FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.07.31.
24.hu
UP
11 újraélesztés után futballpályán a 17 éves dabasi srác
 

A Dabas ifjú futballistája, Duhaj Ádám bombagólt lőtt, majd néhány perccel később összeesett a január végi edzőmeccsen. Leállt a szíve. Hét alkalommal a helyszínen, majd a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán még négyszer hoztak vissza a halálból. Egy ideig műszívre kötve tartották életben, majd három hét után saját lábán távozott az intézményből.

Az orvosok gyógyultnak nyilvánították. A javaslat szerint türelemmel, lépésről lépésre haladva Ádám elkezdhette az edzéseket.

Nos, hat hónappal a sokk után a 17 esztendős srác hétfőn délután újra a csapattársaival együtt edzett. A pálya szélén Dr. Merkely Béla professzortól, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori klinika igazgatója is ott állt.

"Munkatársaimmal nem csak azért jöttünk el Ádám edzésére, hogy az edzőivel és a csapattársaival, valamint Kőszegi Zoltán polgármester úrral együtt örvendezzünk a visszatérésének, hanem azzal a céllal is, hogy mobil eszközeinkkel méréseket végezzünk el rajta. Miután a szív MR- és a szív CT vizsgálatok teljes mértékben megnyugtató eredményt mutattak, örömmel közölhettem a fiúval, hogy a terhelést fokozatosan emelve folytathatja az edzéseket. Mostantól már abban is reménykedhet, hogy az őszi mérkőzéseken újra a csapata rendelkezésére állhat. Addig is folyamatosan rajta tartjuk a szemünket, a pályán elvégzett mérések, valamint a klinikai terheléses vizsgálatok erősíthetik meg az optimizmusunkat" - nyilatkozta Merkely professzor az SzPress Hírszolgálatnak.

Minden jel arra mutat, hogy hamarosan magam adhatom meg Ádámnak a sportorvosi engedélyt - folytatta a neves szívgyógyász.

Duhaj Ádám mindehhez annyit fűzött hozzá, hogy már régen nem szúr a szíve, újra élvezi a mozgás örömét, de tudja, hogy nem ronthat ajtóstul a házba.

"Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki az életemért harcolt, azoknak, akik meggyógyítottak, a csapattársaimnak és az edzőimnek, akik a bajban szorítottak nekem, nem utolsó sorban pedig a szüleimnek, akikre alaposan ráijesztettem, de most már újra nyugodt az életük" - mondta a visszatérésre készülő 17 éves focista.

Teljes cikk
 
2018.07.31.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Játékosmozgás az NBIII-as keretben *
 

Az átigazolási időszak lassan zárul, az FC Dabas NB III-as felnőtt csapatának játékoskerete ennek megfelelően már szinte véglegesnek tekinthető.

Ami a nyári játékosmozgást illeti, 6 játékos távozott az első csapat keretéből, 7 labdarúgó pedig érkezett a klubhoz, így Erős Károly több, mint húsz fővel gazdálkodhat majd a 2018/2019-es bajnoki szezon őszi félévében is.

Távozók listája

#
Név
 
1.
Kiss Viktor
 
2.
Laczkó Milán
 
3.
Lázár Tamás
 
4.
Mundi Roland
 
5.
Szkunc Vjacseszlav
 
6.
Szűcs László
 

 

Érkezők listája

#
Név
Honnan érkezett
1.
Branko Petric
Vecsés FC
2.
Molnár Péter
FC Dabas II
3.
Molnár Sándor
Balassagyarmati VSE
4.
Seregy Tamás
Kelen SC
5.
Szenes Bence
Dunaharaszti MTK
6.
Tárkányi Gergő
Érdi VSE
     

Edzői stáb (Kerekes Barna, Fehér Ádám, Erős Károly)

 
 
2018.07.31.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II
 

Riesz Péter, az FC Dabas II vezetőedzője a felkészülés eddigi tapasztalatairól az alábbi értékelést közölte:

" Túl vagyunk a felkészülésünk első két hetén. Mondhatom bizakodva, alakulunk! Heti 3 edzés és 1 edzőmeccs szerepelt a programunkban. Az edzéseken szép létszámmal tudunk dolgozni, szerencsére vevők a munkára a srácok. Két edzőmeccsünket a Hernád és az Inárcs ellen játszottuk, minden szinten eredményesen és hasznosan.

A bajnokság kezdéséig (08.19. - Tápiószentmárton) van még két hetünk, amiben szerepel még további 6 edzés és 3 edzőmeccs,  minőségi csapatok ellen (Törölbálint, Bugyi, Tabán U19 NB II-es csapat). Aztán belevágunk egy nagy kalandba.

Hajrá Dabas! "

 
 
2018.07.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas NB III *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Kalinkovo és az MTK U19 elleni felkészülési mérkőzéseket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" A Kalinkovo ellen egy kis méretű pálya és egy lelkes ellenfél fogadott minket. Az elveink ültek, a lehetőségek jöttek, a helyzetkihasználással azonban adódtak problémák. Uraltuk a mérkőzést, lényegében felőröltük ellenfelünket, azonban gólhelyzetek sokaságát hagytuk kihasználatlanul.

Az MTK U19 ellen már egy másik csapatról és mérkőzésről beszéltünk. A keretjátékosok mellett főleg fiataloknak adtam lehetőséget, de próbajátékos is pályára lépett. Ez az összecsapás is abszolút hasznos volt, a megfelelő terhelés mellett ismét meg tudtam nézni, ki az akire majd akár bajnokin is számíthatok.

A keret lényegében véglegesnek mondható, a jövő hétvégi kezdőcsapat is körvonalazódik már a fejemben, szerdán azonban még van egy felkészülési mérkőzésünk Telkiben, ahol talán az utolsó kérdésekre is választ kapok. "

Kalinkovo SFC - FC Dabas (2:2)
Gól: Szenes, Takács

FC Dabas - MTK Budapest U19 (2:2)
Gól: Durázi (2)

 
 
2018.07.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - MTK Budapest FC U19 (2:2) *
 

Dabasi döntetlen a fővárosi örökrangadó árnyékában

A hétvége második mérkőzésén az MTK Budapest fiataljait fogadtuk. Amíg az MTK NB I-be frissen feljutott csapata a Ferencvárosi TC elleni örökrangadóra készült, addig a klub U19-es korosztálya Dabasra látogatott és 18 órától Erős Károly játékosai ellen lépett pályára.

A szombati Kalinkovo elleni idegenbeli mérkőzés következtében ezen az összecsapáson már egy merőben más összeállítású csapat lépett pályára. A felek jól belekezdtek, már a mérkőzés elejétől potyogtak a gólok. A 2:2-es végeredmény már az első félidőben kialakult, úgyhogy a második játékrészt már inkább csupán a mezőnyharc jellemezte.

A felkészülési időszak ezzel lényegében lezárult, jövő hétvégén már bajnoki mérkőzésen kell bizonyítania első csapatunk a Paksi FC II otthonában. Addig azonban még szerdán egy utolsó felkészülési mérkőzést vívunk Telkiben a magyar U19-es válogatott ellen.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2018.07.29 (vasárnap, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - MTK Budapest FC U19 (2:2)

 
 
2018.07.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Kalinkovo SFC - FC Dabas (2:2) *
 

Szlovákiába látogatott NB III-as csapatunk

Egy héttel a bajnoki rajt előtt Erős Károly és az edzői stáb még két felkészülési mérkőzést is lefoglalt a csapat számára. Amíg a szombati napon Szlovákiába utazott a keret egyik fele és a Pozsony közelében található Kalinkovo SFC vendégszeretetét élvezhette, addig vasárnap (immáron hazai pályán) az MTK Budapest U19-es keretét fogadtuk.

Az összecsapás egyértelmű esélyeséhez méltó játékot mutattunk be, uraltuk a játékot, a temérdek gólszerzési lehetőségből azonban csupán kettőt tudtunk értékesíteni. Mivel a hazaiaknak is sikerült kétszer bevenni kapunkat, így végül 2:2-es döntetlennel ért véget a szombat délutáni összecsapás.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2018.07.28 (szombat, 17:00)
Helyszín: Kalinkovo (Szlovákia)

Kalinkovo SFC - FC Dabas (2:2)
Gól: Szenes, Takács

 
 
2018.07.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II
 

Riesz Péter, az FC Dabas II újdonsült vezetőedzője csapatának tervezett felkészülési menetrendjéről és távolabbi terveiről az alábbiakat nyilatkozta:

" Nagy megtiszteltetés ért, mert fél év pihenő után felkértek a D2-es csapat irányítására. Egy kis gondolkodási idő után igent mondtam a feladatra. A vezetőség kérése, miszerint helyi fiatalokat kellene beépíteni a csapatba egybe cseng az én filozófiámmal. Inárcson is pont ez volt a koncepció, helyi kötődésű játékosok alkossák a csapatot.

Szerencsére sokan gondolták úgy, hogy belevágnak ebbe a roppant nehéz feladatba. A keretet túlnyomó részt az ifiből kiöregedő játékosok és az FC Dabas III bajnokcsapa alkotja. Jelen pillanatban 25-en vagyunk. Heti 3 edzéssel készülünk a szezonra, ahol a célunk bent maradni a Megye II. osztályban. Ez cseppet sem lesz könnyű tekintve, hogy a másodosztályt leszűkítették két csoportra.

Az első edzőmeccsen már túl is vagyunk Hernád ellen. A felkészülésünket jól szolgálta a mérkőzés ahol nem volt fontos az eredmény. A lényeg, hogy mindenki legalább egy félidőt játsszon.

Még három felkészülési mérkőzést vívunk, a Bugyi (aug.3), a Törökbálint és a Tabán (aug.12) U19-es csapata ellen, akik most jutottak fel az NB II-es bajnokságba. Ezt követően aztán augusztus 18-án már élesben kell bizonyítanunk rátermettségünket a felnőtt focira!

Hajrá Dabas!"

 
 
2018.07.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas NB III - Újpest U19 (3:0)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője az Újpest U19 elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" A héten volt a csúcsterhelés, így szándékosan nem akartunk erős ellenféllel játszani. Ismét mindenkinek egy félidőnyi játéklehetőséget biztosítottunk. A cél az volt, hogy senki ne sérüljön meg a mérkőzésen, ami szerencsére össze is jött. Erőlködtünk, fáradtak voltunk, de mindenki becsülettel tette a dolgát. Nem kértünk semmi extrát a srácoktól, csupán azt, hogy az alapelveinket tartsák be.

Jól zárult a hét, mivel a csúcsterhelés mellé még egy mérkőzés is befért. Jó úton vagyunk, a fizikai részt elvégeztük, így jöhet a bajnoki rajtot megelőző utolsó két hét, ahol még csiszolunk kicsit a csapaton és megpróbáljuk a lehető legjobb kezdőcsapatot összeállítani.

Jövő szombaton a keret fele Kalinkovoba utazik, a másik pedig vasárnap hazai pályán az MTK U19-el mérkőzik meg. Az utolsó héten pedig még egy komoly erőpróba vár majd ránk. Nagy megtiszteltetés ért minket, hogy a magyar U19-es válogatott ellen zárhatjuk felkészülési mérkőzéseink sorozatát."

FC Dabas - Újpest U19 (3:0)
Gól: Takács K, Tárkányi G, Marsa L

 
 
2018.07.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Újpest U19 (3:0) *
 

Győzelem az újpesti fiatalok ellen

Rendhagyó módon, péntek délelőtt játszotta le NB III-as keretünk soron következő felkészülési mérkőzését. A hétvégére tervezett Budaörs elleni összecsapás elmaradt, így Erős Károlyéknak gyorsan ellenfél után kellett nézniük. A választás végül az Újpest U19-es csapatára esett, akikkel így péntek délelőtt 9 órától mérkőztünk meg Dabason.

A összecsapáson három gólt is láthattak a mérkőzésre kilátogató szimpatizánsok, ráadásul ezek közül mindhármat csapatunk szerezte, így 2:0-ás első félidőt követően végül 3:0 arányú győzelemmel zártuk ötödik felkészülési mérkőzésünket. A fiúk elég fáradtan mozogtak, azonban így is látszódott a két csapat közötti különbség.

Játékosaink a hétvégére pihenőt kapnak, majd jövő héttől már a bajnokságra való ráhangolódás időszaka következik. Még három mérkőzés (Kalinkovo, MTK U19, Magyarország U17) vár a kerettagokra a bajnoki rajtig, így edzői stábunknak még mindig van némi ideje és lehetősége a lehető legerősebb és egyben leghatékonyabb kezdőcsapat kialakítására.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2018.07.20 (péntek, 9:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Újpest U19 (3:0)
Gól: Takács K, Tárkányi G, Marsa L

 
 
2018.07.20.
pmlsz.hu
NŐI
Strandlabdarúgás - Leány
 

Az FC Dabas és a Wanted SC-Békéscsaba döntőjével zárult a leányok versenye a strandlabdarúgó-bajnokságon Százhalombattán, a városi szabadidő központban.

A döntő mérkőzés nagyon izgalmasra sikeredett, hiszen a sok helyzet mellett a végső eredmény a hosszabbításban egy büntetőt követve alakult ki, amivel végül 4-3 arányban az FC Dabas csapata emelhette magasba a kupát.

A második helyen így a Wanted SC-Békéscsaba lányai végeztek, a harmadik helyet a Kelen SC, míg a negyediket a KISE lány csapata szerezte meg.

Strandlabdarúgó bajnokság (2018)
Leány (Final 4) - Százhalombatta

Végeredmény:
1. FC Dabas
2. Wanted SC-Békéscsaba
3. Kelen SC
4. KISE

További képek

 
2018.07.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas (NB III) - Felkészülési mérkőzések
 

Az előzetesen tervezett programhoz képest pár mérkőzéssel kibővült felkészülési mérkőzéseink sorozata. A bajnoki rajt előtt az MTK U19 mellett a Kalinkovo és a magyar U17-es válogatottal is megmérkőzik Erős Károly csapata.

2018.07.02. Hétfő 18:30 Felkészülés kezdete
2018.07.07. Szombat 18:00 FC Dabas - Videoton FC II
2018.07.11. Szerda 18:00 FC Dabas - Monor SE
2018.07.14. Szombat 16:00 FC Dabas - Nagykőrösi Kinizsi
2018.07.14. Szombat 18:00 FC Dabas - Jászberényi FC
2018.07.20. Péntek 9:00 FC Dabas - MTK Újpest U19
2018.07.28. Szombat 17:00 Kalinkovo - FC Dabas
2018.07.29. Vasárnap 18:00 FC Dabas - MTK Budapest U19
2018.08.01. Szerda 11:00 Magyarország U19 - FC Dabas

 

 
 
2018.07.18.
pmlsz.hu
FELNŐTT
Végleges a Pest megyei II. osztály mezőnye is
 

A nevezések összesítése, a hiánypótlások befogadása és a feltöltési procedúra lefolytatása után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága beosztotta, hogy mely egyesületek indulhatnak a 2018/2019. évi Pest megyei férfi felnőtt nagypályás II. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

Az elmúlt szezon versenykiírása és eredményei alapján a II. osztályból feljutott a "megye-egybe" a három bajnok (Városi SE Dunakeszi, Felsőpakony és Törtel), ezzel ellentétben viszont kiesett a megyei I. osztályból a Sülysáp és - az NB III-as Vecsés kipottyanása miatt - az FC Dabas II. Mivel a Szigetszentmiklós már szezon közben visszalépett, ezért a Vecsés kiesése a "megye-kettőbe" már nem gyűrűzött be, így nem szaporodott tovább a csoportszűkítés miatti egyébként is szép számú "megye-kettes" kiesők tábora (mint ismeretes: a Pest megyei felnőtt versenyrendszer három éve kezdődött átalakítása miatt az immár kétcsoportosra szűkült másodosztályból már a 11. helyezetteknek is búcsúzniuk kellett). A Pest megyei III. osztályból papíron három csapat harcolta ki a feljutást, mégpedig a Kistarcsa, a Leányfalu és a Dabas III.

Mivel a szabályok értelmében egy sportszervezet két (tartalék)csapata csak abban az esetben szerepelhet egy szinten, ha a mindenkori legalsó osztályról beszélünk, ezért a valóságban a Dabas III. már nem léphetett feljebb. A nevezések elbírálásakor pedig az is kiderült, hogy az I. osztálytól búcsúzó sülysápiak nem neveztek a második vonalba, csak a III. osztályba. Mindezek után elmondható, hogy csak 30 csapat volt a 32 (2x16) helyre, ezért - a szabályoknak megfelelően - az MLSZ PMI Fellebbviteli Bizottsága "felkérte" az MLSZ PMI Versenybizottságát, hogy töltse fel az osztály létszámát.

A versenybizottságnak - a dabasiak esete miatt (egy, az osztályozón feljutást kiharcolt csapat nem léphetett magasabb osztályba) - először a III. osztályú feljutók kilétéről döntő osztályozók versenykiírását kellett alapul vennie, mely úgy rendelkezik, hogy ilyen esetben az osztályozón feljutást ki nem harcolt, de a bajnokságban legjobb eredményt elért bajnokot kell felkérnie. Ez a Kartal volt, melynek vezetői végül úgy döntöttek, hogy nem élnek a felkínált lehetőséggel. Ezek után - még mindig az osztályozók versenykiírása alapján - a Dunavarsány II. felkérése következett, s a 'varsányiak el is fogadták a II. osztályú tagság lehetőségét - így már csak egy üres hely maradt.

Mivel a további "megye-hármas" bajnokok (Püspökhatvan és Újszilvás) lemondtak a feljutás lehetőségéről, ezért a versenybizottság figyelme - a hatályos Labdarúgás Versenyszabályzat értelmében - a legjobb kiesőkre terelődött. A legjobb 11. helyezett pedig a PILE-Szántó csapata volt (46,67%-kal; Diósd: 41,11%, míg Tápiószőlős: 40,00%), melynek tagjai némi töprengés után végül vállalták az újbóli II. osztályú tagságot.

Így alakult ki a 2018/2019. évi Pest megyei férfi felnőtt nagypályás II. osztályú labdarúgó-bajnokság mezőnye, melynek csoportbeosztását ábécésorrendben, valamint térképre tűzve a lentebbi linkeken nézheti meg.

A hatályos Labdarúgás Versenyszabályzat II. fejezet, 18. § (1) bekezdés c) pontja - amely a csoportbeosztást szabályozza - szerint "a csoport (verseny) besorolás végleges, ellene jogorvoslatnak helye nincs." 

Csoportonkénti mezőny (ABC sorrendben)

A mezőny térképre tűzve

Teljes cikk
 
2018.07.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas NB III
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Nagykőrös és a Jászberény elleni felkészülési mérkőzéseket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" A Nagykőrös elleni első mérkőzésen fiatalokkal és pár keretjátékossal kiegészülve léptünk pályára. Felforgatott csapatunknál így elveinket nem annyira tudtuk megkövetelni, azonban a 70. percig így is uraltuk az összecsapást. A végére azonban szétesett a történet, a hat bekapott gólt természetesen nagyon soknak tartom, azonban mégis a terhelés volt a lényeg, azt pedig megkapták a pályára lépő játékosok.

A Jászberény ellen már az alapcsapat lépett pályára. Az egész heti terhelés ellenére jó iramú, lüktető mérkőzést játszottunk. Birtokoltuk a labdát, gólt értünk el, vezettünk, tehát összességében elégedett lehettem a látottakkal. Az új játékosaink is kezdenek beépülni, már most látszik, hogy nagy erősítései lehetnek keretünknek. Egyre jobban kezd összeállni a csapat, úgy gondolom, jó úton járunk. Ami némiképp aggasztó, hogy Branko Petric a Monor elleni hétközi összecsapáson térdsérülést szenvedett, reméljük nem kell hosszabb időre nélkülöznünk.

Dolgozunk tovább, a héten ismét komoly terhelést kapnak a fiúk, majd pénteken délelőtt az Újpest  U19 ellen zárjuk a heti programot."

 
 
2018.07.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Jászberényi FC (1:1) *
 

Döntetlen a Jászberény ellen

A nap második összecsapását a Jászberényi FC ellen vívta NB III-as csapatunk. Erős Károly ezen a mérkőzésen már főként az alapcsapatnak szavazott bizalmat. A heti terhelés ellenére a csapat ismét masszív volt, az új játékosok egyre inkább kezdik beépülni, tehát jó úton halad az alapozó munka. A találkozó 1:1-es döntetlennel ért véget, egyetlen gólunk Erős Ronald nevéhez fűződött.

Folytatás jövő pénteken az Újpest U19-es korosztálya ellen.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2018.07.14 (szombat, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Jászberény FC 1:1
Gól: Erős R

 
 
2018.07.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Nagykőrösi Kinizsi FC (4:6) *
 

Gólgazdag mérkőzés a Nagykőrös ellen

A szombati nap első felkészülési mérkőzésén a Nagykőrösi Kinizsit fogadtuk. Ezen az összecsapáson inkább a fiatalok és a próbajátékosok kaptak lehetőséget, pár NB III-as kerettaggal kiegészítve. A tíz találatot hozó összecsapáson a 70. perc környékéig egészen jól tartottuk magunkat, 2:0 és 4:2 arányban is vezettünk, a végére azonban magára találtak a vendégek és megfordították az állást. Végül 6:4 arányú vereséget szenvedtünk, azonban Erős Károly elmondása szerint itt is a megfelelő terhelés biztosítása volt az elsődleges cél.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2018.07.14 (szombat, 16:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Nagykőrösi Kinizsi FC (4:6)
Gól: Takács K (2), Szalánszki D, Seregi T

Fotó: Nagykőrösi Kinizsi

 
 
2018.07.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III: Menetrend
 

Az MLSZ versenybizottsága elkészítette a 2018-2019. évi NB III. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság Közép csoport 1-30. forduló párosításait.

Eszerint az FC Dabas a Paksi FC II ellen kezdi az NB III-as bajnoki szezont, majd azt követően az újonc Kecskeméti LC ellen lép pályára immáron hazai közegben. A további fordulók párosításait, valamint a teljes bajnoki szezon menetrendjét az alább látható táblázat / dokumentum tartalmazza:

Menetrend (1-5. forduló)

1. Paksi FC II - FC Dabas
2. FC Dabas - Kecskeméti LC
3. Hódemzővásárhelyi FC - FC Dabas
4. FC Dabas - Gold Sport Kozármisleny
5. Dunaújváros PASE - FC Dabas

Teljes dokumentum (PDF)

 
2018.07.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Monor SE (0:1)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Monor SE elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Két vegyes csapattal játszottunk. A keddi terhelés következtében kissé monotonok voltunk, de ez teljesen természetes ilyenkor. A motivációval nem volt gond, tettük becsülettel a dolgunkat. Az első félidő ismét teljesen rendben volt, az alap védelem állt fel, nem is tudtak mit kezdeni velünk. A Monor már két hete edz, így kicsit előrébb tartanak fizikálisan, azonban ami pozitívum, hogy nem játszottak le minket, mezőnyben teljesen egyenrangú partnereik voltunk. A második játékrészben már ismét a próbások és ifisták játszottak, kaptunk is egy gólt, de az eredmény nem érdekel még különösebben.

Össze kell gyúrni még a csapatot, az új játékosoknak is kell még némi idő, hogy beleszokjanak az általunk képviselt játékrendszerbe. Időben vagyunk, azonban ami aggasztó, hogy nem vagyunk túl sokan, most is 4-5 emberre nem tudtam számítani sérülések és egyéb problémák következtében. Fokozzuk a terhelés, hétvégén két mérkőzést játszunk, majd jövő héten jön a csúcsterhelés. Jó csapatunk lesz, az látszik, de a munkát végig kell csinálnunk, hogy tiszta lelkiismerettel kezdhessük a szezont."

 
 
2018.07.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Monor SE (0:1)
 

A Monor volt a következő ellenfelünk

A szombati Vidi II elleni összecsapást követően nem kellett túl sokat várni a soron következő megmérettetésre sem. NB III-as csapatunk szerda délután a klub egyik ősi riválisával, az NB III Keleti csoportjának tavalyi győztesével, a Monor SE-vel mérkőzött meg.

A gólgazdagnak nem éppen nevezhető hétközi összecsapáson végül egy találat döntött. Sajnos ezt nem mi juttattuk ellenfelünk kapujába, így végül egy gólos vereséget szenvedünk a másodosztályra készülő Monor SE-vel szemben. Az összecsapáson az alapcsapat tagjai mellett ismét lehetőséget kaptak fiatalok az ifjúsági csapatunkból és természetesen ismét voltak próbajátékosok is, akiknek a sorsáról Erős Károly és a szakmai stáb hamarosan döntést hoz. Az eredmény továbbra is másodlagos, a megfelelő terhelést megkapták a fiúk, így a mérkőzés elérte a célját.
Ami a folytatást illeti, hétvégén két mérkőzés is vár alakulófélben lévő NB III-as keretünkre. Szombat délután 16 órától a Nagykőrösi Kinizsit, majd ugyanaznap 18 órától a Jászberényt fogadjuk.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2018.07.11 (szerda, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Monor SE 0:1

Fotó: www.monorse.hu

 
 
2018.07.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III: Csoportbeosztások
 

Az MLSZ versenytanácsa a 2018-2019. évi NB III. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságra benevezett sportszervezetek csapatait az alábbi csoportokba osztotta be:

Teljes dokumentum (PDF)

KELETI CSOPORT
KÖZÉP CSOPORT
NYUGATI CSOPORT
Cigánd
DEAC
Diósgyőri VTK II
Eger
ESMTK
Füzesgyarmat
Gyöngyös
Jászberény
Nyírbátor
Putnok
Sajóbábony
Salgótarján
Sényő
Szolnok
Tállya
Tiszafüred
Budapest Honvéd
Dunaújváros
FC Dabas
Hódmezővásárhely
Iváncsa
Kecskemét
Kozármisleny
Makó
Paksi FC II
Pécs
Rákosmente
Szeged 2011
Szekszárd
Szentlőrinc
SZEOL
Taksony
III. kerületi TVE
Ajka
Andráshida
BKV Előre
Csepel
Dunaharaszti
Érdi VSE
Fehérvár FC
Komárom
Ménfőcsanak
Nagykanizsa
Pápa
Pénzügyőr
Puskás Akadémia
Sárvár
THSE-Szabadkikötő

 

 
2018.07.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - MOL Vidi FC II *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Vidi II elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az első félidőben az alapcsapatot küldtem pályára, a három új igazolásunkkal a kezdőben. Nagyon egyben voltunk, körülbelül 70/30% volt a labdabirtoklási arány a javunkra. Motiváltak voltunk, gólt is lőttünk, tehát a felkészülés ezen szakaszában ez a mutatott teljesítmény nagyon rendben volt.

A második játékrészben lényegében sort cseréltem, ekkor már főként ifisták és próbajátékosok alkották a csapatot. Itt már adódtak problémák, noha 2:0 arányban is vezettünk, végül fordított a Vidi és végül 3:2 arányban vereséget szenvedtünk. Ez azonban még nem olyan fontos, a lényeg, hogy meg tudtunk nézni ismét pár játékost, aminek köszönhetően hamarosan véglegesíteni tudjuk a keretet.

Alakulunk, azonban még mindig keresek a védelembe egy minőségi belső védőt, mert ha megsérül valaki onnan, akkor nagy gondban lehetünk. Stabil brigádunk lesz, ez már most látható. Két hétig kemény terhelést kapnak a fiúk, a héten három felkészülési mérkőzést is játszunk, tehát úgy gondolom, az erőnlétünkkel az előttünk álló szezonban sem lesz gond. "

 
 
2018.07.08.
www.molvidi.hu
FELNŐTT
Elkezdte a felkészülést a MOL Vidi FC II is
 

Tímár Krisztián együttese két győztes edzőmérkőzésen már túl van, az NB II-es Mosonmagyaróvárnak szerdán kilenc (!) gólt lőttek a fehérvári fiatalok, szombaton pedig Dabason nyertek 3-2-re.

Rövid nyári pihenőt követően június 25-én elkezdte a felkészülést a Vidi második csapata is. A keret gerincét azok a játékosok alkotják, akik június elején részt vettek a szerbiai nemzetközi futballtornán. Egyelőre az U19-es csapat játékosai közösen készülnek az NB III-as kerettel, illetve több fiatal futballista is próbajátékon szerepel.

Az első hét a különböző felmérések és orvosi vizsgálatok jegyében telt el, emellett napi két edzés szerepelt a programban. A felkészülést Szabó Bence és Lencsés Balázs is a MOL Vidi FC II-vel kezdte el, akárcsak Dankó Márton és egykori középpályásunknak, Komódi Lászlónak a fia, Komódi Kevin, akik mindketten a Puskás Akadémia FC-ben szerepeltek az előző idényben. 

Az első edzőmérkőzést az NB II-es Mosonmagyaróvár ellen játszotta Tímár Krisztián együttese szerda kora este Sóstón. A 2x45 perc során 22 játékos kapott lehetőséget a mi oldalunkon, és 4-2-es első félidőt követően 9-2-re nyertünk Várhidi Péter csapata ellen. Góljainkat Galacs (2), Tarnóczi, Komódi, Monori (2), Fellner, Tamás A. és Lengyel szerezték. Szombaton pedig az Erős Károly irányította Dabas otthonában játszottunk felkészülési meccset, és bár a hazaiak már 2-0-ra is vezettek, végül sikerült fordítani, és 3-2-es MOL Vidi FC II siker született. A fehérvári gólokat ezúttal Ruben, Szileszki és Pápai lőtték.

Jövő héten újabb próbajátékosokat tesztelhet a szakmai stáb, és ismét két edzőmeccs vár a csapatra. Szerda este az FC Ajka otthonában lépünk pályára, szombaton délelőtt pedig az Érdi VSE látogat Sóstóra.

Teljes cikk
 
2018.07.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - MOL Vidi FC II (2:3)
 

A MOL Vidi FC II volt az első ellenfelünk

Alakulófélben lévő NB III-as első keretünk lejátszotta első felkészülési mérkőzését. Erős Károly csapata szombaton délután hazai pályán fogadta az NB I-es bajnok MOL Vidi FC második csapatát. Ahogy az várható volt, első megmérettetésünkön több próbajátékos és új szerzemény is lehetőséget kapott az edzői stábtól.

Remekül alakult a mérkőzés, 1:0-ás félidei előnyünket tovább növelve már 2:0 arányban is vezettünk, azonban a Vidi II végül nemhogy visszakapaszkodott a mérkőzésbe, de meg is fordította azt. Természetesen azt is hozzá kell tennünk, hogy a második játékrészben már némileg felforgatott csapattal, próbázókkal, ifistákkal álltunk fel, ennek tükrében nem meglepő a Vidi fordítása. A 3:2 arányú vendég siker természetesen nem örvendetes, azonban a felkészülés ezen szakaszában az eredmény még másodlagos.

Folytatás szerdán az NB III-as bajnok Monor ellen.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2018.07.07 (szombat, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - MOL Vidi FC II 2:3

Fotó: molvidi.hu

 
 
2018.07.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas NB III *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a felkészülés kezdeti szakaszáról az alábbi értékelést közölte:

" Elkezdtük a felkészülést, azonban máris változtatnunk kellett az előzeteen betervezett programon, mivel játékosaim nem éppen a legjobb állapotban tértek vissza, így az alap dolgokkal kezdtük a munkát. Az első hét még amolyan ráhangolódás lesz, próbáljuk a jövő hét elejéig kialakítani a szinte végleges keretet, majd hétfőtől indul a két hetes kőkemény munka.

Ami biztos, hogy Branko Petric, Szenes Bence és Tárkányi Gergő már biztosan nálunk folytatja és az is eldőlt, hogy Mundi Roland, Szűcs László, Lázár Tamás, Laczkó Milán, Szkunc Vjacseszlav és Kiss Viktor távozik a klubtól. Van 2-3 próbajátékosunk is, akik már most is velünk készülnek, a hétvégi Videoton II elleni összecsapáson pedig kiderül, milyen teljesítményt nyújtanak egy mérkőzésen.

Az alapcsapat tehát megmaradt, mellé pedig a 3-4 minőségi igazolással reméljük, még a tavalyinál is jobb eredményt tudunk majd elérni a bajnokságban "

 
 
2018.07.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas (NB III) - Felkészülési mérkőzések *
 

A hétfői napon nekilátott NB III-as első keretünk nyári alapozó munkájának. A 2018/2019-es bajnoki szezonra való felkészülést előreláthatólag öt edzőmérkőzés fogja elősegíteni.

Az első megmérettetésre sem kell sokat várni, már a hétvégén pályán láthatjuk alakulófélben levő első keretünket. A szombat délután 18 órától megrendezésre kerülő összecsapáson, a magyar bajnok Videoton FC második csapatát látjuk vendégül Dabason.

Az azt követő menetrendet pedig az alább látható táblázat tartalmazza:
2018.07.02. Hétfő 18:30 Felkészülés kezdete
2018.07.07. Szombat 18:00 FC Dabas - Videoton FC II
2018.07.11. Szerda 18:00 FC Dabas - Monor SE
2018.07.14. Szombat 16:00 FC Dabas - Nagykőrösi Kinizsi
2018.07.14. Szombat 18:00 FC Dabas - Jászberényi FC
2018.07.28. Szombat 18:00 FC Dabas - MTK Budapest U19

 

 
 
2018.07.04.
www.fcdabas.hu
UP
Bozsik Központ tájékoztató levél
 

"Az MLSZ értékelését követően az Önök sportszervezete a 2018/2019-es évadban Bozsik Központ státuszban kap besorolást az OTP Bank Bozsik Egyesületi programban..."

Teljes dokumentum (PDF)

 
 
2018.07.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Kezdetét vette a felkészülés *
 

Hétfő délután megtartotta első összetartását NB III-as keretünk. Első csapatunk egy rövidke megbeszélést követően Erős Károly és Kerekes Barna vezérletével már vonult is ki az edzőpályára, ahol játékosaink túl is estek az első gyakorláson.

Az első héten négy edzés (hétfő, kedd, szerda, péntek) és egy felkészülési mérkőzés (szombat) szerepel a programban. A további menetrendet is hamarosan megtekinthetik honlapunkon...

Hajrá Dabas!

 
 
2018.07.01.
igazgatosagok.mlsz.hu
FENŐTT/UP
MLSZ - 2018/19. évi átigazolási időszak információk
 

FONTOS TUDNIVALÓK A 2017/2018-AS ÁTIGAZOLÁSI IDŐSZAKOKRÓL

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Igazolási és Átigazolási Bizottsága ezúton tájékoztatja a megyei sportszervezetek vezetőit és képviselőit, hogy a 2018/2019-es bajnoki szezonban az átigazolási időszakok az alábbiak szerint alakulnak.

1. AMATŐR LABDARÚGÓK U6-tól U19-es korosztályokig és a felnőtteknél:
- július 1-től július 31. éjfélig;
- augusztus 1-től augusztus 31. éjfélig (amennyiben az átadó sportszervez
et hozzájárul az átigazoláshoz)
- továbbá szeptember 1-től szeptember 30-ig (oktatási intézmény váltásakor, amennyiben lakcímváltozást eredményez és az oktatási intézmény, valamint a sportszervezet székhelye ugyanott van)
- január 15-től február 14. éjfélig (amennyiben az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz).

Öregfiú, old boy, veterán bajnokságok labdarúgóinak:
- július 1-től augusztus 31. éjfélig
- január 15-től február 14. éjfélig

2. HIVATÁSOS (PROFI) LABDARÚGÓK BELFÖLDI ÁTIGAZOLÁSA ESETÉN
- június 15-től augusztus 31. éjfélig
- január 15-től február 14. éjfélig

3. FUTSAL
- július 1-től augusztus 31. éjfélig
- január 15-től február 14. éjfélig (amennyiben az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz)

4. STRANDLABDARÚGÁS
A versenyévad megkezdését megelőző napig minden játékos szabadon igazolható, de egy versenyévadban csak egy sportszervezetben (csapatban) szerepelhet.