FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2016.12.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas NB III *
 

Erős Károly félévzáró nyilatkozatában az NBIII-as csapat múltbeli szerepléséről, jelenéről és természetesen a tervezett jövőjéről is említést tett:

" Nyáron nagy átalakuláson ment át a csapat, nagyon sok játékos távozott és nagyon sok új játékos érkezett. Rövid volt az idő összegyúrni a csapatot.

A bajnokság első felében nem kezdtünk rosszul, egészen jó teljesítményt nyújtottunk. Ezután sajnos valami megtört, úgy a 8. forduló környékén, és onnantól kezdve zsinórban összeszedtünk 5 vereséget. Nagyon rossz hangulat volt a csapatnál, ami érthető is. Ekkor a vezetőség belenyúlt ebbe, és edzőváltás történt.

Istvánnal megkaptuk az utolsó négy meccsre a csapatot. Azt gondolom, hogy sikerült olyan impulzusokat adni a játékosoknak, amivel jó útra tértünk, ez meglátszott az eredményeken is, mert két meccset sikerült megnyerni. Egy nagyon mélyen lévő csapatot sikerült talpra állítani. Igazából ez a négy mérkőzés terelt minket a helyes útra, ezen kell tovább mennünk, de látjuk azt, hogy nagyon sokat kell dolgozni ezzel a csapattal, hogy megfeleljen az FC Dabas elvárásainak. Ez abban fog megnyilvánulni, hogy ebben az évben egyértelműen a bentmaradás a cél, és az, hogy egy olyan csapatot alakítsunk ki, amelyik azért futballozik.

Amiben sajnos nagyon nagy hiányérzetem volt - ettől sokkal, de sokkal jobban tudnak a srácok játszani. Ez lesz a felkészülésnek a feladata. Én bízom benne, hogy tavasszal egy nagyon erős Dabast fog mindenki látni. Kaptam egy lehetőséget, amivel szeretnék élni. Én már 18 éve edzősködöm, és minden egyes csapatomnál az volt az elvem, hogy nagyon keményen dolgozni, követelni tőlük. Ami a legfontosabb pedig, hogy igen is engedni őket játszani. Én azt mondom, hogy a Dabasban is nagyon sok játék van, de ahhoz az kell, hogy fizikálisan és mentálisan rendben legyünk, mert ez fogja magával hozni a játékot is.

Ez egy nagyon szép feladat, és bízom benne, hogy hozzá tudok tenni, hogy a Dabas torony magasan az NB III-ban tudjon maradni. Nem lesz könnyű, ez egy nehéz feladat, de az életben minden nehéz, és én nagyon bizakodó vagyok. Nagyon feldobott, nagyon mélyről jöttem vissza és úgy érzem, az élet ezt most adta vissza. Kaptam egy lehetőséget, biztos vagyok benne, hogy élni fogok ezzel én is és a csapat is. "

 
 
2016.12.28.
www.fcdabas.hu
FENŐTT
Statisztika - FC Dabas Felnőtt
 

Az 2016/2017-es bajnokság őszi szezonjának végeztével felnőtt férfi csapataink statisztikáit is megtekinthetik egy összefoglaló táblázatban:

Alap adatok
csapat:
Dabas I
Dabas II
Dabas III
bajnokság:
MLSZ
NBIII
PMLSZ
I. osztály
PMLSZ
III. osztály
csoport:
közép
dél
edző:
Dajka László
Kucsák István
Kucsák
István
Ledő
László

 

Összesített mérleg
 
Dabas I
Dabas II
Dabas III
helyezés:
15.hely
10.hely
5.hely
mérkőzés:
18
15
12
győzelem:
6
4
7
döntetlen:
2
6
3
vereség:
10
5
2
lőtt gól:
18
28
29
kapott gól:
23
28
19
gólkülönbség:
-5
0
+10
szerzett pont:
20
18
24

 

FC Dabas NBIII (15.hely)

FC Dabas II (10.hely)

FC Dabas III (5.hely)

 
 
2016.12.26.
www.fcdabas.hu
UP
Statisztika - FC Dabas Utánpótlás
 

Véget ért a 2016/2017-es bajnoki szezon első fele. Az alábbi táblázatokban az FC Dabas U14-U19 csapatainak összesített őszi statisztikáit tekinthetik meg.

Alap adatok
csapat:
U19
U17
U16
U15
U14
bajnokság:
MLSZ U19 III.osztály
MLSZ U17 III.osztály
Pest megye
III.osztály
MLSZ U15 II.osztály
MLSZ U14 II.osztály
csoport:
közép-kelet
közép-kelet
közép-nyug.
közép A
közép A
edző:
Turcsik
Gergő
Riesz
Péter
Szőgyi
Tamás
Laczkó
János
Fodor
Gergő

 

Összesített mérleg
 
U19
U17
U16
U15
U14
helyezés:
2.hely
9.hely
14.hely
14.hely
15.hely
mérkőzés:
13
13
13
14
14
győzelem:
9
4
1
0
0
döntetlen:
1
2
1
1
1
vereség:
3
7
11
13
13
lőtt gól:
47
47
18
5
14
kapott gól:
19
23
67
71
55
gólkülönbség:
+28
+24
-49
-66
-41
szerzett pont:
28
14
4
1
1
 
 
2016.12.24.
www.fcdabas.hu
KLUB
Békés, Boldog Karácsonyt!
 
2016.12.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Sportgála 2016 - Év csapata - FC Dabas Öregfiúk *
 

Nagy megtiszteltetés érte az FC Dabas Öregfiúk csapatát, ugyanis a Sportgála 2016 - Dabas rendezvényen a kézilabdásokat is megelőzve, az ÉV CSAPATA elismerő címet gyűjtötte be.

A Bálint Gábor és Danyis Attila fémjelezte alakulat a nyáron bajnoki címet ünnepelhetett az öregfiúk bajnokságban. Természetesen a 2016/17-es szezon őszi felében sem adták sokkal lejjebb a fiúk, jelenleg ugyanis az igen előkelő második helyen állnak, hátrányuk pedig mindössze három pont az éllovas Aranyszarvas SE-vel szemben, így egy remek tavaszi szerepléssel minden esélyük megvan, hogy jövő nyáron is bajnoki címet ünnepelhessenek.

 
 
2016.12.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Sportgála 2016 - Év felnőtt labdarúgója - Bálint Gábor *
 

Gábor az FC Dabas Sportegyesületben ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival. Ez a sportág nem áll, s nem állt távol tőle, hiszen édesapja is kiváló labdarúgó volt, aki szintén az FC-ben rúgta a bőrt.

A "kis Gagarin" ahogy a csapattársai szólítják végigjárta az egyesületben a szamárlétrát, minden korosztályos csapatnak meghatározó tagja volt. Játszott az NBIII -as felnőtt csapatban is. Jelenleg az FC Dabas III-as csapatának, valamint az Öregfiúk csapatnak az oszlopos tagja, mondhatjuk azt is, hogy erősége

Játék intelligenciája, küzdeni tudása, a labdarúgás iránti alázata példaértékű. Játékostársai éppen ezért felnéznek rá, a fiatalabbak pedig példaképként tekintenek rá.

Gábor amellett, hogy még aktív labdarúgó, az egyesület vezetésében is részt vesz. Ötleteivel, tanácsaival, és nem utolsó sorban aktív munkájával segíti az FC mindennapi életét.

 
 
2015.12.20.
www.fcdabas.hu
UP
Sportgála 2016 - Év utánpótlás korú labdarúgója - Kovács Richárd *
 

Ricsi az FC Dabasban kezdte el kergetni a labdát, már egészen fiatalon. Itt ismerkedett meg e szép játék ügyes-bajos fortélyaival, itt tett szert azokra a képességekre, amelyek a labdarúgóvá válást szolgálják. Néhány esztendőre egy válogató után a Monori utánpótlás-nevelő szakosztályhoz került, amely szakosztály akkoriban a felcsúti akadémia szakmai irányításához tartozott. Az általános iskolai pályaválasztással egy időben Ricsinek nem csak középiskolát, hanem másik labdarúgó klubbot is választania kellett. Kézenfekvővé vált, hogy az anya egyesületéhez térjen vissza, a korábbi játékostársak közé. Az idő őt igazolta, hiszen az összes korosztályos csapatnak az erősségévé vált, és már az FC Dabas II-es csapatának a kerettagja, valamint az NBIII-as csapat edzéseire is meghívta őt Erős Károly.

Ricsi minden bizonnyal, még sok-sok örömet fog okozni a dabasi labdarúgást szerető sportbarátoknak, ehhez mind emberi, mind szakmai képessége adott.

 
 
2016.12.19.
www.fcdabas.hu
NŐI
Sportgála 2016 - Év női labdarúgója *
 

Vivi 9 évesen kezdett el focizni Táborfalván. Az egész úgy kezdődött, hogy egyik délután elkísérte kisöccsét edzésre, annyira tetszett neki, hogy gondolta Ő is kipróbálja magát ebben a sportágban. Nagyon hamar kiderült, hogy hihetetlenül tehetséges. Minden mozdulat ösztönösen jött nála. Akkori edzője is észrevette ezen tehetségét és azonnal a fiúk közé invitálta az ügyes kislányt. Már az elején lehetett látni, hogy Vivi a fiúk között is kiemelkedett.

2015 tavaszán egy Alközponti Bozsik Torna alkalmával figyeltünk fel a Táborfalvai csapatból kiemelkedő tehetséges futballistára. Beszéltünk az edzőjével, aki semmilyen akadályt nem gördített Vivien feljebb lépése elé. Felvettük a kapcsolatot a Szülőkkel, akik szintén nagy örömmel fogadták a megkeresést, hogy lányuk egy Női csapatban csillogtathatja meg tehetségét.

Vivi már a tavalyi évben sikeresen bemutatkozott a Felnőtt csapatnál is, de az idei év volt igazán kiemelkedő számára. Az Országos Bajnokságban az U15-ös Leány korosztály Csapatkapitányaként segítette társait a Felsőházba csoportelsőként. Ebben a szezonban igazán brillírozott, 48 lőtt gólból 27-et magáénak tudhat, amivel jelenleg a Góllövő lista legtetején áll.

 
 
2016.12.19.
www.dabas.hu
FN/UP/NŐI
Sportgála 2016 *
 

December 16-án, pénteken került sor Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában, ahol idén is átadták az Év Sportolója, az Év Csapata díjakat és a Dabas Város Sportjáért kitüntető címet.

Díjazottak (labdarúgás):

- Kovács Richárd (Az év utánpótlás korú sportolója labdarúgás sportágban)
- Bálint Gábor (Az év sportolója labdarúgás sportágban)
- Horváth Vivien (Az női sportolója labdarúgás sportágban)
- FC Dabas Öregfiúk (Az év csapata)

 
 
2016.12.18.
www.dabas.hu
KLUB
FC Dabas Évzáró *
 

Immár hagyománnyá vált az FC Dabas Sportegyesületnél az év végi záró ünnepség, amelyet az idei esztendőben is a Bokros család jóvoltából a LAZI-TÓ ligetben rendezhetett meg a klub.

A rendezvényen a klub labdarúgói közül  közel 250 vettek részt, az utánpótlás korosztályok mellet a leány labdarúgók, valamint a felnőtt játékosok is képviseltették magukat. A  közös ebéd elfogyasztása után Kucsák István az FC  utánpótlás szakmai vezetője, valamint Kőszegi Zoltán az FC Dabas elnöke értékelte az idei esztendőt, valamint vázolta a következő szezonnal kapcsolatos terveket, elvárásokat.

Az évzáró után a labdarúgók, vezetők közösen átmentek a városi SPORTGÁLÁRA, amelyen az idei esztendőben is díjazták a különböző sportágak legeredményesebb sportolóit, edzőit, csapatait.

További képek

 
 
2016.12.17.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 1.évfolyam, 18.szám

 
 
2016.12.16.
www.fcdabas.hu
KLUB
Évzáró és Sportgála 2016
 

A pénteki nap délutánján kerül megrendezésre az FC Dabas évzáró összejövete a Lazító Ligetben, majd azt követően este 6 órától Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgáláján vesznek részt a klub játékosai.

Tervezett program

14:30 - Az FC Dabas egyesületének találkozója a Lazító Ligetben
15:00 - A 2016-os év rövid értékelése
15:15 - Étkezés
17:00 - Indulás az OBO Arénába
18:00 - Sportgála 2016

 
 
2016.12.15.
www.fcdabas.hu
UP/NŐI
FC Dabas Téli Teremtorna - Időpontok *
 

A téli felkészülés szerves részeként teremtornákon is részt vesznek utánpótlás és női csapataink. Az alább látható listában a hazai (OBO Aréna, 2370. Dabas, Iskola u.5) rendezésű megmérettetések tervezett időpontjai szerepelnek.

A teremtornák január közepétől március elejéig kerülnek lebonyolításra az FC Dabas szervezésében.

Csapat
Teremtorna időpont
FC Dabas U19
2017. január 14.
szombat
08:00
FC Dabas U17
2017. január 15.
vasárnap
08:00
FC Dabas U16
2017. január 28.
szombat
08:00
FC Dabas U15
2017. január 29.
vasárnap
14:00
FC Dabas U14
2017. január 29.
vasárnap
08:00
FC Dabas U13
2017. február 05.
vasárnap
14:00
FC Dabas U11
2017. március 05.
vasárnap
08:00
FC Dabas U9
2017. március 05.
vasárnap
12:00
FC Dabas U7
2017. március 05.
vasárnap
09:00
FC Dabas Női
2017. február 12.
vasárnap
08:00
FC Dabas Lány
2017. február 11.
szombat
08:00

 

 
 
2016.12.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési program - NB III *
 

Noha még csak december hónap közepén járunk, a jövő évvel kapcsolatos háttérmunkálatok már javában zajlanak. Az NB III-as csapat téli felkészülési ütemterve elkészült, melyet nagy vonalakban közzé is teszünk olvasóinkkal.

Annyi már most kijelenthető, nem sok pihenőidő marad az újévben játékosaink számára, mivel már január 2-án munkába kell állniuk és el kell kezdeniük téli alapozó munkájukat a soron következő tavaszi szezonra. Előreláthatólag nyolc felkészülési mérkőzés vár a kerettagokra a február közepén esedékes bajnoki rajtig. Az alábbi lista egy tervezett menetrend, a pontos kezdési időpontok, illetőleg helyszínek némely esetben még változhatnak.

A kiírás szerint első NB III-as tavaszi bajnoki mérkőzését 2017. február 19-án vívja az FC Dabas felnőtt kerete. A DMTK elleni idegenbeli fellépés azonban már a második lesz a sorban, mivel a csapatok még idén decemberben, előrehozva lejátszották az első tavaszi fordulót.

Az nem éppen fényes őszi szereplés (15. hely) következtében igen sok munka, edzés és felkészülési mérkőzés vár a csapatra. Reméljük, jól és komolyabb sérülésektől mentesre sikerül majd a felkészülés és akkor minden bizonnyal elérhetjük minimális célunkat, ami az NB III-as tagság meghosszabbítása.

#
Dátum
Időpont
Mérkőzés
2017. január 1.
hétfő
Felkészülés kezdete
1.
2017. január 7.
szombat, 13:00
FC Dabas - Diósdi TC
2.
2017. január 11.
szerda
FC Dabas - Taksony
3.
2017. január 14.
szombat
Cegléd - FC Dabas
4.
2017. január 21.
szombat
FC Dabas - Kecskemét
5.
2017. január 28.
szombat
Jászberény - FC Dabas
6.
2017. február 1.
szerda
FC Dabas - Vecsési FC
7.
2017. február 4.
szombat
FC Dabas - ESMTK
8.
2017. február 11.
szombat
FC Dabas - Tura
2017. február 19.
vasárnap
DMTK - FC Dabas (bajnoki mérkőzés)

 
 
2016.12.13.
www.fcdabas.hu
KLUB
Sportgála 2016
 

2016. december 16-án, pénteken este ismét sor kerül Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában.


MEGHÍVÓ

Ezúton szeretném meghívni Önt és családját, közösségét, sportegyesületét az önkormányzat hagyományos SPORTGÁLÁJÁRA. A rendezvényen átadásra kerül az Év Sportolója, Év Edzője, Év Csapata díj,
valamint a Dabas Város Sportjáért kitüntető cím.

Idén, rendhagyó módon, itt adjuk át AZ ÉV ESEMÉNYE és
AZ ÉV DABASI DIÁKJA díjakat is.

 
Kőszegi Zoltán
 

polgármester

Sportgála 2016

- 2016. december16. (péntek, 18:00)
- Dabas, OBO Aréna (2370 Dabas, Iskola u. 2.)

 
 
2016.12.12.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Veresegyház VSK - FC Dabas U19 (2 : 4) *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Veresegyház elleni szezonzáró bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Szombaton az elhalasztott mérkőzést pótoltuk Veresegyházán! Sajnos a játékunk is "félszezonvégi"volt, ami bevallom az Én hibám. Sajnos csak kétszer találkoztunk a héten és ez látható hogy kevés, plusz pénteken is csak kilencen voltunk. Egy picit kiengedtem Én is a végére...ÚGY LÁTSZIK NEMSZABAD! Ami tetőzte a dolgokat, hogy 5(!) játékos mondta le a részvételt a Pénteki nap folyamán, így maradtunk tizenegyen kapus nélkül. Ezt nem igazán értem....dobogóért mész....évek óta a legjobb eredmény...idén klubszinten is kimagaslik és alibizik pár játékos, plusz Pénteken elmennek éjszakázni. Ezt rendbe rakjuk a jövőben! Szerencsére még így is behúztuk.

Veresegyház VSK - FC Dabas 2 : 4

Ha a 10. helyen vagyunk, még akkor sem engedem meg, nemhogy így. Szóval senki ne gondolja, hogy sétagalopp volt ez a 13 forduló. De így utólag, tele szép emlékekkel, bravúros győzelmekkel és nem hiába vagyunk ott ahol. Ami biztos, én mindig kimondom, amit gondolok. Igazolni kell ehhez a csapathoz, mert sajnos tele van hobbifocistákkal, ami nem elég egy bajnoki címhez. Nekem győztes, versenyző típusokra van szükségem. Öt játékossal állok tárgyalásban és ide is fogom őket hozni Dabasra. Velük bajnokok leszünk. Azzal a kerettel nem is lehet más a cél. Örülők,hogy ilyenekről beszélhetek, hiszen azért rizikós feladatot bíztak rám Kucsák Pistiék.

Itt szeretném megköszönni neki is és Zsuzsinak is, mert nagyon megszerettem ezt a Csapatot! Köszönöm Nektek srácok ezt a fél szezont és mindenki másnak is, aki hozzátett ehhez a (fél)SIKERHEZ!

Hajrá FC DABAS U19! "

Veresegyház VSK - FC Dabas U19 2 : 4 (2 :1)
Gól: Mata P (9'), Mata P (54'), Nagy J (56'), Lipták N (88')

 
 
2015.12.11.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U19
Veresegyház VSK - FC Dabas U19
2 : 4 (2 : 1)
 
Gól:
- Mata P (9')
    - Mata P (54')
    - Nagy J (56')
    - Lipták N (88')
     
U17
Veresegyház VSK - FC Dabas U17
1 : 0 (0:0)
 
Gól:
-
     

 
 
2016.12.10.
www.fcdabas.hu
KLUB
FC Dabas évzáró *
 

Szeretettel várjuk az FC Dabas Sportegyesületének minden tagját december 16-án, pénteken tartandó szokásos évzáró összejövetelünkre.

Tervezett program:

14:30 - Az FC Dabas egyesületének találkozója a Lazító Ligetben
15:00 - A 2016-os év rövid értékelése
15:15 - Étkezés
17:00 - Indulás az OBO Arénába
18:00 - Sportgála 2016

 

 
 
2016.12.10.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 1.évfolyam, 17.szám

 
 
2016.12.09.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016. december 10-11.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi és jövő heti menetrendjét tekinthetik meg:

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas U19
Szombat, 12:00
Veresegyház VSK - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Szombat, 10:00
Veresegyház VSK - FC Dabas U17
 
 
2016.12.09.
www.fcdabas.hu
KLUB
Kezdődhet az újabb beruházás *
 

Az elmúlt napokban jó hír érkezett a Magyar Labdarúgó Szövetség TAO irodájától.

Igaz, hogy az eredeti programhoz képest némileg csökkentett mértékben, azonban a főbb irányvonal megtartását lehetővé tevő mértékben megszületett az MLSZ részéről az FC Dabas Sportegyesület 2016-17 évi sportfejlesztési programjának a jóváhagyása. Ennek köszönhetően az FC-nek az önerővel együtt, több mint 210 millió forint áll rendelkezésére a program végrehajtásához az alábbiak szerint:

Utánpótlás-nevelés jogcímem az önerővel együtt több mint 29 millió forint támogatást hagyott jóvá az MLSZ az alábbiak szerint:
- utazási költségek finanszírozása,
- sporteszköz, sportfelszerelés beszerzésére,
- utánpótlásban dolgozó szakemberek bérköltségeire,
- tornatermek, sportcsarnok bérlet díjára.

Tárgyi eszköz beszerzés, felújítás, beruházás (nem ingatlan) jogcímen a támogatás mértéke meghaladja a 40 millió forintot:
- fűnyíró traktor, valamint a hozzá tartozó kiegészítők beszerzése,
- öltöző, szertár, orvosi szoba berendezése,
- napelemek beszerzése a Sportközponthoz.

Tárgyi eszköz beruházás, fedett labdacsarnok építésnek I-es ütemére az önerővel növelt támogatás mértéke megközelíti a 144 millió forintot. A csarnok bekerülési költsége a tervezői költségbecslés alapján meghaladja a 230 milliót. A most jóváhagyott támogatáson felül a 2017-18-as TAO-pályázaton belül biztosítja az MLSZ a további TAO-forrást.

Jelenleg a cégek megkeresése folyik a TAO-forrás feltöltésének az érdekében. Lapzártáig már több mint 70 millió forint felajánlás érkezett, és a feltöltés folyamatos. Ezúton is köszönjük azoknak a cégeknek, akik a társasági adójukkal támogatták, támogatják az egyesület céljait, valamint várjuk azokat, akik szeretnének bekapcsolódni ezen célok megvalósításába és ennek érdekében TAO-forrást tudnak biztosítani.

 
 
2016.12.08.
www.fcdabas.hu
UP
A Mikulás az FC Dabashoz is ellátogatott *
 

A keddi napon a Télapó az FC Dabasnál is tiszteletét tette. Az U7-es, U9-es és U11-es fiatal játékosaink az Utánpótlásközpontban várták a Mikulást, aki annak rendje és módja szerint meg is érkezett és szokásához híven nem is üres kézzel...

További képek (Mika Fotó)

 

 

 

 
 
2016.12.08.
www.fcdabas.hu
UP
Videoton-MTK mérkőzésre vittük játékosainkat Felcsútra *
 

Feczesin István, az FC Dabas egyéni edzője az NBI-es mérkőzés megtekintését követően az alábbi beszámolót közölte:

" A félév közeledtével szerettük volna utánpótláscsapataink kapitányait, valamint a legjobban teljesítő, legjobb hozzáállású játékosainkat jutalmazni valamivel. Javasoltam Kucsák István utánpótlás-vezetőnek, hogy testvérem segítségével, a Videoton utolsó bajnoki mérkőzését az MTK ellen megtekinthetnénk a felcsúti arénában. Edzőkollégák, gyerekek és a Videoton is partner volt a dologban, így a klub két kisbuszával szombaton elmentünk Felcsútra, és megnéztük a mérkőzést. A hűvös idő ellenére, parázs hangulatú mérkőzésen diadalmaskodott a hazai csapat. Játékosaink szemmel láthatóan élvezték a találkozót. "

További képek

 
 
2016.12.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője csapatának idei szereplését az alábbiak szerint értékelte:

" Az őszi mérkőzések végén a 10. helyen áll a csapat. A szezon előtt az első 8 hely valamelyikét tűztük ki célul magunk elé, amit sajnos nem sikerült megvalósítani. A sok komoly sérülés mély nyomot hagyott a csapat szereplésében. Ezzel együtt is kiváló teljesítmény van a D2 mögött, hiszen a nyári bajnoki cím után egy osztállyal feljebb, a középmezőnyben végzett, a 3 feljutó csapat közül legelőrébb.

A játékosok sokat fejlődtek, több személynél is felvetődött, hogy NB III-ban is szerepet kapjanak. Ez természetesen nem egyszerű kérdés, hiszen a munkahelyek, a sérülések, a fizikai és alkati tényezők is közbeszólhatnak. A fiatalabbak beépítése lehetne kissé erőteljesebb is, keressük ennek a jó megvalósíthatóságát.

Védekezésben lényegesen kevesebb gólt vártam, érdekes módon a csapatvédekezésünk jól működött, mégis nagyon sok a 28 kapott gól. Pontosan 28 találatot is szereztünk, ami a mezőnyben a 6. legtöbb. Ez kiemelkedő egy feljutó csapatnál, főleg annak fényében, hogy meccseinket 50%-ban szinte kifejezett támadó nélkül játszottunk.

Összjátékban és kreativitásban mindig van hová fejlődni, mi is ezt tesszük a jövőben, akkor 2-4 helyet előre tudunk lépni a tabellán."

 
 
2016.12.07.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U16 *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U16-os csapatának vezetőedzője év végi beszámolójában így értékelte az idei esztendőt:

" Csapatunk a remekül sikerült 2015/2016-os U15-ös bajnokság után, ahol 2. helyezést értünk el a II. osztály keleti csoportjában, a III. osztály U17-es nyugati csoport küzdelmeiben találta magát. Az átszervezéseknek köszönhetően ugyan III. osztályra módosult a bajnokságok elnevezése, gyakorlatilag minőségben nem változott semmi, azon kívül, hogy a kiemelt klubokat az I. osztályba tömörítették és lefele a további Egyesületeket más elnevezésű besorolásokkal osztották szét területileg. Mivel a mi kiöregedett játékosaink számára nem nyílt lehetőség U16-os bajnokságban szerepelni a kiemelt szinten, ezért úgy döntöttünk, hogy segítjük a DMTK-t, azzal, hogy az U16-os csapatunk elindul az U17-es bajnokságba az Ő színeikben, amellyel mind a két klub jól járt, hiszen a Dunaharasztinak megoldódott a létszám problémája, míg nekünk színvonalas bajnokságban sikerült neveznünk a játékosainkat, amely a fejlődés szempontjából elengedhetetlen. Többet éreztem ebben a társaságban annál, hogy a Megyei bajnokságba nevezzük Őket, ahol a színvonal sajnos nem az igazi.

Előszónak ennyit. Nagy lelkesedéssel vágtunk bele az ismeretlenbe, ahol tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz és sok esetben csak a tisztes helytállással kell foglalkoznunk, de mégis bele mertünk vágni. A fiatalabb játékosainknak mentálisan kellett feldolgozni azt a hátrányt, amely a fizikális különbségek területén adódott, ez hellyel-közzel sikerült. A célkitűzéseink között szerepelt, hogy minden labdakihozatalunkat földön próbáljunk meg kezdeményezni már a kapusunktól, ahol rövid passzos kisjátékokra épülő labdakihozatalt erőltettünk minden esetben, még akkor is, amikor ellenfelünk keményen pressing alá helyezett minket. A nyomás alatt rengeteget fejlődtünk, hiszen rákényszerültünk a gyors döntésekre és technikailag a pontosabb kivitelezésekre a labdakihozatalainknál és a támadásépítéseinknél, befejezéseknél egyaránt.  Igaz több esetben gólokat kaptunk a hibáinkból és méretes gólkülönbség is előfordult, azonban ennek ellenére sem tértünk le az útról és tartottuk magunkat a céljainkhoz. Az ösztönös futballunkat váltottuk a tudatosan felépített futballal. A mérkőzések felén csak 1-2 gólos különbség volt, ahol ellenfelünk az előnyét a mi általunk generált hibák kihasználásából és a fizikális fölényéből nyerte. Játékban csak a Tabán, a Főnix és a Dunaújváros tudott kimagaslót nyújtani. Ennek tükrében elégedett vagyok, hiszen szépen lassan belenövünk a bajnokságba.

A 20-as keretünkből ketten lemorzsolódtak és egy ember eltiltást kapott a részemről, aki december első hetében ismét csatlakozhat közénk, ha változtatni tud a viselkedésén. A téli felkészülést január 15-én kezdjük meg, ahol több helyen érkezhet erősítés, amely nem csak létszámban, hanem minőségben is húzhat felfele minket. A célunk a labdakihozatal továbbépítése a támadó zónára, amely a lendületünk hiánya miatt akadozott. Talán most sikerülhet összerakni ezt a szegmensét is a csapatjátékunknak. Az öltözőben a légkör kiemelkedő, amely magáért beszél! A csapat egységét nagyban segíti a jó hangulat, már-már túlságosan is jó a hangulat, amelyet szándékosan hagytam a medrében, hiszen a kudarcok feldolgozása mellett ez elengedhetetlen, úgymond kompenzál egy kicsit, nem pedig, ledönt a lábunkról. Az év folyamán a csapat magja az edzéslátogatottságot illetően, szorgosan dolgozott és nem az eredményekből indult ki, hanem a saját maga egyéni fejlődését és a csapat taktikai fejlődését tette előtérbe, ami tovább könnyítette a dolgomat. Sok esetben tehettük volna meg, hogy széttördeljük az ellenfél játékát, azonban ez csak pillanatnyi eredmény lett volna, amelyből a következő meccseken nem tudnánk építkezni.

Összességében az U-15-ös korosztályban remek félévet zártunk, míg az U-17-es bajnokságban rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk, amely rávilágít a hiányosságainkra. Ezúton szeretném megköszönni a játékosainknak az egész éves munkáját és hozzáállását! Mindenkinek a lelkiismeretére bízom, hogy ezen területen mekkora részt vállalt az elénk kitűzött feladatból! Erre rakjunk rá egy lapáttal a következő évben és akkor jó úton fogunk járni.

Szeretném megköszönni az FC Dabas és a DMTK vezetőinek a háttérben végzett munkáját. Köszönettel tartozunk a személyzetnek is, akik a mindennapjainkat segítették, legyen az a recepció, szertár vagy épp a pályakarbantartás területe. És a végére szándékosan hagytam Schilingerné Budai Zsuzsannát, akinek nem győzöm megköszönni a segítségét, hiszen gyakorlatilag kijelenthető, hogy egy személyben tartotta a kapcsolatot velünk a mindennapos gondok, problémák, szervezések tekintetében, amely esetenként embert próbáló kihívás és feladat volt. Hálás vagyok érte!

Hajrá FC Dabas!"

 
 
2016.12.06.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - Grund 1986 FC (9 : 1) *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a Grund 1986 FC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" Hétvégén a Grund csapatával találkoztunk. Nem ismertük az ellenfelet, ezért csak a tabellára tudtam hagyatkozni. 10 meccs alatt 26 gólt kaptak, azaz "gólképes" volt a védelmük, ezért olyan taktikával álltunk föl, hogy 40 méterig feltoljuk a védekezésünket és komoly presszió alá helyezzük a védelmüket. Ez be is jött, mert a labdakihozatalt erőltették, de mi lezártuk a passzsávokat és esélyt sem hagyva 9:1 arányban nyertünk. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat.

Gratulálok a fiúknak, a héten hat pontot szereztünk. Szerdán Mezőkövesden óriási meccsen három pont (erről a meccsről később es részletesebben szeretnék beszélni) és szombaton szintén három pont! Öt meccs óta(!) veretlen a Csapatom és ha megverjük a Veresegyházát (amit már nagyon várunk, mert hetek óta "leköthetetlen" a meccs) akkor nagyon jó helyezést fogunk elfoglalni a tabellán.

Hajrá Dabas, Hajrá U19! "

FC Dabas U19 - Grund 1986 FC 9 : 1 (6 :0)
Gól: Nagy J (4'), Horváth K (22'), Szokoli Á (26'), Nagy J (29') , Nagy J (33'), Mata P (35'), Lipták N (52'), Nagy J (57'), Lipták N (80')

 
 
2016.12.06.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Gloriett SE - FC Dabas U15 (4 : 1) *
 

Laczkó János, az FC Dabas U15-ös korosztályának vezetőedzője a Gloriett SE elleni szezonzáró bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" Számomra örömteli volt az utolsó meccsen, hogy 18 játékossal tudtunk részt venni a bajnoki meccsen. A mérkőzés eredménye nem tükrözi a mutatott játékot. Most szinte kivétel nélkül betartották a játékosok a kért feladatokat, helyenként tetszetős játékot is nyújtottunk. Az első félidőben itt is és ott is adódtak helyzetek, de 0:0 lett a félidő. A második játékrészben három friss játékost behozva tudtunk vezetést szerezni, de egy "rutintalan" szabálytalanság miatt kaptunk egy tizenegyest és utána szinte 10 percen belül még hármat.

Összességében gratuláltam a srácoknak, csapatként jó teljesítményt nyújtottak és először a szezonban MI veszítettük el a meccset, nem pedig jobbak voltak nálunk.

Hajrá Dabas! "

Gloriett SE - FC Dabas U15 4 : 1 (0:0)
Gól: Lukasik D (50')

 

 
 
2016.12.06.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Gloriett SE - FC Dabas U14 (2:1) *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U14-es korosztályának vezetőedzője a hétvégén lejátszott utolsó idei bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi beszámolót közölte:

" A hétvégén játszottuk utolsó fordulónkat, sajnos ismét siker nélkül. A csapatunk nagyon felforgatott volt, hiányzott öt kezdőjátékosunk sérülés illetve betegség miatt. A hiányzók ellenére egy jó meccset sikerült játszanunk. Inkább a mezőny közepén zajlódott a játék, az első félidőben voltak próbálkozások itt is ott is, de gól nem született. A második játékrészt rosszabbul kezdtük és egy buta góllal vezetést szerzett az ellenfél. Az ötös-tizenegyes között volt egy kavarodás, blokkolni ugyan sikerült párszor, de felszabadítani nem és az egyik lövés beakadt. Ezek után próbáltunk támadni, az egyenlítés sikerült is, sőt a mérkőzés vége előtt 15 perccel Petrányi Józsi egy az egyben ment a kapussal szembe, de a kapufa mellé gurított. Az ellenfél inkább felívelgetéssel próbálkozott, az egyiknél sikerrel is járt, lemaradtunk a labdásról, Balogh Józsi nem ért ki a kapuból, így a mérkőzés vége előtt három perccel megszerezte a vezetést, amin már nem tudtunk változtatni.

Nem volt szerencsénk egy meccsen sem az ősz folyamán, remélem a téli kemény munka megfordítja ezt a szerencsétlenséget és az ilyen mérkőzéseket behúzzuk vagy legalább pontot szerzünk.

Mindenkinek kellemes ünnepeket kíván az FC Dabas U14-es csapata!

Hajrá Dabas! "

Gloriett SE - FC Dabas U14 2 : 1 (0:0)
Gól: Bagyinszki B (52')

 
 
2016.12.05.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Ledő László, az FC Dabas U11-es korosztályának vezetőedzője a hétvégi Bozsik Tornát követően az alábbi észrevételeit osztotta meg oldalunkkal:

" Szombaton teremben zártuk a Bozsik tornák sorát. A srácok pontosan és nagy kedvel játszottak, a náluk furcsa 4+1 felállásban is. A szombati napon Isztolyka Bence kiemelkedett csapatunkból, nagyszerűen játszott és szebbnél szebb gólokat lőtt.

Köszönöm a srácok hozzáállását az ősz folyamán. Van mit javítanunk és fejlődnünk még, de 2017-ben azon leszünk, hogy jobb és jobbak legyünk minden téren.

Az U11-es csapat nevében mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog újévet kívánunk! Hajrá Dabas! "

 
 
2016.12.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Pénzügyőr SE (2 : 1) *
 

Győzelemmel búcsúztattuk a 2016-os esztendőt

NBIII-as első csapatunk vasárnap délután lejátszotta idei utolsó tétmérkőzését, amely egyben az első tavaszi összecsapás is volt. A nyolcadik helyezett Pénzügyőr SE volt az ellenfél. Az első fordulóban 1:1-es döntetlen született, egyetlen gólunkat akkor Kállai Norbert szerezte.

A mérkőzésre rátérve, egészen a 38. percig kellett várnunk az első találatra. Hollauer Balázs volt eredményes, aminek köszönhetően egy gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre. A második játékrészben a vendégeknek ugyan sikerült egalizálniuk az eredményt, Laurinyecz Ákos a 77. percben szerzett találata azonban mégsem bizonyult elegendőnek számukra a dabasi pontszerzéshez. A 79. percben csereként beálló Huller Ádám ugyanis a rendes játékidő letelte előtt nem sokkal bevette ellenfelünk kapuját, így végül 2:1-es győzelemmel zártuk idei utolsó  bajnoki mérkőzésünket.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.12.04 (vasárnap, 13:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Pénzügyőr SE 2 : 1 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Sárközi, Eördögh, Surányi, Nádházi, Domonyi, Karacs, Dobó, Takács, Hollauer

Csere: Török, Huller, Varga, Zsolnai, Gáspár, Huszti, Komoróczi

Gól: Hollauer B (38'), Huller Á (89') ill. Laurinyecz Á (77')

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.12.04.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13 *
 

Kovacsik Tibor, az FC Dabas U13-as korosztályának vezetőedzője az idei záró Bozsik Tornát követően az alábbi értékelést adta:

" Csapatom jól zárta az idei Bozsik szezont. Lendületesen, gyorsan játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk, amiket rendre kapura lövéssel fejeztünk be. Azt kértem a csapatomtól, hogy minden meccsen próbáljunk pörgősek lenni, sokat mozogni labda nélkül, ami sikerült is, bár néha már kapkodtunk is kicsi, de összességében rendben volt. Egy új játékosunk is be tudott mutatkozni a csapatban, Kocsir Kristófnak gratulálunk!

Hajrá Dabas! "

 

 
 
2016.12.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III - Közép-csoport - 18.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 
Vasárnap - 2016.12.04.
FC Dabas
-
Pénzügyőr SE
2 : 1
Szekszárdi UFC
-
Ferencvárosi TC II
1 : 1
Paksi FC II
-
Méhkerék SE
1 : 0
 
 
2015.12.04.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U19
FC Dabas U19 - Grund 1986 FC
9 : 1 (6 :0)
 
Gól:
- Nagy J (4')
    - Horváth K (22')
    - Szokoli Á (26')
    - Nagy J (29')
    - Nagy J (33')
    - Mata P (35')
    - Liptál N (52')
    - Nagy J (57')
    - Lipták N (80')
     
U17
FC Dabas U17 - Grund 1986 FC
0 : 2 (0:1)
 
Gól:
-
     
U15
Gloriett SE - FC Dabas U15
4 : 1 (0:0)
 
Gól:
- Lukasik D (50')
     
U14
Gloriett SE - FC Dabas U14
2 : 1 (0:0)
 
Gól:
- Bagyinszki B (52')
     

 
 
2016.12.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III - Közép-csoport - 18.Forduló - Szombati mérkőzések
 
Szombat - 2016.12.03.
Dabas-Gyón FC
-
Szentlőrinc SE
3 : 2
V-Gyulai TFC
-
Sport 36 Komlói Bányász
1 : 0
Budafoki MTE
-
Dunaújváro PASE
4 : 2
Mórahalom VSE
-
Szigetszentmiklósi TK
1 : 2
Pécsi MFC
-
Dunaharaszti MTK
2 : 1
 
 
2016.12.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NB III - Közép-csoport - 18.Forduló - Pénteki mérkőzés
 
Péntek - 2016.12.02.
Békéscsaba 1912 Előre FC II
-
Hódmezővásárhelyi FC
3 : 1
 
 
2016.12.02.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2016/2017. 18. forduló
 

Puskás Attila a www.csepelfc.hu egyik szerkesztője mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban:

2016.12.02. (péntek) 13:00
Békéscsaba 1912 Előre II. - Hódmezővásárhelyi FC
Visszajátszók nélkül erőtlen a Békéscsaba. Tippem: 0-2

2016.12.03. (szombat) 13:00
Dabas-Gyón FC - Szentlőrinc SE
Sok múlhat ezen a meccsen a hazaiaknak. Tippem: 2-1

2016.12.03. (szombat) 13:00
Várfürdő-Gyulai Termál FC - Sport 36 Komlói Bányász
Hát ha ezt sem nyerik meg a gyulaiak... De megnyerik. Tippem: 2-0

2016.12.03. (szombat) 13:00
Budafoki MTE - Dunaújváros
Újabb kemény dió vár a Budafokra. A Vidi után fel kellene törniük ezt is. Tippem: 1-0

2016.12.03. (szombat) 13:00 
Mórahalom VSE - Szigetszentmiklós
Szívesen tippelnék meglepetést, de a listavezető nyerni fog. Tippem: 1-3

2016.12.03. (szombat) 13:00 
Pécsi MFC - Dunaharaszti MTK
Szoros hazai győzelem várható. 2-0

2016.12.04. (vasárnap) 13:00
Szekszárdi UFC - Ferencvárosi TC II.
Hazai szurkolók előtt nyerni fog a jó felfogásban futballozó Szekszárd. Tippem: 2-0

2016.12.04. (vasárnap) 13:00
Paksi FC II. - Méhkeréki SE
Itt is hazai sikert várok. Tippem: 2-0

2016.12.04. (vasárnap) 13:00
FC Dabas - Pénzügyőr SE
A Dabasnak lendületet adhat a megnyert helyi rangadó. Tippem: 1-1

Teljes cikk
 
2016.12.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Pénzügyőr SE *
 

Vasárnap játsszuk utolsó idei tétmérkőzésünket

Noha NB III-as keretünk már befejezte őszi szereplését mégsem kezdhetik meg még téli pihenőjüket játékosaink. Az MLSZ határozata alapján az első tavaszi forduló még az idei évben megrendezésre kerül, így a Pénzügyőr elleni hazai mérkőzésünket még 2016-ban le kell játszanunk.

Ez azonban nem a legjobb hír számunkra, mivel úgy fest, továbbra sem sikerült kikecmeregnünk a gödörből, de ettől függetlenül mindent el kell követnünk, hogy tisztességesen szerepeljünk ezen a szokatlan, december eleji összecsapáson.

Ellenfelünk egyébiránt a nyolcadik pozícióból várhatja a dabasi túrát. Ami bizakodásra adhat okot, hogy ők sincsenek kirobbanó formában, az elmúlt két mérkőzésüket ugyanis egyaránt elveszítették.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Pénzügyőr SE

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.12.04. (vasárnap, 13:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2016.12.02.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016. december 3-4.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi és jövő heti menetrendjét tekinthetik meg:

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 13:00
FC Dabas - Pénzügyőr SE
FC Dabas U19
Szombat, 10:00
FC Dabas U19 - Grund 1986 FC
FC Dabas U17
Szombat, 12:00
FC Dabas U17 - Grund 1986 FC
FC Dabas U15
Vasárnap, 12:00
Gloriett SE - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Vasárnap, 14:00
Gloriett SE - FC Dabas U14
 
 
2016.12.01.
www.noifoci.com
FELNŐTT
Videó: Békéscsaba 1912 Előre FC - FC Dabas
 

A Békéscsaba Előre FC jóvoltából a teljes szerdai NB III-as bajnoki mérkőzés videó összefelvétele elérhető a világhálón, amit így természetesen Önök is megtekinthetnek.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.11.30 (szerda, 13:00)
Helyszín: Békéscsaba

Békéscsaba 1912 Előre FC II - FC Dabas 4 : 0 (4 : 0)

Gól: Urbin P (30'), Ihrig-Farkas S (49') Ihrig-Farkas S (84'), Konyecsni Z (89') ill. -
Kiállítás: - ill. Dabasi K (32')