békés, Boldog Karácsonyt!
 
2018.12.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Sportgála 2018 - Év edzője - Szőgyi Tamás *
 

Tamás 2015-ben Kucsák István felkérésére vállalt szerepet az FC Dabas utánpótlásában. Az azóta eltelt időszakban irányította az U15-ös, U16-os csapatok munkáját, jelenleg pedig az U17-es gárdát vezeti.

Jelenlegi csapatával az őszi idény végén az előkelő második helyen állnak. Egy jó tavaszi szerepléssel, még a bajnoki címre is esélyesek. Szőgyi Tamás kezei alól több olyan játékos is kikerült, akik magasabb osztályban játszó utánpótláscsapatokhoz kerültek. Személyiségének, szakmai tudásának, pedagógiai érzékének köszönhetően edzőkollégái, tanítványai tisztelik, és szeretik.

A gyerekek szeretetét a család összetartó erejét, legyen az az FC Dabas, vagy a saját családja, otthonról hozta, hiszen három gyermek boldog édesapja.

 
 
2018.12.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Sportgála 2018 - Év felnőtt labdarúgója - Fritz Attila
 

16 évesen a Csepel FC labdarúgója lett, ahol egészen 2005-ig játszott. Innen egy rövid kitérő után 2006-ban a nagy múltú Budapest Honvédhoz igazolt, ahol négy évet töltött. Ezután az NB II-ben játszott a Vecsés és a Szolnok gárdáiban.

Dabasra Szigetszentmiklósról igazolt 2017-ben. Attila az azóta eltelt időszakban teljesítményének, akaraterejének, küzdeni tudásának, játékintelligenciájának köszönhetően kivívta mind a szakma, mind a játékostársak és nem utolsó sorban a szurkolók elismerését. Az idei esztendőben ő lett az NB III-as gárda csapatkapitánya.

 
 
2018.12.17.
www.fcdabas.hu
UP
Sportgála 2018 - Év utánpótláskorú labdarúgója - Kőszegi Zoltán Zalán
 

Zoltán már kisgyermek korában megfertőződött a labdarúgás szeretetével. Nála a sportágválasztásnál nem volt kétség, hogy Ő labdarúgó lesz. Az FC Dabas korosztályos csapataiban nevelkedett, fokozatosan fejlődött.

Jelenleg az U19-es csapat meghatározó játékosa. Védekező középpályás létére 8 gólnál tart, amellyel a clubban a második, az NBIII-as bajnokságban pedig az előkelő ötödik helyen áll a góllövőlistán. Az idei esztendőben bemutatkozott a felnőttek mezőnyében az FC Dabas második csapatában, ahol szintén helyt állt.

Edzője szerint példamutató az, ahogy Zoltán, az akaratának, szorgalmának, kitartásának, na meg nem utolsó sorban a befektetett rengeteg munkának köszönhetően mekkorát fejlődött eddigi pályafutása során. Farkas Krisztián szerint az osztály egyik legjobb játékosa, fejjátéka pedig országos szinten is a "zseniális" kategóriába tartozik.

 
 
2018.12.16.
www.fcdabas.hu
NŐI
Sportgála 2018 - Év női labdarúgója - Gendur Gina
 

Az FC Dabas történetében először fordul elő, hogy ugyanaz a játékos egymás után következő két évben megkapja ezen megtisztelő kitüntetést.

Eltelt egy év és ismét az Ő nevét mondhatjuk! Gendur Gina! Hogy mi változott az egy év alatt? Gina lett az FC Dabas Leány U16 csapatának csapatkapitánya. Vezetésével 1 év alatt három bajnokságon egy arany és két ezüstéremmel gazdagodott a csapat. Maximalizmusa kihat mindenkire, a végtelenségig hajtja a lányokat, semmi más nem elfogadható csak a Győzelem. Alázatossága mind a sportág, a csapattársai és edzői felé is példaértékű. Játékintelligenciája kiemelkedő. Az egyetlen játékos, aki bármilyen poszton hiba nélkül bevethető.

És ismét nem zárhatjuk le másképp, csakis ugyanúgy, mint tavaly, büszkék lehetünk rá, és méltán lehet szeretett sportágunk kitüntetettje!

 
 
2018.12.15.
www.dabas.hu
FN/UP/NŐI
Sportgála 2018
 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is december 14-én került sor Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában, ahol idén is átadták az Év Sportolója, Év Edzője, az Év Csapata díjakat és a Dabas Város Sportjáért kitüntető címet.

 

Díjazottak:

- Szőgyi Tamás (Az év edzője - FC Dabas)
- Fritz Attila (Az év sportolója labdarúgás sportágban - FC Dabas)
- Kőszegi Zoltán (Az év utánpótláskorú sportolója labdarúgás sportágban - FC Dabas)
- Gendur Gina (A női sportolója labdarúgás sportágban - FC Dabas)

- Top Fitness SE (Az év csapata - Európa Kupa győztes trió)
- Kingston Kft. (Dabas Város Sportjáért)

 
 
2018.12.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Futsal
 
Futsal
Üllői DSE - FC Dabas

5:5 (2:4)

 
2018.12.14. (péntek, 20:30)
Gól:
- Jurászik G (6')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Fodor Gergely (12')
  Eredmények / Tabella - Fodor Gergő (16')
    - Jurászik G (17')
    - Riesz D (32')
     

 
 
2018.12.14.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. december 14.
 
csapat
időpont
mérkőzés
Sportgála
Péntek, 18:00
Sportgála 2018 - Dabas, OBO Aréna
FC Dabas Futsal
Péntek, 20:30
Üllői DSE - FC Dabas Futsal
     

 
 
2018.12.14.
www.fcdabas.hu
KLUB
Meghívó - Sportgála (2018)
 

Az idei esztendő sem múlhat el az immáron tradicionális dabasi Sportgála nélkül. 2018. december 14-én 18 órától kerül sor Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában. A hagyományokhoz híven az idén is átadásra kerül az "Év Sportolója, az "Év Csapata", az "Év Edzője" díj, valamint az egyik, ha nem a legnagyobb megtiszteltetés, a "Dabas Város Sportjáért" kitüntető cím is.

Időpont: 2018. december 14. (péntek, 18:00)
Helyszín: Dabas, OBO Aréna

További információ

A meghívó eredeti méretben

 
 
2018.12.13.
www.fcdabas.hu
UP/NŐI
FC Dabas Téli Teremtorna (2019)
 

A 2019-es évben is megrendezésre kerül az "FC DABAS TÉLI TEREMTORNA" sorozata, amelynek az eddigiekhez képest már nem csupán az OBO Aréna (2370. Dabas, Iskola u.5) szolgál majd otthonául, hanem az FC Dabas nemrégiben létesült fedett Sportcsarnoka (2371. Dabas, Pálya u.1 )

A teremtornák a szokásoknak megfelelően január közepétől március elejéig kerülnek majd lebonyolításra az FC Dabas szervezésében.

Teremtorna szabályzat (2019)

Csapat
Teremtorna időpont
FC Dabas U19
2019. január 20.
vasárnap
FCD Sportcsarnok
FC Dabas U17
2019. január 19.
szombat
FCD Sportcsarnok
FC Dabas U15
2019. február 3.
vasárnap
FCD Sportcsarnok
FC Dabas U14
2019. február 2.
szombat
FCD Sportcsarnok
FC Dabas U13
2019. február 23.
szombat
FCD Sportcsarnok
FC Dabas U11
2019. február 24.
vasárnap
OBO Aréna
FC Dabas U9
2019. március 3.
vasárnap
OBO Aréna
FC Dabas U7
2019. március 3.
vasárnap
OBO Aréna
FC Dabas Leány U16
2019. február 16.
szombat
FCD Sportcsarnok

 

A plakát eredeti méretben

 
 
2018.12.12.
nb3foci.hu
FELNŐTT
ÉRTÉKELÉS (2018 ŐSZ) - NB III KÖZÉP CSOPORT
 

- FC DABAS: 5.hely
- 16 mérkőzés
- 7 győzelem
- 5 döntetlen
- 4 vereség
- 21 lőtt gól
- 20 kapott gól
- 26 pont

Mérleg: 16 7 5 4 21-20 26
Otthon: 8 5 0 3 12-14 15
Vendég: 8 2 5 1 9-6 11

Az előző bajnokságot a 6. helyen fejezte be a Dabas, egyelőre 1 helyet sikerült előre lépni, ami komoly eredmény, hiszen nagyon erős vetélytársaik vannak.

Remekül indították a szezont Pakson (0-3), de aztán jött a feketeleves. Hazai pályán nulla pont az újonc Kecskeméttel szemben (1-3), pedig a Dabas szerzett vezetést. Ezt követően gól nélkül zártak Hódmezővásárhelyen (0-0). A 4. fordulóban meglepő különbségű vereséget szenvedtek Dabason a Kozármisleny ellen (0-4), majd Dunaújvárosban is alulmaradtak (2-0). A következő otthoni meccsükön, a Szeged-Grosics ellen is elbuktak, zsinórban ez volt a harmadik kudarc (0-2). A 6. forduló után a 14. vagyis kiesőhelyen állt a csapat, de végül ezt már nem követte több vereség.

Pedig sokáig úgy nézett ki, hogy Iváncsáról is vesztesen térnek haza, de az utolsó percek embere, Takács Kornél, a 86. minutumban egyenlíteni tudott.

Ezt hazai pályán egy SZEOL elleni nagyon értékes győzelem követte, Crkvenjakov Dalibor góljával (1-0), majd Kispesten a Honvéd II. ellen ismét Dalibor volt a főszereplő, miután egyenlített, így sikerült hazavinni legalább 1 pontot (1-1).

A 10. fordulóban alaposan ráijesztettek a dabasi szurkolókra, hiszen az első félóra után már 4-0 volt az állás, de szoros lett a vége, mert a vendégek berámoltak 3 gólt (4-3). A győzelmet követően feljöttek a dabasiak a 11. helyre.

Ezt követően Pécsre látogattak, szinte végig a hazaiak vezettek, de a 85. percben ismét Takács Kornél volt a megmentő (1-1).

Október végén a Szekszárdot fogadták, amely ellen két korán szerzett góllal sikerült nyerniük (2-0).

Teljes cikk
 
2018.12.11.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11
 

Ledő László, az FC Dabas U11-es csapat edzője a hétvégi U11-es Futsal7Vége teremtornát követően az alábbi értékelést adta:

"Vasárnap elkezdtük Futsal7Vége szereplésünket az FC Dabas U11-es csapatával. Martonvásáron egy szép csarnokban az Érd és a Törökbálint csapatai ellen léptünk pályára.

Az Érd ellen voltak szép játékelemek, amit megbeszéltünk, de sajnos védekezésben nagyon fegyelmezetlenek voltunk. A mérkőzés folyamán végig vezetünk, de sajnos az utolsó 2 percben ellenfelünk kihasználta a fegyelmezetlenségünket és megfordította a meccset. Sajnálom, mert a srácok nagyot küzdöttek, de sajna elvitte őket a lendület.

A második mérkőzés előtt átbeszéltük, mi volt a hiba. Az első félidőben nagyszerűen játszottak a srácok, a védekezés is rendben volt. Sajnos felhoztuk ellenfelünket egy buta góllal, de ezután kiharcolták a gyerekek a győzelmet.
Csak gratulálni lehet a srácoknak, mert tudtak váltani és javítani a első mérkőzés hibái után.

Hajrá Dabas!

További képek

 
 
2018.12.10.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 

FUTSAL 7 VÉGE (U15)
2018.12.09. (Dunavarsány)

FC Dabas - Szigetszentmiklós Futsal (2:8)
MLSZ Jegyzőkönyv

Üllő SE - FC Dabas (0:10)
MLSZ Jegyzőkönyv

 

FUTSAL 7 VÉGE (U13)
2018.12.09. (Érd)

FC Dabas - Ikarus BSE III. (2:1)
MLSZ Jegyzőkönyv

Ikarus BSE IV. - FC Dabas (3:1)
MLSZ Jegyzőkönyv

 

FUTSAL 7 VÉGE (U11)
2018.12.09. (Martonvásár)

Érdi VSE I. - FC Dabas (6:4)
MLSZ Jegyzőkönyv

FC Dabas - Törökbálinti LASE (3:2)
MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.12.09.
www.fcdabas.hu
KLUB
Meghívó - Sportgála (2018)
 

Az idei esztendő sem múlhat el az immáron tradicionális dabasi Sportgála nélkül. 2018. december 14-én 18 órától kerül sor Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában. A hagyományokhoz híven az idén is átadásra kerül az "Év Sportolója, az "Év Csapata", az "Év Edzője" díj, valamint az egyik, ha nem a legnagyobb megtiszteltetés, a "Dabas Város Sportjáért" kitüntető cím is.

Időpont: 2018. december 14. (péntek, 18:00)
Helyszín: Dabas, OBO Aréna

További információ

A meghívó eredeti méretben

 
 
2018.12.07.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. december 8-9.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas U15
Vasárnap, 8:00
PM Futsal7Vége U15 - Dunavarsány
FC Dabas U13
Szombat, 11:30
Bozsik Teremtorna U13 - Dabas
FC Dabas U13
Vasárnap, 10:45
PM Futsal7Vége U13 - Dabas
FC Dabas U11
Szombat, 9:00
Bozsik Teremtorna U11 - Dabas
FC Dabas U11
Vasárnap, 12:00
PM Futsal7Vége U11 - Martonvásár
     

 
 
2016.12.08.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Mikulás
 

A pénteki napon a Mikulás az FC Dabasnál is tiszteletét tette. A klub legifjabb játékosai az Utánpótlásközpontban várták a Mikulást, aki annak rendje és módja szerint meg is érkezett és szokásához híven megajándékozta a jó gyermekeket.

További képek

 

 
 
2016.12.08.
www.fcdabas.hu
UP
Évzáró - FC Dabas U7 / U9
 

Péntek délután a Mikulás ünnepség előtt, közel 50 fő részvételével megtartotta évzáró összejövetelét az FC Dabas U7-es és U9-es korosztálya. Az edzői stáb (Schilingerné Budai Zsuzsanna, Palásti Enikó, Makrai László) rövid évértékelőjét követően egy jó hangulatban elfogyasztott közös vacsorával zárták az egybegyűltek az estét.

További képek

 

 
 
2018.12.06.
www.fcdabas.hu
UP
Díjátadó ünnepség (Bozsik Program)
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna ismét elismerő díjat vehetett át az utánpótlásban nyújtott áldozatos munkájáért.

2018. december 6-án a fővárosi FTC Hotel konferenciatermében megtartott díjátadó ünnepségen a Bozsik Programban tevékenykedő szakemberek kerültek rivaldafénybe. Az FTC Régió év végi összejövetelén Schilingerné Budai Zsuzsanna is a díjazottak között volt. A Bozsik Programban végzett "Kiemelkedő Munkájáért" vehetett át elismerést.

Az FC Dabas ezúton gratulál neki!

 
 
2018.12.04.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNŐTT
Január 7-én kezd az FC Dabas, Erős Károly Branko Petricről: "Várjuk vissza!"
 

Győzelemmel, a Paks II. elleni 3-2-es sikerrel búcsúzott az ősztől, egyúttal a hazai közönségtől az NB III, Közép-csoportjában szereplő helyi alakulat.

A 16. fordulót követően 26 ponttal az előkelő ötödik pozícióban telelő társulat tagjai az utolsó bajnoki után két hétig még edzésben maradnak, ugyanis a szakmai stáb heti két tréninget tart a labdarúgóknak. A keret december 5-től pihenőre vonul, és Csendes Péterék a tervek szerint legközelebb január 7-én, hétfőn találkoznak hivatalos formában.

A csapattal kapcsolatos hír, hogy információnk szerint november utolsó hétfőjén, 26-án a gárda sérült labdarúgója, a nyáron Vecsésről szerződtetett Branko Petric Székesfehérváron befeküdt a kórházba, ahol másnap, 27-én, kedden dr. Abkarovits Géza megoperálta a keresztszalag-szakadással bajlódó középpályást. Erős Károly, az FC Dabas edzője labdarúgójával kapcsolatban a következőket mondta: "Bízom benne, hogy Branko hat-hét hónap múlva ismét velünk készülhet, ugyanis erős személyiség. Várjuk vissza!"

Teljes cikk
 
2018.12.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Futsal
 
Futsal
FC Dabas - PAFC-Mitre II

4:6 (2:0)

 
2018.12.03. (hétfő, 21:15)
Gól:
- Szeibert A (8')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Márton Zs (9')
  Eredmények / Tabella - Rutterschmid R (27')
    - Bálint Z (38')