FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2017.08.31.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 3. forduló
 

Ezúttal Szécsi József  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2017.09.01. (péntek) 17:30
Paksi FC II. - Budapest Honvéd MFA II.
Mindkét együttesben van néhány olyan fiatal tehetség, akiknek még sokat fogunk találkozni a nevével. A hazaiakat erősebbnek érzem. Tippem: 2-1

2017.09.02. (szombat) 17:30
Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske - Pécsi MFC
Úgy vélem, hogy a Kécske, lelkes és szépszámú nézőközönsége előtt képes arra, hogy meglepetést okozzon. A vendégeknél valami nagyon nincs rendben, a Honvéd ellen számolatlanul hagyták ki a helyzeteket. Tippem: 1-0

2017.09.02. (szombat) 17:30
Kozármisleny FC - Rákosmente KSK
Egymás után kétszer is háromgólos vereséget szenvedett a Misleny. Várhatóan ezúttal stabilabb lesz hátul, és legalább egy pontot otthon tart majd. Tippem: 1-1

2017.09.02. (szombat) 17:30
Iváncsa KSE - Dunaújváros
Gyakorlatilag a fél iváncsai csapatnak van valamilyen dunaújvárosi kötődése, ez egy igazi presztízs meccs lesz. Úgy vélem, hogy a vendégek megnyerik a párharcot. Tippem: 0-2

2017.09.02. (szombat) 17:30 
Szekszárdi UFC - M-Foci Kft. Makó
Bár a múlt héten a Dunaújvárostól vereséget szenvedett, de egyáltalán nem játszott rosszul a Szekszárd. A hétvégén kárpótolhatja majd szurkolóit. Tippem: 2-0

2017.09.02. (szombat) 17:30
Szentlőrinc SE - Mórahalom VSE
A Mórahalom 3 forduló után még veretlen, s úgy vélem, hogy Szentlőrincről is pontosan érkezik majd haza. Tippem: 1-1

2017.09.02. (szombat) 17:30 
Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas
Eddig a vártnál gyengébben teljesít mindkét együttes. Nem lesz győztese a párharcnak. Tippem: 1-1

2017.09.02. (szombat) 17:30 
Vecsési FC - SZEOL SC
Tovább folytatódhat a szegediek nagy menetelése. Idegenben is nyerni fognak. Tippem: 0-1

Teljes cikk
 
2017.08.31.
igazgatosagok.mlsz.hu
FELNŐTT
Kétnapos focigála: pénteken Dabason, vasárnap Dunakeszin játszanak
 

Formabontó módon idén az 1983 óta minden évben - sorrendben 35. alkalommal - megrendezett Pest Megyei Labdarúgótorna 2017-ben ezúttal két "alaptornából" áll. E két rendezvény - az egyiknek Dabas, a másiknak Dunakeszi ad otthont - a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság 2014 januárjában indított gálatorna-sorozatának 4. és 5. állomása.

A Pest Megyei Labdarúgótorna idei lebonyolításának érdekessége, hogy e két önálló viadal közül a százalékosan legjobb eredménnyel tornagyőztes csapat lesz az "abszolút" első, akinek neve bekerül a három és fél évtizedes múltra visszatekintő labdarúgó-esemény történetébe.

A "rutinosabb" futballkedvelők tavaly október után immár másodízben találkoznak a Pest megyei amatőr labdarúgás legrégibb múltra visszatekintő rendezvénye keretében. Korábban jellemzően serdülő és ifjúsági, olykor az U9-es, U10-es és U11-es Bozsik-korcsoportok, míg 2014 óta zajlanak felnőttek részvételével a mérkőzések.

A kétnapos rendezvény szeptember 1-jén, pénteken Dabason, a Pálya utcai utánpótlásközpontban kezdődik, ahol hat csapat, a Kerepesi Székely Kör, a "Megyei" MLSZ, a Pest Megyei Grundfocisták, a Pest Megyei Polgármesterek, a Szalkszentmárton KSE Baráti Kör és Székelykeresztúr Város Önkormányzata két csoportba sorsolva küzd meg egymással. A 10.15-ös megnyitót követően 10.30-tól kezdődnek a csoportmérkőzések, a bronzéremért 14.15-kor lépnek pályára az érintettek, majd 14.40-től a döntőt tekinthetik meg a Dabasi Utánpótlásközpontba kilátogató nézők.

Szeptember 3-án, vasárnap már a Dunakeszi lesz a villámtorna helyszíne, a csatározások a Bazsanth Vince utcai Radnóti Miklós Gimnázium tornacsarnokában zajlanak majd. Itt a négy résztvevő, a Kerepesi Székely Kör, a Magyar Újságíró-válogatott, az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökség/Pest Megyei Igazgatóság és a Pest Megyei Grundfocisták együttese körmérkőzéses rendszerben játszik egymással, s a 10.15-ös megnyitó után 10.30-tól indul útjára a labda a dunakeszi parketten. A villámtorna döntőjét a körmérkőzéseket követően az első két helyen záró együttes játssza, a kétnapos focifinálé így a 14 órakor kezdődő derbivel zárul.

A kétnapos focitornán a legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal a Pest Megyei Grundfocisták csapata felé irányulhat. Az alkalmi együttest - amelynek soraiban több egykori válogatott futballista is szerepel - az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága hívta életre 2013 januárjában, a 2012 őszén indított népszerű Pest Megyei Grund Road Show után. A 4-5. Pest Megyei Focigálán a Pest Megyei Grundfocisták színeiben pályára lép - többek között - Aranyos Imre, Czipper Zsolt, Détári Lajos, Dzurják József, Egressy Gábor, Hamar István, Horváth Dávid, Kasza István, Kovács Béla, Kovács Kálmán, Nagy Tibor, Nahóczky Attila, Orosz Ferenc, Simon Antal és Vörös Péter.

Akit érdekel egy jó hangulatú örömfoci, kíváncsi az egykori válogatott futballistákra, szurkolni szeretne a labdarúgómeccseken, vagy csak egyszerűen kikapcsolódna, az látogasson el szeptember 1-jén, pénteken Dabasra, valamint szeptember 3-án, vasárnap Dunakeszire. Minden bizonnyal jó szórakozást jelent majd az érdeklődők számára a 4-5. Pest Megyei Focigála! Hajrá!

Teljes cikk
 
2016.08.30.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas - Edzői Stáb (2017/2018. Őszi szezon) *
 

Az FC Dabas felnőtt csapatai mellett a hétvégén már utánpótlásunk egy része is megkezdi bajnoki szereplését a 2017/2018-as szezonban. A klub felnőtt és utánpótlás korú labdarúgóit az ősz folyamán az alábbi edzői stáb segíti majd a minél sikeresebb szereplés elérésének érdekében:

FC Dabas NB III
- Erős Károly (vezetőedző)
- Kerekes Barna (pályaedző)
- Kucsák István (szakmai vezető)
- Fehér Ádám (erőnléti edző)
- Monok Viktor (kapusedző)

FC Dabas II
- Kucsák István (vezetőedző)
- Farkas Krisztián (pályaedző)
- Fehér Ádám (erőnléti edző)
- Monok Viktor (kapusedző)

FC Dabas III
- Ledő László (vezetőedző)

FC Dabas U19
- Turcsik Gergő (vezetőedző)

FC Dabas U17
- Szőgyi Tamás (vezetőedző)

FC Dabas U15
- Riesz Péter (vezetőedző)
- Kiss Viktor (pályaedző)

FC Dabas U14
- Kovacsik Tibor (vezetőedző)
- Kiss Viktor (pályaedző)

FC Dabas U13
- Fehér Ádám (vezetőedző)
- Balogh Tamás (pályaedző)

FC Dabas U12
-Csopaki István (vezetőedző)
- Balogh Tamás (pályaedző)

FC Dabas U11
- Kerekes Barna (vezetőedző)
- Ledő László (pályaedző)

FC Dabas U9
- Fodor Gergő (vezetőedző)
- Makrai László (pályaedző)

FC Dabas U7
- Schilingerné Budai Zsuzsanna (vezetőedző)
- Palásti Enikő (pályaedző)

FC Dabas Lányok/NőI
- Schilingerné Budai Zsuzsanna (vezetőedző)
- Palásti Enikő pályaedző

Erőnléti képzés / egyéni képzés
- Fehér Ádám

Kapusedzés
- Monok Viktor
- Ledő László
- Magyari Sándor

 
 
2017.08.29.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 2.évfolyam, 9.szám

 
 
2017.08.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Vecsési FC (2:3) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Vecsés elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Sajnos a könnyelműen bekapott két gól teljesen megfogott minket és jelentősen rányomta a bélyegét a félidő további részére. A második játékrészben mire ismét magunkhoz tértünk jött egy újabb elkerülhető találat. Csapatom lelki erejét azonban mutatja, hogy még így sem adták fel a fiúk és tetemes hátrányunk ellenére még így is majdnem sikerült felállnunk a padlóról. A cseréink ismét remekül szálltak be, amit a góljaik bizonyítottak is. A hajrában megvolt a lehetőségünk még az egyenlítésre is, azonban nem tudtunk élni vele, így sajnos ismét pont nélkül maradtunk.

Fájó a vereség, főleg azért, mert úgy gondolom, hogy az eredménytől függetlenül jól játszottunk, azonban ilyen védekezési hibákat egyszerűen nem lehet elkövetni. Egy-két dolgon mindenképpen változtatnunk kell a jövőben, úgy fest nem szabad ennyire nyíltan játszanunk, célfutballra lesz szükségünk hogy hatékonyabbak és eredményesebbek lehessünk az elkövetkezendő fordulókban.

A három mérkőzésen szerzett egy ponttól függetlenül továbbra is úgy érzem, hogy jó úton járunk, az elvégzett munkának előbb-utóbb ki kell végre jönnie és megfelelő eredménnyel kell párosulnia. Erős keretünk van, ennek a játékosállománynak a tabella első felében lenne a helye, nem pedig ott, ahol épp van. Dolgozunk tovább és készülünk a Hódmezővásárhely elleni mérkőzésre, ahol nem lehet más célunk, mint megszerezni az első győzelmünket. "

FC Dabas - Vecsési FC 2:3 (0:2)
Gól: Takács K (65'), Dalibor C (88') ill. Farkas Á (13'), Tóth A (15'), Csiszár R (53')

 
 
2017.08.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Régió SC-Csévharaszt (13:1) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője az Csévharaszt elleni bajnoki mérkőzésükkel kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az FC Dabas III szombaton megkezdte a bajnoki szezont a Pest megye III déli csoportjában, Első ellenfelünk a Csévharaszt csapata volt. Az ÉKÜ pálya játékosok elmondása szerint is nagyon jó állapotban volt, így már csak egy jó játék és győzelem hiányzott ezen a szép délutánon. 

A mérkőzésre teljesen felforgatott csapattal álltunk fel. A Dabas II-ből visszajátszottak fiatalok és azok a játékosok, akik kevesebb játék lehetőséget kaptak. A srácoktól azt kértem, hogy próbáljanak sok passzal játszani és a lehetőségeinket lehetőleg gólra váltani. Mivel egy új csoportba kerültünk, ezért nem ismertjük az ellenfeleinket. Az első 15 percben már 4:0 volt az eredmény, és az látszott, hogy ilyen összetételben akkor rúgtunk gólt, amikor akartunk. Sajnos 7:0 után elkezdtünk könnyelműsködni, amit ellenfelünk góllal büntetett. A második félidőben még hat gólt tudtunk szerezni, ami szép az első bajnoki mérkőzésen és így 13:1-re nyertünk, amihez gratulálok. A játékunkról csak annyit, hogy jó volt látni, hogy sok elmozgással és passzal játszottunk a sok beindulás mellett.

Jövő héten vasárnap Táborfalvára látogatunk és úgy gondolom, hogy ott már egy erősebb ellenféllel találkozunk majd.

Hajrá Dabas ! "

FC Dabas III - Régió SC-Csévharaszt 13:1 (7:1)
Gól: Fodor G (2'), Varga B (10'), Varga B (12'), Tihany D (15'), Tihany D (21'), Varga B (22'), Tihany D (23'), Bálint M (53'), Tihany D (55'), Tihany D (68'), Zelovics A (70'), Fodor G (80'), Riesz D (87') ill. Bódi K (28')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.08.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Viadukt SE-Biatorbágy - FC Dabas II (3:1) *
 

Az idegenbeli bravúr ezúttal elmaradt

Vasárnap délután lejátszotta harmadik bajnoki mérkőzését kettes csapatunk. Ezúttal Biatorbágyra látogattunk és alighanem titkon a nyitó fordulóban végrehajtott bravúros idegenbeli győzelem megismétlésében reménykedtünk. A Gödöllő ellen mérkőzéssel ellentétbe azonban most a 20. perc tájékán sajnos nem mi szereztük meg a vezetést, így innentől lényegében egy teljesen más mérkőzésről beszélhettünk (1:0). Az első játékrész fennmaradó része le is folyt ezzel az eredménnyel,  így egy gólos minimális hátrányból várhattuk a második játékrész alakulását.

A fordulást követően a hazaiak sajnos megduplázták előnyüket, így az 52. percre már két gólos, jelentős hátrányba kerültünk (2:0). Kucsák István erre reagálva a 63. percben hármas cserét hajtott végre, azonban a fordulatot már ez sem tudta garantálni. A 74. percben ráadásul a volt élvonalbeli játékos, Skita Tamás találatával pedig a hazaiak lényegében el is döntötték a találkozó sorsát (3:0). A 80. percben Danyis Attila révén ugyan sikerült szépítenünk (3:1), ez azonban már csupán az eredmény kozmetikázására volt elegendő.

A következő fordulóban a két győzelemmel és egy vereséggel nyitó Maglódi TC-t fogadjuk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.08.27 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Biatorbágy

Viadukt SE-Biatorbágy - FC Dabas II 3 : 1 (1:0)

FC Dabas II: Gerstenbrein - Sárközi, Farkas R (Dabasi - 63'), Botlik, Danyis, Kovacsik (Bukovszki - 63'), Gáspár, Kiss D (Danyis J - 84'), Filyó (Ubornyák - 63'), Huszti, Zsolnai

Csere: Volenszki G, Dabasi, Bukovszki, Danyis J, Ubornyák, Kovács

Gól: Papes F (22'), Szép I (52'), Skita T (74') ill. Danyis A (80')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.08.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Vecsési FC (2:3) *
 

Továbbra is várat magára az első győzelmünk

Harmadik mérkőzését is lejátszotta NB III-as első csapatunk. Ezúttal a tavaly még az FC Dabas II-vel egy bajnokságban szereplő Vecsési FC-t fogadtuk hazai pályán. Erős Károly legénysége első győzelmének megszerzésére készült, azonban az események nem úgy alakultak, ahogy azt alighanem előzetesen elterveztük.

Ellenfelünk nem elég, hogy már a 13. percben magához ragadta a vezetést (0:1), rá két percre már meg is duplázta előnyét (0:2), amivel így elég hamar nehéz helyzetbe sodort minket. A fordulást követően Csiszár révén a harmadik találatukat is bevitték a vendégek Scheilinger kapujába (0:3), így szűk egy óra elteltével már-már kilátástalan helyzetbe kerültünk. Cseréink azonban jónak bizonyultak, előbb Takács Kornél révén a 65. percben sikerült szépítenünk (1:3), majd a 88. percben Crkvenjakov Dalibor is betalált (2:3), így a rendes játékidő végére ismét visszakapaszkodtunk a mérkőzésbe. A hátralevő idő rövidsége azonban már nem tette lehetővé az egyenlítés kiharcolását, így nagy meglepetésre a Megye I. osztály tavalyi bajnoka legyőzött minket saját pályánkon.

A három mérkőzésből szerzett egy pont az utolsó előtti helyet eredményezi csapatunknak, azonban ahogy mondani szokták, messze még a bajnokság vége, egy-két győzelemmel máris a középmezőny első felében találja magát az adott csapat. A befektetett munka előbb utóbb be kell, hogy érjen és azt se felejtsük el, hogy a játékoskeret bár jelentősen megerősödött, azért igen nagy változáson ment keresztül, az összecsiszolódás pedig még a sztárcsapatoknál sem megy egyik napról a másikra.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.08.26 (szombat, 17:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Vecsési FC 2:3 (0:2)

FC Dabas: Scheilinger - Kiss, Eördögh, Makrai, Fritz, Fitos, Szűcs (Sándli - 53'), Erős, Csepregi, Mundi (Takács - 60'), Csordás (Dalibor - 46')

Csere: Sebestyén, Huszti, Dalibor, Sárközi, Sándli, Takács, Zsolnai

Gól: Takács K (65'), Dalibor C (88') ill. Farkas Á (13'), Tóth A (15'), Csiszár R (53')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2017.08.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 3. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2017.08.27.
SZEOL SC
-
Paksi FC II
1 : 0
Pécsi MFC
-
Budapest Honvéd-MFA II
0 : 1
 
 
2017.08.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 3. Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2017.08.26.
FC Dabas
-
Vecsési FC
2 : 3
Mórahalom VSE
-
Hódmezővásárhelyi FC
3 : 0
M-Foci Kft
-
Szentlőrinc SE
1 : 2
Rákosmente KSK
-
Iváncsa KSE
1 : 1
Duna-Aszfalt TVSE
-
Kozármisleny FC
4 : 1
Dunaújváros PASE
-
Szekszárdi UFC
2 : 0
 
 
2017.08.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Vecsési FC *
 

Szombaton fogadjuk a Vecsés csapatát

NB III-as csapatunk a balul végződő paksi kirándulást követően ismét hazai közegben lép pályára. A megszokottól azonban némileg eltérően nem vasárnap délután, hanem egy nappal korábban, szombaton fogadja az előző szezonban Megye I-es bajnoki címet bezsebelő Vecsési FC-t.

Ellenfelünk két gólnélküli döntetlennel rajtot (Makó, Mórahalom), tehát Simon Antal csapata ugyan még veretlennek mondhatja magát, ami feljutóként nagy szó, azonban a szerzett két pontjával csupán egy helyezéssel tud megelőzni minket és ez csupán a 12. pozícióra elég.

Létfontosságú mérkőzés előtt áll tehát mindkét fél, mivel aki alulmarad, az elég nehéz helyzetbe kerül már három fordulót követően, a győztes azonban felzárkózhat a középmezőnybe és egyben megkezdheti felzárkózását akár még az élmezőnybe is.
Az összecsapás tehát vasárnap helyett szombaton kerül lebonyolításra 17:30-as kezdéssel az FC Dabas Stadionjában.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Vecsési FC

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.05.26. (szombat, 17:30)
Helyszín: Dabas

 
 
2017.08.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Viadukt SE-Biatorbágy - FC Dabas II *
 

Biatorbágyra látogat kettes csapatunk

Az FC Dabas II a tavalyi második Gödöllő elleni 2:1-es idegenbeli győzelemnek köszönhetően remekül kezdte a szezont, majd ezt követően nagy meglepetésre 5:1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Taksony SE-től. Most az első fordulóhoz hasonlóan ismételten idegenben kell bizonyítaniuk Kucsák István fiainak.
Hétvégi ellenfelünk az a Viadukt SE-Biatorbágy csapata lesz, akik a dobogóról lecsúszva a negyedik helyen zárták a tavalyi Megye I-es évadot. Az idei szezont hozzánk hasonlóan győzelemmel kezdték (Tököl VSE), majd egy vereség következett idegenben a Nagykőrös ellen.

A két csapat tehát hasonlóan nyitotta a 2017/2018-as szezont, így minden bizonnyal nagy csatára lehet majd számítani vasárnap délután. A győzelem igen fontos lenne mindkét fél számára, mivel aki be tudja zsebelni a három pontot, az ott tud ragadni az élmezőnyben és jóval kellemesebb helyzetből várhatja az elkövetkezendő fordulókat.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Viadukt SE-Biatorbágy - FC Dabas II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.08.27. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Biatorbágy

 
 
2017.08.24.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 3. forduló
 

Ezúttal Szécsi József  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2017.08.26. (szombat) 17:30
FC Dabas - Vecsési FC
A Dabas jól igazolt a nyáron, így a két forduló alatt szerzett 1 pont, meglehetősen szerény teljesítmény. A Vecsés két 0-0-al nyitott. Úgy vélem, hogy a hazaiak megrázzák magukat és otthon tartják a három pontot. Tippem: 2-1

2017.08.26. (szombat) 17:30 
Mórahalom VSE - Hódmezővásárhelyi FC
Mindkét együttes döntetlennel kezdte a bajnokságot, most is erre a kimenetelre látom a legnagyobb esélyt. Tippem: 0-0

2017.08.26. (szombat) 17:30 
M-Foci Kft. Makó - Szentlőrinc SE
Két vereség után úgy vélem, hogy a Szentlőrinc megszerzi első pontját. Nem lesz győztese a párharcnak. Tippem: 1-1

2017.08.26. (szombat) 17:30 
Rákosmente KSK - Iváncsa KSE
A múlt heti szekszárdi vereség után az eddig nulla pontos Iváncsa ellen javítani fog az RKSK és otthon tartja majd a három pontot. Tippem: 2-0

2017.08.26. (szombat) 17:30 
Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske - Kozármisleny FC
Remek összecsapásnak ígérkezik. Néhány hónapja még két osztálynyi különbség volt a csapatok között, de mostanra már az erőviszonyok inkább a Tiszakécske javára billentik a mérleget. Küzdelmes meccsen döntetlent várok. Tippem: 2-2

2017.08.26. (szombat) 19:00
Dunaújváros - Szekszárdi UFC
Mindkét együttes az elvárásoknak megfelelően kezdte a bajnokságot. A hazaiaknak ugyan erősebb a játékosállománya, de a Szekszárd a mezőny bármely csapat ellen képes a jó eredményre. Tippem: 1-1

2017.08.27. (vasárnap) 17:30
SZEOL SC - Paksi FC II.
Arra számítok, hogy a kitűnően rajtoló szegediek legyőzik majd az amúgy hétről hétre jó erőkből álló paksi tartalékcsapatot. Tippem: 2-1

2017.08.27. (vasárnap) 17:30 
Pécsi MFC - Budapest Honvéd MFA II.
A Pécsnek sikerült javítania a második fordulóban a Kozármisleny ellen. Arra számítok, hogy a Honvéd tartalékjai ellen is begyűjti majd a három pontot. Tippem: 2-0

Teljes cikk
 
2017.08.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője csapatának nyári felkészülési munkájával és a szezonkezdettel kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az FC Dabas III a héten befejezi a nyári felkészülését és szombaton megkezdi a bajnoki szezont a Csévharaszt csapata ellen. Nyáron egy kicsit megfogyatkozott a keret létszáma, voltak akik "eltűntek", de volt olyan fiatal, akiről nem tudok semmit, igaz ezt is, azt is hallani róluk...

A csapatról: sajnos felemásan  sikerült a felkészülésünk, de ettől függetlenül bizakodva várjuk az első bajnokit. Tudom, mire vagyunk képesek és kiegészülve azokkal az FC Dabas II játékosokkal, akik kevesebb szerepet kapnak majd Kucsák Istvántól egy igen jó szezon elé nézünk. Remélem, tudok majd lehetőséget adni olyan U19-es játékosnak is, aki érez magában annyit, hogy a saját bajnokija után nálunk is játsszon és megízlelje a felnőtt focit.

Hazai mérkőzéseinket a szombati napokon játsszuk az Ékű pályáján, reméljük, hogy minél többen fognak majd szurkolni nekünk.

Hajrá Dabas! "

 
 
2017.08.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas III játékoskeret - 2017/2018. Őszi szezon
 

Hétvégén az FC Dabas első- és második csapatát követően az FC Dabas III is elkezdi bajnoki szereplését. Ledő László vezetőedző alapvetően az alábbi játékoskerettel gazdálkodhat majd, azonban azt is meg kell említenünk, hogy az FC Dabas II és az U19-es csapat is jelentős segítséget nyújthat majd a szezon során hármas csapatunknak minél jobb szereplése érdekében.

Íme a játékoskeret:

1.
Gogolák Kristóf
1998.08.02.
kapus
2.
Ledő László
1971.08.01.
kapus
3.
Bálint Gábor
1979.04.17.
védő
4.
Czeróczki Krisztián
1990.05.08.
védő
5.
Fehér Attila
1972.04.16.
védő
6.
Gogolák József
1995.02.18.
védő
7.
Jurácsik Gergő
1994.03.08.
védő
8.
Kveták Vilmos
1990.07.17.
védő
9.
Laczkó Zoltán
1995.10.20.
védő
10.
Palásti Dávid
1997.05.25.
védő
11.
Balogh Tamás
1990.01.28.
középpályás
12.
Farkas Attila
1996.12.16.
középpályás
13.
Györgyövics István
1994.05.04.
középpályás
14.
Kmetyó Máté
1996.02.18.
középpályás
15.
Márton Zsolt
1995.09.17.
középpályás
16.
Pasztyerik Ferenc
1977.09.04.
középpályás
17.
Rutterschmid Krisztián
1996.02.24.
középpályás
18.
Szabados Krisztián
1994.03.06.
középpályás
19.
Pajor Dávid
1997.08.16.
támadó
20.
Tihany Dániel
1994.11.09.
támadó
edző:
Ledő László
   

 
 
2017.08.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Paksi FC II - FC Dabas (2:1) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Paks II elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" A Honvédhoz hasonlóan a Paks II elleni összecsapásnál is bebizonyosodott, az adott csapat erejét egyértelműen az jellemzi, hogy hány visszajátszóval tudják az aznapi keretüket megerősíteni.

Jó iramú, lüktető mérkőzést játszottunk, a lehetőségeink megvoltak, de sajnos azokat rendre elpuskáztuk. Mentális és fizikailag is rendben voltunk és helyenként még jól is játszottunk. Tették a fiúk becsülettel a dolgukat, a mérkőzés végén bekapott góllal azonban az addigi nagy munka egy pillanat alatt kárba veszett. Nagyon fáj a vereség, mert úgy érzem legalább egy pontra rászolgáltunk volna. "

Paksi FC II - FC Dabas 2:1 (0:0)
Gól: Nagy R (58'), Simon M (92') ill. Csordás (53')

 
 
2017.08.07.
www.fcdabas.hu
KLUB
Ismét NB II-es bajnoki mérkőzést rendeztek Dabason
 

A Merkantil Bank Liga 4. fordulójában újfent NB II-es mérkőzést rendeztek az FC Dabas Stadionjában. Az ideiglenesen Dabason otthonra találó Soroksár dolgát ezúttal a Kemenes Szabolccsal és Czvitkovics Péterrel felálló Budaörsi SC próbálta megnehezíteni.

Soroksár SC - Szolnoki MÁV FC 0:1 (0:0)
Gól: Albert A (65'), Gyömbér G (86') ill. Sajbán M (43')

MLSZ Adatbank

Videó összefoglaló a hétvégi mérkőzésről:

 
 
2017.08.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 2. Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2017.08.19.
Iváncsa KSE
-
Duna-Aszfalt TVSE
0 : 2
Szekszárdi UFC
-
Rákosmente KSK
2 : 1
Szentlőrinc SE
-
Dunaújváros PASE
1 : 2
Hódmezővásárhelyi FC
-
M-Foci Kft
2 : 2
Vecsési FC
-
Mórahalom VSE
0 : 0
Budapest Honvéd-MFA II
-
SZEOL SC
0 : 1
Pécsi MFC
-
Kozármisleny FC
3 : 0
 
 
2017.08.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Paksi FC II - FC Dabas (2:1) *
 

A hajrában bekapott góllal pont nélkül maradtunk Pakson

NB III-as első keretünk péntek délután, a 2. forduló nyitómérkőzését vívta a Paksi FC II ellen idegenben. A hazaiak hozzánk hasonlóan 1:1-es döntetlennel kezdték a szezont, így játékerejükről és jelenlegi formájukról túl sok következtetést nem tudtunk levonni a mérkőzést megelőzőleg.

Mivel ellenfelünk egy NB I-ben szereplő egyesület második csapata, így a Honvédhoz hasonlóan könnyű mérkőzésre most sem számíthattunk. Ami a visszajátszókat illeti elég, ha csak Verpecz István és Nikházi Márk nevét említjük meg, akik azért elég jelentős NB I-es mérkőzésrutinnal rendelkeznek. Ettől függetlenül feladatunk egyértelmű volt, saját játékunkat játszva tudásunk legjavát a pályára kivinni és akkor nem lehet probléma.

Az első félidőben nem tudtak a csapatok egymás eszén túljárni, így gól nélküli döntetlenre végződött az első játékrész. A folytatásban elértük elsődleges célunkat, Csordás Simon révén ugyanis az 53. percben sikerült megszereznünk a vezetést (0:1). Örömünk azonban nem tarthatott túl sokáig, Nagy Richárd ugyanis nem sokkal gólunkat követően, az 58. percben egalizált (1:1). Az utolsó fél óra szintén nem hozott döntést és mikor már majdhogynem mindenki belenyugodott az 1:1-es végeredménybe és az azzal járó pontosztozkodásba, érkezett Simon Márk és a 92. percben szerzett találatával a Paksi FC végül nagy sajnálatunkra mindhárom pontot otthon tudta tartani (2:1).

Sajnálatos a végeredmény, főleg úgy, hogy egy gólos előny birtokában voltunk és a végén nemhogy egy ponttal, de még annyival sem sikerült Paksról távoznunk. Nincs más hátra, előre kell nézni, dolgozni tovább, mivel még nagyon a szezon elején vagyunk, javítási lehetőség pedig még lesz szép számmal. A következő fordulóban a Megye I. osztály tavalyi bajnoka, a Simon Antal irányította Vecsési FC látogat hozzánk, akik ellen reméljük meg tudjuk szerezni első győzelmünket.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.08.18 (péntek, 17:30)
Helyszín: Paks

Paksi FC II - FC Dabas 2:1 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger - Mundi, Eördögh, Makrai, Fritz, Sárközi, Erős, Fitos (Sándli - 67'), Csepregi , Kiss V, Csordás (Dalibor - 65')

Csere: Sebestyén, Huszti, Dalibor, Komoróczi, Sándli, Takács

Gól: Nagy R (58'), Simon M (92') ill. Csordás (53')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.08.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Taksony SE (1:5) *
 

Nem sikerült túl jól a hazai bemutatkozás

Az NB III-as első csapathoz hasonlóan Kucsák István legénysége is péntek délután játszotta le soros bajnoki mérkőzését. A megszokottól eltérő pénteki időpont hátterében az NB II-ben szereplő Soroksár dabasi szereplése, illetőleg az augusztus 20-i nemzeti ünnepnap állt, így más időpont nem maradt az FC Dabas II számára.

Bizakodva várhattuk a mérkőzést, mivel az első fordulóban remek rajtot véve 2:1 arányban diadalmaskodtunk a tavalyi ezüstérmes Gödöllő felett, ráadásul idegenben. Ennek következtében természetesen mi más cél lebeghetett előttünk, mint hazai közegben a Taksony SE-t is két vállra fektetve begyűjteni az újabb három bajnoki pontot. Varga Balázsra eltiltás miatt ugyan nem számíthatott Kucsák István, ennek ellenére Zsolnai Róbert személyében minőségi játékossal bővült játékoskeretünk.

Sajnos az álomkép hamar szertefoszlott, a vendégek ugyanis már a 6. percben magukhoz ragadták a vezetést (0:1), majd a félidő hajrájában újabb találatot szerezve már az első negyvenöt perc végére igen nehéz helyzetbe sodorták kettes csapatunkat (0:2).

A szünetben Kucsák István Filyó Gábort és Kiss Dávidot is pályára küldte, a mérkőzés képe azonban így sem változott túl sokat. Az 51. percben a Taksony megszerezte harmadik (0:3), majd rá pár percre a negyedik találatát is (0:4), így szűk egy óra elteltével már nem nagyon volt miről beszélni, már ami a három pont sorsát illeti. A csereként beálló Kovacsik Tibor révén a 65. percben azért sikerült szépítenünk (1:4), de az utolsó találat mégsem ez volt, mivel a vendégek a 78. percben egy újabb góllal állította be a számunkra szinte katasztrofális, 5:1-es végeredményt.

A győzelem és a pontszerzés tehát ezúttal elmaradt, de nincs más hátra, fel kell emelni a fejünket, ki kell elemezni a hibákat és készülni kell a soron következő Biatorbágy elleni idegenbeli fellépésre.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.08.18 (péntek, 17:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Taksony SE 1:5 (0:2)

FC Dabas II: Gerstenbrein - Riesz (Filyó - 46'), Danyis, Botlik, Farkas R (Kiss - 46'), Dabasi (Pribék - 74'), Bukovszki (Ubornyák - 56'), Danyis J (Kovacsik - 56'), Gáspár, Kovács R, Zsolnai

Csere: Volnszki G, Kovacsik, Farkas K, Filyó, Ubornyák, Pribék, Kiss

Gól: Kovacsik T (65') ill. Szanku K (6'), Győri R (42'), Patály J (51'), Szanku K (58'), Méder B (78')

MLSZ Adatbank

 
 
2017.08.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 2. Forduló - Pénteki mérkőzés
 
Péntek - 2017.08.18.
Paksi FC II
-
FC Dabas
2 : 1
 
 
2017.08.17.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 2. forduló
 

Ezúttal Szécsi József  mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2017.08.18. (péntek) 17:30
Paksi FC II. - FC Dabas
Mindkét együttes döntetlennel indította az évet. Most is erre a végkimenetelre látom a legnagyobb esélyt. Tippem: 1-1

2017.08.19. (szombat) 17:30
Iváncsa KSE - Duna Aszfalt TVSE Tiszakécske
Szombaton minden bizonnyal futballünnep lesz a 2.900 lakosú Iváncsán. Az 1920-ban alakult egyesület története első hazai harmadosztályú mérkőzésére készül. Várhatóan Tiszakécskéről is sokan útra kelnek majd, így egy jóhangulatú, remek meccsre van kilátás. Úgy vélem, hogy a vendégek erősebbek, és megnyerik a találkozót. Tippem: 1-2

2017.08.19. (szombat) 17:30
Szekszárdi UFC - Rákosmente KSK
A nyitányon a Szekszárd értékes döntetlen ért el idegenben, míg az RKSK győzni tudott a Szentlőrinc ellen. Döntetlenközeli eredmény várható. Tippem: 1-1

2017.08.19. (szombat) 17:30
Szentlőrinc SE - Dunaújváros
A vendégeknek erősebb a játékosállománya, a dobogóra is esélyesek. Idegenben is nyerni fognak. Tippem: 0-1

2017.08.19. (szombat) 17:30 
Hódmezővásárhelyi FC - M-Foci Kft. Makó
Eredetileg az MLSZ nem hitelesítette a Hódmezővásárhely pályáját az NB3-ra, hiszen a sporttelep nem rendelkezik az előírt legalább 200 férőhelyes fedett lelátóval. A Szövetség a napokban 1 év haladékot adott erre. Minden bizonnyal sok néző lesz a Csongrád megyei rangadón. Közel van egymáshoz a két város, így Makóról is útra kelnek majd a szurkolók, köztük az ultrák, a "Lángszórós Alakulat Makó" tagjai is. Bízzunk benne, hogy vereség esetén nem fogják felperzselni Hódmezővásárhelyt  ! Tippem: 3-1

2017.08.19. (szombat) 17:30
Vecsési FC - Mórahalom VSE
Vecsésen újból NB-s meccset láthatnak a drukkerek, így várhatóan ezt a meccset is sokan megtekintik majd. Bár újoncok, de nagyobb esélyt látok a hazaiak győzelmére. Tippem: 2-1

2017.08.19. (szombat) 17:30 
Budapest Honvéd MFA II. - SZEOL SC
A Pécs legyőzése után a SZEOL egyike lett azon csapatoknak, akik akár esélyesek lehetnek majd a bajnoki címre. Szombaton kiderülhet, hogy csak véletlen volt-e a múltheti siker, hiszen egy újabb nehéz próbatétel vár a csongrádi együttesre. Úgy vélem, hogy ezúttal is begyűjtik majd a három pontot. Tippem: 0-2

2017.08.19. (szombat) 17:30 
Pécsi MFC - Kozármisleny FC
Eredetileg a PMFC pályája sem volt hitelesítve az NB3-ra, de végül ők is 1 év haladékot kaptak. Amúgy könnyen lehet, hogy a stadionnak jövőre már a még szigorúbb NB2-es követelményeknek kell megfelelnie, hiszen bár az első fordulóban váratlan vereséget szenvedett a SZEOL csapatától, a Közép csoport egyértelmű favoritja a PMFC együttese. A Kozármisleny elleni rangadó egy presztízsmeccs a javából, hiszen mindkét oldalon számtalan olyan játékos van, aki korábban megfordult az ellenfél csapatában. A mislenyi vezetőedzőnek, Németh Zsoltnak a nyáron gyakorlatilag a semmiből kellett új csapatot összehoznia, így náluk nem a bajnoki cím, hanem a biztos bennmaradás a cél. Nagy meglepetés lenne az újabb pécsi pontvesztés. Tippem: 2-0 

Teljes cikk
 
2017.08.16.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 2.évfolyam, 8.szám

 
 
2017.08.15.
www.fcdabas.hu
KLUB
Kezdetét vette a leglátványosabb munkafázis, a szerkezetépítés *
 

Gőzerővel haladnak az FC Dabas fedett-zárt edzőpályájának kivitelezési munkálatai. Az épület alapjának elkészültével az egyik leglátványosabb munkafázishoz érkezett a projekt. A kivitelező szakemberek elkezdték a szerkezeti elemeket a tervezett helyükre behelyezni. Ennek következtében napról-napra, egyre látványosabban körvonalazódik az épület..

További képek

Információ az építkezésről (+látványtervek)

 

 
 
2017.08.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Budapest Honvéd-MFA II (1:1) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Budapest Honvéd II elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Úgy gondolom, nagyon értékes egy pontot szereztünk a Budapest Honvéd II ellen. Örömteli, hogy fizikálisan felvettük a versenyt neves ellenfelünkkel, akiknél szép számmal voltak visszajátszók is a bajnokságot nyert NB I-es keretből. Pisont István csapata elég sok csapatnak fogja megnehezíteni a dolgát, ebben biztos vagyok.

Szerethető kis csapat kezd kialakulni itt Dabason, látom a srácokban az energiát és a futballt is. Az első játékrészben nagy nyomás alá helyeztek minket, a második félidőben azonban már egyre többet mertünk játszani, az már jóval jobban festett. Volt tartása a csapatnak, emellett úgy gondolom, cseréink is jól szálltak be a mérkőzésbe.

Mindenképpen kijelenthető, hogy a tavalyi csapathoz képest előre tudtunk lépni, szinte minden téren. Lépésről lépésre haladunk, ha így folytatjuk a munkát, akkor szép őszi szezon elé nézünk. "

FC Dabas - Budapest Honvéd-MFA II 1:1 (0:0)

Gól: Makrai L (89') ill. Hegedűs M (84')

 
 
2017.08.14.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
NB III: Döntetlen Dabason
 

NB III, Közép csoport, 1. forduló

FC Dabas - Budapest Honvéd-MFA  1-1 (0-0)

Dabas, Városi Sporttelep, 300 néző
Játékvezető: Görög Márió (Rigó Martin, Péntek Zsuzsanna)

FC Dabas: Scheilinger György - Sárközi Norbert, Komoróczi Kristóf, Makrai László, Fitos László, Csordás Simon (Dalibor Crkvenjakov, 46'), Fritz Attila, Erős Ronald, Eördögh Levente, Csepregi Richárd (Sándli Márk, 72'), Kiss Viktor (Takács Kornél, 85')
Vezetőedző: Kerekes Barna

Budapest Honvéd-MFA: Berla Attila - Villám Balázs, Nemes Barna, Bodrogi János, Nagy II. Gergő, Pölöskei Zsolt (Csábi Mihály, 36'), Banó-Szabó Bence, Stoiacovici Dávid, Tömösvári Bálint (Lukács Dániel, 81'), Bíró Ákos (John's Kadima Kabangu, 46'), Hegedűs Márk
Vezetőedző: Pisont István

Gólszerzők: Hegedűs Márk (84', 0-1), Makrai László (89', 1-1)

Ma délután NB III-as csapatunk számára is megkezdődött a 2017/18-as bajnoki szezon. Pisont István együttese Dabason lépett pályára, ahol két, rutinosabb játékossal megerősített fiataljaink az első félidőben egyértelműen mezőnyfölényben játszottak. A házigazdák egyetlen komolyabb lehetőségét Berla hatástalanítani tudta, amikor magabiztosan hárította a hazaiak középre tartó fejesét. A mieink legnagyobb helyzetét a játékrész utolsó percében láthattuk, amikor Banó-Szabó jobb oldali beadását Hegedűs Márk fejelte kapura, Scheilinger azonban óriási bravúrral ujjheggyel még bele tudott érni a labdába. Ezt megelőzően Banó-Szabó is gólt szerezhetett volna, de közeli lövése telibe találta a dabasiak kapusát.

A második félidő komoly dabasi helyzettel indult, de az utolsó passzba hiba csúszott, így szerencsére továbbra sem láthattunk gólt. Kilenc perc múlva Banó-Szabó lövését vetődve védte a hazaiak kapusa. A 68. percben Kabangu lőtt ígéretes helyzetben mellé, majd két perccel később fölé.

A 84. percben Hegedűs Márk szánta el magát 22 méterről lövésre, a labda pedig a bal alsó sarokba vágódott. 0-1!

Három perccel később eldönthettük volna a mérkőzést, de Kabangu óriási ziccerben a nehezebb megoldást választotta, és át akarta emelni Scheilinger fölött a labdát, ez a próbálkozása pedig nem járt eredménnyel.

A kihagyott helyzet pedig ezúttal megbosszulta magát, miután egy perccel a rendes játékidő vége előtt egy jobb oldali beadás után Makrai László juttatta a labdát a kapunkba. 1-1!

Összességében elmondható, hogy a döntetlen eredmény nem mondható igazságtalannak, de a helyzetek alapján közelebb álltunk a három pont megszerzéséhez.

Folytatás jövő szombaton a Bozsik Stadionban, amikor a SZEOL ellen lépünk pályára.

Teljes cikk
 
2017.08.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Budapest Honvéd-MFA II (1:1) *
 

Döntetlennel kezdtük meg idei szereplésünket

Első csapatunk a Budapest Honvéd MFA II-t látta vendégül vasárnap délután az NB III nyitó fordulójában. Erős Károly legénysége egy rendkívül jó iramú mérkőzésen 1:1-es döntetlenre végzett a Pisont István irányította fővárosi alakulat ellen.

Ahogy az várható volt, az NB I tavalyi bajnokának második csapata fizikálisan és taktikailag is jól fel lett készítve a nyár folyamán, rendkívül nagy sebességi fokozatban próbálták ugyanis akaratukat ránk erőltetni már a mérkőzés elejétől. A sarat azonban jól álltuk, ellenfelünk kapujára azonban sajnos nem jelentettünk túl nagy veszélyt. A vendégek az első játékrész végén majdnem vezetéshez jutottak, Scheilinger György azonban nagy bravúrt végrehajtva megmentett minket a góltól.

A félidőben Erős Károly cserére szánta el magát. A támadó szekcióban Csordás Simon helyére új szerzeményünket az egykori mórahalmi gólvágót, Crkvenjakov Dalibort állította csatasorba. A mérkőzés első találatára egészen a 84. percig kellett várni. A Honvéd szabadrúgáshoz jutott és amíg mi nem sokkal korábban egy hasonló helyről elvégzett pontrúgást nem tudtunk megfelelő módon kapura juttatni, addig ők nem követték el ezt a hibát. Hegedűs Márk jó húsz méterről kíméletlenül bevágta, amivel igen nehéz helyzetbe sodorta csapatunkat a mérkőzés hajrájára (0:1). A gólt követően Erős Károly azonnal cserére szánta el magát és Kiss Viktor helyére tavalyi gólkirályunkat, a hórihorgas Takács Kornélt küldte pályára. Játékosunk nem sokkal beállítása után máris egyenlíthetett volna, fejese azonban nem jutott a gólvonalon túlra. Csapatunk minden erejét mozgósította a hajrára, aminek végül meg is lett az eredménye. Egy jobbról bejövő labdát Makrai Lászlónak sikerült a kapuba vágnia, így sikerült visszakapaszkodnunk a mérkőzésbe (1:1). A fennmaradó percekben több találat már nem esett, így végül 1:1-es döntetlennel indítottuk a 2017/2018-as bajnoki szezont.

A következő fordulóban a Mórahalom vendégeként (hozzánk hasonlóan szintén) 1:1-es döntetlenre végző Paksi FC II otthonába látogatunk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.08.13 (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Budapest Honvéd-MFA II 1:1 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger - Komoróczi, Eördögh, Makrai, Fritz, Sárküzi, Erős, Fitos, Csepregi (Sándli - 72'), Kiss V (Takács - 85'), Csordás (Dalibor - 46')

Csere: Sebestyén, Kiss D, Dalibor, Szűcs, Sándli, Zsolnai, Takács

Gól: Makrai L (89') ill. Hegedűs M (84')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2017.08.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Gödöllői SK - FC Dabas II (1:2) *
 

Az FC Dabas II az NB III-as első csapattal egy napon, de egy kicsivel korábban, 17 órától kezdte meg idei bajnoki szereplését. Kucsák Istvánék nem voltak könnyű helyzetben, ugyanis nem elég, hogy idegenbe kellett pályára lépniük, de papíron az egyik legnehezebb ellenfél várt rájuk. Mint ismeretes a Gödöllő tavaly a Vecsés mögött a második helyen végzett, így kőkemény mérkőzés várt ránk.

Csapatunk azonban nem akarta az alárendelt szerepét játszani, amit bizonyít, hogy Danyis Attila révén már a 21. percben nálunk volt az előny (0:1). A Danyis család nagy napja volt ez, ugyanis jó negyed órával később a klub új nyári szerzeménye, a Vasas Kubala Akadémiától érkező ifjabb Danyis János is betalált ellenfelünk kapujába (0:2), így már a félidő hajrájára tetemes előnyre tettünk szert. Arról azonban, hogy a második félidő ne fulladjon teljes unalomba, sajnos Varga Balázs tett, támadónk ugyanis a 45. percben a kiállítás sorsára jutott, ráadásul a hazaiak szépítettek is, így előny ide vagy oda, igen nehéz második játékrész várt ránk.

Játékosaink azonban küzdöttek a végsőkig, Kucsák István cserékkel próbálta emberhátrányban lévő csapatát némileg frissíteni, így Kovacsik Tibort, Farkas Rolandot, Ubornyák Józsefet, majd végül Bukovszki Balázst is pályára küldte. A kitartásnak és az akaratnak végül meglett az eredménye, ugyanis sikerült megtartani a megszerzett előnyt, így óriási bravúrt végrehajtva, idegenben sikerült két vállra fektetni a tavalyi ezüstérmes Gödöllőt.

A remek rajtot követően jövő szombaton a Taksony SE-t fogadjuk, immáron hazai közegben.

Hajár Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.08.13 (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dabas

Gödöllői SK - FC Dabas II 1:2 (1:2)

FC Dabas II: Gerstenbrein - Riesz (Farkas R - 59'), Danyis A, Botlik, Tóth, Dabasi (Bukovszki - 76'), Gáspár, Danyis J (Kovacsik - 56'), Huszti (68'), Kovács, Varga

Csere: Volnszki G, Kovacsik, Farkas R, Bukovszki, Zelovics, Ubornyák, Pribék

Gól: Koziorowski R (45') ill. Danyis A (21'), Danyis J (36')

Kiállítás: - ill. Varga B (45')

MLSZ Adatbank

További képek

 
 
2017.08.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 1. Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2017.08.13.
SZEOL SC
-
Pécsi MFC
2 : 1
FC Dabas
-
Budapest-Honvéd MFA II
1 : 1
Mórahalom VSE
-
Paksi FC II
1 : 1
 
 
2017.08.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III. Közép-csoport - 1. Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2017.08.12.
M-Foci Kft
-
Vecsési FC
0 : 0
Rákosmente KSK
-
Szentlőrinc SE
2 : 0
Duna-Aszfalt TVSE
-
Szekszárdi UFC
2 : 2
Kozármisleny FC
-
Iváncsa KSE
2 : 0
Dunaújváros PASE
-
Hódmezővásárhelyi FC
1 : 1
 
 
2017.08.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Budapest Honvéd MFA II *
 

A Budapest Honvéd II ellen indítjuk a szezont

Végre valahára elérkezett az idő, amit mind a játékosok, mind az edzői stáb, mind pedig a szurkolók olyannyira várnak már. Vasárnap délután elkezdi szereplését az FC Dabas NB III-as első csapata a 2017/2018-as bajnoki évadban.

Erős Károly vezetőedző optimista lehet, hiszen a játékoskeretet sikerült megerősíteni, a felkészülési munkát tisztességesen elvégezték játékosai, így bizakodva várhatja csapata szezonnyitó mérkőzését. Első összecsapásunkon az NB I tavalyi bajnokának, a Budapest Honvédnak a második csapatát látjuk vendégül.

Reméljük a minőségi játékosokkal megerősödött keretünknek köszönhetően sikerrel vesszük már az első akadályt is. Természetesen most is nagyon fontos lenne a jó rajt, ráadásul hazai közegben lépünk pályára, így nem is lehet kérdéses, hogy egyértelműen a győzelemért szállunk harcba fővárosi riválisunkkal szemben

Az összecsapás helyszíne a szokásoknak megfelelően az FC Dabas Stadionja, a mérkőzés kezdési időpontja pedig vasárnap délután 17:30.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Budapest Honvéd MFA II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.08.13. (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Dabas

 
 
2017.08.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Gödöllői SK - FC Dabas II *
 

Kettes csapatunk is megkezdi szereplését

A remekül sikerült (6. hely) első Megye I. osztályú szezont követően mi más lehetne a minimálisan kitűzött célja az FC Dabas II-nek, mint legalább ugyanaz a kiváló teljesítményt nyújtani a 2017/2018-as bajnoki évadban is.

Az FC Dabas II egyből egy nagyágyúval kezd, a bajnok (és idén már NB III-ban szereplő) Vecsési FC mögött a második helyen végző Gödöllői SK látja vendégül Kucsák István tanítványait, így túl sok ráhangolódásra nem lesz időnk, egyből minden tudásunkat ki kell vinni a pályára, ha jó eredményt szeretnénk elérni.

A tavalyi szezonban 2:1-es vereséget szenvedtünk Gödöllőn, így mindenképpen van miért visszavágnunk. A papírforma ugyan nem mellettünk szól, de kettes csapatunk már tavaly is bebizonyította, hogy a csoport legfőbb esélyeseivel is nemhogy fel tudja venni a kesztyűt, de még meglepetéseket is tud okozni.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Gödöllői SK - FC Dabas II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2017.08.13. (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Gödöllő

 
 
2017.08.10.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2017/2018. 1. forduló
 

Vatai Attila,  a Budapest Honvéd által működtetett Magyar Futball Akadémia régió vezetője mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2017.08.12. (szombat) 17:30
M-Foci Kft. Makó - Vecsési FC
Az újoncok rangadóján a hazaiak esélyesebbnek tűnnek, de Simon Antal filozófiája, karaktere és csapata figyelme elég lehet a pontszerzéshez. Tippem: 2-2

2017.08.12. (szombat) 17:30 
Rákosmente KSK - Szentlőrinc SE
Az RKSK szinte minden évben bajnoki címért indul, lehet, hogy most is ez a cél, de a Szentlőrinc képes lesz egy jó eredményt elérni. Tippem: 1-1

2017.08.12. (szombat) 17:30 
Dunaaszfalt TVSE Tiszakécske - Szekszárdi UFC
A Tiszakécske a csoport meglepetése lesz, jó erőkből áll és stabilnak tűnik a háttér is. Kedvelem a szekszárdiakat, de a hazaiak győzelmére tippelek. Tippem: 3-1

2017.08.12. (szombat) 17:30 
Kozármisleny FC - Iváncsa KSE
Két roppant szimpatikus edző csatájában a másodosztályból kiesett legyőzi a negyedosztályból feljutót. Tippem: 2-0

2017.08.12. (szombat) 19:00
Dunaújváros - Hódmezővásárhelyi FC
Egyenlő erők küzdelmében a szerencsésebb csapat fog diadalmaskodni. A rögzített szituációk főszerephez juthatnak. Tippem: 2-1

2017.08.13. (vasárnap) 17:30
SZEOL SC - Pécsi MFC
A szegediek az edzőmeccseken nem tündököltek, de nyilván úgy gondolkodnak, hogy nem is azt kell nyerni, hanem bajnokit. A Pécs kemény dió, esélyesebbnek érzem őket. Tippem: 1-2

2017.08.13. (vasárnap) 17:30
FC Dabas - Budapest Honvéd MFA II.
Jól erősített a hazai csapat és esélyese is a mérkőzésnek, de a Honvéd fiataljai nemcsak ügyesek, de jó mentalitásúak is, képesek lehetnek a pontszerzésre. Tippem: 1-1

2017.08.13. (vasárnap) 17:30 
Mórahalom VSE - Paksi FC II.
A hazaiak elvesztették gólkirályukat, míg a Paks második csapata mindig számíthat profi visszajátszókra az NB1-es csapatból. Tippem: 1-2

Teljes cikk
 
2017.08.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bemutatkoznak új játékosaink: MUNDI ROLAND *
 

A bajnoki rajtig hátralevő napokban NB III-as első keretünk új nyári szerzeményeit próbáljuk meg bemutatni egy-egy rövid interjún keresztül...

Játékos neve: Mundi Roland
Honnan érkezett:
Mosonmagyaróvári TE 1904
Születési idő:
1988.08.09
Posztja: középpályás
   

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

A Vasas utánpótlásában nevelkedtem, majd felkerültem a felnőtt csapatba, ahol 4 évet töltöttem el. Ezután Szolnokon játszottam 3 évet, majd Mosonmagyaróváron folytattam pályafutásomat, ahol 2 évet futballoztam. Végül Óvárról érkeztem Dabasra.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

Szóba került a nevem a klubnál és Erős Károly támogatta a leigazolásomat.

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

A klub úgy látom, szépen fejlődik, remek a székház, illetve az öltözők állapota, valamint a centerpálya is kiváló.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

Sok játékost ismertem a csapatból, akik már magasabb osztályban is fociztak, úgyhogy a keret szerintem erős. Erős Károlyt személyesen még nem ismertem, de emberi és edzői oldala is pozitív, amióta itt vagyok. A csapatot a dobogó közelébe várom.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

Az edző elsősorban szélső támadóként számít rám, de belső középpályásként is rengeteget játszottam, úgy érzem ott is tudok segíteni a csapatnak.

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

A legbüszkébb arra, hogy 40-szer játszottam az élvonalban a Vasas színeiben, Szolnokon másodikak lettünk az NB II-ben, valamint egy éve a Mosonmagyaróvárral feljutottam a másodosztályba.

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

A közeli, hogy minél sikeresebb legyek a Dabassal a bajnokságban, sok gólt szerezni és gólpasszokat adni a társaknak. A távoli cél pedig, hogy játsszak még magasabb osztályban pár évet.

 
 
2017.08.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bemutatkoznak új játékosaink: FITOS LÁSZLÓ *
 

A bajnoki rajtig hátralevő napokban NB III-as első keretünk új nyári szerzeményeit próbáljuk meg bemutatni egy-egy rövid interjún keresztül...

Játékos neve: Fitos László
Honnan érkezett: Rákosmente KSK
Születési idő: 1987.02.27
Posztja: támadó
   

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

A Kispest Honvédban kezdtem el focizni 7 évesen.14 évesen kerültem a Fradiba, ahol a korosztályokat végigjárva 18 évesen kerültem a felnőtt csapatba és még abban az évben bemutatkoztam az NB I-be. 2011-ben fél évet voltam klcsön Szolnokon. 2012-től NB II-es csapatok következtek, Gyirmót, Kozármisleny, Szeged 2011. 2015-től NB III-as csapatokban szerepeltem, Somos SE, RKSK és most az FC Dabas.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

Makrai Laci és Erős Karcsi közreműködésével.

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

A döntésemet nagyban befolyásolták az itteni körülmények, lényegében minden biztosított a csapatnak a minél jobb eredmény eléréséhez.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

A csapatot számos fiatal tehetség és rutinos játékos alkotja. A szakmai stáb felkészült, jó az edző-játékos kapcsolat, ami mindenképp pozitív a további célok elérésében.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

Jobb illetőleg bal oldali támadó poszton.

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

Jó lenne ide valami extrát írni, de... talán 18 evesen a Fradiban az NB I-ben bemutatkozni nem volt rossz és NB II-es bajnokságot nyerni a Fradival.

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

Minél tovább és minél többet játszani és győzni, jelentsen ez NB III-at, NB II-t vagy NB I-et.

 
 
2017.08.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bemutatkoznak új játékosaink: ifj. DANYIS JÁNOS *
 

A bajnoki rajtig hátralevő napokban NB III-as első keretünk új nyári szerzeményeit próbáljuk meg bemutatni egy-egy rövid interjún keresztül...

Játékos neve: ifj. Danyis János
Honnan érkezett: Vassas Kubala Akadémia
Születési idő:
1998.07.06
Posztja: támadó
   

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

Dabason kezdtem el focizni, itt voltam 4 évet, majd átkerültem Monorra, ahol fél évet játszottam. Ezt követően Felcsúton töltöttem el 3 évet, majd a Vasasnál 4 évet és most újra itt vagyok Dabason.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

A Vasas Kubala Akadémiától eljöttem és visszaigazoltam a nevelő egyesületemhez.

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

A körülmények nagyon jók. Minden adott, hogy profin tudjunk készülni a mérkőzésekre.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

Egy erős keret állt össze. Sokat lehet tanulni az idősebb játékosoktól. Az edzői stáb jól képzett, mindent megtesznek, hogy a lehető legtöbbet kihozzák belőlünk.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

A pálya szélén szeretek játszani, itt tudom a legjobb teljesítményt nyújtani. Inkább támadó vagyok, de ha szükség van rá, a védő szerepet is eljátszom.

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

2011-ben sikerült a Felcsúttal megnyernünk az I. osztályt.

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

Szeretnek minél hamarabb a kezdőbe kerülni és stabil játékossá válni.

 
 
2017.08.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bemutatkoznak új játékosaink: CSEPREGI RICHÁRD *
 

A bajnoki rajtig hátralevő napokban NB III-as első keretünk új nyári szerzeményeit próbáljuk meg bemutatni egy-egy rövid interjún keresztül...

Játékos neve: Csepregi Richárd
Honnan érkezett: Dabas-Gyón FC
Születési idő: 1985.07.27
Posztja: középpályás
   

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

Eddigi klubjaim: Ferencvárosi TC (2004-2008), Soroksár SC (2007-2008), FC Valencia (Maldív-szigetek 2008-2009), Szigetszentmiklósi TK (2009-2012), Soroksár SC (2012-2013), Monor SE (2014-2015), Újbuda FC (2015-), Dabas Gyón FC (2016-2017), FC Dabas (2017-)

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

Erős Károly vezetőedző felhívott, hogy lenne-e kedvem Dabason futballozni. Egy személyes beszélgetés után úgy döntöttem, hogy itt folytatom a pályafutásomat.

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

Úgy gondolom, hogy minden adott a jó szerepléshez, hiszen minden nap profi körülmények között tudunk készülni.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

Egy nagyon jó közösségbe kerültem, ahol sok jó képességű labdarúgó van. Az edzői stáb példátlan szakértelmükkel és profi gondolkodásukkal a lehető legjobbat próbálják a játékosokból kihozni. Én nagyon bizakodó vagyok, de nagyon nem szeretek így előre jósolgatni, mert minden mérkőzés más, mindig egy meccsben gondolkodom, ami éppen aktuális a héten.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

A csapatot belső középpályás posztom tudom a legjobban segíteni.

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

Eddigi pályafutásom során az NB I-ben való második helyezésre, a Magyar Kupában szintén második helyezésre, illetőleg egy-két UEFA Kupa mérkőzésre vagyok a legbüszkébb.

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

Nagyon előre nem szoktam tervezgetni, mert az élet hozhat bármit, mindig a jelenre koncentrálok, az pedig nem más most, minthogy a Dabassal minél szebb sikereket érjünk el közösen.

 
 
2017.08.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bemutatkoznak új játékosaink: SÁNDLI MÁRK *
 

A bajnoki rajtig hátralevő napokban NB III-as első keretünk új nyári szerzeményeit próbáljuk meg bemutatni egy-egy rövid interjún keresztül...

Játékos neve: Sándli Márk
Honnan érkezett: Újpest FC
Születési idő: 1998.03.24
Posztja: támadó
   

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

Kistarcsán kezdtem a pályafutásom, amikor második osztályos lettem. Édesapám volt az edzőm egészen nyolcadikos koromig. Megyében játszottam ezalatt az idő alatt, de minden évben tudtunk büszkélkedni valamilyen éremmel. Majd mertünk nagyot álmodni és megpróbálni egy pesti csapatot. A Goldball FC-hez tudtam igazolni, akik abban az évben az NB I-ben szerepeltek. Ott töltöttem egy sikeres évet. Aztán a Ferencvároshoz kerültem, ahol 2 és fél évet játszottam, majd a riválishoz, az Újpesthez igazoltam. Ott U19-es játékosként egyre többször vittek fel NB III-ba. A következő évben már végig az NB III-as csapat tagjaként kezdtem meg a felkészülést.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

Korábbi edzőm, Kerekes Barna segítségével kaptam meg a próbajáték lehetőségét.

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

NB III-as szinten én még sehol sem láttam ilyen körülményeket, nagyon meg vagyok vele elégedve.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

A csapattársak nagyon hamar befogadtak és szerintem mindenki külön-külön egy erős, határozott személyiséget képvisel. Az edzői stáb szerintem felkészült szakemberekből áll, akik tudják, mit akarnak. Az idei szezonban ezzel a kerettel akár még dobogós helyet is elérhetünk az én véleményem szerint.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

Szélső támadóként jobb és bal oldalt. 

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

Arra, hogy megjártam Magyarország két legnagyobb klubját.

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

Mivel fiatal vagyok, ezért még merek nagyot álmodni, minél magasabb szintre elszeretnék jutni és ezért edzek minden nap, hogy egyszer elérhessem céljaimat.

 
 
2017.08.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III-as játékoskeret - 2017/2018. Őszi szezon
 

Erős Károly vezetőedző és szakmai stábja az alábbi játékoskerettel veheti majd fel a küzdelmet a riválisokkal szemben az NB III Közép-csoport 2017/2018-as bajnoki szezonjának őszi mérkőzésein:

1.
Scheilinger György
1993.03.29.
kapus
2.
Sebestyén István
1998.04.26
kapus
3.
Eördögh Levente
1994.02.23.
védő
4.
Földes Milán
1993.04.09.
védő
5.
Fritz Attila
1986.07.17.
védő
6.
Kiss Dávid
1998.02.10.
védő
7.
Komoróczi Kristóf
1993.10.27.
védő
8.
Makrai László
1985.01.08.
védő
9.
Tóth Márton
1987.01.09.
védő
10.
Csepregi Richárd
1985.07.27.
középpályás
11.
Dobó Róbert
1991.03.19.
középpályás
12.
Erős Ronald
1993.01.27.
középpályás
13.
Filyó Gábor
1996.02.26.
középpályás
14.
Kiss Viktor
1997.12.22.
középpályás
15.
Mundi Roland
1988.08.09.
középpályás
16.
Szűcs László
1985.08.23.
középpályás
17.
Crkvenjakov Dalibor
1988.10.31.
támadó
18.
Csordás Simon
1995.01.03.
támadó
19.
Fitos László
1987.02.27.
támadó
20.
Sándli Márk
1998.03.24.
támadó
21.
Takács Kornél
1988.05.06.
támadó
22.
Zsolnai Róbert
1982.04.11.
támadó
edző:
Erős Károly
   

 
 
2017.08.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas II játékoskeret - 2017/2018. Őszi szezon
 

Az alábbi táblázat az FC Dabas II posztok szerinti játékoskeretét tartalmazza. Kucsák István vezetőedző előreláthatólag ezzel a játékoskerettel vág neki a Pest megye I. osztály 2017/2018-as bajnoki évadjának:

1.
Gerstenbrein Gábor
1980.01.24.
kapus
2.
Volenszki Gábor
1997.05.11.
kapus
3.
Bálint Zoltán
1984.10.09.
védő
4.
Botlik Gábor
1991.03.05.
védő
5.
Danyis Attila
1977.01.26.
védő
6.
Horváth Krisztián
1999.01.16.
védő
7.
Janicsák András
1993.09.16.
védő
8.
Zsíros Ádám
1995.02.28.
védő
9.
Bukovszki Balázs
1990.03.03.
középpályás
10.
Farkas Roland
1981.06.06.
középpályás
11.
Gáspár Tibor
1994.09.03.
középpályás
12.
Kovacsik Tibor
1988.07.22.
középpályás
13.
Kovács Richárd
1998.03.19.
középpályás
14.
Mata Péter
1999.05.20.
középpályás
15.
Mráz István
1993.07.11.
középpályás
16.
Radácsi Kristóf
1999.01.03.
középpályás
17.
Riesz Dávid
2001.05.07.
középpályás
18.
Volenszki Zoltán
1982.06.12.
középpályás
19.
Zelovics Attila
1998.05.26.
középpályás
20.
Bálint Mihály
1998.08.19.
támadó
21.
Danyis János
1998.07.06.
támadó
22.
Farkas Krisztián
1979.04.15.
támadó
23.
Ubornyák József
1997.03.25.
támadó
24.
Varga Balázs
1989.03.12.
támadó
edző:
Kucsák István
   

 
 
2017.08.08.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 (Strandlabdarúgás) *
 

Korozmán Krisztián és Csopaki István edzőpáros az alábbiak szerint értékelte az U19-es strandfoci középdöntőt és országos döntőt dabasi szempontból:

" Az FC Dabas U19-es csapata a Pest megyei bajnokság megnyerésével a kitűzött célt teljesítette. Utána következett az országos középdöntő, ahol a nyugati-csoportba kerültünk. Elsőként a Bőny SE csapatával találkoztunk, akik ellen 8:1-es sikert arattunk. Ezt követően a Bonyhád csapata következett. Akik egy kicsit is ismerik a strandfoci világát, azok tudjak, hogy a bonyhádi csapat, mind felnőtt szinten, mind utánpótlásban meghatározó szerepet tölt be. A srácok kiváló teljesítményének köszönhetően 5:0-val vettük ezt az akadályt is, így csoportelsőként vártuk az következő ellenfelünket. Hosszas várakozás után összekerültünk a Bonyhád másik csapatával, akit ugyanolyan magabiztosan vertünk 8:1 arányban. Így végül kvalifikáltuk magunkat az országos Final4-ba!.

A döntő értékelése előtt azt is meg kell megjegyeznünk, hogy az idei megmérettetésen közel 500 csapat indult és abból kerültünk a legjobb négy közé.

Az FC Dabas U19-es strandlabdarúgó csapata tehát bejutott az országos döntőbe, amit Siófokon rendeztek meg a múlt hétvégen. Négy csapat került be a döntőbe: Siófok, Szeged, Debrecen, FC Dabas. Ebből a négyesből az előjeleknek megfelelően három csapat emelkedett ki. A Szegednek több felnőtt és utánpótlás válogatott játékosa is van, illetve a felnőtt bajnokság gólkirálya is csapatukat erősítette. Az FC Dabas a sorsolás után a Siófok együttesét kapta meg, akik nagyrészt a bajnoki döntőt játszó felnőtt csapat tagjai. Hétről hétre az NB I-ben edződnek. Sajnos adtunk nekik két harmadnyi előnyt, mert egyszerűen nem találtuk saját játékunkat a siófoki arénában, a 40 fokban, így 5:1-es előnyre tett szert az ellenfelünk. A harmadik harmadban a srácok magukra találtak, de már késő volt és Fortuna sem volt velünk, így maradt a bronz meccs nekünk. A Debrecen csapatával találkoztunk és egy könnyed, jó hangulatú meccsen nyertünk 9:1 arányban. Ezzel bronzérmet szereztünk az idén.

Egy kis statisztika erről az évről. 12 mérkőzésből 11 győzelem, 1 vereség, 73 lőtt gól, 23 kapott gól a mérleg. Elégedettek vagyunk az elért eredménnyel. A számok magukért beszélnek! Köszönjük mindenkinek, aki hozzásegítette a csapatot bármilyen formában is ehhez a nagyszerű eredményhez! "

 
 
2017.08.07.
igazgatosagok.mlsz.hu
UP
Országos bajnok a Kistarcsa strandfociban!
 

Augusztus 4-5-én, pénteken és szombaton az országos döntőkkel ért véget az idei utánpótlás strandlabdarúgó-szezon. Az esemény helyszíne ezúttal is a siófoki MLSZ Beach Aréna volt, s a tavalyi évhez hasonlóan - akkor az Aramis U19-es csapata győzedelmeskedett - ismét Pest megyei országos bajnokot köszönthetünk: az U16-os korosztályban a Kistarcsa együttese az ország legjobbja!

A pénteki napon a 14 évesek küzdelmeivel indult a versengés, ahol is a budapesti Városgazda Utánpótlás Akadémia képviselte a Közép-Magyarország régiót, miután előbb a megyei bajnoki címet szerezte meg, majd a Nyugati középdöntőben bizonyult jobbnak a Gödöllő csapatánál. A siófoki négyes döntőben a későbbi győztes Energia SC-Gyöngyös állta útját Ughy Márk tanítványainak, ám a bronzmeccsen sikerült javítani, 8-4-re győzték le a LUA-Baja gárdáját.

A mérkőzések jegyzőkönyvei IDE kattintva érhetők el.

SZABÓ LÁSZLÓ, a Városgazda Utánpótlás Akadémia szakosztályvezetője: - Gratulálok a srácoknak az elért eredményhez! Kicsit keserű lehet a szánk íze, mivel az elődöntőben a kezdeti megilletődöttségünk miatt hamar elúszott a mérkőzés. Hiába alakítottunk ki sok helyzetet, már nem tudtunk visszajönni a meccsbe. A harmadik helyért rendezett találkozón aztán remek játékot nyújtva sikerült diadalmaskodunk. Remélem, hogy a következő évben ezzel a korosztállyal sikerül még fényesebb érmet szereznünk. Dicséret illeti a szervezőket is, remek eseményen vagyunk túl, ahol mindenki jól érezte magát.

A két évvel idősebbeknél, az U16-os korosztályban szenzációs Pest megyei siker született, hiszen a Kistarcsa remek megyei és selejtezős szereplése az országos négyes döntőben is folytatódott. A Burillák Mihály edzette kistarcsai együttes az elődöntőben 11-6-ra diadalmaskodott a FILO csapata ellen, majd következhetett a másnapi döntő, ahol a srácok a házigazda Siófok együttesét múlták felül, elhódítva ezzel az országos bajnoki címet.

A mérkőzések jegyzőkönyvei IDE kattintva érhetők el.

GYŐRI ISTVÁN, a Kistarcsai VSC elnöke: - Egy nagyon profin szervezett eseményen vagyunk túl, ahol igazán kedvesen fogadtak bennünket, ráadásul Magyarország legjobb pályáján játszhattunk. A sorozat indulásakor nagyon bíztam abban, hogy bejutunk az országos négyes döntőbe, mert tavaly nagyon kicsi hiányzott ehhez. Így idén már ezzel is megelégedtem volna, de a hétvége során végig az látszódott a fiúkon és Burillák Mihály edzőn, hogy nagyon egyben vannak, és mindenképp nyerni akarnak. Így igazából nem is volt kérdés, hogy melyik a legjobb csapat a négy között. Köszönjük a Pest Megyei Igazgatóságnak is a megyei szervezést, szerintem sikerült öregbíteni a megye hírnevét.

Végül a legidősebb, U19-es korosztály küzdelmei következtek, ahol Pest megyét az FC Dabas legénysége képviselte. Az országos elődöntőben a Siófok csapata túl erősnek bizonyult (6-2-re győztek a Balaton-partiak), de a bronzmeccsen sikerült javítani a dabasiaknak, kilenc találatot szerezve győzték le a Debreceni EAC gárdáját.

A mérkőzések jegyzőkönyvei IDE kattintva érhetők el.

CSOPAKI ISTVÁN, az FC Dabas edzője: - Maximálisan elégedett vagyok a srácokkal, hiszen tudni kell, hogy csupán 5 mezőnyjátékossal és 2 kapussal játszottuk végig a sorozatot. Ehhez képest megyei bajnokok lettünk, s az országban is a harmadik legjobb együttesként zártunk. 10 mérkőzésünkből csupán egyszer, az országos elődöntőben szenvedtünk vereséget, amikor is a találkozó elején kicsit bealudtunk, de az igazat megvallva jobban játszott az ellenfelünk. Ezt követően a bronzmeccsen viszont már nagyon simán nyertünk, így összességében sikerként tekintünk vissza erre a remek rendezvényre.

A hétvége eseményeiről készült fényképek elérhetők a Hungarian BEACH Soccer Academy Facebook-oldalán, IDE kattintva.

Teljes cikk
 
2017.08.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Érdi VSE (1:4) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője az Érd elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta

" Egy komoly játékerőt képviselő csapat ellen mérkőztünk. Az első félidőben jól néztünk ki, jó ritmusban játszottunk, bár némileg kevés helyzetet alakítottunk ki, aminek nem nagyon örültem. A második játékrészben már inkább azoknak adtam lehetőséget, akiknek a bajnoki nyitányon ilyen vagy olyan okból kifolyólag alighanem kevesebb szerep jut majd.

Fizikálisan úgy érzem rendben vagyunk, játékosaim már jóval frissebben mozogtak, mint egy héttel korábban. A mérkőzés a célját elérte, az ilyenkor megfelelő terhelést megkapták a fiúk, valamint bizonyos hibák is szerencsére most kerültek felszínre, így azokat még a héten át tudjuk beszélni.

Az alapozás lényegében lezárult, elégedett vagyok az elvégzett munkával, az azonban aggaszt, hogy 3-4 játékosom még mindig nem érte utol magát fizikálisan, így rájuk még az első egy-két fordulóban nem nagyon számíthatok. "

FC Dabas - Érdi VSE 1:4 (0:0)
Gól: Csordás S

 
 
2017.08.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Érdi VSE (1:4) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője az Érd elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta

" Egy komoly játékerőt képviselő csapat ellen mérkőztünk. Az első félidőben jól néztünk ki, jó ritmusban játszottunk, bár némileg kevés helyzetet alakítottunk ki, aminek nem nagyon örültem. A második játékrészben már inkább azoknak adtam lehetőséget, akiknek a bajnoki nyitányon ilyen vagy olyan okból kifolyólag alighanem kevesebb szerep jut majd.

Fizikálisan úgy érzem rendben vagyunk, játékosaim már jóval frissebben mozogtak, mint egy héttel korábban. A mérkőzés a célját elérte, az ilyenkor megfelelő terhelést megkapták a fiúk, valamint bizonyos hibák is szerencsére most kerültek felszínre, így azokat még a héten át tudjuk beszélni.

Az alapozás lényegében lezárult, elégedett vagyok az elvégzett munkával, az azonban aggaszt, hogy 3-4 játékosom még mindig nem érte utol magát fizikálisan, így rájuk még az első egy-két fordulóban nem nagyon számíthatok. "

FC Dabas - Érdi VSE 1:4 (0:0)
Gól: Csordás S

 
 
2017.08.07.
www.fcdabas.hu
KLUB
NB II-es bajnoki mérkőzések Dabason
 

A vasárnap délután megrendezésre került Soroksár SC - Szolnoki MÁV FC (0:1) Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki mérkőzésnek az FC Dabas Stadionja szolgált otthonául.

Soroksár SC - Szolnoki MÁV FC 0:1 (0:0)
Gól: - ill. Dvorschák G (90'- öngól)

MLSZ Adatbank

Videó összefoglaló a vasárnapi mérkőzésről:

 

Mint ismeretes, a Lipcsei Péter irányította Soroksár SC az elkövetkezendő hetekben Dabason bonyolítja le hazai mérkőzéseit...

Hazai mérkőzés Időpontok:

2017.08.06. (vasárnap) Soroksár SC - Szolnoki MÁV FC
2017.08.19. (szombat) Soroksár SC - Budaörsi SC
2017.08.27. (vasárnap) Soroksár SC - Dorogi FC
2017.09.17. (vasárnap) Soroksár SC - Szeged 201-Grosics-Akadémia

 

 
 
2017.08.06.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Sportorvosi vizsgálat - Időpontok
 

" Versenyezni kizárólag érvényes sportorvosi engedéllyel lehet. A sportorvoslás törvényi kereteit a sportról szóló 2004. évi I. törvény, valamint az ezalapján készült 215/2004. (VII.13.) kormányrendelet rögzíti.

A sportorvosi alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése. A vizsgálatokat az Országos Sportegészségügyi Intézet Sportegészségügyi szakrendelése, valamint az Országos Sportegészségügyi Hálózat sportorvosai végzik az ország kijelölt pontjain.

Az anamnézis felvétele a sportorvosi vizsgálat egyik legfontosabb része. A kérdőív gondos - 18 év alatt szülői segítséggel történő - kitöltése lehetővé teszi az egészségügyi problémák jelentős részének kiszűrését.

A vizsgálatokat 18 éven aluli versenyzőknél félévente, 18 éven felüliek esetében évente elvégezni szükséges."

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

- vizsgálat helyszíne: FC Dabas Sportközpont
- anamnézis lap (kérdőív): kitöltése kötelező (lesz kinyomtatva a pályán)
- aki nem tud megjelenni, egyénileg kell elintéznie!

2017.08.07. Hétfő 17:00 Lányok
2017.08.07. Hétfő 17:20 FC Dabas U15
2017.08.07. Hétfő 17:40 FC Dabas U14
2017.08.07. Hétfő 18:00 FC Dabas U13
2017.08.07. Hétfő 18:20 FC Dabas U11
2017.08.07. Hétfő 18:40 FC Dabas U9
2017.08.07. Hétfő 19:00 FC Dabas U7
2017.08.07. Hétfő 19:15 Azok, akik az előző körben kimaradtak


 
 
2017.08.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Érdi VSE (1:4) *
 

Az Érdi VSE látogatott Dabasra

Első keretünk szombaton délután lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését az Érdi VSE ellen, hazai pályán. Ahogy az várható volt, a tavalyi szezont az NB III. Nyugati csoportjának második helyén záró Érd jelentős játékerőt képviselt.

Az első félidőben abszolút egyenrangú partnerei voltunk a Limperger Zsolt által gardírozott vendég csapatnak, ennek megfelelően nem is tudták bevenni a kapunkat. Erős Károly a második félidőre a megfelelő terhelés illetőleg frissítés érdekében sorcserét hajtott végre. Ebben a játékrészben már túlnyomórészt olyan játékosok kaptak lehetőséget, akik még vagy nem érték teljesen utol magukat fizikálisan, vagy jelenleg még nem állnak készen, hogy az FC Dabas kezdőcsapatának tagjai lehessenek a jövő hétvégi rajtnál.

Ennek tükrében az Érd nem is kegyelmezett nekünk. Négy gólt vágtak nekünk a második negyvenöt percben, amire csupán Csordás Simon révén sikerült válaszolnunk. Támadónk továbbra is kirobbanó formában van, reméljük a bajnokságra is meg tudja majd tartani ezt a rendkívül gólerős formáját.

Az utolsó hét még továbbra is a frissítés és bajnoki rajtra való a ráhangolódás jegyében fog zajlani, hogy aztán jövő vasárnap a Budapest Honvéd II ellen végre elkezdődhessen a 2017/2018-as NB III-as bajnoki szereplésünk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2017.08.05. (Szombat)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Érdi VSE 1:4 (0:0)
Gól: Csordás S

További képek

Képgaléria (Érdi VSE - Facebook)

Fotó: Érdi VSE (Facebook)

 
 
2017.08.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Bugyi SE - FC Dabas II (3:2) *
 

Az FC Dabas II is lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését

Kettes csapatunk a pénteki napon a szomszédos Bugyi településre látogatott, ahol késő délutáni kezdéssel lejátszotta a bajnoki szezon rajtja előtti utolsó gyakorló mérkőzését. Bukovszki Balázs és Gáspár Tibor révén két találatot is jegyeztünk, ám a végelszámolásnál mindez még a döntetlenhez is kevésnek bizonyult.

Kucsák István: "Fásultan, kissé kedvetlenül (bár a mérkőzést végigtámadva) játszott a csapat, ami már nem nagyon engedhető meg a bajnoki rajt előtti hétvégén. A hazaiak két kontrának és egy szép szabadrúgásnak köszönhetően lényegében megnyerték a mérkőzést. Mindez csak azért fájó, mert a két szerzett gólunk mellett legalább tíz darab, közel 100%-os helyzetet hagytunk ki. "

A bajnoki főpróba tehát nem úgy sikerült, ahogy azt vártuk, azonban ahogy a mondás is tartja, reméljük a rossz főpróbát sikeres előadás követi majd.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2017.07.04. (Péntek)
Helyszín: Bugyi

Bugyi SE - FC Dabas II 3:2
Gól: Bukovszki B, Gáspár T

 
 
2017.08.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Érdi VSE *
 

Az Érd ellen zárjuk felkészülési mérkőzéseink sorozatát

A felkészülési időszak a végéhez közelít, jövő hétvégén már bajnoki mérkőzésen kell bizonyítaniuk játékosainknak. A rajt előtti utolsó összecsapást, az úgynevezett bajnoki főpróbát a szintén harmadosztályban szereplő Érdi VSE ellen vívjuk.

Soros ellenfelünk a tavalyi szezonban az NB III Nyugati-csoportban szerepelt, ráadásul nem is akárhogyan. Az ETO FC Győr mögött a második helyen zártak Limperger Zsolt tanítványai, ami nem kis teljesítmény, mivel olyan csapatokat előztek meg, mint a Kaposvár, Puskás Akadémia II, Budapest Honvéd II, Videoton II, Csepel, III. kerület, és még hosszan sorolhatnánk.

Ennek tükrében minden bizonnyal kőkemény mérkőzés vár ránk, bár ahogy az ilyenkor lenni szokott, egyik edző sem fogja felfedni a tervezett kezdőcsapatát és taktikai elemeit egy héttel a bajnoki rajt előtt, így bárhogyan is végződik az összecsapás, az eredményből továbbra sem lehet majd messzemenő következtetéseke levonni.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2017.08.05. (Szombat, 17:30)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas - Érdi VSE

 
 
2017.08.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bemutatkoznak új játékosaink: SEBESTYÉN ISTVÁN
 

A bajnoki rajtig hátralevő napokban NB III-as első keretünk új nyári szerzeményeit próbáljuk meg bemutatni egy-egy rövid interjún keresztül...

Játékos neve: Sebestyén István
Honnan érkezett: Ferencvárosi TC
Születési idő: 1998.04.26
Posztja: kapus
   

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

Sebestyén István vagyok, Budapesten születtem, itt is kezdtem el focizni 9 éves koromban Zuglóban az AC Villám egyesületében Guti Dávidnál. 12 évesen az MTK toborzóján figyeltek fel rám az ottani edzők és igazoltak le engem a Csömöri útra. 3 évet töltöttem az MTK-nál, ahonnan egy évre kölcsönadtak a Tabáni Spartacusnak, ahol sok meccs került a lábamba. U15-ös voltam, mikor a Budapest válogatottal edzőmeccset játszottunk és ott Kerekes Barna bától kaptam egy ajánlatot a Ferencvároshoz, amire egyből igent mondtam. Közel 5 évet töltöttem az FTC-ben.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

Korábbi edzőm, Kerekes Barna által kaphattam itt lehetőséget próbajátékon, amivel próbáltam is élni, úgy látszik sikerrel.

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

Nekem szinte csak pozitív élményem van Dabasról, leszámítva a tavasszal itt elszenvedett vereséget az NB III-as bajnokin. A körülmények parádésak, minden adott ahhoz, hogy profi körülmények között készülhessünk az edzésekre, meccsekre.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

A csapat nagyon jó karakterekből áll. Mindegyik srác nagyon rendes és szeretnek dolgozni a sikerért, ami nagyon fontos. Nincs probléma a hangulattal sem az öltözőben, sem a pályán. Vannak rutinosabb labdarúgók, akiktől tanulhatok, de mi fiatalok is lendíthetünk a csapatunkon. Az edzői stábot is nagyon profinak találom, jó szakemberek kezei alatt dolgozhatunk. Jó kilátásaim vannak erre a szezonra, ha a keretet veszem figyelembe. Az élmezőnyt is célba vehetjük.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

A kapuban próbálom és szeretném beverekedni magam a kezdőcsapatba. Technikai adottságom és gyorsaságom megvan ahhoz, hogy bekerülhessek, a rutint kell még megszerezni és azt, hogy kivívjak még nagyobb tekintélyt a csapatban.

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

Az eddigi pályafutásomban arra vagyok a legbüszkébb, hogy az NB I-es Ferencváros csapatában edzhettem rendszeresen és kispadon ülhettem egy edzőmeccsen az első csapatban. Természetesen az NB III-as bajnoki cím és az U19-es bajnokságban szerzett ezüstérem is nagy büszkeségem.

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

Az idei évben sikeres szezont szeretnék zárni a Dabas színeiben, fejlődni szeretnék és állandó kezdő lenni. Hosszútávon pedig osztályt szeretnék lépni az FC Dabassal az NB II-be, magasabb ligákban játszani.

 
 
2017.08.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bemutatkoznak új játékosaink: KISS DÁVID
 

A bajnoki rajtig hátralevő napokban NB III-as első keretünk új nyári szerzeményeit próbáljuk meg bemutatni egy-egy rövid interjún keresztül...

Játékos neve: Kiss Dávid
Honnan érkezett: Puskás Akadémia FC
Születési idő: 1998.02.10
Posztja: védő
   

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

14 éve kezdtem el focizni lakóhelyemen Dánszentmiklóson, majd néhány év után Monorra kerültem. Ott tanultan a labdarúgás fortélyait. 2012-ben kerültem el Felcsútra, ahol a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián töltöttem el 5 évet.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

Erős Károly régi ismerősünk, ő ajánlotta fel nekem ezt a lehetőséget. A felkészülés kezdeten többen voltunk próbán és végül én feleltem meg az elvárásoknak.

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

Nagyon meg vagyok elégedve a körülményekkel. A pályák rendkívül jó állapotban vannak, az új épületről nem is beszélve. A konditerem, a wellness részleg, az öltözők, mind-mind a profizmust tükrözik.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

Igen jó véleménnyel vagyok az új csapattársakról, nagyon segítőkészek mindannyian, az idősebb rutinos játékosoktól pedig rengeteget tudok tanulni. Az edzőkről is csak jót tudok mondani, motiválnak, a lehető legtöbbet próbálják meg kihozni belőlem. Az edzéseket remekül megterveztek, nagyon elvezem.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

A felkészülés során játszottam a középpályán és a védelemben is. Jól ereztem magamat minden pozícióban, de nyilván ott kell a megfelelő teljesítményt hozni, ahova a mester a csapatba rak.

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

A 2015/16-os szezonban az U19-es NB I-es bajnokság rendkívül kiélezett volt. Az utolsó fordulóban bajnoki döntőt játszhattunk a Honvéddal. Rendkívül jó játékkal nyertünk 2:0-ra, így megszereztem életem második NB I-es aranyérmét.

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

Stabil tagja szeretnek lenni a csapatnak és minél több játéklehetőséghez jutni, szokni a felnőtt bajnokságot. Még fiatalnak tartom magamat, úgyhogy a célom egyértelműen a magasabb szintre kerülés, ezért dolgozok minden nap.

 
 
2017.08.03.
igazgatosagok.mlsz.hu
FELNŐTT
Elérhető a Pest megyei III. osztály (csoport)beosztása
 

A nevezések összesítése és a hiánypótlások befogadása után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága beosztotta, hogy mely sportszervezetek indulhatnak a 2017/2018. évi férfi felnőtt nagypályás Pest megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságokban.

A 2017/2018-as évadra megközelítőleg ugyanannyi csapat adta be indulási szándékát, mint az egy évvel ezelőttire: tavaly 98 gárda jelentkezett, melyből 94 lett besorolva, ám végül csak 86 fejezte be a küzdelmeket; míg most 91 egylet jelentkezett. Mivel a létszám nem változott jelentősen, ezért ezúttal is 7 csoportban zajlanak majd a küzdelmek; három-három 12-es és 14-es, míg egy 13-as szekcióban. A csoportok kialakítása - akárcsak a korábbi években - ezúttal is elsősorban a területi elv mentén zajlott. A hatályos Labdarúgás Versenyszabályzat II. fejezet, 18. § (1) bekezdés c) pontja - amely a csoportbeosztást szabályozza - szerint "a csoport (verseny) besorolás végleges, ellene jogorvoslatnak helye nincs."

Az alábbi linkekre kattintva megtekintheti a bajnokságok beosztását táblázatos, illetve térképen szemléltetett formában:

- A 2017/2018-as szezon Pest megyei III. osztályának csoportonkénti mezőnye ábécésorrendben;

- A 2017/2018-as szezon Pest megyei III. osztályának mezőnye térképre tűzve;

További fontos információk:

Mivel az évad végén csökken a Pest megyei labdarúgó-bajnokság II. és III. osztályának mezőnye, s mindezzel párhuzamosan létrejön a IV. vonal, ezért jókora átalakulások várhatók ebben a mezőnyben (is). Elsőként nézzük a feljutás kérdését!

A versenykiírás szerint (9. pont), a 2017/2018. évi Pest megyei III. osztályú bajnokság hét csoportjának 1. helyezettjei közül csak három csapat juthat fel a 2018/2019. évi "megye-kettőbe". Az osztályozó mérkőzések versenykiírását az MLSZ PMI Versenybizottsága csak várhatóan tavasszal (2018. május 31-ig) teszi közzé, ám annyit már most is lehet tudni, hogy amennyiben mind a hét bajnok megfelel a II. osztály kihívásainak és vállalja is azokat, akkor kell majd rendezni egy oda-visszavágós előselejtezőt is. Mivel a 13 és 14 csapatos csoportok küzdelmei (még akkor is, ha lesznek visszalépők) két héttel tovább tartanak majd, mint a 12-eseké, ezért ezen a későbbi - várhatóan sorsolás útján kialakítandó - előselejtezőn két 12-es csoport aranyérmese méri majd össze erejét. Az innen továbbjutó gárda csatlakozhat majd a további öt bajnokhoz, ezután sorsolással alakul ki a három osztályozó-mérkőzés párosítása, melyeknek továbbjutói lehetnek "megye-kettesek".

Talán még a feljutásnál is izgalmasabb kérdés a bennmaradásé, illetve kiesésé. Mivel az előttünk álló Pest megyei II. osztályú bajnokságból 18 (mindhárom csoport 11-16. helyezettje) gárda esik majd ki, s a 2018/2019. évi Pest megyei III. osztályú pontvadászat mezőnyét összesen 48 (3x16) egylet alkotja, ezért a 2017/2018. évi Pest megyei III. osztályú bajnokság - a II. osztályba feljutók nélkül számított - első 30 csapata maradhat csak bent.

Azaz a 2018/2019. évi "megye-három" 48-as mezőnyét ALAPESETBEN (nem lesz NB III-as Pest megyei kieső és/vagy a "megye-egy" bajnoka vállalja az NB III-at és/vagy nem lesz megszűnés/visszalépés, máshova nevezés stb.) az alábbi együttesek alkotják majd:

- "megye-kettes" kiesők (18 csapat);

- a feljutástól eleső "megye-hármas" bajnokok (4 csapat);

- minden "megye-hármas" csoport 2-4. helyezettjei (21 csapat);

- a százalékosan öt legjobb "megye-hármas" 5. helyezettek (5 csapat).

A III. osztály mezőnyének többi tagja a 2018/2019. évi Pest megyei IV. osztályú bajnokságba kap majd besorolást.

 

Teljes cikk
 
2017.08.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bemutatkoznak új játékosaink: FRITZ ATTILA
 

A bajnoki rajtig hátralevő napokban NB III-as első keretünk új nyári szerzeményeit próbáljuk meg bemutatni egy-egy rövid interjún keresztül...

Játékos neve: Fritz Attila
Honnan érkezett: Szigetszentmiklósi TK
Születési idő: 1986.07.17
Posztja: védő
   

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

Csepelen nevelkedtem, az U19-es korosztályig futballoztam itt. Utána egy évet egy NB III-as klubnál töltöttem, majd 3 és fél évet a Budapest Honvédnál. Azt követően fél évet Hévízen, 2 évet Vecsésen, 4 évet Szolnokon töltöttem el az NB II-ben. Ezek után jött a Szigetszentmiklós 1 évig és most pedig itt vagyok Dabason.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

Erős Károly keresett meg és az ő hívására jöttem ide.

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

Az eddigi tapasztalataim pozitívak. Látszik, hogy egyre jobban fejlődik és egyre több minden van / lesz a klubnál.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

Úgy gondolom, hogy ez a csapat egy nagyon jó eredmény elérésére képes. Adott a jó szakmai stáb és adott a játékosállomány. A szakmai stáb mindent megtesz annak érdekében, hogy a legjobbunkat nyújtsuk majd a bajnoki mérkőzéseken. A játékosok pedig mindent meg is tesznek ennek érdekében.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

Elsősorban bal oldali hátvédként számít rám az edző, így ezen a poszton szeretnem a legjobbamat nyújtani és a csapatot segíteni.

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

2009-ben a Honvéddal Európa Liga selejtezőt játszottunk a Fenerbahce ellen és az itthoni 1:1-es mérkőzésen az én gólommal egyenlítettünk. A 2014/2015-ös Magyar Kupában a Szolnokkal az elődöntőig jutottunk, ahol végül a Ferencváros ejtett ki minket (0:2, 1:1 eredménnyel).

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

Közeli célom az az, hogy a jelenlegi klubomban (FC Dabas) a lehető legjobban teljesítsek és ezzel segítsem a minél jobb eredmény eléréséhez. Távolabbi cél? Minél magasabb osztályban futballozni.

 
 
2017.08.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bemutatkoznak új játékosaink: FÖLDES MILÁN
 

A bajnoki rajtig hátralevő napokban NB III-as első keretünk új nyári szerzeményeit próbáljuk meg bemutatni egy-egy rövid interjún keresztül...

Játékos neve: Földes Milán
Honnan érkezett: Szigetszentmiklósi TK
Születési idő: 1993.04.09
Posztja: védő
   

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

Siófokon kezdtem pályafutásom, később a gárdonyi labdarúgó iskolába kerültem. Fél évet töltöttem a ZTE csapatánál, majd vissza Gárdonyba. Az MTK utánpótlásában nevelkedtem, majd mikor kiöregedtem, Kaposvárra igazoltam. Később megfordultam Dorogon, majd Győrben. Ezt követően egy évet Szigetszentmiklóson töltöttem, majd onnan kerültem ide.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

Karcsi (Erős Károly) több meccsünket is látta Szigetszentmiklóson, és év végén jelezte, hogy mindenféleképpen szeretné, ha csatlakoznék az FC Dabas csapatához.

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

Szenzációs körülmények vannak, minden adott a felkészüléshez, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsuk. A klubnak véleményem szerint magasabb osztályban lenne a helye.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

Nagyon jó társaság alakult ki, mindenki egy irányba húz. A stáb nagyon felkészült és a legjobb tudásukat adják át nekünk. Ez a keret mindenki dolgát meg fogja nehezíteni.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

Jobbhátvéd pozícióban érzem magam a legbiztosabbnak, de ha más helyen kell játszanom, ott is a legjobb tudásomnak megfelelő teljesítményt szeretnem nyújtani.

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

Az első NB I-es mérkőzésemet az akkori listavezető Videoton ellen játszottam és 1:0 arányban legyőztük őket. Felejthetetlen érzés.

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

Idén csapat szinten minél közelebb a dobogóhoz, egyénileg pedig a tavalyi formámat hozni. Távolabbi célként pedig minél magasabb osztályban szerepelni.

 
 
2017.08.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bemutatkoznak új játékosaink: SZŰCS LÁSZLÓ
 

A bajnoki rajtig hátralevő napokban NB III-as első keretünk új nyári szerzeményeit próbáljuk meg bemutatni egy-egy rövid interjún keresztül...

Játékos neve: Szűcs László
Honnan érkezett: SK Novohrad Lucenec (szlovák)
Születési idő: 1985.08.23
Posztja: középpályás
   

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

Debrecenben nevelkedtem, 22 éves koromig a DVSC-ben játszottam, utána kölcsönjátékosként körbejártam az országot: Baktalórántháza, Jászberény, Integrál DAC, Kaposvölgye, Balmazújváros (mindegyik NB II), majd az FC Lucenec (Losonc) szlovák harmad osztály.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

Karcsival (Erős Károly) van egy közös ismerősünk, ő említette neki, hogy szívesen visszatérnék Magyarországra. Ezután hívott fel Karcsi és nagyon hamar megállapodásra jutottunk.

3. Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

Nagyon örülök neki, hogy mind Dabas, mind az összes honi sportlétesítmény milyen fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Öröm ide edzésre járni és úgy érzem, ki is használjuk a Sportcentrum adta kiváló lehetőségeket.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

Volt néhány ismerős arc az öltözőben, nyilván őket nem kellett bemutatni, de nagy örömmel tapasztaltam, hogy egy olyan keret áll az edzői stáb rendelkezésére, akik közül nyugodt szívvel pályára lehet küldeni mindenkit, legyen az idősebb vagy fiatalabb. Úgy gondolom, hogy a bajnokság első harmadában tudunk végezni ezzel a játékosállománnyal.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

A belső középpályás posztok mindegyikén jól érzem magam, de ha választani lehet, akkor a védelem előtt, mélységi irányítóként tudok szerintem a legtöbbet segíteni a csapatnak.

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

Szentes Lázár invitálására kerültem a győri NB II-es integrál DAC-hoz. Az NB II Nyugati-csoportjában a 3. helyen végeztünk. A 30 meccsből 29-szer kezdőként léptem pályára és a magyar kupában elődöntőt játszottunk a Debrecen ellen.

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

Szeretnék a Dabas meghatározó játékosa lenni, rövid és hosszú távon egyaránt.

 
 
2017.08.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bemutatkoznak új játékosaink: CRKVENJAKOV DALIBOR
 

A bajnoki rajtig hátralevő napokban NB III-as első keretünk új nyári szerzeményeit próbáljuk meg bemutatni egy-egy rövid interjún keresztül...

Játékos neve: Crkvenjakov Dalibor
Honnan érkezett: Mórahalom VSE
Születési idő: 1988.10.31
Posztja: támadó
   

1. Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!

Gyerekkoromban már korán a Szpartak Szabadkához kerültem. Ott 17 évesen írtam alá 4 éves szerződést, ami felnőtt NB II-nek felelt meg. Utána az NB III-as FK Radnički Sombor-hoz kerültem, majd az FK Dinamo Vranje következett, ami újra NB II. Ezt követően jöttem át Magyarországra. Itt először a TÁPÉI ESK és SZTE-EHÖK futsal csapataiban játszottam, majd a Mórahalom következett, mielőtt most Dabasra kerültem.

2. Hogyan kerültél az FC Dabashoz?

Erős Károly megkeresett és a beszélgetésünk után úgy gondoltam, hogy Dabason szeretném folytatni pályafutásom.

3.Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?

Mórahalmon is nagyon szép es jó az infrastruktúra, de itt Dabason lényegében tökéletes. Szinte minden adott ahhoz, hogy focistának érezhesd magad és hogy tovább tudjál fejlődni.

4. Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?

Az edzői stáb nagyon jól végzi a munkáját, azonban azt hiszem a csapat is sokat segít nekik ebben. Jó focistákból áll a csapat, minden posztra van két játékos, pozitív harc megy a kezdőcsapatba kerülésért. Minden meccsen nyerni akarunk, úgy érzem, az 1-6. hely elérhető ezzel a kerettel.

5. Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?

Csatár poszton játszok a legtöbbször, de szélen is hasznos tudok lenni.

6. Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?

Minden meccsemre büszke vagyok, mindegy, hogy alacsonyabb vagy magasabb osztályról beszélünk. Minden meccsen ugyan az a célom.

7. Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?

A közeli és távoli nem sokat különbözik. Mindig nyerni és a legjobbat nyújtani. Ez ugyanis a közelit és a távoli jövőmet is segíti.

 
 
2017.08.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - SFC Kalinkovo (4:1) *
 

Erős Károly, az NB III-as csapat vezetőedzője a Kalinkovo elleni felkészülési mérkőzésről az alábbi észrevételeit közölte:

" Játékosaimon már nagyon érezhető volt az elmúlt két hét kemény munkája, így túl sokat nem vártam az összecsapástól. Ennek tükrében szakmai szempontból túl sok mindent nem is szeretnék elmondani erről az összecsapásról, mert nem látom értelmét. Azt kértem játékosaimtól, hogy lehetőleg senki ne sérüljön meg a mérkőzésen és becsülettel végezzék el a rájuk kirótt feladatokat. Rúgtunk négy gólt, amit fáradtságunk ellenére mindenképpen pozitívnak értékelek.

Négy hét kemény melón vagyunk túl, jelenleg nagyon fáradtak a fiúk, azonban ez teljesen normális az alapozás ezen szakaszában. Két hetünk van a frissítésre és a szezonra való ráhangolódásra. Erőben biztos vagyok benne, hogy jók leszünk, játékban remélhetőleg szintúgy, a többit pedig majd meglátjuk..."

FC Dabas - SFC Kalinkovo 4:1
Gól: Csordás S (3), Fitos L