FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.06.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII - Hétfőn kezdetét veszi a felkészülés *
 

Július 2-án, tehát már jövő hétfőn megkezdi nyári felkészülés munkáját az FC Dabas SE NB III-as felnőtt kerete. Az már a szezon hajrájában napvilágot látott, hogy továbbra is Erős Károly irányítja majd az első csapat szakmai munkáját.

Noha a csapat magja adott, ahogy az általában lenni szokott, némi játékosmozgás természetesen így is várható a keretben. Az alapcsapat mellé most is megpróbál az edzői stáb és a vezetőség (lehetőségeihez mérten) minőségi játékosokat igazolni, hogy a 2018/2019-es szezonban még egy lépéssel tovább léphessünk és hamarosan valóban reális célként tűzhessük ki a másodosztályba való feljutást.

Ahogy megszokhatták, a játékosmozgásokról és a felkészülési mérkőzések időpontjairól, eredményeiről honlapunkon keresztül szerezhetnek majd hivatalos információkat.

Hajrá Dabas!

 
 
2018.06.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
MLSZ Határozat - NB III
 

Az MLSZ Versenytanácsa az FC Dabas SE 2018-2019. évi NB III osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságra benyújtott nevezését elfogadta, így a soron következő szezonban is NB III-ban indulhat az FC Dabas első csapata.

 
 
2018.06.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Már lehet nevezni a Pest megyei labdarúgó-bajnokságokra!
 

Ezúton értesítjük a sportszervezeteket, hogy a 2018/2019. évi MLSZ Pest Megyei Igazgatóság által szervezett labdarúgó-bajnokságokra/-kupákra a nevezéseket az MLSZ informatikai rendszerén (IFA-rendszer) keresztül kell benyújtani.

A nevezési dokumentumokat a https://ifa.mlsz.hu oldal  Sportszervezetek/Dokumentumok menü alá, míg magát a nevezést a Sportszervezetek / Versenyeztetés / e-Nevezés fül alá kell feltölteni.

A nevezés menetéről e hír végén, a lap alján a letölthető dokumentumoknál megtalálható anyagból tájékozódhatnak.

FONTOS:

- e-mailben, telefaxon, postai úton vagy papír alapon benyújtott nevezéseket nem fogadunk el;
- a nevezési és tagdíjakat NEM kell előre elutalni (és így a befizetést igazoló dokumentumokat feltölteni), azokat a nevezések elfogadását követően, az MLSZ PMI számlája ellenében, utólag kell majd megfizetni;
- új elemek kerültek bele valamennyi versenykiírásba, ezért kérjük, figyelmesen tanulmányozzák át azokat;
- csak olyan versenyre nevezzenek, amelyet indít az igazgatóság (információk a mellékletben és/vagy a honlapunkon);
- a "Bozsik-programra" a nevezések későbbi időpontban történnek majd;
a nevezési határidő: 2018. július 02., hétfő, 12:00 óra!

A Pest megyei labdarúgó-versenykiírások megtalálhatók honlapunkon (https://pest.mlsz.hu  - letölthető dokumentumok menü - Labdarúgás 2018/2019.)

A Pest megyei labdarúgóversenyek paraméter-táblázata ide kattintva érhető el.

 
 
2018.06.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Osztályozó mérkőzés: FC Dabas III - Dunavarsányi TE II (6:1)
 

Kiütéses győzelemmel búcsúztattuk az idei szezont

Ahogy arról már beszámoltunk, a Leányfalu kettős győzelmével már vasárnap bebiztosította csoportelsőségét és a feljutást, így a szerdai nap nagy kérdése az volt, az FC Dabas III vagy a Dunavarsányi TE II végez-e a csoport második helyén, ami szintén feljutást ér.

A mérkőzés gólok tekintetében úgyszólván puhatolózással indult, a csapatok az első fél óra végéig ugyanis nem igazán tudták bevenni ellenfelük kapuját. Ezt követően aztán megtört a jég és a hátralevő bő egy órában 7 találatot is láthattak az osztályozó mérkőzésre kilátogató szimpatizánsok.

A gólok sorát Bukovszki Balázs nyitotta a 28. percben, amivel megszereztük a hőn áhított vezetést (1:0). Örömünk azonban nem tarthatott sokáig, Kovács Norbert révén ugyanis a vendégek is jelezték, hogy nem nyugszanak bele olyan könnyen az esetleges vereségbe (1:1). A Dunavarsány ellenállása azonban körülbelül idáig tartott, innentől lényegében már minden csak és kizárólag az FC Dabasról szólt. Még a szünet előtt megrázták magukat a fiúk, előbb a 38. percben Bálint Zoltán (2:1), majd egy percre rá Farkas Gábor is betalált (3:1), így a szünetre már magabiztos előny birtokában vonulhattunk.

Játékosaink szerencsére a második játékrészben sem ültek rá az eredményre, így még tovább sikerült növelnünk a megszerzett előnyt. A 70. és 72. percben érkezett egy Pribék Tibor dupla (6:1), majd a a mérkőzés lezárásaként a 89. percben Bálint Mihály is beköszönt, kialakítva az impozánsnak is mondható 6:1-es végeredményt.

A csoport második (szintén feljutást érő) helyét tehát elértük, azonban hogy mit hoz a jövő, azt majd az elkövetkezendő hetekben fogjuk megtudni. Annyi azonban biztos, büszkék lehetünk játékosainkra, mert szinte végig kimagasló és egyenletes teljesítményt nyújtva meneteltek egészen a bajnoki címig és a feljutásig.

Hajrá Dabas!

Esemény: Osztályozó mérkőzés
Időpont: 2018.06.20. (szerda, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Dunavarsányi TE II 7:1 (3:1)

FC Dabas III: Isztolyka Á - Riesz D, Bálint G, Laczkó Z, Fehér A, Horváth K, Farkas G, Laczkó Z, Pribék T, Kmetyó M, Bukovszki B

Csere: Németh K, Szabados K, Györgyövics I, Zelovics A, Bálint M, Pasztyerik F, Tihany D

Gól: Bukovszki B (28'), Bálint Z (38'), Farkas G (39'), Pribék T (70'), Pribék T (72'), Bálint M (89') ill. Kovács N (35')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2018.06.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas III - Dunavarsányi TE II
 

Csak a győzelem!

Ahogy azt már korábban is közzétettük, Megye III-as bajnoki címet nyert hármas csapatunk számára az első helyezés még nem ért automatikus feljutást a Megye II. osztályba. Ledő Lászlóék egy hármas csoportba nyertek besorolást, ahol az FC Dabas III mellett a Leányfalu és a Dunavarsány II található. Az már hétvégén kiderült, hogy a csoport első feljutója a Leányfalu csapata, mivel mindkét akadályt sikerrel vette, így magabiztosan, a többi eredménytől függetlenül, csoportelsőként masírozott a magasabb osztályba. Egy feljutási hely azonban még kiadó, szerdán pedig az is kiderül, hogy az FC Dabas III vagy a Dunavarsány II tud élni a kínálkozó lehetőséggel.

Noha utolsó bajnoki mérkőzését Sáriban játszották Ledő Lászlóék, az osztályozó mérkőzésre már visszatérnek főhadiszállásukra, az ÉKÜ pályára. Hármas csapatunk tehát most szerda délután 18 órától, hazai pályán (ÉKÜ) fogadja a Dunavarsányi TE II-t, amire mindenkit várunk szeretettel! Buzdítsuk minél többen az FC Dabas III-at ezen a fontos mérkőzésen, megérdemlik a fiúk az egész éves kimagasló szereplés tükrében.

Hajrá Dabas!

Esemény: Osztályozó mérkőzés
Időpont: 2018.06.20. (szerda, 18:00)
Helyszín: Dabas (ÉKÜ)

FC Dabas III - Dunavarsányi TE II

MLSZ Adatbank

 
 
2018.06.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Osztályozó mérkőzés: Leányfalu SE - FC Dabas III (2:1)
 

Vereséget szenvedtünk a rájátszás első mérkőzésén

Vasárnap délután Leányfalun lépett pályára hármas csapatunk. Ledő Lászlóéknak a szezon még nem ért véget, mivel Megye III. osztályú bajnoki címük még nem ért azonnali feljutást a Megye II. osztályba.

A PMLSZ sorsolása szerint az alábbi csoportokban kell megmérkőzniük a csapatoknak a magasabb osztályba jutásért:

1. csoport:
- Dunavarsány SE II
- FC Dabas III
- Leányfalu SE

2. csoport:
- Kartal
- Kistarcsa

A hármas csoportból kettő, míg a párosból egy csapat juthat fel a "megye-kettőbe".

Az 1. csoport mérkőzéseinek időpontja:
2018. június 10. (vasárnap), 17.30
Dunavarsány II. - Leányfalu

2018. június 17. (vasárnap), 18.00
Leányfalu - FC Dabas III.

2018. június 20. (szerda), 18.00
FC Dabas III. - Dunavarsány II.

Az már a mérkőzés előtt kiderült, hogy a Leányfalu egy héttel ezelőtt a 3:3-as döntetlent ért el Dunavarsányban, majd a büntetőknél jobbnak bizonyult ellenfelénél, így végül 3:4 arányú győzelmével nagy lépést tett a feljutás felé.

Ráadásul a vasárnapi FC Dabas III elleni mérkőzésen is elég hamar tudatosította, hogy meg szeretné nyerni azt az összecsapást is. Már az 5. percben hátrányba kerültünk (1:0), majd tetézve a 29. percben újabb találatot elszenvedve már szűk fél óra elteltével jelentős hátrányba kerültünk (2:0). A második játékrészben Ledő László próbálta frissíteni csapatát, rutinos nagy öregünk, Danyis Attila és Mráz István is már a szünetet követően pályára lépett, majd jó negyed órával később Horváth Krisztián, Ubornyák József, Tihany Dániel, majd a 66. percben Riesz Dávid is, a szépítő találat azonban csak nem akart érkezni. Végül aztán mégis sikerült visszakapaszkodnunk a mérkőzésbe, azonban Bukovszki Balázs 91. percben szerzett találata már túl későn érkezett (2:1), így nem maradt időnk a döntetlen esetleges kicsikarására.

A Leányfalu vasárnapi győzelmével már biztos csoportelső és feljutó, a második szintén feljutást érő hely viszont még kiadó. Javítási lehetőségünk tehát még lesz, jövő szerdán, hazai pályán a Dunavarsány II ellen.

Hajrá Dabas!

Esemény: Osztályozó mérkőzés
Időpont: 2018.06.17. (vasárnap, 18:00)
Helyszín: Leányfalu

Leányfalu SE - FC Dabas III 2:1 (2:0)

FC Dabas III: Németh K - Bálint G, Bálint G, Laczkó Z, Fehér A, Zelovics A, Szabados K, Pribék T, Kmetyó M, Pasztyerik F, Bukovszki B

Csere: Isztolyka Á, Danyis A, Ubornyák J, Horváth K, Riasz D, Mráz I, Tihany D

Gól: Ignácz G (5'), Czidó M (29') ill. Bukovszki B (91')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2018.06.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 

Csapataink közül utolsóként, kedden este az FC Dabas Veterán is befejezte 2017/2018-as bajnoki szereplését. Noha az utolsó (gólgazdag) mérkőzés vereséggel ért véget (5:6), az már az utolsó forduló előtt kiderült, hogy ha nem szerez pontot, akkor sem végezhet a 3. helynél rosszabb pozícióba Veterán társulatunk.

Természetesen a többi, szintén dobogón végzett csapatunkhoz hasonlóan gratulálunk a kiváló szerepléshez!

Veterán
FC Dabas - MLTC
5:6 (3:5)
 
2018.06.12. (kedd, 18:30)
Gól:
- Leskó A (9')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Gáspár J (29')
  Eredmények / Tabella - Dobos J (34')
    - Mráz J (41')
    - Mráz J (58')
     

 
 
2018.05.11.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - III. évfolyam, 6. szám

Ízelítő a tartalomból:

- Országos U13 Futsaldöntő Dabason
- Erős Károly, az FC Dabas NB III-as csapat vezetőedzője értékel
- D2 - Győzelmek hazai pályán - Kucsák István, az FC Dabas II
csapatának vezetőedzője értékel
- Ledő Lászlót kérdeztük, az FC Dabas III csapatának vezetőedzőjét
- Farkas Krisztiánt kérdeztük, az FC Dabas U-19 csapatának vezetőedzőjét
- FC Dabas U16 Leány Csapatunk szereplése - Schilingerné Budai Zsuzsanna,
FC Dabas SE U16 leány, vezetőedző értékel
- Dabasi Futónap

 
 
2018.06.10.
www.fcdabas.hu
KLUB
Évzáró és díjátadó ünnepség (2018)
 

Annak rendje és módja szerint a bajnoki idények lezárultával megtartotta az immáron tradicionálisnak mondható évzáró ünnepségét az FC Dabas Sportegyesülete. A rendezvény helyszíne ezúttal nem az Utánpótlásközpont impozáns épülete volt, hanem kissé meglepő módon a még jelenleg is kivitelezés alatt álló FC Dabas fedett-zárt edzőpálya csarnoképülete.

Az ünnepélyes díjátadó előtt természetesen a klub elöljárói is értékelték a mögöttünk álló évet, így Kőszegi Zoltán polgármester és egyben egyesületi elnök, valamint Kucsák István szakmai vezető beszédét is meghallgathatták az egybegyűltek

Több csapatunk és játékosunk is kiválóan teljesített a 2017/2018-as bajnoki szezonban, ennek megfelelően a dobogós helyezést előért csapatok mellett egyéni díjazások is kiosztásra kerültek. A díjátadásban meghívott díszvendégeink, Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatóság Hivatalának igazgatója valamint, Gáspár Máté, az NB I-ben szereplő Puskás Akadémia U17-es csapatának játékosa (akinek testvére, Gáspár Zsombor az FC Dabas U15-ös keretének tagja) is segédkezett.

Csapatok:

- FC Dabas III (I. hely)
- FC Dabas Öregfiúk (I. hely)
- FC Dabas U19 (II. hely)
- FC Dabas U16 Leány (II. hely)
- FC Dabas Veterán (III.hely)

Gólkirályok:

- Wrábel József (FC Dabas Öregfiúk) - 50 gól
- Pribék Tibor (FC Dabas III) - 35 gól
- Horváth Vivien Erzsébet (FC Dabas U16 Leány) - 48 gól

Képgaléria - FC Dabas Évzáró (2018)

Képgaléria - FC Dabas Évzáró (Díjátadó)

 
 
2018.06.09.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NOI
Statisztika - Házi gólkirályok
 

Ezúttal az FC Dabas házi gólkirályait vesszük kicsit górcső alá. Az alábbi felsorolásban a nagypályás bajnokságokban szerepelt felnőtt és utánpótlás csapataink legjobb góllövőit láthatják (elért találataikkal és helyezésükkel) egy táblázatban:

Házi gólkirályok - 2017/2018.
FC Dabas NBIII
Takács Kornél
9 gól
14. hely
 
FC Dabas II
Zsolnai Róbert
11 gól
7. hely
 
FC Dabas III
Pribék Tibor
35 gól
1. hely
 
FC Dabas Öregfiúk
Wrábel József
50 gól
1. hely
 
FC Dabas Veterán
Szeibert Gábor
9 gól
21. hely
*
FC Dabas U19
Nagy-Jáger Dávid
17 gól
6. hely
 
FC Dabas U17
Pekker Gergely László
26 gól
5. hely
 
FC Dabas U16 Leány
Horváth Vivien Erzsébet
48 gól
1. hely
 
FC Dabas U15
Gáspár Zsombor
24 gól
9. hely

FC Dabas U14

Kocsir Kristóf
15 gól
26. hely
 

* egy fordulóval a vége előtti statisztikai adat

 
 
2018.06.08.
www.fcdabas.hu
FENŐTT
Statisztika - FC Dabas Felnőtt
 

A 2017/2018-as szezon végeztével felnőtt férfi és női csapataink statisztikáit is megtekinthetik egy összefoglaló táblázatban:

Alap adatok
csapat:
Dabas I
Dabas II
Dabas III
bajnokság:
MLSZ
NBIII
PMLSZ
I. osztály
PMLSZ
III. osztály
csoport:
közép
-
dél
edző:
Erős Károly
Kucsák István
Ledő László

 

Összesített mérleg
 
Dabas I
Dabas II
Dabas III
helyezés:
6. hely
14. hely
3. hely
mérkőzés:
30
28
22
győzelem:
13
8
20
döntetlen:
5
2
2
vereség:
12
18
0
lőtt gól:
44
42
111
kapott gól:
40
66
24
gólkülönbség:
+4
-24
+87
szerzett pont:
44
26
62

 

FC Dabas NBIII (6. hely)

FC Dabas II (12. hely)

FC Dabas III (1. hely)

 
 
2018.06.08.
www.fcdabas.hu
UP
Statisztika - FC Dabas Utánpótlás
 

Véget ért a 2017/2018-os bajnoki szezon. Az alábbi táblázatokban az FC Dabas U14-U19 csapatainak összesített statisztikai mutatóit tekinthetik meg.

Alap adatok
csapat:
U19
U17
U16 Leány
U15
U14
bajnokság:
MLSZ U19 III.osztály
MLSZ U17 III.osztály
MLSZ U16 HNP
MLSZ U15 II.osztály
MLSZ U14 II.osztály
csoport:
kelet
kelet
dél-kelet
közép-kelet
közép-kelet
edző:
Farkas Krisztián
Szőgyi
Tamás
Schilingerné Budai Zs.
Szenes Sándor
Kovacsik Tibor

 

Összesített mérleg
 
U19
U17
U16 Leány
U15
U14
helyezés:
2. hely
6. hely
1. hely
11. hely
14. hely
mérkőzés:
22
22
14
26
26
győzelem:
16
10
11
8
2
döntetlen:
0
5
2
3
0
vereség:
6
7
1
15
24
lőtt gól:
70
58
72
62
22
kapott gól:
28
53
23
58
222
gólkülönbség:
+42
+5
-49
+4
-200
szerzett pont:
48
35
35
27
6

 

FC Dabas U19 (2. hely)

FC Dabas U17 (6. hely)

FC Dabas U16 Leány (2. hely)

FC Dabas U15 (11. hely)

FC Dabas U14 (14. hely)

 
 
2018.06.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - SZEOL SC (0:1) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a SZEOL SC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Sok játékost visszaadtunk a Dabas II-hez, voltak sérültjeink is, igazán nagy tétje sem volt már az összecsapásnak, így nem túl felfokozott állapotban vártuk a SZEOL elleni összecsapást. Ettől függetlenül rangadónak volt tekinthető, ahol nem szerettünk volna csalódást okozni szurkolóinknak. A fiúk tették becsülettel a dolgukat, reális lett volna a döntetlen, úgy gondolom. Ismét voltak kínálkozó lehetőségeink, de nem tudtunk velük élni, így végül egy gólos vereség lett a vége.

Jó szezont zártunk, stabilak voltunk mindvégig, kijelenthető, hogy az FC Dabas a csoport egyik meghatározó csapatává lépett. Reméljük ez a következő szezonban is így lesz, ezért mindent el fogunk követni. Figyelemmel kell kísérnünk az átigazolási piacot, nemi változás ugyanis biztosan lesz a keretben, pár minőségi játékost igazolnunk kell, ha még előrébb szeretnénk lépni. Az alapcsapat kialakult, fizikálisan, mentálisan sikerült lépnünk egy szintet, így optimistán tekintünk a következő szezon elébe.

Minden játékosomnak gratulálok az idei szerepléshez, valamint köszönöm mindazoknak a munkáját, akik valamilyen szinten segítették az FC Dabas NB III-as csapatának idei remek szereplését. Jó pihenést kívánok mindenkinek a következő hetekre és ősszel találkozunk!"

FC Dabas - SZEOL SC 0:1 (0:0)
Gól: - ill. Maksimovic N (71')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.06.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 
Veterán
BEAC - FC Dabas
0:2 (0:2)
 
2018.06.06. (szerda, 19:00)
Gól:
- Gáspár J (1')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Szeibert G (30')
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2018.05.06.
www.fcdabas.hu
UP
FC DABAS ÉVZÁRÓ
 

Szeretettel meghívunk minden FC Dabas Játékost, Szülőt, Támogatókat, Barátokat az FC Dabas SE június 9-én tartandó Évzárójára. A közel 400 igazolt labdarúgóval büszkélkedő egyesületünk szezonzáróját a Wellis Sportparkban tartja. 

Csapataink: U7, U9, U11, U13, U14, U15, U17, U19, Leány U16, NBIII, DII, DIII, Öregfiúk, Veterán

Dobogón végzett Csapataink részére az érmeket kiemelt vendégek adják majd át... 
- DIII (1.hely)
- Öregfiúk (1.hely)
- U19 (2.hely)
- Leány U16  (2.hely)

Napi program:
10.00 csapatok találkozója, lezárása az évnek 
10.00-12.00 foci, játékok, szabadprogram
12.00 Egyesületi zárás 
12.45 Ebéd 

Várunk Mindenkit SZERETETTEL!

 
 
2018.05.06.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Pestszentimrei SK - FC Dabas U19 0:2 (0:1)
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Pestszentimrei SK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" A számunkra tét nélküli mérkőzésen is nyertünk. Ezúttal is odatették a fiúk magukat. Fodor Gergely szenzációs gólt rúgott! A védekezésünk pedig ismét nagyszerű volt. Balog Boti ismét rúgott egy szabadrúgásgólt.

Méltóképpen zártuk ezt a csodálatos szezont! Mindenkinek köszönöm aki hozzájárult!

Hajrá Dabas! "

Pestszentimrei SK - FC Dabas U19 0:2 (0:1)
Gól: Fodor G (30'), Balogh B (56')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.06.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője az elmúlt két bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" Szerdán egy elmaradt mérkőzést pótoltunk Monorierdőn a Rebelog csapata ellen. Ezen a mérkőzésen a kötelező győzelem volt az elsődleges cél. A srácok próbálták élvezni ezt a 90 percet, de sajna a pálya talaja néha megtréfálta őket, de így is 8:0 arányban nyertünk. Egy mérkőzésre kerültünk ahhoz, hogy veretlenül nyerjünk bajnoki címet!

Vasárnap Vasad csapata látogatott el hozzánk az utolsó fordulóban. A srácok várták ezt a napot, mert az NB III-as csapat előtt a center pályán játszhattunk. Az időjárás is kegyes volt hozzánk. Köszönjük az ellenfelünknek, hogy eljöttek és gratuláltak nekünk a bajnoki címhez.

A mérkőzésről csak annyit, hogy az első 5 perc után már 2:0-ra vezettünk és meg se álltunk 16 gólig. A csapat minden percét élvezte ennek a mérkőzésnek. Voltak szép gólok és jó egyéni teljesítmények is, de a mai meccsen előtérbe került az, ami ebben az évben nagyon erős volt. a CSAPATEGYSÉG!

A mai mérkőzésen amellett, hogy veretlenül nyerjünk a bajnokságot, még az is volt a tét, hogy ha Pribék Tibor minimum 7 gólt lő akkor elhódíthatja a gólkirályi címet! Tibi az első két gólja után 3-4 gólpasszt is adott a társainak, hogy ők is szerezzenek gólt. A mai napon a társak is viszonozták és kiszolgálták őt is és így 35 góllal elhódította a gólkirályi címet! Gratulálunk neki!

GRATULÁLOK AZ EGÉSZ CSAPATNAK AZ ÉVES TELJESÍTMÉNYHEZ!!! "

FC DABAS III : 22 Mérkőzés (20 győzelem, 2 döntetlen,  0 vereség, 111 lőtt gól, 24 kapott gól, +87-es gólkülönbség, 62 pont)

"Még nincs vége a szezonnak, mert két osztályozó mérkőzés még vár ránk. Szeretnénk ott is becsülettel helytállni és elmondhatni, hogy mi mindent megpróbáltunk megtenni, hogy megmérethessük magunkat a Megye II. osztályban.

Köszönjük a mérkőzés utáni finom vacsorát Basa Atinak és Basa Zsuzsinak!

Hajrá Dabas! "

 
 
2018.06.05.
www.fcdabas.hu
UP
Éves edzői értékelés: FC Dabas U19 *
 

Tóth Ferenc értékelője az FC Dabas U19-es csapatának éves teljesítményéről:

"Két részre kell bontanunk ezt a szezont. Az első 6 forduló után (4 vereség, 2 győzelem, 8 rúgott, 15 kapott gól, 9.hely) kerültünk a csapat mellé, Farkas Krisztián barátommal. Egy fizikálisan és (ami rosszabb), mentálisan is a padlón lévő gárda fogadott minket.

Az ősszel hátralévő 5 meccset, 4 győzelem mellett 1 vereséggel zártuk. Egy aránylag elfogadható téli alapozás mellett a srácok önbizalmát is sikerült helyreállítani, így egy parádés tavaszt produkáltunk! A 17. fordulóban a bajnoki címért utazhattunk Mezőkövesdre! Sajnos a remek erőkből álló hazaikat nem sikerült legyőznünk. Tavasszal ezenkívül az összes mérkőzésünket megnyertük, így a 2. helyet szereztük meg! A 6. forduló utáni teljesítményünk számokban: 14 győzelem, 2 vereség, 62 rúgott és 13 kapott gól!

Köszönjük a sok segítséget Riesz Péternek és Ledő Lászlónak, valamint a Zsíros, Jurászik, Mráz és Horváth szülőknek, akik a legtávolabbi helyszínre is elkísérték a csapatot!

Sok sikert kívánunk az utánpótlásból "kiöregedő" fiainknak:
- Mata Péter örökös csapatkapitányunknak,
- Horváth Krisztiánnak, a korosztály legjobb belsővédőjének,
- Nagy Jáger Dávidnak, a született zseninek, házi gólkirályunknak,
- Radácsi Kristófnak, a labdát nem vesztő játékmesterünknek és nem utolsó sorban
- Nyerges Patriknak, aki mindig a szívét is kitette a pályára! Nagyon fogtok hiányozni!

Hajrá Dabas! "

 
 
2018.06.05.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Pestszentimrei SK - FC Dabas U17 (1:1) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője értékelőjében a Pestszentimrei SK elleni bajnoki mérkőzésük mellett éves teljesítményükre is kitért:

"Bronzért folyó mérkőzés várt ránk, ahol ellenfelünk, ha az eredmények is úgy alakulnak, döntetlennel is megszerzi a 3. helyet. Nekünk győzelem esetén rosszabb gólaránnyal csak az 4-5. hely jutott volna.

Ellenfelünk két könnyű tizenegyeshez jutott, amelyből Prigyeni Dani egyet kivédett. Hasonló kontaktoknál mi nem jöttünk ki ilyen jól a faultokból. Sajnos a házi gólkirályunk megsérült, akit a szintén gólerős Vörös Tomi váltott. Sokat javult a játékunk. A második félidőben egy gyönyörű támadás után Lukasik Dani fejelte Czili beadását az ellenfelünk kapujába, amely megadta a végjáték pikantériáját. A Pestszentimrének hirtelen fontos lett a találkozó, ahol támadniuk kellett. Ez nekünk is kedvezett, hiszen végre a masszív védekezést nem feltörni kellett, hanem megkontrázni. Lüktető játék alakult ki, ahol mind a két kapu előtt megvoltak a lehetőségek a mérkőzés eldöntésére. Szőrös Márké volt a legnagyobb, aki a kapusra vezethette az utolsó percekben a labdát, azonban nem tudott túljárni a kapus eszén.

Bánkódhatunk, hiszen eljótékonykodtuk a dobogót, ahol 3 mérkőzésen is a kezünkből adtuk ki a több gólos előnyt. Ebből kettő a Salgótarján ellen történt. Visszanézve az eredményeket, egyedül a Mezőkövesdtől nem tudtunk pontot vagy pontokat rabolni, azonban az Ő kapujukat is bevettük mind a kétszer.

A 6. hely nagy menetelésnek köszönhető, hiszen tavasszal lényegesen több pontot szereztünk, mint ősszel, azonban egy győzelemre voltunk mindössze a dobogótól, amelyért csak magunkat okolhatjuk, ahol sok esetben pechesek is voltunk, mint például a Gödöllő elleni derbin, ahol tucatnyi kapufát rúgtunk, s döntetlennel jöttünk haza.

Összességében kijelenthetem, hogy masszív csapattá értünk, amelyet munkával is megtöltöttünk. Köszönöm a játékosaink hozzáállását, akik kiemelkedő létszámban edzették végig az évet. A tavalyi nehéz évet átvészelve, idén sikerült egységet teremtenünk, amely eredménnyel is párosult.

Hajra FC Dabas!"

Pestszentimrei SK - FC Dabas U17 1:1 (1:0)
Gól: Lukasik D P (56')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.06.04.
www.fcdabas.hu
NŐI
Éves edzői értékelés: FC Dabas U16 Leány *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas U16-os leány csapatának vezetőedzője éves edzői értékelőjében az alábbi dolgokról tett említést:

"Kezdjük egy kis Statisztikával. A Bajnokságunkban 8 csapat szerepelt. Az őszi szezonban az eredményeink: 5 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség. A tavaszi szezon a következőképpen alakult: 6 győzelem és 1 döntetlen. 35 pontot sikerült szereznünk a bajnokságban, és ezzel az eredménnyel a 2. helyre értünk oda, 1 ponttal lemaradva az 1. helyezett mögött. 72 lőtt gólunk van, 23 kapott gólunk, így a 49-es gólkülönbség a legjobb eredmény a csapatok között.

A Bajnokság Gólkiráynője az FC Dabas jól ismert és sokat emlegetett játékosa, 48 góllal Horváth Vivien. Óriási Gratula Neki! Szeretném még megemlíteni Csapatkapitányunkat Gendur Ginát is, aki 15 lőtt góljával a lista 4. helyét foglalta el.

Egy szezon alatt a második olyan Bajnokságunk, ahol nüansznyin múlik a győzelmünk... Télen a Futsal Bajnokságban büntetőkkel maradtunk alul és végeztünk a második helyen, úgy hogy a győztest a csoport mérkőzések alatt sikerült legyőznünk. Most szinte ugyanez a helyzet... A tavaszi szezont veretlenül csináltuk végig, a bajnok Szeged csapatán felülkerekedtünk, nagyon szoros mérkőzésen, de 3:2-re nyertünk. Mégis sajnos a Vác ellen játszott döntetlen mérkőzés elég lett, hogy egy ponttal lemaradjunk az 1. helyről.

Az Országos döntőbe jutásnál pedig a gólkülönbség döntött a ZTE csapatával szemben. Érezhetjük igazságtalannak? Igen, nagyon is! A Dél-Keleti csoport, amiben Mi szerepeltünk, egy viszonylag hasonló erőviszonyokat képviselő csapatokból álló együttes. Az Észak-Nyugati csoportban szereplő ZTE-nek látszólag egy picit egyszerűbb volt a dolga. Lényegesen nagyobb eltérések voltak a csapatok képességei között.

Mégis azt mondhatom, kesergésre semmi okunk nincs, hiszen gyakorlatilag mondhatom azt, hogy a legfiatalabb csapat vagyunk a mezőnyben  és előszőr szerepeltünk ebben vagy ehhez hasonló Bajnokságban, tehát azt gondolom ELSŐRE EZ TÖKÉLETES VOLT. Szépen csillog az EZÜST IS! Másodszor a szezonban!

Tehát zárásként nem tudok mást  mondani, mint hogy GRATULÁLOK HÖLGYEK, GYÖNYÖRŰ EREDMÉNY!!! Büszke vagyok a Csapatra! A 2017/2018-as szezon MLSZ - Leány U16 HNP Bajnokság Dél-Keleti csoport II. helyezettje az FC Dabas SE CSAPATA!

Hajrá Dabas! Hajrá Csajok!

Házi "gólkirálynő" lista

1. Horváth Vivien (48 gól)
2. Gendur Gina (15 gól)
3. Ország Zsófia (4 gól)

 
 
2018.06.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Vasadi RSC (16:0) *
 

Kiütéses győzelemmel ért véget a tavaszi menetelés

Vasárnap kora délután lejátszotta utolsó idei bajnoki mérkőzését az FC Dabas III. Ledő László csapata már pár fordulója bajnoknak mondhatja magát, az utolsó fordulóra már csak egy kérdéses dolog maradt...veretlenül teljesíti-e a 2017/2018-as bajnoki szezont az FC Dabas III. Játékosaink a Vasadi RSC-t fogadták, ráadásul nem is akárhol. Hármas csapatunk hazai mérkőzéseit szinte kivétel nélkül az ÉKÜ pályán játssza, azonban az utolsó megmérettetésnek már az FC Dabas Stadionja szolgált otthonául.

A körülményekre tehát nem lehetett panasz,  játékosaink pedig bajnokhoz méltó teljesítménnyel rukkoltak elő és kiütéses győzelmükkel tették fel a koronát idei teljesítményükre. Már az első játékrészben sem panaszkodhattunk a dabasi gólok hiányára (7:0), de a második játékrészben szerzett további 9! találat szinte minden előzeteses várakozáson túl mutat. A rendes játékidő leteltével 16:0 volt látható az eredményjelző táblán, ami valóban fantasztikus teljesítményre utal és mutatja, a bajnokság megnyerését követően sem álltak le játékosaink, ugyanúgy komolyan vették a hátralevő mérkőzéseket is.

Házi gólkirályunk, Pribék Tibor ismét kitett magáért, 7! gólig jutott a Vasadi RSC ellen, amivel 35 találatra gyarapította góljainak számát és ezáltal a Megye III. déli csoport gólkirálya is lett egyben, amihez természetesen gratulálunk neki!

A szezon ugyan befejeződött, azonban még további megmérettetések várnak hármas csapatunkra. 2018. június 20-án a Dunavarsányi TE II ellen hazai közegben, majd 2018. június 24-én a Leányfalu ellen idegenben kell majd pályára lépnünk, a tét pedig nem kisebb, mint a Megye II. osztályba kerülés.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.06.03. (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Vasadi RSC 16:0 (7:0)

FC Dabas III: Németh K - Bálint G, Bálint G, Laczkó Z, Fehér A, Zelovics A, Szabados K, Pribék T, Bálint M, Bukovszki B, Mráz I

Csere: Gogolák J, Györgyövics I, Farkas G, Czeróczki K, Pasztyerik F, Rutterschmid K, Tihany D

Gól: Pribék T (2'), Pribék T (4'), Bukovszki B (21'), Pribék T (25'), Bálint M (30'), Pribék T (32'), Bukovszki B (44'), Bálint G (49'), Farkas G (55'), Pribék T (56'), Pasztyerik F (61'), Fehér A (73'), Pribék T (75'), Pribék T (83'), Tihany D (89'), Gogolák J (90')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.06.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Tápiószecső FC - FC Dabas II (3:1) *
 

Az újabb vereségnek sajnos nagy ára lett

A múlt héten két, a bentmaradás kivívása szempontjából létfontosságú mérkőzés várt az FC Dabas II-re. Mint köztudott, a csütörtöki maglódi mérkőzésre egy megerősített kerettel érkeztünk, mégis pont nélkül kellett távoznunk. Ezt követően a Tápiószecső otthonában mindenáron be kellett gyűjtenünk a három pontot és emellett reménykednünk, hogy a papírforma beigazolódik és közvetlen riválisain vereséget szenvednek a náluk jóval kedvezőbb helyezéssel rendelkező ellenfeleikkel szemben.

Sajnos, mint végül kiderült, ezekből a dolgokból lényegében semmi sem jött össze. Kezdve csapatunk Tápiószecső elleni mérkőzésével, ahol 1:1-es félidőt követően végül 3:1-es vereséget szenvedtünk, pedig az NB III-as csapatból ezúttal is érkezett erősítés Sebestyén István, Eördögh Levente, Crkvenjakov Dalibor, Kiss Viktor és Szűcs László személyében.

Már a Maglód elleni mérkőzést követően sejthető volt, hogy nagy a baj, azonban a tápiószecsői fiaskóval valóban minden remény elszállt. Közvetlen riválisaink pedig hihetetlen módon mindannyian begyűjtötték a három pontot az utolsó fordulóban, így lényegében a szerencsére sem bízhattunk semmit. A Szentendre idegenben győzte le a Pilist, a Tököl a bajnok Taksony otthonában diadalmaskodott, míg a Gödöllő hazai pályán győzte le a Nagykőröst.

Ennek következtében végül a 14. helyen zártuk a szezont. Az utolsó két mérkőzésnek tehát nagy ára lett, ha ugyanis mindkét akadályt sikerrel vettük volna, magabiztosan a 10. hely környékén végezve biztosítottuk volna a következő szezonra is Megye I. osztályú tagságunkat. Természetesen nem lehet csupán erre a két összecsapásra fogni a kiesést, mivel előtte még volt 26 bajnoki, ahol a tavalyi évhez hasonlóan már idő előtt ki lehetett volna harcolni a bentmaradást. Egy szép korszak tehát ezzel lezárult kettes csapatunk életében, de reméljük a jövő tartogat még sikereket az FC Dabas II számára.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.06.03. (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Tápiószecső

Maglódi TC - FC Dabas II 3:1 (1:1)

FC Dabas II: Sebestyén I - Kovács R, Eörgögh L, Botlik G, Danyis A, Molnár P, Lázár T, Kiss V, Szűcs L, Crkvenjakov D, Zsolnai R

Csere: Gerstenbrein G, Farkas R, Ubornyák J, Fritz B, Dabasi K, Kovacsik T

Gól: Fischer Zs (29'), Szirtesi A (87'), Juhász T (92') ill. Crkvenjakov D (38')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.06.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - SZEOL SC (0:1) *
 

Hatodik helyen zárt NB III-as csapatunk

A vasárnap délután megrendezésre került SZEOL SC elleni hazai mérkőzésünkről már elöljáróban sejthető volt, hogy túl sok izgalmat már nem tartogat. A Szeged már biztos 5. helyezett, míg az FC Dabas "szinte" biztosan a hatodik. A Szentlőrinc ugyan még beelőzhette volna csapatunkat, azonban ők a listavezető Tiszakécske otthonába látogattak, ahol túl sok esélyük valljuk be, nem volt a pontszerzésre.

Az FC Dabas III kiütéses győzelmét követően 17:30-tól feszültek egymásnak a felek a dbasi Stadionban. A gól nélküli döntetlent követően végül megszületett a győztes találat, az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy sajnos nem dabasi részről. A 77. percben Maksimovic Nikola vette be kapunkat, így egy gólos vereséggel búcsúztattuk a 2017/2018-as bajnoki szezont.

Ahogy az várható volt, a Szentlőrinc SE végül sima, 3:0-ás vereséget szenvedett a Tiszakécskétől, így végül meg tudtuk tartani pozíciónkat és a 6. helyen zártunk. Összességében nézve mindenképpen sikeres évet zártunk, ahogy Erős Károly is említette, sikerült egy szintet lépnünk, amire lehet alapozni a következő szezonban is. Most a pihenésé és a feltöltődésé a főszerep, majd pár hét múlva ismét indulhat a kőkemény munka egy még sikeresebb szereplés érdekében.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.06.03 (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - SZEOL SC 0:1 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger Gy - Földes M, Makrai L, Sárközi N, Fritz A, Kiss D, Fitos L, Erős R, Csepregi R, Mundi R, Laczkó M

Csere:Isztolyka Á, Danyis J, Szkunc V, Takács K

Gól: - ill. Maksimovic N (71')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2018.06.03.
www.fcdabas.hu
UP
Eredmények: Utánpótlás
 
U19
Pestszentimrei SK - FC Dabas U19
0:2 (0:1)
 
Gól:
- Fodor G (30')
  2018.06.03 (vasárnap, 14:00) - Balogh B (56')
     
U17
Pestszentimrei SK - FC Dabas U17
1:1 (1:0)
 
Gól:
- Lukasik D P (56')
  2018.06.03 (vasárnap, 10:00)  
     
U15
Jászberényi FC - FC Dabas U15
2:1 (0:0)
 
Gól:
- Gáspár Zs (78')
  2018.06.02 (szombat, 12:00)  
     
U14
Jászberényi FC - FC Dabas U14
10:0 (4:0)
 
Gól:
-
  2018.06.02 (szombat, 10:00)  
     

 
 
2018.06.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 30. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2018.06.03.
FC Dabas
-
SZEOL SC
0 : 1
Kozármisleny FC
-
Szekszárdi UFC
1 : 3
Duna Aszfalt-TVSE
-
Szentlőrinc SE
3 : 0
Rákosmente KSK
-
Hódmezővásárhelyi FC
0 : 1
Dunaújváros PASE
-
Vecsési FC
7 : 0
Makó FC
-
Paksi FC II
2 : 1
Mórahalom VSE
-
Budapest Honvéd-MFA II
0 : 4
Iváncsa KSE
-
Pécsi MFC
1 : 1
 
 
2018.06.01.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. június 02-06.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 17:30
FC Dabas - SZEOL SC
FC Dabas II
Vasárnap, 17:00
Tápiószecső FC - FC Dabas II
FC Dabas III
Vasárnap, 15:00
FC Dabas III - Vasadi RSC
FC Dabas Veterán
Szerda, 19:00
BEAC - FC Dabas Veterán
FC Dabas U19
Vasárnap, 14:00
Pestszentimrei SK - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Vasárnap, 10:00
Pestszentimrei SK - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Szombat, 12:00
Jászberényi FC - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Szombat, 10:00
Jászberényi FC - FC Dabas U14
FC Dabas U11
Szombat, 9:00
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U11 - Dabas
     

 
 
2018.05.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - SZEOL SC *
 

A Szeged elleni hazai mérkőzéssel zárjuk az idei szezont

Elérkezett a bajnokság utolsó fordulója. NB III-as csapatunk remekül teljesített az idei bajnoki szezonban. Teljesítettük az elvárásokat, így már csupán annyi feladatunk maradt, hogy hazai publikumunknak egy SZEOL SC elleni győzelemmel megköszönjük az idei támogatását.

Ami a végleges helyezésünket illeti. amennyiben nem tudjuk két vállra fektetni a SZEOL SC-t, a Szentlőrinc még beelőzheti csapatunkat, erre azonban valljuk be, igen kevés az esély, mivel riválisunk a jelenlegi listavezető otthonába látogat. A Duna Aszfalt-Tiszakécske VSE az előző fordulóban a Pécsi MFC botlásának köszönhetően megkapta az esélyt, hogy megszerezze a bajnoki címet és szinte biztos, hogy mindent el fog követni, hogy éljen is ezzel a kínálkozó lehetőséggel.

Ettől függetlenül csak és kizárólag magunkra kell koncentrálnunk, sorsunk (a 6. hely megtartása) a saját kezünkben van, így nincs mese, le kell győznünk az egy helyezéssel előttünk álló SZEOL SC-t és akkor nincs miért izgulnunk.

A z NB III-as összecsapás kezdési időpontja vasárnap délután 17:30, előtte pedig 15 órától az FC Dabas III a Vasadi RSC-t fogadja a Megy III. osztály szintén záró fordulójában. Mindkét mérkőzésre szeretettel várunk minden sportbarátot és FC Dabas szimpatizánst!

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - SZEOL SC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.06.03. (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Dabas

MLSZ Adatbank

 
 
2018.06.01.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 30. forduló
 

Ezúttal Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2018.06.03. (vasárnap) 17:30
FC Dabas - SZEOL SC
Érdekes döntetlent ért el a mostanság gyengélkedő Dabas Pécsen. A Szeged még lehet negyedik, és valószínűleg mindent meg is fog tenni ennek érdekében. Tippem: 1-2

2018.06.03. (vasárnap) 17:30
Kozármisleny FC - Szekszárdi UFC
Látványos lendületben van a Kozármisleny. A Szekszárd skalpja is meglehet, így szépen búcsúztatná a szezont. Azért a szinte tétnélküli összecsapáshoz a tolnaiaknak is lesz egy-két szava. Tippem: 2-1

2018.06.03. (vasárnap) 17:30
Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske - Szentlőrinc SE
Örömünnepre készülnek a Tisza partján. A kécskeiek feltehetik egész éves teljesítményükre a koronát. Valószínűleg teltház fogja biztatni a hazai csapatot, amelynek lába nem fog megremegni a tét nagyságától. Bármi is lesz, gratulálok az újonc Tiszakécskének egész éves teljesítményéhez! Tippem: 3-1

2018.06.03. (vasárnap) 17:30
Rákosmente KSK - Hódmezővásárhelyi FC
Vajon megragad-e még egy utolsó utáni alkalmat a Vásárhely, bár sorsa már nem csak a saját kezében van. A XVII. kerületiek biztos bennmaradóként most már teher nélkül játszhatnak. A vendégek lendülete maximum egy döntetlenre lehet jó. Tippem: 1-1

2018.06.03. (vasárnap) 17:30
Dunaújváros - Vecsési FC
Megváltás lehet Dunaújvárosban a szezon zárása. Véget érhet a csapat tavaszi kínlódása, amelyet a szenzációs őszi szezon után mi Dpase szurkolók nem egészen így képzeltünk. A Vecsés a kiesés ellenére derekasan helyt állt az nb3-ban, várjuk vissza őket! Tippem: 2-0

2018.06.03. (vasárnap) 17:30
Makó FC - Paksi FC II.
Szó szerint az életben maradás a tét Makón. Ha nyernek, bennmaradhatnak! Nyerni is fognak, de vért izzadnak majd érte.. Tippem: 2-1

2018.06.03. (vasárnap) 17:30
Mórahalom VSE - Budapest Honvéd-MFA II.
Alighanem Mórahalmon is örülnek a szezon végének, úgy vannak vele ebből elég ennyi. A Honvéd fiataljai végül is jól szerepeltek a bajnokságban, esélyesek most is a győzelemre. Várjuk vissza jövőre a Mórahalmot is! Tippem: 0-1

2018.06.03. (vasárnap) 17:30
Iváncsa KSE - Pécsi MFC 
Egy eléggé megjósolhatatlan mérkőzés. a hitehagyott Pécs utazik a tavasszal veretlen Iváncsához. Sorsuk már nem csak a saját kezükben van, hisz győzelem esetén sem borítékolható a bajnoki cím. Persze szoktak váratlan dolgok is történni, úgy gondolom azonban, ha az Iváncsa hozza legjobb formáját, akkor a Pécs nem fogja győztesen elhagyni a pályát. Gratulálok mindkét csapat egész éves teljesítményéhez! Tippem: 2-2

Teljes cikk
 
2018.05.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Maglódi TC - FC Dabas II (2:1)
 

Fájó vereség a Maglódi TC otthonában

Csütörtök délután lejátszotta kettes csapatunk a 19. fordulóból elhalasztott Maglódi TC elleni idegenbeli összecsapását. A kiesés ellen menekülő FC Dabas II számára létfontosságú volt a három pont esetleges megszerzése, éppen ezért jelentősen megerősített kerettel vágtunk neki a maglódi túrának. Kucsák István vezetőedzőnk az NB III-as keretből Eördögh Leventét, Takács Kornélt, Szűcs Lászlót és Laczkó Milánt a kezdőbe, míg Kiss Viktort a kispadra nevezte.

A megerősített keret ellenére az első találatot mégis a hazai csapat szerezte. A rutinos Poncok Csaba 13. percben szerzett találatával elég hamar hátrányba kerültünk (1:0). A szünetig az állás nem is változott, így nehéz 45 perc várt ránk. A hátrány ellenére remekül kezdtük a második játékrészt, az NB III-as csapat házi gólkirályának, Takács Kornélnak ugyanis sikerült bevennie ellenfelünk kapuját, így relatív hamar vissza tudtunk kapaszkodni a mérkőzésbe (1:1). A nagy kérdés innentől az volt, meg tudjuk-e szerezni a győztes találatot vagy sem. Kucsák István frissítésre szánta el magát, Kiss Viktort, Varga Balázst és Molnár Pétert is pályára küldte, a kívánt eredményt azonban sajnos ez sem hozta meg. A 82. percben ráadásul érkezett a hidegzuhany. A hazai csapatból Hausner Emil be tudta venni kapunkat, így a mérkőzés hajrájára ismét hátrányba kerültünk. A hátralevő időben az eredmény már sajnos nem változott, így csalódottan kellett tudomásul vennünk, hogy pont nélkül maradtunk ezen a fontos mérkőzésen.

Hétvégén következik a záró forduló. A mezőny vége nagyon egyben van, egy győzelemmel és némi szerencsével akár 2-3 helyezést is lehet ugrani. Riválisaink közül talán kimondhatjuk, papíron nekünk a legkedvezőbb a sorsolásunk, ez azonban mint tudjuk még kevés az üdvösséghez. Nem tehetünk mást és nem is lehet más célunk, mint saját magunkra koncentrálva legyőzni a Tápiószecső FC-t. Ha ez megvan, onnantól már csak bíznunk kell abban, hogy a listavezető Taksony SE legyőzi a Tökölt, a szintén dobogós Nagykőrös a Gödöllőt, illetőleg a 6. helyezett Pilis a Szentendrét.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.05.31. (csütörtök, 18:00)
Helyszín: Maglód

Maglódi TC - FC Dabas II 2:1 (1:0)

FC Dabas II: Gerstenbrein G - Gáspár T, Eördögh L, Botlik G, Danyis A, Farkas R, Fritz B, Szűcs L, Laczkó M, Takács K, Zsolnai R

Csere: Németh K, Kiss V, Danyis J, Molnár P, Kovács R, Kovacsik T , Varga B

Gól: Poncok Cs (13') Hausner E (82') ill. Takács K (46')

MLSZ Adatbank