FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2016.07.31.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas II - Diósdi TC (2 : 1) *
 

Hazai győzelem Varga Balázs duplájával

Kucsák István kettes csapata szombaton lejátszotta negyedik felkészülési mérkőzését. A soros ellenfél ezúttal a Diósdi TC volt. Varga Balázs találatának köszönhetően egy gólos előnnyel zártuk az első játékrészt. A folytatásban ugyan a vendégek is szereztek egy találatot, azonban gólerős támadónk még egyszer villant, így végül 2:1 arányban diadalmaskodtunk a Diósddal szemben.

Folytatás jövő szombaton az Újhartyán ellen.
Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.30. (Szombat, 13:15)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Diósdi TC 2 : 1 (1:0)
Gól: Varga B (2)

 
 
2016.07.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Vecsési FC - FC Dabas (1 : 4) *
 

Magabiztos győzelem a Vecsés otthonában

Szombaton délelőtt Vecsésre látogatott NBIII-as első keretünk, ahol a Vincze Gábor edzette VFC ellen megtartotta a bajnoki nyitány előtti utolsó gyakorló mérkőzését.
Jól kezdtük az összecsapást, sikerül idő előtt vezetéshez jutnunk. Takács Kornél góljára ugyan a hazaiak még válaszolni tudtak, azonban erejükből ezen a mérkőzésen már többre nem nagyon futotta. Dobó Róbert révén újra vezetéshez jutottunk, majd Takács Kornél második gólját megszerezve magabiztos előny birtokában térhettünk félidei pihenőre. A második játékrészben már nem potyogtak így a gólok, azonban egy Lázár Tamás találattal még így is tovább tudtuk növelni előnyünket. Dajka László nem fukarkodott cserelehetőségeivel sem, több játékosa is kapott még némi bizonyítási lehetőséget az utolsó felkészülési mérkőzésen.

A főpróba tehát jól sikerült, így bizakodva várhatjuk a jövő hétvégi Pénzügyőr elleni szezonkezdetet.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.30. (Szombat, 10:00)
Helyszín: Vecsés

Vecsési FC - FC Dabas 1 : 4 (1:3)
Gól: Takács K, Dobó R, Takács K, Lázár T

 
 
2016.07.30.
mlsz.hu
UP
U17 Válogatott: Szombaton Skócia az első ellenfél a Telki Kupán
 

Szombaton kezdetét veszik a több évtizedes múltra visszatekintő Telki Kupa küzdelmei, a magyar U17-es válogatott a skót, a cseh és a szerb korosztályos csapattal méri össze erejét.

A Telki Kupa - amelyet az elmúlt évtizedekben neveztek már Aranykalász-kupának, Ráckevei tornának, Nemzetközi Ifjúsági Tornának is - minden évben az U17-es korosztály egyik legfontosabb erőfelmérője az őszi Európa-bajnoki selejtezők előtt. Így lesz ez idén is, a Szélesi Zoltán szövetségi edző vezette magyar válogatott az Eb-selejtező tornához közeledve erős riválisok ellen mérheti fel aktuális formáját.

A csapat vasárnap óta készül együtt Telkiben, az első napok programjában délelőttönként tesztek, felmérések, délutánonként edzések szerepeltek. Csütörtökig bő kerettel dolgozott a szakmai stáb, Szélesi Zoltán csütörtökön délután jelölte ki azt a húsz játékost, aki pályára léphet a válogatott soros mérkőzésein.

- Nemrégiben vettem át a csapatot, ez az első összetartásom ezzel a korosztállyal, de a válogatottat az elmúlt két évben irányító Belvon Attila is tagja a stábnak, és óriási segítséget jelent, hogy tökéletesen ismeri a keretet, a játékosokat - mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán. - A válogatottat nagyon jó labdarúgók alkotják, de ez önmagában nem elegendő ahhoz, hogy eredményes legyen a csapat, az Eb-selejtezőkig hátralévő időszakban keményen dolgozunk azért, hogy sikeresen zárjuk a tétmérkőzéseket. A Telki Kupán nem állhat minden alapember a rendelkezésünkre, de ez lehetőséget ad arra, hogy - részben a klubok ajánlása alapján - megnézzünk néhány új játékost is. A célunk kettős, hiszen amellett, hogy szeretnénk jó eredménnyel zárni a viadalt, a csapat kialakítása, a játékunkban előforduló hibák javítása is ugyanilyen fontos lesz a következő napokban.

A magyar válogatott szombaton 17.30 órától Skócia ellen lép pályára Telkiben, hétfőn 17.30-tól a csehekkel játszunk Dorogon, majd szerdán 17.30-tól ismét Telkiben lép pályára a csapat, az utolsó ellenfél a szerb válogatott lesz.

A Telki Kupa programja:
Szombat:
Magyarország-Skócia, 17.30 (Telki)
Csehország-Szerbia, 17.30 (Dabas)

Hétfő:
Magyarország-Csehország, 17.30 (Dorog)
Szerbia-Skócia, 17.30 (Telki)

Szerda:
Skócia-Csehország, 15.15 (Telki)
Magyarország-Szerbia, 17.30 (Telki)

Az U17-es válogatott kerete:

Kapusok:
Kovács Péter (DVSC)
Ásványi Balázs (Puskás Akadémia)

Védők:
Terbe Botond (Kecskemét)
Kovács Dániel (Csíkszereda)
Opavszky Balázs (MTK Budapest)
Ujvárosi Ádám (DVSC-DLA)
Csóka Dániel (ZTE)
Győri Olivér (PFLA Felcsút)

Középpályások:
Szoboszlai Dominik (Salzburg)
Bidzilya Anton (MTK Budapest)
Csonka András (Ferencváros)
Lipóth András (Ferencváros)
Schön Szabolcs (Honvéd-MFA)
Kiss Tamás (Illés Akadémia)

Támadók:
Csoboth Kevin (Ferencváros)
Bencze Márk (Vasas)
Horváth Olivér (MTK Budapest)
Winkler András (Illés Akadémia)
Timári Norman (Puskás Akadémia)
Tóth Zoltán (MTK Budapest)

 
2016.07.30.
dabastv.hu
UP
Új műfüves pálya az OBO Aréna mögött
 

Az alábbiakban Kucsák István Utánpótlás vezető Dabas Televízióban megjelent interjúját tekinthetik meg az újonnan megvalósult dabasi műfüves pálya átadásának és használatba vételének kapcsán:

 
 
2016.07.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Sülysáp KSK - FC Dabas III (3 : 1) *
 

Ledő László, az FC Dabas III csapatának vezetőedzője a Sülysáp elleni felkészülési mérkőzésükkel kapcsolatban az alábbi információkat közölte:

" Az FC Dabas III csapata lejátszotta második felkészülési mérkőzését. A megye II. osztályban szereplő Sülysáp vendégei voltunk.

Az első félidőben a középpályán túlságosan nagy területeket hagytunk, amit a házigazdák kihasználtak. Egy véleményes lesgóllal szereztek vezetést, a második találatukat pedig a mi segítségünkkel lőtték.

A félidőben rendeztük sorainkat. Elmondtam, hogy zártabban védekezzünk és a megszerzett labdákat gyorsan és pontos passzokkal hozzuk ki a veszélyes zónákból. Ellenfelünk a második félidőre agresszívan letámadott minket. A srácok felvették a kesztyűt és a fáradság ellenére beleálltak a mérkőzésbe. Voltak remek támadásaink, egy szép akció végén Zelovics Attila önzetlenül passzolt Ubornyák Józsi elé, aki kilőtte a jobb felső sarkot. Sajnos figyelmetlenségből megint ajándékoztunk egy gólt ellenfelünknek, így végül 3:1-re módosult az eredmény.

Nem vallottunk szégyent a keleti csoport 2. helyezettje ellen. A mérkőzés a felkészülésünket nagyon jól szolgálta.

Hajrá Dabas! "

Sülysáp KSK - FC Dabas III 3:1 (2:0)
Gól: Ubornyák J

 
 
2016.07.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Vecsési FC - FC Dabas *
 

Vecsésen zárjuk felkészülési mérkőzéseink sorozatát

Az alapozás a végéhez közeledik, a bajnoki szezonkezdet előtt utolsó gyakorló mérkőzésére készül NBIII-as első keretünk. Dajka László legénysége a Vecsési FC ellen idegenben tartja a főpróbáját, melyet követően a frissítés, ráhangolódás, taktikai elemek begyakorolás követ majd a jövő héten.

Noha ellenfelünk egy osztállyal alacsonyabban jegyzett, jelentős játékerőt képvisel, így remek erőfelmérő lesz a bajnoki rajt előtt.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.30. (Szombat, 10:00)
Helyszín: Vecsés

Mérkőzés: Vecsési FC - FC Dabas

 
 
2016.07.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Sülysáp KSK - FC Dabas III (3 : 1) *
 

A sülysáp vendég volt az FC Dabas III

Csütörtök délután Ledő László legénysége lejátszotta második felkészülési mérkőzést. Hármas csapatunk soros ellenfele ezúttal a Pest megye II. osztály keleti csoportjának tavalyi ezüstérmese, a Sülysáp KSK volt.

Csapatunk egy véleményes les-gólnak és egy védelmi megingásnak köszönhetően az első félidő végére két gólos hátrányba került. Ubornyák József révén a második játékrészben ugyan sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe, azonban egy újabb bekapott találattal a házigazdák végképp eldöntötték a mérkőzés sorsát. Hármas csapatunk még a felkészülés közepén jár, így az eredmény még másodlagos, a lényeg, hogy az összecsapás maximálisan elérte a célját és remekül szolgálta a felkészülést.

Jövő csütörtökön újabb mérkőzés vár a keret tagjaira a Törökbálint II ellen.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.28. (Csütörtök, 19:00)
Helyszín: Sülysáp

Sülysáp KSK - FC Dabas III 3:1 (2:0)
Gól: Ubornyák J

 
 
2016.07.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Hírmorzsák: NBIII.Közép csoport
 

Alábbi összeállításunkban az FC Dabas NBIII-as első csapatának csoportellenfelei háza táján néztünk körül:

- Idegenben verte a Mórahalom a Hódmezővásárhelyt
Felkészülési mérkőzésen találkozott egymással Csongrád megye két NB III-as alakulata: a mórahalmiak Szalma Gergely találatával nyertek Hódmezővásárhelyen.

- Jól igazolt a Monori SE: Interjú Horváth Dávid vezetőedzővel
Az elmúlt bajnoki év nem úgy alakult a Monori SE labdarúgói számára, ahogy azt eredetileg eltervezték. Az amúgy sem gyenge játékosállomány a nyári átigazolások hatására tovább erősödött, s nyugodtan kijelenthető, hogy a Keleti csoport egyik favoritjának számítanak. Horváth Dáviddal a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk.

- Gyakorlatilag a komplett kezdőcsapat távozott Komlóról: Interjú Varga László vezetőedzővel
A nyáron nemcsak a vezetőedző, hanem gyakorlatilag a komplett kezdőcsapat távozott Komlóról. Új csapat épül. Varga Lászlóval az új trénerrel beszélgettünk.

- Lipcsei Péter: Alighanem a bentmaradást kell megcéloznunk
A Fradi II vezetőedzője tekintett előre az NBIII-as szezonra.

- Győzött a Gyula és a Méhkerék is
Két NBIII-as viharsarki labdarúgó-csapat is hétközi tesztet iktatott be a felkészülési programjába.

- Felkészülési mérkőzés: Pénzügyőr - REAC
Képek és videó összefoglaló a felkészülési mérkőzésről

- Dunaújváros PASE: Utánpótlás játékosok a felnőtt keretben
Az egyesület alapvető célja az utánpótlás-nevelésben, hogy profi, kiemelkedő szintű labdarúgókat biztosítson a klub felnőtt csapata számára. Ezt a célt segíti, a 2015 őszén elindult Talentum programunk. Ennek keretein belül, minden héten, egy napon, a programba bekerült korosztályos játékosok közül (az U17 és U19-es korosztályokból) néhányan a felnőtt csapattal edzenek valamint a versenyidőszakban minden második héten szerdán, játéklehetőséget kapnak a csapat felkészülési mérkőzésein.

- Pécsi MFC: Elsöprő támadójáték
A PMFC hatszor köszönt be horvát vendéglátójának, a harmadosztályú Pozegának.

 
 
2016.07.28.
igazgatosagok.mlsz.hu
FELNŐTT
Elérhető a Pest megyei III. osztály (csoport)beosztása
 

A nevezések összesítése és a hiánypótlások befogadása után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága beosztotta, hogy mely sportszervezetek indulhatnak a 2016/2017. évi férfi felnőtt nagypályás Pest megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságokban.

A csoportok kialakítása ezúttal is a területi elv mentén zajlott, emellett több tényező is befolyásolta a bajnokságok létszámát.

A 2016/2017-es évadban már csak három csoportban zajlanak a megyei másodosztályú küzdelmek, így a számos újonnan alakult, valamint a kisebb-nagyobb szünet után ismét csapatot indító sportszervezetek mellett a több "megye-kettes" kieső miatt is gyarapodott a Pest megyei legalsó osztály létszáma. A most induló versenyévben tehát 7 csoportban összesen 98 sportszervezet felnőtt csapata került besorolásra.

Kiegészítés a csoportbeosztásokhoz, hogy a Dunakeszi Vasutas azért került az Északi csoportba, mert még nem dőlt el, hogy hol lesz a hazai pályájuk (előfordulhat, hogy nem Dunakeszin, hanem Nagymaroson, vagy annak környékén játsszák majd a hazai mérkőzéseiket). Úgy gondolkodtunk, amennyiben mégis Dunakeszin - vagy környékén - lenne a hazai pályájuk, az könnyebben megközelíthető az Északi csoport együttesei számára, mint Nagymaros az Északkeleti csoport csapatainak. Az alább elérhető térképen látható, hogy a Csörögi Reménység pedig Kosdot jelölte meg a hazai mérkőzéseik színhelyéül.

Fontos információ még, hogy az elmúlt hetekben megkérdeztük a tartalékcsapatot indító sportszervezeteket egy a labdarúgók visszajátszatása szempontjából megkötések nélküli külön tartalékbajnokság beindításáról, azonban a többség a területi elvű beosztás mellett voksolt, így maradt minden a régiben.

Az alábbi linkeken keresztül tekinthetik meg a bajnokságok beosztását táblázatos, illetve térképen szemléltetett formában:

- A 2016/2017-es szezon Pest megyei III. osztályának csoportonkénti mezőnye ábécésorrendben;
- A 2016/2017-es szezon Pest megyei III. osztályának mezőnye térképre tűzve;

Az MLSZ hatályos Versenyszabályzatának III. fejezet, 22. § c) pontja - amely a csoportbeosztást szabályozza - szerint: "A csoport (verseny) besorolás végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs

 
2016.07.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - VLS Veszprém (1 : 1) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a Veszprém ellen lejátszott szerdai felkészülési mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az elmúlt szezonban bajnokságot nyert Veszprém 3-4 helyen is megerősített kerettel érkezett Dabasra, így komoly erőpróba várt ránk a szerdai mérkőzésen. Jól látszódott rajtuk, hogy 2-3 éve együtt dolgoznak, összeszokott jó csapat benyomását keltették. Időnként dinamikusabban és jobban játszottak, mint mi, azonban azt mindenképpen hozzá kell tenni, hogy csapatom a mérkőzést megelőző napon még komoly felkészülési munkát végzett, aminek betudható játékosaim kicsit fáradtabb mozgása.

Tovább nehezítette dolgunkat, hogy négy könnyebb sérültünk is van, új játékost is teszteltünk, ennek következtében egy másfajta játékstílust kellett megvalósítanunk.

Összességében kijelenthető, az összecsapás elérte a célját, a megfelelő terhelést megkapták a játékosok, valamint szépen lassan már kezd kirajzolódni az a kezdőcsapat is, akit pályára küldhetek a bajnokságban. Sajnálatos módon azonban azt is meg kell említenem, hogy a bürokrácia szinte biztosan bele fog szólni az első fordulókba, új igazolásaink játékengedélyei ugyanis a vártnál nehezebben akarnak a birtokunkba kerülni."

FC Dabas - VLS Veszprém 1 : 1 (0:0)
Gól: Lanczkor G

 
 
2016.07.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Bugyi SE - FC Dabas II (4 : 2) *
 

Vereség a Bugyi SE otthonában

A szerdai nap két FC Dabas érdekeltségű felnőtt felkészülési mérkőzést is tartogatott. Amíg az NBIII-as keret hazai pályán a Veszprémet fogadta, addig kettes csapatunk Bugyin vendégszerepelt.

Jól kezdtük az összecsapást, Danyis Attila révén előnybe kerültünk, azt azonban nem sikerült túl sokáig megtartani, így a félidő végére már 1:1-es állással vonulhattak pihenőre a felek. A folytatásban sajnos a hazaiak akarata érvényesült, három szerzett góljukra csupán egy Varga Balázs találattal tudtunk reagálni, így összesítésben 4:2 arányban maradtunk alul.

Az eredmény most ugyan még másodlagos, azonban a megye I. osztályban ennél egyértelműen többre lesz majd szükség. Kucsák Istvánnak a szezon kezdetéig még bő két hét ál rendelkezésére, hogy ütőképes csapat formálódjon kettes keretünk játékos anyagából.

Addig is szombaton újabb mérkőzés, az U17-es válogatott mérkőzés előtt a Diósdi TC-vel mérkőzünk Sáriban.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.27. (Szerda, 19:00)
Helyszín: Bugyi

Bugyi SE - FC Dabas 4 : 2 (1:1)
Gól: Danyis A, Varga B

 
2016.07.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - VLS Veszprém (1 : 1) *
 

Ezúttal csupán egy döntetlenre futotta NBIII-as csapatunk erejéből

Dajka László fiai a harmadosztályba frissen felkerülő VLS Veszprémet látták vendégül a szerdai nap délutánján. Soros ellenfelünk toronymagasan nyerte a Veszprém megye I. osztályát, ráadásul tovább tudta erősíteni játékoskeretét, így egy igen komoly ellenféllel kellett harcba szállnunk.

A gól nélküli első játékrészt követően mindkét csapatnak sikerült bevennie ellenfele kapuját, így végül 1:1-es döntetlennel zárult a hétközi felkészülési mérkőzés. Egyetlen találatunkat az a Lanczkor Gábor szerezte, aki hétvégén két góllal járult hozzá a Somos SE legyőzéséhez.

Szombaton már a főpróba vár NBIII-as első keretünkre. Az ellenfél az FC Dabas II csoportjában szereplő Vecsés lesz.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.27. (Szerda, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - VLS Veszprém 1 : 1 (0:0)
Gól: Lanczkor G

További képek

 
 
2016.07.27.
igazgatosagok.mlsz.hu
FELNŐTT
Augusztus 6-7-én rajtol a Magyar Kupa Pest megyében
 

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága kisorsolta az újdonsült lebonyolítású Magyar Kupa (Pest megyei ága) 1. fordulójának párosításait. A mérkőzéseket augusztus 6-7-én rendezik. Igen pikáns összecsapásnak ígérkezik a százhalombattaiak törökbálinti vendégjátéka, akárcsak a három I. osztályú derbi (Tököl - Viadukt, Tápiószecső - Nagykáta és Maglód - Kisnémedi).

Minden kezdet nehéz - szokták mondani. Nem volt ez másképp az idei évadra átalakított Magyar Kupa esetében sem. Mivel az indulni (nem) szándékozó csapatok kilétét csak igen nehezen sikerült kibogozni, ezért az első forduló területi alapon (az indulókat 3 csoportra bontottuk) történő párosításainak kisorsolása megcsúszott a tervezetthez képest. További nehézséget okozott, hogy a lebonyolítási tervet át kellett alakítani miután kiderült, hogy Pest megye három csapatot adhat fel a főtáblára.

Hosszas egyeztetések után elmondhatjuk, hogy 31 csapat adta be nevezését az MK-ra. A kötelezően induló 15 megyei élvonalbeli (a Dabas II. az elsőszámú csapatával vesz részt a küzdelemsorozatban) gárda mellett 11 "megye-kettes" és 5 harmadosztályú csapat található a mezőnyben. Közülük - értelemszerűen egy kivétellel - valamennyi pályára lép a már korábban kihirdetett augusztus 6-7-i első fordulóban, így a játéknap után 16 egyesület marad majd állva.

Az induló és feladható csapatok száma miatt a korábban meghirdetettekkel ellentétben augusztus 10-én nem lesz forduló, míg az így augusztus 17-re halasztott második fordulóban csak 8 gárda küzd majd a továbbjutásért (míg 8 erőnyerő lesz). A harmadik körben, augusztus 24-én mind a 12 versenyben lévő csapat játszani fog, akárcsak az utolsó játéknapon, augusztus 31-én, amikor is a fennmaradó 6 alakulatból már csak az a három marad talpon, amelyik folytathatja majd szereplését a főtáblán is.

További fontos tudnivaló, hogy amennyiben a rendes játékidő döntetlennel végződik, akkor - függetlenül a csapatok osztályba sorolásától - nem dől el a továbbjutás kérdése, viszont egyből tizenegyesrúgások következnek. Valamint a Magyar Kupában a beírható maximum 7 fő cserejátékos közül csak három léphet pályára egy mérkőzésen.

A Magyar Kupa Pest megyei ága 1. fordulójának párosítása az alábbi, mely megtalálható már az adatbankon is:

Dunabogdány SE - Halásztelek FC
Pomáz-ICO SE - Pilisszentiván SE
Törökbálinti TC - Százhalombattai TC
Tököl VSE - Viadukt SE-Biatorbágy
Piliscsaba SE - Budakalászi MSE
Városi SE Dunakeszi - Taksony SE
Inárcs VSE - Nagykőrösi Kinizsi FC
Tápiószecső FC - Nagykáta SE
Zsámboki SE - Valkó KSK
Őrbottyán KSE - Gödöllői SK
Tatárszentgyörgyi KSKE - Pilisi LK-Legenda Sport
Maglódi TC - Kisnémedi MSE
UFC Gyömrő - Vecsési FC
Verőce SE - Tura VSK
Dunakeszi Vasutas-Garvittax - Üllő SE
A Táborfalva KSE erőnyerő.

 
2016.07.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
VÁLTOZÁS: A Veszprémet fogadja NBIII-as csapatunk szerda délután
 

A hét közepére betervezett felkészülési mérkőzésen mégsem az Érdi VSE-vel mérkőzünk meg. Dajka László legénysége a Veszprém megye I.osztályának tavalyi bajnokával, a VLS Veszprémmel mérkőzik.

A találkozó tervezett kezdési időpontja nem változik, 18óra.

 
 
2016.07.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
A harmadosztályt követően elkészült a Megye I bajnoki sorsolása is *
 

Hazai pályán a Taksony ellen kezdjük a Megye I. osztályú szereplésünket

Elkészült a Pest megye I. osztályának 2016/2017-es őszi sorsolás tervezete. A listát szemlélve kijelenthető, sok időnk és lehetőségünk nem lesz a magasabb osztályra való ráhangolódásra. Kőkemény ütközetekre számíthatunk már bajnoki rajttól kezdve. Az első hónapban a Taksony, Biatorbágy, Pilis, Vecsés négyessel kell felvennünk a harcot, ami hatalmas kihívás lesz bajnokcsapatunk számára és egyben remek erőfelmérő is, hogy mire lehetünk képesek ebben az osztályban.

Az első öt forduló tervezett menetrendje:

1.Forduló: FC Dabas II - Taksony SE (2016.08.13. szombat, 17:00)
2.Forduló: Viadukt SE-Biatorbágy - FC Dabas II (2016.08.21. vasárnap, 17:00)
3.Forduló: Pilisi LK-Legenda Sport - FC Dabas II (2016.08.28. vasárnap, 16:30)
4.Forduló: FC Dabas II - Vecsési FC (2016.09.03. szombat, 16:30)
5.Forduló: Gödöllői SK - FC Dabas II (2016.09.10. szombat, 16:00)

Teljes menetrend

 
 
2016.07.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Érdi VSE *
 

Az Érdi VSE-vel mérkőzik első csapatunk

A szerdai napon kerül bepótolásra NBIII-as első keretünk Érd elleni mérkőzése. Mint ismeretes, július 16-án, szombaton került volna megrendezésre az összecsapás, azonban a heves esőzések nyomán alkalmatlanná vált játéktér ezt akkor nem tette lehetővé.

Három győzelemmel a hátunk mögött léphetünk pályára, így önbizalomhiányra nem panaszkodhatunk, azonban azt azért meg kell jegyezni, hogy talán az eddigi legkomolyabb játékerőt képviselő csapat ellen kell tudásunkról számot adni.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.27. (Szerda, 18:00)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas - Érdi VSE

 
 
2016.07.25.
igazgatosagok.mlsz.hu
UP
Értekezlet az utánpótlás működési költségtérítéssel kapcsolatban
 

Ezúton értesítjük az egyesületeket, hogy Dr. Barczi Róbert, az MLSZ versenyigazgatója tájékoztatót tart az utánpótlás működési költségtérítéssel kapcsolatban 2016. július 27-én, szerdán 17 órai kezdettel a BLSZ székház nagytermében (1053. Budapest, Curia utca 3.) a Budapest és Pest megyei egyesületek részére.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az eseményre

 
 
2016.07.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Somos SE (2 : 0) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a Somos SE elleni felkészülési mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az már most látható volt és szinte borítékolható, hogy a Somos SE egy jelentős játékerőt képviselő, jó csapat lesz a szezon során. Ellenfelünk valamivel jobban kezdte a mérkőzést, azonban ez komoly helyzetekben és gólokban nem tudott megmutatkozni. Természetesen nekünk is voltak lehetőségeink, azokat azonban sajnos mi is elpuskáztuk, így nem tudtunk előnyben kerülni a félidő végére.

A második játékrészben cserékkel frissített mindkét csapat, új játékosok léptek pályára nálunk is. Két lehetőségünket kihasználva jelentős előnyre tettünk szert, amit megtartva egy döntetlenszagú mérkőzésen tudtunk végül diadalt aratni hazai publikumunk előtt.

A győzelem ellenére még mindig keressük a megoldást a keret további megerősítésére, nagy szükségünk lenne még egy-két minőségi játékosra, hogy nyugodt szívvel vehessük fel a harcot szép számú riválisainkkal szemen. "

FC Dabas - Somos SE 2 : 0 (0:0)
Gól: Lanczkor G (2)

 
 
2016.07.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Kiskunfélegyházi HTK - FC Dabas II (2 : 2) *
 

Döntetlen a KHTK otthonában

Kucsák István csapata idegenben, Kiskunfélegyházán játszotta le második felkészülési mérkőzését.

Kovacsik Tibor és Botlik Gábor révén két gólt is tudtunk szerezni, ami bíztató, azonban a győzelemhez megszerzéséhez ez mégis kevésnek bizonyult, ugyanis a hazaiak is kétszer voltak eredményesek, így végül 2:2-es döntetlennel ért véget a szombat délelőtti összecsapás.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.23. (Szombat, 10:30)
Helyszín: Kiskunfélegyháza

Kiskunfélegyházi HTK - FC Dabas 2 : 2
Gól: Kovacsik T, Botlik G

További képek

 
 
2016.07.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Somos SE (2 : 0) *
 

Újabb győzelem, ezúttal a Somos SE ellen

NBIII-as első csapatunk a szerdai napot követően pénteken ismét pályára lépett felkészülési mérkőzés keretein belül. Ez alkalommal a Somos SE vendégszerepelt Dabason. Dajka László legénysége 0:0-ás első félidei döntetlent követően Lanczkor Gábor két góljának köszönhetően magabiztos győzelemmel abszolválta harmadik felkészülési mérkőzését.

A felkészülési mérleg (a számok tükrében) eddig szinte hibátlan, három mérkőzésből három győzelem, öt rúgott és nulla kapott gól. Reméljük, a fiúknak sikerül a bajnoki szezonra is átmenteni ezt a formát és akkor szép ősz előtt állhat NBIII-as csapatunk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.22. (Péntek, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Somos SE 2 : 0 (0:0)
Gól: Lanczkor G (2)

További képek

 
 
2016.07.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Újhartyán ISE (4 : 4) *
 

Ledő László, az FC Dabas III csapatának vezetőedzője az Újhartyán elleni felkészülési mérkőzésükkel kapcsolatban az alábbi információkat közölte:

" A mérkőzés a célját elérte. Az első félidőben fáradtan mozogtunk és pontatlanok voltunk. Amit én éreztem már a heti edzésmunka után. A második félidőben helyenként jól játszottunk és megérdemelten szereztük meg az egyenlítő gólunkat 30 másodperccel a mérkőzés vége előtt.

Hajrá Dabas! "

FC Dabas III - Újhartyán ISE 4 : 4 (0 : 4)
Gól: Pokornyik S, Béres B, Strupka T, Bukovszki B

 
 
2016.07.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Somos SE *
 

Pénteken a Somos SE-vel méri össze tudását NBIII-as csapatunk

A megszokottól némileg eltérően ezúttal pénteken lép pályára Dajka László legénysége. A szerdai mérkőzést követően túl sok ideje nem maradt a pihenésre és regenerációra játékosainknak, azonban az alapozás ezen szakaszában ez teljesen normálisnak számít.

Soros ellenfelünk a Diósdhoz hasonlóan szintén a harmadosztályból érkezik. A Nógrád megyei Somos SE azonban nem a nyugati, hanem a keleti csoportban szerepelt a 2015/2016-os bajnoki évadban. A kilencedik helyet sikerült végül megkaparintaniuk, amivel a középmezőnyben végeztek.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.22. (Péntek, 18:00)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas - Somos SE

 
 
2016.07.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas III - Újhartyán ISE (4 : 4) *
 

Gólzáporos döntetlen az első mérkőzésen

Az első és második csapathoz hasonlóan az FC Dabas III-nál is gőzerővel zajlik a nyári felkészülési munka. Hármas keretünk csütörtök este Ledő László vezérletével már az első gyakorló mérkőzését is lejátszotta. Az ellenfél ezúttal az Újhartyán ISE volt.

Az első félidő mondhatni katasztrofálisra sikeredett, mivel ellenfelünk négy gólt szerezve jelentős előnyre tett szert. Csapatunk azonban nem adta fel. A második játékrészben egy hihetetlen feltámadásnak lehettek szemtanúi a mérkőzésre kilátogató szimpatizánsok. A négy gólos hátrányt ledolgozva végül sikerült döntetlenre menteni az összecsapást. Akaratból tehát jelesre vizsgáztak játékosaink.

Csak így tovább! Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.21. (Csütörtök, 19:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Újhartyán ISE 4 : 4 (0 : 4)
Gól: Pokornyik S, Béres B, Strupka T, Bukovszki B

 
 
2016.07.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Diósdi TC - FC Dabas (0 : 2)
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a Diósdi TC ellen győztesen megvívott felkészülési mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Szerdán Diósdon vendégszerepeltünk, ahol két góllal bizonyultunk jobbnak a hazai csapatnál. Az összecsapás alkalmas volt rá, hogy egy teljesen más felállási szerkezetet is ki tudjunk próbálni mindenféle nagyobb kockázat nélkül. Egy gólos előny birtokában a félidőben sorcserét hajtottunk végre, így több játékos is megkapta a bizonyításra a lehetőséget. A folytatásban még egy gólt szerezve lényegében le is zártuk a mérkőzést.

Frissek voltunk és dinamikusak, összességében kijelenthető, teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. "

Diósdi TC - FC Dabas 0 : 2 (0:1)
Gól: Hollauer B, Gáspár T

 
 
2016.07.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Diósdi TC - FC Dabas (0:2) *
 

Két gólos siker a Diósd otthonában

Dajka László alakulófélben lévő csapata második felkészülési mérkőzését is győzelemmel abszolválta. NBIII-as első keretünk a szerdai napon Diósdon vendégszerepelt.

Hollauer Balázs góljával már az első játékrészben magunkhoz ragadtuk a vezetést (0:1), majd Gáspár Tibor második félidei találatával a magabiztos idegenbeli győzelmet is bebiztosítottuk (0:2). A felkészülési mérlegünk eddig két mérkőzésből két győzelem, azonban mint tudjuk, ebből még közel sem lehet messzemenő következtetéseket levonni, az augusztus elején esedékes bajnoki rajton kell majd minél jobb teljesítményt nyújtanunk.

A megszokott szerda-szombat felkészülési ritmustól eltérően már két nap múlva, péntek este ismételten pályán láthatjuk NBIII-as csapatunkat. A Somos SE kérésére a szombatra betervezett összecsapást egy nappal korábban játsszák le a felek.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.20. (Szerda, 18:00)
Helyszín: Diósd

Diósdi TC - FC Dabas 0 : 2 (0:1)
Gól: Hollauer B, Gáspár T

További képek

 
 
2016.07.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Diósdi TC - FC Dabas *
 

Szerdán ismét pályán láthatjuk NBIII-as első keretünket

Mint ismeretes, Dajka László csapata a szombatra tervezett Érdi VSE elleni összecsapását a kedvezőtlen időjárási viszonyok következtében nem tudta lejátszani. A szerdai napon azonban már remélhetőleg az időjárás nem szól közbe és végre ismét mérkőzés terhelést kaphatnak játékosaink.

Soros ellenfelünk az a Diósdi TC, akik szintén a harmadosztályban szerepelnek, azonban egyesületünk első csapatától eltérően nem a közép, hanem a nyugati csoportban szerepelnek. A 2015/2016-os bajnoki évadot a 13.helyen zárta Csurka Zoltán legénysége, aminél minden bizonnyal jobb szereplésben reménykednek az idei szezonban.

Az összecsapás Diósdon kerül megrendezésre szerda délután 6 órás tervezett kezdéssel. A füves és műfüves pályával is rendelkező diósdi sportkomplexumnak hála kedvezőtlen időjárási feltételek mellett is lebonyolítható lesz a felkészülési mérkőzés.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.20. (Szerda, 18:00)
Helyszín: Diósd

Mérkőzés: Diósdi TC - FC Dabas

 
 
2016.07.19.
igazgatosagok.mlsz.hu
FELNŐTT
Elkészült a Pest megyei I. és II. osztályok (csoport)beosztása
 

A nevezések összesítése és a hiánypótlások befogadása után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága beosztotta, hogy mely egyesületek indulhatnak a 2016/2017. évi férfi felnőtt nagypályás Pest megyei I. és II. osztályú labdarúgó-bajnokságokban.

Az elmúlt szezon eredményei alapján az I. osztályból feljutott a Dabas-Gyón, illetve kiesett az Üllő, a Veresegyház és a Törökbálint. Az ő helyükre jutottak fel papíron a másodosztályok bajnokai, így a Bag, a Dabas II., a Pilisszentiván és a Tápiószecső. A bagiak azonban nem éltek az osztályváltás lehetőségével, így fel kellett tölteni a "megye-egy" mezőnyét. Az új szabályok /Labdarúgás Versenyszabályzata 23. § - Döntés a csoport feltöltéséről - c) pontjának A2. bekezdése/ értelmében elsőnek azt a százalékosan legjobb megyei II. osztályú 2. helyen végzett sportszervezetet kellett felkérni, amely megfelelt a feltöltendő bajnoki osztály követelményeinek (licenc, up.-csapatszám stb.). Ez a klub pedig a Százhalombatta volt, mely élt is a kínálkozó eséllyel. (Csak a rend kedvéért a II. osztály 2. helyezettjeinek sorrendje: 1. Sülysáp 80,95% - de nem kért licencet; 2. Százhalombatta 76,67%; 3. Vác-Deákvár 73,33%; 4. Budakalász 68,89%.)

A II. osztályú csoportokból - mint az fentebb olvasható - tehát négy gárda mehetett fel az első vonalba, míg a III. osztályból az 5 bajnok (Dunabogdány, Püspökszilágy, Táborfalva, Tököl II. és Úri) előtt nyílt lehetőség a feljebblépésre. A 3 csoportosra és 48 csapatosra szűkített "megye-kettőben" való indulást végül nem vállalta sem a Püspökszilágy, sem az egyébként II. osztályú tagságát megőrző Üröm, így - akárcsak az I. - a II. osztály mezőnyét is fel kellett tölteni. A szabályok /Labdarúgás Versenyszabályzata 23. § - Döntés a csoport feltöltéséről - c) pontjának B2. bekezdése/ értelmében először itt is azt a százalékosan legjobb megyei III. osztályú 2. helyen végzett sportszervezetet kellett felkérni, amely megfelelt a feltöltendő bajnoki osztály követelményeinek (up.-csapatszám stb.). Ez a klub a Nagykőrösi Kinizsi II. volt, ám a tartalékcsapat nem kívánt élni a lehetőséggel. Másodiknak a II. osztály legjobb kiesője következhetett, mely az Aszód volt, s ők köszönték is a sanszot. (A II. osztály legjobb kiesőinek, azaz 12. helyezettjeinek sorrendje: 1. Aszód 43,33%; 2. Pécel 37,78%; 3. Tápiógyörgye 34,52%; 4. Sóskút 34,44%.) Mindezek után ismét egy olyan - ám ezúttal a sorban következő - III. osztályú 2. helyen végzett sportszervezetet kellett felkérni, amely a nevezéskor megfelelt a feltöltendő bajnoki osztály követelményeinek. Ez pedig az Ócsa volt, kiknek igenlő válaszával kialakult a II. osztály mezőnye is. (A III. osztály 2. helyezettjeinek sorrendje: 1. Sződ 80,95% - de a nevezéskor nem rendelkezett megfelelő számú utánpótláscsapattal; 2. Budajenő 80,30% - de a nevezéskor nem rendelkezett megfelelő számú utánpótláscsapattal; 3. Nagykőrös II. 80,00%; 4. Üllő II. 76,67% - de feljebblépésük esetén egyazon osztályban szerepelt volna a sportszervezet mindkét csapata, ami szabályellenes; 5. Ócsa 70,83%.)

Az alábbi linkeken keresztül tekinthetik meg a bajnokságok beosztását táblázatos, illetve térképen szemléltetett formában:

- A Pest megyei I. és II. osztályának csoportonkénti mezőnye ábécésorrendben;

- A Pest megyei I. osztályának mezőnye térképre tűzve;

- Pest megyei II. osztályának mezőnye csoportonkénti bontásban térképre tűzve;

Az MLSZ hatályos Versenyszabályzatának III. fejezet, 22. § c) pontja - amely a csoportbeosztást szabályozza - szerint: "A csoport (verseny) besorolás végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs."

A Pest megyei III. osztály csoportjainak kialakítása legkésőbb a jövő hét elejére várható.

 

 
 
2016.07.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Elkészült az NBIII-as bajnoki sorsolás *
 

A Pénzügyőr otthonában kezdjük a szezont

Elkészült az NBIII. Közép csoport 2016/2017-es bajnoki évadjának őszi sorsolás tervezete. Az első játéknapon a fővárosba utazunk a Pénzügyőr otthonába, majd a folytatásban hazai pályán az ősi riváli Dunaharasztival mérkőzünk. A harmadik fordulóban pedig a Hódmezővásárhely vendégszeretetét élvezhetjük.

Az első öt forduló tervezett menetrendje:

1.Forduló: Pénzügyőr SE - FC Dabas (2016.08.06. szombat, 17:30)
2.Forduló: FC Dabas - Dunaharaszti MTK (2016.08.14. vasárnap, 17:30)
3.Forduló: Hódmezővásárhely FC - FC Dabas (2016.08.21. vasárnap, 17:30)
4.Forduló: FC Dabas - Méhkeréki SE (2016.08.28. vasárnap, 17:30)
5.Forduló: Szigetszentmiklósi TK - FC Dabas (2016.09.03. szombat, 16:30)

Teljes menetrend

 
 
2016.07.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas II - Tököl VSK (3:2)
 

Győzelemmel nyitott kettes csapatunk

Kucsák István bajnokságot nyert társulata lejátszotta első felkészülési mérkőzését. A dabasi műfüves pályán megrendezett összecsapáson a Tököl VSK volt kettes csapatunk ellenfele.

Kovacsik Tibor és Varga Balázs találataival két gólos előnnyel tettünk szert, amit a félidő végéig sikerült is megtartani. A második játékrészben ugyan a vendég csapat kétszer is bevette kapunkat, ez azonban Gáspár Tibor góljának következtében mégis kevésnek bizonyult a végelszámolásnál. Kijelenthető, 3:2-es győzelmével remek rajtot vett az FC Dabas II, azonban az is igaz, hogy bajnoki rajtig még rengeteg munka vár Kucsák István csapatára.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.16. (Szombat)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Tököl VSK 3 : 2 (2:0)
Gól: Kovacsik T, Varga B, Gáspár T

 
 
2016.07.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Érdi VSE
 

Elmaradt az Érdi VSE elleni hétvégi mérkőzés

A kedvezőtlen időjárási viszonyok következtében végül nem játszotta le NBIII-as csapatunk a szombat délelőttre betervezett Érdi VSE elleni összecsapását. Túl sokat azonban nem kell várni a következő fellépésre, szerdán ugyanis ismét mérkőzés vár Dajka László legénységére a Diósdi TC otthonában.

 
 
2016.07.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Érdi VSE *
 

Szombat délelőtt az Érdi VSE látogat Dabasra

NBIII-as első csapatunk második felkészülési mérkőzésére készül. A hét közepén győzelmet arattunk a Kecskeméti LC ellen idegenben, most pedig hazai közönségünk előtt kell számot adni, hol tartunk az alapozásban. Természetesen a szombati összecsapáson sem az eredmény lesz a legfontosabb. A keret átalakulás és megerősítés alatt áll, így új játékosok felbukkanására a holnapi illetőleg az elkövetkező napokban még számítani lehet.

Soros ellenfelünk a szintén harmadosztályban szereplő Érdi VSE lesz. Limperger Zsolt tanítványai a tavalyi szezont a Nyugati-csoport tízedik helyén zárták, így minden bizonnyal egy masszív csapat érkezik Dabasra is.

A szombati összecsapás előtt az FC Dabas II is pályára lép reggel 9 órától. Az első csapat mérkőzésének kezdési időpontja pedig 11 óra.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.16. (Szombat, 11:00)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas - Érdi VSE

 
 
2016.07.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Kecskeméti LC - FC Dabas (0 : 1)
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a Kecskeméti LC ellen lejátszott első felkészülési mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Hajtós kis mérkőzésen vagyunk túl, meg kell jegyeznem, hogy a Kecskeméti LC a maga osztályában igen jó csapat lesz. Két-három próbajátékost is pályára küldtünk és egyben megpróbáltuk felmérni, erősítést jelentenének-e számunkra. Az első félidőben tompábbak voltunk, ellenfelünk fürgébben mozgott, frissebb csapat benyomását keltette. A második játékrészben már jobban játszottunk, helyzeteink közül egyet értékesítettünk, így végül győzelmet arattunk egy döntetlen szagú mérkőzésen.

Ami a csapat megerősítését illeti, folyamatosan dolgozunk rajta, hogy minél jobb kerettel vághassunk neki az előttünk álló bajnoki szezonnak, azonban az kijelenthető, hogy pár konkurens, szintén NBIII-ban szereplő egyesület jelentősen felborította a játékospiacot. Minőségi játékost szerezni sosem könnyű, de néhány klub hosszú távon szinte teljesíthetetlen ajánlatokkal csábítja magához a játékosokat, amivel az FC Dabas nem nagyon tud versenyezni. Ettől függetlenül természetesen keressük a lehetőségét, hogy minél ütőképesebb csapatot építsünk."

Kecsekméti LC - FC Dabas 0 : 1 (0 : 0)
Gól: Hollauer B

 
 
2016.07.14.
www.kecskemetilc.hu
FELNŐTT
Kecskemét: "Némedi Norbert elégedett volt a látottakkal"
 

A Dabas elleni 1-0-os vereséget követően, Némedi Norbertet kértük fel egy rövid értékelésre. Vezetőedzőnk elégedett volt a látottakkal, véleménye szerint megvalósították azt, amit az első meccsen látni szerettek volna.

Az NBIII egyik bronzérmesével játszottatok először, innen nézve nem rossz ez a szoros vereség. Te hogyan értékelnél?

Ha innen indulunk ki, akkor tényleg nem rossz ez az eredmény. Fontosabb azonban, hogy amit szerettünk volna, azt megvalósítottuk. Örülök neki, hogy így sikerült. Mást célt szolgált ez a mérkőzés most, mint amit majd a későbbiekben szeretnénk látni, de dolgozunk és haladunk tovább!

 
2016.07.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Kecskeméti LC - FC Dabas (0 : 1) *
 

Győzelemmel kezdtük felkészülési mérkőzéseink sorozatát

NBIII-as csapatunk szerda délután lejátszotta első barátságos mérkőzését a 2016/2017-es szezonban. Dajka László fiai Kecskeméten vendégszerepeltek, ahol gól nélküli első félidőt követően Hollauer Balázs találatával végül egy gólos győzelmet arattak a helyi Kecskeméti LC ellen.

Folytatás szombaton délelőtt, immáron hazai pályán az Érdi VSE ellen.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.13. (szerda, 18:00)
Helyszín: Kecskemét

Kecskeméti LC - FC Dabas 0 : 1 (0 : 0)
Gólszerzők: Hollauer B

További képek

 
 
2016.07.13.
www.kecskemetilc.hu
FELNŐTT
Kecskemét: "Egygólos Dabas siker"
 

Szerdán a Dabas ellen játszotta első felkészülési meccsét a Kecskeméti LC, melyen az NBIII bronzérmese egyetlen góllal bizonyult jobbnak. 

Az első félidőben szórványosan láthattunk néhány lehetőséget, elsősorban kecskemétit, de a kapuk összességében ritkán forogtak veszélyben. Egy nagyobb helyzetet jegyezhettünk fel az elején, ám 16 méteres lövésünk végül elkerülte a hosszú alsót. A játék főleg mezőnyben zajlott, a nagy meleg azért érezhető volt az iramon, néhány pontrúgás, illetve beadás okozott veszélyt. A Dabas a félidő hajrájára lett aktívabb, Szabó Györgynek egy alkalommal nagyot kellett mentenie az ötösön, de végül kapura csak egy magasan fölé szálló lövéssel voltak veszélyesek, közvetlenül a lefújás előtt.

Szünetben mindkét csapat sokat cserélt, ettől sokkal nyíltabb lett a mérkőzés. A Dabas ekkor már jóval többször jutott el helyzetekig, ziccerekig, ám sokáig nem tudták ezeket kihasználni, míg a másik oldalon főleg távoli lövéseket jegyezhettünk fel, melyek rendre kaput találtak. A félidő közepe felé aztán Hollauer cselezgetett balról befelé, majd jobbal ki is lőtte a hosszú alsót. A gól után továbbra is átlövésekkel próbáltunk egalizálni, de a legnagyobb helyzet Sudáré volt, aki Márki beadását pörgette kapu fölé. A végén még itt is, ott is születhetett volna gól, Sudár és Szabó György előtt is adódott lehetőség, a másik oldalon pedig Pék hibázott Szabó Gergővel szemben, így maradt az egygólos vendég siker.

Kecskeméti LC - Dabas 0-1 (0-0)
Gól: Hollauer

 
2016.07.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Kecskeméti LC - FC Dabas *
 

Idegenben kezdi felkészülési mérkőzéseinek sorozatát az FC Dabas

Dajka László alakulófélben lévő csapata szerdán megkezdi edzőmérkőzésinek sorozatát. Első összecsapását szerda délután idegenben vívja NBIII-as csapatunk. Az ellenfél a Megye I.osztályban szereplő Kecskeméti LC lesz.

Mint ismeretes, a Kecskeméti TE a 2015/16-os idény végén ugyan a középmezőnyben végzett az NBI-es bajnoki pontvadászatban, licencet azonban nem kapott a következő szezonra, így csupán a megyei bajnokságban tudott elindulni, immár Kecskeméti LC néven.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.07.13. (Szerda, 18:00)
Helyszín: Kecskemét

Mérkőzés: Kecskeméti LC - FC Dabas

 
 
2016.07.12.
www.kecskemetilc.hu
FELNŐTT
Kecskemét: "Első edzőmeccsére készül a Kecskeméti LC - beharangozó"
 

Szerdán a Dabast fogadjuk a Széktói Stadionban, mely az idei első edzőmeccse lesz csapatunknak. A mieink rögtön egy magasabb osztályú ellenféllel találkoznak, majd szombaton a szintén megye I-es Szentes vendégei lesznek. Némedi Norbert szerint ennek a két találkozónak a keret formálását kell elsősorban szolgálnia.

Vezetőedzőnk végig erős csapatokkal szeretett volna találkozni, így az 5 edzőmeccsünkből hármat is NBIII-as ellenféllel vívunk. A Dabas kitűnő éven van túl, hiszen bronzérmet szereztek a Közép csoportban, nem sokkal maradtak le tehát a feljutásról sem. Nyugodtan kimondhatjuk, közel másodosztályú erőt képviselő ellenfélről van szó, melynek keretében több élvonalbeli rutinnal rendelkező játékos is szerepelt. Bárányos Zsolt, vagy a korábbi kecskeméti Zsolnai Róbert neve nem számít ismeretlennek, ahogy a vezetőedzőé, Dajka Lászlóé sem, aki szintén dolgozott korábban lila-fehér sikerekért.

Némedi Norbert ezen a héten elsősorban a keret véglegesítésén szeretne dolgozni, ehhez pedig tökéletes erőfelmérőt biztosít egy NBIII-as, illetve egy megye I-es ellenfél. A kerethez új arcok is érkeztek, őket is jobban megismerheti a szakmai stáb.

"Az első felkészülési meccsekre készülünk a második héten, itt még azért más elvárásaink vannak, mint amilyenek majd a bajnokságban lesznek. A keret kialakításán dolgozunk, több próbajátékos is velünk edz, így elsősorban azt a célt szolgálják ezek a meccsek, hogy minél teljesebb képet kapjunk róluk" - mondta Némedi.

 
2016.07.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Hírmorzsák - NBIII
 

Alábbi összeállításunkban az NBIII.Közép csoportjában szereplő egyesületek friss hírei között böngésztünk:

SZIGETSZENTMIKLÓSI TK (hivatalos oldal )

Folyamatosan zajlanak a háttérben a tárgyalások a keret megerősítésével kapcsolatban. Eddig három labdarúgóval sikerült megegyeznie a klubnak, mindannyian ismert játékosok.

Vass Máté (25), belső középpályásként szerepelt korábban a Ferencváros II-ben, a Siófokban, legutóbb pedig az RKSK-ban.
"A csapat játékosa, Kovács János régi ismerősöm és ő hozott össze a klub vezetőivel - mondta Vass Máté. - Gyorsan meg is egyeztünk és nagyon vártam már, hogy jöhessek és elkezdődjenek az edzések. Még sosem voltam Diósdon, de amit eddig láttam az nagyon tetszik és úgy tűnik, hogy a csapat is erős lesz. Azért választottam a Szigetszentmiklóst, mert itt komoly célokat tűztek a csapat elé, amelyek eléréséhez sokat kell majd dolgoznunk."

Nem is olyan régen még az NB I-ben futballozott Rodenbücher István (32). A védő április 30-án a Paks színeiben pályára lépett a Diósgyőr ellen.
"Én is vártam már, hogy elkezdődjön a felkészülés, mert hosszú volt a szünet - árulta el a rutinos védő. - Számomra fontos volt, hogy közel legyek a Gárdonyban élő családomhoz, így a komoly célok mellett ez is amellett szólt, hogy Szigetszentmiklósra szerződjek. Az első benyomásaim szerint itt nyugodtan lehet dolgozni, hiszen rendezett a háttér és sokat dolgoznak azon, hogy erős keretünk legyen. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk együtt."

Az NB II-es Szolnok játékosa volt tavasszal Fritz Attila (29), aki korábban a Honvéd, a Hévíz és a Vecsés labdarúgója is volt.
"Egyelőre friss minden, hiszen csak hétfőn kezdődött a felkészülés - fogalmazott a játékos. - Minden pozitív, csak jókat tudok mondani az első edzések után. Mindenkinek profi a gondolkodása és remek körülmények között készülünk Diósdon. Kiegyenlített bajnokságra számítok, de nemcsak a Közép-csoportban van sok hasonló képességű csapat, hanem mindhárom mezőny igen erős. Szeretném, ha sikeresek lennénk!"

 

PÉCSI MFC (hivatalos oldal)

Klubunk új igazolásokat mutat be szerdán, NB III-ra készülő felnőtt labdarúgócsapatunk pedig két edzőmeccset is játszik.

A mecsekaljaiak előbb július 13-án, szerdán 18:30-kor a Tolnai megyei I. osztály bajnokával, a Bonyhád VLC-vel mérik össze tudásukat. A rendezői részről "Bajnokok Csatájaként" aposztrofált felkészülési találkozót a Pécstől valamivel több, mint negyven kilométerre fekvő bonyhádi Sport utcában rendezik meg. A piros-fehérek elleni meccs megtekintése díjtalan.

Ezzel azonban még nem ér véget a heti megmérettetések sora, hiszen a gőzerővel készülő pécsiek szombaton hazai környezetben, a Stadion utcában fogadják majd a Varga Balázs vezette harmadosztályú Tolle UFC Szekszárd csapatát. A július 16-án, délelőtt 11:00 órakor kezdődő találkozó többek között arra is jó lesz, hogy belekóstoljunk a ránk váró NB III-as színvonalba.

A hétvégi ütközet is ingyenes lesz, szurkolóinkat a stadion északi lelátójára várjuk. Kapunyitás fél órával a meccs előtt, büfé üzemel majd a helyszínen. Más fontos esemény is várható ezen a héten a klub életében. Szerdán délelőtt sajtótájékoztatót tartunk, ahol bemutatjuk új sportvezetőinket és három frissen szerződtetett labdarúgónkat. Természetesen a történésekről részletesen is beszámolunk majd.

 
 
2016.07.10.
www.digisport.com
UP
Dabas Televízió - FCBCamp Dabas - 2016
 

A Dabas Televízió a júniusban Dabason megrendezésre került FCBCamp 2016 rendezvényről egy hosszabb video összeállítást is közzé tett, amit természetesen az FC Dabas honlapján Önök is megtekinthetnek:

 
 
2016.07.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas (NB III) - Felkészülési mérkőzések *
 

A hét elején NBIII-as első keretünk Dajka László és Erős Károly vezérletével nekikezdett nyári alapozó munkájának. A 2016/2017-es bajnoki szezonra való felkészülést előreláthatólag öt edzőmérkőzés fogja elősegíteni. Az NBIII-as csoportbeosztás már a napokban napvilágot látott, aminek tükrében kijelenthető, igen komolyan kell venni a felkészülést, ha a tavalyihoz hasonló szép eredményt szeretnénk elérni.

Az első felkészülési mérkőzését jövő szerdán, Kecskeméten vívja az FC Dabas első csapata. A tervezett további menetrendet az alábbi táblázatban tekinthetik meg:

2016.07.13. Szerda 18:00 Kecskeméti LC - FC Dabas
2016.07.16. Szombat 10:30 FC Dabas - Érdi VSE
2016.07.20. Szerda 18:00 Diósdi TC - FC Dabas
2016.07.22. Péntek 18:00 FC Dabas - Somos SE
2016.07.30. Szombat 10:30 Vecsési FC - FC Dabas
2016.08.06-07. SZ / V   1.Bajnoki mérkőzés

 

 

 
 
2016.07.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas II (Megye I) - Felkészülési mérkőzések *
 

Az FC Dabas II egy héttel az első csapatot követően július 12-én (jövő kedd) kezdi meg felkészülését a soron következő 2016/2017-es bajnoki szezonra. Kucsák István legénysége immáron a Megye I. osztályban szerepelhet, ahol természetesen már jóval nehezebb feladat vár majd játékosainkra hétről hétre. Ennek megfelelően egy komoly alapozási munka előzi majd meg az augusztus második hetében esedékes bajnoki rajtot.

A kettes csapat tervezett felkészülési programját az alábbi táblázat tartalmazza:

2016.07.12. Kedd 18:30 Felkészülés kezdete
2016.07.16. Szombat 10:00 FC Dabas II - Tököl VSK
2016.07.23. Szombat 10:30 Kiskunfélegyházi HTK - FC Dabas II
2016.07.27. Szerda 19:00 Bugyi SE - FC Dabas II
2016.07.30. Szombat 17:00 FC Dabas II - Diósdi TC
2016.08.07. Szombat 17:00 Lajosmizse VLC - FC Dabas II
2016.08.13-14. SZ / V   1.Bajnoki mérkőzés

 

 

 
 
2016.07.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas III (Megye III) - Felkészülési mérkőzések *
 

Az első és második csapathoz hasonlóan az FC Dabas III is hamarosan nekivág a nyári felkészülési munkának. Ledő László játékosai ugyan valamelyest kevesebb edzéssel és mérkőzéssel hangolnak a bajnoki rajtra, azonban munka nélkül még ebben az osztályban sem megy, így a hármas keret játékosai is kemény edzésekre számíthatnak az elkövetkezendő hetekben.

A felkészülés tervezett programját az alábbiakban tekinthetik meg:

2016.07.12. Kedd 19:00 Felkészülés kezdete
2016.07.28. Csütörtök 19:00 Sülysáp KSK - FC Dabas III
2016.08.04. Csütörtök 19:00 FC Dabas III - Törökblinti FC II
2016.08.11. Csütörtök 19:30 FC Dabas III - Kakucs KSE

 

 

 
 
2016.07.05.
www.pestmegyeifoci.hu
FELNŐTT
Hivatalosan is kisorsolták az NB III-as csoportokat
 

Az MLSZ elkészítette az NB III-as csoportok sorsolását. Az idei évben 54 csapat vesz részt a harmadosztály küzdelmeiben, azaz 3x18 csapat várja a rajtot. Nézzük a csoportokat:

Nyugati-csoport:
III. Kerület, Andráshida, Csepel, Csorna, Diósd, Érd, Győri ETO, Ajka, Videoton II, Gyirmót II, Hévíz, Budapest Honvéd II, Kaposvár, Komárom, Puskás Akadémia II, Sárvár, Tatabánya, Veszprém

Közép-csoport:
Békéscsaba II, Budafok-Újbuda, Dabas-Gyón, Dunaharaszti MTK, Dunaújváros, FC Dabas, Ferencváros II, Gyula, Hódmezővásárhely, Komló, Méhkerék, Mórahalom, Paks II, Pécs, Pénzügyőr, Szekszárd, Szentlőrinc, Szigetszentmiklós

Keleti-csoport:
BKV Előre, Diósgyőr II, Debrecen II, ESMTK, Hatvan, Tiszaújváros, Hajdúböszörmény, Jászberény, Kazincbarcika, Monor, MTK II, Nyírbátor, Putnok, RKSK, REAC, Somos, Tállya, Újpest II

A csoportokból csak az első helyezettek jutnak fel az NB II-be. Összesen 16 csapat esik ki (az összes, 14-18. helyezett, valamint a legrosszabb 13. helyezett), mert a 2017-2018-as idényben háromszor 16 csapattal bonyolítják le az NB III küzdelmeit, és 10 csapat jut fel a megyei első osztályú bajnokok osztályozói után.

 
 
2016.07.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII - Kezdetét veszi a felkészülés *
 

Július 5-én kedden megkezdi nyári felkészülés munkáját az FC Dabas SE NBIII-as felnőtt kerete. Az már a szezon végeztével napvilágot látott, hogy továbbra is Dajka László irányítja az első csapat szakmai munkáját, segítője pedig továbbra is Erős Károly lesz.

Az átigazolási időszak július 1-én (pénteken) kezdetét vette. Az NBIII-as első keretben természetesen lesznek változások a minél jobb őszi szereplés érdekében.

Ahogy megszokhatták, a játékosmozgásokról és a felkészülési mérkőzések időpontjairól, eredményeiről honlapunkon keresztül szerezhetnek majd hivatalos információkat.

Hajrá Dabas!

 
 
2015.07.03.
igazgatosagok.mlsz.hu
FENŐTT/UP
MLSZ - 2016/17. évi Nyári átigazolási időszak információk
 

Véget ért a 2015/2016-os szezon a labdarúgók számára, ezzel kezdetét veszi a 2016/2017-es felkészülés és átigazolási időszak, melyeknek az ügyintézése az alábbi időpontokban lehetséges:

Labdarúgás
- Hivatásos labdarúgók: 2016. június 09. - augusztus 31.
- Felnőtt, amatőr labdarúgók: 2016. július 01. - július 31. (szabad átigazolás)
- Felnőtt, amatőr labdarúgók: 2016.augusztus 01.- augusztus 31. (amennyiben az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz)
- Utánpótlás korú labdarúgók (U19-U14): 2016. július 01. - július 31. (szabad átigazolás)
- Utánpótlás korú labdarúgók (U19-U14): 2016.augusztus 01.- augusztus 31. (amennyiben az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz)
továbbá: szeptember 1-től szeptember 30.-ig (oktatási intézmény váltásakor, amennyiben lakcímváltozást eredményez és az oktatási intézmény, valamint a sportszervezet székhelye ugyanott van)
- Utánpótlás U13-U6 (Bozsik Program): 2016. július 01. - szeptember 15. (szabad átigazolás)
- Öregfiúk, Old Boys, Veterán labdarúgók: 2016. július 01. - augusztus 31. (szabad átigazolás)

Futsal
- Felnőtt: 2016. július 15. - augusztus 25.
- Utánpótlás: 2016. július 15. - október 15.

Strandlabdarúgás:
- A versenyévad kezdését megelőző napig (egy versenyévadban csak egy sportszervezetben (csapatban szerepelhet)

TÁJÉKOZTATÓ

1. IGAZOLÁSOK (csak 5. életévet betöltött magyar állampolgár)

Szükséges dokumentumok:      
a). Kitöltött, aláírt, lepecsételt igazoló lap;
b) Anyakönyvi kivonat.
c) 3 hónapnál nem régebbi színes igazolványkép,
d) NYIÁSZ 8. sz. melléklet
Felhívjuk az egyesületek figyelmét, hogy abban az esetben, ha valaki már szerepelt a rendszerben, csak átigazolni lehet!

2. ÁTIGAZOLÁSOK
Szükséges dokumentumok: Kitöltött, aláírt, az átadó és az átvevő csapat által pecsételt átigazoló lap.
Az átigazoló lap érvényessége 30 nap.

Az átigazolási időszakon kívül igazolható:
A) Aki, ha 17 éves elmúlt, és 12 hónapja nem lépett pályára, ha 17 év alatti, és 6 hónapja nem lépett pályára.
B) Akiknek csapata megszűnt, visszalépett vagy kizárták a bajnokságból

C) Aki első éves nappali tagozatos felsőfokú intézmény hallgatója, a felvétel évében október 10-ig átigazolhatók az intézmény csapatába

3. AMATŐR SPORTOLÓI SZERZŐDÉSEK
Lényeges változás, hogy az amatőr sportolói szerződés megszűnt.

4. FÉNYKÉPEK
Versenyengedélyt csak abban az esetben tudunk kiadni vagy újranyomtatni, ha a játékos fényképe az adott napon még érvényes. (fekete-fehér vagy a lejárttal megegyező képet nem fogadunk el)

Amennyiben a fénykép a versenyengedély kiadását követően jár le, az nem befolyásolja a versenyengedély érvényességét!

 
 
2016.07.02.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U11-es csapatának vezetőedzője a Kalinkovoban megrendezésre került utánpótlás tornát követően az alábbi értékelést adta:

" Múlt hét szombaton Kalinkovóban jártunk egy nemzetközi tornán. Egy hosszú es fárasztó hét után indultunk útnak a csapatommal, hiszen a fele csapatom részt vett az egy hetes dabasi Barcelona Campuson. Pénteken este végeztünk, szombaton hajnalban már útnak is indultunk. Az idő tökéletes volt, a gyerekek korán keltek, de láttam, hogy hajnal négykor már nagyon fittek. Én pedig. le sem feküdtem. Szóval a három és fél órás út után megérkeztünk Kalinkovóba, ahol csodás körülmények fogadtak minket, mind ellátás, mind pályaügyileg. Rövid megnyitó után már mehettünk is a pályára.

Az első meccsünket megnyertük 2:0-ra. Itt még megilletődötten játszottunk, de a szülők átlendítettek minket, amit ezúton is köszönünk neki.

A második összecsapásunk a Nitra ellen volt. Ez már egy jó kis meccs volt, de ezt is behúzták a gyerekek, mégpedig gyönyörű gólokat szerezve. Itt meg kell említenem Máté Márkot, aki egymaga döntötte el a meccset, egy akció, majd egy szenzációs szabadrúgásgóllal.

Aztán jött a feketeleves, a harmadik meccsünket egy buta gól miatt veszítettük el. A gyerekekben nem éreztem a tüzet, hogy ezt a meccset meg tudják fordítani. Talán itt már jelentkezett a fáradtság is rajtuk, hozzáteszem, itt is kánikula volt. Utólag megjegyzem talán jókor is jött nekünk ez a pofon.

Következett a negyedik mérkőzésünk a Kassa ellen. Az első félidő szoros volt, aztán a második félidőben kétséget nem hagyva vertük meg ellenfelünket 4:0-ra. Gratulálok Szabó Bence és Molnár Csabi góljához is.

Eközben a párhuzamos pályán szépen robotolt az Inter Baku csapata is. Megnéztem őket a szünetünkben és valóban tükrözte a játékukat a gólarányuk. 4 mérkőzés, 32 rúgott és 3 kapott gól. Annyival voltak előrébb nálunk, hogy nekik nem volt vereségük, így nekik ellenünk jó lett volna a döntetlen is.

Következett az ötödik meccsünk az Inter Baku csapata ellen. A csapatomat megpróbáltam feltüzelni.   Másfél éve vagyok ezzel a korosztállyal, de ilyet még nem láttam. Félrevonultak, körbeálltak, megölelték egymást és elkezdtek fogadkozni. Bevallom, egy picit bajban voltam, mert nem volt nálam zsebkendő. Kezdetét vette a "döntő" mérkőzés. Nem kezdtünk jó, ami bizonyít, hogy hét perc elteltével 2:0-s hátrányba kerültünk. A nagy akarásnak sajnos nyögés a lett vége. Ellenfelünk irányította a játékot, mi pedig fáradtan, enerváltan mozogtunk. Aztán félidő vége előtt ismét visszajöttünk a meccsbe (2:1). Félidőben rendbe raktam a fejeket és a lelkükre próbáltam hatni, hogy így együtt nekünk ez az utolsó tornánk, azonban veszítenivalónk nincs. Kitaláltunk egy taktikát is, két belső védőjüket zárja ki a két csatárunk és így a középpályáról Rutterschmid Bence egyedül tud érkezni és bombázni. Ekkor már egyedül benne éreztem erőt.

Hát a CSAPAT meg is csinálta, hipp-hopp kiegyenlítettünk, innentől pedig már a miénk volt a meccs. Hét perc volt még hátra, gólt kellett rúgnunk, hogy Kupagyőztesek lehessünk. És lám-lám, Rutterschmid bombázott. GÓÓÓL! Máris 3:2 ide. Volt még hátra 1 perc, egy újabb találattal pedig végleg eldöntöttük (4:2)! A szülők berohantak a pályára.a gyerekek arcán soha nem látott öröm... én  pedig csak néztem őket... és nagyon boldog voltam!

Hajrá Dabas! "

A TORNA VÉGEREDMÉNYE:

1. FC Dabas
2. INTER Bratislava
3. Nová Dedinka
4. FC VION Zlaté Moravce
5. Dúbravka
6. FA Nitra
7. FK Kalinkovo

További képek

Videó

 
 
2016.07.01.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNŐTT
JÁTÉKOSSORS. Farkas Krisztián (Dabas): "Nagyon jól futballoztam a tavasszal"
 

Lesznek, akik majd azt mondják, még jó, hogy az ősszel is remek produkciót nyújtó Farkas Krisztián végzett az élen. A bajnok Dabas II. játékosa, az NB I-et megjárt futballista, a gólokért felelős, több poszton is bevethető labdarúgó, csakhogy.

Nem könnyű rendre jól teljesíteni úgy, ha ketten-hárman lihegnek az ember nyakán, és persze ha a legtöbben tőle várják a megoldást. A 7,33-as átlag ugyanakkor alighanem választ ad mindenre.

- Meglepem, ha azzal indítok, hogy a Sportszelet játékos-rangsorának élén végzett?
- Egy idő után a bajnoki cím mellett már ez is célommá vált - mondta Farkas Krisztián, a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában aranyérmet szerző FC Dabas II. labdarúgója. - Tisztában voltam vele, hogy az ősszel én vezettem a rangsort, de elsősorban az volt a lényeg, hogy megnyerjük a bajnokságot és mindemellett minél jobb teljesítményt szerettem volna nyújtani. Úgy gondolom, nem igazán voltak rossz mérkőzéseim, sőt szerintem nagyon jól futballoztam a tavasszal. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy meglepődtem, de ettől még nagyon örülök neki.

- Az elmúlt esztendőket figyelembe véve egy álom teljesült azzal, hogy feljutottak.
- Két éve jöttem Dabasra, tavaly a 2. helyen végeztünk, idén viszont egyértelműen az volt a célunk, hogy bajnokságot nyerjünk. Nagy kő esett le a szívemről, mert akárki akármit mond, oly' mindegy, milyen osztályban, de a bajnoki cím az bajnoki cím, amiért meg kell dolgozni, nem adják oda csak úgy.

- Állítom, ha Farkas Krisztián nem a Dabas II.-t erősíti, Kucsák István csapata nem nyeri meg a bajnokságot. De mit felel erre az érintett?
- Ez nehéz kijelentés. Ha szerénytelen lennék, azt mondanám, nagyban hozzájárultam ahhoz, hogy bajnokok legyünk, de ezt így nem lehet egyértelműen megfogalmazni. Néhány mérkőzésen nem is játszottam, főleg a tabella végén szereplők ellen, és azokat a találkozókat nélkülem is sikerrel vette a csapat, de amikor igazán fontos meccsek jöttek, úgy gondolom, akkor kiemelkedően futballoztam.

- Van olyan derbi a szezonból, amelyre szívesen emlékszik vissza?
- Különösen kedves mérkőzés? Várjon csak. Nyilván Százhalombattán nyerni, az a 4-0 szép emlék annak ellenére is, hogy nem rúgtam gólt, sőt az utóbbi négy-öt meccsen úgy léptem pályára, hogy nem is tudtam edzeni, sérülten játszottam. Az Alsónémedi otthonában hatalmas gólt lőttem ballal, s ha mesterhármast ér el az ember, mint a Pereg ellen, az is kedves, meg aztán volt egy-két távolról szerzett nagy gólom, azok is megmaradnak az emlékezetemben. Ám ha egy találkozót kell kiemelni, azt mondanám, a csapat miatt legyen a Százhalombatta-meccs.

- Számíthatnak önre a szakmai stáb tagjai, a csapattársak, no meg a szurkolók a Pest megyei I. osztályban is?
- Mindig őszintén beszélgetünk, így nem tagadom, megkeresett egy-két csapat. 99 százalék, hogy Dabason maradok, de tudja mit? Inkább írjon 100-at, mert ha az edzőnk, Kucsák István olvassa. A viccet félretéve: sajnos a Bajnokok Tornáján megsérültem, úgy néz ki, megint elszakadt a keresztszalagom, de remélem, csak az ördögöt festem a falra, és csupán meghúzódott.

A fenti interjú ezen sorok írójától megjelent a Sportszelet 16. lapszámában.