FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2017.09.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Kozármisleny FC - FC Dabas (0:2) *
 

Megszereztük első idegenbeli győzelmünket

NB III-as első keretünk négy veretlenül megvívott bajnoki mérkőzést követően a 7. helyezett Kozármisleny otthonába látogatott. Csapatunk teljesítménye az utóbbi időszakban javuló tendenciát mutat, egyre jobb formában vannak játékosaink és ez most már az eredményekben és a táblázaton elfoglalt helyezéseken is visszaköszön.

Remekül kezdtük az összecsapást, mivel már a 8. percben megszereztük a vezetést. Első találatunkat Mundi Roland szerezte büntetőből (0:1). Jó fél óra gólcsendet követően a 36. percben Szűcs László is megrezgette a hazaiak hálóját (0:2), így két gólos előnnyel vonulhattunk a szünetre. A folytatásban már csak a megszerzett előny megtartására kellett törekednünk. Erős Károly csapata frissítése és további stabilizálása érdekében szépen lassan kihasználta cserelehetőségeit. Előbb Takács Kornél, majd Fitos László, végül Filyó Gábor lépett pályára. Ellenfelünk a 76. percben kettős cserét hajtott végre, azonban szerencsére ez sem hozta meg számukra a kívánt eredményt. A hátralevő időben több találat már nem született, így újabb három ponttal gazdagodott NB III-as csapatunk.

Győzelmünknek köszönhetően három helyezést előrelépve a 7. pozícióból várhatjuk a vasárnapi mérkőzések alakulását. Nagyot fordult a világ csapatunkkal, négy fordulóval ezelőtt még sereghajtóként szerénykedtünk, most pedig már mindössze négy pont távolságra vagyunk a dobogó legalsó fokától. Reméljük, nem adják alább a fiúk a következő fordulókban sem és akkor a nehéz bajnoki kezdetet követően egy szép őszi szezont zárhat első csapatunk.

A következő fordulóban a 2. helyezett Duna-Aszfalt Tiszakécske látogat majd Dabasra. Remek erőfelmérő lesz, ahol kiderülhet, valóban a dobogó közelben lenne-e a helye Erős Károly legénységének.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.30 (szombat, 16:00)
Helyszín: Kozármisleny

Kozármisleny FC - FC Dabas 0:2 (0:2)

FC Dabas: Sebestyén I - Földes M, Makrai E, Eördögh L, Fritz A, Sándli M Szűcs L, , Sárközi N, Mundi R (Fitos L - 68'), Kiss V ( Takács K - 63'), C Dalibor (Filyó G - 83')

Csere: Scheilinger Gy, Kiss D, Fitos L, Csordás S, Takács K, Filyó G

Gól: - ill. Mundi R (8'), Szűcs L (36')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2017.09.30
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Hernád SE - FC Dabas III (2:2) *
 

Döntetlen a Hernád ellen

Hármas csapatunk öt győztes mérkőzéssel, listavezetőként látogatott a mindössze egy győzelemmel a 12. helyen szerénykedő Hernád otthonába. A mérkőzés esélyeséhez méltóan a 39. percben Fehér Attila révén megszereztük a vezetést, így előnnyel vonulhattunk a félidei pihenőre (0:1). A második játékrész azonban horrorisztikusan kezdődött, mivel a Hernád a 46. és az 50. percben is bevette kapunkat (2:1), így máris egy másik mérkőzésen találhattuk magunkat. Szaladhattunk az eredmény után, amire nem nagyon számítottunk az összecsapást megelőzőleg. Szerencsére Tihany Dániel góljának köszönhetően hamar visszakapaszkodtunk a mérkőzésbe (2:2), így még bő húsz percünk maradt a győztes találat bevitelére. A hátralevő időben azonban nem sikerült harmadik gólunkat megszerezni, így végül pontosztozkodásra került sor.

Először botlott hármas csapatunk, veretlenségi sorozatunk azonban immáron hat mérkőzésesre duzzadt, így különösebb probléma továbbra sincs, leszámítva azt, hogy a Nagykőrös II egy pontra megközelített minket a tabellán.

A következő fordulóban az 5. hely közelében tanyázó Ceglédbercelt fogadjuk, akik ellen nem lehet más célunk, mint az újabb győzelem megszerzése.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.30 (szombat, 15:00)

Hernád SE - FC Dabas III 2:2 (0:1)

FC Dabas III: Volenszki G - Bálint G, Szabados K, Balogh T, Fehér A, Pasztyerik F, Zelovics A, Mráz I, Pribék T, Fodor G, Tihany D

Csere: Ledő L, Gogolák J, Györgyövics I, Kucsák I, Palásti D, Pajor D, Rutterschmid K

Gól: Fehér S (46'), Mönich Z (50') ill. Fehér A (39'), Tihany D (67')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.09.29.
kozarmislenyfc.hu
FELNŐTT
Kozármisleny: "A Dabas szakította meg hazai pályás veretlenségünket"
 

Kozármisleny FC - FC Dabas 0-2 (0-2)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés
Kozármisleny, 300 néző
Vezette: Szommer A. (Illés T., Tinnyei Zs.)

Kozármisleny FC: Ivancsics - Kiss D., Lantos, Racskó, Müllerlei - Tóth M. (Hleba 76.), Horvát G. (Menyhei 76.) - Városi, Grabarics (Németh Á. 46.), Márkvárt - Udvardi
Vezetőedző: Kovács Zoltán

FC Dabas: Sebestyén - Földes, Eördögh, Makrai, Fritz - Sárközi, Szűcs - Sándli, Mundi (Fitos 68.), Kiss V. (Takács K. 65.) - Crkvenjakov (Filyó 83.)
Vezetőedző: Kerekes Barna

Gólszerzők: Mundi 8. (11-esből), Szűcs 36. percben.

Sárga lap: Szűcs L. 64., Crkvenjakov 76. percben.

PERCRŐL-PERCRE:

A 3. percben Udvardi 10 méterről, fordulatból lőtt kapu fölé.

A 8. percben Racskó buktatta Kiss Viktort, amiért a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Mundi a bal alsó sarokba rúgta. 0-1.

A 21. percben Udvardi ígéretes helyzetben lépett ki, de jól érkezett kapujából Sebestyén, így nem tudott lőni, végül középre passzolt labdáját Tóth M. lőtte kapura, de blokkolták a védők.

A 22. percben Kiss D. jobb oldali beadását Grabarics fejelte kapu mellé.

A bekapott gól után csapatunk jobban aktivizálta magát és közel járt az egyenlítéshez is.

A 27. percben Szűcs szabadrúgása kapu mellé szállt.

A 28. percben Udvardi ugratta ki Városit, akinek lövése alig ment kapu mellé.

A 36. percben Szűcs 19 méterről elvégzett szabadrúgásába Ivancsics ujjheggyel még beleért, de a labda a hálóba került. 0-2.

A 40. percben Kiss V. ment el a jobb szélen, középre adott labdáját Sárközi találta el rosszul.

A 42. percben Müllerlei beadása veszélyesen szállt el az ellenfél kapuja előtt.

A 46. percben Szűcs kapura lövését fogta Ivancsics.

Nem kezdődött jól a találkozó csapatunk számára, már a mérkőzés elején hátrányba kerültünk. A gól felrázta a csapatot és jellemzően a Dabas térfelén folyt a játék, benne volt e levegőben az egyenlítés. A második bekapott góllal nehézzé vált a helyzetünk, de bizakodtunk, hogy a második félidőben még javítani tudunk.

Az 50. percben Horvát G. 19 méterről bal lábbal lőtt kapura, de a vendég hálóőr a helyén volt.

Az 53. percben Szűcs szabadrúgása szállt a jobb kapufa mellé.

Az 56. percben középről a kaputól 19 méterre Városi végezhetett el szabadrúgást, ami a sorfalon megpattanva szögletre vágódott.

A 64. percben Udvardi gólhelyzetbe került, igaz kicsit hosszan vette át a labdát, de a lesen lévő és onnan visszalépő Németh Á. előtte előle a labdát, ami ugyan a hálóba került, de az asszisztens jelzett a játékvezető pedig érvénytelenítette a találatot.

A 66. percben Szűcs szabadrúgását Eördög fejelte kapu mellé, a kontratámadás végén Városi lövése ment a Dabas kapuja mellé.

A 71. percben Fritz szerzett labdát, Sándlival kettő az egyben indultak meg kapura, végül Sándli lövését Ivancsics bravúrosan védte.

A 72. percben Sárközi beadását Takács fordulatból lőtte a rövid alsóba, Ivancsics újabb bravúrt bemutatva hárított.

A 78. percben Németh Á. nagyszerű labdát kapott a bal szélen, a kapu felé vezette és középre passzolt Márkvárthoz, aki előbb a kapusba, majd az oldalhálóba lőtt.

A 83. percben Sárközi próbálkozását védte Ivancsics.

A 85. percben Márkvárt beívelését Udvardi vette le és lőtte a hálóba, de az asszisztens jelzése alapján les miatt érvénytelenítette Szommer sporttárs.

A 87. percben Németh Á. beadását Udvardi kapu mellé fejelte.

A 89. percben Sárközi szerzett labdát, három csel után kapura lőtt, de Ivancsics védett.

Egészen másképp is alakulhatott volna a találkozó, ha nincs a korán bekapott 11-es gól. Mezőnyjáték alapján két azonos képességű és erejű csapat összecsapását láthattuk, de nagy különbség volt, hogy a vendégek sokkal jobban sáfárkodtak a helyzeteikkel és ennek köszönhetően elvitték a 3 pontot.

Kovács Zoltán: Sajnos egy nyerhető meccset veszítettünk el. Bosszantó, hogy sok gyenge teljesítmény volt ma a csapatban. Elképzelhető, hogy az volt a vereségünk oka, hogy a két bajnoki győzelem és a sikeresnek nevezhető kupamérkőzés után elhittük, hogy jó csapat vagyunk. Ha egy játékos vagy egy csapat elhiszi, hogy jó, az ilyen problémát is okozhat. A korán bekapott gól a Dabasnak kedvezett, vissza tudtak állni és kontrajátékra rendezkedtek be. Voltak lehetőségeink 1-0-nál is, amikor úgy tűnt, hogy kiegyenlítünk, de sajnos egy szabadrúgásból tovább növelte előnyét a vendég csapat. Innentől kezdve pedig futottunk az eredmény után. A második félidőben úgy mentünk ki a pályára, hogy hittünk a fordításban, ehhez meg is voltak a lehetőségeink, de ezek kimaradtak. Fájó a vereség, most következik a SZEOL - Honvéd II.  - Paks II. sorozat, ami nem lesz könnyű, de megpróbálunk bravúrokat bemutatni.

Teljes cikk
 
2017.09.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 8. Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2017.09.30.
Rákosmente KSK
-
M-Foci Kft
1 : 0
Duna-Aszfalt TVSE
-
Mórahalom VSE
3 : 3
Kozármisleny FC
-
FC Dabas
0 : 2
Iváncsa KSE
-
SZEOL SC
1 : 0
Dunaújváros PASE
-
Pécsi MFC
2 : 3
 
 
2017.09.29.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2017. szeptember 30-október 03.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi és jövő hét eleji menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Szombat, 16:00
Kozármisleny FC - FC Dabas
FC Dabas II
Vasárnap, 10:30
FC Dabas II - Fémalk-Dunavarsány
FC Dabas III
Szombat, 15:00
Hernád SE - FC Dabas III
FC Dabas Öregfiúk
Hétfő, 18:00
FC Dabas - Albertirsa SE
FC Dabas Futsal
Kedd, 21:15
FC Dabas - Mogyoród FC
FC Dabas U19
Vasárnap, 14:00
Gödöllői SK - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Vasárnap, 12:00
Gödöllői SK - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Szombat, 13:00
Somoskőújfalu SE - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Szombat, 11:00
Somoskőújfalu SE - FC Dabas U14
FC Dabas U9
Szombat, 9:30
Bozsik Fesztivál U9 - Dabas
FC Dabas U7
Szombat, 9:30
Bozsik Fesztivál U7 - Dabas
FC Dabas Leány
Vasárnap, 10:00
FC Dabas U16 - Dorogi FC
 
 
2017.09.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Kozármisleny FC - FC Dabas *
 

Győzelemért utazunk

NB III-as csapatunk úgy fest, végre magára talált, a befektetett kemény munka kezd beérni és végre eredménnyel párosulni. Remekül teljesít Erős Károly csapata az elmúlt időszakban, így teljesen egyértelmű, hogy a Kozármisleny elleni idegenbeli mérkőzésen sem feltartott kezekkel lépnek majd pályára NB III-as játékosaink.

A Kozármisleny jelenleg a tabella 7. helyét foglalja el, tehát három pozícióval előttünk áll, azonban egy esetleges FC Dabas győzelemmel máris fordul a kocka, ugyanis mindössze egy pont a differencia a két alakulat között. Ellenfelünk a legutóbbi két mérkőzését megnyerte, azonban mi sem panaszkodhatunk a formánkra, mivel immáron négy mérkőzés óta veretlenek vagyunk és közben a Magyar Kupában is továbbléptünk.

Az előzmények tükrében az, hogy a három pont melyik csapathoz kerül, szinte megjósolhatatlan, azonban bízva csapatunk remek, felszálló ágba lévő formájában, reméljük nekünk sikerül jobban kijönni a szombat délutáni ütközetből.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Kozármisleny FC - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.30. (szombat, 16:00)
Helyszín: Kozármisleny

 
 
2017.09.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas II - Fémalk-Dunavarsány
 

A Dunavarsány a következő ellenfelünk

Kettes csapatunk továbbra is küzd, hogy végre kilábaljon ebből az immáron hat mérkőzés óta tartó pocsék szériából. Ezúttal a bajnokság 6. helyén álló Fémalk-Dunavarsány látogat Dabasra.

Csapatunk utóbbi hetekben nyújtott teljesítményére most kár lenne részletesen kitérnünk, azonban azt mindenképpen meg kell említenünk, hogy ismét roppant nehéz összecsapás vár ránk, ellenfelünk ugyanis remek formában van. A Dunavarsány a legutóbbi három mérkőzését ugyanis magabiztosan megnyerte (Sülysáp 4:1, Tököl 3:1, Nagykőrös 5:0) és minden bizonnyal Dabasra is a három pont megszerzésének reményébe utaznak. Kucsák István legénysége ugyanakkor igen nehéz napokat, heteket él át, de előbb utóbb meg kell törnie a jégnek és újfent pontot vagy pontokat kell szereznünk, amivel végre ismét elindulhatunk felfelé a tabellán.

Az összecsapás az előzetesen tervezett 15 órához képest korábban, délelőtt 10:30-as kezdéssel kerül lebonyolításra.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas II - Fémalk-Dunavarsány

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.10.01. (vasárnap, 10:30)
Helyszín: Dabas

 
 
2017.09.29.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 8. forduló
 

Ezúttal Szécsi József  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2017.09.30. (szombat) 16:00
Rákosmente KSK - M-Foci Kft. Makó
Egyik csapat sincs jó formában, hiszen az elmúlt három fordulóban egyaránt vereséget szenvedtek. A játékoskeret erősségét összevetve valamivel nagyobb esélyt látok a hazai győzelemre. Tippem: 2-1

2017.09.30. (szombat) 16:00 
Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske - Mórahalom VSE
Egyértelműen a Kécske a meccs favoritja. Minden bizonnyal remekül szórakoznak majd, akik ott lehetnek a mérkőzésen. Tippem: 3-0

2017.09.30. (szombat) 16:00 
Kozármisleny FC - FC Dabas
Az elmúlt hetekben már mindkét együttesnek javult az eredményessége. A Misleny legyőzte a Makót és a Mórahalmot, míg a Dabas nem talált legyőzőre az elmúlt négy bajnokiján. Komoly esélyt látok a döntetlenre. Tippem: 1-1

2017.09.30. (szombat) 16:00 
Iváncsa KSE - SZEOL SC
Fontos kiemelni, hogy a szegediek eddigi sikerei jórészt a csapat kitűnő védőmunkájának köszönhetők. Eddig mindösszesen csak három gólt kaptak, ez messze a legkevesebb az egész Nb3-as mezőnyben. Ennek ellenére úgy vélem, hogy meglepetés születik majd. Tippem: 1-0

2017.09.30. (szombat) 18:00
Dunaújváros - Pécsi MFC
Játékerejét tekintve mindkét csapat kiemelkedik a mezőnyből. Döntetlent, vagy döntetlenközeli eredményt várok. Tippem: 1-1

2017.10.01. (vasárnap) 15:00
Szekszárdi UFC - Budapest Honvéd-MFA II.
A hazaiak vannak olyan erősek, hogy szerezzenek egy pontot, amennyiben nem lesz sok visszajátszó a Honvédnál. Tippem: 1-1

2017.10.01. (vasárnap) 15:00
Szentlőrinc SE - Paksi FC II.
A paksiak általában idegenben is esélyesek a győzelemre, de ne felejtsük el, hogy a Szentlőrinc legutóbbi hazai meccsén a SZEOL-t is le tudta győzni. Abszolút háromesélyesnek érzem ezt a találkozót, a mérleg nyelve valamelyest a paksiak felé billen. Tippem: 1-2

2017.10.01. (vasárnap) 15:00
Hódmezővásárhelyi FC - Vecsési FC
Arra számítok, hogy új edzője irányításával megszerzi szezonbéli első győzelmét a Hódmezővásárhely. Tippem: 2-0

Teljes cikk
 
2017.09.28.
www.fcdabas.hu
KLUB
A szerelőbeton is kiöntésre került
 

Az épület külső burkolásának elkészültét követően a csarnok belső munkálataival folytatták a szakemberek a kivitelezést. A tömörített földrétegre szigetelő fóliát terítettek, majd ahogy a képeken is jól látható, elkezdődött az aljzat szerelőbetonnal való kiöntése. Az FC Dabas legújabb nagyszabású beruházása tehát gőzerővel halad a cél felé, ami mindenképpen jó hír a város és a klub sportbarátainak számára...

(A képek 2017. szeptember 21. és 27-i állapotot tükrözik)

További képek

Eddigi munkálatok

 

 

 

 

 
 
2017.09.27.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 2.évfolyam, 11.szám

 
 
2017.09.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Kincsem Lovas Park II - FC Dabas (5:3) *
 

Ledő László, az FC Dabas Futsal csapatának vezetőedzője a Kincsem Lovas Park II elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Hétfő este Tápiószentmártonba látogattunk a Kincsem Lovas Park II csapatához. Ellenfelünkről annyit, hogy jelentős Futsal múltja van. A mérkőzésünk előtt az első csapatuk NB II-es bajnokit játszott. 

A mérkőzésről annyit írnék, hogy igaz, kevesebben voltunk mint előző héten, de stabilabbak voltunk védekezésben. Megpróbáltunk kontrákra játszani. Ellenfelünk a 15. percig nem is találta az ellenszert a védekezésünkre. A félidő utolsó perceiben felpörögtek, két megingásunkat kihasználták és elhúztak 2:0 arányban.  Szerencsére Fodor Gergő találataival  két percen belül 2:2-re módosult az eredmény. Sajnos egy szerencsés góllal ellenfelünk ismét vezetést szerzett, így a pihenőre 3:2-vel mentünk be. A második félidőben pörgős jó iramú mérkőzés volt, a helyzeteit jobban kihasználó csapat győzött. Folytatás jövő hét kedden az OBO Arénában.

Hajrá Dabas!  "

Kincsem Lovas Park II - FC Dabas 5:3 (3:2)
Gól: Fehér (17'), Fodor G (18'), Fehér A (37')

MLSZ Adatbank

Sorsolás / Tabella / Góllövő lista

 
 
2017.09.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Kakucs KSE (6:4) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a Kakucs elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Szombaton Kakucs csapatát láttuk vendégül az ÉKÜ pályáján. Ezen a mérkőzésen egy olyan ellenfél ellen játszottunk, akik jelen pillanatban törik a futballt, de harcosak és mindent bevetnek a jó eredmény érdekében.

A mérkőzés első 30 percében az történt, amit mi szerettünk volna. Gyors gól a 2. percben, a 15. percben egy szemfüles gól 40 méterről, majd két szép akció gól. És ekkor elhittük, hogy minden szép és jó. Félidő vége előtt szépítettek a vendégek és volt még lehetőségük is. Úgy gondoltam a szünetben átbeszéltük, hogy ez így, ahogy az utolsó 15 percben játszottunk nem lesz jó. Sajnos a második félidőben nagy nyomást helyezett ránk az ellenfelünk, jelentősbírói segédlettel. Kaptak egy tizenegyest, amit be is rúgtak és egy les góllal elég közel jöttek hozzánk. A 60. percben 4:3 ide. Ebben a bajnokságban ilyen szituációba nem voltunk még, de a srácok megmutatták, hogy ők is tudnak küzdeni! Két kontrából 6:3-ra növeltük az eredményt. Sajnos mi nemhogy a hazai pályát nem élveztük, ha nem olyan érzésünk van, mintha idegenben játszanánk, de nem folytatom, mert saját magunknak köszönhetjük ezt a helyzetet.

Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből, mert akik a dobogóért harcolnak, azok ellen ilyen mérkőzések várnak majd ránk. Ezen a mérkőzésen pozitívumként emelném ki, hogy harcoltunk egymásért és a győzelemért! Folytatás szombaton, Hernádon.

Hajrá Dabas!  "

FC Dabas III - Kakucs KSE 6:4 (4:1)
Gól: Pribék T (2'), Mráz I (15'), Tihany D (36'), Pribék T (38'), Pribék T (67'), Tihany D (76')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.09.26.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U14 *
 

Kovacsik Tibor, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője csapatának elmúlt 4 bajnoki mérkőzését az alábbiak szerint értékelte:

" FC Dabas - Szanda Focisuli SE (5:2)

Az első bajnoki mérkőzésünkön jól szerepeltünk! Sikerült 5 szép gólt rúgnunk és a sok jó teljesítmény közül is kiemelkedett Farkas Bálint játéka!

BSE Palóc Farkasok - FC Dabas (4:0)

Nagyon rossz első félidőt produkáltunk, két gólt odaajándékoztunk az ellenfélnek. A mérkőzés vége 4:0 lett, de még is pozitívan értékelem az összecsapást a meccs második fele miatt. Két érvényes gólt szereztünk labdaszerzés után, amit sajnos nem adtak meg. Úgy gondolom, a második félidőben helyenként domináltunk és az utolsó passzainkra koncentrálva egy szoros eredmény alakulhatott volna ki.

FC Dabas - FC Hatvan (0:9)

Sok gólt kaptunk egy olyan találkozón, ahol az ellenfél 11 hasonló képességű játékosokból állva végig irányította a meccset.

Gödöllői SK - FC Dabas (7:0)

Sajnos három meccse gólképtelenek vagyunk és felőröl az ellenfelek mezőnyfölénye minket. Azt azonban tudom, hogy ennél jobb játékosaim vannak, mint amit az eredmények mutatnak. Ilyen meccseken is célokat kell kitűznünk magunk elé és "nyertesként" kell lejönnünk a pályáról a fejlődésünk érdekében.

Hajrá Dabas! "

 
 
2017.09.26.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 - Bozsik Megyei Kiemelt Torna (Soroksár) *
 

Ledő László, az FC Dabas U11-es korosztályának edzője a szombaton Soroksáron megrendezésre került Megyei Kiemelt Bozsik Tornát követően az alábbi értékelést adta:

" Vasárnap az U11-es csapat egyik fele kiegészülve az alközponti válogatott edzéséről behívott három Kakucs és Újhartyán játékossal, Soroksáron volt a Kiemelt Bozsikon vettek részt.

A srácok ezen a délelőttön sokkal fegyelmezettebben és koncentráltan játszottak. A megbeszélt játékrendszert részben viszontláttam a csapattól, de sajnos nagyon sok munka van még hátra. Mire gondolok: gyorsabb és pontosabb játék, gyorsabb döntések a játékszituációkban és nagyon sok edzés, ha lehet, együtt mert azt lehet látni, hogy ez nem Alközponti Bozsik szint.

Sajnos azt is el kell mondani, hogy a mi rombusz két forgató játék rendszerünket senki nem alkalmazza, így ez védekezésnél nagyon sok problémát okozott nekünk.

A csapatról: pozitívum hogy a fiúk meg akarták valósítani, amit megbeszéltünk a mérkőzések elején. Ez mindenképpen pozitívum. A rendezés nagyon jó volt, folytatás Dabason két hét múlva.

Hajrá Dabas! "

További képek

 
 
2017.09.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Iváncsa KSE (3:1) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője az Iváncsa elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Már az első félidőben is jó felfogásban játszottunk, mégsem lehettünk elégedettek, mivel a 45. percben egy szép támadás végeztével megszerezte az Iváncsa vezetést. A szünetben bíztattam a  fiúkat, hogy ugyanígy tegyék tovább a dolgukat, éreztem, hogy megvan bennünk a futball. A folytatásban két perc alatt sikerült fordítanunk, majd a végén még egy találattal végképp bebiztosítottuk a győzelmünket.

Úgy érzem, fizikálisan sikerült felőrölnünk ellenfelünket, jó helyeken szereztünk labdákat, sokat birtokoltuk a játékszert, voltak kimondottan jó periódusaink. Csapatom erejét tükrözi, hogy egy gólos hátrányból sikerül felállnunk és végül magabiztos győzelmet aratnunk. Idegenben kellene már bravúrt végrehajtanunk és akkor végre valóban oda kerülhetnénk a tabellán is, ahova véleményem szerint ez a játékoskeret való. "

FC Dabas - Iváncsa KSE 3:1 (0:1)
Gól: Mundi R (63'), Földes M (65'), Sárközi N (79') ill. Balogh L (45')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.09.25.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U15 *
 

Riesz Péter, az FC Dabas U15-ös csapatának vezetőedzője csapatának elmúlt három bajnoki mérkőzésén nyújtott teljesítményét az alábbiak szerint értékelte:

" Szándékosan nem írtam beszámolót az utóbbi fordulókról mert kíváncsi voltam, hogy egy jó egy kevésbé jó és egy nagyon erős csapat ellen mire vagyunk képesek. Nem szerettem volna hozsannázni a csapatot győzelmeink után addig amíg nem találkozunk a bajnokság egyik esélyese ellen.

BSE Palóc Farkasok - FC Dabas (1:2)

Erős masszív csapattal találtuk szembe magunkat. Szépen és tudatosan fociztak valamint a hazai pálya is nekik kedvezett. Ennek ellenére sikerült a játék minden elemében föléjük kerekedni és egy értékes, magabiztos győzelmet arattunk. Figyelmeztető jel, hogy erőben azért elfogytunk az utolsó 10 percre, bár az is igaz, hogy létszámban nagyon kevesen vagyunk. Edzéseken kicsit többet fogunk az erőre fókuszálni nem háttérbe szorítva a játékot.

FC Dabas - FC Hatvan(9:1)

Főlényes és magabiztos sikert arattunk a hevesiek ellen. Sajnos az első félidőben rengeteg százas ziccert hibáztunk el, amit az ellenfél nem tudott kihasználni. Szinte minden támadásukat megfojtottuk. A második félidőben pedig parádézott csapatunk és szép, magabiztos sikert arattunk.

Gödöllői SK - FC Dabas (1:1)

Kíváncsi voltam, mire leszünk képesek egy nálunk erősebb (létszámban jóval előttünk járó) csapat ellen. Lüktető és izgalmas mérkőzést játszottunk, ahol rászolgáltunk az egy pontra! Az első félidőben enyhe mezőnyfölényben focizott Gödöllő csapata, de komoly ziccert nem tudtak kialakítani. Okosan és nagyon szervezetten védekeztünk és próbáltunk kontrákra berendezkedni. Mezőnyben a labdajáratást csak kevésszer tudtuk végrehajtani a pressz miatt, így inkább engedtük őket, hagy hozzák a labdát. Nekünk muszáj volt az erőnkkel is spórolni, mert kell a végjátékban az erő. Második félidőben fokozta a nyomást Gödöllő csapata és teljesen átvette a meccs irányítását és ez már helyzetekben is megmutatkozott. Ráadásul a félidő elején sérülés miatt cserélnem kellet. A kényszerű csere nem törte meg csapatunkat és még inkább akarták a sikert. Ami jött is! Gáspár Zsombor egy erőszakos labdaszerzés után megszerezte a vezetést csapatunknak. A kérdés az volt, tudjuk-e lassítani a játékot vagy bedarálnak minket. A szívünk és az eszünk a helyén volt, tudtuk lassítani a játékot bár az ellenfél mezőnyfölényét nem tudtuk kiegyenlíteni. Sajnos a végjátékra elfogytunk és egyenlített az ellenfél. A végére még kaptunk egy buta piros lapot, még inkább nehezítve a jövőnket. Így is nagyon szép, értékes siker a döntetlen. Nagyon büszke vagyok Rátok fiúk! És még valami. Lefújás után történt valami amit én még nem láttam focipályán. Egészen megdöbbentő és érdekes szituáció alakult ki a nézőtéren. De ezt az élményt megtartom magamnak és a helyszínen szurkoló embereknek.

Hajrá Dabas! "

 
 
2017.09.25.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - KISE (2:3) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a KISE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" A szokásos forgatókönyv ismét. Már vakon megmondom, hogy hogyan fog alakulni a 90 percünk. Zárjuk le annyival, hogy 2:1-re fordítottunk 0:1-es hátrányból, s az utolsó percben kikaptunk 3:2-re.

Elsőnek magamban keresem a hibát. Mi lehet az oka, hogy az utolsó 15 percben rendre visszaesik a teljesítményünk, ahol ellenfelünk egy megnyert meccset tud megfordítani vagy egalizálni. Edzünk heti négyet. Vagy túledzettek vagyunk, vagy aluledzettek. A jelek az utóbbira utalnak. A felkészülési programunkban az összes edzőmeccsen a 20 fölötti létszám miatt csak félidőztek a játékosaink, hogy mindenki szerepet kapjon. Talán az első hiba itt volt a részemről, csak az utolsó meccsen kapták meg a kezdő játékosok a 90 percnyi terhelést. Az edzés időtartama a buszok közlekedése miatt 17:00-tól 18:20-ig tart, amely 80 percnyi intervallum, normális intenzitásnál lóg 10 perc. Természetesen ezek csak feltételezések, de következtethetőek. Tegyük fel, hogy ehhez nincs köze, akkor viszont mentális, motivációs problémáink vannak, ahol nem tudjuk kezelni a kialakult helyzetet a normális mederben.

A következő héten az edzésprogramot megpróbálom e tényezők figyelembe vételével kialakítani. A szakmai oldalát tekintve, a védelemből kihozott labdákat a középpálya rossz arányban tudja felvenni úgy, hogy abból támadást tudjunk építeni. Amikor ez sikerül, egyből ziccer alakul ki a támadóink előtt, amelynek csak a töredékét tudjuk értékesíteni.

A másik óriási problémánk ez, a helyzetkihasználás. Míg ellenfelünk Újhartyánból rúgott három gólt, (bár ehhez az is kellett, hogy egyik kapusunk sem állt a rendelkezésünkre betegség miatt, így Mihály Lajos védett), addig nekünk nem megy az ötösről sem olyan százalékban, amellyel biztos 3 pontot tudunk szerezni. Az egy-egy elleni párharcoknál mutatott agresszivitás, taktikai faultok szinte minden posztunkon hiányos tulajdonság, amelyet tudatosan alkalmaznunk kellene, gyengék vagyunk benne, fejlesztésre szorul. A három belső középpályásunk futómennyisége, agilitása kevésnek bizonyul, amely a mozgatórugója lenne a csapatunknak, ez látszik tökéletesen a 75. perctől.

Sajnos hiába vagyunk nagy létszámban, minőségben nem tudunk jobbra váltani. Sok esetben cserélek négyet, de érzem, hogy kellene még kettő, de azokra a posztokra nehéz. Rengeteg védőnk van, de az igazi építő, kreatív az kevés a tengelyben. Próbálunk a játékrendszeren belül felállási formát válltani a kritikus időszakra, hátha stabilabbak maradunk.

Négy meccsen vagyunk túl, ahol nem játszottunk alárendelt szerepet egyiken sem, viszont hiányzik az a plusz, ami átlendít minket a győzelem felé. A meccs után megbeszéltem a srácaimmal, hogy mindenki ír három sort a mérkőzésről, hogy Ők hogy látják a meccsek alakulását, kíváncsi vagyok, hogy mernek e megnyílni és beszélni a hiányosságokról. Kétszer utazunk idegenbe Gödöllő, Somos, majd jön a Mezőkövesd, szépen úszunk szembe az árral, remélhetőleg végre egyszer megtörik a jég.

Hajrá FC Dabas! "

FC Dabas U17 - KISE 2:3 (1:1)
Gól: Lukasik D P (20'), Lukasik D P (54')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2017.09.25.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - KISE (3:0) *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a KISE elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Hétvégén a KISE látogatott Dabasra. Furcsa héten vagyunk túl a srácokkal. Kíváncsi voltam a mutatott játékra. Hat hiányzóval vágtunk neki a meccsnek. Már a 2. és 9. percben gólt szereztünk, jó fejjel mentünk bele a meccsbe. Külön öröm, hogy a két támadóm szerezte a góljainkat. Sajnos hajlamosak vagyunk beleülni a meccseinkbe, ami sajnos keményebb ellenfelek ellen megfogja bosszulni magát. Örülök a harmadik gólunknak is, amit Anti szerzett. Annak viszont nem örültem, hogy a ziccereket nem rúgjuk be és nagyon sokszor futunk lesre. Erre oda kell figyelnünk.

Hétvégén a listavezetőhöz látogatunk Gödöllőre. Négyszer edzünk a héten, remélem, hogy tudunk is annyiszor. Nem is kérdés, hogy a három pontért megyünk!

Hajrá Dabas, Hajrá U19! "

FC Dabas U19 - KISE 3:0 (2:0)
Gól: Duhaj A (2'), Mata P (9'), Márton A V (72')

MLSZ Jegyzőkönyv

Osztályzatok (T.G.): Isztolyka (0) - Horváth D (7), Jurászik (7), Horváth (8), László (6) - Kőszegi (7), Riesz (7), Radácsi (7), Fodor (7) - Mata (8), Duhaj (8) Csere: Márton (8), Balogh (0), Nyerges (8)

 
 
2017.09.24.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U19
FC Dabas U19 - KISE
3:0 (2:0)
 
Gól:
- Duhaj A (2')
    - Mata P (9')
    - Márton A V (72')
     
U17
FC Dabas U17 - KISE
2:3 (1:1)
 
Gól:
- Lukasik D P (20')
    - Lukasik D P (54')
     
U15
Gödöllői SK - FC Dabas U15
1:1 (0:0)
 
Gól:
- Gáspár Zs (57')
     
U14
Gödöllői SK - FC Dabas U14
7:0 (4:0)
 
Gól:
-
     
Leány
Ceglédi VSE - FC Dabas U16
1:9 (1:4)
 
Gól:
- Horváth Vivien (16')
    - Horváth Vivien (30')
    - Ország Zsófia (36')
    - Gendur Gina (37')
    - Horváth Vivien (48')
    - Horváth Vivien (64')
    - Horváth Vivien (66')
    - Horváth Vivien (69')
    - Gendur Gina (78')
     

 
 
2017.09.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 7. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2017.09.24.
Paksi FC II
-
Hódmezővásárhelyi FC
2 : 1
Budapest Honvéd-MFA II
-
Szentlőrinc SE
2 : 1
SZEOL SC
-
Szekszárdi UFC
1 : 0
 
 
2017.09.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Iváncsa KSE (3:1) *
 

Megszereztük második győzelmünket

NB III-as első csapatunk a két héttel ezelőtti Szentlőrinc ellen hazai győzelmet követően ismét otthon tartotta a három bajnoki pontot. Az utóbbi hetekben remek formát mutató Iváncsa KSE látogatott Dabasra és minden bizonnyal a sorozatban elérhető negyedik győzelmére készült. A veretlenségi széria azonban számukra itt véget ért, mivel 3:1-es győzelmet aratottunk felettük.

Úgy fest, kezd magára találni NB III-as csapatunk. A bajnokságban négy mérkőzés óta veretlenek vagyunk, emellett a Magyar Kupában is továbbléptünk és várhatjuk a NB I-es Videoton FC októberi dabasi vendégjátékát.

A mérkőzésre térve, sajnos a kupameccshez hasonlóan most is hátrányból kellett felállnunk és megfordítanunk az eredményt. Ellenfelünk a 45. percben szerezte meg a vezetést (0:1), így Erős Károlynak ismét rendet kellett tennie a fejekben a szünetben. A második játékrészben azonban nem volt pardon. Előbb a 63. percben Mundi Roland révén büntetőből kiegyenlítettünk (1:1), majd két perccel később Földes Milán góljával előnybe kerültünk (2:1), végül a 79. percben Sárközi Norbert találatával végérvényesen eldöntöttük a három pont sorsát (3:1).

Újabb győzelmünknek köszönhetően már a középmezőny tagjai vagyunk, célunk pedig nem lehet más, mint ezt a remek szériát tovább folytatva a közvetlen élmezőny mögé kerülni pár fordulón belül.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.23 (szombat, 16:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Iváncsa KSE 3:1 (0:1)

FC Dabas: Sebestyén I - Földes M, Makrai E, Eördögh L, Fritz A, Sándli M (Fitos L - 70'), Erős R (Szűcs L - 88'), Sárközi N, Mundi R, Kiss V (Takács K - 56'), C Dalibor

Csere: Scheilinger Gy, Szűcs L, Fitos L, Csordás S, Takács K

Gól: Mundi R (63'), Földes M (65'), Sárközi N (79') ill. Balogh L (45')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2017.09.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Dabas-Gyón FC - FC Dabas II (3:1) *
 

A városi rangadón sem sikerült pontot szereznünk

Az FC Dabas II szombaton délután az Dabas-Gyón FC otthonába látogatott. Kucsák István csapatának támadó szekciójában Zsolnai Róbert mellett ismét helyet kapott Varga Balázs is, aki még az 1. fordulóban a Gödöllői SK ellen jutott a kiállítás sorsára.

A Dabas városi derbi első félideje nem hozott gólparádét, azonban a szünet előtt nem sokkal mégis megtört a jég. Sajnálatunkra Márkus Tibor révén előnybe kerültek a hazaiak (1:0), ami lélektanilag talán a lehető legrosszabbkor jött csapatunk számára. A szünetben Kucsák István minden bizonnyal megpróbálta felrázni játékosainkat, a folytatást látva ez azonban mégsem igazán sikerült. Az 50. percben Katona Balázs találatával ugyanis már két gólos előnybe kerültek a hazaiak (2:0). Sőt, 10 perccel később egy újabb Katona góllal pedig lényegében el is dőlt a városi rangadó és a három pont sorsa (3:0).

Kettes csapatunk tehát továbbra is mélyrepülésben van, hatodik vereségünk volt ez a szombati zsinórban. A mezőny elég szoros, messze van még a bajnokság vége, azonban most már valóban égetően szükség lenne egy-két győzelemre, hogy visszakapaszkodhassunk a középmezőnybe.

Jövő vasárnap a hatodik hely környékén tanyázó Dunavarsány látogat Dabasra, akik ellen nincs mese pontot vagy pontokat kell szereznünk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.23 (szombat, 16:00)
Helyszín: Dabas

Dabas-Gyón FC - FC Dabas II 3:1 (1:0)

FC Dabas II: Gerstenbrein G - Kovács R (Kiss D - 68'), Botlik G, Fehér Á (Gáspár T - 48'), Danyis A, Kovacsik T (Ubornyák J - 64'), Filyó G, Danyis J, Bukovszki B, Zsolnai R, Varga B

Csere: Volenszki G, Kiss D, Farkas R, Farkas K, Gáspár T, Kucsák I, Ubornyák J

Gól: Márkus T (42'), Katona B (50'), Katona B (60') ill. Danyis J (62')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.09.23
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Kakucs KSE (6:4) *
 

Tovább szárnyal hármas csapatunk

Négy győztes mérkőzést követően zsinórban ötödik összecsapásán is győztesen vonulhatott le a pályáró az FC Dabas III. Ledő László csapata ezúttal a középmezőnyben helyet foglaló Kakucs KSE-t fogadta szombat délután hazai pályán.

Remekül kezdtük az összecsapást, mivel Pribék Tibornak már a 2. percben sikerült bevennie ellenfelünk kapuját, ami egyben remek alaphangulatot is teremtett a folytatáshoz (1:0). Második találatunkat Mráz István szerezte a 15. percben (2:0), majd jó húsz perc gólcsendet követően a 36. és 38. percben Tihany Dániel és Pribék Tibor révén további két találattal növeltük előnyünket (4:0). Ekkor valószínűleg elhittük, hogy ismét kiütéses győzelmet arathatunk és kissé lankadt a figyelmünk. Ennek majdnem súlyos ára lett, ellenfelünk ugyanis a 41. és a 60. perc között háromszor is be tudta venni Ledő László kapuját (4:3). Csapatuk azonba még időben észhez kapott és ismét a helyes útra térve újabb két góllal biztosította be győzelmét (6:3). Az utolsó szó jogán a 78. percben az egykori FC Dabas játékos, Pekker Norbert is betalált, ez azonban már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő (6:4)

Öt mérkőzés, öt győzelem, 45 rúgott és mindössze 6 kapott gól. Remek mérleg, ami következtében az első helyezés szinte megkérdőjelezhetetlen. Reméljük kitart a következő fordulókra is a lendület és akkor elégedetten várhatjuk a téli szünetet.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.23 (szombat, 16:00)

FC Dabas III - Kakucs KSE 6:4 (4:1)

FC Dabas III: Ledő L - Bálint G, Fehér A, Pribék T, Palásti D, Zelovics A, Mráz I, Balogh T, Laczkó Z, Fodor G, Tihany D

Csere: Szabados K, Györgyövics I, Rutterschmid K

Gól: Pribék T (2'), Mráz I (15'), Tihany D (36'), Pribék T (38'), Pribék T (67'), Tihany D (76')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.09.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 7. Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2017.09.23.
FC Dabas
-
Iváncsa KSE
3 : 1
Mórahalom VSE
-
Kozármisleny FC
3 : 4
M-Foci Kft
-
Duna-Aszfalt TVSE
0 : 3
Pécsi MFC
-
Vecsési FC
3 : 0
Dunaújváros PASE
-
Rákosmente KSK
2 : 1
 
 
2017.09.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Sorsoltak a Magyar Kupában
 

"A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elkészítette a Magyar Kupa főtábla második fordulójának párosítását, amelyben már a legjobb 32 közé jutás a tét."

NB III-as csapatunk nem kisebb nevet kapott ellenfeléül, mint a NB I egyik legmeghatározóbb együttesét, a jelenlegi listavezető Videoton FC-t. Amennyiben nem történik változás, az összecsapás 2017. október 25-én (szerdán) kerül megrendezésre Dabason.

A legjobb 32 csapat közé jutásért:

Kisvárda (NB II) - Ferencváros
Gödöllői SK (megyei I) - Újpest
Monor (NB III) - DVSC
Bátaszék (megyei I) - Balmazújváros
Gyirmót FC Győr (NB II) - Mezőkövesd
Dunaújváros (NB III) - Vasas
Balassagyarmati VSE (NB III) - DVTK
Eger (megyei I) - Puskás Akadémia
Tiszaújváros (NB III) - Haladás
FC Dabas (NB III) - Videoton
Budaörs (NB II) - Budapest Honvéd
Balatonfüred (megyei I) - Paksi FC
Szekszárd (NB III) - Csákvár (NB II)
Ceglédi VSE (NB II) - Soroksár (NB II)
Törtel (megyei II) - Sényő (megyei )
Andráshida (NB III) - Siófok (NB II)
Nagykanizsa (megyei I) - Olajmunkás SE (megyei I)
Cigánd (NB III) - Füzesgyarmati SK (NB III)
Pilisi LK (megyei I) - ZTE FC (NB II)
Tatabánya (megyei II) - Nagyecsed (megyei )
Mád (megyei I) - Békéscsaba (NB II)
Csorna (NB III)-Nyíregyháza Spartacus (NB II)
Ercsi Kinizsi (megyei I) - Érd (NB III)
SZEOL (NB III) - ETO FC Győr (NB II)
Iváncsa (NB III) - MTK Budapest (NB II)
Ibrány (megyei II) - Budafok (NB II)
Putnok (NB III) - Dorog (NB II)
Somosi TC Salgótarján (NB III) - Vác (NB II)
Bácsa (megyei I) - Vecsés (NB III)
Ásotthalmi TE (megyei I) - Rákosmente KSK (NB III)
Gyöngyös (NB III) - Szentlőrinc SE (NB III)
Salgótarjáni BTC (megyei I) - Szarvas (megyei I)

 
 
2017.09.22.
www.vidi.hu
FELNŐTT
Videoton: "Az FC Dabas lesz az ellenfelünk a Magyar Kupában"
 

Szeptember 22-én a Magyar Labdarúgó Szövetség kisorsolta a Magyar Kupa 7. fordulójának párosításait. A legjobb 32 közé jutásért az NB III-as FC Dabassal játszunk majd. A versenynaptár szerint a hivatalos időpont október 25. (ami még változhat). A párharcra idegenben kerül sor, a továbbjutás egy meccsen dől el.

Az ellenfélről

A dabasi labdarúgóklub egyelőre vár arra, hogy története során első ízben feljusson az élvonalba, de a másodosztályú szereplés kétszer már sikerült nekik - ráadásul az egyik épp arra az idényre esett, amikor a Vidi "rekordhalmozó" szezonját töltötte az akkor NB I-nek hívott második vonalban.

A Pest megyei I. osztályból 1989-90-ben sikerült "kitörniük", ekkor zsinórban négy idényt töltöttek az NB III-ban, ám 1993-99 között újra a megye I-ben viaskodtak. Még az 1999-2000-es idényt is ebben a bajnokságban kezdték, de 2000. március 26-án a hazai mérkőzéseit egyébként is Dabason rendező Érdi Sport eladta NB I-es (akkor ez a második vonalat jelentette) indulási jogát, a Diego FC Dabas pedig három osztályt ugorva felkerült a félprofi ligába. Mivel a Vidi az első őszi és első tavaszi meccsét (1-0 Csató góljával, majd 2-0 Lendvai duplájával) is az Érd ellen játszotta - utóbbit március 12-én -, ezért Dabas név alatt valójában nem csaptunk össze velük.

A szezon végén a klub búcsúzott az osztálytól (17. helyen zárt a 20-ból) és legközelebb csak a 2003-04-es idényben bukkant fel újra az NB II-ben, amikor viszont ismét megmérkőztünk velük, igaz, ezúttal csak felkészülési találkozókon. Az első meccsre 2003 júliusában került sor és a későbbi NB I-es gólkirály Medved találata jelentette a különbséget, míg 2004. január 27-én, téli felkészülésünk nyitányaként 1-1-es döntetlenre végeztünk - Hercegfalvi gólját korábbi csatárunk, Gyurováth egyenlítette ki.

A Dabas 17. helyével ebben az idényben is kiesett, azóta pedig talán a legstabilabb NB III-as csapatként folyamatosan a harmadosztály mezőnyének tagjai, 2005-2013 között az Alföld csoportban, azóta pedig a Közép csoportban. Ezen időszak alatt a Vidi II meccselt velük négyszer is, melyből két győzelem és két döntetlen a mérlegünk. 2015 májusában egy 3-1-es siker során Havasi Dániel, a korábbi Vidi- és Mohács-játékos Havasi Lajos - akivel a szerdai MK-összecsapás előtt a vidi.hu-n interjút készítettünk - fia mesterhármast ért el.

A Pest megyei együttes jelen pillanatban 11. helyen áll a bajnokságban, szombaton pedig a Fejér megyei Iváncsával mérkőzik. Keretükben két korábbi Vidi II-játékos is szerepel. Sárközi Norbert 2009-10-ben, majd 2011-13 között volt második csapatunk labdarúgója; Zsolnai Róbert pedig 2012 nyarától 2014 februárjáig erősítette klubunkat. Ami az NB I-es múlttal is rendelkező futballistákat illeti, a korábbi ferencvárosi Fitos László és Csepregi Richárd, az egykori Vasas- és Szolnok-játékos Mundi Roland, a Kaposvárral első osztályú Földes Milán, az egykori újpesti Erős Ronald, a korábbi váci Makrai László, valamint a 2007-10 között honvédes Fritz Attila áll az FC Dabas alkalmazásában.

Teljes cikk
 
2017.09.22.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2017. szeptember 23-24.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Szombat, 16:00
FC Dabas - Iváncsa KSE
FC Dabas II
Szombat, 16:00
Dabas-Gyón FC - FC Dabas II
FC Dabas III
Szombat, 16:00
FC Dabas III - Kakucs KSE
FC Dabas U19
Szombat, 12:00
FC Dabas U19 - KISE
FC Dabas U17
Szombat, 10:00
FC Dabas U17 - KISE
FC Dabas U15
Vasárnap, 12:00
Gödöllői SK - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Vasárnap, 10:00
Gödöllői SK - FC Dabas U14
FC Dabas U13
Szombat, 11:30
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U13 - Kelen
FC Dabas U11
Vasárnap, 10:00
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U11 - Soroksár
FC Dabas U13
Vasárnap, 9:30
Bozsik Alközponti Torna U13 - Dabas
FC Dabas U11
Vasárnap, 9:30
Bozsik Alközponti Torna U11 - Dabas
 
 
2017.09.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Dabas-Gyón FC - FC Dabas II *
 

Városi rangadóval folytatódik a szezon

Kucsák István legénysége a tavaly még az FC Dabas első csapatával az NB III-ban szereplő Dabas-Gyón FC-vel mérkőzik meg szombat délután "idegenben". Városi riválisunk jelenleg a 4. pozíciót foglalja el a tabellán, azonban nem árt megjegyezni, hogy az első négy bajnoki mérkőzésüket megnyerték Iszák Gáborék, majd két döntetlen következett, tehát hat forduló elteltével még veretlenek és mindössze egy pont távolságra vannak a dobogó legalsó fokától.

Kettes csapatunk szintén remekül kezdte a szezont, azonban a Gödöllő elleni idegenbeli győzelem óta sajnos még pontot sem tudott szerezni. Az okokról Kucsák István már több fórumon is tájékoztatást adott, azonban előbb-utóbb meg kell törnie a jégnek és át kell lendülni a holtponton.

Az előjelek tükrében kijelenthető, egyértelműen nem mi vagyunk az összecsapás esélyesei, azonban keretünk főként dabasi kötődésű játékosokból áll, számukra pedig mindig nagy kihívást és presztízst jelent a városi rivális elleni ütközet. Reméljük minden játékosunk átérzi a jelenlegi helyzetet és ennek megfelelően áll majd hozzá a mérkőzéshez. Égetően fontos lenne egy újabb győzelem és az azzal járó három pont begyűjtése, így nincs mese, minden követ meg kell mozgatni a siker érdekében.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Dabas-Gyón FC - FC Dabas II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.23. (szombat, 16:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2017.09.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Iváncsa KSE *
 

Az újonc Iváncsa KSE látogat Dabasra

NB III-as csapatunk kezd magára találni, Erős Károly játékosai három bajnoki mérkőzés óta veretlenek, ráadásul hét közben a Magyar Kupában is diadalmaskodtak és továbbléptek, így talán kijelenthetjük, hogy felszálló ágba került első csapatunk.

Ezek után mi más lehetne a cél hétvégén is, mintsem egy újabb győzelem bezsebelése. Feladatunk azonban ezúttal sem lesz túl egyszerű, mivel soros ellenfelünk remek formát mutat az utóbbi időszakban. Noha az Iváncsa KSE csak most jutott fel a harmadosztályba, hat forduló elteltével a közvetlen élmezőnyben foglal helyet. Két vereséggel indult számukra a szezon, azonban utána egy döntetlent követően zsinórban három mérkőzést megnyertek és ez jelenleg az 5. helyezést eredményezi számukra.

Mindkét fél remekül teljesít az utóbbi hetekben, így ki-ki mérkőzésre lehet számítani, ahol bármelyik fél diadalmaskodhat. Négy pont a hátrányunk az Iváncsával szemben, így mindenképpen égetően fontos lenne a győzelem, hogy ne kezdjünk el ismét leszakadni a táblázat első felének csapataitól. A hazai pálya előnye mindenképpen mellettünk szól, a többi pedig nagy valószínűséggel az akaraton és a napi formán múlik majd.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Iváncsa KSE

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.22. (szombat, 16:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2017.09.22.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 7. forduló
 

Ezúttal Szécsi József  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2017.09.23. (szombat) 16:00
FC Dabas - Iváncsa KSE
Azt hiszem, hogy az elmúlt hetekben történtek az iváncsai labdarúgás történetének legszebb fejezetei közé kerülnek majd be, hiszen megnyerték legutóbbi 3 bajnokijukat, s a kupában is bejutottak a legjobb 64 együttes közé. Ezzel szemben nem számítok arra, hogy Dabason is nyernek, hiszen a hazaiaknak kifejezetten jó a játékosállománya. Tippem: 1-1

2017.09.23. (szombat) 16:00 
Mórahalom VSE - Kozármisleny FC
Nagyobb esélyt látok a Misleny sikerére, de nincs komoly különbség a két együttes játékereje között. Tippem: 1-2

2017.09.23. (szombat) 16:00 
M-Foci Kft. Makó - Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske
Bár nem jutott tovább a Magyar Kupában, de a Nyíregyháza vezetőedzője elismerően nyilatkozott a kécskeiekről, akik meglátásom szerint újabb három ponttal gazdagodnak majd szombaton. Tippem: 2-3

2017.09.23. (szombat) 16:00 
Pécsi MFC - Vecsési FC
Legutóbbi két bajnokiját már megnyerte a Baranya megyei együttes. Egyértelműen a Pécs az esélyese a párharcnak. Tippem: 2-0

2017.09.23. (szombat) 18:00
Dunaújváros - Rákosmente KSK
Ezen a meccsen is hazai sikert várok, a hazaiak minden tekintetben jobbak ellenfelüknél. Tippem: 3-1

2017.09.24. (vasárnap) 16:00
SZEOL SC - Szekszárdi UFC
A múlt héten megszakadt a Szeged remek sorozata, és vasárnap sem lesz könnyű dolga, hiszen a szekszárdiak rendkívül masszívak, az egyik legkevesebb gólt kapták a mezőnyben. Ráadásul a Magyar Kupában is vitézkedtek (11-esekkel jutottak túl az NB2-es Szolnokon). Tippem: 1-0

2017.09.24. (vasárnap) 16:00 
Paksi FC II. - Hódmezővásárhelyi FC
Hat mérkőzés után nyeretlen a bajnokságban a Hódmezővásárhely, s elvileg nem sok esély van rá, hogy éppen a Paks ellen szakad meg a negatív sorozat, mégis azt várom. Tippem: 0-1

2017.09.24. (vasárnap) 16:00 
Budapest Honvéd-MFA II. - Szentlőrinc SE
Ezen a mérkőzésen döntetlenre számítok. Tippem: 1-1

Teljes cikk
 
2017.09.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Herold Transz Ménfőcsanak - FC Dabas (1:3) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Ménfőcsanak elleni Magyar Kupa mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az első félidőben nem a megfelelő ritmusban játszottunk. Kissé túlerőltettük a labdabirtoklást, passzívak voltunk, nem jelentettünk elég veszélyt a kapura. Ellenfelünk egy fiatal, lendületes csapat volt, akik ellen nem volt egyszerű dolgunk és egyben azt is mondom, ne szépítsük, az első félidőben jobban játszottak házigazdáink. A szünetben kissé helyre kellett rakni a fejeket, átbeszéltük min kell változtatni, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. A folytatásban  már egy teljesen más csapatot láttam, előre játszottunk, veszélyeztettünk és három szép gólt lőve megfordítottuk az eredményt és megnyertük a mérkőzést.

Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz, ez volt ugyanis az elsődleges célunk. Elmondtam a fiúknak, hogy győznünk kell ahhoz, hogy megfelelő önbizalommal mehessünk bele a hétvégi Iváncsa elleni ütközetbe. Most van két napunk átbeszélni a hibákat és innentől minden idegszálunkkal a szombati mérkőzésre kell koncentrálnunk. Nehéz találkozó vár ránk, de a célunk mi lehetne más, mint a három pont megszerzése. Végre úgy érzem, elindultunk egy jó úton, így nagyon fontos lenne az újabb hazai győzelem, ami hosszú idő után végre egy kis megnyugvást is hozna a csapatnak."

Herold Transz Ménfőcsanak - FC Dabas 1:3 (1:0)
Gól: Böcskey Zs (17') ill. Makrai L (47'), C. Dalibor (72'), Erős R (84')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.09.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Magyar Kupa: Herold Transz Ménfőcsanak - FC Dabas (1:3) *
 

Idegenbeli győzelmünkkel továbbjutottunk a Magyar Kupában

NB III-as csapatunk szerdai programjában Magyar Kupa mérkőzés szerepelt. Ellenfelünk a Győr-Moson-Sporon megye I. osztályának listavezetője, a Herold Transz Ménfőcsanak együttese volt. Az összecsapáson Erős Károly több poszton is azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat, akik az elmúlt időszakban a bajnoki mérkőzéseken kevesebb játéklehetőséget kaptak, így ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyett Sebestyén István, Szűcs László, Sándli Márk, Zsolnai Róbert és Csordás Simon is.

Az osztálykülönbség és a papírforma is csapatunk győzelmét és továbbjutását sejtette, az összecsapás azonban a vártnál kicsit nehezebben indult. A hazai csapat ugyanis már elég korán, a 17. percben magához ragadta a vezetést (1:0), amire az első játékrészben nem is sikerült válaszolnunk. Erős Károly vezetőedzőnk a szünetet követően pályára küldte Mundi Rolandot és Crkvenjakov Dalibort és a kettős cserének meg is lett az eredménye. Makrai László előbb a 47. percben kiegyenlített (1:1), majd a csereként beálló Crkvenjakov Dalibor góljával a 62. percben már győzelemre álltunk (1:2), Erős Ronald 84. percben szerzett találatával pedig végleg lezártuk a találgatást, már ami a továbbjutás kérdését illeti (1:3).

A győzelem minden bizonnyal egy újabb lökést ad majd csapatunknak és reméljük, végre valóban elkezd beérni és eredménnyel párosulni az a sok befektetett munka, ami a csapatban van. Hétvégén újabb erőpróba vár játékosainkra, az utóbbi hetekben remekül szereplő Iváncsa KSE ellen, immáron ismét bajnoki mérkőzésen, hazai pályán.

Hajrá Dabas!

Esemény: Magyar Kupa mérkőzés
Időpont: 2017.09.16 (szerda, 17:00)
Helyszín: Győr-Ménfőcsanak

Herold Transz Ménfőcsanak - FC Dabas 1:3 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger - Földes, Makrai, Eördögh, Fritz, Fitos (Kiss D - 87'), Sándli, Szűcs, Erős, Zsolnai (Mundi - 46'), Csordás (Dalibor - 46')

Csere: Scheilinger, Kiss D, Dalibor, Sárközi, Mundi, Takács

Gól: Böcskey Zs (17') ill. Makrai L (47'), C. Dalibor (72'), Erős R (84')

MLSZ Adatbank

További képek

Képgaléria (Facebook)

Fotó: ESK Ménfőcsanak

 
 
2017.09.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: SBTC Kft. - FC Dabas U17 (3:3) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Salgótarján elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Bizakodva vártam a Salgótarján elleni mérkőzést, hiszen a Testvériség ellen a múlt héten voltak olyan jelek, amelyek a jövőt tekintve jó irányba terelhetnek minket.

Ellenfelünk szervezetten és kifejezetten tetszetősen futballozott mezőnyben, amelyhez nekünk kellett alkalmazkodni a játékrész kezdetén, amely már ekkor intőjel volt. Akaratlanul is rákényszerültünk, arra, hogy mélyen kezdjük el építeni a támadásainkat, hiszen tolták szépen ránk a csapatukat. Ezzel még nem is volt probléma, hiszen gyorsan berendezkedtünk más felfogásra, amelyből több alkalommal vihettük egy az egybe a kapusra a labdát, kihasználva az ellenfelünk védelme mögötti üres területeket. És akkor ezennel elérkeztünk az egyik forduló ponthoz, hiszen a lehetőségeinkből mindössze egyet tudtunk értékesíteni, amely előny elég csekélynek bizonyult a kidolgozott helyzetekhez képest. Azért mondom, hogy ez az egyik fordulópont volt, mert ellenfelünk a 45. percben egy kontra után a szélről beadott labdát, amely megpattant a belső védőnkön és a kapusunkról is kipattant, két méterről értékesíteni tudta ellenfelünk. A megnyugtató előny helyett, megint 1:1-es állással vonulhattunk a szünetre.

A második félidőben a széleket nehezen tartottuk, így mind a szélső hátvédjeink, mind a szélső középpályásaink helyett jöttek a friss cseréink. A négy csere meg is mutatkozott a játékunkon, hiszen ismét átvettük a játék irányítását. Jöttek is a lehetőségek, amelyet ki is használtunk Pekker László duplájával, s 3:1-es vezetéshez jutottunk. Ismét forduló pont következett, hiszen két gólos előnynél eldönthettük volna a mérkőzést végleg, de nem így történt, mert megint leblokkoltunk a kapussal szemben, s ahogy az mostanság lenni szokott, az utolsó 10 percre megint nehézzé tettük magunknak a meccset. Egy szögletből a hosszú oldalon ellenfelünk őrizetlenül maradt, s kapáslövésével 3:2-re szépített. Hidegzuhany, déja-vu érzésem volt, hiszen jó párszor jártunk így, hogy az utolsó pillanatokba kicsúszik a talaj alólunk. Szó szerint az következett be, amelytől féltem, nem tudtunk dominálni két gólos előnyből, s az ellenfelünk vérszemet kapva, kiegyenlítette a mérkőzést. Futottunk ugyan az eredmény után, ahol meg akartuk nyerni a találkozót, azonban az ólomlábak nem úgy reagáltak, ahogy kellett volna egy ilyen helyzetben. Bíztam egy-két játékosunkban, hogy végigbírják a 90 percet, de sajnos be kell látni, hogy hiba volt. Még el kelt volna további két csere a támadó szekcióba. Az utolsó percben ellenfelünk 17 méterről szabadrúgást kapott, amely még felénk billent el szerencsésen, hiszen a sorfalról lepattanó labdából kontrázhattunk, ami szintén egy 20 méteres szabadrúgáshoz vezetett a javunkra. Lukasik Dani ívelését két méterről Czili Bence mellel sodorta a kapufa mellé, így maradt a fájó döntetlen a vége. Természetesen a hazai csapatnak jár a gratuláció, hiszen megerősödve, önbizalommal teli futballoztak, amellyel párosult az egy pont megszerzése, mi pedig megint foghatjuk a fejünket, mert elszórtunk két pontot ismét.

Három ki-ki meccsen vagyunk túl, amelyből mindössze 2 ponttal jöttünk ki. A megszerezhető 9 pont is reális lehetne, ha nem vagyunk dekoncentráltak, s kishitűek. Úgy látom, hogy idén nem dőlhetünk hátra egy meccsen se, hiszen saját magunk ellensége is vagyunk. A gratuláció azonban még így is jár a mérkőzés bizonyos periódusaiért.

Hajrá FC Dabas! "

SBTC Kft. - FC Dabas U17 3:3 (1:1)
Gól: Vörös T (23'), Pekker G L (71'), Pekker G L (74')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2017.09.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: SBTC Kft. - FC Dabas U19 (4:0) *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Salgótarján elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Nagyképűség, gőg, nulla alázat, semmi harc. Ezek jellemezték az FC Dabas U19-et a hétvégén! Hogy honnan veszik a bátorságot, azt nem tudom. A hiba oka az edző. Túl közel engedtem pár embert magamhoz, amivel visszaél pár játékosom. A héten rendezzük a sorokat, hogy mindenki megtudja, hogy kinek hol a helye!

Hajrá Dabas, Hajrá U19! "

SBTC Kft. - FC Dabas U19 4:0 (2:0)
Gól: -

MLSZ Jegyzőkönyv

Osztályzatok (T.G.): Isztolyka (5) - Horváth D (3), Horváth K (6), Jurászik (3), Urbán (5) - Riesz (3), Radácsi (3), Kőszegi (3), Fodor (5), Mata (2), Duhaj (2),
Csere: Balogh (3), Márton (3), Zsiros (3)

 
 
2017.09.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Rebelog FC (16:0) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a Rebelog FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Az FC Dabas III szombati ellenfele a Rebelog FC volt. Ismét egy ismeretlen csapat ellen mérkőztünk. Az első 15 perc elteltét követően lehetett látni, hogy megint egy szerény képességű ellenféllel játszunk. Ezek a mérkőzések arra is jók, hogy gyakoroljunk és összekovácsoljuk a csapatjátékunkat. A következő 4 fordulóban ugyanis lesznek olyan ellenfeleink, akik ellen nagyobb koncentráció szükséges.

Szebbnél szebb gólokat lőttünk, még úgy is, hogy ellenfelünk kapusa 4-5 bravúrt mutatott be.  A második félidőre az összes cserejátékosomat pályára küldtem. A cserék között Rutterschmid Krisztián a szombati napon játszotta az FC Dabas színeiben a 200 mérkőzését! A 85. percben egy gyönyörű góllal tette emlékezetessé ezt a napot önmaga számára. Gratulálunk neki a csapat nevében!

Jövő héten szombaton szomszédvár rangadó következik, a Kakucs látogat hozzánk, 16:00 óriási kezdéssel.

Hajrá Dabas!  "

FC Dabas III - Rebelog FC 16:0 (10:0)
Gól: Pribék T (2'), Tihany D (13'), Pasztyerik F (15'), Fodor G (18'), Fodor G (20'), Zelovics A (24'), Kmetyó M (30'), Pribék T (36'), Tihany D (40'), Pasztyerik F (42'), Bálint G (52'), Bálint G (55'), Fehér A (78'), Fodor G (80'), Rutterschmid K (85'), Fodor G (89')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.09.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Szekszárdi UFC - FC Dabas (1:1) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Szekszárd elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"A mérkőzést megelőzően az egy ponttal alighanem kiegyeztünk volna, mivel olyan híreket kaptunk, hogy jó formában van ellenfelünk, valamint a tabellán elfoglalt helyezésük és az eddigi eredményeik is ezt támasztották alá.

Ennek megfelelően egy igen nehéz összecsapásra számítottunk. A Szekszárd egy dinamikus, jó csapat, akinek az otthonából nem egyszerű elhozni a három pontot. A mérkőzés képe alapján azonban jelentős hiányérzetünk lehet. Győzelmi lehetőségeink voltak, kapufát rúgtunk, a mérkőzés végén pedig kettős emberelőnyben játszottunk. Úgy gondolom, a három pontot mi érdemeltünk volna meg, mégis végül eggyel be kellett érnünk.  

Voltak jó periódusaink, azonban a helyzetkihasználással ismét hadilábon álltunk, sorozatosan rossz döntéseket hoztunk. Amennyiben a 3-4 nagy helyzetünk közül egyet gólra váltunk, három ponttal térhettünk volna haza. Egyébként mind fizikailag, mind mentálisan rendben volt a csapat, a fiúk tették becsülettel a dolgukat, de az otthagyott két pontot nagyon sajnáljuk.

Az mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy partiban vagyunk lényegében minden ellenfelünkkel, így bizakodva várhatjuk a folytatást. A következő fordulóban a remek formában lévő Iváncsát fogadjuk, de hazai pályán nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése.

Emellett már az is szépen körvonalazódik, hogy ennek az FC Dabasnak a közvetlen élmezőnyben van a helye. Dolgozunk tovább keményen, hogy ezt mielőbb be is bizonyíthassuk."

Szekszárdi UFC - FC Dabas 1:1 (0:0)
Gól: Kozics B (53') ill. Csordás S (74')

 
 
2017.09.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Nagykáta SE (1:3) *
 

Ismét elmaradt a pontszerzés

Kettes csapatunk a vasárnap délutáni Soroksár SC - Szeged 2011 NB II-es bajnoki mérkőzés következtében délelőtt 11 órától lépett pályára. Ellenfelünk a fordulót megelőzően a 4. helyezést elfoglaló Nagykáta SE volt.

Az első félidőben csapatunk egészen jól tartotta magát, gólt ugyan nem sikerült szereznünk, azonban nem is kaptunk, így 0:0-ás döntetlennel zárult az első játékrész. A folytatásban azonban már nem sikerült túl sokáig megtartani az eredményt. A vendég csapat előbb az 52. percben megszerezte a vezetést (0:1), majd a 63. percben egy újabb találattal megduplázta előnyét (0:2). A 76. percben az NB III-as kerettag Szűcs László góljának köszönhetően ugyan sikerült némileg visszakapaszkodnunk a mérkőzésbe (1:2), de mindez mégis kevésnek bizonyult, mivel a vendégek a rendes játékidő leteltével megszerezték harmadik, mindent eldöntő találatukat (1:3).

Sajnos sorozatban ötödik mérkőzésünkön is pont nélkül maradtunk, így a helyzetünk nem túl kellemes, azonban ahogy azt ilyenkor meg szokták említeni, nagyon messze még a bajnokság vége, reméljük előbb utóbb csak kilábalunk ebből a pocsék szériából.

A következő fordulóban is kemény feladat vár ránk, ugyanis városi rangadót vívunk a Dabas-Gyón FC-vel "idegenben".

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.17 (vasárnap, 11:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Nagykáta SE 1:3 (0:0)

FC Dabas II: Gerstenbrein - Kovács (Kiss - 68'), Botlik, Lázár, Danyis, Bukovszki (Dabasi - 72'), Szűcs, Danyis J, Filyó (Ubornyák - 60'), Farkas K (Kovacsik - 74'), Zsolnai

Csere: Volenszki G, Kovacsik, Kiss, Dabasi, Ubornyák

Gól: Szűcs L (76') ill. Mányi D (52'), Dancsa M (63'), Szalkai P (92')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.09.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 6. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2017.09.17.
Hódmezővásárhelyi FC
-
Budapest Honvéd-MFA II
1 : 1
Vecsési FC
-
Paksi FC II
0 : 2
 
 
2017.09.16.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U19
SBTC Kft - FC Dabas U19
4:0 (2:0)
 
Gól:
-
     
U17
SBTC Kft - FC Dabas U17
3:3 (1:1)
 
Gól:
- Vörös T (23')
    - Pekker G L (71')
    - Pekker G L (74')
     
U15
FC Dabas U15 - FC Hatvan
9:1 (3:1)
 
Gól:
- Veszelovszky B (17')
    - Gáspár Zs (18')
    - Juhász D (34')
    - Veszelovszky B (50')
    - Veszelovszky B (60')
    - Talapka I (63')
    - Veszelovszky B (66')
    - Zsákai P (71')
    - Veszelovszky B (76')
     
U14
FC Dabas U14 - FC Hatvan
0:9 (0:4)
 
Gól:
-
     
Leány
Szeged 2011 - FC Dabas U16
4:0 (2:0)
 
Gól:
-
     

 
 
2017.09.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Rebelog FC (16:0) *
 

Kiütéses győzelmet aratott hármas csapatunk

A Ledő László fémjelezte FC Dabas III tovább folytatta remekbe szabott idei szereplését. Hármas csapatunk ezúttal az eddigi sereghajtó Rebelog FC-t fogadta hazai pályán. A találkozó egyértelmű esélyesének számítottunk és a fiúk ennek megfelelően nem is kegyelmeztek ellenfelüknek. A gólgyártást már a 2. percben megkezdtük és a félidő végéig 10 találatig jutottunk. A második játékrészben még további 6 gólt jegyezve lényegében megsemmisítettük a Rebelog FC-t.

Fodor Gergő 4, Bálint Gábor, Pasztyerik Ferenc, Pribék Tibor, Tihany Dániel 2-2, míg Zelovics Attila, Rutterschmid Krisztián, Kmetyó Máté és Fehér Attila 1-1 találatig jutott.

Az FC Dabas III újabb győzelmének és imponáló mutatóinak (39 lőtt, 2 kapott gól) köszönhetően magabiztosan vezeti a tabellát. A következő fordulóban ismét hazai pályán mérkőzünk, ellenfelünk akkor a középmezőnyben elhelyezkedő Kakucs KSE lesz.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.16 (szombat, 16:00)

FC Dabas III - Rebelog FC 16:0 (10:0)

FC Dabas III: Volenszki G - Bálint G, Balogh, Fehér, Kmetyó, Pasztyerik, Zelovics, Pribék, Laczkó, Fodor, Tihany

Csere: Ledő, Szabados, Györgyövics, Palásti, Bálint, Rutterschmid

Gól: Pribék T (2'), Tihany D (13'), Pasztyerik F (15'), Fodor G (18'), Fodor G (20'), Zelovics A (24'), Kmetyó M (30'), Pribék T (36'), Tihany D (40'), Pasztyerik F (42'), Bálint G (52'), Bálint G (55'), Fehér A (78'), Fodor G (80'), Rutterschmid K (85'), Fodor G (89')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.09.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Szekszárdi UFC - FC Dabas (1:1) *
 

Egy ponttal távoztunk Szekszárdról

Erős Károly csapata a 6. forduló szombati játéknapján Szekszárdra látogatott. Ahogy az várható volt, szoros mérkőzés alakult ki a felek között, ahol egy találat akár három pontot is eredményezhet.

A gól nélküli első félidőt követően az 53. percben meg is született az első találat, azonban nagy sajnálatunkra nem mi szereztük, hanem a hazaiak (1:0). Fel volt tehát adva a lecke a hátralevő időre, győzelemért utaztunk Szekszárdra, nem hagyhattuk annyiban a mérkőzés alakulását. A fiúk szerencsére átérezték a helyzetet és a 74. percben, a nem sokkal korábban csereként beálló Csordás Simon révén sikerült kiegyenlítenünk (1:1). A fennmaradó bő negyed óra legfőbb kérdése tehát ismét az volt, melyik fél tudja bevinni az alighanem győztes találatot. A mindent eldöntő gól azonban már nem született meg, így végül egy-egy ponttal kellett beérniük a csapatoknak a lefújást követően.

A következő fordulóban az utóbbi hetekben megtáltosodó (3 mérkőzés - 3 győzelem) Iváncsa KSE látogat majd Dabasra, akik ellen ismét a győzelem reményében kell majd pályára lépnünk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.16 (szombat, 16:00)
Helyszín: Szekszárd

Szekszárdi UFC - FC Dabas 1:1 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger - Földes, Makrai, Eördögh (Sárközi - 33'), Fritz, Fitos (Csordás - 61'), Erős, Csepregi, Sándli, Mundi (Takács - 70'), Dalibor

Csere: Sebestyén, Sárközi, Szűcs, Kiss V, Csordás, Zsolnai, Takács

Gól: Kozics B (53') ill. Csordás S (74')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.09.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 6. Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2017.09.16.
Rákosmente KSK
-
Pécsi MFC
0 : 3
Duna-Aszfalt TVSE
-
Dunaújváros PASE
2 : 3
Kozármisleny FC
-
M-Foci Kft
2 : 0
Iváncsa KSE
-
Mórahalom VSE
3 : 2
Szekszárdi UFC
-
FC Dabas
1 : 1
Szentlőrinc SE
-
SZEOL SC
2 : 1
 
 
2017.09.15.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2017. szeptember 16-17.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Szombat, 16:00
Szekszárdi UFC - FC Dabas
FC Dabas II
Vasárnap, 11:00
FC Dabas II - Nagykáta SE
FC Dabas III
Szombat, 16:00
FC Dabas III - Rebelog FC
FC Dabas U19
Szombat, 12:00
SBTC Kft. - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Szombat, 10:00
SBTC Kft. - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Szombat, 12:00
FC Dabas U15 - FC Hatvan
FC Dabas U14
Szombat, 10:00
FC Dabas U14 - FC Hatvan
FC Dabas U9
Vasárnap, 9:30
Bozsik Fesztivál U9
FC Dabas U7
Vasárnap, 9:30
Bozsik Fesztivál U7
FC Dabas Lány U16
Szombat, 15:00
Szeged - FC Dabas
 
 
2017.09.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas II - Nagykáta SE *
 

Vasárnap délelőtt 11 órától fogadjuk a Nagykátát

Kettes csapatunk igen nehéz napokat, heteket él át mostanság. Az FC Dabas II a remek rajtot követően ugyanis nem úgy szerepel, ahogyan azt a remekül sikerült tavalyi szezont követően elvártuk. Ennek az okait már Kucsák István vezetőedző is részletezte a napokban egy nyilatkozatában.

A lényeg azonban az, hogy vasárnap újabb bajnoki mérkőzés vár játékosainkra, szakvezetően pedig elmondta, ugyan a következő fordulók sorsolása sem ígért túl sok jót számukra, azonban nincs mese, újra el kell kezdenie pontot vagy pontokat gyűjtögetnie csapatának.

Hétvégi ellenfelünk az a Nagykáta SE lesz, aki remek rajtot vett, az első fordulókban az éllovas Dabas-Gyón FC-vel holtversenyben vezette a táblázatot. Négy győzelem mellé mindössze egy vereség csúszott be (az elmúlt fordulóban) hazai pályán a Nagykőrös ellen, azzal pedig máris lecsúsztak a dobogóról.

Az összecsapással kapcsolatban még egy fontos információt kell közölnünk, ugyan már tettünk róla említést közösségi oldalunkon is, de most még egyszer felhívjuk a figyelmet, hogy a szokásostól eltérően nem délután játssza le kettes csapatunk a Nagykáta elleni bajnoki mérkőzését, hanem délelőtt 11 órától.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas II - Nagykáta SE

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.17. (vasárnap, 11:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2017.09.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Szekszárdi UFC - FC Dabas *
 

Szekszárdra látogat NB III-as csapatunk

Az elmúlt fordulóban végre valahára átszakadt a gát, győzelmet ünnepelhetett első keretünk. Reméljük a Szentlőrinc elleni győzelem végre lökést ad a fiúknak és elkezdődik egy olyan győzelmi széria, aminek köszönhetően hamarosan csapatunk valóban azt a helyezést foglalhatja el a tabellán, amire hivatott és amire képes is.

A Szentlőrinc elleni győzelmünk ellenére egyáltalán nem vár egyszerű mérkőzés ránk idegenben most szombaton. A Szekszárd ugyanis jelenleg két győzelemmel, két döntetlennel és mindössze egy vereséggel az előkelő 4. pozíciót foglalhatja el a tabellán. Ami viszont ösztönzőleg hathat játékosainkra, hogy amennyiben két vállra tudjuk fektetni ellenfelüket, pontban máris utolérjük őket és ez egyben azt is jelentené, hogy ismét jelentősen javíthatnánk a táblázaton elfoglalt pozíciónkon.

Erős Károly elmondása szerint csapata készen áll az újabb kihívásokra, mind fizikálisan, mind mentálisan rendben vannak a fiúk, úgyhogy reméljük ez ismét gólokban és pontokban fog visszaköszönni a hétvégén.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Szekszárdi UFC - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.16. (szombat, 16:00)
Helyszín: Szekszárd

 
 
2017.09.15.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 6. forduló
 

Ezúttal Szécsi József  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2017.09.16. (szombat) 16:00
Rákosmente KSK - Pécsi MFC
Önkormányzati támogatás hiányában szponzorkeresésben vannak a pécsiek. A labdarúgócsapat ebben úgy segíthet, ha közönségszórakoztató és eredményes focit játszik, amelyhez amúgy bőven adottak a személyi feltételek. Tippem: 0-2

2017.09.16. (szombat) 16:00 
Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske - Dunaújváros
A forduló rangadója. A hazai környezet és drukkerhad miatt nagyobb esélyt látok a kécskeiek sikerére, amivel elég rendesen ellépnének üldözőik elől. Tippem: 2-1

2017.09.16. (szombat) 16:00 
Kozármisleny FC - M-Foci Kft. Makó
A Makó még nem nyert meccset, de a Kozármisleny is csak az első fordulóban. Erősebbnek érzem a hazaiakat. Tippem: 2-0

2017.09.16. (szombat) 16:00 
Iváncsa KSE - Mórahalom VSE
Legutóbbi két mérkőzéséből hat pontot szerzett az Iváncsa, s úgy vélem, hogy a Mórahalom ellen újabb pontokkal gazdagodhat. Tippem: 1-0

2017.09.16. (szombat) 16:00 
Szekszárdi UFC - FC Dabas
Mindkét együttes javuló formát mutat. Döntetlent várok ezen a találkozón. Tippem: 2-2

2017.09.16. (szombat) 16:00 
Szentlőrinc SE - SZEOL SC
Úgy vélem, hogy a szegediek szombaton ötről-hatra jutnak. Tippem: 0-2

2017.09.17. (vasárnap) 16:00
Hódmezővásárhelyi FC - Budapest Honvéd-MFA II.
Eddig még nem sikerült nyernie a hazaiaknak, s most is a döntetlenre látom a legnagyobb esélyt. Tippem: 1-1

2017.09.17. (vasárnap) 16:00
Vecsési FC - Paksi FC II.
Arra számítok, hogy két vereség után a paksi tartalékok ellen már pontot szerez a Vecsés. Tippem: 1-1

Teljes cikk
 
2017.09.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Szentlőrinc SE (3:1) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Szentlőrinc elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Nagyon jó első félidőt produkáltunk. Játékban magasan ellenfelünk fölé kerekedtünk és szerencsére ez a fölény végre gólokban is megmutatkozott. A második félidőben pedig gyorsan tudtunk rúgni még egy gólt és ezzel be is biztosítottuk a győzelmünket.

Hetek óta erre vártunk, hogy végre eredménnyel is párosuljon a befektetett kemény munkánk. Tesszük tovább a dolgunkat, minden mérkőzés nehéz, nagyon kiegyenlített a csoport, így nem lesz egyszerű dolgunk hétvégén sem. Amennyiben azonban az első félidőben mutatott játékunkat meg tudjuk ismételni, akkor joggal bizakodhatunk az újabb pontszerzésben.

Nagyon jó keret alakult ki, egyben van az egész csapat, szépen teszik a dolgukat a srácok. Ennek a keretnek mindenképpen az első 1-6. hely között van a helye, amit remélem, hamar bizonyítunk is. Azonban azt is meg kell említenem, hogy türelmesnek kell lennünk továbbra is, mivel jelentős volt idén is a játékosmozgás. Fizikálisan tudtunk előrelépni, mentálisan szerencsére eddig sem volt probléma, így bizakodva várjuk a folytatást."

FC Dabas - Szentlőrinc SE 3:1 (2:0)
Gól: C. Dalibor (34'), C. Dalibor (45'), Makrai L (67') ill Virág Sz (79')

 
 
2017.09.13.
www.fcdabas.hu
KLUB
Újabb géppel bővült az FC Dabas gépparkja *
 

Augusztus 30-tól egy új kompakt traktor szolgálja az FC sporttelepein a pályák karbantartását. Az új JOHN DEERE 3045R típusú erőgép 45 lóerős, vágási szélessége 185 cm, fűgyűjtője 1200 literes, és 1,8 méter a maximális ürítő magassága.

A gép felépítésének, műszaki kiépítettségének köszönhetően alkalmas különböző kiegészítők, talajlazító, homokszóró, stb., valamint pótkocsi vontatására is, amely eszközöket az egyesület a 2017/18-as TAO-pályázat keretén belül, annak felhasználásával kíván beszerezni.

Bennárik Ferenc

További képek

 

 
 
2017.09.13.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Ledő László, az FC Dabas U11-es korosztályának edzője a hétfői Alközponti Bozsik Tornát követően az alábbi beszámolót közölte:

" A hétfői napon kezdetét vette az Alközponti Bozsik Dabason. Mint ahogy vasárnap, így ebben a csapatban is volt olyan játékos, aki először játszott 6+1 felállásban. Alközponti ellenfeleink: Táborfalva, Újlengyel, Újhartyán, és Hernád voltak.

A srácok kisebb nagyobb sikerrel megpróbálták megvalósítani azt, amit megbeszéltünk az öltözőben. Mérkőzésről mérkőzésre javultak a teljesítmények, de megjegyzem nagyon sok dolgunk lesz még együtt. Mind a négy mérkőzésen a játékban a mi akaratunk érvényesült, sok hibával fűszerezve, de jó volt látni, hogy akarnak a srácok fejlődni. Az eredmény most még nem volt lényeges, de így is szoros mérkőzéseken, 4 győzelemmel zártuk a napot.

Hajrá Dabas! "

 

 

 

 
 
2017.09.13.
www.fcdabas.hu
KLUB
Külső burkolási munkálatok
 

Legutóbbi képes bejelentkezésünkkor már szerkezetileg készen állt a csarnok, az elmúlt egy hónapban pedig a külső szigetelőanyaggal történő tető és oldalfal befedésének munkálatai folytak. Ezzel párhuzamosan a csarnok előtt létesülő szociális és gépészeti rész kialakítása is elkezdődött.

Ami pedig külön jó hír, hogy az MLSZ meghozta határozatát a II. ütem finanszírozásával kapcsolatban, így most már nincs semmi akadálya, hogy mielőbb elkészüljön az FC Dabas legújabb nagyszabású beruházása.

(A képek 2017. szeptember 5-8. közötti állapotot tükrözik, azóta már az épület teljes külső burkolása megtörtént)

További képek

Eddigi munkálatok

 

 

 

 
 
2017.09.13.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 2.évfolyam, 10.szám

 
 
2017.09.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője csapatának elmúlt hetekben mutatott teljesítményét az alábbiak szerint értékelte:

" Az első 5 forduló eredményei összességében nem néznek ki valami jól. Bravúros győzelem Gödöllőn az 1. fordulóban, aztán 4 vereség. Egyszerűnek és hihetetlennek tűnik, de 100%-ban megállja a helyét, hogy Gödöllőn volt egy vezéregyéniség a védelem tengelyében (Tóth Márton) és egy a támadósorban (Varga Balázs). Egy nagyon stabil védekezéssel és egy Varga Balázsra felépített játék utáni 2 szép góllal meccset nyertünk.

Azóta sajnos mindkét említett poszt "lyukas", a védelmünk helyzet nélkül is gólt kap és a százhalombattai meccset kivéve a támadósorunk alig-alig jut el az ellenfél kapujáig. Jogos lehet a kérdés, hogy miért nincs középhátvéd és center? Sajnos a két tervezett belső védőből elsősorban szervezési és adminisztratív okokból egyiket sem tudtuk megszerezni, egyiket sem az FC Dabas hibájából. Sajnos a támadó pozíció pedig még talán meglenne, de három meccsünkön is az első félidő felére szinte "elment" a meccs a gyenge védekezés miatt.

A csapat teszi a dolgát, de sajnos ez ennyire elég. Sajnos az NB III-ból visszajátszók sem tudnak olyan minőségi lökést adni a D2-nek, hogy meccs nyerési esélyünk legyen. A kiút az edzésekben lehet és abban, hogy 2-3 játékos két héten belül visszatérhet a csapatba és akkor lesz győzelem is. Természetesen gondot okoz, hogy a keretben lévő 8-10 fő 20 év körüli játékos, hogyan viseli ezt az időszakot. Egyelőre elég nehezen, de próbáljuk kezelni a dolgot.

A következő 5 meccs sorsolása sem ígér sok jót, de minimum 9 pontra számítok! "

 
 
2017.09.12.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Ledő László, az FC Dabas U11-es korosztályának edzője a hétvégi Megyei Kiemelt Bozsik Tornát követően az alábbi észrevételeit osztotta meg oldalunkkal:

" Az FC Dabas U11-es csapata is megkezdte a kiemelt Bozsik tornákon való szereplését. Az első fordulóban a Kelen SC volt a házigazda. Ellenfeleink a Kelen SC, a Liver SC, a Soroksár és a Dunaharaszti voltak.

Csapatunkban voltak olyan gyerkőcök, akiknek ez volt az első 6+1-es Bozsik tornájuk. Sajnos az első mérkőzésen ez látszott is, megilletődve és gyámoltalanul játszottak. A második mérkőzésünkön már a szünetben átbeszélt hozzáállást láttam a srácoktól. Meg is lett az eredménye 3:1-re nyertünk a Liver ellen, úgy hogy 0:1-ről álltunk fel. A Soroksár és a Dunaharaszti ellen is akartunk, mentünk, de sajna mi kihagytuk a helyzeteinket, ellenfeleink kihasználták őket, így sajna két vereség lett a vége.

Megmondom őszintén, ezen a tornán és a következőkön is az eredmény mellékes, inkább azt szeretnénk látni, hogy amit hét közben gyakorolunk, azt visszalássuk a tornákon.

Jó volt látni a srácokon, hogy ők akarják és megpróbálják megvalósítani, amit kértem tőlük. Azt is megtapasztalta egy két játékos, hogy sokkal gyorsabb a játék, mint az U9-ben. Sajnos azok a játékosok, akik tavaly már játszottak, nekik még több kell, mert volt köztük gyenge teljesítmény, illetve úgy fogalmaznék inkább, hogy lassan, körülményesen játszottak. Elsőre nem volt rossz, de van még min dolgozni...

Hajrá Dabas! "

További képek

 
 
 
2017.09.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Nyáregyháza SK I (6:0) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a Nyáregyháza elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Szombaton Nyáregyháza I csapatát láttuk vendégül a soron következő bajnokin. Jól kezdtük a mérkőzést. Már a 4. percben megszereztük a vezetést. A félidő többi  részében próbáltuk játszani a saját játékunkat, de sajnos néha pontatlanul és lassan játszottunk, igaz ellenfelünk sem nagyon erőltette a támadásokat, szinte végig a védekezésre koncentráltak. A félidő előtt  megszereztük a második találatunkat egy szép akció végén.

Szünetben azt kértem, hogy gyorsabban menjen a játékszer és a labda nélküli mozgásokból is több legyen. A második félidő Fodor Gergő góljával kezdődött, kilőtte a bal felső sarkot. Szép átlövésgól volt. Helyzetek sokaságát dolgoztuk ki, amiből még további 3 találatot sikerült szereznünk. 

Gratulálok a győzelemhez, de nagyon oda kell figyelni majd arra a jövőben, hogy túlságosan lassan és könnyelműen játszunk, lesz olyan ellenfél, aki ezen hibáinkat kihasználhatja. 

Hajrá Dabas! "

FC Dabas III - Nyáregyháza SK I 6:0 (2:0)
Gól: Varga B (4'), Pribék T (43'), Laczkó Z (60'), Bodó G (65' - öngól), Pribék T (70'), Fodor G (86') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2017.09.12.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Testvériség SE (2:0) *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Testvériség elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Hétvégén a csoport újonca, a Testvériség csapata látogatott Dabasra. Mondhatnánk fekete lónak is, bár múlt héten megnéztem őket a KISE ellen. Igazából bárki bármit játszik, nekünk mindig a mi játékunkat kell játszani, dominálni, labdát tartani és földön játszani. Ha nem ezt csináljuk, bárki megfog verni minket.

Szóval a mérkőzésről... a labdabirtoklás 80%-20% volt ide. Rúgtunk 10-11 db szögletet és kihagytunk 4-5 ziccert, nagyon ambivalens, bár a játék képe az viszont gyönyörű. Mi játszottuk a focit és nekem ez a legfontosabb. A héten rámegyünk a helyzetkihasználásra, mert az elég gyatra volt. Nyertünk 2:0-ra, de igazából semmi sem ment be. Mondtam a félidőbe a fiúknak, hogy ezt játsszák tovább, jönnie kell a gólnak, maradjunk higgadtak, ne kezdjünk el görcsölni. Így is tették játékosaim és a második félidőbe bedarálták az ellenfelet, akik jószerivel át sem jöttek a félpályán. Büszke voltam a játékosaimra, mert ez nekem / nekünk nem csak egy győzelem volt. Tudom, hogy nagyon sok játékos görcsöl az eredménykényszer miatt, attól hogy 22-en vagyunk a keretben, pillanatok alatt be- lehet és ki is lehet kerülni. Nekem ez amolyan "édes teher". Remélem pár játékos, akik görcsöltek, a jó játékuk oldotta őket (Kőszegi, Fodor, Mészáros).

A célt mindenki tudja, megyünk tovább, csináljuk az edzésmunkát, közös programokat. Hiszem, hogy idén egy olyan U19 kerül ki a kezem alól, akire szezon végén azt mondják az ellenfelek, a vezetőségünk, hogy ez egy igazi futballinteligens,"játszós" Csapat!

Hajrá Dabas, Hajrá U19! "

FC Dabas U19 - Testvériség SE 2:0 (0:0)
Gól: Fodor G (64'), Mata P (72')

MLSZ Jegyzőkönyv

Osztályzatok (T.G.): Isztolyka (7) - Urbán (8), Horváth (8), Jurászik (7) - Kőszegi (8), Radácsi (8), Riesz (8), Fodor (8) - Balogh (6), Mata (8), Duhaj (6) Csere: Mészáros (8), Horváth (0), Zsíros (0), Márton (0)

 
 
2017.09.11.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Testvériség SE (1:1) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a Testvériség elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Kifejezetten jó futballt játszó csapat érkezett hozzánk, akiknek a B keretével már nyáron találkoztunk edzőmérkőzésen.

A játékrészt úgy kezdtük, ahogy megterveztük. Uraltuk az első 20 percben a játékot, amikor viszont tudatosan váltottunk, visszaesett a lendületünk, meddő lett a támadó játékunk. Ezekben a percekben átvette az irányítást a Testvériség csapata és Ők veszélyeztettek többet. A 35. perctől ismét fentebb toltuk a védekezést, így a 3. periódus az első félidőben ismét a mi agilitásunkat, akaratunkat hozta. 0:0-s állással vonultunk a szünetre, ahol kifejezetten jó játék volt látható a pályán.

A második félidő kezdetén a múlt hetihez hasonlóan bent maradtunk az öltözőben, amely az ellenfelünk vezetését eredményezte. Hátrányból gyakorlatilag feladtuk a főbb védekezési elveinket és 5 csere után frissebb, lendületesebb hadrendre tudtunk átállni, amelynek jöttek is az eredményei, hiszen a két csapat szétszakadt mezőnyben, amely nyílttá tette a mérkőzést. Sikerült egyenlítenünk, ahol a negyedik ziccerünket tudtuk gólra váltani. Vigyáznunk kellett, hiszen veszélyesek voltunk magunkra hátul a rengeteg hibából adódóan. Hajtottuk a győzelmet, amelyre sok esetben a kontra is jött, de a végeredmény nem változott. Maradt az 1:1, amely igazságosnak mondható. A cseréink tudtak annyi lendületet adni, hogy ne kövessük el azt a hibát, hogy a hajrára elfogyunk, mint múlt héten.

Gratulálok a játékhoz! Egy nálunk előrébb járó csapattól sikerült egy pontot rabolnunk!

Hajrá FC Dabas! "

FC Dabas U17 - Testvériség SE 1:1 (0:0)
Gól: Pekker G L (77')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2017.09.11.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: FC Dabas Leány U16 - Jászberény (9:1) *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas U16-os leány csapatának vezetőedzője a Jászberény elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Megfogyva bár, de törve nem...Vasárnap délelőtt 10:00 órás kezdettel hazai pályán U16 Leány csapatunkkal lejátszottuk első bajnoki mérkőzésünket.

Tavalyi szezonunkhoz képest nagyon sok minden változott. Létszámban igen csak megfogyatkoztunk, sajnos iskola váltás miatt sok játékostól búcsúznunk kellett, ezért jelen pillanatban a keretünk 11 főből áll. A Bajnokságban is történtek változások. Keresztpályából háromnegyed pályára léptünk, 1*20 perces játékidőből pedig 2*40be. Számítottunk erre és így is készültünk.

A felkészülésünket is ennek tükrében állítottuk össze. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, kis létszámmal dolgoztunk végig, de a lányok becsülettel végig csinálták a felkészülést, aminek első mérkőzésünkön a Jászberény ellen meg is lett az eredménye. 9:1-es fölényes győzelmet arattunk. (Horváth Vivien 6 gól, Gendur Gina 3 gól)

Azt gondolom, kondicionálisan megvagyunk a háromnegyed pályára, illetve játékban is rengeteget fejlődtünk. Kimagaslónak mondhatom az egyéni fejlődést a Lányoknál. A mai mérkőzésen olyan egyéni megoldásokat láthattam több játékosunknál, ami mindenképpen dicséretet érdemel. Látom a Lányokon, hogy egy adott szituációban már látják, hogy több lehetőségük van, és megpróbálják a lehető legjobb döntést hozni. Már nem szabadulunk a labdától, hanem megjátsszuk.

Gratulálok Mindenkinek!

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U16 Lány - Jászberény 9:1
Gól: Horváth V (6), Gendur G (3)

 

 
 
2017.09.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Százhalombattai LK - FC Dabas II (3:1) *
 

Tovább tart kettes csapatunk mélyrepülése

A Százhalombatta otthonából sem sikerült ponttal vagy pontokkal távoznunk, így immáron 4 mérkőzésesre duzzadt sorozatban elszenvedett vereségeink száma. A remek gödöllői szezonkezdetet követően jelentős hullámvölgybe került Kucsák István csapata, eltiltások, sérülések és egyéb okok is nehezítették vezetőedzőnk taktikai lehetőségeit.

A Százhalombatta elleni idegenbeli összecsapáson a 39. és 48. percben bekapott gólokkal már a félidő környékére jelentős, két gólos hátrányba kerültünk. Takács Kornél révén ugyan a 85. percben sikerült szépítenünk és ezzel együtt a remény is némileg felcsillant, azonban a hazaiak a 90. percben egy újabb találattal végleg lezárták a mérkőzést.

Az már a rajt előtt is sejthető volt, hogy kemény szezon vár kettes csapatunkra, de most öt forduló elteltével be is bizonyosodott, hogy szó szerint vért kell izzadnunk majd minden egyes bajnoki pontért. Ráadásképp ami a jövőt illeti, a következő mérkőzésünk sem ígérkezik egyszerűnek, a négy győzelmével az abszolút élmezőnyben (4. hely) elhelyezkedő Nagykáta SE látogat majd hozzánk vasárnap délután.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.10 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Százhalombatta

Százhalombattai LK - FC Dabas II 3:1 (1:0)

FC Dabas II: Gerstenbrein - Danyis J, Lázár (Filyó - 85'), Botlik, Danyis A, Bukovszki (Farkas R - 39' (Ubornyák J - 69')), Gáspár, Kovács R (Kiss D - 46'), Takács, Dabasi (Farkas K - 64'), Zsolnai

Csere: Volenszki G, Kovacsik, Filyó, Kiss D, Farkas R, Farkas K, Ubornyák J

Gól: Pregitzer G (39'), Versits Zs (48'), Pregitzer G (90') ill. Takács K (85')

MLSZ Adatbank

Fotó: Százhalombattai LK

 
 
2017.09.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 5. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2017.09.10.
SZEOL SC
-
Hódmezővásárhelyi FC
2 : 0
Budapest Honvéd-MFA II
-
Vecsési FC
3 : 0
Pécsi MFC
-
Paksi FC II
3 : 2
 
 
2017.09.10.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U19
FC Dabas U19 - Testvériség SE
2:0 (0:0)
 
Gól:
- Fodor G (64')
    - Mata P (72')
     
U17
FC Dabas U17 - Testvériség SE
1:1 (0:0)
 
Gól:
- Pekker G L (77')
     
U15
BSE Palóc Farkasok - FC Dabas U15
1:2 (1:1)
 
Gól:
- Gáspár Zs (8')
    - Zsákai P (75')
     
U14
BSE Palóc Farkasok - FC Dabas U14
4:0 (2:0)
 
Gól:
-
     

 
 
2017.09.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Szentlőrinc SE (3:1) *
 

Megszereztük első győzelmünket

NB III-as első csapatunk a fordulót megelőzőleg a tabella 5. helyét elfoglaló Szentlőrinc SE gárdáját fogadta.

Noha a mérkőzés elején a vendég csapat volt kezdeményezőbb, szépen lassan átvettük az irányítást és bő fél óra elteltével a vezetést is meg tudtuk szerezni Crkvenjakov Dalibor révén (1:0). A 45. percben újdonsült támadónk ismét eredményes volt (2:0), így Erős Károly alighanem elégedett lehetett a mérkőzés alakulásával. A folytatásban már csupán a megszerzett két gólos előnyünk megtartására kellett törekednünk, azonban a fiúk rátettek még egy lapáttal és a 67. percben Makrai László góljával lényegében lezártnak tekintették a mérkőzést (3:0). A vendég csapat ugyan a 79. percben szépíteni tudott (3:1), többre azonban már szerencsére nem futotta erejükből.

A győzelemnek köszönhetően a 10. helyre léptünk előre a tabellán és bizakodva várhatjuk a Szekszárd elleni idegenbeli összecsapást. Jövő hétvégi ellenfelünk jelenleg az előkelő 4. pozíciót foglalja el a táblázaton, azonban előnyük mindössze 3 pont csapatunkkal szemben, ami könnyedén ledolgozható.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.09 (szombat, 16:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Szentlőrinc SE 3:1 (2:0)

FC Dabas: Scheilinger - Földes, Makrai, Eördögh, Fritz, Fitos (Sárközi - 60'), Erős, Csepregi (Zsolnai - 77'), Kiss V (Sándli - 61'), Mundi, Dalibor

Csere: Sebestyén, Sárközi, Szűcs, Sándli, Csordás, Zsolnai, Takács

Gól: C. Dalibor (34'), C. Dalibor (45'), Makrai L (67') ill Virág Sz (79')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2017.09.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Nyáregyháza SK I (6:0) *
 

Ismét magabiztos győzelemet arattunk

Ledő László játékosai két győzelemmel és imponáló (17:2) gólkülönbséggel várták második hazai bajnoki mérkőzésüket. Ezúttal a Nyáregyháza SK I. számú csapata látogatott Dabasra.

Varga Balázs révén már a 4. percben megszereztük a vezetést, majd a félidő zárásaként Pribék Tibor találatával megdupláztuk előnyünket (2:0), így nyugodtan várhattuk a második játékrész alakulását. A folytatásban aztán még inkább beindult a gépezet, Laczkó Zoltán, Pribék Tibor, Fodor Gergő is betalált, valamint ellenfelünk egy öngólt is vétett, így végül ismét nagy különbségű (6:0) győzelmet arattunk.

A tabellán elfoglalt első helyezésünk a 3 győzelmünk, 23 lőtt és 2 kapott gólunk tükrében nem lehet kérdéses, azonban azt is meg kell említenünk, hogy a bajnoki cím még közel sincs zsebben, kiengedni és elbizakodottnak lenni még korántsem lehet. Legfőbb riválisunk, a Nagykőrösi Kinizsi II szintén 3 győzelemmel kezdett és hozzánk hasonlóan kiemelkedő (+16) gólkülönbséggel rendelkezik, így már most borítékolható, hogy nagy csata lesz a felek között a következő hetekben.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.09 (szombat, 16:00)

FC Dabas III - Nyáregyháza SK I 6:0 (2:0)

FC Dabas III: Volenszki G - Bálint G, Szabados, Fehér, Kmetyó, Pribék, Bálint Z, Lackó, Fodor, Varga, Tihany

Csere: Gogolák K, Palásti, Balogh T, Györgyövics, Zelovics, Bálint M, Rutterschmid

Gól: Varga B (4'), Pribék T (43'), Laczkó Z (60'), Bodó G (65' - öngól), Pribék T (70'), Fodor G (86') ill. -

MLSZ Adatbank

 
 
2017.09.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 5. Forduló - Sombati mérkőzések
 
Szombat - 2017.09.09.
FC Dabas
-
Szentlőrinc SE
3 : 1
Mórahalom VSE
-
Szekszárdi UFC
0 : 2
M-Foci Kft
-
Iváncsa KSE
2 : 3
Rákosmente KSK
-
Duna-Aszfalt TVSE
3 : 4
Dunaújváros PASE
-
Kozármisleny FC
1 : 0
 
 
2017.09.08.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2017. szeptember 09-11.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Szombat, 16:30
FC Dabas - Szentlőrinc SE
FC Dabas II
Vasárnap, 16:00
Százhalombattai LK - FC Dabas II
FC Dabas III
Szombat, 16:00
FC Dabas III - Nyáregyháza SK I
FC Dabas U19
Szombat, 12:00
FC Dabas U19 - Testvériség SE
FC Dabas U17
Szombat, 10:00
FC Dabas U17 - Testvériség SE
FC Dabas U15
Szombat, 13:00
BSE Palóc Farkasok - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Szombat, 13:00
BSE Palóc Farkasok - FC Dabas U14
FC Dabas U13
Szombat, 11:00
Bozsik Megyei Kiemelt U13 - Kelen
FC Dabas U11
Vasárnap, 11:00
Bozsik Megyei Kiemelt U11 - Kelen
FC Dabas U13
Hétfő, 15:30
Bozsik Alközponti Torna U13 - Dabas
FC Dabas U11
Hétfő, 15:30
Bozsik Alközponti Torna U11 - Dabas
FC Dabas Lány U16
Vasárnap, 10:00
Jászberény
 
 
2017.09.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Százhalombattai LK - FC Dabas II *
 

Százhalombattára látogat kettes csapatunk

Az FC Dabas II hétvégén annak a Százhalombattának az otthonába látogat, akivel pár évvel ezelőtt még a Megye II. osztály bajnoki címének elhódításáért folytatott ádáz csatározásokat. Azóta már mindkét fél egy osztállyal feljebb bizonyíthat, ettől függetlenül továbbra is rangadónak tekinthető mindkét fél számára az egymás elleni mérkőzés.

Ellenfelünk két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel jelenleg a 7. pozíciót foglalja el a tabellán, így 12. helyezésünk tükrében egyértelműen nem mi számítunk a mérkőzés esélyesének. Kucsák István már többször hangoztatta, hogy kemény év vár ránk, ahol minden egyes pontért meg kell szenvedni. Reméljük a Százhalombatta otthonában sikerül átlendülnünk a három elveszített bajnoki következtében kialakult holtponton és ismét elkezdünk felfelé lépkedni a tabellán.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Százhalombattai LK - FC Dabas II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.10. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Százhalombatta

 
 
2017.09.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Szentlőrinc SE *
 

A Szentlőrinc SE-t fogadja NB III-as csapatunk

Erős Károly legénysége továbbra is első győzelmének megszerzésére készül. A szezon eleje valóban nem úgy sikerült ahogy azt vártuk, azonban a táblázaton elfoglalt helyezéstől függetlenül egyelőre kár lenne pálcát törni csapatunk feje felett, mivel továbbra is még nagyon a szezon elején vagyunk és egy jó szériával a legkilátástalanabb helyzetből is ki lehet lábalni.

A hétvégi bajnoki mérkőzést alapul véve, igaz, hogy a két csapatot 11 hely választja el egymástól, azonban amennyiben győztesen hagyjuk el a pályát, a Szentlőrinc négy pontos előnye egyre olvad és a tabellán is igen közel kerülhet egymáshoz a két alakulat. A feladat tehát adott, reméljük játékosaink is átérzik, hogy ezúttal minden idegszálukkal a három pont megszerzésére kell törekedniük, ugyanis most még közel sem kilátástalan a helyzet, azonban egy újabb hazai pályán elszenvedett fiaskóval már valóban egyre nehezebb helyzetbe kerülne NB III-as csapatunk.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Szentlőrinc SE

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.09. (szombat, 16:30)
Helyszín: Dabas

 
2017.09.08.
www.szentlorincse.hu
FELNŐTT
Szentlőrinc: "Dabason szeretnénk folytatni a pontok gyűjtögetését"
 

Annak ellenére, hogy az FC Dabas 2 ponttal a tabella utolsó helyén szerénykedik, nem lesz egyszerű dolga Fenyvesiéknek szombaton, hiszen jó néhány tapasztalt játékost igazoltak a hazaiak a nyáron, köztük a tavaly 21 gólt szerző Crkvenjakov Dalibort aki 3. volt a góllövőlistán. Valószínűleg mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy hazai pályán megszerezzék első győzelmüket az idei szezonban, de természetesen ehhez nekünk is lesz egy-két szavunk...

Turi Zsolt (a Szentlőrinc SE edzője)
Szeretnénk ponttal, vagy pontokkal hazatérni Dabasról. A helyezésük nem téveszt meg minket, a nyáron egy erős keretet hoztak össze. Bízom benne, hogy nem ellenünk kezdik meg a pontgyűjtést. Múlt héten fantasztikusan játszottunk, csak a rossz helyzetkihasználásunk miatt nem tudtunk nagyobb arányú győzelmet aratni, ha ezen javítunk, akkor győztesen térünk haza. Mayer Milán sérült, Csorvási Dávid és Kiss Márk a második csapatban kap lehetőséget.

Kerekes Barna (az FC Dabas edzője)
A helyzetünket nehezíti, hogy van 5-6 sérültünk a csapatban, de ennek ellenére hazai pályán mindenképpen győzelmet várunk a jó erőkből álló Szentlőrinccel szemben.

Teljes cikk
 
2017.09.08.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 5. forduló
 

Ezúttal Szécsi József  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2017.09.09. (szombat) 16:30
FC Dabas - Szentlőrinc SE
Nem gondoltam volna, hogy a remek játékosokkal rendelkező Dabas, négy forduló után még nyeretlen lesz. Komoly esélye van, hogy Daliborék otthon tartják majd a három pontot, az amúgy jó formában lévő Szentlőrinc ellen. Tippem: 2-0

2017.09.09. (szombat) 16:30
Mórahalom VSE - Szekszárdi UFC
Kiegyenlített erők csatáján döntetlent várok. Tippem: 1-1

2017.09.09. (szombat) 16:30 
M-Foci Kft. Makó - Iváncsa KSE
A múlt héten az Iváncsa megszerezte első NB3-as győzelmét, amely lendületet adhat a szintén újonc Makó ellen. Tippem: 0-1

2017.09.09. (szombat) 16:30 
Rákosmente KSK - Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske
Gólgazdag játék, sok néző, kellemes színfolt a Tiszakécske megjelenése az NB3-ban. Úgy vélem, hogy a kécskei labdarúgók megnyerik a meccset. Tippem: 1-2

2017.09.09. (szombat) 18:00
Dunaújváros - Kozármisleny FC
Nagy meglepetés volt számomra a Dunaújváros múlt heti veresége. Arra számítok, hogy szombaton összekapják magukat és érvényesítik a játékosállományban meglévő minőségi különbséget. Tippem: 2-0

2017.09.10. (vasárnap) 16:30
SZEOL SC - Hódmezővásárhelyi FC
Négy forduló után az egész NB3-as mezőnyben már csak a szegediek száz százalékosak. A Hódmezővásárhely ellen folytatódik a szép sorozat. Tippem: 3-1

2017.09.10. (vasárnap) 16:30
Budapest Honvéd-MFA II. - Vecsési FC
A kispesti fiatalok vezetőedzője, Pisont István éveken át a Vecsésnél rúgta a labdát, majd később edzőként is dolgozott a "káposztásoknál", de ennek már lassan tíz éve. Nagy a valószínűsége hogy mostani csapatával legyőzi hajdani együttesét. Tippem: 2-1

2017.09.10. (vasárnap) 16:30
Pécsi MFC - Paksi FC II.
Hiába dolgozott ki minden meccsén rengeteg helyzetet, eddig négyből hármat elveszített a Pécsi MFC. Újabb csapás a pécsi önkormányzat napokban született döntése, mely szerint, nem támogatja tovább a labdarúgócsapatot. Az év második felére erre 100 millió forint volt betervezve. Az lenne a meglepetés, ha ez nem zavarná meg a Baranya megyei focistákat. Tippem: 1-1

Teljes cikk
 
2017.09.07.
igazgatosagok.mlsz.hu
FELNŐTT
Sztárparádé Dabason, hazai (abszolút) győzelem Dunakeszin
 

Formabontó módon idén az 1983 óta minden évben - immár 35. alkalommal - megrendezett Pest Megyei Labdarúgótorna két "alaptornából" állt. E két rendezvény - az egyiknek Dabas, a másiknak Dunakeszi adott otthont - a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság 2014 januárjában indított gálatorna-sorozatának 4. ás 5. állomása. A Pest Megyei Labdarúgótorna idei lebonyolításának érdekessége, hogy e két önálló viadal közül a százalékosan legjobb eredménnyel tornagyőztes csapat lett az "abszolút" első, akinek neve bekerült a három és fél évtizedes múltra visszatekintő labdarúgó-esemény történetébe.

A "rutinosabb" futballkedvelők tavaly október után immár másodízben találkoztak a Pest megyei amatőr labdarúgás legrégibb múltra visszatekintő rendezvénye keretében. Korábban jellemzően serdülő és ifjúsági, olykor az U9-es, U10-es és U11-es Bozsik-korcsoportok, míg 2014 óta zajlanak felnőttek részvételével a mérkőzések.

Ami az esemény idei helyszíneit illeti, Dabas először és eddig utoljára 2008-ban, míg Dunakeszi 1987 és 1991 között - Fóttal párban - négy egymást követő évben ötször, majd 2002-től 2004-ig három ízben - ekkoriban Váccal és Veresegyházzal közösen -, tavaly pedig egymagában volt házigazdája a Pest Megyei Labdarúgótornának, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága és Dunakeszi Város Önkormányzata szervezett és előbbi bonyolított le. A Pest megyei labdarúgást szövetségi szinten irányító szervezet(ek) által 1983 óta minden évben megrendezett Pest Megyei Labdarúgótorna 2002 óta - 2017-ben már 16. alkalommal - hivatott megőrizni a valamikori Pest Megyei Labdarúgó Szövetség néhai főtitkára, Turóczi Béla emlékét is.

A szeptember 1-jén rendezett 4. Pest Megyei Gálafoci-tornának az FC Dabas sporttelepe adott otthont, ahol júniusban a Pest Megyei Futballdíj-átadó Gála, míg tavaly októberben a "Piros-fehér-zöld" című futballinduló bemutatására került sor. Dabas sporttörténete fél évszázados múltra tekint vissza; az elmúlt években lezajlott, valamint jelenleg is folyamatban lévő fejlesztések eredményeként modern, a 21. századi igényeket kielégítő sportközponttal büszkélkedhet. Ez a sportkomplexum nemcsak Dabas és Pest megye, hanem az egész ország számára példa. Példa arra, hogy helyi önkormányzati és sportági szakszövetségi összefogással, közös szándékkal, anyagi áldozattal, mindenki igényeit kielégítő létesítményt lehet megálmodni és megvalósítani.

A 4. Pest Megyei Focigálára hat csapat kapott meghívást, a két háromtagú csoportban lezajlott előcsatározások után következett az elődöntő, majd a helyosztó összecsapásain kialakult a végső sorrend. Az eseménynek nemzetközi rangot adott, hogy elfogadta a meghívást Erdélyből Székelykeresztúr város önkormányzatának csapata. "Kötődik" hozzájuk a Kerepesi Székely Kör gárdája, a játékosaik Erdélyből áttelepült, Kerepesen élő székelyek. Pályára lépett a Pest megyei polgármesterek válogatottja is. A megyei települések elsőszámú vezetőinek csapata 2012 óta rendszeres szereplője az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága által szervezett rendezvényeknek. Ott volt a mezőnyben a Pest Megyei Grundfocisták együttese is, amelynek kerete tekintélyes múlttal rendelkező, egykori élvonalbeli labdarúgókból áll össze. Az itt játszók manapság már sportvezetőként, edzőként, egyesek talán még mindig aktív labdarúgóként Pest megyei egyesületekhez kötődnek. A Szalkszentmárton KSE Baráti Kör csapata is ott volt a hatos mezőnyben, és természetesen a Pest Megyei Igazgatóság ezúttal is képviseltette magát a "ringben" - több más megyei igazgató, illetve Pest megyei elnökségi taggal megerősítve.

Csoportmérkőzések:

Székelykeresztúr - Szalkszentmárton 6-0 (3-0). GÓL: Bedő B. (2), Gál A., Simó J., Hompoth D., Rafai E.
Pest Megyei Polgármesterek - Kerepesi Székely Kör 0-3 (0-2). GÓL: Borsos L., Vass Z., Szoráth I.
Szalkszentmárton - Pest Megyei Grundfocisták 0-7 (0-3). GÓL: Czipper Zs. (4), Egressy G., Kovács B., Simon A.
Kerepesi Székely Kör - "Megyei" MLSZ 3-4 (3-1). GÓL: Vass Z. (2), Borsos L., ill. Krausz M. (2), Vojtekovszki Cs., Benkő T.
Pest Megyei Grundfocisták - Székelykeresztúr 4-4 (1-4). GÓL: Czipper Zs. (2), Egressy G., Simon A., ill. Barabás B. (2), Sipos Z., Rafai E.
"Megyei" MLSZ - Pest Megyei Polgármesterek 4-3 (1-1). GÓL: Krausz M. (3), Vojtekovszki Cs., ill. Zalaegerszegi R. (3).

Elődöntők:

Pest Megyei Grundfocisták - Kerepesi Székely Kör 3-1 (1-1). GÓL: Aranyos I., Czipper Zs., Vörös P., ill. Kakucs T.
"Megyei" MLSZ - Székelykeresztúr 2-4 (1-2). GÓL: Benkő T., Varga G., ill. Hompoth D. (2), Simó L., Simó J.

Helyosztók:

Az 5. helyért:

Szalkszentmárton - Pest Megyei Polgármesterek 1-3 (1-0). GÓL: Molnár S., ill. Pápai M. (2), Darázsi K.

A 3. helyért:

Kerepesi Székely Kör - "Megyei" MLSZ 0-2 (0-2). GÓL: Zalaegerszegi T. (2).

Döntő:

Pest Megyei Grundfocisták - Székelykeresztúr 2-1 (1-1). GÓL: Vörös P., Egressy G., ill. Simó J.

Végeredmény: 1. Pest Megyei Grundfocisták; 2. Székelykeresztúr; 3. "Megyei" MLSZ; 4. Kerepesi Székely Kör; 5. Pest Megyei Polgármesterek; 6. Szalkszentmárton.

A torna utáni ünnepélyes eredményhirdetésen a csapatoknak és a különdíjasoknak a díjakat Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója, Jakab Gábor, az MLSZ Heves megyei társadalmi elnöke és Schneider Béla, az MLSZ Fejér megyei igazgatója adták át. A csapatvezetők szavazatai alapján különdíjban részesült a torna legjobb kapusa, a székelykeresztúri Klein László, a legjobb mezőnyjátékosnak a Pest Megyei Grundfocisták csapatát erősítő Vörös Pétert választották, míg a gólkirály címet - hét találattal - a szintén grundfocista Czipper Zsolt szerezte meg.

A 4. Pest Megyei Focigálán pályára lépő játékosok (zárójelben a gólok száma)

Pest Megyei Polgármesterek: Bazan Tibor (Hévízgyörk), Darázsi Kálmán (Monor alpolgármestere; 1), Horinka László (Sülysáp), Kőszegi Zoltán (Dabas), Nagy János (Felsőpakony), Pápai Mihály (Gyál; 2), Petrányi Csaba dr. (Újszilvás), Sipeki Zsolt (Dánszentmiklós), Spiegelhalter László (Vácrátót), Sziráki Szilárd (Valkó), Szoboszlay Árpád dr. (Tápiószőlős), Tabányi Pál (Maglód), Tóth István (Nagykáta alpolgármestere; kapus), Zalaegerszegi Roland (3).
"Megyei" MLSZ: Bársony Farkas dr., Benkő Tamás (2), Bogyay Zoltán, Bukodi Károly, Khéner László, Krausz Márton (5), Kucsák István, Rózsa Bálint (kapus) Varga Gábor (1), Vojtekovszki Csaba (2), Zalaegerszegi Tamás (2).
Pest Megyei Grundfocisták: Aranyos Imre (1), Czipper Zsolt (7), Egressy Gábor (3), Hamar István, Horváth Dávid, Kasza István, Kovács Béla (1), Kovács Kálmán, Króner Péter (kapus), Orosz Ferenc, Simon Antal (2), Vörös Péter (2), Détári Lajos (edző).
Kerepesi Székely Kör: Bartos Sándor (kapus), Borsos Levente (2), Kakucs Tamás (1), Pető Ottó, Szoráth István (1), Vass Zoltán (3).
Szalkszentmárton KSE Baráti Kör: Damásdi Tibor, Erdős Zsolt, Halász József, Jakus Zsolt, Jenei István, Kálomista József, Kovács Róbert, Mikes Zoltán (kapus), Molnár Sándor (1), Németh Gábor, Szabó Árpád, Vancsai Zsolt, Vinczellér Csaba.
Székelykeresztúr Város Önkormányzata: Barabás Barna (2), Bedő Béla (2), Berei István, Gál Attila (1), Hompoth Dezső (3), Klein László (kapus), Krisán Mihály, Lőrinczi István, Molnár Csaba, Rafai Emil (2), Simó János (3), Simó Levente (1), Sipos Zoltán (1), Tiboldi József, Sipos Attila (edző).

Így látták a dabasi focigála szereplői:

Bartos Sándor, a Kerepesi Székely Kör csapatvezetője: - Erdélyből települtünk át, a csak székelyekből álló kispályás csapatunk örömmel fogadta el a meghívást a 4. Pest Megyei Focigálára. A mozgás örömén, a futball szeretetén túl közösségépítő céllal alakultunk, számos kulturális rendezvényünk is van. A '90-es évek elején mi még gyermekekként kerültünk ide, de a szoros kötődés felnőttként is megmaradt közöttünk. Ezen a gálán számunkra a játék volt a fontos, no meg az is, hogy találkozhattunk a székelykeresztúriakkal, közülük több játékossal rokoni kapcsolatunk is van.

Bogyay Zoltán, az MLSZ Baranya megyei igazgatója: - Természetesen örömmel fogadtam el a Pest Megyei Igazgatóság csapatába szóló meghívást. Ha sikerül az időpontokat egyeztetni, akkor a megyei igazgatók csapatot alkotva többször is pályára lépnek. Most az is csábító volt, hogy ezen a hétvégén két világbajnoki mérkőzést is láthattam. Még nem töltöttem be a 18. évemet, amikor kapusként már bemutatkozhattam a pécsi NB I-es csapatban. Édesapám volt abban az időben a PMFC kapusedzője, ő pallérozott. Sokat tanulhattam tőle, hiszen ő is élvonalbeli kapus volt. Az ő példáját látva lettem én is az, majd lettem kapusedző; a tanítványaim közé tartozik a válogatottságig is eljutó Dibusz Dénes. Ha ott vagyok az igazgatók csapatában, akkor a változatosság kedvéért a mezőnyben játszom. Csak elismeréssel szólhatok a Pest Megyei Focigáláról. Nálunk is van hasonló rendezvény, csak teremben. 2015 decemberében Pest megye volt a házigazdája a megyei amatőr válogatottak tornájának, és Baranya végzett az élen. Ez egyben az is jelentette, hogy most decemberben mi adunk otthont a döntőnek. Bízom benne, hogy Pest megye és Baranya válogatottja is eljut majd a fináléba.

Czipper Zsolt, volt NB III-as gólkirály, jelenleg a Valkó klubmenedzsere: - A Grundfocisták együttesében szereplő játékosok többségének labdaszedője voltam annak idején, így megtisztelő számomra, hogy most együtt lehetek velük. Ez egy nagy család, és aki csak teheti, ideje engedi, minden alkalmat megragad, hogy futballozhasson ebben a gárdában. Ezért jöttünk el erre a gálára is, és élünk azzal a lehetőséggel, hogy a megyei igazgatóság igyekszik minél több színvonalas, a futballt népszerűsítő, a tömegesítést elősegítő rendezvényt biztosítani nem csak a gyermekek, hanem az öregfiúk számára is. A Honvéd öregfiúknál még most is játszom, de van játékengedélyem a Pest megyei másodosztályú Valkó csapatánál is, s nem kizárt, ha a helyzet úgy kívánja, beszállok játszani is.

Détári Lajos, 61-szeres magyar, 7-szeres világ- és egyszeres Európa-válogatott labdarúgó, több élvonalbeli csapat edzője: - Csodálatos a dabasi sporttelep. Öröm itt futballozni, nem véletlen, hogy jönnek a gyermekek, és ahogy hallom, valamennyi korosztályban több csapatra való játékosuk is van. Nagyon fontos felkarolni a gyerekfocit, és nem elég a lötyögés, komolyan kell velük foglalkozni az edzéseken. Jelenleg csapat nélkül vagyok, de rendszeresen ott vagyok a Pest Megyei Grundfocisták csapatában. Igaz, ezen a gálán nem léptem pályára, az edző szerepét viszont elvállaltam, a győzelemnek nagyon örültünk, izgalmas, jó mérkőzést vívtunk a döntőben a székelykeresztúriak ellen.

Hamar István volt NB I-es, 25-szörös válogatott labdarúgó, a Pest megyei I. osztályú Tököl elnöke: - Szívesen lépek pályára a régi játszótársakkal. Futballozok még a Honvéd öregfiú és old boy együttesében, valamint néha beszállok a Tököl II. csapatába is. Nem tagadom, időnként érzem a kort, de nem tudok futball nélkül létezni. Ezen a remekül megszervezett gálán is odatettük magunkat, a szünetekben pedig anekdotáztunk. Mindenkinek van néhány története, de nem túlzás, hogy most én vittem el a pálmát: volt időszak, amikor a televízió által közvetített mérkőzéseken a Szaknévsor felajánlott a mezőny legjobbjának megválasztott játékosnak ötvenezer forintot. Nevet nem mondok, csak annyit árulok el, hogy kapus lett annak a fordulónak a legjobbja. A meccs utáni első edzésen történt, hogy egyszer csak nagy csikorgással fékez egy taxi a futópályánál, majd kiugrik az utasa, egy hölgy, s odakiált volt férjének: "Jani, mondták a szomszédok, hogy ezen a héten te kaptad a különdíjat. Tudod, hogy ennek a fele nekem jár!?"

Klein László, Székelykeresztúr város önkormányzati képviselője, aki 155 alkalommal védte a román futsalválogatott kapuját: - Vendégül láttuk testvérvárosunk, Dunakeszi küldöttségét 2016 augusztusában, a delegációnak akkor tagja volt Benkő Tamás igazgató úr is. A futball szeretete összehozott bennünket, kialakult egy nagyszerű kapcsolat, a mostani meghívás is ennek köszönhető. Örömmel jöttünk, jó ötlet ez a gála. Annak is örülünk, hogy itteni programunkba az igazgatóság beiktatta a magyar válogatott két világbajnoki selejtezőjének megtekintését, felejthetetlen élmény, hogy élőben láthatjuk a nemzeti tizenegyet.

Kőszegi Zoltán, Dabas város polgármestere, az FC Dabas elnöke: - Jó ötletnek tartom a Focigálát, és amikor Szlahó Csaba elnök és Benkő Tamás igazgató felkért bennünket arra, hogy adjunk otthont a rendezvénynek, örömmel mondtam igent. Nem ez az első esemény, amelyben partnerei vagyunk az igazgatóságnak, hiszen innen indult útjára tavaly ősszel az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága és több Pest megyei település támogatásával az EDDA Művek komponálásában, előadásában a megyei futballhimnusz, és idén júniusban a mi pályánkon játszották a Pest Megyei Kupa férfi és női döntőjét is. A polgármesterek csapatának szereplését befolyásolja, hogy a munkahelyi elfoglaltságok miatt csak ad hoc jelleggel vagyunk együtt. Azért mindenki igyekszik a legjobbat nyújtani, és belefér egy kis tapasztalatcsere is. Megfertőzöttjei vagyunk a hivatásunknak, és ha így összejöhetünk, felvetődnek szakmai kérdések. Nálunk van egy kis gond, veti fel az egyik kolléga, és kérdezi a másiktól, ő miként oldaná meg. Jön a válasz, majd feltesz valaki egy újabb kérdést. Élek a lehetőséggel, és elmondom, hogy épül a futsalcsarnokunk, várjuk a TAO-döntést, az önerőt ezúttal a város önkormányzata biztosítja. A csarnok elsősorban az utánpótlás rendelkezésére áll, de a felnőttcsapat is tarthat majd itt edzéseket. A sporttelepen van egy kétpályányi füves terület, ahol minden korosztály tarthat edzéseket, ezzel is kímélve a centerpályát. Ez a terület hamarosan világítást is kap.

Króner Péter egykori NB I-es labdarúgó, a Dunaharaszti NB III-as csapatának edzője, aki a Pest Megyei Grundfocisták csapatába kapott meghívást: - A BVSC játékosa voltam, majd edzőként immár 12 éve Dunaharasztiban vagyok. Időnként amolyan mindenes szerepkört is betöltöttem a klubnál, de szerencsére rendeződött a háttér, és most minden energiámat a felnőttcsapatra fordíthatom. Szívesen jöttem a gálatornára, mert Dabashoz kellemes emlék fűz. 2012-ben, az NB III, Alföld-csoportjában a Dabas volt a legesélyesebb a bajnoki címre. A hajrára szoros lett a verseny, az utolsó fordulóban a dabasiak a középmezőnyhöz tartozó SZEOL gárdáját fogadták. Mindenki biztos volt a Dabas győzelmében, ám nem így történt, a szegediek nyertek. Ez azt jelentette, ha mi legyőzzük a Makó gárdáját, bajnokok lehetünk. A Makó nagyon szívós ellenfél volt, nekik megfelelt volna a döntetlen, és hét perccel a meccs vége előtt még 0-0 volt az állás. Ekkor sikerült betalálnunk a kapujukba, így a bajnoki szezon folyamán csupán hét percig álltunk az 1. helyen, de a legjobbkor. Fél órát kellett várakoznunk, amíg megérkezett a szövetség képviselője Dabasról az aranyérmekkel, hiszen mindenki arra számított, hogy a dabasiak lesznek a bajnokok.

Simon Antal, a Vác FC-Samsung 1993/1994-ben NB I-es bajnokságot nyert csapatának tagja, az NB III-as Vecsés edzője: - Ezer szállal kötődöm Pest megyéhez, hiszen 20 éve már Gödön lakom, és Pest megyei csapatnak vagyok az edzője. Ha tehetem, szívesen népszerűsítem a futballt a megyében. Ezért is vállaltam el, hogy pályára lépjek az egykori társakkal. Nyáron vettem át a Vecsés szakmai irányítását, szeretnénk megvetni a lábunkat az NB III-ban. Sokat jelent számunkra Szlahó Csaba polgármester úr odafigyelése, támogatása. Ott van a meccseinken, előfordul, hogy edzésre is kijön. Ha egy település vezetése szívügyének tekinti a futballt, ott vannak eredmények. Szerencsére ez így van Vecsésen is.

Szlahó Csaba, az MLSZ Pest megyei társadalmi elnöke, Vecsés város polgármestere: - Jónak tartom a kezdeményezést, nem véletlen, hogy immár negyedik alkalommal kerül sor erre az eseményre. A pályára lépők lelkesedése figyelemre méltó volt. Mindenki tisztában volt azzal, hogy nem az eredmény az elsődleges, ennek ellenére igyekeztek minél jobban szerepelni, és tették ezt baráti hangulatban. A korábbi kapcsolatok tovább erősödhettek, és újak alakulhattak ki. A futball volt a középpontban, de azért szóba jött a "szakma" is. Gondolok itt a kollégáimra, a polgármesterek csapatában szereplőkre. Volt elismerés vagy zrika a pályán nyújtott teljesítmény látván, de amíg készülődtek az újabb meccsre, felvetődtek szakmai kérdések is, és ez így természetes. Örülök, hogy eljött Erdélyből Dunakeszi testvérvárosának, Székelykeresztúr önkormányzatának csapata; részvételük tovább erősítette a barátságot. Biztos vagyok abban, hogy a focigálának van jövője, ez a mostani esemény is igazolja, hogy a következő évek programjában is szerepeltetni kell.

Vinczellér Csaba, a Szalkszentmárton Baráti Kör csapatvezetője: - Bács-Kiskun megyei településünkön öt éve élesztettük fel ismét a futballt, természetesen a gyermekekkel kezdtünk először foglalkozni. Jelenleg a legidősebb korosztály az U17-es, és ha ők beérnek, indulhatunk a felnőtt bajnokságban is. 2016-ban a Bozsik-programban a 14 éves korosztályban jól szerepeltünk Telkiben, akkor alakult ki szorosabb kapcsolat a sportági szakszövetséggel. Júniusban ellátogatott hozzánk az MLSZ SE csapata - soraiban Benkő Tamás Pest megyei igazgatóval -, s az akkori beszélgetésünk során vetődött fel annak a gondolata, hogy abszolút amatőr együttesünkkel mi is részt vegyünk egy Pest megyei focitornán. Szívből örülünk, hogy erre egy ilyen remek, színvonalas rendezvényen kerülhetett sor; köszönjük a meghívást, felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk!

A szervezők nyerték az 5. Pest Megyei Gálatornát

Szeptember 3-án, vasárnap Dunakeszin folytatódott a futballünnep a Radnóti Miklós Gimnázium Sportcsarnokában (ez a helyszín egyébként a dunakeszi futsalosok otthona is egyben), ahol négy együttes (Székelykeresztúr Város Önkormányzata, a Kerepesi Székely Kör, az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága és a Magyar Újságíró-válogatott) játszott egymással körmérkőzést. A négy csapat közül kiemelkedett a székelyek csapata és a "hazai" együttes, így az ő első találkozásuk (a 3. csoportmeccs) egyben kisdöntőnek is beillett. Az igazgatóság végül rendkívül magabiztos játékkal döntött a csoport 1. helyéről, nagyszerű játékkal, háromgólos győzelmet aratva. Később az újságírók csapata is "felébredt", és egy rendkívül szoros mérkőzést játszott a szervezőkkel, de végül így is alulmaradt a tornát hibátlanul megnyerő igazgatósági különítménnyel szemben. Az erdélyi csapat végül nehezen pörgött fel a csoport utolsó meccsén, de aztán a mutatott játéka és négy rúgott gólja küzdelmes döntőt vetített előre. A várt izgalmak aztán elmaradtak, mert a fináléban az igazgatóság csapata ismét meggyőzően játszott, és szűk két óra leforgása alatt másodsor is legyőzte ellenfelét, otthon tartva ezzel a győzelemért járó serleget.

Csoportmérkőzések:

Újságíró-válogatott - Székelykeresztúr 1-4 (0-4). GÓL: Károly G., ill. Molnár Cs. (2), Tiboldi J., Simó J.
MLSZ PMTE/PMI - Kerepesi Székely Kör 7-1 (3-0). GÓL: Halmai G. (2), Papp G., Szél J., Sidó Sz., Adamcsek A., Benkő T.,  ill. Bartos S.
Székelykeresztúr - MLSZ PMTE/PMI 1-4 (0-3). GÓL: Simó J., ill. Sidó Sz. (3), Adamcsek A.
Kerepesi Székely Kör - Újságíró-válogatott 1-3 (1-0). GÓL: Csontos R. (öngól), ill. Károly G. (2), Lantos Zs.
Újságíró-válogatott - MLSZ PMTE/PMI 0-1 (0-0). GÓL: Szél J.
Kerepesi Székely Kör - Székelykeresztúr 3-5 (2-1). GÓL: Bálint E. (2), Kovács A., ill. Barabás B., Gál A., Simó J., Molnár Cs., Lőrinczi I.

Döntő:

MLSZ PMTE/PMI - Székelykeresztúr 3-1 (2-0). GÓL: Benkő T., Szabó G., Erhardt Z., ill. Berei I.

Végeredmény: 1. MLSZ PMTE/PMI; 2. Székelykeresztúr; 3. Újságíró-válogatott; 4. Kerepesi Székely Kör.

A tornát lezáró eredményhirdetésen Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója, Dunakeszi önkormányzati képviselője, valamint Kárpáti Zoltán, a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium igazgatóhelyettese, a sportcsarnok igazgatója, Dunakeszi önkormányzati képviselője adták át az érmeket és serlegeket, valamint a különdíjakat. A torna legjobb kapusának - csakúgy, mint két nappal korábban Dabason - a székelykeresztúri Klein Lászlót választották, míg csapattársa, Molnár Csaba birtokába került a legjobb mezőnyjátékosnak járó trófea. A gólkirályi címet pedig az MLSZ PMTE/PMI együttesében szereplő Sidó Szabolcs hódította el, 4 találattal. A játékvezetők Kecskeméti István és Kovács Bence voltak.

Az 5. Pest Megyei Focigálán pályára lépő játékosok (zárójelben a gólok száma)

Kerepesi Székely Kör: Bálint Attila, Bartos Sándor (1), Bajkó András (kapus), Bálint Elek (2), Kovács András (1), Vass Zoltán (+1 öngól).
Magyar Újságíró-válogatott: Bódai Balázs, Borsi Gergely, Csóka László, Csontos Róbert, Károly Gábor (3), Kovács Dénes, Lantos Zsolt (1), Szabó Illés (kapus), Szörényi Péter.
MLSZ PMTE/PMI: Adamcsek András (2), Benkő Tamás (2), Erhardt Zoltán (1), Halmai Gábor (2), Németh Attila (kapus), Papp Gábor (1), Sidó Szabolcs (4), Szabó Gábor (1), Szél József (2), Zalaegerszegi Tamás.
Székelykeresztúr Város Önkormányzata: Barabás Barna (1), Berei István (1), Gál Attila (1), Klein László (kapus), Krisán Mihály, Lőrinczi István (1), Molnár Csaba (3), Rafai Emil, Simó János (3), Tiboldi József (1).

Az oldal anyagait Adamcsek András, Lázár Lajos, Rózsa Bálint és dr. Üveges Sándor készítették.

Megadni a futballnak, ami a futballé...

Két jó hangulatú, sikeresnek értékelhető öregfiútornán vagyunk túl. Büszkeséggel töltött el, hogy az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnöksége és Igazgatósága meghívására szűkebb pátriánk polgármesterei közül szép számban jöttek el és tisztelték meg személyes jelenlétükkel, sőt játékukkal is a dabasi tornát. A településvezetők szerepe nélkülözhetetlen a helyi labdarúgó-közösségek életében, hiszen nélkülük elképzelhetetlen egy-egy község, város sportéletének működése. Megtisztelő és köszönetre méltó, hogy a "grundfocisták" soraiban ezúttal is több tucat válogatottság és több száz élvonalbeli mérkőzés tulajdonosai léptek pályára és űzték még ma is szenvedéllyel, alázattal, briliáns technikával rajongva szeretett sportágunkat. Emlékezetes pillanatok voltak, ahogy a fináléban Egressy Gabi, Aranyos Imi és a többiek küzdöttek a győzelemért, továbbá miként a pálya szélén űzte-hajtotta társait Détári "Döme" és Hamar Pisti, majd örültek együtt önfeledt gyermek módjára a tornagyőzelemnek.

Székelykeresztúri vendégeink számára volt a legtartalmasabb a négy nap, hiszen a helyszínen szurkolhattak a nemzeti válogatottnak Lettország és Portugália elleni vb-selejtezőn. Reményeim szerint maradandó, kellemes élményeket tudtunk szerezni számukra még úgy is, hogy a vasárnapi dunakeszi tornán Halmai Gáborral és társaival megerősödve esélyt sem hagytunk számukra az aranyérem megszerzésére.

Köszönet a két torna minden résztvevőjének, az említetteken kívül a Magyar Újságíró-válogatott tagjainak, a szalkszentmártoni szülők csapatának, a Kerepesről érkező erdélyi vendégeinknek, illetve természetesen MLSZ-es kollégáinknak. Kifejezett örömünkre szolgált, hogy a Kovászna Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, Oláh József, valamint a Hargita Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, Tamás Zoltán és képviselője, Hompoth Dezső is jelen voltak. Dabas és Dunakeszi ezúttal is kiváló házigazdái voltak rendezvényeinknek, köszönjük együttműködésüket, segítségüket. Úgy vélem, a helyszíni körülményekkel, a fogadtatással, a szervezéssel, a meghívott fociszerető sportemberek jelenlétével a futball jó propagandáját jelentette a két torna, megadva ennek a csodálatos játéknak azt, ami jár neki...

Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója

Képgaléria

Teljes cikk
 
 
2017.09.06.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U15 - Szanda Focisuli SE (3:0) *
 

Riesz Péter, az FC Dabas U15-ös csapatának vezetőedzője a Szanda Focisuli elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Elkezdődött. Nem mondom, hogy vártam, mert a nyári felkészülésünk a nullához közelített. Sajnos a hozzáállás és a sportághoz való alázat nincs arányban a klubtól kapott feltételekkel. Ebben nagyon sokat kell előrelépni és akkor elkezdhetünk a szakmával is foglalkozni. Persze mint mindig itt is van kivétel kb. 4-5fő. A meccsről sok jót nem tudok írni, vagyis de, nyertünk 3:0-ra. A színvonal a tempó nagyon alacsony volt, borzasztó volt nézni a meccset. Remélem-reméljük, hogy innen csak felfelé vezet az út. A héten Balassagyarmatra látogatunk, ahol az a játék, amit játszottunk kevés lesz. A lecke adott most már csak tanulni kell!

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U15 - Szanda Focisuli SE 3:0 (1:0)
Gól: Veszelovszky B (30'), Juhász D (45'), Veszelovszky B (75')

MLSZ Jegyzőkönyv

 

 
 
2017.09.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas (1:1) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Hódmezővásárhely elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Hódmezővásárhelyen mindig nehéz nyerni, ez most sem volt másképp. Ellenfelünk teljesen defenzív felállást választva és a rájuk jellemző kellemetlen, már-már agresszív játékstílust megvalósítva jelentősen megnehezítették a feladatunkat. Helyenként szép futballt mutattunk be, labdabirtoklásban egyértelműen jobbnak bizonyultunk, a kínálkozó lehetőségeket azonban most sem sikerült megfelelő százalékban gólra váltani, így nem is tudtuk elhozni mindhárom pontot.

Csapatom erejét azonban továbbra is mutatja, hogy a táblázaton elfoglalt helyezéstől függetlenül mentálisan még mindig teljesen rendben vagyunk, fizikálisan szintén, úgyhogy úgy érzem, hogy közel vagyunk az első győzelmünkhöz. Ha pedig azt meg tudjuk szerezni, egy pár mérkőzéses győzelmi szériával máris megnyugtató pozícióba kerülhetünk a tabellán.

A fiúk nagyon szépen dolgoznak hét közben, nagyon együtt van a társaság, így bizakodva várom, hogy mikor szakad végre át a gát és mikor tudunk végre elindulni azon az úton, amire ez a játékoskeret képes."

Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas 1:1 (0:0)
Gól: Faggyas M (57') ill. Kiss V (63')

 
 
2017.09.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Táborfalva KSE - FC Dabas III (1:4) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a Táborfalva elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést közölte:

" Vasárnap Táborfalvára látogattunk. Jó pálya, remek idő és egy kellemes ellenfél várt ránk.  Megint 18 játékost tudtam nevezni. Azt kértem a srácoktól, hogy zárt védekezésből sok passzal próbáljunk az ellenfelünk kapuja elé érkezni. A lehetőségeinket ha lehet, minél hatékonyabban használjuk ki.

Jól kezdtük a mérkőzést. A hetedik percben Pasztyerik Feri révén megszereztük a vezetést. A vezetés megnyugtatta a csapatott, sorra dolgoztuk ki a lehetőségeket, de a gól váratott magára. A 22. percben szöglet után Bálint Zoli fejesével kettőre növeltük az előnyünket. Sajnos sokszor  magunknak nehezítettük  a támadásainkat, mert mindent a pálya közepén akartunk megoldani, ahelyett hogy széthúztuk volna az ellenfelünket, ebből pedig az lett a vége, hogy az utolsó 10 percben fejetlenül sürgettük a játékunkat és elkezdtünk ívelgetni, ami persze nem volt előnyös számunkra.

A második félidő elején úgy kezdtünk, ahogy a mérkőzés elején. Szép góllal növeltük az előnyünket Bukovszki Balázs révén (3:0). Sajnos innentől kezdve nagyon sürgettük a támadásainkat. Fejetlenül és sok hibával játszottunk és a kialakított lehetőségeinket kihagytuk, sőt ellenfelünket hoztuk ziccerbe, amiből egyet ki is használtak (3:1). Folyamatos cseréltem, azonban közülük sajnos nem mindenki tette oda magát, illetve nagyon rossz felfogásba játszottak egyesek. Erre nagyon oda kell majd figyelni a következő mérkőzéseken.

Gratulálok a győzelemhez  megérdemelt volt, de figyelni kell az ilyen hibákra, mert egy jobb csapat ezt kihasználja majd.

A CSAPAT EZT A GYŐZELMET PASZTYERIK FERINEK AJÁNLJA, MERT HÉTFŐN ÜNNEPLI A SZÜLETÉSNAPJÁT! (20+20)

Hajrá Dabas! "

Táborfalva KSE - FC Dabas III 1:4 (0:2)
Gól: Volentér D (65') ill. Pasztyerik F (7'), Bálint Z (22'), Bukovszki B (57'), Bukovszki B (88')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.09.05.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: REAC SI SE - FC Dabas U19 (4:3) *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a REAC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" Hétvégén következett a várva várt első bajnoki, hosszú hét hetes felkészülésen vagyunk túl. A keret földuzzadt és jó képességű srácokból áll.

Szóval jött a REAC elleni mérkőzés. 25 perces csúszással, szakadó esőben. Azt éreztem, hogy nagyon "egyben vagyunk", aztán a 2. majd az 5. percben jött a hidegzuhany, 2:0 oda. Két egyéni hibából. Ha egy kapus jön, akkor az legyen az övé, alapszabály, a védők pedig legyenek magabiztosak, ezt tanítom, szóval az járt a fejemben, hogy picit kukába dobták a srácok a 7-8 hét munkáját. A 8. percben "eladtuk" a szögletvariációnkat, máris 2:1. Azt éreztem, hogy megyünk, csináljuk, birtokoljuk a labdát, de hiányzik valami. Akkor még nem tudtam mi, mostanra már igen.a Hit! Tudják hogy mi a játékunk, mit gyakoroltunk hetek óta, mégsem 150%-kal csináltuk. Küzdöttünk, három darab 100%-os ziccert alakítottunk ki, mind kimaradt, így a félidő 2:1 oda.

Szünetben próbáltam a lelkükre hatni, hogy mi játsszuk a focit, nálunk van a labda, több mozgás. Erre elkezdődik a második félidő és gólt rúg a REAC, plusz jön egy piros lap nálunk, amire azt kell mondanom, hogy teljesen jogos volt. 3:1 oda. Mindent föltettünk egy lapra, cseréltem hármat, két perc múlva gólt rúgunk (3:2), a 89. percben kiegyenlítünk tíz emberrel (3:3), óriási mámor. Engem ekkor már kiállított a játékvezető, mert számon kértem rajta 3 döntően befolyásoló ténykedését, plusz nem vett észre egy piros lapot érő szándékos ütést, szóval 3:3. Nálunk a labda, ordítottam, hogy ne siessünk sehová. Tíz emberrel visszajöttünk a meccsbe, hazaadás, kapusom fölvehetné a labdát, de rossz döntést hozott és gólt rúgott belőle a REAC a 91.percben és ezzel megnyerték a meccset 4:3-ra.

Dühöt éreztem. Félreértés ne essék, nem 1-2 ember nyakába akarom varrni a vereséget, DE...  innentől csak olyan emberrel indulok harcba, akivel meg is nyerem a "háborút". Egyszer és mindenkorra megkell értenetek fiúk, hogy komoly céljaink vannak idén, ilyen kihagyások nem férnek bele. Olyan emberekre pedig nincs szükségem, akinek 1,5 órát jelent a futball és az FC Dabas.

Szóval fájdalmas ez a vereség, de én bízom a csapatomban és talán jókor jött ez a pofon, mert picit én is elszálltam, hogy verhetetlen csapat formálódik a kezem alatt. Egy biztos, a játékot tudjuk, megvan a tudatosság, ami a legfontosabb és biztos vagyok benne, hogy a hétvégén javítunk hazai pályán. A célunk pedig nem változott, a tavalyinál jobb helyezés, ezüst vagy arany!

Hajrá Dabas, Hajrá U19! "

REAC SI SE - FC Dabas U19 4:3 (2:1)
Gól: Horváth K (8'), Márton A V (76'), Mata P (89')

MLSZ Jegyzőkönyv

Osztályzatok (T.G.): Isztolyka (2) - Urbán (3), Horváth (5), Jurászik (3), Horvath D (0) - Kőszegi (3), Radácsi (3), Riesz (3), Dobler (3-2=1) -Mata(4), Duhaj (3) Csere: Fodor (4), Mészáros(0), Marton (0), Balogh (0)

 
 
2017.09.04.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: REAC SI SE - FC Dabas U17 (5:3) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a REAC elleni bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban az alábbi beszámolót közölte:

" Közel két egyforma csapat találkozott egymással, ahol az első félidőben mi tudtunk dominálni, a második félidőben pedig ellenfelünk. A 44. percig jól működött minden, vezettünk 3:1-re, majd a 45. percben kaptunk egy tizenegyest egy szerencsétlen kezezés miatt, amelyből ellenfelünk felzárkózott 3:2-re.

Lélektani hátrányba vonultunk a szünetre, amelyet a 47. percben kapott gól tovább rontott. A nyolcvanadik percig bármelyik csapat eldönthette volna a mérkőzést, hiszen helyzet itt, helyzet ott alakult ki mind a két kapunál. Sajnos mi a lehetőségeinket elpuskáztuk, amelyért nagy árat fizettünk, hiszen ellenfelünk egy fegyelmezetlenségből megszerezte a negyedik találatát. Átálltunk támadóbb felfogásba a gólszerzés reményében, amelyre meg is volt a lehetőségünk, de a gól nem jött, mindössze 8 méterről a kapufa mentette meg ellenfelünket. Nyílt volt a találkozó, azonban az első félidőben mutatott tempót és játékminőséget nem tudtuk megközelíteni. A 87. percben egy szöglet utáni fejesből gólt kaptunk ismét, amellyel eldőlt a mérkőzés.

Szomorú vagyok, mert 3:1-es vezetés után hullámvasútra ültünk, amelyben a lejtőn jöttek a fegyelmezetlenségek, amelyek végzetesnek bizonyultak. A jövő héten már csatlakozhat a csapatunkhoz Lukasik Dani és Szőrös Márk is, akik nagyot tudnak dobni a játékunkon, továbbá a két új igazolásunk Délegyházáról is a rendelkezésünkre áll már.

A keretünk így 24 főre bővült, ahol kemény versenyhelyzet alakult ki, a kezdőcsapatba kerülésért. Jóformán rangja lehet, ha a 18-as jegyzőkönyvbe bekerülhet valaki. Ezt a helyén fogják kezelni a srácok, hiszen a hétköznapi fejlődés a legfontosabb, amelyet próbálunk átmenteni a hétvégi bajnokikra is. Természetesen a létszám még nem garancia a sikerre, amelyet a mai napon is tapasztalhattunk, de végre eljutottunk arra a szintre, hogy mindenkinek össze kell kapnia magát, aki futballista akar lenni. Színvonalas meccsen vagyunk túl, ahol a hibáinkból hullajtottuk el a pontokat, sajnos 5 kapott gólt nem lehet kikozmetikázni.

Hajrá FC Dabas!"

REAC SI SE - FC Dabas U17 5:3 (1:2)
Gól: Pekker G L (21'), Pekker G L (30'), Pekker G L (37')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2017.09.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Táborfalva KSE - FC Dabas III (1:4) *
 

Tovább menetel hármas csapatunk

Hármas csapatunk vasárnap délután lejátszotta második bajnoki mérkőzését. Ledő László legénysége ezúttal Táborfalvára látogatott, ahol a Nagykőrös II-től az első fordulóban 3:2 arányú vereséget szenvedő helyi második csapattal mérkőzött meg.

Jól kezdtük ezt az összecsapást is, Pasztyerik Ferenc révén ugyanis már a 7. percben magunkhoz ragadtuk a vezetést (0:1), amit Bálint Zoltán révén a 22. percben meg is tudtunk duplázni (0:2), így magabiztos, két gólos előny birtokában vonulhattunk a félidei pihenőre. A fordulást követően Bukovszki Balázs góljának köszönhetően az 57. percben lényegében le is zártuk a mérkőzést (0:3). A hazaiak ugyan a 65. percben megszerezték szépítő találatukat (1:3), azonban mégsem ez volt az utolsó találat a mérkőzésen. A rendes játékidő végén ugyanis még egyszer megrázták magukat a fiúk és Bukovszki Balázs saját maga második, míg csapata negyedik találatát megszerezve beállította a 4:1-es végeredményt.

Két győzelmének és imponáló gólkülönbségének (17:2) köszönhetően a tabella első helyén áll hármas csapatunk. Reméljük minél tovább kitart majd ez a lendület és akkor szép őszi szezon elé nézhet Ledő László csapatával.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.03 (vasárnap, 16:30)

Táborfalva KSE - FC Dabas III 1:4 (0:2)

FC Dabas III: Volenszki G - Bálint G, Fehér, Kmetyó, Pasztyerik, Bálint Z, Bukovszki, Laczkó, Fodor, Pribék, Tihany

Csere: Ledő, Gogolák K, Szabados, Balogh T, Györgyövics, Zelovics, Bálint M

Gól: Volentér D (65') ill. Pasztyerik F (7'), Bálint Z (22'), Bukovszki B (57'), Bukovszki B (88')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.09.03.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U19
REAC SI SE - FC Dabas U19
4:3 (2:1)
 
Gól:
- Horváth K (8')
    - Márton A V (76')
    - Mata P (89')
     
U17
REAC SI SE - FC Dabas U17
5:3 (2:3)
 
Gól:
- Pekker G L (21')
    - Pekker G L (30')
    - Pekker G L (37')
     
U15
FC Dabas U15 - Szanda Focisuli SE
3:0 (1:0)
 
Gól:
- Veszelovszky B (30')
    - Juhász D (45')
    - Veszelovszky B (75')
     
U14
FC Dabas U14 - Szanda Focisuli SE
5:2 (2:0)
 
Gól:
- Kocsír K (7')
    - Farkas B (35')
    - Farkas B (46')
    - Megyeri M (64')
    - Kocsír K (73')
     

 
 
2017.09.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas (1:1) *
 

Döntetlen, amivel egyik fél sem lehet elégedett

NB III-as első keretünk szombaton délután Hódmezővásárhelyen lejátszotta negyedik bajnoki összecsapását. Két, a rajtnál jelentősen beragadt csapat összecsapásának legnagyobb kérdése az volt, ki tudja két vállra fektetni ellenfelét. A győztes ugyanis a neki járó három bajnoki ponttal végre elindulhat felfelé a tabellán és kicsit nyugodtabban várhatja a következő fordulót.

Ahogy az várható volt, nem hozott gólparádét a mérkőzés, egyik fél sem mert nekiugrani a másiknak, amit a gól nélküli döntetlenre végződő első játékrész bizonyított is. A folytatásban aztán megtört a jég. Az várva várt első találatot azonban nem nekünk sikerült megszereznünk, így az 57. percben igen nehéz és egyben kínos helyzetbe kerültünk (1:0). Szerencsére a 63. percben Kiss Viktor jóvoltából sikerült egalizálnunk (1:1), így az utolsó szűk fél óra kérdése az volt, sikerül-e valamelyik félnek a mindent eldöntő győztes találatot bevinnie. A három pontot érő gól végül nem született meg, így 1:1-es döntetlenre végződött az "alsóházi" rangadó.

Azt szokták mondani, hogy idegenben jó eredmény a döntetlen, azonban jelen esetünkben nemhogy nem túl jó, de még romlott is a jelenleg sem túl kedvező helyzetünk. Az eddigi sereghajtó Iváncsa KSE ugyanis megszerezte első NB III-as győzelmét, amivel egyből a 11. helyre ugrott fel, tehát beelőzte csapatunkat és a Hódmezővásárhelyt is. Mivel a HFC közvetlenül előttünk állt a tabellán és a döntetlennek köszönhetően megmaradt az egy pontos előnyük, így az a szerencsétlen helyzet adódott, hogy bár nem szenvedtünk vereséget, mégis egy helyet hátracsúsztunk, ami jelen esetben már az utolsó, 16. pozíciót jelenti a táblázaton.

Jövő hétvégén az ötödik helyezett Szentlőrinc gárdáját fogadjuk. Ahogy azt már eddig is megemlítettük, nehéz napokat élünk át, de a csapatban benne van az ennél sokkal jobb szereplés lehetősége, a keret jóval többre hivatott, a bajnokságnak pedig még nagyon messze van a vége. Egy jó szériát kifogva könnyen lehet lépkedni felfelé, ehhez azonban mielőbb győzni kell, döntetlenekkel a mai futballban ugyanis nem lehet előrelépni. Nincs más hátra, bizakodnunk kell, hogy végre tényleg a szerencse is mellénk áll és elkezdődik egy jó széria.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.02 (szombat, 17:30)
Helyszín: Hódmezővásárhelyi FC

Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas 1:1 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger - Sárközi , Eördögh, Makrai, Fritz, Erős, Csepregi, Fitos (Szűcs - 90'), Mundi (Csordás - 63'), Kiss (Takács - 90'), Dalibor

Csere: Sebestyén, Kiss D, Szűcs, Sándli, Csordás, Földi, Takács

Gól: Faggyas M (57') ill. Kiss V (63')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2017.09.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 4. Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2017.09.02.
Duna-Aszfalt TVSE
-
Pécsi MFC
3 : 1
Kozármisleny FC
-
Rákosmente KSK
0 : 0
Iváncsa KSE
-
Dunaújváros PASE
2 : 1
Szekszárdi UFC
-
M-Foci Kft
0 : 0
Szentlőrinc SE
-
Mórahalom VSE
2 : 0
Hódmezővásárhelyi FC
-
FC Dabas
1 : 1
Vecsési FC
-
SZEOL SC
0 : 1
 
 
2017.09.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 4. Forduló - Pénteki mérkőzés
 
Péntek - 2017.09.01.
Paksi FC II
-
Budapest Honvéd-MFA II
2 : 1
 
 
2017.09.01.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2017. szeptember 02-03.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Szombat, 17:30
Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas
FC Dabas II
Vasárnap, 16:30
FC Dabas II - Maglódi TC
FC Dabas III
Vasárnap, 16:30
Táborfalva KSE - FC Dabas III
FC Dabas U19
Vasárnap, 12:00
REAC SI SE - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Vasárnap, 10:00
REAC SI SE - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Vasárnap, 12:00
FC Dabas U15 - Szanda Focisuli SE
FC Dabas U14
Vasárnap, 10:00
FC Dabas U14 - Szanda Focisuli SE
 
 
2017.09.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas II - Maglódi TC
 

A rutinos játékosokkal teletűzdelt Maglódi TC-t fogadja kettes csapatunk

Kucsák István játékosai a remek idegenbeli rajtot követően két összecsapáson is pont nélkül maradtak, így joggal várhatjuk el, hogy most vasárnap, hazai pályán újra magára talál az FC Dabas II és begyűjti második győzelmét a 2017/2018-as bajnoki szezonban.

A feladat azonban nem lesz egyszerű, mivel soros ellenfelünk az a Maglódi TC lesz, akinek a keretében több, magasabb osztályt is megjárt, rutinos játékos található, akik a Megye I. osztályban még mindig képesek kimagasló teljesítményt nyújtani. Budafai Gergő, Szirtesi Attila és Magyar Tamás számára amúgy sem lesz ismeretlen az FC Dabas Stadionja, mivel egykoron ők is a klub alkalmazásában álltak és az akkori NB III-as csapat sikeréért küzdöttek.

A feladat tehát adott, mindenképpen pontot vagy pontokat kell szereznünk hazai pályán, mert ez a csapat már tavaly is megmutatta, hogy a jelenlegi 12. helyezésnél jóval többre hivatott.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas II - Maglódi TC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.03. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

 
 
2017.09.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas *
 

Hódmezővásárhelyre látogat NB III-as csapatunk

Továbbra is várat magára az első NB III-as győzelmünk. Erős Károly kerete ezúttal Hódmezővásárhelyre látogat, ahol a tabella 14. helyén álló hazai csapat ellen próbálhatja meg megszerezni első győzelmét és a vele járó három bajnoki pontot. Hozzánk hasonlóan a HFC sem kezdte túl fényesen az őszi szezont, mindössze két döntetlenre futotta erejükből, amivel egy helyezéssel (és egy pont előnnyel) állnak előttünk a tabellán.

Rendkívül fontos összecsapás előtt áll tehát mindkét fél, ugyanis aki veszít, az valóban lent ragad a tabella alján és igen nehéz helyzetből várhatja a soron következő fordulókat. Hódmezővásárhelyen (a helyi csapatra általánosan jellemző harcosság következtében) sosem egyszerű nyerni, nagy valószínűséggel ez most sem lesz másképp, így minden bizonnyal csúszni-mászni kell majd a pályán a siker érdekében. Ahogy Erős Károly mondta, a jelenlegi helyzetben a szép játékot félre kell tenni és eredményes célfutballra kell törekedni.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.09.02. (szombat, 17:30)
Helyszín: Hódmezővásárhely