FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2018.03.31.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 21. Forduló - Szombat mérkőzések
 
Szombat - 2018.03.31.
Pécsi MFC
-
Rákosmente KSK
1 : 0
Dunaújvárosi PASE
-
Duna-Aszfalt TVSE
1 : 3
Makó FC
-
Kozármisleny FC
0 : 0
Mórahalom VSE
-
Iváncsa KSE
0 : 3
 
 
2018.03.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 21. Forduló - Pénteki mérkőzés
 
Péntek - 2018.03.30.
SZEOL SC
-
Szentlőrinc SE
1 : 3
 
 
2018.03.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Szekszárdi UFC *
 

A Szekszárdi UFC-t látjuk vendégül

Két idegenbeli mérkőzést követően végre hazai pályán is bemutatkozhat NB III-as első csapatunk. Hétvégi ellenfelünk a tabella 10. helyén álló Szekszárdi UFC lesz. Az őszi összecsapáson 1:1-es döntetlen született, amivel most alighanem csupán a vendégek lennének elégedettek.

Két tétmérkőzésből két győzelem... ráadásul mindkettő idegenben. Ilyen előzményeket követően mi más lehetne a célunk, mint a soron következő összecsapáson is begyűjteni a maximálisan megszerezhető három bajnoki pontot. Ezúttal a hazai pálya előnye is mellettünk szól. Remélhetőleg hazai publikumunk szép számmal képviselteti majd magát vasárnap délután, ami szintén nagy lökést adhat játékosainknak a Szekszárd ellen.

Ahogy Erős Károly vezetőedző is említette, fizikálisan nagyon rendben van a csapat, mentálisan úgyszintén, a sorozatos győzelmek pedig még inkább összekovácsolják keretünket, így nem is gondolhatunk másra, minthogy egy újabb győzelemmel tovább folytassuk tavaszi veretlenségi sorozatunkat.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Szekszárdi UFC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.04.01. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2018.03.30.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. március 31-április 04.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 16:00
FC Dabas - Szekszárdi UFC
FC Dabas NB III
Szerda, 16:00
FC Dabas - Paksi FC II
FC Dabas II
Szombat, 15:30
Nagykáta SE - FC Dabas II
FC Dabas III
Elhalasztva
Rebelog FC - FC Dabas III
FC Dabas Öregfiúk
Kedd, 18:00
FC Dabas - Dabas-Gyón FC
FC Dabas Futsal
Elhalasztva
SK Tóalmás - FC Dabas
FC Dabas Veterán
Kedd, 20:00
FC Dabas - Gamma LSE
FC Dabas U19
Szombat, 14:00
KISE - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Kedd, 12:00
KISE - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Szombat, 12:00
FC Dabas U15 - Somoskőújfalu SE
FC Dabas U14
Szombat, 10:00
FC Dabas U14 - Somoskőújfalu SE
     

 
 
2018.03.30.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 21. forduló
 

Ezúttal Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2018.03.30. (péntek) 16:00
SZEOL SC - Szentlőrinc SE
Egyik csapat sem lehet büszke eddigi tavaszi teljesítményére. A SZEOL a vásárhelyi vereségével gyakorlatilag végleg elszállt a bajnoki címért folyó harcban. A Szentlőrinc talány számomra, mert láttam már őket idén, akkor remekül játszottak, de az eredmények meg azóta is elmaradnak. Tippem: 1-0

2018.03.31. (szombat) 16:00
Pécsi MFC - Rákosmente KSK
Szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat a Pécs, ezzel életben tartva esélyeit a bajnoki címre. Az RKSK jól tartotta magát Tiszakécskén, de csodára nem voltak képesek. Most is így lesz. Tippem: 3-0

2018.03.31. (szombat) 16:00
Dunaújváros - Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske
A tavasz egyik legnagyobb rangadója, amely a bajnokság végkimenetele szempontjából is kulcsfontosságú lehet. A tiszaiak, ha győznek óriási lépést tehetnek a bajnoki cím felé és nyilván fűti őket a visszavágás vágya az őszi vereségért. A hazaiak vereségük esetén valószínűleg kiszállnak a bajnoki címért folyó harcból, kérdés melyik formájukat mutatják? Ha az őszit akkor sikerülhet a bravúr. Tippem: 3-2

2018.03.31. (szombat) 16:00
Makó FC - Kozármisleny FC
Remekül kezdte a tavaszi idényt a Makó. A Kozármisleny viszont a lehető legpocsékabbul, igaz a három naggyal is játszott már. Úgy gondolom, a formában lévő Makónak nem okozhat gondot a győzelem. A vendégek esetleges vereségük esetén immár kiesőjelöltek lesznek. Tippem: 2-0

2018.03.31. (szombat) 16:00
Mórahalom VSE - Iváncsa KSE
Egyre nagyobb bajba kerül a Mórahalom. A remek ám otthon meglepően botló Iváncsa elleni összecsapás sem ígér sok jót nekik. A vendégek vannak annyira jók, hogy ne hagyják el vesztesen a pályát. Kérdés, hogy elkönnyelműsködik-e mint a hazai makói meccset? Tippem: 1-3

2018.04.01. (vasárnap) 16:00
FC Dabas - Szekszárdi UFC
Elfogadhatóan kezdte mindkét csapat a tavaszi szezont, talán a hazai pálya a Dabas mellett szól. Tippem: 2-1

2018.04.01. (vasárnap) 16:00
Budapest Honvéd-MFA II. - Hódmezővásárhelyi FC
Mindkét csapat győzedelmeskedett az előző fordulóban. Az esetleges pontvesztés sokba kerülhet mindkettejük számára, hiszen egyikük sem érezheti még magát biztonságban a kiesés veszélyétől fenyegetve. Tippem: 2-2

2018.04.01. (vasárnap) 16:00
Paksi FC II. - Vecsési FC
Csalódást okozott a Paks, nagyobb ellenállást vártam a Péccsel szemben. A Vecsés kezd teljesen reménytelen helyzetbe kerülni, kérdés most lesz-e ereje a szegedi bravúrhoz hasonlót véghezvinni? Tippem: 1-1

Teljes cikk
 
2018.03.28.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Testvériség SE - FC Dabas U19 (0:1)
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Testvériség elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

"Fontos győzelmet arattunk idegenben. Végig a mi akaratunk érvényesült. A labdát 80%-ban mi birtokoltuk. Az első félidőben Mata Peti került ziccerbe, de hibázott. A második játékrészben is végig támadtuk. Szögleteket rúgtunk, de igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. Szerkezetet váltottunk, Radácsi Kristófot jobb hátvédből középcsatárnak raktuk és szerencsénkre egy percen belül az ő lövéséből megszereztük a vezetést. Azonnal vissza is álltunk az eredeti felállásra, mert ellenfelünk veszélytelen volt a kapura. Tóth Levente az utolsó percben még kihagyott egy 100%-os helyzetet. Jáger Dávid hiányát megéreztük, de csapatként megérdemelt győzelmet szereztünk!

Hajrá Dabas! "

Testvériség SE - FC Dabas U19 0:1 (0:0)
Gól: Radácsi K (74')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.03.27.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Takács Kornél a Vecsés, majd a Szentlőrinc ellen is az utolsó percben szerzett gólt
 

A Dabas hórihorgas támadója sokszor csak csereként jut szóhoz, de jelenleg mégis ő a leggólveszélyesebb játékos a csapatban.

- Ebben az évben eddig 2 meccset játszottatok. A Vecsés és a Szentlőrinc ellen is 1-0-ra nyertetek idegenben. Mennyire vagy elégedett a csapat formájával, a mutatott játékkal?

- Valóban csak 2 mérkőzést játszottunk, és mindkét akadályt sikerrel vettük. Úgy gondolom, hogy télen remek alapozást végzett együttesünk és sikerült a csapat gerincét egyben tartani. Mindannyian vártuk már a bajnoki nyitányt, amelyet szerencsére nagyon jól kezdtünk.

- Te szerezted mindkét találatot, s külön érdekesség, hogy ezeket közvetlenül a lefújás előtt érted el. Miként estek a gólok?

- Mindkét gólnál beadásra érkeztem és sikerült az ellenfél védőjátékosát megelőznöm és a kapuba továbbítanom a labdát. Külön öröm számomra, hogy mindkét találatom győzelmet jelentett számunkra. Kiemelném Fricikét (Fritz Attila), aki már a sokadik gólpasszát adta nekem.

- A Vecsés ellen az 56., a Szentlőrinc ellen a 63. percben álltál be. Milyen feladatokat kaptál edződtől?

- Próbáljak meg gólt szerezni. Szerencsére ez mindkét mérkőzésen sikerült. Ahogy mondani szokták: először be kell rakni a bankba és csak utána lehet kivenni a bankból. Azon dolgozunk hétköznap, hogy hétvégén a mérkőzéseken sikeresek legyünk.

- Pályafutásod során volt egy időszak, amikor védőt játszottál. Elsősorban hátvédként vagy csatárként gondolsz magadra? Melyik poszton játszol a legszívesebben?

- Valóban szép éveket töltöttem el a védelem tengelyében, és úgy gondolom, hogy stabil teljesítményt sikerült nyújtanom belső védőként. A sors úgy hozta, hogy most a támadok közé kerültem. Volt idő mikor agyaltam ezen, hogy számomra mi a jó. Ma már nem gondolkodom ezen, az élet azt hozta, hogy támadóként számol velem az edzői stáb. Azon vagyok, hogy az elvárásoknak megfeleljek és minél többet legyek a pályán, minél több gólt szerezzek.

- Általában mindenki úgy gondolja, hogy a PMFC, a Tiszakécske és a Dunaújváros között dől majd el a bajnoki cím. Te melyiket látod erre a legesélyesebbnek?

- Igen, ez a három csapat kiemelkedik a mezőnyből. Véleményem szerint a PMFC és a Tiszakécske között dől el a feljutás.

- A Paks II. és a Hódmezővásárhely elleni hazai meccsetek elmaradt. Ha ezekből begyűjtenétek 6 pontot, akkor ti is ott lennétek az élmezőnyben. Milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?

-  Szerencsére jól kezdtük a bajnokságot, a két hazai elmaradt mérkőzést természetesen szeretnénk megnyerni, ezáltal tapadnánk az élmezőnyre. Remek játékoskerettel rendelkezünk ezen a szinten, és bízom abban, hogy a dobogó környékére odaér az FC Dabas, mert ez az összetartó közösség és Dabas is megérdemelné a minél jobb helyezést az NB3-ban.

Teljes cikk
 
2018.03.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Szentlőrinc SE - FC Dabas (0:1)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Szentlőrinc elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"A pálya mérete és talaja jelentősen megnehezítette a dolgunkat, mivel a játékunknak nem igazán kedvez a kicsi és nem túl jó minőségű pálya. Ettől függetlenül jó iramban játszottunk, kapusuk többször is bravúrosan védett, bár hozzá kell tennem, hogy nekik is volt lehetőségük, amit sajnos a saját hibánknak tudhatunk be. A második félidőben többször is be tudtunk menni mögéjük, sok szép támadást vezettünk, de a gól csak nem akart összejönni. A türelmes játék aztán végül csak meghozta a gyümölcsét. Egy szélről beadott labdát Takács Kornélnak sikerült a kapuba juttatnia, amivel meg is nyertük a mérkőzést.

Úgy gondolom, ha nehezen is, de teljesen megérdemelten hoztuk el a három pontot a Szentlőrinc otthonából. Ellenfelünk teljes védekezésre állt be, voltak ugyan jó játékosaik, de a kapura lényegében veszélytelenek voltak. Cseréink ismét remekül szálltak be, amit a győztes találatunk gólszerzője is bizonyít. Fizikailag ismét nagyon rendben voltunk és ami még fontosabb, csapatom mentális erejét mi sem bizonyítja jobban, minthogy mindkét mérkőzésen a végsőkig küzdöttünk, kitartottunk, nem estünk kétségbe, hogy nem jöttek időben a gólok. és végül csak jött az eredmény és szállítottuk az elvárt pontokat.

Teljes erőbedobással készülünk a Szekszárd elleni hazai mérkőzésre, ugyanis ha azt is sikerrel tudjuk venni, a három győzelem óriási lökést adhat nekünk az azt követő fordulókra. "

Szentlőrinc SE - FC Dabas 0:1 (0:0)
Gól: - ill. Takács K (89')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.03.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Öregfiúk
 

A hétfői napon elkezdte idei szereplését az FC Dabas Öregfiúk csapata is. Danyis Attiláék magabiztos, 7:0-ás idegenbeli győzelemmel indítottak, így lényegében ott folytatták, ahol az ősszel abbahagyták. Csapatunk továbbra is hibátlan mutatókkal, toronymagasan vezeti a bajnokságot. Reméljük, nem törik meg a további hetekben sem a lendület és akkor minden bizonnyal egy bajnoki címet már biztosan ünnepelhet majd az FC Dabas Sportegyesülete a szezon végeztével.

Öregfiúk
Táborfalva KSE - FC Dabas
0:7 (0:4)
 
2018.03.26. (hétfő, 17:00)
Gól:
- Pasztyerik F (5')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Wrábel J (11')
  Eredmények / Tabella - Wrábel J (31')
    - Funk Z (33')
    - Bálint G (49')
    - Pasztyerik F (56')
    - Danyis A (61')
     

 
 
2018.03.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Futsal
 
Futsal
FC Dabas - Törökbálinti FSE
11:4 (3:3)
 
2018.03.26. (hétfő, 21:15)
Gól:
- Pribék T (5')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Lipták N (8')
  Eredmények / Tabella - Ulicska Zs (14')
    - Márton Zs (21')
    - Szeibert A (22')
    - Márton Zs (23')
    - Ubornyák J (25')
    - Ubornyák J (27')
    - Bálint Z (29')
    - Szeibert A (33')
    - Szeibert A (37')
     

 
 
2018.03.26.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Ledő László, az FC Dabas U11-es csapatának edzője a hétvégi Megyei Kiemelt Bozsik Tornát követően az alábbi értékelést adta:

"A Megyei Kiemelt Bozsik Torna 2. tavaszi fordulójában Dunaharasztira látogattunk. Négy mérkőzésen 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel zártuk a délelőttöt. A mai napon az alközponti csapatunk játékban mindenkinél jobb volt. A két héttel ezelőtti fegyelmezett játékot meg tudtuk még azzal fejelni, hogy szép és tudatos gólókat szereztek a gyerekek.

Jó úton járunk, látszik a srácokon, hogy egyre jobban visszaadják a mérkőzéseken azt, amit edzéseken gyakorlunk. Ezen a délelőttön sokan megérdemelték volna az oklevelet, de ma Volenszki Lászlót választottuk a csapat legjobbjának! Gratulálunk neki és a csapatnak a mai játékához! 

Hajrá Dabas! "

További képek

 
 
2018.03.26.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - SBTC KFT (2:3) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Salgótarján elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

"Az első félidőben hoztuk az erős közepes szintet magunkhoz képest, amelynek az eredménye a 2:0-ás vezetés volt. Csak rémálmomban jött elő a salgótarjáni találkozó, ahol 3:1-es vezetésből, majdnem kikaptunk, s 3:3 lett a vége az első találkozónkon.

Nem nagyon volt jele, hogy megismétlődhet megint az első 45 percnyi játékidő után. Olyannyira nem, hogy a második félidő első 15 percében 3-4 kontrát vezettünk a kapussal szemben vagy 2:1 elleni szituációban, amellyel eldönthettük volna a találkozót végérvényesen. De a kimaradt helyzetek megint megbüntették a csapatunkat, s ellenfelünk kulturáltan futballozva, egy óriási védelmi hibából, lecsúszott a labda a lábunkról felszabadításnál, ahol egy méterről az ellenfelünk elé pattant labdából gólt kaptunk. Mondani sem kell, hogy innentől kezdve mi lefele csúsztunk a lejtőn, ellenfelünk meg kapaszkodott fel a hátunkon. Azt kell, hogy mondjam, az utolsó 20 percben mutatott játékával a Salgótarján megérdemelten fordította meg az eredmény 3:2-re, még ha ezek peches és felelőtlen szituációkból születtek, akkor is. Szerettem volna a cseréinknek is sokkal több lehetőséget adni, hiszen minden edzésen ott voltak, de sajnos a saját hibáinkból erre nem kerülhetett sor teljes mértékben, akik pedig pályára léptek, nem érezték át kellően a mérkőzés ritmusát.

Az a csapat, amelyik ismét csak 70 percig futballozik, nem tett eleget a héten a 3 pont megszerzéséért, így a jövő héten még többet kell güriznünk, hogy rászolgáljunk. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az élmezőnyhöz tartozó KISE otthonába látogatunk, ahol a maitól is kellemetlenebb ellenféllel találkozunk. Egyszer fent, egyszer lent. Most van miért dolgoznunk megint. Vissza kell szereznünk a hitünket.

Hajrá FC Dabas!"

FC Dabas U17 - SBTC KFT. 2:3 (2:0)
Gól: Pekker G L (11'), Lukasik D P (20')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.03.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Nyáregyháza SK I. - FC Dabas III (1:2) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a hétvégi Nyáregyháza elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

"Szombaton Nyáregyházán játszottuk soron következő bajnoki mérkőzésünket. Sajnos a pálya hagyott maga után kivetnivalót és ez jelentősen megnehezítette a játékunkat. A tabellán a helyezések alapján sima meccsnek kellet volna lenni, de a mai napon egy harcos és kemény ellenféllel találkoztunk.

Az első félidőben próbáltuk játszani a saját játékunkat, de sajnos megnehezítette a pálya minősége. Így is adódtak helyzeteink, de azok sajnos kimaradtak, ezért a félidei pihenőre 0:0-s állással vonultunk. A második félidőben nagyobb fokozatra kapcsoltunk és ez az első 10 percben 2:0-ás vezetésre tettünk szert. A gólokban nagy szerepe volt Bukovszki Balázsnak. A következő 20 percben Balázs-show láthattunk volna, sajna azonban jobbnál jobb lehetőséget hagyta ki, de ahogy egyik csapatársa  mondani szokta (megint egy győzelmet hoztam neked). fel a fejjel Bazsi. Ellenfelünk kijjebb jött és így sok lehetőségünk adódott az előny növelésére, de sajna a mai napon nem sikerült a helyzeteket berúgni. Az utolsó percben ellenfelünk szépített, amire úgy gondolom a mérkőzés képe alapján rászolgált.

A mai három pontot a harcosságunknak és a második félidő fegyelmezett játékának köszönhetjük! 

GRATULA  A CSAPATNAK!"

Nyáregyháza SK I. - FC Dabas III 1:2 (0:0)
Gól: Mitrocsák Zs (89') ill. Bukovszki B (55'), Pribék T (62')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.03.25.
www.fcdabas.hu
UP
Utánpótlás eredmények
 
U19
FC Dabas U19 - SBTC KFT.
2:1 (1:1)
 
Gól:
- Nagy-Jáger D (25')
  2018.03.24 (szombat, 12:00) - Nagy-Jáger D (87')
     
U17
FC Dabas U17 - SBTC KFT.
2:3 (2:0)
 
Gól:
- Pekker G L (11')
  2018.03.24 (szombat, 10:00) - Lukasik D P (20')
     
U15
FC Dabas U15 - Gödöllői SK
1:2 (1:1)
 
Gól:
- Gáspár Zs (25')
  2018.03.24 (szombat, 10:00)  
     
U14
FC Dabas U14 - Gödöllői SK
1:13 (1:6)
 
Gól:
- Molnár N (18')
  2018.03.24 (szombat, 12:00)  
     

 
 
2018.03.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 20. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2018.03.25.
Hódmezővásárhelyi FC
-
SZEOL SC
1 : 0
Vecsési FC
-
Budapest-Honvéd MFA II
1 : 2
Paksi FC II
-
Pécsi MFC
0 : 3
 
 
2018.03.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Szentlőrinc SE - FC Dabas (0:1) *
 

Ismét Takács Kornél volt a nyerő emberünk

A 8. helyezett Szentlőrinc otthonába látogatott NB III-as első keretünk. Amíg soros ellenfelünk három idei fellépéséből két döntetlenre és egy vereségre volt csupán képes, addig mi már egy Vecsés elleni győzelemmel is némileg túlszárnyaluk ezt a teljesítményt. Ettől függetlenül természetesen egyértelműen győzelemért utaztunk le a Baranya megyei településre, de azt is tudtuk, a Vecséshez hasonlóan itt is alighanem vért kell majd izzadnunk az újabb pontokért.

A hazaiakkal ellentétben mi majdhogynem a legjobb összeállításunkban tudtunk pályára lépni, így optimistán várhattuk a kezdő sípszót. A sejtésünk sajnos beigazolódott, roppant nehéz mérkőzés várt ránk. A hazaiak lényegében az utolsó percekig remekül tartották magukat, de szerencsére a múlt hétvégéhez hasonlóan még a hármas sípszó előtt sikerült a magunk javára fordítani az eredményt.

A mérkőzés nyerőembere ismét az a Takács Kornél lett, aki a Vecsés elleni bajnokihoz hasonlóan újfent a cserepadról beszállva döntötte el a három pont sorsát. A győztes találat ismét a hajrában (89. perc) esett, így ellenfelünknek ezúttal sem maradt ideje a válaszra.

Két mérkőzés, két győzelem, tehát már most kijelenthető, remek rajtot vett NB III-as első csapatunk. Reméljük hasonlóan sikeres lesz a folytatás is. Április elején sorba jönnek majd a mérkőzések...jövő vasárnap a Szekszárd látogat Dabasra, majd utána a hét közepén következik a Paks elleni hazai pótlás, azt követően pedig annak az Iváncsának az otthonába látogatunk, aki jelenleg az egyik legfőbb riválisunk.

Bajnoki mérkőzésekben tehát nem lesz hiány, pár héten belül pedig arra is fény derülhet, hogy lesz-e valós esélyünk harcba szállni a dobogóért.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.03.24 (szombat, 15:00)
Helyszín: Szentlőrinc

Szentlőrinc SE - FC Dabas 0:1 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger Gy - Földes M, Makrai E, Eördögh L, Fritz A, Fitos L, Erős R, Csepregi R, Sándli M, Szkunc V, Dalibor C

Csere: Sebestyén I, Takács K, Laczkó M, Kiss D

Gól: - ill. Takács K (89')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2018.03.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Százhalombattai LK (2:2) *
 

Fontos döntetlen a Százhalombatta ellen

Két vereséget követően a nagy rivális Százhalombattai LK-t fogadtuk hazai közegben, immáron az FC Dabas füves center pályáján. A két csapat között mindössze két helyezésnyi volt a különbség, így ismét reális esélyünk nyílhatott a pontszerzésre.

Az összecsapás azonban katasztrofálisan indult. A 10. percre már két gólos hátrányba kerültünk, ami az elmúlt hetek eredményeinek tükrében túl sok jót nem sejtetett. Szerencsére hamar észbe kaptunk és Lázár Tamás találatával már a 20. percre visszakapaszkodtunk a mérkőzésbe (1:2). A szünetig az eredmény már nem változott, így minimális hátrányban voltunk kénytelenek a második játékrészre ráfordulni.

A mérkőzés elejével ellentétben a második játékrészt már mi kezdtük jobban. Zsolnai Róbertnek a 48. percben sikerült bevennie ellenfelünk kapuját, így lényegében minden kezdődhetett elölről. A csapatoknak bő negyven percnyi ideje maradt, hogy egy esetleges újabb találattal a maguk javára fordítsák az eredményt. További találatot azonban már nem láthattak a mérkőzésre klátogató szimpatizánsok, így végül pontosztozkodásra került sor.

A következő fordulóban ismét egy komoly erőpróba elé nézünk. Az 5. helyezett Nagykáta otthonába látogatunk, ahol alighanem bravúrra lesz szükségünk, ha ismét pontot vagy pontokat akarunk begyűjteni.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.03.24 (szombat, 15:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Százhalombattai LK 2:2 (1:2)

FC Dabas II: Németh K - Lázár T, Botlik G, Cemmel P, Danyis A, Farkas R, Gáspár T, Sárközi N, Huszti Á, Farkas K, Zsolnai R

Csere: Kovacsik T, Danyis J, Molnár P, Kovács R, Fritz B, Dabasi K

Gól: Lázár T (19'), Zsolnai R (48') ill. Pregitzer G (2'), Sipos G (10')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2018.03.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Nyáregyháza SK I - FC Dabas III (1:2) *
 

Ismét diadalmaskodott hármas csapatunk

A múlt hétvégi sikeres bajnoki rajtot követően Nyáregyházán vendégszerepelt az FC Dabas III. A tabellán elfoglalt helyezések tükrében csak és kizárólag a győzelem lehetett elfgadható eredmény.

Az időjárás ugyan némileg tavasziasra fordult, a nyáregyházi pálya talaja azonban még közel sem volt ideális állapotban, ez pedig egyáltalán nem könnyítette meg játékosaink dolgát. A gól nélküli első félidőt követően az 55. percben azért csak sikerült megszerezni a vezetést (0:1). Bukovszki Balázs találatát követően nemsokkal Pribék Tibor is betalált (0:2), így az utolsó fél órára már magabiztos előny birtokában kanyarodhattunk rá. A hazaiaknak a 89. percben ugyan sikerült szépíteniük (1:2), többre azonban már nem futotta erejükből, így ha nem is simán, de hoztuk a kötelezőt és begyűjtöttük az újabb hátom bajnoki pontot.

Folytatás szintén idegenben, jövő hétvégén a Vasadi RSC otthonában.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.03.24. (szombat, 15:00)
Helyszín: Nyáregyháza

Nyáregyháza SK I. - FC Dabas III 1:2 (0:0)

FC Dabas III: Isztolyka Á - Bálint Z, Laczkó Z, Bálint G, Fehér A, Kmetyó M, Zelovics A, Szabados K, Ubornyák J, Bukovszki B, Pribék T

Csere: Ledő L, Strupka T, Mráz I, Rutterschmid K, Tihany D

Gól: Mitrocsák Zs (89') ill. Bukovszki B (55'), Pribék T (62')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.03.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 20. Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2018.03.24.
Szentlőrinc SE
-
FC Dabas
0 : 1
Szekszárdi UFC
-
Mórahalom VSE
1 : 0
Iváncsa KSE
-
Makó FC
3 : 3
Kozármisleny FC
-
Dunaújváros PASE
1 : 3
Duna-Aszfalt TVSE
-
Rákosmente KSK
2 : 0
 
 
2018.03.24.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - III. évfolyam, 1. szám

Ízelítő a tartalomból:

- Schilingerné Budai Zsuzsanna vezetőedző nyilatkozata a Leány U15 Futsal7végéről
- Az NB III-as csapat felkészülési időszakáról Erős Károly vezetőedző beszélt
- FC Dabas NB III sorsolás (MLSZ közép csoport)
- Újonnan érkező játékosok az FC Dabas NB III-as csapatában (Laczkó Milán, Szuknc Vjacseszláv)
- Az FC Dabas II-es csapatának felkészülési időszakáról Kucsák István vezetőedző beszélt
- FC Dabas II sorsolás (Pest megyei I. osztályú felnőtt labdarúgó bajnokság)
- FC Dabas III sorsolás (Pest megyei III. osztályú felnőtt labdarúgó bajnokság)

 
 
2018.03.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Szentlőrinc SE - FC Dabas
 

A Szentlőrinc otthonába látogatunk

Az időjárás az elmúlt napokban már végre tavasziasra fordult, így nagy valószínűséggel semmi akadálya nem lesz, hogy a soron következő, Szentlőrinc SE elleni idegenbeli összecsapásunkat le tudjuk játszani. Mint köztudott, az elmúlt héten két hazai összecsapásunk (Hódmezővásárhelyi FC és Paksi FC II) is el lett halasztva, így nem csoda, hogy alig várjuk a következő tétmérkőzésünket.

A Szentlőrinc SE jelenleg a tabella 8. helyét foglalja el, hátránya mindössze négy pont csapatunkhoz képest, azonban azt is hozzá kell tennünk, hogy Erős Károly legénysége két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Az őszi összecsapás azért is emlékezetes, mivel az volt az első győzelmünk a kissé döcögősen indult 2017/2018-as bajnoki szezonban. Crkvenjakov Dalibor duplájának és Makrai László találatának köszönhetően a 67. perc környékén már három góllal is vezettünk, a Szentlőrinc azonban szépíteni tudott, így végül 3:1 arányú győzelemmel zártuk a hazai összecsapást. Alighanem ezzel az eredménnyel most is elégedettek lennénk.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Szentlőrinc SE - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.03.24. (szombat, 15:00)
Helyszín: Szentlőrinc

 
 
2018.03.23.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. március 24-26.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Szombat, 15:00
Szenlőrinc SE - FC Dabas
FC Dabas II
Szombat, 15:00
FC Dabas II - Százhalombattai LK
FC Dabas III
Szombat, 15:00
Nyáregyháza SK I - FC Dabas III
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 17:00
Táborfalva KSE - FC Dabas
FC Dabas Futsal
Hétfő, 21:15
FC Dabas - Törökbálinti FSE
FC Dabas U19
Szombat, 12:00
FC Dabas U19 - SBTC Kft
FC Dabas U17
Szombat, 10:00
FC Dabas U17 - SBTC Kft
FC Dabas U15
Szombat, 10:00
FC Dabas U15 - Gödöllői SK
FC Dabas U14
Szombat, 12:00
FC Dabas U14 - Gödöllői SK
FC Dabas U13
Szombat, 11:30
Bozsik Torna U13 - Kelen
FC Dabas U13
Hétfő, 15:30
Bozsik Alközponti Torna U13
FC Dabas U11
Vasárnap, 9:00
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U11 - DMTK
FC Dabas U11
Hétfő, 15:30
Bozsik Alközponti Torna U11
     

 
 
2018.03.16.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 20. forduló
 

Ezúttal Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2018.03.24. (szombat) 15:00
Szentlőrinc SE - FC Dabas
A dunaújvárosi bravúros döntetlen után Mórahalomról is elhozott egy pontot a baranyai alakulat, feledtetve így a hazai Makó elleni zakót. Talán a győzelem is meglehet végre a Vecsésen csak nehezen nyerő Dabassal szemben. Tippem: 2-1

2018.03.24. (szombat) 15:00
Szekszárdi UFC - Mórahalom VSE
A makói értékes döntetlen után a szekszárdiak első idei győzelmükre hajtanak. A Mórahalom továbbra is az életéért küzd, de nem valószínű, hogy Szekszárdon váltja meg a világot. Tippem: 1-0

2018.03.24. (szombat) 15:00
Iváncsa KSE - Makó FC
Remek formában van mindkét újonc. A Makó szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat menekülve ezzel a kiesési zónából. Az Iváncsa az RKSK kiütése után Dunaújvárosban is hengerelt. Élvezetes, izgalmas csatára van kilátás, de a hazai csapat otthon tudja tartani a három pontot. Tippem: 3-1

2018.03.24. (szombat) 15:00
Kozármisleny FC - Dunaújváros
Mindkét csapat rosszul kezdte a tavaszi szezont. Azt szokták mondani, hogy nem az az erős, aki soha nem bukik el, hanem az, aki képes felállni a bukás után. Bízom benne, hogy csapatom visszatalál őszi önmagához és győztesen tér haza Kozármislenyről. Könnyű dolga persze nem lesz. Tippem: 0-1

2018.03.24. (szombat) 15:00
Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske - Rákosmente KSK
A Tisza-partiak immár a bajnokság legnagyobb esélyesei, nem valószínű, hogy az idegenben nem éppen acélos rákosmentiek állják majd útjukat. A Tiszakécske ezúttal a közönségét szeretné kiszolgálni és most ezt meg is teszi. Tippem: 4-0

2018.03.25. (vasárnap) 16:00
Hódmezővásárhelyi FC - SZEOL SC
A csongrádi rangadón a vásárhelyieknek minden pont az életben maradást jelentheti. A szegediek csalódást okoztak az előző fordulóban. Most sem fognak nyerni. Tippem: 1-1

2018.03.25. (vasárnap) 16:00 
Vecsési FC - Budapest Honvéd-MFA II.
A vecsésieket odahaza csak kínkeservesen tudta megverni a Dabas, majd bravúros döntetlennel tértek haza Szegedről. Talán az utolsó lehetőségük, hogy felzárkózzanak. Ezt a rapszodikus Honvéd elleni győzelemmel most meg is teszik. Tippem: 1-0

2018.03.25. (vasárnap) 16:00
Paksi FC II. - Pécsi MFC
A Pécsnek győznie kell, ha továbbra is lépést akar tartani a Tiszakécskével. Könnyű dolga nem lesz Pakson, de három ponttal tér haza. Tippem: 1-2

Teljes cikk
 
2018.03.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Futsal
 
Futsal
Asterix SC-Érd - FC Dabas
6:3 (3:2)
 
2018.03.22. (csütörtök, 21:15)
Gól:
- Ulicska Zs (17')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Pribék T (19')
  Eredmények / Tabella - Fodor G (26')
     

 
 
2018.03.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Veterán
 

A keddi napon elkezdte 2018-as szereplését az FC Dabas Veterán csapata is. A bajnoki címre is esélyes alakulatunk első ellenfele a Róna SC volt.

Veterán
FC Dabas - Róna SC
6:3 (4:0)
 
2018.03.20. (kedd, 20:00)
Gól:
- Dabasi K (5')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Mráz J (14')
  Eredmények / Tabella - Gomola I (30')
    - Szabó J (34')
    - Mráz J (47')
    - Pesti L (70')
     

 
 
2018.03.22.
www.fcdabas.hu
KLUB
ÚJABB TAO BESZERZÉSEK
 

Megérkeztek a TAO Sportfejlesztési Programból beszerzett új pályakarbantartó gépeink:
- Homokszóró
- Pótkocsi
- Pályavonalazó kocsi
- Homlokrakodó
- Verti-Drain gyepszellőztető
- Gyeptéglavágó

Ezzel már majdnem teljes a pályakarbantartó gépek, eszközök listája. A hiányzó eszközöket a következő TAO-ból kívánjuk még beszerezni...

 

 

 

 

 
 
2018.03.21.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. március 22.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas Futsal
Csütörtök, 21:15
Asterix SC-Érd - FC Dabas
     

 
 
2018.03.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III - Új mérkőzés időpontok
 

Az elmúlt napokban lezúduló jelentős mennyiségű csapadék és az ismét téliesre forduló időjárás nem csupán a hétvégi Hódmezővásárhelyi FC elleni hazai összecsapást lehetetlenítette el, hanem a hét közepére tervezett (és egyszer már elhalasztott) Paksi FC II elleni mérkőzést is.

Az új időpontokról megszületett a döntés, április elején és közepén pótoljuk majd a Paks és a HFC elleni NB III-as bajnoki mérkőzéseinket. Mindkét összecsapás szerdai napon kerül majd lebonyolításra.

FC Dabas - Paksi FC II
2018.április 04. (szerda, 16:00)

FC Dabas - Hódmezővásárhelyi FC
2018.április 18. (szerda, 16:30)

 
 
2018.03.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - REAC SI SE "B" (2:1) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a REAC SI SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

"Január 3. óta edzünk a futsal bajnokság miatt, amelyet a nagypályás felkészülésünk mellett, párhuzamban űztünk. A futsal bajnokságban a legjobb 8 csapat közé kerülve a 7. helyen zártunk a 40 nevező csapatból a végelszámolásnál. Sok esetben ütközött az edzőmeccseinkkel, így a kész felkészülési programot mindig a futsál bajnoki előtt 3-4 nappal kellett változtatni, hogy ne legyenek ütkőzések. Szinte minden nap futballal foglalkoztunk valamilyen formában, amely ki is csavarta a játékosainkat rendesen. Féltem is, hiszen a nagypályás rajt előtt nem néztünk ki túl fényesen, s az influenza végett is sok hiányzónk volt. Az öt felkészülési mérkőzésen nem igazán tudtunk egyszer sem a kellő kerettel nekivágni a találkozóknak.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy frissen vártuk a REAC elleni első mérkőzést. Látszott is a mozgásunkon, hogy nem sikerült az időzítés a frissítés területén. 14 fő állt rendelkezésemre a jegyzőkönyvben, ami mutatja, hogy volt bajunk bőven. Az első félidőben mezőnyben jobban futballoztunk, mégis egy védelemben eladott labdából ellenfelünk szerezte meg a vezetést, amely nagy tanulság lehet a játékosaink számára, kockázat terén a labdakihozatalnál. De hát ezt is meg kell tapasztalni, hogy tanuljunk ismét egy új szituációt. Nekünk is hasonlóan a kezünkbe adta a hibáit az ellenfél, de mi nem tudtuk gólra váltani az első játékrészben. A második félidő első fele egyértelműen a REAC akaratát mutatta, ahol Nyeső Márk két bravúrja kellett ahhoz, hogy ne dőljön el a meccs. Sokáig úgy tűnt, hogy elfáradtunk, hiszen jöttek a pontatlanságok, nem ment jól a játék. Viszont a kontrákból jól jöttünk ki, veszélyesek voltunk az ellenfelünk kapujára. Végig kínlódtuk a 93 percet, ahol két mintaszerű ellentámadásból, gyönyörű gólokat szereztünk a tisztára játszott bal oldalról Farkas Csaba majd Farkas József révén.

Meglepetésre a 2. helyen tanyázó REAC ellen a 93. percben lőtt gólunkkal itthon tartottuk a három pontot, amely azért nagy szó, mert tavaly az első 5 fordulóban nem szereztünk ennyi pontot, hiszen akkor rendre az utolsó pillanatokban kaptuk a gólokat. Nem szép játékkal, de nyertünk. Nagy tartása volt a csapatnak, amelyhez gratulálok!

Hajrá FC Dabas!"

FC Dabas U17 - REAC SI SE "B" 2:1 (0:1)
Gól: Farkas Cs (74'), Farkas J (92')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.03.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Táborfalva KSE (4:1) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a hétvégi Táborfalva KSE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" Az FC Dabas III csapata szombaton megkezdte tavaszi menetelését. Az első ellenfelünk a Táborfalva csapata volt. Nehéz mérkőzésre számítottunk, illetve inkább úgy mondom, hogy a tavasszal szerintem minden mérkőzésünk nehéz lesz. 

Sajnos szakadó esőben játszottunk, de játszani akartunk a füves pályánkon, mert a felkészülés alatt csak a műfűhöz szoktak a játékosaink. Ellenfelünk a mérkőzés elején megszállta a kapuja előterét és elsődlegesen a védekezésre összpontosított. Egy eladott labdából les-gyanús helyzetből megszerezték a vezetést. Ezután pedig szinte nem  is akartak, illetve nem is tudtak mást csinálni, csak a védekezni. Másra ugyanis nem volt erejük, mert szinte egykapuztunk a félidő hátralevő részében. Sajnos a pálya közepén akartuk megbontani őket, ami nem volt olyan jó ötlet. A szünet előtt Fodor Gergő nagyszerű labdával ugratta ki Ubornyák Józsit, aki értékesítette, így 1:1-el tértünk pihenőre.

Félidőben megbeszéltük, hogy mi is kell ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. A második játékrészben folytattuk az egykapuzást, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, amiből egy szöglet után Bálint Zoli megszerezte a vezetés. Ubi második és Pribék Tibi góljaival pedig beállítottuk a 4:1-es végeredményt.

Nehéz mérkőzés volt, mert ellenfelünk nem nagyon akart játszani, de mint írtam sok ilyen mérkőzésre számíthatunk ezen a tavaszon. A csapatnak gratulálok a győzelemhez, mert azt lehetett látni, hogy nagyon akartak a srácok!

A mérkőzés után elfogyasztottuk Rutterschmid Krisztián felajánlását, ami marha pörkölt volt. Köszönjük neki és a szüleinek, akik megfőzték nekünk. Természetesen köszönjük azoknak is, akik valamivel hozzájárultak (pogácsa. süti, üdítő, savanyúság és sör) a mérkőzés utáni jó hangulathoz."

FC Dabas III - Táborfalva KSE 4:1 (1:1)
Gól: Ubornyák J (40'), Bálint Z (62'), Ubornyák J (70'), Pribék T (80') ill. Lambisi C (4')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.03.18.
www.dabashandball.hu
UP
Veled vagyunk Ádám!
 

Március 17-én szombat délután az OBO Aréna megtelt csarnoka, az NBI-es kézilabda mérkőzés kezdete előtt, állva köszöntötte Duhaj Ádámot, a 16 éves dabasi fiatal focista barátunkat.

Ádám január 25-én meccs közben lett rosszul. Csak az isteni szerencsének és egy ott tartózkodó szabadnapos mentő szakszerű segítségnyújtásának köszönhette, hogy életben maradt a mentő érkezéséig. A pályán hétszer kellett újraéleszteni, majd később még további négy alkalommal. A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika szakszerű ápolásának köszönhetően most azt is elképzelhetőnek mondják, hogy folytathatja a sportolást.

Páncél Károly Országgyűlési képviselő, Kőszegi Zoltán Dabas Város Polgármestere és Prohászka Csaba a Dabasi Kézilabda Klub elnöke egy dabasi kézilabdás feliratozott mezzel és egy kézilabdás ajándékcsomaggal köszöntötte a fiatal sportolót, aki elvégezte a kezdődobást is!

Ádám kezdődobása szerencsét hozott a dabasi kézilabda csapatnak, ugyanis történelmi győzelmet aratott, hiszen 12 góllal még soha nem nyert mérkőzést az első osztályban.

Veled Vagyunk Ádám! HAJRÁ DABAS!

Teljes cikk
 
2018.03.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 19. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2018.03.18.
FC Dabas
-
Hódmezővásárhelyi FC
elh.
SZEOL SC
-
Vecsési FC
1 : 1
Budapest-Honvéd MFA II
-
Paksi FC II
elh.
 
 
2018.03.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Táborfalva KSE (4:1) *
 

Kezdetét vette a tavaszi menetelés

Az NB III-as és a kettes csapatot követően az FC Dabas III is elkezdte 2018-as bajnoki szereplését. Ledő Lászlóék első ellenfele a középmezőnyben elhelyezkedő Táborfalva KSE volt.

Listavezetőként egyértelműen a győzelemért szálltunk harcba, azonban az összecsapás mégsem úgy kezdődött, ahogy azt szerettük volna. Ellenfelünk igen hamar, már a 4. percben vezetést szerzett (0:1), ami alighanem mindenkit hidegzuhanyként ért. Ezt követően azonban már magára talált cspatunk és szépen lassan felőrölte ellenfelét. Ubornyák József révén még a félidő vége előtt sikerült kiegyenlítenünk (1:1), majd a szünet után már esélyt sem adtunk a Táborfalvának. Bálint Zoltán, Ubornyák József és Pribék Tibor találataival a mérkőzés végére már jelentős előnyre tettünk szert és végül magabiztos 4:1-es győzelemmel gyűjtöttük be a három pontot.

Folytatás március 24-én, szombaton a 10. helyezett Nyáregyháza SK I. otthonában.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.03.17. (szombat, 15:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Táborfalva KSE 4:1 (1:1)

FC Dabas III: Gerstenbrein G - Bálint Z, Laczkó Z, Bálint G, Fehér S, Kmetyó M, Zelovics A, Fodor G, Ubornyák J, Pribék T, Bálint M

Csere: Ledő L, Gogolák J, Szabados K, Györgyövics I, Riesz D, Rutterschmid K, Tihany D

Gól: Ubornyák J (40'), Bálint Z (62'), Ubornyák J (70'), Pribék T (80') ill. Lambisi C (4')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.03.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 19. Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2018.03.17.
Pécsi MFC
-
Duna-Aszfalt TVSE
1 : 1
Rákosmente KSK
-
Kozármisleny FC
1 : 0
Makó FC
-
Szekszárdi UFC
1 : 1
Mórahalom VSE
-
Szentlőrinc SE
0 : 0
Dunaújváros PASE
-
Iváncsa KSE
1 : 3
 
 
2018.03.17.
www.fcdabas.hu
UP
Utánpótlás eredmények
 
U19
Testvériség SE - FC Dabas U19
0:1 (0:0)
 
Gól:
- Radácsi K (74')
  2018.03.16 (péntek)  
     
U17
Testvériség SE - FC Dabas U17
8:0 (5:0)
 
Gól:
-
  2018.03.16 (péntek)  
     

 
 
2018.03.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Hódmezővásárhelyi FC
 

A Hódmezővásárhely ellen folytatjuk a szezont

NB III-as első keretünk jól kezdte a 2018-as esztendőt. Erős Károly csapata az elmúlt hétvégén győzelemmel zárt Vecsésen, így roppant bizakodva várhatja a soron következő, Hódmezővásárhelyi FC elleni hazai összecsapását. Vezetőedzőnk elmondása szerint jó erőben van a társaság, ha kissé nehezen is, de jó rajtot vettünk, így egyértelmű célunk nem lehet más, minthogy otthon tartsuk vasárnap a három bajnoki pontot.

Ellenfelünk jelenleg a tabella 14. helyét foglalja el. A HFC ugyan a Vecsést és a Mórahalmot megelőzi, azonban még így is kieső helyen áll, így a múlt hétvégi mérkőzéshez hasonlóan ismét egy olyan csapat ellen lépünk pályára, aki az életéért küzd.

Az őszi összecsapáson 1:1-es döntetlen született, ezzel azonban most alighanem egyik fél sem lenne elégedett. A HFC-nek és az FC Dabasnak is egyértelműen három pontra lenne szüksége, természetesen nekünk teljesen más szempontokat figyelembe véve. Papíron egyértelműen mi számítunk a mérkőzés esélyesének, a hazai pálya is mellettünk szól, azonban a vecsési mérkőzést alapul véve, ismételten komoly erőpróba előtt áll csapatunk.

Az időjárás sajnos nem kecsegtet túl sok jóval a hétvégére, ettől függetlenül reméljük, le tudják majd játszani a felek az összecsapást.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Hódmezővásárhelyi FC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.03.18. (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2018.03.16.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. március 16-18.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Elhalasztva
FC Dabas - Hódmezővásárhelyi FC
FC Dabas II
Elhalasztva
Maglódi TC - FC Dabas II
FC Dabas III
Szombat, 15:00
FC Dabas III - Táborfalva KSE
FC Dabas U19
Péntek, 10:00
Testvériség SE - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Péntek, 12:00
Testvériség SE - FC Dabas U17
FC Dabas U16 Leány
Elhalasztva
Jászberényi FC - FC Dabas U16
     

 
 
2018.03.16.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 19. forduló
 

Ezúttal Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2018.03.17. (szombat) 15:00
Pécsi MFC - Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske
A tavaszi szezon egyik legnagyobb rangadója. Mindkét csapat jó rajtot vett, jó formában vannak, mégis úgy érzem, a Tiszakécske mintha egy kicsit magabiztosabbnak tűnne. Lendületük és jó formájuk elég lehet arra, hogy elhozzanak egy pontot Pécsről. Tippem: 3-3

2018.03.17. (szombat) 15:00
Rákosmente KSK - Kozármisleny FC
Mindkét csapat csalódást okozott az előző fordulóban, igazából mindkettő megérdemelne egy hármast. ám egyik oldalon sincs senki, aki gólt rúgjon. Tippem: 0-0

2018.03.17. (szombat) 15:00
M-Foci Kft. Makó - Szekszárdi UFC
A Makó meglepetésre jól kezdte a tavaszi idényt és minden esélye megvan a bennmaradásra. A Szekszárdról egyelőre nem derült ki mit tud, valószínűleg a lendületben lévő Makót nem tudja megállítani. Tippem: 2-1

2018.03.17. (szombat) 15:00
Mórahalom VSE - Szentlőrinc SE
Kezd összeomlani a mórahalmi vár. égetően szükségük lenne pontokra. Nem lesz egyszerű a Dunaújvárosban bravúros döntetlen elérő Szentlőrinccel szemben. Tippem: 1-1

2018.03.17. (szombat) 17:00
Dunaújváros - Iváncsa KSE
Mezőföldi EL Classico. Láttam az Újváros szerdai mérkőzését. A szívem Dunaújváros felé húz, de azt kell mondanom, a szerdai teljesítmény kevés lesz a remek Iváncsával szemben. Tippem: 1-2

2018.03.18 (vasárnap) 15:00
FC Dabas - Hódmezővásárhelyi FC
Nehezen nyert a Dabas Vecsésen. Odahaza szeretne javítani, a makói vereség ellenére is vélhetően jó formában lévő vásárhelyiekkel szemben. Nem lesz egyszerű legyőzni őket. Tippem: 2-1

2018.03.18 (vasárnap) 15:00
SZEOL SC- Vecsési FC
A Szeged elmúlt fordulóbéli paksi győzelmével igazolta, hogy nem szabad leírni a dobogós helyekért való küzdelemben. Az egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő Vecsés legyőzése nem jelenthet problémát. Tippem: 2-0

2018.03.18 (vasárnap) 15:00
Budapest Honvéd-MFA II. - Paksi FC II.
Derekasan küzdött a Honvéd a Pécs ellen, de nem tudott pontot szerezni. Talán ez sikerülhet most az előző fordulóban csalódást okozó paksiakkal szemben. Tippem: 1-1

Teljes cikk
 
2018.03.15.
www.fcdabas.hu
UP
Utánpótlás eredmények
 
U15
FC Hatvan - FC Dabas U15
2:2 (1:2)
 
Gól:
- Gáspár Zs (1')
  2018.03.14 (szerda) - Gáspár Zs (35')
     
U14
FC Hatvan - FC Dabas U14
9:0 (2:0)
 
Gól:
-
  2018.03.14 (szerda)  
     

 
 
2018.03.14.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
A kölcsönkapott idő - Laczkó Milán Dabason újra felépítheti magát
 

Megújulni, erőre kapni, stabil formát hozni, kiteljesedni. Laczkó Milán persze nincs könnyű helyzetben, hiszen az elmúlt félévben hol játszott, hol nem - de inkább nem. Az NB II-es Szolnoki MÁV a télen kölcsönadta az NB III, Közép-csoportjában a 6. helyen telelő helyi alakulatnak.

"Bocsánat, hogy ilyet mondok, de az NB I rohadtul nincs messze, az egy jó fél szezon, az egy karnyújtás. Onnantól már >meleg<, át kell gondolni és értékelni, mennyi munkát tudok belefektetni, mert csak azt tudom majd kivenni belőle. Továbbra is teszem a dolgomat becsülettel, próbálok minél többet játszani. Lehet, ezt is ön mondta, hogy a tehetség előbb vagy utóbb utat tör magának, így ha továbbra is tudom hozni azt a szintet, ahol abbahagytam, akkor a külföldi lehetőség sem lesz elérhetetlen számomra."

A beszélőkéje olyan, akár a tehetsége: hatalmas. Az ősz még virágkorát élte, nem csimpaszkodott a télbe, amikor a fenti monológot hallatta. Laczkó Milánt nem csapta meg a mozdony füstje és még csak autóba sem vágta magát, de így is megjárta a hadak útját - gyalog, felfelé, lefelé, majd megint felfelé caplatva. Akinek kétszer is elszakadt a keresztszalagja, az persze ne rohanjon, csak lassan, türelmesen épülgessen. A Szolnoki MÁV-nál új családra lelt, de a lábnak, a léleknek időre volt szüksége a regenerálódáshoz. A nyár már a pályán találta, ám a még mindig csak 20 esztendős futballista az NB II-es csapatban az előző félév során mindössze egyszer lépett pályára - az 5. fordulóban, az MTK elleni hazai, 2-1-re elveszített bajnokin a 86. percben váltotta Pintér Norbertet -, amúgy meg nem tétlenkedett: tét nélkül edzett, játszott, küzdött, és persze a kispadon ült.

"Annál nincs is jobb dolog a világon, ha valaki azt csinálhatja, amit szeret, erről nem is kell többet mondani - merengett el Laczkó Milán a futballista-léten idestova fél esztendeje az egyik hétköznapi tréningje után. - Úgy fel tudtam magamat építeni, hogy újra egy NB II-es csapathoz tartozhatok, ahol szeretnek és nagyon jók a társak. Már csak a játékhiánnyal van egy kis probléma. Nem mondom, hogy kilógok a sorból, mert a csapattársaim is megerősítik, egyáltalán nincs így, kezdem visszanyerni a formámat, csak sok olyan dolog van, amit majd csupán a mérkőzéseken tudok visszanyerni, legyen az egy körömpassz vagy egy kényszerítő, mert ez edzésen nem nagyon jön elő, csak élesben. (.) Szeretném a hátralévő őszi fordulókat úgy letudni, hogy minél több játéklehetőséget kapjak. Aztán pedig a téli alapozás után - az úgynevezett fiatalszabályba még beférek, de elsősorban nem ezért akarok játszani, ez csak egy plusz hendikepp - a második félévet szeretném stabilan a kezdőben eltölteni, hogy ne legyen kérdés, amikor kiöregedtem a >fiatalszabályból<, hogy maradok-e az NB II-ben vagy sem."

Ma már tudjuk: nem maradt. Ha létezne a Volán SC, abban a társulatban tán több szerencsével járt volna, mert a ,,kötött pályás közlekedés" (Ceglédi Vasutas, Szolnoki MÁV) nem hozta meg a várt kitörést számára - legalábbis egyelőre. Az FC Dabas ugyanis fél évre csak kölcsönkapta a technikás labdarúgót, aki már 2018 telén is meg-megvillant az edzőmeccseken, fineszes megoldással szórakoztatva a didergő közönséget, netán góllal magára vonva a figyelmet. Olybá tűnik, ugyanaz a helyzet most vele, mint amikor nála van a labda - egyszerre minden a helyére került.

A fenti cikk ezen sorok írójától megjelent a Sportszelet 2018/3. lapszámában. Azóta az FC Dabas a Vecsési FC otthonában Takács Kornél 90. percben szerzett fejesgóljával 1-0-ra nyert, Laczkó Milán a második félidőben lépett pályára, a találkozó szünetében Kiss Viktort váltotta.

Teljes cikk
 
2018.03.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas (Futsal) - Kartal SE (1:3) *
 

Ledő László, az FC Dabas Futsal csapatának vezetőedzője a Kartal SE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" A hétfői napon a Kartal SE csapatát fogadtuk az OBO Arénában. Ismételten egy dobogóért küzdő csapat ellen játszottunk, akiktől ősszel csúfos vereséget szenvedtünk, így volt bennünk bizonyítási vágy, hogy  megszorítsuk az ellenfelünket.

Jól kezdtük a mérkőzést, zárt védekezésünkből kontrákat próbáltunk vezetni. Az egyik be is jött, megszereztük a vezetést is, sajnos a félidő előtt ellenfelünk egyenlített, így 1:1-el tértünk pihenőre. A második félidőbe mindkét csapat nagy erőfeszítéseket tett a gólszerzésre, de mindkét kapus nagyszerű napot fogott ki ezen az estén. A második játékrész közepén sajnos a Kartal csapata megszerezte a vezetést, így innentől futhattunk az eredmény után. Megpróbáltunk mindent ezek után, de sajnos csak helyzetekig jutottunk. A vége előtt még egy kontrából a kartali csapat tovább növelte az előnyét és így a 3 pontot is hazavihették.

Azt meg kell állapítani, hogy egyre jobban játsszuk ezt a játékot, ha egységesek és fegyelmezettek vagyunk. Az utolsó 5 fordulóban olyan csapatok ellen játszunk, ahol a győzelmet is szerezhetünk, amennyiben így játsszunk!  

Hajrá Dabas ! "

FC Dabas - Kartal SE 1:3 (1:1)
Gól: Ulicska Zs (11')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.03.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Futsal
 
Futsal
FC Dabas - Kartal SE
1:3 (1:1)
 
2018.03.12. (hétfő, 21:15)
Gól:
- Ulicska Zs (11')
  MLSZ Jegyzőkönyv  
  Eredmények / Tabella  
     

 
 
2018.03.12.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: FC Dabas Leány U16 - Ceglédi VSE (4:1) *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas U16-os leány csapatának vezetőedzője a Ceglédi VSE elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbiak értékelést közölte:

" Vasárnap hazai pályán kezdetét vette az U16 Leány bajnokság tavaszi szezonja. A Cegléd csapata jött hozzánk. Jó játékvezetés, jó ellenfél, hazai pálya, panaszra nem lehetett okunk, csak játszani kellett.

A keretünk kicsit megváltozott a tél folyamán. Szőke Réka csapatunk oszlopos tagja, középső védőnk, sajnos a Futsal7Vége sorozatban lesérült, ezért hat hétig hiányolnunk kell. Ellenben jött hozzánk négy új játékos, Mészáros Sára (védő), Makkay Vera (védő), Fajt Petra (védő), Becski Rita (középpályás/támadó), akik rögtön az első fordulóban be is tudtak mutatkozni. Hozzáteszem, nagyon jól szerepeltek a lányok, mi sem mutatja jobban, mint Becski Rita egyenlítő gólja. A mérkőzés 25. percében ellenfelünk megszerezte a vezetést, de Rita a 28. percben Gendur Gina tökéletes beadását góllal fejezte be. Döntetlennel fordultunk. A félidőben átbeszéltük, mi az amin változtatnunk kell, és a Lányok tartották is, csapatkapitányunk Horváth Vivien két góllal, míg Gendur Gina egy góllal járult hozzá a mérkőzés végleges eredményéhez, így  FC Dabas - Ceglédi VSE 4:1.

Szép eredmény hazai pályán, jól kezdtük a szezont, viszont teljesen azért ez nem tükrözi a játékunkat. Minimum 70-30 % volt a labdabirtoklás a javunkra, nagyon sokszor voltunk veszélyesek az ellenfél kapujára, de sajnos gólra váltani nem sikerült. Az erőnlétünkkel nincs gond, de a játékunkra és a befejezésekre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk.

Gratulálok Csajok! Hajrá Dabas! "

FC Dabas U16 - Ceglédi VSE 4:1 (1:1)
Gól: Becski R (28'), Horváth V E (45'), Gendúr G E (49'), Horváth V E (68')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.03.12.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. március 12-16.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas Futsal
Hétfő, 21:15
FC Dabas - Kartal SE
FC Dabas U15
Szerda, 16:00
FC Hatvan - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Szerda, 14:00
FC Hatvan - FC Dabas U14
FC Dabas U19
Péntek, 10:00
Testvériség SE - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Péntek, 12:00
Testvériség SE - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Péntek, 16:30
Szanda Focisuli SE - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Péntek, 14:30
Szanda Focisuli SE - FC Dabas U14
     

 
 
2018.03.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Vecsési FC - FC Dabas (0:1)
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a VecsésI elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Egy igen nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A Vecsésnek lényegében az életéért kell kűzdenie a tavasz folyamán, ennek megfelelően rendkívül jól megszervezte a védekezését, amit csak nagy nehézségek árán sikerült feltörnünk. A csapatom erejét azonban mutatja, hogy ez végül mégis sikerült. Igen bosszús lettem volna, ha nem sikerül begyűjtenünk a három pontot, mert játékban, labdabirtoklásban, erőben, helyzetek számát tekintve.tehát lényegében mindenben felülmúltuk a hazai csapatot. Egy jogos büntetőt vettek el tőlünk, 2-3 igen komoly gólszerzési lehetőségünk is volt, míg a Vecsés ugyan kontrákra rendezkedett be, lényegében egy helyzet kivételével veszélytelen volt a kapunkra. Cseréink remekül szálltak be, jelenlétükkel nagyot löktek a csapaton és végül éppen egy csere, Takács Kornél, aki lényegében a titkos fegyverünk nyerte meg számunkra a mérkőzést.

Nagyon jó az erőnlétünk, a labdabirtoklási arány is körülbelül 70-30% volt a javunkra, tehát úgy érzem mindenképpen megérdemeltük a győzelmet még úgy is, hogy nagyon kevésen múlt, hogy pontokat hagyjunk ott a Vecsés otthonában. Játékosaim maximálisan odatették magukat, így elégedett lehetek a látottakkal.

Ez a mérkőzés is bebizonyította, hogy az FC Dabassal a tavaszi szezonban is számolni kell. Remekül összeállt a keret és ami külön pozitívum, hogy van merítési lehetőségem, a padon is kivétel nélkül olyan emberek ülnek, akiket bármikor, akár kezdőként is számításba vehetek. Két hazai mérkőzés következik a Hódmezővásárhely és a Paks II ellen, ahol mindenképpen szeretnénk begyűjteni a maximálisan elérhető pontokat.  Ha ez sikerülne, akkor úgygondolom, a dobogó legalsó fokáért is harcba szállhatunk a tavasz folyamán. "

Vecsési FC - FC Dabas 0:1 (0:0)
Gól: - ill. Takács K (90')

MLSZ Adatbank

 
 
2018.03.12.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - REAC SI SE "B" (2:1) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a REAC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Nagyon erős ellenfelet vertünk meg. Hamar vezetést szerzett a szervezetten játszó REAC és benyomott a kapunk elé. Ilyenre még nem volt példa. Isztolyka Ádám bravúrjaira volt szükség, hogy meccsbe maradjunk. A 30. perctől kezdtünk magunkhoz térni. A félidő 0:1 oda. A szünetben cseréltünk kettőt és átbeszéltünk mindent. Jól jöttünk ki, hamar megfordítottuk a meccset Jáger Dávid két góljával. Innentől nagyon nagy meccset játszottunk, idő előtt el is dönthettük volna, de kihagytuk az adódó ziccert. Egy kiállítással emberelőnybe kerültünk, mégis beszorultunk. Hősiesen védekeztünk és végül megnyertük a rangadót!

Nagyon élvezetes, magas színvonalú meccset láthatott a közönség. Büszkék voltunk Tóth Feri kollégámmal. Szép munka volt! Bravó fiúk!

Megyünk tovább! Hajrá Dabas!

FC Dabas U19 - REAC SI SE "B" 2:1 (0:1)
Gól: Nagy-Jáger D (50'), Nagy-Jáger D (52')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.03.11.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11
 

Ledő László, az FC Dabas U11-es csapatának pályaedzője a hétvégi Megyei Kiemelt Bozsik Tornát követően az alábbi értékelést adta:

" Szombaton az U11-es csapatunk megkezdte tavaszi "Megyei Kiemelt Bozsik Torna" sorozatát. A Kelen SC adott otthont ennek a fordulónak. Ezen a délelőttön Dabasi Alközponti csapatunk nagyon jól helyt állt. Minden mérkőzésen harcosan, fegyelmezetten játszottak a gyerekek. Jó volt látni, hogy amit megbeszéltünk az első meccs előtt, azt visszakaptam a srácoktól. Természetesen voltak hibák, de mind a 4 mérkőzésen a saját játékunkat játszottuk és ebből 3 mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült. Az utolsó mérkőzésen már egy kicsit szétestünk, de ez volt már a negyedik mérkőzés, amit egymás után játszottunk. A helyzetkihasználással egy kicsit hadilábon álltunk, de ezen még javíthatunk.

A mai napon a sok jó teljesítmény közül kapusunk, Suhajda Máté kapta az oklevelet, amihez gratulálunk neki! GRATULÁLOK A CSAPATNAK A MAI TELJESÍTMÉNYHEZ!

Hajrá Dabas "

További képek

 
 
2018.03.11.
www.fcdabas.hu
UP
Utánpótlás eredmények
 
U19
FC Dabas U19 - REAC SI SE "B"
2:1 (0:1)
 
Gól:
- Nagy-Jáger D (50')
    - Nagy-Jáger D (52')
     
U17
FC Dabas U17 - REAC SI SE "B"
2:1 (0:1)
 
Gól:
- Farkas Cs (74')
    - Farkas J (92')
     
U14
FC Dabas U14 - BSE Palóc Farkasok
1:5 (1:4)
 
Gól:
- Kocsír K (36')
     
U16
FC Dabas U16 - Ceglédi VSE
4:1 (1:1)
Leány
Gól:
- Becski R (28')
    - Horváth V E (45')
    - Gendúr G E (49')
    - Horváth V E (68')
     

 
 
2018.03.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Viadukt SE-Biatorbágy (0:2)
 

A kiállítás ezúttal döntőnek bizonyult

Vasárnap délután lejátszotta idei harmadik tétmérkőzését a Kucsák István irányította FC Dabas II. Csepregi Richárd és Mundi Roland személyében az NB III-as keretből is érkezett erősítés, így bizakodva várhattuk a Biatorbágy elleni ütközetet.

Az összecsapás kétharmad részéig remekül tartottuk is magunkat, így a pontszerzés abszolút benne volt a mérkőzésbe. A 66. percben aztán hirtelen megváltozott minden. Kapusunk, Gestenbrein Gábor a kiállítás sorsára jutott és ezzel lényegében egy teljesen más mérkőzésbe csöppentünk. A vendégek ráadásul a vezetést is megszerezték, így a hajrára roppant nehéz helyzetbe kerültünk. Emberhátrányban kellett az eredmény után loholnunk, ami köztudottan nem túl kellemes és egyszerű dolog. A 75. percben aztán minden maradék remény is szertefoszlott, a Biatorbágy ugyanis megszerezte második találatát, ezzel pedig lényegében pontot tett a dabasi kirándulásának végére. A hátralevő bő 15 percben kétgólos hátrányunkat nem sikerült ledolgoznunk, így a múlt hétvégi, Taksony elleni összecsapáshoz hasonlóan ismét pont nélkül maradtunk.

A következő forulóban a középmezőny egyik oszlopos tagjának, a Maglódi TC-nek az otthonában látogatunk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.03.11 (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Viadukt SE-Biatorbágy 0:2 (0:0)

FC Dabas II: Gerstenbrein G - Kovács R, Lázár T, Cemmel P, Danyis A, Mundi R, Csepregi R, Gáspár T, Dabasi K, Zsolnai R, Varga B

Csere: Németh K, Kovacsik T, Fehér Á, Botlik G, Farkas R, Ubornyák J, Pribék T

Gól: - ill. Mogyorósi Z M (67'), D Haider (75')

Kiállítás: Gerstenbrein G (66') ill. -

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2018.03.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 18. Forduló - Elhalasztott mérkőzés
 
Szerda - 2018.04.04.
Szekszárdi UFC
-
Dunaújváros PASE
16:00
 
 
2018.03.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 18. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2018.03.11.
Paksi FC II
-
SZEOL SC
1 : 2
Hódmezővásárhelyi FC
-
Mórahalom VSE
2 : 0
Budapest-Honvéd MFA II
-
Pécsi MFC
1 : 2
 
 
2018.03.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Vecsési FC - FC Dabas (0:1) *
 

Csereként beálló házi gólkirályunk ismét döntött

Az időjárás kegyes volt az elmúlt napokban, így nem lehetett semmi akadálya, hogy NB III-as első csapatunk végre valahára lejátszhassa idei első tétmérkőzését. Erős Károly tanítványai a sereghajtó Vecsési FC otthonába látogattak. Papíron egyértelműen az FC Dabas számított az összecsapás esélyesének, azonban sejthető volt, hogy a kiesés elől menekülő Vecsési FC mindent meg fog tenni a pontszerzésért.

Félelmünk nem volt alaptalan, a hazaiak ugyanis (egészen a hajráig) rendkívül jól tartották magukat, a kapunkat ugyan nem tudták bevenni, azonban nekünk sem sikerült idő előtt lezárni a mérkőzést. A gól nélküli első játékrészt követően Erős Károly szépen lassan kihasználta három cserelehetőségét. A félidőben Laczkó Milánt, majd az 56. percben Takács Kornélt, végül a 79. percben Sándli Márkot is pályára küldte. A hármas frissítés ellenére a mérkőzés továbbra is gól nélkül haladt tovább a medrében.

A rendes játékidő leteltekor aztán megtört a jég és (mondhatni a legjobbkor, amikor már nem nagyon van lehetősége az ellenfélnek a válaszra) megszereztük a vezető és - mint utóbb kiderült - győztes találatunkat. Gólszerzőnk az a (szokásosan csereként pályára lépő) Takács Kornél volt, aki már nem először ment pontot vagy pontokat NB III-as csapatunk számára.

Összefoglalva tehát, egy végletekig kiélezett mérkőzésen, a papírformát végül igazolva, az utolsó pillanatokban szerzett győztes találattal sikerült bezsebelnünk a három pontot.

A tavaszi rajt tehát jól sikerült, reméljük ez a diadal megfelelő lökést ad majd a jövő hétvégi Hódmezővásárhely elleni hazai mérkőzésre. A papírforma akkor szintén a mi győzelmünket vetíti elő, azonban a Vecsés elleni ütközet is jól bizonyította, hogy nincs könnyű mérkőzés, bárki is legyen az ellenfél.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.03.10 (szombat, 14:30)
Helyszín: Vecsés

Vecsési FC - FC Dabas 0:1 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger Gy - Földes M, Makrai E, Eördögh L, Fritz A, Fitos L, Erős R, Sárközi N, Kiss V, Szkunc V, Dalibor C

Csere: Sebestyén I, Lázár T, Takács K, Mundi R, Sándli M, Laczkó M, Csepregi R

Gól: - ill. Takács K (90')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2018.03.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 18. Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2018.03.10.
Vecsési FC
-
FC Dabas
0 : 1
Szentlőrinc SE
-
Makó FC
1 : 2
Iváncsa KSE
-
Rákosmente KSK
3 : 0
Kozármisleny FC
-
Duna-Aszfalt TVSE
0 : 3
 
 
2018.03.09.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. március 10-12.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Szombat, 14:30
Vecsési FC - FC Dabas
FC Dabas II
Vasárnap, 14:30
FC Dabas II - Viadukt SE-Biatorbágy
FC Dabas U19
Szombat, 16:00
FC Dabas U19 - REAC SI SE "B"
FC Dabas U17
Szombat, 14:00
FC Dabas U17 - REAC SI SE "B"
FC Dabas U14
Szombat, 10:00
FC Dabas U14 - BSE Palóc Farkasok USE
FC Dabas U11
Szombat, 9:00
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U11 (Kelen)
FC Dabas U16 Leány
Vasárnap, 10:00
FC Dabas U16 - Ceglédi VSE
FC Dabas Futsal
Hétfő, 21:15
FC Dabas - Kartal SE
     

 
 
2018.03.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Vecsési FC - FC Dabas *
 

A sereghajtó Vecsés otthonába látogat NB III-as csapatunk

A kedvezőtlen időjárási és pályaviszonyok következtében a múlt hétvégére tervezett Paksi FC II elleni szezonrajt elmaradt, így a Vecsés elleni idegenbeli összecsapás lesz NB III-as csapatunk első idei tétmérkőzése.

A két csapat között jelenleg tíz helyezésnyi a differencia, amíg az FC Dabas az előkelő 6. pozícióból várja a tavaszi folytatást, addig a Vecsés az utolsó helyről próbál meg az életéért küzdve harcba szállni a bentmaradásért.

Az őszi mérkőzésen nagy meglepetésre 3:2 arányban a Vecsés diadalmaskodott Dabason, így most hétvégén mindenképpen van miért törlesztenie Erős Károly fiainak. A felkészülés vezetőedzőnk elmondása szerint jól sikerült, reméljük ez a pályán és az eredményekben is visszaköszön majd. Nagyon fontos a jó rajt, szeretnénk az élboly mögött megragadni, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a bravúrok mellett a papíron kötelező mérkőzéseken is begyűjtsük a három pontot.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Vecsési FC - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.03.10. (szombat, 14:30)
Helyszín: Vecsés

 
 
2018.03.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas II - Viadukt SE-Biatorbágy *
 

A Biatorbágy ellen folytatjuk a szezont

Kettes csapatunk eddigi tavaszi mérlege, egy győzelem és egy vereség. A Gödöllő elleni hazai diadalt követően a listavezető Taksony SE otthonában már sajnos borítékolható volt, hogy túl sok esélyünk nem lesz a pontszerzésre. Ez sajnos be is igazolódott, azonban most hétvégén ismét egy olyan összecsapás előtt állunk, ahol reális esélyünk nyílhat arra, hogy pontjaink számát gyarapíthassuk.

A tabella 7. helyén álló Viadukt SE-Biatorbágy érkezik majd vasárnap Dabasra. A két csapat között jelenleg 10 pont a differencia, így papíron most sem mi számítunk a mérkőzés favoritjának, azonban soros ellenfelünk azért (az eddigi eredményeket is figyelembe véve) közel sem az éllovas Taksony játékerejét képviseli.

Amennyiben lesznek extra teljesítmények a csapatban és az adódó lehetőségeket is jó százalékkal értékesíteni tudjuk, akkor a Gödöllőhöz hasonlóan a Biatorbágyot is két vállra fektethetjük. Égetően szükségünk van a minden egyes pontra, így nincs mese, minden idegszálunkkal a győzelemre kell összpontosítanunk.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas II - Viadukt SE-Biatorbágy

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.03.11. (vasárnap 14:30)
Helyszín: Dabas

 
 
2018.03.08.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 18. forduló
 

Ezúttal Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2018.03.10. (szombat) 14:30
Vecsési FC - FC Dabas
A Vecsésnek minden pontra szüksége lenne az életben maradáshoz, de a Dabas van annyira jó csapat, hogy ezt nem fogja hagyni. Tippem: 1-3

2018.03.10. (szombat) 14:30
Szentlőrinc SE - M-Foci Kft. Makó
Szentlőrincen egyik csapat sem mehet biztosra, a kiesés ellen küzdő Makó sem. Tippem: 2-0

2018.03.10. (szombat) 14:30 
Szekszárdi UFC - Dunaújváros
A listavezetőnek sosem volt könnyű dolga a Szekszárddal, de ha nagy terveket szövöget, győznie kell. Tippem: 1-2

2018.03.10. (szombat) 14:30 
Iváncsa KSE - Rákosmente KSK
Két szimpatikus csapat találkozója, a hazai pálya az Iváncsa mellett szól. Tippem: 3-1

2018.03.10. (szombat) 14:30 
Kozármisleny FC - Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske
Nem könnyű a hazai csapat sorsolása, hiszen egy hónapon belül fogadja a három éllovast. Tiszakécskén dúl az önbizalom és nem ez a meccs fogja ezt csökkenteni. Tippem: 1-3

2018.03.11. (vasárnap) 14:30
Paksi FC II. - SZEOL SC
A hazai pálya előnyét élvező Paksot az idegenben nem éppen acélerős Szeged nem fogja tudni meglepni. Tippem: 1-0

2018.03.11. (vasárnap) 14:30 
Hódmezővásárhelyi FC - Mórahalom VSE
Megyei rangadó, ahol mindkét csapat a győzelembe menekülne, de a meccs döntetlen lesz. Tippem: 1-1

2018.03.11. (vasárnap) 14:30 
Budapest Honvéd-MFA II. - Pécsi MFC
A Honvéd hozta az őszi idény végén a meccseit. A Pécset láttam játszani az ősszel, akkor engem meggyőztek. Ha nem is könnyen, de nyerni fogja a mérkőzést. Tippem: 0-2

Teljes cikk
 
2018.03.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Maglódi TC - FC Dabas (Futsal) 11:3
 

Ledő László, az FC Dabas Futsal csapatának vezetőedzője a Maglódi TC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"A keddi napon a Maglód TC vendégei voltunk Futsal bajnoki mérkőzésen.  Sajnos foghíjasan érkeztünk a mérkőzésre, mert sérültjeink is voltak és munkahelyi el foglaltság miatt is hiányoztak páran.

A bajnokság egyik esélyeséhez látogattunk. Az első félidőben a csapat jól játszott és ez az eredményen is meglátszott. A félidőre 2:1-es minimális hátránnyal mentünk pihenni. A második játékrészben is jól küzdött a csapat, de sajnos 6:3-as állásnál a helyzeteink kimaradtak, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. Az utólsó percekre elfáradt a társaság, így a szoros eredményből sajnos egy nagyarányú vereség lett (11:3).

Mégis azt ell kell mondanom, hogy ha így játszottunk volna egy két bajnokin, akkor előrébb is állhatnánk a tabellán. Hétfőn Kartal csapatát fogadjuk és megpróbáljuk a őket megszorítani.

Hajrá Dabas ! "

Maglódi TC - FC Dabas 11:3 (2:1)
Gól: Fodor G (19'), Ubornyák J (22'), Bálint Z (29')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2018.03.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
HAJRÁ ÁDI!
 

Szép gesztusnak lehettek szemtanui azok a futball szimpatizánsok, akik kedden este a helyszínen tekintették meg a Maglódi TC - FC Dabas Futsal bajnoki mérkőzést.

A Futsal berkekben igen ismert Mates Team csapata (akik az idei évben Maglódi TC néven indultak a bajnokságban) egy dedikált "MATES" mezzel lepte meg az FC Dabas ifjú hősét, a mérkőzésre kilátogató Duhaj Ádámot.

Le a kalappal a maglódi csapat előtt!

Hajrá Dabas! Hajrá Ádi!

 
 
2018.03.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Eredmények: Futsal
 
Futsal
Maglódi TC - FC Dabas
11:3 (2:1)
 
2018.03.06. (kedd, 21:30)
Gól:
- Fodor G (19')
  MLSZ Jegyzőkönyv - Ubornyák J (22')
  Eredmények / Tabella - Bálint Z (29')
     

 
 
2018.03.07.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna (U16 Leány)
 

Korosztály: U16 Leány

Rendező: FC Dabas Sportegyesület
Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2018. február 25. (vasárnap)

Végeredmény - U16 Leány
1.
FC Dabas
2.
Jánoshalma Soroksár
3.
Cegléd
4.
Vasas Kubala Akadémia
5.
Pilis

Díjazottak:
-
legjobb kapus: Németh Karina (Cegléd)
-
legjobb mezőnyjátékos: Joó Réka (Jánoshalma Soroksár)
-
gólkirály: Horváth Vivien (FC Dabas)
-
legjobb HAZAI játékos: Ország Zsófia


További képek

 
 
2018.03.07.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna (U13)
 

Korosztály: U13

Rendező: FC Dabas Sportegyesület
Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2018. február 24. (szombat)

Végeredmény - U13
1.
FK Vinogradar
2.
BVSC Zugló
3.
Pereg
4.
Kakucs
5.
FC Dabas
6.
Kakucs
7.
Cegléd

Díjazottak:
-
legjobb kapus: Farkas Márk (FK Vinogradar)
-
legjobb mezőnyjátékos: Vojnic Denisz (FK Vinogradar)
-
gólkirály: Rafai Dániel (FK Vinogradar)
-
legjobb HAZAI játékos: Farkas Bálint


További képek

 
 
2018.03.07.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna (U9)
 

Korosztály: U9

Rendező: FC Dabas Sportegyesület
Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2018. március 4. (vasárnap)

Végeredmény - U9
1.
FTC
2.
Soroksár
3.
Kecskemét
4.
Pereg
5.
FC Dabas II
6.
Újhartyán
7.
Nagykáta
8.
FC Dabas I
9.
Szalkszentmárton
10.
Pilis

Díjazottak:
-
legjobb kapus: Daróczi Szabolcs (Soroksár)
-
legjobb mezőnyjátékos: Molnár Milán (FTC)
-
gólkirály: Mikus Márkó (Újhartyán)
-
legjobb HAZAI játékos: Csernák Róbert


További képek

 
 
2018.03.06.
www.nemzetisport.hu
UP
Tizenegyszer élesztették újra, az álma, hogy újra focizzon
 

Simizz, apu! - miután magához tért, ez volt az első mondata a tizenegyszer újraélesztett tizenhat éves dabasi futballistának, Duhaj Ádámnak, aki otthon gyógyul, és egyszer talán újra pályára léphet.

"Ami a fiammal történt, valóságos csoda. Az elmúlt években átéltem megannyi tragédiát, és a fájdalom hatására elveszítettem a hitemet. Pedig valamiben hinni kell, a sorsban, az Istenben, mert a dolgok nem történnek véletlenül. Ebben most már egészen biztos vagyok. Ahhoz, hogy Ádám túlélje azt a szörnyűséget, az események már-már hihetetlen láncolata kellett. Százszor, ezerszer végiggondoltam mindezt, sírtam, szenvedtem, kétségbeestem, de az első pillanattól kezdve hittem. Hittem abban, hogy nem kell eltemetnem a gyermekemet."

Erzsébet asszony elhallgatott, s kinézett a takaros, ízlésesen berendezett dabasi ház ablakán. Odakint megenyhült az idő, a tél támadását már nem az unalomig ismételt tábornok, hanem legfeljebb egy főtörzsőrmester vezette. Egyik pillanatról a másikra megszűnt a szibériai hideg, és az ember a plusz egy fokot már-már mediterrán hangulatban élte meg - a kabátot panyókára vetve, hajadonfőtt fütyörészve-sétálgatva az utcán.

Azon a napon, január 25-én még nagyon hideg volt.

Azon a napon semmi sem jelezte, hogy minden megváltozik.

Csütörtök volt, s Ádám az iskolából hazaérkezve megebédelt, majd délután pihent, felöltözött, jobbról-balról megpuszilta az édesanyját, s azt mondta, a meccs után siet haza. A Dabas U19-es csapata - amelynek tizenhat esztendősen is alapjátékosa, egyik legjobb csatára - Kakucson lépett pályára, a megye III-ban szereplő felnőttgárda ellen. A dabasi gyerekek a nehéz talajon is nagy kedvvel futballoztak, s magabiztosan vezettek. Ádám már két gólt szerzett, amikor a meccs hajrájában belőtte a harmadikat is. Csapata 9-3-ra vezetett. Nagyjából két perc volt hátra, s Ádám lábát feltörte a vadonatúj futballcipő. A csukát egy nappal korábban kapta egy barátjától, s mindjárt három góllal avatta fel. Fájt a lába, odaszaladt a kispadhoz, és azt mondta az edzőjének, inkább lejönne. Ám jött az ukáz, hogy bírja ki ezt a rövid időt. Nem sokkal később mégis lesétált a pályáról, majd összeesett.

Annyi tragédiát átélhettünk már a futball világában, itthon és külföldön. Sokkoló képeket láthattunk, ahogy életerős fiatalemberek rogynak a zöld gyepre élettelenül, ahogy küzdenek az életükért a pálya közepén, s olyankor mindig arra gondol mindenki, miként lehetséges, hogy azok, akiket rendszeresen, tüzetesen vizsgálnak ilyen-olyan műszerekkel a legkorszerűbb klinikákon, kórházakban, egyszer csak a mennyországba szerződnek. Duhaj Ádám tizenhat esztendős fiatalember nem előzmények nélkül lett rosszul. Korábban többször is vizsgálták a szívét, Szegeden, Balatonfüreden, a budapesti Haller utcai klinikán, ahol négy napig feküdt, és nem volt olyan műszer, amelyet ne aggattak volna rá. Ausztriában egyszer egy teremtornán elájult, és az is előfordult, hogy lekéredzkedett a pályáról, mert úgymond nehézlégzése volt, csak kapkodta a levegőt, és már egy porcikája sem kívánta a futást.

Mégis futballozott.

"Persze hogy féltettük, de az orvosok újra és újra megnyugtattak, nincs baja sem a szívének, sem más szervének, még jót is tesz neki a mozgás, a sport. Ott álltam a nézőtéren, amikor Ausztriában hirtelen összeesett. Persze hogy orvostól orvosig mászkáltam vele. Olvasom a híreket, látom, hallom a tragédiákat, vigyázni akartam a fiamra. Megóvni őt mindentől. Ádám viszonylag türelemmel viselte a kivizsgálásokat, a négynapos bennfekvést a Haller utcában, a balatonfüredi egészségügyi teszteket. Hittünk az orvosoknak, és hittünk benne, hogy velünk nem történhet semmi rossz."

Erzsébet határozott, csinos asszony, halkan ejtette ki a szavakat, közben fogta a fia kezét. Ádám szótlanul hallgatta az anyját, az arcán nem látszott semmiféle érzelem. Olyan volt, mintha csak fájdalmas foghúzásról beszélgetnénk, vagy magas lázzal járó nátháról. De a látszólagos nyugalom, a szenvtelen arckifejezés nem véletlen: a tizenhat esztendős ifjú nem emlékszik semmire a szörnyűségekből. Még arra sem, hogy a csütörtöki meccs előtti napon, szerdán vadonatúj futballcipőt ajándékozott neki a barátja. Az agya egyszerűen törölte a rossz emlékeket. Kérdés, hogy végleg vagy csak időlegesen. Még foszlányok sem maradtak a kakucsi találkozóból, a három góljáról és arról, ahogy - talán már a rosszulléttől, a számára ismeretlen, furcsa állapottól vezérelve - lesétál a keményre fagyott hepehupás pályáról.

Tizenegyszer élesztették újra.

"Ott voltam a kakucsi pályán, és láttam a meccs első félidejét. A fiam, elfogultság nélkül mondhatom, jól játszott, és feltűnt, hogy milyen agilisan, harcosan veti bele magát a küzdelembe, talán jobban is, mint máskor. Aztán a szünetben eljöttem, mert én is játszom a dabasi öregfiúkcsapatban. Sohasem felejtem el, a pályagondnok jött oda hozzám, s mondta, hogy a gyerek rosszul lett, induljak Kakucsra. Abban a pillanatban tudtam, hogy nagy a baj, autóval villámgyorsan odaértem, s azt láttam, hogy a fiam fekszik a kapu mögött, körülötte emberek, három, négy, öt, hat ember, a pályán döbbenten, némán állnak a csapattársak, és az egész annyira szürreális volt, hogy először fel sem fogtam, mit látok. Odamentem a gyerekemhez, élettelenül feküdt a hideg talajon, hol a kezét, hol a lábát fogtam, s közben hallottam a szavakat, a hol kétségbeesett, hol reménykedő mondatokat. Arra pontosan emlékszem, hogy jóval később a mentőben azt mondta nekem valaki, >Látja, apuka, ez az ön fiának a szívverése. Dobog. Érti? És ez most a legfontosabb.< Akkor már ott volt a feleségem is, én hívtam fel, hogy jöjjön, mert baj van Ádámmal. Aztán mentünk a mentő után, majd álltunk a fővárosi kórház folyosóján összekapaszkodva, és arra vártunk, hogy felébredjünk, hogy ez csak egy álom, ez csak egy rémálom."

Róbert, az apa újra átélt mindent.

Ahogy beszélt, szinte látta maga előtt, ahogy kezek nyúlnak a fia felé, a kiszolgáltatott gyermeke megmentéséért.

Élet és halál, kéz a kézben. Huszonhárom napig tartott Ádám legnagyobb csatája. Ezalatt (miután még a mentőben, sőt a kórházban is újra kellett éleszteni...) előbb stabilizálták az állapotát, majd műszívet kapott, később pedig egy rendkívül komplikált operációval mentették meg, és adtak neki még egy esélyt az életre. Közben altatásban tartották, a szülei szinte végig ott voltak az ágya mellett, s látták, hallották, ahogy Ádám álmában felsír, félrebeszél. Amikor magához tért, az volt az első mondata: "Simizz, apu...!"

"Amióta hazahoztuk a gyerekünket, itthon pihen, egyelőre még nem mehet iskolába, de a csapathoz az edzésre már kiment, hogy megnézze a srácokat. Egy hónap múlva visszük kontrollvizsgálatra, amelyen eldől, hogy mennyire terhelhető a szíve, a szervezete. Már szobakerékpározik, nagyokat sétál, és néha passzolgat a kertben az apjával. Futballozni szeretne, s ha így lesz, ha engedik neki, boldogok leszünk."

S ha nem center lesz vagy balszélső, hanem átlagember, mi már akkor is győztesnek tartjuk őt.

Mert az a legfontosabb, hogy velünk van, hogy velünk maradt...

Teljes cikk
 
2018.03.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Örkény SE (5:1) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a hétvégi Örkény SE elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" Szombaton elindult a tavaszi szezon, azonban mivel mi szabadnaposak voltunk, így edzőmeccsen fogadtuk a megye 2-ben szereplő Örkény csapatát. Sajnos nálunk is sok hiányzó volt ezen a napon, így az U19-es csapatból is kaptak páran lehetőséget.

A mérkőzésen nagyon egységes csapat benyomását keltettük. A fiatalok nagyon gyorsan beilleszkedtek a csapatba és a játék ritmusát is felvették. Az első perctől azt játszottuk, amit megbeszéltünk az öltözőben. Egy szép találattal szereztünk vezetést a 15. perc környékén. A védekezésünk is magabiztos volt és a kialakított helyzeteinket most ki is használtuk. A félidőben már 4:0 volt az eredmény a javunkra.  A második játékrészben folytattuk a játékunkat és még tovább tudtuk növelni az előnyünket. Az utolsó 15 percben kicsit szétszakadt a csapat, így ellenfelünk szépíteni tudott. A helyzeteink megvoltak a második félidőben is, de sajnos azok rendre kimaradtak.

A mérkőzésen jó volt látni, hogy felszabadultan és fegyelmezetten játszottunk.  Gratulálok a csapatnak és a fiataloknak is, mert azt lehet látni, hogy tavasszal, ha kellenek akkor tudnak segíteni nekünk! "

FC Dabas III - Örkény SE 5:1 (4:0)
Gól: Bálint M (2), Bálint G, Fodor G, Pasztyerik F

 
 
2018.03.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas III - Örkény SE (5:1)
 

Magabiztos győzelem az Örkény ellen

Szombat délelőtt lejátszotta soron következő felkészülési mérkőzését hármas csapatunk. Ledő Lászlóék a Megye II. osztályban szereplő Örkény SE-t fogadták. Csapatunk az U19-es fiatalokkal kiegészülve remek napot fogott ki, amit a végeredmény abszolút tükröz is. Az első játékrészben szerzett négy gól következtében jelentős előny birtokában kezdhettük meg a második játékrészt. A folytatásban már kicsit visszavettek a srácok ennek, pedig az 1:1-es második félidő lett a hozománya. Az 5:1-es végeredmény azonban így is szép és becsülendő.

A bajnoki küzdelmeket március 17-én folytatjuk, első tavaszi ellenfelünk a Táborfalva csapata lesz.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2018.03.03. (szombat)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Örkény SE 5:1 (4:0)
Gól: Bálint M (2), Bálint G, Fodor G, Pasztyerik F

További képek

 
 
2018.03.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Taksony SE - FC Dabas II (2:0) *
 

Beigazolódott a papírforma

Szombat délután a listavezető Taksony SE ellen idegenben lépett pályára kettes csapatunk. Kucsák Isván legénysége ugyan győzelemmel kezdte a tavaszi szezont, ezen a mérkőzésen azonban finoman fogalmazva sem mi számítottunk a mérkőzés esélyesének.

A télies időjárás következtében az összecsapás helyszíne ezúttal nem a taksony füves centerpálya volt, hanem Dunaharaszti és természetesen műfüves borításon estek egymásnak a felek. Az első fél órában egész jól sikerült tartanunk magunkat, a 33. percben azonban a hazai csapat megszerezte a vezetést (1:0) és innentől fogva már igen komoly kihívás elé nézhettünk. A listavezető azért ezzel a minimálisan megszerzett előnyével még nem dőlhetett hátra és mivel nem sikerül rövid időn belül újabb találatot elérnie, ezért lényegében a mérkőzés végéig nyílt volt az összecsapás. Sajnos a 78. percben aztán megszerezték második találatukat (2:0), amivel egyben pontot is tettek a találgatások végére.

A bajnoki cím legfőbb városmányosától tehát végül nem sikerült pontot rabolnunk, azonban nem érdemes csüggedni, előre kell tekinteni és a jövő hétvégi Biatorbágy elleni mérkőzésre kell összpontosítani. Ott már ismét reális esélyünk lehet, hogy újfent ponttal vagy pontokkal gyarapítsuk gyűjteményünket.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.03.03 (szombat, 15:00)
Helyszín: Dunaharaszti

Taksony SE - FC Dabas II 2:0 (1:0)

FC Dabas II: Gerstenbrein G - Kovács R, Botlik G, Cemmel P, Danyis A, Danyis J, Laczkó M, Fehér Á, Gáspár T, Dabasi K, Varga B

Csere: Németh K, Ubornyák J, Farkas R, Lázár T, Pribék T, Farkas K

Gól: Patály J (33'), Vörös D (78') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2018.03.03.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U7 *
 

Rendező: FC Dabas Sportegyesület

Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2018. március 04. (vasárnap)
A torna tervezett időtartama: 9:00-11:30

Csoportbeosztás / Lebonyolítási rend

Korosztály: U7

-
játékidő: 1x12perc

Csoportbeosztás - U7

1.
FC Dabas I
2.
FC Dabas II
3.
FTC I
4.
FTC II
5.
Gödöllő I
6.
Gödöllő II
7.
Kakucs
8.
Nagykáta
9.
Pereg
10.
Pilis Fehér
11.
Pilis Fekete
12.
Újhartyán

a képre kattintva teljes méretben is megtekintheti

 
 
2018.03.03.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U9 *
 

Rendező: FC Dabas Sportegyesület

Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2018. március 04. (vasárnap)
A torna tervezett időtartama: 11:30-18:00

Csoportbeosztás / Lebonyolítási rend

Korosztály: U9

-
játékidő: 1x12perc

Csoportbeosztás - U9

A
csoport:
-
FC Dabas I
-
Pereg
-
Soroksár
-
Szalkszentmárton
-
Újhartyán
B
csoport:
-
FC Dabas II
-
FTC
-
Nagykáta
-
Pilis
-
UFC Kecskemét

a képre kattintva teljes méretben is megtekintheti

 
 
2018.03.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
IDŐPONTVÁLTOZÁS - NB III
 

A kedvezőtlen időjárási viszonyok következtében a vasárnap délutánra tervezett FC DABAS - PAKSI FC II bajnoki mérkőzés el lett elhalasztva. Az NB III-as összecsapást előreláthatólag március 21-én (szerdán) 15 órától játsszák majd le a felek.

Mérkőzés: FC Dabas - Paksi FC II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Új időpont: 2018.03.21. (szerda, 15:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2018.03.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 17. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2018.03.04.
SZEOL SC
-
Budapest-Honvéd MFA II
14:30
FC Dabas
-
Paksi FC II
elh.
 
 
2018.03.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 17. Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2018.03.03.
Duna-Aszfalt TVSE
-
Iváncsa KSE
14:30
Rákosmente KSK
-
Szekszárdi UFC
14:30
Makó FC
-
Hódmezővásárhelyi FC
14:30
Mórahalom VSE
-
Vecsési FC
14:30
Kozármisleny FC
-
Pécsi MFC
14:30
Dunaújváros PASE
-
Szentlőrinc SE
17:00
 
 
2018.03.02.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Programtervezet: 2018. március 03-06.
 
csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas NB III
Vasárnap, 14:30
FC Dabas - Paksi FC II
FC Dabas II
Szombat, 15:00
Taksony SE - FC Dabas II
FC Dabas III
Szombat, 13:00
FC Dabas III - Örkény
FC Dabas U15
Vasárnap, 12:00
Szanda Focisuli - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Vasárnap, 10:00
Szanda Focisuli - FC Dabas U14
FC Dabas U9
Vasárnap
FC Dabas Téli Teremtorna U9 - OBO
FC Dabas U7
Vasárnap
FC Dabas Téli Teremtorna U7 - OBO
FC Dabas Futsal
Kedd, 21:30
Maglódi TC - FC Dabas
     

 
 
2018.03.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Paksi FC II *
 

A Paks II ellen folytatjuk az NB III-as pontvadászatot

Végre valahára elérkezett az, amit november vége óta várunk...folytatódik az NB III-as bajnoki szezon. Erős Károly csapata két új igazolással erősített a tél folyamán, játékosaink becsülettel elvégezték a betervezett munkát, így szakvezetőnk állítása szerint nyugodt szívvel és egyben bizakodva várhatjuk az idei első tétmérkőzésünket.

Első ellenfelünk a NB I-ben szereplő Paksi FC második csapata lesz. Az őszi mérkőzést sajnos 2:1 arányban elveszítettük. Különösen fájó volt az az összecsapás, mivel a hazaiak a győztes gólt a 92. percben juttatták a kapunkba. A sikeres szezonrajt mellett tehát a vereségért való visszavágás is jelentősen ösztönözheti majd játékosainkat. A dolgunk azonban közel sem lesz egyszerű, a Paks II teljesítményét ugyanis rendszerint az első keretből visszajátszók minősége és mennyisége jelentősen befolyásolja. Az őszi mérkőzésen elég, ha csak Verpecz István, Nikházi Márk vagy Vági András nevét említjük meg. Erős Károly elmondása szerint azonban ettől függetleníteni kell magunkat, csak a saját játékunkra kell koncentrálnunk és akkor egyszerűen nem lehet gond.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Paksi FC II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.03.02. (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas

 
 
2018.03.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Taksony SE - FC Dabas II *
 

Az éllovas otthonába látogatunk

Kettes csapatunk remekül kezdte a tavaszi szezont. Kucsák István csapata hazai pályán 2:1 arányú győzelmet aratott a Gödöllő SK ellen, ezzel pedig egyből két helyezést javított a táblázaton elfoglalt 14. pozícióján, valamint jelentős hátrányát szinte minimálisra csökkentette a középmezőny második felének csapataival szemben.

A hétvégi fordulóban azonban már egy teljesen más mérkőzés elébe nézünk. Ellenfelünk az a Taksony SE lesz, aki jelenleg a Megye I. osztály listavezetője, előnye 8 pont a Pilis / Dabas-Gyón páros előtt, tehát minden jel szerint az aranyérem elsőszámú esélyese. NB III-as első keretünk egyébiránt a felkészülés során találkozott a Taksonnyal és hazai pályán, 2:0 arányú győzelmet aratott. Első csapatunk azonban köztudottan jelentősebb játékerőt képvisel, így már most kijelenthető, roppant nehéz mérkőzés elébe néznek Danyis Attiláék. A Gödöllő elleni győzelemből és a télen befektetett munkából kell kiindulnunk és akkor egy kis odafigyeléssel és szerencsével még akár az egy pont megszerzése sem lehet hiú ábránd.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Taksony SE - FC Dabas II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2018.03.03. (szombat, 15:00)
Helyszín: Taksony

 
 
2018.03.01.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 17. forduló
 

Ezúttal Falusi Zoltán  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2018.03.03. (szombat) 14:30
Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske - Iváncsa KSE
Az első rangadó a két újonc randevúja Tiszakécskén. Mindkét csapat parádés őszt tudhat maga mögött. A Kécske nyert ugyan ősszel Iváncsán, de nem követheti el azt a hibát, hogy lebecsüli ellenfelét. Az Iváncsa meglepte a Pécset is idegenben, kis szerencsével ponttal térhet haza ezúttal is, ám a felkészülési mérkőzésekből ítélve, úgy tűnik a Kécske jelenleg jobb formában van. Tippem: 3-2

2018.03.03. (szombat) 14:30
Rákosmente KSK - Szekszárdi UFC
Két középcsapat, ha a Szekszárd nem akar az alsóházba leszakadni, illene pontot szereznie. Tippem: 1-1

2018.03.03. (szombat) 14:30
M-Foci Kft. Makó - Hódmezővásárhelyi FC
Az életéért küzd mindkét csapat, a bajnokság ezen szakaszában minden pont életet is menthet, de a mérkőzésnek nem lesz győztese. Tippem: 1-1

2018.03.03. (szombat) 14:30 
Mórahalom VSE - Vecsési FC
Alsóházi rangadó. A Vecsés esetleges veresége esetén egyre reménytelenebb helyzetbe sodródhat, míg a hazaiak egy győzelem esetén kicsit megkapaszkodhatnak. Így is lesz.Tippem: 2-0

2018.03.03. (szombat) 14:30
Kozármisleny FC - Pécsi MFC
A bajnokság előtt a Pécset jósolták a legtutibb befutónak, ám jelenleg csak a harmadik. Ha feljebb akar lépni, nem engedhet meg magának most egy bakit. Tippem: 0-2

2018.03.03. (szombat) 17:00
Dunaújváros - Szentlőrinc SE
A Dunaújváros bajnoki címre tör, és ha ott folytatja ahol ősszel abbahagyta, akkor nem lehet gond. Örömhír Dunaújvárosban, hogy Dobos Áron felépült! Tippem: 3-0

2018.03.04. (vasárnap) 14:30
FC Dabas - Paksi FC II.
Középcsapatok randevúja. A Dabas képes otthon bravúrokra (lásd: Dunaújváros, Tiszakécske), de képes hatalmas hibákra is (Vecsés). Kérdés most melyik arcát mutatja. A Paks idegenben rapszodikus.Tippem: 2-1

2018.03.04. (vasárnap) 14:30
SZEOL SC - Budapest Honvéd-MFA II.
A Szeged még nem mondott le a dobogós helyezésekről, ám kevés gólt szerez. A Honvéd nem lehet büszke a jelenlegi 12. helyére. Nem most fognak javítani. Tippem: 1-0

Teljes cikk