FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2016.06.28.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: U13 - Nagypályás Labdarúgó Torna - Dabas *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U13-as korosztályának vezetőedzője a hétvégi, két napos dabasi utánpótlás tornát követően az alábbi értékelést adta:

" A múlt hetünk elég zsúfoltra sikeredett, túl vagyunk az első "FCBescola Soccer Camp"-en, amit Dabason rendeztek. Ennek a ráadása a hétvégi torna volt, ahol a tavalyihoz hasonlóan a Barcelona Team is részt vett. Mellettük még a Ferencváros és a Dinamo Star korosztályos csapatai, valamint a ceglédi és a monori alközpont indult a tornán. A szabályok megegyeztek a nagypályán megszokottakhoz, kivéve a cserék oda-vissza cserélésével és a rövidebb játékidővel.

A mi szempontunkból nézve első nagypályás tétmérkőzéseinket játszottuk ezen a hétvégén. Rögtön a torna egyik favoritjával, a spanyolokkal kezdtünk, sajnos nagyon megilletődötten kezdtünk, egy rossz félidő után tudtunk ugyan javítani, de ez csak a szépítésre volt elegendő, így 2:1-es vereséget szenvedtünk.

A csoport második meccsén Monor Alközponttal játszottunk, itt nagyot fordult a kocka, nagyon sima mérkőzésen 4:0-ás győzelmet arattunk, ami akár 6-7 gólos is lehetett volna.

A második nap szintén a papíron erősebb FTC-vel kezdtünk, ami ismét nem sült el jól, így csupán a bronzérem megszerzése lehetett a cél.

A bronzmérkőzésen a Dinamo Star SE csapatával találkoztunk, akik hamar vezetést szereztek, de nagyszerű játékkal sikerült fordítanunk, a végén kaptunk egy buta gólt, de sikerült így is megszereznünk a harmadik helyet!

Az egész hétvégét nézve nagyon nagy meglepetés ért, nem gondoltam volna, hogy első nagypályás mérkőzéseinken ilyen játékot tudunk mutatni akár az erősebb csapatok ellen is. Sok kiemelkedő egyéni teljesítmény is volt a csapatban, de a tornán 5 gólt szerző Gáspár Zsombor volt az egyik legjobb, aki a torna legjobb mezőnyjátékosának járó díjat is bezsebelte. Petrányi Józsi kapta a legjobb hazai játékosnak járó különdíjat.

A nyáron próbáljuk a hibákat kijavítani és jövőre még jobb teljesítményt nyújtani. Köszönjük a szurkolóknak a biztatást, szurkolást, nagyon jó érzés volt, hogy többen is szorítanak a csapat sikeréért! Gratulálok az egész csapatnak!

Hajrá Dabas! Szép nyarat mindenkinek! "

További képek

 
 
2016.06.27.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Focitábor 2016
 

A Barca tábort (FCBescola Soccer Camp Dabas 2016) követően az FC Dabas Sportegyesület 2016-ban is megrendezi az immáron tradicionálisnak tekinthető nyári utánpótlás focitáborát.

A programok szakmai színvonalát ismételten egykori és mai válogatott játékosok, NB I-es edzők, szakvezetők, meglepetés vendégek emelik, akikkel természetesen beszélgethetnek és fotókat is készíthetnek a gyerekek. A tábor hétfőtől reggeltől péntek délutánig tart, melynek helyszínéül az FC Dabas Stadionja és Utánpótlásközpontja szolgál.

FC Dabas Focitábor 2015

 
 
2016.06.26.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Strandfoci *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas utánpótlás szakembere a nemrégiben lezajlott strandlabdarúgó utánpótlás tornát követően az alábbi információkat osztotta meg oldalunkkal:

" A tavalyihoz hasonlóan idén is Dabason rendezték meg a Pest Megyei Regionis Strandfoci Tornát. A megmérettetésre június 16-án csütörtökön került sor. Idén a tavalyitól eltérően a FC Dabas Sporttelepén épített strandfoci pályán játszhattak a gyerekek.

A 12 Alközponti csapat nagy csatát vívott egymással, amiből csapatunk a döntőbe jutásért nem jött ki jól, így végül csupán a 3. helyet tudta megszerezni. A torna legjobb játékosa a mi csapatunkból került ki, Gáspár Zsombor lett, neki külön gratulálok és az egész csapat teljesítménye is nagyon jó volt ezen a szokatlan ide-oda pattogó vagy éppen nem pattanó talajon!

Szép volt fiúk! Hajrá Dabas! "

 
 
2016.06.26.
www.digisport.com
UP
DIGI Sport 24 - FCBescola Soccer Camp 2016 Dabas - VIDEÓ
 

A DIGI Sport saját gyártású hírműsorán keresztül számolt be az FC Dabas otthonában megrendezésre került FCBCamp Dabas 2016 nyári focitáborról, melyet az alábbiakban egy rövid videó összefoglaló formájában meg is tekinthetnek...

 
 
2016.06.25.
www.fcdabas.hu
UP
FCBCamp Dabas - Ötödik nap
 

Pénteken elérkezett az FCBescola Dabas focitábor utolsó napja. A fiatalok a rekkenő hőség ellenére ismét becsülettel dolgoztak, a programban pedig egy kis strand is szerepelt, így felfrissülésre is volt mód. A

FCBCamp Dabas - Ötödik nap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotó: FCBCamp Dabas

 
 
2016.06.24.
www.fcdabas.hu
UP
FCBCamp Dabas - Negyedik nap
 

Lassan végéhez közeledik az FCBCamp Dabas nyári focitábora. Edzésekben, színes programokban és jókedvben terrmészetesen a csütörtöki napon sem volt hiány. Az utolsó előtti nap fontosabb pillanatait ahogy eddig, úgy ezúttal is megtekinthetik az alábbi linkre kattintva:

FCBCamp Dabas - Negyedik nap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotó: FCBCamp Dabas

 
 
2016.06.23.
vimeo.com
KLUB
FCBescola Soccer Camp 2016 Dabas - VIDEÓ
 

Az alábbiakban a Barca tábor nyítónapjáról tekintehetnek meg egy rövid videó összefoglalót...

 
 
2016.06.23.
www.fcdabas.hu
UP
FCBCamp Dabas - Harmadik nap
 

A szerdai napon az edzések mellett közös csoportkép és illusztris vendégek látogatása is szerepelt a programban. Az első két naphoz hasonlóan ismét egy terjedelmes galériát tett közzé a tábor hivatalos Facebook oldala:

FCBCamp Dabas - Harmadik nap

 

 

 

 

 

 

 

fotó: FCBCamp Dabas

 
 
2016.06.22.
igazgatosagok.mlsz.hu
ÖREGFIÚK
Az öregfiúknál az FC Dabas, az U19-eseknél a Rubeola-Csömör nyerte a Bajnokok Tornáját
 

Vasárnap két korosztályban is Bajnokok Tornájára rendezvényre került sor, az ifjúságiak Ikladon, az öregfiúk Kistarcsán léptek pályára.

A jubileumi 10. Pest megyei U19-es Bajnokok Tornáján, amely egyben Salga Lajos Emléktorna is, előzetesen mind a nyolc aranyérmes gárda jelezte részvételi szándékát. Ennek következtében selejtező mérkőzések után alakult ki a négyesdöntő mezőnye. Az Ikladon megrendezett viadalon aztán a négy legjobb U19-es bajnokcsapat került egymással szembe, ahol minden találkozó szoros küzdelmet hozott. Jól mutatja a torna kiegyensúlyozottságát, hogy a mérkőzéseken csupán egy-egy góllal bizonyult jobbnak a győztes fél. Végül az I. osztály, Nyugati csoportjának bajnoka, a Rubeola-Csömör bizonyult a legjobbnak. Takó Csaba fiai az elődöntőben az Iklad csapatát múlták felül, a döntőben pedig az Alsónémedi együttese ellen arattak szép győzelmet.

Elődöntők:

Rubeola-Csömör - Iklad 2-1 (2-0)
GÓL:
Tápi T., Balogh K., ill. Krivánszki L.

Alsónémedi - Perbál 2-1 (1-1)
GÓL:
Czeróczki R. (2), ill. Rimóczi Á.

A 3. helyért:

Iklad - Perbál 3-2 (2-1)
GÓL:
Laukó M., Podlaviczki P. J., Krivánszki L., ill. Monori N., Kovács A.

Döntő:

Rubeola-Csömör - Alsónémedi 3-2 (2-1)
GÓL:
Koncz A. D., Nehéz K. J., Maruzsi M., ill. Mészáros R. (2).

A végeredmény: 1. Rubeola-Csömör; 2. Alsónémedi; 3. Iklad; 4. Perbál.

A győztes Rubeola-Csömör színeiben pályára léptek: Balogh Krisztofer, Fekszi Roderik, Gárdosi Krisztián, Halácsy Kristóf Tamás, Irsay Dávid Márton, Kalászi Norbert, Kanyó Dávid, Kiss Boldizsár, Koncz Attila Dániel, Maruzsi Máté, Nehéz Krisztián József, Szabó Bence, Szálas Dániel, Széles Imre, Tápi Tamás, Várkonyi Barnabás.

Így látta a tornagyőztes

TAKÓ CSABA, a Rubeola-Csömör edzője: - Nagyon elégedett vagyok a szervezéssel, az Iklad remek házigazdának bizonyult. A nagy meleg az összes találkozón rányomta a bélyegét a játékra, de összességében küzdelmes, kiegyensúlyozott mérkőzéseken vagyunk túl, ahol minden csapat igyekezett kihozni magából a legjobbat. Gratulálok a srácoknak a győzelemhez!

Csonka mezőny mellett rendezték meg június 19-én, vasárnap Kistarcsán a 2015/2016-os évadot lezáró Öregfiú Bajnokok Tornáját, amelyet végül az FC Dabas együttese nyert meg.

Danyis Attiláék mindössze egyetlen hivatalos mérkőzésen léptek csupán pályára, mivel a Pilisszentiván játékon kívül indult el a megmérettetésen. Az FC Dabas a tornát végül egy lőtt góllal nyerte meg, a döntőben a Pécel gárdáját múlta felül. A résztvevőknek a díjakat Varga Péter szervező adta át az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának képviseletében.

Elődöntő:

Kistarcsa - Pécel 0-2 (0-1)
GÓL:
Csabai G., Szekeres J.

A másik elődöntőben az FC Dabas és a Pilisszentiván csak barátságos mérkőzést játszott egymással, a döntőbe előbbi együttes jutott be.

A 3. helyért nem került sor mérkőzésre, mivel azt a Pilisszentiván már nem várta meg. A Kistarcsa játék nélkül lett 3.

Döntő:

Pécel - FC Dabas 0-1 (0-0)
GÓL:
Danyis A.

Végeredmény:
1.
FC Dabas
2. Pécel
3. Kistarcsa
4.
Pilisszentiván

A Pest megyei III. osztály, Délkeleti csoportjának 2015/2016. évi bajnoka, az FC Dabas színeiben pályára léptek a Bajnokok Tornáján: Glonczi Ferenc kapus - Andristyák József, Bálint Gábor, Danyis Attila, Kaldenecker Tamás, Komlós Antal, Pacsirta József, Pokornyik Sándor, Rácz Gergő, Sümegi Gábor, Újvári Tibor - mezőnyjátékosok.

DANYIS ATTILA, a tornagyőztes FC Dabas csapatvezetője: - Nagy csatában, helyenként jó játékkal, stabil védekezéssel a kontratámadásokra építve futballoztunk. Sikerült megszereznünk a vezetést, amit fegyelmezetten játszva megtartottunk a végéig. Úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a Bajnokok Tornáját.

VARGA PÉTER, szervező: - A lejátszott mérkőzések kimondottan színvonalasak voltak, és ami az öregfiúk esetében talán némileg meglepő lehet, két sportszerű találkozót játszottak egymással a felek.

 
 
2016.06.22.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13 *
 

Balogh Tamás, az FC Dabas U13-as korosztályának edzője a hétvégi focitornát követően az alábbi értékelést adta:

" Hétvégén U13-as csapatunkkal Budapesten a Testvériség csapatánál jártunk egy nyári tornán. Erre a tornára eljött velünk pár olyan játékos is, aki nem az FC Dabas játékosa, így félig az alközponti válogatottal mentünk el.

Tulajdonképpen ez a torna jó felkészülés volt a héten megrendeződő két napos tornára Dabason, ahol többek között az FC Barcelona is részt vesz. Hat mérkőzést játszottunk, három győzelem mellett egy vereség és két döntetlen született. Ezen a tornán nem az eredmény volt a legfontosabb, hanem hogy az alközponti csapatunk minél jobban összeszokjon egymással.

Összességében elégedettek voltunk Fodor Gergővel, rengeteg gólt rúgtunk, szép akciókat vezettünk és mindannyian arany éremmel tértünk haza. Reméljük, hogy hasonló élményekkel és játékkal fogjuk zárni a következő hetet is.

Hajrá Dabas! "

 
 
2016.06.22.
www.fcdabas.hu
UP
FCBCamp Dabas - Második nap
 

A keddi napon folytatódott az FCBCamp Dabas 2016 nyári utánpótlás labdarúgó tábor. Természetesen a második nap eseményeiről is szép számmal készültek felvételek, melyeket az alábbi linken keresztül tekinthetnek meg:

FCBCamp Dabas - Második nap

 

 

 

 

 

 

fotó: FCBCamp Dabas

 
 
2016.06.21.
www.fcdabas.hu
UP
FCBCamp Dabas - Első nap
 

A hétfői napon útjára indult az FCBCamp Dabas 2016 nyári utánpótlás labdarúgó tábor. Az első nap eseményeiről az alábbi linken keresztül tekinthet meg egy terjedelmes képes beszámolót:

FCBCamp Dabas - Első nap

 

 

 

 

 

 

fotó: FCBCamp Dabas

 
 
2016.06.20.
www.fcdabas.hu
UP
FCBCamp Dabas - Indul a tábor
 

Vasárnap megérkezett az FC Barcelona delegációja, akiket Kőszegi Zoltán polgármester és az FC Dabas vezetősége fogadott. A katalán klub edzői természetesen megtekintették a tábor helyszínéül szolgáló FC Dabas Sporttelepet, beleértve a nemrég átadásra került FC Dabas Utánpótlásközpontot is, ami kiemelt szereppel bír majd a tábor ideje alatt is.

A nulladik napról készült felvételeket az alábbi linken keresztül tekinthetik meg.

FCBCamp Dabas - Nulladik nap

 

 

 

 

fotó: FCBCamp Dabas

 
 
2016.06.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U11-es csapatának vezetőedzője a JOMA Kupa megmérettetést követően az alábbi észrevételeit közölte:

" Szombaton gyönyörű idő, jó pályák, fergeteges hangulat és a Testvériség SE meghívásából JOMA kupa! Ezúton köszönjük a meghívást!

Dabas alközpont csapatával indultunk el a tornán az U10-es korosztályban. Az ellenfeleink a Grund, Testvériség I, Testvériség II, KISE és a Kecskemét csapatai voltak.

Ezen a napon nem találtunk hála Istennek legyőzőre. A gólkülönbségünk 37-4 volt, ami nagyon imponáló. Az ellenfél edzői agyon dicsérték a gyerekeket, ami jólesett nekik is és természetesen nekem is. Bátran ki merem jelenteni, hogy ez a 11 fős társaság bármelyik NB-s akadémiával fölvenné a versenyt. Ezekre a gyerekekre kiemelt figyelmet kell fordítani a jövőben, amit meg is teszünk.

Köszönöm a Pilisi LK, az Újhartyán ISE és az Örkény SE vezetőségének, hogy elengedték a gyerekeiket! A srácok jól érezték magukat és ez volt a legfontosabb. Ha rajtam múlik, még sok tornán fogunk így együtt részt venni.

Hajrá DABAS, Hajrá MAGYARORSZÁG! "

 

 
 
2016.06.18.
www.dabastv.hu
KLUB
Dabas Televizió - FC Dabas Utánpótlásközpont átadója
 

Átadták az FC Dabas Utánpótlásközpontjának új épületét a sporttelepen.

 
 
2016.06.17.
igazgatosagok.mlsz.hu
KLUB
Felkerültek a 2016/2017-es versenykiírások
 

Még szinte véget sem ért az évad, máris itt az új. Az alábbiakban, illetve a letölthető dokumentumok menüpont alatt megtalálhatók a 2016/2017. évi Pest megyei labdarúgó-bajnokságok jóváhagyásra váró, 99%-ig végleges versenykiírásai - a női és az öregfiú-bajnokságok, valamint a jóval később rajtoló futsalversenyek kivételével, melyeket a későbbiekben teszünk majd közzé.

Versenykiírások:
- I. osztályú felnőtt bajnokság;
- II. osztályú felnőtt bajnokság;
- III. osztályú felnőtt bajnokság;
- U19-es bajnokság;
- U16-os bajnokság;

- U14-es bajnokság;

- Magyar Kupa Pest megyei ága;
- Pest Megyei Kupa

Ezen kívül még három anyag került feltöltésre, melyek az új évadra vonatkozó fontosabb változásokról számolnak be. Az első a versenyszabályzatban megjelent új elemekkel, a második a jövő évi kupaküzdelmekkel (MK és PMK), míg a harmadik a központilag kiírt utánpótlás-bajnokságok változásaival foglalkozik. Valamennyi fontos információkat tartalmaz, ezért kérjük, tanulmányozza át figyelmesen!

További fontos információk:

Nevezési határidő: 2016. július 01. (péntek) 12:00 - az on-line nevezési dokumentáció hamarosan, legkésőbb június 20-ig elérhető lesz.

Hiánypótlások beadása: 2016. július 07. (csütörtök) 12.00 óra

VB I. fokú határozat:  2016. július 11. (hétfő)

Fellebbezési határidő: 2016. július 15. (péntek) 12.00 óra

II. fokú határozat MLSZ PMI Fellebbviteli Bizottság:  2016. július 19. (kedd)
(A hiánypótlási határidő nem vonatkozik a nevezési és tagdíj befizetésére. A hiánypótlási határidő leteltét követően benyújtott dokumentumok nem vehetők figyelembe a fellebbviteli eljárás során.)

A 2016/2017. évi Pest megyei labdarúgó-versenyek nevezési díjai (a női és az öregfiú-bajnokságok kivételével):
- megyei I. osztály: 120.000 Ft, TAO-ra jogosultaknak 12.000 Ft;
- megyei II. osztály: 110.000 Ft, TAO-ra jogosultaknak 11.000 Ft;
- megyei III. osztály: 100.000 Ft, TAO-ra jogosultaknak 10.000 Ft;
- Pest Megyei Kupa: 10.000 Ft, TAO-ra jogosultaknak 1.000 Ft;
- Magyar Kupa: 50.000 Ft, TAO-ra jogosultaknak 25.000 Ft;
- megyei utánpótlás: 15.000 Ft, TAO-ra jogosultaknak 1.500 Ft.

A Pest megyei sportszervezetek 2016/2017. évi tagsági díjai (a kizárólag női és öregfiúcsapattal rendelkező sportszervezetek kivételével):
- megyei I. osztály: 30.000 Ft, TAO-ra jogosultaknak 3.000 Ft;
- megyei II. osztály: 20.000 Ft, TAO-ra jogosultaknak 2.000 Ft;
- megyei III. osztály: 10.000 Ft, TAO-ra jogosultaknak 1.000 Ft;
- önálló up.-nevelő: 20.000 Ft,TAO-ra jogosultaknak 2.000 Ft.

 
 
2016.06.16.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Statisztika - Házi gólkirályok
 

Ezúttal az FC Dabas házi gólkirályait vesszük kicsit górcső alá. Az alábbi felsorolásban a nagypályás bajnokságokban szerepelt felnőtt és utánpótlás csapataink legjobb góllövőit láthatják (elért találataikkal és helyezésükkel) egy táblázatban:

Házi gólkirályok - 2015/2016.
FC Dabas NBIII
Csák Zoltán
19 gól
1.hely
 
FC Dabas II
Varga Balázs
21 gól
2.hely
 
FC Dabas III
Tihany Dániel
22 gól
8.hely
 
FC Dabas Női
Gáspár Brigitta
1 gól
49.hely
 
FC Dabas U19
Nagy József
20 gól
7.hely
 
FC Dabas U17
Nagy-Jáger Dávid
26 gól
4.hely
 
FC Dabas U16
Balog Martin
44 gól
4.hely
FC Dabas U15
Vörös Tamás
28 gól
4.hely
 
FC Dabas U14
Gáspár Zsombor
20 gól
6.hely
 

 

 
 
2016.06.15.
www.fcdabas.hu
FENŐTT
Statisztika - FC Dabas Felnőtt
 

A 2015/2016-os szezon végeztével felnőtt férfi és női csapataink statisztikáit is megtekinthetik egy összefoglaló táblázatban:

Alap adatok
csapat:
Dabas I
Dabas II
Dabas III
Női
bajnokság:
MLSZ
NBIII
PMLSZ
II.osztály
PMLSZ
III.osztály
PMLSZ
női
csoport:
közép
dél
dél
nyugat
edző:
Honti József Kucsák István Dajka László
Kucsák
István
Ledő
László
Schilingerné
B. Zsuzsanna

 

Összesített mérleg
 
Dabas I
Dabas II
Dabas III
Női
helyezés:
3.hely
1.hely
5.hely
9.hely
mérkőzés:
32
30
24
16
győzelem:
13
24
14
1
döntetlen:
12
4
4
0
vereség:
7
2
6
15
lőtt gól:
52
107
57
1
kapott gól:
34
27
33
123
gólkülönbség:
+18
+80
+24
-122
szerzett pont:
51
76
46
3

 

FC Dabas NBIII (3.hely)

FC Dabas II (1.hely)

FC Dabas III (5.hely)

FC Dabas Női (9.hely)

 
 
2016.06.14.
www.fcdabas.hu
UP
Statisztika - FC Dabas Utánpótlás
 

Véget ért a 2015/2016-os bajnoki szezon. Az alábbi táblázatokban az FC Dabas U14-U19 csapatainak összesített statisztikai mutatóit tekinthetik meg.

Alap adatok
csapat:
U19
U17
U16
U15
U14
bajnokság:
MLSZ U19 II.osztály
MLSZ U17 II.osztály
Pest megye
II.osztály
MLSZ U15 II.osztály
MLSZ U14 II.osztály
csoport:
közép-kelet
közép-kelet
dél
közép-kelet
közép-kelet
edző:
Farkas
Roland
Farkas
Krisztián
Farkas K Ledő L
Szőgyi
Tamás
Riesz
Péter

 

Összesített mérleg
 
U19
U17
U16
U15
U14
helyezés:
6.hely
7.hely
2.hely
2.hely
1.hely
mérkőzés:
26
26
24
24
24
győzelem:
12
11
19
18
21
döntetlen:
2
1
1
1
2
vereség:
12
14
4
5
1
lőtt gól:
67
65
203
97
102
kapott gól:
63
89
55
44
20
gólkülönbség:
+4
-24
+148
+53
+82
szerzett pont:
38
34
58
55
65

 

FC Dabas U14 (1.hely)

FC Dabas U15 (2.hely)

FC Dabas U17 (7.hely)

FC Dabas U19 (6.hely)

 
 
2015.06.13.
www.fcdabas.hu
UP
Öregfiúk gálamérkőzés
 

A szombati FC Dabas évzáró és hivatalos Utánpótlásközpont átadó ünnepség megkoronázásaként öregfiúk csapatunk a magyar öregfiúk válogatottat látta vendégül egy gálamérkőzésen.

A Danyis Attila vezérelte dabasi bajnokcsapat most sem vallott szégyent, sőt nagy meglepétésre 7:3 arányban legyőzte az Erős Károllyal, Kozma Istvánnal és társaival felálló magyar öregfiúk válogatottat. Góljainkat Danyis Attila (3), Bálint Gábor (2), Pacsirta József (2) szerezték. Az elért eredményhez természetesen gratulálunk a fiúknak!

FC Dabas öregfiúk - Magyar öregfiúk válogatott 7 : 3 (3:2)
Gól: Danyis A (3), Bálint G (2), Pacsirta J (2)

További képek

 

 
 
2015.06.12.
www.fcdabas.hu
KLUB
FC Dabas Utánpótlásközpont - Álomból valóság
 

Alábbi összeállításunk központi témája a szombaton átadott FC Dabas Utánpótlásközpont, azon belül is az alsó szinten található fogadótér. A képeken az eredeti látványterveket hasonlíthatják össze a véglegesen kivitelezett állapottal. A képek (egy két apróságot eltekintve) minden kétséget kizárólag bizonyítják, az álomból valóság lett...

FC Dabas Utánpótlásközpont - Látványtervek

látványterv 01

valóság 01

látványterv 02

valóság 02

látványterv 03

valóság 03

látványterv 04

valóság 04

 
 
2016.06.12.
www.fcdabas.hu
KLUB
FC Dabas szezonzáró és ünnepélyes átadó
 

Az alábbi linken az FC Dabas szombaton lezajlott egész napos nagyszabású évadzáró eseményéről láthatnak képeket:

A galéria tartalma:

- FC Dabas Utánpótlásközpont - Belső kivitelezés
- FC Dabas évzáró - Életképek
- FC Dabas díjátadó
- FC Dabas Utánpótlásközpont - Ünnepélyes átadó
- FC Dabas öregfiúk - Magyar öregfiúk válogatott mérkőzés

Hivatalos képek (Dabas város)

 
 
2015.06.11.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmény
 

Az FC Dabas Utánpótlásközpont ünnepélyes átadójának délelőttjén került sor U14-es csapatunk Szolnoki MÁV FC elleni mérkőzésére. Az NBI-es rájátszás első összecsapása (mint ismeretes) egy gólos szolnoki sikerrel végződött, így minimális hátrányból kellett nekivágniuk fiataljainknak a szombati megmérettetésnek. A visszavágót az FC Dabas Stadionjában vívhatták Riesz Péter fiataljai, méghozzá a megszokotthoz képest jóval több néző előtt. A hátrány ledolgozása sajnos nem sikerült, ugyanis gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó. Elkeseredésre azonban semmi ok, így is fantasztikus szezont produkáltak fiatal játékosaink.

1.mérkőzés (2016.06.08 - szerda)
Szolnoki MÁV FC - FC Dabas U14 (1:0)

2.mérkőzés (2016.06.11 - szombat)
FC Dabas U14 - Szolnoki MÁV FC (0:0)

További képek

 

 
 
2015.06.10.
www.fcdabas.hu
KLUB
FC Dabas Utánpótlásközpont - Ünnepélyes átadó
 

Dabas Város Önkormányzata és az FC Dabas Sportegyesület szeretettel vár mindenkit a Dabasi Utánpótlásközpont ünnepélyes átadójára, amelyet a sportegyesület egész napos szezonzárójának keretén belül rendeznek meg.

A nap folyamán játékos sportprogramokkal várjuk az érdeklődőket (labdarúgás, íjászat, darts, csocsó, pingpong, trambulin, gokart, röplabda, lábtenisz, teqball, strandfoci).

Helyszín: FC Dabas SE Sporttelepe (2370 Dabas, Pálya utca 1.)
Időpont: 2016. június 11. (szombat, 14:00)

 

 
 
2015.06.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnokok tornája - Dabas *
 

Szerda délután az FC Dabas Stadionja adott otthont a Pest Megye II.osztály felnőtt bajnokcsapatai között megrendezésre került "Bajnokok tornája" rendezvénynek. Az FC Dabas II mellett a Bagi TC 96  és a Tápiószecső FC képviseltette magát a mini megmérettetésen. A csapatok rövidített játékidővel (2x25perc), körmérkőzésen döntötték el, ki a legjobb másodosztályú alakulat Pest megyében.

Kucsák István legénysége kissé foghíjas kerettel vághatott neki a tornának és sajnos ez a végeredményen meg is látszódott. Első mérkőzésünkön 2:1-es vereséget szenvedtünk a Tápiószecsőtől, majd következett egy Bag elleni 3:1 arányú győzelem. Az utolsó mérkőzésen a Tápiószecső 5:1 arányban diadalmaskodott a Bagi TC 96 felett, így két győzelmet aratva az összesítésben is a élen végzett. A második helyezett az FC Dabas II lett, míg a harmadik a Bagi TC 96.

PEST MEGYE II.OSZTÁLYÚ FELNŐTT BAJNOKOK TORNÁJA

Lebonyolítás: körmérkőzés
A torna mérkőzéseinek időtartama: rövidített (2x25perc)
A torna helyszíne és ideje: Dabas, 2016.06.08, szerda

MÉRKŐZÉSEK:

18:00 Dabas II -Tápiószecső FC (1 : 2)
19:00 Bagi TC 96 - Dabas II (1 : 3)
20:00 Tápiószecső FC - Bagi TC 96 (5 : 1)

VÉGEREDMÉNY:

1. Tápiószecső FC (6 pont)
2. FC Dabas II (3 pont)
3. Bagi TC 96 (0 pont)

 
 
2016.06.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Monor SE (2 : 1) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a Monor SE ellen győzelemmel megvívott ütközetet követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Nagyon örülünk, hogy győzelemmel tudtunk elköszönni lelkes hazai közönségünktől. A csapat az első félidőben nagy akarattal, de sok hibával és görcsösen játszott. A második játékrészben rendeztük sorainkat, az egyenlítő találat nagy lökést adott és úgy vélem, hogy az igen harapós és helyenként igen jól játszó Monort nagy akaratunknak köszönhetően sikerült legyőznünk, az pedig már csak hab volt a tortán, hogy ezzel a bronzérmet is megszereztük.

Mindezek ellenére úgy látom, van egy pár játékosunk, akinek szokatlan az én stílusom és az, hogy minden területen követelek. Ezek a játékosok már keresik a távozási lehetőséget. Természetesen sokukhoz ragaszkodok, de aki mindenáron menni akar, az mehet. Nincs pótolhatatlan játékos! "

FC Dabas - Monor SE 2 : 1 (0 : 1)
Gól: Zsolnai R (57'), Zsolnai R (64')

Időközben hivatalossá vált, a következő szezonban is Dajka László irányítja majd az FC Dabas harmadosztályban szereplő első csapatát. Az FC Dabas (NBIII) és az FC Dabas II (Megye I) következő szezonbeli játékosállományának összeállításáért pedig a Dajka László, Kucsák István, Erős Károly hármas felel, aminek köszönhetően reméljük az ideihez hasonlóan sikeres évet zárhat mindkét csapatunk a 2016/2017-es bajnoki évadban is.

 
 
2015.06.08.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmény
 

A Riesz Péter irányította FC Dabas U14 lejátszotta első mérkőzését az NBI-es rájátszásban a Szolnoki MÁV FC ellen. Az összecsapást ugyan 1:0 arányban elvesztettük, azonban hátrányunk minimális, így a szombati hazai visszavágót bizakodva várhatjuk, ugyanis egy jó játékkal könnyedén ledolgozható az egy kapott gól.

Az összecsapás az FC Dabas Utánpótlásközpont hivatalos átadója előtt, szombat délelőtt 10 órától kerül lebonyolításra az FC Dabas Stadionjában.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK A MÉRKŐZÉSRE! LEGYÜNK OTT MINÉL TÖBBEN, SZURKOLJUK KI A FIATALOKNAK A GYŐZELMET, HOGY MEGVALÓSÍTHASSÁK A CÉLT, AMIÉRT EGÉSZ ÉVBEN KEMÉNYEN DOLGOZTAK!

HAJRÁ DABAS, HAJRÁ U14!

1.mérkőzés (2016.06.08 - szerda)
Szolnoki MÁV FC - FC Dabas U14 (1:0)

2.mérkőzés (2016.06.11 - szombat)
FC Dabas U14 - Szolnoki MÁV FC

U14
Szolnoki MÁV FC - FC Dabas U14
1 : 0
 
Gól:
-
     

 
 
2016.06.08.
igazgatosagok.mlsz.hu
FELNŐTT
PMLSZ - Bajnokok tornái futószalagon
 

Ahogy az elmúlt esztendőkben, úgy idén is a különböző (kor)osztályok Bajnokok Tornáival zárja a pontvadászatokat az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága. Ezúttal, június 8. és 19. között hat (kor)osztály aranyérmesei mérhetik majd össze erejüket, remélhetőleg egy-egy önfeledten átfocizott felejthetetlen rendezvényen, nem mellesleg eldöntve, ki is a (kor)osztály abszolút bajnoka.

Akárcsak a korábbi években, ezúttal sem volt egyszerű feladat összesakkozni, hogy melyik esemény mikor legyen. Az előzetes egyeztetések után minden egyes (kor)osztály esetében arra a napra lett kitűzve a torna időpontja, amelyet a legtöbb érintett jónak jelölt meg. Mindezek ellenére, sajnos lesznek csapatok, amelyek nem tudnak majd részt venni a megmérettetéseken. Továbbá, mivel idén valamennyi Bajnokok Tornája döntője maximum négy csapattal, tornarendszerben (elődöntők, majd helyosztók) lesz lebonyolítva, ezért több (kor)osztályban selejtezőre kényszerülnek a bajnokok.

A 3. Pest megyei U14-es Bajnokok Tornájára mind a hét aranyérmes jelezte részvételi szándékát, ezért három selejtezőre is szükség van a négyesdöntő mezőnyének kialakításához. Az I. osztály győztese, a Tápiószecső erőnyerő lett, s egyben a június 14-i, keddi, 16 órától kezdődő négyesdöntő házigazdája. A II. osztályú bajnokok a következő párosításokban küzdenek meg a döntőbe jutásért: Gödöllő II. - Vác II., SZE-FI - Törökbálinti FS és Abony - Gyál.

A 4. Pest megyei U16-os Bajnokok Tornáján az I. osztály (Viadukt-Biatorbágy), valamint a "kettő-per-délnyugat" (Taksony) győztese egyéb elfoglaltságai miatt nem tud részt venni, ezért a Dunakeszi Vasutas, a Gyáli Lurkó, a Nagykőrös és a Mogyoród automatikusan bejutott a fináléba, melyre június 12-én, vasárnap, 10 órától kerül sor Mogyoródon.

A jubileumi 10. Pest megyei U19-es Bajnokok Tornáján, amely egyben Salga Lajos Emléktorna is, mind a nyolc aranyérmes gárda megméretteti magát, így a négy selejtezőmérkőzés (Rubeola-Csömör - Szentmártonkáta, Pilis - Alsónémedi, Verőce - Iklad és Perbál - Gyál BKSE) győztese alkotja majd a június 19-i, vasárnapi négyesdöntő mezőnyét. A döntő helyszíne a finalisták kilétének megismerése után lesz kijelölve.

A 9. Pest megyei III. osztályú felnőtt Bajnokok Tornájára előzetesen mind az öt csoportgyőztes jelezte indulási szándékát, végül az Úri és a Tököl II. kénytelen volt lemondani a részvételt, így az eredetileg selejtezőre kényszerülő Püspökszilágy játék nélkül csatlakozhat a Dunabogdány-Táborfalva kettőshöz. A háromcsapatos döntő Dunabogdányban lesz június 11-én, szombaton, 15 órától.

A szintén 9. Pest megyei II. osztályú felnőtt Bajnokok Tornája mezőnyét volt a legnehezebb összetrombitálni. Végül június 8-ra, szerdára és Dabasra esett a választás, ahol a házigazda Dabas II. mellett a Bag és a Tápiószecső lép majd pályára 18 órától.

S végül, de nem utolsó sorban: a 3. Pest megyei öregfiú Bajnokok Tornája Kistarcsán lesz, június 19-én, vasárnap, 9 órától. A váciak kivételével a többi bajnoknak (Dabas, Kistarcsa, Pécel és Pilisszentiván) megfelelt az időpont, így itt is négyesdöntő keretében dőlhet el a megyebajnoki cím sorsa.

Részletes program és versenykiírás

PEST MEGYE II.OSZTÁLYÚ FELNŐTT BAJNOKOK TORNÁJA

Lebonyolítás: körmérkőzés
A torna mérkőzéseinek időtartama: rövidített (2x25perc
A torna helyszíne és ideje: Dabas, 2016.06.08, szerda

18:00 Dabas II -Tápiószecső
19:00 Bag - Dabas II
20:00 Tápiószecső - Bag

Teljes cikk
 
2016.06.08.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNŐTT
DABAS-MONOR 2-1. NB I-es gólokkal szerzett bronzérem
 

Az NB III, Közép-csoportjának 34. fordulójában a Dabas hazai pályán 2-1-re legyőzte a Monort, aminek köszönhetően a vendéglátó elcsípte a harmadik helyet, nem mellékesen a szezonban összesen 19 találatig jutó Csák Zoltán személyében a Pest megyei gárda adta a csoport gólkirályát, ám a záró meccs nem róla szólt.

Sokkal inkább Zsolnai Róbertről. Az egykori Vasas-támadóról, aki futballozott Kaposváron is, és közvetve ugyan, de egykori trénerét, Prukner Lászlót bosszantotta a góljaival. Ugyanis Prukner jelenleg a Budafok-Újbuda szakvezetője, márpedig miután a fővárosiak 1-0-s vereséget szenvedtek a bajnok Kozármislenytől, a Dabas csak győzelemmel előzhette meg a Promontor utcaiakat.

A siker össze is jött, pedig a szünetben még 0-1 volt az állás Kelemen Ádám találatával, ám az 57. és a 64. percben is bevette Járvás Levente kapuját az egykori élvonalbeli csatár, avagy így jutott egyről a kettőre az FC Dabas, míg Zsolnai Róbert tizenhárom találatról tizenötre. További érdekesség, hogy mint azt annak idején megírtuk, a házigazda mestere, Dajka László az ősszel még a Budafok-Újbudát edzette, márpedig az egykori 24-szeres válogatott középpályás alighanem jóleső érzéssel konstatálja, hogy régi-új alakulata lehagyta, lekőrözte a korábbit.

Értesüléseink szerint egyébként továbbra is Dajka László felel az FC Dabas szakmai munkájáért, márpedig a szakembert ismerve a közeljövőben nagy célokért, azaz bajnoki címért küzdő társulat lehet a Pest megyei egylet.

Ha ilyen nagyot nem is álmodnak Monoron, a nyártól is a Ferencváros egykori labdarúgója, a kiváló adottságú Horváth Dávid irányításával készül az MSE, így az NB-s szintű futballt abbahagyja a futballistából lett játékos-edző, majd játékos-edzőből avanzsált tréner, aki az ősszel a hamarosan megalakuló Monor II. színeiben léphet pályára rendszeresen.

Teljes cikk
 
2016.06.07.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas SE: Hétközi mérkőzés (2016.jún.08.)
 

Riesz Péter bajnokságot nyert U14-es csapata NBI-es rájátszáson vesz részt, ahol az ellenfelünk a Szolnoki-MÁV FC lesz. Az első összecsapást szerdán Szolnokon, míg a visszavágót szombaton Dabason rendezik.

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas U14
Szerda
Szolnoki MÁV FC - FC Dabas U14

 
 
2016.06.07.
www.fcdabas.hu
KLUB
Megjelent az NB III-as kiegészítő a FIFA játékokhoz
 

A FIFAHungary fejlsztőcsapatának jóvoltából bekerült az NBIII-as bajnokság és egyben az FC Dabas is az egyik (ha nem a) legnépszerűbb focis játék idei kiadásába, az EA Sport által készített FIFA16-ba.

FIFAHungary: " Mióta a FIFAHungary oldalát ez a szerkesztő csapat készíti, azóta tervezzük, hogy elkészítjük a magyar Nemzeti Bajnokság 3. vonalát a fifa játékokba. Sajnos hol az idő, hol az információk hiánya hátráltatta a munkát, azonban mostanra fejlődött annyit az internet, hogy mindenkiről pontos adatokat találtunk, időnk is lett rá elkészíteni és saját gyermekünkként tekintünk a patchre.

Természetesen a magyar harmadik vonal mind az 51 csapata helyet kapott a kiegészítőben, ahogyan mindhárom csoport is. A csapatokkal szerepelhetünk a Magyar Kupában, ezáltal a nemzetközi kupákban is, illetve természetesen feljuthatunk a legmagasabb osztályba is akár. "

Hivatalos letöltési oldal - FIFAHUNGARY

 

 

 

 
 
2016.06.06.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi futónap
 

A vasárnap megrendezésre került "Surman Motor és Bringa 13.Dabasi Futónap" rendezvényen az FC Dabas is képviseltette magát. Játékosaink és edzőink is futócipőt és természetesen piros FC Dabas pólót húztak, majd korosztályuknak megfelelően lefutották a kiírt távot.

Az alábbi összeállításunkban a futónap FC Dabas érdekeltségű képeiből szemezgettünk párat...

További képek

 

 

 

 
 
2016.06.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Szigetbecse SE - FC Dabas III (2 : 2) *
 

Ledő László, az FC Dabas III csapatának vezetőedzője a hétvégi Szigetbecse elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" A szombat napon a Szigetbecse vendégei voltunk az FC Dabas III csapatával. A szép tavaszai mérlegünket akartuk tovább javítani és reménykedtünk, hogy az előttünk állók botlanak, mert akkor előrébb is végezhettünk volna.

A mérkőzést jól kezdtük. Helyzetek sorozatát dolgoztuk ki és a félidő közepére már 2:0 arányban vezettünk. Sajnos ezután mi lettünk idegesek és kapkodóbbá vált a játékunk. Már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, de ahhoz a  helyzeteket be kellett volna rúgni.

Sajnos a második félidőt is úgy folytattuk, ahogy abbahagytuk. Ismételten helyzetek sokaságát hagytuk ki. A hazaiak ellenben a hibánkat kihasználva szépíteni tudott és ezzel vissza is kapaszkodott a mérkőzésbe. Az utolsó tizenöt percben mindkét oldalon helyzetek sokaságát láthatták a mérkőzésre kilátogató szurkolok. Sajnos megint ajándékoztunk egy gólt ellenfelünknek, így 2:2-re módosult az eredmény.

A mai napon nem érdemeltünk győzelmet,.mert a mérkőzés nagy részében rossz felfogásban játszottunk. A tavaszi szezonban azonban nagyon jól teljesített a csapat:
15 mérkőzésből 11győzelem, 3 döntetlen és mindössze 1 vereség a mérleg

Sajnos három csapat visszalépett a bajnokságtól, az elvett pontok pedig erőteljesen sújtottak minket. A dobogó harmadik foka meg is lett volna egy ilyen nagyszerű tavasz után, de a visszalépések nyomán végül csak az 5.helyre tudtunk odaérni.

A mérkőzés után a Bálint Gábor által felajánlott vacsorát közösen elfogyasztottuk és egyben lezártuk ezt a bajnoki évet.

Köszönöm a csapatnak ezt a szezont! Hajrá Dabas! "

Szigetbecse SE - FC Dabas III 2 : 2 (0:2)
Gól: Kocsó L (14'), Ubornyák J (21')

 
 
2016.06.06.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U16 *
 

Ledő László irányításával játszotta le utolsó két bajnoki mérkőzését U16-os csapatunk. A szakvezető a mérkőzésekkel kapcsolatban az alábbi észrevételeit közölte:

" U16-os csapatunk pénteken és vasárnap is bajnoki mérkőzést játszott. Pénteken Dabas-Gyón csapatát magabiztosan 12:0 arányban vertük, vasárnap pedig Vasad csapatát győztük le idegenben 8:1-re.

Mindkét mérkőzésen felszabadult játékot kértem a fiúktól és a megszerzett 2.hely mellett csak az volt a cél, hogy a bajnokságban megszerezzük a 200.gólunkat, ami sikerült is!

Gratulálok, szép volt srácok! Hajrá Dabas! "

Dabas-Gyón FC - FC Dabas U16 0 : 12 (0:8)
Gól: Mráz M (18'), Szépe M (21'), Márton A V (24'), Jurászik G (33'), Szépe M (35'), Kollárik T P (39'), Balog M (40'), Fodor G (41'), Mráz M (52'), Balog M (55'), Balog B (63'), Balog M (75')

Vasadi RSC - FC Dabas U16 1 : 8 (0:4)
Gól: Mráz M (4'), Fodor G (11'), Ungvári D (15'), Mráz M (42'), Balog M (68'), Balog B (76'), Balog B (77'), Jurászik G (88')

 
 
2016.06.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Monor SE (2 : 1) *
 

Az előkelő harmadik helyen zárta NBIII-as csapatunk a szezont

Ahogy az (el)várható volt, a bajnok Kozármisleny nem vette félvállról az utolsó harmadosztályú mérkőzését és ha csupán minimálisan is (1:0), de legyőzte a BMTE-Újbuda FC-t. Ennek köszönhetően megnyílt az FC Dabas számára az út a dobogó felé, azonban a bronzérmes helyezés eléréséhez még tenni kellett egy lépést, le kellett győzni hazai pályán az ősi rivális Monor SE-t. Dajka László játékosai sikerrel vették ezt az akadályt is, így az utolsó fordulóban beelőzve legfőbb riválisunkat, szezonbeli legjobb helyezésünket elérve megszerezte csapatunk a titkon remélt harmadik helyezést.

A mérkőzést ugyan győzelemmel abszolváltuk, azonban nem adták olyan könnyen a bajnoki pontokat ezúttal sem. Ellenfelünk Kelemen Ádám révén a 22.percben vezetéshez jutott, ami alighanem hidegzuhanyként ért minden dabasi szimpatizánst (0:1). Az első félidei hátrányt követően aztán megrázta magát csapatunk, érkezett Zsolnai Róbert és az immáron szokásosnak mondható találata az 57.percben (1:1). Hét perc elteltével rutinos támadónk ismét eredményes tudott lenni, így szűk tíz perc leforgása alatt a pokolból a mennybe jutottunk. A Kozármisleny ekkor már szintén előnyben volt az BMTE-Újbuda FC ellen, így minden a legmegfelelőbben alakult számunkra. Mivel a hátralevő szűk fél órában már egyik helyszínen sem változott az eredmény, így végül három bajnoki ponttal és egy bronzéremmel gazdagodott NBIII-as csapatunk a lefújást követően.

A lehető legjobbkor léphettünk fel a dobogóra, mivel már nincs lehetősége riválisainknak a revánsra, így végül az őszi negyedik helyezésen egyet javítva végül az igen előkelő harmadik pozícióban zártuk a 2015/2016-os szezont.

Gratulálunk fiúk! Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.06.05 (vasárnap, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Monor SE 2 : 1 (0:1)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth (Molnár - 68'), Lázár, Kozma, Surányi, Lanczkor (Dévai - 68'), Kállai N, Domonyi, Geiger, Zsolnai, Bozsik (Takács - 76')

Csere: Török, Takács, Kállai I, Dévai, Molnár

Gól: Zsolnai R (57'), Zsolnai R (64') ill. Kelemen Á (22')

Sárga lap: Tóth (29'), Domonyi (37'), Bozsik (74'), Dévai (77'), Takács (79'), Zsolnai (88') ill. Hunya (80'), Villányi (86')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.06.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Gyáli BKSE - FC Dabas II (0 : 0) *
 

Gól nélkül döntellen a záró fordulóban

Kucsák István csapata vasárnap délután Gyálra látogatott és lejátszotta utolsó Megye II.osztályú bajnoki mérkőzését. Az eredmény immáron másodlaagosnak tekinthető volt, azonban a remek tavaszi szereplést nem volt szabad lerontani egy esetleges fiaskóval. Játékosaink átérezték a helyzeteté és ha a győzelem, a sziporkázó játék és a gólparádé ezúttal el is maradt, a gól nélküli döntetlennek hála veretlenségi sorozatunk nem szakadt meg.

A bajnokság végeztével egy rövid pihenő természetesen a kettes keret tagjainak is kijár, azonban azt követően elkezdődik a felkészülés a Megye I.osztályú bajnokságra, ahol reméljük az ideihez hasonlóan remekül helytállnak játékosaink.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.06.05 (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Gyál

Gyáli BKSE - FC Dabas II 0 : 0 (0:0)

FC Dabas II: Bartus - Bálint Z, Janicsák, Botlik, Dankó, Mráz, Gáspár, Bukovszki, Fábri, Varga, Pék

Csere: Ledő, Kovács R, Ubornyák, Láposi, Kucsák

Gól: -

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.06.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 34.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

A szokásokhoz híven az NBIII.Közép csoportjának záró fordulója is azonos kezdési időponttal kerül megrendezésre vasárnap késő délután.

Vasárnap - 2016.06.05.
V-Gyulai TFC
-
Budapest Honvéd MFA II
3 : 3
Szentlőrinc SE
-
Bölcskei SE
1 : 0
Szekszárdi UFC
-
Komlói Bányász SK
1 : 0
FC Dabas
-
Monori SE
2 : 1
Dunaharaszti MTK
-
Paksi FC II
1 : 0
Hódmezővásárhelyi FC
-
ESMTK
3 : 1
HR-Rent Kozármisleny FC
-
BMTE-Újbuda FC
1 : 0
Békéscsaba 1912 Előre FC
-
SZEOL SC
1 : 0
       
szabadnapos:
  Pénzügyőr SE  
 
 
2016.06.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Szigetbecse SE - FC Dabas III (2 : 2) *
 

Döntetlennel zárta a szezont hármas csapatunk

Ledő Lászlóék a kilencedik helyen álló Szigetbecse ellen idegenben léptek pályára a bajnokság utolsó fordulójában. A szombat délutáni összecsapást jól kezdtük, két gólos előnyünket azonban nem sikerült megtartani, így végül 2:2-es döntetlennel kellett zárnunk a 2015/2016-os bajnoki szezont.

Ettől függetlenül az FC Dabas III játékos-edzője elégedett és egyben büszke is lehet csapatára, a tavaszi szezonban ugyanis remekül szerepeltek, mindössze egyetlen vereséget szenvedtek el, azt is a bajnok Tököl VSK II-től. Remek kiindulási alap lehet az idei szereplés a soron következő bajnoki szezonra, ahol már reméljük, egyértelműen az éremesélyes csapatok közé tartozik majd hármas csapatunk.

A mérkőzésre visszatérve Kocsó László 14.percben szerzett találatával hamar magunkhoz ragadtuk a vezetést (0:1), majd nem sokkal később, a 21.percben Ubornyák József révén meg is dupláztuk azt (0:2). A második játékrészben azonban magukhoz tértek a hazaiak is, amit Lerner Balázs 58.percben szerzett gólja jelzett (1:2). Sajnos a 74.percben újra ő volt eredményes és ezzel oda is volt a mérkőzés elején megszerzett előnyünknek (2:2). A hátralevő bő negyed órában már egyik félnek sem sikerült bevinnie a győztes találatot, így végül pontosztozkodással zárult az összecsapás.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.06.04 (szombat, 17:00)
Helyszín: Szigetbecse

Szigetbecse SE - FC Dabas III 2 : 2 (0:2)

FC Dabas III: Ledő (Volenszki G - 46') - Kardos (Czeróczki - 46'), Kveták, Danyis, Bálint G (Rutterschmid - 9 0p), Kocsó (Pokornyik - 68'), Fehér (Szabados - 57'), Ubornyák, Laczkó, Kmetyó (Bodocz - 57'), Tihany (Palásti - 82')

Csere: Czeróczki, Volenszki G, Bodocz, Szabados, Palásti, Rutterschmid, Pokornyik

Gól: Lerner B (58'), Lerner B (74') ill. Kocsó L (14'), Ubornyák J (21')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.06.04.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 1.évfolyam, 8.szám

 
 
2016.06.04.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport 34. forduló
 

2016.06.05. (vasárnap) 18:00
Várfürdő-Gyulai Termál FC - Budapest Honvéd-MFA II.
Az őszi szezonban szerzett 25 pontjához tavasszal mindössze 10-et tudott hozzátenni a Gyula, így hat helyet zuhant a tabellán. Úgy vélem, hogy nem fog javítani, vereséget szenved a Honvéd fiataljaitól. Tippem: 0-1

2016.06.05. (vasárnap) 18:00
Szentlőrinc SE - Bölcskei SE
Legutóbbi három mérkőzésükből hét pontot szereztek a hazaiak, így már kilencedikek a tabellán. Úgy vélem, hogy lelkes szurkolóik előtt keresztbetesznek a Bölcske bennmaradási reményeinek. Tippem: 2-1

2016.06.05. (vasárnap) 18:00 
Szekszárdi UFC - Komlói Bányász
A Szekszárdnak mindenképpen nyernie kell, hogy ne essen ki, de lehet hogy ez is kevés ha a Bölcske sikerrel jár Szentlőrincen. A pontlevonások óta nem nyert a Komló. Legutóbb hazai pályán szenvedett vereséget a Szentlőrinc ellen. Tippem: 1-0

2016.06.05. (vasárnap) 18:00 
FC Dabas - Monori SE
Amennyiben a Dabas sikerrel veszi a Monor elleni rangadót, s emellett az Újbuda vereséget szenved a Mislennyel szemben, akkor odaérhet a harmadik helyre. Úgy vélem, hogy így fog történni. Tippem: 3-2

2016.06.05. (vasárnap) 18:00 
Dunaharaszti MTK - Paksi FC II.
A Dunaharasztinál hasonló a helyzet, mint Gyulán. Az őszi harmincegy ponthoz a tavasszal mindössze tizenegyet gyűjtöttek eddig, s a feljutó helyből középmezőny lett. A paksiakat erősebbnek érzem. Tippem: 1-2

2016.06.05. (vasárnap) 18:00 
Hódmezővásárhelyi FC - ESMTK
Arra számítok, hogy a hazaiak döntetlent érnek majd el az utóbbi mérkőzéseken kiválóan szereplő pesterzsébetiek ellen, s ezzel matematikailag is kivívják a bennmaradást. Tippem: 1-1

2016.06.05. (vasárnap) 18:00 
HR-RENT Kozármisleny - Budafoki MTE-Újbuda FC
Úgy vélem, hogy győzelemmel búcsúzik a harmadosztálytól a Misleny. Az Újbuda lecsúszott a feljutásról, s könnyen lehet, hogy a harmadik helyről is. Tippem: 3-1

2016.06.05. (vasárnap) 18:00 
Békéscsaba 1912 Előre II. - SZEOL SC
A múlt héten Bölcskén és Pasaréten is nyerni tudott a SZEOL, s így lesz ez Békéscsabán is. Tippem: 1-2

Teljes cikk
 
2015.06.03.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmény
 

U16-os csapatunk péntek délután pótolta a Dabas-Gyón FC elleni bajnoki mérkőzését. Fiataljaink fölényes, 12:0-ás győzelmet arattak helyi riválisukkal szemben.

U16
Dabas-Gyón FC - FC Dabas U16
0 : 12 (0:8)
 
Gól:
- Mráz M (18')
    - Szépe M (21')
    - Márton A V (24')
    - Jurászik G (33')
    - Szépe M (35')
    - Kollárik T P (39')
    - Balog M (40')
    - Fodor G (41)
    - Mráz M (52')
    - Balog M (55')
    - Balog B (63')
    - Balog M (75')
     

 
 
2016.06.03.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.jún.04-05.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 18:00
FC Dabas - Monor SE
FC Dabas II
Vasárnap, 17:00
Gyáli BKSE - FC Dabas II
FC Dabas III
Szombat, 17:00
Szigetbecse SE - Dabas III
FC Dabas U16
Péntek, 18:00
Dabas-Gyón FC - FC Dabas U16
FC Dabas U16
Vasárnap, 10:00
Vasadi RSC - FC Dabas U16
 
 
2016.06.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Monor SE *
 

A Monor elleni rangadóval búcsúztatjuk a szezont

Vasárnap délután lezárulnak a harmadosztály küzdelmei, NBIII-as első csapatunk hazai pályán, remélhetőleg győzelemmel búcsúztatja a mögöttünk álló 2015/2016-os bajnokságot. Dajka László fiai az ősi rivális Monorral mérkőznek, ahol az esetleges diadal most még nagyobb jelentőséggel bírhat, mint szimplán három bajnoki pont megszerzése.

Az összecsapás most közel sem csak és kizárólag a Monor elleni presztízsről szól, hanem szerencsés esetben a dobogóra való felkapaszkodásról lehetőségéről is. A BMTE-Újbuda FC botlásainak hála ugyanis még mindig megmaradt az esélyünk a harmadik hely megkaparintására, sorsunk azonban nem a mi kezünkben van. Legfőbb riválisunk ellenfele az, az immáron bajnok Kozármisleny lesz, aki remélhetőleg éllovashoz méltó teljesítményt nyújtva, győzelemmel búcsúztatja a szezont és egyben a harmadosztályt. Ebben az esetben megnyílhat az út számunkra a dobogó felé, ehhez azonban nekünk is tennünk kell, méghozzá nem is keveset. Két vállra kell fektetünk a Monor SE-t hazai pályán, ami szintén nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Monor SE

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.06.05. (vasárnap, 18:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2016.06.03.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U14 *
 

Riesz Péter, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője utolsó két mérkőzésüket követően az alábbi gondolatait osztotta meg oldalunkkal:

" Lejátszottuk utolsó két bajnokinkat! Az első meccsen Pásztó csapatához látogattunk sok hiányzóval (iskolai program). Sajnos a pálya talaja borzalmas volt mondhatni játékra alkalmatlan. A sok hiányzó játékos ellenére végig magabiztosan tudtunk játszani és egy nem túl jó meccsen sikerült 1:0-ra nyerni. "

Pásztói ULC - FC Dabas U14 0 : 1 (0:0)
Gól: Fojta D (57')

" A bajnokság utolsó fordulójában Csepelre látogattunk. Gondjaink fokozódtak, mert a hiányzóink száma tovább nőttek. Ugyan létszámban 13 fővel utaztunk el, de a két cserénk nem tudta vállalni a játékot, így csere nélkül kellet focizni. Önmagában ez nem lenne baj, csak a hőség és az adott 11 főből nem mindenki volt felkészülve 80perc játékra (heti 4 edzésből volt, aki csak 1-2edzésre tudott járni). Minden gondtól függetlenül nagyon jó meccsen vagyunk túl. Akik pályára léptek csodálatosan fociztak (az első félidőben 2:0 ide) és fantasztikusan küzdöttek (a második félidőben három játékosunk jelezte, hogy végük van). Minden játékosunk átlépte a határait és jóval többet nyújtott, mint amire számítottam. Fantasztikusak voltak srácaink! Mindenkire nagyon büszke vagyok! Ugyan végeredmény 2:2 lett, de sokkal többet nyertünk, mint az egy pont. Góljainkat Szőrös Márk rúgta, de ki kell emelnem Prigyeni Dánielt is, mert a második félidőben parádésan védett. "

Csepel FC SE - FC Dabas U14 2 : 2 (2:0)
Gól: Szőrös M (20'), Szőrös M (22')

" Hátra van még az osztályozó, ahol nem szeretnénk csalódni és mindent elkövetünk a szép eredményért!

Szép volt fiúk! Hajrá Dabas! "

 
 
2016.06.02.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Intézményi Program *
 

Fodor Gergő Intézményi Körzetvezető az iskolákban és óvodákban elvégzett munkafolyamataikról az alábbi beszámolót közölte:

" Az idei évben több intézmény is csatlakozott a tavalyiakhoz (Táborfalva, Inárcs), reméljük a következő évben még további iskolát és óvodát is sikerül bevonnunk ebbe a programba. Ebben az esztendőben már nagy segítséget kaptunk a dabasi óvodákban a csoportvezető óvónőktől, hiszen nagyrészt ők tartották a foglalkozásokat, így nekünk csak felügyelni kellett azokat. A jövőben próbáljuk még színvonalasabbá tenni Ovis Fesztiváljainkat és az Iskolai Tornákon is szeretnénk majd a játékon kívül egyéb feladatokkal gazdagítani a tornákat.

Köszönöm a segítséget az iskolák igazgatóinak, az óvodavezetőknek és nem utolsó sorban a óvónőknek és az iskolákban dolgozó tanároknak, akik segítettek a közös munkában!

A 2015/16 esztendőt a Bozsik Intézményi Program keretein belül az egyik óvodánkba megtartott kis műfüves pálya avatójával zártuk. "

További képek

 

 
 
2016.06.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas Öregfiúk - Bajnokcsapat *
 

Danyis Attila, az FC Dabas öregfiúk csapatának egyik alapítója és egyben oszlopos tagja a szezon végeztével az alábbi értékelőt közölte:

" 2015-ben alakítottuk meg az FC Dabas öregfiúk csapatát és indultunk el, mint újonc a Pest megye ÖF Délkeleti csoportjának bajnokságában.

Az őszi szezont remekül kezdtük, kilenc győzelemmel és mindössze egy vereséggel nagy meglepetésre sikerült az első helyre befutnunk.  Pontban ugyan a Nagykátával holtversenyben álltunk, azonban jobb mutatóinknak hála az élen tudtunk telelni.

A tavaszi szezon is hasonlóképpen alakult, remek szereplésünknek hála végig tudtuk tartani az első helyünket. Az utolsó fordulóban pedig Nagykátára utaztunk, ahol nagy csatában 1:1-es döntetlent elérve sikerült megőriznünk éllovas pozíciónkat.

Gratulálok a fiúknak, hogy újoncként ilyen kimagasló eredményt sikerült elérniük, valamint egyben büszkeséggel tölt el, hogy (a Dabas II és az U14 mellett) egy újabb bajnokcsapatot adhattunk az FC Dabas Sportegyesületnek a 2015/2016-os szezon végeztével.

Hajrá Dabas! "

 
 
2016.06.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Paksi FC II - FC Dabas (2 : 1) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a hétvégi Paksi FC II ellen idegenben megvívott bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az a meglátásom, hogy 2-3 játékosom fejét megsüthette az erős nap, ebből kifolyólag nem igazán tudtam (de alighanem ők sem), hogy mit akarnak játszani. Ettől függetlenül azonban éreztem, hogy legalább egy pont biztosan meg lehet a mérkőzés képe alapján, de ezek az érthetetlen dolgok végül a vereséghez vezettek.

A csapat nagy része úgy gondolom becsülettel tette a dolgát, a fiatal, dinamikus, helyenként jól játszó Paks II-nek pedig gratulálok az elért eredményhez.

Ez a mérkőzés már a múlt, innentől már előre kell néznünk és így is teszünk! "

Paksi FC II - FC Dabas 2 : 1 (1 : 0)
Gól: Zsolnai R (68')