FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2016.08.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U15 - Goldball '94 FC SE (1 : 3) *
 

Laczkó János, az FC Dabas U15-ös korosztályának vezetőedzője a Goldball elleni bajnoki nyitányt követően az alábbi értékelést adta:

" Az első bajnoki meccs is jól mutatja, ez a csoport erősebbnek ígérkezik, mint a tavalyi. A játékosok tették a dolgukat becsülettel és a vereség ellenére pozitív benyomást tettek rám a srácok.

A meccs az elején kaptunk egy vitatható tizenegyest, majd egy szép támadás révén egyenlíteni tudtunk. Utána egy-egy helyezkedési, kommunikációs hiba miatt kaptunk még két gólt. Főleg helyezkedésekben kell javulni, ami 1-2 méter plusz futást és odafigyelést jelent.

Mondhatni kiegyenlített mérkőzés volt, de ahhoz, hogy a mi javunkra pozitív eredménnyel végződjön a meccs SOKKAL több futásra, koncentrációra, FEGYELEMRE, alázatra, agresszivitásra van szükség. Ezekben biztosan fogunk meccsről meccsre fejlődni. "

FC Dabas U15 - Goldball '94 FC SE 1 : 3 (1:3)
Gól: Fojta D (23')

 
 
2016.08.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: REAC SI SE - FC Dabas U17 (4 : 3) *
 

Riesz Péter, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a REAC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi gondolatait osztotta meg oldalunkkal:

" Hétvégén mi is elkezdtük REAC ellen a bajnoki szezont. Sajnos nem túl jó eredménnyel, mert a vége 4:3 lett oda.

Pedig nagyon jól indult a mérkőzés, mert már az első percben megszereztük a vezetést Balog Martin átlövés góljával, még ha az a lövés nem is volt bomba erejű, de elgurult a kapuig és utat talált a hálóba. Az első félidőben ennél több pozitívum nem történt a mi játékunkban. REAC csapata átvette az irányítást és a mi hathatós segítségünkkel megnyerték az első félidőt 3:1-re.

A második félidőre sikerült felrázni csapatunkat néhány változással és ugyan jelentősen nem javult a játékunk, de sikerült visszajönni a meccsbe Jurászik Gergő góljával. Legalábbis ezt gondoltam, mert megint egy kapitális hibából újra kettőre növelte az előnyét REAC csapata. Szerencsére most sem zuhantunk össze és mindent egy lapra feltéve elkezdtünk támadni. Próbálkozásainkat siker koronázta, mert egy szögletet Fodor Gergő gólra váltott. Hátra volt még 5 perc, lehetőségünk volt még egy, de sajnos nem sikerült gólra váltani és így elvéreztünk az első bajnokinkon.

Az egyéni hibák ma megpecsételték sorsunkat de kifogjuk javítani hibáinkat és akkor nem lesz gond a bajnokságban.

Hajrá Dabas! "

REAC SI SE - FC Dabas U17 4 : 3 (3:1)
Gól: Balog M (1'), Jurászik G (62'), Fodor G (85')

 
 
2016.08.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Méhkerék SE (1 : 1) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a Méhkerék elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Sajnos az, amit klasszikus értelemben futballnak nevezünk, azt csak az első félidőben láthattunk, abból is csak egy keveset. A második játékrészben csupán az akaratunk dicsérhető, erőlködtünk, rendkívül sok hibával játszottunk. Eddigi leggyengébb mérkőzésünk volt, ezen a napon sajnos ennyi volt bennünk. De mindez csupán utópia, készülünk péntekre, amikor az NBIII Közép csoport egyik legjobb csapatával játszunk. Természetesen bízunk benne, hogy fel tudjuk szívni magunkat és meg tudjuk nehezíteni az Szigetszentmiklós dolgát. "

FC Dabas - Méhkerék SE 1 : 1 (1:0)
Gól: Lanczkor G (45') ill. Knyihár D (60')

 
 
2016.08.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U14 *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U14-es korosztályának vezetőedzője a Goldball elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi beszámolót közölte:

" A hétvégén elkezdtük mi is a bajnokságot. Sajnos nem úgy sikerült a kezdés, ahogy mi szerettük volna. A nagyon sok egyéni hiba mellett ellenfelünk is sokkal erősebb volt fizikailag, amit könyörtelenül ki is használtak.

Az első félidőt 1:10-el zártuk, a szünetben kértem a srácokat, hogy ennek ellenére próbáljunk meg egy jó második félidőt produkálni, ami azt mondom sikerült is. Védekezésben már nem volt annyi hiba, szép labdakihozatalokat csináltunk, próbáltuk azokat véghezvinni, amit edzéseken gyakoroltunk. A második játékrészben igaz gólt nem sikerült szereznünk, de már csak hármat kaptunk, így 1:13-as vereséggel nyitottunk.

Következő fordulóban Tatabányára megyünk, bízok benne, hogy nagyobb sikerrel!

Hajrá Dabas!"

 
 
2015.08.30.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: FC Dabas Női U15 *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, az FC Dabas női csapatainak vezetőedzője az U15-ös korosztály felkészülési mérkőzését követően az alábbi értékelést adta:

" Szombaton U15-ös Lány csapatunk lejátszotta első felkészülési mérkőzését. Törökbálint csapatát láttuk vendégül. Nagyon szoros, kiegyenlített mérkőzésben maradtunk alul. Sajnos most ez a mérkőzés nem dabasi győzelemmel zárult, de ettől függetlenül maximálisan meg vagyok elégedve a Lányokkal.

3x20 percet játszottunk. Az első 20 perc viszonylag kiegyenlített volt, ugyan rajtunk még látszott, hogy kicsit megvagyunk szeppenve, még szokjuk a játékot. Az első játékrészben megszerezte az ellenfelünk a vezetést, de talán ez adta meg az erőt, hogy még inkább mindent beletegyenek a lányok. Nem törtünk össze, és ez volt a legfontosabb. Nagyon örültem, hogy a pályán viszont látom az edzéseken gyakorolt dolgokat a védekezésben és a támadásban egyaránt. 3-4 játékos együttműködése a támadásban tökéletesen működött. A 3. játékrészben 5 száz százalékos helyzetet alakítottunk ki, ahol csapatkapitányunk egyedül vezethette rá a kapusra a labdát, az elgondolás is tökéletes volt, csak sajnos értékesíteni nem tudtuk, 5-10 centiméterekre gurult el a labda a kapufa mellett. Ha a harmadik játékrészt egyben nézem, nyugodtan mondhatom, hogy a mi kapunk előtt lényegesen kevesebbet volt a labda, mint az ellenfélnél, most már csak tudnunk kell a helyzeteinket gólra válltani.

Összességében azt gondolom, nagyon jól vizsgáztak a lányok első mérkőzésükön. Tudjuk mi az, amin még dolgoznunk kell. A héten teljes erőbedobással azon leszünk, hogy ezeket javítsuk és szombati felkészülési mérkőzésünkön a Szigetszentmiklós ellen már dabasi győzelem szülessen!

Hajrá Dabas! "

FC Dabas - Törökbálint 2:3

 
 
2016.08.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Tárnok KSK - FC Dabas III (1 : 1) *
 

Ledő László, az FC Dabas III vezetőedzője a Tárnok KSK elleni szezonkezdetüket követően az alábbiakat nyilatkozta:

" Az FC Dabas III is elkezdte a szezont. Az első fordulóban Tárnokra látogattunk. Ellenfelünk a megye II-es bajnokságból esett ki. Szép idő és jól előkészített pálya várt minket. Csapatunk nem a legjobb előjelekkel várta a mérkőzést, ugyanis nyaralás, betegség és sérülés hátráltatta az utolsó másfél hetünk felkészülését.

A mérkőzésről annyit, hogy jól kezdtük, az első szép akciónk végén Kmetyó Máté megszerezte a vezetést. Ellenfelünk nagy nyomást helyezet ránk, amit az első félidőben félig-meddig meg is oldottunk, sőt kontrából nekünk voltak helyzeteink. A szünetben össze kellet kapni magunkat, mert egy-két játékos ezt a focit csak szájjal játssza!

A második félidőre frissítettünk. A játék képe nem változott, mi próbáltunk zártan védekezni és abból gyors kontrákat indítani. A 63.percben a szélen mögénk kerültek és góllal fejezte be az akciót ellenfelünk. Az utolsó 20 percben nagyot küzdöttünk. Amíg ellenfelünk helyzetet alig bírt kialakítani, addig nekünk három gólszerzési lehetőségünk is akadt, de a mai napon a győzelem végül nem jött össze. Kihoztuk a maximumot ebből a mérkőzésből, igazságos döntetlen lett a vége.
Köszönöm a csapatnak, mert ezt együtt küzdöttük ki!

Hajrá Dabas! "

Tárnok KSK - FC Dabas III 1 : 1 (0:1)
Gól: Kmetyó M

 
 
2016.08.29.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: REAC SI SE - FC Dabas U19 (2 : 2) *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője a REAC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" Szombaton végre elindult az U19-es bajnokság. Bevallom, hogy nagyon vártam, viszont nagyon izgultam is, amit megpróbáltam leplezni a srácok előtt.

Ellenfelük az a REAC volt, aki "fekete ló" volt, hiszen tavaly másik bajnokságban játszott. A mérkőzésünk nagy hátránnyal indult, hiszen nem tudtam a csapatomat a pálya mellől irányítani. A srácok nagyon akartak, azt láttam az arcokon, aztán a nagy akarásnak végül nyögés lett a vége...vagyis majdnem.

Az első félidőben nem találtuk a helyünket és már a REAC vezetett is 2:0 arányban. Átmentek a középpályánkon, szétesett csapat képét mutattuk. Alig vártam a félidőt. Átálltunk 4-4-2-re és mindent egy lapra föltéve támadtunk. Elkezdtük megnyerni a párharcokat és elhittük, hogy meccsbe jöhetünk. Kovács Ricsi egy bombagóllal vissza is hozta a csapatot, majd 4 perccel rá 25 méterről jött egy szabadrúgás, amit Lipták Norbi álomszerűen tekert a bal felsőbe. Gratulálok a bemutatkozásához! Innentől már a miénk is volt a meccs, a REAC teljesen összeesett, mi pedig csak mentünk előre. A cserejátékos Jáger Dávid egymaga eldönthette volna a meccset. A 82.percben félpályáról egyedül vezethette a labdát a kapusra, kimaradt, majd rá két perccel egy zúgó Nagy Józsi kapufa jött, amit már bent láttam, de sajnos nem ment be.

Ha a végeredményt nézem, elégedett lehetek. Idegenből egy jó csapat ellen egy pontot hoztunk el. Ha viszont a meccs képét nézem, bosszankodhatnék, de nem teszem, mert ez egy értékes pont, hiszen meglátásom szerint itt sok csapatnak meg kell majd szenvednie az egy pontért is!

NAGYON BÜSZKE VAGYOK RÁTOK SRÁCOK!

Hajrá Dabas, Hajrá U19! "

 
 
2016.08.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Méhkerék SE (1 : 1) *
 

A győzelem ezúttal elmaradt, azonban továbbra is veretlen maradt első csapatunk

Dajka László legénysége egy győzelemmel és két döntetlennel a háta mögött várhatta a Méhkerék elleni hazai ütközetet. A két csapat között három helyezés, azonban csupán egy pont differencia volt a mérkőzést megelőzőleg, így mindenképpen fontos összecsapás előtt állt NBIII-as keretünk.

Az első játékrészben a csapatok nem igen tudták két vállra fektetni ellenfelük védelmét, így nagyon úgy festett, hogy gól nélküli első játékrészt követően vonulhatnak pihenőre a csapatok. A félidő végén aztán mégis felpörögtek az események. Lanczkor Gábor a 45.percben vezetéshez juttatta csapatunkat (1:0), így lélektanilag talán a legjobbkor szereztük meg a hőn áhított vezetést.

A folytatásban az elsődleges célunk az előny megtartása és az esetleges győztes találat bevitele volt. Ellenfelünk azonban minden erejét mozgósította az egalizálás érdekében és sajnos a 60.percben akaratuknak egy egyenlítő gól formájában meg is lett az eredménye (1:1). A hátralevő időben mindkét fél megpróbálta a maga javára fordítani az eredményt, azonban ezen a napon nem hirdettek győztest. Egyik csapat sem tudta bevenni ellenfele kapuját, így végül 1:1-es döntetlennel ért véget az összecsapás.

Újabb döntetlenünknek köszönhetően továbbra is veretlenek vagyunk, amit már csak az éllovas Ferencvárosi TC II mondhat el magáról. A három döntetlen azonban pontok és helyezések tekintetében nem sokat ér, ennek is tulajdonítható a tabellán elfoglalt kilencedik pozíciónk.

Jövő hétvégén megváltozott időpontban lépünk pályára. Az 5. forduló nyitó mérkőzésén, péntek délután a csoport egyik nagy esélyesével, a Szigetszentmiklósi TK-val mérkőzünk meg. Az összecsapás Diósdon kerül lebonyolításra 16:30-as kezdéssel.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.28 (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Méhkerék SE 1 : 1 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Kállai, Eördögh, Surányi - Lanczkor (Takács - 67'), Sárközi - Nádházi, Karacs (Huller - 46'), Hollauer (Dobó - 83')- Zsolnai

Csere: Török, Dobó, Huller, Zsíros, Takács, Huszti, Csató

Gól: Lanczkor G (45') ill. Knyihár D (60')

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.08.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Pilisi LK-Legenda Sport - FC Dabas II (3 : 3) *
 

Pilisi pontszerzés, keserű szájízzel

Kettes csapatunk a múlt hétvégéhez hasonlóan most is idegenben volt kénytelen pályára lépni. Soros ellenfelünk ráadásul egy rutinos jó erőkből álló csapat volt.

Az első fél óra puhatolózását követően Dabasi Károly révén magunkhoz ragadtuk a vezetést (0:1), majd a félidő hajrájában Danyis Attila jóvoltából megduplázott előnnyel vonulhattunk megérdemelt pihenőnkre (0:2).

Az összecsapás azonban még korántsem ért véget. A 64.percben csereként pályára lépő Kovacsik Tibor három perc leforgása alatt a kiállítás sorsára jutott, ami döntő tényezőnek bizonyult. Az utolsó negyed órára ugyanis beindultak a hazaiak. Kezdésként a 73.percben Tímár Gergő talált be a pilisi csapatból, így sajnos ismét nyílttá vált az összecsapás (1:2). Varga Balázs ezt nem hagyta annyiban és a középkezdést követően nem sokkal ismét visszaállította a két gólos előnyünket (1:3). Sajnálatos módon a hazaiak még ekkor sem adták fel. A 75.percben Molnár István góljának köszönhetően ismét esélyük nyílt az esetleges pontszerzés elérésére (2:3). A 82.percben pedig elkövetkezett az, amire az előzmények tükrében csupán rémálmainkban gondoltunk volna. Tóth Attila megszerezte a Pilis harmadik gólját (3:3), ami egyben azt is jelentette, hogy oda lett a két gólos előnyünk és az addig biztosnak tűnő három bajnoki pontunk. A hátralevő szűk tíz percben már nem sikerül az újabb előnyszerzés, így be kellett érnünk az egy szerzett ponttal.

Jövő hévégén újabb nagy csata vár ránk. Az éllovas, az eddig veretlen Vecsési FC látogat Dabasra, aki ellen minden tudásunkra szükségünk lesz, ha jó eredményt szeretnénk elérni.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.28 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Pilis

Pilisi LK-Legenda Sport - FC Dabas II 3 : 3 (0:2)

FC Dabas II: Magyari - Benedek, Cemmel, Botlik, Danyis - Gáspár, Farkas R (Janicsák - 78'), Budai (Mráz - 40'), Bukovszki (Kovacsik - 64'), Varga (Láposi - 93'), Dabasi (Obreczán - 88')

Csere: Volenszki G, Kovacsik, Láposi, Mráz, Obreczán, Janicsák, Laczkó

Gól: Tímár G (73'), Molnár I (75'), Tóth A (82') ill. Dabasi K (33'), Danyis A (45'), Varga B (74')

Piros lap: - ill. Kovacsik (67')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.08.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Tárnok KSK - FC Dabas III (1 : 1) *
 

Döntetlennel kezdte a szezont az FC Dabas III

Ledő László csapata idegenben, a Tárnok KSK otthonában kezdte meg szereplését a 2016/2017-es bajnoki szezonban. Első ellenfelünk tavaly még a Megye II. osztály tagja volt, azonban mivel nem sikerült a bent maradás kiharcolása, így az FC Dabas III csoportjába kapott besorolást.

Remekül kezdtük a mérkőzést, mivel Kmetyó Máté találatával már a 3.percben vezetéshez jutottunk (0:1). A gólt követően természetesen a hazaiak mindent megpróbáltak elkövetni az egyenlítés érdekében, azonban az első játékrészben nem tudtak túljárni védelmünk eszén.

A második félidőben sajnos egy védelmi megingást kihasználva egalizálni tudtak a hazaiak (1:1), így a 63.perctől ismét kezdődhetett minden elölről. A mérkőzés vége felé ugyan még akadtak gólszerzési lehetőségeink, azonban ezek kimaradtak, így végül pontosztozkodásra került sor a felek között.

Jövő hétvégén egy szomszédvár rangadóval folytatódik a szezon. Első hazai összecsapásunkon a Bugyi SE második csapatát fogadjuk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.28 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Tárnok

Tárnok KSK - FC Dabas III 1 : 1 (0:1)

FC Dabas III: Ledő - Györgyövics (Pokornyik - 46'), Laczkó, Kveták (Pajor - 75'), Fehér, Szabados (Murárik - 65'), Kardos (Palásti - 46'), Béres (Strupka - 35'), Kmetyó (Rutterschmid - 87'), Tihany, Ubornyák

Csere: Gogolák, Pajor, Palásti, Pokornyik, Rutterschmid, Murárik, Strupka

Gól: Tóth T (63'), ill. Kmetyó M (3')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.08.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 4.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Négy összecsapással zárul a 4.forduló.

Vasárnap - 2016.08.28.
Békéscsaba 1912 Előre FC II
-
Dunaújváros PASE
0 : 4
Dunaharaszti MTK
-
Dabas-Gyón FC
1 : 1
FC Dabas
-
Méhkeréki SE
1 : 1
Paksi FC II
-
Ferencvárosi TC II
1 : 1
 
 
2016.08.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Ledő László, az FC Dabas U11-es csapatának vezetőedzője a pilisi tornát követően az alábbi értékelést közölte:

" Tegnap az U11-es csapatommal Pilisen utánpótlás tornán vettünk részt. A megmérettetés nagyon jól szolgálta a felkészülésünket. Képet kaphattam a srácokról, hogy mérkőzéseken mit is tudnak.

A "B" csoportba kerültünk, ahol az Alberirsa, a Tiszakécske és az Abony voltak az ellenfeleink. Az első mérkőzésen 1:0-ra nyertünk az Albertirsa ellen. A második összecsapásunkon sajnos hiába játszottunk jól és helyzetek sorozatát dolgoztuk ki, a Tiszakécske nyert 1:0-ra egy nagyon szoros meccsen. A harmadik mérkőzésen Abony ellen nyertünk 1:0-ra úgy, hogy nagyon sok helyzetet hagytunk ki, de küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a srácok és így a csoportból 2. helyen léptünk tovább.

Az elődöntőbe kerülésért Pilis csapatával játszottunk. Nagyon jó és szoros mérkőzést játszottunk. Helyzetek mindkettő kapu előtt adódtak, de sajnos ellenfelünk egyet értékesített és így nekünk maradt az 5-6.hely valamelyike.

Megint Abony csapatával találkoztunk az 5-6. helyért. Ki-ki meccs volt, tele izgalommal. Kihagytunk egy büntetőt, erre ellenfelünk két hibánkat kihasználva 2:0-ra elhúzott. A srácok azonban nem hagyták magukat. visszajöttünk a meccsbe Szabados Márk 2 góljával. Sajnos míg mi kihagytuk a helyzeteinket, addig Abony csapata megszerezte a győztes gólt és így az övéké lett az 5. hely.

Büszke vagyok a kis csapatomra, mert délután először játszottak ilyen összeállításban és minden mérkőzésen szoros meccseket tudtunk játszani. Vannak hibák, de azt majd kijavítjuk az edzéseken. Azt azonban elmondhatom, hogy a 15 játékosom közül mindenki odatette magát a mai délutánon (nagyon sok csapatnál szinte csak a jók játszottak, ahogy néztem a meccseket)

Hajrá Dabas! "

Végeredmény:
1 - FTC
2 - CEGLÉD
3 - TISZAKÉCSKE
4 - PILIS
5 - ABONY
6 - FC DABAS
7 - NAGYKÁT
8 - ALBERTIRSA
9 - MONOR

További képek

 
 
2015.08.27.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 

Utánpótlás csapataink is elkezdték szereplésüket a 2016/2017-es bajnoki évadban.

U19
REAC SI SE U18 - FC Dabas U19
2 : 2 (2:0)
 
Gól:
- Kovács R
    - Lipták N
     
U17
REAC SI SE U16 - FC Dabas U17
4 : 3 (3:1)
 
Gól:
- Balog M (1')
    - Jurászik G (62')
    - Fodor G (85')
     
U15
FC Dabas U15 - Goldball '94 FC SE
1 : 3 (1:3)
 
Gól:
- Fojta D (23')
     
     
U14
FC Dabas U14 - Goldball '94 FC SE
1 : 13 (1:10)
 
Gól:
- Rutterschmid K (32')
     

 
 
2016.08.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 4.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Öt mérkőzéssel veszi kezdetét az NBIII Közép csoportjának 4.fordulója. A szombati játéknap rangadóján az eddig hibátlan Pécs a szintén bajnoki éremesélyes Szigetszentmiklóst fogadja.

Szombat - 2016.08.27.
Pénzügyőr SE
-
Hódmezővásárhelyi FC
4 : 0
Pécsi MFC
-
Szigetszentmiklósi TK
1 : 2
Mórahalom VSE
-
Sport 36 Komlói Bányász
4 : 0
Budafoki MTE
-
Szentlőrinc SE
4 : 1
Szekszárdi UFC
-
V-Gyulai TFC
1 : 0
 
 
2016.08.26.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.augusztus 27-28.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 17:00
FC Dabas -Méhkeréki SE
FC Dabas II
Vasárnap, 16:30
Pilisi LK-Legenda Sport - FC Dabas II
FC Dabas III
Vasárnap, 16:30
Tárnok KSK - Dabas III
FC Dabas U19
Szombat, 14:00
REAC SI SE U18 - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Szombat, 16:00
REAC SI SE U16 - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Szombat, 10:00
FC Dabas U15 - Goldball '94 FC SE
FC Dabas U14
Szombat, 12:00
FC Dabas U14 - Goldball '94 FC SE
 
 
2016.08.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Méhkerék SE *
 

Vasárnap délután az újonc Méhkerék SE-t fogadja NBIII-as csapatunk

Három mérkőzés telt el az idei bajnoki szezonból. Dajka László csapata eddig veretlen, két idegenbeli döntetlenje mellé egy hazai győzelem párosult. Kis szerencsével a két pontosztozkodással végződő találkozó is hozható lett volna, azonban így sem lehetünk elégedetlenek.
Ellenfelünk idei mérlege egy győzelem (Paks II), egy döntetlen (Békéscsaba II) és egy vereség (Pécs), tehát majdhogynem megjósolhatatlan, milyen napot fognak ki ellenünk vasárnap délután. Noha az előző fordulóban a Pécsi MFC ellen belefutottak egy 4:0-s hazai vereségbe, könnyű mérkőzésre még ennek tükrében sem számíthatunk, minden bizonnyal keményen meg kell küzdenünk  és dolgoznunk azért, hogy otthon tarthassuk a három bajnoki pontot. A Méhkerék egyébiránt már az első két mérkőzésén hat gólt szerzett, tehát előrefelé nincs problémájuk, ugyanakkor hét bekapott góljuk azt is jelzi, hogy igenis sebezhető a védelmük.

Csapatunk szintén kezd összeállni, az átigazolási problémák is rendeződtek, egyre masszívabbak vagyunk és ha sikerülne a legfontosabb pillanatokban még inkább koncentrálni, még előrébb lehetnénk a tabellán. Ettől függetlenül a vasárnap lebonyolításra kerülő összecsapás esélyesének a hazai pályán játszó FC Dabas tekinthető, reméljük ezt sikerül a pályán, saját publikumunk előtt is megmutatnunk.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Méhkerék SE

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.28. (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Dabas

 
 
2016.08.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Pilisi LK-Legenda Sport - FC Dabas II *
 

Ismételten idegenben lép pályára kettes csapatunk

Múlt hétvégén egy végletekig kiélezett mérkőzésen megszerezte első Megye I. osztályú győzelmét az FC Dabas II. Kucsák István játékosai ezen a hétvégén ismételten idegenben kénytelenek pályára lépni. Ezúttal ahhoz a Pilisi LK-hoz látogatunk, akik a Taksonyhoz és a Biatorbágyhoz hasonlóan rutinos csapatnak számítanak ebben az osztályban. Bán Zsolt és Halgas István révén pedig még volt FC Dabas játékosokkal is találkozhatunk.
Ellenfelünk a 7. helyen zárta az előző szezont, tehát mindenképpen masszív csapatnak tekinthető. A 2016/2017-es bajnokságot egy Maglód elleni 4:1-es hazai győzelemmel indították, majd nagy csatába, mindössze egy góllal (4:3) maradtak alul a Taksony SE-vel szemben.

Csapatunk szintén minimális (1:0) vereséget szenvedett a Taksonytól, azonban az előző fordulóban már diadalmaskodni tudott a Biatorbágy felett, így önbizalom tekintetében remélhetőleg ellenfelünk előtt járunk.

Az előzmények tükrében két majdhogynem azonos mutatóval rendelkező csapat találkozik vasárnap délután Pilisen.  Nagy csatára és egyben egy igen nehéz mérkőzésre számíthatunk, de ugyanakkor reméljük sikerül pozitív mérleggel kijönnünk ebből az összecsapásból is.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Pilisi LK-Legenda Sport - FC Dabas II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.28. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Pilis

 
 
2016.08.26.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2016/2017. 4. forduló
 

Ezen a héten Varga László a Komlói Bányász vezetőedzője mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban

2016.08.27. (szombat) 17:30 óra
Pénzügyőr SE - Hódmezővásárhelyi FC
Szoros mérkőzésen a hazai csapat győzelmét várom. Tippem: 2-1

2016.08.27. (szombat) 17:30 óra 
Pécsi MFC - Szigetszentmiklós
A kitűnően rajtoló pécsiek eddigi legnehezebb mérkőzése hazai pályán volt, most sem vár rájuk egyszerű feladat, de nagyszerű formában vannak és negyedik győzelmüket is megszerzik. Tippem: 2-0

2016.08.27. (szombat) 17:30 óra 
Mórahalom VSE - Sport 36 Komlói Bányász
Gondolom a hazaiak is úgy vannak vele mikor, ha nem most. Nagy csatában természetesen vendég győzelmet várok. Tippem: 1-2

2016.08.27. (szombat) 17:30 óra 
Budafoki MTE - Szentlőrinc SE
A nagyon jó hazai csapat ellen jó pályán nehéz mérkőzés vár Turi Tamásékra. Tippem: 2-0

2016.08.27. (szombat) 17:30 óra 
Szekszárdi UFC - Várfürdő-Gyulai Termál FC
A vendégek eddigi két győzelmüket idegenben érték el, Ennek ellenére most érzésem szerint pont nélkül távoznak Szekszárdról.  Tippem: 2-0

2016.08.28. (vasárnap) 17:00 óra
Békéscsaba 1912 Előre II. - Dunaújváros
A múlt heti nagyarányú győzelem után az újvárosiak tovább menetelhetnek szoros mérkőzésen vendég sikert várok. Tippem: 1-2

2016.08.28. (vasárnap) 17:30 óra
Dunaharaszti MTK - Dabas-Gyón FC
Az NB3-ban nagy rutinnal rendelkező hazaiak legyőzik az újoncot. Tippem: 1-0

2016.08.28. (vasárnap) 17:30 óra
FC Dabas - Méhkeréki SE
Hazai győzelem. Tippem: 2-0

2016.08.28. (vasárnap) 17:30 óra 
Paksi FC II. - Ferencvárosi TC II.
Az eddigi eredmények alapján vendég győzelem várható. Tippem: 1-3

Teljes cikk
 
2016.08.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Viadukt SE-Biatorbágy - FC Dabas II (2 : 3)
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a Biatorbágy elleni győztesen megvívott bajnoki mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" Az első négy forduló elég nehéznek ígérkezik és ebből a második mérkőzésünk idegenben került megrendezésre Biatorbágyon. Az ellenfélről nem sokat tudtunk, esetleg annyit, hogy több éve Megye I. osztályban szerepel és szintén 1-2 NB-s játékos van a keretükben.

Egy kisméretű műfüves pályán játszottuk a mérkőzést. Valamelyest átengedtük a kezdeményezést az ellenfélnek, szerettük volna megnézni, hogy mit tudnak Ők, milyen játékerőt képviselnek. Illetve megnézni azt, hogy augusztusban egy műfüves pályán mi is esetleg milyen focit tudunk nyújtani. Gól gazdag meccs lett a vége és győzelem Dabas II javára. Ez nagyon nagy szó, nagyon nagy dolog. Egy rossz labdakihozatal után szerzett vezetést az ellenfelünk, de aztán két szögletből, két pont rúgásból Cemmel Péter két fantasztikus gólt szerzett, így a szünetben már mi vezettünk 2:1arányban.

Az ellenfél a második félidőben nagyon szorongatott minket, a kapunk előtt több nagy lehetőségük, helyzetük volt. Magyari Sándor nagyon-nagyon jól védett, több nagy bravúrt is bemutatott. Viszont a 87. perc környékén, szögletből kaptunk gólt, úgy hogy nem ért senki a labdába. A röviden a kapufa mellett a védekezésünk rossz volt és a labda a hálóba csavarodott. Érdekes módon ezután egyáltalán nem roppantunk össze, hanem még két száz százalékos helyzetet sikerült kialakítanunk az ellenfél kapuja előtt, amiből a másodikat értékesítettük és 3-2-re megnyertük ezt a mérkőzést.

A csapat nagyon masszívan játszott, nagyon jól védekezett, az ellenfél múlt héthez hasonlóan, szinte kidolgozott helyzet nélkül hozta le a mérkőzést. Úgyhogy mindenképp dicséret illeti a csapatot. Következő hétvégén szintén egy nagyon jó gárdához látogatunk Pilis csapatához idegenbe, tehát három meccsből második idegenben. Erre készülünk és ezt próbáljuk majd jövő héten megnyerni. "

Viadukt SE-Biatorbágy - FC Dabas II 2 : 3 (1:2)
Gól: Fodor D (17'), Szép I (87') ill. Cemmel P (23'), Cemmel P (32'), Bukovszki B (91')

 
 
2016.08.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT/UP
FC Dabas - Edzői Stáb (2016.Ősz)
 

Az FC Dabas felnőtt csapatai mellett a hétvégén utánpótlásunk jelentős része is megkezdi bajnoki szereplését a 2016/2017-es szezonban. A klub felnőtt és utánpótlás korú labdarúgóit az ősz folyamán az alábbi edzői stáb segíti majd a minél sikeresebb szereplés elérésének érdekében:

FC Dabas vezetőedző / segédedző (NBIII) Dajka László / Erős Károly
FC Dabas II vezetőedző / UP vezető Kucsák István
FC Dabas III vezetőedző Ledő László
FC Dabas Női vezetőedző (Felnőtt-Leány) Schilingerné Budai Zsuzsanna
FC Dabas U7 vezetőedző Körmöczy Szebasztián
FC Dabas U9 vezetőedző Mann Balázs
FC Dabas U11 vezetőedző Ledő László
FC Dabas U13 vezetőedző Kovacsik Tibor
FC Dabas U14 vezetőedző Fodor Gergő
FC Dabas U15 vezetőedző Laczkó János
FC Dabas U16 vezetőedző Szőgyi Tamás
FC Dabas U17 vezetőedző Riesz Péter
FC Dabas U19 vezetőedző Turcsik Gergő
Utánpótlás segédedző (U7) Domonyi Roland
Utánpótlás segédedző (U9) Surányi Zoltán
Utánpótlás segédedző Komoróczi Kristóf
Utánpótlás segédedző Takács Kornél
Utánpótlás segédedző (U14-U15) Balogh Tamás
Utánpótlás átfogó edző (U16-U17-U19) Farkas Roland
Egyéni képzés (UP) Erős Károly
Egyéni képzés (UP) Farkas Krisztián
Egyéni képzés (UP) Feczesin István
Kapusedző Monok Viktor
Kapusedző Ledő László
   

 
 
2016.08.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Időpont változás - NBIII
 

Az 5.fordulóban esedékes Szigetszentmiklósi TK - FC Dabas NBIII-as bajnoki összecsapás az előzetesen meghirdetett időponthoz képest korábban, 2016.szeptember 02-án pénteken délután kerül megrendezésre.

Mint ismeretes, az idei bajnoki szezonban az SZTK hazai mérkőzéseit nem Szigetszentmiklóson, hanem Diósdon, a Diósdi TC Sporttelepén játssza, így az FC Dabast is ott fogadja majd.

Diósd, Diósdi TC Sporttelep

Mérkőzés: Szigetszentmiklósi TK - FC Dabas II

Esemény: Bajnoki mérkőzés (5.forduló)
Időpont: 2016.09.02. (péntek, 16:30
Helyszín: Diósd, Diósdi TC Sporttelep

 
 
2016.08.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas (1 : 1) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a HFC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Már a mérkőzés előtt nehézségekbe ütköztünk. Stabil emberünk, Kállai Norbert belázasodott, így pedig nem volt esélyünk a szerepeltetésére. A csapatot némileg át kellett alakítani, de úgy gondolom még ez sem mentség arra, hogy halovány teljesítményt nyújtottunk az első félidőben. Sajnos az első negyvenöt percben hiányzott a dinamika és a vállalkozó kedv is játékunkból.

A második játékrészben kissé átalakítottam a csapatot, aminek következtében stabilabbak és veszélyesebbek is lettünk egyben. Teljesen megérdemelten kiegyenlítettünk, átvettük a játék irányítását és küzdöttünk a győzelemért. A 89.percben meg is érkezett a mérkőzést eldöntő lehetőség, de sajnos a kapufára passzoltunk.

Noha a végén nyerhettünk volna, a két félidő alapján az eredményt igazságosnak tartom. Készülünk a hétvégi Méhkerék elleni összecsapásra. "

Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas 1 : 1 (1:0)
Gól: Szabó D (31') ill. Zsolnai R (67')

 
 
2016.08.22.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U15 - Monor U15 (2 : 3) *
 

Laczkó János, az FC Dabas U15-ös korosztályának vezetőedzője a Monor elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" Egy héttel a várható kezdés előtt egy jó játékerőt képviselő Monor ellen játszottunk. Hullámzó volt a játék képe, hol itt, hol ott forogtak a kapuk veszélyben. Letámadást már az ellenfél tizenhatosánál elkezdve, illetve az egész csapat védekezésének nagyobb hatásfokú működését kértem.

A játékosok fejlődnek, de fontos az előrelépés a két csatár védekezésében (4-4-2), középpálya belső területeinek elosztásában, szélső játékosok (védők, középpályások) bátrabb támadójátékában (fel kell vállalni az ütközést, a harcot) és az egész csapat mozgása labdakihozatalnál.

Próbajátékosunk biztató teljesítményt nyújtott középpályán és a védelemben.

Hajrá Dabas! "

 
 
2016.08.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas (1 : 1) *
 

Újabb idegenbeli döntetlen

A múlt hétvégi DMTK elleni hazai sikert követően ismételten idegenbeli mérkőzés várt Dajka László csapatára. A tabella kilencedik helyén álló Hódmezővásárhelyi FC volt az ellenfél.

Az első játékrészben inkább a hazai csapat akarata érvényesült, azonban mezőnyfölényüket nem igen tudták gólra váltani. Fél óra elteltével azonban egy szabálytalanság következtében megítélt büntetőt Szabó értékesített, így megszerezte a HFC a vezetést (1:0).  A szünetig az eredmény már nem változott, így hátrányból voltunk kénytelenek nekiindulni a második játékrésznek. A folytatásban jelentősen feljavult a játékunk, a 67.percben pedig Zsolnai Róbert révén egy büntetővel egalizálni tudtuk az eredményt (1:1). A mérkőzés vége igen izgalmasra sikeredett, helyzetek, kapufák színesítették az összecsapást. A hajrában mindkét fél eldönthette volna a három pont sorsát, azonban több találat már nem született, így maradt az 1:1-es eredmény.

Jövő hétvégén ismételten hazai környezetben bizonyíthat NBIII-as első keretünk, ellenfelünk akkor a csoport egyik újonca, a Méhkeréki SE lesz.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.21 (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas 1 : 1 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Takács, Eördögh, Surányi - Lanczkor, Sárközi - Nádházi (Zsíros - 90'), Karacs (Domonyi - 46' (Dobó - 61')), Hollauer - Zsolnai

Csere: Török, Dobó, Domonyi, Zsíros, Csató, Kállai

Gól: Szabó D (31') ill. Zsolnai R (67')

Sárga lap: Tóth A (66'), Tóth I (90') ill. Eördögh L (30'), Takács K (34')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

Fotó: HFC

 
 
2016.08.21.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Hódmezővásárhelyi FC: "Döntetlen tizenegyesekkel"
 

Vasárnap az FC Dabas ellen játszott az NB III-ban szereplő felnőtt csapatunk. Az első félidei remek játékot nem sikerült 100%-ban átmenteni a fordulás utánra. Az ellenfél ráadásul egyenlíteni is tudott. Így ikszeltünk a tavalyi bronzérmessel.

Nem rontottak nyílt sisakkal egymásnak a csapatok a mérkőzés elején. Mindkét oldalon óvatos próbálkozások akadtak, talán a HFC egy kicsivel jobban jeleskedett ezen a téren. Néhány perc játék után egy kicsiben elvégzett szöglet után csavarta Szabó II. Dávid a tizenhatoson belülre a labdát. A játékszer úgy tűnt jól érkezik, de a dabasi védők résen voltak. Lehetőségek azonban a túl oldalon is adódtak Zsolnai volt talán leginkább elemében. Azonban kellően élt a HFC játéka is. Az idő előrehaladtával mindinkább a HFC akarta érvényesült. Több jó helyről elvégzett szabadrúgás volt ennek az eredménye. Az olykor ordítónak is nevezhető ziccerek viszont kimaradtak. A 30. percben azonban újabb pontrúgás következett, a lehető legjobb helyről. Tóth Attila tört a tizenhatoson belülre, majd miután szabálytalanul tudták csak megállítani Bálint játékvezető rögtön tizenegyest ítélt. A labda mögé Szabó II. Dávid állt, aki magabiztosan értékesített a tizit. Felélénkült a Vásárhely játéka. Percekkel később Fábián is betalált egy ötösön belüli kavarodást követően. Nagy kár, hogy az asszisztens lest intett, így a gólt nem adták meg. Tizenegyes számú játékosunk 5 perc elteltével ismét komoly helyzetbe keveredett, de nem sikerült tökéletesen átvenni labdát, így újabb helyzet maradt ki. A félidei eseményeket egy vásárhelyi szöglet zárta. A sarokpontról Komáromihoz érkezett a labda, aki kapásból vágta kapura a játékszert. Kár, hogy sokan voltak előtte és a labda kivágódott. Jó játékkal, megérdemelten vonulhattunk vezetéssel a félidőre.

A fordulás után azonban mintha megtört volna a vásárhelyi lendület. A 48. percben kapufát rúgott a Dabas. Majd tovább gyűrték egymást a csapatok. 20 perc játék után Tóth Attila szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül, amit Bálint játékvezető is kiszúrt, így most Tóth ellen ítélt büntetőt. Zsolnai végezte el a szabadrúgást, Bordás Dániel sajnos tehetetlen volt. 1-1-ről folytatódhatott a csata. A csapatok azonban inkább csak a játék hajrájára találtak magukra. A cserék ugyan mindkét oldalon frissítő hatással bírtak, de mintha elfáradtak volna a csapatok. Egyik és másik oldalon is sikerült néhány helyzetet kialakítani. A vége azonban pörgős sikerült. A 87. percben úgy tűnt Szabó Dávidot meglökték a tizenhatoson belül, a játékvezető nem így látta, ellenben a vásárhelyi szemekkel. Sőt a végére egy újabb dabasi kapufa is belefért, egy emberként lélegzet fel a vásárhelyi szurkolótábor, amikor a fáról kifelé pattant a labda. Már-már úgy érezte az ember, hogy Bálint játékvezető sosem vett véget a találkozónak, végül csak jött a hármas sípszó. 1-1 lett a vége.

Három fordulót követően 4 pontot szereztünk a bajnokságban. A következő héten a Pénzügyőr ellen lépünk pályára.

Teljes cikk
 
2016.08.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Viadukt SE-Biatorbágy - FC Dabas II (2 : 3) *
 

Megvan az első Megye I. osztályú győzelem

Kettes csapatunk egy végletekig kiélezett rangadón szerezte meg első Megye I. osztályú góljait és pontjait a Biatorbágy otthonában.

A mérkőzés azonban nem indult zökkenőmentesen, ugyanis a hazaiak a 17.percben magukhoz ragadták a vezetést, így hamar hátrányba kerültünk (1:0). Szerencsére a válaszra nem kellett sokat várni. Cemmel Péter előbb a 23.percben egyenlített (1:1), majd szűk tíz perccel később második találatával előnyhöz jutatta csapatunkat (1:2). Innentől egy hosszú gólcsend következett, ugyanis egészen a mérkőzés végéig változatlan maradt az eredmény. Mikor már úgy festett, marad a bravúrosnak tekinthető 2:1-es dabasi győzelem, jött a hidegzuhany. Szép Imre ugyanis a 87.percben bevette Magyari kapuját, így ismét döntetlen volt az állás (2:2). A hazaiak öröme azonban nem tarthatott sokáig, mivel a csereként beszálló Bukovszki Balázs a 91.percben egy újabb dabasi gólt szerezve végérvényesen eldöntötte a mérkőzés és a három pont sorsát.
A bravúros idegenbeli győzelemnek hála három helyezést tudtunk javítani a táblázaton elfoglalt pozíciónkon és remélhetőleg megfelelő önbizalommal vághatunk neki a jövő hétvégi Pilis LK elleni mérkőzésnek.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.21 (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Biatorbágy

Viadukt SE-Biatorbágy - FC Dabas II 2 : 3 (1:2)

FC Dabas II: Magyari - Láposi, Cemmel, Laczkó, Danyis - Mráz, Farkas R (Bukovszki - 59'), Gáspár (Kovács - 95'), Kovacsik (Ubornyák - 77'), Varga (Obreczán - 91'), Budai

Csere: Ledő, Bukovszki, Ubornyák, Kovács, Obreczán, Benedek, Kucsák

Gól: Fodor D (17'), Szép I (87') ill. Cemmel (23'), Cemmel (32'), Bukovszki (91')

Sárga lap: Novák (45'), Szép (88'), Kiss (90'), Bruckner (92') ill. Laczkó (34'), Varga (56'), Mráz (90')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.08.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 3.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

A szombati állami ünnepnap következtében hét utolsó napján kerül lebonyolításra a mérkőzések túlnyomó része.

Vasárnap - 2016.08.21.
Ferencvárosi TC II
-
Mórahalom VSE
4 : 0
Dabas-Gyón FC
-
V-Gyulai TFC
0 : 1
Szentlőrinc SE
-
Szekszárdi UFC
0 : 0
Sport 36 Komlói Bányász
-
Budafoki MTE
1 : 3
Szigetszentmiklósi TK
-
Békéscsaba 1912 Előre FC II
3 : 0
Méhkeréki SE
-
Pécsi MFC
0 : 4
Hódmezővásárhelyi FC
-
FC Dabas
1 : 1
Dunaújváros PASE
-
Paksi FC II
5 : 0
 
 
2016.08.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 3.Forduló - Pénteki mérkőzés
 

A DMTK - Pénzügyőr mérkőzéssel már pénteken kezdetét vette az NBIII Közép csoportjának 3.fordulója.

Péntek - 2016.08.19.
Dunaharaszti MTK
-
Pénzügyőr SE
3 : 1
 
 
2016.08.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas *
 

A HFC elleni vendégjátékkal folytatjuk a szezont

NBIII-as első csapatunk a Pénzügyőr elleni idegenbeli döntetlent követően múlt vasárnap, hazai pályán legyőzte az ősi rivális DMTK-t. A remek rajtnak köszönhetően Dajka László legénysége az élmezőnyből várhatja a harmadik forduló rajtját. Szerzett pontok tekintetében a harmadik Méhkerékkel holtversenyben állunk, azonban riválisunk jobb mutatóinak hála felléphetett a dobogóra. Ahhoz, hogy a negyedik helyről a legjobbak közé emelkedhessünk, pontokkal kellene távoznunk Hódmezővásárhelyről.

A képlet viszonylag egyszerűnek tűnhet, csupán győzni kell. A három pont megszerzése azonban közel sem egyszerű mutatvány. Főleg nem a hazai pályán évek óta szervezett, masszív csapat benyomását keltő HFC ellen. Ez a mérkőzés főként a küzdelemről és a mindenáron győzni akarásról fog szólni. Ha ezt játékosaink tisztázzák a fejeikben, akkor mindenképpen lesz esélyünk a pontszerzésre.

Soros ellenfelünk a Békéscsaba II hazai legyőzésével indította a szezont, majd a bajnokaspiráns Pécsi MFC-től minimális, egy gólos vereséget szenvedett, így jelenleg a tabella tizenkettedik pozícióját foglalja el. Papíron esélyesebbnek tűnik csapatunk, azonban mindössze két fordulót követően felesleges messzemenő következtetéseket levonni a tabella láttán. Amennyiben viszont újabb pontot vagy pontokat sikerülne szereznünk, úgy valóban az élmezőnyben ragadhatnánk.

A szombati állami ünnepnap következtében ez a mérkőzés is vasárnap délután kerül megrendezésre, ahogy a forduló (egy kivételtől eltekintve) majd minden összecsapása.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.21. (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Hódmezővásárhely

 
 
2016.08.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Viadukt SE-Biatorbágy - FC Dabas II *
 

A Biatorbágy otthonában szerezhetjük meg első pontjainkat

A szerencsétlenül végződő Taksony elleni bajnoki rajtot követően Biatorbágyra utazik kettes csapatunk, ahol a Pest megye I. osztály egyik rutinos alakulatával, a tavalyi szezont meglepetésre csupán a kilencedik helyen záró Viadukt SE-Biatorbággyal méri össze tudását.

Kucsák István legénysége az első fordulókban egyből a mélyvízbe merülhet, rutinosabbnál rutinosabb csapatok ellen (Taksony, Biatorbágy, Pilis, Vecsés) kell majd tudásáról tanúbizonyságot adnia. A kihívás tehát adott, reméljük hétvégen végre meg tudjuk szerezni első gólunkat és pontunkat/pontjainkat Pest megye legjobbjai között.

Ellenfelünk győzelemmel kezdte a szezont, mégpedig a tavalyi évben az egyik, ha nem legnagyobb riválisunkat, a Százhalombattát sikerült két vállra fektetniük, ráadásul idegenben. Hazai pályán most debütálnak, minden bizonnyal az FC Dabas ellen is számolnak a három bajnoki ponttal, ehhez azonban remélhetőleg nekünk is lesz egy-két szavunk és belerondítunk a remek szezonkezdetükbe.

Az összecsapás vasárnap délután 17 órás kezdéssel kerül lebonyolításra.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Viadukt SE-Biatorbágy - FC Dabas II

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.21. (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Biatorbágy

 
 
2016.08.19.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2016/2017. 3. forduló
 

Ezen a héten Turi Tamás a Szentlőrinc SE játékosa mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban

2016.08.19. (péntek) 17:30 óra
Dunaharaszti MTK - Pénzügyőr SE
Biztos hogy kemény mérkőzés lesz, hiszen a Haraszti meg nem nyert ebben az idényben. Tippem: 1-1

2016.08.21. (vasárnap) 15:00 óra
Ferencvárosi TC II. - Mórahalom VSE
A Fradi eddig magabiztosan gyűjtögeti a pontokat. A hazai pálya előnyét kihasználva begyűjti a három pontot. Tippem: 2-0

2016.08.21. (vasárnap) 17:30 óra
Dabas-Gyón FC - Várfürdő-Gyulai Termál FC
Mindkét csapattal összecsaptunk már. A gyulai együttes jobb erőt képvisel meglátásom szerint. Habár a pontok nem ezt mutatják. Tippem: 1-2

2016.08.21. (vasárnap) 17:30 óra
Szentlőrinc SE - Szekszárdi UFC
Kemény, nehéz mérkőzésre számítok, de otthon tartjuk a három pontot. Tippem 2-0

2016.08.21. (vasárnap) 17:30 óra 
Sport 36 Komlói Bányász - Budafoki MTE
A Komló nagyon meggyengült az előző idényhez képest. A Budafok meg rutinos jó csapat. Egyoldalú mérkőzésre számítok. Bár lehet, hogy megnehezíti a komlói botrányos pálya a vendégek dolgát. Tippem: 0-4

2016.08.21. (vasárnap) 17:30 óra 
Szigetszentmiklós - Békéscsaba 1912 Előre II.
A Szigetszentmiklós új érkező ebben az osztályban, de úgy gondolom, hogy mindenképpen az azonnali visszajutás a céljuk. Az elmúlt hétvégén Pakson alulmaradtak, így fontos lenne számukra a három pont begyűjtése. A Békéscsabánál kérdés hogy hány embert adnak vissza az első csapattól. Egy szervezett együttesről beszélünk, úgyhogy szoros meccsre számítok, ahol az SZTK begyűjti mindhárom pontot. Tippem 2-0

2016.08.21. (vasárnap) 17:30 óra 
Méhkeréki SE - Pécsi MFC
A nagy utazás lehet, hogy megviseli a pécsieket, de ponttal, pontokkal fognak hazajönni. Tippem: 1-2

2016.08.21. (vasárnap) 17:30 óra 
Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas
Tavaly a Hódmezővásárhely a kiesés ellen küzdött. Nyáron viszont nagyon jól tudtak igazolni, így úgy gondolom, hogy erre a szezonra egy stabil középcsapat lesz belőlük. A Dabas viszont már tavaly is jól szerepelt, s idén is jól kezdték a bajnokságot. Ebben a bajnokságban viszont bármi megtörténhet. Tippem: 2-1

2016.08.21. (vasárnap) 18:00 óra
Dunaújváros - Paksi FC II.
Megint csak egy újonnan érkezett együttesről beszélünk, ahol teljesen új csapatot kellett építeni. Meggyőződésem, hogy ha nem is idén, de a későbbiekben cél lesz a bajnoki cím a Dunaújvárosnál. A Paks hétvégén rangadót nyert a Szigetszentmiklós ellen, úgyhogy Dunaújvárosba is a három pontért mennek, amit szerintem sikerül is megvalósítani. Tippem: 1-3

Teljes cikk
 
2016.08.18.
igazgatosagok.mlsz.hu
FELNŐTT
Elkészült az öregfiú-bajnokság (csoport)beosztása
 

A nevezések összesítése és a hiánypótlások befogadása után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága beosztotta, hogy a sportszervezetek melyik csoportban indulhatnak a 2016/2017. évi Pest megyei öregfiú-bajnokságban.

A csoportok kialakítása ezúttal is a területi elv mentén zajlott, a 2016/2017-es évadban 5 csoportban összesen 55 sportszervezet 56 öregfiúcsapata került besorolásra. A holnapi nap során a bajnokság sorsolástervezeteit is kiküldjük a sportszervezetek részére.

Az alábbi linkeken keresztül tekinthetik meg a bajnokság beosztását táblázatos, illetve térképen szemléltetett formában:

- A 2016/2017-es szezon Pest megyei öregfiú-bajnokság csoportonkénti mezőnye ábécésorrendben;

- A 2016/2017-es szezon Pest megyei öregfiú-bajnokság mezőnye térképre tűzve;

Az MLSZ hatályos Versenyszabályzatának III. fejezet, 22. § c) pontja - amely a csoportbeosztást szabályozza - szerint: "A csoport (verseny) besorolás végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs.

Az FC DABAS érdekeltségű Pest megyei öregfiú labdarúgó-bajnokság 2016/2017-es csoportbeosztása:

Délkeleti csoport
-
Albertirsa SE
- Aranyszarvas SE
- Dabas-Gyón FC
- FC Dabas
- Hernád SE
- Ingerál MK-Felsőpakony
- Kakucs KSE
- Monor SE
- Nagykáta SE
- Táborfalva KSE
- Üllő SE
- Vasadi RSC

 

 
 
2016.08.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Videó összefoglaló: FC Dabas - Dunaharaszti MTK
 

A Dabas Televíziónak köszönhetően NBIII-as csapatunk hétvégi, Dunaharaszti MTK elleni mérkőzéséről készült videó összefoglalót a honlapunkon is közzé tudjuk tenni.

NB III. Közép-csoport, 2. forduló
2016.augusztus 14 - vasárnap, 17:30

FC Dabas - Dunaharaszti MTK (2 : 0)
Gól: Nádházi (2) ill. -

Forrás: 2370DabasTV csatornája

 
 
2016.08.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Ellenfélnézőben: Hódmezővásárhelyi FC
 

NBIII-as csapatunk hétvégi ellenfele, a Hódmezővásárhelyi FC az élmezőnyben található Pécsi MFC otthonában játszotta le második bajnoki mérkőzését. Az összecsapásról készült rövid videó összefoglalót az alábbiakban Önök is megtekinthetik...

PMFC - Hódmezővásárhelyi FC (1-0)
NB III Közép-csoport, 2. forduló
Forrás: PMFC TV

Hangolódva a vasárnapi HFC elleni NBIII-as összecsapásra, még egy videót teszünk közre soros ellenfelünkről...

Forrás: vasarhelyitelevizio - HFC TV 2.rész

 
 
2016.08.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II - Taksony SE (0 : 1) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a Taksony elleni bajnoki nyitányt követően az alábbi értékelést adta:

" Nagyon vártuk a rajtot és úgy érzem fel is készültünk. Nagy dolog megyei első osztályban szerepelni a keret nyolcvan százalékának, ez egy nagy erőpróba szinte mindenkinek.

A mérkőzés teljesen a terveink szerint alakult, hatvan százalékban az ellenfélnél volt a labda az első félidőben, mi masszívan védekeztünk. Helyzetbe nem került Taksony csapata, talán távoli próbálkozások voltak, de kapu közelébe csupán egy két lövés jött. A mi csapatunk várta a megfelelő alkalmat, hogy labdaszerzés után gólhelyzetet alakítson ki, de pontatlanok voltunk, amikor lehetőség adódott volna.

A második játékrész felétől egyértelműen kijöttünk a kapunk elől (ami egyébként tervezett védekezés volt), több ígéretes megugrásunk is volt, de helyzetet nem tudtunk kialakítani. Sajnos az ellenfél rutinosabb játékosainak ügyeskedő megmozdulásait a játékvezető "megette" és több szabadrúgást is megítélt a kapunk közeléből. Ebből egyet 16-18 méter távolságból szépen gólra váltott ellenfelünk.  A kapott gól után még nagyobb erőkkel támadtunk, voltak is reménykedésre okot adó lehetőségeink, de nagy gólhelyzetünk sajnos nem akadt és nem is sikerült gólt szereznünk.

Védekezésben kiválót nyújtottunk, talán egy kicsit több rizikó vállalással esetleg lehetett volna több lehetőségünk, bár akkor valószínűleg a saját kapunk előtt is lett volna több "meleg" szituáció. Támadásban sajnos nem voltunk sem elég kreatívak, sem elég erőteljesek. A szögletvariációinkban volt lehetőség, de egyik sem sikerült tökéletesen.

Igazi "tanulópénz" szaga volt az első meccsünknek, sajnálom, hogy egy ilyen meccsen nem sikerült pontot szereznünk, mert mindenképp rászolgáltunk, de gól nélkül nehéz volt tartani a döntetlent. Ellenfelünk nem játszott jól, nem játszott jobban, mint mi, de szerzett egy gólt, így megérdemelte a három pontot.

Egy hét múlva idegenbe utazunk és ott próbáljuk meg megszerezni az első győzelmünket a Biatorbágy ellen. "

FC Dabas II - Taksony SE 0 : 1 (0:0)
Gól: - ill. Patkó Gy (82')

 
 
2016.08.17.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U15 *
 

Laczkó János, az FC Dabas U15-ös korosztályának vezetőedzője a Vecsés elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" A Vecsés vegyes korosztályú csapata ellen játszottuk le a második hivatalos edzőmeccsünket.

Felemás képet kaptam a játékosok és a csapat teljesítményét illetően. Technikailag, támadásban lévő taktikai szituációkat (labdakihozatal, labdajáratás...) kisebb hibákkal, de ügyesen próbálják végrehajtani a játékosok. A futball része a védekezés is (a csapatrészek közötti távolság rendezése, labdavesztés esetén a nem labdához közeli játékosok minél gyorsabb visszarendeződése az ellenfél mögé), amiben még jelentősen javulnunk kell. Játékosaimnak idő kell, de fejlődni fognak e téren is.

Hajrá Dabas! "

 
 
2016.08.16.
igazgatosagok.mlsz.hu
FELNŐTT
Elkészült a Pest Megyei Kupa 1. fordulójának sorsolása
 

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenyirodája augusztus 15-én, hétfőn délelőtt kisorsolta a 2016/2017. évi Pest Megyei Kupa 1. fordulójának párosításait. A sorozatra összesen 97 csapat nevezett.

Az idei évtől némi változás, hogy a megyei III. osztályú csapatoknak nem volt kötelező indulniuk a kupában, ennek ellenére mégis szép számmal neveztek a legalsóbb osztály együttesei. A sorsolás területi elven zajlott, ám a földrajzi elhelyezkedésen kívül nem volt más megkötés, így a csapatok bajnoki osztálya nem befolyásolta a párosítások kialakítását.

A sorsolás előtti kiemelésnek köszönhetően, az 1. fordulóban nem lép pályára a Magyar Kupa Pest megyei ágának 2. fordulójába jutott 16 csapat (Gödöllői SK, Halásztelek, Maglód, Nagykáta, Nagykőrös, Piliscsaba, Pilisi LK, Pilisszentiván, Táborfalva, Taksony, Törökbálinti TC, Tura, Gyömrő, Üllő, Valkó, Viadukt-Biatorbágy), illetve a Gödöllői EAC (mint egyetemi klub). Az előbbiekben felsorolt csapaton kívül, a sorsolás után még két együttes jutott játék nélkül a következő fordulóba, erőnyerő lett az Iklad és az Őrbottyán.

Az 1. forduló összesen 39 mérkőzésére két játéknapot jelölt ki a Versenyiroda: 18 találkozót rendeznek augusztus 24-én, szerdán, míg 21 összecsapást egy héttel később, augusztus 31-én, szintén szerdai napon játszanak le.

A Pest Megyei Kupa 1. fordulójának párosításai már elérhetők az MLSZ adatbankján, emellett az alábbiakban is látható:

A kupa második körébe - melynek hivatalos játéknapja szeptember 14., szerda - 58 csapat kvalifikálja magát, közülük 6, a Magyar Kupában még versenyben lévő együttes ismételten erőnyerő lesz, így a fennmaradó 52 alakulat csap majd össze. A harmadik fordulóra alakul ki a Pest Megyei Kupa 32-es mezőnye, amely mérkőzéseit előreláthatólag tavasszal játsszák le a csapatok.

Fontos tudnivaló a kupában továbbjutó csapat meghatározására:

1. a rendes játékidőben győztes csapat;
2. döntetlen esetén, ha különböző bajnoki osztályban szerepelnek a csapatok, akkor az alacsonyabb osztályú csapat;
3. döntetlen esetén, ha azonos bajnoki osztályban szerepelnek a csapatok, akkor a továbbjutás tizenegyesrúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint (hosszabbítás tehát nincs).

Emlékeztetőül, a Pest Megyei Kupa Versenykiírását IDE kattintva olvashatják.

Teljes cikk
 
2016.08.16.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 1.évfolyam, 9.szám

 
 
2016.08.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Dunaharaszti MTK (2 : 0) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a DMTK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Egy szervezett, fegyelmezett Dunaharasztit sikerült legyőznünk. Úgy gondolom, hogy ugyan mi sem sziporkáztunk, de fegyelmezetten játszottunk és nagyon nagy volt bennünk a győzni akarás.

A kiállítás majdhogynem minket zavart meg, de végül sikerült végigvinni egy szép kontratámadást, amivel el tudtuk dönteni a három pont sorsát.

Tesszük tovább a dolgunkat, készülünk a következő, Hódmezővásárhely elleni mérkőzésünkre, ahol még több jó teljesítményre lesz szükségünk, ha pontokkal szeretnénk távozni."

FC Dabas - Dunaharaszti MTK 2 : 0 (1:0)
Gól: Nádházi Á (40'), Nádházi Á (90') ill. -

 
 
2016.08.15.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U14 *
 

Balogh Tamás, az FC Dabas U14-es korosztályának edzője a Pilis elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi értékelést adta:

" Szombat délelőtt Pilisen jártunk az U14-es csapatunkkal barátságos mérkőzésen. 4:3-as vereséget szenvedtünk, de elsősorban nem az eredmény volt a lényeges, hiszen két évvel idősebbekkel játszottunk.

3x30 percet játszottunk és a labdakihozatalokat, illetve kis játékokat erőltettük többféle módon, ahogyan azt egész héten gyakoroltuk. Az első 30 percben nem igazán sikerült ezeket megmutatni, nagyon sok labdát elszórtunk a középpályán és sokat hibáztunk a védelemben. A második 30 percben már kezdtünk felébredni, egészen szép támadásokat vezettünk és gólt is lőttünk. A védelmünk egyre stabilabb lábakon állt, a középpályán labdaszerzéseket mutattunk be, széleket sokszor megjátszottunk, amelyből sok helyzetet alakítottunk ki. A harmadik 30 perc már egyértelműen a miénk volt. Pilis csapata alig tudott kijönni saját térfeléről, mind a gyorsabb játékunkkal, mind pedig erőben is felülmúltuk őket. A rengeteg helyzet ismét meg volt, de sajnos sok kimaradt. A végén akár 2-3 góllal is nyerhettünk volna, de így sem lehetünk szomorúak, mert a mutatott játék, főleg a mérkőzés második felében nagyon pozitív volt.

Dolgozunk tovább és jövő héten újabb két edzőmérkőzés vár ránk.

Hajrá Dabas! "

 
 
2016.08.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Dunaharaszti MTK (2 : 0) *
 

Nádházi duplájával fektettük két vállra ősi riválisunkat

NBIII-as első csapatunk vasárnap délután lejátszotta első hazai bajnoki mérkőzését. Dajka László játékosai egy izgalmas, végletekig kiélezett összecsapáson végül két gólos győzelmet arattak a Dunaharaszti MTK felett, amivel egyben a tabella élmezőnyébe kerültek.

A mérkőzés első felében nagy mezőnyharc folyt, helyzetek ugyan adódtak mindkét oldalon, de az első találatra a félidő végéig várni kellett. A 40.percben új szerzeményünk, Nádházi Ákos kapott egy remek kiugratást, fiatal támadónk pedig nem hibázott, így egy gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre (1:0).

A második játékrészben tovább folytatódott a csata, amíg ellenfelünk az egyenlítés kiharcolásáért küzdött, addig mi egy újabb találattal végképp le szerettük volna zárni az összecsapást. Az 59.percben egy véleményezhető szituációt követően Rebecsák Szilárd a kiállítás sorsára jutott, így emberelőnybe kerültünk. Próbáltuk megnyugtatni a játékot, azonban ellenfelünk még így sem mondott le a pontszerzésről és veszélyes lehetőségekkel riogatott. Szerencsére ezeket a rohamokat sikerült átvészelni, így továbbra is tartani tudtuk megszerzett előnyünket. A 90.percben pedig egy lehetőségünket kihasználva végleg sikerült lezárni a mérkőzést. Nádházi Ákos csapata és egyben saját maga második gólját szerezte, így végül 2:0 arányban diadalmaskodtunk az ősi rangadón.

A Pénzügyőr elleni idegenbeli pontszerzésnek és a DMTK elleni győzelemnek hála az előkelő negyedik pozícióból várhatjuk a folytatást. A harmadik fordulóban Hódmezővásárhelyre utazik csapatunk, ahol a középmezőnyben tanyázó HFC ellen kell tovább stabilizálni dobogó közeli pozíciónkat.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.14 (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Dunaharaszti MTK 2 : 0 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Kállai, Eördögh, Surányi - Domonyi (Lanczkor - 56'), Sárközi - Nádházi, Karacs (Takács - 75'), Hollauer (Budai - 90') - Zsolnai

Csere: Török, Takács, Dobó, Zsíros, Lanczkor, Budai, Csató

Gól: Nádházi Á (40'), Nádházi Á (90') ill. -

Sárga lap: Karacs (40'), Zsolnai (86') ill. Scheiber (44'), Dallos (70')

Piros lap: - ill. Rebecsák (59')

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.08.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 2.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Négy mérkőzéssel zárul az NBIII.Közép csoport 2.fordulója.

Vasárnap - 2016.08.14.
Békéscsaba 1912 Előre FC II
-
Méhkeréki SE
3 : 3
FC Dabas
-
Dunaharaszti MTK
2 : 0
Budafoki MTE
-
Ferencvárosi TC II
0 : 2
Paksi FC II
-
Szigetszentmiklósi TK
1 : 0
 
 
2016.08.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Video összefoglaló: FC Dabas II - Taksony SE
 

A szombaton délután megrendezésre került FC Dabas II - Taksony SE bajnoki mérkőzésről készült videórészleteket az alábbi linkekre kattintva tekinthetik meg.

A vendégek győztes találatát a 8.rész tartalmazza.

FC Dabas II - Taksony SE - 1.rész

FC Dabas II - Taksony SE - 2.rész

FC Dabas II - Taksony SE - 3.rész

FC Dabas II - Taksony SE - 4.rész

FC Dabas II - Taksony SE - 5.rész

FC Dabas II - Taksony SE - 6.rész

FC Dabas II - Taksony SE - 7.rész

FC Dabas II - Taksony SE - 8.rész

FC Dabas II - Taksony SE - 9.rész

FC Dabas II - Taksony SE - 10.rész

Forrás: Daru Andrea

 
 
2016.08.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Taksony SE (0 : 1) *
 

Egy pontrúgás döntött a rangadón

Kettes csapatunk a tavalyi bronzérmes Taksony SE-t fogadta első Megye I. osztályú fellépésén. A remek labdarúgó körülmények között lezajlott mérkőzést nagy sajnálatunkra végül a vendégek nyerték 1:0 arányban, így még várnunk kell az első idei gólunkra és pontjainkra.

Ellenfelünk kezdőcsapatában több rutinos, első- és másodosztályt is megjárt játékost találhattunk, elég, ha csak Bábik Tibor, Kovács Béla és Szabados Tamás nevét említjük, de folytathatnánk még a sort. Az első félidő gól nélküli döntetlennel ért véget, majd mikor már úgy festett, hogy pontosztozkodás várható, jött a hidegzuhany. A 82.percben Patkó György állt egy szabadrúgás mögé és a rutinos támadó a sorfal felett eltekerve a kapunkba juttatta a játékszert (0:1). A bekapott gólra reagálva Kucsák István harmadik cserelehetőségét is kihasználva pályára küldte Ubornyák Józsefet is. A hátralevő idő azonban már nem volt elegendő az egyenlítő találat kiharcolásához, így végül fejet kellett hajtanunk riválisunkkal szemben.

Kesergésre azonban nincs ok, a fejeket fel kell emelni és tovább dolgozni. A szezon még csak most vette kezdetét, számtalan lehetőség lesz még a javításra. Jövő hétvégén Biatorbágyra utazik csapatunk, ahol egy újabb kemény erőpróba vár játékosainkra.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.13 (szombat, 17:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Taksony SE 0 : 1 (0:0)

FC Dabas II: Török - Benedek (Ubornyák - 84'), Cemmel, Botlik, Danyis, Laczkó (Mráz - 75'), Farkas R (Budai - 75'), Gáspár, Kovacsik, Varga, Bukovszki

Csere: Magyari, Ubornyák, Budai, Mráz, Dankó, Láposi, Obreczán

Gól: - ill. Patkó Gy (82')

Sárga lap: Varga B (36'), Laczkó (43'), Botlik (52'), Cemmel (77') ill. Patály (22'), Szabados (23'), Kozári (50'), Szalay (92')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

Teljes képgaléria - Facebook (Fotó: Daru Andrea)

Fotó: Daru Andrea

 
 
2016.08.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 2.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Öt mérkőzés került megrendezésre az NBIII.Közép csoport szombati játéknapján.

Szombat - 2016.08.13.
Pécsi MFC
-
Hódmezővásárhelyi FC
1 : 0
Mórahalom VSE
-
Dunaújváros PASE
0 : 1
Szekszárdi UFC
-
Sport 36 Komlói Bányász
1 : 0
V-Gyulai TFC
-
Szentlőrinc SE
0 : 1
Dabas-Gyón FC
-
Pénzügyőr SE
1 : 2
 
 
2016.08.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Tovább bővült NBIII-as keretünk *
 

A 22 éves Eördögh Levente is csatlakozott első csapatunkhoz

Lázár Tamást a Pénzügyőr elleni mérkőzés 19.percében sérülés következtében le kellett cserélni. Belső védőnk úgy fest, több hétre kiesett, így Dajka László stábjának új játékos leigazolásán kellett törnie a fejét, hogy védelmünket meg tudjuk szilárdítani.

A választás Eördögh Leventére esett, aki az elmúlt időszakban a DMTK (NB III) és Soroksár (NB II) mezét is viselhette, majd egy kurta-furcsa cigándi kitérőt követően került Dabasra. Amennyiben az edzői stáb úgy dönt, újdonsült védőnket már akár a vasárnapi, Dunaharaszti MTK elleni bajnoki mérkőzésünkön is pályára lehet küldeni.

 
 
2016.08.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Dunaharaszti MTK *
 

A DMTK elleni ütközettel nyitjuk hazai mérkőzéseink sorozatát

NBIII-as első csapatunk 1:1-es döntetlennel kezdte a 2016/2017-es bajnoki szezont. Dajka László csapata a Pénzügyőr elleni idegenbeli mérkőzést követően végre hazai pályán is debütálhat.

Ellenfelünk az a Króner Péter irányította Dunaharaszti MTK lesz, akikkel az évek során már rengeteg nagy ütközetet vívott meg egyesületünk első csapata. A tavalyi szezonban az egymás elleni mérleg az alábbiak szerint alakult:

Dunaharaszti MTK - FC Dabas (2:1)
FC Dabas - Dunaharaszti MTK (2:1)

Mindkét fél a saját pályáján bizonyult jobbnak, reméljük ez most sem lesz másképp és a tavaszi mérkőzéshez hasonlóan most is diadalmaskodni tudunk hazai publikumunk előtt.

Amit még érdemes megemlítenünk a két csapattal kapcsolatban, hogy nyári átigazolási időszak során két játékos is a riválishoz távozott. Dabasi részről Bozsik Viktor öltözött kék-fehérbe, míg a DMTK volt csapatkapitánya, Dabasi Károly az FC Dabast választotta következő állomáshelyének.

Amennyiben az időjárás sem szól közbe, remélhetőleg egy kellemes és egyben izgalmas vasárnap délutáni kikapcsolódásra számíthatunk az FC Dabas - DMTK NBIII-as bajnoki mérkőzés jóvoltából.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Dunaharaszti MTK

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.14. (vasárnap, 17:30)
Helyszín: Dabas

 
 
2016.08.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas II - Taksony SE *
 

A Taksony SE ellen kezdi meg Megye I. osztályú szereplését kettes csapatunk

Végre valahára elérkezett a nap, amire már sokan régóta vártak. Kucsák István legénysége a honi labdarúgás legaljáról elindulva pár év kemény munkájának gyümölcseként elérte, hogy Pest megye legjobbjai csapatai között szerepelhessen. Megye II.osztályt nyert csapatunk végre megkezdheti szereplését egy osztállyal feljebb. Hatalmas kihívás előtt áll az FC Dabas II, ugyanis nagy múltú, tapasztalt, NBIII-as bajnokságokat is megjárt komoly klubok első csapataival kell felvennie a verseny játékosainknak, közel sem azonos financiális feltételek mellett.

Ami viszont honi viszonylatba kiemelkedő és mindenképp becsülendő, hogy a kettes csapat keretének magját továbbra is dabasi, valamint FC Dabas kötődésű fiatalemberek alkotják.

Első megye I. osztályú mérkőzésünkön egyből egy komoly ellenfelet sodort elénk a sors. A Taksony SE egy masszív, régóta Pest megye legjobbjai között szereplő rutinos csapat. A tavalyi szezont a Dabas-Gyón FC és a Vecsés mögött az igen előkelő harmadik helyen zárták, így rendkívül nehéz mérkőzésre számíthatunk, ez nem kérdés.

Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy egy bajnokságot nyert csapat általában a magasabb osztályban is megállja a helyét és a tabella első felének tagja lesz. Farkas Krisztián kiesése ugyan nagy érvágás, azonban az érkező új játékosokkal kiegészülve remélhetőleg ütőképes csapatot alkothatunk.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas II - Taksony SE

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.13. (szombat, 17:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2016.08.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Kakucs SE (7 : 6) *
 

Ledő László, az FC Dabas III csapatának vezetőedzője a Kakucs SE elleni felkészülési mérkőzésükkel kapcsolatban az alábbi információkat közölte:

" Csütörtökön az FC Dabas III Kakucs csapatát fogadta edzőmeccsen. Egyszerű, de sok mozgásos és sokpasszos játékot kértem.

Az első félidőben kapkodva, rossznál rosszabb döntések sorozatát hoztuk, aminek az volt a következménye, hogy 5:1 lett a félidő a Kakucs javára.

Szünetben rendeztük sorainkat és a második játékrészben fokozatosan őröltük fel az ellenfelünket. Szép támadásokat vezettünk, amiből szebbnél szebb gólokkal megfordítottuk a mérkőzést. Kisebb hibáktól eltekintve itt már a védekezés is a helyén volt.

A mérkőzés vége: FC Dabas III - Kakucs 7:6 (1:5)

A győzelem mellett meg szeretném említeni, hogy az utolsó pillanatban kisegített minket Prigyeni Dániel, az U15 csapat kapusa! Dani magabiztos volt és a második félidőben bravúrt is láthattunk tőle. Köszönöm a segítséget!

Hajrá Dabas!"

FC Dabas III - Kakucs SE 7:6 (1:5)
Gól: Fodor G (2), Pajor D, Kmetyó M, Farkas G, Bálint G, Tihany D

 
 
2016.08.12.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2016/2017. 2. forduló
 

Ezen a héten Varga Balázs a Szekszárdi UFC vezetőedzője mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban

2016.08.13. (szombat) 17:30 óra
Pécsi MFC - Hódmezővásárhelyi FC
A pécsi csapat véleményem szerint nagyon jól igazolt a nyáron. Tengelyben erősítették meg a csapatot tapasztalt játékosokkal, ami ebben az osztályban sokat fog jelenteni, valamint nagyon komoly sebesség van elöl a támadósorukban. A vásárhelyiek is erősödtek, de szerintem a PMFC hazai pályán nem fog hibázni. Tippem: 3-1

2016.08.13. (szombat) 17:30 óra
Mórahalom VSE - Dunaújváros
Az átalakult Dunaújvárost a múlt heti idénynyitó mérkőzésen láttam és voltak olyan időszakok, ami alapján jó benyomást tettek rám. Az újonc idegenben kapott ki az első fordulóban, most viszont hazai pályán szerintem pontot fog szerezni. Tippem: 1-1

2016.08.13. (szombat) 17:30 óra 
Szekszárdi UFC - Sport 36 Komlói Bányász
Számomra különleges lesz ez a mérkőzés, hiszen két szép évet töltöttem el Komlón, valamint NB III-ban már édesapám segítette a munkámat, most pedig ő vezeti a csapatot ellenünk. Csapatom a felkészülés alatt és a múlt héten is jól teljesített, hazai környezetben pedig be fogjuk gyűjteni mindhárom bajnoki pontot. A komlói játékosoknak, edzőknek és vezetőknek külön is sok sikert kívánok a bajnokságban! Tippem: 2-0

2016.08.13. (szombat) 17:30 óra
Várfürdő-Gyulai Termál FC - Szentlőrinc SE
A Gyula az első játéknapon nagyon jól kezdett, főleg az első félidőben futballozott jobban Komlón. A lőrinciek számomra váratlan vereséget szenvedtek hazai pályán, így nekik többet kell kockáztatniuk a következő mérkőzésen, ami miatt hátul nyíltabb lehet a játékuk. Úgy érzem a két csapat döntetlenre fog végezni. Tippem: 1-1

2016.08.13. (szombat) 17:30 óra
Dabas-Gyón FC - Pénzügyőr SE
Vatai Attila kiváló csapatot épített Pénzügyőrben, ellenük sosem lehet biztosra menni. Az újonc dabasiak győzelemmel nyitottak és a hírek alapján komolyan kell velük számolni, hiszen több meghatározó futballistájuk is van. Jó mérkőzésen itt is pontosztozkodást érzek. Tippem: 1-1

2016.08.14. (vasárnap) 11:00 óra
Békéscsaba 1912 Előre II. - Méhkeréki SE
A nyáron több változás is történt a Békéscsaba fiatal gárdájánál, de hazai pályán szerintem legyőzik a váratlanul, parádésan rajtoló újoncot. Tippem: 2-0

2016.08.14. (vasárnap) 17:30 óra
FC Dabas - Dunaharaszti MTK
Két masszív, nagyon tapasztalt NB III-as alakulat találkozik egymással. Mindkét csapatnak meg vannak a saját erősségei és biztos vagyok benne, hogy mindkét szakvezető fel is készül a másikból, ezért meg fognak osztozni a pontokon. Tippem: 1-1

2016.08.14. (vasárnap) 17:30 óra
Budafoki MTE - Ferencvárosi TC II.
Más-más célokat fogalmazták meg a két csapatnál a bajnoki szezon előtt. Úgy érzem mindkét csapat alakulni, fejlődni fog még a szezon során, hiszen még az elején járunk. A Fradi ellenünk nagyon bátran, lendületesen futballozott, igaz 70 percen keresztül emberelőnyben játszhattak, ami nagyon nagy előny ebben az osztályban. Izgalmas, gól gazdag mérkőzést várok döntetlennel. Tippem: 2-2

2016.08.14. (vasárnap) 17:30 óra 
Paksi FC II. - Szigetszentmiklós
A paksiakat meglepte az újonc az első fordulóban, ezért hazai pályán javítaniuk kell az SZTK ellen. Az SZTK-hoz sok új játékos érkezett, ezért biztos vagyok benne, hogy kell még idő nekik is a csapatépítésre. Tippem: 2-1

Teljes cikk
 
2016.08.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas III - Kakucs SE (7 : 6) *
 

Győzelemmel zárta a Kakucs elleni felkészülési mérkőzését az FC Dabas III

Hármas csapatunk egy nem mindennapi mérkőzést játszott csütörtök este a Kakucs FC ellen hazai pályán. A tizenhárom találatot hozó mérkőzésen ráadásul két teljesen ellentétes félidőt láthattak a kilátogató szimpatizánsok.

Csapatunk egy katasztrófális első félidőt produkálva 5:1-es hátrányba került az első játékrész végére. Szerencsére a szünetben Ledő Lászlónak sikerült rendet tenni a fejekben, rendezték a fiúk a sorokat, aminek meg is lett az eredménye. Szépen lassan elkezdett játékunk és a helyzetkihasználásunk feljavulni, végre jó döntéseket hoztunk és a hibák is minimalizálva lettek. Ennek köszönhetően elkezdtünk visszatérni a mérkőzésbe. Jöttek sorban gólok és az akaratnak végül meg is lett a jutalma, 7:6 arányban sikerült megfordítani és megnyerni a mérkőzést.

Le a kalappal a fiúk előtt, hogy nem adták fel és ilyen második játékrészt tudtak produkálni az első félidei "pofon" után.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.08.11. (Csütörtök, 19:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Kakucs SE 7 :6 (1:5)
Gól: Fodor G (2), Pajor D, Kmetyó M, Farkas G, Bálint G, Tihany D

 
 
2016.08.11.
www.fcdabas.hu
UP
Játékos TOBORZÓ - U15 (2002-2003) *
 

Az FC Dabas SE nyílt napot/toborzót hirdet az U15-ös (2002-2003) korosztályokban a kistérség/ország tehetségei számára.

Bárki jelentkezhet, aki profi futball életpálya felépítését tervezi. A klub folytatni kívánja azt a szellemiséget ami belátható időn belül a régió/ország meghatározó utánpótlás központjává teszi. Fejlődését mutatja az új sportközpont (Dabas-Sári), új műfüves pálya (OBO Aréna mellett), az FC Barcelona és az FTC kapcsolat is. Ezt folytatva a következő szezontól az U15-ös csapat irányítását Laczkó János UEFA A licenszes edző vezeti. A játékosok fejlődését erőnléti, kapusedző és egyéni képző szakemberek segítik. 

Nyílt napok augusztus hónapban: kedden és csütörtökön 16.30-18.00

Helyszín: OBO Aréna melletti műfű (A klub vállalja az utaztatást a környékbeli településekről! Pl.: Inárcs, Táborfalva, Örkény, Hernád, Újlengyel, Nyáregyháza, stb.)

Sportfelszerelést hozni kell!

A kiválasztott gyerekeknek a klub szállást, iskolát biztosít.

Érdeklődni:
- Laczkó János +36 (30) 243 6415
- Schilingerné Budai Zsuzsanna +36 (20) 429 8481
- Kucsák István +36 (30) 436 4483

 
 
2016.08.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Játékosmozgás az FC Dabas II keretében *
 

Az NBIII-as első csapatot követően hétvégén már az FC Dabas II is megkezdi bajnoki szereplését.

A keret némileg átalakult, azonban a bajnokságot nyert társulat magja továbbra is egyben maradt. Kucsák István dolgát nem könnyíti meg, hogy Farkas Krisztián és Volenszki Zoltán sérülés következtében hosszabb időre kiesett, azonban másik oldalról új igazolásaink remélhetőleg valódi erősítést jelentenek majd a Megye I. osztályban is.

Távozók listája (2016.ősz)

#
Név
Hova távozott
1.
Bálint Zoltán
Újhartyán VSE
2.
Fábri Ádám
Ausztriába távozott
3.
Feczesin István
Befejezte aktív játékos pályafutását
4.
Gugyerás Péter
Befejezte aktív játékos pályafutását
5.
Krigel Péter
Befejezte aktív játékos pályafutását
6.
Pék Richárd
Kiskunfélegyházi HTK

 

Érkezők listája (2016.ősz)

#
Név
Honnan érkezett
1.
Benedek Marcell
Airnergy HFC
2.
Kardos Sándor
FC Dabas U19
3.
Kovacsik Tibor
Taksony
4.
Kovács Richárd
FC Dabas U19
5.
Laczkó János
Újszentiván SE
6.
Obreczán Dániel
Budaörs
7.
Ujvári Dávid
FC Dabas U19
 
 
2016.08.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas II játékoskeret - 2016/2017.Ősz
 

Az alábbi táblázat az FC Dabas II posztok szerinti játékoskeretét tartalmazza.

Kucsák István vezetőedző előreláthatólag ezzel játékoskerettel vág neki a Pest megye I.osztály 2016/2017-es bajnoki évadjának:

1.
Ledő László
1974.09.24.
kapus
2.
Magyari Sándor
1989.01.15.
kapus
3.
Nagy Dominik
1995.02.02.
kapus
4.
Volenszki Gábor
1997.05.11.
kapus
5.
Benedek Marcell
1997.05.09.
védő
6.
Botlik Gábor
1991.03.05.
védő
7.
Cemmel Péter
1989.04.04.
védő
8.
Danyis Attila
1977.01.26.
védő
9.
Farkas Roland
1981.06.06.
védő
10.
Janicsák András
1993.09.16.
védő
11.
Kardos Sándor
1997.10.05.
védő
12.
Laczkó János
1985.08.09.
védő
13.
Láposi József
1986.08.29.
védő
14.
Bukovszki Balázs
1990.03.03.
középpályás
15.
Fodor Gergő
1993.01.05.
középpályás
16.
Kovács Richárd
1998.03.19.
középpályás
17.
Mráz István
1993.07.11.
középpályás
18.
Ujvári Dávid
1997.08.30.
középpályás
19.
Volenszki Zoltán
1982.06.12.
középpályás
20.
Zelovics Attila
1998.05.26.
középpályás
21.
Farkas Krisztián
1979.04.15.
támadó
22.
Kovacsik Tibor
1988.07.22.
támadó
23.
Obreczán Dániel
1997.07.17.
támadó
24.
Ubornyák József
1997.03.25.
támadó
25.
Varga Balázs
1989.03.12.
támadó
       
edző:
Kucsák István
 
 
2016.08.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Pénzügyőr SE - FC Dabas (1 : 1) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a Pénzügyőr SE elleni bajnoki rajtot követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Egy szervezett, fegyelmezett csapat ellen játszottunk. Nem kezdtük rossz a mérkőzést, viszont Lázár Tamás súlyosnak mondható sérülése jelentősen felborította a szerkezetünket és kissé a játékunkat is. A nagyobb helyzeteket mi alakítottuk ki, de a mérkőzés összképe alapján a döntetlen igazságosnak mondható.

Egyelőre a kispadunk is elég vékonyka, remélhetőleg hamarosan végre bevethetők lesznek új igazolásaink. Nem tudunk mást tenni, előre kell tekintenünk és készülni a következő, Dunaharaszti MTK elleni hazai megmérettetésre."

Pénzügyőr SE - FC Dabas 1 : 1 (0:1)
Gól: Feil M (78') ill. Kállai N (33')

 
 
2016.08.09.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U14 *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U14-es korosztályának vezetőedzője a Lajosmizse elleni felkészülési mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Lejátszottuk első edzőmérkőzésünket a nyáron. Az ellenfelünk a Lajosmizse U16-os csapata volt, akik két évvel idősebbek, mint mi, de sikerült felvennünk velük a versenyt és nyerni is tudtunk!

A mérkőzés előtt azt kértem a fiúktól, hogy próbáljunk kevés érintővel, sok passzal játszani. Ez nagyon jól sikerült, szép labdakihozatalok, támadásvezetések voltak. Egyedül a befejezéseknél lehet hiányérzetem, hiszen nagyon sok helyzetünk volt, amiből gólokat kellett volna szerezni. Igaz az ellenfélnek két jóval nagyobb védő párosa volt, mint a mi játékosaink és néha félve mentünk a labda felé.

Végig főlénybe játszottunk, megérdemelten nyertünk, még ha nem is sikerült akár 4-5 gólos győzelmet aratnunk.

Hajrá Dabas! "

Lajosmizse U16 - FC Dabas U14 (1 : 2)

 
 
2016.08.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas U13 *
 

Kovacsik Tibor, az FC Dabas U13-as csapatának vezetőedzője a Ferencvárosi TC elleni felkészülési mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" U13-as csapatom első felkészülési meccsét a Ferencvárossal vívta hazai pályán. Azt tudtuk, hogy az FTC egy nagyon erős ellenfél lesz számunkra, de két hete vagyok a srácokkal és szerettem volna látni, mit tudnak éles helyzetben, illetve nagyjából megismerni játékosaimat.

A mérkőzés elérte a célját, igaz kikaptunk 7:2 arányban, de azért láttam biztató jeleket és a pozitív dolgokra koncentráltam. Dolgos egy év vár ránk ahhoz, hogy a Bozsik tornákon jó eredményeket tudjunk elérni!

Hajrá Dabas! "

 
 
2016.08.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Sportorvosi vizsgálat - Időpontok *
 

" Versenyezni kizárólag érvényes sportorvosi engedéllyel lehet. A sportorvoslás törvényi kereteit a sportról szóló 2004. évi I. törvény, valamint az ezalapján készült 215/2004. (VII.13.) kormányrendelet rögzíti.

A sportorvosi alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése. A vizsgálatokat az Országos Sportegészségügyi Intézet Sportegészségügyi szakrendelése, valamint az Országos Sportegészségügyi Hálózat sportorvosai végzik az ország kijelölt pontjain.

Az anamnézis felvétele a sportorvosi vizsgálat egyik legfontosabb része. A kérdőív gondos - 18 év alatt szülői segítséggel történő - kitöltése lehetővé teszi az egészségügyi problémák jelentős részének kiszűrését.

A vizsgálatokat 18 éven aluli versenyzőknél félévente, 18 éven felüliek esetében évente elvégezni szükséges."

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

- vizsgálat helyszíne: Dabas-Sári focipálya
- anamnézis lap (kérdőív): kitöltése kötelező (lesz kinyomtatva a pályán)
- aki az alább említett napokon nem tud megjelenni, egyénileg kell elintéznie!

2016.08.08. Hétfő 17:00 Dabas-Sári focipálya
2016.08.15. Hétfő 17:00 Dabas-Sári focipálya


 
 
2016.08.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 1.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Öt mérkőzéssel zárul az első forduló.

Vasárnap - 2016.08.07.
Szentlőrinc SE
-
Dabas-Gyón FC
2 : 3
Méhkeréki SE
-
Paksi FC II
3 : 0
Ferencvárosi TC II
-
Szekszárdi UFC
2 : 0
Hódmezővásárhelyi FC
-
Békéscsaba 1912 Előre FC II
1 : 0
Dunaharaszti MTK
  Pécsi MFC
0 : 1
 
 
2016.08.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas II - Újhartyán ISE (2 : 0)
 

Győzelemmel zárta kettes csapatunk a felkészülést

Célegyenesbe érkezett az FC Dabas II is, egy hét múlva az NBIII-as csapathoz hasonlóan megkezdi szereplését a 2016/2017-es szezonban. Kucsák István legénysége az Újhartyánt fogadta szombat délelőtt a bajnoki főpróbán.

Sok helyzetet sikerült kialakítanunk, melyek közül Kiss Viktor egyet értékesített is, így egy gólos előnnyel fordultunk. A második játékrészben Cemmel Péter is feliratkozott a góllövői névsorra, így végül magabiztos két gólos győzelemmel abszolváltuk utolsó felkészülési mérkőzésünket.

Jövő hétvégén hazai pályán kezdjük a szezont. Első ellenfelünk az a Taksony SE lesz, aki a bajnok Dabas-Gyón FC és a Vecsés mögött az előkelő harmadik helyet tudta megszerezni a végelszámolásnál.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.08.06. (Szombat, 10:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Újhartyán ISE 2 : 0 (1:0)
Gól: Kiss V, Cemmel P

 
 
2016.08.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Videó összefoglaló: Pénzügyőr SE - FC Dabas
 

NBIII-as első csapatunk szombati bajnoki mérkőzéséről egy rövidebb (4:08) és egy hosszabb (36:11) videó összefoglalót is megtekinthetnek.
Forrás: www.penzugyordrukker.hu (Szécsi József)

Pénzügyőr SE - FC Dabas 1-1 (0-1)

Időpont: 2016.08.06. (szombat, 17:30)
Helyszín: Budapest, Pasaréti út
Vezette: Görög M

Gól: Feil M (78') ill. Kállai N (33')

33. perc: Bal oldali bedobás után Zsolnairól lecsorgó labdát Kállai 12 méterről lőtte a kapuba, a labda megpattant egy hazai játékoson 0-1 (a videón 1:50-től)

78. perc: Sztrunga pazar labdával ugratta ki Feil Mátét aki 14 méterről jobb lábbal lőtt a kapu bal oldalába. 1-1 (a videón 3:34-től)

Rövid videó összefoglaló (4:08)

Hosszabb videó összefoglaló (36:11)

 
 
2016.08.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Pénzügyőr SE - FC Dabas (1 : 1)
 

Döntetlennek kezdtük a szezont

Idei első NBIII-as bajnoki mérkőzésünket a Pénzügyőr SE otthonába játszottuk. A Pasaréti úton, remek időjárási körülmények között lezajlott összecsapáson végül igazságosnak mondható 1:1-es döntetlen született.

Kissé szerencsétlenül kezdődött az összecsapás, mivel már igen korán, a 19. percben ki kellett használnunk első cserelehetőségünket. Lázár Tamás helyére új igazolásunk, Dobó Róbert állt be. Az első fél óra végeztével azonban megszületett idei első bajnoki gólunk. A 33. percben egy bal oldali bedobást követően Zsolnai Róbert visszafejelt labdájára Kállai Norbert érkezett és nagyjából 12 méterről a játékszert a kapuba juttatta. Labdája ugyan megpattant egy hazai játékoson, ez azonban mit sem von le érdemeiből (0:1). A félidő végéig több találatot már nem láthattak a mérkőzésre kilátogató szimpatizánsok, így minimális előnnyel térhettünk pihenőre.

A második játékrészt sajnos nem sikerült kihúznunk kapott gól nélkül, ellenfelünknek az utolsó negyed órában sikerült egalizálnia. A 78.percben Feil Máté lépett ki védőink közül, Scheilinger György mellett elrúgva a játékszert kiegyenlítette a mérkőzés állását. A fennmaradó játékidőben több gól már nem született, így 1:1-es idegenbeli döntetlennel indítottuk a 2016/2017-es bajnoki szezont.

Jövő hétvégén végre hazai pályán is debütálhat csapatunk. Szezonbeli második ellenfelünk az ősi rivális Dunaharaszti MTK lesz.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.06 (szombat, 17:30)
Helyszín: Budapest, Pasaréti út

Pénzügyőr SE - FC Dabas 1 : 1 (0:1)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Kállai, Lázár (Dobó - 19' (Takács - 51')), Surányi - Somonyi, Lanczkor, Nádházi (Gáspár - 67'), Karacs, Hollauer - Zsolnai

Csere: Török, Takács, Dobó, Gáspár, Zsíros

Gól: Feil M (78') ill. Kállai N (33')

Sárga lap: Mészáros (44'), Feil (49'), Laurinyecz (69'), Szabó (92') ill. Surányi (27'), Karacs (39'), Lanczkor (44'), Gáspár (79'), Domonyi (80')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

Fotó: www.penzugyordrukker.hu

 
 
2016.08.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 1.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Három mérkőzés kerül megrendezésre az NBIII. Közép csoport szombati játéknapján.

Szombat - 2016.08.06.
Pénzügyőr SE
-
FC Dabas
1 : 1
Sport 36 Komlői Bányász SK
-
V-Gyulai TFC
0 : 2
Szigetszentmiklósi TK
-
Mórahalom VSE
2 : 0
 
 
2016.08.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 1.Forduló - Pénteki mérkőzés
 

Az újonc Dunaújváros PASE a Budafoki MTE-t fogadja a bajnoki nyitányon.

Péntek - 2016.08.05.
Dunaújváros PASE
-
Budafoki MTE
1 : 2
 
 
2016.08.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Pénzügyőr SE - FC Dabas *
 

A Pénzügyőr SE otthonában kezdjük a bajnoki szezont

NBIII-as első csapatunk veretlenül abszolválta felkészülési mérkőzéseinek sorozatát. A múlt hétvégi vecsési főpróbán magabiztos játékkal 4:1-es győzelmet arattunk, így megfelelő önbizalommal várhatjuk a Pénzügyőr elleni bajnoki rajtot.

Első ellenfelünk két pozícióval és öt ponttal mögöttünk lemaradva az ötödik helyen zárta a 2015/2016-os bajnoki évadot. Ami a két csapat közös múltját illeti, a Dabason megrendezett őszi mérkőzésen két góllal jobbnak bizonyultunk riválisunknál, tavasszal viszont gól nélküli döntetlen született.

Noha sérülések és átigazolási bonyodalmak is nehezítik dolgunkat, reméljük így is minimum ponttal, de inkább pontokkal térhetünk haza szombat este.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Pénzügyőr SE - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.08.06. (szombat, 17:30)
Helyszín: Budapest

 
 
2016.08.05.
igazgatosagok.mlsz.hu
FELNŐTT
Változások a III. osztály csoportbeosztásaiban
 

Visszalépő és újonnan nevező csapat miatt módosult a Pest megyei labdarúgó-bajnokság III. osztályának csoportbeosztása.

A héten vált véglegessé, hogy a Pilisszentlászló mégsem tudja vállalni a "megye-hármas" indulást, ellenben a Monorierdő csapata beadta a nevezését. A csapatlétszám így nem változott, továbbra is 98 együttes vág neki a szezonnak Pest megye legalsóbb osztályában.

A területi elvű beosztás miatt a változások a Monorierdőn kívül - akik a Délkeleti csoportba kerültek besorolásba - két másik sportszervezetet érintenek: a Herceghalom az Északnyugati csoportban, míg az FC Dabas III. csapata a Délnyugati csoportban indulhat.

Az alábbi linkeken keresztül tekinthetik meg a bajnokságok új beosztását táblázatos, illetve térképen szemléltetett formában:

- A 2016/2017-es szezon Pest megyei III. osztályának csoportonkénti mezőnye ábécésorrendben;
- A 2016/2017-es szezon Pest megyei III. osztályának mezőnye csoportonkénti bontásban térképre tűzve;

Teljes cikk
 
2016.08.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Törökbálinti FC II (3 : 7) *
 

Ledő László, az FC Dabas III csapatának vezetőedzője a Törökbálint II elleni felkészülési mérkőzésükkel kapcsolatban az alábbi információkat közölte:

" Tegnap a BLSZ lII-as Törökbálint csapatával játszott a FC Dabas III csapata edzőmeccset. A felkészülés közepén járunk, kedden és szerdán húzós edzés volt mögöttünk, így ezt az összecsapást kíváncsian vártam.

Az első félidőben tompán és pontatlanul játszottunk, azonban még így is nekünk akadtak helyzeteink, de sajnos vagy az ellenfél kapusa vagy mi ügyetlenkedtük el. Sajnos kaptunk egy buta gólt. Mentünk, de lehetett látni, hogy ez ma nem a mi napunk lesz. A félidő 3:2 oda, azonban azt megemlítem, hogy nekünk körülbelül kilenc helyzetünk volt, míg az ellenfélnek három.

A második félidőben rossznál rosszabb döntéseket es nagyobbnál nagyobb hibákat csináltunk. Sajnos ennek nagyarányú vereség lett a vége, 7:3 a Törökbálintnak.

Megyünk tovább, mert ahogy már említettem még csak a felkészülés közepén tartunk és van még mit javítani.

Hajrá Dabas!"

FC Dabas III - Törökbálinti FC II 3:7 (2:3)
Gól: Tihany D (2), Bálint G

 
 
2016.08.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT/UP
Kapusedzés időpontok *
 

Az FC Dabas hálóőreinek felkészítéséért ebben a szezonban Monok Viktor és Ledő László felel. A kapusedzések időpontjai az alábbiak szerint alakultak:

FC Dabas U9 / U11
Időpont: Hétfő 17.30-18.30
Helyszín: Sári pálya
Edző: Monok Viktor

FC Dabas U13
Időpont: Hétfő 18.30-19.30
Helyszín: Sári pálya
Edző: Monok Viktor

FC Dabas U14 / U15
Időpont: Kedd és Csütörtök 17.30-18.30
Helyszín: Sári pálya
Edző: Monok Viktor

FC Dabas U16 / U17 / U19
Időpont: Kedd 18.00
Helyszín: Ékü pálya
Edző: Ledő László

FC Dabas Felnőtt
Időpont: Kedd és Csütörtök 18.30-20.00
Helyszín: Sári pálya
Edző: Monok Viktor

Elérhetőség:
Monok Viktor
Tel.: 06-70-930-7021
e-mail: viktorik01@gmail.hu

 
 
2016.08.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas III - Törökbálinti FC II (3 : 7) *
 

Gólzáporos mérkőzés a Törökbálint II ellen

Hármas csapatunk az immáron szokásosnak mondható csütörtök késő délutáni időpontban játszotta le soron következő felkészülési mérkőzését. Ledő László társulata a BLSZ III. osztályban szereplő Törökbálint II-t fogadta.

Csapatunk rengeteg helyzetet alakított ki a mérkőzésen, azonban ezen a napon nem úgy sültek el a dolgok, ahogyan azt várhattuk. Az első félidőt a vendégek nyerték 3:2 arányban, majd a folytatásban védekezési hibáinkat kihasználva további gólokkal tették biztossá győzelmüket. Dabasi részről Tihany Dániel kétszer, míg Bálint Gábor egyszer volt eredményes.

Folytatás jövő csütörtökön a Kakucs ellen.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.08.04. (Csütörtök, 19:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Törökbálinti FC II 3:7 (2:3)
Gól: Tihany D (2), Bálint G

 
 
2016.08.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Játékosmozgás az NBIII-as keretben *
 

Az átigazolási időszak lezárult, az FC Dabas NBIII-as felnőtt csapatának játékoskerete szinte véglegesnek tekinthető.

Ami a nyári játékosmozgást illeti, tavalyhoz hasonlóan most is nyolc játékos távozott, hét labdarúgó pedig frissen érkezett, így Dajka László kicsivel több, mint húsz fővel gazdálkodhat az őszi szezonra.

Távozók listája (2016.ősz)

#
Név
Hova távozott
1.
Bárányos Zsolt
?
2.
Bozsik Viktor
Dunaharaszti MTK
3.
Csák Zoltán
Dorogi FC
4.
Dévai Csaba
Csepel FC
5.
Dr. Szélpál Tamás
Pilisszentiván SE
6.
Geiger Norbert
Szeged 2011
7.
Kállai István
?
8.
Molnár Zoltán
Vecsési FC

 

Érkezők listája (2016.ősz)

#
Név
Honnan érkezett
1.
Csató Ádám
Érdi VSE
2.
Dabasi Károly
Dunaharaszti MTK
3.
Dobó Róbert
Felsőtárkány SC
4.
Huller Ádám
MTK
5.
Kiss Viktor
Spanyolországból
6.
Nádházi Ákos
Monor SE
7.
Sárközi Norbert
Romániából
 
 
2016.08.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII-as játékoskeret - 2016/2017.Ősz
 

Az alábbi táblázat az FC Dabas NBIII-as első csapatának posztok szerinti játékoskeretét tartalmazza.

Dajka László vezetőedző előreláthatólag ezzel a 21 játékossal vág neki az előttünk álló 2016/2017-es NBIII-as bajnoki évadnak:

1.
Scheilinger György
1993.03.29.
kapus
2.
Török Krisztián
1993.01.25.
kapus
3.
Csató Ádám
1993.10.02.
védő
4.
Sárközi Norbert
1986.08.24.
védő
5.
Kállai Norbert
1984.03.06.
védő
6.
Komoróczi Kristóf
1993.10.27.
védő
7.
Lázár Tamás
1995.06.02.
védő
8.
Surányi Zoltán
1994.03.24.
védő
9.
Tóth Márton
1987.01.09.
védő
10.
Zsíros Ádám
1995.02.28.
védő
11.
Dabasi Károly
1986.10.08.
középpályás
12.
Domonyi Roland
1991.09.30.
középpályás
13.
Gáspár Tibor
1994.09.03.
középpályás
14.
Hollauer Balázs
1990.12.08.
középpályás
15.
Huller Ádám
1994.06.22.
középpályás
16.
Kiss Viktor
1997.12.22.
középpályás
17.
Dobó Róbert
1973.11.04.
támadó
18.
Körmöczy Szebasztián
1988.06.21.
támadó
19.
Nádházi Ákos
1995.11.29.
támadó
20.
Takács Kornél
1988.05.06.
támadó
21.
Zsolnai Róbert
1982.04.11.
támadó
       
edző:
Dajka László
 
 
2016.08.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Zsolnai Róbert: "Egy jó rajt nagy lökést adhatna mindenkinek!" *
 

A hétvégi bajnoki rajtot megelőzően NBIII-as első csapatunk rutinos támadójával, Zsolnai Róberttel készítettünk egy rövid interjút. Szó esett a nyári felkészülésről, az új igazolásokról és természetesen az előttünk álló bajnoki szezon célkitűzéseiről is:

- Hogyan sikerült a nyári alapozás, minden betervezett munkát el tudtatok végezni, vagy adódtak nehézségek a felkészülés során?

Véleményem szerint minden előírt munkát el tudtunk végezni, igaz egy edzőmérkőzésünk elmaradt. Mindenki becsülettel végigdolgozta a felkészülést. Sajnos van pár sérültünk, de remélem ők is előbb-utóbb hadra foghatók lesznek.

- Véleményed szerint az előző szezonhoz képest sikerült erősíteni a játékoskereten?

Úgy vélem nem gyengült a csapat, az igazolások jól sikerültek, igaz a vezetőség még egy-két posztra akart minőségi játékost igazolni, de sajnos nagyon nehéz, mert a körülöttünk levő csapatok "elkapkodták" a valóban hasznunkra válható játékosokat.

- A Szigetszentmiklós, a Pécs és a Dunaújváros érkezésével igen erősnek tűnik az NBIII. Közép csoportja, milyen szerepléssel lennél elégedett az ősz során?

Nagyon nehéz lesz hasonló eredményt elérnünk az előttünk álló szezonban és ez nem csak a SZTK, Dunaújváros, Pécs érkezése miatt van, hanem ahogy már említettem, a többi csapat is jelentősen erősített. Ettől függetlenül nagyon bizakodó vagyok, hogy jól fogunk szerepelni. Azért egy harmadik helyet most is elfogadnék. Az pedig, hogy komolyabb játékerőt képviselő, nagyobb múltú csapatok érkeztek engem csak feldob, remélem jobb mérkőzéseket fogunk tudni játszani ellenük.

- Hétvégén rajtol a bajnoki szezon, mit vársz a Pénzügyőr elleni szombati összecsapástól?

A Pénzügyőr egy évek óta együtt tartott, összeszokott, jó csapat. Igen masszív gárdának tartom őket, de mindenféleképpen pontot-pontokat várok a csapattól. Egy jó rajt nagy lökést adhatna mindenkinek!

- Személy szerint neked mik a céljaid az előttünk álló bajnoki évadtól?

Jó volna, ha esetleg a tavalyi 15 gólomtól többet tudnék rúgni, de nem leszek elégedetlen, ha kevesebbet szerzek, de a csapat jól szerepelne. Örülök neki, hogy a tavalyi sérülésemmel kezd minden jól alakulni, remélem ez így is marad a szezon során.

 
 
2016.08.03.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport, 2016/2017. 1. forduló
 

Ezen a héten Vágner Attila a Szekszárdi UFC friss igazolása (korábban a Komlói Bányász játékosa) mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban

2016.08.05. (péntek) 19:00 óra
Dunaújváros - Budafoki MTE
Igazi rangadó! Az előző idényben még NB II-ben harcoló Dunaújváros fogadja az NB III-as bajnokság egyik favoritját. Az Újbudának eddig is erős játékos kerete volt, ami tovább erősödött. Tippem: 1-2

2016.08.06. (szombat) 17:30 óra
Pénzügyőr SE - FC Dabas
Az előző évben mindkét együttes az élmezőnyhöz tartozott a Közép csoportban, véleményem szerint ez idén sem lesz másképp. Vatai Attila remek munkát végzett a tavaly feljutó Pénzügyőrnél, minden csapatot képesek megszorongatni. Tippem: 1-1

2016.08.06. (szombat) 17:30 óra
Sport 36 Komlói Bányász - Várfürdő-Gyulai Termál FC
Komlón a sok távozó miatt szinte teljesen új csapatot kellett építeni, ami Baranya megyében nem egyszerű feladat mivel 3 együttes is tagja a Közép csoportnak. Varga László személyében egy rutinos, jó edzőt sikerült találni erre a feladatra, bízom benne, hogy nem lesznek gondjaik idén sem. Tippem: 1-0

2016.08.06. (szombat) 17:30 óra 
Szigetszentmiklós - Mórahalom VSE
Mindkét együttes újonc ebben a bajnokságban. A Szigetszentmiklós évekig stabil tagja volt a másodosztálynak, ha újra magasabb osztályban szeretnének játszani, nem okozhat gondot a Mórahalom legyőzése hazai pályán. Tippem: 3-1

2016.08.07. (vasárnap) 17:30 óra
Szentlőrinc SE - Dabas-Gyón FC
Szentlőrincen is alaposan átrendeződött a játékos állomány azonban a húzó játékosaikat sikerült együtt tartani. A Dabas-Gyón utcahosszal nyerte a Pest megyei bajnokságot, biztos nem véletlenül. Tippem: 2-1

2016.08.07. (vasárnap) 17:30 óra 
Ferencvárosi TC II. - Szekszárdi UFC
A második csapatok erejét nagyban befolyásolják az első csapat keretéből visszajátszó játékosok. Szekszárdon is új csapat épült egy fiatal, sikerre éhes vezetőedzővel. A körülmények adottak voltak egy remek felkészüléshez, úgy gondolom Varga Balázzsal és segítőivel mi lehetünk az NB III Közép csoportjának meglepetés csapata. Tippem: 0-2

2016.08.07. (vasárnap) 17:30 óra 
Méhkeréki SE - Paksi FC II.
A méhkeréki túra az összes klub számára megterhelő lehet a távolság miatt. A több órás utazás után biztos nem lesz egyszerű dolga a Paks második csapatának. Tippem: 2-2

2016.08.07. (vasárnap) 17:30 óra
Hódmezővásárhelyi FC - Békéscsaba 1912 Előre II.
A Hódmezővásárhely az utolsó pillanatban tudta csak bebiztosítani a helyét az NB III-ban. A Békéscsaba második csapata sem tudott túl meggyőző teljesítményt nyújtani, ráadásul az első csapatuk kiesett az első osztályból. Tippem: 1-0

2016.08.07. (vasárnap) 17:30 óra
Dunaharaszti MTK - Pécsi MFC
A Dunaharaszti őszi kiváló produkciója után feljutásról szőtt álmokkal vághatott neki a tavaszi folytatásnak. A PMFC-től mindenki jó teljesítményt vár, hiszen két éve még stabil tagja volt az első osztálynak, most viszont a harmad osztályban kell bizonyítaniuk. Azonban a Dunaharaszti elleni mérkőzés biztos nem lesz sétagalopp számukra. Tippem 2-2

Teljes cikk
 
2016.08.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Ellenfélnézőben: Pénzügyőr SE
 

NBIII-as felnőtt csapatunk első ellenfele a Pénzügyőr SE lesz a 2016/2017-es bajnoki szezonban. Az alábbi összeállításunkban a fővárosi zöld-fehérek felkészülését vettük kicsit górcső alá:

Felkészülési mérkőzés: BKV Előre (NB III.) - Pénzügyőr SE 1-3
(Videó összefoglaló - 42perc):

Pénzügyőr SE: Hajdu (Tajti) - Luczek, (Horváth) Szabó, Nagy Bendegúz, Bíró - Karvalics, Sztrunga (Rabatin Szabi) -   Pápai (Kiss), Mészáros (Hetesi) Rabatin Norbi (Feil M.) Turi (Varga-Sebestyén)

Góllövőink: Luczek Dávid (11-esből), Feil Máté 2 (mindkettőt szabadrúgásból). 

Felkészülési mérkőzések eredményei:

2016.07.14. (csütörtök) 18:00 óra, Pasarét
Pénzügyőr SE - Ceglédi VSE (NB II)   /ELMARADT/

2016.07.16. (szombat) 11:00 óra, Gyirmót
Gyirmót II. (NB III) - Pénzügyőr SE  2-3

2016.07.20. (szerda) 18:00 óra, Pasarét
Pénzügyőr SE - Csákvár (NB II)  3-4

2016.07.23. (szombat) 09:30 óra, Csepel
Csepel (NB III) - Pénzügyőr SE 1-2

2016.07.27. (szerda) 18:00 óra, Pasarét
Pénzügyőr SE - REAC 2-2 (NB III)   

2016.07.30. (szombat) 10:00 óra, BKV-pálya
BKV Előre (NB III) - Pénzügyőr SE 1-3

Átigazolási összefoglaló:

Távozott: Kozarek András (Unione), Tóth Zsombor (II. KER. UFC), Kondor Tamás (Viadukt SE Biatorbágy), Hegybányai Bendegúz (BVSC), Iflinger Norbert (Gázgyár).

Érkezett: Laurinyecz Ákos támadó (Gyöngyösi AK), Mészáros László védő-középpályás (Diósd), Turi Ákos támadó (Újbuda), Bakó Ádám középpályás (Vasas Kubala Akadémia), Nagy Bendegúz baloldali középpályás-védő (Hévíz), Hámor Zsombor középpályás-védő (Újpesti TE), Tajti Bence kapus (Újpesti TE), Hetesi Patrik támadó (Hévíz).

 
2016.08.02.
nb3foci.hu
FELNŐTT
Egészséges önbizalommal várja a rajtot a pénzügyőr SE. Interjú Vatai Attila vezetőedzővel
 

Néhány nappal a bajnokság megkezdése előtt Vatai Attilával a Pénzügyőr SE vezetőedzőjével beszélgettünk az elmúlt szezonról, a nyári változásokról és terveikről.

-  Két évet töltöttetek el BLSZ I. osztályban, s visszatérve az NB3-ba, az ötödik helyen fejeztétek be a bajnokságot. Maradéktalanul elégedett vagy a csapat teljesítményével?

- A felnőtt futballt az eredmények minősítik, így mindent mérlegre téve az ötödik hely a maximum volt, amit elérhettünk, elégedett vagyok. Köszönet dr. Demeter Tamás szakosztályvezetőnek, aki társadalmi munkában dolgozva biztosítja a nyugodt hátteret, valamint elismerés a játékosoknak a bravúros szereplésért.

-  Mely játékosok azok, akik a legtöbbet tették ennek érdekében?

- Nagyon sokan sokszor hozták képességeik maximumát, de inkább a Csapatot, mint közösséget emelném ki, az volt sikereink záloga, hogy a legnehezebb helyzetben is működött a mindenki egyért, egy mindenkiért elve.

- Viszonylag későn kezdtétek meg a felkészülést a következő szezonra. Mi ennek az oka?

- Nem kezdtünk későn, augusztus 06-án minden tekintetben éppen ott leszünk majd  ahol lennünk kell.

- Miként készültök, s mennyire vagy elégedett a játékosok kondicionális és mentális állapotával?

- Pasaréten hazai környezetben készülünk, a sok edzés mellett edzőmeccsekkel is, amelyeknek az értékét mindig a helyén kell kezelnünk... A játékosok kondicionális és mentális állapotát folyamatosan erősítjük, azon mindig lehet dolgozni és javítani.

- Jelentős játékos mozgás volt a Pénzügyőrnél a nyár folyamán. Összefoglalnád ezt, s egyúttal bemutatnád az újonnan érkezőket?

- A távozók: Kozarek András (Unione), Tóth Zsombor (II. KER. UFC), Kondor Tamás (Viadukt SE Biatorbágy), Hegybányai Bendegúz (BVSC), Iflinger Norbert (Gázgyár). Minden távozónak köszönjük azt, amit a PSE csapatáért tett és a továbbiakban sok sikert kívánunk nekik.  Az érkezők kiválasztásánál emberi és szakmai szempontok egyaránt fontosak voltak, nagyszerű játékosok érkeztek és ezt be is fogják bizonyítani a pasaréti publikumnak. Érkezett: Laurinyecz Ákos támadó (Gyöngyösi AK), Mészáros László védő-középpályás (Diósd), Turi Ákos támadó (Újbuda), Bakó Ádám középpályás (Vasas Kubala Akadémia), Nagy Bendegúz  baloldali középpályás-védő (Hévíz), Hámor Zsombor középpályás-védő (Újpesti TE), Tajti Bence kapus (Újpesti TE), Hetesi Patrik támadó (Hévíz).

- A Pénzügyőr nagy hangsúlyt helyez az utánpótlására. Minden évben akad néhány olyan labdarúgó, akiket be tudsz építeni az első csapatba. A most következő bajnokságban is lesznek ilyenek? Kik számíthatnak erre a legnagyobb eséllyel?

- Sok tehetséges fiatal van, de idő kell még, hogy beérjenek a felnőtt futballba. Kiss Gyuszi két edzőmeccsen is bombagólt lőtt, de még sokat kell tanulnia és erősödnie. 

- Hogyan vélekedsz az NB3 Közép csoport erőviszonyairól? Mely együttesek lehetnek majd harcban az egyetlen feljutó helyért?
- A Közép csoport idén a legerősebb a három közül, ahol a Pécs és a Budafok tűnik a legerősebbnek, de itt van a Nyugat bajnoka a Fradi II. és az NB II -ből kiesett SZTK és Dunaújváros is. A legnagyobbat a Szekszárd fogja ugrani, tavaly majdnem kiestek, idén az első hatban is lehetnek.

- A bajnokság végén öt csapat, valamint a három csoportot összevetve a legrosszabb 13. helyezett is kiesik majd. Nagyon kemény és izgalmas mérkőzésekre számíthatunk. Miként látod a Pénzügyőr esélyeit? Milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?

- Kőkemény bajnokság vár ránk, idén különösen igaz lesz a minden héten háború jelszó. A Pénzügyőrnek nincs félni valója senkitől, tiszteljük ellenfeleinket, de egészséges önbizalommal várjuk a rajtot, szeretnénk hasonlóan sikeresek lenni, mint a tavalyi évben voltunk!

 
2016.08.02.
bmsextra.hu
FELNŐTT
Délvidék-Felvidék döntő lesz Szarvason
 

Délvidék és Felvidék labdarúgó-válogatottja vívja szerdán Szarvason az első alkalommal kiírt Magyar Örökség Kupa döntőjét. A vajdasági együttes Székelyföld ellen aratott magabiztos sikerrel lettek finalisták, az északról érkező gárda viszont a szerencsével sem állt hadi lábon Kárpátalja ellen.

Ahogy azt beharangoztuk, augusztus 1-3. között először rendeznek olyan nagypályás futballtornát, amelyen egyszerre szerepel a Délvidék, Felvidék, Kárpátalja és Székelyföld válogatottja. Az erőpróba egyben selejtező is a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetségének (ConIFA) következő világeseményére, és hol máshol is tarthatnák, mint a történelmi Magyarország földrajzi középpontjában, Szarvason.

A torna hétfői nyitómérkőzésén a Vasasban szereplő Könyves Norberttel megerősített Délvidék válogatottja meggyőző játékkal nyert. A székely legények csak háromgólos hátrányban, tíz emberrel kezdtek el úgy játszani, ahogyan előtte is kellett volna, de már csak szépítésre tellett erejükből.

Délvidék - Székelyföld 3-1 (1-0)
Vezette: Pécs

Délvidék: Hajagos - Rigó, Barta, Takács, Pócs, Lékó,
Tandari, Nagy Z., Csanádi, Mihalecz, Könyves. Cserék: Faragó, Göncző,
Pozsár. Szövetségi kapitány: Apró Attila

Székelyföld: Klein - Rózsa, Csíki, Lőrincz, Silion,
Gazda, Ilyés, Csűrös, Szőcs László, Bajkó, Casuneanu. Cserék: Demény,
Szőcs Lóránd, Vékás. Szövetségi kapitány: Jakab Zoltán

Gólszerző: Mihalecz, Pozsár, Könyves, ill. Bajkó
Kiállítva: Csíki (szövegért) a 76. percben

A késő délutáni folytatás nívós 90 percet hozott a Felvidékről, illetve a Kárpátaljáról verbuvált válogatottak között. A focibarátok előtt Nyíregyházáról jól ismert Ovszijenko kapus által dirigált keleti alakulat végig fölényben volt, több nagy ziccert elhibázott és egy kapufát is elért, de a lőtt gólok számárban nem tudta felülmúlni az északiakat A Felvidék megszállta saját térfelét, egyetlen lehetőségét pedig eredményesen zárva, kiharcolta a büntetőket. Sőt, hibátlanul is rúgta azokat, ellenben a kárpátaljaiak hibáztak egyszer, s ez végzetesnek bizonyult

A szerdai programban 15 órától Székelyföld-Kárpátalja bronzmérkőzésre kerül sor, 17.30-tól pedig a döntőt vívják a hétfői győztesek.

Felvidék-Kárpátalja 1-1 (0-0) - 11-esekkel 5:4
Vezette: Hanyecz B.

Felvidék: Ruszivár - Busánszki, Halák, Mészáros,
Renczes, Kalmár Gy., Érsek, Pásztor, Magyar, Kurti, Dohota. Cserék:
Szakács, Prisztács. Szövetségi kapitány: Molnár László

Kárpátalja: Ovszijenko - Lomaha, Sopota, Mica, Vajda
A., Svedjuk, Rapljuk, Vajda S., Meskó, Csonka, Replik. Cserék: Barta,
Rozmár. Szövetségi kapitány: Sándor István

Délvidék: Takács Kornél (FC Dabas)
 
2016.08.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Vecsési FC - FC Dabas (1 : 4)
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a Vecsés elleni bajnoki főpróbát követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Azzal kezdeném, hogy ezen a meccsen fizikálisan teljesen rendben voltunk, ennek ellenére a második játékrészben sokat cseréltünk. Az első félidei összeállítás is azt tükrözte, hogy még mindig nem tudjuk biztosan, kinek az átigazolása rendeződik a jövő hétvégéig, így milyen kezdőcsapattal tudunk majd nekivágni a Pénzügyőr elleni összecsapásnak.

Összességében nem futballoztunk rosszul, de a bajnoki mérkőzések azért mások, így az eredményből messzemenő következtetéseket levonni továbbra is felesleges. Remélem a jövő héten sérüléssel bajlódó játékosaim közül is minél többen rendelkezésem tudnak majd állni. Gőzerővel készülünk a Pénzügyőr ellen, nagyon fontos a jó rajt, mi pedig szeretnénk győzelemmel kezdeni a szezont. "

Vecsési FC - FC Dabas 1 : 4 (1:3)
Gól: Takács K, Dobó R, Takács K, Lázár T